Junák svaz skautů a skautek ČR Olomoucký kraj VÝROČNÍ ZPRÁVA Skautská základna Domašov nad Bystřicí

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Junák svaz skautů a skautek ČR Olomoucký kraj VÝROČNÍ ZPRÁVA Skautská základna Domašov nad Bystřicí"

Transkript

1 Junák svaz skautů a skautek ČR Olomoucký kraj VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Skautská základna Domašov nad Bystřicí

2 Skautské století Když založil br. Antonín Benjamin Svojsík v roce 1911 naši organizaci, netušil, že se z ní za sto let stane největší dětská organizace v České republice. Junák svaz skautů a skautek ČR měl v roce 2011 celkem členů, z toho bylo dětí a dospělých, kteří byli členy v oddílech. Posláním organizace je podporovat rozvoj osobnosti mladých lidí, jejich duchovních, mravních, intelektuálních, sociálních a tělesných schopností tak, aby byli po celý život připraveni plnit povinnosti k sobě samým, bližním, vlasti, přírodě a celému lidskému společenství v souladu s principy a metodami stanovenými zakladatelem skautského hnutí, lordem Baden-Powellem, a zakladatelem českého skautingu A.B. Svojsíkem. Skautské organizace jsou ve 216 státech světa a představují 40 miliónů skautů a skautek. Junák svaz skautů a skautek ČR je členem tří světových skautských ústředí: WAGGGS (World Association of Girl Guides and Girl Scouts) je největší mezinárodní dobrovolnickou organizací pro dívky a mladé ženy ve světě se sídlem v Londýně. Jejím posláním je umožnit dívkám a mladým ženám rozvinout svůj plný potenciál jako zodpovědných občanek světa. WOSM (World Organization of the Scout Movement) byla založena na počátku 20. let minulého století, aby pomáhala svým členským národním skautským organizacím sloužit mladým lidem z celého světa a vychovávat je bez ohledu na to, k jaké rase patří, jakou víru vyznávají, jakou mají barvu pleti nebo z jakých sociálních podmínek pochází. Její sídlo je v Ženevě. ISGF (International Scout and Guide Fellowship) organizace pro dospělé skauty se sídlem v Bruselu. Evropský rok dobrovolnické činnosti Evropská komise vyhlásila rok 2011 rokem dobrovolnické činnosti, který přispěl ke zvýšení povědomí lidí o důležitosti dobrovolnické práce i o překážkách, na které dobrovolníci a jejich organizace narážejí. Byl oslavou těch, kteří bez nároků na odměny věnují svůj volný čas ve prospěch ostatních a přispívají k harmonii a prosperitě v celé společnosti.

3 Slavnostní koncert k oslavě 100. výročí skautingu a Roku dobrovolnické činnosti Společně s příznivci skautingu a vážné hudby jsme zaplnili dne kostel sv. Bartoloměje v Jívové. Úžasné provedení skladeb Johana Sebastiána Bacha a Nikoly Paganiniho houslovým virtuosem Pavlem Šporclem bylo poděkováním generacím skautů, kteří přispěli a přispívají k výchově dětí a mládeže, a podílí se na realizaci významných projektů v Olomouckém kraji. Koncert se měl původně konat v prostorách kostela sv. Anny ve Staré vodě u Libavé, kde skauti od roku 1994 upravují okolí a obnovili kapli Královská studánka, ale z důvodů oprav zde nebyl povolen. Děkujeme P. Antonínu Pechalovi z Římskokatolické farnosti ve Šternberku. Starostce obce Jívová paní Miladě Malíkové a panu Janu Morávkovi st. z Klubu přátel hudby z Uničova, kteří nám pomohli s organizací koncertu. Paní Hubáčkové z Matice Cyrilometodějské za pomoc s prodejem vstupenek. Projekt získal finanční podporu Statutárního města Olomouce a Mikroregionu Moravskoberounsko.

4 Střecha pro všechny aneb rok na laně Již od jara jsme se chystali na rozsáhlou rekonstrukci střechy nad hlavní budovou. Oprava 540 m 2 střechy byla nutná, neboť na některých místech zatékalo a konce téměř všech krokví byly nahnilé. Pro zlepšení světelných podmínek jsme místo původních světlíků udělali 6 nových vikýřových oken. Bohužel nám již nezbyly finanční prostředky na jejich osazení a museli jsme je dočasně zakrýt starými okenními křídly a utěsnit polystyrénem. Kluci strávili na lanech dlouhé hodiny při odstraňování starých desek, připevňování jutadachové folie, přitloukání bednění, nebo se jako netopýři (i když s hlavou nahoru) spouštěli a natírali konce krokví. Radek s Romanem a Zdeňkem ani nestíhali vytahovat hřebíky a řezat staré desky na topení. Na začátku nás trápily vosy, které měly hned pod hřebenem v podkroví své hnízdo, později počasí, neboť s námi hrálo hru, kdo bude rychlejší. Na závěr jsme střechu pokřtili lahví šampaňského. Poděkování patří Stodymu, Brázdičkovi, Martinovi, Pavlovi, Štěpánovi, Kamzíkovi, Zdenkovi, Rejpalovi, Jestřábovi a dalším dobrovolníkům, firmě pana Morávka, panu Menšovi, panu Janečkovi, firmě pana Žáčka, Itemě Olomouc, Jutě, a.s. a dalším. Projekt patří mezi významné projekty Olomouckého kraje. Rekonstrukce objektu probíhá od 2003 a je financována následovně: Vlastní zdroje: Kč (11 %) Dotace MŠMT: Kč (87 %) Olomoucký kraj: Kč (5 %)

5 Místo pro tebe Projekt Domashow pro místní děti aneb Tajemná džungle Ve spolupráci se skupinou studentů Střední pedagogické školy v Krnově jsme připravili pro místní děti 8 sobotních pokračování plných her, soutěží, rukodělných prací a poznávání života zvířat. Společně s Mauglím jsme si hráli na vlky, medvědy, opice, tygry a hady. Prolézali jsme spletí lián v džungli, závodili s medvědem Balůem a jako smečka vlků jsme si hráli v doupěti. V etapě věnované životu opic jsme zkoušeli svou chytrost lovem žlutých banánů. Protože u nás na základně žijí zmije, povídali jsme si o nich a také o jiných hadech a žábách s odborníkem herpetologem panem Zwachem. Seznámili jsme se s korálovkou, která žije v Jižní Americe a užovkou stromovou, kterou můžeme vidět u nás na jižní Moravě. V září jsme se vypravili z pralesní džungle do říše fantazie a navštívili akci Narnie olomouckých skautů v městských parcích. Zápasili jsme na kládě, svezli jsme se na lanovce, stavěli most přes řeku a celý výlet jsme zakončili nanukovým pohárem. V posledním pokračování naší hry opouští Mauglí džungli a přichází k lidem do vesnice. Na rozloučenou jsme uspořádali slavnost, s Hankou jsme se učili indické tance a ochutnali exotické ovoce. Projekt byl realizován za finanční podpory Statutárního města Olomouc a MŠMT.

6 Kopeme studnu, aby z ní mohli pít i jiní Základna je svou ubytovací kapacitou největším skautskou základnou v ČR. Naše vize obsažená v projektu, na základě kterého jsme objekt od Fondu dětí a mládeže obdrželi, již od samého počátku předpokládala poskytování objektu nejen skautským oddílům, ale i jiným neziskovým organizacím, které pracují s dětmi a mládeží - školám, rodinám s dětmi, sdružením pracujícím s dětmi handicapovanými nebo ze sociálně slabých rodin. Jsme rádi, že se návštěvníkům u nás líbí a rádi se k nám vracejí. Byli jsme u Vás potřetí a vždy nás překvapíte nějakou pozitivní změnou, která se objektu týká. Kladné ohlasy máme především od účastníků (dětí) a jejich rodičů. Všem, kteří se o objekt starají a zvelebují, přejeme hodně zdaru v další práci. Za tým adaptačního kurzu Gymnázia Šumperk Mgr. Petr Opekar Přehled využití základny v letech 2003 až 2011 dle organizací a druhů pořádaných akcí

7 Naše poděkování zapodporu Ministerstvu školství mládeže a tělovýchovy Olomouckému kraji Statutárnímu městu Olomouc Ústředí Junáka Mikroregionu Moravskoberounsko Starostovi obce Domašov nad Bystřicí panu Ladislavovi Števankovi a místním obyvatelům, kteří nám pomáhají s organizací akcí pro místní děti. Sponzorům a firmám, které nám poskytují slevy: Zatloukal Milan Bruntál, Václav Stodůlka 100wood, Ing. Stibor EMBAPRINT Olomouc, p. Budík - Tiskárna Budík grafika s. r. o., Jan Morávek ml. Uničov, Jiří Horák HV Střešní systémy Žďár nad Sázavou, Karel Janeček - Carlo Plumlov, ELEKTROCENTRUM TRADING spol. s r. o. Olomouc, ITEMA Olomouc, Luděk Smékal Litovel, VALMON, spol. s r.o. Valašské Meziříčí, Luděk Brázda - SAMSON, Svazek obcí mikroregion Moravskoberounsko, Navrátilová Vladimíra. Tým základny děkuje účastníkům vzdělávacího kurzu Rozrazil z Brna, skautům z okresu Šumperk za pomoc při úklidu základny, br. Pečínkovi Jambovi, br. Vaňákovi a středisku Velký Týnec za pomoc s organizací koncertu, br. Berkovi za administrativní podporu a PR, Martě Kolomazníkové, studentům SPeŠ Krnov pod vedením Aničky Halfarové za spolupráci na projektu Domashow pro místní děti. Kontrola MŠMT ČR, která proběhla v roce 2011, ve věci využívání základny a naplnění projektu, neshledala žádné nedostatky.

8 ADRESA Lesní Domašov nad Bytřicí Celková kapacita základny je 60 lůžek + 40 míst pro stanový tábor (louka 2 ha). Objekt převzatý v roce 2003 od Fondu dětí a mládeže. VLASTNÍK Junák - svaz skautů a skautek ČR Senovážné nám. 24, Praha 1. SPRÁVCE Junák - svaz skautů a skautek ČR, Olomoucký kraj, Holická Olomouc. Právní forma: občanské sdružení IČO: Číslo účtu: /0100 Statutární zástupce: Radek loska, předseda krajské rady Junáka Správce a vedoucí projektu: Navrátilová Vladimíra, Ing. KONTAKT Tel.: hazel.nut@seznam.cz Skype: domasov2 Tisk: Tiskárna budík grafika s. r..o.

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2009

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2009 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2009 Mikulčice 2009 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 625.05 696 19, Mikulčice

Více

Junák český skaut, Skautské centrum Domašov, z. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015

Junák český skaut, Skautské centrum Domašov, z. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 Junák český skaut, Skautské centrum Domašov, z. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 Rok 2015 byl pro všechny, kteří se dosud podíleli na obnově, rekonstrukci a využití objektu Junáka v Domašově nad Bystřicí

Více

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2007

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2007 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2007 Mikulčice 2007 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 625.05 696 19, Mikulčice

Více

JUNÁK - SVAZ SKAUTŮ A SKAUTEK ČR středisko Strážci Ostrava

JUNÁK - SVAZ SKAUTŮ A SKAUTEK ČR středisko Strážci Ostrava JUNÁK - SVAZ SKAUTŮ A SKAUTEK ČR středisko Strážci Ostrava Pár slov na úvod Milý čtenáři, Junák - svaz skautů a skautek ČR je dobrovolné, nezávislé a nepolitické občanské sdružení ve smyslu zákona č. 83/1990

Více

V rámci Junáka máme statut zvláštní organizační jednotky, která poskytuje ostatním skautským střediskům především zázemí, vzdělávání a pořádá akce a

V rámci Junáka máme statut zvláštní organizační jednotky, která poskytuje ostatním skautským střediskům především zázemí, vzdělávání a pořádá akce a V rámci Junáka máme statut zvláštní organizační jednotky, která poskytuje ostatním skautským střediskům především zázemí, vzdělávání a pořádá akce a projekty pro děti a mládež. I. MÍSTO PRO TEBE Vytváříme

Více

JUNÁK - SVAZ SKAUTŮ A SKAUTEK ČR VZDĚLÁVACÍ A POBYTOVÉ STŘEDISKO DOMAŠOV NAD BYSTŘICÍ

JUNÁK - SVAZ SKAUTŮ A SKAUTEK ČR VZDĚLÁVACÍ A POBYTOVÉ STŘEDISKO DOMAŠOV NAD BYSTŘICÍ JUNÁK - SVAZ SKAUTŮ A SKAUTEK ČR VZDĚLÁVACÍ A POBYTOVÉ STŘEDISKO DOMAŠOV NAD BYSTŘICÍ VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2006 1 Začátkem roku 2006 schválilo Ústředí Junáka převod správy základny z úrovně okresu na

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA JUNÁKA, KRAJE VYSOČINA

VÝROČNÍ ZPRÁVA JUNÁKA, KRAJE VYSOČINA VÝROČNÍ ZPRÁVA JUNÁKA, KRAJE VYSOČINA 2007 Posláním Junáka je podporovat rozvoj osobností dětí a mladých lidí, jejich duchovních, mravních, intelektuálních, sociálních a tělesných schopností, aby byli

Více

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2010

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2010 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 ÝROČNÍ ZPRÁA O ČINNOSTI ROCE 2010 Mikulčice 2010 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 625.05 696 19, Mikulčice 126

Více

Junák svaz skautů a skautek ČR Olomoucký kraj ZÁKLADNA DOMAŠOV NAD BYSTŘICÍ

Junák svaz skautů a skautek ČR Olomoucký kraj ZÁKLADNA DOMAŠOV NAD BYSTŘICÍ Junák svaz skautů a skautek ČR Olomoucký kraj ZÁKLADNA DOMAŠOV NAD BYSTŘICÍ Každý dům má svůj příběh. I ten náš s námi prožívá dny veselé, všední, někdy pochmurné nebo i smutné. Sám o sobě by dům nebyl

Více

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice , Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2006

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice , Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2006 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2006 Mikulčice 2006 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 625.05 696 19, Mikulčice

Více

CÍLE A PROSTŘEDKY Karambol

CÍLE A PROSTŘEDKY Karambol Stanovy Junáka - svazu skautů a skautek ČR Hlava druhá Poslání a principy Junáka Posláním Junáka je podporovat rozvoj osobnosti mladých lidí, jejich duchovních, mravních, intelektuálních, sociálních a

Více

43. ODDÍL SKAUTŮ MODRÝ ŠÍP KONTAKT

43. ODDÍL SKAUTŮ MODRÝ ŠÍP KONTAKT 43.oddíl skautů Modrý šíp INFORMACE O 43. ODDÍL SKAUTŮ 43. oddíl skautů Modrý šíp je určen pro chlapce ve věku 9 až 17 let. MODRÝ ŠÍP Oddíl je součásd skautského střediska Modrý šíp, které sídlí v Ostravě

Více

Výroční zpráva 2010. 52/02 Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Choceň

Výroční zpráva 2010. 52/02 Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Choceň Výroční zpráva 2010 52/02 Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Choceň Kdo jsme? Jsme nezisková organizace. Našimi členy jsou dobrovolníci a naše práce souvisí s činností oddílu mladých ochránců

Více

výroční zpráva Junák svaz skautů a skautek ČR středisko Krakonoš Vrchlabí JUNÁK VRCHLABÍ VÝROČNÍ ZPRÁVA

výroční zpráva Junák svaz skautů a skautek ČR středisko Krakonoš Vrchlabí JUNÁK VRCHLABÍ VÝROČNÍ ZPRÁVA výroční zpráva 2005 Junák svaz skautů a skautek ČR středisko Krakonoš Vrchlabí 1 obsah kdo jsme 3 mladí lidé ve skautingu 4 skautská činnost 5 dospělí ve skautingu 6 STŘEDISKO KRAKONOŠ VRCHLABÍ 7 organizace

Více

Vážené sestry, vážení bratři, všichni čtoucí Výroční zprávu za rok 2013, Milí přátelé,

Vážené sestry, vážení bratři, všichni čtoucí Výroční zprávu za rok 2013, Milí přátelé, Vážené sestry, vážení bratři, všichni čtoucí Výroční zprávu za rok 2013, Na lednovém krajském sněmu v roce 2014 jsem předal štafetový kolík dalšímu činovníkovi, který bude pokračovat s novým elánem, novými

Více

Junák - český skaut, okres Brno-venkov, z. s.

Junák - český skaut, okres Brno-venkov, z. s. Junák - český skaut, okres Brno-venkov, z. s. Výroční zpráva 2015 Organizační struktura okresu Vedení okresu Předseda ORJ Radek Konečný Místopředseda Jiří Hodek Výchovní zpravodajové Matěj Rádsetoulal

Více

SKAUTING PRO VŠECHNY

SKAUTING PRO VŠECHNY SKAUTING PRO VŠECHNY programový dokument Projekt Skauting: příležitost skutečně pro všechny Skupina Skauting pro všechny (SPV) květen 2011 Kdo jsme a z čeho vycházíme Skupina Skauting pro všechny sdružuje

Více

Čekatelský lesní kurz SEALs. Organizace. Václav Zedínek Vašek Pavel Corradini - Korádo

Čekatelský lesní kurz SEALs. Organizace. Václav Zedínek Vašek Pavel Corradini - Korádo Čekatelský lesní kurz SEALs Václav Zedínek Vašek Pavel Corradini - Korádo Obsah Kdo nebo co je to Junák... 3 Junák - český skaut, z. s... 3 Název... 3 Organizační struktura Junáka... 3 Struktura Střediska/

Více

Junák svaz skautů a skautek ČR, středisko Rudy Knotka Šumperk. Výroční zpráva za rok 2014

Junák svaz skautů a skautek ČR, středisko Rudy Knotka Šumperk. Výroční zpráva za rok 2014 Junák svaz skautů a skautek ČR, středisko Rudy Knotka Šumperk Výroční zpráva za rok 2014 Šumperk 2015 Junák svaz skautů a skautek ČR v Šumperku Junák český skaut, z. s. je dobrovolný, nezávislý a nepolitický

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 Zpráva o činnosti Účetní závěrka Plán činnosti Občanské sdružení Hanousek a spol. Obsah: Základní údaje... 3 Rada sdružení... 3 Zpráva o činnosti Založení sdružení... 4 Činnost sdružení...

Více

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2012

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2012 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2012 Mikulčice 2012 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 625.05 696 19, Mikulčice

Více

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBSAH 1. ÚVODNÍ SLOVO 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE 3. VZNIK A POSLÁNÍ 4. PROJEKTY 5. ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 6. PODĚKOVÁNÍ 7. FINANČNÍ PODPORA 8. SPOLUPRÁCE A PODPORA 1. ÚVODNÍ SLOVO Vážené čtenářky,

Více

Výroční zpráva. Občanské sdružení PROHANDICAP. Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte.

Výroční zpráva. Občanské sdružení PROHANDICAP. Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte. Výroční zpráva 2014 Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte. Dalajláma Občanské sdružení PROHANDICAP Telefon: 474 653 502 U Dubu 1562 431 11 Jirkov

Více

Činností Junáka je aktivní naplňování tohoto poslání. Podpora všestranného rozvoje dětí probíhá prostřednictvím těchto aktivit:

Činností Junáka je aktivní naplňování tohoto poslání. Podpora všestranného rozvoje dětí probíhá prostřednictvím těchto aktivit: Junák český skaut, z. s. je dobrovolný, nezávislý a nepolitický spolek, jehož posláním a účelem je, v souladu s principy a metodami stanovenými zakladatelem skautského hnutí Robertem Baden-Powellem a zakladatelem

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 JUNÁK - STŘEDISKO KRAKONOŠ VRCHLABÍ výroční zpráva 2009 Kdo jsme INFORMACE O PROJEKTU SLAMÁK NALEZNETE NA PO- SLEDNÍ STRANĚ VÝROČNÍ ZPRÁVY Junák svaz skautů a skautek ČR je dobrovolné,

Více

Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti SDH Bozkov.

Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti SDH Bozkov. Výroční zpráva 2017 Výroční zpráva SH ČMS - Sbor dobrovolných hasičů Bozkov za rok 2017 Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě

Více

Přítomnost členů komise Petra Benešová přítomna Mgr. Ondřej Sychra, DiS. přítomen Mgr. Anna Vrchotová přítomna

Přítomnost členů komise Petra Benešová přítomna Mgr. Ondřej Sychra, DiS. přítomen Mgr. Anna Vrchotová přítomna Zápis z jednání komise rady města Komise pro výchovu, vzdělávání a komunitní plánování č. 03/16 Den konání 4. října 2016 Místo konání zasedací místnost internátu Litomyšlské nemocnice, a.s. na ul. J. E.

Více

Výroční zpráva za rok 2009

Výroční zpráva za rok 2009 Výroční zpráva za rok 2009 Annual Report 2009 1 Výroční zpráva Nadačního fondu Větrník za rok 2009 OBSAH: Úvodní slovo předsedkyně správní rady...3 Základní údaje o nadačním fondu...4 Programy nadačního

Více

Výroční zpráva "V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza

Výroční zpráva V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza Výroční zpráva 2014 "V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2014 Dobrovolnické centrum

Více

Kobyliské nám. 1000/ Praha 8 Kobylisy IČ:

Kobyliské nám. 1000/ Praha 8 Kobylisy IČ: Kobyliské nám. 1000/1 182 00 Praha 8 Kobylisy IČ: 65398599 +420 283 029 120 kluby@skm.cz www.skm.cz SÍDLO Salesiánské kluby mládeže, z. s. Kobyliské nám. 1000/1 182 00 Praha 8 Kobylisy IČ 65398599 WEBOVÉ

Více

OBČANSKÉ SDRUŽENÍ POČÍTÁTE S NÁMI?

OBČANSKÉ SDRUŽENÍ POČÍTÁTE S NÁMI? OBČANSKÉ SDRUŽENÍ POČÍTÁTE S NÁMI? Obsah výroční zprávy 2011 Úvodní slovo 3 Historie sdružení 4 Poslání, cílová skupina 5 Členové sdružení 6 Činnost 7 Hospodaření sdružení 11 Identifikační údaje 12 Poděkování

Více

Informační centrum oddílů a klubů

Informační centrum oddílů a klubů Informační centrum oddílů a klubů Výroční zpráva 2010 Slovo ředitele Rok 2010 byl rokem pokračování útlumu naší činnosti. Bohužel útlum postihl nyní i naši internetovou činnost a naše internetové portály

Více

Junáka. protinacistického odboje roku 1941 zvláštním dekretem ministr exilové londýnské vlády Juraj Slávik. Za účast v odboji zaplatilo životem na

Junáka. protinacistického odboje roku 1941 zvláštním dekretem ministr exilové londýnské vlády Juraj Slávik. Za účast v odboji zaplatilo životem na 1940 Dne 28. 10. 1940 vydal K. H. Frank v zastoupení říšského protektora v Čechách a na Moravě nařízení o rozpuštění Junáka. Dne 4. 11. 1940 nacisté přepadli ústředí Junáka a zabavili veškerý majetek.

Více

Zpráva o aktivitách za rok 2018

Zpráva o aktivitách za rok 2018 Děti a stromy, z. s. sídlo: Mahlerova 23 58601 Jihlava IČ: 22893482 web: www.hajenkazborna.cz e-mail:klub.hajenka@seznam.cz Zpráva o aktivitách za rok 2018 Úvodní slovo Spolek Děti a stromy vzniklo v roce

Více

Výroční zpráva 2014. Ano, ano. Každý má svůj Sen, i ty máš svůj Sen, děti však potřebují někoho, kdo jim jejich Sny pomůže splnit.

Výroční zpráva 2014. Ano, ano. Každý má svůj Sen, i ty máš svůj Sen, děti však potřebují někoho, kdo jim jejich Sny pomůže splnit. Výroční zpráva 2014 Ano, ano Každý má svůj Sen, i ty máš svůj Sen, děti však potřebují někoho, kdo jim jejich Sny pomůže splnit. 1 Základní údaje o Ano, ano Název: Ano, ano Adresa sídla: Hostivická 89/45,

Více

II. ZROZENÍ SKAUTINGU

II. ZROZENÍ SKAUTINGU II. ZROZENÍ SKAUTINGU Ještě než se zmíníme o okolnostech vlastního založení skautingu Baden-Powellem, je třeba zmínit jinou osobnost, která měla na toto hnutí (a o českém skautingu to platí dvojnásob)

Více

Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2013

Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2013 Výroční zpráva 2013 Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2013 Dobrovolnické centrum Pardubice, o. s. je nezisková organizace založená a registrovaná 9. 11. 2010 Ministerstvem vnitra ČR.

Více

Obsah. 1) Úvodem 2) Cíle a poslání 3) Popis realizovaných akcí 4) Náklady a financování 5) Plánované akce na rok ) Dlouhodobé cíle 7) Závěr

Obsah. 1) Úvodem 2) Cíle a poslání 3) Popis realizovaných akcí 4) Náklady a financování 5) Plánované akce na rok ) Dlouhodobé cíle 7) Závěr Ve Vtelně, 31.3.2013 Obsah 1) Úvodem 2) Cíle a poslání 3) Popis realizovaných akcí 4) Náklady a financování 5) Plánované akce na rok 2013 6) Dlouhodobé cíle 7) Závěr 1) Úvodem Myšlenka založit sdružení

Více

Výroční zpráva 2012. PhDr. J. Tošner

Výroční zpráva 2012. PhDr. J. Tošner Výroční zpráva 2012 Dobrovolnictví není oběť, ale přirozený projev občanské zralosti. Přináší konkrétní pomoc tomu, kdo ji potřebuje, zároveň poskytuje dobrovolníkovi pocit smysluplnosti, je zdrojem nových

Více

Skauting pro všechny. Skauting pro všechny. Junák - svaz skautů a skautek ČR. Výroční zpráva

Skauting pro všechny. Skauting pro všechny. Junák - svaz skautů a skautek ČR. Výroční zpráva Junák - svaz skautů a skautek ČR Výroční zpráva 2011 Co je? (SpV) je jedním z odborů Junáka svazu skautů a skautek ČR. Působí pod zpravodajem Výkonné rady Junáka pro program. Jeho cílem je podpora práce

Více

Výroční zpráva 2012. UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace

Výroční zpráva 2012. UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace Výroční zpráva 2012 UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace Obsah Základní informace o UCHO, o.s...3 Sídlo...3 Organizační struktura...3 Základní cíle sdružení...4 Formy činnosti sdružení...4 Zpráva

Více

Výroční zpráva za školní rok 2011/2012

Výroční zpráva za školní rok 2011/2012 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Oheň Praha Na Chvalské tvrzi 860/1, 193 00 Praha - Horní Počernice IČO: 638 34 910 ev.č. 11927 Výroční zpráva za školní rok 2011/2012 Kdo jsme? Junák svaz skautů

Více

RDMP Výroční zpráva 2011

RDMP Výroční zpráva 2011 RDMP Výroční zpráva 2011 Kdo jsme? Rada dětí a mládeže hlavního města Prahy zastřešuje organizace, které naplňují ve smyslu Úmluvy o právech dítěte volný čas dětí a mládeže a sídlí na území Prahy. Naším

Více

Výroční zpráva Sport klub RB, z. s. za rok Zpracováno: 19. března 2018, Beranová Romana Schváleno: 20. dubna 2018, členskou schůzí

Výroční zpráva Sport klub RB, z. s. za rok Zpracováno: 19. března 2018, Beranová Romana Schváleno: 20. dubna 2018, členskou schůzí Výroční zpráva Sport klub RB, z. s. za rok 2017 Zpracováno: 19. března 2018, Beranová Romana Schváleno: 20. dubna 2018, členskou schůzí Základní údaje o spolku Předseda: Romana Beranová Místopředseda:

Více

Výroční zpráva o činnosti Orla jednoty Velká Bystřice. za rok 2012

Výroční zpráva o činnosti Orla jednoty Velká Bystřice. za rok 2012 Výroční zpráva o činnosti Orla jednoty Velká Bystřice za rok 2012 Obsah: 1. Základní údaje 2. Kontaktní údaje 3. Členská základna 4. Rada jednoty/župy 5. Odborné rady 6. Činnost 7. Přílohy a. Rozvaha b.

Více

Výroční zpráva SDH Mniší za rok 2018

Výroční zpráva SDH Mniší za rok 2018 za rok 2018 je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2018 a končící dnem 31. prosince 2018 na základě vyhodnocení činnosti a její jednotlivá ustanovení byla předmětem jednání Valné hromady konané

Více

SKAUTING. foto: Štěpán Hašek. Charakter

SKAUTING. foto: Štěpán Hašek. Charakter SKAUTING foto: Štěpán Hašek Příroda Dobrodružství Kamarádi Charakter SKAUTING Vyrůstat ve skautském oddíle znamená chopit se šance žít naplno být aktivní a najít vlastní místo ve světě, být v prostředí

Více

Junák svaz skautů a skautek ČR Středisko ŘEHOŘE MENDLA Brno

Junák svaz skautů a skautek ČR Středisko ŘEHOŘE MENDLA Brno Junák svaz skautů a skautek ČR Středisko ŘEHOŘE MENDLA Brno VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Obsah Obsah... 2 Úvodní slovo... 3 Základní údaje... 5 Členská základna v roce 2013... 7 Celoroční činnost... 8 Letní tábory...

Více

ČESKÝ SVAZ OCHRÁNCŮ PŘÍRODY ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2007

ČESKÝ SVAZ OCHRÁNCŮ PŘÍRODY ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2007 ČESKÝ SVAZ OCHRÁNCŮ PŘÍRODY OSADNÍCI JAROMĚŘ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2007 Úvod Rok 2007 byl již šestým od založení ZO ČSOP Osadníci Jaroměř. Naše organizace se neustále vyvíjí tím směrem, jaký jsme si

Více

Vyrocní zpráva. Obcanského sdruzení Benediktus

Vyrocní zpráva. Obcanského sdruzení Benediktus Vyrocní zpráva Obcanského sdruzení Benediktus 2008 Milí prátelé, jako každý jiný rok, tak i rok 2008 byl plný práce, nových lidí, prožitků, setkání, ale také hledání, změn a nových zkušeností. Během

Více

Junák svaz skautů a skautek ČR, středisko J. E. Kosiny Olomouc. Junák svaz skautů a skautek ČR, středisko J. E. Kosiny Olomouc. Výroční zpráva 2012

Junák svaz skautů a skautek ČR, středisko J. E. Kosiny Olomouc. Junák svaz skautů a skautek ČR, středisko J. E. Kosiny Olomouc. Výroční zpráva 2012 Junák svaz skautů a skautek ČR, středisko J. E. Kosiny Olomouc Výroční zpráva 2012 1 Poslání Junáka Posláním Junáka svazu skautů a skautek ČR je podporovat rozvoj osobnosti mladých lidí, jejich duchovních,

Více

Financování základen. Medvěd + Šotek

Financování základen. Medvěd + Šotek Financování základen Medvěd + Šotek Obsah představení Kovářova koncept provoz rozvoj základna u Lipenské přehrady 56 km od Českých Budějovic samoobslužná základna s celoročním provozem s kapacitou 30 (max.

Více

Výroční zpráva za rok 2007

Výroční zpráva za rok 2007 Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o. s. Okresní organizace Trutnov Výroční zpráva za rok 2007 Vážení členové, milí přátelé, naši sponzoři, dobrovolníci a příznivci,

Více

OBECNĚ PROSPĚŠNÁ SPOLEČNOST RODIČŮ A PŘÍZNIVCŮ GYMNÁZIA ŠTERNBERK. Výroční zpráva O.p.s. rodičů a příznivců Gymnázia Šternberk za rok 2012

OBECNĚ PROSPĚŠNÁ SPOLEČNOST RODIČŮ A PŘÍZNIVCŮ GYMNÁZIA ŠTERNBERK. Výroční zpráva O.p.s. rodičů a příznivců Gymnázia Šternberk za rok 2012 OBECNĚ PROSPĚŠNÁ SPOLEČNOST RODIČŮ A PŘÍZNIVCŮ GYMNÁZIA ŠTERNBERK Horní náměstí č. 5, 785 01 Šternberk tel.: 588 001 080, Fax: 588 001 059 e-mail: visnovska@sternberk.cz, novakova@gymst.cz Bankovní spojení:

Více

Výroční zpráva 2013. Občanského sdružení Ano, ano

Výroční zpráva 2013. Občanského sdružení Ano, ano Výroční zpráva 2013 Občanského sdružení Ano, ano V našich projektech nabízíme spolupráci všem, kterým není lhostejný osud dětí i dospělých a věří, že se vždy dá najít možnost, jak pomoci. 1 Základní údaje

Více

Čekatelské kurzy. Čekatelský lesní kurz Rozrazil Krátce:

Čekatelské kurzy. Čekatelský lesní kurz Rozrazil Krátce: Čekatelské kurzy Čekatelský lesní kurz Rozrazil Rozrazil je tradiční čekatelský kurz, který v Brně funguje od roku 1997. Náplní kurzu není jen obsah čekatelské zkoušky. Myslíme si, že čekatelé by měli

Více

Výroční zpráva za rok 2010

Výroční zpráva za rok 2010 Výroční zpráva za rok 2010 Annual Report 2010 1 Výroční zpráva Nadačního fondu Větrník za rok 2010 OBSAH: Úvodní slovo předsedkyně správní rady...3 Základní údaje o nadačním fondu...4 Programy nadačního

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014/2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014/2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014/2015 Junák český skaut, středisko Oheň Horní Počernice, z. s. Na Chvalské tvrzi 860/4 193 00 Praha 20 Horní Počernice IČO: 638 34 910 Kdo jsme? Junák český skaut, z. s., je dobrovolný,

Více

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ SUCHÝ založeno Výroční zpráva SDH Suchý za rok 2016

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ SUCHÝ založeno Výroční zpráva SDH Suchý za rok 2016 SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ SUCHÝ založeno 1927 Výroční zpráva SDH Suchý za rok 2016 Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2016 a končící dnem 31. prosince 2016 na základě vyhodnocení

Více

Mezinárodní dimenze skautingu Zahraniční odbor Junáka. www.skaut.cz/mezinarodni international@junak.cz

Mezinárodní dimenze skautingu Zahraniční odbor Junáka. www.skaut.cz/mezinarodni international@junak.cz Mezinárodní dimenze skautingu Zahraniční odbor Junáka www.skaut.cz/mezinarodni international@junak.cz 1 Co znamená mezinárodní skauting? www.skaut.cz/mezinárodní international@junak.cz 2 One World-One

Více

Výroční zpráva za rok 2002 občanské sdružení Villa Vallila

Výroční zpráva za rok 2002 občanské sdružení Villa Vallila Výroční zpráva za rok 2002 občanské sdružení Villa Vallila Základní údaje: Název organizace a státu: Villa Vallila, občanské sdružení Číslo a datum registrace na MV ČR : II/S (1.3087/96R, 16.10.D1996)

Více

MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO VÝROČNÍ ZPRÁVA MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO Suchá Loz č Suchá Loz IČO:

MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO VÝROČNÍ ZPRÁVA MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO Suchá Loz č Suchá Loz IČO: MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO Suchá Loz č.72 IČO: 27015777 1 Obsah: 1. Kontaktní údaje 3 2. Představení historie 4 3. Členská základna 5 4. Činnost v roce 2007 6 5. Zpráva

Více

Výroční zpráva za rok 2016 Šumperk 2017

Výroční zpráva za rok 2016 Šumperk 2017 Junák - český skaut, středisko Rudy Knotka Šumperk, z. s. Výroční zpráva za rok 2016 Šumperk 2017 Junák v Šumperku Junák český skaut, z. s. je dobrovolný, nezávislý a nepolitický spolek ve smyslu zákona

Více

Obsah. Sdružení přátel Gymnázia Kadaň... 3. Charakteristika... 3. Základní údaje o hospodaření SPGK... 4. Aktivity roku 2013/2014...

Obsah. Sdružení přátel Gymnázia Kadaň... 3. Charakteristika... 3. Základní údaje o hospodaření SPGK... 4. Aktivity roku 2013/2014... Obsah Sdružení přátel Gymnázia Kadaň... 3 Charakteristika... 3 Základní údaje o hospodaření SPGK... 4 Aktivity roku 2013/2014... 5 2 Sdružení přátel Gymnázia Kadaň IČO: 26585472 Sídlo: 5. května 620, 432

Více

JunÆk svaz skautø a skautek R, Libereck kraj V rołn zpræva za rok 2007

JunÆk svaz skautø a skautek R, Libereck kraj V rołn zpræva za rok 2007 JunÆk svaz skautø a skautek R, Libereck kraj V rołn zpræva za rok 2007 vodn slovo Rok 2007 byl pro skauty na celém světě rokem oslav, zamýšlení se nad minulostí a možností vykročit do budoucnosti do druhé

Více

IPRM PŘITAŽLIVÉ MĚSTO

IPRM PŘITAŽLIVÉ MĚSTO Statutární město Pardubice se sídlem Pernštýnské náměstí 1, 530 21 Pardubice zastoupené MUDr. Štěpánkou Fraňkovou, primátorkou IČ: 00274046 DIČ: CZ00274046 bankovní spojení: Komerční banka a.s., pobočka

Více

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 strana 3 I. ÚVOD Pionýr, z. s. - 87. pionýrská skupina Javor je pobočným spolkem zapsaného spolku Pionýr s právní subjektivitou. Jejím sídlem je Bělocerkevská 3, Praha 10, kde je kancelář,

Více

Čekatelský lesní kurz SEALs. Metodika. Skautská výchovná metoda. Anna Vlasáková Píšťalka

Čekatelský lesní kurz SEALs. Metodika. Skautská výchovná metoda. Anna Vlasáková Píšťalka Čekatelský lesní kurz SEALs Metodika Skautská výchovná metoda Anna Vlasáková Píšťalka Obsah Skautská výchovná metoda... 3 Slib a zákon... 3 Učení se zkušeností... 4 Družina... 4 Symbolický rámec... 5 Příroda...

Více

Zápis z XXVIII. výroční členské schůze Svojsíkova oddílu ze dne 15. září 2018

Zápis z XXVIII. výroční členské schůze Svojsíkova oddílu ze dne 15. září 2018 Zápis z XXVIII. výroční členské schůze Svojsíkova oddílu ze dne 15. září 2018 Členská schůze SO se sešla v Praze, v posluchárně Zdravotnického ústavu na Vinohradech, zahájena byla krátce po 10. hodině

Více

INFORMACE Z OKRESU 2012 VÝJEZDNÍ ZASEDÁNÍ OKRESU

INFORMACE Z OKRESU 2012 VÝJEZDNÍ ZASEDÁNÍ OKRESU INFORMACE Z OKRESU 2012 VÝJEZDNÍ ZASEDÁNÍ OKRESU Junák svaz skautů a skautek ČR, okres Hodonín Mgr. Karel Ryba Mýval předseda OR REGISTRACE 2012 (OKRES 700 ČLENŮ) KYJOV 161, ČEJKA 117, RATÍŠKOVICE 197,

Více

Obsah. Sdružení přátel Gymnázia Kadaň Charakteristika Základní údaje o hospodaření SPGK Aktivity roku 2012/

Obsah. Sdružení přátel Gymnázia Kadaň Charakteristika Základní údaje o hospodaření SPGK Aktivity roku 2012/ Obsah Sdružení přátel Gymnázia Kadaň... 3 Charakteristika... 3 Základní údaje o hospodaření SPGK... 4 Aktivity roku 2012/2013... 5 2 Sdružení přátel Gymnázia Kadaň IČO: 26585472 Sídlo: 5. května 620, 432

Více

Seznam členů / partnerů MAS 58,6 % IČ/datum narození. Zástupce subjektu pro MAS. 25339184 Josef Bujáček podnikatelská sféra

Seznam členů / partnerů MAS 58,6 % IČ/datum narození. Zástupce subjektu pro MAS. 25339184 Josef Bujáček podnikatelská sféra Příloha č. 8 Pravidel MAS Seznam členů / partnerů MAS Název MAS: Celkový počet členů MAS: Subjekty zastupující soukromý sektor: MAS Východní Slovácko 29 17 členů 58,6 % Název subjektu FO/ 1. Juraj Dankanin

Více

Neziskové občanské sdružení dětí a mládeže - 1 - Obsah: Představení organizace Pravidelná zájmová činnost Neorganizovaná mládež Přehled hospodaření Výroční zpráva byla řádně schválena Sněmem Sdružení Klubko

Více

QUO obecně prospěšná společnost. Výroční zpráva 2013

QUO obecně prospěšná společnost. Výroční zpráva 2013 QUO obecně prospěšná společnost Výroční zpráva 2013 QUO o.p.s QUO obecně prospěšná společnost se sídlem, byla založena zakladatelskou listinou dne 16. září 2013. Zakladatelé: Krupička Václav a Karina Bláhová

Více

Junák svaz skautů a skautek ČR Plzeňský kraj Palackého tř. 16, PLZEŇ

Junák svaz skautů a skautek ČR Plzeňský kraj Palackého tř. 16, PLZEŇ Vyhláška Junáka svazu skautů a skautek ČR, Plzeňského kraje č. 01/2008, o rozdělování a přidělování dotací jejím organizačním jednotkám 1. Úvodní ustanovení 1.1 Tato vyhláška vymezuje obecné podmínky pro

Více

Obsah. Spolek přátel Gymnázia Kadaň Charakteristika Základní údaje o hospodaření SPGK Aktivity roku 2014/

Obsah. Spolek přátel Gymnázia Kadaň Charakteristika Základní údaje o hospodaření SPGK Aktivity roku 2014/ Obsah Spolek přátel Gymnázia Kadaň... 3 Charakteristika... 3 Základní údaje o hospodaření SPGK... 4 Aktivity roku 2014/2015... 5 2 Spolek přátel Gymnázia Kadaň IČO: 26585472 Sídlo: 5. května 620, 432 01

Více

Junák - svaz skautů a skautek České republiky středisko Františka Pecháčka Bludov

Junák - svaz skautů a skautek České republiky středisko Františka Pecháčka Bludov Junák - svaz skautů a skautek České republiky středisko Františka Pecháčka Bludov Bludov 2013 Autor textů: Stanislav Balík - Ježek, za přispění Jana Juránka Hanese, Jiřího Znoje Cvrčka a Jaroslava Petříka

Více

Návrh závěrečného účtu městyse Načeradec za rok 2012

Návrh závěrečného účtu městyse Načeradec za rok 2012 Návrh závěrečného účtu městyse Načeradec za rok 2012 Dle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, 43 zákona a souvisejícího právního předpisu 17 a 22a zákona č.

Více

Výroční zpráva 2007. Junák svaz skautů a skautek středisko "DVOJKA" Brno

Výroční zpráva 2007. Junák svaz skautů a skautek středisko DVOJKA Brno Výroční zpráva 2007 Junák svaz skautů a skautek středisko "DVOJKA" Brno Slovo vedoucího střediska Vážení přátelé, dovolte mi, abych ve stručnosti uvedl činnost skautského střediska DVOJKA Brno v roce 2007.

Více

STŘEDISKO LÍPA KYNŠPERK NAD OHŘÍ ZPRÁVA ZA VOLEBNÍ OBDOBÍ

STŘEDISKO LÍPA KYNŠPERK NAD OHŘÍ ZPRÁVA ZA VOLEBNÍ OBDOBÍ ZPRÁVA ZA VOLEBNÍ OBDOBÍ 2011 2013 Středisko Lípa Kynšperk n. O. Adresa: Junák - svaz skautů a skautek ČR Středisko Lípa Kynšperk n. O. Josefa Suka 767 Kynšperk nad Ohří Kontaktní osoba: E-mail: Tel: Číslo

Více

Informační centrum oddílů a klubů

Informační centrum oddílů a klubů Informační centrum oddílů a klubů Výroční zpráva 2011 Slovo ředitele Rok 2011 byl rokem pokračování útlumu naší činnosti, který se prohloubil tím, že jsme nedostali dotace od MŠMT ČR a nemáme je ani na

Více

Výroční zpráva. EnviKlubu HURÁ VEN z.s.

Výroční zpráva. EnviKlubu HURÁ VEN z.s. Výroční zpráva EnviKlubu HURÁ VEN z.s. rok 2014 Úvodem: Rok 2014 byl pro EnviKlub rokem nula. V tomto roce jsme zájmový spolek EnviKlub HURÁ VEN založili, vybudovali zázemí a přijímali první děti do péče.

Více

Díky vstřícné spolupráci členů sdružení a dobrovolníků IVCP, o.s. naplňuje stanovené cíle občanského sdružení, které si určilo ve svých stanovách.

Díky vstřícné spolupráci členů sdružení a dobrovolníků IVCP, o.s. naplňuje stanovené cíle občanského sdružení, které si určilo ve svých stanovách. Obsah 1. Slovo úvodem...2 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...3 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...3 2.2. Poslání a činnost IVCP,o.s. Plzeň...4 2.3. Hlavní činnosti IVCP,

Více

Cesta slunce o.s. www.cesta-slunce.cz. Výroční zpráva

Cesta slunce o.s. www.cesta-slunce.cz. Výroční zpráva Cesta slunce o.s. www.cesta-slunce.cz Výroční zpráva 2014 Občanské sdružení Cesta slunce Občanské sdružení Cesta slunce založili rodiče těžce postižených dětí 12. dubna 2005 jako neziskovou organizaci,

Více

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 strana 3 I. ÚVOD II. ČLENSTVO Pionýr, z. s. - 87. pionýrská skupina Javor je pobočným spolkem zapsaného spolku Pionýr s právní subjektivitou. Jejím sídlem je Bělocerkevská 3, Praha

Více

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 strana 3 I. ÚVOD II. ČLENSTVO Pionýr, z. s. - 87. pionýrská skupina Javor je pobočným spolkem zapsaného spolku Pionýr s právní subjektivitou. Jejím sídlem je Bělocerkevská 3, Praha

Více

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018 strana 3 I. ÚVOD Pionýr, z. s. - 87. pionýrská skupina Javor je pobočným spolkem zapsaného spolku Pionýr s právní subjektivitou. Jejím sídlem je Bělocerkevská 3, Praha 10, kde je kancelář,

Více

Výroční zpráva Salesiánské kluby mládeže

Výroční zpráva Salesiánské kluby mládeže Výroční zpráva 2016 Salesiánské kluby mládeže Sídlo: Salesiánské kluby mládeže, z. s. Kobyliské nám. 1000/1 182 00 Praha 8 Kobylisy IČ: 65398599 Webové stránky: www.skm.cz Číslo účtu: 1171059001/5500 Statutární

Více

JUNÁK - svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice , Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2013

JUNÁK - svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice , Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2013 JUNÁK - svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2013 Mikulčice 2013 JUNÁK - svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126

Více

75 let skautingu v Moravské Třebové

75 let skautingu v Moravské Třebové Jiří Šmeral 75 let skautingu v Moravské Třebové Olomouc 2010 Počátky moravskotřebovského skautingu ve třicátých letech Historie moravskotřebovského skautingu dospěla v letošním roce do sedmdesátého pátého

Více

Zápis z jednání ORJ Frýdek-Místek

Zápis z jednání ORJ Frýdek-Místek Junák svaz skautů a skautek ČR, Okres Frýdek-Místek Zápis z jednání ORJ Frýdek-Místek Datum: čtvrtek 29. března 2012 Místo: Okresní klubovna, Kostíkovo náměstí 638, Frýdek-Místek Začátek: 17:30 Přítomni:

Více

Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice

Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2008 ADRESA: SHM Klub Liblice Liblice 58, 277 32 Byšice Tel.: 731 625 905 e-mail: IČ: 68382570 DIČ: 045-68382570 č.ú.: 133719254

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Obsah : 1. Cíle sdružení 2. Zpráva o činnosti 3. Finanční zpráva 4. Koncepce sdružení a jeho cíle na rok 2011 5. Poděkování 6. Sídlo a kontakty Cíle sdružení Od 27.4.2009 jsme občanské

Více

Zápis ze setkání Okresní rady Junáka Šumperk

Zápis ze setkání Okresní rady Junáka Šumperk Zápis ze setkání Okresní rady Junáka Šumperk ORJ ŠUMPERK (ŠIROKÁ) Místo a datum konání: Přítomni: Fara v Rudě nad Moravou Sobota 20. prosince 2014 13:30 17:00 br. Pavel Fornůsek - Stopař, br. Tomáš Pospíšil

Více

Výroční zpráva 2011 V Praze 30.5. 2012

Výroční zpráva 2011 V Praze 30.5. 2012 Výroční zpráva 2011 V Praze 30.5. 2012 Sídlo sdružení: Občanské sdružení Potichounku Kaňkovského 1234, Praha 8 182 00 IČO: 22667041, www.potichounku.cz bankovní spojení: 1979888339/0800 Bc. Ondřej Tichý,

Více

Výroční zpráva Junák - český skaut, středisko Ležáky Skuteč, z. s. Statutární orgán

Výroční zpráva Junák - český skaut, středisko Ležáky Skuteč, z. s. Statutární orgán Výroční zpráva 2015 Junák - český skaut, středisko Ležáky Skuteč, z. s. Statutární orgán František Sokol - vůdce střediska Michael Trojtlar - zástupce vůdce střediska Datum založení organizace 4. března

Více

Zachráníme kostel? Rok 2003

Zachráníme kostel? Rok 2003 Zachráníme kostel? Kostel sv. Wolfganga v Ostrohu je úzce spjat s hradem Seeberg a je významnou památkou celostátního významu, zapsanou v seznamu historických kulturních památek prvořadého významu a naše

Více

Výroční zpráva za rok 2016

Výroční zpráva za rok 2016 FC SLOVAN LIBEREC mládež, spolek Na Hradbách 1300, 460 01 Liberec IČO: 183 812 43 Výroční zpráva za rok 2016 Obsah 1) Obecné informace o spolku 2) Hlavní a vedlejší činnost spolku 3) Struktura spolku 4)

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín Obsah: 1. Základní údaje 2. Charakteristika činnost 3. Činnost v průběhu roku 4. Výhled na

Více

Naše 5. pionýrská skupina Děčín je nezisková organizace. Všichni vedoucí pracují dobrovolně ve svém volnu, bez nároku na odměnu.

Naše 5. pionýrská skupina Děčín je nezisková organizace. Všichni vedoucí pracují dobrovolně ve svém volnu, bez nároku na odměnu. Výroční zpráva 2012 Kdo jsme: Pionýr je demokratické, dobrovolné samostatné sdružení dětí, mládeže a dospělých, které se zabývá osvětou, kulturně-výchovnou činností a obhajobou a uspokojováním zájmů a

Více