Z Á P I S. 27. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Podobné dokumenty
Z Á P I S. 24. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 26. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 25. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 20. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 10. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 17. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 23. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 29. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 7. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 2. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Zpráva o činnosti Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku dále jen VSBBP

Zpráva o činnosti Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku dále jen VSBBP

Zpráva o činnosti Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku dále jen VSBBP

Zpráva o činnosti Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku dále jen VSBBP

Z Á P I S. 15. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 3. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 1. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 28. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 30. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

107. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) v 9:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Petrus.

24. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) v 10:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

16. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

Z Á P I S. 18. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Host: pí Mgr. Voženílková, Ph.D., oddělení komunikace, vnějších vztahů a infocentra OKT ÚMČ. Ing. Matoušová (= 2 radní MČ).

Host: pí Mgr. Konrádová, Ph.D., oddělení komunikace, vnějších vztahů a infocentra OKT ÚMČ

Host: pí Mgr. Voženílková, Ph.D., oddělení komunikace, vnějších vztahů a infocentra OKT ÚMČ

17. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

Mgr. Tatranský, Mgr. Ludková (= 2 radní MČ).

23. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:05 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

27. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

13. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:10 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

14. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:05 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

22. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

6. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) v 9:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

Host: pí Mgr. Voženílková, Ph.D., oddělení komunikace, vnějších vztahů a infocentra OKT ÚMČ

dle prezenční listiny, která je součástí tohoto zápisu 1. Schválení programu jednání a ověřovatele zápisu

3. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:10 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

ZÁPIS. o průběhu 22/VI. zasedání Zastupitelstva městské části Brno-Chrlice, konaného dne

Zápis č. 9/2016. z jednání Kontrolního výboru Zastupitelstva městské části Praha 4, konaného dne

Z Á P I S. P r o g r a m:

Zápis. MČ Brno-Komín přítomni (bez titulů): M. Blatná, D. Řepa, T. Němec, J. Pospíšil Omluveni: E. Točík (dostavil se v průběhu schůze)

Zápis č. 5. z jednání Komise pro sociální věci a zdravotnictví Rady města Přerova ze dne 20. května 2019

Z Á P I S. P r o g r a m: z 101. schůze Rady městské části Brno-Kohoutovice, konané dne od 16:00 h v zasedací místnosti ÚMČMB, Bašného 36.

Zápis z jednání Výboru finančního (FV) Zastupitelstva městské části Praha 3

Omluven: p. JUDr. Rambousek, tajemník ÚMČ.

Zápis. Přítomno: 13 členů ZMČ viz.prezenční listina. Nepřítomno: MVDr.Hunkes Bohumil omluven; Prokeš Martin - omluven.

20. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

18. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

4. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

112. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 13:40 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Petrus.

12. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

Z Á P I S. P r o g r a m: z 98. schůze Rady městské části Brno-Kohoutovice, konané dne od 16:00 h v zasedací místnosti ÚMČMB, Bašného 36.

Zpráva o činnosti Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku dále jen VSBBP

Městská část Praha 11. Zápis č.2. z jednání bytové komise, konaného dne zasedací místnost "C" ÚMČ Praha 11, Ocelíkova 672, Praha 4

5. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

10. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA. Zastupitelstvo hl. m. Prahy. Zápis z jednání Finančního výboru ZHMP konaného

ZÁPIS. Omluven: Mgr. Flamiková, Mgr. Oplatek, Ing. Schwab, J. Švachula

Z Á P I S. z XIV. zasedání Zastupitelstva městské části Brno-Kohoutovice, konaného dne od 17:00 h v jídelně ZŠ Brno, Pavlovská 16.

USNESENÍ Z 10. JEDNÁNÍ VÝBORU EVROPSKÉ FONDY ZMČ PRAHY 13. JUDr. Kateřina Černá, Bc. Martin Šmíd, p. Evžen Mošovský

USNESENÍ Z JEDNÁNÍ FINANČNÍHO VÝBORU ZASTUPITELSTVA MČ PRAHA 13 KONANÉHO DNE

109. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Petrus.

Z Á P I S. 1. ustavujícího zasedání Zastupitelstva městské části Praha 1

Městská část Praha 11. Zápis č.8. z jednání sociální a zdravotní komise, konaného dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í. č. 259 ze dne Poskytnutí dotací mimo vyhlášené dotační programy 2016

Zápis z jednání Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Rady Kraje Vysočina č. 1/2017 konaného dne

Z Á P I S. P r o g r a m: z 93. schůze Rady městské části Brno-Kohoutovice, konané dne od 16:00 h v zasedací místnosti ÚMČMB, Bašného 36.

2. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

Městská část Praha - Zbraslav

Host: p. Mgr. Cibulka, člen Zastupitelstva městské části Praha 8 (ZMČ) a uvolněný předseda finančního výboru ZMČ.

Z á p i s. z 37. zasedání zastupitelstva Obce Bratčice, konaného dne od hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Bratčice

KONTROLNÍ VÝBOR ZMČ BS ZÁPIS č. 12/2015

Zápis č. 2 / 2016 ze zasedání Výboru kontrolního Zastupitelstva města Tišnova

Host: pí Mgr. Voženílková, Ph.D., oddělení komunikace, vnějších vztahů a infocentra OKT ÚMČ

Host: pí Mgr. Voženílková, Ph.D., oddělení komunikace, vnějších vztahů a infocentra OKT ÚMČ

Z Á P I S. P r o g r a m: z 50. schůze Rady městské části Brno-Kohoutovice, konané dne od 14:00 h v zasedací místnosti ÚMČMB, Bašného 36.

KONTROLNÍ VÝBOR ZMČ BS ZÁPIS č. 2/2014

Bc. D. Kotalová, K. Kováčová, Z. Křišťanová, S. Přáda, E. Reifová

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části Z Á P I S. Ing. Vladislava Hujová, starostka

Zápis č. 22 / 2016 ze zasedání zastupitelstva obce Sedlice ze dne Program zasedání zastupitelstva obce:

Zápis č. 24/2017 z 24. zasedání Komise RMČ Praha 8 pro obecní byty

KONTROLNÍ VÝBOR ZMČ BS ZÁPIS č. 1/2014

Z Á P I S. z 8. schůze Rady městské části Brno-Kohoutovice, konané dne od 14:30 h v zasedací místnosti ÚMČMB, Bašného 36.

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 17 ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI ZÁPIS ze 4. zasedání Zastupitelstva městské části Praha 17 konaného dne

ZÁPIS Č. 1 Z JEDNÁNÍ VÝBORU PRO DOTAČNÍ POLITIKU ZMČ PRAHA 3 (dále také Výbor, nebo DV)

ZÁPIS z 19/VII. schůze Rady městské části Brno-Chrlice ze dne

Městská část Praha - Zbraslav

Zápis z 1. jednání Sociální a zdravotní komise a komunitní plánování sociálních služeb konané dne

Host: pí Mgr. Konrádová, Ph.D., oddělení komunikace, vnějších vztahů a infocentra OKT ÚMČ

Z á p i s. Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání

Zápis č. 23/2017 z 23. zasedání Komise RMČ Praha 8 pro obecní byty

Z á p i s. Program jednání:

Zápis z 28. zasedání Zastupitelstva Obce Studená konaného dne v 19:00

81. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:30 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Petrus.

Host: pí Mgr. Voženílková, Ph.D., oddělení komunikace, vnějších vztahů a infocentra OKT ÚMČ

Z Á P I S. P r o g r a m: z 49. schůze Rady městské části Brno-Kohoutovice, konané dne od 14:00 h v zasedací místnosti ÚMČMB, Bašného 36.

Z Á P I S. z X. zasedání Zastupitelstva městské části Brno-Kohoutovice, konaného dne od 17:00 h v zasedací místnosti ÚMČMB, Bašného 36.

Z á p i s. z 2. jednání výboru pro dopravu Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne od 9 00 hod.

ZÁP I S. 1. ustavujícího zasedání Zastupitelstva městské části Praha 1

3. Schválení programu Starosta obce pan M. Veselý seznámil přítomné s navrženým zněním programu. Navržený program zní takto: 1.

Transkript:

Z Á P I S 27. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP ) dne 13.11.2017 od 16:00 hodin v zasedací místnosti č. 201, 2. patro Vodičkova 18, Praha 1 Zahájení jednání: jednání zahájila v 16:00 hod. a řídila Mgr. Táborská, předsedkyně VSBBP Ukončení jednání: jednání ukončila v 17:00 hod. Mgr. Táborská, předsedkyně VSBBP Přítomni: Mgr. Šárka Táborská (předseda), JUDr. Dana Maršálková (odborník), PhDr. Matěj Trávníček (člen), Mgr. Karel Ulm, MPA (odborník), Mgr. Helena Čelišová, (odborník) Přizvaní zaměstnanci ÚMČ Praha 1: Mgr. Ladislav Varga, DiS., Ing. Renata Banzetová, vedoucí OSZ Omluveni: ThDr. Kateřina Klasnová (člen ZMČ P1) Zapsala: Markéta Hájková, tajemník výboru Program jednání: 1. Schválení programu 27. jednání VSBBP 2. Schválení zápisu z 26. jednání VSBBP 3. Informace o materiálech schválených RMČ Praha 1 4. Systém humanitární pomoci pro lidi bez domova zima 2017/2018 + nové záměry v oblasti bezdomovectví 5. Informace z jednání Komise pro plánování a financování sociálních služeb 6. Informace z Komise pro bezpečnost a prevenci kriminality o programu FIXPOINT na rok 2018 7. Návrh termínů jednání VSBBP a 1. pololetí roku 2018 8. Informace ke Koncepci nakládání s bytovým fondem MČ Praha 1 1. Schválení programu 27. jednání VSBBP Pro navržený program 26. jednání hlasovali 4 přítomní členové VSBBP, program byl přijat. 2. Ověření zápisu z 26. jednání VSBBP K zápisu z 25. jednání VSBBP nebyly doručeny žádné námitky ani připomínky - pro schválení zápisu hlasovali 4 přítomní členové VSBBP. 1

3. Informace o materiálech schválených RMČ Praha 1 Předsedkyně Mgr. Táborská předložila členům VSBBP informaci o materiálech schválených Radou. 20. schůze RMČ Praha 1 dne 06.06.2017 UR17_0665 Přidělení finančních prostředků v rámci Specifické primární prevence UR17_0666 Návrh Sociální komise Rady MČ Praha 1 na čerpání ze Sociálního fondu UR17_0667 Opakovaný finanční dar občanům MČ Praha 1 - řešení sociálních dopadů výše nájemného UR17_0668 Prodloužení Smluv o užívání obytné místnosti v bytovém domě Ve 22. schůze RMČ Praha 1 dne 19.06.2017 UR17_0744 Opakovaný finanční dar občanům MČ Praha 1 - řešení sociálních dopadů výše nájemného UR17_0745 Prodloužení a uzavření Smlouvy o nájmu bytu dle Pravidel pro pronájem bytů ze sociální rezervy UR17_0746 Uzavření Smlouvy o užívání obytné místnosti v bytovém domě Ve 23. schůze RMČ Praha 1 dne 29.06.2017 UR17_0764 Uzavření nájemní smlouvy na byt v Domě s pečovatelskou službou UR17_0765 Uvolnění finančních prostředků z rozpočtu MČ Praha 1 pro Dětské a dorostové detoxikační centrum Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského UR17_0766 Uvolnění finančních prostředků z rozpočtu MČ Praha 1 pro Sananim, z.ú. 24. schůze RMČ Praha 1 dne 18.07.2017 UR17_0812 Skončení nájmu bytu ze sociální rezervy dohoda 25. schůze RMČ Praha 1 dne 15.08.2017 UR17_0894 Uzavření nájemních smluv k bezbariérovým bytům v domě č. p. 2125, k. ú. Nové Město, Samcova 3 26. schůze RMČ Praha 1 dne 04.09.2017 UR17_1007 Prodloužení Smluv o užívání obytné místnosti v bytovém domě Ve UR17_1008 Návrh Sociální komise Rady MČ Praha 1 na čerpání ze Sociálního fondu 2

27. schůze RMČ Praha 1 dne 11.09.2017 UR17_1007 Prodloužení Smluv o užívání obytné místnosti v bytovém domě Ve UR17_1008 Návrh Sociální komise Rady MČ Praha 1 na čerpání ze Sociálního fondu 28. schůze RMČ Praha 1 dne 19.09.2017 UR17_1016 Prodloužení Smluv o nájmu bytu dle Pravidel pro pronájem bytů ze sociální rezervy UR17_1017 Prodloužení a uzavření Smluv o užívání obytné místnosti v bytovém domě Ve UR17_1018 Opakovaný finanční dar občanům MČ Praha 1 - řešení sociálních dopadů výše nájemného 29. schůze RMČ Praha 1 dne 03.10.2017 UR17_1070 Uzavření nájemních smluv k bezbariérovým bytům v domě č. p. 158 k. ú. Nové Město, Opatovická 20 a č. p. 295, k. ú. Malá Strana, Prokopská 6 4. Systém humanitární pomoci pro lidi bez domova zima 2017/2018 + nové záměry v oblasti bezdomovectví Předsedkyně Mgr. Táborská předložila členům VSBBP informaci o systému humanitární pomoci pro lidi bez domova v Praze v zimním období 2017/2018. Zpracovaný materiál vychází z koncepce řešení problematiky bezdomovectví v Praze v letech 2013 2020. Jde o systém humanitární pomoci, kterou zajišťuje na své náklady HMP, skrze zřízenou organizaci Centrum sociálních služeb Praha 1. 5. Informace z jednání Komise pro plánování a financování sociálních služeb Předsedkyně Mgr. Táborská informovala členy VSBBP o proběhlé komisi Rady HMP pro plánování a financování sociálních služeb. V rámci jednání se debatovalo o: připravované územní analýze potřeb obyvatel HMP z hlediska sociální péče a zdravotně sociálních služeb, kterou bude pro HMP zpracovávat Institut pro sociální politiku a výzkum, připravované koncepci rodinné politiky na území HMP, chystaném monitorování plnění Krajského plánu vyrovnávání příležitostí pro osoby se zdravotním postižením v hl. m. Praze na období 2016-2020, který zahrnuje průřezově mnoho oblastí, chystaném záměru zmapovat sistaci osob s PAS na území HMP, analyzovat jejich potřeby v oblasti zdravotní, sociální, školské aj. a následně formulovat adekvátní kroky a iniciativy směřující ke zlepšení současné situace, Zároveň byly schváleny žádosti o zařazení do Krajské sítě poskytovatelů sociálních služeb pro rok 2018 nebo navýšení kapacit v této síti. 3

6. Informace z Komise pro bezpečnost a prevenci kriminality o programu FIXPOINT na rok 2018 Předsedkyně Mgr. Táborská informovala členy VSBBP o schváleném rozšíření realizace projektu FIXPOINT na MČ Praha 1. Na jednání Komise pro bezpečnost a prevenci kriminality Rady městské části Praha 1, konaného dne 30. listopadu 2017, byl přizván ředitel organizace PROGRESSIVE Mgr. Janouškovec a vedoucí programu FIXPOINT Mgr. Poláková, kteří v rámci své návštěvy předložili členům BEKO nabídku programu FIXPOINT na rok 2018. Obsahem nabídky je provoz 4 až 5ti kontejnerů na území MČ Praha 1 a sběr injekčních stříkaček v dalších lokalitách MČ Praha 1. Po diskuzi členů BEKO, kdy se doporučuje navýšit o 1 kontejner, dále také koordinovat nabízené hodiny i s ostatními subjekty BEKO doporučuje realizovat projekt na půlroční období tzn. do 30. 6. 2018 do maximálního finančního objemu 50.000 Kč s tím, že každé 3 měsíce bude realizátor programu PROGRESSIVE předkládat statistiku za uplynulé období. 7. Návrh termínů jednání VSBBP a 1. pololetí roku 2018 Mgr. Táborská, předsedkyně VSBBP předložila členům VSBBP návrh termínů na konání jednání VSBBP v 1. pololetí 2018 (22.01.2018, 12.03.2018, 09.04.2018, 21.05.2018, 18.06.2018), a to vždy od 16 hodin v zasedací místnosti 201, 2. patro, budovy ÚMČ Praha 1. Usnesení č. 52/17: VSBBP 1. bere na vědomí tyto termíny jednání VSBBP ZMČ Praha 1: 22.01.2018, 12.03.2018, 09.04.2018, 21.05.2018, 18.06.2018. Hlasování: Pro přijetí usnesení hlasovali 4 přítomní členové VSBBP. Usnesení bylo přijato. 8. Informace ke Koncepci nakládání s bytovým fondem MČ Praha 1 Mgr. Táborská, předsedkyně VSBBP otevřela na březnovém, dubnovém a říjnovém jednání téma bytové politiky Prahy 1 a uvedla nutnost, aby se stávající platná Koncepce s nakládání s bytovým fondem MČ Praha 1 z roku 2008 a navazující období zaktualizovala, s výhledem na několik let s ohledem na potřeby občanů Prahy 1 a samotné MČ Praha 1 (např. v plnění role zajištění bydlení pro občany v sociální nouzi, byty pro preferované profese), a rovněž z pohledu ekonomické zodpovědnosti MČ Praha 1 v roli řádného hospodáře. Koncepce z roku 2008 byla všem členům rozeslána elektronicky a každý měl možnost si v předstihu připravit své připomínky a náměty. Na posledním jednání si přítomní vyžádali informace ke stavu volných bytových jednotek. Dle informací Odboru technické a majetkové správy je ke dni 11. října 2017 celkem 244 volných bytových jednotek. Jedná se o všechny volné a neobsazené byty, tj. i byty sociální, stabilizační, byty schválené příp. navržené na pronájem a prodej v rámci výběrových řízení a všech ostatních, které nelze pronajmout, a to ať již z důvodu, že je nutná součinnost spoluvlastníka nebo se jedná o prostory, které nelze bez zásadní rekonstrukce užívat, příp. o byty, o kterých se jedná, zda by nebyly vhodné jako byty sociální. V některých případech se jedná i o celé objekty, které je nutné rekonstruovat. Diskuse: Mgr. Táborská, předsedkyně VSBBP konstatovala, že důvodem počtu volných bytových jednotek je převážně stavebně technický stav a u většiny bytových jednotek jsou naplánované nebo již probíhají rekonstrukce. Po rekonstrukci budou sloužit buď pro 4

preferované profese, případně budou pronajímány formou výběrového řízení na pronájem bytových jednotek nebo bude o jejich využití teprve rozhodnuto. Matěj Trávníček, místopředseda VSBBP uvedl, že v danou chvíli neexistuje žádný návrh, jak koncepci aktualizovat a zároveň, že již za rok končí stávající volební období. Koncepce nakládání s bytovým fondem je podle jeho názoru natolik zásadní dokument, že by neměl být měněn překotně a příliš často. Rozhodnutí o jeho případné aktualizaci by tak VSBBP měl přenechat až nové politické reprezentaci vzešlé z komunálních voleb, které se uskuteční za méně než rok. Tím bude jistější, že koncepce, pokud bude přistoupeno k její aktualizaci, bude mít delší platnost. Mgr. Táborská, předsedkyně VSBBP informovala o tom, že členům Komise obecního majetku Rady městské části Praha 1 byl předložen aktualizovaný návrh koncepce a stavu bytového fondu, který vzala na vědomí, a nebyl dál projednáván. Usnesení č. 53/17: VSBBP 1. bere na vědomí předložené informace Odboru technické a majetkové správy o stavu volných bytových jednotek Hlasování: Pro přijetí usnesení hlasovali 4 přítomní členové VSBBP. Usnesení bylo přijato. Mgr. Šárka Táborská předsedkyně výboru v. r. Součástí zápisu Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku je prezenční listina. 5