TOP AKCE E NA JIŽNÍ moravě R V ROCE 2019

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "TOP AKCE E NA JIŽNÍ moravě R V ROCE 2019"

Transkript

1 E NA JIŽNÍ moravě R V ROCE 2019

2 01 02 Mezinárodní den průvodců Slavnosti mandloní a vína Drahokamy a minerály Tišnov , Brno , Hustopeče , Tišnov Tradiční Mezinárodní den průvodců nabídne široký výběr tematických prohlídek města Brna s kvalifikovanými průvodci. Zažijte jedinečný foodfestival ve městě, které se pyšní největším mandloňovým sadem ve střední Evropě. Pokochejte se pohledem na kvetoucí mandloně, projděte se vinicemi, ochutnejte naše nejlepší vína a nejoriginálnější mandlové pochutiny od mistrů ve svém oboru! V těchto dnech zamíří milovníci drahých kamenů a dalších pokladů země do Tišnova na nejstarší českou burzu minerálů. Pánové zde mohou svým drahým polovičkám pořídit nějaký ten kamínek, a kdo má odvahu, může se speleology výjimečně propátrat i nitro zdejší krasové hory Květnice slavnosti moravského uzeného a vína , Hrad Veveří Fašanky, fašanky, Velká noc ide Slogan akce neznám lepší moravskou symfonii než uzené a víno mluví za vše. Návštěvníci zvolí krále moravských uzenářů tak, že ochutnají stovky specialit přítomných uzenářů a k tomu vína rodinných moravských vinařství i speciální piva. Festival otevřených sklepů Jaro na Podluží , Skanzen Strážnice Zvyky ze Slovácka od počátku postního období do Velikonoc jako je vynášení smrtky, nošení létečka, pletení velikonočních pomlázek, malování kraslic, šlahačka. Připraveny jsou též místní velikonoční pokrmy a Velikonoční jarmark , Podluží Návštěva věhlasných vinařství i menších vinařů a jejich sklepů na Podluží (Mikulčice, Moravská Nová Ves, Hrušky, Prušánky a Moravský Žižkov), kde nechybí ochutnávky vín, bohatý kulturní program, hudební vystoupení ani místní folklor. JazzFest Brno , Brno Mezinárodní jazzový festival, jehož součástí jsou nejen koncerty známých jazzových hvězd z Evropy i ze zámoří, ale i menší akce brněnské klubové scény. Velikonoční festival duchovní hudby , Brno Festival, tradičně rozprostřený do Svatého a Velikonočního týdne, svým programem v brněnských kostelích připomene vztah Starého a Nového zákona. IGNIS BRUNENSIS Valtické vinné trhy , Valtice Nejstarší, největší a nejprestižnější soutěžní přehlídka vín v České republice v areálu valtického zámku s mezinárodní účastí vystavovatelů.

3 03 04 Slavnosti chřestu a vína , Ivančice Ochutnávky chřestových pochoutek, kuchařská show, tradiční trhy, ochutnávka vín, hudební a taneční vystoupení, dechová a cimbálová muzika, tvořivé dílny. Festival muzejních nocí Brány muzeí, galerií a dalších kulturních center v celé ČR se otevřou od 18 hodin do půlnoci a nabídnou bohatý kulturní program. Brněnská muzejní noc Divadelní svět Brno , Brno EURO BIKE FEST , ATC Merkur Pasohlávky Víkend plný zábavy a vzrušení pod heslem: MOTORCYCLES, EXTREME SPORTS, ROCK & ROLL. Noc kostelů Jedinečná příležitost navštívit kostely a modlitebny na celém území České republiky a nahlédnout do jejich historie či ne vždy přístupných zákoutí. Spojeno s doprovodným kulturním programem, koncerty, přednáškami aj. IGNIS BRUNENSIS , Brno Mikulov Gourmet Festival , vybrané mikulovské restaurace 10. ročník gastronomického festivalu tradičních pokrmů v kombinaci s moravskými víny. Podávaná jídla budou opět vycházet z kuchyně rodu Dietrichsteinů. Concentus Moraviae Mezinárodní hudební festival vážné hudby Festivalové koncerty v inspirativním prostředí rozmanitých kostelů a zámků na Jižní Moravě a Vysočině. Festival je součástí celoevropského projektu České sny, v jehož rámci obvykle probíhá na 120 koncertů v 19 evropských státech. Podluží v písni a tanci , Tvrdonice Mezinárodní divadelní festival v brněnských divadlech. Součástí je již tradiční Noc kejklířů a pestrobarevný rej kostýmů na Slavnosti masek. SLOVÁCKÝ ROK 22. ročník mezinárodní soutěžní přehlídky ohňostrojů a dalších atraktivních akcí pro celou rodinu nejen v centru Brna, ale i na brněnské přehradě či na hradech Špilberk a Veveří. Folklorní slavnosti každoročně představující to nejzajímavější z regionu Podluží. Dechové hudby, dětské soubory, cimbálové muziky, soutěže v tanci i zpěvu nebo věhlasné sjíždění přespolních chas na vozech tažených koňmi. Každý programový den je ukončen lidovými veselicemi.

4 05 06 Svátky řemesel a krásy ušlechtilých koní , Kunštát V pestrém programu se v Panské zahradě představí pod širým nebem lidová i umělecká řemesla, jezdci a chovatelé koní, tradiční řemesla i rozličné dovednosti spojující po staletí člověka s koněm. Mezinárodní folklorní festival Strážnice , Strážnice Návštěvníci i členové desítek folklorních souborů z ČR i zahraničí každoročně zaplaví Strážnici krásou lidových krojů a tradic, lidových písní i tanců. Hudební festival Znojmo , Znojmo Ústředním motivem a inspirací bude letos hudba králů, která se hrála na různých královských dvorech. Jako projekt ve vlastní festivalové produkci si pořadatelé letos vybrali dílo Georga Friedricha Händela - Saul Čarovné tóny Macochy , Moravský kras Festival Boskovice , Boskovice XXVI. Mikulovské výtvarné sympozium Dílna , Zámek Mikulov Hudební festival, který Vás zavede do podzemí a přenese do magického prostředí jeskyní Moravského krasu. Koncerty různých hudebních žánrů doplněné o světelnou animaci či iluminaci. Již 27. ročník multižánrového kulturního festivalu pořádaného na podporu starobylé židovské čtvrti v Boskovicích. Letní výtvarné setkání českých a zahraničních umělců tvořících v prostorách mikulovského zámku. Krumlovské pivní slavnosti , Moravský Krumlov Rozlehlé nádvoří zámku v Moravském Krumlově ožije pivním festivalem. Milovníci piva si zde můžou vychutnat svůj oblíbený nápoj ve spojení s bohatým hudebním programem většinou rockových kapel. Slavnosti Pernštejnského panství , Nedvědice Rozmanitý historický program na hradě Pernštejně a v jeho podhradí. Rytíři a dobový turnaj, stylové trhy i občerstvení, ale i speciální jízdy parním vlakem. GRAND PRIX ČESKÉ REPUBLIKY Horňácké slavnosti , Velká nad Veličkou Tradiční slavnosti, které se konají každý rok ve Velké nad Veličkou a v Kuželově. Představují zemitý folklór regionu Horňácka na moravskoslovenském pomezí.

5 07 Slovácký rok 2. 8., Znojmo , Kyjov , Kyjov Pěstování okurek na Znojemsku má dlouholetou tradici. Slavnost okurek nabídne tradiční okurkový trh a speciální gastronomické menu, soutěže o nejlepší nakládanou okurku, rychlokvašku či soutěž zručnosti v plnění zavařovacích sklenic okurkami na čas. Doprovodná výstava zemědělské techniky. Královské město Kyjov se opět chystá přivítat Vás po 4 letech na nejstarším regionálním folklórním festivalu ČR. Slovácký rok má tradici již od roku Ukázky bohatství a krásy krojů, písní, tradic a zvyků, účast desítek národopisných souborů. Královské město Kyjov se opět chystá přivítat Vás po 4 letech na nejstarším regionálním folklórním festivalu ČR. Slovácký rok má tradici již od roku Ukázky bohatství a krásy krojů, písní, tradic a zvyků, účast desítek národopisných souborů. Grand Prix České republiky , Masarykův okruh, Ostrovačice Brněnský podnik Mistrovství světa silničních motocyklů je nejprestižnější motoristickou akcí v ČR. Závody světové motocyklové elity ve třídách 125 ccm, 250 ccm a Moto GP. Slovácký rok Slavnosti okurek Pálavské vinobraní Pálavské vinobraní , Mikulov Historický průvod, vystoupení folklorních souborů na náměstí, řemeslná tržnice v zámeckém parku, koncerty hvězd české hudební scény na amfiteátru, vinařský trh na zámku, mistrovství ČR v rozeznávání vůní ve víně a další. Historický průvod, vystoupení folklorních souborů na náměstí, řemeslná tržnice v zámeckém parku, koncerty hvězd české hudební scény na amfiteátru, vinařský trh na zámku, mistrovství ČR v rozeznávání vůní ve víně a další. Slavnosti chleba Maraton hudby Brno , Brno Multižánrový hudební festival. Nepřetržitý tok živých profesionálních i amatérských hudebních produkcí nejrůznějších žánrů po celém městě Brně , Slup MARATON HUDBY historické slavnosti , Oslavany , Mikulov Oslavanské ročník tohoto ojedinělého setkání folklórních souborů z celé Jižní Moravy. Program tradičně doplňuje jarmark s ukázkami původních řemesel, které si mohou návštěvníci i vyzkoušet. Součástí je také výstava historické zemědělské a vojenské techniky, program pro děti nebo zpívaná mše svatá. Dávno před tím, než se staly Oslavany hornickým městem, král Přemysl Otakar I. požehnal privilegia zdejšího kláštera. Slavnosti tuto dávnou tradici připomínají a uspokojí zejména milovníky rytířů a středověkého životního stylu. Znojemské historické vinobraní , Znojmo Slavnosti vína a burčáku, přehlídka hudby, tance, zábavy, kostýmová podívaná v centru královského města Znojma, rytířské turnaje, velkolepý královský průvod i ohňostroj. Hornické slavnosti , Zastávka u Brna V hornickém regionu se o slavnostech otevírají jinak nepřístupné industriální památky, hornická muzea a ožívají staré zvyky spojené s dávným havířským řemeslem. Voní tu kouř z parních lokomotiv, hraje muzika a ochutnávají se hornická jídla.

6 09 10 Břeclavské svatováclavské slavnosti , Břeclav Vítání sv. Martina , Blansko Outdoorový festival Rajbas , Blansko Kulturní program, tradiční jarmark lidových řemesel, taneční zábava, multižánrová přehlídka kapel, dětský folklorní festival, slavnostní mše v kostele svatého Václava, krojový průvod centrem města, hodová zábava s dechovou hudbou. Burčákové slavnosti , Hustopeče Víte, co jsou to horenská rada, burčáková policie, podzemní vojsko či Burčáková unie? Jakou hodnotu má platidlo zvané Búro? Už jste viděli obří kvasinku vinnou? Vše najdete na Burčákových slavnostech v Hustopečích. Třídenní oslavy sladkého bouřlivého moku provází originální dávka humoru a recese. Valtické vinobraní , Valtice Slavnost vína, burčáku a dobré nálady. Velké množství krojovaných, dětských národopisných souborů, mužských a ženských sborů, ale i hlavních ikon moderní hudby. Čtyřdenní slavnosti na počest patrona města, sv. Martina. Koncerty, pochod světýlek pro děti, přehlídka mladých a archivních vín, řemeslný jarmark a historický průvod městem v čele se sv. Martinem na bílém koni. Svatomartinský Mikulov , Mikulov 9. ročník Svatomartinského Mikulova. Na Zámku bude probíhat Svatomartinský košt mladých vín Mikulovské vinařské podoblasti, na Náměstí jarmark spojený s folklorním a hudebním programem. 11. listopadu Mikulov navštíví i svatý Martin na bílém koni v doprovodu krojované chasy. Ve vybraných restauracích bude nabízeno husí menu. Svatomartinský košt , Brno Vinařský fond pořádá již 15. ročník tradičního koštu prvního vína nového ročníku. Každoročně mohou návštěvníci na náměstí Svobody v Brně ochutnat 100 druhů vín od vinařů z Moravy a Čech. BITVA U SLAVKOVA Celorepublikové setkání cestovatelů, dobrodruhů a outdoorových nadšenců. Přednášky, výstavy, besedy a soutěžní promítání filmů s cestovatelskou tématikou výročí bitvy u Slavkova , Slavkov a Slavkovské bojiště Vzpomínkové akce jako připomínka bitvy u Slavkova r. 1805, vojáci v dobových uniformách, rekonstrukce bitvy, pochody a manévry, ohňostroj, řemeslný jarmark a mnoho dalšího. Brněnské Vánoce , Brno Tradiční vánoční trhy v centru města. Bohatý kulturní program, gastronomické a řemeslné stánky, betlém, zookoutek, mikulášská nadílka a mnoho dalšího. Změna termínů a programů vyhrazena.

7 Centrála cestovního ruchu - Jižní Morava, z.s.p.o. Radnická 2, Brno info@ccrjm.cz Tel.:

MIKULOV. město s vůní jihu. TOP akce 2010 duben září. Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. PRAHA BRNO WIEN EVROPSKÁ UNIE

MIKULOV. město s vůní jihu. TOP akce 2010 duben září. Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. PRAHA BRNO WIEN EVROPSKÁ UNIE MIKULOV město s vůní jihu TOP akce 2010 duben září D PRAHA Pl BRNO D Sk A WIEN EVROPSKÁ UNIE Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. Zahájení sezony Regionálního muzea v Mikulově 1. dubna 2010

Více

FOLKLOR A VÍNO 2018 KALENDÁŘ FOLKLORNÍCH A VINAŘSKÝCH AKCÍ NA MIKULOVSKU

FOLKLOR A VÍNO 2018 KALENDÁŘ FOLKLORNÍCH A VINAŘSKÝCH AKCÍ NA MIKULOVSKU FOLKLOR A VÍNO 2018 KALENDÁŘ FOLKLORNÍCH A VINAŘSKÝCH AKCÍ NA MIKULOVSKU 6. 1. Perná * Košt vín * 27. 1. 20.00 Drnholec * 10. krojový ples * 27. 1. 20.00 Jevišovka * Vinařský ples * 27. 1. 20.00 Pasohlávky

Více

Folklor a víno 2017 KALENDÁŘ FOLKLORNÍCH A VINAŘSKÝCH AKCÍ NA MIKULOVSKU

Folklor a víno 2017 KALENDÁŘ FOLKLORNÍCH A VINAŘSKÝCH AKCÍ NA MIKULOVSKU Folklor a víno 2017 KALENDÁŘ FOLKLORNÍCH A VINAŘSKÝCH AKCÍ NA MIKULOVSKU 7. 1. Perná * Ochutnávka mladých vín * 28. 1. 20.00 Drnholec * Krojový ples * 28. 1. 20.00 Jevišovka * Vinařský ples * 4. 2. 20.00

Více

Folklor a víno. Kalendář folklorních a vinařských akcí

Folklor a víno. Kalendář folklorních a vinařských akcí Folklor a víno 2019 Kalendář folklorních a vinařských akcí Vítejte na Mikulovsku! LEDEN 19. 1. 2019 20.00 DRNHOLEC Kulturní dům Myslivecký ples MS Rozvoj Drnholec www.drnholec.eu 19. 1. 2019 20.00 JEVIŠOVKA

Více

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Leden sobota 17. 1. 2015 = 1. Velkolosinský ples (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel MK Rajo s. r. o.) Únor neděle 1. 2. 2015 = Setkání s rysem Od 13

Více

Akce Obce Šardice 2014

Akce Obce Šardice 2014 Akce Obce Šardice 2014 datum pořadatel název akce LEDEN 11.1.2014 MS HUBERT Šardice Myslivecký ples 18.1.2014 FoS Šardičan Krojový ples 28.1.2014 MŠ Interaktivní muzikoterapeutická pohádka ÚNOR 1.2.2014

Více

Kalendář akcí. na jižní Moravě. www.jizni-morava.cz www.czechconvention.com www.moraviaconvention.cz

Kalendář akcí. na jižní Moravě. www.jizni-morava.cz www.czechconvention.com www.moraviaconvention.cz Rok české hudby 2014, Leoš JANÁČEK 160. výročí narození. Kalendář akcí na jižní Moravě 2014 www.jizni-morava.cz www.czechconvention.com www.moraviaconvention.cz LEDEN Novoroční Brno PF 2014 1. 1. 2014

Více

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Leden sobota 17. 1. 2015 = 1. Velkolosinský ples (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel MK Rajo s. r. o.) Únor neděle 1. 2. 2015 = Setkání s rysem Od 13

Více

Seznam schválených žádostí v ZJMK - D1

Seznam schválených žádostí v ZJMK - D1 Seznam schválených žádostí v ZJMK - D1 poř. č. IČ nebo rok narození příjemce dotace: účel dotace/příspěvku/daru druh dotace (provoz/ investice) navrhovaná částka/ schválená částka * v Kč (název projektu;

Více

Pozvánka do Zlínského kraje

Pozvánka do Zlínského kraje Pozvánka na tiskovou konferenci při příležitosti konání veletrhu Regiontour 2015 15. 1. 2015 Pozvánka do Zlínského kraje Zlínský kraj turistický region Východní Morava Východní Morava je regionem s nezaměnitelným

Více

Kulturní akce Obce Šardice 2017

Kulturní akce Obce Šardice 2017 Kulturní akce Obce Šardice 2017 datum pořadatel název akce LEDEN 14.1.2017 MS HUBERT Šardice Myslivecký ples, DH Šardičanka 21.1.2017 SRPŠ Společenský ples 22.1.2017 ZŠ T.G. Masaryka Šardice Dětský ples

Více

NABÍDKA PARTNERSTVÍ A PROPAGAČNÍCH SLUŽEB

NABÍDKA PARTNERSTVÍ A PROPAGAČNÍCH SLUŽEB NABÍDKA PARTNERSTVÍ A PROPAGAČNÍCH SLUŽEB Vážení obchodní přátelé, dovolte, abychom Vám představili nabídku partnerské spolupráce při pořádání a organizačním zajištění tradičních kulturně společenských

Více

Turistická informační centra v Jihomoravském kraji

Turistická informační centra v Jihomoravském kraji Turistická informační centra v Jihomoravském kraji Baťův kanál Informační centrum, Zámecká 2, Veselí nad Moravou www.batacanal.cz Mail: abk@batacanal.cz Tel.: 420 518 325 330, Bílé Karpaty Vzdělávací a

Více

Jízda králů Vlčnov

Jízda králů Vlčnov Jízda králů Vlčnov 24. 5. - 26. 5. 2019 Co možná nevíte 8 000 3 2011 Akci navštíví celkem více než 8 000 lidí Třídenní program plný folkloru Od roku 2011 zapsána v UNESCO 5 000 93 Nedělní program navštíví

Více

Vysokomýtské Městské slavnosti 2018 se uskuteční Život města Vysoké Mýto Pondělí, 20 Srpen :46

Vysokomýtské Městské slavnosti 2018 se uskuteční Život města Vysoké Mýto Pondělí, 20 Srpen :46 Druhý zářijový víkend patří ve Vysokém Mýtě tradičním Městským slavnostem. Letos se konají od pátku 7. září do neděle 9. září a nabídnou spoustu kulturních zážitků, zábavu i jarmark. Městské slavnosti

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Divadelní festivaly Datum vytvoření 15.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehlídka hlavních českých divadelních festivalů Způsob využití Výklad nové

Více

2. 3.1. Novoroční turnaj ve futsalu, Městská sportovní hala. Kontakt: Pavel Nečas, tel.: 608 300 700

2. 3.1. Novoroční turnaj ve futsalu, Městská sportovní hala. Kontakt: Pavel Nečas, tel.: 608 300 700 Akce 2010 leden 2. 3.1. Novoroční turnaj ve futsalu, Městská sportovní hala. Kontakt: Pavel Nečas, tel.: 608 300 700 9.1. Tříkrálový volejbalový turnaj, Městská sportovní hala. Kontakt: Centrum volného

Více

správný cíl Vaší cesty

správný cíl Vaší cesty správný cíl Vaší cesty KULTURNÍ AKCE HRADECKO ČERVEN 2014 31. května - 1. června, sobota - neděle 9:00 ZA PRVNÍMI ZEMĚDĚLCI DO MLADŠÍ DOBY KAMENNÉ Archeopark pravěku Všestary Pokud si chcete pravěk zažít

Více

ŠPINDLERŮV MLÝN město zážitků.

ŠPINDLERŮV MLÝN město zážitků. ŠPINDLERŮV MLÝN město zážitků ŠPINDLERŮV MLÝN město zážitků PŘEHLED AKCÍ ŠPINDLEROVSKÁ ZIMA 2017 / 2018 Přehled nejdůležitějších akcí v zimní sezóně 2017 / 2018 Innogy Špindl Ski Openning Předsilvestrovská

Více

Kulturní a společenské aktivity v DS Lidická Strakonice červenec/ 2011

Kulturní a společenské aktivity v DS Lidická Strakonice červenec/ 2011 červenec/ 2011 4.7. Návštěva cukrárny s doprovodem - 13.00-15.00 hod. cukrárna Pod Hvězdou 7.7. Bohoslužba slova / duchovní individuální návštěvy 12.7. Přednáška Muzea Strakonice - Rožmberkové a Jižní

Více

19. ročník NÁRODOPISNÝCH

19. ročník NÁRODOPISNÝCH DĚDINA NA POMEZÍ HANÁCKÉHO SLOVÁCKA A BRNĚNSKA OBEC TĚŠANY TĚŠANY www.outesany.cz Obec Těšany 19. ročník NÁRODOPISNÝCH 1.-3. 9. 2017 Představení tradičních řemesel Vystoupení folklorních souborů a cimbálové

Více

KALENDÁŘ AKCÍ OBCE LUTÍN 2015 kulturní, společenské a sportovní akce v obou částech obce

KALENDÁŘ AKCÍ OBCE LUTÍN 2015 kulturní, společenské a sportovní akce v obou částech obce KALENDÁŘ AKCÍ OBCE LUTÍN 2015 kulturní, společenské a sportovní akce v obou částech obce Datum Název akce Stručný popis akce Pořadatel Místo konání akce 1.1. Novoroční výstup na Velký Kosíř 27. ročník

Více

Město mnoha tváří

Město mnoha tváří Město mnoha tváří Architektonická krása a renesanční atmosféra se zde snoubí s moderním uměním a kulturou sgrafitové fasády, dominanta zámecké věže, výstavy současných umělců, pěvecká vystoupení hvězd

Více

VINOHRADSKÉ VINOBRANÍ 2012 PŘEDSTAVÍ ŽIVOT NA DVOŘE KARLA IV.

VINOHRADSKÉ VINOBRANÍ 2012 PŘEDSTAVÍ ŽIVOT NA DVOŘE KARLA IV. Praha 3, 12. září 2012 - Největší a nejstarší oslavy vína v metropoli Vinohradské vinobraní 2012, které proběhnou v pátek 14. a sobotu 15. září na náměstí Jiřího z Poděbrad, představí, jak se hodovalo

Více

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu Zastupitelstvo města Česká Lípa se na svém zasedání dne 15.února 2017 usnesením

Více

P R O G R A M. 65. ročníku Mezinárodního folklorního festivalu Strážnice 2010 28. ročníku festivalu Dětská Strážnice 2010

P R O G R A M. 65. ročníku Mezinárodního folklorního festivalu Strážnice 2010 28. ročníku festivalu Dětská Strážnice 2010 P R O G R A M 65. ročníku Mezinárodního folklorního festivalu Strážnice 2010 28. ročníku festivalu Dětská Strážnice 2010 Čtvrtek 24. 6. 2010 9.30-11.30 hod. amfiteátr Bludník Zahraniční pořad pro školy

Více

HANÁ regionální produkt. Přinášíme Vám to pravé z Hané

HANÁ regionální produkt. Přinášíme Vám to pravé z Hané HANÁ regionální produkt Přinášíme Vám to pravé z Hané Asociace regionálních značek Regionální značky v číslech 26 regionů (+ další spolupracující) Koordinátoři: 17 MAS, 5 destinační agentury, 4 jiné NNO

Více

Akce v Uherském Hradišti, týden Kunovské léto

Akce v Uherském Hradišti, týden Kunovské léto Akce v Uherském Hradišti, týden 24. 15. - 19.6.2016 Kunovské léto Dětský folklorní festival vznikl v roce 1994 z iniciativy bývalých členů folklorního souboru Kunovjan se snahou o vytvoření nové tradice

Více

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá Datum Čas Název akce Místo konání sobota 1.12. 15.00-18.00 Doneste si zvoneček, rozsvítíme stromeček aneb VELKÝ POHÁDKOVÝ MEJDAN Vánoční dílny neděle 2.12. 09.00-18.00 Advent na náměstí - Reprodukovaná

Více

KALENDÁŘ TRADIČNÍCH AKCÍ

KALENDÁŘ TRADIČNÍCH AKCÍ KALENDÁŘ TRADIČNÍCH AKCÍ 2019 www.regionboskovicko.cz MIKROREGION BOSKOVICKO AKCE 2019 6. dubna BOSKOVICE Zahájení turistické sezóny aneb Putování s Velenem 1. května BOSKOVICE Boskovické běhy a Turisté

Více

Veřejný program 2011

Veřejný program 2011 Veřejný program 2011 Centrum Bavaria Bohemia Freyung 1 92539 Schönsee Tel.: +49(0)9674-92 48 77 Fax: +49(0)9674 91 30 67 Mail: info@cebb.de Internet: www.bbkult.net Leden 2011 27.11.10 31.01.11 Výstava

Více

BABSKÉ HODY TĚŠANY. Tradiční řemesla / Folklorní soubory / Cimbálová muzika Soutěž Těšanský koláč / Lanové a další aktivity pro děti

BABSKÉ HODY TĚŠANY. Tradiční řemesla / Folklorní soubory / Cimbálová muzika Soutěž Těšanský koláč / Lanové a další aktivity pro děti DĚDINA NA POMEZÍ HANÁCKÉHO SLOVÁCKA A BRNĚNSKA OBEC TĚŠANY TĚŠANY narodopisneslavnosti.cz outesany.cz Obec Těšany Tradiční řemesla / Folklorní soubory / Cimbálová muzika Soutěž Těšanský koláč / Lanové

Více

Týden

Týden správný cíl Vaší cesty Týden 9. 11. - 15. 11. 2013 Opravené Šimkovy sady v Hradci Králové jsou již otevřené veřejnosti. Ač ještě zbývají dvě kolaudace, lidé se již mohou parkem bezpečně procházet. Sady

Více

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 15. do 17. prosince - Broumovsko

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 15. do 17. prosince - Broumovsko Adventní trh v broumovském klášteře, Galavečer boxu, koncert skupiny Lucie revival, přednáška, charitativní běh, taneční programy, prohlídky kláštera, turnaj v šipkách a v mariáši. To jsou tipy na některé

Více

TEMPLÁŘSKÉ SLAVNOSTI JSOU ZA DVEŘMI

TEMPLÁŘSKÉ SLAVNOSTI JSOU ZA DVEŘMI Tisková zpráva Dne: 9. srpna 2012 Místo: Vsetín Organizace: Město Vsetín a Muzeum regionu Valašsko, příspěvková organizace Zlínského kraje, Dům Kultury Vsetín, Agentura pro ekonomický rozvoj Vsetínska,

Více

PROGRAMOVÝ OBŠŤASTNÍK

PROGRAMOVÝ OBŠŤASTNÍK DOLNÍ PODLUŽÍ HORNÍ PODLUŽÍ JIŘETÍN POD JEDLOVOU PROGRAMOVÝ OBŠŤASTNÍK ČERVENEC - SRPEN 2017 POZVÁNKY NA SPORTOVNÍ, KULTURNÍ A SPOLEČENSKÉ AKCE, TAKÉ O PRÁZDNINÁCH VÁS ZVEME ZA ZAJÍMAVOU NABÍDKOU V OBCÍCH

Více

Kulturní akce pro rok 2016 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2016 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2016 v obci Velké Losiny Leden sobota 9. 1. 2016 = Volejbalový turnaj (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel obec Velké Losiny a restaurace AZ) pátek 15. 1. 2016 = 2. Velkolosinský

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ CENTRA SPOLEČNÝCH

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ CENTRA SPOLEČNÝCH ZPRAVODAJ CSS č. 2. INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ CENTRA SPOLEČNÝCH SLUŽEB mikroregionu MIKULOVSKO, jaro 2017. Vážení občané, milí přátelé. v letošním prvním, v pořadí však již druhém čísle našeho zpravodaje Vám

Více

Aktivity CCRJM. březen 2013. www.ccrjm.cz

Aktivity CCRJM. březen 2013. www.ccrjm.cz Aktivity CCRJM březen 2013 Souhrn aktivit CCRJM Tvorba turistických produktů, programů, výletů Propagační materiály (distribuce), webové prezentace Fam tripy a press tripy domácí i zahraniční (Německo,

Více

1. Dům kultury Vsetín, spol. s r. o., IČ 47972114 v celkové výši 74.400 Kč na akce: Chrám i tvrz 22. Vsetínský jazzový festival

1. Dům kultury Vsetín, spol. s r. o., IČ 47972114 v celkové výši 74.400 Kč na akce: Chrám i tvrz 22. Vsetínský jazzový festival Rada Zlínského kraje dne 23. 3. 2015, usnesení č. 0221/R07/15 a Zastupitelstvo Zlínského kraje dne 29. 4. 2015 usnesení č. 0471/Z16/15 rozhodli o poskytnutí účelových neinvestičních dotací z Fondu kultury

Více

CIMBÁLOVÁ MUZIKA NOTEČKA

CIMBÁLOVÁ MUZIKA NOTEČKA CIMBÁLOVÁ MUZIKA NOTEČKA Cimbálová muzika Notečka z Břeclavi Charvátské Nové Vsi vznikla koncem roku 2006 a v současné době se skládá ze dvanácti členů. Pod uměleckým vedením Vladimíra Beneše se muzika

Více

PROSINEC KULTURNÍ AKCE

PROSINEC KULTURNÍ AKCE PROSINEC prof. Dr. František Hamza, 150 let od narození - výstava o životě a díle prof. Dr. Hamzy Foyer pavilónů FAB - otevřeno denně od 8.00 do 17.00 hodin vyhlašujeme doplňovací slosovatelnou soutěž.

Více

MORAVSKÉ VINAŘSKÉ STEZKY

MORAVSKÉ VINAŘSKÉ STEZKY MORAVSKÉ VINAŘSKÉ STEZKY Luboš Kala 19. 3. 2013 Nadace Partnerství Pomáháme lidem chránit a zlepšovat jejich životní prostředí. Jakou formou pomáháme? Udělováním grantů Inspirací dobrými příklady Poskytováním

Více

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_135 Datum: 7.4.

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_135 Datum: 7.4. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV.

Více

Newsletter PODZIM

Newsletter PODZIM Newsletter PODZIM 2018 www.hradecko.eu JEN TAK NA ÚVOD Léto už je definitivně za námi, listí začalo vesele měnit barvu Letošní podzim na Hradecku jsme úspěšně odstartovali již tradiční oslavou vína a burčáku

Více

Program Kurzu krajanů 2014

Program Kurzu krajanů 2014 l. týden 25. 7. Program Kurzu krajanů 2014 odjezd z Prahy příjezd účastníků kurzu do Dobrušky ubytování oficiální zahájení kurzu, - seznámení se s účastníky kurzu - společná večeře 26. 7. 27. 7. rozřazovací

Více

Seznam schválených žádostí v RJMK - D1

Seznam schválených žádostí v RJMK - D1 Seznam schválených žádostí v RJMK - D1 poř. č. IČ nebo rok narození příjemce dotace: účel dotace/příspěvku/daru druh dotace (provoz/ investice) schválená částka * v Kč (název projektu; název akce) 1 68081448

Více

Kulturní akce pro rok 2016 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2016 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2016 v obci Velké Losiny Leden sobota 9. 1. 2016 = Volejbalový turnaj (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel obec Velké Losiny a restaurace AZ) pátek 15. 1. 2016 = 2. Velkolosinský

Více

Program pro skupiny: Cena: Kč 1.150, -/os.ubytování v hotelu (Kč 990,-/os. ubytování nad vinnými sklepy)

Program pro skupiny: Cena: Kč 1.150, -/os.ubytování v hotelu (Kč 990,-/os. ubytování nad vinnými sklepy) Krajinou Lichtenštejnů Přijeďte se přesvědčit o jedinečnosti Lednicko-valtického areálu. Tento unikátní park o rozloze okolo 280 km2 tvořil mocný rod Lichtenštejnů po dobu tří staletí a od roku 1996 je

Více

Vážení čtenáři, Centrum společných služeb (CSS) Realizujeme, opravujeme, stavíme...

Vážení čtenáři, Centrum společných služeb (CSS) Realizujeme, opravujeme, stavíme... Vážení čtenáři, listujete III. vydáním zpravodaje Mikroregionu Hodonínsko, který je vydáván v rámci projektu Posilování administrativní kapacity na bázi meziobecní spolupráce. Skončilo období letních prázdnin,

Více

Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem

Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem Publikováno na Prima Nápady (http://napady.iprima.cz) Domů > Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem Hrady i zámky se obvykle v zimním čase

Více

Oslavy 750 let města Vysokého Mýta Život města Vysoké Mýto Středa, 25 Červenec :57

Oslavy 750 let města Vysokého Mýta Život města Vysoké Mýto Středa, 25 Červenec :57 Město Vysoké Mýto slaví v tomto roce 750 let od svého založení českým králem Přemyslem Otakarem II. Po celý rok zde probíhají kulturní, společenské a sportovní akce. Do oslav se zapojila většina vysokomýtských

Více

Folklorní agentura Buchlov Ing. Miloslav Hrdý František Hrňa ,

Folklorní agentura Buchlov Ing. Miloslav Hrdý František Hrňa , název datum pořadatel místo popis akce Zmrzlé kule - Petangue 13.01.2018 PK Stříbrné kule, Alena Horáková Knižní bazar 08.02.2018 Buchlovjánek a Československé kulturní centrum ČSKC Čtvrtek 8. února 12

Více

Jízda králů a setkání rodáků ve Skoronicích, 8. 9. 2013 KALENDÁRIUM 2013. www.ccrjm.cz www.jizni-morava.cz www.moraviaconvention.

Jízda králů a setkání rodáků ve Skoronicích, 8. 9. 2013 KALENDÁRIUM 2013. www.ccrjm.cz www.jizni-morava.cz www.moraviaconvention. Jízda králů a setkání rodáků ve Skoronicích, 8. 9. 2013 KALENDÁRIUM 2013 www.ccrjm.cz www.jizni-morava.cz www.moraviaconvention.cz LEDEN Novoroční Brno PF 2013 1. 1. Novoroční cyklistická jízda z náměstí

Více

Týden 22. 8. - 28. 8. 2015

Týden 22. 8. - 28. 8. 2015 správný cíl Vaší cesty Týden 22. 8. - 28. 8. 2015 Nejenom lavičky Václava Havla nacházejí svá místa po světě Hradec Králové se může pyšnit navíc i čerstvě otevřenou Galerií Václava Havla. Každý, kdo si

Více

ZÁŘÍ KULTURNÍ AKCE. 4. září Navštivte mini muzeum HL Centrum historie HL, hodin (zadní vchod od Konferenčního sálu HL

ZÁŘÍ KULTURNÍ AKCE. 4. září Navštivte mini muzeum HL Centrum historie HL, hodin (zadní vchod od Konferenčního sálu HL prof. Dr. František Hamza, 150 let od narození - výstava o životě a díle prof. Dr. Hamzy Foyer pavilónů FAB - otevřeno denně od 8.00 do 17.00 hodin Spolu se Spolkem přátel Hamzova parku a arboreta a s

Více

Týden

Týden správný cíl Vaší cesty Týden 30. 11. - 6. 12. 2013 Zveme Vás na bohatou nadílku kulturních akcí na Hradecku. Druhý adventní víkend: Královéhradecké informační centrum spolu s Hradeckou kulturní a vzdělávací

Více

Dopřejte Vaší lásce luxus!

Dopřejte Vaší lásce luxus! Dopřejte Vaší lásce luxus! Budete ubytováni v jedné z nejúžasnějších historických budov jižní Moravy. Dům Pánů z Vizovic je zařazen mezi kulturní památky a představuje tak ideální místo pro Váš romantický

Více

SRPEN KULTURNÍ AKCE. Městské památkové zóny Pardubického kraje výstavy v Centru historie - dle otevírací doby Centra historie od do 16.

SRPEN KULTURNÍ AKCE. Městské památkové zóny Pardubického kraje výstavy v Centru historie - dle otevírací doby Centra historie od do 16. SRPEN prof. Dr. František Hamza, 150 let od narození - výstava o životě a díle prof. Dr. Hamzy Foyer pavilónů FAB - otevřeno denně od 8.00 do 17.00 hodin Městské památkové zóny Pardubického kraje výstavy

Více

Úplné znění od

Úplné znění od Úplné znění od 5. 5. 2019 STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC ZASTUPITELSTVO MĚSTA OLOMOUCE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 10/2018, o nočním klidu, ve znění obecně závazných vyhlášek č. 3/2019 a č. 6/2019 Zastupitelstvo

Více

18. října 15. podzimní zavírání Hamzova parku a arboreta

18. října 15. podzimní zavírání Hamzova parku a arboreta prof. Dr. František Hamza, 150 let od narození - výstava o životě a díle prof. Dr. Hamzy Foyer pavilónů FAB - otevřeno denně od 8.00 do 17.00 hodin vyhlašujeme doplňovací slosovatelnou soutěž. Slosovatelné

Více

SVATOVÁCLAVSKÉ VINOBRANÍ 2019

SVATOVÁCLAVSKÉ VINOBRANÍ 2019 Vážení vinaři, dovolujeme si Vás oslovit s nabídkou prezentovat Vaše vinařství na akci SVATOVÁCLAVSKÉ VINOBRANÍ 2019 Celá akce je zaměřená na prezentaci českých a moravských vinařství a jejich produktů

Více

Březnové programy ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm

Březnové programy ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm tisková zpráva ze dne 8. března 2016 Březnové programy ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm VALAŠSKÝ ROK 2016 20. 3. 2016, od 10.00 - KVĚTNÁ NEDĚLE v kostele sv. Anny v Dřevěném městečku

Více

Tip na výlet: Hradozámecká noc proběhne na mnoha místech v Čechách a na Moravě

Tip na výlet: Hradozámecká noc proběhne na mnoha místech v Čechách a na Moravě Publikováno na Prima Nápady (http://napady.iprima.cz) Domů > Tip na výlet: Hradozámecká noc proběhne na mnoha místech v Čechách a na Moravě Tip na výlet: Hradozámecká noc proběhne na mnoha místech v Čechách

Více

Kalendárium Strážnicka pro rok 2008 18. 1. 18. 1. 19. 1. 20. 1. 20. 1. 25. 1. 25. 1. 26. 1. 26. 1. 26. 1. Leden Hasičská zábava Hroznová Lhota, pořadatel SDH, 518 327 120, hroznova.lhota@cmail.cz, www.hroznovalhota.cz

Více

Komunikace, koordinace, spolupráce základní podmínky rozvoje CR

Komunikace, koordinace, spolupráce základní podmínky rozvoje CR Komunikace, koordinace, spolupráce základní podmínky rozvoje CR Setkání pracovníků CR, Dolní Kounice 29.-30. 10. 2009 Realizované projekty v rámci ROP NUTS II Jihovýchod (2007-2013) Kongresová, veletržní

Více

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. pro. Muzea východních Čech v Hradci Králové

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. pro. Muzea východních Čech v Hradci Králové Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro MATEŘSKÉ ŠKOLY 2017 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391, +420 604

Více

Přehled kulturních a sportovních akcí na rok 2018

Přehled kulturních a sportovních akcí na rok 2018 Přehled kulturních a sportovních akcí na rok 2018 Datum a čas Popis akce Pořadatel Místo konání 20.1.2018 ve 20.00 Sportovní bál, hraje Orchidea TJ Svatobor Hrádek 25.1.2018 v 16:30 Kadeřnické odpoledne

Více

XVIII. Slovácký rok v Kyjově 2011 regionální folklorní festival kyjovského Dolňácka

XVIII. Slovácký rok v Kyjově 2011 regionální folklorní festival kyjovského Dolňácka Tisková zpráva Město Kyjov, garant festivalu Městské kulturní středisko Kyjov Masarykovo nám. 30, 697 22 Kyjov Masarykovo nám. 34, 697 01 Kyjov Mgr. František Lukl, MPA starosta, prezident festivalu Mgr.

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně SRPEN 2014 Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Město Slavičín Vás

Více

Veřejný program 2012

Veřejný program 2012 Veřejný program 2012 Centrum Bavaria Bohemia Freyung 1 92539 Schönsee Tel.: +49 (0) 9674-92 48 77 Fax: +49 (0) 9674 91 30 67 email: info@cebb.de Internet: www.bbkult.net Leden 2012 4. 1. 2012 I 19.00 h

Více

SOUTĚŽE VE ZPĚVU, V TANCI A O STÁRKOVSKÉ PRÁVO

SOUTĚŽE VE ZPĚVU, V TANCI A O STÁRKOVSKÉ PRÁVO Obecní úřad Tvrdonice a Slovácký Podlužácký krůžek Tvrdonice vyhlašují jako součást 58. ročníku národopisných slavností Podluží v písni a tanci ve dnech 3. - 5. června 2011 SOUTĚŽE VE ZPĚVU, V TANCI A

Více

Apartmánový dům u Brněnské přehrady

Apartmánový dům u Brněnské přehrady Apartmánový dům u Brněnské přehrady Nabízíme Vám lukrativní investiční příležitost v podobě apartmánového domu nedaleko Brněnské přehrady. Původně malý penzion, stavba určená k rodinné rekreaci, je nyní

Více

Oslavy 10. výročí obnovení krajské samosprávy

Oslavy 10. výročí obnovení krajské samosprávy Oslavy 10. výročí obnovení krajské samosprávy Den Jihomoravského kraje 5. června 2010 v Brně započaly oslavy desátého výročí obnovení krajské samosprávy v České republice tedy i Jihomoravského kraje. Oslavy

Více

SOUTĚŽE VE ZPĚVU, V TANCI A O STÁRKOVSKÉ PRÁVO

SOUTĚŽE VE ZPĚVU, V TANCI A O STÁRKOVSKÉ PRÁVO Obecní úřad Tvrdonice a Slovácký Podlužácký krůžek Tvrdonice vyhlašují jako součást 62. ročníku národopisných slavností Podluží v písni a tanci ve dnech 5. - 7. června 2015 SOUTĚŽE VE ZPĚVU, V TANCI A

Více

Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska (SHS ČMS) je dobrovolná, zájmová, nestranická a nevládní organizace sdružující především

Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska (SHS ČMS) je dobrovolná, zájmová, nestranická a nevládní organizace sdružující především Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska (SHS ČMS) je dobrovolná, zájmová, nestranická a nevládní organizace sdružující především historické obce nebo jejich části, na jejichž území jsou zachovány

Více

KALENDÁŘ AKCÍ NA ROK 2016

KALENDÁŘ AKCÍ NA ROK 2016 KALENDÁŘ AKCÍ NA ROK 2016 UŽIJTE SI KAŽDÝ DEN ROKU 2016! LEDEN 14. 1. Husův sbor O SKAUTINGU A JIZERSKÝCH HORÁCH vyprávění Jiřího Veselého doprovázené promítáním 16. 1. Restaurace a minipivovar Veselka

Více

R a d a m ě s t a Z l í n a

R a d a m ě s t a Z l í n a S t a t u t á r n í m ě s t o Z l í n USNESENÍ R a d a m ě s t a Z l í n a 9. schůze 9. 5. 2018 74/9R/2018 žadatele "Spolek LešetínZlín" (IČO: 22822054), 24300 Kč, IV. LEŠETÍN FEST, 1. září 2018, Lešetín

Více

1 z 5 24.7.2013 14:22

1 z 5 24.7.2013 14:22 1 z 5 24.7.2013 14:22 Česky English Česká republika Česká republika - památky, kultura, kina, galerie, výstavy, zábava, příroda, sport, Unesco Úvod Česká republika Praha Aktuálně Města a obce Ubytování

Více

VALTICKÉ PODZEMÍ. Petr Krejčík 602 349 821 krejcik@chateau-lednice.cz

VALTICKÉ PODZEMÍ. Petr Krejčík 602 349 821 krejcik@chateau-lednice.cz VALTICKÉ PODZEMÍ Petr Krejčík 602 349 821 krejcik@chateau-lednice.cz Víno, radostná komodita, která letí Spotřeba vína v ČR již 20 let roste (5/l osobu za 10 let), to je cca 5 mil. hl. - trh má velikost

Více

Dnes a v pátek můžete navštívit výstavu vánočních dekorací klientů Domova Dolní zámek v Teplicích nad Metují.

Dnes a v pátek můžete navštívit výstavu vánočních dekorací klientů Domova Dolní zámek v Teplicích nad Metují. Rozsvěcení vánočních stromů, Adventní koncerty, Den otevřených dveří na gymnáziu, Gastroden, divadla, předvánoční programy pro děti, fotbalový a florbalový turnaj, Zimní táboření na Hvězdě. To jsou tipy

Více

Mezinárodní festival. Romale

Mezinárodní festival. Romale Mezinárodní festival Romale Naši drazí přátelé a milovníci romské hudby, dovolte, abych vás všechny tímto pozvala na další ročník mezinárodního romského festivalu "ROMALE" romská oslava / Gypsy Celebration,

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ DOBROVOLNÉHO SVAZKU OBCÍ MIKULOVSKO

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ DOBROVOLNÉHO SVAZKU OBCÍ MIKULOVSKO INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ DOBROVOLNÉHO SVAZKU OBCÍ MIKULOVSKO 6/2019 Centrum společných služeb Z P R A V O D A J ÚVODNÍ SLOVO Milí přátelé, občané i návštěvníci Mikulovska. Dostává se k Vám letošní první a

Více

150 let Turnovsko kralupské dráhy 5. a 6. září 2015

150 let Turnovsko kralupské dráhy 5. a 6. září 2015 150 let Turnovsko kralupské dráhy 5. a 6. září 2015 Průvodce oslavami V letošním roce uplyne již 150 let od zahájení provozu na významné železniční spojnici Turnova a Kralupy nad Vltavou, turnovsko kralupské

Více

Advent ve sklepních uličkách 2012. www.landumlaa.at

Advent ve sklepních uličkách 2012. www.landumlaa.at Advent ve sklepních uličkách 2012 www.landumlaa.at Vítejte na adventu ve sklepních uličkách Laa a okolí je skvostná krajina ve Weinviertelu která zve k prodlení, láká k setrvání a k životu prožívanému

Více

TÝDEN NA KOLE 2013 Otevírání evropské dálkové cyklotrasy EuroVelo 9

TÝDEN NA KOLE 2013 Otevírání evropské dálkové cyklotrasy EuroVelo 9 TÝDEN NA KOLE 2013 Otevírání evropské dálkové cyklotrasy EuroVelo 9 Jubilejní 10. mezinárodní cyklojízda, otevírání evropské dálkové trasy EuroVelo 9 v Jihomoravském kraji a Dolním Rakousku s tématem bio

Více

ICM Bruntál, Dr. E. Beneše 47, 79201 Bruntál. Zpravodaj Informačního centra pro mládež Bruntál při NZDM OPEN HOUSE Bruntál Bruntálsko 17.

ICM Bruntál, Dr. E. Beneše 47, 79201 Bruntál. Zpravodaj Informačního centra pro mládež Bruntál při NZDM OPEN HOUSE Bruntál Bruntálsko 17. Občan a stát: Pavilon v parku dostane nové zázemí Volný čas: ZMĚNA V DIVADLE: Drahé tety a já - detektivní komedie místo hry Play Strindberg. Prostor u hudebního pavilonu v bruntálském městském parku získá

Více

PROGRAM. Karlštejnské vinobraní 2018

PROGRAM. Karlštejnské vinobraní 2018 PROGRAM Karlštejnské vinobraní 2018 Po oba dny Státní hrad Karlštejn Královský šenk s ochutnávkou vín po celý den 14.30 Císař Karel přichází - příchod průvodu římského císaře Karla IV. a jeho choti Elišky

Více

Rybářské slavnosti 2006

Rybářské slavnosti 2006 Rybářské slavnosti 2006 Druhý ročník Rybářských slavností Třeboň se uskutečnil ve dnech 25.-27.8.2006. Pořadatelem těchto slavností byla MAS Třeboňsko o.p.s., partnerem Rybářství Třeboň a.s. a spoluorganizátorem

Více

Oslavy výročí 750 let města

Oslavy výročí 750 let města Oslavy výročí 750 let města LEDEN: NOVOROČNÍ PŘÍPITEK A OHŇOSTROJ Novoroční přípitek se starostou města Jeseníku, zahájení oslav 750 let města, ohňostroj. 1. ledna, 17:30, Masarykovo náměstí KONCERT DUENDE

Více

MULTIŽÁNROVÝ KULTURNÍ FESTIVAL FESTIVAL, který kulturně a společensky spojí celou Vysočinu. Je to multižánrové setkání měst a obyvatel Kraje Vysočina. S přesahem do celé České republiky. 2 FESTIVAL, který

Více

SOUTĚŽE VE ZPĚVU, V TANCI A O STÁRKOVSKÉ PRÁVO

SOUTĚŽE VE ZPĚVU, V TANCI A O STÁRKOVSKÉ PRÁVO Obecní úřad Tvrdonice a Slovácký podlužácký krůžek v Tvrdonicích vyhlašují jako součást 65. ročníku národopisných slavností Podluží v písni a tanci ve dnech 1. - 3. června 2018 SOUTĚŽE VE ZPĚVU, V TANCI

Více

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání.

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. {jathumbnail off} Začneme první adventní nedělí od 10 hodin trhem na polickém

Více

Den Zlínského kraje od 9 hod. do 13 hod. - cimbálová muzika Malina, Bigband ZUŠ Zlín-Malenovice a výtvarný obor dílny za 21. Budovou.

Den Zlínského kraje od 9 hod. do 13 hod. - cimbálová muzika Malina, Bigband ZUŠ Zlín-Malenovice a výtvarný obor dílny za 21. Budovou. Akce - školní rok 2015/2016 Září Výstava absolventů výtvarného oboru - vestibul VO ZUŠ Říjen Den Zlínského kraje 3.10.2015 od 9 hod. do 13 hod. - cimbálová muzika Malina, Bigband ZUŠ Zlín-Malenovice a

Více

Vysočina Tourism, příspěvková organizace

Vysočina Tourism, příspěvková organizace Vysočina Tourism, příspěvková organizace 1 2 Novinky na Vysočině Nově otevřeno v roce 2015 Centrum služeb pro turisty Řásná (leden) Znovuotevřeno Informační centrum Elektrárny Dukovany (leden) Ekologické

Více

Program na leden 2012

Program na leden 2012 Program na leden 2012 Po Čt 9.1. Setkání s klienty - diskuse s p. ředitelem - od 14.00 hod. na jídelně 12. 1. Vystoupení Církevní mateřské školy z Pacova - od 13.30 hod. na společ. místnosti Pá 6.1. Mše

Více

aktualizace k CELKOVÝ PŘEHLED

aktualizace k CELKOVÝ PŘEHLED JEDINEČNÁ ARCHEOLOGICKÁ PAMÁTKA VELKOMORAVSKÉ DOBY Významný turistický cíl jižní Moravy. V 8. 10. st. hrad s rozsáhlým až 50 ha podhradím. Archeologickými výzkumy doloženo 12 kostelů, knížecí palác, mohutné

Více

Nabídka produktů vinařské turistiky a marketingová podpora CCRJM. Brno, 22. 5. 2014

Nabídka produktů vinařské turistiky a marketingová podpora CCRJM. Brno, 22. 5. 2014 Nabídka produktů vinařské turistiky a marketingová podpora CCRJM Brno, 22. 5. 2014 Jižní Morava vinařský region!? Je potřeba hledat to, co nás od ostatních odlišuje a to využít jako konkureční výhodu.

Více

ČERVEN KULTURNÍ AKCE. 5. června Objevte krásu Afriky MVDr. Přemysl Rabas, ředitel Safariparku Dvůr Králové nad Labem Konferenční sál HL od 16.

ČERVEN KULTURNÍ AKCE. 5. června Objevte krásu Afriky MVDr. Přemysl Rabas, ředitel Safariparku Dvůr Králové nad Labem Konferenční sál HL od 16. ČERVEN prof. Dr. František Hamza, 150 let od narození - výstava o životě a díle prof. Dr. Hamzy - Foyer pavilónů FAB - otevřeno denně od 8.00 do 17.00 hodin Spolu se Spolkem přátel Hamzova parku a arboreta

Více

KALENDÁŘ AKCI PRO ROK 2012

KALENDÁŘ AKCI PRO ROK 2012 KALENDÁŘ AKCI PRO ROK 2012 LEDEN Diskotéka Termín: 6. 7.1., 13. 14.1., 20. 21.1., 27. 28.1.2012 od 21.00 hod. Místo konání: sál Disco Clubu Kinopolis, ul. Mikulovská 1025, Valtice Organizátor: Disco Club

Více