MURIMAL 200 Matová akrylová barva

Podobné dokumenty
TECHNICKÝ LIST SUPRALUX FRONTAL

TECHNICKÝ LIST HENSOTHERM 410 KS - indoor -

FAST SIL + Tenkovrstvá silikonová omítka POUŽITÍ: FAST SIL + VLASTNOSTI: TECHNICKÝ LIST

Flügger Facade impredur. Facade Universal

Technický list StoCryl V 100

SILIKÁTOVÉ FASÁDNÍ BARVY

TECHNICKÝ LIST SUPRALUX AQUA PRIMER

TECHNICKÝ LIST SUPRALUX FRONTAL

VLASTNOSTI VÝROBKU. Vzhled dle PN EN viskozita, Brookfield RVT, 20 o C, min [mpas] 5500 odolnost proti drhnutí dle PN EN třída 4

TECHNICKÝ LIST SUPRALUX AQUA PRIMER

2-složkový nátěr na bázi polyuretan-acryl pololesklý 1 / 3. Popis přípravku

Poslední aktualizace: ŚNIEŻKA SATÉNOVÁ BARVA PRO INTÉRIERY ŚNIEŻKA SATÉNOVÁ. Barva pro interiér

PercoTop PUR 2K MS Topcoat

TECHNICKÉ INFORMACE WIEREGEN-M55. 2K-PUR vrchní nátěr High-Solid

1K teplotně odolný silikonový vrchní nátěr určený pro nátěrové systémy do vysokých teplot, primárně na základ Hi-Temp 1027

Technický list StoLevell Basic

Technický list StoAqua Cristallack PU Satinmatt

TECHNICKÝ LIST DULUX EASY CARE

Technický list StoColor Silent

Technický list StoPur WV 205 transparentní

NÁTĚRY NA OCHRANU FASÁDNÍCH POVRCHŮ

ACRYLCOLOR akrylátová fasádní barva

Průmyslové povrchové úpravy VOJENSKÁ TECHNIKA.

CELULÓZOVÁ STRUKTURÁLNÍ STĚRKA CMS 15

Dvousložkový, vysocenanášivý epoxidový základní nátěr vytvrzovaný polyamidovým aduktem s obsahem zinfosfátového pigmentu.

HET KLASIK COLOR 16 odstínů 7+1 kg ZDARMA 319,-

Technický list StoLevell In SP

PLASTEHN C120 Základový plnič 2K (HS) HIGH SOLID FILLER-SURFACER (4:1)

TECHNICKÝ LIST DULUX KITCHEN & BATHROOM SATÉN / MAT

JUPOL CLASSIC. malířská barva. TECHNICKÝ LIST cze MALÍŘSKÉ BARVY. 1. Popis, použití. 2. Balení, barevné odstíny. 3.

Technický list StoCryl V 100

Technický list StoColor Basic

Flügger Prof. Ochrana dřeva v exteriéru. flugger.cz

Technický list Sto-Putzgrund

Technický list StoArmat Classic plus

PercoTop KH 1K Alkyd Topcoat

Mistrovská díla s HASITEM Trend Design Basic V zo rn ík 7 0 vyb ra n ýc h o d s t í n ů HASIT Mosaikputz BASIC

TECHNICKÝ LIST XYLADECOR TINOVA

VÁŠEŇ PRO CHYTRÉ BARVY

Malířské techniky. Tipy na úpravy stěn se sádrovými omítkami

Technický list StoFlexyl

Vulmproepox R RH. Vulmproepox R RH je dvousložková nátěrová hmota založená na bázi vody, která se skládá ze. Popis výrobku: Použití: Výhody:

Technický list StoAqua Top Satin

Technický list StoLook Piccolo

Technický list Sto-Baukleber

PRODUKTOVÝ LIST Sikagard -545 W Elastofill

Vulmkoriz-Pur OIL. Vulmkoriz-Pur OIL je jednosložková, vzduchem vytvrzovaná polyuretanová antikorozní nátěrová hmota

Silancolor Graffiato (1,2 mm; 1,8 mm)

Technický list StoLevell In G

MODERNÍ EPOXIDOVÉ SYSTÉMY učiňte ze své podlahy jedinečné umělecké dílo!

Technický list StoPur KV

NANO ČISTIČKA VZDUCHU

ANTI-CONDENSA TERMOIZOLAČNÍ STĚRKA V PRÁŠKU

PercoTop Acryl 100. Technický list. 2K MS Topcoat. Popis. PercoTop Acryl 100 je vysoce kvalitní 2K krycí lak. Základní složkou je akrylová pryskiřice.

Základní barevná škála omítek a barev MAMUT

NÍZKÁ EMISE LÁTEK DO PROSTORU, OVĚŘENÝ NÍZKÝ OBSAH ŠKODLIVÝCH LÁTEK

Technický list Sto-Putzgrund QS

RLD231V. Tyto plniče je možné sušit na vzduchu při pokojové teplotě, ale také za vyšších teplot v lakovací kabině nebo pomocí infrazářiče.

PercoTop Primer 040. Technický list. CS340/ CS341/ CS342/ CS343/ CS344/ CS345/ CS346/ CS347 2K HS Primer

RLD219V. D8061 & D8065 2K HS vyrovnávací základy

Vulmproepox CS. Vulmproepox CS je dvousložková nátěrová hmota založená na bázi vody, která se skládá ze složky A

Epoxyban Syntetická dvousložková epoxidová nátěrová hmota pro vnitřní i venkovní nátěry betonových ploch a jiných savých materiálů.

PercoTop Clearcoat 2K MS Special Clearcoat

PercoTop Basecoat 1K Acryl

Technický list. dalších přísad zajišťujících optimální průběh chemických reakcí a charakteristické

Technický list StoLevell In XXL

Technický list StoColor Select Export

Technický list StoColor Dryonic Wood

SIGMAFAST 278. TECHNICKÝ LIST 1. března 2018 (revize ENG TDS 6/2015) POPIS. 2K vysokovrstvý zinkfosfátový epoxidový základní nátěr a mezivrstva

Dvousložkový polyamidem vytvrzovaný vysokovrstvý přetíratelný epoxidový nátěr se železitou slídou

Technický list StoTex Coll

VÁŠEŇ PRO CHYTRÉ BARVY

Technický list. Před použitím na 10 s obraťte nádobu. Použijte vytlačovač barvy. Aplikace vzduchem (s) Tlaková nádrž (s) Bezvzduchová aplikace (s)

Předúprava - Základní úprava

Technický list 866 Tschech.

Technický list StoSilent Top Finish

Technický list StoSilent Top Basic

Technický list StoColor Titanium

Technický list. Průměr trysky (mm) ,3 1,3 (*) -

Technický list StoPox BI

Technický list StoColor Neosil

PRODUKTOVÝ LIST Sika Unitherm Platinum

Flügger. Facade silikat Polomat Polomat Polomat. Facade Universal

Dřevo v exteriéru 31

Technický list Sto-Armierungsputz QS

Technický list StoLook Struktur F

Transkript:

Popis Matová vodou ředitelná barva se zvýšenou vydatností, jedná se o barvu s vysokou kryvostí. Barva Murimal 200 je nepostradatelná při malování větších ploch, z praktických i ekonomických důvodů, neboť se jednoduše nanáší a poskytuje vysokou vydatnost. Po vyschnutí dodává povrchu příjemnou velurově matovou úpravu. Výrobek je určený primárně do interiéru, můžeme jej ale aplikovat i v exteriéru. Murimal 200 poskytuje dobrou ochranu, představuje spolehlivé řešení k zabezpečení povrchů v soukromých i veřejných prostorách, např. v nemocnicích, zdravotnických zařízeních, školách nebo v prodejních prostorách. Vlastnosti velmi trvalý efekt sněžně bílé stěny dobré krytí a trvalost zabarvení vynikající vydatnost do 16m 2 /l na vrstvu matový vzhled snadno se roztírá, při nanášení necáká dobře přiléhá k podkladu nevydává nepříjemný zápach ani při aplikaci, ani při schnutí Hustota Lesk podle norem: PN-EN ISO 813, PN-EN 13300 1,44 1,55 (+/-0,05) kg/l v závislosti ná bázi hluboký mat Odolnost vůči drhnutí na mokro podle norem: PN- EN ISO 11998, PN-EN 13300 třída 1 (< 5 µm po 200 cyklech drhnutí) Obsah pevných látek 60,9 ± 1 % (váha) 38,8 ± 1% (objem)

Pigment/Spojivo (P:B) Tloušťka vrstvy podle normy PN-EN ISO 2808 7 : 1 (váha) 5 : 2 (objem) Mokrá vrstva o tloušťce přibližně 200µm odpovídá po vyschnutí vrstvě o hrubosti 78 +/- 3 µm. Měření bylo provedeno v laboratorních podmínkách. Aplikace Před použitím důkladně promícháme tak, abychom získali jednolitou konzistenci. Malujeme při okolní teplotě vzduchu od +10 o C do +30 o C, při relativní vlhkosti vzduchu nižší než 80%. V průběhu a po dokončení malířských prací je potřeba prostor větrat pro odvedení charakteristického zápachu. Abychom zachovali specifické vlastnosti výrobku, nesmíme jej míchat s jinými výrobky. Ředění Báze bianco/pastello a medio doporučujeme ředit vodou v objemu max. 15%; tmavé barvy (scuro, incolore): max. 5% vody. U malování první vrstvy ředíme s 10% vody navíc. Čas schnutí Následující vrstva po 4 6 hodinách; Plnou vlastnost odolnosti na smytí upravený povrch získává - shodně s normou PN EN 13300 - po 28 dnech od skončení malířských prací. Počet vrstev Minimum dvě vrstvy Pozor! V případě tmavých barev (scuro a incolore) doporučujeme pro dosažení očekávané hloubky barvy nanesení vrstvy MFA WHITE, který rozředíme max 50% vody. Barvy K dospozici jako bílý nebo jako barevný - podle vzorníku barev ECORSON AP, NCS, RAL, COLORTREND. Abychom se vyhnuli rozdílům v odstínech, je třeba použít výrobek pocházející z jednoho procesu produkce. V případě různých procesů produkce musíme výrobky smíchat ve větším souhrnném balení. Čištění nářadí Po dokončení práce je potřeba nářadí umýt.

Vydatnost 14-16 m 2 /l na vrstvu (v závislosti od podkladu) Podloží Každý povrch je nejprve potřeba řádně připravit: očistit, zbavit hub a plísní, vysušit, odmastit a zbavit odlupujících se zbytků starých barev, špachtlí vyplnit praskliny a odstranit nerovnosti. Povrchy je nutno upravit základovým nátěrem MF CLASSIC nebo MFA PLUS v závislosti na jejich stavu, viz instrukce k aplikaci těchto výrobků. Na čerstvé cementovo-vápenné omítky lze nanášet po 3-4 týdnech ustálení, na sádrové omítky po 2 týdnech, na tzv. suché omítky můžeme bezprostředně po přebroušení. Nářadí Balení Přechovávání a transport váleček, štětec, metoda nátryskem (airless) 1l, 3l, 5l, 14l Výrobek přepravujeme a přechováváme v dobře uzavřených, původních nádobách. Musíme jej uchránit před povětrnostními vlivy. Teplota přepravy a přechovávání se musí pohybovat mezi +5 do +30. Doba použitelnosti výrobku je 24 měsíců od data produkce, a to pouze za předpokladu, že produkt je bez otevření řádně uložen v originálním obalu. Ekologie Komentáře Barva neobsahuje olovo, chróm a rtuť. Informace obsažené v Technickém listu nejsou úplné specifikace. Jsou to pouze základní stanovy aplikace výrobku, které jako takové nezbavují povinnosti vykonání prací ve shodě s pravidly stavebnického řemesla a předpisy BOZP. Všechny uvedené údaje vychází z laboratorního výzkumu, který byl proveden podle příslušných norem, a také z našich nejlepších znalostí a zkušenosti z praxe. Dílčí etapy práce vždy plánujeme s ohledem na konkrétní podmínky aplikace produktu. Neneseme odpovědnost za škody vyplývající z použití produktu v nesouladu s doporučenými pravidly použití, přechovávání a transportu. Výrobce nenese odpovědnost za práci těch pracovníků, kteří nemají potvrzení o příslušném produktovém školení firmou ECORSON.

Před přistoupením k pracím je potřeba seznámit se s obsahem Technického listu a Bezpečnostního listu. Publikace tohoto listu zbavuje platnosti všech jeho předcházejících verzí. Limit obsahu VOC (těkavé organické sloučiny) (kat. A/a/FW): 30g/I (2010), výrobek obsahuje < 30g/l VÝROBEK MÁ POLSKÝ HYGIENICKÝ ATEST PZH A JE V SOULADU S POLSKÝMI-EVROPSKÝMI NORMAMI: PN EN 13300 2002, CERTIFIKÁT PN EN ISO 9001:2009