Ochrana osobních údajů a AML obsah

Save this PDF as:
Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Ochrana osobních údajů a AML obsah"

Transkript

1 Ochrana osobních údajů a AML Praha conforum Konferenceseminare.cz Ochrana osobních údajů a AML obsah Základní právní rámec Základní podmínky zpracování osobních údajů Výjimky z pravidel dle zákona o ochraně osobních údajů z hlediska AML Předávání osobních údajů do zahraničí z hlediska účelu AML Sdílení osobních údajů mezi bankami z hlediska AML společné databáze Souhlas se zpracováním osobních údajů z hlediska AML Informace o zpracování osobních údajů z hlediska AML 1

2 Současný právní rámec zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů zákon č. 253/2008 Sb., o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu zákon č. 254/2008 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu zákon č. 21/1992 Sb., o bankách zákon č. 273/2008 Sb., o policii ČR Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2005/60/ES o předcházení zneužití finančního systému k praní peněz a financování terorismu Směrnice Evropského parlamentu a Rady 95/46/ES o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů Nový právní rámec Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 O ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) Směrnice Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/60 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů příslušnými orgány za účelem prevence, vyšetřování, odhalování či stíhání trestných činů nebo výkonu trestů, o volné pohybu těchto údajů a o zrušení rámcového rozhodnutí Rady 2008/977/SVV 2

3 Právo na ochranu dat a právo na soukromí Čl. 12 Všeobecná deklarace lidských práv a svobod Nikdo nesmí být vystaven svévolnému zasahování do soukromého života, do rodiny, domova nebo korespondence, ani útokům na svou čest a pověst. Každý má právo na zákonnou ochranu proti takovým zásahům nebo útokům. Čl. 10 Listiny základních práv a svobod (1) Každý má právo, aby byla zachována jeho lidská důstojnost, osobní čest, dobrá pověst a chráněno jeho jméno. (2) Každý má právo na ochranu před neoprávněným zasahováním do soukromého a rodinného života. (3) Každý má právo na ochranu před neoprávněným shromažďováním, zveřejňováním nebo jiným zneužíváním údajů o své osobě. Čl. 4 Listiny základních práv a svobod (1) Povinnosti mohou být ukládány toliko na základě zákona a v jeho mezích a jen při zachování základních práv a svobod. (2) Meze základních práv a svobod mohou být za podmínek stanovených listinou základních práv a svobod upraveny pouze zákonem. Základní podmínky zpracování osobních údajů Zpracování osobních údajů: je prokazatelně nutné pro řešení konkrétního problému je prokazatelně vhodné k vyřešení daného problému je proporcionální vůči bezpečnostnímu přínosu zasahuje do soukromí prokazatelně méně než jiné možnosti přijatá opatření musí být pravidelně revidována 3

4 Zásady ochrany osobních údajů Zákonnost, korektnost a transparentnost ve vztahu k subjektu údajů Účelové omezení Minimalizace údajů Přesnost Omezení uložení Integrita důvěrnosti Odpovědnost za zpracování Rozšířené zásady ochrany osobních údajů Právo přenositelnosti osobních údajů Větší povinnosti při zpracování osobních údajů (správci i zpracovatelé) Přístup založený na riziku zpracování odpovědnost Zvýšení ochrany subjektu údajů Celoevropský dosah a sjednocení Vymahatelnost dodržování povinnosti Vymahatelnost práva subjektu údajů Nezávislý dozor 4

5 Základní změny právní úpravy ochrany osobních údajů Pověřenec Povinnost nahlášení případů porušení zabezpečení osobních údajů příslušnému úřadu Přenositelnost dat Posouzení vlivu Záznamy o zpracování Předání záznamů Zrušení registrace, povolovací řízení předávání osobních údajů do zahraničí Přestupek Výše pokuty Práva subjektu údajů Právo na přístup k osobním údajům Právo na informace poskytované správcem (zpracovatelem osobních údajů) Právo na výmaz (právo na zapomenutí být zapomenut) Právo na omezení zpracování (likvidace osobních údajů) Právo na omezení zpracování osobních údajů (doba, likvidace) Právo vznést námitku (oprava, likvidace) Právo na přenositelnost osobních údajů Právo nebýt předmětem automatizovaného rozhodování 5

6 základní pojmy osobní údaj, citlivý údaj, subjekt údajů shromažďování, zpracování, blokování, likvidace správce, zpracovatel, příjemce, třetí osoby účel, prostředky, doba uchovávání, nezbytnost rozsahu, otevřené zpracování, sdružování souhlas, informace přístup k informacím neoprávněný nebo nahodilý přístup obecná povinnost mlčenlivosti oznamovací povinnost, předávání do zahraničí likvidace osobnostní práva AML - výjimky Právní titul Předávání osobních údajů do zahraničí Sdílení osobních údajů v rámci skupiny Společné databáze Informační povinnost KOPÍROVÁNÍ dokumentů, dokladů -???!!!??? 6

7 Výjimky z obecných pravidel dle zákona o ochraně osobních údajů z hlediska AML 3 odst. 6 zákona č. 101/2000 Sb. ustanovení 5 odst. 1 a 11 a 12 se nepoužijí pro zpracování osobních údajů nezbytných pro plnění povinností správce stanovených zvláštními zákony pro zajištění: - písm. d) předcházení, vyhledávání, odhalování trestné činnosti a stíhání trestných činů - písm. e) významného hospodářského zájmu ČR nebo EU - písm. g) výkonu kontroly, dozoru, dohledu a regulace spojených s výkonem veřejné moci 11 odst. 3 písm. b) zákona č. 101/2000 Sb. plnění informační povinnosti se neuplatní, ukládá-li správci zpracování osobních údajů zvláštní zákon nebo je takových údajů třeba k uplatnění práv a povinností vyplývajících ze zvláštního zákona Výjimky z obecných pravidel ochrany osobních údajů v zákoně 253/2008 Sb. 4 odst. 5 - politicky exponovaná osoba ( 9 písm. e) zák. č. 101/2000 Sb.) 5 identifikační údaje, všechna jména a příjmení, rodné číslo, a nebylo-li přiděleno, datum narození, dále místo narození, pohlaví, trvalý nebo jiný pobyt a státní občanství ( 5 odst. 1 písm. d) zák. 101/2000 Sb.) 16 doba uchovávání osobních údajů povinnou osobou ( 5 odst. 1 písm. e) zák. č. 101/2000 Sb.) 17 spolupráce při uchování údajů ( 5 odst. 1 písm. h) a 13 odst. 1 zák. 101/2000 Sb. ) 24 informační povinnost ( 13 odst. 1 zák. č. 101/2000 Sb.) 7

8 Výjimky z obecných pravidel ochrany osobních údajů v zákoně č. 253/2008 Sb. 31 odst. 1 - oprávnění sdružování osobních údajů shromážděných k rozdílným účelům ( 5 odst. 1 písm. h) zákona č. 101/2000 Sb.) 31 odst. 2 MF neposkytuje dotčené osobě zprávu o informacích, které jsou o ní uchovávány v informačním systému vedeném dle tohoto zákona ( 12 a 21 zákona č. 101/2000 Sb.) 31 odst. 3 doba uchovávání informací MF ( 5 odst. 1 písm. e) zákona č. 101/2000 Sb.) 33 mezinárodní spolupráce předávání a získávání údajů ( 3 odst. 6 a 13 odst. 1 zákona č. 101/2000 Sb.) 38 mlčenlivost ( 15 zákona č. 101/2000 Sb.) 39 odst. 1 písm. j) zákona č. 253/2008 Sb. následné sdělení o šetření dle zákona ( 12 a 21 zákona č. 101/2000 Sb.) Sdílení informací mezi bankami z hlediska AML společné databáze 38 odst. 6 zákona č. 21/1992 Sb. prodlení klienta o více jak 60 dnů oprávnění banky předat informaci 38a odst. 1 zákona č. 21/1992 Sb. v rámci plnění povinností postupovat při výkonu své činnosti obezřetně se banky a pobočky zahraničních bank mohou vzájemně informovat o bankovním spojení, identifikačních údajích o majitelích účtů a o záležitostech, které vypovídají o bonitě a důvěryhodnosti jejich klientů, a to prostřednictvím právnické osoby, která není bankou (BRKI) zákon č. 253/2008 Sb. platební styk a obchodní vztah, převzetí identifikace, spolupráce při uchovávání údajů Klient: osoba, které banka poskytuje své služby na základě smluvního vztahu, osoba, která s bankou jedná o uzavření smlouvy o poskytování služeb 8

9 Sdílení nebankovních informací z hlediska AML společné databáze Důvod účel Způsob forma Právní titul 5 odst. 2 písm. e) zákona č. 101/2000 Sb., pokud je to nezbytné pro ochranu práv a právem chráněných zájmů správce, příjemce nebo jiné dotčené osoby, takové zpracování osobních údajů však nesmí být v rozporu s právem subjektu údajů na ochranu jeho soukromého a osobního života. 9 zákona č. 145/2010 Sb., o spotřebitelském úvěru, posouzení schopnosti spotřebitele splácet spotřebitelský úvěr 20z zákona č. 634/1992 o ochraně spotřebitele informační databáze o bonitě a důvěryhodnosti spotřebitele Děkuji za pozornost, prosím Vaše dotazy. Michal Jelínek 9

Ochrana osobních údajů a AML obsah

Ochrana osobních údajů a AML obsah Ochrana osobních údajů a AML 4. 6. 4. 2017 Praha conforum Konferenceseminare.cz Ochrana osobních údajů a AML obsah Základní právní rámec Základní podmínky zpracování osobních údajů Výjimky z pravidel dle

Více

Právo na ochranu dat a právo na soukromí

Právo na ochranu dat a právo na soukromí Tkáně a buňky z hlediska ochrany osobních údajů 5. dubna2017 Praha conforum konferenceseminare.cz Právo na ochranu dat a právo na soukromí Čl. 12 Všeobecná deklarace lidských práv a svobod Nikdo nesmí

Více

Informace o správci osobních údajů:

Informace o správci osobních údajů: Informace o správci osobních údajů: Ústav pro státní kontrolu veterinárních biopreparátů a léčiv Se sídlem: Hudcova 56a, 621 00 Brno IČO: 00019453 Datová schránka ID: ra7aipu e-mail: podatelna@uskvbl.cz,

Více

2 Pověřenec pro ochranu osobních údajů

2 Pověřenec pro ochranu osobních údajů OBECNÉ INFORMOVÁNÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ 1 Správce osobních údajů Správcem Vašich osobních údajů je vždy Československé úvěrní družstvo, zkráceně ČSÚD, se sídlem Gočárova třída 312/52, Hradec Králové

Více

Převodní tabulka Zákon o ochraně osobní údajů Obecné nařízení o ochraně osobních údajů

Převodní tabulka Zákon o ochraně osobní údajů Obecné nařízení o ochraně osobních údajů Převodní tabulka Zákon o ochraně osobní údajů Obecné nařízení o ochraně osobních údajů Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů předmět úpravy 1 Článek 1 zřízení Úřadu

Více

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ Společnost CAMPA NET a.s., se sídlem v Jeseníku, 28. října 892, IČO: 27770567, zapsaná v Obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ostravě pod sp. zn. B 3042 (dále také

Více

Politika ochrany osobních údajů Společenství vlastníků jednotek Bratislavská 1488, Praha

Politika ochrany osobních údajů Společenství vlastníků jednotek Bratislavská 1488, Praha Politika ochrany osobních údajů Společenství vlastníků jednotek Bratislavská 1488, Praha SEZNAM POUŽITÝCH POJMŮ A ZKRATEK GDPR nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických

Více

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ 0 Tento dokument obsahuje přehledné a srozumitelné informace o tom, jakým způsobem správce osobních údajů společnost REDSIDE investiční společnost, a.s., IČ: 24244601, se

Více

Pravidla ochrany osobních údajů

Pravidla ochrany osobních údajů Pravidla ochrany osobních údajů Obchodní firma: VIKIPID a.s. Sídlo: Sirotčí 1145/7, 703 00 Ostrava - Vítkovice Identifikační číslo: 29450896 Pravidla ochrany osobních údajů 26.6.2017 Stránka 1 z 5 Při

Více

INFORMAČNÍ MEMORANDUM

INFORMAČNÍ MEMORANDUM INFORMAČNÍ MEMORANDUM 1. Obecné prohlášení 1.1. Společnost Feromagnet, s.r.o. IČ: 29386748, se sídlem Světlá Hora, Světlá 415, PSČ 793 31, zapsaná v obchodním rejstříku u Krajského soudu v Ostravě, zn.

Více

OSOBNÍ ÚDAJE GDPR ROK POTÉ

OSOBNÍ ÚDAJE GDPR ROK POTÉ OSOBNÍ ÚDAJE 2019 - GDPR ROK POTÉ 15. 5. 2019 PRAHA Economia Events JUDr. Soňa Matochová, Ph.D. OSNOVA TÉMATU I. Kontext, ve kterém se pohybujeme, - důvody pro vznik nové právní úpravy, role základních

Více

Informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů Informace o zpracování osobních údajů Společnost A Z Risk Service spol. s r.o., IČO: 61169901, se sídlem Pod Stráží 462/9, 323 00 Plzeň, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Plzni pod

Více

Informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů Informace o zpracování osobních údajů Účelem tohoto dokumentu je poskytnout zejména klientům společnosti Moravské hypoteční centrum s.r.o., IČ: 05855900, se sídlem Na Folimance 2155/15, Vinohrady, 120

Více

Ochrana osobních údajů aktuálně

Ochrana osobních údajů aktuálně Nařízení o ochraně osobních údajů Ochrana osobních údajů aktuálně Prezentace Konference Moderní veřejná správa Brno, 1. 6. 2017 JUDr. Soňa Matochová, Ph.D. Úřad pro ochranu osobních údajů 1 Osnova prezentace

Více

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů. JUDr. Jakub Morávek, Ph.D.

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů. JUDr. Jakub Morávek, Ph.D. Obecné nařízení o ochraně osobních údajů JUDr. Jakub Morávek, Ph.D. Obecné nařízení Nařízení EP a Rady 2016/679 Smysl a účel právní úpravy ochrana osobních údajů a soukromí volný pohyb osobních údajů přes

Více

Informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů Informace o zpracování osobních údajů Společnost FINE REALITY, a.s. zpracovává osobní údaje podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti

Více

Oznámení o výkonu činnosti v hostitelském členském státě

Oznámení o výkonu činnosti v hostitelském členském státě Oznámení o výkonu činnosti v hostitelském členském státě I. SPRÁVNÍ ORGÁN 1. Název a adresa správního orgánu Název správního orgánu Česká národní banka Sídlo Na Příkopě 28, Praha 1, 115 03 Podatelna Senovážná

Více

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Domov Na Zámku Lysá nad Labem, příspěvková organizace, se sídlem Zámek1/21, 289 22 Lysá nad Labem, IČ: 49534963 (dále jen domov ), jakožto správce osobních údajů,

Více

INFORMAČNÍ MEMORANDUM O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PRO ZAMĚSTNANCE

INFORMAČNÍ MEMORANDUM O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PRO ZAMĚSTNANCE INFORMAČNÍ MEMORANDUM O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PRO ZAMĚSTNANCE 1 Domov a Centrum denních služeb Jablonec nad Nisou, příspěvková organizace, IČ: 75070758, se sídlem 466 01, Jablonec nad Nisou, U Balvanu

Více

Informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů Informace o zpracování osobních údajů Společnost Exkaso s.r.o., IČO: 269 70 601, se sídlem Topolská 952, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Hradci Králové, odd. C, vložka 22325 (dále

Více

Informace o zpracování osobních údajů fyzických osob

Informace o zpracování osobních údajů fyzických osob Informace o zpracování osobních údajů fyzických osob pro odběratele a dodavatele společnosti ARDAT Systems s.r.o. vypracováno 1. 5. 2018 poslední změna 25. 5. 2018 platnost od 25. 5. 2018 platnost do Společnost

Více

ZÁSADY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ HOTELU OLŠANKA

ZÁSADY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ HOTELU OLŠANKA ZÁSADY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ HOTELU OLŠANKA Hotel Olšanka s.r.o. dále jen "Organizace", usiluje o dodržování platných zákonů a předpisů týkajících se ochrany osobních údajů. Tyto zásady vycházejí z

Více

Zásady zpracování osobních údajů.

Zásady zpracování osobních údajů. Dokument GDPR č. 2 Domov pro seniory Trutnov, R. Frimla 936, 541 01 Trutnov Zásady zpracování osobních údajů. Domov pro seniory Trutnov usiluje o dodržování platných zákonů a předpisů týkajících se ochrany

Více

Okresní soud v Ústí nad Labem

Okresní soud v Ústí nad Labem ZPRACOVÁNÍ A OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ OKRESNÍHO SOUDU V ÚSTÍ NAD LABEM V souladu s ustanovením čl. 13 Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v

Více

PLNĚNÍ INFORMAČNÍ POVINNOSTI DLE ČLÁNKU 13 GDPR ZÁSADY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V MT LEGAL

PLNĚNÍ INFORMAČNÍ POVINNOSTI DLE ČLÁNKU 13 GDPR ZÁSADY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V MT LEGAL PLNĚNÍ INFORMAČNÍ POVINNOSTI DLE ČLÁNKU 13 GDPR ZÁSADY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V MT LEGAL MT Legal s.r.o., advokátní kancelář, se sídlem Brno 2, Jakubská 121/1, PSČ 602 00, IČO: 28305043, zapsaná u Krajského

Více

Monitoring chování klienta bankou z pohledu ochrany osobních údajů

Monitoring chování klienta bankou z pohledu ochrany osobních údajů Monitoring chování klienta bankou z pohledu ochrany osobních údajů Mgr. Alžběta Krausová, LL.M. České právo a informační technologie 23. 9. 2016 Problém při zpracování osobních údajů Mnohost důvodů a režimů

Více

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ Základní škola T.G. Masaryka a Mateřská škola Písek, Čelakovského 24 ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ Správce osobních údajů Základní škola T.G. Masaryka a Mateřská škola Písek, Čelakovského 24 Čelakovského

Více

ZPRACOVÁNÍ A OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ V JUSTICI

ZPRACOVÁNÍ A OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ V JUSTICI WEB portál justice obecná informace ZPRACOVÁNÍ A OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ V JUSTICI Následující informace podle ustanovení čl. 13 Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016

Více

SROVNÁNÍ PRÁVNÍ ÚPRAVY DLE ZÁKONA O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ A NAŘÍZENÍ GDPR

SROVNÁNÍ PRÁVNÍ ÚPRAVY DLE ZÁKONA O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ A NAŘÍZENÍ GDPR SROVNÁNÍ PRÁVNÍ ÚPRAVY DLE ZÁKONA O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ A NAŘÍZENÍ GDPR Úvod + Úvod ke kurzu + Informace ke kurzu + Použitá literatura Úvod do právní ochrany osobních údajů + Ke koncepci tohoto kurzu

Více

Seznam vzorů, které naleznete v publikaci:

Seznam vzorů, které naleznete v publikaci: Seznam vzorů, které naleznete v publikaci: Zpracování osobních údajů Zákonné důvody zpracování osobních údajů podle GDPR Zásady zpracování osobních údajů podle GDPR Změny při zpracování osobních údajů,

Více

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Domov Na Zámku Lysá nad Labem, příspěvková organizace, se sídlem Zámek1/21, 289 22 Lysá nad Labem, IČ: 49534963 (dále jen domov ), jakožto správce osobních údajů,

Více

ZÁSADY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

ZÁSADY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ ZÁSADY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Zásady zpracování osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a poučení

Více

OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ rok poté CESNET NÁRODNÍ TECHNICKÁ KNIHOVNA, PRAHA JUDr. Soňa Matochová, Ph.D.

OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ rok poté CESNET NÁRODNÍ TECHNICKÁ KNIHOVNA, PRAHA JUDr. Soňa Matochová, Ph.D. OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ rok poté 21. 9. 2019 CESNET NÁRODNÍ TECHNICKÁ KNIHOVNA, PRAHA JUDr. Soňa Matochová, Ph.D. OSNOVA TÉMATU I. Kontext, ve kterém se pohybujeme, - důvody pro vznik nové právní úpravy,

Více

Politika ochrany osobních údajů

Politika ochrany osobních údajů Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3 PSČ 750 02, tel.: +420 581 291 203, datová schránka: vsxji6e www.gjb-spgs.cz; e-mail: info@gjb-spgs.cz Politika ochrany osobních

Více

ZPRACOVÁNÍ A OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ V JUSTICI

ZPRACOVÁNÍ A OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ V JUSTICI ZPRACOVÁNÍ A OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ V JUSTICI Následující informace podle ustanovení čl. 13 Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti

Více

Informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů Informace o zpracování osobních údajů Společnost RENOMIA BENEFIT a.s., IČO: 031 49 013, se sídlem Na Florenci 2116/15, Nové Město, 110 00 Praha 1, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem

Více

ZPRACOVÁNÍ A OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ KRAJSKÉHO SOUDU V ÚSTÍ NAD LABEM

ZPRACOVÁNÍ A OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ KRAJSKÉHO SOUDU V ÚSTÍ NAD LABEM ZPRACOVÁNÍ A OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ KRAJSKÉHO SOUDU V ÚSTÍ NAD LABEM Následující informace podle ustanovení čl. 13 Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických

Více

POLITIKA OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ

POLITIKA OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ POLITIKA OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ Povodí Vltavy, státní podnik Platnost od 23. 5. 2018 Schválil: RNDr. Petr Kubala, generální ředitel Povodí Vltavy, státní podnik, Holečkova 3178/8, Praha 5 OBSAH I. Hlavní

Více

Podmínky ochrany osobních údajů

Podmínky ochrany osobních údajů Podmínky ochrany osobních údajů Obsah 1. Identifikační a kontaktní údaje správce... 2 2. Principy zpracování osobních údajů... 2 3. Příjemci a kategorie subjektů osobních údajů... 2 4. Tituly zpracování

Více

Informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů Informace o zpracování osobních údajů Chráníme vaše údaje Tímto dokumentem vám poskytujeme informace o vašich právech souvisejících se zpracováváním vašich osobních údajů. Při zpracovávání osobních údajů

Více

Informování veřejnosti o zpracování osobních údajů

Informování veřejnosti o zpracování osobních údajů Informování veřejnosti o zpracování osobních údajů V zájmu zachování transparentnosti, která přispívá k ochraně osobních údajů, správce osobních údajů zveřejňuje informace o zpracování osobních údajů.

Více

POLITIKA ZPRACOVÁNÍ A OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ

POLITIKA ZPRACOVÁNÍ A OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ POLITIKA ZPRACOVÁNÍ A OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ Pardubice, květen 2018 Rada Pardubického kraje za účelem naplnění ustanovení Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob

Více

GDPR pro základní školy. JUDr. Jiří Matzner, Ph.D., LL.M. Advokát

GDPR pro základní školy. JUDr. Jiří Matzner, Ph.D., LL.M. Advokát GDPR pro základní školy JUDr. Jiří Matzner, Ph.D., LL.M. Advokát Co je GDPR? GDPR: General Data Protection Regulation - Obecné nařízení o ochraně osobních údajů. Jedná se o ucelený soubor pravidel na ochranu

Více

Prohlášení o zpracování a ochraně osobních údajů společnosti SML AUTOCENTRUM, s.r.o.

Prohlášení o zpracování a ochraně osobních údajů společnosti SML AUTOCENTRUM, s.r.o. Prohlášení o zpracování a ochraně osobních údajů společnosti SML AUTOCENTRUM, s.r.o. Společnost SML AUTOCENTRUM, s.r.o. tímto na základě požadavků Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, o

Více

INFORMACE O PRÁVECH A POVINNOSTECH V OBLASTI OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ

INFORMACE O PRÁVECH A POVINNOSTECH V OBLASTI OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ INFORMACE O PRÁVECH A POVINNOSTECH V OBLASTI OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ dle NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních

Více

INFORMACE K OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

INFORMACE K OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ INFORMACE K OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. 4. 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto

Více

1/ Memorandum o zpracování osobních údajů dle článku 13 a 14 GDPR.

1/ Memorandum o zpracování osobních údajů dle článku 13 a 14 GDPR. 1/ Memorandum o zpracování osobních údajů dle článku 13 a 14 GDPR. Společenství vlastníků Holandská 2437, Kladno, se sídlem Holandská 2437, 272 01 Kladno, IČO: 26437261 (dále jen Společenství ) tímto jako

Více

Zásady ochrany osobních údajů

Zásady ochrany osobních údajů Zásady ochrany osobních údajů Správce Sídlo Email PHATEC s.r.o. Svitavská 1256, 57001 Litomyšl havelkova@phatec.com Informace ke zpracování osobních dat PHATEC s.r.o. se sídlem Svitavská 1256, 57001 Litomyšl,

Více

Informování veřejnosti o zpracování osobních údajů

Informování veřejnosti o zpracování osobních údajů Informování veřejnosti o zpracování osobních údajů V zájmu zachování transparentnosti, která přispívá k ochraně osobních údajů, správce osobních údajů zveřejňuje informace o zpracování osobních údajů.

Více

INFORMACE PRO SUBJEKTY OSOBNÍCH ÚDAJŮ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

INFORMACE PRO SUBJEKTY OSOBNÍCH ÚDAJŮ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ INFORMACE PRO SUBJEKTY OSOBNÍCH ÚDAJŮ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Vážení obchodní partneři, tímto si Vás dovoluji informovat, že s odkazem na Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne

Více

ZPRACOVÁNÍ KLIENTSKÝCH ÚDAJŮ OTÁZKY A ODPOVĚDI

ZPRACOVÁNÍ KLIENTSKÝCH ÚDAJŮ OTÁZKY A ODPOVĚDI ZPRACOVÁNÍ KLIENTSKÝCH ÚDAJŮ OTÁZKY A ODPOVĚDI Vážený kliente, Komerční banka si velmi váží Vaší důvěry v její bankovní produkty a služby, a proto předkládá následující výňatek z Oznámení, kterým se zavazuje

Více

PROHLÁŠENÍ SPOLEČNOSTI O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

PROHLÁŠENÍ SPOLEČNOSTI O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PROHLÁŠENÍ SPOLEČNOSTI O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PROHLÁŠENÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ DLE NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) 2016/679 O OCHRANĚ FYZICKÝCH OSOB V SOUVISLOSTI SE ZPRACOVÁNÍM OSOBNÍCH

Více

300/2016 Sb. ZÁKON. ze dne 24. srpna o centrální evidenci účtů. Předmět a účel úpravy

300/2016 Sb. ZÁKON. ze dne 24. srpna o centrální evidenci účtů. Předmět a účel úpravy 300/2016 Sb. ZÁKON ze dne 24. srpna 2016 o centrální evidenci účtů Změna: 183/2017 Sb. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: 1 Předmět a účel úpravy Tento zákon upravuje práva a povinnosti

Více

INFORMATIVNÍ OZNÁMENÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

INFORMATIVNÍ OZNÁMENÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ INFORMATIVNÍ OZNÁMENÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PAYPRO Europe s.r.o.,, se sídlem Revoluční 762/13, Staré Město, 110 00 Praha 1, postupuje v souladu s následujícími pravidly při zpracování osobních údajů

Více

OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ

OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ COMAGRIN, a.s. Na Radosti 184/59, Praha 5, PSČ 155 21, IČ: 24217646.. (Dále jen Správce ) Počínaje dnem 25.5.2018 vstupuje v účinnost NAŘÍZENÍ

Více

POLITIKA ZPRACOVÁNÍ A OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ SUBJEKTŮ ÚDAJŮ VYUŽÍVAJÍCÍ HOTSPOTS OVANET INTERNET FREE ZONE

POLITIKA ZPRACOVÁNÍ A OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ SUBJEKTŮ ÚDAJŮ VYUŽÍVAJÍCÍ HOTSPOTS OVANET INTERNET FREE ZONE POLITIKA ZPRACOVÁNÍ A OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ SUBJEKTŮ ÚDAJŮ dle Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu

Více

Informace o zpracování osobních údajů v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27.

Informace o zpracování osobních údajů v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. Vážení klienti a obchodní partneři, tento dokument obsahuje základní informace o tom, jak zpracováváme vaše osobní údaje. Vzhledem k nové legislativě Evropské unie, byl tento text připraven v souladu s

Více

ZÁSADY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

ZÁSADY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ ZÁSADY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Za účelem naplnění podmínek a pravidel stanovených Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů

Více

PROHLÁŠENÍ O ZPRACOVÁNÍ A OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

PROHLÁŠENÍ O ZPRACOVÁNÍ A OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PROHLÁŠENÍ O ZPRACOVÁNÍ A OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ TESTCAR s.r.o. tímto na základě požadavků Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních

Více

ZPRACOVÁNÍ A OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ V JUSTICI

ZPRACOVÁNÍ A OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ V JUSTICI Informace pro subjekty osobních údajů dle Obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) Nařízení Evropského parlamentu a Rady /EU/2016/679 o ochraně osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů

Více

Ručitelské prohlášení

Ručitelské prohlášení Ručitelské prohlášení podle 2018 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník Ručitelem se v tomto prohlášení rozumí: [Jméno, příjmení], rodné číslo [ ], s trvalým bydlištěm [ ] Věřitelem se v tomto prohlášení

Více

Zásady zpracování osobních údajů společnosti SALTEN s.r.o.

Zásady zpracování osobních údajů společnosti SALTEN s.r.o. Zásady zpracování osobních údajů společnosti SALTEN s.r.o. Tyto zásady vycházejí ze Směrnice pro nakládání s osobními údaji, přijaté společností SALTEN s.r.o. (dále jen Společnost ) pro zpracování osobních

Více

B1 SMĚRNICE O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ. (smluvních partnerů) ZERAS a.s.

B1 SMĚRNICE O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ. (smluvních partnerů) ZERAS a.s. B1 SMĚRNICE O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ (smluvních partnerů) ZERAS a.s. Sídlo: č.p. 224, 594 44 Radostín nad Oslavou, Identifikační číslo: 25546040 zapsaná v obchodním resjtříku u Krajského soudu v Brně,

Více

Ochrana osobních údajů

Ochrana osobních údajů 1 Ochrana osobních údajů vnitřní předpis závazný pro zaměstnance, vázané zástupce a ostatní spolupracující osoby společnosti 2 Úvodní ustanovení 1. Tento vnitřní předpis je vydán v souladu se zákonem č.

Více

Obsah prezentace. Důležité informace na začátek aneb co bychom měli vědět před implementací GDPR. Jan Slanina

Obsah prezentace. Důležité informace na začátek aneb co bychom měli vědět před implementací GDPR. Jan Slanina Obsah prezentace Důležité informace na začátek aneb co bychom měli vědět před implementací GDPR Jan Slanina Praha, 12. září 2017 1. Pověřenec ochrany údajů v SOLUS 2. Analýza činnosti společnosti s ohledem

Více

Městské kamerové systémy v prostředí GDPR. Petr Stiegler

Městské kamerové systémy v prostředí GDPR. Petr Stiegler Městské kamerové systémy v prostředí GDPR Petr Stiegler Legislativní rámec ochrany osobních údajů v MKS Obecné nařízení EU 2016/679 o ochraně osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů účinné od

Více

PODMÍNKY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

PODMÍNKY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ v02 PODMÍNKY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ 1. KDO VAŠE OSOBNÍ ÚDAJE ZPRACOVÁVÁ? 1.1 Správcem osobních údajů je společnost Plavec & Partners, advokátní kancelář s.r.o., IČO: 24786012, se sídlem Praha 1 - Staré

Více

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ - OBECNÉ

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ - OBECNÉ ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ - OBECNÉ Správce osobních údajů město Písek Pověřenec pro ochranu osobních údajů Mgr. Markéta Kemrová Velké náměstí 114/3 397 19 Písek č. datové schránky: p5ibfya telefon:

Více

PROHLÁŠENÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

PROHLÁŠENÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PROHLÁŠENÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ dle NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu

Více

Informace o zpracování a ochraně osobních údajů ve společnosti IPB Invest, a.s., PERFECT INVEST, a.s. a PERFECT CREDIT, a.s.

Informace o zpracování a ochraně osobních údajů ve společnosti IPB Invest, a.s., PERFECT INVEST, a.s. a PERFECT CREDIT, a.s. Informace o zpracování a ochraně osobních údajů ve společnosti IPB Invest, a.s., PERFECT INVEST, a.s. a PERFECT CREDIT, a.s. Společnost IPB Invest, a.s., se sídlem Třebíč, Karlovo nám. 34, PSČ: 674 01,

Více

Informování veřejnosti o zpracování osobních údajů

Informování veřejnosti o zpracování osobních údajů Informování veřejnosti o zpracování osobních údajů V zájmu zachování transparentnosti, která přispívá k ochraně osobních údajů, správce osobních údajů zveřejňuje informace o zpracování osobních údajů.

Více

Informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů Informace o zpracování osobních údajů Naše společnost ETD TRANSFORMÁTORY a.s., IČ: 25137808, se sídlem Zborovská 54/22, Doudlevce, 301 00 Plzeň, vedená v obchodním rejstříku u Krajského soudu v Plzni pod

Více

GDPR a obec. Praha Mgr. Jan Vobořil, Ph.D.

GDPR a obec. Praha Mgr. Jan Vobořil, Ph.D. GDPR a obec Praha 12. 3. 2018 Mgr. Jan Vobořil, Ph.D. GDPR Jaké změny přicházejí s GDPR Ve formě právní regulace V obsahu právní úpravy Nová práva a povinnosti Stará práva a povinnosti nově upravená Hlavní

Více

PROHLÁŠENÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

PROHLÁŠENÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PROHLÁŠENÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Prohlášení o zpracování osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů

Více

Podmínky ochrany osobních údajů

Podmínky ochrany osobních údajů Podmínky ochrany osobních údajů 1. O společnosti Společnost, IČ: 05360668, se sídlem, Nové Město, 110 00 Praha 1, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, sp. zn. B 21832 (dále jen

Více

(dále jen správce ) Vás tímto v souladu s čl. 12 GDPR informuje o zpracování Vašich osobních údajů a o Vašich právech.

(dále jen správce ) Vás tímto v souladu s čl. 12 GDPR informuje o zpracování Vašich osobních údajů a o Vašich právech. PROHLÁŠENÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ dle NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu

Více

DOMOV DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ

DOMOV DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ DOMOV DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ www.ddhplana.cz Komenského 6, 382 26 Horní Planá, tel.: 380 738 115, 380 700 111 IČO : 00665746 INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJÚ PRO KLIENTY SOCIÁLNÍ SLUŽBY Domov důchodců

Více

Informování veřejnosti o zpracování osobních údajů

Informování veřejnosti o zpracování osobních údajů Informování veřejnosti o zpracování osobních údajů V zájmu zachování transparentnosti, která přispívá k ochraně osobních údajů, správce osobních údajů zveřejňuje informace o zpracování osobních údajů.

Více

Jak chránit osobní data v elektronickém a digitalizovaném účetnictví? Stanislav Klika

Jak chránit osobní data v elektronickém a digitalizovaném účetnictví? Stanislav Klika Jak chránit osobní data v elektronickém a digitalizovaném účetnictví? Stanislav Klika Page 1 PŘEDSTAVENÍ PREZENTUJÍCÍHO STANISLAV KLIKA Senior manažer Česká republika M: +420 604 226 734 E-mail: stanislav.klika@bdo.cz

Více

Informování veřejnosti o zpracování osobních údajů

Informování veřejnosti o zpracování osobních údajů Informování veřejnosti o zpracování osobních údajů V zájmu zachování transparentnosti, která přispívá k ochraně osobních údajů, správce osobních údajů zveřejňuje informace o zpracování osobních údajů.

Více

Informování veřejnosti o zpracování osobních údajů

Informování veřejnosti o zpracování osobních údajů Informování veřejnosti o zpracování osobních údajů V zájmu zachování transparentnosti, která přispívá k ochraně osobních údajů, správce osobních údajů zveřejňuje informace o zpracování osobních údajů.

Více

VZTAH eidas K OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ aneb co bude znamenat nové nařízení GDPR pro elektronické transakce nejen ve veřejné správě

VZTAH eidas K OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ aneb co bude znamenat nové nařízení GDPR pro elektronické transakce nejen ve veřejné správě VZTAH eidas K OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ aneb co bude znamenat nové nařízení GDPR pro elektronické transakce nejen ve veřejné správě JUDr. Josef Donát, LL.M. ROWAN LEGAL advokátní kancelář s.r.o. eidas a osobní

Více

Příprava na legislativní změny a zkoušky odborné způsobilosti úvěrový specialista

Příprava na legislativní změny a zkoušky odborné způsobilosti úvěrový specialista Hlavní cíle programu Úspěšným absolvováním programu získají účastníci pokročilé odborné znalosti, které jim umožní zpracovávat sofistikovaná řešení v rámci uvěrových smluv. Díky kurzu si osvojí veškeré

Více

ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Na této stránce naleznete informace týkající se zpracování osobních organizací Pestrá, o.p.s se sídlem Kučerova 809/11, 198 00 Praha 9 Černý Most (dále jen organizace ). Tyto

Více

INFORMAČNÍ MEMORANDUM zpracování osobních údajů obchodních zástupců a spolupracovníků v Raiffeisenbank a.s.

INFORMAČNÍ MEMORANDUM zpracování osobních údajů obchodních zástupců a spolupracovníků v Raiffeisenbank a.s. INFORMAČNÍ MEMORANDUM zpracování osobních údajů obchodních zástupců a spolupracovníků v Raiffeisenbank a.s. 1. Základní informace o zpracování osobních údajů Smyslem tohoto informačního memoranda je v

Více

Informace o zpracování osobních údajů společností FREE ARCHITECTS s.r.o.

Informace o zpracování osobních údajů společností FREE ARCHITECTS s.r.o. Informace o zpracování osobních údajů společností FREE ARCHITECTS s.r.o. I. Údaje o správci osobních údajů 1. Tyto informace Vás seznamují s tím, jakým způsobem společnost FREE ARCHITECTS s.r.o., IČ 27635996,

Více

WEB portál justice ZPRACOVÁNÍ A OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ

WEB portál justice   ZPRACOVÁNÍ A OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ WEB portál justice https://portal.justice.cz/justice2/soud/soud.aspx?j=32&o=22&kat=364&d=8810 ZPRACOVÁNÍ A OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ Okresního soudu v Děčíně Následující informace podle ustanovení čl. 13

Více

Co změní obecné nařízení 2016/679 o ochraně osobních údajů PhDr. Miroslava Matoušová Úřad pro ochranu osobních údajů

Co změní obecné nařízení 2016/679 o ochraně osobních údajů PhDr. Miroslava Matoušová Úřad pro ochranu osobních údajů Co změní obecné nařízení 2016/679 o ochraně osobních údajů PhDr. Miroslava Matoušová Úřad pro ochranu osobních údajů Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně

Více

ZPRACOVÁNÍ A OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ V JUSTICI. Kdo je správce Vašich osobních údajů a jaké jsou jeho kontaktní údaje?

ZPRACOVÁNÍ A OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ V JUSTICI. Kdo je správce Vašich osobních údajů a jaké jsou jeho kontaktní údaje? ZPRACOVÁNÍ A OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ V JUSTICI Následující informace podle ustanovení čl. 13 Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti

Více

Informace o ochraně osobních údajů

Informace o ochraně osobních údajů Informace o ochraně osobních údajů podle 11 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a změně některých zákonů, v.z.p.p. Raiffeisen stavební spořitelna a.s. (dále pouze RSTS ) jako správce 1 osobních

Více

Informace o zpracování osobních údajů. Úvodní informace

Informace o zpracování osobních údajů. Úvodní informace Informace o zpracování osobních údajů Úvodní informace Vážení, Statutární město Ostrava městský obvod Stará Bělá, Junácká 127/343, 724 00 Ostrava Stará Bělá, IČ 00845451, jako správce osobních údajů (dále

Více

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ - ODBOR DORAVY

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ - ODBOR DORAVY ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ - ODBOR DORAVY Správce osobních údajů město Písek Pověřenec pro ochranu osobních údajů Mgr. Markéta Kemrová Velké náměstí 114/3 397 19 Písek č. datové schránky: p5ibfya telefon:

Více

INFORMACE O ZPRACOVÁVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

INFORMACE O ZPRACOVÁVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ K R A J S K Á H Y G I E N I C K Á S T A N I C E OLOMOUCKÉHO KRAJE SE SÍDLEM V OLOMOUCI Wolkerova 74/6, 779 11 Olomouc, tel. 585 719 111, e-mail: epodatelna@khsolc.cz, ID: 7zyai4b INFORMACE O ZPRACOVÁVÁNÍ

Více

Informační povinnost správce osobních údajů vůči subjektu údajů

Informační povinnost správce osobních údajů vůči subjektu údajů Jméno Datum Podpis Strana 1 z 6 Informační povinnost správce osobních údajů Tento dokument byl vytvořen souhrnně pro skupinu společností JIPOCAR a LCJ, coby správců osobních údajů, z důvodu jednotné metodiky

Více

Zásady a informace o zpracování osobních údajů

Zásady a informace o zpracování osobních údajů DOMOV PRO SENIORY IČ: 705 66 241 277 11 Neratovice, Kojetická 1414 tel.: 315 630 511, e-mail: dke@demmy.cz Zásady a informace o zpracování osobních údajů Dům Kněžny Emmy domov pro seniory je správcem Vašich

Více

Příloha č. 1 Zásady ochrany osobních údajů. Zásady ochrany osobních údajů ze dne Vážená klientko, vážený kliente,

Příloha č. 1 Zásady ochrany osobních údajů. Zásady ochrany osobních údajů ze dne Vážená klientko, vážený kliente, Příloha č. 1 Zásady ochrany osobních údajů Vážená klientko, vážený kliente, Zásady ochrany osobních údajů ze dne 1. 6. 2018 dovolte nám Vás informovat o tom, jak v Menzies Aviation (Czech), s.r.o. (dále

Více

Informování veřejnosti o zpracování osobních údajů

Informování veřejnosti o zpracování osobních údajů Informování veřejnosti o zpracování osobních údajů V zájmu zachování transparentnosti, která přispívá k ochraně osobních údajů, správce osobních údajů zveřejňuje informace o zpracování osobních údajů.

Více

INFORMAČNÍ OZNÁMENÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

INFORMAČNÍ OZNÁMENÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ AKRO investiční společnost, a.s. Slunná 25 162 00 Praha 6 INFORMAČNÍ OZNÁMENÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ AKRO investiční společnost, a.s. stanovila a dodržuje níže uvedená pravidla pro zpracování osobních

Více

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Společnost Personal fabric - agentura práce, a.s., se sídlem Chopinova 483/8, Přívoz, 702 00 Ostrava, IČ: 26841487, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským

Více

Zásady zpracování osobních údajů

Zásady zpracování osobních údajů Zásady zpracování osobních údajů Domov pro seniory Pilníkov, příspěvková organizace Královéhradeckého kraje, IČO 001 95 031, se sídlem,, jakožto správce osobních údajů, tímto dokumentem informuje zájemce

Více