Okresní odborná rada mládeže. v y d á v á. Úpravu SMĚRNICE hry Plamen pro družstva mladých hasičů a dorostu. okresu NYMBURK.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Okresní odborná rada mládeže. v y d á v á. Úpravu SMĚRNICE hry Plamen pro družstva mladých hasičů a dorostu. okresu NYMBURK."

Transkript

1 OKRESNÍ SDRUŽENÍ HASIČŮ v NYMBURCE Okresní odborná rada mládeže v y d á v á Úpravu SMĚRNICE hry Plamen pro družstva mladých hasičů a dorostu okresu NYMBURK Okresní kolo Ročník 2015/

2 HRA PLAMEN Všeobecné podmínky PODMÍNKY ÚČASTI: Z důvodu používání jednotných PS ve všech kategoriích se na základě rozhodnutí OORM a VV OSH můžou okresního kola hry Plamen účastnit mladí hasiči v kategoriích přípravka, mladší, starší, jejichž SDH zaplatilo do konce března 2016 příspěvek na provoz společných požárních stříkaček ve výši 1000,-Kč za SDH. A) Okresního kola se může v kategorii mladší zúčastnit nejméně 5-ti členné družstvo mladých hasičů bez rozlišení pohlaví ve věku od 6 do 11 let. V roce 2016 nesmí soutěžící dovršit 12 let. V případě vyššího počtu členů v družstvu než 5, má vedoucí možnost členy v jednotlivých disciplínách libovolně střídat. Kategorie mladší nesmí být doplněna ani jedním členem kategorie starší. Výjimku pro okresní kolo uděluje OORM na základě písemné žádosti vedoucího družstva - avšak pouze 1 člen v jednom družstvu narozen max. v roce Písemné žádosti o udělení výjimky musí být OORM doručeny společně s přihláškou na příslušnou část okresního kola (podzim, jaro). Kategorie mladší může být doplněna členy z kategorie přípravka. Mladší kategorie nepostupuje do vyšších kol (kraj, republika) postupují jen družstva mladých hasičů, která soutěžila v kategorii starších. Vedoucí družstva mladších může rozhodnout zařadit své družstvo do kategorie starších. B) V kategorii starší se okresního kola může zúčastnit nejméně 7 členné družstvo mladých hasičů bez rozlišení pohlaví ve věku od 11 let do 15 let. V roce 2016 nesmí soutěžící dovršit 16 let. Výjimku pro okresní kolo uděluje OORM na základě písemné žádosti vedoucího družstva - avšak pouze 1 člen v jednom družstvu narozen max. v roce Písemné žádosti o udělení výjimky musí být OORM doručeny společně s přihláškou na příslušnou část okresního kola (podzim, jaro). Kategorie starší může být doplněna libovolným počtem členů z věkové kategorie mladší, pokud v mladší kategorii vůbec nestartují. Pokud však zároveň takový člen startuje v této soutěži i v kategorii mladší, může v jednom družstvu z kategorie starší být pouze jeden člen z kategorie mladší, který zároveň startuje i v kategorii mladší a to ve všech disciplínách. C) V kategorii přípravka se okresního kola může zúčastnit nejméně 5 členné a nejvíce 7 členné družstvo mladých hasičů bez rozlišení pohlaví, ročník narození 1999 a mladší Přípravka plní disciplíny : ZPV, štafeta dvojic, štafeta 4 x 60 m, štafeta CTIF a PÚ. Plnění disciplín se řídí pravidly kategorie mladší. K plnění disciplíny požární útok může nastoupit 5 7 členů. Do vyšších kol (kraj, republika) postupují jen družstva mladých hasičů, která soutěžila v kategorii starší.

3 HODNOCENÍ Dle platné Směrnice hry Plamen z roku 1999, jejího II. vydání, které je v platnosti od včetně dodatků a dle úprav této Směrnice pro okresní kolo OSH Nymburk uvedených níže. NÁMĚTY K CELOROČNÍ ČINNOSTI = KRONIKY Dle Směrnice hry Plamen, bez úprav ( strana 9 10 )! Doplňující podmínky (možnosti) nabídnuté štábem hry okresního kola pro plnění okruhů (dle Směrnice str. 9) : I. OKRUH - uskutečnit o letních prázdninách před zahájením ročníku nebo v průběhu ročníku do doby konání okresního kola min. 1 víkendovou akci ( výlet v rozsahu 3 6 dnů ) II. OKRUH - bez nabídky III. OKRUH - bez nabídky Odznaky odborností bude možné splnit v rámci II.části jarního kola v Poděbradech IV. OKRUH - kolektiv si zhotoví svou presentační nástěnku, kterou si přiveze na II.kolo hry Plamen SOUTĚŽNÍ MATERIÁL Vlastní. Disciplína PÚ bude provedena s jednotnou požární stříkačkou a přetlakovým ventilem dodanou pořadatelem. K provedení PÚ CTIF jsou k dispozici 2 ks erárních džberových stříkaček. ZPV Úprava provedení disciplín Ve všech kategoriích je možné provést odpověď na stanovištích Topografie a Požární ochrana písemně. Kategorie starší plní tuto disciplínu dle směrnice, na stanovišti Uzlování se lodní uzel váže na hadici. Kategorie mladší plní tuto disciplínu dle směrnice s výjimkou stanoviště Požární ochrana, kde se umožňuje odpovídat u určení vhodného a nevhodného hasebního prostředku dle následující doplněné tabulky :

4 Obrázek Vhodné Nevhodné Benzín, nafta, olej El.rozvaděč pod proudem 1.PHP práškový, prášek 2.pěna, PHP pěnový 1.PHP CO2 sněhový, sníh 2.PHP práškový, prášek 1.voda, PHP vodní 2.tlumice 1.voda, PHP vodní 2.tlumice 3.pěna, PHP pěnový Knihy, archívy 1.PHP práškový, prášek 1.PHP CO2 sněhový, sníh 2.tlumice Sypké látky, volně ložené hobliny 1.voda, PHP vodní 2.písek, škvára, hlína 3.pěna, PHP pěnový 1.PHP CO2 sněhový, sníh 2. PHP práškový, prášek Jemná mechanika, video, počítače 1.PHP CO2 sněhový, sníh 1.voda, PHP vodní 2.písek, škvára, hlna 3.pěna, PHP pěnový 4.PHP práškový, prášek Na stanovišti Uzlování se lodní uzel váže na hadici. Kategorie přípravka plní disciplínu dle směrnice kategorie mladší s následujícími výjimkami : Stanoviště střelba Střelba ze vzduchové pistole se nahrazuje hodem do vědra. Pět věder (kyblíků) stojí vedle sebe (vědra jsou označena čísly 1 5), 2 metry od nich je po celé délce čára a 15 tenisových míčků rozdělených po 3. Každý závodník má tři míčky, které postupně trefuje do svého vědra. Hodnocení trestných bodů je stejné jako při střelbě na špalíky. Jako trestný bod se počítá každý míček, který NEZŮSTAL ve vědru. Stanoviště Překonání překážky po vodorovném laně Každý člen hlídky postupně překoná překážku která je umístěna na zemi a je ohraničena na svém začátku a konci čarou (kláda, lavička, prkno na špalcích, apod.). V průběhu překonávání překážky se nesmí žádnou částí těla dotknout prostoru mezi čarami. V případě dotyku závodníka se hodnotí 3 trestnými minutami, je lhostejné zda se dotkl jednou či několikrát. Stanoviště Uzlování Hlídka plní uzle : plochá spojka, tesařský a zkracovačka. Každý uzel je v nabídce 2 x, každý člen hlídky si vylosuje 1 uzel a ten samostatně uváže. Hodnocení stejné jako u mladší kategorie. Hlídku může na trati z důvodu bezpečnosti doprovázet vedoucí. Na každém stanovišti čeká na hlídku na místě k tomu určeném rozhodčími, do plnění úkolů na stanovišti nesmí nijak zasahovat a to ani slovně. V případě porušení tohoto pravidla bude i správně provedený úkon závodníka hodnocen jako chybný.

5 Stanoviště Zdravověda Hlídka plní tento úkol : Ošetření bodnutí hmyzem. Každému členu hlídky bude na startu graficky vyznačeno bodnutí hmyzem na hřbet jedné ruky. Úkolem hlídky na stanovišti je kolektivně provést ošetření všech členů, přelepením bodnutí náplastí tak, aby vyznačené bodnutí bylo zcela zakryto. Hodnocení : za každé nezakryté bodnutí obdrží hlídka 3 trestné minuty Hlídku může na trati z důvodu bezpečnosti doprovázet vedoucí. Na každém stanovišti čeká na hlídku na místě k tomu určeném rozhodčími, do plnění úkolů na stanovišti nesmí nijak zasahovat a to ani slovně. V případě porušení tohoto pravidla bude i správně provedený úkon závodníka hodnocen jako chybný. POŽÁRNÍ ÚTOK A) V požárním útoku soutěží 5 členů v kategorii mladší. Požární útok se provádí klasicky dle Směrnice, pouze v 5-ti členech. B) Kategorie starší provádí požární útok dle Směrnice v počtu 7. C) Kategorie přípravka soutěží 5 7 členů. Požární útok se provádí klasicky dle Směrnice, platí podmínky pro kategorii mladší, pouze v 5-7 členech. Vedoucí nesmí do plnění požárního útoku zasahovat, není dovoleno pohybovat se po trati s výjimkou přidržení sacího koše v kádi po jeho ponoření členy družstva. Počet pokusů pro obě kategorie : 2 POŽÁRNÍ ÚTOK S PŘEKÁŽKAMI - CTIF A) Kategorie mladší - dle níže uvedených úprav. Soutěžní dráha Šířka dráhy je 5 m. Délka dráhy : První úsek dráhy od startu až ke značce 40 m. V tomto úseku se nachází 4 překážky, které jsou postaveny ve středu dráhy - napříč ve směru běhu (vodní příkop a bariéra ) a ve směru běhu ( tunel a lávka ). U značky 37 m je zakreslena ohraničují čára, vyznačující místo ukončení hadicového vedení. Na značce 36 m je z pohledu ve směru běhu vpravo umístěna bedna na odkládání nosičů. 1.Vodní příkop - 2 m dlouhý a 1 m široký ( střed na značce 5 m ) 2.Bariéra - 0,7 m vysoká a 2,0 m široká ( na značce 14,5 m ) 3.Tunel - 6,0 m dlouhý, 0,6 m široký, 0,8 m vysoký ( střed na zn. 24 m ) 4.Lávka - 2,0 dlouhá, 0,35 nad povrchem země (horní hrana) 0,2 široká (střed na značce 33,5 m)

6 Na startu ve středu startovní čáry je pevně umístěna spojka C. Vlevo jsou postaveny, koncovkami ve směru běhu, 4 dvojitě svinuté hadice C 52, dlouhé ,5 m, s nosiči. Hadice musí být rozmístěny rovnoměrně v max. šířce 1 m od pevné spojky. Koncovky hadic se mohou dotýkat země. Druhý úsek dráhy od značky 40 m až po značku 45 m 2 ks džberových stříkaček s 10 l. vody jsou postaveny na značce 60 m vždy na levé a pravé straně soutěžní dráhy, hadice D u džberových stříkaček jsou dlouhé 3 m a proudnice jsou opatřeny hubicí o průměru max. 4 mm. Hadice jsou dvojitě svinuty a jsou umístěny v držáku džberových stříkaček nezavodněné. Stojany na umístění plechovek a jsou postaveny na značce 65 m. Pod každým stojanem je umístěno 6 kusů plechovek. Uprostřed, mezi stojany je značka pro postavení velitele (křížek, kolečko apod.). 2 metry před stojany na umístění plechovek je červená lať, označující hranici stříkání. Nádoba s 10 litry rezervní vody je umístěna vždy u každé stříkačky na pravé i na levé straně soutěžní dráhy. Třetí úsek dráhy od značky 45 m až po značku 50 m Na pravé straně soutěžní dráhy je umístěn stojan s vyměnitelnými obrazy ( nákres, fotografie ) uzlů. Stojan stojí na značce 70 m. Obrazy uzlů znázorňují: lodní uzel, úvaz na proudnici, tesařský uzel a plochou spojku. Na uzlovém stojanu visí čtyři lana, z toho musí být 3 ks spirálovitě spletená lana 2 m dlouhá a jedno záchranné lano, které slouží pro úvaz na proudnici. Před ním je položena svinutá hadice C s napojenou proudnicí C. Tato čtyři místa jsou u obrazců označena čísly 2, 3, 4 a 5. Obrazy uzlů musí být vyměnitelné. Výška uzlového stojanu je 1,0 m, šířka 2,0 m. Na levé straně soutěžní dráhy je na značce 50 m umístěn stojan s osmi vyobrazeními ( nákres, fotografie ) technických prostředků na čtyřech tabulích, které jsou otočné (jedna tabule dva obrazy). Zobrazení znázorňují: rozdělovač, proudnici C, hadici C, sběrač, hadicový vazák, hadicový nosič, klíč na spojky a šroubení, sací koš. Toto nářadí je uloženo na zemi před stojanem. Nad odložnou plochou nářadí je označení čísel 2, 3, 4 a 5. Čtvrtý úsek dráhy od značky 50 m až po značku 55 m je nástupní plocha družstva k ohlášení ukončení disciplíny. Provedení disciplíny Družstvo v počtu 5 členů nastoupí před startovní čárou v dvojřadu k hlášení. Členové družstva jsou označeni čísly 1-5, číslo 1 je bílé, 2-5 červené. Číslo jedna nosí velitel. Členové družstva nosí ta čísla, která jim přidělí velitel družstva nebo vedoucí. Velitel družstva přivede družstvo do prostoru nástupiště a rozhodčímu č.1 podá hlášení: Družstvo SDH Pňov je nastoupeno k přípravě disciplíny! Na pokyn rozhodčího si družstvo připraví nářadí (džberové stříkačky, hadice, velitel si má možnost sám pod stojany srovnat plechovky). Po provedené přípravě družstvo znovu nastoupí do dvojřadu v prostoru nástupiště a velitel družstva podává hlášení: Družstvo je nastoupeno k plnění disciplíny! Hlavní rozhodčí dá povel

7 Proveďte. Nyní velitel družstva velí Vpravo v bok, pohov a družstvo stojí čelem ke startovní čáře ve dvojstupu. Velitel družstva dává povel Připravte se a následuje hvizd píšťalkou. Čas pro provedení disciplíny se začíná měřit od povelu píšťalkou. Po signálu ke startu překonává velitel překážky jako první až ke značce 65 m. Postaví na stojany plechovky do libovolné pyramidy ( ). Nezáleží na tom, na který stojan staví plechovky jako první. Nepostavení plechovek se hodnotí jako nesprávná práce. Po postavení pyramid se velitel přesune na značku postavení velitele při nástřiku ( čára, křížek apod. tzn. do prostoru mezi stojany na plechovky ). Z tohoto místa pozoruje, jak další členové družstva stříkají džberovou stříkačkou na plechovky. Své místo opouští velitel po sestříknutí plechovek čísly 2 a 3. Soutěžící s čísly 2-5 nejprve rozvinují hadice na překážkách, resp. přes překážky (skrz ně) v 1. úseku dráhy. Začíná startovní č.2. uchopí jednu ze 4 položených hadic C, rozvine ji a napojí na pevnou spojku C, která je umístěna na startovní čáře. Při napojování hadice na pevnou spojku musí soutěžící s číslem 2 stát aspoň jednou nohou v soutěžní dráze. Soutěžící číslo 3 uchopí jednu hadici C, převezme od čísla 2 jednu spojku rozvinuté hadice a rozloží ji přes vodní příkop. Přitom musí řádně překonat překážku. Po rozložení první hadice rozvine druhou hadici, předá číslu 4 jednu spojku druhé hadice a obě hadice spojí. Soutěžící číslo 4 uchopí na startu rovněž jednu hadici C, řádně překoná vodní příkop, běží k rozvinuté hadici čísla 3, uchopí spojku C, hadici rozloží, přitom ji protáhne pod bariérou a samo překoná se svinutou hadicí C bariéru. Hadice nesmí být přes bariéru přehozena. Po překonání bariéry uchopí protaženou hadici, natáhne ji, rozvine donesenou třetí hadici a spojí ji s hadicí druhou. Jednu spojku třetí hadice předá číslu 5. Soutěžící s číslem 5 se na startu vyzbrojí jednou hadicí, řádně překoná překážky a běží k rozvinuté hadici čísla 4. Tam uchopí podanou spojku třetí hadice, tuto hadici rozloží a protáhne tunelem. Na konci rozložené třetí hadice rozvine svoji čtvrtou hadici a obě hadice (třetí a čtvrtou) spojí. Soutěžící s číslem 2 po napojení rozvinuté první hadice na pevnou spojku překoná v určeném pořadí překážky až k rozvinuté hadici číslem 5. Zde uchopí spojku čtvrté rozvinuté hadice a rozkládá ji vpravo podél lávky, kterou překoná a běží směrem ke značce 59 m. Rozloženou hadici odloží tak, aby koncovka ležela za ohraničující čarou 59 m. Není chybou, spojují - li spojky hadic vždy dva soutěžící společně v tomto pořadí: 3/4, 4/5, 5/2. Není také chybou, když hadice před rozvinutím vypadne z kotouče (rozsype se). Soutěžící s číslem 2, 3, 4 a 5 po překonání lávky odloží nosiče hadic do bedny, která je umístěna v pravé části dráhy na značce 58 metrů tak, aby žádná část nosiče z této nevyčnívala. Poté soutěžící s čísly 2 a 3 přiběhnou ke džberové stříkačce na levém okraji závodní dráhy. Číslo 2 uchopí proudnici a postoupí až k lati, která označuje hranici stříkání, přičemž se této latě nesmí dotknout ( ani jí překročit ) žádnou částí

8 těla před vlastním nástřikem ani během něho. Číslo 3 uvede v činnost džb. stříkačku - 2,3 stříkají na plechovky. Na plechovky lze začít stříkat až když velitel postavil plechovky a stojí na značce mezi terči (stojánky na plechovky). Pokud by nebylo možné úkol splnit s množstvím vody ve džb. stříkačce (10 litrů), musí být džb.stříkačka doplněna číslem 3 z vedle postavené nádoby s vodou. Jako neplatný je hodnocen pokus, ve kterém soutěžící úmyslně nesplní jakýkoli úkon ( např. nevyužití 10 l vody ve džberovce a nedolití dalšího množství vody z připravené nádoby a její následné nevyužití apod.). Totéž jako soutěžící s číslem 2 a 3 mají za úkol provést soutěžící s číslem 4 a 5. 4 jako 2 a 5 jako 3, ale se džb. stříkačkou, která je postavena na pravém okraji dráhy. Rozhodčí u technických prostředků má možnost natočit na stojanu vždy 4 z 8 vyobrazení. Před zahájením disciplíny musí dát znamení rukou hlavnímu rozhodčímu o provedené změně. Soutěžící s číslem 2 až 5 po sestříknutí plechovek běží k tomuto stojanu a vždy každý u svého čísla odloží správný technický prostředek k ukázanému vyobrazení do vyznačeného prostoru pro své číslo tak, že odložený prostředek nesmí tento prostor přesahovat ( visící hadice, nosič, vazák atd. ). Tyto prostředky leží v přímce v blízkosti stojanu. Rozhodčí u uzlového stojanu má možnost před zahájením disciplíny pozměnit 4 obrazce uzlů. Krátce před startem dá rukou znamení o provedení změny. Po oznámení změny již nesmí být prováděny další změny. Obraz uzlu úvaz na proudnici smí být vyměněn pouze mezi čísly 3 a 4. Jakmile soutěžící s čísly 2-5 provedou přiřazení technických prostředků přemístí se k uzlovému stojanu umístěnému u značky 50 m v pravém úseku dráhy. U svého čísla mají obraz uzlu, který musí každý sám uvázat. Každý soutěžící uváže jeden uzel. Po splnění tohoto úkolu se seřadí v prostoru k ohlášení ukončení disciplíny. Když jsou všechny úkoly splněny, celé družstvo, včetně velitele nastoupí do prostoru k ohlášení ukončení disciplíny. Teprve tehdy, když je celé družstvo (5 členů) nastoupeno do dvojřadu, dá velitel družstva zdvižením pravé ruky znamení hlavnímu rozhodčímu, že družstvo splnilo všechny úkoly a nastoupilo v plném počtu, oba rozhodčí zastaví měření času. V případě, že velitel chybně naznačí ukončení disciplíny ( zvedne ruku dříve než je družstvo kompletní ), časoměřiči zastaví měření času až po zařazení všech závodníků a nesprávná práce velitele bude hodnocena 10 trestnými body. Velitel družstva má za úkol sledovat plnění disciplíny, avšak nesmí v jejím průběhu dávat žádné pokyny. Během plnění disciplíny nesmí nikdo ze soutěžících mluvit. Minimální počet rozhodčích : dle Směrnice hry Plamen Trestné body = sekundy : dle Směrnice hry Plamen Pokus je neplatný : dle Směrnice hry Plamen

9 Hodnocení disciplíny: dle Směrnice hry Plamen B) Kategorie starší Dle Směrnice hry Plamen s následujícími úpravami. Délka vodního příkopu : 1,5 m Hadice : ,5 m Rozměry dráhy : viz. kategorie mladší Materiál : pouze 1 terč a 1 džberová stříkačka Disciplínu provádí 7 závodníků. Ruší se čísla 4, 5. Velitel sleduje pouze práci čísel 2, 3. V nástupním prostoru v cíli se závodníci řadí do dvouřadu, plynule bez čísel 4, 5. VZOR : Počet pokusů pro obě kategorie : 2 C) Kategorie přípravka Požární útok CTIF neplní. 4OO METRŮ ŠTAFETOVÝ BĚH S PŘEKÁŽKAMI - CTIF A) Kategorie mladší a přípravka Disciplínu plní 5 členů. Běžecká dráha, štafeta, postavení překážek Délka dráhy pro štafetový běh měří 300 metrů a je rozdělena do 5 respektive 6 dráhových úseků. Běžecká dráha je vyznačena startovní a cílovou čarou. Šířka běžecké dráhy musí být nejméně 1,2 metry. Jako štafeta slouží proudnice C bez uzávěru.

10 Postavení překážek První úsek dráhy (0-50 m) - u značky 20 m je postavena jedna 2 m vysoká a 1,2 m široká žebříková stěna se čtyřmi příčkami. Na levé straně ve směru běhu na konci žebříkové stěny leží proudnice C bez uzávěru. Zbývající část úseku je čistá běžecká dráha bez překážek. Druhý úsek dráhy ( m) - u značky 70 m od startu stojí ve středu dráhy dvojitě svinutá hadice C 52 dlouhá ,5 m s nosičem hadic. 5 m za hadicí ve směru k cíli a ve středu dráhy je umístěna pevná dřevěná podložka o rozměrech 0,8 x 0,8 x 0,03 m, která slouží k odložení hadice. Zbývající část úseku je čistá běžecká dráha bez překážek. Třetí úsek dráhy ( m) - u značky 125 m od startu jsou dva stojany s volně položenou laťkou ve výšce 0,8 m. Stojany jsou od sebe vzdáleny 1,2 m. Čtvrtý úsek dráhy ( m) - u značky 175 m od startu je postavena lehkoatletická překážka pro přeskok vysoká 0,6 m, u značky 225 m od startu je postaven prázdný RHP 6 kg. Ve vzdálenosti 5 m od RHP ve směru k cíli a ve středu dráhy je umístěna dřevěná podložka o rozměrech 0,8 x 0,8 x 0,03 m pro odložení RHP. Pátý úsek dráhy ( m) - první část úseku je čistá běžecká dráha bez překážek, ve druhé části u značky u značky 280 m od startu jsou ve směru běhu postaveny dvě svinuté hadice C 52 v kotoučích,15 m dlouhé, DIN spojky ( hadice nesmí být stuhy ), bez nosičů hadic. 15 m před hadicemi je čára, která ukončuje předávací území. Předávací území na tomto úseku je tedy v rozmezí od 250 m (začátek posledního úseku) do 265 m. Směr nastavení spojek je libovolný, nesmí se však dotýkat země. Vpravo od hadic, je koncovkami ve směru běhu, postaven rozdělovač ( nesmí se jakkoli natáčet ). Soutěž štafetového běhu bude probíhat v jedné dráze nebo dvou drahách, podle rozhodnutí pořadatelů. Každý z pěti členů družstva musí překonat buď překážku ve svém úseku nebo provést předepsaný úkon. Provedení disciplíny 1. úsek dráhy - na pokyn startéra vybíhá 1. člen družstva. U značky 20 m překoná žebříkovou stěnu, přičemž musí ruce uchopit alespoň třetí a čtvrtou příčku a nohy šlápnout na první a druhou příčku. To platí jak pro výstup, tak i pro sestup. Na levém konci žebříkové stěny (ve směru běhu) je položena štafeta ( půlspojkou směrem k žebříkové stěně ), kterou soutěžící zdvihne a po proběhnutí svého úseku ji předá druhému členu družstva. 2. úsek dráhy - převezme štafetu a u značky 70 m uchopí postavenou hadici s nosičem a odloží ji na podložku. Žádná část hadice ani nosiče, kterým je hadice opatřena nesmí podložku přesahovat. Po splnění tohoto úkolu proběhne zbývající část úseku a předá štafetu dalšímu členu družstva.

11 3. úsek dráhy - soutěžící převezme štafetu a musí podběhnout laťku, aniž by ji shodil. Shodí - li laťku, má možnost znovu tuto laťku usadit a znovu ji překonat. Předá štafetu dalšímu členu družstva. 4. úsek dráhy - soutěžící převezme štafetu a pak překoná vrchem lehkoatletickou překážku. Shodí - li překážku, má možnost ji znovu postavit a musí ji znovu překonat. Soutěžící dále běží k RHP, uchopí jej a přenese k odkládací desce, na kterou jej postaví. Spadne - li RHP před předáním štafety, musí jej soutěžící znovu postavit na desku. Předá štafetu dalšímu členu družstva. V případě startu 6 závodníků v kategorii přípravka dojde ještě k předávce mezi úseky lehkoatletická překážka a přenos PHP. 5. úsek dráhy - soutěžící převezme v předepsaném předávacím území štafetu, doběhne k hadicím, tyto spojí, připojí k rozdělovači a s napojenou proudnicí - štafetou na hadici (pouze proudnici lze spojovat za běhu) proběhne cílem. Pořadí spojování hadic a připojení k rozdělovači je libovolné. Upozornění Štafeta se nesmí nést v ústech a musí být předávána jen z ruky do ruky. Nepřekoná - li některý soutěžící řádně překážku, může ji překonat opakovaně. Celá disciplína je ukončena až tehdy, když soutěžící na 5. úseku proběhne cílovou čarou s nářadím. Na hadici s nosičem, RHP a hadice s rozdělovačem smí soutěžící sáhnout až po převzetí štafety. Stojan s laťkou smí soutěžící podbíhat a podobně lehkoatletickou překážku smí přeskakovat až po převzetí štafety. Trestné body = sekundy : dle Směrnice hry Plamen Pokus je neplatný : dle Směrnice hry Plamen Hodnocení disciplíny Základem pro určení pořadí v disciplíně je dosažený čas od startu po proběhnutí cílem soutěžícím na 5. úseku. K dosaženému času jsou připočteny trestné body = sekundy. Nejmenší hodnota součtu času a ztrátových sekund určuje vítěze disciplíny. B) Kategorie starší: dle Směrnice hry Plamen, dráha se zkracuje na 300 m, disciplínu provádí 7 závodníků, ruší se úseky dle Směrnice 4 (volný úsek) a 8 (volný úsek), na 3.úseku se přenáší hadice 10+-0,5 m. Počet pokusů pro obě kategorie : 2

12 4 x 60 METRU Všechny kategorie dle Směrnice hry Plamen. Přípravka dle podmínek pro mladší kategorii. Počet pokusů pro obě kategorie : 2 - jakýkoli člen štafety smí běžet dvakrát ŠTAFETA POŽÁRNÍCH DVOJIC Všechny kategorie dle Směrnice hry Plamen. Přípravka dle podmínek pro mladší kategorii. Počet pokusů pro obě kategorie : 2 ( všichni závodníci se mohou v obou pokusech libovolně střídat) BĚH NA 60 m S PŘEKÁŽKAMI Soutěž proběhne v kategoriích chlapci a dívky dle Směrnice hry Plamen v rámci Polabského šedesátkování v Pískové Lhotě. Věkové kategorie : přípravka, mladší dívky, chlapci, starší dívky, chlapci. DOROST Dle Směrnice pro celoroční činnost dorostu platnost od včetně dodatků - bez úprav s jedinou výjimkou, kterou je možnost startu jednoho člena staršího 18-ti let za družstvo. Kategorie dorostu tedy může být doplněna jedním členem starším 18-ti let, avšak pouze na základě udělení výjimky. Výjimku pro okresní kolo uděluje OORM na základě písemné žádosti vedoucího družstva - pouze 1 člen v jednom družstvu narozen v roce Písemné žádosti musí být OORM doručeny společně s přihláškou na příslušnou část okresního kola (podzim, jaro). Platnost : pro okresní kolo hry Plamen a dorostu okresu Nymburk, ročník 2015/2016

13

Hadice připravené na startu jsou opatřeny nosiči takovým způsobem, že nosič je provlečen středem smotané hadice a na vrcholu hadice sepnut sponou.

Hadice připravené na startu jsou opatřeny nosiči takovým způsobem, že nosič je provlečen středem smotané hadice a na vrcholu hadice sepnut sponou. 3. Požární útok s překážkami CTIF V požárním útoku s překážkami CTIF soutěží 8 členů + velitel. V okresních kolech si o počtu provedených pokusů rozhodne pořadatel, ve vyšších kolech bude disciplína probíhat

Více

Doporučujeme vedoucím mít potvrzení od rodičů, že souhlasí s účastí jejich dítěte mladšího 6 let na všech soutěžích.

Doporučujeme vedoucím mít potvrzení od rodičů, že souhlasí s účastí jejich dítěte mladšího 6 let na všech soutěžích. Odborná rada mládeže OSH Vyškov v y d á v á Úpravu SMĚRNICE hry Plamen pro družstva mladých hasičů v kategorii přípravka Hra Plamen a Vyškovský Soptík Ročník 2017/2018 Projednáno na OORM konané 1. 9. 2017

Více

O R G A N I Z A Č N Í Z A B E Z P E Č E N Í

O R G A N I Z A Č N Í Z A B E Z P E Č E N Í Sdružení hasičů ČMS, okres Plzeň sever, odborná rada mládeže vydává O R G A N I Z A Č N Í Z A B E Z P E Č E N Í 42. ročníku hry "PLAMEN" pro rok 2013-2014 Vážení přátelé, Se zahájením nového školního roku

Více

SH ČMS Okresní sdružení hasičů Praha-západ a okresní odborná rada mládeže Ohradní 1166/26, Michle, Praha tel

SH ČMS Okresní sdružení hasičů Praha-západ a okresní odborná rada mládeže Ohradní 1166/26, Michle, Praha tel Organizační zabezpečení okresního kola hry Plamen 2016/2017 Místo konání: Pořádá: Psáry fotbalové hřiště OORM ve spolupráci s SDH Psáry a 12. okrskem Den konání: 20. května 2017 Prezence: Porada vedoucích

Více

O R G A N I Z A Č N Í Z A B E Z P E Č E N Í

O R G A N I Z A Č N Í Z A B E Z P E Č E N Í Sdružení hasičů ČMS, okres Plzeň sever, odborná rada mládeže vydává O R G A N I Z A Č N Í Z A B E Z P E Č E N Í 44. ročníku hry "PLAMEN" pro rok 2015-2016 Vážení přátelé, Se zahájením nového školního roku

Více

Odborná rada mládeže okresu Vyškov. v y d á v á. Úpravu SMĚRNICE hry Plamen pro družstva mladých hasičů v kategorii přípravka

Odborná rada mládeže okresu Vyškov. v y d á v á. Úpravu SMĚRNICE hry Plamen pro družstva mladých hasičů v kategorii přípravka Odborná rada mládeže okresu Vyškov v y d á v á Úpravu SMĚRNICE hry Plamen pro družstva mladých hasičů v kategorii přípravka Hra Plamen a Vyškovský Soptík Ročník 2012/2013 Projednáno na OORM konané 27.

Více

Připraveno bohaté občerstvení, teplá i studená kuchyně.

Připraveno bohaté občerstvení, teplá i studená kuchyně. Soutěž proběhne jako 1. závod 5. ročníku Okresní ligy mladých hasičů okresu Svitavy v požárních útocích. Jako doplňková disciplína bude netradiční štafeta na asfaltovém hřišti u školy. Připraveno bohaté

Více

Informace k organizačnímu zajištění soutěží mladých hasičů OSH Šumperk jsou k dispozici také na

Informace k organizačnímu zajištění soutěží mladých hasičů OSH Šumperk jsou k dispozici také na Věc: Organizační zajištění Ligy mladých hasičů OSH Šumperk 2017/2018 Odborná rada mládeže OSH Šumperk vyhlašuje 25. ročník Ligy mladých hasičů OSH Šumperk. Soutěže budou probíhat dle Směrnice hry PLAMEN

Více

SH ČMS Sbor dobrovolných hasičů Praha Cholupice IČO: FESTIVAL PŘÍPRAVEK

SH ČMS Sbor dobrovolných hasičů Praha Cholupice IČO: FESTIVAL PŘÍPRAVEK SH ČMS Sbor dobrovolných hasičů Praha Cholupice Podchýšská 109, Praha 12 Cholupice, 143 00 tel: 728 335 826, e-mail: mhchholupice@centrum.cz IČO: 71246142 FESTIVAL PŘÍPRAVEK Místo konání - Hasičská tréninková

Více

V Šumperku

V Šumperku Věc: Organizační zajištění Ligy mladých hasičů OSH Šumperk 2018/2019 Odborná rada mládeže OSH Šumperk vyhlašuje 26. ročník Ligy mladých hasičů OSH Šumperk. Soutěže budou probíhat dle Směrnice hry PLAMEN

Více

OBSAH. 1. Podmínky účasti 2. 2. Útok se džberovou stříkačkou 3-4. 3. Štafeta 3 x 50m 5-6. 4. Štafeta CTIF. 7-8. 5. Štafeta požárních trojic.

OBSAH. 1. Podmínky účasti 2. 2. Útok se džberovou stříkačkou 3-4. 3. Štafeta 3 x 50m 5-6. 4. Štafeta CTIF. 7-8. 5. Štafeta požárních trojic. OBSAH 1. Podmínky účasti 2 2. Útok se džberovou stříkačkou 3-4 3. Štafeta 3 x 50m 5-6 4. Štafeta CTIF. 7-8 5. Štafeta požárních trojic. 9-10 1 Krajská odborná rada mládeže při Krajském sdružení hasičů

Více

Mezinárodní řád pro soutěže mladých hasičů v disciplínách CTIF 6. vydání 2004

Mezinárodní řád pro soutěže mladých hasičů v disciplínách CTIF 6. vydání 2004 Mezinárodní řád pro soutěže mladých hasičů v disciplínách CTIF 6. vydání 2004 Obsah A) Obecně 1. Discipliny, síla skupin, věkové omezení, jazyk povelů a příkazů 1.1 Discipliny 1.2 Soutěžní družstvo 1.3

Více

Propozice okresního kola. hry Plamen ročníku

Propozice okresního kola. hry Plamen ročníku Propozice okresního kola hry Plamen ročníku 2016 2017 Pořadatel: Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okres Hodonín Termín konání: 13. května 2017 Místo konání: Sportovní areál Ratíškovice Do 8:30 bude

Více

Odborná rada mládeže okresu Brno-venkov

Odborná rada mládeže okresu Brno-venkov Odborná rada mládeže okresu Brno-venkov v y d á v á Úpravu SMĚRNICE hry Plamen pro družstva mladých hasičů v kategorii přípravka Ročník 2013/2014 Projednáno a schváleno na OORM konané 26. 8. 2013 Projednáno

Více

Směrnice Speciální hasičské olympiády platné od roku 2010

Směrnice Speciální hasičské olympiády platné od roku 2010 Směrnice Speciální hasičské olympiády platné od roku 2010 Po vzájemné dohodě mezi DOZP Všebořice a OSH ČMS Ústí nad Labem jako zakladateli Speciální hasičské olympiády ze dne 30. 4. 1999, Vám zasíláme

Více

Informace k organizačnímu zajištění soutěží mladých hasičů OSH Šumperk jsou k dispozici také na

Informace k organizačnímu zajištění soutěží mladých hasičů OSH Šumperk jsou k dispozici také na Věc: Organizační zajištění Ligy mladých hasičů OSH Šumperk 2016/2017 Odborná rada mládeže OSH Šumperk vyhlašuje 25. ročník Ligy mladých hasičů OSH Šumperk. Soutěže budou probíhat dle Směrnice hry PLAMEN

Více

Uzlová Open Liga První ročník 2013-2014

Uzlová Open Liga První ročník 2013-2014 Uzlová Open Liga První ročník 2013-2014 Drnovice 16. 11. 2013 Hrušovany u Brna 7. 12. 2013 Brno - Bohunice Universitní Kampus 25. 1. 2014 Brno - Bosonohy 15. 2. 2014 Kovalovice (superfinále jen pro 8 ml.

Více

TESTOVÉ OTÁZKY PRO VEDOUCÍ MH

TESTOVÉ OTÁZKY PRO VEDOUCÍ MH TESTOVÉ OTÁZKY PRO VEDOUCÍ MH Směrnice hry Plamen a Směrnice pro celoroční činnost dorostu SH ČMS 1) Posláním hry Plamen je: a) pouze vyplnit volný čas dětí sportovní aktivitou b) rozvíjet dětské znalosti,

Více

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska SDH BRNO-PŘÍZŘENICE Vás srdečně zve, na halovou soutěž ČTYŘČLENNÝCH DRUŽSTEV MLADÝCH HASIČŮ O POHÁR V UZLOVÉ ŠTAFETĚ A O POHÁR VE ŠTAFETĚ 4 X 60m PŘEKÁŽEK sobota

Více

TEST č. 1. 4)Doporučený vstupní věk dětí pro hru Plamen je : a) 7 let b) 6 let c)12 let

TEST č. 1. 4)Doporučený vstupní věk dětí pro hru Plamen je : a) 7 let b) 6 let c)12 let TEST č. 1 Pracovní materiál VZOR Všeobecné podmínky účasti družstev MH ve hře Plamen a soutěžích dorostu Hra Plamen 1)Posláním hry Plamen je : a) rozvíjet dětské znalosti, vědomosti a dovednosti a získávat

Více

zve na soutěž TFA MLADÉHO HASIČE

zve na soutěž TFA MLADÉHO HASIČE SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ HOŠŤÁLKOVICE zve na soutěž TFA MLADÉHO HASIČE která se bude konat v sobotu 27. 5. 2017na hřišti v Hošťálkovicích Program soutěže: 7:30 8:45 prezentace a kontrola průkazek soutěžících

Více

mladých hasičů v disciplínách CTIF

mladých hasičů v disciplínách CTIF mladých hasičů, 7. vydání, 2012 strana - 1 Mezinárodní řád pro soutěže mladých hasičů v disciplínách CTIF 7. vydání z roku 2012, včetně dodatku z roku 2014 Obsah A) Všeobecně 1. Disciplíny, soutěžní družstvo,

Více

Organizační zabezpečení krajského kola hry Plamen 2014

Organizační zabezpečení krajského kola hry Plamen 2014 SH ČMS Krajské sdružení hasičů Zlínského kraje spolu s Okresním sdružením hasičů Kroměříž pod záštitou hejtmana Zlínského kraje Organizační zabezpečení krajského kola hry Plamen 0 Organizátor soutěže :

Více

Organizační zabezpečení krajského kola hry Plamen 2013

Organizační zabezpečení krajského kola hry Plamen 2013 spolu s Okresním sdružením hasičů Zlín pod záštitou hejtmana Zlínského kraje a města Organizační zabezpečení krajského kola hry Plamen 0 Organizátor soutěže : Termín konání soutěže : Místo konání : OSH

Více

Sbor dobrovolných hasičů Havířov Město. vás srdečně zve na XXIX. ročník halové pohárové soutěže mladých hasičů a zároveň

Sbor dobrovolných hasičů Havířov Město. vás srdečně zve na XXIX. ročník halové pohárové soutěže mladých hasičů a zároveň Sbor dobrovolných hasičů Havířov Město vás srdečně zve na XXIX. ročník halové pohárové soutěže mladých hasičů a zároveň XXVII. ročník neoficiálního mistrovství Čech, Moravy, Slezska a Slovenska Pořadatel:

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN A SOUTĚŽE DOROSTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN A SOUTĚŽE DOROSTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN A SOUTĚŽE DOROSTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Krajské sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Královéhradeckého kraje a Okresním sdružením hasičů Čech, Moravy

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN A SOUTĚŽE DOROSTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN A SOUTĚŽE DOROSTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN A SOUTĚŽE DOROSTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Krajské sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Královéhradeckého kraje a Okresním sdružením hasičů Čech, Moravy

Více

www.sdhsvesedlice.cz www.hasicihistorieabudoucnost.webnode.cz

www.sdhsvesedlice.cz www.hasicihistorieabudoucnost.webnode.cz Hasičská liga - SVÉSEDLICE Místo konání: Svésedlice - sportovní plocha Termín: 24.5.2014 Program: do 10:30 - příjezd soutěžních družstev 10:30-11:00 - prezentace soutěžních družstev 11:00 - nástup a zahájení

Více

Organizační zajištění. I. kola postupové soutěže v požárním sportu v roce 2015. dobrovolných hasičů OSH Mladá Boleslav

Organizační zajištění. I. kola postupové soutěže v požárním sportu v roce 2015. dobrovolných hasičů OSH Mladá Boleslav Organizační zajištění I. kola postupové soutěže v požárním sportu v roce 2015 dobrovolných hasičů OSH Mladá Boleslav Pořadatelem I. kola postupové soutěže je Okresní sdružení hasičů Mladá Boleslav. Soutěž

Více

Organizační zabezpečení Okresního kola hry Plamen 2014/2015

Organizační zabezpečení Okresního kola hry Plamen 2014/2015 Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Okresní sdružení hasičů Zlín Organizační zabezpečení Okresního kola hry Plamen 2014/2015 Místo konání: stadion Jiskra Otrokovice Datum konání: 15. 16. května 2015

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ okresního kola hry Plamen 2017/2018 Konaného pod záštitou senátora PČR Mgr. Jaroslava Větrovského Pořadatel: SH ČMS Okresní sdružení hasičů Tábor SH ČMS Sbor dobrovolných hasičů

Více

Memoriálu Leopolda Šroma

Memoriálu Leopolda Šroma Sbor dobrovolných hasičů V Chrlicích dovoluje si Vás pozvat na 13. ročník Memoriálu Leopolda Šroma Který se uskuteční v sobotu 4. června na sokolském hřišti v areálu tenisových kurtů Chrlice Program: 8.00

Více

OBSAH. 1. Podmínky účasti Útok se džberovou stříkačkou Štafeta 3 x 50 m Štafeta CTIF Štafeta požárních trojic 10

OBSAH. 1. Podmínky účasti Útok se džberovou stříkačkou Štafeta 3 x 50 m Štafeta CTIF Štafeta požárních trojic 10 1 OBSAH 1. Podmínky účasti. 3 2. Útok se džberovou stříkačkou. 4 3. Štafeta 3 x 50 m 6 4. Štafeta CTIF. 8 5. Štafeta požárních trojic 10 2 Krajská odborná rada mládeže při Krajském sdružení hasičů Středočeského

Více

Memoriál Vladimíra Procházky

Memoriál Vladimíra Procházky SH ČMS okresní sdružení Rokycany Okrsek č. 9 ve spolupráci s dalšími SDH na Rokycansku pořádá 30. ročník soutěže Memoriál Vladimíra Procházky Soutěž proběhne dne 20. září 2014 Prezentace družstev v 12:30

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN PARDUBICKÉHO KRAJE

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN PARDUBICKÉHO KRAJE ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN PARDUBICKÉHO KRAJE Krajské sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Pardubického kraje pod záštitou Rady Pardubického kraje pořádají krajskou soutěž v celostátní

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ROČNÍKU HRY PLAMEN

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ROČNÍKU HRY PLAMEN Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Okresní sdružení hasičů Domažlice Okresní odborná rada mládeže Domažlice vydávají ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ROČNÍKU HRY PLAMEN 2018-2019 Organizační zabezpečení ročníku

Více

Z Á P I S z Výroční valné hromady okrsku Zahořany ve Staněticích 22.5.2015

Z Á P I S z Výroční valné hromady okrsku Zahořany ve Staněticích 22.5.2015 Program: 1) Zahájení 2) Kontrola usnesení 3) Příprava okrskové soutěže 4) Diskuse 5) Závěr Z Á P I S z Výroční valné hromady okrsku Zahořany ve Staněticích 22.5.2015 Zahájení p. Dolejš přivítal hosta -

Více

Soutěž v požárním útoku o putovní pohár ředitele TEPOSTOP, spol. s.r.o. (o pohár starší a mladší žáci) Pozn. přípravka formou libovolných ukázek

Soutěž v požárním útoku o putovní pohár ředitele TEPOSTOP, spol. s.r.o. (o pohár starší a mladší žáci) Pozn. přípravka formou libovolných ukázek 9. ROČNÍK Soutěž v požárním útoku o putovní pohár ředitele TEPOSTOP, spol. s.r.o. (o pohár starší a mladší žáci) Pozn. přípravka formou libovolných ukázek Soutěž v netradičním požárním útoku o putovní

Více

OKRESNÍ KOLO HRY PLAMEN

OKRESNÍ KOLO HRY PLAMEN Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Okresní sdružení hasičů Domažlice Odborná rada mládeže okresu Domažlice pořádají OKRESNÍ KOLO HRY PLAMEN Organizační zabezpečení okresní soutěže hry PLAMEN 2019 Místo

Více

Pravidla soutěže TFA mladých hasičů

Pravidla soutěže TFA mladých hasičů Pravidla soutěže TFA mladých hasičů Soutěž vychází z Pravidel soutěže v disciplínách TFA, Směrnice hry Plamen a Směrnice hasičských sportovních soutěží s úpravami popsanými v těchto pravidlech 2018 Kategorie:

Více

Propozice hasičské soutěže (organizační zabezpečení) CHOUZOVSKÝ RYBNÍK

Propozice hasičské soutěže (organizační zabezpečení) CHOUZOVSKÝ RYBNÍK Propozice hasičské soutěže (organizační zabezpečení) CHOUZOVSKÝ RYBNÍK X. ročník soutěže mladých hasičů Pořadatel: Datum konání: SH ČMS - Sbor dobrovolných hasičů Želčany 8. května 2019, od 10 hodin Místo

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN A SOUTĚŽE DOROSTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN A SOUTĚŽE DOROSTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN A SOUTĚŽE DOROSTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Krajské sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Královéhradeckého kraje a Okresním sdružením hasičů Čech, Moravy

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN A SOUTĚŢE DOROSTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN A SOUTĚŢE DOROSTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN A SOUTĚŢE DOROSTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Krajské sdruţení hasičů Čech, Moravy a Slezska Královéhradeckého kraje a Okresním sdruţením hasičů Čech, Moravy

Více

Krajské kolo hry PLAMEN

Krajské kolo hry PLAMEN Datum: : 0. -.. 0 start. číslo Celkové výsledky PÚ PÚ CTIF Štafeta x0 m Štafeta 00m CTIF Z ŠPD Celoroční činnost Počet bodů za umístění Jeseník, 0,, 0 0, 0 0:: 0, 0 Vrahovice 0, 0,,, 0::, 0 Bludov 0,,

Více

Pravidla soutěže O pohár starosty města Pelhřimova

Pravidla soutěže O pohár starosty města Pelhřimova Pravidla soutěže O pohár starosty města Pelhřimova Použitý materiál: - 1 ks přenosná motorová stříkačka - 4 ks savic 1,6 ± 0,05 m dlouhé, průměru 110 mm se šroubením, přičemž případné použití těsnících

Více

Sbor dobrovolných hasičů Havířov Město. vás zve na XXVII. ročník halové pohárové soutěže mladých hasičů a zároveň

Sbor dobrovolných hasičů Havířov Město. vás zve na XXVII. ročník halové pohárové soutěže mladých hasičů a zároveň Sbor dobrovolných hasičů Havířov Město vás zve na XXVII. ročník halové pohárové soutěže mladých hasičů a zároveň XXV. ročník neoficiálního mistrovství Čech, Moravy, Slezska a Slovenska Pořadatel: Sbor

Více

O POHÁR SDH DOLNÍ SEDLO

O POHÁR SDH DOLNÍ SEDLO Hasičská soutěž O POHÁR SDH DOLNÍ SEDLO Pořadatel : SDH Dolní Sedlo, Dolní Sedlo 8, Hrádek nad Nisou 46334 Termín : Sobota 14.9. 2012 Místo : Dolní Sedlo u Hrádku nad Nisou hasičská zbrojnice Program :

Více

Sbor dobrovolných hasičů Nevřeň a. Hasiči Plzeň Košutka. Pozvánka. na 8. ročník dětské hasičské soutěže

Sbor dobrovolných hasičů Nevřeň a. Hasiči Plzeň Košutka. Pozvánka. na 8. ročník dětské hasičské soutěže Sbor dobrovolných hasičů Nevřeň a Hasiči Plzeň Košutka Pozvánka na 8. ročník dětské hasičské soutěže Nevřeňské bloudění Datum konání: sobota 1. listopadu 2014 Start soutěže: dle startovní listiny vyvěšené

Více

Krajské kolo PLAMEN 2018 Moravskoslezský kraj Český Těšín, Závod požárnické všestrannosti

Krajské kolo PLAMEN 2018 Moravskoslezský kraj Český Těšín, Závod požárnické všestrannosti Závod požárnické všestrannosti Čas Trestné minuty čistý čas na trati čekací čas výsledný čas na trati střelba ze vzduchovky základy topografie uzlování první pomoc požární ochrana překonání překážky součet

Více

Popis provedení požárního útoku ( HRBÁČ ) (oficiální text) 1. Požární útok provádí 7 členů soutěžního družstva, kteří běží na signál startéra od

Popis provedení požárního útoku ( HRBÁČ ) (oficiální text) 1. Požární útok provádí 7 členů soutěžního družstva, kteří běží na signál startéra od Popis provedení požárního útoku ( HRBÁČ ) (oficiální text) 1. Požární útok provádí 7 členů soutěžního družstva, kteří běží na signál startéra od startovní čáry k základně (celé družstvo od jedné startovní

Více

Krajské kolo PLAMEN 2017 Moravskoslezský kraj Frýdek-Místek, Závod požárnické všestrannosti

Krajské kolo PLAMEN 2017 Moravskoslezský kraj Frýdek-Místek, Závod požárnické všestrannosti Závod požárnické všestrannosti Čas Trestné minuty čistý čas na trati čekací čas výsledný čas na trati střelba ze vzduchovky základy topografie uzlování první pomoc požární ochrana překonání překážky součet

Více

Datum konání: Příjezd družstev Začátek soutěže: Místo konání: Družstva:

Datum konání: Příjezd družstev Začátek soutěže: Místo konání: Družstva: Vás srdečně zvou na tradiční soutěž potmě Z pohádky do pohádky Datum konání: sobota 21. října 2017 Příjezd družstev: dle kategorií Začátek soutěže: 16:00 hodin - kategorie přípravka 17:00 hodin - kategorie

Více

Pravidla. soutěže TFA dorostu

Pravidla. soutěže TFA dorostu Pravidla soutěže TFA dorostu Soutěž vychází z Pravidel soutěže v disciplínách TFA, Směrnice pro činnost dorostu a Směrnice hasičských sportovních soutěží s úpravami popsanými v těchto pravidlech Hodonín

Více

OKRESNÍ SOUTĚŽE DRUŽSTEV MLADÝCH HASIČŮ PLAMEN" 2009-2010

OKRESNÍ SOUTĚŽE DRUŽSTEV MLADÝCH HASIČŮ PLAMEN 2009-2010 ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ OKRESNÍ SOUTĚŽE DRUŽSTEV MLADÝCH HASIČŮ PLAMEN" 2009-2010 Pořadatel: Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska OSH Prachatice ve spolupráci s SDH Nová Pec Termín konání: 29.5.-30.5.

Více

Z Á P I S z Výroční valné hromady okrsku Zahořany v Hříchovicích

Z Á P I S z Výroční valné hromady okrsku Zahořany v Hříchovicích Program: 1) Zahájení 2) Kontrola usnesení 3) Příprava okrskové soutěže 3.6.2017 4) Slovo velitele okrsku 5) Diskuse 6) Závěr Z Á P I S z Výroční valné hromady okrsku Zahořany v Hříchovicích 5.5.2017 Zahájení

Více

Michálkovická uzlovačka

Michálkovická uzlovačka Sbor dobrovolných hasičů Michálkovice si Vás dovoluje pozvat na soutěž, která je zařazená do Ostravské ligy: Michálkovická uzlovačka konána dne: 14. 1. 2017 prezentace: od 8:00 hod., začátek v 9:00 hod,

Více

Seznam příloh: Obr. 1 Vojenské výcvikové centrum Obr. 2 Zóny aktivace Obr. 3 Duševní předpoklady. Obr. 4 Překážková dráha pro vojenský pětiboj v AČR

Seznam příloh: Obr. 1 Vojenské výcvikové centrum Obr. 2 Zóny aktivace Obr. 3 Duševní předpoklady. Obr. 4 Překážková dráha pro vojenský pětiboj v AČR Seznam příloh: Obr. 1 Vojenské výcvikové centrum Obr. 2 Zóny aktivace Obr. 3 Duševní předpoklady Obr. 4 Překážková dráha pro vojenský pětiboj v AČR Obr. 5 Plavecká dráha s překážkami Obr. 6 Kolmá bariéra

Více

Informace k organizačnímu zajištění soutěží mladých hasičů OSH Šumperk jsou k dispozici také na

Informace k organizačnímu zajištění soutěží mladých hasičů OSH Šumperk jsou k dispozici také na Věc: Organizační zajištění okresního kola Celostátní hry PLAMEN 2018/2019 Odborná rada mládeže OSH Šumperk vyhlašuje 47. ročník Celostátní hry PLAMEN pro mladé hasiče na okrese Šumperk. Soutěž bude probíhat

Více

KRAJSKÉ SOUTĚŽE DRUŽSTEV MLADÝCH HASIČŮ PLAMEN" 2008

KRAJSKÉ SOUTĚŽE DRUŽSTEV MLADÝCH HASIČŮ PLAMEN 2008 ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉ SOUTĚŽE DRUŽSTEV MLADÝCH HASIČŮ PLAMEN" 2008 KONANÁ POD ZÁŠTITOU HEJTMANA JIHOČESKÉHO KRAJE RNDr. Jana Zahradníka Pořadatel: Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska KSH Jihočeského

Více

Štafetu 4x60m s překážkami (dorost 2x2x60m)

Štafetu 4x60m s překážkami (dorost 2x2x60m) VÁS SRDEČNĚ ZVE NA Štafetu 4x60m s překážkami (dorost 2x2x60m) neděle 18.listopadu 2018 Sportovní hala při Gymnáziu, Střední odborné škole a Vyšší odborné škole v Ledči nad Sázavou Štafeta 4 x 60 m s překážkami

Více

Použitý materiál: 1 ks přenosná motorová stříkačka (úpravy i viditelné povoleny).

Použitý materiál: 1 ks přenosná motorová stříkačka (úpravy i viditelné povoleny). (Příloha č. 1) Provedení požárního útoku (Pravidla pro PHL) (odsouhlasená výkonnou radou PHL dne 12. 5. 2013 platná od 13. 5. 2013 pro sezonu 2013) pracovní verze Použitý materiál: 1 ks přenosná motorová

Více

Podzimní kolo hry plamen Branný závod Soutěţí 5-ti členná druţstva

Podzimní kolo hry plamen Branný závod Soutěţí 5-ti členná druţstva Podzimní kolo hry plamen Branný závod Soutěţí 5-ti členná druţstva Dráha je dlouhá 2 3 km, cestou je 6 stanovišť. Trasa je detailně označena, nesmí se nijak odtrhávat fáborky ani si dráhu nijak zkracovat,

Více

Celkové výsledky - TISK

Celkové výsledky - TISK Program pro zpracování výsledků - hra PLAMEN Celkové výsledky - TISK STARŠÍ Okresní kolo hry PLAMEN Horní Lideč,.. startovní SDH ZPV PÚ Štafeta xm Prostřední Bečva Oznice Valašská Polanka Vigantice Hovězí

Více

Celkové výsledky - TISK

Celkové výsledky - TISK Program pro zpracování výsledků - hra PLAMEN Celkové výsledky - TISK MLADŠÍ Okresní kolo hry PLAMEN..0, Horní Lideč startovní SDH Valašská Polanka ZPV P. PÚ Štafeta x0m Štafeta dvojic... tr.body. tr.body.

Více

3. ROČNÍK SOUTĚŽE MH V POŽÁRNÍM ÚTOKU O POHÁR STAROSTKY MĚSTYSE MALŠICE PROPOZICE HASIČSKÉ SOUTĚŽE MH V POŽÁRNÍM ÚTOKU DNE

3. ROČNÍK SOUTĚŽE MH V POŽÁRNÍM ÚTOKU O POHÁR STAROSTKY MĚSTYSE MALŠICE PROPOZICE HASIČSKÉ SOUTĚŽE MH V POŽÁRNÍM ÚTOKU DNE 3. ROČNÍK SOUTĚŽE MH V POŽÁRNÍM ÚTOKU O POHÁR STAROSTKY MĚSTYSE MALŠICE PROPOZICE HASIČSKÉ SOUTĚŽE MH V POŽÁRNÍM ÚTOKU DNE 16. 7. 2016 V MALŠICÍCH Datum soutěže: 16. 7. 2016 Místo konání: fotbalové hřiště

Více

Pravidla. soutěže TFA mladých hasičů

Pravidla. soutěže TFA mladých hasičů Pravidla soutěže TFA mladých hasičů Soutěž vychází z Pravidel soutěže v disciplínách TFA, Směrnice hry Plamen a Směrnice hasičských sportovních soutěží s úpravami popsanými v těchto pravidlech Hodonín

Více

SDH Borovice si Vás dovoluje všechny pozvat na BOROVICKÝ POHÁR. soutěž v požárním útoku na sklopné terče zařazenou do JIZERSKÉ LIGY 2013

SDH Borovice si Vás dovoluje všechny pozvat na BOROVICKÝ POHÁR. soutěž v požárním útoku na sklopné terče zařazenou do JIZERSKÉ LIGY 2013 SDH Borovice si Vás dovoluje všechny pozvat na BOROVICKÝ POHÁR soutěž v požárním útoku na sklopné terče zařazenou do JIZERSKÉ LIGY 2013 dne 16.6.2013 od 10 hod. na fotbalovém hřišti v Borovicích Občerstvení

Více

Informace k organizačnímu zajištění soutěží mladých hasičů OSH Šumperk jsou k dispozici také na

Informace k organizačnímu zajištění soutěží mladých hasičů OSH Šumperk jsou k dispozici také na Věc: Organizační zajištění okresního kola Celostátní hry PLAMEN 2015/2016 Odborná rada mládeže OSH Šumperk vyhlašuje 43. ročník Celostátní hry PLAMEN pro mladé hasiče na okrese Šumperk. Soutěž bude probíhat

Více

5-ti členná družstva mužů nebo družstva smíšená 300,-- Kč za soutěžní družstvo ( strava a pojištění ve startovném )

5-ti členná družstva mužů nebo družstva smíšená 300,-- Kč za soutěžní družstvo ( strava a pojištění ve startovném ) Místo konání Kožlany + soutěžní okruh Kategorie : Startovné : 5-ti členná družstva mužů nebo družstva smíšená 300,-- Kč za soutěžní družstvo ( strava a pojištění ve startovném ) Dojezd a prezence : 8,30

Více

Organizační zabezpečení krajského kola v požárním sportu mužů a žen v roce 2018.

Organizační zabezpečení krajského kola v požárním sportu mužů a žen v roce 2018. Organizační zabezpečení krajského kola v požárním sportu mužů a žen v roce 2018. Pořadatel Krajské sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Pardubického kraje ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem

Více

Propozice Bohdalovský pohár. Požární útok

Propozice Bohdalovský pohár. Požární útok Propozice Bohdalovský pohár Požární útok Počet členů družstva - 1 + 8 dle organizačního zařazení a jeho označení V., Sp., S., č.1., až č. 6. Ústroj členů družstva - pracovní stejnokroj cvičný, pracovní

Více

SDH Praha 17 - Řepy MĚSTSKÉ SDRUŽENÍ HASIČŮ PRAHA. pořádá

SDH Praha 17 - Řepy MĚSTSKÉ SDRUŽENÍ HASIČŮ PRAHA. pořádá SDH Praha 17 - Řepy A MĚSTSKÉ SDRUŽENÍ HASIČŮ PRAHA pořádá Memoriál Františka Zvoníčka a Ludvíka Dlouhého v požárním sportu družstev SDH zařazené jako I. kolo postupových soutěží a soutěž družstev Mladých

Více

DODATEK č. 3: ke Směrnici hry Plamen, platnost od 1. 9. 2004 (zelená): platné od 1. 1. 2013. Kapitola 1 Podmínky účasti

DODATEK č. 3: ke Směrnici hry Plamen, platnost od 1. 9. 2004 (zelená): platné od 1. 1. 2013. Kapitola 1 Podmínky účasti DODATEK č. 3: ke Směrnici hry Plamen, platnost od 1. 9. 2004 (zelená): platné od 1. 1. 2013 Kapitola 1 Podmínky účasti Organizace hry Plamen, termíny (str. 7) 9. odstavec se mění takto: Vyšší kola probíhají

Více

KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE

KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Akci podpořili: ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN A SOUTĚŽE DOROSTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Organizátor: Krajské sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Královéhradeckého kraje ve spolupráci

Více

XXI. ročník halové pohárové soutěže mladých hasičů a zároveň XIX. ročník neoficiálního mistrovství Čech, Moravy, Slezska a Slovenska

XXI. ročník halové pohárové soutěže mladých hasičů a zároveň XIX. ročník neoficiálního mistrovství Čech, Moravy, Slezska a Slovenska Sbor dobrovolných Hasičů Havířov Město vás zve na: XXI. ročník halové pohárové soutěže mladých hasičů a zároveň XIX. ročník neoficiálního mistrovství Čech, Moravy, Slezska a Slovenska Pořadatel: Sbor dobrovolných

Více

O pohár SDH Kamenec Kamenecká šedesátka

O pohár SDH Kamenec Kamenecká šedesátka Sbor dobrovolných hasičů Kamenec u Poličky pod záštitou hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického a ve spolupráci s obcí Kamenec u Poličky Vás zve na XXV. ročník hasičských sportovních soutěží Kamenec

Více

OKRESNÍ KOLO V HASIČSKÉM SPORTU TELCE 23. KVĚTNA 2015 OSH ČMS LOUNY

OKRESNÍ KOLO V HASIČSKÉM SPORTU TELCE 23. KVĚTNA 2015 OSH ČMS LOUNY OKRESNÍ KOLO V HASIČSKÉM SPORTU TELCE 23. KVĚTNA 2015 OSH ČMS LOUNY Pořadatelem postupové soutěže II. kola je OSH LOUNY Soutěž se uskuteční dne 23.5.2015 na hřišti v TELCÍCH Vedení soutěže Velitel soutěže:

Více

Směrnice pro konání okrskové soutěže v požárním sportu v roce 2017 pro okres Prachatice

Směrnice pro konání okrskové soutěže v požárním sportu v roce 2017 pro okres Prachatice Směrnice pro konání okrskové soutěže v m sportu v roce 2017 pro okres Prachatice Pořadatel: Okresní sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Prachatice ve spolupráci s okrsky. Odborná rada represe okresního

Více

Požární útok. Počet členů družstva - 1 + 8 dle organizačního zařazení a jeho označení V., Sp., S., č.1., až č. 6.

Požární útok. Počet členů družstva - 1 + 8 dle organizačního zařazení a jeho označení V., Sp., S., č.1., až č. 6. Požární útok Počet členů družstva - 1 + 8 dle organizačního zařazení a jeho označení V., Sp., S., č.1., až č. 6. Ústroj členů družstva - pracovní stejnokroj cvičný, pracovní boty, přilba a požární pás

Více

Organizační zajištění I. kola postupové soutěže v požárním sportu dobrovolných hasičů OSH Mladá Boleslav

Organizační zajištění I. kola postupové soutěže v požárním sportu dobrovolných hasičů OSH Mladá Boleslav V neděli 2. 6. 2013 proběhne na hřišti v Chotětově I. kolo postupové soutěže v požárním sportu dobrovolných hasičů OSH Mladá Boleslav jinak též okresní soutěž v požárním sportu. Soutěžit se bude v kategoriích

Více

- 1 - Směrnice pro soutěž družstev SDH (1+8 KLASIKA) r. 2016-2020. Požární útok

- 1 - Směrnice pro soutěž družstev SDH (1+8 KLASIKA) r. 2016-2020. Požární útok - 1 - Směrnice pro soutěž družstev SDH (1+8 KLASIKA) r. 2016-2020 Požární útok Počet členů družstva - 1 + 8 dle organizačního zařazení a jeho označení V., Sp., S., č.1. až č. 6. Ústroj členů družstva -

Více

pořádá XXII.ročník hasičské soutěţe zařazené do seriálu soutěží

pořádá XXII.ročník hasičské soutěţe zařazené do seriálu soutěží GENERÁLNÍ SPONZOR Sbor dobrovolných hasičů ÚNĚŠOV pořádá XXII.ročník hasičské soutěţe zařazené do seriálu soutěží Soutěž se uskuteční dne 17.března 2012.Začátek soutěže v 9.00 hod v obci!!hvoţďany!!.(začátek

Více

Směrnice pro konání okrskové soutěže v požárním sportu v roce 2016 pro okres Prachatice

Směrnice pro konání okrskové soutěže v požárním sportu v roce 2016 pro okres Prachatice Směrnice pro konání okrskové soutěže v m sportu v roce 2016 pro okres Prachatice Pořadatel: Okresní sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Prachatice ve spolupráci s okrsky. Odborná rada velitelů okresního

Více

Informace k organizačnímu zajištění soutěží mladých hasičů OSH Šumperk jsou k dispozici také na

Informace k organizačnímu zajištění soutěží mladých hasičů OSH Šumperk jsou k dispozici také na Věc: Organizační zajištění okresního kola Celostátní hry PLAMEN 2017/2018 Odborná rada mládeže OSH Šumperk vyhlašuje 46. ročník Celostátní hry PLAMEN pro mladé hasiče na okrese Šumperk. Soutěž bude probíhat

Více

Organizační zabezpečení krajského kola hry PLAMEN. Organizační zabezpečení krajského kola Pardubického kraje HRY PLAMEN 2015

Organizační zabezpečení krajského kola hry PLAMEN. Organizační zabezpečení krajského kola Pardubického kraje HRY PLAMEN 2015 Organizační zabezpečení krajského kola Pardubického kraje HRY PLAMEN 2015 Pořadatel: Okresní sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Svitavy ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Pardubického kraje,

Více

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ VELKÁ NAD VELIČKOU. si Vás dovolují pozvat na 7. ročník soutěže mladých hasičů VELICKÁ HALA

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ VELKÁ NAD VELIČKOU. si Vás dovolují pozvat na 7. ročník soutěže mladých hasičů VELICKÁ HALA SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ VELKÁ NAD VELIČKOU si Vás dovolují pozvat na 7. ročník soutěže mladých hasičů VELICKÁ HALA která se koná sobotu 21. března 2015 ve sportovní hale ve Velké nad Veličkou. Program

Více

P R O P O Z I C E 2. ročník TFA Krasonice

P R O P O Z I C E 2. ročník TFA Krasonice P R O P O Z I C E 2. ročník TFA Krasonice Pořádající organizace Vedení soutěže JSDHO Krasonice velitel soutěže: Tomáš Krajíček hlavní rozhodčí: Viliam Klein tech. zabezp: JSDHO Krasonice sčítací komise:

Více

Propozice pravidla. soutěže Stodůlecký vodník

Propozice pravidla. soutěže Stodůlecký vodník Propozice pravidla soutěže Stodůlecký vodník 1. Soutěž Stodůlecký vodník Vyhlašovatelem soutěže je SDH Stodůlky. Soutěže se mohou zúčastnit všechna hasičská družstva v rámci MSH hl. m. Praha i z ostatních

Více

Organizační zabezpečení

Organizační zabezpečení Č.j. OSH 18/2014 Organizační zabezpečení OKRESNÍHO VYHODNOCENÍ CELOSTÁTNÍ HRY MLADÝCH HASIČŮ PLAMEN 2 0 1 4 konaná pod záštitou senátora senátu ČR pana ing. Miroslava Krejči a starostky obce Varvažov paní

Více

SH ČMS OSH Pardubice, Teplého 1526, 530 02 Pardubice ORGANIZAČNÍ POKYNY. k provedení I. kola v požárním sportu v okrese Pardubice pro rok 2015

SH ČMS OSH Pardubice, Teplého 1526, 530 02 Pardubice ORGANIZAČNÍ POKYNY. k provedení I. kola v požárním sportu v okrese Pardubice pro rok 2015 SH ČMS OSH Pardubice, Teplého 1526, 530 02 Pardubice ORGANIZAČNÍ POKYNY k provedení I. kola v požárním sportu v okrese Pardubice pro rok 2015 Dle rozhodnutí ÚOR velitelů proběhnou v roce 2015 I. kola soutěží

Více

pořádá XXIV.ročník hasičské soutěže zařazené do seriálu soutěží

pořádá XXIV.ročník hasičské soutěže zařazené do seriálu soutěží Sbor dobrovolných hasičů ÚNĚŠOV pořádá XXIV.ročník hasičské soutěže zařazené do seriálu soutěží Soutěž se uskuteční dne 21 nebo 28.března 2015. Začátek soutěže v 9.00 hod v obci!!hvožďany!!.(začátek bude

Více

Organizační zabezpečení krajského kola v požárním sportu mužů a žen v roce 2019.

Organizační zabezpečení krajského kola v požárním sportu mužů a žen v roce 2019. Organizační zabezpečení krajského kola v požárním sportu mužů a žen v roce 2019. Pořadatel Krajské sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Pardubického kraje ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem

Více

P R O P O Z I C E 3. ročníku soutěže TFA Knínický železný hasič 20. října 2018

P R O P O Z I C E 3. ročníku soutěže TFA Knínický železný hasič 20. října 2018 P R O P O Z I C E 3. ročníku soutěže TFA Knínický železný hasič 20. října 2018 Pořádající organizace Sbor dobrovolných hasičů Knínice Vedení soutěže velitel soutěže: Pavel Štěpán hlavní rozhodčí: Viliam

Více

Pozvánka a propozice

Pozvánka a propozice SH ČMS - Sbor dobrovolných hasičů Veselá Veselá 76, 756 51 Zašová IČO: 65469321 www.hasici.spolkyvesela.cz, ZbynekMikulenka@seznam.cz, tel.: 737 700 141 Pozvánka a propozice Termín konání: 17. srpna 2019

Více

OKRESNÍ SOUTĚŽ DRUŽSTEV SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ

OKRESNÍ SOUTĚŽ DRUŽSTEV SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OKRESNÍ SOUTĚŽ DRUŽSTEV SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Pořadatel : Okresní sdružení hasičů SH ČMS Plzeň sever ve spolupráci se všemi SDH okresu Plzeň - sever Termín konání : neděle 3. června 2018!!!!!! Místo

Více

vyhlašují III. ročník seriálu STIMAX CUP

vyhlašují III. ročník seriálu STIMAX CUP KRAJSKÉ SDRUŽENÍ HASIČŮ ČECH, MORAVY A SLEZSKA ÚSTECKÉHO KRAJE a STIMAX International, s.r.o. vyhlašují III. ročník seriálu STIMAX CUP aneb šedesátkování a stovkování Ústeckého kraje, který se koná za

Více

PROPOZICE OKRESNÍHO KOLA

PROPOZICE OKRESNÍHO KOLA PROPOZICE OKRESNÍHO KOLA Soutěže družstev SDH SH ČMS v požárním sportu v roce 2018 v okrese Zlín Pořadatel: Okresní sdružení hasičů Zlín Termín konání: 16. 6. 2018 Místo konání: sportovní areál Horní Lhota

Více

Návrh pravidel Velké Ceny Chrudimska v požárním útoku pro rok 2012. I. Velká cena Chrudimska

Návrh pravidel Velké Ceny Chrudimska v požárním útoku pro rok 2012. I. Velká cena Chrudimska Návrh pravidel Velké Ceny Chrudimska v požárním útoku pro rok 2012 I. Velká cena Chrudimska Velká cena Chrudimska (dále jen VCCh ) zahrnuje celkem 10 hasičských soutěží v PÚ pořádaných v rámci okresu Chrudim

Více

Dětská hasičská soutěž

Dětská hasičská soutěž Dětská hasičská soutěž Doubrava 2014 Tato dětská hasičská soutěž spadá do DĚTSKÉHO SUPERPOHÁRU. Organizační zabezpečení Pořadatel dětské soutěže: SDH Doubrava Místo konání: hřiště SK JIZERAN v Doubravě

Více

Propozice hasičské soutěže I. kola v klasické soutěži

Propozice hasičské soutěže I. kola v klasické soutěži Propozice hasičské soutěže I. kola v klasické soutěži Pořadatelem postupové soutěže I. kola je SH ČMS Okresní sdružení hasičů Plzeň - jih, SDH Nepomuk a Dvorec Soutěž se uskuteční dne 8. září 2018 ve Dvorci

Více