pevnost v tlaku (28 dní) DIN EN MPa dynamický modul pružnosti TP BE-PCC, popř. -SPCC MPa

Podobné dokumenty
Technický list StoCrete KM

Všeobecný stavební certifikát 04/3647/ Certifikát o shodě

Technický list StoCrete TF 200

StoCrete TS 100 pro M3

Houževnatě pružný, odolný povrch, zatížitelný chůzí a jízdou. Překlenutí statických trhlin. Velká rozmanitost barevných odstínů. Lesk.

Reprofilace betonu třídy namáhání M2 (SPCC). Strojové zpracování hustým proudem. Nízká odrazivost. Dobré zpracování nad hlavou.

Technický list StoCrete SM P

Epoxidová uzavírací vrstva.

Technický list StoCrete GM

StoPur BB 100. Technický list strana 1. Povrchová úprava podlah s vysokými nároky na vzhled, na polyuretanové bázi. Charakteristika Funkce

Technický list StoCrete SM

Technický list StoCrete RM F

Technický list StoCrete LM

Technický list StoCrete LE

Technický list StoLevell Basic

Nízká spotřeba. Elektrostaticky vodivá (DIN EN , DIN EN ). Vysoká odolnost proti otěru. Velmi dobré rozlévání materiálu.

Technický list StoCryl V 100

hustota (směs, 23 C) DIN ,08 g/ml viskozita (při 23 C) DIN mpa s tvrdost Shore D (po 7 dnech při 23 DIN D 80

Technický list StoLevell In Mineral

Technický list StoPox GH 530

Velmi dobrá přilnavost k podkladu. Schopnost difuze vodních par. Lesklý. Široká paleta barev. Gumovou stěrkou a/nebo válečkem.

Technický list StoMiral R

Technický list StoLevell Reno

Technický list StoCryl V 100

Rychletuhnoucí opravný beton s vysokou brzkou pevností Třída R4

Technický list StoPox IHS BV

Technický list Sto-Strukturputz K

Technický list StoPox 452 EP

VÝROBKY PRO VYHLAZENÍ POVRCHU BETONU A OMÍTEK

Technický list StoArmat Classic plus

Technický list StoPox BI

SikaQuick 506 FerroGard

Technický list StoPox GH 502

Technický list StoPox FBS LF

Technický list StoPox GMH E

Technický list StoPox DV 500

Technický list Sto-Baukleber

Technický list StoPur IB 500

Technický list StoPur DV 508

Technický list StoLevell Novo

Technický list StoPur WV 205 transparentní

Planitop Rasa & Ripara R4

Technický list Sto-Armierungsputz QS

Technický list StoPur KV

Technický list StoPox KU 180

Construction. Opravná malta na betonové konstrukce se statickou funkcí. Popis výrobku. Údaje o výrobku. Skladování.

PCI-Emulsion. Adhézní přísada do malty ke zkvalitnění malty, omítky a potěru. Rozsah použití. Vlastnosti produktu. Případy pro možné přísady:

Technický list StoPox WE Mattsiegel

Technický list StoMurisol SP weiß

StoPox BB OS Revizní číslo: StoPox BB OS/CZ/ 017/01

Technický list SikaTop -121 / strana 1/4 11/2002

Technický list StoPox WL 100 transparent

Technický list StoLevell In Z

Technický list StoPox KU 401

Technický list StoPur BB 100

Jemná malta na vyplňování pórů a vyhlazení, třída R3

Viscacid Epoxiflex-Beschichtung PH Epoxidová samonivelační podlahová hmota

Technický list StoFlexyl

Technický list StoLevell In Fine

Technický list StoPur EB 200

Technický list StoPur DV 508

RYCHLETVRDNOUCÍ CEMENTOVÁ MALTA TŘÍDY R2

Technický list StoLevell In SP

Technický list Sto-Armierungsputz QS

Technický list StoLevell Duo

Technický list StoLevell In G

2komponentní transparentní pečeticí vrstva s matným vzhledem. mírný zápach dobrá odolnost vůči UV záření, nežloutne snadné čištění

Technický list StoPur IB 500

Viscacid CB farblos Dvousložková nátěrová hmota - bezbarvá

Požadované parametry betonového podkladu: Pevnost v tlaku pro pochozí plochy

Technický list Sto-Baukleber

Technický list StoPox WL 50

VD Systém TECHNICKÝ LIST. Systém určený pro bezpečné a trvalé utěsnění tlakové vody vtékající z negativní strany

Technický list StoLook Piccolo

ÖKOTAN Zimní bitumenová silnovrstvá stěrka 2K-Winter-Bitumen-Dickbeschichtung BD2KW

Technický list StoLevell Duo plus

Technický list StoPox DV 100

Construction. Opravná malta na betonové konstrukce se statickou funkcí. Popis výrobku. Údaje o výrobku. Zkušební zprávy.

komp. A pryskyřice komp. B tvrdidlo komp. C plnivo (barevné pigmenty) 17 kg pro 1 balení

Technický list StoPox WL 110

Construction. Opravná malta na betonové konstrukce se statickou funkcí, třída R4. Popis výrobku. Údaje o výrobku. Zkušební zprávy.

Zpracování pouze venku. Nevhodná pro horizontální plochy.

Construction. 2-komponentní epoxidová samonivelační stěrka s možností vysokého plnění křemičitým pískem. Popis výrobku. Testy.

Technický list StoPur IB 501

Opravná malta na betonové konstrukce se statickou funkcí, třída R4 podle EN

Opravná malta na betonové konstrukce se statickou funkcí třída R4 podle EN

Construction. Zálivková hmota. Popis výrobku. Technický list Vydání Identifikační č.: SikaGrout -212

Vysoce kvalitní, expanzní zálivková hmota. SikaGrout -314 je vysoce kvalitní zálivková hmota s cementovým pojivem, tekutá, s expanzím účinkem.

1-komponentní polyuretanový vysoce elastický nátěr

Construction. Vysoce kvalitní, nízké smrštění, expanzní zálivková hmota. Popis výrobku

ColFlex TECHNICKÝ LIST

Technický list StoPur BB 100

Aida Porenmörtel-Konzentrat Koncentrát pro pórovité malty Aida

Technický list StoPox WG 100 barevný

Opravná malta se statickou funkcí třída R4 podle EN

Technický list StoPox WL 110

Technický list StoAqua Top Satin

Technický list StoLevell Duo plus QS

SR 450 Rychletuhnoucí potěr cementový. Rychleschnoucí potěr na bázi cementu s kompenzací smrštění pro vnitřní podlahy

RASANTE 1100 RASANTE 1200

Transkript:

Technický list strana 1 Charakteristika Funkce Zpracování Oblast použití Technická data Produktová skupina Parametry Nízký dynamický modul pružnosti. Odolnost proti mrazu a rose podle TO OS. Odolnost proti prudkému dešti dle TP BE PCC. Jedno- nebo dvousložkové provedení. Tloušťky jednotlivých vrstev stěrky cca 1 až 2 mm. Jako jemná stěrka na beton, PCC nebo SPCC. Podklady jako beton, PCC nebo SPCC. Jako škrábaná a vyrovnávací stěrka na systémy ochrany povrchu StoCretec C2 a StoCretec D II.2 dle směrnice pro sanace DAfStb. Použití v interiérech a exteriérech staveb pro plochy, které nejsou pochůzné a pojízdné, i v oblastech zatížených ostřikem rozmrazovacích solí. Nehodí se pro pojížděné plochy. Jemná stěrkovací hmota Kritérium Norma/předpis pro zkoušku Hodnota Jednotka hustota čerstvé malty DIN EN 1015-6 1,9 kg/dm 3 odtrhová pevnost (28 dní) TP BE-PCC, popř. -SPCC >1,5 MPa pevnost v tahu za ohybu DIN EN 196-1 10-13 MPa (28 dní) pevnost v tlaku (28 dní) DIN EN 196-1 40-50 MPa dynamický modul pružnosti TP BE-PCC, popř. -SPCC 15000 MPa (28 dní) Posudky/normy/ protokoly o schválení Pokyny pro zpracování Podklad P 3359 / 04-234 StoCretec C.2 Všeobecný stavební certifikát ZERT 9 IV 04/ 432 StoCretec C.2 Certifikát o shodě P 3360 / 04-235 StoCretec D II.2 Všeobecný stavební certifikát ZERT 9 IV 04/ 433 StoCretec D II.2 Certifikát o shodě Požadavky na podklad: Betonový podklad musí být nosný a zbavený separačních látek a korozivních složek (např. chloridů). Je třeba odstranit uvolněné a nepevné části. Vlhký podle definice ZTV-ING. - Průměrná odtrhová pevnost 2,0 MPa. Nejnižší jednotlivá hodnota odtrhové pevnosti 1,5 MPa. -

Technický list strana 2 Teplota zpracování Struktura vrstev Příprava podkladu: Podklad je třeba připravit vhodným mechanickým postupem, např. otryskáním pevným abrazivem (pískováním), otryskáním vodním paprskem (> 800 bar) připravit tak, aby bylo mezi nanášenou jemnou stěrkou a podkladním betonem, PCC nebo SPCC dosaženo pevného a trvalého spojení. Je třeba dostatečně otevřít póry a lunkry. Vydrolená, popř. dutá místa v blízkosti povrchu betonového podkladu je nutno uzavřít podle pravidel sanace betonu. Při všech postupech přípravy povrchu, které by mohly způsobit porušení struktury v blízkosti povrchu zůstávajícího starého betonu, jako je např. sekání, otloukání, frézování, odrezování plamenem, je třeba opracování plochy dokončit vhodným postupem (otryskání pevným abrazivem). Minimální teplota zpracování: +5 C. Maximální teplota zpracování: + 30 C. Příprava podkladu: Jednovrstvé použití jako stěrka pro vyhlazení nerovností a lunkrů: Tloušťka vrstvy cca 1 mm Materiál přednostně dvousložkový. Záměsová tekutina Sto-Betonkonzentrat se rozmíchá s vodou v poměru 1:1 hmotnostních dílů. Sto-Betonkonzentrat číslo položky 0806-013, balení 10 l kanystr číslo položky 0806-030, balení 120 l sud StoSilo Použití ve více vrstvách jako stěrkování pro vyhlazení nerovností s následným vyrovnávacím stěrkováním: Celková tloušťka 1 až 3 mm Materiál jednosložkový. Záměsová tekutina voda. Mezi aplikací stěrky na vyhlazení nerovností a vyrovnávacím stěrkováním by měla být stěrka na vyhlazení nerovností natolik vytvrzená, že se aplikací a zpracováním krycí vrstvy neposune. Stěrku na vyhlazení nerovností je třeba v této době přepracovat a před nanesením krycí vrstvy (vyrovnávací stěrkování) musí být vlhká ve smyslu směrnice o sanaci. Mísicí poměr 25,0 kg / 5,0-5,5 l záměsové tekutiny = 1 : 0,20-0,22 hmotnostních dílů. Postup při mísení Na 25 kg pytel je třeba přidat 5 až 5,5 litru záměsové tekutiny.

Technický list strana 3 Doba zpracovatelnosti Spotřeba Zpracování Do míchačky s nuceným oběhem nalijte záměsovou tekutinu a při zapnuté míchačce přidávejte suchou maltovou směs. Asi 3 minuty míchejte, poté nechte 2 minuty zrát a znovu 30 sekund míchejte. Při použití ručních míchadel je třeba použít protiběžná do sebe zapadající míchadla. Je třeba dbát na to, aby míchací koše míchadla dosahovaly v průměru minimálně 1/3 a ve výšce minimálně 2/3 míchací nádoby. při 5 C: cca 90 minut při 30 C: cca 60 minut Výrobek Druh použití Spotřeba cca materiál na cm hloubky vydrolení/tloušťky vrstvy 19 kg/m 2 Podklad je třeba připravit vhodným mechanickým opracováním. Vydrolená, popř. dutá místa v blízkosti povrchu betonového podkladu je nutno před aplikací uzavřít podle pravidel sanace betonu. Plochy aplikace je nutno před nanesením jemné stěrky dostatečně předem navlhčit (poprvé minimálně 24 hodin předem). Plochy aplikace musí být před začátkem stěrkování ovšem natolik zaschlé, že vypadají pouze matně vlhké. Podklady musí být vlhké ve smyslu směrnice o sanacích, to znamená, že podklad musí vypadat matně vlhce, nesmí na něm ale být lesklý vodní film a systém pórů nesmí být nasycen vodou. Nastříkané kapky vody se musí vsáknout a po krátké době musí povrch vypadat opět matně. Nástroje jsou zednická lžíce, špachtle a hladítko. Při kombinovaném stěrkování na vyhlazení nerovností a vyrovnávacím stěrkování je třeba stěrku na vyhlazení nerovností nanést na matně vlhký podklad v tenké vrstvě, silně zapracovat a nechat vytvrdnout (podle počasí cca 3 až 12 hodin). Na vlhkou stěrku pro vyrovnání nerovností se nanese vyrovnávací stěrka v potřebné tloušťce vrstvy. Přitom je třeba dbát na to, aby byla stěrka na vyrovnání nerovností natolik vytvrzená, že se aplikací a zpravováním vyrovnávací stěrky již nemůže posunout. Stěrku na vyhlazení nerovností je třeba v této době přepracovat a před nanesením vyrovnávací stěrky musí být vlhká ve smyslu směrnice o sanaci. Další zpracování povrchu se provádí zejména hlazením, je možné broušení (filcování) nebo strukturování koštětem. Při filcování nebo při strukturování koštětem se nesmí přidávat voda. Spotřeba cca 1,9 kg/m² a mm tloušťky vrstvy. Ošetření:

Technický list strana 4 Jemnou stěrku PCC je třeba ošetřit tak, aby se neodpařila ze směsi voda, která je potřebná pro tuhnutí. Postupy ošetření: 1) Zakrytí fólií nebo rohoží 2) Zvýšení vlhkosti vzduchu ve vrstvě vzduchu nad povrchem 3) Chemické ošetření Ošetření musí trvat tak dlouho, dokud jemná stěrka nedosáhne 50 % své konečné pevnosti, za normálních podmínek podle ZTV-ING minimálně 3 dny. Během ošetření nesmí dojít ke změně barvy z tmavé na světlou. Voda pro následné ošetření se smí na povrch jemné stěrky stříkat až tehdy, když je odolný proti dešti, podle povětrnostních podmínek je to po 6-24 hodinách. Střídavé vysušování a kropení jemné stěrky během ošetření může vést k porušení struktury jemné stěrky a tím k tvorbě trhlin a bublin. Chemické ošetření se smí provádět pouze tehdy, když není v rozporu s následnými pracemi. Je třeba respektovat příslušné technické listy. 1) "Směrnice pro další ošetření betonu" DAfStb (únor 1984) 2) Technický list B8 Bauberatung Zement [stavební poradenství-cement] "Další zpracování betonu" (11.2002). Čištění nářadí Dodávka Podstatnou částí ošetření je dostatečné navlhčení betonového podkladu před aplikací jemné stěrky, tím je podklad nasycen vodou a neodebírá čerstvé jemné stěrce vodu z namísené směsi. Podklad musí být, jak bylo popsáno u přípravy podkladu, vlhký ve smyslu ZTV-ING. Rovnoměrné barevné tónování povrchu jemné stěrky není v důsledku postupu možné. Neprodleně vyčistěte vodou; zatuhnutý materiál lze odstranit pouze mechanicky. Balení 25,0 kg pytel číslo položky 3467-00 Skladování Podmínky skladování Doba skladování Zvláštní pokyny Bezpečnost Skladujte v suchu a chraňte před mrazem. V originálním balení do... (viz obal). Tento produkt podléhá povinnosti značení podle platné směrnice EU. Při prvním odběru obdržíte bezpečnostní list EU. Dodržujte, prosím, pokyny týkající se manipulace s produktem, jeho skladování a likvidace.

Technický list strana 5 KÓD GIS Revizní číslo ZP01 Platnost od 24.02.2005 Sto s.r.o. Radlická 69 150 00 Praha 5 Tel. 251 555 198 251 555 190 Fax 251 551 084 www.sto.cz info.cz@stoeu.com /DE/CZ/008 K účelům, které nejsou jednoznačně uvedeny v tomto technickém listu, se smí výrobek použít až po konzultaci a písemném souhlasu společnosti Sto s.r.o. Informace, popř. údaje slouží k určení běžného účelu použití, popř. běžné vhodnosti k použití.