Příkaz ředitelky č. 1/2014/PŘ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Příkaz ředitelky č. 1/2014/PŘ"

Transkript

1 Příkaz ředitelky č. 1/2014/PŘ k programu Podpora sociálně znevýhodněných romských žáků středních škol a studentů vyšších odborných škol na září prosinec 2014 Č. j.: SŠNM/914/2014 Zpracovala: Bc. Lucie Radová, sociální pracovnice Schválila: PaedDr. Olga Talášková, ředitelka školy V Novém Městě nad Metují dne Strana 1 (celkem 5)

2 K zabezpečení čerpání programu Podpora sociálně znevýhodněných romských žáků středních škol a studentů vyšších odborných škol na září až prosinec 2014 (dále jen program) stanovuji následující pokyny: 1. Průběh řízení 1. fáze - sociální pracovnice Bc. Lucie Radová (dále jen sociální pracovnice) provede stažení formuláře žádosti programu z webových stránek MŠMT, předá zástupkyním ředitelky pro školu Mgr. Sobotkové a Mgr. Barešové (dále jen zástupkyním) 19. května zástupkyně předají v termínu 20. až 23. května 2014 třídním učitelům formuláře k vyplnění, formuláře čestných prohlášení a informace k možnostem čerpání (viz níže) a předají informace o termínu pro předání formulářů sociální pracovnici; vyplněné formuláře je nutno odevzdat sociální pracovnici nejpozději do 24. června třídní učitelé zodpovídají za informovanost žáků o možnosti využití dotace - hlavní účetní připraví částky na max. čerpání dotace na ubytování a stravné (podle školních dnů) - třídní učitelé zajistí předání vyplněných formulářů do 24. června 2014 do 14:30 sociální pracovnici. - vyplněná 1. strana (pouze údaje o žákovi - jméno, příjmení, adresa, datum narození, kód studia, ročník, souhlas se zpracováním osobních údajů, vyjádření sociálního odboru, podpis rodičů) - 2. strana - skutečné náklady na studium na jednotlivého žáka (předpoklad na školní potřeby, jízdné, stravné, ubytování) - čestné prohlášení o romské národnosti - žáci si sami zajistí souhlas rodičů se zpracováním osobních údajů (zákonného zástupce, pokud žák nedovršil 18 let) a vyjádření sociálního odboru - žáci zodpovídají za osobní předání žádosti třídnímu učiteli ve stanoveném termínu nejpozději do 23. června sociální pracovnice školy zkontroluje formuláře - všechny vyplněné žádosti uloží na ekonomickém úseku školy u hlavní účetní - sociální pracovnice zajistí odeslání žádosti na MŠMT nejpozději dne 27. června fáze - třídní učitelé 1x za měsíc zkontrolují jízdenky nalepené žákem na arch A4 nebo do sešitu podle třídní knihy a jejich čitelnost, spočítají a zaznamenají částku za každý měsíc, stvrdí podpisem (doklad o jízdném bude součástí ekonomických podkladů při případné kontrole), zkontrolují správné nalepení a zajistí jeho okopírování (některá lepidla poškozují tisk jízdenek, tisk na originálech jízdenek časem bledne a stává se nečitelným) - hlavní účetní vyhlásí termíny k vyplácení romských dotací a předá informace o termínu výplat dotací zástupcům - finanční referentka zabezpečí ke dni vyplácení dotací předání podkladů o skutečném stavu odebrané stravy na jednotlivého žáka za 1. pololetí školního roku 2014/2015 hlavní účetní - zástupci zajistí předání informace o termínu výplat dotací třídním učitelům Strana 2 (celkem 5)

3 - třídní učitelé budou informovat rodiče a žáky o termínech vyplácení dotací (prostřednictvím studijních průkazů) - zástupci zajistí předání vyplněného formuláře třídním učitelem o absenci žáků a oprávněnosti nároku na romskou dotaci hlavní účetní - za výplatu dotací zodpovídá finanční referentka a hlavní účetní - hlavní účetní provede konečné vyúčtování 2. Rozpis zodpovědností Sociální pracovnice Bc. Lucie Radová. - stažení formuláře Žádosti o romskou dotaci z webových stránek MŠMT, předání zástupcům 19. května vyhlášení zvláštního termínu pro třídní učitele, do kterého zajistí předání vyplněných formulářů žádostí o dotaci a čestných prohlášení o romské národnosti: 24. června 2014 do 14:30 - přepsání údajů z formulářů do žádostí na PC, vytištění - vyhlášení termínů pro navrácení formulářů žáky: 24. června kontrola vyplněných formulářů - archivace všech vyplněných formulářů - odeslání žádostí na MŠMT do 27. června 2014 Třídní učitelé - zodpovídají za informovanost žáků o možnosti využití dotace - do 24. června 2014 do 14:30 předají sociální pracovnici formuláře žádosti - vyplněná 1. strana (pouze údaje o žákovi - jméno, příjmení, adresa, datum narození, kód studia, ročník, souhlas se zpracováním osobních údajů, vyjádření sociálního odboru, podpis rodičů) - 2. strana - skutečné náklady na studium na jednotlivého žáka (předpoklad na školní potřeby, jízdné, stravné, ubytování) - čestné prohlášení o romské národnosti (vyplňuje žák, pokud je plnoletý, nebo jeho zákonný zástupce) - třídní učitelé 1x za měsíc zkontrolují jízdenky nalepené žákem na arch A4 nebo do sešitu podle třídní knihy a jejich čitelnost, spočítají a zaznamenají částku za každý měsíc, stvrdí podpisem (doklad o jízdném bude součástí ekonomických podkladů při případné kontrole), zkontrolují správné nalepení a zajistí jeho okopírování (některá lepidla poškozují tisk jízdenek, tisk na originálech jízdenek časem bledne a stává se nečitelným) - informují rodiče a žáky o termínech vyplácení dotací (prostřednictvím studijních průkazů či dopisů tak, aby si dotaci mohli vybrat všichni žáci) - zajistí předání vyplněného formuláře o absenci žáků a oprávněnosti nároku na romskou dotaci zástupcům Strana 3 (celkem 5)

4 Zástupkyně ředitelky pro školu Mgr. Pavlína Sobotková, Mgr. Klára Barešová - předají třídním učitelům formuláře k vyplnění (budou sloužit jako podklad pro další zpracování) v termínu května zodpovídají za informování třídních učitelů o termínu pro navrácení formulářů žáky - zajistí předání informace o termínu výplat dotací třídním učitelům - zajistí předání vyplněného formuláře třídním učitelem o absenci žáků a oprávněnosti nároku na romskou dotaci hlavní účetní Hlavní účetní paní Jitka Hybešová - připravuje částky na max. čerpání dotace na ubytování a stravné - vyhlašuje termín k vyplácení romských dotací - ve spolupráci s finanční referentkou zodpovídá za výplatu dotací - provede konečné vyúčtování Finanční referentka paní Radka Hepnarová - ve spolupráci s hlavní účetní zodpovídá za výplatu dotací - zabezpečí poskytnutí podkladů hlavní účetní o skutečném stavu odebrané stravy a ubytování na jednotlivého žáka 3. Pokyny pro třídní učitele 1. formulář programu nabídnout romským žákům ve třídě 2. vyplnit formulář ve spolupráci se sociální pracovnicí 3. zjistit náklady na cestovné jízdenka tam i zpět a připevnit na formulář - není třeba cestovné počítat, součet provede sociální pracovnice při osobním předávání formulářů 4. zjistit, zda žák bydlí na internátě nebo denně dojíždí 5. zjistit, zda žák odebírá plnou stravu nebo pouze obědy, popř. se ve škole vůbec nestravuje 6. zjistit náklady na studium, napsat přímo do formuláře a. školní pomůcky psací potřeby, sešity, rýsovací potřeby, nůžky, školní batoh, sportovní obuv, sportovní oblečení, pomůcky na odborný výcvik,... ) 7. celkové náklady na studium spočítá sociální pracovnice při osobním předání žádosti třídním učitelem 8. předat žádosti včetně příloh žákům, ti si vyřídí podpisy rodičů a vyjádření sociálního odboru 9. termín k předání žádostí sociální pracovnici je 24. června 2014 do 14:30 hod. 10. pokud žák dostane doporučení, podepíše si žádost o dotaci sám a pokud mu není 18 let, podepíše ho rodič nebo zákonný zástupce 11. žák osobně přinese vyplněný a podepsaný formulář třídnímu učiteli nejpozději do 23. června upozornit žáky na podmínky pro přiznání a vyplacení dotace. Strana 4 (celkem 5)

5 4. Důležité informace z pokynu MŠMT pro čerpání dotace: Podpora může být poskytnuta, pokud žák: - je sociálně znevýhodněný podle Čl. III tohoto programu, - se vzdělává v denní formě vzdělávání, dle 25 zákon č. 561/2004 Sb., školského zákona, - nedosáhl ještě 27 let věku, - není ve zkušební lhůtě podmíněného vyloučení ze školy, - v předešlém ukončeném pololetí školního roku nebylo jeho chování hodnoceno sníženou známkou z chování, - není proti němu vedeno trestní ani přestupkové řízení, - doložil, buď on sám, nebo jeho zákonný zástupce, čestné prohlášení, že je Rom Za sociálně znevýhodněné se pro účely dotace považují žáci: - žijící v rodině, ve které rodič či zákonný zástupce pobírá dávku v systému pomoci v hmotné nouzi (zákon č. 111/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů), - žijící v rodině, ve které rodič pobírá příspěvek na péči (zákon č. 108/2006 Sb., v platném znění) nebo příspěvek na mobilitu (zákon č. 329/2011 Sb.) z důvodu zdravotního postižení žáka/studenta nebo rodiče. - žijící v rodině, ve které rodič či zákonný zástupce má nárok na příspěvek na úhradu potřeb dítěte podle zákona č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů - žijící v rodině, ve které rodič či zákonný zástupce je poživatelem důchodu z důchodového pojištění a případně poživatelem přídavku na dítě O dotaci nemohou žádat žáci z dětských domovů, diagnostických ústavů, dětských domovů se školou a výchovných ústavů. Výše dotace může činit za rok 2014: 1. nejvýš 4 000,- na jednoho žáka v 1. ročníku SŠ 2. nejvýš 5 000,- na jednoho žáka v 2. ročníku SŠ 3. nejvýš 6 000,- na jednoho žáka ve 3. ročníku SŠ 4. nejvýš 7 000,- na jednoho žáka ve 4. ročníku SŠ 5. nejvýš 8 000,- na jednoho studenta 1. až 3. ročníku VOŠ Plné znění Programu je uvedeno na webových stránkách MŠMT. V Novém Městě nad Metují dne PaedDr. Olga Talášková ředitelka školy Strana 5 (celkem 5)

III. Vyhlášení programu. Podpora sociálně znevýhodněných romských žáků středních škol a studentů vyšších odborných škol na rok 2014

III. Vyhlášení programu. Podpora sociálně znevýhodněných romských žáků středních škol a studentů vyšších odborných škol na rok 2014 III. Vyhlášení programu Podpora sociálně znevýhodněných romských žáků středních škol a studentů vyšších odborných škol na rok 2014 Čl. I Základní vymezení programu 1) V tomto programu jsou poskytovány

Více

Vyhlášení programu. Podpora sociálně znevýhodněných romských žáků středních škol a studentů vyšších odborných škol na období září - prosinec 2013

Vyhlášení programu. Podpora sociálně znevýhodněných romských žáků středních škol a studentů vyšších odborných škol na období září - prosinec 2013 III. Vyhlášení programu Podpora sociálně znevýhodněných romských žáků středních škol a studentů vyšších odborných škol na období září - prosinec 2013 Čl. I Základní vymezení programu 1) V tomto programu

Více

Vyhlášení programu Podpora sociálně znevýhodněných romských žáků středních škol na leden - červen 2010" Čl. I

Vyhlášení programu Podpora sociálně znevýhodněných romských žáků středních škol na leden - červen 2010 Čl. I Vyhlášení programu Podpora sociálně znevýhodněných romských žáků středních škol na leden - červen 2010" Č.j.: 29436/2009-60 Pod pojmem žák se v dalším textu rozumí žák nebo žákyně podle toho, zda se jedná

Více

SMĚRNICE. S M Ě R N I C E Pravidla a podmínky k vyplácení stipendií příspěvek na dojíždění. SOŠ, Louny, PO

SMĚRNICE. S M Ě R N I C E Pravidla a podmínky k vyplácení stipendií příspěvek na dojíždění. SOŠ, Louny, PO SOŠ, Louny, PO SMĚRNICE Účinnost předpisu: 4.10. 2010 Pořadové číslo: 5/2010 Správce předpisu: Hospodářsko - ekonomický úsek Název předpisu: S M Ě R N I C E Pravidla a podmínky k vyplácení stipendií příspěvek

Více

Organizační směrnice č. 18/2012/SŘ. Inventarizace majetku, pohledávek a závazků

Organizační směrnice č. 18/2012/SŘ. Inventarizace majetku, pohledávek a závazků Organizační směrnice č. 18/2012/SŘ Inventarizace majetku, pohledávek a závazků Čj.: SŠNM/1827/2012 Zpracovala: Radka Hepnarová, finanční referentka - účetní Schválila: PaedDr. Olga Talášková, ředitelka

Více

SMĚRNICE. S M Ě R N I C E Pravidla a podmínky k vyplácení stipendií stipendium pro vybrané obory. SOŠ, Louny, PO

SMĚRNICE. S M Ě R N I C E Pravidla a podmínky k vyplácení stipendií stipendium pro vybrané obory. SOŠ, Louny, PO SOŠ, Louny, PO SMĚRNICE Účinnost předpisu: 4.10. 2010 Pořadové číslo: 6/2010 Správce předpisu: Hospodářsko - ekonomický úsek Název předpisu: S M Ě R N I C E Pravidla a podmínky k vyplácení stipendií stipendium

Více

Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové - Malšova Lhota, Lhotecká 39

Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové - Malšova Lhota, Lhotecká 39 Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové - Malšova Lhota, Lhotecká 39 SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE MĚSÍČNÍ ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.:zsmsml_0215 / 2014 Vypracovala: Bc. Radka Peterová Schválila:

Více

Postup při vyplácení přímé podpory v projektu Práce pro každého v Ústeckém kraji

Postup při vyplácení přímé podpory v projektu Práce pro každého v Ústeckém kraji Postup při vyplácení přímé podpory v projektu Práce pro každého v Ústeckém kraji Příspěvky přímé podpory Příspěvky přímé podpory v projektu jsou určeny k poskytnutí cílené podpory účastníkům a to na základě

Více

Směrnice ke stanovení úplaty za předškolní vzdělávání

Směrnice ke stanovení úplaty za předškolní vzdělávání Směrnice ke stanovení úplaty za předškolní vzdělávání Škola: 1.Mateřská škola Karlovy Vary, Komenského 7, příspěvková organizace Směrnice ke stanovení úplaty za předškolní vzdělávání Č.j.: 1MŠKV/Ř 285/2017

Více

Investice do rozvoje vzdělávání. Zvyšování kvality vzdělávání učitelů přírodovědných předmětů. Školská legislativa

Investice do rozvoje vzdělávání. Zvyšování kvality vzdělávání učitelů přírodovědných předmětů. Školská legislativa Investice do rozvoje vzdělávání Zvyšování kvality vzdělávání učitelů přírodovědných předmětů Školská legislativa Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Více

Vyhlášení dotačního programu

Vyhlášení dotačního programu Vyhlášení dotačního programu Podpora sociálně znevýhodněných romských žáků středních škol, konzervatoří a studentů vyšších odborných škol na období září - prosinec 2016 Čl. I Základní vymezení programu

Více

Vydala: Mgr. Yvona Bůžková - ředitelka školy Účinnost: od

Vydala: Mgr. Yvona Bůžková - ředitelka školy Účinnost: od Střední škola zemědělská a ekologická a střední odborné učiliště chladicí a klimatizační techniky Kostelec nad Orlicí, Komenského 873 Organizační směrnice pro vyplácení stipendií žákům oboru vzdělávání:

Více

Úplata za předškolní vzdělávání. Číslo: VP 12

Úplata za předškolní vzdělávání. Číslo: VP 12 Mateřské školy Kopřivnice okres Nový Jičín, příspěvkové organizace ul. Krátká 1105, 742 21 Kopřivnice Úplata za předškolní vzdělávání Číslo: VP 12 Organizace: MŠ Kopřivnice Zpracoval a vydává: Zdeňka Krišková,

Více

Základní škola J.Vohradského Šluknov, okres Děčín Organizační řád školy

Základní škola J.Vohradského Šluknov, okres Děčín Organizační řád školy Základní škola J.Vohradského Šluknov, okres Děčín Organizační řád školy Číslo směrnice: S 06/2011 Vypracoval:, řed. školy Schválil:, řed. školy Směrnice nabývá účinnosti ode dne: 11. 4. 2011 Obecná ustanovení

Více

Základní škola J. Vohradského Šluknov, okres Děčín Směrnice k placení příspěvku za zájmové vzdělávání Číslo směrnice: S 21/ 2014

Základní škola J. Vohradského Šluknov, okres Děčín Směrnice k placení příspěvku za zájmové vzdělávání Číslo směrnice: S 21/ 2014 Základní škola J. Vohradského Šluknov, okres Děčín Směrnice k placení příspěvku za zájmové vzdělávání Číslo směrnice: S 21/ 2014 Vypracoval:, ředitelka školy Schválil:, ředitelka školy Směrnice nabývá

Více

Organizační směrnice č. 14/2013/SŘ. Zabezpečení výchovného poradenství

Organizační směrnice č. 14/2013/SŘ. Zabezpečení výchovného poradenství Organizační směrnice č. 14/2013/SŘ Zabezpečení výchovného poradenství Čj.: SŠNM/434/2013 Zpracovala: Mgr. Stanislava Bílková, výchovná poradkyně Schválila: PaedDr. Olga Talášková, ředitelka školy V Novém

Více

Směrnice pro provoz webové aplikace Katedra

Směrnice pro provoz webové aplikace Katedra Směrnice pro provoz webové aplikace Katedra Tato směrnice stanovuje závazný dále uvedený postup při užívání webové aplikace KATEDRA pro vedení elektronické evidence žáků dle školského zákona o vedení pedagogické

Více

Pravidla poskytování stipendií pro žáky podporovaných oborů vzdělání ve středních školách zřizovaných Středočeským krajem

Pravidla poskytování stipendií pro žáky podporovaných oborů vzdělání ve středních školách zřizovaných Středočeským krajem Pravidla poskytování stipendií pro žáky podporovaných oborů vzdělání ve středních školách zřizovaných Středočeským krajem (dále jen Pravidla ) Rada Středočeského kraje schválila svým usnesením č. 052-36/2009/RK

Více

Směrnice ke stanovení úplaty za předškolní vzdělávání

Směrnice ke stanovení úplaty za předškolní vzdělávání Směrnice ke stanovení úplaty za předškolní vzdělávání Škola: 1. Mateřská škola Karlovy Vary, Komenského 7, příspěvková organizace Směrnice ke stanovení úplaty za předškolní vzdělávání Č.j.: 1MŠKV/Ř 348/2019

Více

Vyhlášení dotačního programu. Podpora sociálně znevýhodněných romských žáků středních škol, konzervatoří a studentů vyšších odborných škol na rok 2017

Vyhlášení dotačního programu. Podpora sociálně znevýhodněných romských žáků středních škol, konzervatoří a studentů vyšších odborných škol na rok 2017 Vyhlášení dotačního programu Podpora sociálně znevýhodněných romských žáků středních škol, konzervatoří a studentů vyšších odborných škol na rok 2017 Čl. I Základní vymezení programu 1) V tomto programu

Více

1. MATEŘSKÁ ŠKOLA KARLOVY VARY, Komenského 7, příspěvková organizace

1. MATEŘSKÁ ŠKOLA KARLOVY VARY, Komenského 7, příspěvková organizace 1. MATEŘSKÁ ŠKOLA KARLOVY VARY, Komenského 7, příspěvková organizace Škola: 1.Mateřská škola Karlovy Vary, Komenského 7, příspěvková organizace Pokyn ředitelky mateřské školy ke stanovení úplaty za předškolní

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j. ZŠLNM2PO/0049/2014 Vypracoval: Bc. Radomíra Stejskalová Schválila Školská rada dne: Pedagogická rada ZŘ projednala dne:

Více

Průvodce přijímacím řízením SPŠ

Průvodce přijímacím řízením SPŠ Číslo dokumentu: 08.02.01/19112018 Počet stran: 5 Počet příloh: 0 Průvodce přijímacím řízením SPŠ Údaje o přijímacím řízení Průvodce přijímacím řízením SPŠ 1. Průvodce přijímacím řízením pro školní rok

Více

Směrnice ke stanovení úplaty za ubytování v domově mládeže a internátu

Směrnice ke stanovení úplaty za ubytování v domově mládeže a internátu DOMOV MLÁDEŽE, INTERNÁT A ŠKOLNÍ JÍDELNA, Hradec Králové, Vocelova 1469/5 tel. +420 495 540 060, fax: +420 495 540 065, PSČ 500 02 e-mail: info@dmhk.cz, http://www.dmhk.cz Směrnice ke stanovení úplaty

Více

Směrnice pro výplatu příspěvku na dojíždění

Směrnice pro výplatu příspěvku na dojíždění Směrnice pro výplatu příspěvku na dojíždění vychází z motivačního programu pro střední školství v Ústeckém kraji - Příspěvek na dojíždění (příloha č. 2) 1 Předmět programu a) Program bude realizován od

Více

S M Ě R N I C E ŘEDITELKY ŠKOLY. č. SE 18

S M Ě R N I C E ŘEDITELKY ŠKOLY. č. SE 18 S M Ě R N I C E ŘEDITELKY ŠKOLY č. SE 18 SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ STIPENDIA ŽÁKŮM TECHNICKÝCH OBORŮ VZDĚLÁNÍ STŘEDNÍCH ŠKOL UKONČENÝCH VÝUČNÍM LISTEM Číslo jednací: Spisový znak: Skartační znak: 18/2017

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 40. POPLATKY VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Spisový/ skartační znak Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 1. září 2016 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1. září 2016 A.1/A10,,

Více

INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ /pro školní rok 2016/2017/

INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ /pro školní rok 2016/2017/ INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ /pro školní rok 2016/2017/ Níže uvedené informace jsou zpracovány podle zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání, ve

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Praha 10 - Hostivař Kozinova 1000 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 9. POPLATKY VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Č.j.: 9 ZŠ - OŘ /2008 Vypracovala: Schválila: Pedagogická rada projednala dne 20.6.2008, ředitelka

Více

Směrnice ke stanovení výše úplaty za předškolní vzdělávání dítěte v mateřské škole

Směrnice ke stanovení výše úplaty za předškolní vzdělávání dítěte v mateřské škole Mateřská škola Vizovice, okres Zlín Palackého nám. 888 763 12 Vizovice Směrnice č. 5 Směrnice ke stanovení výše úplaty za předškolní vzdělávání dítěte v mateřské škole Obsah : 1. Úvodní ustanovení 2. Plátci

Více

POKYN ŘEDITELKY ŠKOLY K UVOLŇOVÁNÍ A OMLOUVÁNÍ ŽÁKŮ

POKYN ŘEDITELKY ŠKOLY K UVOLŇOVÁNÍ A OMLOUVÁNÍ ŽÁKŮ Základní škola, Most, Václava Talicha1855, příspěvková organizace Vypracovala: Schválila: POKYN ŘEDITELKY ŠKOLY K UVOLŇOVÁNÍ A OMLOUVÁNÍ ŽÁKŮ 2018 /2019 Pedagogická rada projednala dne: 30. 8. 2018 Mgr.

Více

Vnitřní řád školní družiny a školního klubu

Vnitřní řád školní družiny a školního klubu Vnitřní řád školní družiny a školního klubu ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j. Vypracoval: Bc. Radomíra Stejskalová Schválila Školská rada dne: Pedagogická rada ZŘ projednala dne: Směrnice

Více

Organizační směrnice č. 20/2014/SŘ. k vnitřní finanční kontrole

Organizační směrnice č. 20/2014/SŘ. k vnitřní finanční kontrole Organizační směrnice č. 20/2014/SŘ k vnitřní finanční kontrole Čj.: SŠNM/1083/2014 Zpracoval: Jitka Hybešová Schválila: PaedDr. Olga Talášková, ředitelka školy V Novém Městě nad Metují dne 1. června 2014

Více

Organizační směrnice č. 51/2013/SŘ. Pravidla pro používání informačního systému FOSTER

Organizační směrnice č. 51/2013/SŘ. Pravidla pro používání informačního systému FOSTER Organizační směrnice č. 51/2013/SŘ Pravidla pro používání informačního systému FOSTER Čj.: SŠNM/2303/2013 Zpracoval: Mgr. Jaroslav Lainz, speciální pedagog - etoped Schválila: PaedDr. Olga Talášková, ředitelka

Více

Základní škola a Mateřská škola Chýně, okres Praha - západ

Základní škola a Mateřská škola Chýně, okres Praha - západ Základní škola a Mateřská škola Chýně, okres Praha západ Pokyn ředitele školy k omlouvání žáků Č. j.: 00283/14/ZS Účinnost od: 26.5.2014 Spisový znak: Počet příloh: 3 Skartační znak: Zpracováno podle metodického

Více

Základní škola J. Vohradského Šluknov, okres Děčín Směrnice k placení příspěvku za zájmové vzdělávání Číslo směrnice: S 21/ 2015

Základní škola J. Vohradského Šluknov, okres Děčín Směrnice k placení příspěvku za zájmové vzdělávání Číslo směrnice: S 21/ 2015 Základní škola J. Vohradského Šluknov, okres Děčín Směrnice k placení příspěvku za zájmové vzdělávání Číslo směrnice: S 21/ 2015 Vypracoval:, ředitelka školy Schválil:, ředitelka školy Směrnice nabývá

Více

Vydala: Mgr. Yvona Bůžková - ředitelka školy Účinnost: od

Vydala: Mgr. Yvona Bůžková - ředitelka školy Účinnost: od Střední škola zemědělská a ekologická a střední odborné učiliště chladicí a klimatizační techniky Kostelec nad Orlicí, Komenského 873 Organizační směrnice pro vyplácení finanční podpory žákům oboru vzdělávání:

Více

Směrnice ke stanovení úplaty za ubytování v Domově mládeže SŠHS Kroměříž

Směrnice ke stanovení úplaty za ubytování v Domově mládeže SŠHS Kroměříž Směrnice ke stanovení úplaty za ubytování v Domově mládeže SŠHS Kroměříž V souladu s 123 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon),

Více

MATURITNÍ ZKOUŠKY V ŘÁDNÉM JARNÍM TERMÍNU ŠKOLNÍHO ROKU 2013/2014

MATURITNÍ ZKOUŠKY V ŘÁDNÉM JARNÍM TERMÍNU ŠKOLNÍHO ROKU 2013/2014 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA PODNIKATELSKÁ MOST, s. r. o. Topolová 584, 434 47 MOST MATURITNÍ ZKOUŠKY V ŘÁDNÉM JARNÍM TERMÍNU ŠKOLNÍHO ROKU 2013/2014 Studijní obor: Forma studia: 63-41-M/01 Ekonomika a podnikání

Více

Vnitřní směrnice č. 15/2009/SŘ. o majetku

Vnitřní směrnice č. 15/2009/SŘ. o majetku Vnitřní směrnice č. 15/2009/SŘ o majetku Čj.: SŠNM/1533/2009 V Novém Městě nad Metují dne 31. 12. 2009 Zpracovala: Radka Hepnarová Schválila: PaedDr. Olga Talášková, ředitelka školy Strana 1 (celkem 7)

Více

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE ŠKOLNÍ ROK 2014/2015

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 PaedDr. Hynek Pálka ředitel školy Zpracoval: Mgr. Jiří Skříček výchovný poradce PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE 1. Na úseku prevence negativních jevů chování:

Více

Organizační směrnice č. 42/2015 STIPENDIJNÍ ŘÁD

Organizační směrnice č. 42/2015 STIPENDIJNÍ ŘÁD Organizační směrnice č. 42/2015 STIPENDIJNÍ ŘÁD Čl. 1 - Úvodní ustanovení Tento řád upravuje poskytování stipendií žákům střední školy SZŠ a VOŠ Cheb denní formy studia. Je vypracován na základě: I. Pravidel

Více

Motivační program Ústeckého kraje - příspěvek na dojíţdění ţáků do střední školy (dále je Příspěvek na dojíţdění )

Motivační program Ústeckého kraje - příspěvek na dojíţdění ţáků do střední školy (dále je Příspěvek na dojíţdění ) příspěvek na dojíţdění ţáků do střední školy STRANA: 1 z 7 Organizační opatření tohoto rozhodnutí Ukládám vedoucím organizačních útvarům teoretického a praktické vyučování a ekonomickosprávního: 1. Prokazatelně

Více

Příloha č. 1 Spisového a skartačního řádu ze dne 1. 1. 2009 Spisový a skartační plán

Příloha č. 1 Spisového a skartačního řádu ze dne 1. 1. 2009 Spisový a skartační plán 1. Organizace a řízení Příloha č. 1 Spisového a skartačního řádu ze dne 1. 1. 2009 Spisový a skartační plán -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Poplatek ve školní družině

Poplatek ve školní družině Poplatek ve školní družině 1. 9. 2011 Škola., Lovosice Organizační řád školy. Poplatek ve školní družině Č.j.: Účinnost od: 1. září 2011 Spisový znak: Změny: 1. 9. 2013 Skartační znak: Číslo: Datum: Změna:

Více

Směrnice - Vyplácení stipendií

Směrnice - Vyplácení stipendií Střední škola technická a zemědělská Mohelnice č. 29/2014 1.máje č. 2 789 85 Mohelnice Směrnice - Vyplácení stipendií Vydal: Ekonomický úsek V Mohelnici dne: 24. 1. 2014 Platnost směrnice od: 1. 1. 2014

Více

Vnitřní řád školní družiny a školního klubu

Vnitřní řád školní družiny a školního klubu Vnitřní řád školní družiny a školního klubu ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j. ZŠLNM2PO/0049/2014 Vypracoval: Bc. Radomíra Stejskalová Schválila Školská rada dne: 5.9. 2014 Pedagogická

Více

Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního

Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Město Moravská Třebová 1 Druh předpisu: Název předpisu: Číslo předpisu: Pravidla Pravidla pro poskytování stipendií studentům vysokých škol v České republice 6/2011 ve znění Výtisk č.: 01 dodatku č. 1

Více

OPATŘENÍ DĚKANA Č. 6/2017

OPATŘENÍ DĚKANA Č. 6/2017 Zpracoval: proděkan pro zahraniční vztahy Odpovídá: děkan fakulty OPATŘENÍ DĚKANA Č. 6/2017 č. j. 919/2017 K zahraničním pracovním cestám zaměstnanců PedF UK Čl. 1 Vymezení pojmu Zahraniční pracovní cestou

Více

Vyplácení finanční podpory z rozpočtu Královéhradeckého kraje žákům oborů vzdělání s výučním listem elektrikář a nástrojař

Vyplácení finanční podpory z rozpočtu Královéhradeckého kraje žákům oborů vzdělání s výučním listem elektrikář a nástrojař Vyplácení finanční podpory z rozpočtu Královéhradeckého kraje žákům oborů vzdělání s výučním listem elektrikář a nástrojař Označení: směrnice Číslo: 1/2014 Platnost od: 1.9.2013 Vydáno dne: 1.9.2014 Schválil:

Více

2. Na přihlášce si nechám potvrdit od dětského (praktického) lékaře svoji zdravotní způsobilost ke studiu daného oboru.

2. Na přihlášce si nechám potvrdit od dětského (praktického) lékaře svoji zdravotní způsobilost ke studiu daného oboru. Jak postupovat, chci-li studovat na Střední škole F. D. Roosevelta pro tělesně postižené, Brno, Křižíkova 11? 1. Vyplním přihlášku ke vzdělávání - studiu ve střední škole. 2. Na přihlášce si nechám potvrdit

Více

Základní škola Ústí nad Labem, Vinařská 1016/6 příspěvková organizace Ústí nad Labem, PSČ 400 01. SMĚRNICE č. 2/2012.

Základní škola Ústí nad Labem, Vinařská 1016/6 příspěvková organizace Ústí nad Labem, PSČ 400 01. SMĚRNICE č. 2/2012. SMĚRNICE č. 2/2012 Mimoškolní akce Obsah : Čl. 1 Úvod Čl. 2 Organizační zajištění Čl. 3 Pracovně právní zajištění mimoškolní akce Čl. 4 Finanční zajištění mimoškolní akce Čl. 5 Bezpečnost a ochrana zdraví

Více

MĚSTYS KOMÁROV vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory dotace - z rozpočtu městyse na podporu projektů pro rok 2015

MĚSTYS KOMÁROV vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory dotace - z rozpočtu městyse na podporu projektů pro rok 2015 MĚSTYS KOMÁROV vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory dotace - z rozpočtu městyse na podporu projektů pro rok 2015 I. Podmínky pro poskytnutí finanční podpory Všeobecné podmínky pro poskytnutí finanční

Více

MĚSTYS KOMÁROV vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory DOTACE - z rozpočtu městyse na podporu projektů pro rok 2018

MĚSTYS KOMÁROV vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory DOTACE - z rozpočtu městyse na podporu projektů pro rok 2018 MĚSTYS KOMÁROV vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory DOTACE - z rozpočtu městyse na podporu projektů pro rok 2018 I. Podmínky pro poskytnutí finanční podpory Všeobecné podmínky pro poskytnutí finanční

Více

Úplata za předškolní vzdělávání v mateřské škole

Úplata za předškolní vzdělávání v mateřské škole Mateřská škola Bruntál, Komenského 7 příspěvková organizace, IČ 62352776, tel. 554715016, mobil 739074818, E-mail: mahenka@atlas.cz, adresa: Komenského 7, Bruntál 792 01 Úplata za předškolní vzdělávání

Více

POKYN ŘEDITELKY ŠKOLY K UVOLŇOVÁNÍ A OMLOUVÁNÍ ŽÁKŮ

POKYN ŘEDITELKY ŠKOLY K UVOLŇOVÁNÍ A OMLOUVÁNÍ ŽÁKŮ Základní škola, Most, Václava Talicha1855, příspěvková organizace Vypracovala: Schválila: POKYN ŘEDITELKY ŠKOLY K UVOLŇOVÁNÍ A OMLOUVÁNÍ ŽÁKŮ 2015 /2065 Pedagogická rada projednala dne: 28.8.2015 Mgr.

Více

ZAHRANIČNÍ CESTY ZAMĚSTNANCŮ. A/ Postup PŘED zahájením zahraniční služební cesty:

ZAHRANIČNÍ CESTY ZAMĚSTNANCŮ. A/ Postup PŘED zahájením zahraniční služební cesty: ZAHRANIČNÍ CESTY ZAMĚSTNANCŮ A/ Postup PŘED zahájením zahraniční služební cesty: 1. Před každou zahraniční cestou je zaměstnanec povinen vyplnit platný formulář Cestovního příkazu k zahraniční pracovní

Více

I. Integrovaná střední škola technická a ekonomická Sokolov ŘÁDY. Stipendijní řád. podpis ředitele: razítko školy: Všichni zaměstnanci

I. Integrovaná střední škola technická a ekonomická Sokolov ŘÁDY. Stipendijní řád. podpis ředitele: razítko školy: Všichni zaměstnanci ŘÁDY podpis ředitele: razítko školy: Určení: Všichni zaměstnanci Uložení podepsaného výtisku: Administrátor pro řízenou dokumentaci I. ředitel 15. 01. 2018 15. 01. 2018 Ř 15. 01. 2018 1/14 Provedené revize

Více

Oznámení o nepřítomnosti lz důvodů nemoci lze podat: a) telefonicky do kanceláře školy nebo třídnímu učiteli, případně em

Oznámení o nepřítomnosti lz důvodů nemoci lze podat: a) telefonicky do kanceláře školy nebo třídnímu učiteli, případně  em Základní škola a mateřská škola Ivančice-Němčice, Školní 230,664 91 Ivančice Pokyn ředitele školy k uvolňování a omlouvání žáků Č.j.: 111/2016 Účinnost od: 1. 9. 2016 Spisový znak: Skartační znak: Změny:

Více

Směrnice ke stanovení úplaty za ubytování pro školní rok 2018/2019

Směrnice ke stanovení úplaty za ubytování pro školní rok 2018/2019 STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ DOMOV MLÁDEŽE Na Lindovce 1463/1, 767 01 Kroměříž Směrnice ke stanovení úplaty za ubytování pro školní rok 2018/2019 V souladu s 123 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

Základní škola Žďár nad Sázavou, Palachova 2189/35, příspěvková organizace 591 01 Žďár nad Sázavou. Pokyn ředitele školy k uvolňování a omlouvání žáků

Základní škola Žďár nad Sázavou, Palachova 2189/35, příspěvková organizace 591 01 Žďár nad Sázavou. Pokyn ředitele školy k uvolňování a omlouvání žáků Základní škola Žďár nad Sázavou, Palachova 2189/35, příspěvková organizace Pokyn ředitele školy k uvolňování a omlouvání žáků Zpracováno podle metodického pokynu MŠMT ČR čj. 10 194/2002 14 1. Omlouvání

Více

Prospěchová stipendia a motivační příspěvky pro žáky SOU Svitavy

Prospěchová stipendia a motivační příspěvky pro žáky SOU Svitavy Prospěchová stipendia a motivační příspěvky pro žáky SOU Svitavy 1. Prospěchová stipendia poskytovaná Pardubickým krajem: pro školní rok 2015/2016: (denní forma vzdělávání) (v hodnoceném období pololetí)

Více

Stěhuji se, kam změnu (ne)hlásit?

Stěhuji se, kam změnu (ne)hlásit? Stěhuji se, kam změnu (ne)hlásit? Už od poloviny roku 2012 se můžete spolehnout na tzv. základní registry, které zajišťují, že už nemusíte obíhat všechny úřady a hlásit změnu na každém úřadě zvlášť. Většina

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY. Stanoven na základě:

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY. Stanoven na základě: PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Stanoven na základě: - zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů - vyhlášky

Více

Základní škola Jirny, okres Praha - východ, příspěvková organizace se sídlem Brandýská 45, 250 90 Jirny

Základní škola Jirny, okres Praha - východ, příspěvková organizace se sídlem Brandýská 45, 250 90 Jirny Základní škola Jirny, okres Praha - východ, příspěvková organizace se sídlem Brandýská 45, 250 90 Jirny ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ÚPLATA ZA ŠKOLSKÉ SLUŽBY Č.j.: 744/2012 Vypracoval: Mgr. Bc. Hana Kudrnová,

Více

Střední škola obchodní a Vyšší odborná škola, České Budějovice, Husova 9

Střední škola obchodní a Vyšší odborná škola, České Budějovice, Husova 9 Střední škola obchodní a Vyšší odborná škola, České Budějovice, Husova 9 HARMONOGRAM ŠKOLNÍHO ROKU 2017/2018 VYŠŠÍ ODBORNÉ ŠKOLY školní rok 2017/2018: 4. 9. 2017-31. 8. 2018 Vyučování: 4. 9. 2017 (PO)

Více

Organizační směrnice č. 13/2014/SŘ. Vnitřní řád školní jídelny a školních výdejen

Organizační směrnice č. 13/2014/SŘ. Vnitřní řád školní jídelny a školních výdejen Organizační směrnice č. 13/2014/SŘ Vnitřní řád školní jídelny a školních výdejen Čj.: SŠNM/652/2014 Zpracovala: Jaroslava Hůlková, vedoucí školní jídelny Schválila: PaedDr. Olga Talášková, ředitelka školy

Více

Pravidla pro umísťování žáků a studentů k ubytování

Pravidla pro umísťování žáků a studentů k ubytování Pravidla pro umísťování žáků a studentů k ubytování Domov mládeže a školní jídelna Pardubice Rožkova 331 530 02 Pardubice IČ 48161071 Č. j. DM-020/650/2016 Sp. zn.: 020/1/005 Platnost od: 01.03.2016 Účinnost

Více

Vnitřní řád České Federace Kendó. Pravidla čerpání dotací v ČFK

Vnitřní řád České Federace Kendó. Pravidla čerpání dotací v ČFK Vnitřní řád České Federace Kendó sekce XIII. Pravidla čerpání dotací v ČFK (ze dne 22.2.2016) Obsah 1. Všeobecná ustanovení 2. Dotační program v ČFK 3. Podmínky poskytnutí dotace 4. Projektová dokumentace

Více

ÚPLATA ZA ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola Kobylí, okres Břeclav, příspěvková organizace ÚPLATA ZA ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ Vypracoval: Mgr. Vlastimil Janda, ředitel školy Pedagogická rada projednala dne: 29. srpna 2011 Směrnice nabývá

Více

Změny v oblasti sociálních dávek v roce 2012

Změny v oblasti sociálních dávek v roce 2012 Změny v oblasti sociálních dávek v roce 2012 V roce 2012 dojde k několika poměrně zásadním změnám ve výplatě dávek pro osoby se zdravotním postižením. V souvislosti s chystanými změnami, Vám přinášíme

Více

METODICKÝ POKYN K VYPLNĚNÍ A ODESLÁNÍ MONITOROVACÍHO LISTU

METODICKÝ POKYN K VYPLNĚNÍ A ODESLÁNÍ MONITOROVACÍHO LISTU METODICKÝ POKYN K VYPLNĚNÍ A ODESLÁNÍ MONITOROVACÍHO LISTU 1. ZÁKLADNÍ INFORMACE Monitorovací list se vyplňuje za každého uživatele, kterému jsou poskytovány základní činnosti sociální služby financované

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Mateřská škola Skalnička, Ústí nad Labem, Peškova 526, příspěvková organizace Sídlo: 403 31 Ústí nad Labem, Peškova 526 IČ: 70225915 SMĚRNICE č. 12/2018 Obsah : ČL. 1 - Všeobecná ustanovení ČL. 2 - Stravování

Více

MĚSTYS KOMÁROV. vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory. DOTACE -z rozpočtu městyse. na podporu projektů pro rok 2019

MĚSTYS KOMÁROV. vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory. DOTACE -z rozpočtu městyse. na podporu projektů pro rok 2019 MĚSTYS KOMÁROV vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory DOTACE -z rozpočtu městyse na podporu projektů pro rok 2019 I. Podmínky pro poskytnutí finanční podpory 1. Okruh způsobilých žadatelů Žádosti

Více

Směrnice o stanovení výše úplaty za předškolní vzdělávání dítěte v mateřské škole a o podmínkách splatnosti úplaty

Směrnice o stanovení výše úplaty za předškolní vzdělávání dítěte v mateřské škole a o podmínkách splatnosti úplaty Mateřská škola Letovice, Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace Vnitřní směrnice Směrnice o stanovení výše úplaty za předškolní vzdělávání dítěte v mateřské škole a o podmínkách splatnosti

Více

Motivační program Ústeckého kraje stipendium ve vybraných oborech vzdělání (dále jen Stipendium kraj ) Organizační opatření tohoto rozhodnutí

Motivační program Ústeckého kraje stipendium ve vybraných oborech vzdělání (dále jen Stipendium kraj ) Organizační opatření tohoto rozhodnutí STRANA: 1 z 7 Organizační opatření tohoto rozhodnutí Ukládám vedoucím organizačních útvarům teoretického a praktické vyučování a ekonomickosprávního: 1. Prokazatelně seznámit podřízené zaměstnance s obsahem

Více

SMĚRNICE. S M Ě R N I C E Pravidla a podmínky k vyplácení stipendií příspěvek na dojíždění. SOŠT a SOU Louny, PO

SMĚRNICE. S M Ě R N I C E Pravidla a podmínky k vyplácení stipendií příspěvek na dojíždění. SOŠT a SOU Louny, PO SOŠT a SOU Louny, PO SMĚRNICE Účinnost předpisu: 18.9. 2009 Pořadové číslo: 3/2009 Správce předpisu: Ekonomický útvar Název předpisu: S M Ě R N I C E Pravidla a podmínky k vyplácení stipendií příspěvek

Více

Metodika informování osob z cílové skupiny a posuzování jejich způsobilosti pro pátou výzvu SCI OP PMP

Metodika informování osob z cílové skupiny a posuzování jejich způsobilosti pro pátou výzvu SCI OP PMP Metodika informování osob z cílové skupiny a posuzování jejich způsobilosti pro pátou výzvu SCI OP PMP JEDNOTLIVÉ ČLÁNKY IMPLEMENTAČNÍ STRUKTURY A ZAJIŠŤOVANÉ ÚKONY: 1. Řídící orgán OP PMP - MPSV (ŘO OP

Více

Sociální služby v Kynšperku nad Ohří, příspěvková organizace Pochlovická 57, Kynšperk nad Ohří PRAVIDLA

Sociální služby v Kynšperku nad Ohří, příspěvková organizace Pochlovická 57, Kynšperk nad Ohří PRAVIDLA Sociální služby v Kynšperku nad Ohří, příspěvková organizace Pochlovická 57, 357 51 Kynšperk nad Ohří PRAVIDLA pro jednání se zájemcem o poskytnutí sociální služby v Sociálních službách v Kynšperku nad

Více

Vyhlášení rozvojového programu MŠMT Financování asistentů pedagoga pro děti, žáky a studenty se sociálním znevýhodněním na rok 2013

Vyhlášení rozvojového programu MŠMT Financování asistentů pedagoga pro děti, žáky a studenty se sociálním znevýhodněním na rok 2013 Vyhlášení rozvojového programu MŠMT Financování asistentů pedagoga pro děti, žáky a studenty se sociálním znevýhodněním na rok 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen MŠMT ) vyhlašuje

Více

Gymnázium Tišnov, příspěvková organizace. Přijímací řízení pro školní rok 2019/20

Gymnázium Tišnov, příspěvková organizace. Přijímací řízení pro školní rok 2019/20 Gymnázium Tišnov, příspěvková organizace Přijímací řízení pro školní rok 2019/20 Počty přijímaných žáků g4 (žáci z 9. ročníku) 60 žáků g8 (žáci z 5. ročníku) 30 žáků Přihlášky ke studiu Možnost podat 2

Více

Směrnice ke stanovení úplaty za ubytování v Domově mládeže SŠHS Kroměříž na školní rok

Směrnice ke stanovení úplaty za ubytování v Domově mládeže SŠHS Kroměříž na školní rok Směrnice ke stanovení úplaty za ubytování v Domově mládeže SŠHS Kroměříž na školní rok 2018-19 V souladu s 123 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

Grantový program na podporu sportovních oddílů působících v městyse Vladislav na rok 2015

Grantový program na podporu sportovních oddílů působících v městyse Vladislav na rok 2015 Grantový program na podporu sportovních oddílů působících v městyse Vladislav na rok 2015 Cíle programu Grantový program podporuje činnost a chod sportovních oddílů v městyse Vladislav. Specifikace okruhu

Více

SEZNAM OSOBNÍCH ÚDAJŮ

SEZNAM OSOBNÍCH ÚDAJŮ Domov pro seniory Karolinka Pod Obecnicu 308 756 05 Karolinka SEZNAM OSOBNÍCH ÚDAJŮ U každého údaje je vyhodnoceno kdo, z jakého důvodu a k jakému účelu konkrétní osobní údaj potřebuje. (1) Jméno a příjmení

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY SMĚRNICE

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY SMĚRNICE Mateřská škola Borovy, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY SMĚRNICE 1. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: 174/2014 Vypracovala:, ředitelka školy Schválila:, ředitelka školy Pedagogická rada

Více

Obchodní akademie, Dušní 7, Praha 1

Obchodní akademie, Dušní 7, Praha 1 Obchodní akademie, Dušní 7, Praha 1 Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků (Klasifikační řád) 1. Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků vycházejí ze zákona 561/2005 Sb., o předškolním,

Více

Směrnice č. 02/2015. Zabezpečení závěrečných zkoušek v oborech středního vzdělání s výučním listem ve školním roce 2014/2015

Směrnice č. 02/2015. Zabezpečení závěrečných zkoušek v oborech středního vzdělání s výučním listem ve školním roce 2014/2015 Střední průmyslová škola stavební Střední odborná škola stavební a technická Ústí nad Labem, příspěvková organizace tel.: 477 753 822 e-mail: sts@stsul.cz www.stsul.cz Směrnice č. 02/2015 Zabezpečení závěrečných

Více

STANOVENÍ VÝŠE ÚHRAD ZA POSKYTNUTÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ SMĚRNICE

STANOVENÍ VÝŠE ÚHRAD ZA POSKYTNUTÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ SMĚRNICE Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace, Záviše Kalandry 1353, 755 01 Vsetín I SM 21/2015 STANOVENÍ VÝŠE ÚHRAD ZA POSKYTNUTÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ SMĚRNICE Proces Funkce Jméno a příjmení

Více

Masarykova základní škola Debř, Mladá Boleslav, Bakovská 7 Tel: 326 325 973 Mob: 776 638 169

Masarykova základní škola Debř, Mladá Boleslav, Bakovská 7 Tel: 326 325 973 Mob: 776 638 169 Masarykova základní škola Debř, Mladá Boleslav, Bakovská 7 Tel: 326 325 973 Mob: 776 638 169 zsdebr@seznam.cz www.skoladebr.cz Masarykova škola Debř, Mladá Boleslav, Bakovská 7 Pokyn ředitele školy k uvolňování

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kpt. Nálepky 7 ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: 430/2014 Vypracoval: Schválil: Spisový znak A. 1. Skartační znak Hana Šimková, vedoucí učitelka Mgr. Jitka

Více

Organizační řád mateřské školy

Organizační řád mateřské školy Základní škola a mateřská škola Vřesovice, p.o. Organizační řád mateřské školy 50. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: 137/ 2014 Vypracovala: Schválila: Spisový znak Skartační znak, ředitelka školy,

Více

Evidence, šetření a vyřizování školních úrazů

Evidence, šetření a vyřizování školních úrazů Evidence, šetření a vyřizování školních úrazů Domov mládeže a školní jídelna Pardubice Rožkova 331 530 02 Pardubice Č.j. 7/2013 Originál: Soubor dokumentů Elektronická verze: Box dokumentů Platnost od:

Více

Univerzita Karlova. Opatření rektora č. 25/2016

Univerzita Karlova. Opatření rektora č. 25/2016 Univerzita Karlova Opatření rektora č. 25/2016 Název: Poskytování stipendií na podporu ubytování na UK v akademickém roce 2016/2017 K provedení: Čl. 7a Stipendijního řádu Univerzity Karlovy v Praze Účinnost:

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Sloup 679 13 Sloup 200 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY POPLATKY VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: 27.8.2012 Směrnice nabývá platnosti ode dne:,, 1.9.2012 Směrnice

Více

SMĚRNICE č. 6. ZAJIŠTĚNÍ EVIDENCE, HLÁŠENÍ A ZASÍLÁNÍ ZÁZNAMŮ O ÚRAZU ŽÁKŮ A STUDENTŮ SŠ a MŠ

SMĚRNICE č. 6. ZAJIŠTĚNÍ EVIDENCE, HLÁŠENÍ A ZASÍLÁNÍ ZÁZNAMŮ O ÚRAZU ŽÁKŮ A STUDENTŮ SŠ a MŠ Název procesu/ Číslo Vlastník SMĚRNICE č. 6 ZAJIŠTĚNÍ EVIDENCE, HLÁŠENÍ A ZASÍLÁNÍ ZÁZNAMŮ O ÚRAZU ŽÁKŮ A STUDENTŮ SŠ a MŠ Tato směrnice nahrazuje: Datum platnosti od: 01.07.2014 Základní právní předpisy:

Více

Univerzita Karlova. Opatření rektora č. 54/2017

Univerzita Karlova. Opatření rektora č. 54/2017 Univerzita Karlova Opatření rektora č. 54/2017 Název: Poskytování stipendií na podporu ubytování na UK v akademickém roce 2017/2018 K provedení: Čl. 8 Stipendijního řádu Univerzity Karlovy Účinnost: 1.

Více

CEEPUS - Central European Exchange Programme for University Studies ADMINISTRACE PROGRAMU S ÚSMĚVEM

CEEPUS - Central European Exchange Programme for University Studies ADMINISTRACE PROGRAMU S ÚSMĚVEM CEEPUS - Central European Exchange Programme for University Studies ADMINISTRACE PROGRAMU S ÚSMĚVEM Brno, 26. 5. 2016 Zpracovali: Mgr. Jan Trnka & Mgr. Ivona Sobotková Obsah druhy pobytů stipendium povinnosti

Více

Vnitřní předpis o stanovení výše úplaty za předškolní vzdělávání dítěte v mateřské škole ve školním roce 2013/2014 a o podmínkách splatnosti úplaty

Vnitřní předpis o stanovení výše úplaty za předškolní vzdělávání dítěte v mateřské škole ve školním roce 2013/2014 a o podmínkách splatnosti úplaty Mateřská škola Letovice, Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace Vnitřní směrnice Vnitřní předpis o stanovení výše úplaty za předškolní vzdělávání dítěte v mateřské škole ve školním roce

Více

Směrnice kvestorky č. 3/2004 o cestovních náhradách na AMU

Směrnice kvestorky č. 3/2004 o cestovních náhradách na AMU Praha 30.11.2004 sekr. 41238/2004 Směrnice kvestorky č. 3/2004 o cestovních náhradách na AMU S platností od 01.12. 2004 vydávám tuto směrnici o cestovních náhradách na AMU Cestovní náhrady v tuzemsku a

Více

Střední škola stavební Jihlava, Žižkova 20, Jihlava. PhDr. Pavel Toman ředitel školy

Střední škola stavební Jihlava, Žižkova 20, Jihlava. PhDr. Pavel Toman ředitel školy Střední škola stavební Jihlava, Žižkova 20, 586 01 Jihlava PhDr. Pavel Toman ředitel školy organizace výuky na Střední škole stavební Jihlava nabízené obory vzdělávání poplatky a pomůcky startovací program

Více