Z Á P I S. 24. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Podobné dokumenty
Z Á P I S. 27. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 17. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 29. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 23. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 26. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 20. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 25. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 10. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 7. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 2. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Zpráva o činnosti Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku dále jen VSBBP

Zpráva o činnosti Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku dále jen VSBBP

Zpráva o činnosti Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku dále jen VSBBP

Zpráva o činnosti Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku dále jen VSBBP

Z Á P I S. 3. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 1. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 15. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

16. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

Z Á P I S. 28. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 30. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 18. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

14. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:05 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

Z Á P I S. P r o g r a m:

ZÁPIS Č. 1 Z JEDNÁNÍ VÝBORU PRO DOTAČNÍ POLITIKU ZMČ PRAHA 3 (dále také Výbor, nebo DV)

24. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) v 10:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

Mgr. Tatranský, Mgr. Ludková (= 2 radní MČ).

Zpráva o činnosti Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku dále jen VSBBP

20. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

KONTROLNÍ VÝBOR ZMČ BS ZÁPIS č. 1/2014

Zápis č. 4 z jednání Výboru pro dotační politiku Zastupitelstva městské části Praha 3

Z Á P I S. 1. ustavujícího zasedání Zastupitelstva městské části Praha 1

Host: pí Mgr. Voženílková, Ph.D., oddělení komunikace, vnějších vztahů a infocentra OKT ÚMČ

Zápis z jednání Výboru finančního (FV) Zastupitelstva městské části Praha 3

Městská část Praha 11. Zápis č.8. z jednání sociální a zdravotní komise, konaného dne

Zápis z 1. jednání Sociální a zdravotní komise a komunitní plánování sociálních služeb konané dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í. č. 224 ze dne Poskytnutí dotací mimo vyhlášené dotační programy 2016

Městská část Praha - Zbraslav

Host: pí Mgr. Voženílková, Ph.D., oddělení komunikace, vnějších vztahů a infocentra OKT ÚMČ. Ing. Matoušová (= 2 radní MČ).

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

Z Á P I S. P r o g r a m: z 101. schůze Rady městské části Brno-Kohoutovice, konané dne od 16:00 h v zasedací místnosti ÚMČMB, Bašného 36.

17. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

107. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) v 9:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Petrus.

5. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

27. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

12. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

13. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:10 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

Z Á P I S. P r o g r a m: z 48. schůze Rady městské části Brno-Kohoutovice, konané dne od 14:00 h v zasedací místnosti ÚMČMB, Bašného 36.

Městská část Praha - Zbraslav

Host: pí Mgr. Voženílková, Ph.D., oddělení komunikace, vnějších vztahů a infocentra OKT ÚMČ

Zápis č. 5. z jednání Komise pro sociální věci a zdravotnictví Rady města Přerova ze dne 20. května 2019

3. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:10 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

Omluven: p. JUDr. Rambousek, tajemník ÚMČ.

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í. č. 259 ze dne Poskytnutí dotací mimo vyhlášené dotační programy 2016

4. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

Zápis č. 4 z jednání Komise pro sociální politiku a zdravotnictví rady městské části

Zápis č. 6 z jednání Komise pro sociální politiku rady městské části

Městská část Praha 11. Zápis č.2. z jednání bytové komise, konaného dne zasedací místnost "C" ÚMČ Praha 11, Ocelíkova 672, Praha 4

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

Z Á P I S. z 8. schůze Rady městské části Brno-Kohoutovice, konané dne od 14:30 h v zasedací místnosti ÚMČMB, Bašného 36.

22. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

Z Á P I S. P r o g r a m: z 93. schůze Rady městské části Brno-Kohoutovice, konané dne od 16:00 h v zasedací místnosti ÚMČMB, Bašného 36.

6. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) v 9:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

23. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:05 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

Zápis č. 1 z jednání Komise pro sociální politiku a zdravotnictví rady městské části

Z Á P I S. P r o g r a m: z 50. schůze Rady městské části Brno-Kohoutovice, konané dne od 14:00 h v zasedací místnosti ÚMČMB, Bašného 36.

Městská část Praha - Zbraslav

Zápis č. 20/2016 z 20. zasedání Komise RMČ Praha 8 pro obecní byty

Z á p i s z 11. jednání kontrolního výboru konaného dne

Host: pí Mgr. Konrádová, Ph.D., oddělení komunikace, vnějších vztahů a infocentra OKT ÚMČ

18. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

RVKPP RADA VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY. VÝTAH ZE ZÁZNAMU z jednání dne 30. října 2009

ZÁPIS. Omluven: Mgr. Flamiková, Mgr. Oplatek, Ing. Schwab, J. Švachula

10. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

3.VII.6/2400/1 Věc : Žádost Občanského sdružení Lungta o připojení se ke kampani Vlajka pro Tibet vyvěšením tibetské vlajky na budovu radnice

Z Á P I S. ze 68. schůze Rady městské části Brno-Kohoutovice, konané dne od 15:00 h v zasedací místnosti ÚMČMB, Bašného 36.

Z Á P I S. P r o g r a m: z 98. schůze Rady městské části Brno-Kohoutovice, konané dne od 16:00 h v zasedací místnosti ÚMČMB, Bašného 36.

Zápis. MČ Brno-Komín přítomni (bez titulů): M. Blatná, D. Řepa, T. Němec, J. Pospíšil Omluveni: E. Točík (dostavil se v průběhu schůze)

ZÁP I S. 1. ustavujícího zasedání Zastupitelstva městské části Praha 1

Starostka sdělila, že byl ověřen zápis z předchozího jednání a je vyložen k nahlédnutí a nejsou proti němu námitky.

USNESENÍ Z 10. JEDNÁNÍ VÝBORU EVROPSKÉ FONDY ZMČ PRAHY 13. JUDr. Kateřina Černá, Bc. Martin Šmíd, p. Evžen Mošovský

Zápis č. 24/2017 z 24. zasedání Komise RMČ Praha 8 pro obecní byty

Zápis č. 1 z jednání Výboru pro dotační politiku Zastupitelstva městské části Praha 3

Z á p i s. K bodu 1 Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání

Městská část Praha - Zbraslav

Z á p i s. Přítomni: Ing. Vladimír Derner, Ing. Petr Kilevník, Mgr. Jitka Košťálová, Ing. Petr Kubát, Ing. Josef Mázl Ing. Lucie Javůrková (tajemnice)

Z á p i s. členové výboru (viz prezenční listina) Program jednání:

USNESENÍ Z JEDNÁNÍ FINANČNÍHO VÝBORU ZASTUPITELSTVA MČ PRAHA 13 KONANÉHO DNE

Zápis č. 22 / 2016 ze zasedání zastupitelstva obce Sedlice ze dne Program zasedání zastupitelstva obce:

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 754/2016

Zápis č. 3 z jednání Výboru pro dotační politiku Zastupitelstva městské části Praha 3

Z á p i s. Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání

Z á p i s. z 15. jednání Výboru sociálního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne od 14 hod. v budově KÚ, místnost N2.

112. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 13:40 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Petrus.

Zápis z jednání Výboru finančního (FV) Zastupitelstva městské části Praha 3

38. schůze Rady m.č. Brno- Vinohrady USNESENÍ

Z á p i s. členové výboru (viz. prezenční listina) viz. prezenční listina. Program jednání:

Z Á P I S. P r o g r a m: z 21. schůze Rady městské části Brno-Kohoutovice, konané dne od 16:00 h v zasedací místnosti ÚMČMB, Bašného 36.

dle prezenční listiny, která je součástí tohoto zápisu 1. Schválení programu jednání a ověřovatele zápisu

ZÁPIS. stanovuje ověřovatele dnešního zápisu: JUDr. Dumbrovská, S. Bartík

Z á p i s. z 37. zasedání zastupitelstva Obce Bratčice, konaného dne od hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Bratčice

Transkript:

Z Á P I S 24. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP ) dne 03.04.2017 od 16:00 hodin v zasedací místnosti č. 201, 2. patro Vodičkova 18, Praha 1 Zahájení jednání: jednání zahájila v 16:00 hod. a řídila Mgr. Táborská, předsedkyně VSBBP Ukončení jednání: jednání ukončila v 17:00 hod. Mgr. Táborská, předsedkyně VSBBP Přítomni: Mgr. Šárka Táborská (předseda), JUDr. Dana Maršálková (odborník), ThDr. Kateřina Klasnová (člen ZMČ P1), PhDr. Matěj Trávníček (člen), Mgr. Karel Ulm, MPA (odborník), MUDr. Marian Koranda (primář dětského Detoxu pod Petřínem). Přizvaní zaměstnanci ÚMČ Praha 1: Ing. Banzetová, vedoucí OSZ, Mgr. Ladislav Varga, DiS. Zapsala: Markéta Hájková, tajemník výboru Program jednání: 1. Schválení programu 24. jednání VSBBP 2. Schválení zápisu z 23. jednání VSBBP 3. Informace o materiálech schválených RMČ Praha 1 4. Možnost rozvinutí služeb návazné psychoterapeutické péče pro děti mladší 15ti let 5. Koncepce nakládání s bytovým fondem MČ Praha 1 6. Různé: a) Zneužívání nového léčebného přípravku b) Statistické výstupy společného výkonu terénní práce se službami pro drogově závislé c) Dotační program MČ Praha 1 s názvem JEDNIČKA PRO ROK 2017 - sociální oblast 1. Schválení programu 24. jednání VSBBP Pro navržený program 24. jednání hlasovali 4 přítomní členové VSBBP, program byl přijat. 2. Ověření zápisu z 23. jednání VSBBP K zápisu z 23. jednání VSBBP nebyly doručeny žádné námitky ani připomínky - pro schválení zápisu hlasovali 4 přítomní členové VSBBP. 3. Informace o materiálech schválených RMČ Praha 1 Předsedkyně Mgr. Táborská předložila členům VSBBP informaci o materiálech schválených Radou. 9. schůze RMČ Praha 1 dne 07.03.2017 1

UR17_0259 Opakovaný finanční dar občanům MČ Praha 1 - řešení sociálních dopadů výše nájemného UR17_0260 Prodloužení Smluv o nájmu bytů dle Pravidel pro pronájem bytů ze sociální rezervy UR17_0261 Prodloužení Smluv o užívání obytné místnosti v bytovém domě Ve Smečkách 594/26 10. schůze RMČ Praha 1 dne 21.03.2017 UR17_0312 Návrh na přidělení finančních prostředků v rámci dotačního programu MČ Praha 1 s názvem JEDNIČKA PRO ROK 2017 - sociální oblast UR17_0313 Opakovaný finanční dar občanům MČ Praha 1 - řešení sociálních dopadů výše nájemného UR17_0314 Skončení užívání obytné místnosti v bytovém domě Ve Smečkách 594/26 dohoda UR17_0315 Ubytovací řád bytového domu Ve Smečkách 594/26, Praha 1 11. schůze RMČ Praha 1 dne 28.03.2017 UR17_0370 Žádost o poskytnutí neinvestiční účelové dotace z rozpočtu hlavního města Prahy na realizaci projektu "Mapování vybraných restauračních zařízení na území MČ Praha 1 z hlediska přístupnosti a bezbariérovosti" - I. etapa UR17_0371 Uzavření nájemních smluv na byty v Domech s pečovatelskou službou UR17_0372 Zpráva o činnosti příspěvkové organizace Středisko sociálních služeb za rok 2016 4. Možnost rozvinutí služeb návazné psychoterapeutické péče pro děti mladší 15ti let Mgr. Táborská, předsedkyně VSBBP navázala na únorovou návštěvu organizace SANANIM, z. ú., v rámci které byli členům VSBBP představeny jednotlivé programy včetně nebytových prostor. Zároveň všem byl na březnovém jednání předán aktuální článek týkající se dorostového detoxikačního centra Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze. Právě jedním z návrhů, které v rámci návštěvy zazněly, byla možná spolupráce s tímto centrem, konkrétně možnost návazné psychoterapeutické péče pro děti mladší 15ti let. I přesto, že náměstkyně ministra zdravotnictví Lenka Teska Arnoštová v rámci článku naznačila, že by podpora měla být cílena právě na tyto centra, shodli se členové VSBBP, že pozvou MUDr. Korandu, primáře dorostového detoxikačního centra Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze, se kterým se tato diskuse dále rozvine. Diskuse: Paní předsedkyně Mgr. Táborská požádala přítomné členy VSBBP, aby rozhodli hlasováním o účasti přizvaného primáře dětského Detoxu pod Petřínem, MUDr. Mariana Korandu pro tento návrh hlasovali všichni členové výboru schváleno. MUDr. Koranda seznámil přítomné členy VSBBP s aktuálními informacemi včetně statistiky za rok 2016, vyjádřil se k chybějící navazující ambulantní léčby, po tom, co děti opouštějí detoxikační centrum a zmínil problematiku způsobu zajištění prvotního počátku drogových problémů u dětí a cílení a proškolování sociálních pracovníků. 2

Usnesení č. 44/17: VSBBP 1. doporučuje vyvolat schůzku s Mgr. Špačkovou, radní pro školství týkající se podpory programů specifické primární prevence ve školách na území MČ Praha 1. Hlasování: Pro přijetí usnesení hlasovalo 5 členů VSBBP. Usnesení bylo přijato. 5. Koncepce nakládání s bytovým fondem MČ Praha 1 Mgr. Táborská, předsedkyně VSBBP otevřela na minulém jednání téma bytové politiky Prahy 1 a uvedla nutnost, aby se stávající platná Koncepce s nakládání s bytovým fondem MČ Praha 1 z roku 2008 a navazující období zaktualizovala, s výhledem na několik let s ohledem na potřeby občanů Prahy 1 a samotné MČ Praha 1 (např. v plnění role zajištění bydlení pro občany v sociální nouzi, byty pro preferované profese), a rovněž z pohledu ekonomické zodpovědnosti MČ Praha 1 v roli řádného hospodáře. Koncepce z roku 2008 byla všem členům rozeslána elektronicky a každý měl možnost si v předstihu připravit své připomínky a náměty. Diskuse: S ohledem na to, že do jednání VSBBP nedošli žádné připomínky a náměty bude bod projednán na dalším jednání. Bod odložen na květnové jednání VSBBP. 6. Různé: a) Zneužívání nového léčebného přípravku Mgr. Varga, protidrogový koordinátor informoval o zneužívání nového léčebného přípravku dětmi školního věku. Dva případy se odehrály v prostorách Palladia. V současné době je tento problém evidován pracovníky SÚKL (státní ústav pro kontrolu léčiv), je možné, že uvedený přípravek bude k dostání pouze na předpis. b) Statistické výstupy společného výkonu terénní práce se službami pro drogově závislé Členové výboru byli seznámeni se statistickými výstupy společného výkonu terénní práce se službami pro drogově závislé, který probíhal od 1.12.2016 do 16.3.2017. Jednalo se o pilotní projekt zaměřený na zjištění efektivity tzv. multidisciplinárních týmů. c) Dotační program MČ Praha 1 s názvem JEDNIČKA PRO ROK 2017 - sociální oblast Ing. Banzetová, vedoucí OSZ předložila členům VSBBP Návrh na přidělení finančních prostředků v rámci Dotačního programu MČ P1 Jednička pro rok 2017 sociální oblast. V rozpočtu pro rok 2017 byla Zastupitelstvem MČ Praha 1 schválena v ORJ 0599, položka 5229, 4379, zakázka B90599000100 částka 1.200 000 Kč. Usnesením číslo UR16_0089 ze dne 13.12.2016 rozhodla Rada MČ Praha 1 vypsat Dotační program JEDNIČKA PRO ROK 2017 sociální oblast a zároveň jmenovala členy komise pro otevírání obálek a hodnotící komise. Uzávěrka podání žádostí o dotaci byla dne 08.02.2017. V termínu a za podmínek stanovených ve zmíněném usnesení Rady MČ Praha 1 podalo 35 poskytovatelů sociálních služeb celkem 37 žádostí o dotaci. Komise pro otevírání obálek zjistila při formální kontrole žádostí, že 1 poskytovatel sociálních služeb nesplnil podmínky Pravidel pro poskytnutí dotace JEDNIČKA PRO ROK 2017 sociální oblast. Z těchto důvodů byla zmíněná 3

žádost o dotaci vyřazena. Přijatých 36 žádostí bylo dne 15.03.2017 posouzeno členy hodnotící komise, která doporučila, aby byla rozdělena schválená částka v plné výši. Hodnotící komise navrhla podpořit celkem 33 projektů takto: 220.000 Kč Osoby se zdravotním postižením 310.000 Kč Osoby v terminálním stádiu nemoci 170.000 Kč Oběti domácího násilí, osoby duševně nemocné 170.000 Kč Děti a mládež ze sociálně slabých nebo problematických rodin 210.000 Kč Senioři 100.000 Kč Osoby bez přístřeší 20.000 Kč Občané v sociálně ekonomické nouzi. Hodnotící komise zároveň konstatovala, že navržené dotace v sociální oblasti pro rok 2017 jsou určeny projektů,, které mají jednoznačně pozitivní dopad na rozvoj sociálních služeb Prahy 1. Jsou důležité jak pro komunitní život městské části Praha 1, tak pro řadu jednotlivců, kteří díki nim dosáhnou na jinak nedosažitelné možnosti sociální služby. RMČ Praha 1 doporučila ZMČ Praha 1 svým usnesením č. UR17_0312 ze dne 21.03.2017 schválit rozdělení finančních prostředků v rámci Dotačního programu JEDNIČKA PRO ROK 2017 sociální oblast ve výši 1.200.000 Kč. Bez diskuse. Usnesení č. 45/17: VSBBP 1. doporučuje ZMČ Praha 1 schválit rozdělení finančních prostředků v rámci Dotačního programu MČ P1 Jednička pro rok 2017 sociální oblast ve výši 1.200.000 Kč. Hlasování: Pro přijetí usnesení hlasovali všichni přítomní členové VSBBP. Usnesení bylo přijato. Mgr. Šárka Táborská předsedkyně výboru v. r. 4

Součástí zápisu Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku je prezenční listina. 5