Vnitřní předpisy Slezské univerzity v Opavě

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vnitřní předpisy Slezské univerzity v Opavě"

Transkript

1 Ministersto školstí, mládeže a těloýchoy registroalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o ysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o ysokých školách), dne 25. srpna 2017pod čj. MSMT-12380/2017 Rád celožiotního zděláání Slezské unierzity Opaě. Rád celožiotního zděláání Slezské unierzity Opaě ze dne 25. srpna 2017 Opaa, srpen 2017

2 Rád celožiotního zděláání Slezské unierzity Opaě ze dne 25. srpna 2017 CAST prní ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ ČI. 1 Úodní ustanoení 1) Rád celožiotního zděláání Slezské unierzity Opaě (dále jen,,řád ) uprauje souladu s 60 odst. 1 zákona ě. 111/1998 Sb., o ysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o ysokých školách), e znění pozdějších předpisů, (dále jen,,zákon ), bližší podmínky celožiotního zděláání (dále jen,,cžv ) na Slezské unierzitě Opaě (dále jen,,unierzita ). 2) CZV je forma zděláání, které je uskuteěňoáno unierzitou, ysokoškolským ústaem, fakultou nebo jiným pracoištěm unierzity nebo její souěásti (dále jen,,uskuteěňoatel ). 3) CZV je orientoáno na ýkon poolání nebo zájmoě. Sým charakterem zpraidla doplňuje, prohlubuje, obnouje nebo rozšiřuje ědomosti, doednosti a kalifikaci jeho úěastníků a to rámci zděláací ěinnosti unierzity. 4) CZV je uskuteěňoáno programech, a to rámci akreditoaných studijních programů (programy typu A) nebo mimo rámec akreditoaných studijních programů (programy typu M). Specifickým typem CZV uskutečňoaného mimo rámec akreditoaných studijních programů jsou programy Unierzity třetího ěku (dále jen,,u3v ). 5) CZV je koordinoáno prorektorem pro studijní a sociální záležitosti.

3 CAST DRUHA r r r r r USKUTEČŇOVANÍ PROGRAMŮ CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ ČI. 2 Programy CZV 1) Programy CZV mohou být uskutečňoány e formě prezenční, distanční nebo kombinoané. 2) Programy CŽV se uskutečňují zpraidla jako rámcoě ucelené cykly, kurzy (specializační, rekalifikační), odborná soustředění, přednášky, semináře a Unierzita třetího ěku. 3) Před sým uskutečněním musí být program CŽV schálen. Nárhy na programy CŽV schalují tyto osoby (dále jen odpoědná osoba ): a) prorektor pro studijní a sociální záležitosti případě programů uskutečňoaných unierzitou, unierzitou spolu sjiným pracoištěm unierzity nebo její součásti, celounierzitním pracoištěm, rektorátním pracoištěm; b) děkan případě programů uskutečňoaných fakultou, fakultou spolu s pracoištěm jiné souěásti unierzity, celofakultním pracoištěm; c) ředitel ysokoškolského ústau případě programů uskutečňoaných ysokoškolským ústaem, ysokoškolským ústaem spolu s pracoištěm jiné součásti unierzity. O programech schálených podle písmen b) a c) je nejpozději den jejich zahájení písemně informoán příslušným uskutečňoatelem prorektor pro studijní a sociální záležitosti prostřednictím Centra CŽV na rektorátu unierzity. Písemná informace obsahuje náležitosti podle ěl. 3 odst. 1. Cl. 3 Náležitosti programu CZV 1) Program CŽV předkládaný písemné podobě podle příslušnosti ke schálení odpoědné osobě uedené čl. 2 odst. 3 musí obsahoat tyto náležitosti: a) náze programu, b) formu programu, c) typ programu (A, M), d) způsob podání přihlášky a podmínky přijeti do programu, e) ýši úplaty (dále jen poplatek za zděláání programu CŽV ), způsob, termín a prokázání její úhrady, f) datum zahájení a délku trání programu, případně časoý harmonogram, g) cíle a obsahoou náplň programu (zejména přehled studijních předmětů, přednášek, anotace), h) minimální a maximální počet účastníků programu (dále jen,,posluchač ), i) údaje o personálním zabezpečení programu, j) údaje o prostoroém zabezpečení programu. k) podmínky úspěšného absoloání programu. 2) O uskutečňoání programu CŽV je edena dokumentace souladu se Směrnicí rektora o zásadách dokumentace zděláání programech CŽV na unierzitě (dále jen směrnice rektora o zásadách

4 dokumentace ), kterou zabezpečuje poěřený zaměstnanec příslušného uskutečňoatele (dále jen koordinátor CŽV ). Dokumentace slouží k eidenci základních souisejících činností - podání přihlášky, realizace programu CŽV (eidence docházky posluchačů, obsahu ýuky, místě a době konání a lektorech, kalkulace), úspěšné absoloání (ydání osěděení). Cl. 4 Vzděláání programu CZV 1) Vzděláání programu CŽV nezakládá jeho posluchačům prání postaení studenta podle zákona. 2) Posluchačem programu CŽV se stáá každý zájemce o zděláání programu CŽV, který podá přihlášku stanoeným způsobem listinné nebo elektronické podobě, splní podmínky pro přijetí stanoené podle ěl. 3 odst. 1 písm. d) a uhradí poplatek za zděláání programu CŽV stanoený podle čl. 3 odst. 1 písm. e). 3) O přijetí do programu CŽV rozhoduje odpoědná osoba nebo jiný poěřený zaměstnanec příslušného uskutečňoatele, zájemce o zděláání programu CŽV je o této skutečnosti hodným způsobem informoán. 4) Odpoědná osoba může rozhodnout o releantních údajích přihlášce podle typu poskytoaného programu CŽV. 5) Údaje o programech CŽV a jejich účastnících jsou eidoány informačním systému studijní agendy, pokud z poahy programu neyplýá jiný způsob eidence. Cl. 5 Ukončení zděláání programu CZV 1. Posluchač CŽV může ukončit zděláání programu CŽV kdykoli průběhu jeho uskutečňoání na základě písemného prohlášení doručeného odpoědné osobě nebo jinému poěřenému zaměstnanci příslušného uskuteěňoatele, který souladu s ěl. 4 odst. 3 rozhoduje o přijetí do programu CŽV. 2. Program úspěšně absoluje posluchač CŽV, který splní podmínky stanoené podle čl. 3 odst. 1 písm. k). 3. Úspěšným absolentům ydá unierzita osěděení o absoloaném programu CŽV podle zoru uedeného e směrnici rektora o zásadách dokumentace. 4. Osědčení o absoloání programů CŽV rámci akreditoaných studijních programů (programy typu A) podepisuje odpoědná osoba a rektor unierzity. 5. Osěděení o absoloání programů CŽV mimo rámec akreditoaných studijních programů (programy typu M) podepisuje prorektor pro studijní a sociální záležitosti.

5 Cl. 6 Poplatek za zděláání programu CZV 1) Výši poplatku za zděláání programu CŽV, způsob a termín jeho úhrady stanouje odpoědná osoba na základě kalkulace zpracoané koordinátorem CŽV. 2) Poplatek za zděláání programu CŽV je osobozen od daně z přidané hodnoty bez nároku na odpoěet daně případě, že se jedná o zděláání programu:'* a) typu A, b) typu M, uskutečňoaném podle zláštních práních předpisů,^* c) typum,u3v. 3) Úhrada poplatku za zděláání programu CŽV se prokazuje souladu s čl. 3 odst. 1 písm. e). 4) O rácení poplatku za zděláání programu CŽV nebo jeho části může požádat pouze posluchač CŽV, který na základě písemného prohlášení předčasně ukončil zděláání programu CŽV. Řádně zdůodněná písemná žádost musí být doručena uskuteěňoateli; o žádosti rozhoduje odpoědná osoba. 5) Výše poplatku za zděláání programu CŽV může být zýhodněna pro studenty a absolenty unierzity, rozsah zýhodnění stanouje odpoědná osoba. CAST TRETI UNIVERZITA TŘETÍHO VĚKU Č1.7 Programy Unierzity třetího ěku 1) Programy U3V uskutečňoané unierzitou jsou programy CŽV typu M splňující šeobecné zásady kladené na tento typ programů Asociací unierzit třetího ěku České republice. Jsou určené seniorské populaci, tj. občanům důchodoém ěku, ale jejími účastníky mohou být ýjimečně i posluchači, kteří dosáhli ěku 50 let (tz. generace 50+). 2) Cílem programů U3V je poskytnout seniorské populaci kalifikoané zdělání na ysokoškolské úroni, zprostředkoáat sociální kontakty a přispíat tak ke zkalitňoání jejího žiota. 3) Na uskutečňoání programu U3V se ztahují čl. 2 až 6 obdobně. 4) Programy U3V ycházejí z oblastí studia, e kterých je uskuteěňoáno studium akreditoaných studijních programech. Jsou realizoány zpraidla formou zájmoých kurzů délce trání jeden '* 57 zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, e znění pozdějších předpisů. Např. zákon č. 563/2004 Sb., o pedagogických praconících a o změně některých zákonů, e znění pozdějších předpisů; zákon ě. 108/2006 Sb., o sociálních službách, e znění pozdějších předpisů.

6 nebo da semestry. Rámcoě ucelené douleté programy se uskutečňují formou přednášek. Zájmoé kurzy i rámcoě ucelené douleté programy jsou koncipoány s ohledem na požadaky posluchačů a možnosti zabezpečení ýuky pedagogickými praconíky unierzity, e ýjimečných případech kalifikoanými odborníky z praxe. Č1.8 Organizace zděláání programech U3V 1) Organizace a administratia zděláání programech U3V je na unierzitě garantoána a metodicky řízena prorektorem pro studijní a sociální záležitosti, další uskutečňoatelé jsou poinni řídit se stanoenou celounierzitní metodikou. 2) Podmínkou pro přijetí do programu U3V je ukončené středoškolské zdělání, ýjimky může poolit odpoědná osoba na základě řádně zdůodněné písemné žádosti zájemce o zděláání programu U3V. 3) V případě zájmu o zděláání e íce zájmoých kurzech nebo ucelených douletých programech je zájemce poinen splnit šechny stanoené podmínky pro každý jednotliý kurz/program. Č1.9 Zláštní ustanoení o úspěšném absoloání programů U3V Osědčení o úspěšném absoloání programů U3V jsou úspěšným absolentům předáána slanostním způsobem za účasti rektora, prorektorů, děkana nebo proděkanů. CAST ČTVRTÁ SPOLEČNÁ A ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ Čl. 10 Společná ustanoení 1) Bližší podrobnosti týkající se CŽV mohou být souladu s tímto řádem upraeny formou nitřní normy ydané rektorem, příslušným děkanem nebo ředitelem ysokoškolského ústau. 2) Práa a poinnosti mezi posluchačem programu CŽV a uskutečňoatelem mohou být indiiduálně upraena smlouou o účasti programu CŽV, jejíž forma je praomoci odpoědné osoby podle či. 2 odst. 3. 3) Pokud se úspěšný absolent programu CŽV uskutečňoaného rámci akreditoaného studijního programu stane studentem unierzity podle zákona, mohou mu být uznány kredity získané tomto programu, a to až do ýše stanoené zákonem. Na uznáání se ztahuje Studijní a zkušební řád pro studenty bakalářských a magisterských studijních programů unierzity.

7 Cl. 11 Záěrečná ustanoení 1) Vzděláání programech CŽV, které nebylo skončeno před účinností tohoto řádu, se dokončí podle dosaadních předpisů. 2) Zrušují se Praidla studia programech celožiotního zděláání unierzity registroaná Ministerstem školstí, mládeže a těloýchoy dne 31. prosince 2008 pod čj / , e znění pozdějších změn. 3) Tento řád byl schálen podle 9 odst. 1 písm. b) bodu 3 zákona Akademickým senátem unierzity dne 23. srpna ) Tento řád nabýají platnosti souladu s 36 odst. 4 zákona dnem registrace Ministerstem školstí, mládeže a těloýchoy. 5) Tento řád nabýá účinnosti dnem 1. září doc. Ing. Pael Tuleja, Ph.D.,. r. rektor

8 Vnitřní předpis unierzity Součást unierzity: Označení: rektorát Vnitřní předpis Číslo: 2017 Náze normy: Schaluje: Derogace: Řád celožiotního zděláání Slezské unierzity Opaě Doc. Ing. Pael Tuleja, Ph.D. Praidla studia programech celožiotního zděláání unierzity ze dne 31. prosince 2008 Platnost od: Účinnost od: Datum ydání: Vydáá: Zpracoal: Spolupracoal: rektor Mgr. Tomáš Gongol, Ph.D., Mgr. Ondřej Lušňák Ing. Hana ŠImečkoá Počet stran: 7 Počet příloh: Způsob zeřejnění Veřejná ěást internetoých stránek/intranet

Úplné znění. Pravidel studia v programech celoživotního vzdělávání Slezské univerzity v Opavě ze dne 1. listopadu 2012

Úplné znění. Pravidel studia v programech celoživotního vzdělávání Slezské univerzity v Opavě ze dne 1. listopadu 2012 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) dne 31. prosince 2008

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE ZE DNE 25. SRPNA 2014

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE ZE DNE 25. SRPNA 2014 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a 5 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 25. srpna 2014

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VUT

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VUT ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VUT Záhlaví Schválení AS: 7. února 2017 Platnost: 15. března 2017 Účinnost: 15. března 2017 Odpovědnost: Odbor studijních záležitostí Rektorátu Závaznost: všechny součásti

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 26. dubna 1999

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ze dne 5. ledna 2017

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ze dne 5. ledna 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), registrovalo dne 5. ledna 2017 pod

Více

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo v souladu s 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) dne 27. prosince

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY OBRANY

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY OBRANY ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY OBRANY Obsah: Čl. 1 Úvodní ustanovení... 3 Čl. 2 Základní ustanovení... 3 Čl. 3 Program celoživotního vzdělávání... 3 Čl. 4 Přijímání ke studiu... 4 Čl. 5 Průběh

Více

Řád celoživotního vzdělávání Vysoké školy aplikované psychologie, s.r.o.

Řád celoživotního vzdělávání Vysoké školy aplikované psychologie, s.r.o. 0 Vysoká škola aplikované psychologie, s.r.o. Řád celoživotního vzdělávání Vysoké školy aplikované psychologie, s.r.o. Článek 1 Úvodní ustanovení Řád celoživotního vzdělávání Vysoké školy aplikované psychologie,

Více

Vnitřní předpisy Slezské univerzity v Opavě

Vnitřní předpisy Slezské univerzity v Opavě Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo v souladu s 36 odst. 2 zákona č. ] 11/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) dne 28. března

Více

Řád celoživotního vzdělávání Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze

Řád celoživotního vzdělávání Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze Řád celoživotního vzdělávání Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze Obsah: Čl. 1 Čl. 2 Čl. 3 Čl. 4 Čl. 5 Čl. 6 Čl. 7 Čl. 8 Úvodní ustanovení Základní ustanovení Program celoživotního vzdělávání

Více

Řád celoživotního vzdělávání Masarykovy univerzity

Řád celoživotního vzdělávání Masarykovy univerzity Řád celoživotního vzdělávání Masarykovy univerzity Článek 1 Úvodní ustanovení Tento Řád celoživotního vzdělávání Masarykovy univerzity (dále jen Řád ) upravuje v souladu s ustanovením 60 a 60a zákona č.

Více

Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP

Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Tento řád Pedagogické fakulty Univerzity J. E. Purkyně (dále jen PF UJEP) upravuje podmínky v souladu se zákonem č.111/1998

Více

Řád celoživotního vzdělávání Masarykovy univerzity

Řád celoživotního vzdělávání Masarykovy univerzity Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 19. ledna 2017

Více

Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP

Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP Článek 1 Úvodní ustanovení Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Univerzity J. E. Purkyně (dále jen PF UJEP) navazuje na Řád celoživotního

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Garant dokumentu: 9200 - prorektor pro studium Účinnost dokumentu od: 17. 4. 2013 ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ - TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA ze dne 17. dubna 2013 Řízená kopie č.:

Více

SMĚRNICE DĚKANA Č. 3 /2017 PRAVIDLA PRO ORGANIZACI CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA FAKULTĚ CHEMICKÉ

SMĚRNICE DĚKANA Č. 3 /2017 PRAVIDLA PRO ORGANIZACI CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA FAKULTĚ CHEMICKÉ SMĚRNICE DĚKANA Č. 3 /2017 PRAVIDLA PRO ORGANIZACI CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA FAKULTĚ CHEMICKÉ doplňující Řád celoživotního vzdělávání VUT Platnost: dnem schválení AS FCH Za věcnou stránku odpovídá:

Více

Vnitřní předpis Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích

Vnitřní předpis Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích Vnitřní předpis Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích Datum vydání: 1. 11. 2013 Účinnost od: 4. 11. 2013 Účinnost do: odvolání Číslo jednací: 39369/2013 Počet stran: 4 Počet příloh:

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze ze dne 18. září 2017

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze ze dne 18. září 2017 ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze ze dne 18. září 2017 ČÁST I Článek 1 Úvodní ustanovení Tento řád upravuje podmínky celoživotního vzdělávání na Vysoké škole chemickotechnologické

Více

Řád celoživotního vzdělávání

Řád celoživotního vzdělávání Řád celoživotního vzdělávání Září 2009 Praha Čl. 1 Úvodní ustanovení Tento řád upravuje bližší podmínky celoživotního vzdělávání na vysoké škole CEVRO Institut, o.p.s. (dále jen "Vysoká škola"). Studium

Více

Čl. I Úvodní ustanovení. Čl. II Obecná ustanovení. Čl. III Program celoživotního vzdělávání

Čl. I Úvodní ustanovení. Čl. II Obecná ustanovení. Čl. III Program celoživotního vzdělávání Univerzita Karlova Přírodovědecká fakulta Albertov 6 128 43 Praha 2 OPATŘENÍ DĚKANA č. 14/2017 k celoživotnímu vzdělávání na PřF UK Čl. I Úvodní ustanovení Toto opatření upravuje v souladu se zákonem č.

Více

na Slezské univerzitě v Opavě ze dne 8. srpna 2017

na Slezské univerzitě v Opavě ze dne 8. srpna 2017 Vnitřní předpisy Slezské univerzit!; v Opavě Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona é. I I J/ 1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů

Více

Metropolitní univerzita Praha, o.p.s. Řád celoživotního vzdělávání

Metropolitní univerzita Praha, o.p.s. Řád celoživotního vzdělávání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 87 odst. 1 písm. a), 36 odst. 2 a odst. 4 a 41 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon

Více

dne 12. dubna 2017 pod čj. MSMR-8819/2017 Mgr. Karolína Gondková ředitelka odboru vysokých škol

dne 12. dubna 2017 pod čj. MSMR-8819/2017 Mgr. Karolína Gondková ředitelka odboru vysokých škol STIPENDIJNÍ ŘÁD VUT Záhlaví Schválení AS: 4. dubna 2017 Platnost: 12. dubna 2017 Účinnost: 12. dubna 2017 Odpovědnost: Odbor studijních záležitostí Rektorátu Závaznost: všechny součásti VUT Počet stran:

Více

Řád celoživotního vzdělávání na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze ze dne 25. června 2010

Řád celoživotního vzdělávání na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze ze dne 25. června 2010 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 25. června 2010

Více

Výnos děkana č. 1/2009 (Upravené znění ze dne 10. 1. 2011) Mimořádné studium (MS) v rámci celoživotního vzdělávání (CŽV)

Výnos děkana č. 1/2009 (Upravené znění ze dne 10. 1. 2011) Mimořádné studium (MS) v rámci celoživotního vzdělávání (CŽV) Výnos děkana č. 1/2009 (Upravené znění ze dne 10. 1. 2011) Mimořádné studium (MS) v rámci celoživotního vzdělávání (CŽV) Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Studium je poskytováno jako program celoživotního

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VYSOKÉ ŠKOLY TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VYSOKÉ ŠKOLY TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Vnitřní předpis Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VYSOKÉ ŠKOLY TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Datum vydání: XXXX Účinnost od: XXXX Účinnost

Více

IV. ÚPLNÉ ZNĚNÍ PŘIJÍMÁNÍ KE STUDIU A PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ NA VYSOKÉ ŠKOLE CHEMICKO-TECHNOLOGICKÉ V PRAZE ZE DNE 2. KVĚTNA 2011

IV. ÚPLNÉ ZNĚNÍ PŘIJÍMÁNÍ KE STUDIU A PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ NA VYSOKÉ ŠKOLE CHEMICKO-TECHNOLOGICKÉ V PRAZE ZE DNE 2. KVĚTNA 2011 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 19. listopadu 2007

Více

Název materiálu: Směrnice rektora: Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU

Název materiálu: Směrnice rektora: Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU Materiál pro jednání kolegia rektora dne 4. února 2013 V Praze dne 30. 01. 2013 Název materiálu: Směrnice rektora: Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním

Více

SMĚRNICE DĚKANA FZV UP K ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI

SMĚRNICE DĚKANA FZV UP K ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI FZV- SD-4/2013 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UP V OLOMOUCI PROVÁDĚCÍ NORMA SMĚRNICE DĚKANA FZV UP K ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Předkládá Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D. proděkanka

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú.

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. EXCELENCE V INKLUZIVNÍM PRO ROZVOJ NADÁNÍ VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Celoživotní vzdělávání na Vysoké škole, z.ú. (dále jen vysoká

Více

Opava, srpen ~/ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo v souladu s 36 odst. 2 zákona. Mgr.

Opava, srpen ~/ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo v souladu s 36 odst. 2 zákona. Mgr. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo v souladu s 36 odst. 2 zákona č. III I 1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 8. srpna

Více

Smlouva o poskytnutí neinvestiční dotace

Smlouva o poskytnutí neinvestiční dotace Smloua o poskytnutí neinestiční dotace z rozpočtu městské části Brno - Žebětín uzařená podle ust. 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (č.j.: MCZEB03589/2017/PMO/l94) Statutární město Brno,

Více

Metropolitní univerzita Praha, o.p.s Řád celoživotního vzdělávání

Metropolitní univerzita Praha, o.p.s Řád celoživotního vzdělávání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a odst. 4 a 41 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách),

Více

Mgr. Jl;~l;~~-~~~~~ová ředitelka odboru vysokých škol

Mgr. Jl;~l;~~-~~~~~ová ředitelka odboru vysokých škol ..... ~:. Mgr. Jl;~l;~~-~~~~~ová ředitelka odboru vysokých škol v Rád rigorózního řízení Slezské univerzity v Opavě ze dne 8. srpna 2017 Opava, srpen 2017 v Rád rigorózního řízení Slezské univerzity v

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VUT

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VUT ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VUT Záhlaví Úplné znění ke dni: 1. září 2018 Zapracovává: Dodatek č. 1 Registrace Stipendijní řád VUT registrován: dne 12. dubna 2017 pod čj. MSMR-8819/2017 Dodatek č. 1

Více

PŘIJÍMÁNÍ KE STUDIU A PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA VYSOKÉ ŠKOLE CHEMICKO-TECHNOLOGICKÉ V PRAZE ZE DNE 15. ČERVENCE 2013

PŘIJÍMÁNÍ KE STUDIU A PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA VYSOKÉ ŠKOLE CHEMICKO-TECHNOLOGICKÉ V PRAZE ZE DNE 15. ČERVENCE 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 15. července 2013

Více

Směrnice rektora č. 6/2017

Směrnice rektora č. 6/2017 SLEZSKA UNIVERZITA V OPAVĚ Směrnice rektora č. 6/2017 o poplatcích spojených se studiem na Slezské univerzitě v Opavě v akademickém roce 2017/2018 Vydáno v Opavě, září 2017 SLEZSKA UNIVERZITA V OPAVĚ Směrnice

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI FAKULTA TĚLESNÉ KULTURY METODICKÝ POKYN DĚKANA ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA FTK UP

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI FAKULTA TĚLESNÉ KULTURY METODICKÝ POKYN DĚKANA ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA FTK UP UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI FAKULTA TĚLESNÉ KULTURY METODICKÝ POKYN DĚKANA ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA FTK UP Pokyn upravuje základní principy vzdělávání v systému celoživotního vzdělávání (CŽV):

Více

Metodický pokyn rektora

Metodický pokyn rektora SLEZSKÁ UNIVERZITA V OPAVĚ Metodický pokyn rektora č. 4/2018 pro podávání žádostí o sociální stipendia dle 91 odst. 3 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 13. července 2017

Více

PODMÍNKY PŘIJÍMÁNÍ KE STUDIU A PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ. ze dne 11. července 2017

PODMÍNKY PŘIJÍMÁNÍ KE STUDIU A PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ. ze dne 11. července 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 11. července 2017

Více

Metodický pokyn rektora č. 4/2017 pro podávání žádostí o ubytovací stipendia v akademickém roce 2017/2018

Metodický pokyn rektora č. 4/2017 pro podávání žádostí o ubytovací stipendia v akademickém roce 2017/2018 SLEZSKA UNIVERZITA V OPAVĚ Metodický pokyn rektora č. 4/2017 pro podávání žádostí o ubytovací stipendia v akademickém roce 2017/2018 Vydáno v Opavě, říjen 2017 SLEZSKÁ UNIVERZITA V OPAVĚ Metodický pokyn

Více

SMĚRNICE DĚKANA č. 4/2006

SMĚRNICE DĚKANA č. 4/2006 UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE 3. LÉKAŘSKÁ FAKULTA SMĚRNICE DĚKANA č. 4/2006 Celoživotní vzdělávání č. j. 8-4/2006 3.LF Počet listů: 2 Počet příloh: 3/5 Tato směrnice upravuje postup, vyplývající z povinností

Více

Pianový zapsaného spolku VOC MODRÉ HORY z.s.

Pianový zapsaného spolku VOC MODRÉ HORY z.s. 43585/201 6-MZE 000251703175 PČ: P26286/2016-CMZE ^lf CUlfYlTV Zaeid.: 27.07.2016 10:03 Počet listů Pianoý zapsaného spolku VOC MODRÉ HORY z.s. Přílohy: W7 Článek I - Základní ustanoení Tyto stanoy jsou

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD JANÁČKOVY AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ ze dne 9. ledna 2008

STIPENDIJNÍ ŘÁD JANÁČKOVY AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ ze dne 9. ledna 2008 STIPENDIJNÍ ŘÁD JANÁČKOVY AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ ze dne 9. ledna 2008 Část první Základní ustanovení Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) Tento stipendijní řád obsahuje pravidla pro přiznávání stipendií

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ

STIPENDIJNÍ ŘÁD VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších

Více

Směrnice děkana č. 1/2005 FCH VUT v Brně upravující studium v rámci Celoživotní vzdělávání na Fakultě chemické Vysokého učení technického v Brně

Směrnice děkana č. 1/2005 FCH VUT v Brně upravující studium v rámci Celoživotní vzdělávání na Fakultě chemické Vysokého učení technického v Brně Směrnice děkana č. 1/2005 FCH VUT v Brně upravující studium v rámci Celoživotní vzdělávání na Fakultě chemické Vysokého učení technického v Brně ČLÁNEK 1 OBECNÁ USTANOVENÍ (1) Fakulta chemická Vysokého

Více

METODICKÝ POKYN M - 2/2017

METODICKÝ POKYN M - 2/2017 METODICKÝ POKYN M - 2/2017 Systém evidence účastníků celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v elektronické studijní agendě Obsah: I. Úvodní ustanovení II. Evidence studia CŽV

Více

Přijímání ke studiu a přijímací řízení na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze ze dne 3. července 2015

Přijímání ke studiu a přijímací řízení na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze ze dne 3. července 2015 Vnitřní předpisy Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších

Více

Metodický pokyn rektora č. 2/2017

Metodický pokyn rektora č. 2/2017 SLEZSKA UNIVERZITA V OPAVĚ Metodický pokyn rektora č. 2/2017 K odevzdávání, ukládání a zveřejňování závěrečných prací a habilitačních prací Slezské univerzity v Opavě Vydáno v Opavě, květen 2017 SLEZSKA

Více

Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU

Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Tato směrnice je platná pro součást škola České zemědělské univerzity v

Více

IČ (bylo-li přiděleno) / rodné číslo: dále jen Klient. 1. Předmět Smlouvy

IČ (bylo-li přiděleno) / rodné číslo: dále jen Klient. 1. Předmět Smlouvy Rámcoá smloua č. o poskytoání platebních služeb (dále jen Smloua ) souladu s ustanoeními zákona č. 284/2009 Sb., o platebním styku mezi těmito smluními stranami: se sídlem, IČ 47972840 společnost edená

Více

Směrnice rektora č. 12/2017

Směrnice rektora č. 12/2017 SLEZSKA UNIVERZITA V OPAVĚ Směrnice rektora č. 12/2017 O zásadách dokumentace a zajišťování a vnitřního hodnocení kvality vzdělávací činnosti v programech celoživotního vzdělávání na Slezské univerzitě

Více

Současné možnosti certifikace cytotechnologů a Národní program screeningu karcinomu děložního hrdla

Současné možnosti certifikace cytotechnologů a Národní program screeningu karcinomu děložního hrdla Současné možnosti certifikace cytotechnologů a Národní program screeningu karcinomu děložního hrdla prof. MUDr. Jaroslaa Duškoá, CSc., F.I.A.C. MUDr. Alena Bekoá, M.I.A.C. Cytologický den 2017 1 Obsah

Více

KUJCP01AHBXK /& 2* ČI. V. Předběžný odborný odhad prokazatelné ztráty, odst. 3 ve znění Smlouvy:

KUJCP01AHBXK /& 2* ČI. V. Předběžný odborný odhad prokazatelné ztráty, odst. 3 ve znění Smlouvy: /& 2* KUJCP01AHBXK Smloua o záazku eřejné služby k zajištění základní dopraní obslužnosti Jihočeského kraje linkoou osobní dopraou č. 010/09/56/00/06 (dodatek č. 6) uzařená mezi smluními stranami: 1. JIHOČESKÝ

Více

III. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ZE DNE 5. ČERVNA 2009

III. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ZE DNE 5. ČERVNA 2009 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 31. března 2006

Více

Pravidla pro organizaci studia na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy

Pravidla pro organizaci studia na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy UNIVERZITA KARLOVA KATOLICKÁ TEOLOGICKÁ FAKULTA Pravidla pro organizaci studia na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy Akademický senát Katolické teologické fakulty se podle 27 odst. 1 písm.

Více

Zpracování průkazu energetické náročnosti budov

Zpracování průkazu energetické náročnosti budov NEMOCNICE BŘECLAV, příspěkoá organizace U nemocnice 1, 690 74 Břecla telefon: +420 519 315 111, fax +420 519 372 112, www.nemb.cz IČ: 00 390 780, DIČ: CZ00390780, zapsaná Obchodním rejstříku u Krajského

Více

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ze dne 11. května 2009 ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ze dne 11. května 2009 ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 22. srpna 2006

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ U n i v e r zita o brany v B r n ě Kounicova 65, Brno, PSČ 662 10, datová schránka hkraife REGISTROVANÝ VNITŘNÍ PŘEDPIS ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ B r n o 2 0 1 7 Obsah ČÁST

Více

Stipendijní řád Slezské univerzity v Opavě ze dne 8. srpna Opava, srpen t~l

Stipendijní řád Slezské univerzity v Opavě ze dne 8. srpna Opava, srpen t~l Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo v souladu s 36 odst. 2 zákona é. /ll I 1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 8. srpna

Více

Směrnice rektora č. 2/2017

Směrnice rektora č. 2/2017 SLEZSKA UNIVERZITA V OPAVĚ Směrnice rektora č. 2/2017 K udělení Ceny rektora Slezské univerzity v Opavě za vědeckou, uměleckou a jinou tvůrci činnost Vydáno v Opavě, duben 2017 SLEZSKA UNIVERZITA V OPAVĚ

Více

Rozhodnutí rektora č. 19/2017

Rozhodnutí rektora č. 19/2017 SLEZSKA UNIVERZITA V OPAVĚ Rozhodnutí rektora č. 19/2017 Vyhlášení Stipendijního programu rektora na podporu humanitárních aktivit studentů realizovaných v akademickém roce 2017/2018 Vydáno v Opavě, říjen

Více

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ze dne 12. května 2006

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ze dne 12. května 2006 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 2. srpna 2005 pod

Více

Rozhodnutí rektora č. 3/2018

Rozhodnutí rektora č. 3/2018 SLEZSKA UNIVERZITA V OPAVĚ Rozhodnutí rektora č. 3/2018 univerzitě v Opavě v akademickém roce 2018/2019 Vydáno v Opavě, únor 2018 SLEZSKA UNIVERZITA V OPAVĚ Rozhodnutí rektora č. 3/2018 univerzitě v Opavě

Více

Směrnice rektora č. 8/2017

Směrnice rektora č. 8/2017 SLEZSKA UNIVERZITA V OPAVĚ Směrnice rektora č. 8/2017 K rigoróznímu řízení na Slezské univerzitě v Opavě Vydáno v Opavě, říjen 2017 SLEZSKA UNIVERZITA V OPAVĚ Směrnice rektora č. 8/2017 K rigoróznímu řízení

Více

OPATŘENÍ Č. 6/2015 Rozsah platnosti Vzdělávací činnost mimo akreditované studijní programy Mimořádné studium

OPATŘENÍ Č. 6/2015 Rozsah platnosti Vzdělávací činnost mimo akreditované studijní programy Mimořádné studium OPATŘENÍ DĚKANA FAKULTY MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ Č. 6/2015 KE VZDĚLÁVACÍ ČINNOSTI MIMO AKREDITOVANÉ STUDIJNÍ PROGRAMY NA FAKULTĚ MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE Děkan Fakulty mezinárodních

Více

Článek 4 Prospěchové stipendium

Článek 4 Prospěchové stipendium Vnitřní předpisy Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD Vysokého učení technického v Brně

STIPENDIJNÍ ŘÁD Vysokého učení technického v Brně Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších

Více

Úplné znění Stipendijního řádu Vysoké školy chemicko-technologické v Praze ze dne 18. dubna 2007

Úplné znění Stipendijního řádu Vysoké školy chemicko-technologické v Praze ze dne 18. dubna 2007 Vnitřní předpisy Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších

Více

Rozhodnutí rektora č.6/2017

Rozhodnutí rektora č.6/2017 SLEZSKÁ UNIVERZITA V OPAVĚ Rozhodnutí rektora č.6/2017 Vyhlášení Stipendijního programu rektora na podporu studia cizinců/azylantů ve studijních programech uskutečňovaných v anglickém jazyce na Slezské

Více

Stipendijní řád Vysoké školy chemicko-technologické v Praze ze dne 15. července 2013

Stipendijní řád Vysoké školy chemicko-technologické v Praze ze dne 15. července 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 15. července 2013

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú.

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. Část první Úvodní ustanovení Čl. 1 1. Tento studijní a zkušební řád je vydáván za účelem zajištění organizace průběhu studia na Vysoké

Více

Smlouva o dílo. Článek 1 Předmět smlouvy

Smlouva o dílo. Článek 1 Předmět smlouvy RADA PRO ROZHLASOVÉ A TELEVIZNÍ VYSÍLÁNÍ Rada pro rozhlasoé a teleizní ysílání Skřetoa t\i\j 6,120 00 Praha 2 Tel.: 4 i 20 274 813 830 / Fax: 420 27/4 810 885 www.rrt.cz Smloua o dílo uzařená níže uedeného

Více

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ze dne 30. listopadu 2009

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ze dne 30. listopadu 2009 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) registrovalo dne 10. dubna 2006 pod

Více

2.15. VZP-17/2013 léčebně

2.15. VZP-17/2013 léčebně 2.15. VZP-17/2013 léčebně Základní praidla pro poskytoání léčebně rehabilitační péče odborných léčebnách pro dospělé s OD 00022 (dále jen léčebna) jsou uedena platných práních předpisech. Zdraotní péči

Více

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FAKULTA TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA Akademický senát Fakulty tělesné výchovy a sportu se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 1 písm. e) zákona č.

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD Univerzity Hradec Králové ze dne 11. srpna 2010

STIPENDIJNÍ ŘÁD Univerzity Hradec Králové ze dne 11. srpna 2010 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) dne 11. srpna 2010 pod

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ

STIPENDIJNÍ ŘÁD MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ STIPENDIJNÍ ŘÁD MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ ze dne 17. dubna 2018 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

I. Úplné znění Stipendijního řádu Slezské univerzity v Opavě ze dne 15. prosince 2017

I. Úplné znění Stipendijního řádu Slezské univerzity v Opavě ze dne 15. prosince 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo v souladu s 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 8. srpna

Více

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA V DOKTORSKÝCH

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA V DOKTORSKÝCH Fakulta stavební Vysokého učení technického v Brně Akademický senát Fakulty stavební Vysokého učení technického v Brně v souladu se Studijním a zkušebním řádem Vysokého učení technického ze dne 20. 9.

Více

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ RIGORÓZNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 15. ZÁŘÍ 2010

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ RIGORÓZNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 15. ZÁŘÍ 2010 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 20. listopadu 2006

Více

6. Na úrovni fakult se na základě výběrového řízení obsazuje zpravidla místo tajemníka fakulty a dále místa vedoucích zaměstnanců.

6. Na úrovni fakult se na základě výběrového řízení obsazuje zpravidla místo tajemníka fakulty a dále místa vedoucích zaměstnanců. 6. Na úrovni fakult se na základě výběrového řízení obsazuje zpravidla místo tajemníka fakulty a dále místa vedoucích zaměstnanců. Článek 2 Vyhlašovatel výběrového řízení 1. Vyhlašovatelem výběrového řízení

Více

Stipendijní řád Vysoké školy ekonomické v Praze ze dne 11. dubna 2014

Stipendijní řád Vysoké školy ekonomické v Praze ze dne 11. dubna 2014 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 11. dubna 2014 pod

Více

Opatření děkana č. 9/2017 POPLATKY, ÚPLATY, ÚHRADY VYBÍRANÉ NA FARMACEUTICKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ

Opatření děkana č. 9/2017 POPLATKY, ÚPLATY, ÚHRADY VYBÍRANÉ NA FARMACEUTICKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ Univerzita Karlova Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Opatření děkana č. 9/2017 POPLATKY, ÚPLATY, ÚHRADY VYBÍRANÉ NA FARMACEUTICKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ Část I. Poplatky Čl. 1 Poplatky spojené se

Více

Smlouva o poskytnutí účelové neinvestiční dotace uzavřená mezi

Smlouva o poskytnutí účelové neinvestiční dotace uzavřená mezi Smloua č.2011/220 Smloua o poskytnutí účeloé neinestiční dotace uzařená mezi Městem Poděbrady, se sídlem Jiřího nám. 20/1, 290 31 Poděbrady zastoupeným PhDr. Ladislaem Langrem, starostou města IČ: 00239640

Více

Obecně závazná vyhláška obce Tuchoměřice

Obecně závazná vyhláška obce Tuchoměřice Obecně záazná yhláška obce Tuchoměřice č. 7 / 2004 o místním poplatku za užíání eřejného prostranstí Zastupitelsto obce Tuchoměřice schálilo dne 8.12.2004 podle ustanoení 14 zákona č.565/1990 Sb., o místních

Více

AKTUÁLNÍ ZNĚNÍ. OR č. 18/2016 STUDIUM MIMOŘÁDNÉHO PROGRAMU V RÁMCI CŽV

AKTUÁLNÍ ZNĚNÍ. OR č. 18/2016 STUDIUM MIMOŘÁDNÉHO PROGRAMU V RÁMCI CŽV OR č. 18/2016 Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích AKTUÁLNÍ ZNĚNÍ OR č. 18/2016 STUDIUM MIMOŘÁDNÉHO PROGRAMU V RÁMCI CŽV Datum vydání: 22. 7. 2016 Účinnost od: 22. 7.

Více

Stipendijní řád Vysoké školy polytechnické Jihlava

Stipendijní řád Vysoké školy polytechnické Jihlava Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 27. června 2017

Více

VI. ZMĚNY STATUTU ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE

VI. ZMĚNY STATUTU ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a 5 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 25. srpna 2016

Více

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 10/2017 Harmonogram akademického roku 2017/2018 na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 10/2017 Harmonogram akademického roku 2017/2018 na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 10/2017 Harmonogram akademického roku 2017/2018 na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy Čl. 1 Úvodní ustanovení Toto opatření stanoví harmonogram

Více

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě, Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Pokyn děkana č. 4/2016 Pravidla studia v programech celoživotního

Více

Smlouva o centralizovaném zadávání veřejných zakázek uzavřená podle ust a násl. občanského zákoníku mezi smluvními stranami

Smlouva o centralizovaném zadávání veřejných zakázek uzavřená podle ust a násl. občanského zákoníku mezi smluvními stranami -264-00/js- Smloua o centralizoaném zadáání eřejných zakázek uzařená podle ust. 2586 a násl. občanského zákoníku mezi smluními stranami 1. Česká republika Se sídlem: IČO: DIČ: Bankoní spojení: Ministersto

Více

SMĚRNICE DĚKANKY K ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI NA FAKULTĚ ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI

SMĚRNICE DĚKANKY K ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI NA FAKULTĚ ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI FZV B3-09/3 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UP V OLOMOUCI PROVÁDĚCÍ NORMA SMĚRNICE DĚKANKY K ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI NA FAKULTĚ ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO

Více

Směrnice děkana č. 6/2016

Směrnice děkana č. 6/2016 Směrnice děkana č. 6/2016 Podmínky pro přijetí ke studiu na Ekonomickou fakultu TUL v bakalářských, navazujících magisterských a doktorských studijních programech v akademickém roce 2017/2018 Článek I.

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA PODNIKATELSKÁ

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA PODNIKATELSKÁ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA PODNIKATELSKÁ Datum vydání: 5. 2. 2018 Účinnost: 5. 2. 2018 Odpovědnost: Ing. Jiří Kříž, Ph.D. proděkan pro studijní záležitosti Závaznost: Fakulta podnikatelská Vydává:

Více

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 18. ŘÍJNA 2016

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 18. ŘÍJNA 2016 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 18. října 2016

Více

Vnitřní předpisy Vysoké školy chemicko-technologické v Praze

Vnitřní předpisy Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 28. listopadu 2006

Více

B3-17/1-PR-ÚZ01. Harmonogram akademického roku 2017/2018 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG. v akademickém roce 2017/2018.

B3-17/1-PR-ÚZ01. Harmonogram akademického roku 2017/2018 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG. v akademickém roce 2017/2018. VNITŘNÍ NORMA UP B3-17/1-PR-ÚZ01 Harmonogram akademického roku 2017/2018 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG v akademickém roce 2017/2018 Obsah: Garant: Touto vnitřní normou UP je

Více

Metodický pokyn rektora č. 1/2016

Metodický pokyn rektora č. 1/2016 SLEZSKÁ UNIVERZITA V OPAVĚ Metodický pokyn rektora č. 1/2016 Pro podávání žádostí o sociální stipendia dle 91 odst. 3 zákona ě. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon

Více