Zbrusu nový model Yamaha YZF-R1. We R1

Podobné dokumenty
Yamaha YZF-R1. We R1. YZF-R1

Zbrusu nový model Yamaha YZF-R1M. We R1

Yamaha YZF-R1M. We R1

Ovládni extrém. YZF-R6

Temný paprsek. MT-10

Rychlost temnoty. MT-10 SP

Buďte nároční. XJ6 / ABS

Lehký supersport na každý den

Yamaha NMAX. Každodenní život je součástí balení

Vládce ulic i terénu. WR125R

K úpravám jako stvořený

Splňte si svůj sen. YZF-R125 / ABS

Fazer 8. Připraven k jízdě. Kamkoli. Kdykoli.

Pocit výjimečnosti každý den

Divoká tvář modelu MT

MAX nikdy nemá dost. TMAX / ABS

NMAX. Každodenní život je součástí balení

Výkon třídy 450, hbitost třídy 250

Všestranný motocykl pro každou situaci

MAX nikdy nemá dost. TMAX IRON MAX / ABS

Začněte psát svůj příběh

Odhalte v sobě dobrodružného ducha

Dvě tváře temné stránky

K úpravám jako stvořený

Zábava i v dopravní špičce

Život je závod. Aerox 4

Splňte si svůj sen. YZF-R125

Jeďte hladce. FJR1300AS

Dopřejte si skvělý design na cestách

VMAX - výkon, adrenalin, akcelerace

Elektronicky nastavitelný systém odpružení

Tady začíná off-roadové dobrodružství.

Nikdy nekončící dobrodružství

Neskrývaná agresivita

Správný rebel. WR250F

Cesta napříč temnotou

Zrozen pro přežití. XT1200Z Worldcrosser

Luxusní styl s praktičností skútru

Následuj svou fantazii

Staňte se součástí temnoty

Snadná jízda, které je těžké odolat.

Ovládněte silnice. X-MAX 400

Probuďte svou temnou stránku

Osvědčený skútr do města

Zrozen k vítězství. XSR900 Abarth

Nikdy nekončící dobrodružství

Život je závod. Aerox R

Lehký supersport na každý den

Dojeďte dál! XT1200Z Super Ténéré

Zrozen k dominanci. XSR900

Postavte se temnotě. MT-09 SP

Chtějte to, co potřebujete

Originální MAX. TMAX

Začátek něčeho nového

Temná stránka v popředí

Objevte svou temnou stránku

Odhalte v sobě dobrodružného ducha

Dopřejte si skvělý design na cestách

Dejte průchod svým emocím

Vyjádřete svou temnou stránku

Stvořeno pro budoucnost

Král městské džungle. XT660X

Objem 125 ccm, zážitky na MAX

Ovládněte silnice. X-MAX 250

Do extrému! WR250R

Městská pohoda se stylem

Stylový, praktický a zábavný

Dejte průchod svým emocím

Oči temnoty. MT-09

Návrat do budoucnosti!

Elegantní skútr pro každodenní ježdění po městě

Dobrodružství je hned za rohem

Lehčí, rychlejší, hbitější: dokonalý model YZ

Získejte styl. XVS1300 Custom

Miluji svůj způsob dopravy

Sofistikovaný výkonný čtyřtakt pro děti.

Ovládněte kouzlo driftu.

Klidný cruiser s velkým srdcem

Lehčí, rychlejší, hbitější dokonalý model YZ

Inspirováno minulostí, určeno pro budoucnost

Miluji svůj způsob dopravy

Je skvělé být všude včas

Inspirováno minulostí, určeno pro budoucnost

Inspirováno minulostí, určeno pro budoucnost

Dopřejte si skvělý design na cestách

Budoucnost vypadá skvěle

Elegantní skútr pro každodenní ježdění po městě

Zrozen k hledání nových cest

Nový model D'elight. Stylový a cenově dostupný dopravní prostředek pro každodenní dojíždění. D'elight

Silný výkon. Uklidňující spolehlivost.

Maximální zábava. Minimální emise.

Maximální výkon motoru V6 pro dobrodružství na vodě

Váš nejlepší přítel do města

35 let tradice. Stvořen k úpravám.

Spolehlivý dříč v jakémkoli terénu.

S těmito motory už nemusíte nic řešit

Zapřáhněte některého z našich tahounů

Snadné přenášení pro snadnou zábavu

Naše lehké výkonné motory dostaly nový vzhled

FEDERACE MOTOCYKLOVÉHO SPORTU AČR TECHNICKÉ PŘEDPISY JAWA 50 RS

Transkript:

Zbrusu nový model Yamaha YZF-R1. We R1 Nabitý technologií modelu YZR-M1 MotoGP: model R1 nové generace je tady. Díky novému motoru s křížovým klikovým hřídelem, rámu s krátkým rozvorem kol a špičkové elektronice se napojí na vaše tělo a pozvedne váš jezdecký prožitek na novou úroveň. Model R1 je vyvinutý zcela bez kompromisů: využívá technologii modelu YZR-M1 MotoGP a byl zrozen pro dráhu. Výkon 200 PS, hmotnost 199 kg a rozvor 1 405 mm vám napoví, jaké má schopnosti. Ovšem tento superbike je zvláštní hlavně tím, co není vidět. Jeho centrální nervový systém je tvořen 6osou inerciální měřicí jednotkou (IMU, Inertial Measurement Unit), která neustále snímá pohyb rámu ve 3D a zajišťuje tak schopnost kontrolovat trakci, skluzy, zdvih předního kola, brzdění a rozjezdy. Yamaha R1. We R1. Nový čtyřválcový motor 200 PS o objemu 998 ccm s křížovým klikovým hřídelem Velmi pokročilé elektronické řídicí systémy 6osá inerciální měřicí jednotka (IMU) se snímači Gyro/G pro 3D data pohybu Kontrola trakce citlivá vůči klonění / kontrola skluzu Řízení předního zdvihu a řízení rozjezdu Závodní systém ABS citlivý vůči klonění / sdružený brzdný systém Nový hliníkový rám Deltabox s krátkým rozvorem kol Hmotnost s provozními náplněmi 199 kg Kyvná vidlice s horním opěrným členem / magnéziový zadní rám Magnéziová kola a hliníková palivová nádrž Nastavení jízdních režimů jedním kliknutím Nové přístrojové panely s displejem LCD TFT (Thin Film Transistor)

Éra absolutní kontroly S výkonem 200 PS a novým řadovým čtyřválcovým motorem o objemu 998 ccm se čtyřmi ventily je model R1 naším nejvýkonnějším sériově vyráběným motocyklem. A díky technologii křížového klikové hřídele odvozené od modelu M1 dosahuje tento superbike nové generace vysoké úrovně lineárního točivého momentu s vynikající trakcí. Rám Deltabox s krátkým rozvorem kol tvoří magnéziový zadní rám a dlouhá kyvná vidlice zajišťující vynikající ovladatelnost na dráze. Odpružení vyvinuté pro závodní modely a magnéziová kola zase jasně naznačují, že se s tímto motocyklem musí počítat. Opravdovou výhodou modelu R1 je však jeho špičková technologie elektronického řízení. Jelikož nabízí přesné ovládání, každý jezdec má možnost odhalit svůj skutečný potenciál.

Motor o výkonu 200 PS s křížovým klikovým hřídelem, odvozený od modelu M1 Model R1 nové generace je poháněn čtyřválcovým motorem o objemu 998 ccm se čtyřmi ventily a křížovým klikovým hřídelem, který vyvine výkon 200 PS bez natlakování vzduchu. Jeho nově navržený křížový klikový hřídel je odvozen od našeho vítězstvími ověnčeného motocyklu YZR-M1 MotoGP a poskytuje nepravidelný interval zapalování 270 180 90 180 pro vysoké úrovně lineárního točivého momentu. Hlava válce s vysokou kompresí a lehké vnitřní součásti Nový motor pro dosažení optimálního výkonu využívá válec s vysokou kompresí 13:1, který disponuje spalovací komorou s uzavřenou horní částí a velkým průměrem sacích a výfukových ventilů. A okamžité odezvy s vysokým výkonem a silným lineárním točivým momentem dosahuje model R1 díky titanovým ojnicím a pístům z kovaného hliníku. Vysokobjemové sání vzduchu Pro dosažení optimálního sání naplňuje centrální sání odvozené od modelu YZR-M1 velkokapacitní 10,5litrový vzduchový filtr. Čerstvý vzduch je tlakově přiváděn do kanálů elektronicky aktivovaného sání YCC-I (Yamaha Chip Controlled Intake), které upravují svou délku podle otáček motoru, aby dosáhly optimálních vlastností výkonu a poskytly vysokou úroveň využitelného výkonu. Lehký titanový výfuk a tlumič výfuku uprostřed Pro dosažení špičkového výkonu a silného lineárního točivého momentu je nový motor s křížovým klikovým hřídelem vybaven lehkým výfukovým systémem 4-2-1. Výfukový ventil ovládaný servomotorem upravuje průtok plynů a zajišťuje tak lepší odezvu a silnější výkon motoru, zatímco kompaktní tlumič výfuku uprostřed přispívá k centralizaci hmoty a vydává jedinečný, charakteristicky chraplavý zvuk. Kompaktní rám Deltabox Zbrusu nový hliníkový rám Deltabox je vybaven dlouhou kyvnou vidlicí s horním opěrným členem a magnéziovým zadním rámem, což podtrhuje nepřehlédnutelné znaky závodního motocyklu u modelu R1, převzaté z modelu M1. Rám s krátkým rozvorem kol 1 405 mm a nízká hmotnost s provozními náplněmi, pouhých 199 kg, propůjčují modelu R1 vysokou úroveň hbitosti, citlivosti a výkonu na dráze. Kapotáž inspirovaná modelem YZR-M1 Díky centrálně umístěnému náporovému sání vzduchu, vysokému štítu a nízké poloze světlometu načrtává aerodynamická přední kapotáž modelu R1 nové generace nezaměnitelnou siluetu modelu M1. Kompaktní nové světlomety LED jsou skryté na obou stranách sání vzduchu a zdůrazňují tak vzhled stroje připraveného k závodu, zatímco dvojice obrysových světel LED propůjčuje tomuto novému superbiku skutečně jedinečnou tvář.

Motor Typ motoru kapalinou chlazený, 4taktní, DOHC, paralelní čtyřválec s náklonem dopředu, 4ventilový Zdvihový objem 998cc Vrtání x zdvih 79,0mm x 50,9mm Kompresní poměr 13,0 : 1 Maximální výkon 147,1 kw (200,0PS) @ 13 500 rpm Maximální točivý moment 112,4 Nm (11,5 kg-m) @ 11 500 rpm Systém mazání zásoba oleje v klikové skříni Typ spojky mokrá, vícelamelová Karburátor Vstřikování paliva Systém zapalování TCI (digitální) Systém startování Elektrický Převodovka stálý záběr, 6rychlostní Koncový převod Řetěz Podvozek Rám hliníkový, Deltabox Systém předního odpružení Teleskopické vidlice, Ø 43 mm Přední zdvih 120 mm Úhel sklonu 24º Stopa 102 mm Systém zadního odpružení kyvná vidlice, (kloubové odpružení) Zadní zdvih 120 mm Přední brzda Hydraulická s dvojitým kotoučem, Ø 320 mm Zadní brzda Hydraulická jednokotoučová, Ø 220 mm Přední pneumatika 120/70 ZR17M/C (58W) Zadní pneumatika 190/55 ZR17M/C (75W) Rozměry Celková délka Celková šířka Celková výška Výška sedla Rozvor kol Minimální světlá výška Mokrá hmotnost včetně náplní Kapacita palivové nádrže Kapacita olejové nádrže 2 055 mm 690 mm 1 150 mm 855 mm 1 405 mm 130 mm 199 kg 17 Litry 3,9 litry

Barvy Race Blu Kroužek k přichycení brašny na nádrž LED Flashers Plus Rear Směrová světla LED Yamaha Safety Wire Yamaha Safety Wire Plier For all YZF-R1 accessories go to the website, or check your local dealer Řetězec kvality Yamaha Technici společnosti Yamaha jsou plně školeni a vybaveni tak, aby nabídli ty nejlepší služby a poradenství pro váš výrobek Yamaha. Z tohoto důvodu vám společnost Yamaha důrazně doporučuje, abyste ohledně svých servisních požadavků navštívili oficiálního prodejce značky Yamaha. Originální díly a příslušenství značky Yamaha jsou zvláště vyvinuty, navrženy a testovány pro náš sortiment výrobků Yamaha. Yamaha také doporučuje používat mazivo Yamalube. Jde o naši vlastní řadu high-tech maziv, která jsou mízou motorů Yamaha. Tato maziva jsou vyvinuta tak, aby fungovala efektivně bez ohledu na to, kudy jedete. Kromě funkčního a stylového příslušenství nabízí Yamaha řadu vysoce kvalitního, inovativního jízdního vybavení navrženého tak, abyste vždy měli dostatečné pohodlí a byli chráněni. K dispozici je také rozsáhlá řada ležérního oblečení. Více informací naleznete na adrese: www.yamaha-motor-acc.com Poznejte více o Yamaha YZF-R1 na Vašem mobilu Yamaha Motor Middle Europe B.V. organizační složka CZ Obchodní 126 251 01 Čestlice Yamaha Motor Middle Europe B.V. ogranizačná zložka SK Dvořákovo nábrežie 10 811 02 Bratislava