Neprůvzdušnost EN AE Pa. Odolnost proti větru EN Pa 3000Pa

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Neprůvzdušnost EN 12152 AE750 750 Pa. Odolnost proti větru EN13116 3000 Pa 3000Pa"

Transkript

1 SCZ7100 BIPV fasáda Fasádní systém s integrovanými fotovoltaickými články Označení: Sapa Building System Elegance 52 PV ZÁKLADNÍ POPIS Elegance 52 PV je tepelně izolovaný systém pro rastrové fasády s vestavěnými fotovoltaickými články. Systém produkuje elektrickou energii ze slunečního záření pomocí matných nebo částečně transparentních fotovoltaických modulů, které jsou plně integrovány do hliníkového fasádního systému. Fotovoltaické články jsou ochráněny PVB folií, která zároveň zaručuje bezpečnostní vlastnosti skla. Systém je vytvořen s přítlačnými a naklapávacími vnějšími profily pro maximálně transparentní moderní design a konstrukci stavby. Systém nabízí koncepční volnost díky široké škále interiérových i exteriérových konstrukčních a designových možností. Všechna elektrická propojení a vedení kabeláže jsou skryta v drážkách a profilech systému. Použití je možné pro vertikální, šikmé i střešní konstrukce. Horizontální i vertikální systémové profily mají pohledovou šířku 52 mm. K dispozici je velké množství různých hloubek profilů pro pokrytí velkých rozpětí i zatížení od těžkých tabulí skel. Možnost odvodnění fasády ve třech různých rovinách zaručuje její vodotěsnost i ve složitých konstrukcích a náročných klimatických podmínkách. Systém zcela vyhovuje mezinárodním standardům. Použití: Vhodný pro přízemní i výškové budovy obchodní i rezidenční. VÝKONY Přerušení tepelného mostu: 4-36 mm Tepelná izolace: EN ISO U cw < 1,7 W/m²K se sklem U g = 1,1 W/m²K Neprůvzdušnost EN AE Pa Vodotěsnost EN RE Pa Odolnost proti větru EN Pa 3000Pa Nárazový test EN E5/I5 Elektrický výkon STC od 30 Wp/m² do 160 W/m² (závisí na typu a provedení buněk)

2 TECHNICKÝ POPIS Profily: Hliníkové profily jsou extrudovány ze slitiny AIMgSi T66 ENAW 6060 v souladu s EN 573-3, EN755-2 a tolerance v souladu s EN Hliníkové profily mají konstrukční šířku 52 mm. Nosná konstrukční část fasády se nachází v interiérové části fasády a je vytvořena z vodorovných a svislých tubulárních profilů, na které jsou uchycena skla nebo panely a jsou pak upevněny hliníkovými přítlačnými lištami. Dekorativní naklapávací krycí lišty jsou naklapnuty na přítlačnou lištu s možností nabídky řady různých vizuálních dokončení, s preferencí tenkých krycích lišt pro minimalizaci zastínění fotovoltaických buněk. Tato konstrukce může být uplatněna pro svislé i šikmé fasádní stěny. Systém je součástí modulárního konceptu se zaměnitelnými komponenty. K dispozici jsou následující certifikáty kvality: CE značení v souladu s Construction Products Directive (CPD) pro svislé fasádní stěny a fasádní stěny s odklonem do 15 od svislice. Initial Type Test s (prvotní zkoušky typu) a kalkulace týkající se vlastností systému za účelem deklarace shody musí být obstarány dodavatelem systému po schválení Notifikovanou osobou. Výrobní zpracovatelská kontrola je v zodpovědnosti smluvního partnera, případně certifikovaná třetí stranou. Systémová záruka sestávající z: 10 leté záruky na profily (slitinu), povrchovou úpravu, izolaci a funkčnost Kopie těchto certifikátů a protokolů ze zkoušek musí být k dispozici pro okamžitou prezentaci na vyžádání architekta. Nosné stěny profilů mají nominální tloušťku 2,2 mm. Sloupy jsou tvořeny tubulárním profilem zahrnujícím odvodňovací kanálky, drážky pro osazení zasklívacích gum a drážku pro osazení izolátoru a upevnění přítlačné lišty. Do komory profilu je možné vsadit hliníkovou nebo standardní ocelovou galvanizovanou výztuhu. Rozsah hloubek sloupků je od 18 mm do 250 mm v závislosti na statických hodnotách vyžadovaných pro profil zatížený tlakem větru. Rozsah hloubek příček je od 6 mm do 150,5 mm v závislosti na požadovaných statických hodnotách vztažených na zatížení od skla, větru a vlastní váhy. Pokud je to požadováno, vnitřní líc příčky může být ve stejné rovině s vnitřním lícem sloupku. Přítlačné lišty jsou upevněny nerezovými šrouby s podložkami z EPDM do průběžné drážky v nosném rastru s maximálním odstupem 250 mm. Šrouby jsou utaženy momentem mezi 3,5 a 4,5 Nm pro zajištění optimálního upevnění skla a/nebo panelů.následně jsou na přítlačné lišty naklapnuty hliníkové krycí lišty. Krycí lišty mají vnější šířku 52 mm. Svislé a vodorovné krytky mají různou hloubku pro dosažení správného kontaktu.

3 Svislé krycí profily mají následující vlastnosti: - pravoúhlý tvar s celkovou hloubkou minimálně 18 mm. Svislé krycí profily jsou naklapnuty na přítlačné lišty bez viditelného mechanického upevnění. Vodorovné krycí profily mají následující vlastnosti: - pravoúhlý základní tvar, uzavřené, odkapový nos a hloubku 16 mm Povrchová úprava: Dostupné povrchové úpravy zahrnují eloxování a polyesterové práškové lakování, nebo kombinaci obou úprav. Aplikace je prováděna organizacemi certifikovanými dle pravidel Qualicoat/Qualanod.. Barvy: - anodizace eloxování 20 mikronů - buď standard ( kód ) - nebo černá ( kód ) - nebo bronzová ( kód ) - nebo zlatá ( kód ) - polyesterový práškový lak v barvách RAL:... dokončení povrchu: - buď matný (30% pod úhlem 60 ) - nebo satén (70% pod úhlem 60 ) - nebo lesk (90% pod úhlem 60 ) Tepelná izolace: Tepelné izolace je dosaženo pomocí průběžného izolačního profilu z ABS, který je připojen na nosnou hliníkovou konstrukci. Hloubka izolačního profilu je volena dle požadavků na hodnotu tepelné izolace a dle tloušťky výplní. Spojování: Spojování je provedeno v závislosti na velikosti sloupků a příčlí a v souladu s pokyny dodavatele systému. Možnosti spojení jsou následující: - šroubovaný T-spojovník ze slitiny Zamak - zaklapávací T-spojovník ze slitiny Zamak - šroubovaný extrudovaný T-spojovník - šroubovaný spoj Každý spoj vyžaduje adekvátní těsnící příslušenství. Systém umožňuje montáž příček ve sklonu a sloupů do polygonálního půdorysu.

4 BIPV moduly sklo-sklo (BIPV zasklení) Zasklívací drážka má hloubku 21 mm. Do této drážky mohou být instalována skla a panely v tloušťkách od 4 mm do 50 mm. Vnitřní a vnější zasklívací gumy jsou z materiálu EPDM, v souladu s EN Vnitřní zasklívací gumy se volí podle tloušťky skla a slepují se do jednoho rámu v horní části výplně. Vnější zasklívací gumy jsou vždy identické, takže vnější povrchy skla zůstávají stále v jedné rovině. Speciální vnější a vnitřní zasklívací gumy se používají v případě polygonálního půdorysu fasády, kdy vnitřní či vnější úhel je v rozsahu do 15 na každé stran ě pole. Všechny konektory a kabeláž jsou skryty v systémových profilech. Možná konfigurace prosklených modulů BIPV poloprůsvitné moduly sklo-sklo (BIPV zasklení) Integrovány mohou být BIPV moduly sklo-sklo v síle od 9 mm do 50 mm. Fotovoltaické články jsou uzavřeny mezi dvě fólie z PVB (polyvinylbutyl) a slepeny s další tvrzenou tabulí skla. Počet buněk a mezery mezi nimi mohou být upraveny v závislosti na požadavku stupně průsvitnosti panelu. Vnější tabule skla je tvořena kaleným nebo tvrzeným čirým sklem (nízkoželezité sklo) se zabroušenou hranou (jiná úprava hrany možná). Tloušťka obou tabulí je dána statickými požadavky podle lokálních předpisů. Tloušťka je možná v rozmezí 4 mm až 12 mm. BIPV poloprůsvitné izolační moduly sklo-sklo (BIPV izolační zasklení) Integrovány mohou být izolační prosklené BIPV moduly s tloušťkou od 20 do 50 mm. Fotovoltaické čánky jsou umístěny mezi dvě PVB fólie a slepeny s další tvrzenou tabulí skla. Počet buněk a jejich odstupy je možné volit v návaznosti na požadovanou transparentnost panelu. Vnější tabule skla je tvořena kaleným nebo tvrzeným čirým sklem (nízkoželezité sklo) se zabroušenou hranou (jiná úprava hrany možná). Tloušťka obou tabulí je dána statickými požadavky podle lokálních předpisů. Tloušťka je možná v rozmezí 4 mm až 10 mm. Pro meziskelní mezeru jsou použity hliníkové nebo nerezové profily vytvářející rámeček o šířce 12 mm až 24 mm mezi skly, která je vyplněna vzduchem nebo argonem. Pro vnitřní sklo je použita tabule z tvrzeného skla, jejíž tloušťka je určena podle statických požadavků lokálních předpisů. Tato tabule může být dále zpracována pro vytvoření bezpečnostního lepeného skla s PVB fólií pro použití ve střešních a speciálních konstrukcích.

5 Barevné možnosti: - Potisk skla dle vzoru (body, proužky, speciální design) - Celoplošné smaltování - Barevná PVB fólie Rozměry a tolerance Maximální rozměry pro lepené sklo jsou (izolační nebo jednoduché): - pro 4 mm sklo: 2550 x 1500 mm - pro 5 mm sklo: 3660 x 2000 mm - pro 6 mm sklo: 4500 x 2440 mm - pro 8 mm sklo: 4500 x 2440 mm - pro 10 mm sklo: 5100 x 2440 mm Tolerance jsou určeny v EN a DIN 1249 T11. Obecně platí, že tolerance rozměrů pro skla 3, 4, 5 a 6 mm jsou ± 1 mm a ± 2 mm pro skla 8 a 10 mm. Tolerance odchylky rozměrů úhlopříček je ± 2 mm. Odlišné tolerance jsou uvedeny v potvrzení objednávky. Maximální poměr stran délka/šířka je 1:20. Buňky Pro BIPV moduly jsou k dispozici následující typy buněk: - polykrystalické křemíkové buňky x 156 mm - polykrystalické křemíkové buňky x 125 mm - monokrystalické křemíkové buňky x 156 mm - monokrystalické křemíkové buňky x 125 mm - monokrystalické vysokovýkonné křemíkové buňky x 125 mm - monokrystalické semi-transparentní křemíkové buňky5 125 x 125 mm - amorfní tenký křemíkový film matný - amorfní tenký křemíkový film poloprůsvitný Jiné formáty buněk a barev jsou k dispozici na vyžádání. Všechny materiály použité ve fotovoltaických materiálech mají přírodní barvy jako výsledek použitých výchozích materiálů. Proto tyto barvy mohou mít odlišné odstíny a průsvitnost. Variabilita těchto odstínů je neovlivnitelná typem použitého skla, jeho tloušťkou a tvarem, a nepředstavuje závadu ani v případě změny barvy filmu v rozích a blízkosti spojovacích pásků. Pásky Rozměry pásků (řad buněk) se mohou lišit díky rozměrovým tolerancím jednotlivých buněk (± 1mm) a díky výrobnímu procesu. Výrobní tolerance jsou: - Odstup od okrajů skla: ± 2 mm - Mezery mezi buňkami: ± 1 mm - Mezery mezi řadami: ± 2 mm - Rozdíl v délkách řad: ± 2 mm - Rovnoběžnost s hranou skla: ± 2 mm/běžný metr

6 - Spojovací pásky a připojovací kontakty: ± 2 mm Všechny tolerance odpovídají písemným standardům. Elektrické propojení: Všechny elektrické kabely a propojení jsou neviditelně vedena v systému. Kompletace je závislá na typu profilů sloupků a příček a v souladu s instrukcemi dodavatele systému. Elektrické vývody jsou vyvedeny u jednoho z rohů skleněné tabule. Každá dvojice kabelů je přivedena do plastového spojovacího boxu (konektoru), opatřeného zajišťovací diodou, který je krytý a vodotěsný. Rozměr propojovacího konektoru je 9 x 9 x 50mm nebo menší. Data týkající se elektriky Skutečné elektrické hodnoty jsou dokumentovány jako okamžité hodnoty (měřící protokoly). Všechna data jsou uváděna s přesností ± 3%. Moduly jsou hodnoceny jako vyhovující požadavkům, jestliže výstup měřený při standardních podmínkách je v toleranci vzhledem k nominální hodnotě. Požadavky na místo montáže Všechny BIPV moduly musí být umístěny v prostředí s následujícími podmínkami: - Maximální provozní teplota: 95 C - Minimální provozní teplota: -40 C Odvodnění a odvětrání: Systém umožňuje následující principy propojení svislých a vodorovných profilů: - odfrézovaná příčka šroubovaná do plochého neopracovaného sloupku - odfrézovaná příčka šroubovaná do vyfrézovaného zářezu ve sloupku - kolmo řezaná příčka montovaná mezi sloupky Systém umožňuje provedení tří rovin odvodnění. Hloubka odvodňovací drážky je následující: 15 mm minimálně ve svislém směru, 4 nebo 5 mm horizontálně. Zvolená metoda odvodnění musí být v souladu s výsledky testů a výrobními pokyny dodavatele systému. Systém je možné odvodňovat v každém poli nebo do sloupků nebo kombinací obou možností. Dostatečné odvětrání každého úseku je nezbytné pro zajištění vyrovnání tlaku par a efektivního odvodnění.

7 Minimální rozměry odvodňovacích otvorů jsou: 50 mm² minimum pro každé pole, to znamená pravoúhlý otvor 5 x 38 mm v přítlačné liště a 6 x 25 mm v krycí liště. Minimální počet a umístění odvodňovacích otvorů musí být uvedeno v pravidlech FPC (katalozích) dodavatele systému. Středy odvodňovacích a odvzdušňovacích otvorů v přítlačných lištách musí být proti sobě posunuty o 105 mm. Tvarovaný výtokový žlábek je umístěn nad spojením navazujících sloupů v případě, že je použito odvodnění ve sloupcích. Na spodním okraji fasády za vnitřní rovinu odvodnění je umístěna EPDM membrána pro odvedení veškeré vody z fasádních odvodňovacích drážek.dilatace: Tepelná dilatace: Při rozdílu teplot 40 C je pot řeba brát v úvahu dilatační roztažení hliníkových profilů v hodnotě 1mm/m. Dilatace příček je umožněna s pomocí oválných montážních otvorů a těsnících prvků z EPDM na obou koncích příček. Prodloužení a zkracování sloupů je umožněno pomocí hliníkových vložek do komor sloupů. Vložka je vložena do komor obou napojovaných sloupů. V závislosti na směru dilatačního pohybu je vložka sešroubována s jedním ze spojovaných sloupů. Viditelná část dilatačního spoje je vyplněna silikonem. Těsnost proti vodě je zaručena instalací 2 hliníkových vložek upevněných silikonem do odvodňovacích drážek horního sloupu. Dilatační spoj budovy: Sloup je rozdělen tak, aby byl umožněn dostatečný pohyb v dilatačním spoji. Montáž a upevnění: Sloupy jsou upevněny k nosné konstrukci podle potřeby buď systémovými hliníkovými, nebo ocelovými galvanizovanými kotvami. Kotvení fasádní stěny k nosné konstrukci musí být navrženo tak, aby pohyby budovy nebyly přenášeny do fasádních stěn. Mimoto musí fasádní plášť dilatovat nezávisle na nosné konstrukci. Specializovaná smluvní organizace by měla provést výpočty kotvení. Kotvení je provedeno do otvorů v kotvách, které umožňují rektifikaci ve třech směrech. V případě průběžných sloupů kotvených na úrovni více podlaží 1 kotva musí být provedena jako pevná a nosná a ostatní kotvy jsou kluzné v rámci oválných otvorů pro umožnění dilatačních pohybů. Provedení kotvících prvků musí umožnit vertikální vyrovnání fasády nezávisle na rovinatosti nosných stropních konstrukcí. Těsnící membrána (butyl, EPDM,...) je instalována mezi vnitřní nosnou konstrukcí a rovinou odvodnění fasádní stěny. Tato membrána zajišťuje vodotěsnost a odolnost proti větru (neprůvzdušnost) a v rozích je slepena nebo svařena. Konstrukční propojení fasády na jejím vnějším obvodu záleží na materiálech použitých na okolní konstrukce. Napojení na budovu je ovlivněno typy materiálů a jejich tloušťkou. Pokud jsou použity hliníkové profily (standardní profily nebo plechy), napojovací spára musí vždy obsahovat těsnící pásku a pružné připojení.

8 Řezy : Typický sloupek : Typická příčka :

SCZ3200 Okenní systém

SCZ3200 Okenní systém SCZ3200 Okenní systém Vysoce izolační tříkomorový okenní systém Označení: Sapa Building System Avantis 70 SHI ZÁKLADNÍ POPIS Avantis 70 SHI je tříkomorový tepelně izolovaný sklopný a otočný systém s vestavnou

Více

SCZ5200 Výbuchu odolný systém pro okna a dveře

SCZ5200 Výbuchu odolný systém pro okna a dveře SCZ5200 Výbuchu odolný systém pro okna a dveře Izolovaný dvoukomorový okenní systém Označení: Sapa Building System Powerframe ZÁKLADNÍ POPIS Powerframe je dvoukomorový výbuchu odolný systém s tepelnou

Více

AA 100 HW AA 100 HW. Technická data. odvodňovací tvarovaný díl svislá příčka fasádní spojka. vnější těsnění pro zasklení. příčka

AA 100 HW AA 100 HW. Technická data. odvodňovací tvarovaný díl svislá příčka fasádní spojka. vnější těsnění pro zasklení. příčka AA 100 HW Technická data pohledová šířka: 50 mm stavební hloubky: 7,5 mm 275 mm sloupek 65 mm 275 mm rohový sloupek 65 mm 85 mm dilatační sloupek 85 mm 145 mm Způsoby : - a sloupek- s odvodněním pole a

Více

HLINÍKOVÉ SYSTÉMY PRO OKNA, DVEŘE A FASÁDY

HLINÍKOVÉ SYSTÉMY PRO OKNA, DVEŘE A FASÁDY HLINÍKOVÉ SYSTÉMY PRO OKNA, DVEŘE A FASÁDY COR 70 INDUSTRIAL s PTM MILLENNIUM 2000 bez PTM MILLENNIUM Plus FASÁDNÍ SYSTÉM TP-52 ZDVIŽNĚ POSUVNÝ SYSTÉM 4500 A 4600 s PTM vyrobeno z profilů HLINÍKOVÁ OKNA,

Více

Modulární podhledový systém KV - B/105.02/A Modulární podhledový systém KNIHA VÝROBKŮ. Podhledy 1/

Modulární podhledový systém KV - B/105.02/A Modulární podhledový systém KNIHA VÝROBKŮ. Podhledy 1/ 105.02.1 Popis Stropní panely 105.02 jsou určeny pro vestavbu samonosných podhledů čistých prostor, kde se počítá s omezeným pohybem osob na horní straně podhledu při montáži a servisních pracích. K přichycení

Více

SLUNOLAMY. horizontální, vertikální, fixní, pohyblivé

SLUNOLAMY. horizontální, vertikální, fixní, pohyblivé SLUNOLAMY horizontální, vertikální, fixní, pohyblivé 1 Souhrnné informace - specifikace Sluneční světlo nás ovlivňuje každý den. Působí na naši psychiku, náladu a pracovní výkon. Pro zdravé pracovní prostředí

Více

ZÁKLADNÍ POKYNY PRO MONTÁŽ SKEL

ZÁKLADNÍ POKYNY PRO MONTÁŽ SKEL ZÁKLADNÍ POKYNY PRO MONTÁŽ SKEL 1. ÚVODEM Následující text obsahuje pouze nejdůležitější informace a principy týkající se osazování nejběžnějších typů skel do otvorových výplní. V jednotlivých specifických

Více

Montáž. Čelní pohled horizontální orientace desek. vertikální orientace desek. 400 mm. 800 mm. 50 mm. 400 mm 300 mm. 350 mm.

Montáž. Čelní pohled horizontální orientace desek. vertikální orientace desek. 400 mm. 800 mm. 50 mm. 400 mm 300 mm. 350 mm. Montáž Poznámka! Pokud bude montáž dle níže uvedených obrázků buď vertikálně nebo horizontálně, tak Cembrit Express může být montován do výšky 2 pater. V případě vyšších budov musí být zatížení větrem

Více

Odvodnění a dekomprese PRESTIGE

Odvodnění a dekomprese PRESTIGE INCON 5.11.2010 1 Odvodnění a dekomprese PRESTIGE 2 Odvodnění rámů Prestige 3 Dekomprese rámů Prestige 4 Odvodnění křídel Prestige 5 Dekomprese křídel Prestige 6 Odvodnění sloupků Prestige 7 Dekomprese

Více

Avantis 75. Okna a dveře. Sapa Building System

Avantis 75. Okna a dveře. Sapa Building System Avantis 75 Okna a dveře Sapa Building System Avantis 75 je tříkomorový systém oken a dveří s přerušením tepelných mostů, který představuje nejvyšší standard pro tepelnou izolaci a stabilitu. Avantis 75

Více

Zarážený profil MSP-HDG-RP

Zarážený profil MSP-HDG-RP Zarážený profil MSP-HDG-RP Ražený nosný sloupek pro konstrukci pozemního solárního parku Dostupný v různých délkách 1500 až 3600 mm Přenos síly a momentů díky tvarovaným spojům. Žárově zinkované provedení

Více

FASÁDNÍPLÁŠTĚ na chemickometalické bázi

FASÁDNÍPLÁŠTĚ na chemickometalické bázi FASÁDNÍPLÁŠTĚ na chemickometalické bázi POZEMNÍ STAVITELSTVÍ VII. PROF. ING. MILOSLAV PAVLÍK, CSc. Ústav makromolekulární chemie Praha 6 Petřiny Ing.arch. Prager LEHKÉ OBVODOVÉ PLÁŠTĚ Budova Ingstavu,

Více

Tabulka 5 Specifické prvky

Tabulka 5 Specifické prvky Tabulka 5 Specifické prvky 1 Podhledy (s působením požáru ze spodní strany) 1.1 Podhled s přídavnou izolací vloženou mezi dřevěné stropní nosníky, druh DP2 1 - stropní záklop 2 - dřevěné nosníky (vzdálené

Více

ALU LED Lišty. CZ: +420608744785 SK: +421907261790 e-mail:office@dovimex.cz, www.dovimex.cz

ALU LED Lišty. CZ: +420608744785 SK: +421907261790 e-mail:office@dovimex.cz, www.dovimex.cz ALU LED Lišty št Slovak:T.Vansovej 1915, Púchov 02001 1 Slovak:T.Vansovej 1915, Púchov 02001 2 ALU LED Lišty Profil 45 MDF Dĺžka profilu 100cm, 45 -lakovaný MDF profil, štandardné farby RAL S2005Y20R,

Více

skryté bez přesahujících těsnění panty skryté s integrovaným středovým těsněním odvodnění INVIGA SYSTEM GALES SYSTEM

skryté bez přesahujících těsnění panty skryté s integrovaným středovým těsněním odvodnění INVIGA SYSTEM GALES SYSTEM 1 bez přesahujících těsnění INVIGA SYSTEM 2 skryté panty 3 4 s integrovaným středovým těsněním GALES SYSTEM skryté odvodnění SOEASY So Easy je rodina hliníkových systémů pro výrobu oken a dveří. Hlavní

Více

COLTLITE POPIS VÝROBKU COLTLITE

COLTLITE POPIS VÝROBKU COLTLITE POPIS VÝROBKU FUNKCE VÝROBKU: Lamelové okno Coltlite je určeno k přirozenému větrání budov, dennímu osvětlení vnitřních prostor budov a dále k přirozenému odvodu kouře a tepla při požáru. Okno Coltlite

Více

HLINÍKOVÝ KONSTRUKČNÍ SYSTÉM PRO ODVĚTRANÉ FASÁDY

HLINÍKOVÝ KONSTRUKČNÍ SYSTÉM PRO ODVĚTRANÉ FASÁDY HLINÍKOVÝ KONSTRUKČNÍ SYSTÉM PRO ODVĚTRANÉ FASÁDY katalog produktů PŘEDSTAVENÍ SYSTÉMU HAFIX Hliníkový konstrukční systém pro odvětrané fasády pro zavěšení všech druhů fasádních desek. Přednosti systému

Více

Spodní stavba. Hranice mezi v tabulce uvedenými typy hydrofyzikálního namáhání se doporučuje provést přetažením hydroizolace v rozsahu 0,3 m.

Spodní stavba. Hranice mezi v tabulce uvedenými typy hydrofyzikálního namáhání se doporučuje provést přetažením hydroizolace v rozsahu 0,3 m. Spodní stavba Ochrana před pronikání podpovrchové vody (zemní vlhkosti, prosakující vodě a podzemní vodě) do konstrukcí je prováděna převážně povlakovou tj. vodotěsnou hydroizolací a to převážně asfaltovými

Více

Montované technologie. Technologie staveb Jan Kotšmíd,3.S

Montované technologie. Technologie staveb Jan Kotšmíd,3.S Montované technologie Technologie staveb Jan Kotšmíd,3.S Montované železobetonové stavby U montovaného skeletu je rozdělena nosná část sloupy, průvlaky a stropní panely) a výplňová část (stěny): Podle

Více

Hliníková okna, dveře, fasády systém Heroal

Hliníková okna, dveře, fasády systém Heroal Výrobky z hliníkových profilů Oproti plastovým systémům či prvkům z Euro hranolu je možné navrhovat větší rozměry a výplně s vyšší hmotností. Jejich použití je také vhodnější do budov se zvýšenou frekvencí

Více

tpf.cz @tpf.cz www.t 40 621 E : tpf@ T: +420 271740621 00 Praha 10 12/273 101 TPF s.r.o. Krymská

tpf.cz @tpf.cz www.t 40 621 E : tpf@ T: +420 271740621 00 Praha 10 12/273 101 TPF s.r.o. Krymská 12/273 101 00 Praha 10 T : +420 27174 40 621 E : tpf@ @ www.t LEHKÉ OBVODOVÉ PLÁŠTĚ (LOP) Ing. Roman Zahradnický TPF s.r.o., Krymská 12/273, 10100 Praha 10 T: +420 271740621 M: +420 602321149 zahradnicky@

Více

INTERIÉROVÉ DVEŘE 2012

INTERIÉROVÉ DVEŘE 2012 INTERIÉROVÉ DVEŘE 2012 interiérové dveře nejvyšší kvality INTERIÉROVÉ DVEŘE OBLOŽKOVÉ ZÁRUBNĚ DVEŘNÍ KOVÁNÍ Vše co vyrábíme, najdete pod jednou střechou www.albo.cz Materiály dveří a zárubní Firma ALBO

Více

Opti. Technický popis. Profilový systém. Produktová skupina. Materiál. Název Rehau Euro 70. Počet komor 5 Parametry U f

Opti. Technický popis. Profilový systém. Produktová skupina. Materiál. Název Rehau Euro 70. Počet komor 5 Parametry U f technický list Produktová skupina Třída Materiál Použití Opti Opti Bronze PVC Okna, balkonové dveře, posuvná okna 1 Technický popis Profilový systém Název Rehau Euro 70 Šířka 70 mm Počet komor 5 Parametry

Více

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ PS3B - OKNA VÝPLNĚ OTVORŮ OKNA

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ PS3B - OKNA VÝPLNĚ OTVORŮ OKNA VÝPLNĚ OTVORŮ OKNA Ing.Jaroslava Babánková Strana 1 (celkem 19) říjen 2016 VÝPLNĚ OTVORŮ ( v TOP ) okna denní osvětlení, větrání vnitřních prostor dveře vstup osob, bezpečnost, ( denní osvětlení ) vrata

Více

ZATEPLENÍ OBVODOVÉ STĚNY PROVĚTRÁVANÝM ZPŮSOBEM VNĚJŠÍ PLÁŠŤ - FASADNÍ DESKY PREFA. PS = posuvný bod NÁZEV VÝKRESU NÁZEV STAVBY INVESTOR

ZATEPLENÍ OBVODOVÉ STĚNY PROVĚTRÁVANÝM ZPŮSOBEM VNĚJŠÍ PLÁŠŤ - FASADNÍ DESKY PREFA. PS = posuvný bod NÁZEV VÝKRESU NÁZEV STAVBY INVESTOR PS = posuvný bod VNĚJŠÍ PLÁŠŤ - FASADNÍ DESKY PREFA ZDIVO TERMSTOP L - KONZOLA SPOJOVACÍ ŠROUB L- PROFIL 60/40/1,8mm VERTIKÁLNÍ FASÁDNÍ OBKLAD PREFA VZDUCHOVÁ MEZERA PREFA 4.1.1.01 ZODP. NOSNÝ ROŠT - VERTIKÁLNÍ

Více

COLTLITE POPIS VÝROBKU COLTLITE

COLTLITE POPIS VÝROBKU COLTLITE FUNKCE VÝROBKU: Lamelové okno Coltlite je určeno k přirozenému větrání budov, dennímu osvětlení vnitřních prostor budov a dále k přirozenému odvodu kouře a tepla při požáru. Okno Coltlite může být použito

Více

p l a s t vnímejte světlo a teplo domova d ř e v o h l i n í k Naše nabídka - HLINÍK

p l a s t vnímejte světlo a teplo domova d ř e v o h l i n í k Naše nabídka - HLINÍK h l i n í k d ř e v o p l a s t vnímejte světlo a teplo domova Naše nabídka - HLINÍK Vážený zákazníku! Naše hliníkové výrobky se objevují na českém trhu již od roku 1994. Patří k nim především: okna, vstupní

Více

EURO- Sluneční kolektory typ C20/C22

EURO- Sluneční kolektory typ C20/C22 TECHNICKÁ INFORMACE EURO- Sluneční kolektory typ C/C22 Wagner & Co Vysoce průhledné bezpečnostní sklo nebo antireflexní bezp. sklo Pryžové těsnění EPDM s vulkanizačním spojením rohů Eloxovaný hliníkový

Více

ZÁVĚSNÁ POSUVNÁ VRATA

ZÁVĚSNÁ POSUVNÁ VRATA ZÁVĚSNÁ POSUVNÁ VRATA Závěsná posuvná vrata WIŚNIOWSKI znamenají jednoduché a ekonomické řešení 32 PŘEDNOSTI EXPERT V TĚŽKÝCH SITUACÍCH Závěsná posuvná vrata WIŚNIOWSKI nejsou dodatečným zatížením střechy

Více

TECHNICKÝ LIST č. AAG/05a AAG plochý skleněný světlík v hliníkovém rámu s ochranou proti odkapávání a odpadávání

TECHNICKÝ LIST č. AAG/05a AAG plochý skleněný světlík v hliníkovém rámu s ochranou proti odkapávání a odpadávání TECHNICKÝ LIST č. AAG/05a AAG plochý skleněný světlík v hliníkovém rámu s ochranou proti odkapávání a odpadávání Popis: AAG světlíky s novým Al profilem vynikají moderním vzhledem a výbornými termoizolačními

Více

obousměrný rošt - eliminace deformací obkladu skrytý spoj s kluzným uložením desek dodatečná úprava spár dlouhá životnost technická podpora

obousměrný rošt - eliminace deformací obkladu skrytý spoj s kluzným uložením desek dodatečná úprava spár dlouhá životnost technická podpora HLINÍKOVÝ KONSTRUKČNÍ SYSTÉM PRO ODVĚTRANÉ FASÁDY Hliníkový systém pro montáž odvětraných fasád vyvinutý pro použití cementotřískových, vláknocementových, kompaktních a ostatních desek na bázi dřeva, kovu

Více

TERMO + holding, a. s.

TERMO + holding, a. s. Parapetní systémy 10/2018 TERMO + holding, a. s. Produktový katalog Klíčovou součást zakázkové výroby společnosti TERMO + holding, a.s. tvoří systémové klempířské prvky. Tyto systémy byly samostatně vyvinuty

Více

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ PS3B - OKNA VÝPLNĚ OTVORŮ OKNA

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ PS3B - OKNA VÝPLNĚ OTVORŮ OKNA VÝPLNĚ OTVORŮ OKNA Ing.Jaroslava Babánková Strana 1 (celkem 19) říjen 2014 VÝPLNĚ OTVORŮ ( v TOP ) okna denní osvětlení, větrání vnitřních prostor dveře vstup osob, bezpečnost, ( denní osvětlení ) vrata

Více

Dodejte vaší fasádě energii s architektonicky působivým panelem Liberta Solar, který je určený pro zabudované fotovoltaické panelové systémy.

Dodejte vaší fasádě energii s architektonicky působivým panelem Liberta Solar, který je určený pro zabudované fotovoltaické panelové systémy. LIBERTA SOLAR FACADE Dodejte vaší fasádě energii s architektonicky působivým panelem Liberta Solar, který je určený pro zabudované fotovoltaické panelové systémy. INSPIRUJTE SE! Vychutnejte si tvar a detail

Více

HLINÍKOVÉ SKŘÍNĚ ALUFORM

HLINÍKOVÉ SKŘÍNĚ ALUFORM Hliníkové tlakově lité skříně pro MCR a automatizaci. Připravené pro instalaci membránových klávesnic na čelní stranu. Pravoúhlé přechody stěn a základny. Technické údaje Materiál: Hliníková slitina AC-AlSi

Více

Protipožární systémy

Protipožární systémy Profilový systém OCEL A NEREZ V ARCHITEKTUŘE Economy Systém neizolovaných profilů pro okna, dveře a stěny Janisol Systém profilů s přerušeným tepelným mostem pro okna, dveře a stěny VISS Izolované fasádní

Více

Max Exterior balkonové podlahové desky

Max Exterior balkonové podlahové desky BALKONOVÁ PODLAHOVÁ DESKA Max balkonové podlahové desky Obr. 1 POVRCH HEXA Obr. 2 AKRYL-POLYURETAN (ochrana proti povětrnostním vlivům) S POVRCHEM HEXA UNI-DEKOR POPIS MATERIÁLU Max balkonové podlahové

Více

DOPORUČENÍ PRO MONTÁŽ-palubky :

DOPORUČENÍ PRO MONTÁŽ-palubky : Vertikální instalace obkladu na stěny (lamely svisle) : DOPORUČENÍ PRO MONTÁŽ-palubky : 1. Ke stěně přišroubujte vodorovně dřevěné latě (rozměru cca. 30 x 25 mm) nebo latě z PVC (P9050, o rozměru 32 x

Více

OBLOUKOVÉ SVĚTLÍKY P E N D I N G TECHNICKÁ SLOŽKA. Cintralux alu 25 mm. Hliníkový obloukový světlík s vícestěnnou polykarbonátovou výplní

OBLOUKOVÉ SVĚTLÍKY P E N D I N G TECHNICKÁ SLOŽKA. Cintralux alu 25 mm. Hliníkový obloukový světlík s vícestěnnou polykarbonátovou výplní OBLOUKOVÉ SVĚTLÍKY PATENT TECHNICKÁ SLOŽKA P E N D I N G Cintralux alu 25 mm Hliníkový obloukový světlík s vícestěnnou polykarbonátovou výplní 01-02-2018 Obecný popis výrobku Obloukový světlík je vyroben

Více

Čisté prostory INWALL SYSTEMS. Projekční data 1 08/2003 (CZ) Čisté prostory - INWALL SYSTEMS 08/2003 (CZ)

Čisté prostory INWALL SYSTEMS. Projekční data 1 08/2003 (CZ) Čisté prostory - INWALL SYSTEMS 08/2003 (CZ) Čisté prostory Projekční data INWALL SYSTEMS 1 08/2003 (CZ) Řez čistým prostorem Legenda: 1- Panel W 2 Úvod LVZ, a.s. vyrábí a dodává pro čisté prostory obklad INWALL SYSTEMS, který je patentově chráněný

Více

Stavební připravenost otvorů pro montáž oken, dveří a portálů společnosti Geus okna a.s. dle ČSN Okna a vnější dveře Požadavky na zabudování

Stavební připravenost otvorů pro montáž oken, dveří a portálů společnosti Geus okna a.s. dle ČSN Okna a vnější dveře Požadavky na zabudování Stavební připravenost otvorů pro montáž oken, dveří a portálů společnosti Geus okna a.s. dle ČSN 74 6077 - Okna a vnější dveře Požadavky na zabudování Geus okna a.s. Modřanská 409/68 143 00 Praha 4 - Modřany

Více

MiltDesign. Bezrámové příčky s dvojsklem.

MiltDesign. Bezrámové příčky s dvojsklem. Bezrámové příčky s dvojsklem www.milt.cz Nadčasové interiéry Přestavitelné příčky s dvojsklem nemají vertikální sloupky jak mezi moduly, tak v kolmých nebo šikmých napojeních prosklených příček. Díky tomu

Více

Zinková vrstva. Pasivační vrstva. Základní nátěr. Povrchová vrstva. Ocelový plech. Zinková vrstva. Pasivační vrstva.

Zinková vrstva. Pasivační vrstva. Základní nátěr. Povrchová vrstva. Ocelový plech. Zinková vrstva. Pasivační vrstva. Zinková vrstva Pasivační vrstva Základní nátěr Povrchová vrstva Ocelový plech Zinková vrstva Pasivační vrstva Základní nátěr Ochranný barevný nátěr Barevné povrchové úpravy Pural Matt 50 µm Pural Matt

Více

TECHNICKÝ LIST č. AAG/06a AAG plochý skleněný světlík v hliníkovém rámu

TECHNICKÝ LIST č. AAG/06a AAG plochý skleněný světlík v hliníkovém rámu TECHNICKÝ LIST č. AAG/06a AAG plochý skleněný světlík v hliníkovém rámu Popis: AAG světlíky s novým Al profilem vynikají moderním vzhledem a výbornými termoizolačními parametry. Výhodou je samočistící

Více

Rámové zasklívací systémy Hliníkové zábradlí Doplňky

Rámové zasklívací systémy Hliníkové zábradlí Doplňky Prostor Světlo Elegance Rámové zasklívací systémy Hliníkové zábradlí Doplňky AluFlexi Rámový posuvný systém AluFlexi Popis systému: systém zasklení s možností posuvu křídel do stran. Plynulý pojezd křídel

Více

TECHNICKÝ LIST č. AAG/07a AAG plochý skleněný světlík v hliníkovém rámu

TECHNICKÝ LIST č. AAG/07a AAG plochý skleněný světlík v hliníkovém rámu TECHNICKÝ LIST č. AAG/07a AAG plochý skleněný světlík v hliníkovém rámu Popis: AAG světlíky s novým Al profilem vynikají moderním vzhledem a výbornými termoizolačními parametry. Výhodou je samočistící

Více

ZÁKLADNÍ PĚTIDENNÍ ŠKOLENÍ

ZÁKLADNÍ PĚTIDENNÍ ŠKOLENÍ ZÁKLADNÍ PĚTIDENNÍ ŠKOLENÍ Učební plán: 1. Den: 6 hodin 1) Zahájení Představení firmy Rigips, dceřinné společnosti největšího světového výrobce sádrokartonu nadnárodního koncernu Saint-Gobain. Historie

Více

Instalace střešního okna VELUX do masivní střechy Ytong Komfort

Instalace střešního okna VELUX do masivní střechy Ytong Komfort Instalace střešního okna VELUX do masivní střechy Ytong Komfort Denní světlo je nenahraditelné a s pomocí střešních oken ho přivedeme dovnitř interiéru. Střešní okno VELUX můžeme osadit i do masivní těžké

Více

OVLÁDACÍ SKŘÍNĚ SL 3000

OVLÁDACÍ SKŘÍNĚ SL 3000 OVLÁDACÍ SKŘÍNĚ SL 3000 Univerzální skříně pro automatizaci. Volitelné rozměry pro šířku, délku a hloubku. Přední i zadní dvířka na pantech. Možnost instalace čelního panelu z vnější nebo vnitřní strany.

Více

Betonové transformační stanice. typu pf.p. s vnitřní obsluhou. Up to 40.5 kv -1600 kva. Reliable innovation. Personal solutions. www.ormazabal.

Betonové transformační stanice. typu pf.p. s vnitřní obsluhou. Up to 40.5 kv -1600 kva. Reliable innovation. Personal solutions. www.ormazabal. Betonové transformační stanice typu Reliable innovation. Personal solutions. www.ormazabal.com Betonové transformační stanice Popis Transformační stanice typu jsou určeny pro kabelové sítě využívané energetickými

Více

Správné použití bezpečnostního skla Směrnice S03/2015 ČKLOP

Správné použití bezpečnostního skla Směrnice S03/2015 ČKLOP Správné použití bezpečnostního skla Směrnice S03/2015 ČKLOP /Bezpečnost /Normy a předpisy /Správné použití bezpečnostního skla Směrnice S03/2015 ČKLOP 4.2.2015 Miroslav Sázovský Bezpečnost/ Normy a předpisy

Více

NEW RYA. Sestavený rozvaděč jednoduše rozložitelný, IP20, nosnost 1200/1500 kg

NEW RYA. Sestavený rozvaděč jednoduše rozložitelný, IP20, nosnost 1200/1500 kg NEW 0 0 0 0 0 1 1 0 0 1 0 0 0 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 1 1 Sestavený rozvaděč jednoduše rozložitelný, IP20, nosnost /1500 kg 55 Uchycení vertikálních lišt v rozvaděči šíře 600 mm. Montáž skeletu tvářecími

Více

VENKOVNÍ HLINÍKOVÝ PARAPET PROTLAČOVANÝ. R.S.P. s.r.o. Týn nad Vltavou 28-40

VENKOVNÍ HLINÍKOVÝ PARAPET PROTLAČOVANÝ. R.S.P. s.r.o. Týn nad Vltavou 28-40 VENKOVNÍ HLINÍKOVÝ PARAPET PROTLAČOVANÝ VENKOVNÍ HLINÍKOVÝ PARAPET PROTLAČOVANÝ R.S.P. s.r.o. Týn nad Vltavou 28 28-40 Verze: PA-13.0.18 Platnost od: 15.11.2018 Technické změny vyhrazeny! HLINÍKOVÝ PARAPET

Více

Štěrbinová vyúsť (HELLA-A), do kazetového podhledu (HELLA-AT) HELLA-T 1. L 1

Štěrbinová vyúsť (HELLA-A), do kazetového podhledu (HELLA-AT) HELLA-T 1. L 1 2 Štěrbinové vyústky Štěrbinová vyúsť (-A), do kazetového podhledu (-AT) -T Velikost (délka vyústi L) 1 500-1500 Velikost (délka L 1 ) 1 600, 1200, 1800, 2400 černá (RAL 9005) B černá (RAL 9005) B Barva

Více

CONNECTING TO ENERGY. Solar Mounting Systems. www.sunfixings.com FRAME TEGRA TEGRA TEGRA PARK WALL TUNING TEGRA TEGRA TEGRA MAGE GROUP

CONNECTING TO ENERGY. Solar Mounting Systems. www.sunfixings.com FRAME TEGRA TEGRA TEGRA PARK WALL TUNING TEGRA TEGRA TEGRA MAGE GROUP CONNECTING TO ENERGY Solar Mounting Systems www.sunfixings.com ON WALL IN PARK FRAME TUNING MAGE GROUP SYSTÉMY PRO MONTÁŽ NA STŘECHU PRO STŘECHY Z VLNITÉHO PLECHU SADA SOLÁRNÍ KONZOLY R-G01 Pro střechy

Více

Alu Click. Systém hliníkového zábradlí pro Vás... AluClick DuoTech s.r.o. DuoTech s.r.o.

Alu Click. Systém hliníkového zábradlí pro Vás... AluClick DuoTech s.r.o. DuoTech s.r.o. AluClick Systém hliníkového zábradlí pro Vás... Úvod : Vážený zákazníku, dovolujeme si Vám představit náš výrobek AluClick - moderní špičkový systém hliníkového zábradlí určený především pro panelové domy

Více

Udržitelné systémy pro termické oddělení, konstrukce, izolování a utěsnění. basistherm UDPtherm FDKtherm RVBtherm PŘEHLED PRODUKTŮ

Udržitelné systémy pro termické oddělení, konstrukce, izolování a utěsnění. basistherm UDPtherm FDKtherm RVBtherm PŘEHLED PRODUKTŮ Udržitelné systémy pro termické oddělení, konstrukce, izolování a utěsnění basistherm UDPtherm FDKtherm RVBtherm PŘEHLED PRODUKTŮ 01 02 materiál POUŽITÍ KERDYN GREEN FST Kerdyn Green FST, nová alternativa

Více

ZÁVĚSNÝ SYSTÉM GTK ELEKTRONIC

ZÁVĚSNÝ SYSTÉM GTK ELEKTRONIC Průmyslový závěsný systém pro ovládací skříně. Modulární konstrukce s volně přístupným kabelovým kanálem. Možnosti montáže na stěnu, na stroj, na podlahu. Technické údaje Materiál: Nosný profil - DIN EN

Více

NOVINKA! TECEdrainpoint S podlahové vpusti. Kompaktní, osobitý a všestranný stavebnicový systém

NOVINKA! TECEdrainpoint S podlahové vpusti. Kompaktní, osobitý a všestranný stavebnicový systém NOVINKA! TECEdrainpoint S podlahové vpusti Kompaktní, osobitý a všestranný stavebnicový systém 2 TECEdrainpoint S TECEdrainpoint S princip na bázi stavebnice. Kompaktní, osobitý, všestranný TECEdrainpoint

Více

Anotace Zastávkový přístřešek a zábradlí pro Prahu Prahu

Anotace Zastávkový přístřešek a zábradlí pro Prahu Prahu Anotace Zastávkový přístřešek a zábradlí pro Prahu Prahu Návrh přirozeně splývá s Pražským prostředím, které je různorodé mnoha architektonickými styly. Hodí se do historické, moderní i panelové zástavby.

Více

NOVINKA БЕЗРАМНЫЕ ДУШЕВЫЕ RADOST ОГРАЖДЕНИЯ ZE SPRCHOVÁNÍ С ПРИСТЕНОЧНЫМ ПРОФИЛЕМ SPRCHOVÉ KABINY MODUL 1400

NOVINKA БЕЗРАМНЫЕ ДУШЕВЫЕ RADOST ОГРАЖДЕНИЯ ZE SPRCHOVÁNÍ С ПРИСТЕНОЧНЫМ ПРОФИЛЕМ SPRCHOVÉ KABINY MODUL 1400 NOVINKA БЕЗРАМНЫЕ ДУШЕВЫЕ RADOST ОГРАЖДЕНИЯ ZE SPRCHOVÁNÍ С ПРИСТЕНОЧНЫМ ПРОФИЛЕМ SPRCHOVÉ KABINY MODUL 1400 Katalog 2015 MODUL 1400 je kompletní sprchová kabina doplněná dveřmi ze série TOP line. Mnohonásobnost

Více

kurz PS III PODKLADY PRO ZPRACOVÁNÍ DETAILŮ OBVODOVÝCH PLÁŠŤŮ - TOP a LOP

kurz PS III PODKLADY PRO ZPRACOVÁNÍ DETAILŮ OBVODOVÝCH PLÁŠŤŮ - TOP a LOP kurz PS III PODKLADY PRO ZPRACOVÁNÍ DETAILŮ OBVODOVÝCH PLÁŠŤŮ - TOP a LOP zadání pro zpracování konstrukčních úloh 1 AR 2014-2015 Ústav STAVITELSTVÍ I. VSTUPNÍ INFORMACE Příklady, které jsou uvedeny v

Více

pro montáž na rám okna nebo stěnu se zapuštěným vodícím profilem Obr. 2

pro montáž na rám okna nebo stěnu se zapuštěným vodícím profilem Obr. 2 Produktový list Název produktu: Samonosný systém - STF 2 Použití: pro montáž na rám okna nebo stěnu se zapuštěným vodícím profilem Přednosti: - rychlá montáž žaluzií a nižší náklady na montáž - možnost

Více

AA 720 DVEŘE TEPELNĚ IZOLOVANÉ PROTIPOŽÁRNÍ. Nejvyšší modularita a nejjednodušší integrace zvláštních požadavků.

AA 720 DVEŘE TEPELNĚ IZOLOVANÉ PROTIPOŽÁRNÍ. Nejvyšší modularita a nejjednodušší integrace zvláštních požadavků. AA 720 DVEŘE TEPELNĚ IZOLOVANÉ PROTIPOŽÁRNÍ Nejvyšší modularita a nejjednodušší integrace zvláštních požadavků. Náš princip: Vidíme úkoly očima našich zákazníků. Erkennen, worum es geht. Mit System. Rozpoznáme,

Více

Ceník výrobků. platnost od 1.1.2012

Ceník výrobků. platnost od 1.1.2012 Ceník výrobků platnost od 1.1.2012 Tento ceník je pouze orientační. Ceny jsou uváděny bez DPH. Konečnou cenu může ovlivnit jak výběr vhodné tloušťky použitého materiálu, tak nestandardní barva či způsob

Více

DOKUMENTACE. ZASKLENÍ LODŽIÍ (panelový obytný objekt typu T-06B) THERMALUX BEZRÁMOVÝ. Mandysova Hradec Králové. Vlastníci bytových jednotek

DOKUMENTACE. ZASKLENÍ LODŽIÍ (panelový obytný objekt typu T-06B) THERMALUX BEZRÁMOVÝ. Mandysova Hradec Králové. Vlastníci bytových jednotek DOKUMENTACE NÁZEV AKCE : ZASKLÍVACÍ SYSTÉM : OBJEKT : INVESTOR : ZASKLENÍ LODŽIÍ (panelový obytný objekt typu T-06B) THERMALUX BEZRÁMOVÝ Mandysova 1301 1308 Hradec Králové Vlastníci bytových jednotek ZHOTOVITEL

Více

HLINÍKOVÁ OKNA A DVEŘE VEKRA 2010 / 2011 / Vekra vydrží víc, než byste čekali

HLINÍKOVÁ OKNA A DVEŘE VEKRA 2010 / 2011 / Vekra vydrží víc, než byste čekali HLINÍKOVÁ OKNA A DVEŘE VEKRA 2010 / 2011 / Vekra vydrží víc, než byste čekali 1 / Izolační dvojsklo či trojsklo s inertním plynem (argon). 2 / Interiérové a exteriérové zasklívací těsnění. 3 / Zasklívací

Více

Plechové rozvodné skříně

Plechové rozvodné skříně OMU Univerzální konstrukce/ skříně - OMU Využití Vnitřní skříně elektrických rozvodů, řídících zařízení, kontrola výrobních procesů a zařízení Způsob instalace Uvnitř budov ; Na fasádu ; Pod fasádu. Podmínky

Více

Technický list výrobku NOVABRIK REGULAR

Technický list výrobku NOVABRIK REGULAR NOVABRIK CZECH, s.r.o. Lezník 133, 572 01 Polička Technický list výrobku NOVABRIK REGULAR Definice a skladba sestavy Předmětem Evropského technického posouzení (ETA) je odvětrávaná obkladová sestava pro

Více

FAÇALU LR 110 MONTÁŽNÍ NÁVOD. Systém hliníkové nosné konstrukce pro předvěšené odvětrávané fasády

FAÇALU LR 110 MONTÁŽNÍ NÁVOD. Systém hliníkové nosné konstrukce pro předvěšené odvětrávané fasády MONTÁŽNÍ NÁVOD FAÇALU LR 110 Systém hliníkové nosné konstrukce pro předvěšené odvětrávané fasády Pražská 686 500 04 HRADEC KRÁLOVÉ Tel : 495 535 671 Fax : 495 535 672 Montážní návod hliníkové nosné konstukce

Více

DEKPANEL SPRÁVNÁ VOLBA PRO VAŠI DŘEVOSTAVBU MASIVNÍ DŘEVĚNÉ PANELY

DEKPANEL SPRÁVNÁ VOLBA PRO VAŠI DŘEVOSTAVBU MASIVNÍ DŘEVĚNÉ PANELY DEKPANEL SPRÁVNÁ VOLBA PRO VAŠI DŘEVOSTAVBU MASIVNÍ DŘEVĚNÉ PANELY 1 PRINCIP SYSTÉMU DEKPANEL D Vnější tepelněizolační vrstva brání prostupu tepla stěnou a zajišťuje příjemné vnitřní prostředí v interiéru.

Více

Pokyny k instalaci Vertikální montáž Qbiss One B

Pokyny k instalaci Vertikální montáž Qbiss One B Pokyny k instalaci Vertikální montáž Qbiss One B Q 0 - Pokyny k instalaci verze.6 červenec 0 OBSAH.0 Popis systému []. Postupy montáže []. Složení systému []. Složení fasádního prvku []. Technické specifikace

Více

beata doporučená sestava informační tabule a vitríny

beata doporučená sestava informační tabule a vitríny beata strana 12 32 strana 23 strana 33,35 strana 65 beata Informační panel doplňující řadu městského mobiliáře Beata. Tabule sendvičové konstrukce je doplněna hranatými stojinami. Tabule lze napojit použitím

Více

vnímejte světlo a teplo domova

vnímejte světlo a teplo domova vnímejte světlo a teplo domova hliník dřevo plast Na e nabídka - HLINÍK Vážený zákazníku! Naše hliníkové výrobky se objevují na českém trhu již od roku 1994. Patří k nim především: okna, vstupní dveře,

Více

Technický list lamelový obklad, podhled Atena

Technický list lamelový obklad, podhled Atena Technický list Lamelový obklad, podhled Atena List č.1/6 Technický list lamelový obklad, podhled Atena Fasádní a podhledové obklady z hliníku, oceli Atena série,,c ( typ P 100C, P 150C, P 200C, P 300C),

Více

pro opláštění střech i stěn

pro opláštění střech i stěn BEMO BezešrouBOvé systémy pro opláštění střech i stěn Systém profilů se stojatou drážkou absolutní volnost při návrhu bezúdržbová dokonale funkční krytina i pro střechy s malým spádem možno dosáhnout jakéhokoli

Více

MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA PLASTOVÁ OKNA DVEŘE. www.rehau.cz. Stavebnictví Automotive Průmysl

MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA PLASTOVÁ OKNA DVEŘE. www.rehau.cz. Stavebnictví Automotive Průmysl MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA PLASTOVÁ OKNA DVEŘE www.rehau.cz Stavebnictví Automotive Průmysl Provedení montáže Kvalita vysoce kvalitních oken stojí a padá s provedením jejich připojení k obvodové konstrukci. Odborně

Více

IP65 EN 60529 ROZVODNICE BEZ SVORKOVNICE - ŠEDÁ RAL 7035. Ui 1000V EN 62208. Vnější rozměry. LxHxD (mm)

IP65 EN 60529 ROZVODNICE BEZ SVORKOVNICE - ŠEDÁ RAL 7035. Ui 1000V EN 62208. Vnější rozměry. LxHxD (mm) Řada 40 CD Nástěnné rozvodnice a skříně 40 CDK - Nástĕnné rozvodnice ve vyšším krytí - IP65-25 C +60 C 10 J IP65 Kouřové transparentní dveře - hladké stěny GW40101 ROZVODNICE BEZ SVORKOVNICE - ŠEDÁ RAL

Více

Popis Svislá markýza, typ 450

Popis Svislá markýza, typ 450 Popis Svislá markýza, typ 450 11 9 obr. 105: Svislá markýza, typ 450 1 Držák pro stropní montáž 2 Držák pro nástěnnou montáž 3 Krycí clona 4 Lankové vedení 5 Napínací patka 6 Upínací třmen 7 Pružinový

Více

1. stránka Návod na montáž DECO/WOOD SIDING DECO SIDING WOOD SIDING. (typ 2015) NÁVOD NA MONTÁŽ odvětrávaného fasádního systému. Verze 2017/07-01 CZ

1. stránka Návod na montáž DECO/WOOD SIDING DECO SIDING WOOD SIDING. (typ 2015) NÁVOD NA MONTÁŽ odvětrávaného fasádního systému. Verze 2017/07-01 CZ 1. stránka Návod na montáž DECO/WOOD SIDING DECO SIDING WOOD SIDING (typ 2015) NÁVOD NA MONTÁŽ odvětrávaného fasádního systému 2. stránka Návod na montáž DECO/WOOD SIDING Základní prvky fasádního systému

Více

Informace. EJOT samovrtné šrouby SAPHIR JT2. pozinkovaná. materiál stavebních dílců maximální vrtací kapacita v mm. EJOT závitotvorné šrouby

Informace. EJOT samovrtné šrouby SAPHIR JT2. pozinkovaná. materiál stavebních dílců maximální vrtací kapacita v mm. EJOT závitotvorné šrouby Upevňování profilovaných Informace Samovrtné šrouby 4 Samovrtné šrouby EJOT SAPHIR spojování stavebních dílců v jedné pracovní operaci vrtání, tvorba závitu a spojení dílců šroubováním zkrácení doby montáže

Více

Střešní bezpečnostní systémy

Střešní bezpečnostní systémy Izolační střešní a stěnové panely Česká republika 03/2019 Střešní bezpečnostní systémy Bezpečí na prvním místě Střešní bezpečnostní systémy Střešní bezpečnostní systémy Kingspan plně vyhovují normě ČSN

Více

NÁVRHU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice

NÁVRHU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice 2. ŠIKMÉ A STRMÉ STŘECHY PRINCIPY NÁVRHU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu

Více

OBLOUKOVÝ SVĚTLÍK Skylight

OBLOUKOVÝ SVĚTLÍK Skylight č. 11-01/2010 IZOLPROTAN PŘEDSTAVUJE OBLOUKOVÝ SVĚTLÍK Skylight VÝROBEK SPOLUPRACUJÍCÍ FIRMY Vážení zájemci o obor hydroizolací, rádi bychom Vám představili kvalitní světlíky, které vyrábí s námi spolupracující

Více

TECEdrainline Seznam sortimentu. TECE odvodňovací technika Odd 2

TECEdrainline Seznam sortimentu. TECE odvodňovací technika Odd 2 TECEdrainline Seznam sortimentu TECEdrainline popis výrobku TECEdrainline Pod tímto sprchovým žlábkem je systém. Sprchový žlábek TECEdrainline vám umožňuje naplno využít výhody bezbariérového sprchového

Více

Dokumentace prvků. Zateplení a úprava fasády domu 150, 151. 1. etapa průčelí z náměstí

Dokumentace prvků. Zateplení a úprava fasády domu 150, 151. 1. etapa průčelí z náměstí Dokumentace prvků 1. etapa průčelí z náměstí Ing. Milan Pospíšil Jeseník 08/2009 I. Výkladce 2 I.1. Provedení 2 I.2. Pohled 3 I.3. Základní výkladec 4 I.4. Vchod MODIC I.5. Vchod DM drogerie 6 I.6. Vchod

Více

Corona CT 70 AS Plastový okenní systém Corona CT 70 AS. CORONA CT70 AS-2005.ppt

Corona CT 70 AS Plastový okenní systém Corona CT 70 AS. CORONA CT70 AS-2005.ppt Plastový okenní systém Corona CT 70 AS CORONA CT70 AS-2005.ppt 1 Systémové znaky Systémová technika v perfekci Coby ucelený sortiment otevírá Corona CT 70 AS veškeré možnosti při vytváření okenních prvků.

Více

KATALOG 2018 PEVNÉ A POSUVNÉ SÍTĚ PROTI HMYZU V

KATALOG 2018 PEVNÉ A POSUVNÉ SÍTĚ PROTI HMYZU V KATALOG 018 PEVNÉ A POSUVNÉ SÍTĚ PROTI HMYZU V0180809 OBSAH Všeobecné podmínky Typy sítí OKENNÍ PROFIL VÁLCOVANÝ - OV 5x10 OKENNÍ PROFIL EXTRUDOVANÝ - OE 4x4 OKENNÍ PROFIL EXTRUDOVANÝ - OE 3x11 LUX OKENNÍ

Více

ROZVÁDĚČOVÉ SKŘÍNĚ PRO ENERGETICKÉ OCHRANY + PŘÍSLUŠENSTVÍ

ROZVÁDĚČOVÉ SKŘÍNĚ PRO ENERGETICKÉ OCHRANY + PŘÍSLUŠENSTVÍ ESB ROZVADĚČE, a.s. K terminálu 7 619 00 Brno tel.: +420 515 502 111 fax: +420 515 502 101 www.esb-rozvadece.cz KATALOG ROZVÁDĚČOVÉ SKŘÍNĚ PRO ENERGETICKÉ OCHRANY + PŘÍSLUŠENSTVÍ REOS 1. POUŽITÍ Rozvaděče

Více

pro montáž na rám okna nebo stěnu s přiznaným (vyjímatelným) vodícím profilem Obr. 2

pro montáž na rám okna nebo stěnu s přiznaným (vyjímatelným) vodícím profilem Obr. 2 Produktový list Název produktu: Samonosný systém - STF 1 Použití: pro montáž na rám okna nebo stěnu s přiznaným (vyjímatelným) vodícím profilem Přednosti: - rychlá montáž žaluzií a nižší náklady na montáž

Více

PROTOKOL. Název výrobku: ALUPROF S.A. ul. Warszawska 153, Bielsko-Biala, Polsko IČ PL:

PROTOKOL. Název výrobku: ALUPROF S.A. ul. Warszawska 153, Bielsko-Biala, Polsko IČ PL: Centrum stavebního inženýrství a.s., Praha Centre of Building Construction Engineering Prague Akreditovaná zkušební laboratoř, Autorizovaná osoba, Notifikovaná osoba, Certifikační orgán Accredited Test

Více

Ke stažení na. Potřebujete bližší technické informace? Volejte linku naší technické podpory.

Ke stažení na. Potřebujete bližší technické informace? Volejte linku naší technické podpory. 13 +420 596 223 455 Potřebujete bližší technické informace? Volejte linku naší technické podpory. help@demos-trade.com Umíme nabídnout cokoliv z nábytkového kování. Proto nás neváhejte oslovit s vaší poptávkou.

Více

JEDNODUCHÝ/CENOVĚ VÝHODNÝ

JEDNODUCHÝ/CENOVĚ VÝHODNÝ GDS síťový systém JEDNODUCHÝ/CENOVĚ VÝHODNÝ Czech EFEKTIVNÍ A FUNKČNÍ OCHRANA PROTI HLUKU Na základě úspěšného systému panelů PLANTA byl nový protihlukový panel PLANTA ALUFERA přizpůsoben požadavkům evropských

Více

TECHNOLOGICKÝ LIST. Přehled konstrukcí. Technologie montáže. 1. Kovová konstrukce: 600 (625) 400 (417) 300 (313)

TECHNOLOGICKÝ LIST. Přehled konstrukcí. Technologie montáže. 1. Kovová konstrukce: 600 (625) 400 (417) 300 (313) Konstrukce: Sádrokartonové stěny na CW 150 - Požární odolnost EI 60 - konstrukční výška v závislosti na roztečích CW profilů a druhu opláštění až 15,5 metru Přehled konstrukcí Kód Konstr. Opláštění Tloušťka

Více

ZÁVĚSNÝ SYSTÉM GTN II

ZÁVĚSNÝ SYSTÉM GTN II Designový hliníkový nosný systém. Uzavřený profil, nebo konstrukce profilu s volně přístupným kabelovým kanálem. Lze kombinovat se všemi skříněmi systému. Technické údaje Materiál: Nosný profil - DIN EN

Více

ZÁVĚSNÝ SYSTÉM GTS. Technické údaje

ZÁVĚSNÝ SYSTÉM GTS. Technické údaje Průmyslový závěsný systém pro ovládací skříně. Pro střední zatížení do 30 kg. Modulární konstrukce s volně přístupným kabelovým kanálem. Umožňuje seřízení v závislosti na zatížení. Možnost kombinace s

Více

Program MOSAIC TM řešení na stěnu

Program MOSAIC TM řešení na stěnu A-PDF Split DEMO : Purchase from www.a-pdf.com to remove the watermark Program MOSAIC TM řešení na stěnu Rychlá a variabilní instalace. Zjednodušení údržby a realizace změn díky jednoduchému přístupu ke

Více

Atlantic, Marina ocelové a plastové rozvádìèe

Atlantic, Marina ocelové a plastové rozvádìèe tlantic, Marina ocelové a plastové rozvádìèe VN JŠÍ ROZM RY H Š V TLNTI (str. 425) KOV IP55 IK10 RL 7035 Dodávané s plnou montážní deskou MRIN (str. 426) PLST POLYESTER IP 66 IK 10 RL 7035 s plnými dve

Více