ROČNÍK 2011/12 ČÍSLO 3. ČASOPIS ŽÁKŮ ZŠ A MŠ SEPEKOV

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ROČNÍK 2011/12 ČÍSLO 3. ČASOPIS ŽÁKŮ ZŠ A MŠ SEPEKOV"

Transkript

1 ROČNÍK 2011/12 ČÍSLO 3. ČASOPIS ŽÁKŮ ZŠ A MŠ SEPEKOV

2 Anketa Protože se kvapem blíží konec roku a s ním i prázdniny, připravili jsme si pro naše spolužáky aktuální otázku Co plánuješ na letní prázdniny? Martin Finda, 1. tř. Pojedu k babičce. Nejraději tam jezdím na kole. Iveta Lelková, 1. tř. Pojedu k dědovi a babičce. Hraju si ráda s jejich psy. Filip Kamenický, 2. tř. V létě budu venku a budu si kopat s míčem. Sabina Kubíčková, 2. tř. Letos pojedeme s rodiči do Itálie k moři. Lukáš Cihlář, 3. tř. Budu hrát fotbal s kamarády a rád si zahraju na PC. Klára Niebauerová, 3. tř. Chystám se jet do lázní se svými kamarády. Filip Doubek, 4. tř. Chci hrát fotbal a jet k moři. Natálie Fejtová, 4. tř. Pojedu do aquaparku a navštívím babičku. Sára Netíková, 5. tř. Pojedeme s rodinou na chatu a potom se těším na koňský tábor s kamarádkou. Hana Farová, 5. tř. Já také pojedu s kamarádkou na koňský tábor. Vendula Plavcová, 6. tř. Na táboře budu jezdit na koni. Michal Bareš, 6. tř. Jestli bude počasí, tak se budu chodit koupat. Lukáš Fuka, 7. tř. Pojedu na letní tábor na Mozolově. Martina Váchová, 7. tř. Když bude hezky, tak se chci koupat v Pytláku. Klára Peterková, 8. tř. Pojedu na chatu do Dobronic a budu se koupat v Lužnici. Diana Benediktová, 8. tř. Letos pojedeme k moři. Leoš Glaser, 9. tř. Až budou prázdniny, budu chodit na procházky se svým psem. Petra Nečasová, 9. tř. Když to vyjde, pojedu na závody rallyecrossu. Helena Smrčinová, vyučující Navštívim rodiče, přátele a sourozence, budu se starat o zvěř a zahradu. připravili: Kristýna Hadáčková, Tomáš Hait, 9. tř.

3 Letem školním světem 1) Dne 28. března proběhl v naší škole Předškoláček Dne 4. dubna se konal projektový den ŠKOLA NARUBY. Žáci devátých tříd měli možnost vyzkoušet si učitelské povolání. Aby to lépe zvládli, pracovali ve dvojicích a na každou hodinu museli být pořádně připraveni. 2) Dne 4. dubna žákyně šesté třídy Tereza Čunátová zvítězila v pěvecké soutěži Jihočeský zvonek za pomoci Pavlíny Váchové, která ji doprovázela na klavír. 3) Žáci deváté třídy Leoš Glaser a Pavel Benda se zúčastnili okresního kola fyzikální olympiády, kde obsadili 4. a 6. místo. 4) Dne 24. dubna se konal Den Země. Žáci uklízeli v okolí Sepekova a naší školy. Nejzajímavější nálezy: mobilní telefon, sprcha, tílka atd. 5) Dne 24. dubna proběhl v Písku atletický závod Pohár rozhlasu. 6) Dne 23. května byl ukončen sběr starého papíru. Na 1. místě se umístila 6. třída, 2. místo obsadila 3. třída a 3. místo patřilo 5. třídě. Tyto třídy za odměnu dostanou peněžní příspěvek na školní výlet a nejlepší sběrači i něco sladkého. Všem moc GRATULUJEME! 7) Dne 29. května navštívila třída jihlavskou ZOO a podzemí. 8) Dne 31. května se vydala třída na školní výlet na Kleť a do Českého Krumlova. 9) Dne 5. června zavítala 9. třída do Techmanie a plzeňské ZOO. 10) Dne 6. června se 5. třída podívala na Karlštejn, do Koněpruských jeskyní a Ameriky (nedaleko Prahy). připravila: Aneta Balounová 9. tř. Téma: Moje oblíbené jídlo Výherci: 1. místo - Kateřina Bendová, 2. třída 2. místo - Vít Kubec, 2. třída 3. místo - Zuzana Kyzourová, 1. třída Výherci výtvarné soutěže Šťastlivce čeká sladká odměna a tímto jim gratulujeme k dosaženému úspěchu. Vy, kterým se ani tentokrát nepodařilo zvítězit, nezoufejte! Prázdniny jsou dlouhé, proto si pořádně odpočiňte, abyste v září měli více sil a podařilo se vám umístit. I příští školní rok budete mít několik příležitostí ukázat své výtvarné dovednosti. Přejeme vám hezké prázdniny! připravila: Eva Vágnerová, 9. tř.

4 Jihočeský zvonek V Písku se 4. dubna uskutečnilo okresní kolo pěvecké soutěže Jihočeský zvonek. Naši školu reprezentovaly dvě dívky, které dosáhly velmi pěkného umístění. Tereza Čunátová ze 6. třídy dokonce ve své kategorii zvítězila a postoupila do krajského kola. Na klavír ji doprovázela Pavlína Váchová z 8. třídy. Samotná Pavlína Váchová si z kategorie lidové písně odvezla čestné uznání. Naše šikovné dívky pilně připravovala paní učitelka Helena Smrčinová, která se s nimi 10. května vypravila také do krajského kola v Českých Budějovicích. Tereza Čunátová v tomto kole obsadila 2. místo a získala stříbrné pásmo. Na památku si také odvezla keramický zvoneček. K dosažení skvělých úspěchů GRATULUJEME!! připravila: Diana Benediktová, 8. tř. Den dětí Dětský den v naší škole proběhl až , protože 1. června bylo naprosto nevhodné počasí. Jako každým rokem připravili žáci 9. třídy na školním fotbalovém hřišti pro mladší spolužáky zajímavé disciplíny a soutěže, ve kterých mohli otestovat jak svou fyzickou zdatnost, tak i vědomosti. Děti si mohly vyzkoušet např. hod na koš, střílení na bránu nebo mohly zjistit, co všechno znají z oblasti hudby. Za každý splněný úkol se dostávala razítka, která potom děti vyměňovaly u učitelů za sladké odměny. Celé dopoledne bylo krásné počasí a všichni si tento den moc užili. připravila: Tereza Šebíková, 8. tř.

5 Návštěva Národního divadla Nastal březen. Hurá! Byl to totiž měsíc, kdy jsme se měli vydat do divadla. A ne do ledajakého, hned do Národního! Netrpělivě jsme odpočítávali dny a čekali, až nastane onen 12. březen a my budeme moci zhlédnout činohru Radúz a Mahulena. Všichni jsme se moc těšili. My, holky, jsme nechtěly nic ponechat náhodě, a tak jsme pečlivě vybíraly, co si vezmeme na sebe. Zvláště ti, kteří v Národním divadle nikdy předtím nebyli, se nemohli dočkat. Konečně, už je to tady! Jedeme! Ten den již od rána panovala ve škole slavnostní atmosféra. Ještě poslední hodiny ve škole a pak už hurá do Národního! Dobrodružství začalo už v autobuse. Do Prahy nás vezl totiž sympatický řidič, který hláškami nešetřil. Po příjezdu do hlavního města jsme se také rozhodně nenudili. Pro nás, správné vesničany, byla cesta od autobusu k rychlému občerstvení, které jsme si, vydupali, strastiplná. Ale přežili jsme! Přežili jsme tramvaje, semafory, ale také pár narážek od Pražáků, kterým jsme se nevyhnuli. Úsměvy na tvářích nám však nezmizely! Aby taky jo, vždyť k našemu cíli nám zbývalo už jen pár kroků. Jak bychom si v takové situaci mohli nechat zkazit veselou náladu?! Po příchodu do Národního divadla jsme rozhodně nebyli zklamáni, ba naopak! Byli jsme přímo ohromeni! Nevěděli jsme, kam máme koukat dřív, jestli na nádherné kresby Mikoláše Alše nebo na prezidentské lóže. A co teprve ten lustr! Samotná divadelní hra se nám také moc líbila, hlavní role Radúze a Mahuleny ztvárnili Vojtěch Dyk a Pavla Beretová. Domů jsme se vrátili unaveni až pozdě večer, ale přesto všichni pozitivně naladěni. Myslím, že to byl pro většinu z nás skvělý zážitek. Basketbal připravila: Pavlína Váchová, 8. tř. Ve čtvrtek se v Písku konal turnaj v basketbale. Naši žáci tříd se této soutěže také zúčastnili. Družstva byla rozdělena do kategorií mladších a starších chlapců a dívek. Ve vyšší kategorii obsadilo družstvo starších žáků 3. místo a družstvo starších žákyň 2. místo. V nižší kategorii skončili na 2. místě chlapci a na 1. místě mladší žákyně, které jako jediné postoupily do krajského kola. připravily: Diana Benediktová, 8. tř., Veronika Hadáčková, 9. tř. Coca Cola cup Ve středu 11. dubna se uskutečnil fotbalový turnaj Coca Cola Cup pro žáky tříd. Turnaje se zúčastnili fotbalisté ze čtyř základních škol: ZŠ Sepekov, ZŠ Bernartice a I. a II. ZŠ Milevsko. V prvním zápase nastoupili naši fotbalisté proti II. ZŠ Milevsko. I přes dobrý výkon nakonec podlehli 2:0. Hned po tomto zápase museli hráči ZŠ Sepekov i přes únavu nastoupit k druhému zápasu proti I. ZŠ Milevsko, který však přesto zvládli a vyhráli 4:1. Poslední zápas sehráli naši proti ZŠ Bernartice, nad kterou vyhráli vysoce 11:0. Tyto výsledky však nestačily na první místo, a tak se naši fotbalisté umístili na 2. místě. připravili: Daniel Smrčina, Ondřej Bolek, 8. tř.

6 Čtyřboj Ve čtvrtek se žáci sepekovské školy zúčastnili atletického čtyřboje v Písku. Zúčastnili se ho žáci tříd z osmi základních škol. Žáci byli rozděleni do čtyř kategorií starší žáci, mladší žáci, starší žákyně a mladší žákyně. Závodilo se v těchto disciplínách: běh na 60 m, skok daleký/skok vysoký, hod kriketovým míčkem/vrh koulí a vytrvalostní běh podle kategorie. Naše umístění: st. žáci - 6. místo ml. žáci - 7. místo st. žákyně - 5. místo ml. žákyně - 6. místo připravili: Daniel Smrčina a Ondřej Bolek, 8. tř. Silák 2012 Ve středu se v Milevsku uskutečnil 20. ročník soutěže O nejsilnějšího žáka. Soutěže se zúčastnilo 42 žáků ze ZŠ Bernartice, ZŠ Sepekov a z I. a II. ZŠ Milevsko. Soutěžilo se ve dvou kategoriích: Tř., a tř. Žáci museli překonat čtyři velmi těžké disciplíny: shyby, sedy lehy, trojskok snožmo a zvedání činek. Z našich žáků se v mladší kategorii nejlépe umístil Vít Kubín (6. tř.) na 10. místě a ze starších Erik Holub (9. tř.) na 4. místě. Celkově se naše škola umístila na 4. místě. Dále školu reprezentovali Ladislav Dittrich, Petr Šimsa, Daniel Strada, Daniel Fara, Matěj Kotrba, Radim Netík, Michal Pecka a Lukáš Fuka. Gratulujeme žákům z naší školy!! připravili: Daniel Smrčina, Daniel Strada a Ondřej Bolek, 8tř. Minikopaná Dne se sepekovští žáci tříd zúčastnili okresního kola v minikopané v Milevsku. V turnaji soupeřily čtyři základní školy. Naši fotbalisté sehráli první zápas se žáky II. ZŠ Milevsko, se kterými však prohráli 2:0. V dalších dvou zápasech s I. ZŠ Milevsko a ZŠ Chyšky vyhráli, a tak skončili na druhém místě. připravili: Daniel Smrčina a Ondřej Bolek, 8. tř.

7 Pohár rozhlasu Dne se konal v Písku Pohár rozhlasu pro žáky tříd. Do závodu se přihlásilo osm základních škol, včetně naší. Žáci soupeřili s ostatními školami v těchto disciplínách: běh na 60 m, skok daleký/skok vysoký, hod kriketovým míčkem/vrh koulí, vytrvalostní běh a štafeta (4x60 m) Naše umístění: st. žáci - ml. žáci - st. žákyně - ml. žákyně - 8. místo 6. místo 7. místo 5. místo připravili: Daniel Smrčina a Ondřej Bolek, 8.tř. Škola naruby Název Škola naruby nesl den, kdy místo učitelů vyučovali žáci deváté třídy. Roli kantora si mohli vyzkoušet na vlastní kůži 4. dubna Středa začala jako každá jiná, až na malý detail. Místa za učitelskými stoly se zaplnila žáky 9. třídy. Teprve teď si uvědomili, jak opravdu dlouhá je jedna vyučovací hodina a že postavit se před celou třídu jak malých žáčků, tak pubertálních výrostků potřebuje velkou odvahu. Kdo se postavil za katedru? V 1. třídě: Aneta Balounová a Petra Nečasová Ve 2. třídě: Eliška Glaserová a Eva Vágnerová Ve3. třídě: Kateřina Motrincová a Veronika Hadáčková Ve 4. třídě: Martin Burkuš a Leoš Glaser V 5. třídě: Radim Hanus, Erik Holub a Tomáš Sláma V 6. třídě: Vít Glaser a Ladislav Dittrich V 7. třídě: Kristýna Hadáčková a Tomáš Hait V 8. třídě: Pavel Benda a Daniel Fara V některých třídách se psaly i písemné práce. Žáci tvrdili, že písemky nebyly vůbec těžké a noví učitelé jim leckdy i poradili. Diktáty v třídě patřily mezi nejlehčí. Zato žáci 1. stupně jimi nebyli vůbec nadšeni. Málo oblíbenými se u nich staly písemky a počty. Jistě mají nyní deváťáci mnohem blíže k mladším žáčkům naší školy. A dozajista získali nové zkušenosti. Den s názvem Škola naruby se stal nezapomenutelným zážitkem pro mnohé, proto se určitě příští školní znovu uskuteční. připravily: Vendula Plavcová, 6. tř., Eva Vágnerová, 9. tř.

8 Matematický klokan Matematický klokan je matematická soutěž původem z Austrálie, která se v současnosti organizuje ve více než třiceti zemích světa včetně České republiky. Žáci základních a středních škol, pro které je určena, ji absolvují v jeden den. Soutěžící se dělí do pěti kategorií: Cvrček (2. 3. třída ZŠ) Klokánek (4. 5. třída ZŠ) Benjamín ( třída ZŠ) Kadet (8. 9. třída ZŠ) Junior (1. 2. ročník SŠ) Student (3. 4. ročník SŠ) V kategorii Cvrček je na řešení vyhrazeno 45 minut čistého času, v kategoriích Klokánek, Benjamín a Kadet je na řešení hodina času a v kategoriích Junior a Student 75 minut. Řeší se 24 úloh (ve Cvrčkovi jen 12 úloh), u každé z nich je nabídnuto pět možností (u Cvrčka 4 možnosti). V naší škole se žáci umístili takto: Kategorie Cvrček 1. místo Adam Kofroň, 47 bodů, 3. tř. 2. místo Miroslav Novák, 46 bodů, 3. tř. 3. místo Michal Zelenka, 40 bodů, 3. tř. Kategorie Klokánek 1. místo Michaela Nečasová, 92 bodů, 5. tř. 2. místo Sára Netíková, 74 bodů, 5. tř. 3. místo Vít Urban, 71 bodů, 5. tř. Kategorie Benjamín 1. místo Radim Netík, 63 bodů, 7. tř. 2. místo Karolína Kreisslová, 57 bodů, 7. tř. 3. místo Roman Hyška, 56 bodů, 6. tř. Kategorie Kadet 1. místo Pavel Benda, 59 bodů, 9. tř. 2. místo Leoš Glaser, 50 bodů, 9. tř. 3. místo Ondřej Bolek, Diana Benediktová, Tereza Šebíková, Michaela Hejnová, 48 bodů, 8. tř. připravila: Karolína Kreisslová, 7. tř.

9 Ze slohových prací našich žáků Čím je pro mě domov Domov už tohle kouzelné slůvko ve mně vyvolává pocit lásky a bezpečí. Domov je místo, kde je vše, co potřebuji - milující rodina, soukromí, plná lednička, měkoučká postel plná plyšáků Ale co ostatní? Cítí to také tak? Co je domov pro ně? Třeba ho využívají jen jako zastávku nebo pouze budovu, která pro ně nic neznamená, kde musí poslouchat své rodiče. Svého domova si moc vážím, i když se někdy ráda na delší dobu vzdálím. A co ti, co žádný domov nemají? Kde oni vlastně mají své útočiště? Kdo jim pomůže, když si neví rady a potřebují někomu říct o svých potížích? Do takové sitauce bych se opravdu nechtěla dostat, ale bohužel lidí bez domova přibývá... autorka: Tereza Šebíková, 8. tř. Domov - na první pohled obyčejné slůvko, které vyslovíme několikrát denně. Sama vzpomínám:,,doma to probereme, zeptám se DOMA, DOMA to máme, DOMA, DOMA Bereme ho jako samozřejmost, aniž bychom si uvědomovali, co pro nás znamená. Přitom tohoto,,obyčejného slůvka by si měl každý z nás vážit. Často si ani neuvědomujeme jeho podstatu. Ptám se sama sebe, čím je pro mne domov? Odpověď zní jasně - místem, kde budu vždy vítána, i když mě jinde odmítají. Vše je mi tak důvěrně známé - vůně maminčiných buchet, výhled z okna, každý strom na naší zahradě, občasné zablikání žárovky, vrzání dveří i tikání hodin. Můj oblíbený citát praví: Domov je loď odolávající všem pohromám. Když se nad ním zamyslím, je tomu skutečně tak. Když jsem doma, přijde mi všechno snazší, všechno se najednou dá zvládnout. Domov pro mne neznamená jen budovu, ve které žiji. Představuje mi rodinu, bezpečí a mé nejmilejší. autorka: Pavlína Váchová, 8. tř. Umíme šetřit i pomáhat přírodě! Často jsme se setkávali s pojmy jako znečišťování přírody, globální oteplování nebo skleníkový efekt. Žijeme na této planetě a chtěli jsme se dozvědět, jak pomoci, a proto jsme uvítali, že i na naši školu dorazil projekt s názvem Recyklohraní. Ten má za úkol vzdělávat a motivovat v oblasti ekologie, ale také mají žáci možnost přímo přispět k ochraně životního prostředí. A to tím, že mohou odevzdávat vysloužilé spotřebiče k recyklaci. Firma ASEKOL, zajišťující pro naši školu sběr a recyklaci vytříděných elektrospotřebičů, nám zaslala informace o přínosech třídění elektrospotřebičů. Od této firmy jsme také za naši snahu získali Certifikát k Environmentálnímu vyúčtování za rok Žáci ze sepekovské školy shromáždili v loňském roce 16 televizí, 7 monitorů a 49 kg drobných spotřebičů, a tak ušetřili 4,67 MWh elektřiny, 151,94 litrů ropy, 22,55 m3 vody a 0,25 tun primárních surovin. Navíc jsme pomohli Zemi od plynů, které způsobují skleníkový efekt, a od nebezpečných odpadů. A protože nám naše životní prostředí skutečně není lhostejné, vydali jsme se ještě jako každý rok koncem dubna sbírat odpadky do okolí naší obce, čímž jsme si připomněli Den Země. Naštěstí v porovnání s předcházejícími roky odpadků ubývá, ale stejně je až zarážející, jaké množství odpadu a černých skládek se poblíž silnic najde. Z této akce máme vždy dobrý pocit a rozhodně to pro nás není nepříjemná práce. Naopak jsme rádi, že jsme pomohli přírodě a zároveň trochu zkrášlili naše okolí. Skutečně je to hned hezčí procházka přírodou! připravily: Pavlína Váchová, Tereza Šebíková, 8. tř.

10 Náš supermarket V tomto čísle vás seznámíme s novou nabídkou v našem obchůdku. Nabídka se rozrostla o nové ochucené minerální vody Poděbradka, Mattoni a Liv. Jejich ceny se pohybují mezi 10 a 18 Kč. Také máme větší možnosti ve výběru slaného pečiva a sladkostí. Přehled cen nových výrobků: Název zboží Tofinek (karamelový, čokoládový) Poděbradka (citrón, pomeranč) Mattoni (perlivá) Liv (malina, pomeranč, citrón, perlivý) Arašídové křupky Slané tyčinky Slané pekařské tyčinky KinderBueno Cena 8, 10 Kč 16 Kč 18 Kč 10 Kč 5 Kč 14 Kč 12 Kč 17 Kč Doufáme, že náš sortiment se bude stále rozrůstat a budeme moci rozmazlovat naše jazýčky novými sladkostmi a dobrotami. připravily: Tereza Šebíková, 8. tř. a Veronika Hadáčková, 9. tř.

11 Grant pro náš časopis Všichni jsme napjatě čekali, jestli to vyjde! A povedlo se. Naše žádost o grant dopadla výborně. Náhle se učitelský kabinet začal plnit všemožnými balíky různých rozměrů a bylo vše jasné. My jsme se chtěli o našem grantu dozvědět více, a proto jsme se vypravili na úřad městyse Sepekov. Vyzpovídali jsme paní Ing. Pavlínu Bambuškarovou, která o této akci věděla více. 1. Povězte nám o organizaci, která nám grant schválila. Organizace to není, je to Jihočeský kraj, který rozděluje peníze v rámci jeho grantových projektů. Grantový program se jmenoval Podpora zájmové činnosti a zájmového vzdělávání. Je určen na podporu práce s dětmi a mládeží. Tento grant schvalovala komise na základě podané žádosti a ta ho poté doporučí krajskému zastupitelstvu, které má poslední slovo, zda bude grant schválen. 2. Prozradíte nám, o jakou částku šlo? Žádali jsme o grant ve výši Kč a přidělená dotace činila Kč. Vlastní prostředky městyse Sepekov byly Kč. Takže celkové náklady dosahovaly Kč. 3. Co bylo za získané peníze pořízeno? Barevná i obyčejná tiskárna, notebook, fotoaparát, diktafon, vazač, program Corel a mnoho kancelářských potřeb. 4. Jak se vám líbí náš časopis? Samozřejmě, že se mi líbí. Já jsem ráda, že děti dělají něco navíc. Myslím si, že tohle je zkušenost velká. Naučíte se i vyjadřovat úplně jinak, než jste zvyklí. A všímáte si věcí, kterých byste si dříve nevšímali, protože to chcete nějakým způsobem popsat v časopise. Je to určitě záslužná činnost. 5. Jaká rubrika vás osobně nejvíce zaujme? Ráda si přečtu Perličky nebo mě zajímají úspěchy žáků školy. 6. Co byste na našem časopise vylepšila? Ráda bych, aby byl více barevný a vizuální. Ne, že by bylo na závadu, že byl malován pastelkami, ale tímto způsobem to bude zajímavější pro čtenáře.. Celá redakce by tímto chtěla Jihočeskému kraji a městysi Sepekov za udělený grant velmi poděkovat. Naši práci to posune zas o krůček dál. Získáme nové zkušenosti do budoucna. Děkujeme. připravily: Eva Vágnerová, Petra Nečasová, 9. tř.

12 Na 5 minut s Pro poslední rozhovor v letošním školním roce jsme vybrali paní učitelku Helenu Smrčinovou. Ta již nějaký čas pomáhá žákům s tvořením našeho školního časopisu. Vyzpovídali jsme ji, abyste se dozvěděli něco více i vy, naši čtenáři. 1. Kdo přišel s nápadem založit školní časopis? To byla moje třída, ti žáci jsou už teď na vysokých školách. Chtěla jsem, aby po nich něco zůstalo. Zůstala po nich upravená hudebna a tento časopis. 2. Jak dlouhou tradici má školní časopis? Myslím, že 5 let. 3. Zapojuje se každá 9. třída s nadšením a ochotou? Některá třída více, některá méně. Ale všichni to zatím zvládli. 4. Jak podle vás stoupá kvalita časopisu a zájem o něj? Co se týče kvality, tak myslím, že to stoupá. Ve čtení vidím rezervy, asi malá reklama. Když supluji v nižších třídách, tak dělám takový malinký průzkum. Tam mi říkají: Jó, my čteme vtipy, hádanky. 5. Jste spokojená s dosavadní podobou časopisu nebo plánujete na příští rok nějaké velké změny? Každý rok jsou nějaké změny. Právě zde se projeví třída, která ten časopis vede. Jsem ráda, že je každý rok trošku jiný. Jiná titulní strana, některé nové rubriky. Některé zase naopak s odchodem tvůrce zanikají. Dost často si je převezmou třeba sourozenci, takže rubrika může pokračovat. Proto říkám: Vychovejte si svého nástupce. 6. Co říkáte na grant, který časopis obdržel? No to bylo příjemné. Dopracovali jsme se k tomu, že můžeme používat více techniky.. 7. Nyní otázka na vás. Co vás nejvíce dokáže rozzuřit? No to byste měli vědět vy, čím mě vytočíte.:-) Ani nevím Asi když se na něčem domluvíme a není to. 8. Co se lidem podle vás lidem nejvíce vyplatí? Vy na mě něco šijete, že jo? :-D Poctivost. 9. Co je nejsladší na světě? To souhlasím s pohádkou, že spánek. 10. Co je největším nepřítelem člověka? Lenost. Když vidím kolikrát, že někdo by mohl a vyloženě nechce něčemu obětovat čas, je mi líto nevyužité možnosti. Paní učitelce děkujeme za její drahocenný čas a přejeme jí hodně štěstí a pevné nervy do další práce ve školním časopise. připravila: Eva Vágnerová, 9. tř.

13 Deváťáci vám naposledy mávají!! A je to za námi! Dokralovali jsme a předáváme zlatou korunu a žezlo nové 9. třídě. Prošli jsme si posledním ročníkem a musíme odejít. Budeme vám z povzdálí držet všechny čtyři, abyste byli úspěšní a abyste zdařile pokračovali ve Školním časopise VýQět. Nedovolte, aby časopis zanikl!!! Buďte na paní učitelku hodní a poslouchejte ji na slovo jako my. Je čas udělat PÁPÁ! Proto vám přejeme hodně štěstí a pevnou vůli s tvořením časopisu! PÁPÁ!

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 STONOŽKA ŠKOLNÍ ČASOPIS 2018/2019 Žáci a pedagogové ZŠ Opatov CENA: 15,- ČÍSLO: 1 CO SI PŘEČTETE Úvodní slovo Hrou proti AIDS Projektový den: Cesta kolem světa MIKULÁŠ

Více

ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH

ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 Školní kolo soutěže PIŠQWORKY (8. a 9. třída) 1. místo Ladislav Drápal 2. místo Ondřej Burian 3. místo Michal Jirák 4. 8. místo: Pavla

Více

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice ze školy i mateřinky časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice 13. ČÍSLO duben 2018 Ve čtvrtek 15. března se v naší škole uskutečnila soutěž o nejkrásnější písemný projev. Žáci byli rozděleni

Více

Matematické soutěže ve školním roce 2012/2013

Matematické soutěže ve školním roce 2012/2013 Matematické soutěže ve školním roce 2012/2013 Naše škola se v letošním školním roce 2012/2013 přihlásila ke třem matematickým soutěžím: - Matematická olympiáda (zkr. MO) - Pythagoriáda - Matematický klokan

Více

Renata, Alena, Kristýna, Hana, Daniel

Renata, Alena, Kristýna, Hana, Daniel Naši milí čtenáři, po roce opět přinášíme zprávičky o některých akcích, které proběhly v naší družině. Můžete si je spolu s námi připomenout ve výročním vydání Družinového Blesku. Hezké prázdniny, pěkné

Více

PIKNIK 7 /PAGE/ Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát. Strana 4 Kutná Hora Strana 5. Drakiáda. Strana 6 a 7. Rozhovory. Strana 9 Soutěž.

PIKNIK 7 /PAGE/ Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát. Strana 4 Kutná Hora Strana 5. Drakiáda. Strana 6 a 7. Rozhovory. Strana 9 Soutěž. PIKNIK Září a říjen 2017 Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát Strana 4 Kutná Hora Strana 5 Drakiáda Strana 6 a 7 Rozhovory Strana 9 Soutěž 7 /PAGE/ Patronát zahájen Drakiáda Rozhovory Již tradičně jsme

Více

Zahájení školního roku 2011-2012

Zahájení školního roku 2011-2012 ŠKOLNÍ ČASOPIS ZÁKLADNÍ ŠKOLY T. G. MASARYKA ŠTĚTÍ ROČNÍK II. ZÁŘÍ ROK 2011 NOVÁ REDAKCE 2011-2012 Tak a dnem 19. září 2011 začala pracovat nová redakce. Na rozkoukávání nebylo moc času. Hned jsme se pustili

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 Obsah: Slovo ředitele školy,projektový den, divadelní představení, Podzimní radovánky, výlet do Prahy, vyhodnocení

Více

Cool school. Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI. Aktuální dění a šéfredaktorka. o pí uč. Polášková. Studijní okénko. o Tereza Hrošová (9.

Cool school. Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI. Aktuální dění a šéfredaktorka. o pí uč. Polášková. Studijní okénko. o Tereza Hrošová (9. NAŠI REDAKTOŘI Aktuální dění a šéfredaktorka o pí uč. Polášková Cool school Listopad / 2 Bezva škola Studijní okénko Sport o Tereza Hrošová (9.A) o Martin Zikl (6.C) o Roman Prax (6.C) Rok se s rokem sešel

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

Kapitán: Ondřej Čepl Hráči: Ondřej Chmelík, Tomáš Konečný, Max Holusek, Jakub Mačák Brankář: Daniel Slíž

Kapitán: Ondřej Čepl Hráči: Ondřej Chmelík, Tomáš Konečný, Max Holusek, Jakub Mačák Brankář: Daniel Slíž 4.čtvrtletí školního roku 2009/2010 Čtvrtek 22.4. Den Země 1.B, 2.A v Ostravě Čtvrtek 22.4. velký turnaj v ČEZ Aréně Turnaje se zúčastnilo 208 týmů z Moravy a Slezska. Naši chlapci vyhráli oblastní kolo

Více

KVĚTEN Vrchol sportovních her 4x4 za účasti našich žáků, výměnné pobyty s partnerskými školami z německého Mellendorfu a Wittenbergu nebo další z barevných dnů v 1.A... To je jen ochutnávka aktivit naší

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

AŤ SE. 2. číslo 2011

AŤ SE. 2. číslo 2011 AŤ SE 2. číslo 2011 VÍ Úvodník Milí čtenáři a čtenářky časopisu Ať se ví! V tomto čísle na nás čeká spoustu nového. Dočtete se zde o turnaji ve florbale a přehazované. Dozvíte se, jak vypadalo vystoupení

Více

ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015

ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015 ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015 Pár slov na začátek. Právě vychází v tomto roce druhé číslo časopisu Zelené listy. Přichází podzim a začíná se ochlazovat. Na podzim se zvířata připravují k zimnímu spánku,

Více

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček Časopis dětí z DD Opava Dětský domováček Září 2015 0 Úvodník Stejně jako každý rok s pravidelnou nevyhnutelností přišel první měsíc školního roku září, tak se stejnou pravidelností vychází i váš dětský

Více

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Prosinec - měsíc, kdy se děti asi nejvíce těší na Ježíška, přinesl do naší mateřské školy nejen povídání o předvánočních a vánočních zvycích, poslouchání a zpívání

Více

Cena Anny a Jaromíra Hlubíkových pro nejlepší žáky ZŠ a MŠ Jaromíra Hlubíka Lipov 2016

Cena Anny a Jaromíra Hlubíkových pro nejlepší žáky ZŠ a MŠ Jaromíra Hlubíka Lipov 2016 Cena Anny a Jaromíra Hlubíkových pro nejlepší žáky ZŠ a MŠ Jaromíra Hlubíka Lipov 2016 Ceny podle bodu 5a): Podle navržených kritérií pro 2. stupeň ZŠ vychází následující pořadí: 1. Strachotová Helena,

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

ZÁPIS DO PRVNÍCH TŘÍD V polovině měsíce se rozběhly po celé republice zápisy do prvních tříd. Podívat se k nám do školy v rámci Dní otevřených dveří p

ZÁPIS DO PRVNÍCH TŘÍD V polovině měsíce se rozběhly po celé republice zápisy do prvních tříd. Podívat se k nám do školy v rámci Dní otevřených dveří p LEDEN Leden je ve znamení konce pololetí, ale také nového začátku... Naše škola začala hledat svoje nové prvňáčky, a že se jí v tom daří! Nové pro nás byly informace o mořských želvách, kterým chceme pomáhat

Více

Výsledky žáků v soutěžích a olympiádách ve školním roce 2004/2005

Výsledky žáků v soutěžích a olympiádách ve školním roce 2004/2005 Výsledky žáků v soutěžích a olympiádách ve školním roce 2004/2005 20. 10. OK botanické soutěže: účast 12 žáků naší školy I. kategorie: 2. místo: Veronika Michálková 9. místo: Jaroslav Červenka 11. místo.:

Více

Pana školníka se ptali Martin Kubík a Jakub Gregor.

Pana školníka se ptali Martin Kubík a Jakub Gregor. Pana školníka se ptali Martin Kubík a Jakub Gregor. 1. Máte rád svoje povolání? Proč? - pro svoji pestrost a i určitou volnost volby pořadí této práce - možnosti tvůrčí práce - a pod. 2. Jak dlouho děláte

Více

ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016)

ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016) ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016) DRAZÍ SPOLUŽÁCI Vítejte ve ŠKOLNÍCH NOVINÁCH. Zde se budete dozvídat novinky, které se staly nebo se budou teprve dít. Věříme, že se Vám budou líbit. Redaktorem

Více

ŘECKÉ OLYMPIJSKÉ HRY WALDORFSKÝCH ŠKOL PARDUBICE 2014

ŘECKÉ OLYMPIJSKÉ HRY WALDORFSKÝCH ŠKOL PARDUBICE 2014 ŘECKÉ OLYMPIJSKÉ HRY WALDORFSKÝCH ŠKOL PARDUBICE 2014 V letošním školním roce se naše ZŠW Pardubice s podporou Magistrátu města Pardubic stala organizátorem tradičních olympijských her pro žáky pátých

Více

Domanínský zpravodaj červen - červenec 2013, číslo 84

Domanínský zpravodaj červen - červenec 2013, číslo 84 červen - červenec 2013, číslo 84 OBSAH: Informace z jednání zastupitelstva obce... 1 Informace z obecního úřadu... 1 Příspěvky od občanů... 2 Víte, že... 3 Kultura a sport... 8 Informace z jednání zastupitelstva

Více

ÚVODNÍK ZÁCHRANÁŘI OLYMPIÁDA Z ČESKÉHO JAZYKA

ÚVODNÍK ZÁCHRANÁŘI OLYMPIÁDA Z ČESKÉHO JAZYKA 1 ÚVODNÍK Vítejte u 6. čísla Deváťáckých novin. V tomto vydání se dočtete, co se událo u nás v Senožatech v měsíci únoru. Tentokrát nejen ve škole. Došli jsme se podívat také na dětský karneval a na masopustní

Více

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad)

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) -Počátkem září proběhlo REPUBLIKOVÉ FINÁLE OVOV (odznaku všestrannosti olympijských vítězů) v Praze, kde se probojovala Markéta Camfrlová, která se

Více

1. stupeň. Krajské kolo ve štafetovém poháru 1. místo Krajské kolo v Mc Donalds cupu chlapci 4. místo

1. stupeň. Krajské kolo ve štafetovém poháru 1. místo Krajské kolo v Mc Donalds cupu chlapci 4. místo PAPRSEK 2/2016 VZPOMÍNKA NA SÁZENÍ Naše škola se jako každý rok zúčastnila celostátní akce Den Země. V letošním roce jsme nezůstali jen u obvyklého sbírání odhozených papírů a plastů v okolí školy na Ostrůvku

Více

Tereza Šebíková Pavlína Váchová Diana Benediktová šéfredaktorka zástupkyně korektura

Tereza Šebíková Pavlína Váchová Diana Benediktová šéfredaktorka zástupkyně korektura Redakce Redakce časopisu 2012-2013 2012-2013 Tereza Šebíková Pavlína Váchová Diana Benediktová šéfredaktorka zástupkyně korektura Klára Peterková Bohumíra Rybáková Martina Váchová Filip Cmunt redaktorka

Více

ZPRAVODAJ PÍRKO ZŠ HUSINEC

ZPRAVODAJ PÍRKO ZŠ HUSINEC ZPRAVODAJ PÍRKO ZŠ HUSINEC Vítá vás 9. třída v zimním časopisu PÍRKO za měsíc listopad a prosinec Výlety a akce: Burza škol Prachatice 7.11.2017 Dne 7.11.2017 byla 9. třída základní školy Mistra Jana Husa

Více

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl PECKA Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl Květen 2018, ročník 9, číslo 3 Na tvorbě časopisu se podíleli: žáci II. stupně a jejich učitelé. Redakčně upravil Pavel P. 1 Líbil se mi Karlův most.

Více

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř.

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř. Na úvod Speciál. Speciál? Speciál! Právě jste nahlédli do speciálního čísla našeho časopisu. Vítáme vás a jsme rádi za vaši přízeň. Redakci Twistu ovládli Mikuláši a andělé samozřejmě i čertíci. Ti se

Více

Matě j Vaně k na podzimní Expědici Eurorěbus

Matě j Vaně k na podzimní Expědici Eurorěbus Matě j Vaně k na podzimní Expědici Eurorěbus Matěj Vaněk, student 6. C, se na podzim zúčastnil v rámci svojí výhry v zeměpisné soutěži EUROREBUS akce Expedice EUROREBUS, pořádané organizátorem soutěže

Více

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY 1 ÚVODNÍK HALÓ, HALÓ, jsou tady noví deváťáci a s nimi i další ročník Deváťáckých novin. Prvním číslem vás provedou Bára, Péťa a Monča. Jak jste možná zaregistrovali, na školních stránkách se přes prázdniny

Více

Rozhovor s panem učitelem Kaššákem

Rozhovor s panem učitelem Kaššákem ročník : 2 číslo: 1 podzim: 2016 P r á z d n i n y u ž b o h u ž e l s k o n č i l y!! A m y v á s o p ě t v í t á m e v n a š í o b l í b e n é p o l e p š o v n ě. S v e l k ý m n a s a z e n í m a p

Více

Anglické divadlo (24. září 2012)

Anglické divadlo (24. září 2012) Anglické divadlo (24. září 2012) Jackie and the Giant (1. stupeň) Napínavý příběh o malé dívce Jackie, která prchá před zlým obrem a na své cestě se setkává s obrem hodným, který jí může pomoci. V obřím

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Listopad 2014 Motto: Učíme se pro život Obsah : 2. sportovně zábavné odpoledne...1 Vůně koření...2 Návštěva DDM Duchcov.....3

Více

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, Sladký domov. 32. číslo jaro 2017

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, Sladký domov. 32. číslo jaro 2017 : Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00 Sladký domov 32. číslo jaro 2017 Pár slov na úvod Letošní dlouhá zima nám konečně dala sbohem, keře se začínají nesměle zelenat,

Více

Matematické soutěže ve školním roce 2016 / 2017

Matematické soutěže ve školním roce 2016 / 2017 Matematické soutěže ve školním roce 2016 / 2017 Naše škola se opět přihlásila ke třem matematickým soutěžím: - Matematická olympiáda - Pythagoriáda - Matematický klokan Matematická olympiáda Matematickou

Více

KLOKAN. Blahopřejeme. za PK matematiky : Zuzana Římanová

KLOKAN. Blahopřejeme. za PK matematiky : Zuzana Římanová KLOKAN Mezinárodní soutěž Klokan je mezi našimi studenty velmi oblíbená, o čemž svědčí už tradiční masová účast. Letos se jí zúčastnilo 149 studentů, 78 v kategorii Kadet, 38 v kategorii Junior a 33 v

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15.

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. První zápas se ZŠ Nad Přehradou prohrála naše děvčata 0:2 po setech 12:15

Více

Úspěchy našich žáků zapojených do soutěží a olympiád 2015/2016:

Úspěchy našich žáků zapojených do soutěží a olympiád 2015/2016: Úspěchy našich žáků zapojených do soutěží a olympiád 2015/2016: Recitační soutěž (školní kolo) kategorie 1. tříd: 1. místo Michaela Kupková, I.A 2. místo Ema Poláková, I.B 3. místo Martin Bartůnek, I.A

Více

VŠEZNÁLKOVY NOVINY č. 1 Třídy 5.B MILÉ DĚTI, po krásných prázdninách jsou tady zase vaše noviny. Vítáme všechny prvňáčky a doufáme, že se vám naše noviny budou líbit. Můžete se těšit na básničku, křížovku,

Více

ŠKOLNÍ KOLA BIOLOGICKÉ OLYMPIÁDY

ŠKOLNÍ KOLA BIOLOGICKÉ OLYMPIÁDY ŠKOLNÍ KOLA BIOLOGICKÉ OLYMPIÁDY Hned po náročném ukončení pololetní klasifikace se tradičně konala školní kola Biologické olympiády ve všech kategoriích. S úkoly spojené s testem, praktickými úlohami

Více

mfabianova@sosboh.cz ŠSK při SŠ, Bohumín, p. o. je členem Asociace školních sportovních klubů České republiky ve sportovních kroužcích sdružuje každoročně více než 100 sportujících žáků a žaček reprezentační

Více

Co by chtěli změnit na Očku?

Co by chtěli změnit na Očku? Letos tvoří Očko 8. třída jsme velice kreativní a zábavní a doufáme, že se vám to bude líbit. A to jsme my: Kristýna Menšíková Hana Staniszová Lucie Válková Anna Šamajová Tereza Niemczyková Martina Berešová

Více

Znáte postavičky, které jsou schované ve spojovačkách? O prázdninách byste si o nich mohli něco přečíst.

Znáte postavičky, které jsou schované ve spojovačkách? O prázdninách byste si o nich mohli něco přečíst. Znáte postavičky, které jsou schované ve spojovačkách? O prázdninách byste si o nich mohli něco přečíst. Ještě a pár dnů a přijde změna. Konečně tu budou Tajenka 1) Nejlepší přítel člověka je...? 2) Co

Více

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I Z M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U Pro časopis ZÁMEČEK foto, text: František Miker, Lukáš Pěkný, Aleš Dvořák Mukačevo Ukrajina, dne 2. 7.

Více

Co je to vlastně Baltík?

Co je to vlastně Baltík? Ve dnech 20. - 22. 4. 2012 se v prostorách Holického Gymnázia uskutečnil 10. ročník celostátní soutěže Mlady programátor v programovacím jazyce Baltík. Co je to Baltík a jak soutěž probíhá? Co je to vlastně

Více

ŽÁCI 1. STUPNĚ ZÁKLADNÍCH ŠKOL - KATEGORIE A

ŽÁCI 1. STUPNĚ ZÁKLADNÍCH ŠKOL - KATEGORIE A pořadí v soutěži ŠKOLA Školní kolo (body) Místní kolo (body) Okresní kolo - místo Okresní kolo - účast Okresní kolo - umístění Krajské kolo - místo Krajské kolo - účast Krajské kolo - umístění Zemské kolo

Více

Zprávičky ze školní družiny

Zprávičky ze školní družiny 7.A POCHOĎÁK Pavel Mikliš Byl to krásný slunečný den (byla celkem zima :D ) všichni jsme spali a najednou jsme si uvědomili! My jdeme dneska na pochoďák!!! Některým se nechtělo, tak zůstali doma. Ale my

Více

Výsledky soutěží Gymnázium, České Budějovice, Jírovcova 8. školní rok 2014/2015

Výsledky soutěží Gymnázium, České Budějovice, Jírovcova 8. školní rok 2014/2015 Výsledky soutěží Gymnázium, České Budějovice, Jírovcova 8 školní rok 2014/2015 Značení soutěží: mezinárodní kolo celostátní kolo krajské kolo okresní kolo Biologická olympiáda Eliška Havrdová kategorie

Více

Pasování na čtenáře ve II. A

Pasování na čtenáře ve II. A Pasování na čtenáře ve II. A Žáci II. A si zpestřili vánoční besídku. Museli čtením neznámých textů dokázat, že už se mohou zařadit mezi dobré čtenáře. Pozvané paní učitelky si je poslechly a nešetřily

Více

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka Výsluňský plátek LISTOPAD Připravily: Anička, Jarka a Katka Z obsahu: Fotbalový turnaj osmiček Zamířeno do: 7.C- rozhovor s Martinem Gebellem I učitelé jsou jen lidé - rozhovor s panem ředitelem Jiřím

Více

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Seznámení s autorem: Na okraj bych se Vám ráda představila. Mé jméno je Barbora Koppová a bydlím nedaleko Prahy. Ke psaní jsem se dostala z povinnosti. Snažila

Více

Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády

Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády Koncem února proběhla školní kola biologické olympiády i na naší škole. Zejména o kategorii B byl mimořádný zájem. Studenti tradičně změřili své síly v testu

Více

FYZIKA přehled úspěchů 2017/18

FYZIKA přehled úspěchů 2017/18 FYZIKA přehled úspěchů 2017/18 Fyzikální olympiáda 59. ročník Studenti mohou řešit úlohy v kategoriích: F (1. ročník), E (2. ročník), D (3. ročník), C (4. ročník), B (5. ročník), A (6. ročník). Studenti

Více

Středisko výcviku vodicích psů

Středisko výcviku vodicích psů Středisko výcviku vodicích psů Ve čtvrtek 7. října 2010 jsme navštívili Středisko výcviku vodicích psů v Jinonicích. Tento den je Dnem nevidomých a slabozrakých, proto ve středisku probíhal den otevřených

Více

(PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015

(PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015 (PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015 Milí čtenáři, v ruce držíte 2. díl časopisu (Po)Školáček. Předešlý díl vydali naši minulí páťáci. V tomto díle se dozvíte něco o adventu a bude tam i hodně

Více

Nejvšestrannější byl Kuba a postoupil

Nejvšestrannější byl Kuba a postoupil Nejvšestrannější byl Kuba a postoupil Den před velikonočními prázdninami se, ve středu 16. dubna, z naší školy do Českých Budějovic vypravila skupinka osmi žáků, aby poměřila a prověřila své schopnosti

Více

J. A. K. se žije. Občasník

J. A. K. se žije. Občasník J. A. K. se žije Občasník Slovo redakce Vítám vás v novém školním roce a u prvního vydání školního časopisu. Dozvíte se o volbách, výletu do Parlamentu ČR a na Pražský hrad, o soutěži Klokan a dalších

Více

Hodnocení závodů Laguna Cup

Hodnocení závodů Laguna Cup Hodnocení závodů Laguna Cup Termín závodů: 25. března 2017 8:00 17:00 Místo závodů: Třebíč bazén 25m, 8 drah Trenér: Radka Štanclová V sobotu 25. Března 2017 Plavecký oddíl Laguna Třebíč pořádal již třetí

Více

Stalo se ve školním roce 2009-2010. ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko

Stalo se ve školním roce 2009-2010. ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko Stalo se ve školním roce 2009-2010 Zde najdete informace o akcích školních družin, které proběhly v minulém školním roce a byla o nich informace na webových stránkách školy ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko

Více

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč Speciální vydání časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč 1 Když jsem před lety přišla do zelenečské školy, dlouho jsem předtím nebyla třídní učitelkou. Ačkoli někteří kantoři tvrdí, že třídnictví je práce navíc,

Více

GuŤáK. Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková. Zdroje: Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Č

GuŤáK. Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková. Zdroje: Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Č Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková Č. 2 14. 1. 2014 Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Zdroje: GuŤáK Přehazovaná Florbal Mikuláš Projektový den Obsah: Přehazovaná

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 Obsah: Slovo ředitele školy, škola v přírodě, dopravní hřiště, dětská tvorba, vyhodnocení sběru. Červen 2011 TOCHOVICE

Více

Ga Ma Ja!! ČTĚTE NÁS!! Obsah čísla:

Ga Ma Ja!! ČTĚTE NÁS!! Obsah čísla: !! ČASOPIS NIŽŠÍHO STUPNĚ WICHTERLOVA GYMNÁZIA Je zde další číslo našeho oblíbeného časopisu GA-MA-JA a s ní další pořádná porce článků, které pro vás vytvořil tým mladých Ga-ma-jáků. Jak možná víte, nedávno

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2016 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro 2016 Jen co děti zakončily jarní prázdniny karnevalem, čekalo je

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA ZÁŘÍ 2016 ŠKOLNÍ DRUŽINA Po prázdninách jsme se všichni setkali a natěšeně v naší školní družině zahájili novou celoroční

Více

Úvodní slovo. Autor: Eliška Horáková 7.A

Úvodní slovo. Autor: Eliška Horáková 7.A Úvodní slovo Autor: Eliška Horáková 7.A Milé čtenářky a milí čtenáři, tento školní časopis jsme napsali proto, abyste se trochu pobavili a přitom se dozvěděli něco zajímavého. A co vše se v časopisu můžete

Více

Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb. Mám svůj plán. Jiří Sobek

Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb. Mám svůj plán. Jiří Sobek Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb Mám svůj plán Jiří Sobek Praha, 2012 Co je individuální plánování Každý člověk, který využívá sociální službu, má svůj individuální plán.

Více

1. číslo čtvrtletníku

1. číslo čtvrtletníku 1. číslo čtvrtletníku ŠKOLNÍ ROK 2014 / 2015 SLOVO NA ÚVOD VZPOMÍNÁME NA PRÁZDNINY Nejoblíbenější věc z celého školního roku skončila. Myslíme tím prázdniny. A my jsme se opět vrátili do svých školních

Více

Přijímací řízení 27. 4. 2011 TEST Z ČESKÉHO JAZYKA. Zde napište své registrační číslo. Struktura testu:

Přijímací řízení 27. 4. 2011 TEST Z ČESKÉHO JAZYKA. Zde napište své registrační číslo. Struktura testu: Přijímací řízení 27. 4. 2011 Zde napište své registrační číslo TEST Z ČESKÉHO JAZYKA Struktura testu: 1. část čtení (úlohy 1 10) 2. část gramatika (úlohy 11 20) 3. část psaní (úlohy 21 a 22) Hodnocení:

Více

Děti byly za své soutěžní příspěvky odměněny tajnými výlety a dobrodružstvím

Děti byly za své soutěžní příspěvky odměněny tajnými výlety a dobrodružstvím Děti byly za své soutěžní příspěvky odměněny tajnými výlety a dobrodružstvím Středa a pátek byli v minulém týdnu u dopravního podniku ve znamení tajných výletů. Tajných a dobrodružných výletů pro školní

Více

Okresní kolo - body za umístění. Krajské kolo - body za umístění. Zemské kolo - místo. Okresní kolo - účast. Krajské kolo - místo

Okresní kolo - body za umístění. Krajské kolo - body za umístění. Zemské kolo - místo. Okresní kolo - účast. Krajské kolo - místo s koef.všestr. pořadí v soutěži s koef.všestr. ZŠ HÁLKOVA - KATEGORIE A JMÉNO STUDENTA 1 2 3 Holendová Elen Jenčová Anna Koubková Markéta OVOV 0 0 0 0 3 20 20 1 25 60 0 0 24 35 16 176 1 176 Lehkoatletická

Více

7.V - Ondra Hradecký, Petr Šťastný, Alexandra Matoušová, Pavel Štěch, Ondřej Vopat, Michael Kozák, Jiří Bláha, Matyáš Janda

7.V - Ondra Hradecký, Petr Šťastný, Alexandra Matoušová, Pavel Štěch, Ondřej Vopat, Michael Kozák, Jiří Bláha, Matyáš Janda Školní rok 2016/2017 - Let s App! - 1. národní cena Erasmus+ a etwinning, Quality Label 7.V - Ondra Hradecký, Petr Šťastný, Alexandra Matoušová, Pavel Štěch, Ondřej Vopat, Michael Kozák, Jiří Bláha, Matyáš

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 číslo: 98 Obsah: Slovo ředitele školy, První školní den, Naši prvňáčci Vyhodnocení sběru, bludiště a rozdíly Září 2017 TOCHOVICE

Více

Číslo 4. Ročník II. Červen 2012

Číslo 4. Ročník II. Červen 2012 Školní ilustrovaný magazín III. základní školy Jindřichův Hradec Číslo 4. Ročník II. Červen 2012 Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková,

Více

Rada žáků třída Natálka Soukopová třída Vojta Pátek třída Terka Pátková třída Josef Tomek

Rada žáků třída Natálka Soukopová třída Vojta Pátek třída Terka Pátková třída Josef Tomek 18. 5. 2017 Nová Říše Rada žáků Členové Rady žáků pro rok 2016/17 5. třída Zuzka Procházková - 6. třída Natálka Soukopová - 7. třída Vojta Pátek - 8. třída Terka Pátková - 9. třída Josef Tomek Stanovení

Více

14.vydání - březen 2009

14.vydání - březen 2009 14.vydání - březen 2009 Zájezd na dětskou lední revue v Hradci Králové Všichni jsme ( alespoň si to myslíme ) pracovali podle svých sil, a proto si na závěr prvního pololetí také zasloužíme odpovídající

Více

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ŠKOLNÍ ROK 2014/2015

ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 7. 10. Školní kolo soutěže PIŠQWORKY (8. a 9. třída) 1. místo Filip Parkan 2. místo Ondřej Linhart 3. místo Ladislav Drápal 4. místo Karel

Více

Malá knížka o Amálce

Malá knížka o Amálce Malá knížka o Amálce Ahoj, jmenuji se Amalthea, ale říkají mi Amálka. Jsem bájná koza, první pěstounka, která se starala o malého Dia, když se o něj nemohla postarat jeho vlastní maminka. Proto podle mne

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Září 2009 REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Během prázdnin započala v areálu naší školy rozsáhlá rekonstrukce jídelny a školního dvora. Jak dlouho potrvá nevíme. Snad do poloviny listopadu. Bohužel

Více

Odpoledne s rodiči Tř. Medvídků

Odpoledne s rodiči Tř. Medvídků Odpoledne s rodiči Tř. Medvídků Ke Dni dětí jsme měli připravené indiánské odpoledne na naší nové zahradě, na které jsme se všichni velmi těšili. Děti s rodiči měli plnit různé úkoly a vyrábět si indiánskou

Více

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století)

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) září prosinec duben červen duben 1989/1990 Ředitelem školy byl jmenován Miroslav Horák. Po prázdninách byla otevřena nová učebna informatiky

Více

Školní Revue. Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč

Školní Revue. Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč Školní Revue Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč Toto zařízení je sociální službou (řídí se dle Zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách), kde pracují odborně vzdělaní pracovníci, kteří dbají na nejvyšší

Více

ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 9. a 12. 10. Školní kolo PYTHAGORIÁDY (6. 8. třída) Nejúspěšnější řešitelé: 6. třída - Marek Poledna, Matěj Stoklasa 7. třída - Lucie

Více

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Ráno jsme se opět probudili do neslunečného dne. Dnešní den jsme potřebovali, aby nám počasí přálo a tak jsme poustevníkovi na hrad vzkázali, ať pošle

Více

ZPRAVODAJ ZŠ KUNOVICE, U PÁLENICE

ZPRAVODAJ ZŠ KUNOVICE, U PÁLENICE ZPRAVODAJ ZŠ KUNOVICE, U PÁLENICE LEDEN 2019 CO JSME ZVLÁDLI BĚHEM LEDNA POTKÁVALI JSME SE S RODIČI Na kavárničkách Na rodičáku k přihláškám na střední školy Na plese KAVÁRNIČKA S DOVEDNOSTMI KAVÁRNIČKA

Více

21 Seznam příloh. Příloha č.1 - Úspěchy v soutěžích. Příloha č.2 - Mistrovství ČR v šachu, tabulka. Příloha č.3 - Přednáška o polárních oblastech

21 Seznam příloh. Příloha č.1 - Úspěchy v soutěžích. Příloha č.2 - Mistrovství ČR v šachu, tabulka. Příloha č.3 - Přednáška o polárních oblastech 21 Seznam příloh Příloha č.1 - Úspěchy v soutěžích Příloha č.2 - Mistrovství ČR v šachu, tabulka Příloha č.3 - Přednáška o polárních oblastech Příloha č.4 - Ocenění školy za charitu Příloha č.5 Návštěva

Více

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny vám připravily: Jak to všechno začalo? str.

Více

AKTIVITY ŠKOLY. Akce Třída Termín

AKTIVITY ŠKOLY. Akce Třída Termín AKTIVITY ŠKOLY Akce Třída Termín 1. Sběr druhotných surovin Starého papíru 1. - 9. tř. říjen, duben Sběr přírodnin pro lesní zvěř (kaštany, žaludy) říjen - listopad 2.Výtvarné soutěže, akce Masky /čert,

Více

Fokus divadlo 2014. Barbora Genserová, studentka 5.B, se v silné konkurenci studentů středních škol umístila na 3. místě. Blahopřejeme!

Fokus divadlo 2014. Barbora Genserová, studentka 5.B, se v silné konkurenci studentů středních škol umístila na 3. místě. Blahopřejeme! Fokus divadlo 2014 Pod tímto názvem Filozoficko-přírodovědecká fakulta Slezské univerzity v Opavě vyhlásila na podzim 1. ročník soutěže o nejlepší divadelní recenzi a kritiku. Jelikož se v literárním semináři

Více

Recitační soutěž. Na začátku února proběhla na naší škole recitační

Recitační soutěž. Na začátku února proběhla na naší škole recitační PIKNIK Únor 2018 Strana 2 Divadlo Strana 3 Barevný týden Strana 4 Karneval Strana 5 Olympiáda ČJ Strana 5 Recitační soutěž Strana 6 Rozhovor 7 /PAGE/ Školní karneval Recitační soutěž Rozhovor Po třech

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel.

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 3.6. Vyhráli jsme :-)) Jako odměnu jsme dostali nanukové dorty :-))) 1.červen Dnešek byl dnem, kdy

Více