Děkanát Hranice. Pastorační plán Ten, kdo si ponechá vlastní talenty, ztratí je; ten, kdo je daruje pro dobro bližního, rozmnožuje je.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Děkanát Hranice. Pastorační plán Ten, kdo si ponechá vlastní talenty, ztratí je; ten, kdo je daruje pro dobro bližního, rozmnožuje je."

Transkript

1 Děkanát Hranice Pastorační plán Ten, kdo si ponechá vlastní talenty, ztratí je; ten, kdo je daruje pro dobro bližního, rozmnožuje je. Benedikt XVI.

2 1. Současná situace 1.1. Ve farnostech Bělotín V této farnosti je málo mládeže. Pastorační aktivity jsou směřovány do sídelní farnosti kněze = Hustopeče. 2 lidi se aktivně zapojují do akcí animátorů. Černotín V této farnosti je schola, která se skládá převážně z vysokoškolaček, takže funguje tak napůl. Farnost má dostatek ministrantů, též hlavně dospělých a jeden menší, kteří jsou nadšeni do ministrování, ale akcí mimo farnost se nezúčastňují. Celkově je ve farnosti mládež v počtu 10 lidí. Drahotuše Je zde kolem 10 mládežníků Někteří zpívají ve schole. Scholu tvoří většinou mladé rodiny. Při větších akcích jako je farní den nebo živý betlém, fungují všichni. Je zde hodně dětí předškolního věku a 1. stupeň ZŠ. Jako školáci zde ministrují 4 ministranti. Dolní Újezd Zpívá zde schola o 12 lidech, dále sbor 15 farníků, ministrant zde není žádný. Děti se zde schází výjimečně, spíše o významných událostech jako jsou Vánoce a hody. Pravidelně se schází 3-4 děti, mládež v počtu 5 na nedělních mši sv. Hlinsko Místní mládež spolupracuje s farností Lipník. Hranice Farnost je aktivní. Můžeme zde nalézt dvě scholy, spolča. Je to centrum děkanátu, proto zde probíhá většina akcí animátorů. Je zde též Centrum pro rodinu Jitřenka, s kterou se animátoři snaží spolupracovat. Celkově je farnost ale rozskupinkovaná a skupiny navzájem se sebou moc nekomunikují. Hranice, Ústí Farnost má 5 ministrantů. Ve schole pravidelně zpívá 9 členů. Ústí patří pod farnost Hranice, nicméně vesnice je aktivní a schopná si zorganizovat vlastní aktivity. Horní Újezd V této farnosti jsou 2 ministranti. V roce 2015 zde proběhla Antiochia. Po této misijní akci zde vzniklo spolčo, které však po nějaké době zaniklo. Hustopeče Centrální farnost, která má pod sebou Bělotín, Černotín a Špičky. Začíná se zde rozjíždět malá schola. Fungují zde každoroční tábory pro děti. Jednou za 14 dní je zde spolčo pro všechny farnosti.

3 Jezernice Malá farnost, která funguje společně s farnostmi Podhoří a Loučka (spojeny jedním knězem). Tato farnost se rozjíždí k životu, vzniklo zde spolčo. Nicméně ve farnosti není moc mládeže. Zdejší kněz se snaží více zapojovat a úkolovat mládežníky, kteří mu pomáhají. Více viz Podhoří. Jindřichov V této farnosti je 9 ministrantů. Ve schole, která se skládá ze starších zpěváků, se schází 7 lidí. Centrem společenského dění ve vsi jsou hasiči. Loučka Je zde málo dětí, mládežník 1. Farnost funguje s farnostmi Podhoří a Jezernice. Veškerý program je nabízen paralelně ve všech třech farnostech. Více viz Podhoří. Lipník Farnost Lipník nad Bečvou je živá farnost. Zdejší kněz je otevřený pastoračním aktivitám. Funguje zde spolčo středoškoláků a vysokoškoláků a fungující schola. Problémem farnosti je, že zde chybí menší děti a neexistují ministrantské schůzky. V této farnosti je několik animátorů, kteří se zapojují do děkanátních akcí. Osek Existuje zde schola, ve které zpívá 7 holek. Dále jsou zde 2 ministranti. V neděli na mši se objeví až 20 dětí. Partutovice Partutovická farnost je pospolitou dědinou. Když se něco ujme jako dobrá tradice, dobře to zde funguje. Partutovická schola zpíva zpravidla ve 4 členech. Pravidelně se zde schází Mariánky z ostravsko-opavské. Také zde dorůstá malé množství mládeže 2. st. ZŠ. Spousty dětí chodí do náboženství, nicméně rodiče je do kostela nevodí. Paršovice V této farnosti je poměrně mnoho dětí, nicméně spolčo pro ně zatím není. Ve farnosti jsou 3 ministranti. Dále zde vznikla malá schola. Mládeže ve farnosti moc není. Animátorky Adéla a Karolína se zapojují do děkanátních akcí. Podhoří Farnosti Podhoří, Jezernice a Loučka tvoří tzv. TRIANGL (jednotka 7 mladých lidí + kněze). Jendou za rok zde probíhají tábory pro děti, jednou za měsíc spolčátko pro děti, dětské mše. Existuje zde adorační kapela. Animátoři jsou aktivní i v pastorační radě, spolčo pro mládež funguje jednou za dva měsíce. Potštát Misijní farnost, ve které v létě 2017 proběhla Antiochia, která odstartovala nové pastorační aktivity. Ministranti jsou zde tři. Schola zde není, ale chrámový sbor tvořený dobrými zpěváky, ne vždy však vřelými křesťany. Jsou zde mladé rodiny, které aktivně fungují při liturgii a dá se říci, že tvoří jednu evangelizační buňku.

4 Soběchleby V této farnosti je dostatek mladých lidí, kteří mají zájem založit společenství, zatím se však nepovedlo. Zájem o oživení farnosti je od těch samých lidí, aktivní mládežníci jsou především z obce Radotín. Ve farnosti působí 8 ministrantů (3 mladší a 6 starších nebo už dospělých). Střítež Farnost s 5 ministranty. Schola zde funguje, ovšem skládá se z dospělých farníků. Stejně jako v sousední farnosti Jindřichov, i zde je centrem kulturního dění spolek dobrovolných hasičů. Špičky Je zde kolem 5 ministrantů, ale nikdo, kdo by se aktivně zapojoval do akcí mládeže. Pár lidí chodilo na přípravu na biřmování do Hustopeč, ale i když spolčo pokračuje dál, ze Špiček tam lidi nechodí. Týn V této farnosti je málo dětí i mládežníků, o jejichž pastoraci se stará místní katechetka. Všechovice Tato farnost bývala velmi živá. V této farnosti bylo mnoho animátorů. Nicméně spousty mladých lidí se žení/vdává, a tak animátoři odchází. Funguje zde spolčo dospělých a příměstský tábor. Mladí v této farnosti se setkávají, nicméně spíše příležitostně, chybí setkání za účelem modlitby V děkanátu Animátoři Každý měsíc se pravidelně setkává skupina 9 animátorů. Dále s námi aktivně spolupracuje dalších 10 mládežníků. Na schůzkách animátorů bývají laicky zastoupeny farnosti: Černotín (2), Hranice (1), Lipník (1), Paršovice (2), Podhoří (2), Soběchleby (1), Jezernice (2) Animátoři se schází pravidelně každý měsíc na faře v Hranicích. Na termínu se vždy domlouváme dopředu pomocí sociálních sítí, neboť tento způsob se nejlépe osvědčil. Na animátorských schůzkách se plánují akce a animátoři jsou úkolováni. Při plánování bývá kromě animátorů zpravidla přítomen kaplan pro mládež a děkan. Každý z animátorů má svou funkci, nicméně ne vždy se dařilo animátory rovnoměrně úkolovat. Schůzky animátorů se snažíme zatraktivnit hraním her a různými poznávacími aktivitami či posezením v restauraci, neboť jsme zjistili, že animátoři se mezi sebou málo znají.

5 Nedaří se nám přilákat nové animátory, protože mnoho lidí má pocit, že na to nemají, dále si spousty lidí myslí, že jsme VIP skupina, která je uzavřená. Mládežníci sice kladně reagují na prosbu o pomoc na různých akcích, nicméně bojí se nálepky animátor. Komunikace s kněžími se za poslední tři roky velmi zlepšila. Zástupce za děkanát se snažil navázat osobní vztah s každým knězem. Máme pocit, že kněží se více zajímají o akce mládeže a také nás více podporují. Propagace akcí se v minulosti moc nedařila. Ke každé akci je vytvořen plakátek, který visí v kostelích. Existuje roční plán akcí, který je posílán do každé farnosti děkanátu. Jeho zmenšená verze je rozdávána na každé animátorské akci. Na facebooku funguje skupina Mládež děkanátu Hranice 135 členů, dále jsou akce sdíleny a FB stránce farnosti Hranice a na webu farnosti Hranice, akce jsou také pravidelně sdíleny přes , který animátoři pravidelně posílají ke každé akci. Nicméně si uvědomujeme, že chybí osobní pozvání, které je nejúčelnější. Sociální sítě jsou dobrým pomocníkem pro již oslovené mládežníky, ale málokdy osloví neaktivního věřícího. Nejednou se nám stalo, že jsme informaci o konané akci podali se značným zpožděním.

6 2. Pravidelné akce v děkanátu Studentské mše Studentské mše započaly v roce Scházíme pravidelně 4-6krát do roka. Na mše zveme zajímavé hosty, kteří dokáží oslovit mládež. Studentské mše zpravidla hudebně doprovází některá z děkanátních schol, protože se snažíme zapojit co nejvíce mladých. Po mši se pravidelně scházíme u čaje na hranické faře. Cesta světla Tato akce se koná pravidelně každý rok v době velikonoční. Tuto aktivitu se snažíme směřovat do farností, o jejichž životě moc nevíme, abychom touto cestou navázaly kontakty s mládeží farnosti. Děkanátní setkání mládeže Děkanátní setkání je pořádáno jednou za dva roky. Tohle setkání se střídá s arcidiecézním setkání mládeže, které organizuje ADCM. Na děkanátním setkání se snažíme nabídnout pestrý program ve formě přednášek a workshopů. Setkání schól Děkanátní setkání schol je akcí, která je pořádána jednou do roka, konkrétně v červnu. Na této akci se sejdou scholy, které působí v děkanátu. Každá schola zazpívá dvě písně, na konci setkání všechny scholy zazpívají společnou píseň, která je předem určena. Duchovní aktivity Během školního roku se téměř pravidelně setkáváme v kostele, abychom se společně pomodlili. Snažíme se, aby program, který nabízíme, byl pestrý a atraktivní pro mládež. Kromě pravidelných studentských mší se setkáváme na modlitbě růžence, adoraci, Teize modliteb večeru chval a jiných. Společenské aktivity V našem plánu akcí je dáván prostor i na společenské aktivity jako je např. bowling, drakiáda a jiné aktivity, při kterých se můžeme setkávat. V minulosti bylo opomenuto budování osobního vztahu mezi animátory. Právě tyto společenské aktivity nám pomáhají budovat vztahy mezi sebou navzájem a tím pádem se zlepšuje komunikace mezi mladými v děkanátu.

7 3. Cíle děkanátu Hlavním cílem děkanátu je získání nových aktivních animátorů zejména ve věku let. Avšak uvědomujeme si, že i pastorace dětí na druhém stupni základní školy je velmi důležitá, neboť přechod na střední školu je nejkritičtějším obdobím, kdy spousty mladých lidí od víry odpadá. Proto chceme oslovovat děti, které navštěvují náboženství, ale také ty, kteří chodí v jednotlivých farnostech do spolča či na přípravu biřmování. Udržet dobrý vztah mezi animátory a kněžími. Oslovit mládež i skrze zábavné akce a tím s ní vybudovat vztahy. Doposud jsme se orientovali spíše na duchovní akce, které sice přibližovaly mládež k Bohu, nicméně jsme zapomínali na budování vzájemných vztahů mezi mladými. Novým cílem je tedy mít v programu sportovní, zábavné a spontánní akce. Seznámit i neaktivní farnosti s pojmem animátor a s akcemi, které vytváříme. Chceme jim dát najevo, že i oni jsou součástí hranického děkanátu a že s nimi počítáme. Chceme pořádat akce i v odlehlejších farnostech/vsích děkanátu, i když jsme si vědomi nízké účasti. Tam, kde to bude je trochu možné, využívat i ostatních akcí farnosti, centra pro rodinu, centra pro života mládeže v Rajnochovicích i salesiánského klubu mládeže ve Fryštáku. Uvědomujeme si, že v našem děkanátu máme i misijní farnosti (bývalé Sudety), ve kterých není moc věřících, a tak se budeme snažit plánovat v těchto místech akce, které jsou atraktivní pro širokou veřejnost (viz Antiochia) Velkým problémem mnohých farností jsou skupinky vytvořené mezi farníky (např. ministranti, schóla, animátoři, spolča), tyto skupinky mezi sebou málo komunikují a nespolupracují spolu. Velkým cílem do budoucna je stavět mosty a podpořit vzájemnou spolupráci mladých. Zpracovali a schválili: Animátoři děkanátu Hranice P. Mgr. Petr Utíkal, kaplan pro mládež děkanátu Hranice P. Jiří Doležel, děkan děkanátu Hranice Hranice

8

Děkanát Přerov. Tříletý plán práce s mládeží

Děkanát Přerov. Tříletý plán práce s mládeží Děkanát Přerov Tříletý plán práce s mládeží 2017 2020 Drazí mladí, Duch svatý dnes nadále v Církvi mocně působí, a jeho plody jsou hojné do té míry, do jaké jsme ochotni otevřít se jeho obnovující síle.

Více

PASTORAČNÍ PLÁN VIZOVICKÉHO DĚKANÁTU

PASTORAČNÍ PLÁN VIZOVICKÉHO DĚKANÁTU PASTORAČNÍ PLÁN VIZOVICKÉHO DĚKANÁTU Jsme animátoři zástupci jednotlivých farností našeho děkanátu, kterým není lhostejný život jejich farního společenství, ani život všech lidí v jejich širokém okolí.

Více

Děkanát Kyjov. Tříletý plán práce s mládeží 2011 2013. On nás pobízí jít k druhým, zapaluje v nás oheň lásky, činí z nás misionáře Boží lásky.

Děkanát Kyjov. Tříletý plán práce s mládeží 2011 2013. On nás pobízí jít k druhým, zapaluje v nás oheň lásky, činí z nás misionáře Boží lásky. Děkanát Kyjov Tříletý plán práce s mládeží 2011 2013 Drazí mladí, Duch svatý dnes nadále v Církvi mocně působí, a jeho plody jsou hojné do té míry, do jaké jsme ochotni otevřít se jeho obnovující síle.

Více

Děkanát Veselí nad Moravou

Děkanát Veselí nad Moravou Děkanát Veselí nad Moravou Tříletý plán práce s mládeží 2011 2013 Drazí mladí, Duch svatý dnes nadále v Církvi mocně působí, a jeho plody jsou hojné do té míry, do jaké jsme ochotni otevřít se jeho obnovující

Více

Arcidiecéze olomoucká Děkanát Valašské Klobouky

Arcidiecéze olomoucká Děkanát Valašské Klobouky Arcidiecéze olomoucká Děkanát Valašské Klobouky Tříletý plán práce s mládeží 2014-2016 Úvod Tento pastorační plán vznikl ve Valašských Kloboukách dne 25. 10. 2014. Plán vypracovali: Marie Lišková (asistent

Více

Děkanát Uherské Hradiště

Děkanát Uherské Hradiště Děkanát Uherské Hradiště Tříletý plán práce s mládeží 2011 2013 Výchozí situace: Situace v jednotlivých farnostech Ne všechny farnosti z děkanátu jsou v animátorech zastoupeny, a proto zde nejsou informace

Více

Děkanát Svitavy. Tříletý plán práce s mládeží 2007 2010

Děkanát Svitavy. Tříletý plán práce s mládeží 2007 2010 Děkanát Svitavy Tříletý plán práce s mládeží 2007 2010 Drazí mladí, Duch svatý dnes nadále v Církvi mocně působí, a jeho plody jsou hojné do té míry, do jaké jsme ochotni otevřít se jeho obnovující síle.

Více

Arcidiecéze olomoucká. Děkanát Valašské Klobouky. Tříletý plán práce s mládeží

Arcidiecéze olomoucká. Děkanát Valašské Klobouky. Tříletý plán práce s mládeží Arcidiecéze olomoucká Děkanát Valašské Klobouky Tříletý plán práce s mládeží 2018 2020 Úvod Tento pastorační plán vznikl ve Valašských Kloboukách dne 28.3.2018. Plán vypracovali: Eva Pitrunová (laický

Více

Animátoři farní animátory děkanátní animátoři animátorské spolčo Farnosti scholy a ministranti spolča tábory

Animátoři farní animátory děkanátní animátoři animátorské spolčo Farnosti scholy a ministranti spolča tábory Animátoři - Každá farnost má své farní animátory, kteří vedou scholy, ministranty, spolča apod. - Kromě toho se schází děkanátní animátoři animátorské spolčo Setkání jednou měsíčně ve Vsetíně s kaplanem

Více

Děkanát Přerov. Tříletý plán práce s mládeží 2014 2017. On nás pobízí jít k druhým, zapaluje v nás oheň lásky, činí z nás misionáře Boží lásky.

Děkanát Přerov. Tříletý plán práce s mládeží 2014 2017. On nás pobízí jít k druhým, zapaluje v nás oheň lásky, činí z nás misionáře Boží lásky. Děkanát Přerov Tříletý plán práce s mládeží 2014 2017 Drazí mladí, Duch svatý dnes nadále v Církvi mocně působí, a jeho plody jsou hojné do té míry, do jaké jsme ochotni otevřít se jeho obnovující síle.

Více

INFORMÁTOR. Maria není cílem naší cesty, ale je znamením na cestě. (Joachim kardinál Meisner)

INFORMÁTOR. Maria není cílem naší cesty, ale je znamením na cestě. (Joachim kardinál Meisner) ročník XXI číslo 3 duben 2018 INFORMÁTOR FARNOSTÍ HRANICE NA MORAVĚ, STŘÍTEŽ NAD LUDINOU, JINDŘICHOV Maria není cílem naší cesty, ale je znamením na cestě. (Joachim kardinál Meisner) Nabídka akcí MOTOMŠE

Více

Děkanát Šumperk. Šumperk. Tříletý plán práce s mládeţí

Děkanát Šumperk. Šumperk. Tříletý plán práce s mládeţí Děkanát Šumperk Šumperk Tříletý plán práce s mládeţí 2018 2020 1. Souč asna situače a) Jednotlivé farnosti Šumperk Funguje náboţenství pro středoškoláky, navazující na přípravu na biřmování, je tu schola

Více

INFORMÁTOR. 3 květen Přijmi mě pod svou mateřskou ochranu! FARNOSTÍ HRANICE NA MORAVĚ, STŘÍTEŽ NAD LUDINOU, JINDŘICHOV.

INFORMÁTOR. 3 květen Přijmi mě pod svou mateřskou ochranu! FARNOSTÍ HRANICE NA MORAVĚ, STŘÍTEŽ NAD LUDINOU, JINDŘICHOV. ročník XX číslo 3 květen 2017 INFORMÁTOR FARNOSTÍ HRANICE NA MORAVĚ, STŘÍTEŽ NAD LUDINOU, JINDŘICHOV Přijmi mě pod svou mateřskou ochranu! Nabídka akcí MOTOMŠE Motorkářská mše svatá na zahájení motorkářské

Více

9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 14:00 Mše svatá ke cti Panny Marie v Nové Dědině Za farníky z Nové Dědiny Jména Panny Marie

9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 14:00 Mše svatá ke cti Panny Marie v Nové Dědině Za farníky z Nové Dědiny Jména Panny Marie Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 11. 9. do 18. 9. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky 11 9:30 Mše svatá v ě 24. neděle v mezidobí Mše svatá v Renotech

Více

MLÁDEŽ DĚKANÁTU ZLÍN. 3 letý pastorační plán mládeže děkanátu Zlín

MLÁDEŽ DĚKANÁTU ZLÍN. 3 letý pastorační plán mládeže děkanátu Zlín 3 letý pastorační plán mládeže děkanátu Zlín Ahoj! Jsme animátoři děkanátu Zlín a chtěli bychom Ti ve stručnosti představit stav našeho děkanátu Náš krásný děkanát Zlín se nachází přesně na rozhraní tří

Více

Pastorační priority brněnské diecéze. R. D. Mgr. Roman Kubín, biskupský delegát pro pastoraci, církevní školství a vzdělávání v brněnské diecézi

Pastorační priority brněnské diecéze. R. D. Mgr. Roman Kubín, biskupský delegát pro pastoraci, církevní školství a vzdělávání v brněnské diecézi Pastorační priority brněnské diecéze R. D. Mgr. Roman Kubín, biskupský delegát pro pastoraci, církevní školství a vzdělávání v brněnské diecézi Pastorace Posláním pastorace je zabývat se konkrétními situacemi

Více

INFORMÁTOR. 4 květen 2016 NOC KOSTELŮ FARNOSTÍ HRANICE NA MORAVĚ, STŘÍTEŽ NAD LUDINOU, JINDŘICHOV. Kostel Stětí sv. Jana Křtitele Hranice

INFORMÁTOR. 4 květen 2016 NOC KOSTELŮ FARNOSTÍ HRANICE NA MORAVĚ, STŘÍTEŽ NAD LUDINOU, JINDŘICHOV. Kostel Stětí sv. Jana Křtitele Hranice NOC KOSTELŮ 10. 6. 2016 Kostel Stětí sv. Jana Křtitele Hranice 17:50 18:00 Zvony 18:00 18:30 Korunka k Božímu milosrdenství 18:30 19:15 HDPS, vedoucí Taťána Jonasová 18:30 20:45 Výstup na věž 19:15 19:45

Více

Farní shromáždění 2017

Farní shromáždění 2017 Farní shromáždění 2017 Obsah 1) Úkony duchovní správy za rok 2016 (křty, pohřby, svátosti, ) 2) Hospodaření farnosti Stav financí Příjmy sbírky, dary, dotace, nájmy, Výdaje rekonstrukce, energie, akce,

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB Drahotuše - sv.vavřinec Telefony: fara , o.radomír

POŘAD BOHOSLUŽEB Drahotuše - sv.vavřinec Telefony: fara , o.radomír POŘAD BOHOSLUŽEB Drahotuše - sv.vavřinec Telefony: fara 581 616 139, o.radomír 731 626 515 V týdnu od 28.1. 2018 Partutovice - sv.mikuláš Potštát - sv. Bartoloměj SO 27.1. Slavíč 17:00 Drahotuše 8:00 NE

Více

Kalendář farností Drahotuše, Partutovice, Potštát, Jezernice, Loučka, Podhoří 2008 LEDEN

Kalendář farností Drahotuše, Partutovice, Potštát, Jezernice, Loučka, Podhoří 2008 LEDEN 2008 LEDEN 1 Út Nový rok-matky Boží PM. Den modl.za mír 2 St sv. Bazil a Řehoř 3 Čt 4 Pá 5 So 6 Ne Návštěvy nemocných Potštát - Živý Betlém Tříkrálová sbírka Zjevení Páně 7 Po Karneval - Drahotuše - únor

Více

9:30 Mše svatá v Medlově 11:00 Mše svatá v Renotech 18:00 Adorace doprovázená rytmickými písněmi 8:00 Za živou a + rodinu a duše v očistci

9:30 Mše svatá v Medlově 11:00 Mše svatá v Renotech 18:00 Adorace doprovázená rytmickými písněmi 8:00 Za živou a + rodinu a duše v očistci Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 2. 10. do 9. 10. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky Po 3 Út 4 St Čt Pá 27. neděle v mezidobí 2 Mše svatá v ě Mše

Více

Prezentace akcí

Prezentace akcí Prezentace akcí Diecézního centra mládeže v Brně a Diecézního centra života mládeže Mamre v Osové Bítýšce 2019-2020 Kurz animátorů - Dvouletý kurz pro ty, kteří se chtějí aktivně zapojit ve farnosti -

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově Římskokatolická farnost. neděle v mezidobí Za farníky 9 Mše svatá v ě 3 Od 9:00 hod. návštěva nemocných skupina I. Mše svatá v Renotech Společná modlitba svatého růžence Společná modlitba svatého růžence

Více

farka@antiochia.cz; http://farka.antiochia.cz; kancelář: 581 616 139, 608 344 586 o.radomír 731 626 515, o.petr 736 522 840, Vojta 732 670 688

farka@antiochia.cz; http://farka.antiochia.cz; kancelář: 581 616 139, 608 344 586 o.radomír 731 626 515, o.petr 736 522 840, Vojta 732 670 688 Všemohoucí, věčný Bože, když se tvůj jednorozený Syn stal člověkem, byl ti představen v chrámě; my si to dnes připomínáme a pokorně prosíme: očisti naše nitro, abychom mohli předstoupit před tebe. 1.čt.:

Více

40 dní duchovní šance pro každého z nás Popeleční středou jsme vykročili do postní doby 40 dnů, které nás mají připravit na prožívání zmrtvýchvstání

40 dní duchovní šance pro každého z nás Popeleční středou jsme vykročili do postní doby 40 dnů, které nás mají připravit na prožívání zmrtvýchvstání 40 dní duchovní šance pro každého z nás Popeleční středou jsme vykročili do postní doby 40 dnů, které nás mají připravit na prožívání zmrtvýchvstání Krista. Současná doba přináší nová ohrožení, ale také

Více

Prezentace akcí 2014 2015 WWW.BRNO.SIGNALY.CZ

Prezentace akcí 2014 2015 WWW.BRNO.SIGNALY.CZ Prezentace akcí 2014 2015 Kefasfest 27. 29. 6. 2014 - P. Bende a P. Helan. Žamboši, SBM a další -Prostor pro hudbu, divadlo a kulturu - www.kefasfest.cz Expedice Albánie země orlů 20. 31. 7. 2014 - Pokud

Více

tě velebí kdekterý národ.

tě velebí kdekterý národ. Infolist 17. 8. 2014 20. a 21. týden v mezidobí farností Drahotuše,Partutovice,Potštát,Jezernice,Loučka,Podhoří Bože, tys připravil všem, kdo tě milují, dary větší, než jsme schopni si představit; vlej

Více

Duchovní program ve školním roce 2017/2018

Duchovní program ve školním roce 2017/2018 Škola všemi smysly, rozumem a srdcem Duchovní program ve školním roce 2017/2018 Konkrétní zaměření školního roku 2017/2018 Motto roku: Spolu je to lepší! Pouze společná práce naší školy bude mít srdce.

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 15. 11. do 22. 11. 2015 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 15. 11. do 22. 11. 2015 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Římskokatolická farnost V TÝDNU od 15. 11. do. 11. 15 www.farnostunicov.cz 33. neděle v mezidobí Za živé a + farníky zvláště za všechny oslavence v měsíci listopadu 15 Sbírka na Charitu Mše svatá v ě Mše

Více

Kód základní sídelní jednotky (včetně dílů)

Kód základní sídelní jednotky (včetně dílů) OKRES PŘEROV *počet obyvatel podle obvyklého pobytu Poř. Název dílu základní sídelní sídelní Název územně 1. Bělotín 512231 1. Bělotín 002003 Bělotín 0020030 Bělotín 602001 1 889 1 253 2. Kunčice 077071

Více

PASTORAČNÍ PLÁN farnosti Panny Marie Královny míru v Praze 4-Lhotce

PASTORAČNÍ PLÁN farnosti Panny Marie Královny míru v Praze 4-Lhotce PASTORAČNÍ PLÁN farnosti Panny Marie Královny míru v Praze 4-Lhotce pro období 9/2013 8/2016 VÝCHOZÍ SITUACE tradičně početná a živá farnost umístěná uprostřed sídlišť ve farnosti působí aktuálně tři profesní

Více

Blaze těm, kdo kráčejí v zákoně Hospodinově.

Blaze těm, kdo kráčejí v zákoně Hospodinově. Infolist 16.2. 2014 z 6. neděle v mezidobí farností Drahotuše,Partutovice,Potštát,Jezernice,Loučka,Podhoří Bože, ty přebýváš v těch, kdo mají čisté a upřímné srdce; dej nám svou milost, ať žijeme tak,

Více

INFORMÁTOR FARNOSTÍ HRANICE NA MORAVĚ, STŘÍTEŽ N. L., JINDŘICHOV Ročník XVI, číslo 3 květen 2013

INFORMÁTOR FARNOSTÍ HRANICE NA MORAVĚ, STŘÍTEŽ N. L., JINDŘICHOV Ročník XVI, číslo 3 květen 2013 INFORMÁTOR FARNOSTÍ HRANICE NA MORAVĚ, STŘÍTEŽ N. L., JINDŘICHOV Ročník XVI, číslo 3 květen 2013 Hle, vidím otevřené nebe a Syna člověka stojícího po Boží pravici! Pane Ježíši, přijmi mého ducha. Nepřičítej

Více

FARNÍ LIST SRPEN 2016

FARNÍ LIST SRPEN 2016 FARNÍ LIST SRPEN 2016 Milí farníci, srdečně Vás zdravím i touto cestou. Jsem rád, že již necelé dva měsíce mohu spolu s Vámi putovat na cestě k Bohu. Rád bych Vám poděkoval za to, jak se dáváte k dispozici

Více

I: Astronomicky a meteorologicky

I: Astronomicky a meteorologicky Rok spásy 2014 po Kristu ve farnosti Moutnice anno salutis bis millesimo quarto decimo post Christum natum parochiae moutniensis Přehled roku spásy MMXIV v moutnické farnosti, 31.12. 2014 I: Astronomicky

Více

Radost ze setkání s Vánočním tajemstvím, že Ježíš Kristus narozený v Betlémě je darem milujícího Otce pro každého člověka, nás povzbuzuje ke sdílení

Radost ze setkání s Vánočním tajemstvím, že Ježíš Kristus narozený v Betlémě je darem milujícího Otce pro každého člověka, nás povzbuzuje ke sdílení Radost ze setkání s Vánočním tajemstvím, že Ježíš Kristus narozený v Betlémě je darem milujícího Otce pro každého člověka, nás povzbuzuje ke sdílení této dobré zvěsti. To je také náš misijní úkol, který

Více

Výroční zpráva Křesťanský sbor Praha Jižní Město

Výroční zpráva Křesťanský sbor Praha Jižní Město Výroční zpráva 2007 Křesťanský sbor Praha Jižní Město Hrabákova 1969, Praha 4, 148 00 tel.: 603 174 268 e-mail: KS.PRAHA.JM@POST.CZ www.ksjm.ecn.cz Obsah Poslání, základní orientace Cílová skupina (oblast)

Více

Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského, biskupů a učitelů Církve

Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského, biskupů a učitelů Církve Slavnost Matky Boží, Panny Marie 1.1. 10:45 Za živou a zemřelou rodinu Svobodovu, Hamříkovu, Žulkovskýcha na poděkování za uzdravení, Boží ochranu a pomoc 2.1. Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského,

Více

Farní časopis. Jezernice Loučka Podhoří. Listopad Kontakt na správce a redakci: tel.: ,

Farní časopis. Jezernice Loučka Podhoří. Listopad Kontakt na správce a redakci: tel.: , Jezernice Podhoří Farní časopis Listopad 2018 Kontakt na správce a redakci: fatau@seznam.cz, tel.: 736 522 840, www.farnostitriangl.cz Zdravím Vás přátelé, v tomto dušičkovém čase. Předně bych chtěl poděkovat

Více

Věk v letech. Pohlaví. Jak dlouho jste členem/členkou starokatolické církve (v letech)? Věk v letech. Statistics

Věk v letech. Pohlaví. Jak dlouho jste členem/členkou starokatolické církve (v letech)? Věk v letech. Statistics Věk v letech Statistics Věk v letech N Mean Median 12 18 43,15 38,5 6 5 4 3 Věk v letech 2 1 16 21 25 28 31 34 38 42 45 5 55 59 62 65 68 74 78 Věk v letech Pohlaví muž žena pohlaví Frequency 62 51,7 51,7

Více

Farní časopis. Jezernice Loučka Podhoří. Říjen Kontakt na správce a redakci: tel.: ,

Farní časopis. Jezernice Loučka Podhoří. Říjen Kontakt na správce a redakci: tel.: , Jezernice Loučka Podhoří Farní časopis Říjen 2017 Kontakt na správce a redakci: fatau@seznam.cz, tel.: 736 522 840, www.farnostitriangl.cz Úvodní slovo: Přátelé, předně bych chtěl poděkovat všem brigádníkům

Více

6/2013 ČERVEN. P. Zdzislaw CIESIELSKI. Slovo kněze. www.farnostcechtice.cz

6/2013 ČERVEN. P. Zdzislaw CIESIELSKI. Slovo kněze. www.farnostcechtice.cz Slovo kněze V červnu budeme v liturgii slavit Nejsvětější Srdce Ježíšova. Slovo Boži mluv o Božském Srdci v podobenství o ztracené ovci. Člověk má u Boha velikou hodnotu. Má také radost, když se člověk

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB V DRAHOTUŠÍCH A OKOLÍ Telefony: fara , o.radomír , o.petr

POŘAD BOHOSLUŽEB V DRAHOTUŠÍCH A OKOLÍ Telefony: fara , o.radomír , o.petr V týdnu 1.-8.1.2017 31.12. Slavíč 17:00 R Drahotuše 7:50 Za farníky R Matka Boží, Panna Maria Partutovice 9:30 Za Josefa Janíčka, manželku,sourozence,2rodiče R 1.1. Potštát 11:00 R 2017 Světový den modliteb

Více

Vizitační protokol (formulář Biskupství litoměřického, verze č. 1) Strana 1 (celkem 8) VIZITAČNÍ PROTOKOL

Vizitační protokol (formulář Biskupství litoměřického, verze č. 1) Strana 1 (celkem 8) VIZITAČNÍ PROTOKOL Vizitační protokol (formulář Biskupství litoměřického, verze č. 1) Strana 1 (celkem 8) VIZITAČNÍ PROTOKOL (Otázky pro vizitovaného a vizitátora v litoměřické diecézi) Schváleno Kněžskou radou litoměřické

Více

Ze života farnosti Pozlovice Rok 2007

Ze života farnosti Pozlovice Rok 2007 Ze života farnosti Pozlovice Rok 2007 Tak jako každý rok i letos se v naší farnosti konala Tříkrálová sbírka. Začátek této sbírky začalo požehnáním koledníků v kostele. Ti se pak rozešli ve skupinkách

Více

Salesiánská provincie Praha VÝROČNÍ ZPRÁVA

Salesiánská provincie Praha VÝROČNÍ ZPRÁVA W Salesiánská provincie Praha VÝROČNÍ ZPRÁVA Salesiánské provincie Praha Za rok 2016 OBSAH 1. Údaje o organizaci... 3 2. Významné události roku 2016... 4 3. Hospodaření Salesiánské provincie Praha za rok

Více

Základní škola Salvátor, Králova Valašské Meziříčí DUCHOVNÍ ROZMĚR ŠKOLY

Základní škola Salvátor, Králova Valašské Meziříčí DUCHOVNÍ ROZMĚR ŠKOLY Základní škola Salvátor, Králova 380 757 57 Valašské Meziříčí DUCHOVNÍ ROZMĚR ŠKOLY Specifickou charakteristikou katolické školy je její školní vzdělávací program doplněný o náboženský rozměr v oblasti

Více

INFORMÁTOR FARNOSTÍ HRANICE NA MORAVĚ, STŘÍTEŽ NAD LUDINOU, JINDŘICHOV POPELEČNÍ STŘEDA KŘÍŽOVÉ CESTY 1. SVATÉ PŘIJÍMÁNÍ. ročník XIX číslo 1 únor 2016

INFORMÁTOR FARNOSTÍ HRANICE NA MORAVĚ, STŘÍTEŽ NAD LUDINOU, JINDŘICHOV POPELEČNÍ STŘEDA KŘÍŽOVÉ CESTY 1. SVATÉ PŘIJÍMÁNÍ. ročník XIX číslo 1 únor 2016 POPELEČNÍ STŘEDA Popeleční středa, den přísného postu, letos připadá na 10.2.2016. Mše svaté ve farním kostele v Hranicích budou ráno v 8:00 hodin a večer v 17:30 hodin, v Ústí v 19:00 hodin, v Jindřichově

Více

Rk. Družstvo Záp Skóre Body. 1 TJ Sokol Jezernice z.s : Tj Sokol Bělotín, z.s. "B" :51 51

Rk. Družstvo Záp Skóre Body. 1 TJ Sokol Jezernice z.s : Tj Sokol Bělotín, z.s. B :51 51 JANKUSPORT Okresní přebor mužů 1 TJ Sokol Jezernice z.s. 26 20 2 4 80:28 62 2 Tj Sokol Bělotín, z.s. "B" 26 16 3 7 101:51 51 3 TJ SOKOL Opatovice, z.s. "B" 26 15 4 7 70:48 49 4 TJ Sokol Domaželice, z.s.

Více

Pastorační plán farnosti Nejsvětějšího Srdce Páně Praha Vinohrady

Pastorační plán farnosti Nejsvětějšího Srdce Páně Praha Vinohrady Pastorační plán farnosti Nejsvětějšího Srdce Páně Praha Vinohrady září 2012 červen 2013 Naše farnost je typickou pražskou farností, tzn. že kromě katolíků, majících trvalý nebo přechodný pobyt na území

Více

Výroční zpráva za rok 2016

Výroční zpráva za rok 2016 Spolek MOST České Budějovice Výroční zpráva za rok 2016 Drazí mladí, došli jsme k poslední etapě naší společné pouti do Krakova, kde v červenci příštího roku budeme společně slavit 31. světový den mládeže.

Více

KOMUNIKAČNÍ STRATEGIE

KOMUNIKAČNÍ STRATEGIE Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Bystřice nad Pernštejnem KOMUNIKAČNÍ STRATEGIE PRAVIDLA PRO ZAPOJENÍ DOTČENÉ VEŘEJNOSTI SO ORP Bystřice nad Pernštejnem Verze 1 Září 2016 Město Bystřice nad Pernštejnem

Více

Pro usnadnění přístupu k Vámi požadovaným informacím uvádíme současně adresy el. podatelen ORP, do jejichž působnosti předmětná žádost spadá :

Pro usnadnění přístupu k Vámi požadovaným informacím uvádíme současně adresy el. podatelen ORP, do jejichž působnosti předmětná žádost spadá : Odpověď dle zákona č. 106/1999 Sb. Předmět žádosti (dále předmětná žádost): Na základě zákona č. 106/1999 Sb. Vás žádáme o poskytnutí následujících informací. Předmětem žádosti jsou informace: - které

Více

Misijní práce + další vzdělávání

Misijní práce + další vzdělávání Apoštolská církev ve spolupráci s NLI Europe Zakládání nových sborů Moravskoslezská oblast 2005-2011 Hlučín Jablunkov Opava Nový Jičín Orlová Příbor Zkušenosti i výzkumy ukazují, že nejefektivnější způsob

Více

Salesiánská provincie Praha VÝROČNÍ ZPRÁVA

Salesiánská provincie Praha VÝROČNÍ ZPRÁVA W Salesiánská provincie Praha VÝROČNÍ ZPRÁVA Salesiánské provincie Praha Za rok 2017 OBSAH 1. Údaje o organizaci... 3 2. Významné události roku 2017... 4 3. Hospodaření Salesiánské provincie Praha za rok

Více

10/2018 říjen. Rozzlobil jsi mě! 1 10/2018 ZPRAVODAJ

10/2018 říjen. Rozzlobil jsi mě! 1 10/2018 ZPRAVODAJ 1 10/2018 ZPRAVODAJ Římskokatolické farnosti sv. Vojtěcha & Salesiánského střediska mládeže DDM Č. Budějovice 10/2018 říjen FÍKOVNÍK 27. ROČNÍK Rozzlobil jsi mě! Známý český dětský psycholog Zdeněk Matějček

Více

Střešovický. evangelík. na červen 2013

Střešovický. evangelík. na červen 2013 Střešovický evangelík na červen 2013 Farní sbor Českobratrské církve evangelické v Praze 6 Střešovicích Náměstí Před Bateriemi 22, 162 00 Telefon fary a faráře Pokorného 224 312 107, kurátora Fendrycha

Více

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 18:00 Troubky 16:00 Troubky 18:00 Troubky

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 18:00 Troubky 16:00 Troubky 18:00 Troubky ŘÍMSKOKATOLICKÉ FARNOSTI TROUBKY A BOCHOŘ, Dědina 113/41, PSČ. 751 02 / mobil. 731 402 070 31.8. 1.9. 2.9. 3.9. 4.9. 5.9. 22. Votivní mše svatá k Duchu svatému 22. týdne Památka sv. Řehoře Velikého 22.

Více

jilřímskokatolická farnost Jílové u Prahy Jílové u Prahy, Dolní Jirčany, Pyšely, Libeř, Kamenný Přívoz Liturgický kalendář BŘEZEN 2019

jilřímskokatolická farnost Jílové u Prahy Jílové u Prahy, Dolní Jirčany, Pyšely, Libeř, Kamenný Přívoz Liturgický kalendář BŘEZEN 2019 jilřímskokatolická farnost Jílové u Prahy Jílové u Prahy, Dolní Jirčany, Pyšely, Libeř, Kamenný Přívoz Liturgický kalendář BŘEZEN 209 Pátek Setkání děti 5:30, Čtyřkoly Mše sv. 7:00, Pyšely 2 Sobota V první

Více

Vysokoškolské katolické hnutí Olomouc, o. s. ZPRÁVA PRO SPONZORY

Vysokoškolské katolické hnutí Olomouc, o. s. ZPRÁVA PRO SPONZORY Vysokoškolské katolické hnutí Olomouc, o. s. ZPRÁVA PRO SPONZORY za rok 2012 Kdo jsme Vysokoškolské katolické hnutí Olomouc (VKH) je občanské sdružení věřících studentů Univerzity Palackého v Olomouci

Více

Oddělení sociálně právní ochrany dětí a sociální práce

Oddělení sociálně právní ochrany dětí a sociální práce Vedoucí oddělení kurátorka mládeže Bc. Martina Škapová obvod HRANICE: Bezručova Galašova Hálkova Husitská Hviezdoslavova Jiřího z Poděbrad K. Světlé Kollárova Kpt. Jaroše Kramolišova Máchova Nádražní Na

Více

8:30 Troubky 10:30 Bochoř 15:00 Troubky Bochoř Po kříž. cestě 18:00 Henčlov

8:30 Troubky 10:30 Bochoř 15:00 Troubky Bochoř Po kříž. cestě 18:00 Henčlov , Dědina 113/41, PSČ. 751 02 / mobil. 731 402 070 30.3. 31.3. 1.4. 2.4. 3.4. 4.4. 5.4. 6.4. 4. postní První pátek v měsíci 5. postní Po kříž. cestě Henčlov 17:30 Od 15 hod. 20:00 14:30 16:30 17:00 Za +

Více

Statistiky katecheticke služ by v Arcidiece ži praž ske (2015 / 2016)

Statistiky katecheticke služ by v Arcidiece ži praž ske (2015 / 2016) Statistiky katecheticke služ by v Arcidiece ži praž ske (215 / 216) Úvod Katechetické středisko každý rok na základě Dotazníku o katechetické službě farnosti, který je do farností distribuován na podzim

Více

INFORMÁTOR. FARNOSTÍ HRANICE NA MORAVĚ, STŘÍTEŽ N. L., JINDŘICHOV Ročník XIV, číslo 4 červen 2011

INFORMÁTOR. FARNOSTÍ HRANICE NA MORAVĚ, STŘÍTEŽ N. L., JINDŘICHOV Ročník XIV, číslo 4 červen 2011 INFORMÁTOR FARNOSTÍ HRANICE NA MORAVĚ, STŘÍTEŽ N. L., JINDŘICHOV Ročník XIV, číslo 4 červen 2011 Buď s námi i přes prázdniny, u vody nebo v lese, a ať po týdnech psiny zas doma sejdeme se. Nabídka akcí

Více

FARNOSTÍ HRANICE NA MORAVĚ, STŘÍTEŽ NAD LUDINOU, JINDŘICHOV

FARNOSTÍ HRANICE NA MORAVĚ, STŘÍTEŽ NAD LUDINOU, JINDŘICHOV ročník XX číslo 1 únor 2017 INFORMÁTOR FARNOSTÍ HRANICE NA MORAVĚ, STŘÍTEŽ NAD LUDINOU, JINDŘICHOV Nebude-li vaše spravedlnost o mnoho přesahovat spravedlnost zákoníků a farizeů, jistě nevejdete do království

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Odbor školství a sociálních věcí

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Odbor školství a sociálních věcí MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 23. 2. 2017 Bod programu: 15 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor školství a sociálních věcí Mgr. Vojtěch Bušina,

Více

INFORMÁTOR. 1 leden 2014 FARNOSTÍ HRANICE NA MORAVĚ, STŘÍTEŽ NAD LUDINOU, JINDŘICHOV

INFORMÁTOR. 1 leden 2014 FARNOSTÍ HRANICE NA MORAVĚ, STŘÍTEŽ NAD LUDINOU, JINDŘICHOV WEBOVÉ STRÁNKY ARCIBISKUPSTVÍ OLOMOUCKÉHO Na těchto stránkách máte možnost přečíst si pastýřské listy, termíny poutí, reflexe církevních událostí a další důležité informace: www.ado.cz POPELEČNÍ STŘEDA

Více

Infolist z 15. neděle v mezidobí farností Drahotuše, Partutovice a Potštát

Infolist z 15. neděle v mezidobí farností Drahotuše, Partutovice a Potštát Infolist 14.7.2019 z 15. neděle v mezidobí farností Drahotuše, Partutovice a Potštát Bože, ty ukazuješ bloudícím světlo mohli vrátit na správnou cestu; dej těm, kdo přijali křesťanství, ať se vyhýbají

Více

GRANTOVÝ PROGRAM REGIONU HRANICKO

GRANTOVÝ PROGRAM REGIONU HRANICKO GRANTOVÝ PROGRAM REGIONU HRANICKO pravidla na rok 2015 Obsah 1. Úvod, cíl programu... 3 2. Oblasti podpory... 3 3. Vhodní žadatelé o přidělení příspěvku... 3 4. Územní vymezení... 4 5. Financování příspěvků...

Více

Š KO L N Í R O K / 1 8

Š KO L N Í R O K / 1 8 Š KO L N Í R O K 2 0 1 7 / 1 8 Ohlédnutí za naší činností J s m e v z d ě l á v a c í i n s t i t u c í a k r e d i t o v a n o u v s y s t é m u D V P P u M Š M T Č R. S p o l u p r a c u j e m e s T

Více

informace polenské farnosti prosinec 2013

informace polenské farnosti prosinec 2013 informace polenské farnosti prosinec 2013 Děkujeme ti, Pane, že nám v době adventního očekávání připomínáš falešnost naší zbožnosti, jsmeli spokojeni sami se sebou. Děkujeme ti za prorocké slovo, které

Více

Dotazník pro české starokatolíky

Dotazník pro české starokatolíky Milé sestry, milí bratři, Dotazník pro české starokatolíky tento dotazník slouží ke zmapování potřeb a přání českých starokatolíků a dále ke zjištění nedostatků a problémů, které věřící ve své církvi pociťují.

Více

V sobotu 15 našich mladých a 40 dětí začínají tábor na Orlím hnízdě v Beskydech pod Lysou horou, prosíme vzpomeňte v modlitbě.

V sobotu 15 našich mladých a 40 dětí začínají tábor na Orlím hnízdě v Beskydech pod Lysou horou, prosíme vzpomeňte v modlitbě. v týdnu od 3. 7. - 10. 7. 2016 14. týden během roku Díky za úklid kostela, květinovou výzdobu, sbírku na opravu fary, která vynesla 15.670Kč. Začíná nový pořad bohoslužeb v letním čase večerních v 18:30

Více

Děkanátní centrum pro rodinu Centrum pro rodinu Vyškov, o.s.

Děkanátní centrum pro rodinu Centrum pro rodinu Vyškov, o.s. Děkanátní centrum pro rodinu Centrum pro rodinu Vyškov, o.s. Výroční zpráva za rok 2009 Děkanátní centrum pro rodinu Vyškov bylo zřízeno olomouckým arcibiskupstvím v lednu 2009 jako pobočka Centra pro

Více

Zpráva o aktivitách za rok 2018

Zpráva o aktivitách za rok 2018 Děti a stromy, z. s. sídlo: Mahlerova 23 58601 Jihlava IČ: 22893482 web: www.hajenkazborna.cz e-mail:klub.hajenka@seznam.cz Zpráva o aktivitách za rok 2018 Úvodní slovo Spolek Děti a stromy vzniklo v roce

Více

Začínáme dobu, ve které se máme dívat dovnitř, do sebe. Je to doba liturgického roku, ve které mají poněkud ustat vnější aktivity a čas, který člověk

Začínáme dobu, ve které se máme dívat dovnitř, do sebe. Je to doba liturgického roku, ve které mají poněkud ustat vnější aktivity a čas, který člověk Začínáme dobu, ve které se máme dívat dovnitř, do sebe. Je to doba liturgického roku, ve které mají poněkud ustat vnější aktivity a čas, který člověk uspoří, má věnovat sám sobě. Každá aktivita vyžaduje

Více

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Sněženka farní Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Ročník XVII. Prosinec 2011 Milí farníci a ostatní čtenáři Sněženky, zatímco obchody již zdobí vánoční výzdoba a leckde dokonce zní i koledy,

Více

Střešovický. evangelík. na říjen 2013

Střešovický. evangelík. na říjen 2013 Střešovický evangelík na říjen 2013 Farní sbor Českobratrské církve evangelické v Praze 6 Střešovicích Náměstí Před Bateriemi 22, 162 00 Telefon fary a faráře Pokorného 224 312 107, kurátora Fendrycha

Více

Farní časopis. Ohlédnutí za tím, co se událo v jezernické farnosti

Farní časopis. Ohlédnutí za tím, co se událo v jezernické farnosti Jezernice Loučka Podhoří Farní časopis Červen 2018 Kontakt na správce a redakci: fatau@seznam.cz, tel.: 736 522 840, www.farnostitriangl.cz Zdravím vás přátelé, v měsíci červnu nás čeká také spousta pěkných

Více

Úvodní slovo. Cíle obecně prospěšné společnosti Eljon

Úvodní slovo. Cíle obecně prospěšné společnosti Eljon Úvodní slovo Bez televize a satelitu, ale zato s kaplí ke ztišení a krbem k příjemnému posezení. Tak by mohl znít reklamní slogan pro naše horské středisko Eljon. Je to místo, které je alternativou k dnešnímu

Více

po tobě žízní, Hospodine, Bože můj!

po tobě žízní, Hospodine, Bože můj! Infolist 31. 8. 2014 22. týden v mezidobí farností Drahotuše, Partutovice, Potštát, Jezernice, Loučka, Podhoří Bože, v tobě je plnost všeho dobra; vlož do našich srdcí lásku k tvému jménu, rozmnož naši

Více

Místní Agenda 21 v obci Křižánky. Kaiserštejnský palác Praha

Místní Agenda 21 v obci Křižánky. Kaiserštejnský palác Praha Místní Agenda 21 v obci Křižánky Kaiserštejnský palác Praha 20.11. 2012 Krátké představení obce Křižánky leží u severovýchodní hranice Kraje Vysočina asi 20 km od Nového Města na Moravě Krátké představení

Více

Farní časopis. Jezernice, Loučka, Podhoří Září Úvodní slovo: Drazí bratři a sestry,

Farní časopis. Jezernice, Loučka, Podhoří Září Úvodní slovo: Drazí bratři a sestry, Farní časopis Jezernice, Loučka, Podhoří Září 2016 Úvodní slovo: Drazí bratři a sestry, Začalo září a my jsme mohli v neděli popřát dětem a mládeži hodně úspěchů ve škole v tomto novém školním roce. Také

Více

Obsah. 1) Úvodem 2) Cíle a poslání 3) Popis realizovaných akcí 4) Náklady a financování 5) Plánované akce na rok ) Dlouhodobé cíle 7) Závěr

Obsah. 1) Úvodem 2) Cíle a poslání 3) Popis realizovaných akcí 4) Náklady a financování 5) Plánované akce na rok ) Dlouhodobé cíle 7) Závěr Ve Vtelně, 31.3.2013 Obsah 1) Úvodem 2) Cíle a poslání 3) Popis realizovaných akcí 4) Náklady a financování 5) Plánované akce na rok 2013 6) Dlouhodobé cíle 7) Závěr 1) Úvodem Myšlenka založit sdružení

Více

Výroční zpráva o činnosti kmene LLM Strážci pokladů, Doupě za rok 2016

Výroční zpráva o činnosti kmene LLM Strážci pokladů, Doupě za rok 2016 Výroční zpráva o činnosti kmene LLM Strážci pokladů, Doupě za rok 2016 Doupě 9. 4. 2017 Zpracovala: Kateřina Rozinková, Káťa Základní informace: Kmen LLM je rodinným kmenem, který byl založen v březnu

Více

LEDEN. Pátek 1.1. Slavnost Matky Boží Panny Marie. Sobota 2.1. První sobota v měsíci. Neděle neděle po Narození Páně

LEDEN. Pátek 1.1. Slavnost Matky Boží Panny Marie. Sobota 2.1. První sobota v měsíci. Neděle neděle po Narození Páně LEDEN Pátek 1.1. Slavnost Matky Boží Panny Marie Sobota 2.1. Neděle 3.1. 2. neděle po Narození Páně Středa 6.1. Slavnost Zjevení Páně, Sv. Tři Králové Neděle 10.1. Svátek Křtu Páně Končí doba vánoční Sobota

Více

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Sněženka farní Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Ročník XXI. Září 2015 Milí farníci a ostatní čtenáři Sněženky, zdravím vás na začátku nového školního roku, tedy i nové farní sezony. Je tady

Více

Jezernice Loučka Podhoří. Farní časopis. Červenec, Srpen 2018 Kontakt na správce a redakci: tel.: ,

Jezernice Loučka Podhoří. Farní časopis. Červenec, Srpen 2018 Kontakt na správce a redakci: tel.: , Jezernice Loučka Podhoří Farní časopis Červenec, Srpen 2018 Kontakt na správce a redakci: fatau@seznam.cz, tel.: 736 522 840, www.farnostitriangl.cz Drazí přátelé, hodně se v souvislosti s pomocí rozvojovým

Více

DON BOSKO HAVÍŘOV o. s. Následně byla tato změna povolena a vzata na vědomí Ministerstvem vnitra dne 15. 11.2012

DON BOSKO HAVÍŘOV o. s. Následně byla tato změna povolena a vzata na vědomí Ministerstvem vnitra dne 15. 11.2012 Název sdružení: Sdružení Laiků Don Boska Sídlo sdružení: Haškova 3, Havířov Město, 73601 IČO: 630 24 730 Změna názvu sdružení 2 Dne 3. října 2012 byla na členské schůzi SLDB schválena změna názvu sdružení

Více

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Sněženka farní Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Číslo 12 Ročník XV. Prosinec 2009 Milí farníci a ostatní čtenáři Sněţenky, jsme v době adventní, čekáme na příchod Spasitele. Pokaţdé po proměňování

Více

duben 2017

duben 2017 Vetero Knina www.farnoststaryknin.cz duben 2017 Duben ve farnosti Minulý měsíc jsme se rozloučili se zemřelým panem kardinálem Miloslavem Vlkem. (*17. 5. 1932 +18. 3. 2017). Protože znal náš kraj i farnost

Více

18:00 Za + kněze Václava Žákovského. 9:30 Mše svatá v Medlově. 18:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela Jindřicha, rodiče a.

18:00 Za + kněze Václava Žákovského. 9:30 Mše svatá v Medlově. 18:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela Jindřicha, rodiče a. Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 25. 9. do 2. 10. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky 26. neděle v mezidobí 25 Mše svatá v ě Mše svatá v Renotech

Více

Vinohradský zpravodaj

Vinohradský zpravodaj Vinohradský zpravodaj Program sobotní bohoslužby Oznámení sboru Vinohrady Dnes při dopolední i odpolední bohoslužbě poslouží kázáním bratr Michal Balcar. Taktéž příští sobotu kázáním poslouží bratr Michal

Více

Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána,

Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána, Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána, moře a řeky, velebte Pána. Prázdniny jsou dobou, kdy si

Více

STANOVY FARNÍ PASTORAČNÍ RADY ŘÍMSKOKATOLICKÉ FARNOSTI U KOSTELA SVATÉHO PROKOPA VE ŽĎÁŘE NAD SÁZAVOU

STANOVY FARNÍ PASTORAČNÍ RADY ŘÍMSKOKATOLICKÉ FARNOSTI U KOSTELA SVATÉHO PROKOPA VE ŽĎÁŘE NAD SÁZAVOU STANOVY FARNÍ PASTORAČNÍ RADY ŘÍMSKOKATOLICKÉ FARNOSTI U KOSTELA SVATÉHO PROKOPA VE ŽĎÁŘE NAD SÁZAVOU 1. Poslání a úkoly farní pastorační rady Farní pastorační rada (dále jen farní rada) je společenství

Více

PLÁN BOHOSLUŽEB NA DOBU VELIKONOČNÍ - SVATOJANSKÁ POUŤ 2019 Ve Dvoře Králové budou během týdne mše svaté slouženy : kostel sv.

PLÁN BOHOSLUŽEB NA DOBU VELIKONOČNÍ - SVATOJANSKÁ POUŤ 2019 Ve Dvoře Králové budou během týdne mše svaté slouženy : kostel sv. O Velikonocích vzpomínáme na okamžik našeho křtu, ve kterém jsme byli spojeni s Kristem, podle slov sv. Pavla křtem jsme byli ponořeni do jeho smrti. Jestliže jsme však s Kristem umřeli, jsme přesvědčeni,

Více

Informační centrum pro mládež Šumperk

Informační centrum pro mládež Šumperk Příměstský tábor Vesmír 13. 8. 2018 až 17.8.2018, Rodinné centrum Vikýrek - Přátelé KOPRETIN z.s. Vikýřovice, Sportovní 273, Vikýřovice, 788 13 Prázdniny plné dobrodružství pro děti ve věku 3-6let. XXVIII.

Více

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Sněženka farní Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Ročník XVIII. Březen 2012 Milí farníci a ostatní čtenáři Sněženky, v únoru byli ohlášeni kandidáti na křest o letošních Velikonocích. Měli přijít

Více

Děkanátní centrum pro rodinu

Děkanátní centrum pro rodinu Děkanátní centrum pro rodinu Centrum pro rodinu Vyškov, o.s. Výroční zpráva za rok 2011 Děkanátní centrum pro rodinu Vyškov bylo zřízeno olomouckým arcibiskupstvím v lednu 2009 jako pobočka Centra pro

Více

Podpora a perspektivy církevní turistiky

Podpora a perspektivy církevní turistiky Podpora a perspektivy církevní turistiky KONFERENCE EVROPSKÉ KULTURNÍ STEZKY SV. CYRILA A METODĚJE PERSPEKTIVY CYRILOMETODĚJSKÉ STEZKY V JIHOMORAVSKÉM KRAJI Mgr. Roman Kubín, Biskupství brněnské Představení

Více