KONZULTAČNÍ SEMINÁŘ PRO KÚ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KONZULTAČNÍ SEMINÁŘ PRO KÚ"

Transkript

1 1 KONZULTAČNÍ SEMINÁŘ PRO KÚ 23. a 24. listopadu 2016 Aktualizováno k

2 2 Obsah Maturitní zkouška právní předpisy MZ vyhlášení PO pro zkoušku Matematika+ problematika žáků s PUP MZ novinky v organizaci MZ vystavení závěrečných dokumentů přezkumná řízení Dotazy, diskuse

3 3 Obsah Jednotná přijímací zkouška do maturitních oborů SŠ právní předpisy obsah a forma jednotných testů organizace jednotné zkoušky o průběh zkoušky, pravidla pro zadávání o problematika uchazečů s PUP pro konání JPZ o výsledky Dotazy, diskuse harmonogram organizace PŘ v roce 2017

4 4 PRÁVNÍ PŘEDPISY MZ

5 Právní předpisy (1) 5 Novely právních předpisů souvisejících s MZ Novela školského zákona (č. 561/2004 Sb.) dále ŠZ o novelizováno zákonem č. 178/2016 Sb., účinnost od ; o výjimka ustanovení dle čl. IV. (účinnost od , ; nebo ). Novela maturitní vyhlášky (č. 177/2009 Sb.) dále MV o novelizováno vyhláškou č. 197/2016 Sb. a vyhláškou č. 311/2016 Sb.; o účinnost od , nebo

6 Právní předpisy (2) 6 Povinná zkouška z matematiky ve společné části MZ ŠZ 78 odst. 6, účinnost k Vláda stanoví nařízením obory vzdělání, v nichž je matematika zkušebním předmětem společné části maturitní zkoušky. Dne 20. února 2017 vyšlo další nařízení vlády, které stanovuje obory, pro které bude matematika zkušebním předmětem SČ MZ od školního roku 2021/2022. Obory, kterých se povinná matematika netýká jsou: 53 Zdravotnictví (všechny obory) 82 Umění a užité umění (všechny obory) M/01 Sociální činnost

7 Právní předpisy (3) 7 Povinná zkouška z matematiky ve společné části MZ ŠZ 78 odst. 1 a 2, 79 odst. 1, účinnost k Povinné zkoušky společné části MZ tvoří zkušební předměty ČJL, cizí jazyk a MA pro obory, které jsou stanoveny v nařízení vlády. Obory vzdělání, pro které není stanovena povinná zkouška z MA o o konají povinné zkoušky SČ ČJL a cizí jazyk; konají 3 povinné zkoušky profilové části. ŠZ Přechodná ustanovení: Matematika je povinná pro žáky, kteří úspěšně ukončí poslední ročník středního vzdělávání s maturitní zkouškou po 30. září 2020.

8 Právní předpisy (4) 8 Centrální hodnocení písemných prací z ČJL ŠZ 80 odst. 3, 80a odst. 5, účinnost k Centrum zajišťuje centrální hodnocení dílčí zkoušky písemné práce z českého jazyka a literatury (PP ČJL). Hodnotitel PP nesmí hodnotit písemné práce z cizího jazyka žáků školy, v níž je pedagogickým pracovníkem. Počet zadání PP z ČJL k výběru a čas na výběr MV 5 odst. 3, účinnost k Pro každý termín PP z ČJL Centrum stanoví 6 zadání, z nichž si žák jedno zadání vybere do 20 minut od převzetí zadání.

9 Právní předpisy (5) 9 Jmenování hodnotitelů a zadavatelů ŠZ 80 odst. 3, účinnost k Centrum jmenuje hodnotitele PP ČJL. Řediteli školy je zrušena povinnost jmenovat hodnotitele PP ČJL. MV 44 odst. 2, účinnost k Hodnotitele ústní zkoušky SČ jmenuje ředitel školy o pro jaro do 31. března; o pro podzim do 30. června. Zadavatele jmenuje ředitel školy nejpozději jeden měsíc před začátkem JZS tj. na jaře 2017 do 11. března! Hodnotitele PP jmenuje Centrum do 31. března, resp. 30. června. Jmenování ŠMK se nezměnilo ŘŠ navrhuje, Centrum jmenuje do 28. února, resp. 30.června.

10 Právní předpisy (6) 10 Zpřístupnění výsledků PP škole MV 22 odst. 3, účinnost k Centrum zpřístupní výsledky PP řediteli školy o pro jaro do začátku konání ÚZ SČ příslušného žáka, nejpozději do 29. května; o pro podzim do 3 pracovních dnů od shromáždění hodnocení všech písemných prací žáků příslušné třídy. Pro jarní zkušební období předá ředitel školy Centru do IS CERTIS konkrétní termíny konání ÚZ SČ příslušného žáka z ČJL a CJ do

11 Právní předpisy (7) 11 Doporučení PUP V kontextu celé vyhlášky je změněn pojem posudek ŠPZ na doporučení ŠPZ. MV 20 odst. 5, účinnost k doporučení je platné nejdéle 24 měsíců od data vydání; platnost se vztahuje k datu konání MZ. MV přechodné ustanovení Posudek k PUP pro konání MZ lze použít jako doporučení do 30. září 2018.

12 Právní předpisy (8) 12 Doporučení PUP MV Příloha č. 3a formulář doporučení k uzpůsobení podmínek pro konání MZ Změna formuláře přihlášky vypuštění 2 listu pro záznam kategorie a skupiny PUP

13 Právní předpisy (9) 13 Přezkumná řízení ŠZ 81 odst. 11, účinnost k Vyhláška stanoví náležitosti žádosti o přezkoumání MZ podle o 82 odst. 1 písm. b) pro žádosti na KÚ (PP, ÚZ SČ a PZ); o 82 odst. 2. pro žádosti na MŠMT (DT). MV 51 odst. 6, účinnost k Žádost o přezkoumání průběhu a výsledku MZ nebo rozhodnutí o vyloučení se podává na tiskopisech, dle vzoru v příloze č. 7 a č. 8 vyhlášky. Tiskopisy zveřejňuje ministerstvo způsobem umožňujícím dálkový přístup. MV Příloha č. 7 (pro KÚ) a č. 8 (pro MŠMT) formulář Žádosti o přezkum.

14 Právní předpisy (10) 14 Maturitní práce s obhajobou opakování zkoušky ŠZ 81 odst. 11 a 82 odst. 1, účinnost k Ministerstvo stanoví nově termíny a pravidla pro opakování zkoušky profilové části MZ konané formou vypracování maturitní práce a její obhajoby před zkušební komisí. MV 51 odst. 5, účinnost k Opakování zkoušky PČ MZ vypracování maturitní práce a její obhajoba před ZMK se koná nejpozději do 3 měsíců ode dne vydání rozhodnutí KÚ. Poznámka: V případě kladného rozhodnutí KÚ o přezkoumání zkoušky formou maturitní práce a její obhajoba před ZMK již není povinnost opakovat tuto zkoušku nejpozději do 15 dnů ode dne vydání rozhodnutí.

15 Právní předpisy (11) 15 Nahrazení profilové zkoušky z CJ certifikátem MV 19a odst. 2, účinnost k Sdělení o možnosti nahrazení zkoušky z cizího jazyka zveřejní ředitel školy spolu s nabídkou zkoušek profilové části ve lhůtě nejpozději 7 měsíců před konáním první zkoušky profilové části MZ. Obecné informace pro nahrazení lze nahradit jednu povinnou PZ z cizího jazyka, pokud jsou pro obor stanoveny 3 povinné PZ dle RVP; jednu nepovinnou PZ lze nahradit i bez této podmínky; lze nahradit výsledkem zkoušky dle SERR úrovně B1 a vyšší (seznam uznávaných certifikátů zveřejní MŠMT do 31. března předchozího roku). Na protokolu o výsledcích PZ a maturitním vysvědčení se uvede stupeň prospěchu nahrazeno. Výsledek není součástí celkového hodnocení.

16 Právní předpisy (12) 16 Další změny v školském zákoně účinnost k a odst. 1: Katalogy požadavků ministerstvo zveřejní vždy nejpozději 48 měsíců před termínem konání zkoušek (původně 24 měsíců). 81 odst. 5: Žák může maturitní zkoušku vykonat nejpozději do 5 let od data, kdy přestal být žákem školy podle odstavce 10 věty druhé. o Odst. 10 věta druhá: Nevykonal-li žák jednu nebo obě části maturitní zkoušky v řádném termínu, přestává být žákem školy 30. června roku, v němž měl vzdělávání řádně ukončit. Poznámka: Všichni žáci, kteří jsou připuštěni ke konání MZ na jaře nebo na podzim, mohou MZ vykonat do 5 let od data 30. června daného kalendářního roku.

17 Právní předpisy (13) 17 Další změny v maturitní vyhlášce účinnost k odst. 3: Cizinci, který pobývá na území České republiky nepřetržitě po dobu kratší než čtyři roky bezprostředně před konáním maturitní zkoušky, se na jeho žádost prodlužuje doba konání didaktického testu z českého jazyka a literatury o 15 minut a písemné práce z českého jazyka a literatury o 30 minut. 7 odst. 2: DT z cizího jazyka poslechový subtest trvá 40 minut (původně 35). 18 odst. 1: Zadání praktické zkoušky, délku a způsob jejího konání stanoví ředitel školy.

18 18 VYHLÁŠENÍ PRO ZKOUŠKU MATEMATIKA+

19 19 Matematika+ (1) Matematika+ v roce 2017 až 2020 nové vyhlášení Nejedná se o maturitní zkoušku žák se nehlásí prostřednictvím školy, výsledek není na maturitním vysvědčení. Zkouška je dobrovolná, bezplatná, přihlásit se může pouze prvomaturant. Katalog požadavků a kritéria hodnocení ke stažení z

20 20 Matematika+ (2) Organizace zkoušky Termín konání: pouze v jarním zkušebním období v rámci JZS (5. května 2017). Místo konání: 48 vybraných spádových škol, Uzpůsobení pro žáky s PUP je stejné jako pro SČ MZ o pouze na základě doporučení dodaného k přihlášce k MZ. Distribuce zkušební dokumentace spolu s MZ. Zadávají certifikovaní zadavatelé, na škole přítomen ŠMK. Zadavatele a komisaře jmenuje Centrum. Není možné se přihlásit na náhradní nebo opravný termín pouze 1 pokus (nelze podat žádost o přezkum).

21 21 Matematika+ (3) Výsledky zkoušky Výsledky zkoušky formou samostatného výpisu výsledků DT budou zpřístupněny 20. května. Na výpisu výsledků MA+ bude uvedeno bodové hodnocení, percentil a prospěch. Některé fakulty vysokých škol zohlední výsledek ve svých kritériích pro přijímací řízení ke studiu na vysoké škole či ve svých stipendijních programech. o Seznam a způsoby zohlednění zkoušky jednotlivými fakultami vysokých škol zveřejní Centrum nejpozději do 15. listopadu školního roku, v němž se zkouška koná.

22 22 PROBLEMATIKA ŽÁKŮ S PUP MZ

23 Problematika žáků s PUP MZ (1) 23 Doporučení pro PUP (dříve posudek) dříve vydané posudky lze použít do 30. září 2018; doporučení má platnost 24 měsíců; doporučení je platné pro zkoušky společné i profilové části, časové navýšení platí bez výhrady pro společnou část, pro profilovou část je doporučeno ho respektovat (rozhoduje ŘŠ); kompletní náhled do doporučení má pouze pracovník ŠPZ a ředitel školy (statutární zástupce); o o hodnotitelé PP vidí část doporučení v IS CERTIS potřebnou pro hodnocení; ostatním funkcím (ZAD, hodnotitel ÚZ a PZMK) musí poskytnout doporučení ŘŠ v tištěné podobě; doporučení musí obsahovat pouze taková uzpůsobení, na která je žák zvyklý.

24 24 Problematika žáků s PUP MZ (2) Odlišnosti v organizaci MZ u žáků s PUP Úpravy prostředí (samostatná učebna, úpravy pracovního místa). Navýšení časového limitu (o 25, 50 nebo 100 % podle skupiny) o žáci mohou mít individuální přestávky (ne během poslechu v rámci didaktického testu z cizího jazyka), čas se ale nenavyšuje. Úpravy zkušební dokumentace (formální, příp. i obsahové) o obsah testů zůstává srovnatelný s obsahem testů pro žáky intaktní populace. Použití kompenzačních pomůcek. Asistence nebo tlumočení.

25 Problematika žáků s PUP MZ (3) 25 MV 20 odst. 4 Podmínky pro konání MZ se upraví žákovi vždy, pokud z doporučení vyplývá, že znevýhodnění trvá déle než jeden rok. V případech, kdy znevýhodnění trvá méně než rok nebo nastane v době od odevzdání přihlášky do termínu konání MZ, uzpůsobí podmínky pro konání MZ ředitel školy v dohodě s daným ŠPZ v souladu pravidly v příloze č. 3 k této vyhlášky. MV 20 odst. 6 Žáci zařazení do skupiny 2 a 3 mají právo na přepis řešení zkoušek do ZA.

26 26 Problematika žáků s PUP MZ (4) Žáci s kombinací znevýhodnění pro konání MZ Vždy nutná komunikace se všemi ŠPZ a s Centrem. PPP případně SPC vystaví doporučení. Škola po konzultaci s Centrem určí, které doporučení bude jako hlavní. Ředitel školy spáruje v IS CERTIS hlavní doporučení. Centrum umožní řediteli školy spárovat i další doporučení v IS CERTIS. Centrum upraví žákovi ZD přiměřeně dle všech doporučení. Poradny již nemusí přepisovat znevýhodnění obsažené v dalším doporučení. MV příloha č. 2, kap. 1c: Žáci se souběžným postižením více vadami jsou pro účely přiznání uzpůsobení pro konání MZ zařazováni do kategorie a skupiny podle toho znevýhodnění, které ve větším rozsahu ovlivňuje jejich práci se zkušební dokumentací.

27 27 NOVINKY V ORGANIZACI MZ

28 28 Organizace MZ (1) Předřazení písemných prací z českého jazyka a literatury 11. dubna 2017 MV 2 odst. 3: V jarním zkušebním období se zkoušky konají v období od 2. května do 15. května. Písemnou práci je možné konat i v dřívějším termínu, nejdříve však 1. dubna. Komisař je jmenován na celé JZS (11. dubna a 2. až 9. května). Výsledky obdrží škola spolu s výsledky PP z cizího jazyka tj. do začátku ústních zkoušek žáka, nejpozději 29. května. Zkouška se koná před závěrečnou klasifikací (stejné jako u praktických a písemných zkoušek PČ), pokud žák posléze neukončí ročník a: a) uspěje u zkoušky v následujícím řádném podzimním termínu je nutné zkoušku přihlásit, výsledek zkoušky automaticky zaznamená IS CERTIS b) neuspěje u zkoušky neztrácí opravný pokus (pokusy se počítají až od řádného termínu)

29 Organizace MZ (2) 29 Vyplnění protokolu o výsledcích ÚZ SČ z ČJL Zkontrolovat splnění vnitřních podmínek. Zapsat číslo osvědčení.

30 30 Organizace MZ (3) Nový formulář ZA pro PP Čelní strana nebude obsahovat tabulku pro zápis hodnocení. U žáků s PUP sk. 1 nejsou volné listy ZA. Doporučení pro tisk PP z PC: o písmo: Arial 12, řádkování 1,85; o okraje: nahoře 6 cm, vlevo 3,5 cm, vpravo 4 cm, dole 3 cm. Redukce počtu obálek Součástí balíčku se ZD do učebny bude pouze obálka ZA+PL. TS předává zadavatel bez obálky.

31 31 Organizace MZ (4) Nové pole na formuláři ZA pro PP Označení (zakřížkování) polí bude kontrolováno aplikací C-sken na DDT. Nové pole pro vyznačení zvoleného zadání (pouze u ČJL). Neoznačené číslo zadání bude možné na DDT ignorovat. Zápis PP asistentem u žáků SP-2-A a žáků s PUP sk. 3 (ČJL i CJ). ZA s neoznačeným způsobem zápisu nebude možné na DDT ignorovat.

32 32 Organizace MZ (5) Nový formulář protokolu PZU Zjednodušení zápisu, vynechání nepodstatných údajů. Budou předtištěny plánované časy zahájení a ukončení zkoušky dle JZS. Zadavatel zapisuje čas skutečného zahájení zkoušky bez úvodní administrace a ukončení zkoušky. Povinnost zadavatele dotázat se žáků a vyplnit do protokolu skutečnost, zda žáci mají připomínky k průběhu konání zkoušky. Sestava Harmonogram v IS CERTIS

33 33 VYSTAVENÍ ZÁVĚREČNÝCH DOKUMENTŮ

34 Vystavení závěrečných dokumentů (1) 34 Předání závěrečných dokumentů z pohledu školy Dokument Jaro Podzim Vysvědčení Protokol SČ MZ Výpis výsledků DT do 2 pracovních dnů od shromáždění výsledků za třídu 15. června (při registraci žáka na VPŽ se nemusí žákovi předávat) 15. května (škola musí žákovi předat následující pracovní den) do 2 pracovních dnů od shromáždění výsledků za žáka do 2 pracovních dnů od shromáždění výsledků za žáka (při registraci žáka na VPŽ se nemusí žákovi předávat) 10. září (škola musí žákovi předat následující pracovní den) Záznam o hodnocení PP do začátku konání ÚZ SČ příslušného žáka, nejpozději do 29. května do 3 pracovních dnů od shromáždění hodnocení všech PP žáků třídy 1) 1) Do 10. září žákům, kteří konají pouze PP, DT a zkoušky PČ, ostatním do cca 15. září (škola i žák nemusí obdržet hodnocení do data zahájení ÚZ, ale snažíme se).

35 35 Vystavení závěrečných dokumentů (2) Vysvědčení s QR kódy Vyhláška o některých dokladech o vzdělání (č. 3/2015 Sb.) Tiskopisy vysvědčení středního vzdělání s maturitní zkouškou opatřeny místem pro uvedení grafického kódu, které se na příslušných tiskopisech uvádí zkratkou QR kód ; v grafickém kódu je obsaženo vždy jméno, příjmení a datum narození hodnocené osoby, resortní identifikátor školy, označení oboru vzdělání, školního roku, klasifikace v povinných předmětech a celkové hodnocení. Přechodné ustanovení: Do 30. září 2017 lze používat tiskopisy podle vyhlášky č. 223/2005 Sb. QR kódy budou na vysvědčení až od MZ2018, není nutné objednávat jiné formuláře pro tisk!

36 36 Vystavení závěrečných dokumentů (3) Soubor s XML výsledky Soubory nejsou uloženy v knihovně škola si je sama generuje (je to možné i opakovaně). po vstupu do projektu Aktuální registrace školy tlačítka: Centrum jedná s dodavateli školních IS o struktuře dat XML. S případnými nesrovnalostmi v systémech či nedodaných upgradech se obracejte přímo na dodavatele vašich IS. Nové sestavy v Přehledech Výsledky zkoušek PČ, Výsledky zkoušek SČ; Žáci s možností konání MZ. Ukládání výsledkových dokumentů v knihovně IS CERTIS dokumenty jsou ukládány pouze na omezenou dobu; doba platnosti uložení dokumentů bude nastavena na minimálně 6 měsíců.

37 37 PŘEZKUMNÁ ŘÍZENÍ

38 38 Přezkumná řízení (1) Školský zákon 82 (1) Každý, kdo konal a) závěrečnou zkoušku, b) maturitní zkoušku, kromě dílčí zkoušky společné části konané formou didaktického testu, anebo byl z konání těchto zkoušek vyloučen, může písemně požádat krajský úřad o přezkoumání průběhu a výsledku této zkoušky nebo rozhodnutí o vyloučení. Krajský úřad rozhodne o žádosti ve lhůtě 30 dnů ode dne jejího doručení, a to tak, že výsledek zkoušky změní, nebo zruší a nařídí opakování zkoušky, pokud zjistí, že při této zkoušce byly porušeny právní předpisy nebo se vyskytly jiné závažné nedostatky, které mohly mít vliv na řádný průběh nebo výsledek zkoušky; v opačném případě výsledek zkoušky potvrdí. Škola, v níž žák konal maturitní zkoušku, Česká školní inspekce a Centrum při plnění úkolů podle 80 odst. 3 poskytují krajskému úřadu součinnost při posuzování žádosti. Opakování zkoušky s výjimkou dílčí zkoušky společné části maturitní zkoušky konané formou písemné práce se koná nejpozději do 15 dnů ode dne vydání rozhodnutí, a to před zkušební komisí, kterou jmenuje krajský úřad. Opakování dílčí zkoušky společné části maturitní zkoušky konané formou písemné práce se koná v nejbližším možném termínu, který stanoví prováděcí právní předpis.

39 39 Přezkumná řízení (2) Rozhodnutí kraje rozhodující text v souladu se školským zákonem 82 Krajský úřad v souladu s 82 školského zákona ve svém rozhodnutí uvede jeden z následujících závěrů: Výsledek zkoušky změní v případě změny bodového hodnocení nebo hodnocení známkou Výsledek zkoušky zruší a nařídí opakování zkoušky zrušení a opakování zkoušky např. v případě porušení pravidel zkoušky Výsledek zkoušky potvrdí nedošlo-li ke změně hodnocení zkoušky Zamítnutí žádosti se použije např. v případě opožděného podání žádosti (zamítnutí žádosti z důvodu nedodržení termínu pro podání dle 82, odst. 3.). Upozornění: Nelze použít zamítnutí žádosti v případě, že nedošlo ke změně hodnocení.

40 40 Přezkumná řízení (3) Tvorbu názvů ukládaných souborů v aplikaci přezkumů 1. Název dokumentu bude tvořen řetězcem: _Typ dokumentu._88_specifikace_dt.koncovka typu souboru, kde: a) = ID žáka (doplňuje aplikace automaticky), a) Typ dokumentu = Výstižný název souboru podle připraveného číselníku (POVINNÝ ÚDAJ), b) 88 = pořadové číslo souboru se stejným názvem (pokud jsou v rámci jednoho žáka ukládány dva soubory stejného názvu) - (POVINNÝ ÚDAJ pro druhý a další dokument stejného typu v rámci jednoho žáka), c) Specifikace = textové vyjádření specifikace obsahu dokumentu (má-li to smysl pro identifikaci) - (NEPOVINNÝ ÚDAJ), d) DT = jednoznačný identifikátor souboru složený z údajů data a času ukládání (doplňuje aplikace automaticky).

41 Přezkumná řízení (4) Tvorbu názvů ukládaných souborů v aplikaci přezkumů Pracovník, který dokument ukládá, označí soubor typem dokumentu, pořadovým číslem a specifikací (považuje-li to za nutné), ostatní zajistí aplikace. Například druhé doplněné vyjádření obsahující stanovisko k úloze č. 12 didaktického testu z matematiky bude ukládáno ukládajícím pod názvem MA vyjádření k dotazům_02_doplnění k otázce č. 12. V procesu ukládání k tomuto názvu aplikace doplní ID žáka, DT a koncovku typu souboru. 41

42 42 Přezkumná řízení (5) Tvorbu názvů ukládaných souborů v aplikaci přezkumů 2. Základní struktura číselníku typů dokumentů Typy dokumentů obálka Žádost doplnění žádosti Pokud ukládaný typ dokumentu neodpovídá žádnému tabulkou vymezenému typu, použije se jiné, stručné, dostatečně vypovídající označení. ZA posudek PUP zdravotní potvrzení vyjádření ŘED a ZAD vyjádření ŘED vyjádření ZAD vyjádření ŠMK PP vyjádření k dotazům * ) doplňující komentář k hodnocení * ) PP představuje označení zkušebního předmětu, kterého se vyjádření týká, přičemž PP = kód předmětu (MA, CJ, AJ, FJ, RJ, SJ, NJ).

43 Přezkumná řízení (6) 43 Nejčastější důvody uváděné v žádostech o přezkum: rušení v době zkoušky (hluk z chodby, z ulice, zvonění zvonku, ozvěna přehrávače z vedlejší učebny při poslechovém subtestu CJ, vyrušování zadavatelem nebo jiným žákem, přílišné teplo/zima v učebně); nízká kvalita poslechu v DT CJ, kolísavá hlasitost, zadrhávání CD, (doporučení využívat kvalitní audio zařízení dostupné na škole) ; nezajištění povolených pomůcek do učeben; odebrání pomůcek ve vlastnictví žáků, výměna za školní pomůcky; neumožnění odchodu na toaletu v případech, kdy žák má lékařské potvrzení; nedodržení stanoveného postupu zadavatelem (nepřipuštění ke zkoušce, záměna ZA mezi žáky, nedodržení JZS, neoprávněné vyloučení ze zkoušky; neuzpůsobení podmínek pro konání MZ (nepřihlášení PUP, neposkytnutí pomůcek nebo úprav prostředí).

44 44 JEDNOTNÁ PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKA DO MATURITNÍCH OBORŮ SŠ

45 PRÁVNÍ PŘEDPISY 45

46 46 Právní předpisy (1) Na základě pilotního a pokusného ověřování organizace JPZ v letech 2015 a 2016 byl upraven školský zákon a vyhláška. Novela školského zákona (č. 561/2004 Sb.) dále ŠZ přijímacího řízení se týkají 60 až 62, 64, 83, 85, 88. Vyhláška o přijímacím řízení ke střednímu vzdělávání (č. 353/2016 Sb.) byla vydána 24. října 2016.

47 47 Právní předpisy (2) Povinná jednotná přijímací zkouška z ČJL a MA Všechny obory vzdělání zakončené maturitní zkouškou o víceletá gymnázia; o čtyřleté obory (pětileté); o nástavbová studia. Není závislé na formě vzdělávání. Maturitní obory, kterých se JPZ netýká obory zkráceného studia podle 85 ŠZ; obory s talentovou zkouškou (kromě Gym. se sportovní přípravou). Další kola přijímacího řízení, přijímání do vyššího ročníku JPZ se nekoná. Je možné uplatnit v kriteriích výsledky JPZ.

48 48 Právní předpisy (3) Vyhlášení kritérií hodnocení PŘ Ředitel školy vyhlašuje kritéria pro 1. kolo do 31. ledna (mimo obory s talentovou zkouškou) o o o o hodnocení na vysvědčeních z předchozího vzdělávání; výsledků jednotné zkoušky, pokud je součástí přijímacího řízení; výsledků školní přijímací zkoušky, je-li stanovena; případně dalších skutečností, které osvědčují vhodné schopnosti, vědomosti a zájmy uchazeče. Hodnocení JPZ se na celkovém hodnocení splnění kritérií podílí o pro všechny obory nejméně 60 %; o pro Gym. se sportovní přípravou nejméně 40 %. Uchazeči se do celkového hodnocení započítává lepší výsledek testu z ČJL a testu z MA. ŘŠ může stanovit hranici úspěšnosti v JPZ nebo školní PZ.

49 49 OBSAH A FORMA JEDNOTNÝCH TESTŮ

50 50 Obsah a forma testů (1) Jednotná přijímací zkouška Forma zkoušky didaktický test z ČJL a MA a její aplikace. Český jazyk a literatura 50 bodů, 60 minut; povolené pomůcky: propisovací tužka; uzavřené úlohy (UÚ) s nabídkou odpovědi; otevřené úlohy (OÚ) bez nabídky odpovědi; Matematika a její aplikace 50 bodů, 70 minut; povolené pomůcky: rýsovací potřeby, propisovací tužka; uzavřené úlohy (UÚ) s nabídkou odpovědi; otevřené úlohy (OÚ) bez nabídky odpovědi; široce otevřené úlohy (ŠOÚ) s hodnocením postupu řešení.

51 51 Obsah a forma testů (2) Obsah a rozsah testů JPZ Vychází z RVP pro základní vzdělání: o osmileté obory vzdělání: učivo pro první stupeň ZŠ; o šestileté obory vzdělání: učivo do 7. ročníku ZŠ daného poměrným vzdělávacím obsahem RVP; nepřesahuje rámec dokumentu Doporučené učební osnovy předmětů ČJL, AJ a M, MŠMT, 2011; o ostatní obory vzdělání: učivo celého RVP pro ZŠ. Ve spolupráci s NUV připravujeme katalogy požadavků pro JPZ, budou zveřejněny spolu s bližšími podrobnostmi pro organizaci JPZ.

52 52 Obsah a forma testů (3) Ilustrační testy Středním školám byly zpřístupněny prostřednictvím IS CERTIS. Uchazečům a základním školám byly ilustrační testy zpřístupněny na webu 9. února K ilustračním testům byla dodána kompletní testová dokumentace (záznamový arch pro zápis odpovědí uchazeče, klíč správných řešení, pokyny pro zadávajícího učitele, pokyny pro hodnotitele), vše v elektronické podobě.

53 53 Testový sešit (1) Testový sešit obsahuje: základní instrukce ke zkoušce; zadání zkoušky. Uchazeči si mohou dělat poznámky do testového sešitu. Poznámky v testovém sešitě nejsou předmětem hodnocení!

54 54 Záznamový arch (1) ZA uchazeče obsahuje tyto údaje: kód dávky (pro digitalizaci); identifikační kód uchazeče (označení KŽ); jméno a příjmení uchazeče; REDIZO střední školy; Evidenční číslo vyplňuje uchazeč, přiděluje škola.

55 55 Prezenční listina uchazečů v učebně (1)

56 56 ORGANIZACE JPZ

57 57 Organizace JPZ (1) Termíny konání JPZ Každý uchazeč může konat JPZ ve dvou termínech. Započítává se pouze lepší výsledek z každého testu. Není možné přihlížet k horšímu výsledku. 1. řádný termín 2. řádný termín čtyřleté obory, nástavby 12. dubna 19. dubna šestiletá a osmiletá gymnázia 18. dubna 20. dubna Místo konání JPZ v 1. termínu zkoušek na škole uvedené v 1. pořadí*; ve 2. termínu zkoušek na škole uvedené v 2. pořadí. *pokud uchazeč podá současně přihlášku na Gymnázium se sportovní přípravou, potom koná 1. termín JPZ na této škole Výsledky obdrží všechny školy, na které uchazeč podá přihlášku (i ty, kde JPZ nekoná).

58 58 Organizace JPZ (2) Průběh jednotné zkoušky v učebně zajišťuje zadávající učitel, nemusí být certifikovaný zadavatel jako u MZ (pouze doporučeno) ; součástí zkušební dokumentace budou podrobné pokyny pro zadávajícího učitele. Na co si dát pozor psací potřeby povolená pouze propiska, nesmí propíjet, nesmí být gumovatelná, nesmí psát slabě nebo přerušovaně; zápis odpovědí do ZA (nejde-li o uchazeče s SVP), křížky; rozdání ZA správným uchazečům; nepovolené pomůcky např.: mobilní telefony, chytré hodinky, kalkulačky.

59 59 Organizace JPZ (3) Úprava podmínek PŘ uchazečům se SVP ŘŠ upraví uchazeči se SVP podmínky v PŘ podle doporučení ŠPZ. ŘŠ upraví uchazeči se SVP zkušební dokumentaci JPZ podle doporučení ŠPZ. Zrakově postižení uchazeči: Centrum poskytne ŘŠ TS v otevřeném formátu bezprostředně před konáním zkoušky. Pro uchazeče se ZP využívající Braillovo písmo: Centrum připraví TS v Braillově písmu. Úprava podmínek PŘ cizincům Cizinec = není státním občanem ČR a získal předchozí vzdělání v zahraniční škole. Cizinci nekonají JPZ z ČJL. Centrum poskytne ŘŠ tzv. redukované hodnocení v IS CERTIS. Toto pořadí použije ŘŠ pro jejich zařazení do výsledného pořadí uchazečů.

60 60 Organizace JPZ (4) Náhradní termín Uchazeč se musí písemně omluvit ŘŠ do 3 dnů (stejný termín zkoušky na jiné škole není důvodem). Předávání údajů z přihlášek pro NT ŘŠ předá údaje do 2 pracovních dnů od doručení omluvy uchazeče, nejpozději do 24. dubna. Předání údajů = zanesení omluvy do IS CERTIS. Pozvánka ke konání přijímací zkoušky v NT se zasílá uchazeči nejpozději 7 dní před konáním zkoušky. ZD dostanou školy elektronicky 2 hodiny před začátkem zkoušky. Termíny NT: 11. května (první termín), 12. května (druhý termín) Pokud se uchazeč omluví a má právo konat NT, ředitel musí vyčkat s uzavřením výsledků těchto uchazečů na výsledek zkoušky v NT.

61 61 Organizace JPZ (5) Vyhlášení výsledků přijímacího řízení Centrum zpřístupní výsledky do 28. dubna nejpozději do 12 hodin (pro NT 25. května). V CERTIS bude zobrazen lepší výsledek testu z ČJL a lepší výsledek z MA. V další sestavě bude zobrazen horší výsledek testu nesmí být použit pro stanovení pořadí. Ředitelům škol budou přístupné ohodnocené ZA. Ředitel školy ukončí hodnocení do 2 pracovních dnů po zpřístupnění výsledků Centrum a zveřejní seznam přijatých uchazečů: o pořadí uchazečů; o kritéria hodnocení; o výsledky hodnocení prvního a posledního přijatého uchazeče. Odvolání uchazeče proti výsledku přijímacího řízení lze podat ve lhůtě 3 pracovních dnů ode dne doručení rozhodnutí. Dokumentace se ukládá nejméně 5 let od ukončení PŘ.

62 62 HARMONOGRAM ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ V ROCE 2017

63 63 Harmonogram (1) Akce, činnost Termín Odpovědnost Stanovení termínů pro konání JPZ do 30. září 2016 MŠMT Vyhlášení 1. kola do oborů vzdělání s talentovou zkouškou. do 31. října 2016 škola Odevzdání přihlášek do oborů vzdělání s talentovou zkouškou. do 30. listopadu 2016 uchazeči/ zákonní zástupci Talentové zkoušky mimo Gymnázium se sportovní přípravou. od 2. do škola Talentové zkoušky do oboru vzdělání Gymnázium se sportovní přípravou. od 2. 1 do škola Vyhlášení JZS 15. ledna 2017 MŠMT Zaslání sdělení o výsledku talentové zkoušky s výjimkou Gymnázií se sportovní přípravou. do 20. ledna 2017 škola Poskytnutí ilustračních testů středním školám po 20. lednu 2017 Centrum Poskytnutí ilustračních testů veřejnosti 9. února 2017 Centrum

64 64 Harmonogram (2) Akce, činnost Termín Odpovědnost Vyhlášení 1. kola PŘ do oborů vzdělání s MZ mimo oborů s talentovou zkouškou. Zaslání sdělení o výsledku talentové zkoušky do oboru vzdělání Gymnázium se sportovní přípravou. Odevzdání přihlášky ke vzdělávání řediteli střední školy do oborů vzdělání s MZ mimo oborů s talentovou zkouškou. do 31. ledna 2017 do 20. února 2017 do 1. března 2017 škola škola uchazeči/ zákonní zástupci Ukončení přihlašování uchazečů v IS CERTIS do 10. března 2017 škola/centrum Zpřístupnění pozvánek k 1. termínu zkoušek ředitelům škol do 20. března 2017 Centrum Rozvoz zkušební dokumentace: všechny kraje mimo HMP, Středočeský a Plzeňský HMP, Středočeský a Plzeňský 4. až a Centrum/škola

65 65 Harmonogram (3) Akce, činnost Termín Odpovědnost Termíny konání testů: - 1. termín pro čtyřleté obory, včetně nástavbového studia - 1. termín pro šestiletá a osmiletá gymnázia - 2. termín pro čtyřleté obory, včetně nástavbového studia - 2. termín pro šestiletá a osmiletá gymnázia - 1. náhradní termín pro všechny obory - 2. náhradní termín pro všechny obory 12. dubna dubna dubna dubna května května 2017 Předání přihlášek k náhradnímu termínu testů Centru do 24. dubna 2017 škola Dodání zkušební dokumentace uchazečů konajících náhradní termín testů elektronicky (2 hodiny před zahájením testu) škola 11. a 12. května 2017 Centrum Termín předání výsledků: - pro všechny obory - náhradní termín nejpozději do 12: Centrum

1. termín termín

1. termín termín Čtyřleté studium 1. termín 12. 4. 2018 2. termín 16. 4. 2018 Náhradní termín 10. a 11. 5. (1. a 2. termín) Jednotná zkouška se koná formou písemného testu z českého jazyka a matematiky Jiný režim mají

Více

ČÁST DRUHÁ SPOLEČNÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY Zkouška z českého jazyka a literatury

ČÁST DRUHÁ SPOLEČNÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY Zkouška z českého jazyka a literatury 14 Návrh pro meziresortní připomínkové řízení PLATNÉ ZNĚNÍ dotčených částí vyhlášky č. 177/2009 Sb., o bližších podmínkách ukončování vzdělávání ve středních školách maturitní zkouškou, ve znění pozdějších

Více

Čl. 1 Účel a cíle pokusného ověřování

Čl. 1 Účel a cíle pokusného ověřování Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Č. j.: MSMT-26724/2015-3 V Praze dne 10. září 2015 Vyhlášení pokusného ověřování organizace přijímacího řízení do oborů vzdělání s maturitní zkouškou s využitím

Více

Porada ředitelů SŠ

Porada ředitelů SŠ Porada ředitelů SŠ 12. 10. 2016 1 ZMĚNY V PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ 2 Legislativní odkazy pro přijímací řízení Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský

Více

Přijímací řízení na střední školy. pro školní rok 2019/2020

Přijímací řízení na střední školy. pro školní rok 2019/2020 Přijímací řízení na střední školy pro školní rok 2019/2020 Právní předpisy zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) vyhláška č. 353/2016

Více

Společná část Max. 2 nepovinné zkoušky: Ma, Cj (pro nepovinnou zkoušku se nemůže zvolit stejný předmět jako pro zkoušku povinnou)

Společná část Max. 2 nepovinné zkoušky: Ma, Cj (pro nepovinnou zkoušku se nemůže zvolit stejný předmět jako pro zkoušku povinnou) Maturitní model Maturitní zkouška se skládá ze dvou částí společné (státní) a profilové (školní). Aby žák uspěl u maturity, musí úspěšně složit povinné zkoušky obou těchto částí. Pokud je zkouška zkouškou

Více

Vyhlášení pilotního ověřování organizace přijímacího řízení do oborů vzdělání s maturitní zkouškou s využitím centrálně zadávaných jednotných testů

Vyhlášení pilotního ověřování organizace přijímacího řízení do oborů vzdělání s maturitní zkouškou s využitím centrálně zadávaných jednotných testů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Č. j.: MSMT-23913/2014 V Praze dne 30. července 2014 Vyhlášení pilotního ověřování organizace přijímacího řízení do oborů vzdělání s maturitní zkouškou s využitím

Více

(2) Povinné zkoušky společné části maturitní zkoušky tvoří zkušební předměty podle odstavce 1.

(2) Povinné zkoušky společné části maturitní zkoušky tvoří zkušební předměty podle odstavce 1. Maturitní zkouška 77 Maturitní zkouška se skládá ze společné a profilové části. Žák získá střední vzdělání s maturitní zkouškou, jestliže úspěšně vykoná obě části maturitní zkoušky. 78 Společná část maturitní

Více

Ustanovení o přijímacím řízení do středních škol ve školském zákoně /vybraná ustanovení/

Ustanovení o přijímacím řízení do středních škol ve školském zákoně /vybraná ustanovení/ Ustanovení o přijímacím řízení do středních škol ve školském zákoně /vybraná ustanovení/ zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve

Více

Přijímací řízení ve školním roce 2018/2019

Přijímací řízení ve školním roce 2018/2019 Přijímací řízení ve školním roce 2018/2019 Přihlášky dle kategorií dosaženého vzdělání První kolo přijímacího řízení, šk. rok 2017/2018 0,7 % 0,2 % 2,2 % 28,4 % 46,8 % 15,5 % 6,2 % Praktická škola C Obory

Více

USTANOVENÍ O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ DO STŘEDNÍCH ŠKOL VE ŠKOLSKÉM ZÁKONĚ (VYBRANÁ USTANOVENÍ)

USTANOVENÍ O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ DO STŘEDNÍCH ŠKOL VE ŠKOLSKÉM ZÁKONĚ (VYBRANÁ USTANOVENÍ) USTANOVENÍ O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ DO STŘEDNÍCH ŠKOL VE ŠKOLSKÉM ZÁKONĚ (VYBRANÁ USTANOVENÍ) zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve

Více

Gymnázium F. X. Šaldy, Liberec 11, Partyzánská 530, příspěvková organizace. Maturitní zkouška. Společná část maturitní zkoušky

Gymnázium F. X. Šaldy, Liberec 11, Partyzánská 530, příspěvková organizace. Maturitní zkouška. Společná část maturitní zkoušky Gymnázium F. X. Šaldy, Liberec 11, Partyzánská 530, příspěvková organizace Maturitní zkouška Maturitní zkouška se skládá ze společné a profilové části. Žák získá střední vzdělání s maturitní zkouškou,

Více

Přijímací řízení na střední školy ve školním roce 2016/2017

Přijímací řízení na střední školy ve školním roce 2016/2017 Přijímací řízení na střední školy ve školním roce 2016/2017 Změny v přijímacím řízení novela zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon)

Více

Aktuální text školského zákona ke dni 9. listopadu 2012. Změny vyznačené v 163 odst. 2, 178, 179 a 180 budou účinné až od 1.

Aktuální text školského zákona ke dni 9. listopadu 2012. Změny vyznačené v 163 odst. 2, 178, 179 a 180 budou účinné až od 1. Aktuální text školského zákona ke dni 9. listopadu 2012 Změny vyznačené v 163 odst. 2, 178, 179 a 180 budou účinné až od 1. ledna 2013 (ve znění zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

Gymnázium F. X. Šaldy, Liberec 11, Partyzánská 530, příspěvková organizace. Maturity 2015. Společná část maturitní zkoušky

Gymnázium F. X. Šaldy, Liberec 11, Partyzánská 530, příspěvková organizace. Maturity 2015. Společná část maturitní zkoušky Gymnázium F. X. Šaldy, Liberec 11, Partyzánská 530, příspěvková organizace Maturity 2015 Maturitní zkouška se skládá ze společné a profilové části. Žák získá střední vzdělání s maturitní zkouškou, jestliže

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 Právní předpisy V oblasti přijímacího řízení došlo k legislativním změnám u dvou základních právních předpisů * Zákon č. 561/2004 Sb., (školský zákon), ve znění

Více

Přijímací řízení ve školním roce 2018/2019

Přijímací řízení ve školním roce 2018/2019 Přijímací řízení ve školním roce 2018/2019 Přihlášky dle kategorií dosaženého vzdělání První kolo přijímacího řízení, šk. rok 2017/2018 Přihlášky dle kategorií dosaženého vzdělání První kolo přijímacího

Více

Přijímací zkoušky v kostce

Přijímací zkoušky v kostce Přijímací zkoušky v kostce Informace k přijímacím zkouškám pro rok 2016/2017 Vyhlášení kritérií přijímacího řízení ředitelem školy 31. ledna 2017 Zveřejnění ilustračních testů na webu centra 8. února 2017

Více

(2) O přijetí uchazeče ke vzdělávání ve střední škole rozhoduje ředitel této školy.

(2) O přijetí uchazeče ke vzdělávání ve střední škole rozhoduje ředitel této školy. Přijímání ke vzdělávání ve střední škole 59 Podmínky přijetí ke vzdělávání ve střední škole (1) Ke vzdělávání ve střední škole lze přijmout uchazeče, kteří splnili povinnou školní docházku nebo úspěšně

Více

Přijímací řízení ve školním roce 2017/2018

Přijímací řízení ve školním roce 2017/2018 Přijímací řízení ve školním roce 2017/2018 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství říjen 2017 První kolo přijímacího řízení ve šk. roce 2016/17 0,8% 0,2% 2,3% 28,0% 46,4% 15,9% 6,4% 2 Praktické

Více

INFORMACE K PŘIJÍMACÍM ZKOUŠKÁM DO OBORŮ S MATURITNÍ ZKOUŠKOU

INFORMACE K PŘIJÍMACÍM ZKOUŠKÁM DO OBORŮ S MATURITNÍ ZKOUŠKOU INFORMACE K PŘIJÍMACÍM ZKOUŠKÁM DO OBORŮ S MATURITNÍ ZKOUŠKOU PRÁVNÍ PŘEDPISY UPRAVUJÍCÍ JPZ zákon 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon),

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18 Právní předpisy Zákon č. 561/2004 Sb., (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů (zákon č. 178/2016 Sb.) Vyhláška č. 353/2016 Sb., o přijímacím

Více

Přijímací řízení na střední školy 2016/2017

Přijímací řízení na střední školy 2016/2017 Přijímací řízení na střední školy 2016/2017 Právní předpisy zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) vyhláška č. 353/2016 Sb., o přijímacím

Více

Přijímací řízení ve školním roce 2017/2018

Přijímací řízení ve školním roce 2017/2018 Přijímací řízení ve školním roce 2017/2018 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství říjen 2017 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 Narození v

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ. ve školním roce 2017 / 2018 informace pro žáky IX. ročníku a jejich rodiče ZŠ a MŠ Skuhrov nad Bělou

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ. ve školním roce 2017 / 2018 informace pro žáky IX. ročníku a jejich rodiče ZŠ a MŠ Skuhrov nad Bělou PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ ve školním roce 2017 / 2018 informace pro žáky IX. ročníku a jejich rodiče ZŠ a MŠ Skuhrov nad Bělou Užitečné odkazy: http://www.infoabsolvent.cz/ http://www.sipkhk.cz/ 2 http://www.msmt.cz/vzdelavani/strednivzdelavani/prijimani-na-stredni-skoly-akonzervatore

Více

Základní informace o přijímacím řízení ke vzdělávání ve středních školách a v konzervatořích

Základní informace o přijímacím řízení ke vzdělávání ve středních školách a v konzervatořích Základní informace o přijímacím řízení ke vzdělávání ve středních školách a v konzervatořích 1. Zveřejnění ředitel střední školy zveřejňuje, a to i způsobem umožňujícím dálkový přístup: a) obory vzdělání,

Více

(2) O přijetí uchazeče ke vzdělávání ve střední škole rozhoduje ředitel této školy.

(2) O přijetí uchazeče ke vzdělávání ve střední škole rozhoduje ředitel této školy. Přijímání ke vzdělávání ve střední škole 59 Podmínky přijetí ke vzdělávání ve střední škole (1) Ke vzdělávání ve střední škole lze přijmout uchazeče, kteří splnili povinnou školní docházku nebo úspěšně

Více

GYMNÁZIUM F. X. ŠALDY

GYMNÁZIUM F. X. ŠALDY GYMNÁZIUM F. X. ŠALDY LIBEREC 11, PARTYZÁNSKÁ 530, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE INFORMACE O MATURITNÍ ZKOUŠCE s termíny pro rok 2018 SKLADBA MATURITNÍ ZKOUŠKY Maturitní zkouška se skládá ze společné a profilové

Více

k archivaci dokumentů k maturitní zkoušce jaro 2013 UMÍSTĚNÍ DOKUMENTU PŘIHLAŠOVÁNÍ libovolná tiskárna IS CERTIS libovolná tiskárna IS CERTIS

k archivaci dokumentů k maturitní zkoušce jaro 2013 UMÍSTĚNÍ DOKUMENTU PŘIHLAŠOVÁNÍ libovolná tiskárna IS CERTIS libovolná tiskárna IS CERTIS P O K Y N Y P R O Ř E D I T E L E POKYNY PRO ŘEDITELE k archivaci dokumentů k maturitní zkoušce jaro 2013 k archivaci dokumentů k maturitní zkoušce jaro 2013 NÁZEV Přihláška k MZ Posudek pro žáka s PUP

Více

Společná část Max. 2 nepovinné zkoušky: Ma, Cj (pro nepovinnou zkoušku se nemůže zvolit stejný předmět jako pro zkoušku povinnou)

Společná část Max. 2 nepovinné zkoušky: Ma, Cj (pro nepovinnou zkoušku se nemůže zvolit stejný předmět jako pro zkoušku povinnou) Maturitní model Maturitní zkouška se skládá ze dvou částí společné (státní) a profilové (školní). Aby žák uspěl u maturity, musí úspěšně složit povinné zkoušky obou těchto částí. Pokud je zkouška zkouškou

Více

GYMNÁZIUM F. X. ŠALDY

GYMNÁZIUM F. X. ŠALDY GYMNÁZIUM F. X. ŠALDY LIBEREC 11, PARTYZÁNSKÁ 530, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE INFORMACE O MATURITNÍ ZKOUŠCE s termíny pro rok 2016 SKLADBA MATURITNÍ ZKOUŠKY Maturitní zkouška se skládá ze společné a profilové

Více

VYHLÁŠKA ČÁST PRVNÍ ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ DO PRVNÍHO ROČNÍKU VZDĚLÁVÁNÍ VE STŘEDNÍ ŠKOLE

VYHLÁŠKA ČÁST PRVNÍ ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ DO PRVNÍHO ROČNÍKU VZDĚLÁVÁNÍ VE STŘEDNÍ ŠKOLE VYHLÁŠKA ze dne 24. října 2016, o přijímacím řízení ke střednímu vzdělávání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 28 odst. 6, 60g odst. 4 a 64 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Č. j. MSMT-42192/2013-1 V Praze dne 12. prosince 2013

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Č. j. MSMT-42192/2013-1 V Praze dne 12. prosince 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Č. j. MSMT-42192/2013-1 V Praze dne 12. prosince 2013 Vyhlášení pokusného ověřování obsahu, formy, organizace a hodnocení výběrové zkoušky ze středoškolské

Více

Informace k přijímacím zkouškám 2015. Pilotní ověřování organizace přijímacího řízení do oborů s maturitní zkouškou s centrálními testy

Informace k přijímacím zkouškám 2015. Pilotní ověřování organizace přijímacího řízení do oborů s maturitní zkouškou s centrálními testy Informace k přijímacím zkouškám 2015 Pilotní ověřování organizace přijímacího řízení do oborů s maturitní zkouškou s centrálními testy Podání přihlášek Stále platí možnost podat přihlášky v rámci prvního

Více

Modře či černě píšící propisovací tužka, rýsovací potřeby; kalkulačka a tabulky nejsou povoleny

Modře či černě píšící propisovací tužka, rýsovací potřeby; kalkulačka a tabulky nejsou povoleny První kolo přijímacího řízení na SŠ 2016-2017 V prvním kole přijímacího řízení budou jednotné písemné přijímací zkoušky probíhat ve dnech 12. 4. a 19. 4. 2016. Náhradní termín pro konání přijímacích zkoušek

Více

ve školním roce 2016/2017

ve školním roce 2016/2017 P ř ijímací ř ízení ve školním roce 2016/2017 Zm ě ny v p ř ijímacím ř ízení novela zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) (zákon

Více

a http://www.msmt.cz/vzdelavani/stredni-vzdelavani/prijimani-na-stredni-skoly-akonzervatore.

a http://www.msmt.cz/vzdelavani/stredni-vzdelavani/prijimani-na-stredni-skoly-akonzervatore. Dotazy a odpovědi ke změnám v přijímacím řízení ve školním roce 2014/2015 (souvisí s materiálem Vyhlášení pilotního ověřování organizace přijímacího řízení do oborů vzdělání s maturitní zkouškou s využitím

Více

Přijímací řízení na SŠ a konzervatoře. pro školní rok 2019/2020

Přijímací řízení na SŠ a konzervatoře. pro školní rok 2019/2020 Přijímací řízení na SŠ a konzervatoře pro školní rok 2019/2020 Informace k přijímacímu řízení informace k přijímacímu řízení jsou průběžně zveřejňovány na: školském portálu JMK (www.jmskoly.cz), MŠMT (www.msmt.cz)

Více

Přijímací řízení na střední školy ve školním roce 2019/2020

Přijímací řízení na střední školy ve školním roce 2019/2020 Přijímací řízení na střední školy ve školním roce 2019/2020 Mgr. Marie Baslerová 14. 11. 2018 Změny v přijímacím řízení 2 novela zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném

Více

Přehled nejdůležitějších legislativních změn účinných od 1. září 2016 a později

Přehled nejdůležitějších legislativních změn účinných od 1. září 2016 a později Přehled nejdůležitějších legislativních změn účinných od 1. září 2016 a později Předškolní vzdělávání Vymezení školských obvodů spádových mateřských škol ( 34, 34a, 34b a 179 odst. 2 až 4 ŠZ) pro následující

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 Seminář výchovných poradců ZŠ Vsetín 18. 10. 2016 Zlín 19. 10. 2016 Valašské Meziříčí 25. 10. 2016 Uherské Hradiště 1. 11. 2016 Kroměříž 2. 11. 2016 Právní předpisy

Více

Přijímací řízení ve školním roce 2015/2016. Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání

Přijímací řízení ve školním roce 2015/2016. Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání Přijímací řízení ve školním roce 2015/2016 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání Výsledky jednotných přijímacích zkoušek ve šk. roce 2014/2015 Průměrný

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ. ve školním roce 2018 / 2019 informace pro žáky IX. ročníku a jejich rodiče ZŠ a MŠ Skuhrov nad Bělou

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ. ve školním roce 2018 / 2019 informace pro žáky IX. ročníku a jejich rodiče ZŠ a MŠ Skuhrov nad Bělou PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ ve školním roce 2018 / 2019 informace pro žáky IX. ročníku a jejich rodiče ZŠ a MŠ Skuhrov nad Bělou Schůzka rodičů a žáků 9. ročníku ohledně přijímacího řízení Konzultace s výchovnou

Více

Přijímací řízení na střední školy. pro školní rok 2018/2019

Přijímací řízení na střední školy. pro školní rok 2018/2019 Přijímací řízení na střední školy pro školní rok 2018/2019 Právní předpisy zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) vyhláška č. 353/2016

Více

(4) Je uvedení pořadí škol v přihlášce závazné? Není. O volbě školy a oboru vzdělání rozhodne uchazeč uplatněním svého zápisového lístku.

(4) Je uvedení pořadí škol v přihlášce závazné? Není. O volbě školy a oboru vzdělání rozhodne uchazeč uplatněním svého zápisového lístku. Dotazy a odpovědi ke změnám v přijímacím řízení ve školním roce 2014/2015 (souvisí s materiálem Vyhlášení pilotního ověřování organizace přijímacího řízení do oborů vzdělání s maturitní zkouškou s využitím

Více

353/2016 Sb. VYHLÁŠKA ČÁST PRVNÍ

353/2016 Sb. VYHLÁŠKA ČÁST PRVNÍ Exportováno z právního informačního systému CODEXIS 353/2016 Sb. Vyhláška o přijímacím řízení ke střednímu vzdělávání - znění dle 243/2017 Sb. 353/2016 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy

Více

ČÁST PRVNÍ Organizace přijímacího řízení do prvního ročníku vzdělávání ve střední škole. Náležitosti přihlášky ke vzdělávání

ČÁST PRVNÍ Organizace přijímacího řízení do prvního ročníku vzdělávání ve střední škole. Náležitosti přihlášky ke vzdělávání 353/2016 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ze dne 24. října 2016 o přijímacím řízení ke střednímu vzdělávání ve znění vyhlášky č. 243/2017 Sb. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Více

INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ke vzdělávání do 1. ročníku ve středních školách pro školní rok 2015/2016

INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ke vzdělávání do 1. ročníku ve středních školách pro školní rok 2015/2016 INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ke vzdělávání do 1. ročníku ve středních školách pro školní rok 2015/2016 Přijímání uchazečů ke vzdělávání ve středních školách je správním řízením, které se řídí ustanovením

Více

BLIŽŠÍ PODROBNOSTI K ORGANIZACI KONÁNÍ JEDNOTNÉ PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY školní rok 2016/2017

BLIŽŠÍ PODROBNOSTI K ORGANIZACI KONÁNÍ JEDNOTNÉ PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY školní rok 2016/2017 BLIŽŠÍ PODROBNOSTI K ORGANIZACI KONÁNÍ JEDNOTNÉ PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY školní rok Obsah 1 ZÁMĚR... 2 2 PŘEDMĚT... 2 3 SPECIFIKACE POŽADAVKŮ NA VĚDOMOSTI A DOVEDNOSTI... 2 3.1 Příloha č. 1... 2 3.2 Příloha č.

Více

INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ. ke vzdělávání do 1. ročníku ve středních školách a vyšších odborných školách ve Zlínském kraji pro školní rok 2017/2018

INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ. ke vzdělávání do 1. ročníku ve středních školách a vyšších odborných školách ve Zlínském kraji pro školní rok 2017/2018 INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ke vzdělávání do 1. ročníku ve středních školách a vyšších odborných školách ve Zlínském kraji pro školní rok 2017/2018 Níže uvedené informace jsou zpracovány podle zákona

Více

Přijímací řízení ve školním roce 2016/2017

Přijímací řízení ve školním roce 2016/2017 Přijímací řízení ve školním roce 2016/2017 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání říjen 2016 Kód První kolo přijímacího řízení ve šk. roce 2015/16 Skupina

Více

Maturita 2013_podzim Výsledky a závěrečné dokumenty

Maturita 2013_podzim Výsledky a závěrečné dokumenty Maturita 2013_podzim Výsledky a závěrečné dokumenty Písemné zkoušky společné části v podzimním zkušebním období maturitní zkoušky 2013 skončily. Je proto účelné připomenout důležitá pravidla předávání

Více

Přijímání ke vzdělávání ve střední škole

Přijímání ke vzdělávání ve střední škole Přijímání ke vzdělávání ve střední škole 59 zákona č. 561/2004 Sb., školský zákon, ve znění pozdějších předpisů Podmínky přijetí ke vzdělávání ve střední škole 1. Ke vzdělávání ve střední škole lze přijmout

Více

Přijímací řízení - základní informace

Přijímací řízení - základní informace Přijímací řízení - základní informace Základní náležitosti přijímacího řízení na SŠ vyhlášeného ve školním roce 2018/2019 = informace pro žáky ZŠ a jejich zákonné zástupce Uchazeč v přihlášce uvádí název

Více

INFORMACE O MATURITNÍ ZKOUŠCE. Skladba maturitní zkoušky. A) Společná část maturitní zkoušky (SČMZ)

INFORMACE O MATURITNÍ ZKOUŠCE. Skladba maturitní zkoušky. A) Společná část maturitní zkoušky (SČMZ) STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA OBCHODNÍ s.r.o. 460 01 LIBEREC 6, Broumovská 839 tel: 482 750 141 e-mail: skola.soso@seznam.cz www.soso.cz INFORMACE O MATURITNÍ ZKOUŠCE platné pro obor Obchodní akademie (denní a

Více

16. listopadu 2017 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ VE ŠKOLNÍM ROCE 2017/2018

16. listopadu 2017 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ VE ŠKOLNÍM ROCE 2017/2018 16. listopadu 2017 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ VE ŠKOLNÍM ROCE 2017/2018 PRÁVNÍ PŘEDPISY Zákon č. 561/2004 Sb., (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů; vyhláška č. 353/2016 Sb., o přijímacím řízení ke střednímu

Více

INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ /pro školní rok 2016/2017/

INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ /pro školní rok 2016/2017/ INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ /pro školní rok 2016/2017/ Níže uvedené informace jsou zpracovány podle zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání, ve

Více

Základní přehled informací k přijímacímu řízení

Základní přehled informací k přijímacímu řízení Základní přehled informací k přijímacímu řízení Přihláška ke vzdělávání v prvním kole přijímacího řízení může uchazeč podat nejvýše dvě přihlášky do oborů vzdělání s talentovou zkouškou a dvě přihlášky

Více

CISKOM 6. LOGISTIKA 6.1 ORGANIZACE MZ

CISKOM 6. LOGISTIKA 6.1 ORGANIZACE MZ CISKOM 6. LOGISTIKA 6.1 ORGANIZACE MZ verze 8.1 Informace o modulu Kód modulu: 6.1.3. Cíl modulu: Seznámit se s veškerými druhy dokumentů pro zajištění společné části maturitní zkoušky Cílová skupina:

Více

Maturitní zkouška. Společná část maturitní zkoušky

Maturitní zkouška. Společná část maturitní zkoušky Maturitní zkouška 77 Maturitní zkouška se skládá ze společné a profilové části. Žák získá střední vzdělání s maturitní zkouškou, jestliže úspěšně vykoná obě části maturitní zkoušky. 78 Společná část maturitní

Více

INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ke vzdělávání do 1. ročníku ve středních školách a vyšších odborných školách ve Zlínském kraji pro školní rok 2014/2015

INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ke vzdělávání do 1. ročníku ve středních školách a vyšších odborných školách ve Zlínském kraji pro školní rok 2014/2015 INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ke vzdělávání do 1. ročníku ve středních školách a vyšších odborných školách ve Zlínském kraji pro školní rok 2014/2015 Níže uvedené informace jsou zpracovány podle zákona

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Právní předpisy Zákon č. 561/2004 Sb., ( dále jen školský zákon); 1. 1. 2012 novelizován zákonem č. 472/2011 Sb. Vyhláška č. 671/2004 Sb., kterou se stanoví podrobnosti

Více

Informace o přijímacím řízení a kritéria přijetí pro obory vzdělání zakončené maturitní zkouškou pro školní rok 2015/2016 denní studium

Informace o přijímacím řízení a kritéria přijetí pro obory vzdělání zakončené maturitní zkouškou pro školní rok 2015/2016 denní studium tel.: 374 616 351, 374 723 995 E-mail: info@sps-tachov.cz, www.sps-tachov.cz Informace o přijímacím řízení a kritéria přijetí pro obory vzdělání zakončené maturitní zkouškou pro školní rok 2015/2016 denní

Více

INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ. ke vzdělávání do 1. ročníku ve středních školách a vyšších odborných školách ve Zlínském kraji pro školní rok 2018/2019

INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ. ke vzdělávání do 1. ročníku ve středních školách a vyšších odborných školách ve Zlínském kraji pro školní rok 2018/2019 INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ke vzdělávání do 1. ročníku ve středních školách a vyšších odborných školách ve Zlínském kraji pro školní rok 2018/2019 Níže uvedené informace jsou zpracovány podle zákona

Více

Přijímací řízení ve školním roce 2014/2015. Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání

Přijímací řízení ve školním roce 2014/2015. Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání Přijímací řízení ve školním roce 2014/2015 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání Pilotní ověřování organizace přijímacího řízení 2 MŠMT vyhlásilo 30.

Více

INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 v přijímacím řízení v oborech vzdělání s maturitní zkouškou (včetně oboru Gymnázium se sportovní přípravou) se koná jednotná zkouška

Více

Pokyn k maturitní zkoušce

Pokyn k maturitní zkoušce Počet stran: 1 / 11 Pokyn ředitele školy k maturitní zkoušce byl vypracován na základě zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním,středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) a vyhlášky

Více

Ostatní dokumenty k přijímacímu řízení

Ostatní dokumenty k přijímacímu řízení Zákon č. 561/2004 Sb., (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů (zákon č. 178/2016 Sb.) Vyhláška č. 353/2016 Sb., o přijímacím řízení ke střednímu vzdělávání Zákon č. 500/2004 Sb., (správní řád),

Více

Přijímací řízení ve školním roce 2014/2015. Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání

Přijímací řízení ve školním roce 2014/2015. Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání Přijímací řízení ve školním roce 2014/2015 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání Pilotní ověřování organizace přijímacího řízení 2 MŠMT vyhlásilo 30.

Více

INFORMACE K PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

INFORMACE K PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 INFORMACE K PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 59 zákona č. 561/2004 Sb. Podmínky přijetí ke vzdělávání ve střední škole 1. Ke vzdělávání ve střední škole lze přijmout uchazeče,

Více

ČÁST PRVNÍ ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ DO PRVNÍHO ROČNÍKU VZDĚLÁVÁNÍ VE STŘEDNÍ ŠKOLE

ČÁST PRVNÍ ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ DO PRVNÍHO ROČNÍKU VZDĚLÁVÁNÍ VE STŘEDNÍ ŠKOLE Platné znění vyhlášky č. 671/2004 Sb., kterou se stanoví podrobnosti o organizaci přijímacího řízení ke vzdělávání ve středních školách, ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn Ministerstvo

Více

Přihlašování ke vzdělání na SŠ pro školní rok Uchazeč (nebo zákonný zástupce nezletilého uchazeče) podává přihlášku do denní formy

Přihlašování ke vzdělání na SŠ pro školní rok Uchazeč (nebo zákonný zástupce nezletilého uchazeče) podává přihlášku do denní formy Přihlašování ke vzdělání na SŠ pro školní rok 2017-2018 Uchazeč (nebo zákonný zástupce nezletilého uchazeče) podává přihlášku do denní formy vzdělávání na střední škole řediteli střední školy do 1. března

Více

Porada ředitelů základních škol Pardubický kraj

Porada ředitelů základních škol Pardubický kraj Porada ředitelů základních škol Pardubický kraj Pilotní ověřování organizace přijímacího řízení s využitím centrálně zadávaných jednotných testů 27. listopadu 2014 Ústupky u Seče hotel Jezerka Centrum

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020 Seminář výchovných poradců ZŠ Valašské Meziříčí 16. 10. 2018 Kroměříž 17. 10. 2018 Zlín 17. 10. 2018 Vsetín 23. 10. 2018 Uherské Hradiště 25. 10. 2018 Právní předpisy

Více

Maturitní zkouška ve školním roce 2017/2018

Maturitní zkouška ve školním roce 2017/2018 Maturitní zkouška ve školním roce 2017/2018 Termíny konání maturitních zkoušek společné a profilové části maturitní zkoušky - Jarní zkušební období od 2 května 2018 do 10 června 2018 - Podzimní zkušební

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 VE VŠECH OBORECH VZDĚLÁNÍ S MATURITNÍ ZKOUŠKOU JEDNOTNÁ ZKOUŠKA Z ČESKÉHO JAZYKA A LITERATURY A Z MATEMATIKY A JEJÍ APLIKACE ZADÁNÍ, DISTRIBUCI, ZPRACOVÁNÍ A HODNOCENÍ

Více

Školní rok 2017/2018

Školní rok 2017/2018 Školní rok 2017/2018 Právní předpisy Zákon č. 561/2004 Sb., (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů (zákon č. 178/2016 Sb.) Vyhláška č. 671/2004 Sb., kterou se stanoví podrobnosti o organizaci přijímacího

Více

INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ. ke vzdělávání do 1. ročníku ve středních ve Zlínském kraji pro školní rok 2017/2018. Střední školy

INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ. ke vzdělávání do 1. ročníku ve středních ve Zlínském kraji pro školní rok 2017/2018. Střední školy INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ke vzdělávání do 1. ročníku ve středních ve Zlínském kraji pro školní rok 2017/2018 Níže uvedené informace jsou zpracovány podle zákona č. 561/2004 Sb. (novelizovaného zákonem

Více

Maturitní zkoušky ve školním roce 2018/2019

Maturitní zkoušky ve školním roce 2018/2019 Maturitní zkoušky ve školním roce 2018/2019 Organizace, nabídka předmětů, termíny, průběh Organizace Před konáním ústních a praktických zkoušek ve společné i profilové části maturitní komise schvaluje

Více

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY NA SŠ

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY NA SŠ PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY NA SŠ 2018 - Informace pro žáky a jejich zákonné zástupce: Co je důležité vědět před přijímacími zkouškami? Doporučuji zopakovat těsně před zkouškami. BODOVÁNÍ TESTŮ JEDNOTNÉ PŘIJÍMACÍ

Více

Termíny odevzdání přihlášek:

Termíny odevzdání přihlášek: PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY: PODÁVÁNÍ PŘIHLÁŠKY: Termíny odevzdání přihlášek: SŠ s talentovou zkouškou (umělecké) 30. 11. 2017 SŠ bez talentových zkoušek 1. 3. 2018 Uchazeč (nebo zákonný zástupce

Více

Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro jarní zkušební období MZ v roce 2017

Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro jarní zkušební období MZ v roce 2017 Podrobné JZS_Písemné společné části maturitní 2017 - jaro Příloha 8 Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro jarní zkušební období MZ v roce 2017 Cílem zveřejnění podrobného JZS je zpřehlednit managementu

Více

Vyhláška č. 353/2016 Sb. o přijímacím řízení ke střednímu vzdělávání ČÁST PRVNÍ

Vyhláška č. 353/2016 Sb. o přijímacím řízení ke střednímu vzdělávání ČÁST PRVNÍ Vyhláška č. 353/2016 Sb. o přijímacím řízení ke střednímu vzdělávání Ve znění poslední změny vyhláškou č. 244/2018 Sb., s účinností dnem 1.11.2018. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví

Více

Vyhláška č. 353/2016 Sb. o přijímacím řízení ke střednímu vzdělávání ČÁST PRVNÍ

Vyhláška č. 353/2016 Sb. o přijímacím řízení ke střednímu vzdělávání ČÁST PRVNÍ Vyhláška č. 353/2016 Sb. o přijímacím řízení ke střednímu vzdělávání Ve znění poslední změny vyhláškou č. 244/2018 Sb., s účinností dnem 1.11.2018. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY SCHŮZKA PRO RODIČE ÚTERÝ 23. ŘÍJNA :30

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY SCHŮZKA PRO RODIČE ÚTERÝ 23. ŘÍJNA :30 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY SCHŮZKA PRO RODIČE ÚTERÝ 23. ŘÍJNA 2018 15:30 PRÁVNÍ PŘEDPISY ZÁKON Č. 561/2004 SB., O PŘEDŠKOLNÍM, ZÁKLADNÍM, STŘEDNÍM, VYŠŠÍM ODBORNÉM A JINÉM VZDĚLÁVÁNÍ (ŠKOLSKÝ ZÁKON)

Více

INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ke vzdělávání do 1. ročníku ve středních školách a vyšších odborných školách ve Zlínském kraji pro školní rok 2013/2014

INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ke vzdělávání do 1. ročníku ve středních školách a vyšších odborných školách ve Zlínském kraji pro školní rok 2013/2014 INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ke vzdělávání do 1. ročníku ve středních školách a vyšších odborných školách ve Zlínském kraji pro školní rok 2013/2014 Níže uvedené informace jsou zpracovány podle zákona

Více

Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro podzimní zkušební období MZ v roce 2016

Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro podzimní zkušební období MZ v roce 2016 Příloha 8 Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro podzimní zkušební období MZ v roce 2016 Cílem zveřejnění podrobného JZS je zpřehlednit managementu škol, zadavatelům a žákům časové údaje jednotlivých

Více

Pracovní setkání výchovných poradců Olomouckého kraje Olomouc

Pracovní setkání výchovných poradců Olomouckého kraje Olomouc Pracovní setkání výchovných poradců Olomouckého kraje 29. 11. 2017 Olomouc Přihlašování ke vzdělávání termín odevzdání přihlášky ke vzdělávání pro první kolo přijímacího řízení řediteli střední školy do

Více

Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro jarní zkušební období MZ v roce 2015

Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro jarní zkušební období MZ v roce 2015 Příloha 8 Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro jarní zkušební období MZ v roce 2015 Cílem zveřejnění podrobného JZS je zpřehlednit managementu škol, zadavatelům a žákům časové údaje jednotlivých

Více

Maturitní řád gymnázia

Maturitní řád gymnázia I. Německé zemské gymnasium, mateřská škola a základní škola, o. p. s. Maturitní řád gymnázia Mgr. Vladimíra Dolenská ředitelka školy 1 Ředitelka školy Mgr. Vladimíra Dolenská vydává Maturitní řád I. Německého

Více

PRAVIDLA PRO PROVÁDĚNÍ A HODNOCENÍ MATURITNÍCH ZKOUŠEK

PRAVIDLA PRO PROVÁDĚNÍ A HODNOCENÍ MATURITNÍCH ZKOUŠEK Příloha č.3 Školního řádu PRAVIDLA PRO PROVÁDĚNÍ A HODNOCENÍ MATURITNÍCH ZKOUŠEK 1. Maturitní zkoušky 2017/18 Pravidla maturitních zkoušek jsou stanovena zákonem č. 561/2004 Sb. v platném znění a prováděcí

Více

Základní škola, Most, Vítězslava Nezvala 2614, příspěvková organizace, PSČ Zpravodaj

Základní škola, Most, Vítězslava Nezvala 2614, příspěvková organizace, PSČ Zpravodaj Základní škola, Most, Vítězslava Nezvala 2614, příspěvková organizace, PSČ 434 01 Zpravodaj pro žáky 9. ročníků, vycházející žáky nižších ročníků a jejich rodiče č. 2 ( pro interní účely školy ) LISTOPAD

Více

Přijímání ke vzdělávání ve střední škole. 59 Podmínky přijetí ke vzdělávání ve střední škole

Přijímání ke vzdělávání ve střední škole. 59 Podmínky přijetí ke vzdělávání ve střední škole Koncem roku 2011 byl novelizován Školský zákon a s účinností od 1. 1. 2012 platí zákon č. 472/2011 Sb., z něhož citujeme pro účely organizace přijímacího řízení na střední školy následující text: Přijímání

Více

Mgr. Alena Zvárová PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ VE ŠKOLNÍM ROCE 2018/2019

Mgr. Alena Zvárová PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ VE ŠKOLNÍM ROCE 2018/2019 Mgr. Alena Zvárová PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ VE ŠKOLNÍM ROCE 2018/2019 NOVÉ OBORY VZDĚLÁVÁNÍ Střední odborné učiliště plynárenské Pardubice nebude otevřen obor Technická zařízení budov 36-45-M/01 avizovaný v Atlase

Více

Pro školní rok 2016/17 jsou změny v přihláškách a v přijímacím řízení, proto pečlivě prostudujte následující odkazy.

Pro školní rok 2016/17 jsou změny v přihláškách a v přijímacím řízení, proto pečlivě prostudujte následující odkazy. Pro školní rok 2016/17 jsou změny v přihláškách a v přijímacím řízení, proto pečlivě prostudujte následující odkazy. Na stránkách MŠMT nebo na našich stránkách s předvyplněnými předměty si můžete stáhnout

Více

Novela školského zákona v roce 2008

Novela školského zákona v roce 2008 Novela školského zákona v roce 2008 Přijímání ke vzdělávání ve střední škole 59 Podmínky přijetí ke vzdělávání ve střední škole (1) Ke vzdělávání ve střední škole lze přijmout uchazeče, kteří splnili povinnou

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Právní předpisy Zákon č. 561/2004 Sb., ( dále jen školský zákon); 1. 1. 2012 novelizován zákonem č. 472/2011 Sb. Vyhláška č. 671/2004 Sb., kterou se stanoví podrobnosti

Více

Maturitní zkoušky ve školním roce 2017/2018

Maturitní zkoušky ve školním roce 2017/2018 Maturitní zkoušky ve školním roce 2017/2018 Organizace, nabídka předmětů, termíny, průběh Organizace Před konáním ústních a praktických zkoušek ve společné i profilové části maturitní komise schvaluje

Více

Maturitní zkouška

Maturitní zkouška Maturitní zkouška 2017-2018 www.novamaturita.cz 561/2004 Sb. ZÁKON ze dne 24. září 2004 o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) Vyhláška č. 177/2009 Sb.,

Více

Přijímací zkoušky na střední školy a konzervatoře ve školním roce 2012/2013 pro školní rok 2013/2014. Termíny podání přihlášek na střední školy.

Přijímací zkoušky na střední školy a konzervatoře ve školním roce 2012/2013 pro školní rok 2013/2014. Termíny podání přihlášek na střední školy. Přijímací zkoušky na střední školy a konzervatoře ve školním roce 2012/2013 pro školní rok 2013/2014 Termíny podání přihlášek na střední školy. Uchazeč může pro 1. kolo přijímacího řízení do denní formy

Více