Rádiový přijímač MHS-FBM (EnOcean Standard) Ruční rádiový ovladač MHS-FBHS (EnOcean Standard) Radiový vysílač na zeď MHS-FBWS (EnOcean Standard)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Rádiový přijímač MHS-FBM (EnOcean Standard) Ruční rádiový ovladač MHS-FBHS (EnOcean Standard) Radiový vysílač na zeď MHS-FBWS (EnOcean Standard)"

Transkript

1 Rádiový přijímač MHS-FBM (EnOcean Standard) Ruční rádiový ovladač MHS-FBHS (EnOcean Standard) Radiový vysílač na zeď MHS-FBWS (EnOcean Standard) Připojovací modul MHS-ESM NÁVOD K POUŽITÍ A INSTALACI Exclusively engineered and made in Germany.

2 2 Obsah 1. Použití 2. Bezpečnostní upozornění 3. Popis funkcí 4. Instalace připojovacího modulu MHS-ESM 5. Instalace modulu radiového přijímače MHS-FBM 6. Programování modulu radiového přijímače MHS-FBM pomocí ručního ovládání MHS-FBHS popř. dálkového ovládání na zeď MHS-FBWS 7. Barevné a světelné schéma kontrolek LED 8. Provoz modulu radiového přijímače MHS-FBM pomocí ručního ovládání MHS-FBHS popř. dálkového ovládání na zeď MHS-FBWS 9. Technické údaje 10. Vyřazení z provozu / Likvidace Obsah dodávky 1 Připojovací modul MHS-ESM nebo 1 Modul rádiového přijímače MHS-FBM (EnOcean Standard) 2 Montážní držák (přemontovaný) 1 Návod k použití a instalaci a volitelně 1 Ruční dálkové ovládání MHS-FBHS (EnOcean Standard) nebo 1 Dálkové ovládání na stěnu MHS-FBWS (EnOcean Standard) Vybalení / Obaly Rozbalujte přístroj a příslušenství opatrně, k otevření obalů nepoužívejte žádné špičaté předměty, které by přístroj mohly poškodit. Tento produkt byl zabalen šetrně k životnímu prostředí. Všechny obaly topidel HEATSTRIP, odpovídají předpisům Evropské unie. Všechny obaly HEATSTRIP je možné vyhodit do sběrného kontejneru pro obalové materiály. Přitom musí být dodržovány místní předpisy.

3 3 1. Použití Děkujeme, že jste se rozhodli ke koupi elektrického sálavého topidla HEATSTRIP a příslušenství. Následující návod k použití popisuje připojení a naprogramování přijímacího modulu MHS-FBM stejně jako instalaci připojovacího modulu MHS- ESM. Tento návod je pouze doplněním originálního návodu k použití HEATSTRIP Elektrické sálavé topidlo pro zastřešené venkovní prostory. Prosím přečtěte si nejdříve návod a teprve posléze se věnujte instalaci připojovacího a modulu na dálkové ovládání. EnOcean-Technologie a měření ECOLOG Dálkové ovládání Heatstrip funguje bez kabelu či baterie a tím je zcela bez nároků na údržbu a snesitelné pro životní prostředí. Používá směrodatnou EnOcean technologii, která využívá i nejmenší množství energie z prostředí k přijímání senzorových hodnot a k radiovému vysílání. Jinými slovy: Když stisknete tlačítko dálkového ovládání, vytvoříte tím dostatek energie k zaslání odpovídajícího radiového signálu. Bez baterie bez náročné údržby šetrné k životnímu s dlouhodobou životností. Hodně lidí si dělá starosti, že jejich zdraví bude poškozeno elektrosmogem, mnoho výrobců se obává možných nároků na náhradu škod v důsledku takových poškození. Přesto nepřetržitě narůstá potřeba bezdrátových přístrojů. Z tohoto důvodu jsme zadali ECOLOGu, Institutu pro sociálně-ekologický výzkum a vzdělání, aby přezkoumal běžnou emisní sílu na poli radiových signálů našich dálkových ovládání při reálných podmínkách. Výsledky testu ECOLOG: Systém EnOcean emituje 100krát méně intenzivní vysoce frekvenční pole než běžné světelné vypínače (vysoká frekvence světelných vypínačů vzniká charakteristickým vytvářením jisker při přepnutí). Intenzita krátkodobých vysoce frekvenčních emisí radiových spínačů EnOcean je až krát nižší než ta permanentních vysoce frekvenčních emisí mobilních radiových vysílačů v obytných územích. Díky absenci kabelů a tlačítek nepřináší tento radiový systém v oblasti nízkofrekvenčních elektromagnetických emisí žádné rušivé faktory. Tento radiový systém je používán ve školkách, nemocnicích a dokonce i v domácnostech řídících se Feng Shui.

4 4 2. Bezpečnostní upozornění Místní stavební a protipožární předpisy musí být bezpodmínečně dodrženy. 1. Topidlo HEATSTRIP by mělo být vybaveno tlačítkem VYPNOUT/ZAPNOUT - (není obsaženo v balení). Topidlo může být ovládáno také pomocí radiového přijímače a dálkového ovládání, které jsou dostupné jako doplňkové příslušenství. Napojení na proudový chránič je nutné. 2. Přístroj je vybaven vratnou ochranou proti přehřátí. Bude-li ochrana spuštěna, zapne se přístroj po vychladnutí znovu. 3. Přístroj musí být sestaven a připojen k rozvodu hlavního proudu elektro odborníkem podle platných standardů a pravidel pro elektronickou kabeláž v příslušné zemi, ve kterém bude topidlo zapojeno. 4. Jakmile je přístroj napojen na zdroj proudu nebo zapnut pomocí tlačítka ZAPNOUT/ON nebo jiným způsobem ovládání, trvá 10 minut než topidlo dosáhne optimální provozní teploty. 5. Přední strana topidla může při ideálních podmínkách podle prostorové situace a vlivů z okolí dosáhnout teploty až 380 C. Nedotýkejte se žádní části topidla během provozu, popř. do 60-ti minut po vypnutí topidla. 6. Dohlédněte, aby kabel, nábytek, hořlavé materiály nebo jiné předměty nepřišly do kontaktu s povrchem topidla a nikdy topidlo nepřikrývejte. 7. Pokud topidlo nebo jeho příslušenství vykazují defekty, trhliny, praskliny nebo jiná poškození, nemůže být dále používáno a musí být za účelem opravy odborně odpojeno z elektrického vedení / zásobení, zasláno zpět k výrobci nebo zlikvidováno. Topidlo by mělo být odpovídajícím způsobem označeno proti náhodnému znovu zapojení do sítě. 8. Berte na vědomí, že se skutečný, stejně jako vlivem okolních vlivů vydávaný výkon přístroje mění. 9. Dohlédněte nutně na to, abyste přístroj po jeho používání vždy vypnuli.

5 5 3. Popis funkce 1. Radiový přijímač MHS-FBM Radiový přijímač pracuje se zakódovaným signálem v oblasti 866 Mhz. Jednomu přijímači se dá přiřadit maximálně 28 vysílacích kanálů. Zakódování v 32 bitovém formátu zaručuje vysokou ochranu před chybnými interpretacemi jinými vysílači jako např. mobilní telefony, otvírače dveří atd. 2. Ruční dálkové ovládání MHS-FBHS a dálkové ovládání na zeď MHS-FBWS Stisknutím programovacího a vysílacího tlačítka na dálkovém ovládání (ručním i na zeď) můžete libovolně nastavit požadovaný stupeň ohřevu (viz bod 7. a 8.) Ruční dálkové ovládání dálkové MHS-FBHS Ovládání na zeď MHS-FBWS

6 6 4. Montáž připojovacího modulu MHS-ESM Připojovací modul slouží jako estetické kabelové připojení pro HEATSTRIP, který přesunuje a zakrývá přívod proudu na zadní stranu topidla. Připojovací modul nainstalujte následujícím způsobem: - Nasuňte spojovací pouzdro (1) na spojovací šrouby (2). - Našroubujte spojovací šrouby (2) na topidlo (5). - Potom zastrčte konektor (3) tak hluboko do topidla, dokud tam nezacvakne. - Posléze opatrně nasuňte připojovací modul (6) dokud také konektor (3) nezacvakne. - Na závěr našroubujte oba šrouby (4) na připojovací modul. Další nastavení nebo programování u tohoto modulu nemohou být provedena. Obsah dodávky 1 x MHS-ESM připojovací modul (6) 2 x spojovací pouzdro (1) 2 x spojovací šrouby (2) 1 x konektor (3) 2 x šroub (4)

7 7 5. Sestavení modulu radiového přijímače MHS-FBM - Sestavte modul radiového přijímače následovně: - Nasuňte spojovací pouzdro (1) na spojovací šrouby (2). - Našroubujte spojovací šrouby (2) na topidlo (5). - Potom zastrčte konektor (3) tak hluboko do topidla, dokud tam nezacvakne. - Posléze opatrně nasuňte modul radiového přijímače (6), dokud také zde konektor (3) nezacvakne. - Na závěr našroubujte oba šrouby (4) na modul radiového přijímače (6). Obsah dodávky 1 x MHS-FBM rádiový přijímač (6) 2 x spojovací pouzdro (1) 2 x spojovací šrouby (2) 1 x konektor (3) 2 x šroub(4)

8 8 6. Programování tlačítek dálkového ovládání MHS-FBHS popř. Dálkového ovládání k instalaci na zeď MHS-FBWS pomocí radiového přijímače MHS-FBM Před programováním prosím odstraňte postranní černou ochrannou zátku, abyste získali přístup k programovacímu tlačítku, po dokončeném programování nasaďte ochrannou zátku zpět na tlačítko. Vezměte na vědomí: Při programování se může vysílač nacházet max. 0,5 metru od přijímače. V průběhu programovacího módu, nesmí být modul radiového přijímače odpojen od napájení. Tím by mohly být způsobeny škody na přístroji. 1. Nastavení vysílacího tlačítka na ručním dálkovému ovládání nebo dálkovému ovládání na zeď: Stlačte krátce méně než jednu sekundu (!) postranní programovací tlačítko na modulu radiového přijímače. Modrá kontrolka LED a tři zelené kontrolky LED začnou pravidelně blikat. Krátce zmáčkněte tlačítko na vašem dálkovém ovládání (ruční nebo na zeď), které chcete naprogramovat. Všechny modré a zelené kontrolky se rozsvítí na dvě vteřiny. Požadované tlačítko na dálkovém ovládání je nastaveno. Po 30ti vteřinách, popř. po opakovaném zmáčknutí postranního programovacího tlačítka na modulu radiového přijímače je vybrané tlačítko na dálkovém ovládání uloženo a programovací mód ukončen. 2. Nové nastavení/vymazání tlačítka na dálkovém ovládání (ručním nebo na zeď): Stlačte krátce méně než jednu sekundu (!) postranní programovací tlačítko na modulu radiového přijímače. Modrá kontrolka LED a tři zelené kontrolky LED začnou pravidelně blikat. krátce zmáčkněte tlačítko na vašem dálkovém ovládání (ruční nebo na zeď), které chcete vymazat. Všechny kontrolky LED 10krát krátce zablikají. Požadované tlačítko na dálkovém ovládání je nastaveno. Po 30ti vteřinách, popř. po opakovaném zmáčknutí postranního programovacího tlačítka na ovládání je programovací mód ukončen.

9 9 3. Předtím, než nastavíte intenzitu sálání topidla s pomocí dálkového ovládání (viz bod 8.), měli byste nejdřív určit maximální dobu ohřevu podle barevného schématu LED (viz bod 7.) následovně: Zmáčkněte postranní programovací tlačítko na radiovém přijímači déle než 2 vteřiny. Při dosažení 2 vteřin zabliká modrá kontrolka LED třikrát s krátkým rozestupem. Poté začne modrá kontrolka blikat v jednosekundovém taktu. Zelené kontrolky ukazují již naprogramovaný maximální čas. Další nejvyšší nastavení času nastavíte buď dalším krátkým stisknutím postranního programovacího tlačítka na radiovém přijímači, nebo zmáčknutím nastaveného tlačítka na dálkovém ovládání (ručním nebo na zeď). Diody LED se rozsvítí/ blikají podle barevného spektra vpravo (viz bod 7.) po 30ti vteřinách se tento programovací mód automaticky ukončí.

10 10 7. Barevné a světelné schéma LED diod (Po zapnutí topidla HEATSTIPTM včetně modulu radiového přijímače MHS-FBM se krátce rozsvítí aktuálně naprogramované nastavení doby ohřevu pokud jste tuto dobu již naprogramovali. Původní nastavení: 12 hodin, tj.: modrá LED dioda bliká, 3 zelené LED diody se svítí.) Modul radiového přijímače MHS-FBM je nastavitelný od 30 Min. do max. 12 hod. poté modul topidlo automaticky vypne. 7 volitelných nastavení času 0,5 / 1 / 2 / 3 / 4 / 8 / 12 hod.: 0,5 h 1,0 h 2,0 h 3,0 h 4,0 h 8,0 h 12,0 h modrá LED bliká modrá LED bliká, 1 zelená LED bliká modrá LED bliká, 1 zelená LED svítí modrá LED bliká, 1 zelená LED svítí, 1 zelená LED bliká modrá LED bliká, 2 zelené LED svítí modrá LED bliká, 2 zelené LED svítí, 1 zelená LED bliká modrá LED bliká modrá LED bliká LED nesvítí zelená LED bliká zelená LED svítí

11 11 8. Provoz modulu radiového přijímače MHS-FBM s a bez ručního dálkového ovládání MHS-FBHS popř. dálkového ovládání na zeď MHS- FBWS Po zapnutí topidla HEATSTIPTM včetně modulu radiového přijímače MHS-FBM se krátce rozsvítí aktuálně naprogramované nastavení doby ohřevu pokud jste tuto dobu již naprogramovali. Původní nastavení: 12 hodin, tj.: modrá LED dioda bliká, 3 zelené LED diody svítí. 1. Pohotovostní režim v pohotovostním režimu je topidlo vypnuté. modrá dioda LED svítí, zelené diody LED nesvítí. 2. Zapnutí a vypnutí Stiskněte krátce tlačítko ON na dálkovém ovládání. Topidlo je nyní v plném výkonu, stupeň 3 (Plný výkon). modrá dioda LED je vypnutá, tři zelené svítí. Když zmáčknete tlačítko ON znovu, topidlo se zase vypne, stupeň 0. modrá dioda LED svítí, zelené diody LED nesvítí (Pohotovostní režim). 3. Nastavení stupňů výkonu Krátce zmáčkněte tlačítko ON na dálkovém ovládání. Topidlo je nyní v plném výkonu, stupně 3 (100 % výkon). Modrá dioda LED nesvítí, tři zelené svítí. Nyní krátce zmáčkněte tlačítko OFF na dálkovém ovládání. Topidlo je nyní na 2. stupni výkonu (80 % výkonu). Modrá dioda LED nesvítí, dvě zelené svítí. Zmáčkněte znovu tlačítko OFF na dálkovém ovládání. Topidlo je nyní na 1. stupni výkonu (66 % výkonu). Modrá dioda LED svítí, jedna zelená svítí. Stiskněte ještě jednou krátce tlačítko OFF na dálkovém ovládání. Topidlo je vypnuté a nachází se na stupni výkonu 0 (Pohotovostní režim). Modrá dioda LED svítí, zelené diody LED nesvítí. Můžete samozřejmě z určitého výkonu přepnout výkon opět nahoru; zmáčkněte proto místo uvedeného tlačítka OFF (+) - tlačítko ON (-) na dálkovém

12 12 ovládání. 4. Režim Party Zmáčkněte tlačítko ON na dálkovém ovládání déle než 6 vteřin. Topidlo je nyní naprogramováno do režimu Party (100 % výkon, vypnutí po 4 hodinách). Modrá a všechny zelené LED svítí. 5. Celkové vypnutí Zmáčkněte tlačítko OFF na dálkovém ovládání déle než 6 vteřin, bez ohledu na aktuální stupeň výkonu. Topidlo se vypne a nachází se na stupni výkonu 0 (Pohotovostní režim). Modrá dioda LED svítí, zelené diody LED nesvítí. 6. Testovací provoz bez dálkového ovládání (automatické vypnutí po 2 vteřinách testovacího provozu) zmáčkněte programovací tlačítko na straně modulu radiového přijímače déle než 10 sek. Topidlo je nyní nastaveno na výkonový stupeň 2 (80 % výkonu). Modrá dioda LED nesvítí, dvě zelené svítí (Pohotovostní režim). zmáčkněte programovací tlačítko na straně modulu radiového přijímače znovu déle než 10 sek. Topidlo je nyní vypnuté a nachází se na výkonovém stupni 0 (Pohotovostní režim). Modrá dioda LED svítí, zelené diody LED nesvítí.

13 13 9. Technické parametry Provozní napětí Výkon Ovládání výkonu Doba nutná pro zahřátí Rozměry V / 50 Hz max W 3 stupně asi 10 minut - podle prostředí a vnějších vlivů jako vítr, vnější teploty atd. 170 x 90 x 65 mm Provozní teplota -5 C bis 40 C Teplota při skladování -20 bis + 65 C Připojení 3 x 1,5 mm² kabel bez zástrčky, stálá teplota až do 170 C, 1,5 m dlouhý nebo 3 x 1,5 mm2 kabel s chráněnou vidlicí, stálá teplota až do 170 C, 1,5 m dlouhý (k dostání jako příslušenství na objednávku) Vysilač Dosah vysilače Frekvence 868,3 MHz Výkon max. 10 mw Doba vysílání ca. 25 ms asi do 50 m ve volném prostoru Počet kanálů vysilače max. 28 Zabezpečení Vypínání 32 bitové kódování Přijímač se po nastaveném čase automaticky vypne, nejpozději ale po 12ti hodinách (výrobní nastavení) Prosíme, berte na vědomí i návody k použití jednotlivého příslušenství topidla. Platné předpisy pro stavbu, emise a protipožární předpisy musí být bezpodmínečně dodržovány. Technické změny slouží pokroku a jsou vyhrazeny.

14 Vyřazení z provozu / Likvidace odpadu Tento produkt byl zabalen šetrně k životnímu prostředí. Všechny obaly topidel HEATSTRIP, odpovídají předpisům Evropské unie. Všechny obaly HEATSTRIP je možné vyhodit do sběrného kontejneru pro obalové materiály. Přitom musí být dodržovány místní předpisy. Po ukončení své životnosti musí být přístroj vyřazen z provozu elektro odborníkem a podle platných předpisů a zajištěn proti opětovnému zapojení do provozu. Přístroj musí být zlikvidován ve sběrně elektroodpadu. Přitom musí být dodržovány místní předpisy. 2

15 15 4 Výrobce: MHS Munich Home Systems GmbH Kramergasse 32 D Sauerlach b. München Germany Dovozce pro ČR: Able Electric, s.r.o. Ještědská 90/117a Liberec 8 Prodej a servis v ČR: Řídící systémy, s.r.o. Ještědská 90/117a Liberec 8 Tel.: Fax : info@bionaire.cz

Elektrické sálavé topidlo pro zastřešené venkovní prostory NÁVOD K POUŽITÍ A INSTALACI. Exclusively engineered and made in Germany.

Elektrické sálavé topidlo pro zastřešené venkovní prostory NÁVOD K POUŽITÍ A INSTALACI. Exclusively engineered and made in Germany. Elektrické sálavé topidlo pro zastřešené venkovní prostory NÁVOD K POUŽITÍ A INSTALACI Exclusively engineered and made in Germany. 2 Obsah 1. Použití 2. Bezpečnostní upozornění 3. Vybalení / Obaly 4. Návod

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw NÁVOD K OBSLUZE Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw Základní údaje Bezdrátový podmítkový spínač Provozní napětí: 230 V/AC, 50Hz Parametry spínání: 2000 W (odporová zátěž) 600 W (induktivní zátěž)

Více

Centronic EasyControl EC545-II

Centronic EasyControl EC545-II Centronic EasyControl EC545-II cs Návod na montáž a obsluhu 5 -ti kanálový ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má

Více

Centralis Receiver RTS 2

Centralis Receiver RTS 2 Abyste mohli optimálně využít všech výhod rádiového přijímače Centralis Receiver RTS, přečtěte si pozorně následující návod k provozu. Centralis Receiver RTS je řídicí jednotka - přijímač dálkového ovládání

Více

Centronic EasyControl EC5410-II

Centronic EasyControl EC5410-II Centronic EasyControl EC5410-II cs Návod k montáži a obsluze 10kanálový ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být

Více

Centronic EasyControl EC545-II

Centronic EasyControl EC545-II Centronic EasyControl EC545-II cs Návod k montáži a obsluze 5kanálový ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 62 20 14

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 62 20 14 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 62 20 14 Pomocí této sady bezdrátově (rádiově) ovládaných síťových zásuvek zapnete a vypnete pohodlně osvětlení, ventilátory a ostatní elektrické spotřebiče z křesla, ze židle

Více

Centronic EasyControl EC513

Centronic EasyControl EC513 Centronic EasyControl EC513 cs Návod na montáž a obsluhu 3kanálové kódové tlačítko Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být uchováván

Více

Exclusively made in Germany.

Exclusively made in Germany. Exclusively made in Germany. HEATSTRIP PŘÍJEMNÉ TEPLO HEATSTRIP je založený na inovativní koncepci tepelného vyzařování, vyvinuté a vyráběné výlučně v Německu. Ve srovnání s běžnými infračervenými topidly

Více

Ruční vysílač GF20..

Ruční vysílač GF20.. Ruční vysílač GF20.. EN FR ES IT Návod na montáž a obsluhu Original assembly and operating instructions Notice originale de montage et d utilisation Instrucciones originales de instalación y funcionamiento

Více

Centronic MemoControl MC441-II

Centronic MemoControl MC441-II Centronic MemoControl MC441-II cs Návod k montáži a obsluze Ruční vysílač s funkcí Memory Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má

Více

11.15 Inteo Centralis indoor RTS

11.15 Inteo Centralis indoor RTS Abyste mohli optimálně využít všech výhod vašeho rádiového přijímače Centralis indoor RTS, přečtěte si pozorně následující návod k provozu. Centralis indoor RTS je rádiový přijímač pro bezdrátové ovládání

Více

Centronic EasyControl EC541-II

Centronic EasyControl EC541-II Centronic EasyControl EC541-II cs Návod k montáži a obsluze Ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být uchováván

Více

Centronic SensorControl SC811

Centronic SensorControl SC811 Centronic SensorControl SC811 cs Návod na montáž a obsluhu Rádiové čidlo intenzity slunečního záření a síly větru Důležité informace pro: montéry/ elektrikáře/ uživatele Prosíme o předání odpovídajícím

Více

11.27 Centralis Uno RTS

11.27 Centralis Uno RTS Abyste mohli plně využít všech vlastností, které Vám nabízí řídicí jednotka Centralis Uno RTS, přečtěte si prosím pozorně následující návod k použití. Řídící jednotka s integrovaným přijímačem dálkového

Více

Centronic VarioControl VC421

Centronic VarioControl VC421 N N Centronic VarioControl VC421 230V/50Hz/8VA Centronic VarioControl VC421 4034 200 008 0 Ind. Ind. Zentral Zentral cs Návod na montáž a obsluhu Podmítkový rádiový vysílač Důležité informace pro: montéry/

Více

MODULÁRNÍ AUTOALARM UŽIVATELSKÝ MANUÁL.

MODULÁRNÍ AUTOALARM UŽIVATELSKÝ MANUÁL. MODULÁRNÍ AUTOALARM UŽIVATELSKÝ MANUÁL www..levnealarmy.cz Tlačítko č. 1 Tlačítko č.2 Dálkový ovladač Tlačítko Zapnuté Vypnuté Zapnuté zapalování I - krátký stisk Vypnutí alarmu Zapnutí alarmu I - delší

Více

11.23 Soliris RTS. Rádiová sluneční a větrná automatika

11.23 Soliris RTS. Rádiová sluneční a větrná automatika Abyste mohli optimálně využít všech výhod vaší sluneční automatiky Soliris RTS, přečtěte si pozorně následující návod k provozu. Soliris RTS je rádiová sluneční a větrná automatika. Plně automatické řídicí

Více

Eolis RTS. Větrná automatika s dálkovým ovládáním. 1. Technické údaje

Eolis RTS. Větrná automatika s dálkovým ovládáním. 1. Technické údaje Abyste mohli optimálně využít všech vlastností větrné automatiky Eolis RTS, přečtěte si pozorně následující návod k montáži a obsluze. Eolis RTS je větrná automatika s bezdrátovým dálkovým ovládáním, určená

Více

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Link SCM Simple Communication Module Instalační návod. Danfoss Heating Solutions

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Link SCM Simple Communication Module Instalační návod. Danfoss Heating Solutions MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Simple Communication Module Instalační návod Danfoss Heating Solutions Obsah Úvod.... 47 Instalace.... 47 Montáž.... 47 Elektrické zapojení.... 48 Přidání zařízení... 48 Test

Více

Návod k obsluze Spínací zesilovač pro světlovodná vlákna. OBF5xx 704513 / 00 04 / 2009

Návod k obsluze Spínací zesilovač pro světlovodná vlákna. OBF5xx 704513 / 00 04 / 2009 Návod k obsluze Spínací zesilovač pro světlovodná vlákna CZ OBF5xx 705 / 00 0 / 009 Obsah Předběžná poznámka. Použité symboly Použití z hlediska určení. Oblast nasazení Montáž. Připojení světlovodných

Více

Centronic MemoControl MC441-II

Centronic MemoControl MC441-II Centronic MemoControl MC441-II cs Návod k montáži a obsluze Ruční vysílač s funkcí Memory Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má

Více

Stropní svítidlo s LED

Stropní svítidlo s LED Stropní svítidlo s LED cs Návod k montáži 100403HB43XIX 2019-03 379 443 Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak

Více

Centronic SensorControl SC711

Centronic SensorControl SC711 Centronic SensorControl SC711 cs Návod na montáž a obsluhu Čidlo větru Důležité informace pro: montéry elektrikáře uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být uchováván uživatelem.

Více

Centronic MemoControl MC415

Centronic MemoControl MC415 Centronic MemoControl MC415 cs Návod k montáži a obsluze Nástěnný vysílač s funkcí Memory Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má

Více

Pohon garážových vrat

Pohon garážových vrat Hněvkovského 30/65, 61700 Brno-Komárov Pohon garážových vrat Instalační a uživatelský manuál Upozornění: je důležité pro bezpečnost všech osob, kteří instalují a používají tento pohon garážových vrat,

Více

Zařízení je v souladu s požadavky směrnic R&TTE 1999/5/ES

Zařízení je v souladu s požadavky směrnic R&TTE 1999/5/ES Zařízení je v souladu s požadavky směrnic R&TTE 1999/5/ES Z důvodu možných změn norem a výrobků jsou informace a obrázky uvedené v tomto dokumentu závazné jen tehdy, pokud jsou od nás potvrzeny. Programovatelný

Více

Centronic VarioControl VCJ470 Návod k obsluze Rádiový přijímač pro žaluzie

Centronic VarioControl VCJ470 Návod k obsluze Rádiový přijímač pro žaluzie Centronic VarioControl VCJ470 CZ Návod k obsluze Rádiový přijímač pro žaluzie Tento návod prosím uschovejte! Návod k použití Obsah Všeobecně... 2 Záruka... 3 Bezpečnostní pokyny... 3 Použití k určenému

Více

T2M 2,4G LED ovladač barevné teploty

T2M 2,4G LED ovladač barevné teploty T2M 2,4G LED ovladač barevné teploty T2M T3- CC T3- CV T2M je 2.4GHz RF bezdrátový regulátor teploty synchronizace / zóna barva. Řídicí systém se skládá ze dvou částí, dálkového ovládání a přijímače. Synchronizačním

Více

NÁVOD K POUŽITÍ A INSTALACI

NÁVOD K POUŽITÍ A INSTALACI Elektrické sálavé topidlo pro vnitřní a venkovní prostory NÁVOD K POUŽITÍ A INSTALACI TYP SMH-1 ( 1 000 W) TYP SMHRC-2 ( 2 000 W) 2 Vážený zákazníku, z důvodu bezpečnosti a správného používání si před

Více

Zabezpečovací systém určený k montáži do nákladních vozidel

Zabezpečovací systém určený k montáži do nákladních vozidel SE545 Zabezpečovací systém určený k montáži do nákladních vozidel Uživatelská příručka 1. Úvod Vážený zákazníku, děkujeme, že jste si zakoupil náš výrobek. Tento zabezpečovací systém představuje velký

Více

Centronic MemoControl MC415

Centronic MemoControl MC415 Centronic MemoControl MC415 cs Návod k montáži a obsluze Nástěnný vysílač s funkcí Memory Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má

Více

Komfort, Boost 2 hodiny, Časovač 12 hodin, Časovač 24 hodin, Pohotovostní / proti zamrznutí, Uzamčení. Indikátory stavu termostatu

Komfort, Boost 2 hodiny, Časovač 12 hodin, Časovač 24 hodin, Pohotovostní / proti zamrznutí, Uzamčení. Indikátory stavu termostatu TECHNICKÉ PARAMETRY Produkt Elektronické ovládání pro koupelnové radiátory Použití Koupelnové radiátory Třída izolace Třídy I, II Úroveň IP IP44 Nastavení teploty Digitální Volitelný rozsah teploty 40

Více

5 V= (z jednotky Motor Controller) 50 ma 433,42 MHz Kapacita paměti

5 V= (z jednotky Motor Controller) 50 ma 433,42 MHz Kapacita paměti animeo IB+ Karta dálkového ovládání RTS NÁVOD K POUŽITÍ Abyste mohli optimálně využít všech vlastností karty dálkového ovládání RTS, přečtěte si prosím pečlivě tento návod. Návod uschovejte pro pozdější

Více

NÁVOD K POUŽITÍ ZÁSTRČKA 230V

NÁVOD K POUŽITÍ ZÁSTRČKA 230V Přijímač dálkového ovládání Orienta Receiver RTS NÁVOD K POUŽITÍ Abyste mohli optimálně využít všech vlastností přijímače dálkového ovládání Orienta Receiver RTS, přečtěte si prosím pečlivě tento návod

Více

Bezdrátový multizónový modul

Bezdrátový multizónový modul s 1 428 Bezdrátový multizónový modul pro podlahové vytápění / zónové topné systémy RDE-MZ6 Bezdrátový multizónový modul RDE-MZ6 s napájením AC 230 V Montáž na DIN lištu (součástí dodávky modulu) 2-polohová

Více

Centronic SensorControl SC431-II

Centronic SensorControl SC431-II Centronic SensorControl SC431-II cs Návod na montáž a obsluhu Světelné čidlos dálkovým ovládáním Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (FM-MASTER 1) Obj. č.: (FM-MASTER 2) Obj. č.: (FM-MASTER 3) Obj. č.: (4 zásuvky)

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (FM-MASTER 1) Obj. č.: (FM-MASTER 2) Obj. č.: (FM-MASTER 3) Obj. č.: (4 zásuvky) NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 57 20 19 (FM-MASTER 1) Obj. č.: 57 20 20 (FM-MASTER 2) Obj. č.: 57 20 30 (FM-MASTER 3) Obj. č.: 57 20 21 (4 zásuvky) 2 Úvod Spolehlivé a pohodlné řešení připojení různých spotřebičů

Více

Infra Tec Premium návod na montáž a obsluhu

Infra Tec Premium návod na montáž a obsluhu Infra Tec Premium návod na montáž a obsluhu Technické údaje Napájení Jištění Příkon Rozsah teploty Charakter řízení Snímač Rozsah topení Teplota okolí Rozměry vestavby 230V. 50 Hz 1x16A max 3500 W 30 70

Více

Vítejte. Přehled. Obsah balení

Vítejte. Přehled. Obsah balení Přenosná video lupa Uživatelská příručka Vítejte Děkujeme Vám za nákup přenosné video lupy. Prosíme o přečtení tohoto návodu. Jeho obsah Vám pomůže, abyste mohli lupu používat, jak nejlépe je to možné.

Více

Centronic UnitControl UC52

Centronic UnitControl UC52 Centronic UnitControl UC52 cs Návod na montáž a obsluhu Samostatná řídicí jednotka s ovládacím prvkem Důležité informace pro: montéry/ elektrikáře/ uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento

Více

PANEL. Indikátor napájení ON/OFF. Režim TATO TABULKA NEPLATÍ - V PRÍLOZE JE ZASLÁNO SPRÁVNÉ KONFIGUROVÁNÍ (PRERUŠENÍ)

PANEL. Indikátor napájení ON/OFF. Režim TATO TABULKA NEPLATÍ - V PRÍLOZE JE ZASLÁNO SPRÁVNÉ KONFIGUROVÁNÍ (PRERUŠENÍ) OVLADAČ AC8000 AC8000A KOMPAKTNÍ TERMOSTAT S MIKROPROCESOREM Vlastnosti: čtyří režimy: chlazení/větrání/topení/auto rychlost ventilátoru: vysoká/střední/nízká/automatická tři typy: pouze chlazení/chlazení

Více

Zatížitelnost spínacích kontaktů relé 3 A / 230 V / 50 Hz

Zatížitelnost spínacích kontaktů relé 3 A / 230 V / 50 Hz Řídící jednotka pro žaluzie s integrovaným přijímačem DO Centralis UNO RTS VB NÁVOD K POUŽITÍ Abyste mohli optimálně využít všech vlastností řídící jednotky Centralis UNO RTS VB, přečtěte si prosím pečlivě

Více

SPY18 - RFID MOTO ALARM

SPY18 - RFID MOTO ALARM SPY18 - RFID MOTO ALARM Obsah RFID MOTO ALARM...1 HANDS FREE CHYTRÁ RFID TECHNOLOGIE...2 FUNKCE SYSTÉMU...3 Varování před nízkou kapacitou baterie...4 Režim úspory energie (režim spánku)...4 Ruční aktivace

Více

BT010. Návod k použití Bezdrátový termostat.

BT010. Návod k použití Bezdrátový termostat. BT010 Návod k použití Bezdrátový termostat www.elbock.cz Montáž a výměna baterií A B - + AA AA Odklopte přední kryt vysílače. Vložte alkalické baterie 2 x 1.5 V AA. Pokud na vysílači bliká LED 3 x za 8

Více

S10. Návod k obsluze. dla oprogramowania w ver. F03 oraz F0A

S10. Návod k obsluze.  dla oprogramowania w ver. F03 oraz F0A www.auraton.cz S10 Návod k obsluze dla oprogramowania w ver. F03 oraz F0A + 3 AURATON S10 Ovladač trojcestného ventilu AURATON S10 je ovladač určený k ovládání trojcestného ventilu. Zařízení otevírá a

Více

Instalační příručka DEVIlink RU Elektronická zesilovací jednotka

Instalační příručka DEVIlink RU Elektronická zesilovací jednotka DEVIlink RU Elektronická zesilovací jednotka www.devi.com Obsah 1 Úvod 3 2 Technické údaje 4 3 Bezpečnostní pokyny 6 4 Montážní pokyny 7 5 Nastavení 8 5.1 Spusťte test přenosu signálu na zesilovací jednotce........................................8

Více

NÁVOD NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU

NÁVOD NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU VMS-02C05 INFORMACE Všechny informace v NÁVODU K OBSLUZE musí být pečlivě přečteny a prostudovány. Věnujte pozornost provozním normám a VAROVNÝM hlášením. Jejich nerespektování může vést k poškození zařízení

Více

F-OS-RS207RA2 - Instrukční manuál. Bezdrátový barevný kamerový set s krytím IP54!!! a možností nočního vidění

F-OS-RS207RA2 - Instrukční manuál. Bezdrátový barevný kamerový set s krytím IP54!!! a možností nočního vidění F-OS-RS207RA2 - Instrukční manuál Bezdrátový barevný kamerový set s krytím IP54!!! a možností nočního vidění Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Tento produkt pracuje na bázi bezdrátového přenosu

Více

Měřič impedance. Návod k použití

Měřič impedance. Návod k použití Měřič impedance Návod k použití Bezpečnostní upozornění Před použitím měřicího přístroje si důkladně přečtěte tento návod. Měřicí přístroj používejte pouze způsobem uvedeným v tomto návodu. Nepoužívejte

Více

Dálkově ovládaná objímka ZAP/VYP 60W. CZ Návod k instalaci a obsluze

Dálkově ovládaná objímka ZAP/VYP 60W. CZ Návod k instalaci a obsluze Dálkově ovládaná objímka ZAP/VYP 60W CZ Návod k instalaci a obsluze OBSAH OBECNÉ INFORMACE 3 Prohlášení o shodě 3 Záruka 3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 3 Obecné bezpečnostní pokyny 3 Provozní podmínky 3 RECYKLACE

Více

Whisper Flex přenosný ventilátor

Whisper Flex přenosný ventilátor Děkujeme, že jste si vybrali Duux. Whisper Flex přenosný ventilátor návod k použití Těší nás, že jste se rozhodli přečíst si pokyny k obsluze nového ventilátoru značky Duux! Mnoho uživatelů obvykle pokyny

Více

ČESKY Obsah K tomuto návodu

ČESKY Obsah K tomuto návodu Obsah 1 K tomuto návodu...89 2 Bezpečnostní pokyny...89 2.1 Řádné používání...89 2.2 Bezpečnostní pokyny k provozu přijímače...89 3 Rozsah dodávky...90 4 Popis přijímače...90 4.1 Indikace LED...91 5 Montáž...91

Více

Návod k obsluze DB 72026 CD. CD-RADIOBUDÍK Obj.č330203. Obsah:

Návod k obsluze DB 72026 CD. CD-RADIOBUDÍK Obj.č330203. Obsah: Návod k obsluze DB 72026 CD CD-RADIOBUDÍK Obj.č330203 Obsah: Funkce... 2 Kompaktní disk (CD)... 2 Výběr titulu... 2 Hledání v titulu... 2 Zvolení titulu na CD disku... 2 Programování... 2 Obslužné prvky...

Více

RÁDIOVÝ PŘIJÍMAČ MODULOVÝ 2-KANÁLOVÝ ROM-10

RÁDIOVÝ PŘIJÍMAČ MODULOVÝ 2-KANÁLOVÝ ROM-10 RÁDIOVÝ PŘIJÍMAČ MODULOVÝ 2-KANÁLOVÝ ROM-10 návod k obsluze POPIS FUNKCE Rádiový přijímač modulový ROM-10 může být vestavěný v typických rozvodnicích na DIN liště TH 35 a realizovat funkce rádiového řízení

Více

Chuango. Vážený zákazníku,

Chuango. Vážený zákazníku, Chuango Vážený zákazníku, děkujeme vám za výběr dálkového spínače E5, vysoce moderního dálkového spínače domácích spotřebičů založeného na službách cloud serveru. K dispozici jsou dvě verze připojení:

Více

Závěsné svítidlo. Návod k montáži HB54XIX

Závěsné svítidlo. Návod k montáži HB54XIX Závěsné svítidlo cs Návod k montáži 100240HB54XIX 2019-05 Tento výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak je popsáno

Více

Amplicomm Ring Flash 250

Amplicomm Ring Flash 250 1 Návod na použití Amplicomm Ring Flash 250 Světelná signalizace bytového nebo domovního zvonku a zvonění telefonu 2 Obsah balení RF250: RingFlash 250 přijímač, napájecí adaptér (12V 1A), telefonní kabel,

Více

KERN Verze /2015 CZ

KERN Verze /2015 CZ KERN & Sohn GmbH Ziegelei 1 D-72336 Balingen E-mail: info@kern-sohn.com Návod k obsluze Mozaiková jehličková tiskárna Telefon: +49-[0]7433-9933-0 Fax: +49-[0]7433-9933-149 Internet: www.kern-sohn.com KERN

Více

SPY 11. Automobilový zabezpečovací systém

SPY 11. Automobilový zabezpečovací systém SPY 11 Automobilový zabezpečovací systém Uživatelská příručka Před prvním použitím zabezpečovacího systému si pečlivě přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby. 1 Tlačítka

Více

Multimediální bezdrátový prezentér USB s laserovým paprskem

Multimediální bezdrátový prezentér USB s laserovým paprskem 1503558204 VÝROBNÍ ČÍSLO Multimediální bezdrátový prezentér USB s laserovým paprskem 1. POPIS Představení produktu Děkujeme za zakoupení našeho bezdrátového prezentéru. Tento produkt využívá atraktivní

Více

Návod k obsluze. Spínací člen 1289 00

Návod k obsluze. Spínací člen 1289 00 Návod k obsluze Spínací člen 1289 00 Obsah Popis přístroje... 3 Ovládací a zobrazovací prvky... 4 Připojovací svorky... 7 Montáž... 8 Nastavení druhu provozu... 9 Přepnutí druhu provozu podle naprogramování...

Více

Solární fontána

Solární fontána 10032286 Solární fontána Vážený zákazníku, Blahopřejeme k nákupu tohoto zařízení. Pozorně si přečtěte příručku a dodržujte následující rady, abyste předešli poškození přístroje. Jakékoliv selhání způsobené

Více

PSG02. Informace o produktu. Napájecí a řídící zdroj. Pro menší samostatná zařízení

PSG02. Informace o produktu. Napájecí a řídící zdroj. Pro menší samostatná zařízení Informace o produktu Napájecí a řídící zdroj PSG02 Pro menší samostatná zařízení Tel.: 03933/879910 FAX: 03933/879911 www.tcs-germany.de Art.Nr. 0005842 Version 2.0 mi PI_PSG02-SG_Art0005842_2v0_CZE.doc

Více

Informace o produktu. Napájecí a řídící zdroj BVS20

Informace o produktu. Napájecí a řídící zdroj BVS20 Informace o produktu Napájecí a řídící zdroj BVS20 Obsah balení 1 x BVS20-SG 1 x Informace o produktu Bezpečnostní pokyny! Montáž, instalace a uvedení do provozu může být provedena pouze kvalifikovaným

Více

Centralis Indoor RTS2

Centralis Indoor RTS2 Abyste mohli optimálně využít všech výhod rádiového přijímače Centralis Indoor RTS2, přečtěte si pozorně následující návod k použití. V případě nejasností nebo dotazů kontaktujte svého dodavatele nebo

Více

Co můžete dělat s náhlavní soupravou: O HTC BH M500

Co můžete dělat s náhlavní soupravou: O HTC BH M500 Co můžete dělat s náhlavní soupravou: přijmout hovor ukončit hovor odmítnout hovor vytočit poslední volané číslo přenos hovoru mezi náhlavní soupravou a telefonem hlasové vytáčení Specifikace Doba hovoru

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži. Tchibo GmbH D Hamburg 83926AB0X1VIMIT

Stropní svítidlo. Návod k montáži. Tchibo GmbH D Hamburg 83926AB0X1VIMIT Stropní svítidlo cs Návod k montáži Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 83926AB0X1VIMIT 2015-09 Vážení zákazníci, toto nové stropní svítidlo, které jste si zakoupili, zaujme především svým moderním nadčasovým

Více

220-240V 50Hz. indukční aktivní(především ventilátory) Stupeň ochrany IP34 Celkové rozměry nepřekročí Teplota prostředí

220-240V 50Hz. indukční aktivní(především ventilátory) Stupeň ochrany IP34 Celkové rozměry nepřekročí Teplota prostředí BU Obsah 1- Ustanovení 2- Doručená sada 3- Základní technický popis 4- Obchodní podmínky 5- Reklamační požadavky 6- Popis a složení 7- Instalace a připojení k elekt.proudu 8- Popis ovládání modelů, návrh

Více

Rollei 2.4GHz bezdrátová spoušť pro fotoaparáty Canon, Nikon a Sony

Rollei 2.4GHz bezdrátová spoušť pro fotoaparáty Canon, Nikon a Sony Rollei 2.4GHz bezdrátová spoušť pro fotoaparáty Canon, Nikon a Sony Uživatelská příručka www.rollei.cz Tento produkt je bezdrátové dálkové ovládání, které umožňuje uživateli uvolnit závěrku fotoaparátu

Více

Bezdrátová souprava pro QAA75

Bezdrátová souprava pro QAA75 Návod na použití pro instalatéry a uživatele CZ Bezdrátová souprava pro QAA75 CERTIFICAZIONE DEI SISTEMI QUALITA' DELLE AZIENDE UNI EN ISO 9001 Firma BAXI S.p.A. jako jeden z největších evropských výrobců

Více

KONVEKTOR

KONVEKTOR KONVEKTOR 10011265 10011273 Vážený zákazníku, V první řadě se Vám chceme poděkovat za nákup tohoto produktu. Aby se zabránilo možnému technickému poškození, prosíme Vás, abyste si pozorně přečetli tento

Více

SEH62.1. Spínací hodiny. Siemens Building Technologies HVAC Products SEH62.1

SEH62.1. Spínací hodiny. Siemens Building Technologies HVAC Products SEH62.1 5 243 Spínací hodiny Digitální spínací hodiny jsou určeny pro zapínání a vypínání zařízení nebo regulaci s časovým spínáním. Integrovaný nastavitelný časový spínač Časový spínač jako pomocná funkce Určené

Více

PlayStation 4 / PlayStation 3.

PlayStation 4 / PlayStation 3. 1903-41EU RACING WHEEL APEX pro PlayStation 4 / PlayStation 3 NÁVOD K POUŽITÍ Platforma PlayStation 4 / PlayStation 3. * Kompatibilita s PC nebyla schválena ani ověřena společností Sony Interactive Entertainment

Více

Centronic SunWindControl SWC241-II

Centronic SunWindControl SWC241-II Centronic SunWindControl SWC241-II cs Návod k montáži a obsluze Ruční vysílač pro řízení síly větru Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento

Více

Centronic SunWindControl SWC241-II

Centronic SunWindControl SWC241-II Centronic SunWindControl SWC241-II cs Návod na montáž a obsluhu Ruční vysílač pro řízení větru Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod

Více

QC300 3fáze 400V řídící jednotka / QC300R 3fáze 230V / QC301 1fáze

QC300 3fáze 400V řídící jednotka / QC300R 3fáze 230V / QC301 1fáze QC300 3fáze 400V řídící jednotka / QC300R 3fáze 230V / QC301 1fáze Technická specifikace Dodávka energie Dodávka energie pro externí příslušenství Síla motoru Ochranná pojistka Ochrana Pracovní teplota

Více

KERN YKN-01 Verze 1.1 04/2014 CZ

KERN YKN-01 Verze 1.1 04/2014 CZ KERN & Sohn GmbH Ziegelei 1 D-72336 Balingen E-mail: info@kern-sohn.com Návod k obsluze Jehličková mozaiková tiskárna Tel.: +49-[0]7433-9933-0 Fax: +49-[0]7433-9933-149 Internet: www.kern-sohn.com KERN

Více

Elegance. BT Stereo sluchátka.

Elegance. BT Stereo sluchátka. Elegance BT Stereo sluchátka 10028473 http://www.auna-multimedia.com Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo

Více

Hamletovygumy.net HPS 840 NEW (H) Uživatelský návod CZ. PATROL LINE - CAN BUS Budoucnost v současnosti

Hamletovygumy.net HPS 840 NEW (H) Uživatelský návod CZ. PATROL LINE - CAN BUS Budoucnost v současnosti HPS 840 NEW (H) Uživatelský návod CZ PATROL LINE - CAN BUS Budoucnost v současnosti popis systému HPS 840 je autoalarm určený pro motorová vozidla s dálkově ovládaným centrálním zamykáním a s 12V napájecím

Více

Krok 1: Sejměte záslepku z krabičky regulátoru a připojte ZR7-SK-3 pomocí třížílového kabelu vedoucího z regulátoru: synchronizace

Krok 1: Sejměte záslepku z krabičky regulátoru a připojte ZR7-SK-3 pomocí třížílového kabelu vedoucího z regulátoru: synchronizace Návod na montáž a obsluhu ZR7-SK-3 1. Návod na používání Ovládací prvek (sériový vypínač) s vysílačem ZR7-SK-3 slouží jako bezdrátová řídící jednotka k regulátoru typu ZR7-E (přijímač). Ovládací prvek

Více

PŘIJÍMAČ DÁLKOVÉHO OVLÁDÁNÍ FLOXR

PŘIJÍMAČ DÁLKOVÉHO OVLÁDÁNÍ FLOXR PŘIJÍMAČ DÁLKOVÉHO OVLÁDÁNÍ FLOXR Technické údaje Pracovní frekvence 433,92 MHz Vstupní impedance 52 Ω Citlivost 0,5 µv Napájení 10-28 V st/ss Klidová spotřeba 15 ma Spotřeba při 1 sepnutém relé 35 ma

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

LED WIFI 36D, 100D, 150D DESKOVÉ SVĚTLO

LED WIFI 36D, 100D, 150D DESKOVÉ SVĚTLO LED WIFI 36D, 100D, 150D DESKOVÉ SVĚTLO Děkujeme, že jste si zakoupili náš výrobek FOMEI. Před použitím výrobku si pozorně přečtěte tento manuál. E-mail: sls@fomei.com Webové stránky: www.fomei.com Upozornění

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 96228HB43XVIII

Stropní svítidlo. Návod k montáži 96228HB43XVIII Stropní svítidlo cs Návod k montáži 96228HB43XVIII 2018-01 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si prosím pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a výrobek používejte pouze tak,

Více

Úvod. Rozlišení režimů. Technická data

Úvod. Rozlišení režimů. Technická data Úvod Všeobecné informace Série R8300 digitální topící termostat využívá předností mikro-počítačových ovládacích čipů, rozpoznávající teplotu díky vnitřním a venkovním senzorům. Porovnáním nastavených teplot

Více

(GTF-RE 230 V B 2070-6 868 MHz) Montážní návod

(GTF-RE 230 V B 2070-6 868 MHz) Montážní návod Bezdrátová připojovací elektrická lišta 868 MHz B 2070-2 I B 2070-6 230 V B 4071-2 I B 4071-6 24 V Bezdrátová připojovací elektrická lišta 868 MHz (GTF-RE 230 V B 2070-6 868 MHz) Montážní návod Rozsah

Více

PROVOZNÍ NÁVOD PRO DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ A PROGRAMOVÁNÍ FUNKCÍ POMOCÍ VYSÍLAČŮ R-CONTROL

PROVOZNÍ NÁVOD PRO DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ A PROGRAMOVÁNÍ FUNKCÍ POMOCÍ VYSÍLAČŮ R-CONTROL verze 01/2017 PROVOZNÍ NÁVOD PRO DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ A PROGRAMOVÁNÍ FUNKCÍ POMOCÍ VYSÍLAČŮ R-CONTROL DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ R1/6 ARTUS, s.r.o., Čechova 1433, 256 01 Benešov, tel.: 317 728 958 IČ/DIČ: 25793985/CZ25793985,

Více

VŠESMĚROVÉ LED SVĚTLO S REPRODUKTOREM BLUETOOTH

VŠESMĚROVÉ LED SVĚTLO S REPRODUKTOREM BLUETOOTH VŠESMĚROVÉ LED SVĚTLO S REPRODUKTOREM BLUETOOTH Uživatelská příručka 33040 Při používání modelu 33040 se řiďte následuj ícími pokyny 1. Zařízení 33040 zapněte tlačítkem napájení umístěným na jeho spodní

Více

11.26 Přijímač CENTRALIS RTS PR/PF

11.26 Přijímač CENTRALIS RTS PR/PF Úvodní upozornění Přezkoušení směru otáčení Po prvním připojení k síťovému napětí se přijímač CENTRALIS RTS PR/PF nachází ve speciálním režimu se sníženou citlivostí (dosah omezen na cca 0,5-1 m) a reaguje

Více

NÁVOD K OBSLUZE EASYSTART REMOTE OVLÁDACÍ PRVEK PRO NEZÁVISLÁ TOPENÍ EBERSPÄCHER A WORLD OF COMFORT TOPNÉ PŘÍSTROJE VOZIDEL TECHNICKÁ DOKUMENTACE

NÁVOD K OBSLUZE EASYSTART REMOTE OVLÁDACÍ PRVEK PRO NEZÁVISLÁ TOPENÍ EBERSPÄCHER A WORLD OF COMFORT TOPNÉ PŘÍSTROJE VOZIDEL TECHNICKÁ DOKUMENTACE TOPNÉ PŘÍSTROJE VOZIDEL TECHNICKÁ DOKUMENTACE NÁVOD K OBSLUZE EASYSTART REMOTE CS NÁVOD K OBSLUZE MONTÁŽNÍ POKYNY OVLÁDACÍ PRVEK PRO NEZÁVISLÁ TOPENÍ EBERSPÄCHER A WORLD OF COMFORT 2 TOPNÉ PŘÍSTROJE VOZIDEL

Více

LED stropní zářič. Návod k montáži 96241FV05X02VIII L N

LED stropní zářič. Návod k montáži 96241FV05X02VIII L N LED stropní zářič cs Návod k montáži 96241FV05X02VIII 2018-04 Vážení zákazníci, 4 LED bodovky Vašeho nového stropního zářiče lze podle potřeby nasměrovat tak, abyste mohli cíleně vytvořit světelné body.

Více

Závěsné svítidlo. Přehled. Návod k montáži. montážní materiál. stropní úchyt. baldachýn. připojovací kabel. objímka.

Závěsné svítidlo. Přehled. Návod k montáži. montážní materiál. stropní úchyt. baldachýn. připojovací kabel. objímka. Závěsné svítidlo cs ávod k montáži 14613FV05X01IX 2019-01 Přehled stropní úchyt montážní materiál baldachýn připojovací kabel objímka stínítko svítidla upevňovací kroužek žárovka Výrobek je vybaven bezpečnostními

Více

BEZDRÁTOVÁ FOTOBUŇKA HL3-1x. Uživatelský manuál Verze 04/2016

BEZDRÁTOVÁ FOTOBUŇKA HL3-1x. Uživatelský manuál Verze 04/2016 BEZDRÁTOVÁ FOTOBUŇKA HL3-1x Uživatelský manuál Verze 04/2016 1. Popis Dva moduly spolu tvoří fotobuňku HL3-X Infra-červený vysílač HL 3-000 : volby High / Low pro nastavení výkonu vysílače Bezdrátová fotobuňka

Více

SPY15 Zabezpečovací systém pro motocykly

SPY15 Zabezpečovací systém pro motocykly SPY15 Zabezpečovací systém pro motocykly Uživatelská příručka Obsah Tlačítka dálkového ovladače... 2 Funkce zabezpečovacího systému... 2 Spuštění a vypnutí zabezpečení...2 Dálkové nastartování a zhasnutí

Více

SPECIFIKACE VÝKONOVÉ CHARAKTERISTIKY OBSAZENÍ TLAČÍTEK DISPLEJ PROVOZ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY NÁVOD K OBSLUZE

SPECIFIKACE VÝKONOVÉ CHARAKTERISTIKY OBSAZENÍ TLAČÍTEK DISPLEJ PROVOZ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY NÁVOD K OBSLUZE DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ CZ SPECIFIKACE VÝKONOVÉ CHARAKTERISTIKY OBSAZENÍ TLAČÍTEK DISPLEJ PROVOZ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 2 2 3 4 5 8 NÁVOD K OBSLUZE 1 INFORMACE 1. Před uvedením do provozu si prosím přečtěte tento

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 93594HB1XVIII

Stropní svítidlo. Návod k montáži 93594HB1XVIII Stropní svítidlo cs Návod k montáži 93594HB1XVIII 2017-10 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak

Více

NÁVOD K POUŽITÍ SBV-716LW ID SBV-716LB ID SADA BAREVNÉHO VIDEOTELEFONU

NÁVOD K POUŽITÍ SBV-716LW ID SBV-716LB ID SADA BAREVNÉHO VIDEOTELEFONU NÁVOD K POUŽITÍ SBV-716LW ID SBV-716LB ID SADA BAREVNÉHO VIDEOTELEFONU OBSAH strana 1. Funkce 2 2. Provedení venkovní kamery 2 3. Provedení vnitřního monitoru 3 4. Instalace vnitřního monitoru 4 5. Instalace

Více

Návod k obsluze. Kapacitní hladinový spínač KNM

Návod k obsluze. Kapacitní hladinový spínač KNM Návod k obsluze Kapacitní hladinový spínač KNM Obsah. Použití z hlediska určení.............................................strana. Elektrické připojení.................................................strana

Více

Závěsné svítidlo. Návod k montáži 91060AB4X4VII

Závěsné svítidlo. Návod k montáži 91060AB4X4VII Závěsné svítidlo cs Návod k montáži 91060AB4X4VII 2017-04 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak

Více