Peněžité pokuty za provinění klubů a rozhodčích jsou stanoveny Pokutovým řádem OFS, který byl schválen řídícím orgánem soutěží OFS.



Podobné dokumenty
Český svaz ledního hokeje SOUTĚŽNÍ A DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD

ROZPIS_12-13_str_ qxd :02 StrÆnka 1

SOUTĚŽNÍ ŘÁD Vydal: Výkonný výbor ČNS Schválil: Valná hromada ČNS Platnost od:

SOUTĚŽNÍ ŘÁD FOTBALOVÉ ASOCIACE ČESKÉ REPUBLIKY

SOUTĚŽNÍ ŘÁD STOLNÍHO TENISU

Změny a doplňky v Pravidlech fotbalu FAČR platných od

C. ROZHODČÍ A DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD, PRAVOMOC ROZHODČÍCH ORGÁNŮ

Český svaz plaveckých sportů SOUTĚŽNÍ ŘÁD PLAVÁNÍ

ŘÁDY A PRAVIDLA. 2. Struktura přebornických soutěží jednotlivců

Soutěžní řád Šachového svazu České republiky

SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČAAF OBSAH

Soutěžní, Registrační a Přestupní řád

Disciplinární řád Junáka

SOUTĚŽNÍ ŘÁD JKA ČR 2015

PŘESTUPNÍ ŘÁD. Článek 451. Přestup

PŘESTUPNÍ ŘÁD PRO NEPROFESIONÁLNÍ FOTBALISTY

PRAHA WlLSON CUP 2014

Všechny otázky bez odpovědí

v závažných případech nebo opakovaně v lehčích případech nebo prvně Přestupek H T R F A. Jednotlivci

REGIONÁLNÍ SVAZ HOKEJBALU MORAVA - SEVER. Řídící orgán soutěže MČR SŽ skup. MORAVA - SEVER a MČR MŽ skup.

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD ČESKÉ JEZDECKÉ FEDERACE

PRAVIDLA STOLNÍHO TENISU Č A S T

NÁVRH ZMĚN STANOV pro valnou hromadu svolanou na 27. května Obsah: (A) Odůvodnění změn (B) Návrh změn stanov (C) Přechodná ustanovení

REGISTRAČNÍ ŘÁD. Článek 401. Základní ustanovení

HERNÍ ŘÁD TIPSPORT EXTRALIGY LEDNÍHO HOKEJE - ROZPIS SOUTĚŽE -

JEDNACÍ ŘÁD. International Police Association sekce Česká republika z.s. Část první Úvodní ustanovení

JOCKEY CLUB ČESKÉ REPUBLIKY DOSTIHOVÝ ŘÁD. Předpisy pro konání rovinových a překážkových cvalových dostihů

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI Z PROVOZU VOZIDLA. Oddíl první Úvodní ustanovení

Organizační, jednací a volební řád České komory architektů ORGANIZAČNÍ, JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD ČKA

ŘÁD ROZHODČÍHO SOUDU PŘI HOSPODÁŘSKÉ KOMOŘE ČESKÉ REPUBLIKY A AGRÁRNÍ KOMOŘE ČESKÉ REPUBLIKY

Transkript:

E. NÁLEŽITOSTI DISCIPLINÁRNÍHO ŘÍZENÍ Čl. 36 Disciplinární komise DK OFS DK projednává všechna disciplinární provinění v rámci soutěží OFS. DK posuzuje a ukládá svoje rozhodnutí podle Disciplinárního řádu (DŘ) ČMFS a Příkladových sazebníků provinění a trestů. Peněžité pokuty za provinění klubů a rozhodčích jsou stanoveny Pokutovým řádem OFS, který byl schválen řídícím orgánem soutěží OFS. Čl. 37 Pravomoci DK OFS 37.1. Přestupky družstev hráčů jednotlivých kategorií (dospělí, dorost, žáci), kteří startují pouze v soutěžích řízených OFS, řeší a rozhoduje o nich DK OFS. 37.2. Při postupu a zařazení družstev do soutěží OFS rozhoduje o všech přestupcích družstva v klubu v kategorii, která postoupila do DK MSKFS (o přestupcích hráčů B družstva, které hraje soutěže OFS bude rozhodovat DK MSKFS). Ostatní kategorie řeší a patří nadále do kompetence DK OFS. 37.3. Provinění rozhodčích, delegátů a funkcionářů klubů působících v soutěžích řízených OFS řeší a rozhoduje o nich DK OFS. 37.4. Provinění rozhodčích, delegátů a funkcionářů klubů působících v soutěžích MSKFS budou předány k řešení a rozhodnutí DK MSKFS. Čl. 38 Povinnosti kapitána a vedoucího družstva 38.1. Kapitán družstva nebo jeho zástupce, v utkáních mládeže i vedoucí družstva, jsou povinni ihned po skončení utkání odejít s HR do kabiny a podepsat v zápise o utkání převzetí RP a totožnost vyloučených hráčů. Pokud kapitán, nebo vedoucí družstva nepodepíše zápis o utkání, bude HR postupovat podle SŘ, čl. 48. nepředá registrační průkazy a tyto zašle s uvedením všech skutečností na řídící orgán soutěže. 38.2. Námitky uplatnění námitek je uvedeno v tomto RS OFS, čl. 31.1. a 32.1. Čl. 39 Podmínky disciplinárního řízení pro kluby 39.1.

Za každý projednávaný případ v DK OFS bude klubu odečtena částka 100.- Kč z vkladu do soutěže. Tento poplatek je shodný a týká se všech hráčů klubu (dospělí, dorost, žáci), klubových funkcionářů a vynesení trestu pro klub. 39.2. K vzniklé situaci má klub právo se vyjádřit písemně podle SŘ, čl. 31.1. a 32.1. anebo jiným vyjádřením a popisem události. 39.3. Při vyloučení anebo jiné vzniklé situaci má hráč nebo zástupce klubu právo se dostavit na nejbližší zasedání DK OFS, kde bude přestupek projednáván. Při účasti na jednání DK chceme dle získaných zkušeností kluby důrazně upozornit na způsob jednání a vystupování přítomných členů klubu. Jejich projevy ve smyslu urážek, vyhrožování apod. budou trestány dle DŘ a PŘ OFS. 39.4. V případě zjištěných nejasností DK OFS případ odročí a přizve si k následujícímu zasedání osoby, které mohou případ náležitě objasnit. 39.5. Do vynesení rozhodnutí DK nesmí hráč startovat v žádném mistrovském, pohárovém nebo přátelském utkání. 39.6. Na základě popisu přestupku R v zápise o utkání vynese DK své rozhodnutí i bez účasti hráče nebo zástupce klubu. 39.7. Hráči i zástupci klubů jsou povinni při jednání v DK na požádání předložit průkaz totožnosti. 39.8. Pokud byl hráč vyloučen (2xŽK, nebo přímo ČK) uloží DK hráči trest dle příslušných ustanovení DŘ, vždy však nejméně nepodmíněný trest zastavení závodní činnosti na 1 soutěžní utkání. Čl. 40 Disciplinární provinění hráčů a funkcionářů 40.1. Nesportovního chování v souvislosti s utkáním se dopustí ten, kdo svým jednáním narušuje řádný průběh hry, zejména jestliže neslušně pokřikuje na hřišti, zdržuje hru, nedodržuje předepsané postavení při standartních situacích, předstírá zranění, zakopne míč, bezdůvodně opustí hrací plochu, nedodržuje předepsanou výstroj a její úpravu, zmaří brankovou příležitost zastavením hráče soupeře přestupkem proti pravidlům, zabrání dosažení branky úmyslnou hrou rukou, opouští technickou zónu a dopouští se jiných podobných činů nebo se jinak neukázněně chová ve hře i mimo ni.

Za toto provinění bude potrestán důtkou nebo trestem zastavení závodní činnosti či zákazu výkonu funkce na 1 až 4 týdny nebo peněžitou pokutou. 40.2. Nesportovní chování vůči soupeři, spoluhráči, trenéru, funkcionáři, pořadateli nebo diváku se dopustí ten kdo jim nadává, používá hanlivých posuňků a gest nebo se dopuoští jiného jednání, které má napadeného ponížit či zesměšnit. Čl. 40 Podmínky disciplinárního řízení pro rozhodčí a delegáty 40.1. Rozhodčí a delegáti za každý projednávaný případ uhradí správní poplatek 100.- Kč. 40.2. Vzhledem k odborné specializaci rozhodčích a delegátů předá DK nejprve požadavek na KR OFS o prošetření vzniklého případu. Konečné rozhodnutí ale zůstává plně v pravomoci DK OFS. 40.3. Posuzování provinění rozhodčích a delegátů vychází ze znění DŘ ČMFS a PŘ OFS pro rozhodčí a delegáty. 40.4. V případě prodlouženého jednání o vzniklé situaci je rozhodčí nebo delegát povinen se po pozvání zúčastnit jednání DK OFS. Neomluvena neúčast bude potrestána dle DŘ a PŘ OFS. 40.5. Úhradu správního poplatku dle RS OFS, čl. 40.1. a s tím spojené úhrady přidělené pokuty je rozhodčí nebo delegát povinen uhradit do 15 dnů osobně nebo jiným způsobem. V případě nedodržení termínu úhrady bude proti rozhodčím a delegátům postupováno dle DŘ a PŘ OFS. Čl. 41 Odvolání proti rozhodnutí DK 41.1. Proti rozhodnutí DK OFS má klub právo se odvolat podle RS, čl. 18 a DŘ ČMFS, čl. 24 25. 41.2. Poplatek proti odvolání nebude klubu odepisován ze soutěžního vkladu. Čl. 42 Změna trestu 42.1.

Po uplynutí nejméně poloviny trestu zastavení činnosti, zákazu výkonu funkce a uzavření hřiště lze zbytek trestu prominout nebo podmínečně odložit na zkušební dobu od 2 měsíců do 1 roku. Netýká se trestů uložených za urážky rozhodčích. 42.2. Žádost o změnu trestu jednotlivce je třeba podat písemně s doporučením a vyjádřením klubu. Žádost o změnu trestu klubu s vyjádřením k vzniklé situace a předpokladu do další činnosti potvrdí dva zodpovědní funkcionáři klubu. 42.3. Poplatek za žádost o změnu trestu je jednotný pro všechny hráče, funkcionáře a kluby postižené v disciplinárním řízení. Ve stávajícím soutěžním ročníku je tento poplatek stanoven na 100.- Kč a bude odečten z vkladu do soutěže. 42.4. Poplatek za žádost o změnu trestu v částce 100.- Kč jsou povinni rozhodčí a delegáti spolu s poplatkem za disciplinární řízení uhradit před zasedáním DK OFS. Bez zaplacení poplatku nebude jejich žádost projednávána. 42.5. O změně trestu rozhoduje orgán, který o něm rozhodl s konečnou platností (DK nebo odvolací orgán). 42.6. Při posouzení žádosti o změnu trestu bude DK OFS přihlížet ke změní DŘ FAČR, čl. 22-23 a k závažnosti přestupku, za který byl trest uložen. Čl. 43 Úhrada pořádkových pokut a poplatků pro kluby OFS 43.1. Ve znění RS, čl. 49/2 jsou uvedeny pokuty a poplatky, které se budou odepisovat z klubového vkladu do soutěže na příslušný soutěžní ročník. 43.2. Zbývající pořádkové pokuty je klub povinen uhradit do data splatnosti dle platebního výměru bude vůči klubu postupováno dle DŘ ČMFS, Příklad. sazebník II, čl. 10. Čl. 44 Sdělení DK OFS 44.1. Za napomínání hráče ( ŽK) se v soutěžích OFS Nový Jičín nebude zastavovat hráči závodní činnost. Po udělení ŽK v počtu 10, 20, 30 atd. v součtu za jednotlivé družstvo v soutěžích mužů a dorostu se klubu odečítá ze soutěžní zálohy po každých 10 ŽK 100.- Kč.

ŽK se načítají za jednotlivá družstva postupně v průběhu SR a po jeho ukončení se evidence ŽK uzavírá a nepřevádí do nového SR. Vedoucí družstva má právo po skončení zápasu a podpisu zápisu oběma kapitány si opsat počet napomínaných hráčů a je jeho povinností vést si evidenci napomínaných hráčů u svého klubu. Při udělení druhé ŽK a ČK se tato ŽK do celkového počtu nezapočítává. Udělené ŽK v Poháru OFS se započítávat nebudou, pouze z mistrovských utkání. Za správný součet a evidenci ŽK, jakož i upozornění na odpisy ze soutěžní zálohy odpovídá DK OFS NJ a HK OFS NJ. 44.2. Při vyloučení ani při inzultaci nebude HR odebírat registrační průkaz hráče. Výjimku tvoří události uvedené v SŘ, čl. 48 (nepodepsání zápisu), čl. 42, odst. 6 (poškozený registrační průkaz nebo průkaz s nedostatky), při odmítnutí kontroly totožnosti a při vznesená námitky proti startu hráče dle SŘ, čl. 35/2 b, c. 44.3. Zasedání DK bude v průběhu stávajícího soutěžního ročníku probíhat každý čtvrtek od 13.30 do 15.00 hodin na OFS Nový Jičín. Po dobu jednání nebudou vyřizovány žádné telefonické hovory. 44.4. Kluby se mohou informovat o vyneseném disciplinárním opatření na www.ofisport.cz, případně osobně nebo telefonicky bezprostředně po skončení jednání DK OFS, nebo u předsedy DK tel. 737 277 687.