49. Chopinův festival Změna s tradicí Change with tradition. Společnost Fryderyka Chopina Mariánské Lázně Ceská republika

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "49. Chopinův festival Změna s tradicí Change with tradition. Společnost Fryderyka Chopina Mariánské Lázně Ceská republika"

Transkript

1 49. Chopinův festival Změna s tradicí Change with tradition Společnost Fryderyka Chopina Mariánské Lázně Ceská republika

2 Preambule: Druhá polovina srpna patří každoročně v Mariánských Lázních milovníkům Chopinovy hudby. Bude tomu již 172 let, co geniální polský básník klavíru navštívil Mariánské lázně, aby tu v domě u Bílé labutě (dnes dům Chopin) prožil několik šťastných dní svého života. Od těch dob je Chopinovo jméno s Mariánskými Lázněmi nerozlučně spjato a jeho romantická hudba má ve zdejší atmosféře zcela mimořádné kouzlo. Není proto divu, že právě v Mariánských Lázních sídlí Chopinova společnost, která si dala do vínku propagaci a popularizaci díla velkého skladatele. Byla založena na památku Chopinových šťastných dní v Mariánských Lázních dne 10. června Během čtyřiceti šesti let činnosti se jí podařilo získat pro festivalové koncerty stovky světových pianistů a řadu vynikajících dirigentů všech národností, založit Chopinovo muzeum a uspořádat již 48 mezinárodních hudebních festivalů. Programy festivalů doplňují výstavy s Chopinovskou tématikou a Mezinárodní klavírní soutěže studentů konzervatoří a vysokých škol. Činnost Společnosti Fryderyka Chopina od samého počátku bohatá a různorodá je do jisté míry vzorem, pro jiné Chopinovy společnosti na celém světě. Prezentace Chopinův festival - Strana 2 (celkem 32) Prezentace Chopinův festival - Strana 2 (celkem 32)

3 Mezinárodní festival Fryderyka Chopina v Mariánských lázních Změna s tradicí / Change with tradition Historie O Společnosti Fryderyka Chopina Společnost Fryderyka Chopina v Mariánských Lázních vznikla z podnětu několika lidí začátkem roku 1959, kteří o sobě nejdříve ani nevěděli. Zabývali se však chopinovskou tématikou a hlavně pobytem Chopina u nás, zejména v Praze, Karlových Varech a Mariánských Lázích. Byli to pánové Jaroslav Simonides, Jaroslav Procházka a Karel Nejdl. V padesátých letech vydal Jaroslav Simonides publikaci bibliofilského charakteru Praha je město vcelku pěkné, jejíž název je citací z Chopinova dopisu svým rodičům do Varšavy při jeho prvním pobytu v Praze roku Nezávisle na něm vydal Jaroslav Procházka publikaci Chopin v Karlových Varech podobné publikace menšího rozměru vydal i Karel Nejdl přímo v Karlových Varech. Úsilí těchto chopinovských badatelů se spojilo u příležitosti oslav 150.výročí narození Fryderyka Chopina, jež připadlo na rok 1960 a pod patronací UNESCO si je připomněl celý svět. Myšlenka, založit Společnost F.Chopina v Čechách vznikla dříve. Mělo to své opodstatnění, protože Chopin navštívil Čechy čtyřikrát. Pobyty v západočeských lázních mu přinesly šťastné chvíle. Prezentace Chopinův festival - Strana 3 (celkem 32) Prezentace Chopinův festival - Strana 3 (celkem 32)

4 Společnost byla založena se sídlem v domě Chopin v Mariánských Lázních pod patronací našeho nejvýznamnějšího klavírního interpreta Chopinovy hudby a pedagoga AMU profesora Františka Raucha. O první schůzi, na níž byli přizváni rovněž zástupci polské ambasády v Praze, se dochoval zápis. Ustavující schůze se zúčastnili také zástupci města, Chopinovi obdivovatelé a výkonní hudebníci z Mariánských Lázní, šéfdirigent zdejšího symfonického orchestru Miloslav Bervíd, dirigent Jaroslav Soukup a ředitel hudební školy Emil Vlk. Pro naše město to byla šťastná myšlenka. Společnosti se dostalo podpory ze strany města prostřednictvím Jaroslava Porazila a Miroslava Chrousta. Společnost získala určitou základnu pro svoji činnost v domě U bílé labutě, z iniciativy členů výboru byl dům přejmenován na dům Chopin. Již v prvním roce existence společnosti byl otevřen Památník Fryderyka Chopina. Výtvarnou podobu památníku dali arch.josef Vlček a akad. malíř Osvald Klapper. Za pomoci ředitele městského muzea Oty Pavelky byly soustředěny dostupné materiály, připomínající skladatelův pobyt v Mariánských Lázních roku Základní činností společnosti je pořádání Festivalu Fryderyka Chopina každoročně v třetím týdnu srpna, trvající vždy osm dní. Tyto festivaly byly odpočátku koncipovány jako víceoborový kulturní svátek. Jsou na něj zváni přední interpreti chopinových děl čeští i zahraniční. Koncepce festivalu je s úspěchem dodržována tři symfonické koncerty, recitály, nokturno, matineé, doprovodné koncerty na kolonádě a jiných místech města. Chopin měl významné přátele mezi výtvarníky. Proto byly a stále jsou jedněmi z doprovodných festivalových akcí výstavy. První hned v roce 1960 nesla název Chopin v díle českých výtvarných umělců, které se zúčastnilo na čtyři desítky českých výtvarníků. Prezentace Chopinův festival - Strana 4 (celkem 32) Prezentace Chopinův festival - Strana 4 (celkem 32)

5 Dalším důležitým činem společnosti bylo pořádání klavírních soutěží, jež se konaly v rámci mariánskolázeňského festivalu. Jejich úkolem bylo vyhledávat mladé nadějné interprety Chopinovy hudby. Hlavním iniciátorem soutěže a předsedou poroty byl až do své smrti prof. Dr. Václav Holzknecht. Nejdříve probíhala soutěž každý rok, pak byla ustálena jako bienale. Pro naše kandidáty byla soutěž jakousi prověrkou na velkou Mezinárodní klavírní soutěž F.Chopina ve Varšavě, která se od roku 1929 koná každých pět let. V letošním roce pořádá společnost 5. Mezinárodní klavírní soutěž. Předsednictví klavírních soutěží převzal prof. Ivan Klánský, do poroty jsou zváni významní zahraniční klavíristi. K doprovodným akcím však nepatřily jen výstavy, ale i pořady poezie. Díky neúnavnému Jaroslavu Procházkovi vznikla i vědecká sympózia Chopiniana Bohemica et Slovaca. Na nich přednášeli přední čeští a polští vědci, zabývající se chopinovskou tématikou. Díky společnosti pak vyšly přednášky i tiskem. Ve spolupráci s Lyrou Pregensis vydávala společnost bibliofilské čili krásné tisky. Jako ilustrátoři se na nich původními grafikami podíleli přední čeští výtvarníci. Vyšly zde úvahy z pera profesora Raucha i dr. Holzknechta, ale také svazky původní poezie vyzdobené grafikou a litografiemi našich výtvarníků. Od počátku měla naše společnost dobré kontakty s Towarzystvem im.f.chopina ve Varšavě a díky J.Simonidesovi s polskou kulturou vůbec. Polské delegace se pravidelně zúčastňovali našich festivalů a členové naší společnosti festivalů v Dusznikách a různých významných setkání přímo ve Varšavě. Tato spolupráce je velmi plodná a trvá dodnes. Neodmyslitelná je také spolupráce s Polským velvyslanectvím a Polským institutem v Praze. Ve světě je skoro 40 Chopinovských společností, se kterými udržujeme kontakt při výměně informací a materiálů. Prezentace Chopinův festival - Strana 5 (celkem 32) Prezentace Chopinův festival - Strana 5 (celkem 32)

6 Z původního výboru Chopinovy společnosti žijí dnes už jen dva členové Emil Vlk a Osvald Klapper. Přišli mladší lidé, kteří se původně zúčastnili našich soutěží, koncertovali zde a zabývali se aktivě Chopinovou hudbou. Je to především prof.ivan Klánský, předseda Společnosti F.Chopina a prezident festivalu. To, že společnost díky generační výměně dále aktivně pracuje svědčí o správnosti původní myšlenky její existence. Statutem se společnost hlásí k propagaci hudby a památce velkého romantického skladatele, k získávání mladé generace pro obdiv a úctu k nesmrtelnému pianistickému Chopinovu dílu. Jako občanské sdružení s právní subjektivitou byla Společnost Fryderyka Chopina znovu zaregistrována v červnu Prezentace Chopinův festival - Strana 6 (celkem 32) Prezentace Chopinův festival - Strana 6 (celkem 32)

7 Současnost a budoucnost Rok 2008 je takřka nejvýznamnějším rokem v celé historii Společnosti F. Chopina a mezinárodního festivalu F. Chopina v Mariánských Lázních. Je to rok odehrávající se v duchu velkých změn i připrav na blížící se kulaté výročí festivalu ( ročník festivalu) a celosvětové oslavy 200 let od narození Fryderyka Chopina (2010). Tyto významné události jsou již nyní připravovány novým organizačním vedením. Po rezignaci dlouholetého prezidenta festivalu prof. Ivana Klánského, který se ke svému životnímu jubileu rozhodl předat vedení společnosti a festivalu mladé generaci, byl jednohlasně zvolen novým prezidentem klavírní virtuos Martin Kasík, který jmenoval ředitelem festivalu violoncellistu a jednu z nejvýraznějších postav českého hudebního managementu Ondřeje Valentu. Prof. Klánský však nadále zůstává v pozici čestného prezidenta festivalu a předsedy Mezinárodní klavírní soutěže. Nový prezident i ředitel v současné době provádí zásadní změny jak v chodu festivalu tak společnosti v duchu nejmodernějšího art managementu. Jejich jednoznačným cílem je využití potencionálu festivalu a jeho směřování do společnosti nejvýznamnějších evropských festivalů. Již nyní byly zavedeny změny v samotné imagei festivalu. Bylo vytvořeno moderní logo, pracuje se na interaktivní internetové prezentaci, sepisují se partnerské smlouvy s významnými mediálními společnostmi, rozšiřuje se dramaturgie celého festivalu i doprovodných akcí, vstupuje se do českých i celoevropských asociací hudebních festivalů, získávají se silní finanční partneři, rozšiřuje se povědomí o festivalu v českém i celosvětovém měřítku a byl založen Klub mecenášů festivalu Fryderyka Chopina (čestný předseda Ladislav Smoljak) a Festivalový orchestr Prezentace Chopinův festival - Strana 7 (celkem 32) Prezentace Chopinův festival - Strana 7 (celkem 32)

8 Fryderyka Chopina, který poprvé vystoupí na jubilejním 50. ročníku pod vedením mladého českého dirigenta Marka Štilce. Účinkování mladých dirigentů je další zásadní změnou. Nové vedení se již letos rozhodlo využít dobrého jména festivalu a jako jediný mezinárodní festival v Čechách dát každoročně příležitost mladému dirigentovi k vystoupení s festivalovým orchestrem. V letošním ročníku zahájí tuto tradici jedna z nejvýraznějších mladých osobností české klasické hudby Petr Popelka, pod jehož taktovkou se představí Komorní filharmonie Pardubice a mladý sólista na violu Jakub Novák. Jelikož jedním z cílů je, aby byly Mariánské Lázně každoročně protkány festivalovou atmosférou, chystá se od 50. ročníku mnoho novinek v doprovodném programu. Bude rozšířen golfový turnaj Chopin cup, bude se pokračovat s tenisovým turnajem Esa Karla Zicha, budou nachystány soutěže pro malé i velké návštěvníky festivalu, v Praze proběhne každoročně lednový koncert Chopinův prolog, na kterém bude představen chystaný program daného ročníku a v jeho rámci proběhne i neformální setkání partnerů a podporovatelů festivalu. Na Chopinovský rok 2010 je navíc připravováno velké turné Chopin 200 na území České republiky, na kterém vystoupí prezident Martin Kasík a laureáti minulých ročníku Mezinárodní klavírní soutěže F. Chopina. Velmi významnou událostí celosvětového významu je i připravovaná výstava Inspirace Chopinem, kterou Společnost F. Chopina připravuje ve spolupráci s významným českým kunsthistorikem PhDr. Doc. Petrem Spielmannem, Csc. V současnosti je oslovováno široké spektrum evropských umělců, kteří jsou žádáni o vytvoření maleb, kreseb či objektů inspirovaných životem či hudbou F. Chopina. A mnoho dalšího festival ještě čeká. V duchu změn s tradicí je veden do nejužší evropské špičky. Vydejte se na cestu s námi.. Prezentace Chopinův festival - Strana 8 (celkem 32) Prezentace Chopinův festival - Strana 8 (celkem 32)

9 Termín konání: 49. Chopinův festival Mezinárodní klavírní soutěž proběhne v termínech od do Místo konání: Mariánské Lázně, Česká republika Pořadatel: Společnost Fryderyka Chopina Mariánské Lázně v České republice, člen Mezinárodní federace Chopinových společností Spolupořadatel: MOTIVE s.r.o. Podporovatel: Město Mariánské Lázně Podporovatel: Karlovarský kraj Prezentace Chopinův festival - Strana 9 (celkem 32) Prezentace Chopinův festival - Strana 9 (celkem 32)

10 Jedná se o druhý nejstarší hudební festival v České republice, který je zároveň nejvýznamnějším festivalem Chopinovy hudby v Evropě. Je to významná kulturní a společenská akce, která nemalou mírou napomáhá propagaci České republiky a její kultury ve světě. 45. a 46. ročník se konal pod osobní záštitou prezidenta České republiky pana Václava Klause a prezidenta Polské republiky pana Aleksandera Kwasniewskieho. Festival byl také poctěn návštěvou první dámy České republiky paní Livií Klausovou. Loňský ročník se konal pod osobní záštitou velvyslance Francouzské republiky v České republice p. Charlese Friese a hejtmana Karlovarského kraje p. JUDr. Josefa Pavla. Prezentace Chopinův festival - Strana 10 (celkem 32) Prezentace Chopinův festival - Strana 10 (celkem 32)

11 I 49. ročník jistě nabídne bohatý a atraktivní program za účasti významných světových interpretů. Bude zachováno tradiční schéma: symfonické koncerty ve Společenském domě Casino a v Městském divadle, klavírní recitály v Městském divadle, nokturno na zámku Kynžvart, matineé na Lázeňské kolonádě a další. Mimo tradičních doprovodných akcí, kterými jsou: šestý ročník golfového turnaje Chopin cup, vernisáže a výstavy obrazů Jsou také připraveny novinky z loňského ročníku jako např.: druhý ročník vzpomínky na Karla Zicha venkovní celodenní nasvícená výstava obrazů na Kolonádě druhý ročník Dnů romantických filmů, promítaných každovečerně na Kolonádě pro veřejnost Novinářská středa tisková konference a další doprovodný programem Také přibudou v letošním ročníku: 2-3 jazzové koncerty Prezentace Chopinův festival - Strana 11 (celkem 32) Prezentace Chopinův festival - Strana 11 (celkem 32)

12 Umělecký program 49. ročníku: (Sobota) - Slavnostní zahajovací koncert, Západočeský symfonický orchestr Dirigent: Radomil Eliška Česká Republika Sólista: Maria Gabrysz Polsko klavír (Neděle) - Klavírní recitál Martin Kasík Česká republika - klavír (Pondělí) - Klavírní recitál Christiane Klonz Německo (Úterý) - Klavírní recitál Janusz Olejniczak Polsko Prezentace Chopinův festival - Strana 12 (celkem 32) Prezentace Chopinův festival - Strana 12 (celkem 32)

13 (Středa) - Pardubická komorní filharmonie Česká republika Sólista: Jakub Novák - viola Dirigent: Petr Popelka (Čtvrtek - Klavírní recitál Sólista: Sandro de Plama Itálie (Pátek) - Klavírní recitál Laureát 7.Mezinárodní klavírní soutěže Nokturno na zámku Kynžvart Lenka Filipová Česká republika (Sobota) - Matineé Ondřej Valenta, Lukáš Klánský Česká republika Slavnostní závěrečný koncert, Západočeský symfonický orchestr Dirigent: Tadeusz Strugala Polsko Sólista: v jednání Prezentace Chopinův festival - Strana 13 (celkem 32) Prezentace Chopinův festival - Strana 13 (celkem 32)

14 Doprovodný program 49. ročníku: (Sobota) - zahajovací společenský raut (Pondělí) - telefonotéka Českého rozhlasu (Středa) - vzpomínka na Karla Zicha (Středa) - novinářská středa (Čtvrtek) - golfový turnaj Chopin Cup (Sobota) - závěrečný společenský raut Doprovodnýprogram 49. ročníku: výstava obrazů akad. malíře Osvalda Klappera Týden romantických filmů na lázeňské Kolonádě venkovní výstava na Kolonádě Prezentace Chopinův festival - Strana 14 (celkem 32) Prezentace Chopinův festival - Strana 14 (celkem 32)

15 Propagační a výtvarná stránka festivalu je vždy zpracována významnými umělci: malíř Adolf Born, akademický malíř Kristian Kodet, akademický malíř Vladimír Suchánek, malíř Jan Kristofori, akademický malíř Jiří Anderle, malíř a grafik Karel Demel, malířka a grafička Bohunka Waageová, akademický malíř Osvald Klapper akademický malíř Josef Paleček akademický malíř Karel Franta Prezentace Chopinův festival - Strana 15 (celkem 32) Prezentace Chopinův festival - Strana 15 (celkem 32)

16 Festivalu se po celá léta jeho existence, jako účinkující, zúčastňují umělci z celého světa, např.: Eugen Indjič USA Hubert Salwarowski Polsko Sebastian Foerster Argentina Martin Kasík Česká republika Cédric Pescia Švýcarsko Dmitrij Alexejev Velká Británie Jean-Marc Luisada Francie Elfrun Gabriel Německo Yurie Miura Japonsko a také z Maďarska, Ruska, Itálie, Gruzie, Slovenska, Dánska a dalších zemí. Prezentace Chopinův festival - Strana 16 (celkem 32) Prezentace Chopinův festival - Strana 16 (celkem 32)

17 Pan profesor Ivan Klánský je v hudebním světě pojmem, který je po celá léta spojován pouze s těmi nejspolehlivějšími zárukami umělecké kvality. Jako laureát nejprestižnějších mezinárodních soutěží v Bolzanu, Neapoli, Lipsku, Varšavě, Fort Worthu, Barceloně či Santanderu se stal vyhledávaným sólistou i komorním hráčem již v době svých studií na pražské AMU ve třídě prof. Valentiny Kameníkové a prof. Františka Raucha. Od té doby má však na svém kontě již více než 3800 vystoupení, při nichž se představil i na těch nejprestižnějších pódiích čtyř světadílů, a celou řadu ještě dalších, většinou pedagogicko-organizačních činností, jimž se však rovněž jako všemu ve svém životě věnuje zcela naplno. Na Akademii muzických umění v Praze, vedle které vyučuje i na Musikhochschule ve švýcarském Luzernu, byl jmenován vedoucím katedry klávesových nástrojů, je předsedou Rady Kruhů přátel hudby při Nadaci Český hudební fond, předsedou poroty soutěže Pražského jara či předsedou Chopinovy společnosti a dnes také čestným presidentem Chopinova festivalu v Mariánských Lázních. V letošním roce předal své místo prezidenta festivalu svému žákovi a vynikajícímu klavíristovi Martinovi Kasíkovi. Prezentace Chopinův festival - Strana 17 (celkem 32) Prezentace Chopinův festival - Strana 17 (celkem 32)

18 Martin Kasík (1976) vítěz jedné z nejprestižnějších světových soutěží Young Concert Artists Competition v New Yorku 1999 se věnuje klavírní hře od 4 let. Vystudoval konzervatoř v Ostravě (prof. Mgr. Monika Tugedliebová) a AMU v Praze pod vedením prof. Ivana Klánského Je vítězem mnoha domácích i mezinárodních soutěží, mj. soutěže Pražského Jara 1998, držitelem ceny Davidoff Prix 2000 pro nejlepšího českého interpreta do 28 let v oblasti klasické hudby a Ceny Harmonie pro nejúspěšnějšího mladého umělce za rok Koncertoval v řadě prestižních koncertních sálů Evropy (Sál Berlínské filharmonie, Tonhalle Zürich, Concertgebouw Amsterdam, De deolen Rotterdam, Finlandia Hall Helsinky, Auditorio di Barcelona aj.), Spojených států amerických (Weill Hall at Carnegie Hall,Alice Tully Hall and Avery Fisher hall v New Yorku, Kennedy Center Washington aj.), Japonska (Tokyo Suntory Hall), Tai Wanu (Philharmonic hall) Singapuru (Singapore Victoria Concert Hall). Jako sólista vystupoval mj. s Chicago symphony orcestra, Minneapolis symphony orchestra, DSO Berlin, Tonhalle Zurich, Stuttgarter philharmoniker, Rotterdam symphonic orchestra, Helsinki philarmonic. Pravidelně spolupracuje s Českou filharmonií a Symfonickým orchestrem hl.města Prahy FOK, se kterými podnikl turné po USA a Japonsku. Martin Kasík vydal 6 CD ve spolupráci se společnostmi Supraphon a Arco Diva. Martin Kasík byl v březnu 2008 zvolen do funkce předsedy a prezidenta Chopinova festivalu v Mariánských Lázních. Prezentace Chopinův festival - Strana 18 (celkem 32) Prezentace Chopinův festival - Strana 18 (celkem 32)

19 Ondřej Valenta ( 1985 ), violoncellista je novým ředitelem festivalu Fryderyka Chopina v Mariánských Lázních. Tři roky před vstupem na Pražskou konzervatoř byl jeho profesorem Josef Špaček (violoncellista České filharmonie). Od počátku se Ondřej Valenta vyznačoval velkou koncertní aktivitou jak na sólových vystoupeních, tak na komorních koncertech v duu s jeho otcem Jiřím Valentou (kontrabasista České filharmonie, profesor Pražské konzervatoře). V roce 2000 nastoupil na Pražskou konzervatoř do třídy prof. F. Pišingera (violoncellista světoznámého Dvořákova kvarteta) a nyní je posluchačem Jozefa Podhoranského na Janáčkově akademii múzických umění. Do současnosti se zúčastnil kurzů s Jiřím Bártou, Michaelou Fukačovou, Davidem Sellou, Evženem Rattayem a Danielem Veisem a v roce 2003 prestižního celosvětového setkání violoncellistů v rámci Kronberg academy, na které byl letos opět pozván. Do současné doby absolvoval více jak 500 koncertních vystoupení. Vystupuje recitálově, komorně či za doprovodu orchestru v Čechách i v zahraničí. Je spoluzakládajícím členem Pražského violoncellového dua (Nouzovský, Valenta) a Tria Helios Praga (Mráček, Valenta, Klánský). Od roku 2004 pořádá pod patronací Otakara Brouska st. a Václava Hudečka cyklus koncertů Hudební večery v Trmalově vile, v jehož rámci vystupují jako hosté vynikající čeští hudebníci a tělesa. Hudebnímu managementu se věnuje souběžně s hrou na violoncello i na dalších pozicích. Je předsedou občanského sdružení Clazzic, producentem a manažerem mnoha multimediálních projektů a nově také ředitelem Mezinárodního festivalu Fryderyka Chopina v Mariánských lázních. Pozvání k jeho projektům již přijaly významné osbnosti české kulturní scény (J. Bartoška, P. Soukup, O. Brousek st., V. Preiss, D. Prachař, N. Márová, M. Štípa a další). Prezentace Chopinův festival - Strana 19 (celkem 32) Prezentace Chopinův festival - Strana 19 (celkem 32)

20 Klub mecenášů Fryderyka Chopina Společnost Fryderyka Chopina, inspirována Metropolitní operou v New Yorku, se rozhodla založit vlastní klub mecenášů. Insitut mecenáše byl v celých dějinách umění naprosto nepostradatelný a mnohokrát napomohl ke vzniku těch největších skvostů světového umění. Díky kultivaci české společnosti a jejímu návratu ke kulturnímu cítění začíná být mecenášství opět aktuálním tématem. Mezinárodní festival a Soutěž Fryderyka Chopina jsou díky své dlouholeté tradici a charismatu spojeného s kouzlem osobnosti slavného básníka klavíru ideální pro podpoření. V současné době je navíc festival s ohledem na tradice modernizován a pro členy klubu se připravují různé způsoby setkávání jak v rámci festivalu tak i v průběhu celého roku. Jelikož je Klub mecenášů součástí Společnosti Fryderyka Chopina, která má statut neziskové organizace, mají členové klubu možnost částku, kterou Společnost podpoří, uvést do daňových odpisů. Čestného předsednictví Klubu mecenášů Fryderyka Chopina se ujal Mistr Ladislav Smoljak. Prezentace Chopinův festival - Strana 20 (celkem 32) Prezentace Chopinův festival - Strana 20 (celkem 32)

21 Podpora festivalu je také u mnoha osobností ve světě. Najdeme mezi nimi i významné čechy žijící v zahraničí. Velmi výraznou osobou je například laureátka ceny Česká žena ve světě Senátu Parlamentu České republiky lady Milena Grenfell-Baines z Velké Británie Lady Milena Grenfell - Baines z Velké Británie, se už desítky let snaží prohlubovat vztahy mezi Českou republikou a Spojeným královstvím. V Británii žije už od dětství - je totiž jedním z tzv. Wintonových dětí. (Sir Nicolas Winton zachránil před smrtí v nacistických koncentračních táborech více než sedm set českých dětí židovského původu). Později se provdala za významného architekta Georgea Grenfella-Bainese, jehož celoživotní zásluhy ocenila královna Alžběta II. šlechtickým titulem.od 60. let lady Milena Grenfell - Baines podporuje české architekty, pomáhá jim prosadit se ve světě, do Československa dodávala i za totality odbornou literaturu, dnes organizuje pobyty českých studentů v Anglii i zájezdy vyznavačů vážné hudby z Británie do Česka. Prezentace Chopinův festival - Strana 21 (celkem 32) Prezentace Chopinův festival - Strana 21 (celkem 32)

22 Podporu nachází festival rovněž u Karlovarského kraje.osobní záštita hejtmana pana JUDr. Josefa Pavla při posledním ročníku byla významnou podporou a oceněním úsilí organizátorů. Výrazně svojí osobní účastí podporuje festival také náměstek hejtmana a člen Chopinovy společnosti p. RNDr. Petr Horký. JUDr. Josef Pavel ( uprostřed) a RNDr. Petr Horký (vpravo v černém) při tiskové konferenci k Chopinově festivalu v budově Krajského úřadu Prezentace Chopinův festival - Strana 22 (celkem 32) Prezentace Chopinův festival - Strana 22 (celkem 32)

23 Své místo nachází festival také u Evropské unie. Úsilí pořadatelů je významně podporováno panem Ing. Wernerem Hauptmanem, ředitelem stálého zastoupení Karlovarského kraje v Bruselu. Prezentace Chopinův festival - Strana 23 (celkem 32) Prezentace Chopinův festival - Strana 23 (celkem 32)

24 Mediální tváří, patronem a doporučovatelem festivalu byl v minulých letech také zpěvák Karel Zich. Pocházel z hudební rodiny. Tři roky studoval kompozici na Státní konzervatoři v Praze. Na Karlově univerzitě vystudoval obory estetika-sociologie, byl doktorem filosofie. Od roku 1974 začala jeho sólová kariéra. Roku 1976 vydal svoji první LP desku Dům č.5. Zpíval převážně vlastní písně, nevyhýbal se spolupráci s renomovanými autory (B. Ondráček, P. Janda, K.Svoboda atd.), do svého repertoáru však zařazoval i převzaté písně: Alenka v říši divů, Mosty, repertoár Elvise Presleyho atd. V polovině 70. let zažil největší skok v anketě Zlatý slavík ze 112. na 4. místo. Dvakrát vystupoval a spolupracoval s Lenkou Filipovou (album Mosty), mezi unikátní desky patří jistě album z konce 80. let s legendární americkou královnou rock'n'rollu Wandou Jackson, která v padesátých letech vystupovala i po boku Elvise Presleyho. Karel Zich si složil většinu písní svého repertoáru, jeho písně zpívá i řada našich předních interpretů, složil i hudbu k několika filmům a je i autorem skladby pro fontánu v Mariánských Lázních. Prodal přes milion desek a za svou kariéru měl za sebou tisíce koncertů u nás, ale i ve většině zemí Evropy. Vystupoval i v USA, Kanadě, Chile, Brazílii, Austrálii, na Islandu atd.. Patřil stále k našim nejfrekventovanějším zpěvákům a kromě rock'n'rollu zpíval folk, spirituály, pop i jiné.. Prezentace Chopinův festival - Strana 24 (celkem 32) Prezentace Chopinův festival - Strana 24 (celkem 32)

25 Od loňského ročníku je mediální tváří, doporučovatelem a patronem festivalu zpěvačka paní Lenka Filipová. Zpěvačka a kytaristka studovala na pražské konzervatoři a na Mezinárodní hudební akademii v Paříži obor klasická kytara. Od roku 1982, kdy debutovala albem Zamilovaná, vydala řadu desek (např. Quo vadis, Řeka života, Concertino I a II, Tisíc způsobů, jak zabít lásku), úspěšně koncertovala i v Německu, Francii, Itálii, Finsku, Japonsku, Švýcarsku, USA a Kanadě. V roce 1988 získala Grand Prix na kytarovém festivalu v Nizozemských Antilách, v roce 1997 českou Cenu Grammy. Naposledy vydala dvojalbum The best of Lenka Filipová. V nejbližší době bude pracovat na třetí klasické desce a chystá nové písňové album. Tento prvek marketingového nástroje výrazně zvyšuje zásah cílových skupin partnerů festivalu. V letošním ročníku nás Lenka Filipová potěší vystoupením na čtvrtečním nocturnu na zámku Kynžvart. Prezentace Chopinův festival - Strana 25 (celkem 32) Prezentace Chopinův festival - Strana 25 (celkem 32)

26 Pro 48. ročník a ročníky následující byla mezi organizátory a marketingovými partnery Chopinova festivalu, cestovatelského festivalu Tourfilmu a Lázeňského festivalu uzavřena deklarace o spolupráci při vzájemné propagaci.. Vzájemná spolupráce festivalů bude zaměřena jak na reciproční propagaci při akcích samotných tak na společnou propagaci ve vztahu k zahraničí a to s cílem zvýšení image a všeobecné známosti jednotlivých akcí. Jedním z výrazných prvků této spolupráce je marketingový efekt pro jednotlivé sponzory festivalů a tím podstatné zvýšení zásahu a oslovení jejich cílových skupin klientů. Prezentace Chopinův festival - Strana 26 (celkem 32) Prezentace Chopinův festival - Strana 26 (celkem 32)

27 Festival v předchozím ročníku s výraznou mediální propagací podpořili tyto společnosti: Hlavní partneři: Partneři: Prezentace Chopinův festival - Strana 27 (celkem 32) Prezentace Chopinův festival - Strana 27 (celkem 32)

28 Základní možnost partnerské účasti: - Presentace loga na podiích a u vstupu do koncertních sálů - společenský dům CASINO, městské divadlo M.Lázně, zámek Kynžvart, hlavní kolonáda M.Lázně - Presentace loga na tiskovinách festivalu programové brožury ( ks), informační skládačky ( ks), vstupenky (7.000 ks), programové týdenní plakáty (500 ks), programové denní plakáty (300 ks) - Presentace loga na outdoorových propagačních plochách konkrétní plnění je v současné době v jednání, předběžně se bude jednat o 20 city lightů v Karlových Varech, 30 billboardů v Karlovarském kraji a cca 45 reklam menšího formátu - Presentace loga na bannerech festivalu (budovy a křižovatky na území města M.Lázně) - Presentace loga na uvítacích a propagačních tabulích (roll up, move up tablo apod.) festivalu (Welcome point apod.) - Presentace obchodního jména na tiskových konferencích festivalu Český rozhlas, Polský institut ( účast České televize a ČRO a zástupců tisku), Novinářská středa ( ) a dalších Prezentace Chopinův festival - Strana 28 (celkem 32) Prezentace Chopinův festival - Strana 28 (celkem 32)

29 - Presentace obchodního jména na propagačním koncertu na Polském velvyslanectví v Praze ( ) - Presentace obchodního jména při doprovodných akcích festivalu golfový turnaj, vzpomínková akce na Karla Zicha, jazzová nocturna atd. - Presentace výrobků a služeb partnera při všech akcích festivalu (rozsev propagačních materiálů, výstavky atd.) - Presentace obchodního jména a loga v partnerských mediích festivalu (Český rozhlas, tisková média atd..) - Presentace obchodního jména a loga na oficiálních vozech festivalu (pouze hlavní a generální partneři, případně významní partneři) od 50. ročníku také na Chopin Busu - Presentace obchodního jména a loga na partnerských festivalech (Tourfilm, Lázeňský festival, Karlovarský týden) - Presentace obchodního jména a loga na webových stránkách festivalu - Volné vstupenky na akce v rámci festivalu (počet volných vstupenek se odvíjí od úrovně partnerství) Prezentace Chopinův festival - Strana 29 (celkem 32) Prezentace Chopinův festival - Strana 29 (celkem 32)

30 - Účast a prezentace zástupců partnera ve vysílání Českého rozhlasu - Verbální presentace obchodního jména moderátorem - Realizace kongresu nebo obchodně -presentační akce partnera v Mariánských Lázních v průběhu festivalu pro V.I.P. zákazníky, zaměstnance, obchodní partnery apod. - Nepřímá propagace partnerů festivalu díky nové PR strategii a šíření dobrého jména a image festivalu - V případě pokračování partnerství festivalu do dalších ročníků bude partner prezentován na dalších akcích Společnosti F. Chopina Prolog Chopin koncert v Praze (1/2009, spojeno s prezentacemi partnerů a festivalu), Chopin 200 years tour 2010, Chopin exhibition 2010 atd. - Účast zástupců významných partnerů na golfovém turnaji Chopin cup ( ) a další dle specifických požadavků partnera. Prezentace Chopinův festival - Strana 30 (celkem 32) Prezentace Chopinův festival - Strana 30 (celkem 32)

31 Partnerská účast je rozdělena do čtyř následujících základních nadstavbových pozic: GENERÁLNÍ PARTNER Kč Kč HLAVNÍ PARTNER Kč Kč PARTNER Kč Kč PARTNER DOPROVODNÉ AKCE Kč Kč Klademe velký důraz na vysokou úroveň našeho vztahu s partnery festivalu a to jak po stránce osobní tak v otázce maximálního pokrytí vlastních marketingových potřeb partnera v rámci festivalu. A právě proto zde uvádíme rámcové cenové rozpětí jednotlivých nadstavbových pozic partnerské účasti. Tyto jsou následně upravovány, vyplývají z našich osobních setkání s potencionálními partnery a cílenému nastavení jejich vlastní marketingové účasti na festivalu. Prezentace Chopinův festival - Strana 31 (celkem 32) Prezentace Chopinův festival - Strana 31 (celkem 32)

32 KONTAKT: MOTIVE s.r.o. Horova 2017/12 CZ Karlovy Vary Tel./fax: GSM: info@motive.cz Společnost Fryderyka Chopina v ČR Hlavní 47 CZ Mariánské Lázně Tel./fax: Url: info@chopinfestival.cz Více informací z předchozího ročníku a jeho denní report najdete na v sekci Chopinův festival design prezentace Buďte s námi dokonalejší! Prezentace Prezentace Chopinův Chopinův festival festival Strana Strana 32 (celkem 32 (celkem 32) 32)

48. Chopinův festival

48. Chopinův festival SPOLEČNOST FRYDERYKA CHOPINA MARIÁNSKÉ LÁZNĚ ČESKÁ REPUBLIKA 48. Chopinův festival Preambule: Druhá polovina srpna patří každoročně v Mariánských Lázních milovníkům Chopinovy hudby. Bude tomu již 171 let,

Více

PROGRAM SPOLEČNOST FRYDERYKA CHOPINA, SPOLEK MARIÁNSKÉ LÁZNĚ ČESKÁ REPUBLIKA

PROGRAM SPOLEČNOST FRYDERYKA CHOPINA, SPOLEK MARIÁNSKÉ LÁZNĚ ČESKÁ REPUBLIKA 59. ročník Chopinova festivalu 16. 25. srpna 2018 Festival a soutěž se konají za finanční podpory Města Mariánské Lázně, Karlovarského kraje a Ministerstva kultury ČR. Firma C. Bechstein oficiální partner

Více

PROGRAM SPOLEČNOST FRYDERYKA CHOPINA, SPOLEK MARIÁNSKÉ LÁZNĚ ČESKÁ REPUBLIKA

PROGRAM SPOLEČNOST FRYDERYKA CHOPINA, SPOLEK MARIÁNSKÉ LÁZNĚ ČESKÁ REPUBLIKA 58. ročník Chopinova festivalu 17. 26. srpna 2017 11. MEZINÁRODNÍ KLAVÍRNÍ SOUTĚŽ F. CHOPINA 14. 17. srpna 2017 Festival a soutěž se konají za finanční podpory Města Mariánské Lázně, Karlovarského kraje

Více

Zámecké saxofonové kvarteto / kostel sv. Anny (Anenské náměstí) jablonecké kostely otevřeny doprovodný program VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ

Zámecké saxofonové kvarteto / kostel sv. Anny (Anenské náměstí) jablonecké kostely otevřeny doprovodný program VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ Zámecké saxofonové kvarteto 3. 7. 2012 / 17.00 kostel sv. Anny (Anenské náměstí) Zámecké saxofonové kvarteto vzniklo spojením zkušených hudebníků pohybujících se již mnoho let po známých českých orchestrech.

Více

Partnerství Mistrovství Evropy v baseballu 2014

Partnerství Mistrovství Evropy v baseballu 2014 Partnerství Mistrovství Evropy v baseballu 2014 Proč spolupracovat s ČBA Baseball má v České republice dlouholetou tradici. Tento sport se na našem území hraje téměř 100 let. V roce 2013 slaví společně

Více

Česká hudba 2004 nedílná součást evropské kultury

Česká hudba 2004 nedílná součást evropské kultury Tisková zpráva Česká hudba 2004 nedílná součást evropské kultury OFICIÁLNÍ ZAHÁJENÍ 7. ledna 2004, 20:00, Rudolfinum, Dvořákova síň Česká filharmonie, dir. Vladimír Válek Antonín Dvořák: 8. symfonie G

Více

Kocianova houslová soutěž

Kocianova houslová soutěž Kocianova houslová soutěž 60. ročník 8. 12. května 2018 Ústí nad Orlicí Jaroslav Kocian * 22. února 1883 Ústí nad Orlicí 7. března 1950 Praha houslista, hudební skladatel, pedagog Jaroslav se narodil v

Více

Veřejný program 2009

Veřejný program 2009 Veřejný program 2009 Centrum Bavaria Bohemia Freyung 1 92539 Schönsee Tel.: +49(0)9674-92 48 77 Fax: +49(0)9674 91 30 67 email: info@cebb.de Internet: www.bbkult.net Leden 2009 11.01.09 Cyklus Objevy :

Více

PROGRAM SPOLEČNOST FRYDERYKA CHOPINA, SPOLEK MARIÁNSKÉ LÁZNĚ ČESKÁ REPUBLIKA

PROGRAM SPOLEČNOST FRYDERYKA CHOPINA, SPOLEK MARIÁNSKÉ LÁZNĚ ČESKÁ REPUBLIKA 59. ročník Chopinova festivalu 16. 25. srpna 2018 Festival se koná za finanční podpory Města Mariánské Lázně, Karlovarského kraje a Ministerstva kultury ČR. Firma C. Bechstein oficiální partner 59. ročníku

Více

Spohr Violin Duo. Oba umělci jsou výhradně zastupováni agenturou Tanja Classical Music Agency. www.koncertniagentura.cz

Spohr Violin Duo. Oba umělci jsou výhradně zastupováni agenturou Tanja Classical Music Agency. www.koncertniagentura.cz Jana Ludvíčková je absolventkou Pražské konzervatoře ( prof. F. Pospíšil) a Guildhall School of Music and Drama v Londýně ( prof. D. Takeno), kde získala mnohá ocenění v rámci studií, jako např: Pyramid

Více

Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla

Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla pondělí 30. listopadu 2009 v 11 hodin v hlavním foyeru Národního divadla ředitel Národního divadla: Ondřej Černý vedoucí odboru vnějších

Více

6. MARIÁNSKOLÁZEŇSKÁ NOKTURNA 2015 A MISTROVSKÉ KURZY TÉMA FESTIVALU: Od klasiky po současnost.

6. MARIÁNSKOLÁZEŇSKÁ NOKTURNA 2015 A MISTROVSKÉ KURZY TÉMA FESTIVALU: Od klasiky po současnost. 6. MARIÁNSKOLÁZEŇSKÁ NOKTURNA 2015 A MISTROVSKÉ KURZY TÉMA FESTIVALU: Od klasiky po současnost. Mistrovské kurzy začínají 12.7.2015. Festival se koná od 16. července do 25. července 2015 ve městě Mariánské

Více

SWEETSEN FEST 011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ

SWEETSEN FEST 011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ SWEETSEN FEST 011 FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Festival Sweetsen fest letos trhal rekordy. Jak v počtu návštěvníků, tak ve vybrané částce pro charitativní organizace.

Více

Petra Vlčková je mladá začínající

Petra Vlčková je mladá začínající Dialog s akordeonem Petra Vlčková & Petr Přibyl Petra Vlčková je mladá začínající akordeonistka. Úspěšně absolvovala Západočeskou univerzitu v Plzni, kde vystudovala hru na akordeon společně s učitelstvím

Více

LEDNICKO/VALTICKÝ HUDEBNÍ FESTIVAL ROČNÍK 30. ZÁŘÍ 14. ŘÍJNA 2017

LEDNICKO/VALTICKÝ HUDEBNÍ FESTIVAL ROČNÍK 30. ZÁŘÍ 14. ŘÍJNA 2017 LEDNICKO/VALTICKÝ HUDEBNÍ FESTIVAL 2017 2. ROČNÍK 30. ZÁŘÍ 14. ŘÍJNA 2017 bude stejně jako předchozí ročník začínat a končit v krásných prostorách zámků Lednice a Valtice. Klasická hudba oživí historické

Více

Klub přátel Josef. Klub přátel Josefa Masopusta

Klub přátel Josef. Klub přátel Josefa Masopusta Klub přátel Josef Klub přátel Josefa Masopusta Cíl projektu Cílem projektu Klubu přátel Josefa Masopusta je zajištění organizace důstojných oslav při příležitosti 80. narozenin držitele Zlatého míče časopisu

Více

Mistrovství České republiky ve Freestyle Frisbee

Mistrovství České republiky ve Freestyle Frisbee Mistrovství České republiky ve Freestyle Frisbee POPIS TURNAJE Frisbeer Cup 2014 je otevřené mistrovství České republiky ve Freestyle Frisbee. Ročník 2014 je již osmým v řadě a bude navazovat na úspěšnou

Více

Janáčkovo trio 2009. Jiří Pospíchal housle Marek Novák violoncello Markéta Janáčková klavír. www.janacektrio.cz

Janáčkovo trio 2009. Jiří Pospíchal housle Marek Novák violoncello Markéta Janáčková klavír. www.janacektrio.cz Janáčkovo trio 2009 Jiří Pospíchal housle Marek Novák violoncello Markéta Janáčková klavír www.janacektrio.cz Děkujeme Allianz pojišťovně, a.s., že nás v roce 2009 opět podpořila LEDEN - ÚNOR Na začátku

Více

KONCERT LAUREÁTŮ. Mladý klavír Pražské konzervatoře 2012

KONCERT LAUREÁTŮ. Mladý klavír Pražské konzervatoře 2012 Pražská konzervatoř pořádá KONCERT LAUREÁTŮ mezinárodní soutěžní přehlídky Mladý klavír Pražské konzervatoře 2012 sobota 20. dubna 2013 v 18:30 hod. Koncertní sál Pražské konzervatoře Dvořákovo nábřeží

Více

Antonín Dvořák 1841-1904. světoznámý hudební skladatel

Antonín Dvořák 1841-1904. světoznámý hudební skladatel Antonín Dvořák 1841-1904 světoznámý hudební skladatel Kořeny slavného hudebníka Dvořákova rodina žila od roku 1818 v Nelahozevsi (střední Čechy). Všichni Antonínovi předci z otcovy strany byly řezníci

Více

Menu pro firmy. Jak finančně podpořit Vážný zájem

Menu pro firmy. Jak finančně podpořit Vážný zájem Menu pro firmy Děkujeme, že uvažujete o podpoře Vážného zájmu. Šíříme vážnou hudbu, budujeme kulturní podhoubí, podporujeme sousedské vztahy, pomáháme studentům hudby, hrajeme pro seniory i ty nejmenší.

Více

NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ

NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ 6. ROČNÍKU ANKETY BRNO TOP 100 www.brnotop100.cz Vážení přátelé, rádi bychom Vám předložili možnost stát se reklamním partnerem slavnostního

Více

Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015

Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015 Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015 SEZNAM KONCERTŮ 22. ledna 2015, Slavnostní aula Gymnázia Dr. Pekaře od 19.15 hodin abonentní LOBKOWICZ TRIO Lukáš Klánský klavír Jan Mráček housle Ivan Vokáč violoncello

Více

K otázkám monografického pojetí skladatelské osobnosti a výkladu jejího díla

K otázkám monografického pojetí skladatelské osobnosti a výkladu jejího díla Kabinet hudební historie Etnologického ústavu Akademie věd ČR, v.v.i. pořádá muzikologickou konferenci k 90. narozeninám skladatele Karla Husy na téma K otázkám monografického pojetí skladatelské osobnosti

Více

PĚVECKÝ KONCERT LAUREÁTEK MEZINÁRODNÍ PĚVECKÉ SOUTĚŽE A. DVOŘÁKA V KARLOVÝCH VARECH 2013

PĚVECKÝ KONCERT LAUREÁTEK MEZINÁRODNÍ PĚVECKÉ SOUTĚŽE A. DVOŘÁKA V KARLOVÝCH VARECH 2013 PĚVECKÝ KONCERT LAUREÁTEK MEZINÁRODNÍ PĚVECKÉ SOUTĚŽE A. DVOŘÁKA V KARLOVÝCH VARECH 2013 4. března 2014 od 16.30 hod. v Muzeu Bedřicha Smetany Účinkující: Eliška Gattringerová (1. cena soutěže Opera junior

Více

Obchodní nabídka pro partnery projektu Concertino Praga 2018

Obchodní nabídka pro partnery projektu Concertino Praga 2018 Obchodní nabídka pro partnery projektu Concertino Praga 2018 POPIS PROJEKTU Mezinárodní rozhlasová soutěž mladých hudebníků, kterou od roku 1966 organizuje Český rozhlas, je určena mladým začínajícím interpretům

Více

Jízda králů Vlčnov

Jízda králů Vlčnov Jízda králů Vlčnov 24. 5. - 26. 5. 2019 Co možná nevíte 8 000 3 2011 Akci navštíví celkem více než 8 000 lidí Třídenní program plný folkloru Od roku 2011 zapsána v UNESCO 5 000 93 Nedělní program navštíví

Více

HUDEBNÍ SOUBORY 2017 VÝBĚR ZE ZÁKLADNÍCH STATISTICKÝCH ÚDAJŮ O KULTUŘE V ČESKÉ REPUBLICE

HUDEBNÍ SOUBORY 2017 VÝBĚR ZE ZÁKLADNÍCH STATISTICKÝCH ÚDAJŮ O KULTUŘE V ČESKÉ REPUBLICE HUDEBNÍ SOUBORY 2017 VÝBĚR ZE ZÁKLADNÍCH STATISTICKÝCH ÚDAJŮ O KULTUŘE V ČESKÉ REPUBLICE NÁRODNÍ INFORMAČNÍ A PORADENSKÉ STŘEDISKO PRO KULTURU CENTRUM INFORMACÍ A STATISTIK KULTURY www.nipos-mk.cz HUDEBNÍ

Více

POPAI DAY / PRAHA NABÍDKA PARTNERSTVÍ V RÁMCI MEZINÁRODNÍ AKCE SOUTĚŽ POPAI AWARDS 2016 KONFERENČNÍ PROGRAM POPAI FORUM 2016

POPAI DAY / PRAHA NABÍDKA PARTNERSTVÍ V RÁMCI MEZINÁRODNÍ AKCE SOUTĚŽ POPAI AWARDS 2016 KONFERENČNÍ PROGRAM POPAI FORUM 2016 NABÍDKA PARTNERSTVÍ V RÁMCI MEZINÁRODNÍ AKCE POPAI DAY 2016 SOUTĚŽ POPAI AWARDS 2016 KONFERENČNÍ PROGRAM POPAI FORUM 2016 SPOLEČENSKÝ GALA VEČER 24.11.2016 / PRAHA POPAI CENTRAL EUROPE Daniela Krofiánová

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. NACHTIGALL ARTISTS MANAGEMENT s.r.o.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. NACHTIGALL ARTISTS MANAGEMENT s.r.o. VÝROČNÍ ZPRÁVA společnosti NACHTIGALL ARTISTS MANAGEMENT s.r.o. Čerchovská 1981/6, 120 00 Praha 2, Vinohrady IČO 264 31 017 2 0 1 1 Název účetní jednotky: Sídlo účetní jednotky: NACHTIGALL ARTISTS MANAGEMENT

Více

MISS ACADEMIA ČR 2008. Vážení přátelé,

MISS ACADEMIA ČR 2008. Vážení přátelé, MISS ACADEMIA ČR 2008 Vážení přátelé, studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně pořádají další ročník soutěže MISS ACADEMIA ČR, ve kterém bude zvolena v pořadí už dvanáctá

Více

Kongresové centrum TOP HOTEL Praha, Blažimská 1781/4, Praha 4 Chodov

Kongresové centrum TOP HOTEL Praha, Blažimská 1781/4, Praha 4 Chodov NABÍDKA PARTNERSTVÍ V RÁMCI MEZINÁRODNÍ AKCE POPAI DAY 2018 SOUTĚŽ POPAI AWARDS KONFERENCE POPAI FÓRUM SPOLEČENSKÝ VEČER slavnostní vyhlášení výsledků letošního ročníku soutěží POPAI AWARDS, Hvězda 3D

Více

MusicOlomouc, spolek Výroční zpráva 2016

MusicOlomouc, spolek Výroční zpráva 2016 MusicOlomouc, spolek Výroční zpráva 2016 1 Historie a poslání Spolek MusicOlomouc vznikl registrací u Ministerstva vnitra dne 15. září 2011 s cílem podporovat soudobou hudbu, zejména prostřednictvím organizace

Více

ZPRAVODAJ 3/2017. Vážení přátelé slánského muzea,

ZPRAVODAJ 3/2017. Vážení přátelé slánského muzea, ZPRAVODAJ 3/2017 Vážení přátelé slánského muzea, velká část měsíce března se ponese v duchu přednáškového pásma Regio Slanensis na půdě slánského gymnázia. Serie přednášek bude obohacena o vernisáž výstavy

Více

Vánoční hvězdy v Karlíně

Vánoční hvězdy v Karlíně Nabídka spolupráce 2014 Minulý rok se konal koncert Vánoční Hvězdy v Karlíně v Hudebním Divadle Karlín, na kterém vystoupily hvězdy jako J. Ledecký, L. Machálková, P. Vítek, J. Zelenková, R. Schwab, M.

Více

FRISBEER CUP Otevřené mistrovství České republiky ve Freestyle Frisbee

FRISBEER CUP Otevřené mistrovství České republiky ve Freestyle Frisbee FRISBEER CUP 2016 Otevřené mistrovství České republiky ve Freestyle Frisbee POPIS TURNAJE Frisbeer Cup 2016 je otevřené mistrovství České republiky ve Freestyle Frisbee. Ročník 2016 bude již desátým v

Více

Smetanova Litomyšl stále vítá hvězdy. Ale už ne na malém nádraží

Smetanova Litomyšl stále vítá hvězdy. Ale už ne na malém nádraží Smetanova Litomyšl stále vítá hvězdy. Ale už ne na malém nádraží http://www.rozhlas.cz/pardubice/nej/_zprava/smetanova-litomysl-stale-vita-hvezdy-ale-uz-ne-na-malem-nadrazi--1732722 10.06.2017 - rozhlas.cz

Více

Smíšeného pěveckého sboru

Smíšeného pěveckého sboru Přehled koncertů, akcí a vystoupení Smíšeného pěveckého sboru VOŠP a SPgŠ Litomyšl za školní rok 2008/09 zpracováno 24. 8. 2009 PODZIM 2008 6. 9. 2008 Vystoupení na zámku v Rudolticích 11. 9. 2008 Koncert

Více

Magni Cesty s příběhem

Magni Cesty s příběhem Cesty s příběhem Magni Cesty s příběhem ROZVOJ POZNÁVACÍHO A KULTURNÍHO CESTOVNÍHO RUCHU MĚST A REGIONŮ PRO DOMÁCÍ A ZAHRANIČNÍ TURISTY HelpTour - Agentura pro rozvoj cestovního ruchu Ing. Marek Toušek

Více

MULTIŽÁNROVÝ KULTURNÍ FESTIVAL FESTIVAL, který kulturně a společensky spojí celou Vysočinu. Je to multižánrové setkání měst a obyvatel Kraje Vysočina. S přesahem do celé České republiky. 2 FESTIVAL, který

Více

SQUASH GOLF FITNESS RELAX REKLAMA PROPAGACE SCHNEIDER SUMMER GOLF CUP 2009. VevyNet open golf

SQUASH GOLF FITNESS RELAX REKLAMA PROPAGACE SCHNEIDER SUMMER GOLF CUP 2009. VevyNet open golf MICHAEL SCHNEIDER - SQUASH GOLF FITNESS RELAX REKLAMA PROPAGACE SCHNEIDER SUMMER GOLF CUP 2009 3. ročník VevyNet open golf Nabídka spoluúčasti 3. ročník tradičního setkání hráčů golfu, obchodních partnerů

Více

ZPRAVODAJ Č. 11/2014. Vážení přátelé slánského muzea,

ZPRAVODAJ Č. 11/2014. Vážení přátelé slánského muzea, ZPRAVODAJ Č. 11/2014 Vážení přátelé slánského muzea, letní radovánky jsou již dávno minulostí, podzim nastoupil v plné síle. To je ideální čas zavítat do muzea! V měsíci listopadu je pro Vás připraven

Více

Menu pro mecenáše. Jak lze finančně podpořit Vážný zájem:

Menu pro mecenáše. Jak lze finančně podpořit Vážný zájem: Menu pro mecenáše Děkujeme, že máte Vážný zájem! Šíříme vážnou hudbu, budujeme kulturní podhoubí, podporujeme sousedské vztahy, pomáháme studentům hudby, hrajeme pro seniory i ty nejmenší. To vše je možné

Více

VETERAN RALLYE & SRPNOVÉ HODOVÁNÍ

VETERAN RALLYE & SRPNOVÉ HODOVÁNÍ SRPNOVÉ HODOVÁNÍ 21. 23. 8. 2015, KUTNÁ HORA JEDINEČNÝ MEZINÁRODNÍ ZÁVOD HISTORICKÝCH VOZIDEL DO ROKU VÝROBY 1936 POD ZÁŠTITOU NÁRODNÍHO TECHNICKÉHO MUZEA, SPOJENÝ S KULTURNÍM PROGRAMEM A BOHATOU NABÍDKOU

Více

Informační centrum pro mládež Šumperk

Informační centrum pro mládež Šumperk Pension pro svobodné pány 21. 5. 2018 od 19 hodin, Kulturní dům Rapotín Divadelní aktovka Seana O Caseyho Bedtime Story ve slavné úpravě Jiřího Krejčíka pod názvem Pension pro svobodné pány, která byla

Více

Top Still Model 2010

Top Still Model 2010 Top Still Model 2010 29.5.2010 v 19:00 Hilton Prague 1. ročník benefiční modelingové soutěže, kterou organizuje modelingová agentura STILL Management. Představení projektu Top Still Model 2010 1. ročník

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Divadelní festivaly Datum vytvoření 15.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehlídka hlavních českých divadelních festivalů Způsob využití Výklad nové

Více

PROJEKT 1 NÁZEV PROJEKTU:

PROJEKT 1 NÁZEV PROJEKTU: PROJEKT č. 1 NÁZEV Koncertní činnost Severočeské filharmonie Teplice 2017 v rámci Ústeckého kraje Severočeská filharmonie Teplice PRÁVNÍ FORMA: Příspěvková organizace Teplice 3 500 000 Kč CELKOVÉ NÁKLADY

Více

TEXT A DĚTSKÉ PĚVECKÉ SBORY VÁNOČNÍ TOUR 2018 NABÍDKA SPOLUPRÁCE

TEXT A DĚTSKÉ PĚVECKÉ SBORY VÁNOČNÍ TOUR 2018 NABÍDKA SPOLUPRÁCE A DĚTSKÉ PĚVECKÉ SBORY VÁNOČNÍ TOUR 2018 NABÍDKA SPOLUPRÁCE VÁNOČNÍ TOUR 2017 V ČÍSLECH 13 měst 13 sborů přes 500 zapojených dětí více než 3 500 diváků PELHŘIMOV PARDUBICE TEPLICE CHVALETICE MĚLNÍK LITOMYŠL

Více

FRANTIŠEK NEDVĚD zpívá ZLATÉ NEDVĚDOVKY

FRANTIŠEK NEDVĚD zpívá ZLATÉ NEDVĚDOVKY FRANTIŠEK NEDVĚD zpívá ZLATÉ NEDVĚDOVKY speciální hosté LUCIE BÍLÁ a SPIRITUÁL KVINTET DIVADLO HYBERNIA František Nedvěd zpívá Zlaté Nedvědovky Z vyprodaného Strahova, přes mnoho míst českých a slovenských,

Více

Zpravodaj č. 6/ 2011. Vážení přátelé slánského muzea,

Zpravodaj č. 6/ 2011. Vážení přátelé slánského muzea, Zpravodaj č. 6/ 2011 Vážení přátelé slánského muzea, na prahu léta je již v plném proudu výstavní sezóna Národopisného muzea Slánska ve Třebízi. Návštěvníci vníci sem přicházejí nejen za stálými expozicemi

Více

Pod záštitou prezidenta České republiky Václava Klause

Pod záštitou prezidenta České republiky Václava Klause Pod záštitou prezidenta České republiky Václava Klause Popis projektu Projekt Češi ve světě oslavy Dne české státnosti 2012 proběhne na různých místech v Praze v týdnu od 24. do 30. září 2012 pod záštitou

Více

36. ročník Turnajů šachových nadějí

36. ročník Turnajů šachových nadějí Gens una sumus 36. ročník Turnajů šachových nadějí pořádaných Beskydskou šachovou školou z. s. Termín konání: 2. 6. 4. 2015 Místo konání: Národní dům ve Frýdku-Místku Turnaje šachových nadějí Šachy - hra

Více

PRÉMIOVÉ PARTNERSTVÍ. instrumentální soubory a harfové soubory). Vítězové budou poté soutěžit o nejvyšší ocenění v celostátní soutěži.

PRÉMIOVÉ PARTNERSTVÍ. instrumentální soubory a harfové soubory). Vítězové budou poté soutěžit o nejvyšší ocenění v celostátní soutěži. + PRÉMIOVÉ PARTNERSTVÍ Jugend musiziert" je nejrenomovanějším projektem v Německu podporujícím hudbu. Koncept vznikl v roce 1963, cílem bylo poskytnutí podpory mladým talentovaným hudebníkům ve velkých

Více

MUZEUM UMĚNÍ A DESIGNU 1990 2010: PARTNERSKÉ INSTITUCE

MUZEUM UMĚNÍ A DESIGNU 1990 2010: PARTNERSKÉ INSTITUCE PARTNERSKÉ INSTITUCE Kapitola o partnerských institucích není přesným a podrobným dokumentem o veškeré spolupráci, ale výběrem zajímavých příkladů, dokládajících pestrý soubor a hodnoty partnerů, kterých

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O.S. MAJÁK BOJKOVICE ZA ROK 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA O.S. MAJÁK BOJKOVICE ZA ROK 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA O.S. MAJÁK BOJKOVICE ZA ROK 2013 1. úvodní slovo 2. základní informace 3. organizace občanského sdružení 4. členská základna 5. vymezení činnosti 6. činnost a aktivity občanského sdružení

Více

O AKCI SPORTOVNÍ ČÁST DOPROVODNÝ PROGRAM

O AKCI SPORTOVNÍ ČÁST DOPROVODNÝ PROGRAM Brněnské výstaviště 7. 8. listopadu 2015 O AKCI Sport Life Run je kulturně sportovní akce, která je určená pro celé rodiny. Tato dvoudenní událost se uskuteční 7. 8. listopadu 2015 a její centrum bude

Více

NABÍDKA MISS VÝCHODNÍ ČECHY 2008

NABÍDKA MISS VÝCHODNÍ ČECHY 2008 NABÍDKA MISS VÝCHODNÍ ČECHY 2008 Miss Pardubického kraje Miss Královéhradeckého kraje 21. - 24. srpna 2008 - Lázně Velichovky a Nová Amerika Golf Resort Galavečer Miss východní Čechy 3. října 2008 - Kongresové

Více

MISS ACADEMIA 2006 N NABÍDKA PARTNER M PRO ROK 2006

MISS ACADEMIA 2006 N NABÍDKA PARTNER M PRO ROK 2006 Vážení přátelé, Dne 5. dubna 2006 pořádají studenti Fakulty multimediálních komunikací (FMK) Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně již desátý ročník soutěže MISS ACADEMIA, ve které bude zvolena nej vysokoškolačka

Více

Třeboň 10. 14. 7. 2007. 4. ročník festivalu Třeboňská nocturna pořádá Adria Neptun s. r. o., Praha ve spolupráci s Městem Třeboň

Třeboň 10. 14. 7. 2007. 4. ročník festivalu Třeboňská nocturna pořádá Adria Neptun s. r. o., Praha ve spolupráci s Městem Třeboň Třeboňská nocturna Třeboň 10. 14. 7. 2007 4. ročník festivalu Třeboňská nocturna pořádá Adria Neptun s. r. o., Praha ve spolupráci s Městem Třeboň pod záštitou ministra kultury České republiky Mgr. Václava

Více

Ze života v městské části. Uznávaný astrofyzik Jiří Grygar navštívil radnici MČ Prahy 15

Ze života v městské části. Uznávaný astrofyzik Jiří Grygar navštívil radnici MČ Prahy 15 Uznávaný astrofyzik Jiří Grygar navštívil radnici MČ Prahy 15 Mezinárodně uznávaného astrofyzika RNDr. Jiřího Grygara, CSc., který nedávno oslavil 80. narozeniny, přijal ve své kanceláři starosta MČ Praha

Více

Zdraví, síla, krása. Český vysokoškolský sport oslavil 100 let

Zdraví, síla, krása. Český vysokoškolský sport oslavil 100 let Zdraví, síla, krása. Český vysokoškolský sport oslavil 100 let 100 let trvání českého vysokoškolského sportu založeného v roce 1910 dr. Františkem Smotlachou dnes oslavila Česká asociace univerzitního

Více

Statut Concertino Praga

Statut Concertino Praga Generální ředitel ČRo dne 11. srpna 2016 aktualizuje 1. novelou statut ve znění Statut/2012/015/GŘ//1 Statut Concertino Praga Účinnost od 1. srpna 2012, toto znění účinné od 11. srpna 2016 Čl. 1 Předmět

Více

Informace pro účastníky

Informace pro účastníky Informace pro účastníky Pěvecké soutěže Olomouc 2015 Základní umělecká škola Žerotín Olomouc, Kavaleristů 6, Rodičovské sdružení ZUŠ Žerotín Olomouc, Spolek pro komorní hudbu ve spolupráci s Moravským

Více

STÁLÁ DIVADELNÍ SCÉNA KLATOVY DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ KONCERTY SKUPINA K. sezona 2019/2020

STÁLÁ DIVADELNÍ SCÉNA KLATOVY DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ KONCERTY SKUPINA K. sezona 2019/2020 STÁLÁ DIVADELNÍ SCÉNA KLATOVY DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ KONCERTY sezona 2019/2020 SKUPINA K Předplatné divadla skupiny K Cena předplatného 960,- Kč za 6 koncertů (160,- Kč za jeden koncert) Výhody předplatného:

Více

Hejnické slavnosti 2012

Hejnické slavnosti 2012 Hejnické slavnosti 2012 30. června - 1. července 2012 Žádost o podporu a nabídka Sponzorského programu www.mestohejnice.cz V Hejnicích 16. 1. 2012 Vážení, Hejnické slavnosti (dříve Hejnická pouť) se v

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městské divadlo Zlín Datum vytvoření 10.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Stručná historie Městského divadla ve Zlíně Způsob využití Výklad nové látky,

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. pro. Hlavní město Praha. Baroko očima dětí

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. pro. Hlavní město Praha. Baroko očima dětí ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA pro Baroko očima dětí výstava českých památek v budově WHC UNESCO v Paříži 23. 30. 8. 2017 Budova ředitelství UNESCO, 7, Place de Fontenoy, Paříž, Francie www.hravyarchitekt.cz Základní

Více

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický obor. Získala prestižní divadelní cenu Thálie, 2x ocenění

Více

BEDŘICH SMETANA. Autor: Mgr. Zuzana Zifčáková. Datum (období) tvorby: únor 2013. Ročník: šestý. Vzdělávací oblast: hudební výchova na 2.

BEDŘICH SMETANA. Autor: Mgr. Zuzana Zifčáková. Datum (období) tvorby: únor 2013. Ročník: šestý. Vzdělávací oblast: hudební výchova na 2. BEDŘICH SMETANA Autor: Mgr. Zuzana Zifčáková Datum (období) tvorby: únor 2013 Ročník: šestý Vzdělávací oblast: hudební výchova na 2.stupni ZŠ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem

Více

BAREVNÁ DEVÍTKA je sedmý ročník přehlídky kultur zemí celého světa, který pořádá Městské částí Praha 9. cílová skupina. počet návštěvníků.

BAREVNÁ DEVÍTKA je sedmý ročník přehlídky kultur zemí celého světa, který pořádá Městské částí Praha 9. cílová skupina. počet návštěvníků. BAREVNÁ DEVÍTKA je sedmý ročník přehlídky kultur zemí celého světa, který pořádá Městské částí Praha 9 Pestrý festival mnoha vůní a strhujících vystoupení. Zábavné odpoledne pro rodiny s dětmi, večerní

Více

PAUL HINDEMITH A ČESKÉ ZEMĚ. PhDr. Lenka Přibylová, Ph.D.

PAUL HINDEMITH A ČESKÉ ZEMĚ. PhDr. Lenka Přibylová, Ph.D. PAUL HINDEMITH A ČESKÉ ZEMĚ PhDr. Lenka Přibylová, Ph.D. Ústí nad Labem 2008 Obsah Úvod 9 1. Paul Hindemith - život a dílo v obrysech 13 1. 1 Období mládí a tvůrčích počátků 13 1. 2 Avantgardní období

Více

Projekt vznikl v roce 2009 z iniciativy Městské knihovny v Praze a Českých center spojuje více než 30 významných pražských literárních organizací

Projekt vznikl v roce 2009 z iniciativy Městské knihovny v Praze a Českých center spojuje více než 30 významných pražských literárních organizací 2009-2015 Projekt vznikl v roce 2009 z iniciativy Městské knihovny v Praze a Českých center spojuje více než 30 významných pražských literárních organizací Společným úsilím partnerů projektu se podařilo

Více

BULLETIN. 179. Žofínské fórum. konané pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky. Čeští zemědělci, ostrůvek uprostřed Evropské unie

BULLETIN. 179. Žofínské fórum. konané pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky. Čeští zemědělci, ostrůvek uprostřed Evropské unie BULLETIN 179. Žofínské fórum konané pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky Čeští zemědělci, ostrůvek uprostřed Evropské unie Praha, Velký sál paláce Žofín 26. 5. 2015 179. Žofínské fórum konané

Více

SPONZORSKÝ BALÍČEK ROK 2015 SEMINÁŘE

SPONZORSKÝ BALÍČEK ROK 2015 SEMINÁŘE SEMINÁŘE Semináře jsou pravidelné vzdělávací programy, které se konají každý třetí čtvrtek v měsíci v dopoledních hodinách a nabízí jedinečný pohled do problematiky a praxe šetrného stavebnictví v České

Více

VETERAN RALLYE & SRPNOVÉ HODOVÁNÍ

VETERAN RALLYE & SRPNOVÉ HODOVÁNÍ SRPNOVÉ HODOVÁNÍ 19. 21. 8. 2016, KUTNÁ HORA JEDINEČNÝ MEZINÁRODNÍ ZÁVOD HISTORICKÝCH VOZIDEL DO ROKU VÝROBY 1940 POD ZÁŠTITOU NÁRODNÍHO TECHNICKÉHO MUZEA, SPOJENÝ S KULTURNÍM PROGRAMEM A BOHATOU NABÍDKOU

Více

Valná hromada České lékařská akademie , Lékařský dům

Valná hromada České lékařská akademie , Lékařský dům Valná hromada České lékařská akademie 16.5.2017, Lékařský dům Zpráva o činnosti ČLA v roce 2016 Pietní vzpomínka na členy ČLA V roce 2016 nás opustili: prof. MUDr. Karel Horký, DrSc. prof. MUDr. Miloslav

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti Klubu UNESCO v roce 2008

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti Klubu UNESCO v roce 2008 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti Klubu UNESCO v roce 2008 Informace o činnosti přináší v průběhu roku naše stránky www.unesco-kromeriz.cz, o které se stará David Zapletal z Knihovny Kroměřížska. Zde pokračuje

Více

Hejnické slavnosti 2014

Hejnické slavnosti 2014 Hejnické slavnosti 2014 5. 6. července 2014 Žádost o podporu a nabídka Sponzorského programu www.mestohejnice.cz Vážení, s dovolením se na vás obracíme ve věci podpory Hejnických slavností a nabídky sponzorského

Více

Novodobá světová premiéra znovuobjevené opery A r g i p p o od Antonia Vivaldiho

Novodobá světová premiéra znovuobjevené opery A r g i p p o od Antonia Vivaldiho Novodobá světová premiéra znovuobjevené opery A r g i p p o od Antonia Vivaldiho Společný projekt barokního souboru Hof-Musici a občanského sdružení Teatro alla Moda, pod záštitou paní Livie Klausové a

Více

PROGRAM SPOLEČNOST FRYDERYKA CHOPINA MARIÁNSKÉ LÁZNĚ ČESKÁ REPUBLIKA

PROGRAM SPOLEČNOST FRYDERYKA CHOPINA MARIÁNSKÉ LÁZNĚ ČESKÁ REPUBLIKA 56. ročník Chopinova festivalu 13. 23. srpna 2015 10. MEZINÁRODNÍ KLAVÍRNÍ SOUTĚŽ F. CHOPINA 10. 13. srpna 2015 Festival a soutěž se konají za finanční podpory Města Mariánské Lázně, Karlovarského kraje

Více

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu festival 100% INTEGRACE 14.-16.3.2014 Ing. Michal Crhonek koordinátor festivalu tanecahandicap@gmail.com michal@michalcrhonek.cz tel: +420 603 284 760 www.tanecahandicap.cz O CO JDE? Projekt Tanec a handicap

Více

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 Středy 2. a 16. listopadu 9.30 11.30 hudební sál MKD TERAPIE BARVAMI Otevřený relaxační kurz s A. Rohde Kabele. Vstupné 50 Kč Středa 2. listopadu v 19.30 hodin hudební sál MKD

Více

KABÁT. Žánry Hard rock Pop rock Thrash metal Rock'n'roll Hospodský rock

KABÁT. Žánry Hard rock Pop rock Thrash metal Rock'n'roll Hospodský rock - 1 - Kabát je česká rocková kapela ze severočeských Teplic, existuje již od roku 1983. Za svou 22-letou kariéru skupina prodala přes 1 000 000 kopií svých alb. Roku 2003 získávají svého prvního Zlatého

Více

Barbara Maria Willi Česko-německá cembalová virtuózka Adam Plachetka Sólista Vídeňské státní opery, host Covent Garden v Londýně

Barbara Maria Willi Česko-německá cembalová virtuózka Adam Plachetka Sólista Vídeňské státní opery, host Covent Garden v Londýně Motto: Stará hudba pro nový věk Patroni projektu Barbara Maria Willi Česko-německá cembalová virtuózka Adam Plachetka Sólista Vídeňské státní opery, host Covent Garden v Londýně Záštita nad projektem JUDr.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA JIHLAVA HEIDENHEIM 2006

VÝROČNÍ ZPRÁVA JIHLAVA HEIDENHEIM 2006 VÝROČNÍ ZPRÁVA JIHLAVA HEIDENHEIM 2006 Rok 2006 byl pro naše partnerské město velmi významným. V květnu 2006 byla slavnostně otevřena zemská zahradnická výstava LANDESGARTENSCHAU HEIDENHEIM 2006 Celkový

Více

TISKOVÉ ZPRÁVY (vydané organizátorem veletrhu, společností MP-Soft, a.s.)

TISKOVÉ ZPRÁVY (vydané organizátorem veletrhu, společností MP-Soft, a.s.) TISKOVÉ ZPRÁVY (vydané organizátorem veletrhu, společností MP-Soft, a.s.) EVROPSKÝ VELETRH POMATURITNÍHO A CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ GAUDEAMUS 2014 Tiskové zprávy vydané 26. října 2014 (zaměření veletrhu)

Více

Prominent Golf Tour 2010

Prominent Golf Tour 2010 Prominent Golf Tour 2010 Obsah Ohlédnutí za premiérovým turnajem Prominent Golf Tour KONCEPT Prominent Golf Tour 2010 KALENDÁŘ Prominent Golf Tour 2010 O co se postaráme Partnerství Prominent Golf Tour

Více

Zpráva o činnosti a hospodaření společnosti KENTAUR MEDIA, s.r.o. za rok 2015

Zpráva o činnosti a hospodaření společnosti KENTAUR MEDIA, s.r.o. za rok 2015 Zpráva o činnosti a hospodaření společnosti KENTAUR MEDIA, s.r.o. za rok 2015 1. Činnost společnosti V roce 2015 se společnost KENTAUR MEDIA, s.r.o. věnovala následujícím činnostem: - Provoz klubu Jazz

Více

Partnerský program 2018

Partnerský program 2018 Partnerský program 2018 www.stcostrava.cz Vážení partneři, dovolte mi, abych Vám touto cestou upřímně poděkoval za Vaši dosavadní podporu a přízeň. I díky Vám můžeme každý den usilovně pracovat na rozvoji

Více

Výroční zpráva o činnosti

Výroční zpráva o činnosti Výroční zpráva o činnosti Společnosti přátel Základní umělecké školy Rudolfa Firkušného Napajedla za rok 2015 Společnost přátel Základní umělecké školy Rudolfa Firkušného Napajedla Komenského 305 763 61

Více

Kühnův smíšený sbor nám. Bořislavka 2075/11 160 00 Praha 6 IČO: 45250367 web: www.kuhnchoir.cz e-mail: info@kuhnchoir.cz

Kühnův smíšený sbor nám. Bořislavka 2075/11 160 00 Praha 6 IČO: 45250367 web: www.kuhnchoir.cz e-mail: info@kuhnchoir.cz Kühnův smíšený sbor nám. Bořislavka 2075/11 160 00 Praha 6 IČO: 45250367 web: www.kuhnchoir.cz e-mail: info@kuhnchoir.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 Kühnův smíšený sbor Kühnův smíšený sbor je dobrovolným sdružením

Více

ŘÍJEN 2009 SEZÓNA KONCERTŮ Z A H A J U J E TĚŠÍME SE NA SETKÁNÍ S VÁMI! Čtvrtek 1.10. 15:30 Refektář TANČÍRNA Oslava Mezinárodního dne seniorů K tanci a poslechu hraje Sparaťanka evergreeny z různých dob

Více

Mezinárodní soutěž Leoše Janáčka vrcholí. Brno, 7.9. 2010

Mezinárodní soutěž Leoše Janáčka vrcholí. Brno, 7.9. 2010 Mezinárodní soutěž Leoše Janáčka vrcholí. Brno, 7.9. 2010 Dnes proběhlo v aule HF JAMU druhé kolo 17. ročníku Mezinárodní soutěže Leoše Janáčka. První cenu získalo Quartetto di Gioia, druhou cenu Doležalovo

Více

CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY

CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY KONCERTNÍ AGENTURA uvádí pod záštitou Oldřicha Bubeníčka, hejtmana Ústeckého kraje, statutárního města Chomutova, za přispění Ústeckého kraje a ve spolupráci se společností KULTURA A SPORT CHOMUTOV s.

Více

Boris Jirků Vladimír Suchánek Dana Kyndrová Ivan Gruber. Host večera Tomáš Klus

Boris Jirků Vladimír Suchánek Dana Kyndrová Ivan Gruber. Host večera Tomáš Klus Galerie Českých center a Soroptimist klub Praha si Vás dovolují pozvat na exkluzivní aukci čtyř uměleckých děl předních českých umělců Boris Jirků Vladimír Suchánek Dana Kyndrová Ivan Gruber v úterý 28.

Více

Stejně jako předcházející ročníky, i jedničkový 11. ročník bude plný skvělé a kvalitní hudby, milých lidí a nezapomenutelných zážitků.

Stejně jako předcházející ročníky, i jedničkový 11. ročník bude plný skvělé a kvalitní hudby, milých lidí a nezapomenutelných zážitků. Ve dnech 7. a 8. srpna 2009 se na Bystřičce přehradě (okres Vsetín) koná jedničkový 11. ročník country festivalu STARÝ DOBRÝ WESTERN. Pořadatelem je občanské sdružení Country kapela Gympleři Vsetín. Za

Více

Oslavy 10. výročí obnovení krajské samosprávy

Oslavy 10. výročí obnovení krajské samosprávy Oslavy 10. výročí obnovení krajské samosprávy Den Jihomoravského kraje 5. června 2010 v Brně započaly oslavy desátého výročí obnovení krajské samosprávy v České republice tedy i Jihomoravského kraje. Oslavy

Více

Hejnické slavnosti 2019

Hejnické slavnosti 2019 Hejnické slavnosti 2019 6. 7. července 2019 Žádost o podporu a nabídka Sponzorského programu www.mestohejnice.cz Vážení, s dovolením se na Vás obracíme ve věci podpory Hejnických slavností a nabídky sponzorského

Více