Definované oblasti podpory FNNO



Podobné dokumenty
NÁRODNÍ STRATEGIE OCHRANY PRÁV DĚTÍ

III. AKČNÍ PLÁN K NAPLNĚNÍ NÁRODNÍ STRATEGIE OCHRANY PRÁV DĚTÍ

AKTUALIZACE 1.KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU LIBEREC

VELKÉ MOŽNOSTI PRO NEZISKOVÝ SEKTOR

Návrhová část dokumentu SCLLD, celý dokument je k dispozici

Indikativní Harmonogram výzev na rok 2015 OP VVV Prioritní osa 1

Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj České republiky ( )

PLÁN SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ ČESKÝ KRUMLOV

Společná řešení pro lepší učení. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/

STRATEGIE ROZVOJE JIHOMORAVSKÉHO KRAJE

DEJME (ŽE)NÁM ŠANCI MIMOŘÁDNÁ GRANTOVÁ VÝZVA PROGRAMU PROGRAMOVÁ OBLAST: DOMÁCÍ NÁSILÍ A NÁSILÍ ZALOŽENÉ NA POHLAVÍ VELKÉ GRANTY

NÁRODNÍ AKČNÍ PLÁN SOCIÁLNÍ INKLUZE A ZPŮSOB JEHO TVORBY

REALIZAČNÍ PLÁN PRO ROK 2015

Romové v České republice

AKČNÍ PLÁN MĚSTA KOLÍNA PRO OBLAST ROZVOJE SOCIÁLNÍCH A NÁVAZNÝCH SLUŽEB

Příloha č. 1 k usnesení Rady HMP č. 98 ze dne Akční plán Koncepce hl. m. Prahy pro oblast integrace cizinců na rok 2015

NÁVRHOVÁ ČÁST. Integrovaná strategie rozvoje regionu Zábřežsko

Školství MAS Region HANÁ

Koncepce hl. m. Prahy pro oblast integrace cizinců

Návrh koncepce poradenských služeb poskytovaných ve škole /úpravy na základě realizace projektu RŠPP-VIP II/

Erasmus+ Příručka k programu

KONCEPCE (PROJEKT) VČASNÉ PÉČE O DĚTI ZE SOCIOKULTURNĚ ZNEVÝHODŇUJÍCÍHO PROSTŘEDÍ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání

Strategie sociálního začleňování Praha, leden 2014

NÁRODNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

Erasmus+ Příručka k programu. Platí od 1. ledna 2014

HODNOCENÍ UKONČENÝCH IPN

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM VEŘEJNOSPRÁVNÍ ČINNOST

Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta včetně internetizace knihoven. Knihovny pro EVROPU Úvod III.

Projekty mezinárodní spolupráce po roce Jak do projektů úspěšně vstoupit a efektivně je implementovat

Transkript:

Definované oblasti podpory FNNO

Definované oblasti podpory FNNO Prioritní oblast I. Lidská práva a tzv. klíčové oblasti podpory 1a) Ochrana lidských práv a multikulturalismus 1b) Genderová rovnost 1c) Posilování občanské společnosti, mechanismů demokracie a transparentnosti Prioritní oblast II. Děti a mládež v ohrožení Prioritní oblast III. Sociální inkluze Prioritní oblast IV. Ochrana životního prostředí a klimatické změny

Podpriorita I.a) Ochrana lidských práv a multikulturalismus Alokace pro 1. výzvu 34,060,320 Kč Zaměření Pomoc, podpora a poradenství v případě porušování práv a diskriminace, Vzdělávání a osvěta v oblasti lidských práv, Prosazování systémových změn nebo dílčích opatření v této oblasti Podpora multikulturních aktivit v komunitách (společný dialog, propojování a vzájemné poznávání majoritních a minoritních částí společnosti), Vzdělávání a osvěta v boji proti nenávistným projevům v prostředí internetu (hatespeech).

Podpriorita I.b) Gendrová rovnost Alokace pro 1. výzvu - 17,030,160 Kč Zaměření Aktivity motivující ke zvyšování podílu žen v rozhodovacích a řídících pozicích (podpůrná setkávání, mentoring, výměna zkušeností, sdílení dobré praxe, přenos know-how, výzkumy a analýzy), Monitoring a připomínkování legislativy, Preventivní a následné služby v oblasti násilí na ženách ve všech jeho formách, Monitoring, zvyšování informovanosti a osvěty pro širokou veřejnost jak v oblasti rovnosti žen a mužů, tak v oblasti prevence a řešení násilí na ženách.

Podpriorita I.c) Posilování občanské společnosti, mechanismů demokracie a transparentnosti Alokace pro 1. výzvu 34,060,320 Kč Zaměření Podpora participace občanů a účasti veřejnosti na rozhodování, Aktivity podporující dialog mezi občany, občanskou společností a místními/národními institucemi, Rozvoj dobrovolnictví a zapojení občanů do aktivit NNO, Budování sítí a koalic, Advokační, watchdogovéa monitorovací aktivity, antikorupční opatření, Podpora aktivit na zvyšování profesionality a transparentnosti českých NNO.

II. Děti a mládež v ohrožení Alokace pro 1. výzvu 18,776,520 Kč Zaměření: Podpora, rozvoj a zvyšování komplexnosti, dostupnosti a kapacity služeb pro děti a mladistvé se specifickými potřebami (konkrétně rozšířením kvality terénních služeb, denních zařízení, služeb osobní asistence, středisek rané péče a rozšířením poskytování služeb v rámci respitní péče, apod.), Podpora rodičovských kompetencí u rodin s dětmi se specifickými potřebami, Zvyšování kvality náhradní rodinné péče (podpora stávajících rodin, vyhledávání nových rodin, vzdělávání, osvěta), Šíření systému informací o dostupných službách.

III. Sociální inkluze Alokace pro 1. výzvu 10,421,600 Kč Zaměření: Podpora projektů zaměřených na rozvinutí dovedností a znalostí romských dětí a mládeže, na zlepšení jejich školních výsledků, jazykových dovedností, rozvoje jejich motivace a samostatnosti, sebevědomí a sociálních dovedností, Nabídka terénní práce v rodině ve vztahu ke školní přípravě; podpora integrace romských dětí do volnočasových aktivit (v rámci nízkoprahových klubů či komunitních center), Budování funkční spolupráce v zájmu dětí mezi NNO, školami, pedagogy a pedagogicko-psychologickými poradnami, Rozvoj metodik pro zlepšení inkluzivního vzdělávání.

IV. Ochrana životního prostředí a klimatické změny Alokace pro 1. výzvu 29,193,676 Kč Zaměření Podpora osvětových a vzdělávacích akcí, kampaní a dalších nástrojů zaměřených na zvyšování povědomí jednotlivých cílových skupin o udržitelném rozvoji a ochraně životního prostředí nebo kvality života, Podpora konkrétních projektů ochrany biodiverzity, přírody a krajiny, zejména těmi, které zapojí cílové skupiny do realizace opatření a posílí jejich informovanost, Podpora nových forem nestátní ochrany přírody se zapojováním soukromých vlastníků a uživatelů půdy, Podpora konkrétních projektů souvisejících s ochranou klimatu a informující cílové skupiny o tématu.