H-2 JEDNACÍ ŘÁD ČESKÉ LÉKÁRNICKÉ KOMORY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "H-2 JEDNACÍ ŘÁD ČESKÉ LÉKÁRNICKÉ KOMORY"

Transkript

1 H-2 JEDNACÍ ŘÁD ČESKÉ LÉKÁRNICKÉ KOMORY K zabezpečení správnosti jednání orgánů České lékárnické komory vydává se na základě 15, odst. 2, písm. a) zákona ČNR č. 220/1991 Sb. o České lékařské komoře, České stomatologické komoře a České lékárnické komoře tento jednací řád. Upravuje postup všech orgánů České lékárnické komory při jednání a rozhodování a jeho ustanovení jsou pro ně závazná. ČÁST I. Obecná ustanovení 1 Základní ustanovení o orgánech okresních sdružení lékárníků (dále jen okresní sdružení) a České lékárnické komory (dále jen komora), o jejich složení, působnosti a pravomocích jsou uvedena v organizačním řádu České lékárnické komory. 2 Představenstva okresních sdružení, revizní komise a čestné rady okresních sdružení, delegáti sjezdu komory, představenstvo komory, revizní komise a čestná rada komory jsou volenými orgány. Jsou voleny účastníky okresních shromáždění lékárníků a delegáty sjezdu podle ustanovení volebního řádu České lékárnické komory. 3 Členem voleného orgánu může být jen člen komory zapsaný v seznamu členů některého okresního sdružení. Členem orgánu okresního sdružení může být jen člen tohoto sdružení. Členství ve volených orgánech je omezeno ustanoveními 10, 13 a 18 zákona č. 220/1991 Sb. 4 Počet členů volených orgánů stanoví zákon a v případech, kdy tak uvedeno není, příslušná představenstva okresních sdružení a představenstvo komory v rozmezí daném organizačním řádem. 5 Společné okresní sdružení může být vytvořeno na společném okresním shromáždění lékárníků více okresů, nebo může vzniknout sloučením několika okresních sdružení. Společné okresní sdružení se rozdělí, rozhodne-li o tom nadpoloviční většina shromáždění lékárníků jednoho z okresů. Okresní sdružení mohou vytvořit společné čestné rady a revizní komise, případně jiné pomocné orgány, dohodnou-li se na tom okresní shromáždění lékárníků. Do těchto orgánů volí každé okresní sdružení dohodou stanovený počet členů. 6 7 Pro společné orgány okresních sdružení platí ustanovení části VI. tohoto jednacího řádu.

2 Funkční období volených orgánů stanoví organizační řád. Může být měněno jen rozhodnutím sjezdu delegátů. Členové voleného orgánu vykonávají svou funkci do nástupu nově zvolených členů ) Změny ve složení volených orgánů mohou nastat: - zproštěním z funkce: člen orgánu, jemuž trvalá překážka brání ve výkonu funkce, je povinen písemně požádat o zproštění orgán, jehož je členem, - odvoláním z funkce: orgán, který člena zvolil, může jej odvolat pro neplnění povinností, - zánikem členství v komoře podle ustanovení organizačního řádu a ukončením lékárnické praxe (viz 8 zákona č. 220/1991 Sb.). 2) Na uvolněné místo nastupuje náhradník podle pravidel stanovených volebním řádem. 3) Okresní shromáždění lékárníků nebo sjezd delegátů zvolí nové členy orgánu (představenstva, revizní komise, čestné rady) v případě, že po odstoupení nebo odvolání členů těchto orgánů tyto není možné doplnit z náhradníků, a to nejméně v takovém počtu, aby byl orgán složen alespoň z minimálního počtu členů stanoveného organizačním řádem. O volbě nových členů může okresní shromáždění lékárníků nebo sjezd delegátů rozhodnout bezprostředně před jejím provedením. 10 Členové volených orgánů jsou povinni vykonávat své funkce svědomitě a řídit se při výkonu funkce obecně platnými právními předpisy a řády a předpisy komory. Člen, jehož funkce skončila, je odpovědný za řádné předání funkce, zejména předání písemností a vyúčtování svěřeného majetku. ČÁST II. Pravidla jednání orgánů okresních sdružení a komory 11 Orgány mohou jednat o záležitostech, které spadají do jejich působnosti podle zákona, řádů a předpisů komory. Jednají kolektivně na zasedáních, na která jsou zváni všichni jejich členové nebo delegáti. Zasedání je usnášeníschopné, je-li přítomna nadpoloviční většina členů nebo delegátů. 12 Orgány jednají o záležitostech, které byly stanoveny programem, anebo o těch, o nichž se orgán dodatečně usnesl. Jednání spočívá v přednesení předmětu jednání, diskusi, a je zakončeno usnesením. Usnesení je kolektivní a k jeho přijetí je potřebný souhlas nadpoloviční většiny přítomných, u čestných rad a revizních komisí souhlas nadpoloviční většiny jejich členů. 13 Členové orgánů při jednáních předkládají návrhy a pozměňující návrhy, vyjadřují stanoviska a hlasují o návrzích. Vyjádření a pozměňující návrhy se předkládají po skončení diskuse. Při hlasování se hlasuje nejdříve o pozměňujících návrzích.

3 14 O návrzích se zpravidla hlasuje veřejně, každý člen orgánu má jeden hlas a musí hlasovat osobně. Každý člen orgánu může požadovat tajné hlasování, o čemž orgán rozhodne hlasováním bez rozpravy. 15 1) K zajištění řádného průběhu zasedání okresní shromáždění a sjezd delegátů volí veřejným hlasováním nadpoloviční většinou mandátovou, návrhovou a volební komisi a ověřovatele zápisu. Pracovní komise mohou být zvoleny na období jednoho roku. Komise musejí být minimálně tříčlenné. 2) Mandátová komise ověřuje oprávněnost přítomných k účasti, podává zprávu o počtu přítomných a počtu oprávněných hlasovat a o způsobilosti usnášet se, sleduje správnost hlasování. 3) Návrhová komise připravuje návrh na usnesení, který zpravidla obsahuje stanovisko k předneseným zprávám a stanovisko k navrhovaným opatřením. 4) Volební komise zajišťuje průběh voleb, případně organizuje tajné hlasování. 5) V případě konání zvláštního volebního shromáždění podle 12 odst. 2 volebního řádu příslušné představenstvo ustanoví složení mandátové a volební komise a ověřovatele zápisu. 16 V záležitostech uvedených v 2, odst. 2, písm. a), b), e), g) organizačního řádu podává člen žádosti, návrhy a stížnosti orgánům okresního sdružení a komory písemně. Podání určená orgánům komory a sjezdu se zasílají sekretariátu komory. Není-li v řádech stanoveno jinak, odpoví orgány na podání do 15 dnů. 17 Jedná-li orgán o záležitostech člena a na základě jeho podnětu, postupuje v součinnosti s tím, jehož se jednání týká. Musí přezkoumat a doplnit všechny náležitosti podání. Člen má právo, pokud o to požádá, být přizván k projednávání věci, s výjimkou disciplinárního řízení. 18 1) Průběh jednání orgánů musí být zachycen v zápise, v němž se uvede zejména: - datum a místo konání, - čas zahájení jednání, - seznam přítomných a nepřítomných s konstatováním, že jednání je usnášeníschopné, - plné znění přijatých rozhodnutí, - výsledek hlasování, - zpráva mandátové komise (týká se pouze okresního shromáždění a sjezdu delegátů). 2) Zápisy vyhotovuje zapisovatel jmenovaný předsedou, místopředsedou nebo předsedajícím a podepisuje je předseda, místopředseda nebo předsedající. Zápisy z okresních shromáždění a sjezdů delegátů podepisují i dva ověřovatelé zápisu, zvolení okresním shromážděním nebo sjezdem delegátů, kteří potvrzují pravost a správnost zápisu.

4 19 Zápisy z jednání orgánů i ostatní písemnosti vzniklé činností orgánů okresních sdružení a komory se archivují podle platných právních předpisů. ČÁST III. Rozhodnutí orgánů okresních sdružení a komory 20 1) Rozhodnutí orgánů, která jsou obecného charakteru a týkají se všech členů okresního sdružení nebo všech členů komory, se zveřejní způsobem stanoveným příslušným představenstvem. 2) Rozhodnutí orgánů komory týkající se všech jejích členů, zejména změny vnitřních stavovských předpisů a usnesení sjezdu delegátů včetně stanovení příspěvkové povinnosti se zveřejní v sídle komory a prostřednictvím internetových stránek. 21 Rozhodnutí týkající se jednotlivých členů nebo orgánů se oznamují písemně těmto členům nebo orgánům. Rozhodnutí, proti kterým je přípustné odvolání nebo rozklad, musejí být doručena doporučeným dopisem s doručenkou, rozhodnutí v disciplinárních záležitostech musejí být členu doručena do vlastních rukou. 22 Písemné rozhodnutí musí obsahovat kdy a kým bylo vydáno, výrok, odůvodnění a poučení o opravném prostředku. 23 ČÁST IV. Zápis do seznamu členů komory

5 29 ČÁST V. Jednání orgánů komory 30 Sjezd delegátů je nejvyšším orgánem komory. Svolává jej písemně představenstvo komory v termínech stanovených organizačním řádem. Datum konání sjezdu musí být oznámeno písemně nebo na internetových stránkách komory nejméně 1 měsíc předem. V tomtéž termínu obdrží představenstva okresních sdružení písemně návrhy změn a doplňků řádů komory, pokud budou předmětem jednání sjezdu delegátů. 30a Sjezd může rozhodnout o přerušení svého jednání. Termín dalšího jednání oznámí představenstvo komory vhodným způsobem. 31 Jednání sjezdu delegátů se řídí schváleným programem. Program navrhuje představenstvo komory a zveřejňuje jej na pozvánkách. Každý delegát s hlasem rozhodujícím má právo navrhovat rozšíření programu sjezdu. 32 Jednání sjezdu delegátů řídí pracovní předsednictvo zvolené sjezdem, jehož členové střídavě předsedají sjezdu. Předsedající zařazuje na pořad jednání body programu a řídí diskusi. Může navrhnout časové a věcné omezení diskuse k projednávaným otázkám a organizuje hlasování o návrzích. 33 Sjezdu delegátů se účastní delegáti s hlasem rozhodujícím, zvolení na okresních shromážděních lékárníků, delegáti s hlasem poradním, jimiž jsou členové představenstva, čestné rady a revizní komise komory a kandidáti zařazení na kandidátních listinách orgánů komory. Jednání sjezdu mohou být přítomni hosté pozvaní představenstvem komory. 34 1) Delegát s hlasem rozhodujícím má právo vystoupit v jednání sjezdu a hlasovat. Pokud z časových důvodů nemůže vystoupit, má právo předložit svůj názor písemně. Toto vyjádření je přílohou zápisu z jednání sjezdu. 2) Delegát s hlasem poradním má právo předkládat návrhy a vyjadřovat se k projednávaným otázkám. 3) Předsedající umožní hostu vystoupit v jednání sjezdu na jeho žádost nebo na návrh delegáta.

6 35 Představenstvo komory je řídícím a výkonným orgánem komory. Svolává je a jeho jednání řídí prezident komory nebo jiný pověřený člen představenstva. Schází se v termínech stanovených organizačním řádem a jedná podle připraveného programu. Zasedání představenstva komory se zúčastňuje předseda nebo jiný člen revizní komise komory. 36 Zasedání čestné rady komory svolává a řídí její předseda a v době jeho nepřítomnosti místopředseda. Při projednávání disciplinárních záležitostí členů se řídí i disciplinárním řádem. Rozhoduje o nich v tajném hlasování nadpoloviční většinou všech svých členů. Rozhodnutí dává na vědomí představenstvu komory. 37 Zasedání revizní komise komory svolává a řídí její předseda. K přijetí rozhodnutí je nutný souhlas nadpoloviční většiny všech členů revizní komise komory. 38 1) Prezident zastupuje komoru navenek. Prezidenta zastupuje viceprezident po dobu jeho nepřítomnosti. 2) Prezident je oprávněn v případě potřeby činit neodkladná rozhodnutí příslušející představenstvu komory. Tato rozhodnutí je povinen předložit nejbližšímu zasedání představenstva komory ke schválení. ČÁST VI. Jednání orgánů okresních sdružení 39 Okresní shromáždění lékárníků je nejvyšším orgánem okresního sdružení. Svolává je představenstvo okresního sdružení v termínech stanovených organizačním řádem. Datum konání shromáždění musí být oznámeno písemně nebo na internetových stránkách komory 40 Jednání okresního shromáždění lékárníků řídí předseda nebo pověřený člen představenstva okresního sdružení. Jednání se řídí programem, který schválilo shromáždění. Zápis z jednání se zasílá představenstvu komory. 41 1) Představenstvo okresního sdružení je řídícím a výkonným orgánem okresního sdružení. Jeho zasedání svolává a řídí předseda, místopředseda nebo pověřený člen představenstva. Jednání se účastní předseda nebo pověřený člen revizní komise okresního sdružení, může se ho účastnit člen orgánu komory. Zápis z jednání se zasílá představenstvu komory.

7 2) Představenstvo okresního sdružení zastupuje navenek jeho předseda. Je oprávněn v případě potřeby činit neodkladná rozhodnutí příslušející představenstvu okresního sdružení. Tato rozhodnutí je povinen předložit nejbližšímu zasedání představenstva ke schválení. Po dobu nepřítomnosti zastupuje předsedu místopředseda. 42 Zasedání čestné rady okresního sdružení svolává a řídí její předseda. Při projednávání disciplinárních záležitostí se řídí disciplinárním řádem. Rozhoduje o nich v tajném hlasování. K přijetí rozhodnutí je nutný souhlas nadpoloviční většiny všech členů čestné rady. Zápis z jednání zasílá představenstvu okresního sdružení a čestné radě komory. 43 Zasedání revizní komise okresního sdružení svolává a řídí její předseda. K přijetí rozhodnutí je nutný souhlas nadpoloviční většiny všech členů revizní komise. Zápis z jednání se zasílá revizní komisi komory. ČÁST VII. Doručování 44 Člen činí písemné podání vůči komoře v listinné nebo elektronické podobě prostřednictvím veřejné datové sítě, telegraficky nebo telefaxem. Podání učiněné telegraficky je třeba písemně doplnit nejpozději do tří dnů, je-li písemné podání učiněno telefaxem nebo v elektronické podobě, je třeba v téže lhůtě jej doplnit předložením jeho originálu, případně písemným podáním shodného znění. K těmto podáním, pokud nebyla ve stanovené lhůtě doplněna, komora nepřihlíží. V případě podání v elektronické podobě opatřeného zaručeným elektronickým podpisem založeným na kvalifikovaném certifikátu vydaném akreditovaným poskytovatelem certifikačních služeb se nevyžaduje doplnění podání předložením jeho originálu. Člen je dále oprávněn činit podání vůči komoře prostřednictvím veřejné datové sítě do datové schránky. 45 1) Komora činí písemná podání vůči členu prostřednictvím veřejné datové sítě do datové schránky. Není-li možné doručit písemnost prostřednictvím veřejné datové sítě do datové schránky, komora ji doručí na adresu člena uvedenou v seznamu členů nebo na jinou adresu, kterou člen určí jako doručovací adresu, nebo na elektronickou adresu. 2) Komora doručuje na elektronickou adresu, kterou člen sdělil komoře, jestliže komoru o doručování písemnosti tímto způsobem požádal nebo s ním vyslovil souhlas a jestliže uvedl akreditovaného poskytovatele certifikačních služeb, který vydal jeho kvalifikovaný certifikát a vede jeho evidenci, nebo předložil svůj platný kvalifikovaný certifikát. 3) Při doručování podle odst. 2 komora člena vyzve, aby doručení potvrdil komoře do 3 dnů od odeslání písemnosti elektronickou zprávou opatřenou jeho zaručeným elektronickým podpisem. Doručení prostřednictvím veřejné datové sítě na elektronickou adresu je neúčinné, jestliže se písemnost zaslaná na elektronickou adresu vrátila komoře jako nedoručitelná nebo jestliže adresát do 3 dnů od odeslání písemnosti nepotvrdil komoře její přijetí elektronickou zprávou podle předchozí věty. 46

8 Podle 44 a 45 se řídí též doručování písemností podle ostatních stavovských předpisů komory. ČÁST VIII. Závěrečná ustanovení 47 1) K zajištění odborné nebo hospodářské činnosti mohou orgány okresních sdružení a komory vytvářet pomocné orgány, které nemají výkonnou pravomoc. Jejich působnost určí orgán, který je zřídil. Členem pomocného orgánu může být jmenován i nečlen komory nebo člen, který nevykonává lékárnickou praxi. 2) Pomocné orgány jsou stálé nebo dočasné a pro jejich jednání platí přiměřeně tento jednací řád. 48 Tento jednací řád byl schválen v tomto znění sjezdem delegátů komory dne s účinností od

H-3 VOLEBNÍ ŘÁD ČESKÉ LÉKÁRNICKÉ KOMORY ČÁST I.

H-3 VOLEBNÍ ŘÁD ČESKÉ LÉKÁRNICKÉ KOMORY ČÁST I. H-3 VOLEBNÍ ŘÁD ČESKÉ LÉKÁRNICKÉ KOMORY Podle ustanovení 15 zákona ČNR č. 220/1991 Sb. o České lékařské komoře, České stomatologické komoře a České lékárnické komoře vydává se tento volební řád. ČÁST I.

Více

Hlasovací a jednací řád

Hlasovací a jednací řád Hlasovací a jednací řád I Základní ustanovení článek 1 Jednací a volební řád Společenství vlastníků jednotek Puškinova č.o/č.p 523/45, 524/47 a 525/49 Vyškov ( dále jen SVJ) upravuje postup orgánů družstva

Více

Jednací řád Stavebního bytového družstva Krušnohor

Jednací řád Stavebního bytového družstva Krušnohor Jednací řád Stavebního bytového družstva Krušnohor Datum platnosti: Datum účinnosti: Změna: 17.6.2004 17.6.2004 0 Dne: 17.6.2004 Dne: 17.6.2004 1 / 9 I. Úvodní ustanovení čl.1 Jednací řád družstva upravuje

Více

Jednací řád Stavebního bytového družstva Ústí nad Orlicí

Jednací řád Stavebního bytového družstva Ústí nad Orlicí Jednací řád Stavebního bytového družstva Ústí nad Orlicí Část první Ustanovení o orgánech družstva Čl. l (1) Základní ustanovení o orgánech družstva, zejména jejich složení, úkoly a pravomoci upravují

Více

HLASOVACÍ A JEDNACÍ ŘÁD

HLASOVACÍ A JEDNACÍ ŘÁD SVJ, Otrokovice HLASOVACÍ A JEDNACÍ ŘÁD ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. I Hlasovací a jednací řád Společenství vlastníků jednotek, Otrokovice (dále jen SVJ) upravuje postup orgánů SVJ při jejich volení,

Více

Schválil: Sněm ČaSOD, z.s. dne: Strana 1 (celkem 6)

Schválil: Sněm ČaSOD, z.s. dne: Strana 1 (celkem 6) ČESKÁ a SLOVENSKÁ OBEC DĚLOSTŘELECKÁ,, z..s.. Novottného Lávka 5,, 116 68 Prraha 1--Sttarré Městto JEDNACÍ ŘÁD ČaSOD, z.s. Schválil: Sněm ČaSOD, z.s. dne: 2016 Strana 1 (celkem 6) J E D N A C Í Ř Á D Č

Více

Jednací řád. Vydání 2013 I. Úvodní ustanovení Čl. 1. Čl. 2

Jednací řád. Vydání 2013 I. Úvodní ustanovení Čl. 1. Čl. 2 Jednací řád Vydání 2013 I. Úvodní ustanovení Čl. 1 Tento jednací řád družstva upravuje v souladu s čl. 59 odst. 4) platných Stanov (dále jen Stanovy) postup orgánů družstva při jejich jednáních a rozhodování.

Více

Volební a jednací řád. Stavebního bytového družstva "Mír" Teplice

Volební a jednací řád. Stavebního bytového družstva Mír Teplice Volební a jednací řád Stavebního bytového družstva "Mír" Teplice Čl. 1 Základní ustanovení... 3 Čl. 2 Působnost orgánů a členství v nich... 3 Čl. 3 Řízení orgánů... 3 Čl. 4 Rozhodování orgánů... 3 Čl.

Více

Organizační a jednací řády KPSS Český Krumlov

Organizační a jednací řády KPSS Český Krumlov Organizační a jednací řády KPSS Český Krumlov Obsah dokumentu: organizační řád koordinační skupiny pro komunitní plánování sociálních služeb ve městě Český Krumlov jednací řád koordinační skupiny pro komunitní

Více

Jednací a volební řád zemědělského družstva se sídlem v Kojčicích. Čl. 1. Úvodní ustanovení

Jednací a volební řád zemědělského družstva se sídlem v Kojčicích. Čl. 1. Úvodní ustanovení Jednací a volební řád zemědělského družstva se sídlem v Kojčicích Čl. 1 Úvodní ustanovení Jednací a volební řád je jedním ze základních družstevních předpisů, který v souladu se stanovami družstva podrobněji

Více

JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD KONFERENCE ČJF

JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD KONFERENCE ČJF JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD KONFERENCE ČJF Článek I. Úvodní ustanovení 1. Rada ČJF na základě ust. 10.2.3 Stanov ČJF schvaluje tento Jednací a volební řád Konference ČJF, který upravuje přípravu, obsah jednání,

Více

Jednací řád Okresní hospodářské komory Šumperk. Část první Základní ustanovení

Jednací řád Okresní hospodářské komory Šumperk. Část první Základní ustanovení Jednací řád Okresní hospodářské komory Šumperk Část první Základní ustanovení 1 1. Okresní hospodářská komora Šumperk (dále jen Komora) je jedním ze základních strukturálních a organizačních článků Hospodářské

Více

Stavební bytové družstvo Rožnov. Jednací a volební řád 4/2011

Stavební bytové družstvo Rožnov. Jednací a volební řád 4/2011 Stavební bytové družstvo Rožnov Jednací a volební řád 4/2011 Rožnov pod Radhoštěm 26. 5. 2011 Stavební bytové družstvo Rožnov Jednacı a volebnı r a d Čl. 1. Úvodní ustanovení 1) Jednací řád družstva v

Více

S T A T U T SPRÁVNÍ RADY ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE

S T A T U T SPRÁVNÍ RADY ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE Podle 14 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění zákona č. 137/2016 Sb., schvaluji dne července 2017 pod čj. MSMT-16896/2017

Více

Jednací řád Společenství vlastníků pro dům Ohradní , Praha 4

Jednací řád Společenství vlastníků pro dům Ohradní , Praha 4 1 Jednací řád Společenství vlastníků pro dům Ohradní 1358-1360, Praha 4 Článek č. 1 Obecná ustanovení Shromáždění Společenství vlastníků pro dům Ohradní 1358-1360, Praha 4 podle stanov přijímá tento jednací

Více

Jednací řád členské schůze spolku Landseer klub České republiky, z.s.

Jednací řád členské schůze spolku Landseer klub České republiky, z.s. Landseerklub České republiky, z.s. IČ 62537253, se sídlem U Kostela 166, Ratboř, 28141, zapsaný ve spolkovém rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, v oddíle L, vložce 6181 (dále jen LKČR nebo Spolek

Více

JEDNACÍ ŘÁD Stavebního bytového družstva POKROK. I. Společná ustanovení

JEDNACÍ ŘÁD Stavebního bytového družstva POKROK. I. Společná ustanovení JEDNACÍ ŘÁD Stavebního bytového družstva POKROK I. Společná ustanovení Čl. 1 Vymezení obsahu jednacího řádu Tento jednací řád upravuje postup orgánů družstva (shromáždění delegátů, představenstva, kontrolní

Více

MĚSTO POLNÁ. Zastupitelstvo města JEDNACÍ ŘÁD VÝBORŮ ZASTUPITELSTVA MĚSTA POLNÁ

MĚSTO POLNÁ. Zastupitelstvo města JEDNACÍ ŘÁD VÝBORŮ ZASTUPITELSTVA MĚSTA POLNÁ MĚSTO POLNÁ Zastupitelstvo města JEDNACÍ ŘÁD VÝBORŮ ZASTUPITELSTVA MĚSTA POLNÁ Zastupitelstvo města Polná se na svém 2 zasedání dne 10. prosince 2018 usnesením č. ZM-.../02/2018 usneslo vydat v souladu

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PEDAGOGICKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PEDAGOGICKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PEDAGOGICKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY Akademický senát Pedagogické fakulty se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. c) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách

Více

ČÁST PRVNÍ ČÁST DRUHÁ

ČÁST PRVNÍ ČÁST DRUHÁ JEDNACÍ ŘÁD Gymnazijní společnosti z.s. ČÁST PRVNÍ Všeobecná ustanovení Základní ustanovení 1. Jednací řád rozvádí některá ustanovení Statutu Gymnazijní společnosti z.s. (dále jen GS) a podrobně upravuje

Více

JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD KONFERENCE OBLASTI ČJF

JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD KONFERENCE OBLASTI ČJF JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD KONFERENCE OBLASTI ČJF Článek I. Úvodní ustanovení 1. Rada ČJF na základě ust. 10.2.3 Stanov ČJF schvaluje tento Jednací a volební řád Konference oblasti ČJF, který upravuje přípravu,

Více

Vnitřní předpisy Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Vnitřní předpisy Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Akademický senát Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích schválil podle 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., v platném znění, dne 22.11.2016 a Rektorát Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SNĚMU AKADEMIE VĚD ČESKÉ REPUBLIKY

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SNĚMU AKADEMIE VĚD ČESKÉ REPUBLIKY JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SNĚMU AKADEMIE VĚD ČESKÉ REPUBLIKY JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SNĚMU AKADEMIE VĚD ČESKÉ REPUBLIKY Akademický sněm Akademie věd České republiky (dále jen Sněm ) přijal na svém XXIX.

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ U n i v e r zita o brany v B r n ě F a kulta vojenského zdravotnictví Třebešská 1575, Hradec Králové, PSČ 500 01, datová schránka hkraife JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM Ústí nad Labem, únor 2018 JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY

Více

Jednací řád Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Jihovýchod

Jednací řád Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Jihovýchod Jednací řád Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Jihovýchod ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Jednací řád Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu

Více

JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ

JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ U n i v e r zita o brany v B r n ě F a kulta vojenského zdravotnictví Třebešská 1575, Hradec Králové, PSČ 500 01, datová schránka hkraife JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ HRADEC

Více

Rozvoj, stavební bytové družstvo, se sídlem Opava, U Cukrovaru 1282/9, PSČ

Rozvoj, stavební bytové družstvo, se sídlem Opava, U Cukrovaru 1282/9, PSČ Rozvoj, stavební bytové družstvo, se sídlem Opava, U Cukrovaru 1282/9, PSČ 747 05 Jednací řád I. Úvodní ustanovení Čl. 1 Jednací řád družstva upravuje postup orgánů družstva při jejich jednání a rozhodování.

Více

O K R E S N Í H O S P O D Á Ř S K Á K O M O R A

O K R E S N Í H O S P O D Á Ř S K Á K O M O R A O K R E S N Í H O S P O D Á Ř S K Á K O M O R A Jednací řád Okresní hospodářské komory Děčín typ základní dokument kód ZD_02 platnost od 30.4.2002 verze 01 název Jednací řád OHK Děčín počet stran 4 výtisk

Více

Jednací řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci

Jednací řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Jednací řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci ČÁST I. OBECNÁ ČÁST Čl. 1 Předmět úpravy Jednací řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE. Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE. Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty N Á V R H JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty (1) Akademický senát Národohospodářské fakulty Vysoké školy

Více

STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO JESENÍK

STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO JESENÍK STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO JESENÍK 28. října 9/891, 790 01 Jeseník, IČ: 00 05 35 71, DIČ: CZ 00 05 35 71 Bankovní spojení: ČSOB a.s. pobočka Jeseník, č. ú. 1252648/0300 Telefon: 584 401 111 Zapsáno v obchodním

Více

JEDNACÍ ŘÁD DOZORČÍ RADY společnosti O2 Czech Republic a.s.

JEDNACÍ ŘÁD DOZORČÍ RADY společnosti O2 Czech Republic a.s. JEDNACÍ ŘÁD DOZORČÍ RADY společnosti O2 Czech Republic a.s. schválený na zasedání dozorčí rady dne 19. července 2013 I. Základní ustanovení 1. Jednací řád dozorčí rady upravuje zásady jednání dozorčí rady

Více

Jednací řád Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro MČ Praha 5

Jednací řád Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro MČ Praha 5 Jednací řád Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro MČ Praha 5 ČÁST 1 Úvod Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro

Více

IČO: , KOŠÍKY JEDNACÍ ŘÁD. orgánů Místní akční skupiny Severní Chřiby a Pomoraví, z. s.

IČO: , KOŠÍKY JEDNACÍ ŘÁD. orgánů Místní akční skupiny Severní Chřiby a Pomoraví, z. s. JEDNACÍ ŘÁD orgánů Místní akční skupiny Severní Chřiby a Pomoraví, z. s. Článek 1 Úvodní ustanovení 1.1 Místní akční skupina Severní Chřiby a Pomoraví, z. s. se řídí obecně závaznými právními předpisy,

Více

JEDNACÍ ŘÁD. Stavební bytové družstvo STAVBAŘ, Krnovská 2034/2, 746 01 Opava

JEDNACÍ ŘÁD. Stavební bytové družstvo STAVBAŘ, Krnovská 2034/2, 746 01 Opava Stavební bytové družstvo STAVBAŘ, Krnovská 2034/2, 746 01 Opava JEDNACÍ ŘÁD Čl. 1 Úvodní ustanovení. 1. Činnost družstva je založena na vlastnictví, správě a provozu bytových domů, bytů a nebytových prostor,

Více

JEDNACÍ ŘÁD SBD KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ

JEDNACÍ ŘÁD SBD KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ JEDNACÍ ŘÁD SBD KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ 2014 Jednací řád Orgány družstva jsou povinny řídit se při své činnosti platnými právními předpisy a stanovami. K zabezpečení správnosti jednání v rozhodování svých orgánů

Více

Město Město Albrechtice

Město Město Albrechtice Město Město Albrechtice Jednací řád výborů Zastupitelstva města Článek 1. Úvodní ustanovení Jednací řád výborů upravuje přípravu, obsah jednání, způsob usnášení se a hlasování výborů a způsob práce s přijatými

Více

JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SNĚMU AKADEMIE VĚD ČESKÉ REPUBLIKY

JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SNĚMU AKADEMIE VĚD ČESKÉ REPUBLIKY JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SNĚMU AKADEMIE VĚD ČESKÉ REPUBLIKY Akademický sněm Akademie věd České republiky (dále jen Sněm ) přijal na svém XXXVII. zasedání dne 14. prosince 2010 v souladu se Stanovami

Více

Vnitřní předpisy Akademie múzických umění v Praze

Vnitřní předpisy Akademie múzických umění v Praze způsob usnášení, usnáší se AS AMU aklamací. Na návrh kteréhokoli člena se však AS AMU může usnést na tajném hlasování k jakékoli otázce. K přijetí návrhu o tajném způsobu hlasování stačí nadpoloviční většina

Více

JEDNACÍ ŘÁD Psychiatrické společnosti ČLS JEP

JEDNACÍ ŘÁD Psychiatrické společnosti ČLS JEP JEDNACÍ ŘÁD Psychiatrické společnosti ČLS JEP 1 Východiska a působnost (1) Jednací řád Psychiatrické společnosti ČLS JEP (dále jen PS ) vychází z příslušných ustanovení Stanov PS (dále jen Stanov ). (2)

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP Akademický senát Fakulty životního prostředí ČZU v Praze se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. d) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

Volební a jednací řád Akademického senátu Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích ze dne 19. března 2009

Volební a jednací řád Akademického senátu Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích ze dne 19. března 2009 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 19. března 2009

Více

Jednací řád Liberecké bytové družstvo Stadion

Jednací řád Liberecké bytové družstvo Stadion Jednací řád Liberecké bytové družstvo Stadion se sídlem v Liberci 7, Jeronýmova 566 (zapsaného v Obchodním rejstříku vedeným Krajským soudem v Ústí nad Labem oddíl Dr. vložka 456) Členská schůze Libereckého

Více

JEDNACÍ ŘÁD PŘEDSTAVENSTVA zájmového sdružení právnických osob Asociace profesionálních klubů ledního hokeje se sídlem v Praze

JEDNACÍ ŘÁD PŘEDSTAVENSTVA zájmového sdružení právnických osob Asociace profesionálních klubů ledního hokeje se sídlem v Praze JEDNACÍ ŘÁD PŘEDSTAVENSTVA zájmového sdružení právnických osob Asociace profesionálních klubů ledního hokeje se sídlem v Praze schválený na zasedání představenstva dne 7. srpna 2014 Jednací řád představenstva

Více

Jednací řád členské schůze spolku OS Pro Kunratice (dále jen OSPK) Článek 1 Základní ustanovení

Jednací řád členské schůze spolku OS Pro Kunratice (dále jen OSPK) Článek 1 Základní ustanovení Jednací řád členské schůze spolku OS Pro Kunratice (dále jen OSPK) Členská schůze se koná ve smyslu Nového občanského zákoníku a platných Stanov sdružení čl. VIII. Valná hromada. Koná se za období od 3.

Více

Jednací řád. I. Úvodní ustanovení. Čl. 1

Jednací řád. I. Úvodní ustanovení. Čl. 1 Jednací řád I. Úvodní ustanovení Čl. 1 Jednací řád družstva upravuje postup orgánů družstva při jejich jednání a rozhodování. Jeho ustanovení jsou závazná pro všechny orgány družstva. Čl. 2 1. Základní

Více

Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava

Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava Účinnost dokumentu od: 25.04.2011 Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava Řízená kopie č: Razítko: Správce úložiště dokumentů, není řízeným dokumentem 1/11 OBSAH : Název str.: 1. Článek 1 Volební

Více

Vnitřní předpisy Farmaceutické fakulty Veterinární a farmaceutické univerzity Brno

Vnitřní předpisy Farmaceutické fakulty Veterinární a farmaceutické univerzity Brno Vnitřní předpisy Farmaceutické fakulty Veterinární a farmaceutické univerzity Brno JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FARMACEUTICKÉ FAKULTY VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO Akademický senát Farmaceutické

Více

Jednací řád strana 1 z 5 Schválený VII. zasedáním PRP 13. března Jednací řád

Jednací řád strana 1 z 5 Schválený VII. zasedáním PRP 13. března Jednací řád Jednací řád strana 1 z 5 Jednací řád 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Jednací řád stanovuje pravomoci jednotlivých orgánů Pionýra, z. s. - Pražské organizace Pionýra (dále jen POP) a pravidla pro přípravu a průběh

Více

JEDNACÍ ŘÁD místní akční skupiny (MAS) Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s.

JEDNACÍ ŘÁD místní akční skupiny (MAS) Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s. JEDNACÍ ŘÁD místní akční skupiny (MAS) Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s. Preambule Jednací řád MAS upravuje přípravu a svolání jednání Valné hromady spolku, Rady spolku a Kontrolního a monitorovacího

Více

Jednací řád. Hospodářské komory České republiky. účinný od Část první. Základní ustanovení

Jednací řád. Hospodářské komory České republiky. účinný od Část první. Základní ustanovení Jednací řád Hospodářské komory České republiky účinný od 1. 1. 2009 Legenda: - text, který je uveden též v zákoně Část první 1 Základní ustanovení (1) Jednání orgánů Hospodářské komory se řídí zákonem

Více

JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY. Fakulty vojenských technologií Univerzity obrany v Brně

JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY. Fakulty vojenských technologií Univerzity obrany v Brně JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY Fakulty vojenských technologií Univerzity obrany v Brně Brno 2017 Obsah Čl. 1 Úvodní ustanovení... 2 Čl. 2 Orgány vědecké rady... 2 Čl. 3 Tajemník... 3 Čl. 4 Zasedání vědecké rady...

Více

JEDNACÍ ŘÁD DOZORČÍ RADY DESTINAČNÍ AGENTURY DOLNÍ POOOHŘÍ, o.p.s.

JEDNACÍ ŘÁD DOZORČÍ RADY DESTINAČNÍ AGENTURY DOLNÍ POOOHŘÍ, o.p.s. Destinační agentura Dolní Poohří, o.p.s. náměstí Prokopa Velkého 1951, 438 01 Žatec Provozovna: Sladovna, Masarykova 356, 438 01 Žatec JEDNACÍ ŘÁD DOZORČÍ RADY DESTINAČNÍ AGENTURY DOLNÍ POOOHŘÍ, o.p.s.

Více

Rada města Karviné vydala dne tento Jednací řád komisí Rady města Karviné. Článek 1 Úvodní ustanovení

Rada města Karviné vydala dne tento Jednací řád komisí Rady města Karviné. Článek 1 Úvodní ustanovení Příloha č. 1 k usnesení STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Jednací řád komisí Rady města Karviné Schváleno: 10.04.2019 Účinnost: 10.04.2019 Zpracovatel: Odbor organizační Rada města Karviné vydala dne 10.04.2019

Více

STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH

STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH Článek I. Úvodní ustanovení 1) Název občanského sdružení: Unie českých fotbalových rozhodčích (dále jen UČFR ). Sídlo: Diskařská 100, Praha 6, PSČ 169 00 2)

Více

Identifikační označení a název: Jednací řád Rady města Šternberka. Jednací řád Rady města Šternberka FUNKCE JMÉNO DATUM PODPIS

Identifikační označení a název: Jednací řád Rady města Šternberka. Jednací řád Rady města Šternberka FUNKCE JMÉNO DATUM PODPIS Město Šternberk List číslo: 1 / 5 OBSAH 1. ÚVOD A CÍL 2. DEFINICE POJMŮ A ZKRATKY 3. OBLAST A ROZSAH POUŽITÍ 4. ODPOVĚDNOST A PRAVOMOC 5. POPIS ČINNOSTI 5.1. PŘÍPRAVA A SVOLÁNÍ SCHŮZE RM 5.2. STŘET ZÁJMŮ

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FLD

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FLD VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FLD Akademický senát Fakulty lesnické a dřevařské ČZU v Praze se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. d) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

Jednací řád BD Lehovec 904

Jednací řád BD Lehovec 904 Jednací řád BD Lehovec 904 BD Lehovec 904 Kukelská 904, 198 00 Praha 9 Jednací řád bytového družstva Část I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Význam jednacího řádu 1) Jednací řád doplňuje ustanovení stanov

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU AGRONOMICKÉ FAKULTY MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU AGRONOMICKÉ FAKULTY MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU AGRONOMICKÉ FAKULTY MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ schváleno Akademickým senátem Mendelovy univerzity v Brně dne 13. prosince 2010 pod č. j. 11598/2011-291 Článek

Více

SVAZ DŮCHODCŮ ČESKÉ REPUBLIKY, o.s. JEDNACÍ ŘÁD I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

SVAZ DŮCHODCŮ ČESKÉ REPUBLIKY, o.s. JEDNACÍ ŘÁD I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ SVAZ DŮCHODCŮ ČESKÉ REPUBLIKY, o.s. JEDNACÍ ŘÁD I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1. Jednací řád stanoví pravidla jednání orgánů a organizací Svazu důchodců České republiky, o.s. (SDČR) v souladu se stanovami schválenými

Více

Článek 2 Akademický senát PF JU

Článek 2 Akademický senát PF JU (3) Struktura akademické obce je podrobněji stanovena ve Volebním řádu Akademického senátu PF JU. 4) Členství v akademickém senátu, počet členů akademického senátu, jako i funkční období akademického senátu,

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP Akademický senát Fakulty životního prostředí ČZU v Praze se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. d) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

VOLEBNÍ ŘÁD. Část I. Volby představenstva a kontrolní komise. Čl. 1 Základní ustanovení

VOLEBNÍ ŘÁD. Část I. Volby představenstva a kontrolní komise. Čl. 1 Základní ustanovení VOLEBNÍ ŘÁD Shromáždění delegátů Okresního stavebního bytového družstva Bruntál (družstvo dále jen BD nebo družstvo, shromáždění delegátů dále jen SD ) na svém jednání konaném dne 16. června 2015 ve smyslu

Více

Návrh VOLEBNÍ ŘÁD. Část I. Volby představenstva a kontrolní komise. Čl. 1 Základní ustanovení

Návrh VOLEBNÍ ŘÁD. Část I. Volby představenstva a kontrolní komise. Čl. 1 Základní ustanovení Návrh VOLEBNÍ ŘÁD Shromáždění delegátů Stavebního bytového družstva Třinec (dále jen družstvo ) na svém jednání konaném dne 24.06.2015 ve smyslu čl. 66 odst. 2) písm. b) stanov družstva schválilo tento

Více

Zastupitelstva města Stříbra

Zastupitelstva města Stříbra J e d n a c í ř á d Zastupitelstva města Stříbra Zastupitelstvo města Stříbra vydává v souladu s ustanovením 96 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších právních úprav, tento jednací řád.

Více

UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY LÉKAŘSKÉ FAKULTY V HRADCI KRÁLOVÉ

UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY LÉKAŘSKÉ FAKULTY V HRADCI KRÁLOVÉ UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY LÉKAŘSKÉ FAKULTY V HRADCI KRÁLOVÉ Akademický senát Lékařské fakulty v Hradci Králové se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst.

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PRÁVNICKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PRÁVNICKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY Verze schválená AS PF UK dne 25. května 2017 JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PRÁVNICKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY Akademický senát Právnické fakulty Univerzity Karlovy se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33

Více

MĚSTO PRACHATICE JEDNACÍ ŘÁD. Rady města Prachatice

MĚSTO PRACHATICE JEDNACÍ ŘÁD. Rady města Prachatice MĚSTO PRACHATICE JEDNACÍ ŘÁD Rady města Prachatice s účinností od 17.12.2014 Jednací řád Rady města Prachatice s účinností ke dni 17.12.2014 2 Obsah Článek 1 Úvodní ustanovení... 3 Článek 2 Pravomoci rady...

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ U n i v e r zita o brany v B r n ě Kounicova 65, Brno, PSČ 662 10, datová schránka hkraife REGISTROVANÝ VNITŘNÍ PŘEDPIS JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ B r n o 2 0 1 7 Část PRVNÍ

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy.

ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy. ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy. I. Členství 1. Členem / členkou spolku se stává každá osoba, která podá řádně vyplněnou

Více

Jednací řád Akademického senátu Fakulty podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze

Jednací řád Akademického senátu Fakulty podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze Jednací řád Akademického senátu Fakulty podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze Článek 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ (1) Jednací řád Akademického senátu Fakulty podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické

Více

JEDNACÍ ŘÁD. I. Úvodní ustanovení. čl. 1. čl. 2. II. Ustavení orgánů družstva. čl. 3

JEDNACÍ ŘÁD. I. Úvodní ustanovení. čl. 1. čl. 2. II. Ustavení orgánů družstva. čl. 3 JEDNACÍ ŘÁD I. Úvodní ustanovení čl. 1 1) Nejvyšší orgán Stavebního bytového družstva Třinec (dále jen družstvo ) na svém jednání konaném dne 24.06.2015 ve smyslu čl. 66 odst. 2) písm. b) stanov družstva

Více

MĚSTO POLNÁ. Článek 1. Úvodní ustanovení

MĚSTO POLNÁ. Článek 1. Úvodní ustanovení MĚSTO POLNÁ Statut a jednací řád výborů Zastupitelstva města Polná Článek 1 Úvodní ustanovení 1.1. Statut výborů Zastupitelstva města Polná (dále jen "výborů") stanovuje působnost výborů a zásady členství

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Sdružení JM-Net

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Sdružení JM-Net ORGANIZAČNÍ ŘÁD Sdružení JM-Net Valná hromada občanského sdružení dne 10.2.2005 schválila Organizační řád sdružení, ten byl novelizován na náhradní Valné hromadě konané 7.7.2008 a náhradní Valné hromadě

Více

JEDNACÍ ŘÁD KOMISÍ RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 PRO VOLEBNÍ OBDOBÍ Účinný od

JEDNACÍ ŘÁD KOMISÍ RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 PRO VOLEBNÍ OBDOBÍ Účinný od JEDNACÍ ŘÁD KOMISÍ RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 PRO VOLEBNÍ OBDOBÍ 2018-2022 Účinný od 14.11.2018 Schválený usnesením Rady MČ Praha 7 č. 0793/18-R z jednání č. 74, ze dne 13.11.2018 Obsah Preambule... 3

Více

Jednací řád IČ:

Jednací řád IČ: Jednací řád IČ: 48847488 Platné od 24. 2. 2016 JEDNACÍ ŘÁD SVAZU VINAŘŮ ČESKÉ REPUBLIKY Valná hromada Svazu vinařů České republiky se sídlem ve Velkých Bílovicích, IČ: 48847488 (dále jen SV ČR ) vydává

Více

JEDNACÍ ŘÁD pro krajské shromáždění delegátů Krajského svazu juda Královéhradeckého kraje 2018

JEDNACÍ ŘÁD pro krajské shromáždění delegátů Krajského svazu juda Královéhradeckého kraje 2018 JEDNACÍ ŘÁD pro krajské shromáždění delegátů Krajského svazu juda Královéhradeckého kraje 2018 Článek 1. Zahájení shromáždění delegátů 1. Jednání shromáždění delegátů zahájí pověřený člen představenstva

Více

Statut Výboru pro média Rady vlády České republiky pro lidská práva a Rady vlády pro záležitosti romské menšiny

Statut Výboru pro média Rady vlády České republiky pro lidská práva a Rady vlády pro záležitosti romské menšiny Statut Výboru pro média Rady vlády České republiky pro lidská práva a Rady vlády pro záležitosti romské menšiny Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Výbor pro média (dále jen Výbor ) je poradním orgánem Rady

Více

VOLEBNÍ ŘÁD PRO VOLBY DO ŠKOLSKÝCH RAD ZÁKLADNÍCH ŠKOL

VOLEBNÍ ŘÁD PRO VOLBY DO ŠKOLSKÝCH RAD ZÁKLADNÍCH ŠKOL VOLEBNÍ ŘÁD PRO VOLBY DO ŠKOLSKÝCH RAD ZÁKLADNÍCH ŠKOL Rada města Turnova v souladu s ustanovením 167 odst. 2 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

Jednací řád Akademického senátu Fakulty chemické technologie Vysoké školy chemicko-technologické v Praze. I. část Úvodní ustanovení.

Jednací řád Akademického senátu Fakulty chemické technologie Vysoké školy chemicko-technologické v Praze. I. část Úvodní ustanovení. Akademický senát Vysoké školy chemicko-technologické v Praze schválil v souladu s 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách)

Více

VOLEBNÍ ŘÁD. Část I. Volby představenstva a kontrolní komise. Čl. 1 Základní ustanovení

VOLEBNÍ ŘÁD. Část I. Volby představenstva a kontrolní komise. Čl. 1 Základní ustanovení Shromáždění delegátů stavebního bytového družstva VESELSKO, sídlem Hutník 1497, 698 01 Veselí nad Moravou (družstvo dále jen SBD nebo družstvo, shromáždění delegátů dále jen SD ) na svém jednání konaném

Více

JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ

JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ U n i v e r zita o brany v B r n ě Kounicova 65, Brno, PSČ 662 10, datová schránka hkraife REGISTROVANÝ VNITŘNÍ PŘEDPIS JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ B r n o 2 0 1 7 Článek 1 Úvodní

Více

Město Sezemice Statut komisí Rady města Sezemice Článek 1 Úvodní ustanovení Článek 2 Postavení komisí

Město Sezemice Statut komisí Rady města Sezemice Článek 1 Úvodní ustanovení Článek 2 Postavení komisí Město Sezemice Statut komisí Rady města Sezemice Rada města Sezemice podle 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, vydává tento Statut komisí Rady města

Více

JEDNACÍ ŘÁD RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7

JEDNACÍ ŘÁD RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 JEDNACÍ ŘÁD RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 Schválený usnesením Rady MČ Praha 7 č. 0910/17-R z jednání č. 71 ze dne 10.10.2017 1 JEDNACÍ ŘÁD RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Rady

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení Článek 2 Postavení Komisí Článek 3 Jednání Komise

Článek 1 Úvodní ustanovení Článek 2 Postavení Komisí Článek 3 Jednání Komise Jednací řád komisí Rady města Přerova Článek 1 Úvodní ustanovení Jednací řád komisí Rady města Přerova (dále jen Komise ) upravuje přípravu, obsah jednání, způsob usnášení se a hlasování Komisí, způsob

Více

nám. Svobody 18/I, Vodňany

nám. Svobody 18/I, Vodňany JEDNACÍ ŘÁD VÝBORŮ Úvodní ustanovení Jednací řád výborů upravuje přípravu, obsah jednání, způsob usnášení se a hlasování výborů. Postavení výboru (1) Zastupitelstvo zřizuje a zrušuje výbory v souladu s

Více

JEDNACÍ ŘÁD. I. Úvodní ustanovení

JEDNACÍ ŘÁD. I. Úvodní ustanovení JEDNACÍ ŘÁD I. Úvodní ustanovení čl. 1 1) Nejvyšší orgán Stavebního bytového družstva Cheb (dále jen SBD nebo družstvo ) na svém jednání konaném dne 23.4.2015 ve smyslu čl. 63 odst. 2) písm. b) stanov

Více

Usnesení řádné valné hromady společnosti UNIPETROL, a.s. ze dne 30. června 2011 ve věci změn stanov společnosti UNIPETROL, a.s.

Usnesení řádné valné hromady společnosti UNIPETROL, a.s. ze dne 30. června 2011 ve věci změn stanov společnosti UNIPETROL, a.s. Usnesení řádné valné hromady společnosti UNIPETROL, a.s. ze dne 30. června 2011 ve věci změn stanov společnosti UNIPETROL, a.s. Řádná valná hromada společnosti UNIPETROL, a.s. schvaluje v souladu s ustanovením

Více

JEDNACÍ ŘÁD. I. Úvodní ustanovení

JEDNACÍ ŘÁD. I. Úvodní ustanovení JEDNACÍ ŘÁD I. Úvodní ustanovení čl. 1 1) Nejvyšší orgán DYJE, stavební bytové družstvo na svém jednání konaném dne 7.6.2016 ve smyslu čl. 66 odst. 2) písm. b) stanov družstva schválilo tento jednací řád.

Více

Jednací řád Akademického senátu Lékařské fakulty Masarykovy univerzity Úvodní ustanovení Základní ustanovení

Jednací řád Akademického senátu Lékařské fakulty Masarykovy univerzity Úvodní ustanovení Základní ustanovení Jednací řád Akademického senátu Lékařské fakulty Masarykovy univerzity (Ve znění účinném od 1. 9. 2017) Část první Úvodní ustanovení Článek 1 Základní ustanovení (1) Jednací řád Akademického senátu Lékařské

Více

JEDNACÍ ÁD VALNÉ HROMADY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY LANŠKROUNSKO Z.S.

JEDNACÍ ÁD VALNÉ HROMADY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY LANŠKROUNSKO Z.S. JEDNACÍ ÁD VALNÉ HROMADY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY LANŠKROUNSKO Z.S. Čl.1. Úvodní ustanovení Jednací řád Valné hromady MAS Lanškrounsko, z.s. upravuje zejména přípravu, svolání a průběh jednání, usnášení a

Více

Jednací řád Kontrolního výboru Zastupitelstva města Chropyně

Jednací řád Kontrolního výboru Zastupitelstva města Chropyně Kontrolní výbor Zastupitelstva města Chropyně Jednací řád Kontrolního výboru Zastupitelstva města Chropyně Zpracovatel: Odbor vnitřních věcí MěÚ Chropyně, tajemnice Kontrolního výboru ZM Chropyně Schváleno:

Více

MĚSTO Uničov. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Právní postavení výboru

MĚSTO Uničov. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Právní postavení výboru MĚSTO Uničov Statut výborů Zastupitelstva města Uničova Článek 1 Úvodní ustanovení 1.1. Statut výborů Zastupitelstva města Uničova (dále jen "výborů") upravuje pravidla pro přípravu, jednání, způsob usnášení

Více

I. Úplné znění Volebního a jednacího řádu Akademického senátu Vysoké školy technické a ekonomické v Ceských Budějovicích ze dne 27.

I. Úplné znění Volebního a jednacího řádu Akademického senátu Vysoké školy technické a ekonomické v Ceských Budějovicích ze dne 27. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 5Ss 36 odst. 2 zákona Č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 19. března

Více

Řád RAD Jednací řád výborů Zastupitelstva městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz

Řád RAD Jednací řád výborů Zastupitelstva městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Statutární město Ostrava Řád RAD 2019-01 Jednací řád výborů Zastupitelstva městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Účinnost od: 1. března 2019 Vydal: Zastupitelstvo městského obvodu Moravská Ostrava

Více

Stanovy ČOSKF ČLS JEP

Stanovy ČOSKF ČLS JEP Stanovy ČOSKF ČLS JEP 1 Obecná ustanovení (1) Česká odborná společnost klinické farmacie (dále jen ČOSKF) je odbornou společností České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně (dále jen ČLS JEP).

Více

Jednací řád výběrového orgánu místního partnerství MAS 21 Výběrové komise

Jednací řád výběrového orgánu místního partnerství MAS 21 Výběrové komise Příloha č. 8 Jednací řád výběrového orgánu místního partnerství MAS 21 Výběrové komise I. Úvodní ustanovení 1) Nejvyšší orgán místního partnerství MAS 21 (dále jen Plénum) vydává tento jednací řád. 2)

Více

Stanovy Zastupitelstva mládeže Olomouckého kraje (ZMOK)

Stanovy Zastupitelstva mládeže Olomouckého kraje (ZMOK) Stanovy Zastupitelstva mládeže Olomouckého kraje (ZMOK) 1. Základní ustanovení... 2 2. Cíle zastupitelstva... 2 3. Členství... 2 a) Vznik členství... 2 b) Kooptace (odstoupení)... 3 c) Doplňující volby...

Více

Vnitřní předpisy Akademie múzických umění v Praze

Vnitřní předpisy Akademie múzických umění v Praze komory jsou voleni z řad akademických pracovníků AMU. Členové studentské komory jsou voleni z řad studentů AMU. Pedagogická komora má 9 členů, studentská komora má 6 členů. Za každou fakultu se volí 3

Více