Události v provozu vysazení motorů řady M137/337. Seminář ke spolehlivosti pístových motorů února 2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Události v provozu vysazení motorů řady M137/337. Seminář ke spolehlivosti pístových motorů - 20. února 2014"

Transkript

1 Události v provozu vysazení motorů řady M137/337 Seminář ke spolehlivosti pístových motorů února 2014

2 Program: 9.30 Zahájení a úvod - Vystoupení zást. ÚZPLN - Přehled událostí spojených s vysazením motoru řady M137/337 - Vystoupení zást. ÚCL (obecný pohled na věc, EASA, poznatky z kontrol ) - - Vystoupení zást. LOM Praha (poznatky z provozu a servisních zásahů, trendy vývoje a služba LOM Asistance ) Přestávka a oběd - Diskuse vystoupení dalších hostů (poznatky z provozu, pohled z druhé strany ) Závěr

3 x porucha motoru M137AZ

4 Datum události: Druh zprávy: závěrečná zpráva CZ Místo události: u letiště Benešov Druh události: letecká nehoda Hmotnostní kategorie MTOM: <2250 kg Druh provozu: ostatní Druh letadla / SLZ: letoun Typ letadla / SLZ: Z 50M Zdravotní následky události: bez zranění Dne obdržel ÚZPLN oznámení o letecké nehodě letounu Z 50M, kterému při návratu z cvičného letu vysadil motor a pilot nouzově přistál do terénu. Při přistání došlo k jeho převrácení na záda. Letoun byl poškozen a pilot nebyl zraněn.

5 Po nehodě byla provedena prohlídka motoru a byla zjištěna příčina netěsnosti olejové instalace motoru. Během chodu motoru došlo k provozní poruše ( vystřelení ) pryžového těsnění výkr. č. Sc3770 v místě průchodu mazacího kanálu v horní části příruby palivového vstřikovacího čerpadla. Podle technického popisu motoru je v tomto místě dosahováno provozního tlaku oleje kpa. Olej z místa poruchy postupně unikal a docházelo k úbytku jeho celkového množství. Postupný únik olejové náplně z motoru měl za následek pokles tlaku oleje, který byl pilotem také zaznamenán. V případě poklesu tlaku oleje pod 100 kpa dojde k automatickému přestavení palivového čerpadla na bohatou směs a motor se zastaví bez ohledu na zásahy pilota do jeho ovládání. Pilotem popsaný průběh chodu motoru před jeho zastavením odpovídal odezvě motoru na pokles tlaku oleje. Místo úniku motorového oleje

6 Nález servisu LOM Praha

7 (CZ ) Dne došlo při zkušebním letu po periodických pracích k vysazení motoru na letounu typu Z 142. Letoun přistál do terénu u obce Viničné Šumice (SV LKTB). Letoun nebyl poškozen, podsádka nebyla zraněna. Technickou prohlídkou po události nebyla zjištěna závada v palivovém ani zapalovacím systému motoru. Podrobným zkoumáním jednotlivých agregátů byla zjištěna přítomnost kovové špony v přepínači zapalovacích magnet, a která byla s největší pravděpodobností označena za příčinu vysazení motoru za letu. Událost je kvalifikována jako incident. Ilustrační foto přepínač magnet

8 x porucha motoru M137A 1 x porucha motoru M 337AK 1 x porucha motoru M 337A

9 Datum události: Druh zprávy: závěrečná zpráva CZ Místo události: plocha u obce Kámen Druh události: vážný incident Hmotnostní kategorie MTOM: do 2250 kg Druh provozu: přelet Druh letadla / SLZ: letoun Typ letadla / SLZ: Z 226T Zdravotní následky události: bez zranění PDF dokument: Dne obdržel ÚZPLN telefonické oznámení o nouzovém přistání letounu Z 226T. Během letu pilot zaznamenal ránu z přední části letounu a následné snížení výkonu motoru. Pilot se rozhodl vypnout motor a nouzově přistál na ploše bývalého letiště u obce Kámen. Při přistání nedošlo k poškození letounu a zranění dvoučlenné posádky. Událost je kvalifikována jako vážný incident.

10

11 Motor Výrobce/typ: Walter Jinonice n. p., M137A Rok výroby: 1958 Výrobní číslo: Celkový nálet: 2590 h 51 min Od začátku provozu bylo na motoru provedeno pět generálních oprav. Poslední byla provedena v roce 2002, motor od té doby odpracoval 241 h 21 min. Po této opravě, byl motoru stanoven technický resurz 600 h do příští opravy. V případě, že bude motor mazán olejem Shell, na základě bulletinu M6-III/36, byla tato doba prodloužena na 900 h. V době události byl motor mazán minerálním olejem Aero Shell W100. Před událostí se na motoru neobjevily žádné poruchy, které by měly vliv na jeho chod.

12 Část stahovacího šroubu s maticí v olejovém potrubí Úlomky ojnice Závěr: - s ohledem na počet odpracovaných hodin, počet provedených generálních oprav a fakt, že šlo o původní motor, který byl provozně zatěžován k horní hranici technických parametrů, neboť letoun byl převážně využíván k vlekání kluzáků, lze předpokládat, že mohlo dojít k rozvoji skrytých vad materiálu vlivem únavy. - Poškození lomových ploch neumožnilo jednoznačně popsat charakter lomu.

13 Datum události: Druh zprávy: závěrečná zpráva CZ Místo události: letiště Zbraslavice Druh události: vážný incident Hmotnostní kategorie MTOM: do 2250 kg Druh provozu: všeobecné letectví Druh letadla / SLZ: letoun Typ letadla / SLZ: Z 226MS Zdravotní následky události: bez zranění PDF dokument: Dne obdržel ÚZPLN oznámení o nouzovém přistání letounu Z 226MS. Během letu pilot zaznamenal ránu z přední části letounu a následné snížení výkonu motoru. Pilot se rozhodl vypnout motor a nouzově přistál na plochu letiště Zbraslavice. Při přistání nedošlo k poškození letounu ani zranění pilota. Událost je kvalifikována jako vážný incident z technických příčin.

14 Vnější poškození motoru Poškození levého úchytu mot. lože

15 Motor Výrobce: Avia n.p. Typ: M137A Rok výroby: 1985 Výrobní číslo: Celkový nálet: 2161 h 20 min Od začátku provozu byla na motoru provedena jedna generální oprava. Tato byla provedena v roce 2003, motor od té doby odpracoval 1361 h 55 min. Po GO byla stanovena doporučená doba chodu motoru do příští GO 1400 hodin. V době události byl motor mazán minerálním olejem Aero Shell W100. Před událostí se na motoru neobjevily žádné poruchy, které by měly vliv na jeho chod.

16 Poškozené části ojnice válce č. 6 Závěr: s ohledem na počet odpracovaných hodin od generální opravy zbývalo motoru 38 h 05 min do konce meziopravního resursu. Provozovatel měl po vyčerpání této doby v úmyslu realizovat bulletin LOM Praha č. M137A/24b. Fakt, že letoun byl převážně využíván k vlekání kluzáků a motor byl provozně zatěžován k horní hranici technických parametrů, lze předpokládat, že mohlo dojít k rozvoji vad materiálu vlivem únavy od tohoto provozního zatížení. Příčinou vážného incidentu bylo rozlomení oka ojnice ve válci č 6.

17 Oblast únavy materiálu ojnice Místo s největší koncentrací zatížení ojnice Obecný model zatížení ojnice Nález místa vzniku únavové poruchy Obecný model zatížení ojnice prokazuje, že místo s největší koncentrací zatížení se shoduje s místem iniciace únavové poruchy a nálezem provedeným na poškozené ojnici.

18 LKTB-TWR 2012/09/07 Basic identification: INCID CZ From: :03 To: :05 Location: LKTB Type of occurence: technická závada letadla Z 142 Description: Po odletu z RWY28 PIC ohlásil silné vibrace motoru a okamžitý návrat na ADEP. Actions taken: Ostatní APP provoz odkloněn. (CZ incident) Dne krátce po vzletu z letiště Brno-Tuřany pilot zaznamenal silné vibrace a pokles výkonu motoru. Pilot se rozhodl provést nouzové přistání na letiště vzletu a krátce před dosednutím vypnul motor. Při přistání nebyl letoun poškozen a pilot nebyl zraněn. Technickou prohlídkou motoru bylo zjištěno poškození pístu ve válci č. 6. Událost je kvalifikovaná jako incident z technických příčin a o poškození byl informován výrobce motoru. K události nebude vydávána závěrečná zpráva.

19 Motor M337AK, v.č

20 Poškození motoru

21 Datum události: Druh zprávy: závěrečná zpráva CZ Místo události: u obce Horní Kněžeklady Druh události: incident Hmotnostní kategorie MTOM: do 2250 kg Druh provozu: přelet Druh letadla / SLZ: letoun Typ letadla / SLZ: Zlín Z 43 Zdravotní následky události: bez zranění Dne obdržel ÚZPLN od provozovatele písemné oznámení o nouzovém přistání letounu Zlín Z 43 u obce Horní Kněžeklady. Při letu z Jindřichova Hradce do Strakonic došlo k vysazení motoru. Pilot provedl nouzové přistání do terénu. Při tom došlo k poškození vodorovných ocasních ploch malého rozsahu. Při přistání nedošlo ke zranění posádky. Událost je kvalifikována jako incident z technických příčin.

22 Poškození letadla

23 Motor Výrobce: Avia n.p. Typ: M 337A Výrobní číslo: Celkový nálet: 2277 h 07 min Poslední prohlídka motoru byla vykonána , od této prohlídky motor odpracoval 16 h 30 min. Před událostí se na motoru neobjevily žádné poruchy, které by měly vliv na jeho chod. Motor letounu byl podroben technické prohlídce Technickou prohlídkou bylo zjištěno, že došlo k posunutí polohy vačkového hřídele ze záběru vaček vůči vahadlům ventilů Těleso vačky bylo následně podrobně ohledáno v LOM Praha a bylo zjištěno, že došlo k překroucení vačkové hřídele. Bylo zjištěno poškození pojistné podložky č.v. Sc3752 a otlačení povrchu polohovacího pera.

24 Bylo prokázáno, že došlo k narušení celistvosti pojistné podložky č.v. Sc3752, která jistí matici.

25 Vyšetřením lomové plochy vačkové hřídele bylo zjištěno únavové porušení hřídele. Iniciačním místem počátku šíření únavové trhliny byla označena drážka pro polohovací pero ozubeného kola č.v. Sc3750. Z uvedeného stavu lze dovodit, že po uvolnění mechanického spoje (ozubené kolo/hřídel), spoj přestal plnit funkci přenosu kroutícího momentu přes tlak náboje ozubeného kola na kužel hřídele a krouticí moment byl přenášen přes polohovací pero.

26 Opatření LOM Praha

27

28 x porucha motoru M 337A 1 x porucha motoru M 137A 1 x porucha motoru M 337AK (Rumunsko)

29 Datum události: Druh zprávy: závěrečná zpráva CZ Místo události: letiště Clinceni Rumunsko Druh události: incident Hmotnostní kategorie MTOM: do 2250 kg Druh provozu: výcvikový let Druh letadla / SLZ: letoun Typ letadla / SLZ: Zlín Z 142 Zdravotní následky události: bez zranění Při výcvikovém letu dne 23. srpna 2013 pilot zaznamenal zvláštní zvuk z motoru. Rozhodl se zastavit motor a přistát na letiště Clinceni. Letoun nebyl poškozen a posádka nebyla zraněna. Příčinu vysazení motoru zjišťuje rumunská komise. Zpráva o události ještě není vydána.

30 Letoun Zlín Z142, reg. YR-ZCC, s/n 0398/1985 Motor: M337AK, v.č , TSN/TSO: 3 259:14/545:12

31

32

33

34 Datum události: Druh zprávy: závěrečná zpráva CZ Místo události: u letiště Šumperk Druh události: incident Hmotnostní kategorie MTOM: do 2250 kg Druh provozu: letištní let Druh letadla / SLZ: letoun Typ letadla / SLZ: Zlín Z 43 Zdravotní následky události: bez zranění Dne při letu po okruhu došlo k vysazení motoru. Pilot přistál do terénu v blízkosti letiště Šumperk. Letoun nepoškozen, pilot nezraněn. Zpráva o události ještě není vydána.

35 Motor: M337A, v.č , TSN/TSO: 3 259:14/545:12. Na motoru byla provedena III. GO dne v LOM Praha. Dne byla zaznamenána nízká komprese 6. válce. Dne byla provedena výměna všech válců a pístu válce č. 6 a motor byl uvolněn do dalšího provozu. Od této opravy odpracoval 16:22 h.

36 Příčinou vysazení motoru bylo rozpojení náhonu palivového čerpadla.

37 Datum události: Druh zprávy: závěrečná zpráva CZ Místo události: u obce Kroměříž Druh události: incident Hmotnostní kategorie MTOM: do 2250 kg Druh provozu: přelet Druh letadla / SLZ: letoun Typ letadla / SLZ: Zlín Z 226 Zdravotní následky události: bez zranění Dne při přeletu z Vysokého Mýta na plánovanou údržbu do Otrokovic došlo k vibracím motoru se současným snížením výkonu. Pilot vypnul motor a nouzově přistál do terénu v blízkosti letiště Kroměříž. Letoun lehce poškozen, pilot nezraněn. Zpráva o události ještě není vydána.

38 Motor: M137A, v.č , vyroben v r TSN/TSO: 1 945:07/1144:26. Na motoru byla dne provedena kontrola dle bulletinu M137A/16b LOM Praha. Motor byl prodloužen na 1 200hod. Dne byla provedena roční /100 hod prohlídka, byla provedena prohlídka po 50 hod. Použitý olej AeroShell 100-minerál.

39 Motor M137A byl podroben technické rozebírce, při které bylo zjištěno utržení oka ojnice ve válci č. 6, k proražení bloku motoru nedošlo.

40 JINÉ MOTORY 1 x porucha motoru Walter Mikron III (2011) 1 x porucha motoru Lycoming TIO 540J2BD (2012) 1 x porucha motoru Lycoming TSIO 520M6B (2013)

41 Datum události: Druh zprávy: závěrečná zpráva CZ Místo události: u obce Lískovice Druh události: vážný incident Hmotnostní kategorie MTOM: do 2250 kg Druh provozu: rekreační let Druh letadla / SLZ: motorizovaný kluzák Typ letadla / SLZ: L-13SW Vivat Zdravotní následky události: bez zranění Dne ÚZPLN obdržel oznámení o události v provozu motorizovaného kluzáku typu L 13 SW Vivat. Pilot během letu zaznamenal ránu z přední části letounu a následně vysadil motor. Letounu převedl do klouzavého letu a nouzově přistál na ploše LCHČ u obce Lískovice. Při přistání nedošlo k poškození letounu a zranění posádky. Motor - Walter Mikron III

42 Motor - Walter Mikron III Porucha ojnice

43 Porucha motoru Walter Mikron III Při technické prohlídce bylo zjištěno proražení skříně motoru Mikron III S a dalším zkoumáním bylo zjištěno, že došlo k prasknutí ojnice a utržení pístu druhého válce motoru. Došlo také k poškození vačkového hřídele. Vnitřní prostor motoru byl pokryt olejovým filmem a v záhybech skříně se nacházely úlomky materiálu ojnice. Kontrolou dokumentace bylo zjištěno, že defektní ojnice nepodléhala režimu defektoskopické kontroly rentgenem (motor série S ). Vzhledem k rozsahu poškození motoru je událost kvalifikována jako vážný incident.

44 Datum události: Druh zprávy: závěrečná zpráva CZ Místo události: letiště Krakow Balice, Polsko Druh události: incident Hmotnostní kategorie MTOM: kg Druh provozu: letecké práce Druh letadla: letoun Typ letadla : Piper PA Zdravotní následky události: bez zranění Dne obdržel ÚZPLN od provozovatele oznámení o incidentu letounu PA Po vzletu ve fázi stoupání do prostoru leteckého snímkování pilot zaznamenal tupou ránu z levého motoru s následným snížením výkonu a vysazením motoru. Pilot uplatnil nouzové postupy pro let s jedním nepracujícím motorem a přistál zpět na letiště vzletu. Při přistání nedošlo k poškození letounu ani zranění posádky. Událost je kvalifikována jako incident z technických příčin. ÚZPLN od státu kde incident vznikl, neobdržel žádné oznámení o vzniku události.

45 Poškozený motor Výrobce: Typ: Výrobní číslo: Celkový nálet: Pozice na letounu: Lycoming TIO 540J2BD L A 3275 h 50 min levý Motor letounu byl podroben technické prohlídce ve schválené údržbové organizaci. Byl zjištěn rozsah poškození a zjištěna příčina vysazení motoru. Po demontáži motoru na hlavní části bylo zjištěno vytržení části stěny obou polovin skříně motoru a zadní skříně náhonů. Poškození vznikla v důsledku uvolnění jednoho segmentu závaží pro vyvážení klikového hřídele p/n LW (dále jen závaží). Ve vnitřním prostoru motoru bylo nalezeno množství kovových úlomků motorové skříně. Na dříku ojnice šestého válce byl otisk po střetu s čepem úchytu závaží. Na vačkovém hřídeli byl nalezen totožný otisk po střetu s čepem závaží. Po střetu čepu s vačkovým hřídelem došlo k jeho deformaci a vysmeknutí vačkového hřídele ze záběru ozubených kol. Otvor čepu úchytu závaží byl vymáčknut k jedné straně, Segerova pojistka byla ze dvou třetin obvodu poškozena, byla však nasazena v drážce. V otvoru chyběla kruhová podložka (p/n 71907). Tato podložka byla nalezena rozlomena na několik částí na dně olejové vany. Opačná strana téhož otvoru byla zajištěna předepsaným způsobem.

46

47 Bezpečnostní doporučení Vzhledem k okolnostem incidentu byl nález, provedený na motoru v údržbové organizaci poskytnut státu výroby motoru a EASA. Motor byl odeslán výrobci k posouzení vzniklého poškození.

48 Datum události: Druh zprávy: závěrečná zpráva CZ Místo události: u obce Hospříž Druh události: leteclá nehoda Hmotnostní kategorie MTOM: do 2250 kg Druh provozu: přelet Druh letadla: letoun Typ letadla : Cessna TU 206 G Zdravotní následky události: bez zranění Při přeletu z LKJH do LKMB došlo k vysazení motoru. Pilot přistál do terénu u obce Hospříž, Ke zranění pilota nedošlo, na letounu došlo k poškození pravého koncového oblouku a vrtule. Při technické prohlídce bylo zjištěno proražení bloku motoru v horní části.

49 Motor Continental TSIO 520-M6B byl podroben technické rozebírce, při které bylo zjištěno utržení spodního oka ojnice ve válci č. 2.

50 Shrnutí na závěr: Stárnoucí technika a ze strany provozovatelů snaha o její maximální využití, např. aerovleky, výcvikové letištní lety po okruhu Na druhé straně při nedostatku vhodné techniky snaha o prodlužování meziopravních technických resurzů Hodnověrnost záznamu o provozu, snaha o upisování hodin. Rozdílná úroveň kvality údržbových prací, ceny náhradních dílů a služeb Přechod od centrálně řízeného provozu k výhradně klubovému provozu včetně vlastnických vztahů To vše jsou další rizikové faktory, které vstupují do celého procesu provozu letecké techniky a motorů.

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin incidentu letounu typu Piper PA 31-350 poznávací značky OK EKV, při letu dne 7.7.

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin incidentu letounu typu Piper PA 31-350 poznávací značky OK EKV, při letu dne 7.7. ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ - 12-276 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu typu Piper PA 31-350 poznávací značky OK EKV,

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin vážného incidentu letounu typu Zlín Z 226T, poznávací značky OK MGF, při letu dne 20.4.

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin vážného incidentu letounu typu Zlín Z 226T, poznávací značky OK MGF, při letu dne 20.4. ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ - 12-083 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin vážného incidentu letounu typu Zlín Z 226T, poznávací značky

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin vážného incidentu letounu typu Zlín Z 226MS, poznávací značky OK IFJ, při letu dne 1.7.

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin vážného incidentu letounu typu Zlín Z 226MS, poznávací značky OK IFJ, při letu dne 1.7. ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ - 12-245 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin vážného incidentu letounu typu Zlín Z 226MS, poznávací značky

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin incidentu letounu typu Zlín Z 43, poznávací značky OK DOI, při letu dne

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin incidentu letounu typu Zlín Z 43, poznávací značky OK DOI, při letu dne ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ 13-590 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu typu Zlín Z 43, poznávací značky OK DOI, při

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin incidentu letadla typu Zlín Z43 poznávací značky OK FOK, západně LKLB dne 21. 6.

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin incidentu letadla typu Zlín Z43 poznávací značky OK FOK, západně LKLB dne 21. 6. ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ - 14-320 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letadla typu Zlín Z43 poznávací značky OK FOK, západně

Více

Výtisk č. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA

Výtisk č. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 112/06/ZZ Výtisk č. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu vysazení motoru na letadle Z 37A poznávací

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin incidentu letounu typu Zlín Z 43 poznávací značky OK COE, při letu dne 6. 9. 2012.

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin incidentu letounu typu Zlín Z 43 poznávací značky OK COE, při letu dne 6. 9. 2012. ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ - 12-429 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu typu Zlín Z 43 poznávací značky OK COE, při

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin incidentu letounu typu L 410 UVP-E9, poznávací značky OK-RDA po vzletu z Isle of Man, dne

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin incidentu letounu typu L 410 UVP-E9, poznávací značky OK-RDA po vzletu z Isle of Man, dne ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Čj. CZ 12-503 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu typu L 410 UVP-E9, poznávací značky OK-RDA

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin incidentu letounu typu Zlín Z226 MS poznávací značky OK KNN, u obce Kroměříž dne 25. 11.

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin incidentu letounu typu Zlín Z226 MS poznávací značky OK KNN, u obce Kroměříž dne 25. 11. ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ - 13-658 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu typu Zlín Z226 MS poznávací značky OK KNN,

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin incidentu letounu typu Cessna C 172S poznávací značky OK-COK na letišti Praha Letňany

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin incidentu letounu typu Cessna C 172S poznávací značky OK-COK na letišti Praha Letňany ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ-11-573 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu typu Cessna C 172S poznávací značky OK-COK na

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu typu Cessna TU 206G poznávací značky OK TSK, u obce Hospříž dne 4. 11.

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu typu Cessna TU 206G poznávací značky OK TSK, u obce Hospříž dne 4. 11. ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ - 13-633 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu typu Cessna TU 206G poznávací značky

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Č.j.: 326/07/ZZ. o odborném zjišťování příčin incidentu letadla Jak 11, poznávací značky OK-JZE dne

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Č.j.: 326/07/ZZ. o odborném zjišťování příčin incidentu letadla Jak 11, poznávací značky OK-JZE dne ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 326/07/ZZ Výtisk č. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letadla Jak 11, poznávací značky OK-JZE

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin vážného incidentu letounu Z 526, poznávací značky OK GIN dne 26.7.2009.

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin vážného incidentu letounu Z 526, poznávací značky OK GIN dne 26.7.2009. ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ 09-287 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin vážného incidentu letounu Z 526, poznávací značky OK GIN dne 26.7.2009

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu typu Zlín Z126T poznávací značky OK KMM, na letišti Hranice dne 7. 3.

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu typu Zlín Z126T poznávací značky OK KMM, na letišti Hranice dne 7. 3. ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ - 13-044 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu typu Zlín Z126T poznávací značky OK KMM,

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Praha červenec 2016

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Praha červenec 2016 ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ - 16 476 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu Zlín Z726, poznávací značky OK-DRC, na

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu Zlín Z 50M, poznávací značky OK XRK, u letiště Benešov, dne

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu Zlín Z 50M, poznávací značky OK XRK, u letiště Benešov, dne ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ - 11-124 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu Zlín Z 50M, poznávací značky OK XRK,

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin vážného incidentu letadla L 410UVP-E poznávací značky OK-WDC dne

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin vážného incidentu letadla L 410UVP-E poznávací značky OK-WDC dne ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 620/05/ZZ Výtisk č. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin vážného incidentu letadla L 410UVP-E

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Č.j.:96/05/ZZ. Praha Červen ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových PRAHA 99

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Č.j.:96/05/ZZ. Praha Červen ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových PRAHA 99 ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.:96/05/ZZ 1 Výtisk č. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letadla Piper PA 28-180, poznávací

Více

SERVISNÍ DOPIS č.: 0014/2014

SERVISNÍ DOPIS č.: 0014/2014 TISKAŘSKÁ 270/8, 108 00 PRAHA 10, ČESKÁ REPUBLIKA SERVISNÍ DOPIS č.: 0014/2014 Týká se : Důvod : Bezpečnostní doporučení a informace pro organizace schválené pro údržbu, majitele a piloty o příčinách vynuceného

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Č.j.: 399/06/ZZ. o odborném zjišťování příčin incidentu DA 20 Katana, poznávací značky OK-BLB na letišti Praha-Letňany dne 9.8.

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Č.j.: 399/06/ZZ. o odborném zjišťování příčin incidentu DA 20 Katana, poznávací značky OK-BLB na letišti Praha-Letňany dne 9.8. ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 399/06/ZZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu DA 20 Katana, poznávací značky OK-BLB na letišti

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Č.j.: 25/06/ZZ

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Č.j.: 25/06/ZZ ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 25/06/ZZ Výtisk č. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu Hawker 800XP, poznávací značky

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu L-200A, poznávací značky OK-PLG ze dne

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu L-200A, poznávací značky OK-PLG ze dne ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 147/06/ZZ Výtisk č. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu L-200A, poznávací značky OK-PLG

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu Cessna C 421C, OK- JIP dne 12. března 2004

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu Cessna C 421C, OK- JIP dne 12. března 2004 ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 67/04/ZZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu Cessna C 421C, OK- JIP dne 12.

Více

SERVISNÍ DOPIS č.: 0015/2016

SERVISNÍ DOPIS č.: 0015/2016 TISKAŘSKÁ 270/8, 108 00 PRAHA 10, ČESKÁ REPUBLIKA SERVISNÍ DOPIS č.: 0015/2016 Týká se : Důvod : Bezpečnostní doporučení a informace pro organizace schválené pro údržbu, majitele a piloty o příčinách vynuceného

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin vážného incidentu letounu PIPER Pa 28, pozn. zn. OK- DEV, Sokolnice dne

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin vážného incidentu letounu PIPER Pa 28, pozn. zn. OK- DEV, Sokolnice dne ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 110/03/ZZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin vážného incidentu letounu PIPER Pa 28, pozn. zn.

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu typu Zlín Z 226MS poznávací značky OK KMJ, u letiště Vrchlabí dne 4. 10.

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu typu Zlín Z 226MS poznávací značky OK KMJ, u letiště Vrchlabí dne 4. 10. ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ - 14-620 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu typu Zlín Z 226MS poznávací značky OK

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu L-200A, poznávací značky OK-PLG ze dne

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu L-200A, poznávací značky OK-PLG ze dne ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 548/05/ZZ Výtisk č.1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu L-200A, poznávací

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin incidentu. letounu Z-43, OK-WOK. na dálnici D1. dne 25. června 2003

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin incidentu. letounu Z-43, OK-WOK. na dálnici D1. dne 25. června 2003 ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 225/03/ZZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu Z-43, OK-WOK na dálnici D1 dne

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letadla A320-200 na letišti Praha - Ruzyně 12. 2. 2006

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letadla A320-200 na letišti Praha - Ruzyně 12. 2. 2006 ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 040/06/ZZ Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letadla A320-200 na letišti Praha

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. dne odborném zjišťování příčin incidentu. letadla Cessna 172 N. poznávací značky OK-JKV. na letišti Praha Kbel

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. dne odborném zjišťování příčin incidentu. letadla Cessna 172 N. poznávací značky OK-JKV. na letišti Praha Kbel ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.:430/04/ZZ Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ze dne 15.9.2004 o odborném zjišťování příčin incidentu letadla

Více

ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových PRAHA 99. Č.j.: 143/06/ZZ Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA

ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových PRAHA 99. Č.j.: 143/06/ZZ Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 143/06/ZZ Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody kluzáku typu Nimbus 2 M, poznávací

Více

Č.j. : 25/05/ZZ Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA

Č.j. : 25/05/ZZ Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j. : 25/05/ZZ Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letadla Cessna C 182 poznávací

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Praha Listopad 2015

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Praha Listopad 2015 ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ 15-350 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu motorového kluzáku typu L 13 SE Vivat poznávací značky

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin incidentu neoprávněného vstupu kluzáku VSO 10, poznávací značky OK- 9606, do CTR Brno dne 14.07.2007.

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin incidentu neoprávněného vstupu kluzáku VSO 10, poznávací značky OK- 9606, do CTR Brno dne 14.07.2007. ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 259/07/ZZ Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu neoprávněného vstupu kluzáku VSO 10,

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody kluzáku Standard Cirrus, poznávací značky OK 3267, dne na letišti Jičín

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody kluzáku Standard Cirrus, poznávací značky OK 3267, dne na letišti Jičín ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ - 13-156 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody kluzáku Standard Cirrus, poznávací značky OK

Více

Č.j.: 7/03/ZZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin incidentu. letounu Jak 40, EW letiště Praha dne 6. ledna 2003

Č.j.: 7/03/ZZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin incidentu. letounu Jak 40, EW letiště Praha dne 6. ledna 2003 ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 7/03/ZZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu Jak 40, EW 88161 letiště Praha

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Praha Říjen 2018

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Praha Říjen 2018 ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ-17-0857 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody motorového kluzáku L-13 SE Vivat poznávací značky

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody kluzáku Standard Cirrus na letišti Jindřichův Hradec, dne

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody kluzáku Standard Cirrus na letišti Jindřichův Hradec, dne ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ - 08-218 Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody kluzáku Standard Cirrus na letišti

Více

KATALOG DÍLŮ MOTORU VERNER - 1400

KATALOG DÍLŮ MOTORU VERNER - 1400 KATALOG DÍLŮ MOTORU VERNER - 1400-63 - OBSAH 1. Díly řadyvm... 65 1. Díly řadyvk... 72 1. Díly řadyvs... 78-64 - VM VM-01-01 polovina bloku přední VM-01-02 polovina bloku zadní VM-01-03 kryt bloku přední

Více

SESTAVA MOTORU VERNER - 1400

SESTAVA MOTORU VERNER - 1400 SESTAVA MOTORU VERNER - 1400 SESTAVA MOTORU VERNER - 1400-24 - SESTAVA MOTORU VERNER - 1400 OBSAH Sestava 1. Kliková hřídel... 26 2. Uložení klikové hřídele... 27 3. Polovina bloku - přední... 28 4. Rozvod

Více

ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA

ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 141/04/ZZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu Cessna C-340, pozn. zn. OK -

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letadla SAAB-SAFIR 91D poznávací značky OE-KSS na letišti Brno Tuřany 11.9.

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letadla SAAB-SAFIR 91D poznávací značky OE-KSS na letišti Brno Tuřany 11.9. ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 439/05/ZZ Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letadla SAAB-SAFIR 91D poznávací

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu Z 526 AFS-V poznávací značky OK-CXC letiště Bohuňovice dne 5. 5.

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu Z 526 AFS-V poznávací značky OK-CXC letiště Bohuňovice dne 5. 5. ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ-12-112 Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu Z 526 AFS-V poznávací značky

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin incidentu letounu typu Zlín Z 381 poznávací značky OK BSA, u obce Nabočany dne

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin incidentu letounu typu Zlín Z 381 poznávací značky OK BSA, u obce Nabočany dne ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ - 14-243 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu typu Zlín Z 381 poznávací značky OK BSA, u

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin vážného incidentu letounu Piper PA letiště Praha dne

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin vážného incidentu letounu Piper PA letiště Praha dne ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 17/03/ZZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin vážného incidentu letounu Piper PA-44-180 letiště

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu Piper PA-28A-161 poznávací značky OK-AKA dne

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu Piper PA-28A-161 poznávací značky OK-AKA dne ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.:227/04/ZZ Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu Piper PA-28A-161

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu typu Cessna 150, poznávací značky OK- MRK, dne , letiště Sazená.

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu typu Cessna 150, poznávací značky OK- MRK, dne , letiště Sazená. ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 275/07/ZZ Výtisk č. 5 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu typu Cessna 150, poznávací

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Praha červen 2011

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Praha červen 2011 ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ-11-175 Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody letadla TST-10 M Atlas v místě předpolí

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu SportCruiser na letišti Frýdlant nad Ostravicí, dne

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu SportCruiser na letišti Frýdlant nad Ostravicí, dne ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ - 08-155 Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu SportCruiser na letišti Frýdlant

Více

Č.j.: 135/03/ZZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. letounu L-200D MORAVA. letiště BRNO - TUŘANY. dne 9.května 2003. o odborném zjišťování příčin letecké nehody

Č.j.: 135/03/ZZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. letounu L-200D MORAVA. letiště BRNO - TUŘANY. dne 9.května 2003. o odborném zjišťování příčin letecké nehody ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 135/03/ZZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu L-200D MORAVA letiště BRNO

Více

Č.j.: 151/04/ZZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin Incidentu. letadla Z 37 A. poznávací značky OK NJJ. v místě Staré Smrkovice

Č.j.: 151/04/ZZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin Incidentu. letadla Z 37 A. poznávací značky OK NJJ. v místě Staré Smrkovice ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 151/04/ZZ Výtisk č. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin Incidentu letadla Z 37 A poznávací značky

Více

Č.j.:100/04/ZZ Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA

Č.j.:100/04/ZZ Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.:100/04/ZZ Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin Letecké nehody letadla ULLa Kosák 3

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA CZ , 1024, 1025

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA CZ , 1024, 1025 ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ-17-0909, 1024, 1025 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin opakovaného incidentu UL letounu Argo pozn. značky

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Č.j.: 239/07/ZZ. o odborném zjišťování příčin incidentu letounu CESSNA C - 172, poznávací značky OK- FKU dne

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Č.j.: 239/07/ZZ. o odborném zjišťování příčin incidentu letounu CESSNA C - 172, poznávací značky OK- FKU dne ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 239/07/ZZ Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu CESSNA C - 172, poznávací

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin incidentu letounu typu Suchoj SU 29, poznávací značky OK HXA, na letišti Skuteč dne 7. 9.

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin incidentu letounu typu Suchoj SU 29, poznávací značky OK HXA, na letišti Skuteč dne 7. 9. ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ - 13-504 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu typu Suchoj SU 29, poznávací značky OK HXA,

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody. letounu Zlin Z 226 MS. poznávací značky OK - KMT. v místě Havlíčkův Brod - Poběbaby

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody. letounu Zlin Z 226 MS. poznávací značky OK - KMT. v místě Havlíčkův Brod - Poběbaby ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 270/04/ZZ Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu Zlin Z 226

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu L 200 A, pozn. zn. OK - PLG dne 13. 4. 2004

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu L 200 A, pozn. zn. OK - PLG dne 13. 4. 2004 ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 103/04/ZZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu L 200 A, pozn. zn. OK -

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin nehody letounu Cessna T 210N, poz. značky OK-CIC dne

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin nehody letounu Cessna T 210N, poz. značky OK-CIC dne ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: CZ-08-051 Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin nehody letounu Cessna T 210N, poz. značky OK-CIC

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin incidentu letounu Zlín Z 50M pozn. značky OK-TRP, na letišti Karlovy Vary dne 22.

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin incidentu letounu Zlín Z 50M pozn. značky OK-TRP, na letišti Karlovy Vary dne 22. ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ-15-510 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu Zlín Z 50M pozn. značky OK-TRP, na letišti Karlovy

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Praha Říjen 2012

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Praha Říjen 2012 ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Čj. CZ 12-268 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody motorového kluzáku typu L13 SE Vivat, poznávací

Více

Č.j.: 31/04/ZZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA

Č.j.: 31/04/ZZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 31/04/ZZ Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin vážného incidentu letounu PIPER PA

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin vážného incidentu. letounu B737-800, OK-TVA. Hurghada Airport, Egypt. dne 21.

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin vážného incidentu. letounu B737-800, OK-TVA. Hurghada Airport, Egypt. dne 21. ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 154/03/ZZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin vážného incidentu letounu B737-800, OK-TVA Hurghada

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Praha Prosinec 2009

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Praha Prosinec 2009 ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ-09-185 Výtisk č.1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu Bellanca 7 GCBC, pozn. značky

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin incidentů motorového kluzáku typu L 13 SE Vivat poznávací značky OK 6118, ze dne 12. 4. a 14. 6.

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin incidentů motorového kluzáku typu L 13 SE Vivat poznávací značky OK 6118, ze dne 12. 4. a 14. 6. ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ - 14-114 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentů motorového kluzáku typu L 13 SE Vivat poznávací značky

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborně technickém zjišťování příčin letecké nehody ULLa Piper Cub 3, pozn.zn. OK- DUO 04, Česká Lípa dne 21.9.

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborně technickém zjišťování příčin letecké nehody ULLa Piper Cub 3, pozn.zn. OK- DUO 04, Česká Lípa dne 21.9. ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 407/03/ZZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborně technickém zjišťování příčin letecké nehody ULLa Piper Cub 3, pozn.zn.

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin pozemní nehody letadla Boeing A75N1 na letišti Mladá Boleslav dne 15. 6. 2006

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin pozemní nehody letadla Boeing A75N1 na letišti Mladá Boleslav dne 15. 6. 2006 ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 230/06/ZZ Výtisk č. 3 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin pozemní nehody letadla Boeing A75N1 na letišti

Více

Návod k obsluze. Zubová čerpadla řady P23

Návod k obsluze. Zubová čerpadla řady P23 Návod k obsluze Zubová čerpadla řady P23 1. Základní popis Zubová čerpadla slouží k přeměně mechanické energie v tlakovou energii kapaliny. Čerpadla P23 jsou určena pro použití v hydraulických systémech

Více

KATALOG NÁHRADNÍCH DÍLŮ VRTULÍ ŘADY V 503

KATALOG NÁHRADNÍCH DÍLŮ VRTULÍ ŘADY V 503 KATALOG NÁHRADNÍCH DÍLŮ VRTULÍ ŘADY V 503 VRTULE V 503, V 503A, V 503AP AVIA PROPELLER, s.r.o. 199 00 Praha 9 Letňany, Česká Republika Dok. č.: 073-8921.7 Vydání: Revize: Únor 2009 ŘADA V 503 PLATNÉ OZNAČENÍ

Více

ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových PRAHA 99 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA

ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových PRAHA 99 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 37/05/ZZ Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letadla PA 23 poznávací značky

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Praha září 2016

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Praha září 2016 ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ - 16 662 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu Be-50 Beta Minor, poznávací značky OK-EAA,

Více

3. Montáž rozvodového mechanismu motoru Škoda 1.3i

3. Montáž rozvodového mechanismu motoru Škoda 1.3i 3. Montáž rozvodového mechanismu motoru Škoda 1.3i Lukáš Buřval, Pavel Klaus, Petr Tomčík Tuto akci podpořil Regionální koordinátor pro popularizaci technických a přírodovědných oborů v Moravskoslezském

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody kluzáku typu K 7, poznávací značky OK-1628 na letišti Polička dne 9.4.

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody kluzáku typu K 7, poznávací značky OK-1628 na letišti Polička dne 9.4. ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Čj. CZ 12-067 Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody kluzáku typu K 7, poznávací značky

Více

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 74-01 Změna č. 5 MORAVAN-AEROPLANES a.s. Z 726 Z 726 K 11.04.2007 PŘÍLOHA K TYPOVÉMU OSVĚDČENÍ č. č. 74-01 Tato příloha, která je součástí Typového osvědčení č.

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Praha Říjen 2011

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Praha Říjen 2011 ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ -11-469 Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody letadla TST-10 M Atlas v místě předpolí

Více

UTAHOVACÍ MOMENTY MOTOR

UTAHOVACÍ MOMENTY MOTOR Hlava válců (dan.m) 1 Šroub sacího potrubí (*) 1,3 ± 0,2 2 Šroub odlučovače oleje (*) 1,3 ± 0,2 3 4 Šroub skříní uložení vačkových hřídelů (*) Závrtný šroub skříní uložení vačkových hřídelů (*) 0,5 ± 0,1

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin Incidentu letounu MITSUBISHI - MU2, OK-HLB v místě - LKKV : Karlovy Vary

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin Incidentu letounu MITSUBISHI - MU2, OK-HLB v místě - LKKV : Karlovy Vary ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 Praha 99 Č.j.: CZ-07-038 Výtisk č.. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin Incidentu letounu MITSUBISHI - MU2, OK-HLB v

Více

Celkový seznam částí veřejné zakázky 1/69. Část zakázky císlo. Název. Hlavní předmět

Celkový seznam částí veřejné zakázky 1/69. Část zakázky císlo. Název. Hlavní předmět 1 Nákup náhradních dílů do vrtulníků typu Mi, motorů a reduktorů / CÍVKA 8G6.462.086 34731600-6 2 Nákup náhradních dílů do vrtulníků typu Mi, motorů a reduktorů / CÍVKA ZAPALOVACÍ SKN11-1 2.SERIE 8G3.246.098

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Č.j.: 132/06/ZZ

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Č.j.: 132/06/ZZ ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 132/06/ZZ Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu GILES G-202

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody kluzáku VT 116 ORLÍK II poznávací značky OK-8429 Dalešice dne 6. 7.

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody kluzáku VT 116 ORLÍK II poznávací značky OK-8429 Dalešice dne 6. 7. ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ-11-233 Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody kluzáku VT 116 ORLÍK II poznávací značky

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Č.j.:12/05/ZZ. Praha Únor 2005. ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Č.j.:12/05/ZZ. Praha Únor 2005. ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.:12/05/ZZ 1 Výtisk č. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody letadla Piper PA 34,

Více

ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových PRAHA 99 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA

ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových PRAHA 99 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 106/05/ZZ Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letadla Z 43 poznávací značky

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Praha Srpen 2009

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Praha Srpen 2009 ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ-09-96 Výtisk č.4 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu AN-2 poznávací značky OK JID

Více

ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99. Č.j.: 020/06/ZZ Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA

ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99. Č.j.: 020/06/ZZ Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 020/06/ZZ Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu typu Piper

Více

SERVICE BULLETIN PRODLOUŽENÍ DOBY DO GENERÁLNÍ OPRAVY (TBO) PRO MOTORY ROTAX ŘADY 912, 914 SB R2 SB R2

SERVICE BULLETIN PRODLOUŽENÍ DOBY DO GENERÁLNÍ OPRAVY (TBO) PRO MOTORY ROTAX ŘADY 912, 914 SB R2 SB R2 ZÁVAZNÉ SERVICE BULLETIN PRODLOUŽENÍ DOBY DO GENERÁLNÍ OPRAVY (TBO) PRO MOTORY ROTAX ŘADY 912, 914 SB-912-041 R2 SB-914-027 R2 Opakované symboly Věnujte pozornost následujícím symbolům, které odlišují

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody kluzáku SF-34 poznávací značky OK-3401 na letišti Liberec dne 5. 5.

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody kluzáku SF-34 poznávací značky OK-3401 na letišti Liberec dne 5. 5. ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ-13-117 Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody kluzáku SF-34 poznávací značky OK-3401

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborně technickém zjišťování příčin letecké nehody

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborně technickém zjišťování příčin letecké nehody ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 216/04/ZZ výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborně technickém zjišťování příčin letecké nehody ULLa Zenair

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody kluzáku L-33 poznávací značky OK-7427 na letišti Plzeň-Letkov dne 22.

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody kluzáku L-33 poznávací značky OK-7427 na letišti Plzeň-Letkov dne 22. ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ 13-241 Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody kluzáku L-33 poznávací značky OK-7427

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Praha Říjen 2012

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Praha Říjen 2012 ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ-12-120 Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody motorového kluzáku L-13 SW Vivat, poznávací

Více

L13/001 P Zvětšení vůle mezi lemem koncového žebra křidél- 1. - 2. serie ka a táhlem řízení pro max. vychýlení křidélka nahoru.

L13/001 P Zvětšení vůle mezi lemem koncového žebra křidél- 1. - 2. serie ka a táhlem řízení pro max. vychýlení křidélka nahoru. PŘEHLED BULLETINŮ VYDANÝCH PRO KLUZÁKY L 13 ----------------------------------------------------------------------------- ---------------------------------------------- P - provozní I - informační Z -

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu Z 226 T poznávací značky OK-MGF LKSN

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu Z 226 T poznávací značky OK-MGF LKSN ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ-17-0392 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu Z 226 T poznávací značky OK-MGF LKSN 3.

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody letadla Robin DR 400 poznávací značky D-EFKV na letišti Mladá Boleslav dne 16.6.

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody letadla Robin DR 400 poznávací značky D-EFKV na letišti Mladá Boleslav dne 16.6. ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 241 /05/ZZ Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody letadla Robin DR 400

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu C-207, OK-DIB na letišti Praha Ruzyně dne 31. srpna 2003

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu C-207, OK-DIB na letišti Praha Ruzyně dne 31. srpna 2003 ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 377/03/ZZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu C-207, OK-DIB na letišti Praha

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu Mitsubishi MU-2B-25 poznávací značky OK-ATX dne 23.10. 2005

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu Mitsubishi MU-2B-25 poznávací značky OK-ATX dne 23.10. 2005 ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 539/05/ZZ Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu Mitsubishi

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu Diamond DA 20-A1. na letišti Hosín dne Praha červenec 2017

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu Diamond DA 20-A1. na letišti Hosín dne Praha červenec 2017 ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ-17-0445 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu Diamond DA 20-A1 poznávací značky OK-BLB

Více

Návod k obsluze. Zubová čerpadla řady QHD

Návod k obsluze. Zubová čerpadla řady QHD Návod k obsluze Zubová čerpadla řady QHD 1. Základní popis Zubová čerpadla slouží k přeměně mechanické energie v tlakovou energii kapaliny. Čerpadla řady QHD jsou určena zejména pro využití v mobilní hydraulice

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu Z-226MS, poznávací značky OK-KNI, na letišti Liberec, dne 28.

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu Z-226MS, poznávací značky OK-KNI, na letišti Liberec, dne 28. ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ - 16 332 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu Z-226MS, poznávací značky OK-KNI, na

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Č.j.: 410/05/ZZ

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Č.j.: 410/05/ZZ ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 410/05/ZZ Výtisk č. 5 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu neoprávněného narušení TMA

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Č.j.: 06/06/ZZ

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Č.j.: 06/06/ZZ ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 06/06/ZZ Výtisk č. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu Cessna T303, poznávací

Více

VÝPRODEJ VYBRANÝCH ZÁSOB ORIGINÁLNÍCH ND PRO SPALOVACÍ MOTORY TEDOM-LIAZ NABÍDKA Č. 007-NZ-2012 (SKLAD J87)

VÝPRODEJ VYBRANÝCH ZÁSOB ORIGINÁLNÍCH ND PRO SPALOVACÍ MOTORY TEDOM-LIAZ NABÍDKA Č. 007-NZ-2012 (SKLAD J87) J87 10357 AKUMULÁTOR PLYNU ÚPLNÝ ( tlakovaný ) 442176812405 7681240 5 290 2 J87 14408 AKUMULÁTOR PLYNU ÚPLNÝ ( tlakovaný ) 44217681234 7681234 6 844 7 J87 10010 ČELO BLOKU MOTORU 442110140035 1014003 2

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O ODBORNÉM ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN INCIDENTU, NARUŠENÍ ZAKÁZANÉHO PROSTORU LK P5, ZE DNE

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O ODBORNÉM ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN INCIDENTU, NARUŠENÍ ZAKÁZANÉHO PROSTORU LK P5, ZE DNE ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 30/03/ZZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O ODBORNÉM ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN INCIDENTU, NARUŠENÍ ZAKÁZANÉHO

Více