STŘEDISKO LÍPA KYNŠPERK NAD OHŘÍ VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "STŘEDISKO LÍPA KYNŠPERK NAD OHŘÍ VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011"

Transkript

1 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011

2 2 VÝROČNÍ ZPRÁVA Členové střediskové rady Jméno a příjemní Přezdívka Funkce Vzdělání zkoušky Ladislav Soukup Smích Vedoucí střediska ČZ 2003 VZ 2005 Iva Naušová Chechty Zástupce vedoucího střediska Zástupce vedoucí dívčího oddílu ČZ 2007 ZK 2007 VZ 2010 Vladislav Porsch Mecháček Zpravodaj kmene OS Vedoucí oddílu OS Jiří Mazanec Balů Zástupce vedoucího OS ČZ 2000 Anna Kuželková Zoubek Výchovný zpravodaj dívčího kmene Karel Kuželka Rikki Výchovný zpravodaj chlapeckého kmene ČZ 2006 ZK VZ 2010 ČZ 2002 VZ 2004 LŠ 2006 (OČK TVS, TAB) LŠ 2009 Jaroslava Machačová Beruška ČZ 2000 VZ 2002 Jiří Machač Chrobák Hospodář střediska ČZ 1996 ZK 1996 VZ 2001 Jan Pída Otes ČZ 2000 VZ 2005 Petra Rösslerová Pampe Zástupce vedoucí dívčího oddílu ZK 2009 ČZ 2008 Petr Eštok Piškot ZK 2009 Jaroš Rozmuš Lovec Zástupce vedoucího chlapeckého oddílu ČK 1991 ZK 1991 VZ 1993 Petr Rössler Zelí Vedoucí chlapeckého oddílu ČZ 2004 ZK 2005 VZ 2005 Pavla Mazancová Mája Vedoucí dívčího oddílu ČZ 1990 VZ 1992 LŠ 1993 OČK 2007

3 3 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 ZK 2010 Petr Jungwirth Lucie Bremertová Kladivo Myška 2. Stav členské základny Poslední registrace členů střediska naznačuje, že se nám snad začíná dařit v zastavení úbytku našich nejmladších členů. V současné době je ve středisku registrováno celkem 60 řádných členů, z tohoto počtu je pak přesně polovina členů mladších 18 let (tedy 30 dětí) a dalších 10 členů je ve věku do 26 let. V našem středisku pracují tři oddíly dívčí, chlapecký a kmen dospělých s tím, že prakticky dívčí a chlapecký oddíl pracuje dle věkových kategorií. Každý oddíl má svého kvalifikovaného vedoucího. Ten se pak stará o rozvoj dětí po všech stránkách. Do výše uvedeného počtu dětí a členů našeho střediska musíme ovšem započíst ještě nemalý klub příznivců kynšperského skautingu. Odhad celkového počtu lidí, kteří v Kynšperku a jeho okolí spojují, více či méně, své volnočasové aktivity s naším střediskem, by se mohl pohybovat okolo 100 lidí. Během letošního roku ukončila svou činnost družina Světýlek, která byla vytvořena pro děti předškolního věku a pro čerstvé prvňáčky. Pro děti byla činnost v této družině jistě velkým přínosem. Ovšem především nedostatečná časová kapacita našich vedoucích vedla k tomu, že od září nebyl nikdo, kdo by mohl ve vedení družinky pokračovat. Proto byl zaveden klasický model, kdy k nám přicházejí nováčci až ve školním věku a jdou přímo k Vlčatům nebo Světluškám. Září (období náboru) bylo poměrně úspěšné. Jak už jsme uvedli výše, došlo k nárůstu naší členské základny, a tak naše další fungování vypadá nadějně. 3. Přehled činnosti za uplynulý rok Pravidelnou oddílovou činnost tvoří schůzky, konané zpravidla jednou týdně, kde se děti učí novým znalostem nejen skautským, ale také jak uspět v reálném životě, aby byly připraveny na různé situace. Hry jsou nedílnou součástí programu. Děti se baví a nemusí si hned uvědomit, že si právě osvojují nějakou dovednost. Při nepřízni počasí je pro děti zázemím naše klubovna. Uvést v praxi a upevnit si získané dovednosti mohou na výpravách, které se pro ně vedoucí snaží připravovat pravidelně - zhruba jednou za měsíc. Vyráží se na místa blízká i vzdálenější, poznávat přírodu, sebe navzájem i jiné oddíly. Abychom se jako celé středisko nepotkali až na táboře, snažíme se i během roku zorganizovat akci pro všechny oddíly, jako třeba střediskové Vánoce. Během roku organizujeme i několik akcí směrem k veřejnosti s cílem prezentovat skauting a naše středisko nebo rozšířit naší členskou základnu. Některé akce jsou již tradiční a lidé z města se na ně těší, dokladem toho je Kynšperské strašení, některé akce organizujeme ve spolupráci s městem tradičně nás město oslovuje k držení čestné stráže při pietním aktu u příležitosti oslav osvobození města, podílíme se na organizaci dne dětí, kde se prezentují všechny městské organizace. Letos jsme byli oficiálně požádáni, zda bychom si vzali na

4 4 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 starost přípravu a uklizení betléma v kostele Nanebevzetí Panny Marie. Rádi jsme převzali tento úkol, neboť už řadu let někteří členové pomáhali při stavbě betléma na začátku adventu. Naše středisko se dále účastní i akcí pořádaných jinými středisky, jako je lanový svět, ples v Habartově nebo pomáháme při organizaci jiných akcí. Letos jsme se účastnili brigády na základně Bílého orla na Javorné Výročí osvobození města 3.2. Pohádkový les Pohádkový les se stal tradiční akcí pro veřejnost ještě před prázdninami pro nejmenší děti, předškoláky a prvňáky.

5 5 VÝROČNÍ ZPRÁVA Šlapák Letos jsme obnovili jinak tradiční akci takřka pro celé středisko. Šlapák je určený všem, kdo si věří a nebojí se, a kdo chce zažít legraci. Absolvování trasy Krásno Kynšperk pěšky během jednoho dne možná není pro každého, ale v každém zanechá silný zážitek Tábor Tábor představuje každoročně pro všechny vyvrcholení celoroční činnosti. Letos jsme vyměnili naši krásenkou louku za pronajaté tábořiště u Třemešné pod Přimdou, v tajemném, Českém lese. První zážitky a stmelování začaly již při veselé cestě vlakem na tábořiště. Kromě místa byla pro nás změna i v tom, že nám odpadla stavba tábora a rovnou jsme mohli začít s připraveným programem. Letos jsme si zahráli celotáborovou hru, při které rodinky cestou na luxusní dovolenou ztroskotali na jiném místě, kde zažívaly různá dobrodružství bylo potřeba překonat spoustu překážek při potápění lodi namísto výletu parníkem, zažili jsme netradiční olympiádu i pouť, a také perné chvíle, když jsme se vzbudili a nevyšlo slunce. Kromě celotáborové hry se každý oddíl věnoval i svým aktivitám. Světlušky a vlčata měly ještě indiánskou hru, která doprovázela jejich program, a na výpravy vyrážely na kolech, díky nimž mohly překonat větší vzdálenosti než pěšky. Skauti a skautky pak svůj program inspirovali příhraniční tématikou nejen o odsunu Němců po druhé světové válce.

6 6 VÝROČNÍ ZPRÁVA Strašení Strašení patří mezi naše velice úspěšné akce. Pro letošek jsme zvolili nové místo a pojetí akce. Vybrali jsme park u hřbitova, který se hodí jak tematicky, tak z hlediska blízkosti klubovny a jejího zázemí. Všichni zúčastnění museli projít trasou plnou strašidel a splnit několik úkolů. Hned na začátku bylo třeba v temném hangáru namočit ruku do krve a tu na důkaz obtisknout na bílou plachtu. Dál tam byly čarodějnice, od kterých museli všichni ochutnat, co navařili prstíček, ouško či očičko, potkali se s čerty, mrzkými žebráky, mrtvými nevěstami nebo se smrtkou. Když už se zdálo, že se blíží konec a vystoupali do kopce, otevřel se před nimi osvícený hangár s mrtvou dívkou na katafalku a museli v sobě najít ještě tolik odvahy, aby se na desku pod dívkou podepsali. Na všechny odvážné čekal buřt, kterého si mohli opéct. Akce byla určena nejen pro děti z města a jejich rodiče, ale také pro všechny skuty z kraje. Letošní ročník byl opravdu úspěšný, zaznamenali jsme cca 250 návštěvníků, včetně rodičů, kteří se mnohdy těšili víc než děti.

7 7 VÝROČNÍ ZPRÁVA Střediskové Vánoce Letos jsme neměli společné Vánoce na klubovně, rozhodli jsme se místo toho vyjet na Vánoce na víkend do hor, abychom si mohli pořádně užít. Využili jsme zapůjčenou klubovnu od radioskautů v Horní Blatné, kde jsme si mohli užít i zimních radovánek ve sněhu. Hráli se různé hry venku i uvnitř a každý vyrobil někomu dárek v podobě vlastnoručně vyrobeného perníku. Také jsme vypouštěli svá přání s čínským balónem štěstí, tak snad se splní 3.7. Získávání nových členů Naším cílem je rozšiřovat řady těch nejmenších a zároveň si udržet stávající členy. Během roku proto pořádáme dvě náborové akce a při dalších akcích vždy děti zveme mezi nás. První akcí je pohádkový les, zaměřený na děti předškolního věku, aby nás zaregistrovali ještě před nástupem do školy. Další náborovou akci pořádáme vždy na začátku září. Letos přišlo do vlčat i světlušek mnoho prvňáčků. A to nás moc těší! Se skautskou výchovou je dobré začít už v útlém věku.

8 8 VÝROČNÍ ZPRÁVA Sponzoři Naše středisko spolupracuje s městem, které nás finančně podporuje. Bohužel v letošním roce jsme od MÚ Kynšperk dostali historicky nejnižší dotaci v naší novodobé historii. Dále čerpáme dotace MŠMT a rovněž velice dobře spolupracujeme s Mgr. Moravčíkovou, která nám každý rok prostřednictvím své lékárny vybaví lékárnu na tábor, a to zcela zdarma. Čas od času nás podpoří firma NAPPE s.r.o. 5. Závěrem Skautská činnost je činností dobrovolnou. Každý skaut obětuje velký kus sebe sama a svého volného času něčemu, co můžeme nazvat vyšší princip. Bylo by chybou myslet si, že skauti jsou naivní a plaší lidé, právě naopak! Děti vychovávané ve skautském duchu, jsou systematicky připravováni na život v dnešním moderním světě, který nás všechny obklopuje. Celosvětově sdružují skautská hnutí na celém světě více než 40 milionů lidí. Skauting za více než 100 let své existence dokázal, že není pouze kroužkem. Skauting je svým způsobem životním postojem a dětem umožňuje smysluplně trávit svůj volný čas. Skautská výchova může být odpovědí na řešení složitých společenských problémů dneška, jakými bezesporu jsou: dětská kriminalita, drogová problematika, fyzická i psychická připravenost jedince, integrace menšin a různých sociálních skupin do většinové společnosti. Děkujeme všem, kteří podporují skauting v Kynšperku nad Ohří. Hlavní dík patří naším oddílovým vedoucím, kteří stojí v pomyslné první linii Ať se nám všem i v příštím roce daří tak, jako v tom roce letošním! Nazdar!

STŘEDISKO LÍPA KYNŠPERK NAD OHŘÍ ZPRÁVA ZA VOLEBNÍ OBDOBÍ

STŘEDISKO LÍPA KYNŠPERK NAD OHŘÍ ZPRÁVA ZA VOLEBNÍ OBDOBÍ ZPRÁVA ZA VOLEBNÍ OBDOBÍ 2011 2013 Středisko Lípa Kynšperk n. O. Adresa: Junák - svaz skautů a skautek ČR Středisko Lípa Kynšperk n. O. Josefa Suka 767 Kynšperk nad Ohří Kontaktní osoba: E-mail: Tel: Číslo

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA TURISTIKY ZA ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA TURISTIKY ZA ROK 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA TURISTIKY ZA ROK 2015 Úvod Výbor turistiky pracoval ve složení: Předseda: Dominika Zábranská Hospodář: Dominika Zábranská Zdravotník: Kateřina Švorcová Organizační práce a členská základna

Více

Oddíl mladých hasičů SDH Varnsdorf. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Husova 552, Varnsdorf, PSČ IČ

Oddíl mladých hasičů SDH Varnsdorf. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Husova 552, Varnsdorf, PSČ IČ Oddíl mladých hasičů SDH Varnsdorf Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Husova 552, Varnsdorf, PSČ 40747 IČ 66102391 O nás Náplní činnosti mladých hasičů při SDH Varnsdorf je vzdělávání dětí nejen v

Více

Výroční zpráva za rok 2006 středisko Holešov

Výroční zpráva za rok 2006 středisko Holešov Výroční zpráva za rok 2006 středisko Holešov V roce 2006 bylo u nás registrováno ve třech oddílech celkem 68 členů, z toho oddíl děvčat Slunečnice měly 5 světlušek, 8 skautek, 2 rangers a 4 vedoucí. Oddíl

Více

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2009

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2009 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2009 Mikulčice 2009 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 625.05 696 19, Mikulčice

Více

Výroční zpráva 2014 Junák - český skaut, středisko Žamberk, z. s.

Výroční zpráva 2014 Junák - český skaut, středisko Žamberk, z. s. Schváleno střediskovou radou dne 13. 9. 2015. Výroční zpráva 2014 Junák - český skaut, středisko Žamberk, z. s. Slovo vedoucího střediska Milí čtenáři, je mou milou povinností přiblížit vám uplynulý rok

Více

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2012

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2012 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2012 Mikulčice 2012 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 625.05 696 19, Mikulčice

Více

JUNÁK - svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice , Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2013

JUNÁK - svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice , Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2013 JUNÁK - svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2013 Mikulčice 2013 JUNÁK - svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126

Více

Organizační práce a členská základna Oddíl Světlušek měl v roce 2017 celkem 30 členů (5 vedoucích, 24 dětí a jednoho psa).

Organizační práce a členská základna Oddíl Světlušek měl v roce 2017 celkem 30 členů (5 vedoucích, 24 dětí a jednoho psa). VÝROČNÍ ZPRÁVA TURISTIKY ZA ROK 2017 Úvod Výbor turistiky pracoval ve složení: Předseda: Aneta Šimůnková Hospodář: Aneta Šimůnková Zdravotník: Kristýna Kubišová Organizační práce a členská základna Oddíl

Více

Zápis č. 2/2016. Junák český skaut, okres Nový Jičín, z. s. z jednání Okresní rady Junáka Nový Jičín

Zápis č. 2/2016. Junák český skaut, okres Nový Jičín, z. s. z jednání Okresní rady Junáka Nový Jičín Zápis č. 2/2016 z jednání Okresní rady Junáka Nový Jičín Datum: 7. 3. 2016 Zahájení: 18.05 hod. Místo konání: klubovna střediska Pagoda Nový Jičín Ukončení: 19.05 hod. ORJ: Střediska: Omluveni: Nepřítomni:

Více

43. oddíl skautů MODRÝ ŠÍP. Junák - český skaut, z.s. Kdo jsme? SKAUTING Skauting je celosvětové hnutí dětí a mládeže, které má přes 40 miliónů členů.

43. oddíl skautů MODRÝ ŠÍP. Junák - český skaut, z.s. Kdo jsme? SKAUTING Skauting je celosvětové hnutí dětí a mládeže, které má přes 40 miliónů členů. Junák - český skaut, z.s. 43. oddíl skautů MODRÝ ŠÍP Baden-Powell Zakladatel skautingu: Zanechte svět alespoň o trochu lepší, než jste jej nalezli. Kdo jsme? Náš oddíl je členem organizace Junák - český

Více

Junák - český skaut, 9. středisko Jana Boska Olomouc, z. s.

Junák - český skaut, 9. středisko Jana Boska Olomouc, z. s. Výroční zpráva 2014 Junák - český skaut, 9. středisko Jana Boska Olomouc, z. s. Slovo úvodem Vážení přátelé, držíte v rukou výroční zprávu skautského střediska Jana Boska Olomouc pro rok 2014. Chceme Vás,

Více

V únoru jsme vyrazily rovnou na výpravy dvě. Jelikož byla pořádná zima, nejely jsme zas v tak hojném počtu, ale výpravy byly užité!

V únoru jsme vyrazily rovnou na výpravy dvě. Jelikož byla pořádná zima, nejely jsme zas v tak hojném počtu, ale výpravy byly užité! VÝROČNÍ ZPRÁVA TURISTIKY ZA ROK 2016 Úvod Výbor turistiky pracoval ve složení: Předseda: Anna-Marie Koubová Hospodář: Dominika Zábranská Zdravotník: Alžběta Mandelová Organizační práce a členská základna

Více

Vilém Řiháček vedoucí střediska

Vilém Řiháček vedoucí střediska 7 30 / {;13œ7" 45³&%*4,0."'&,*/( Pojďte se s námi na chvíli ohlédnout za rokem 2016. Byl to čas plný skautování, nezapomenutelných zážitků a významných událostí. Můžeme si hrdě přiznat, že to byl vydařený

Více

VÝPRAVY A AKCE KMENE. Strá nká 1

VÝPRAVY A AKCE KMENE. Strá nká 1 Kmen Ťapáč Liga lesní moudrosti Zázvorkova 1999, Praha 13 - Lužiny www.tapac.webnode.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA KMENE ŤAPÁČ ROK 2014 Tento dokument obsahuje výroční zprávu kmene Ťapáč za uplynulý rok. Jsou zde

Více

Výroční zpráva za školní rok 2011/2012

Výroční zpráva za školní rok 2011/2012 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Oheň Praha Na Chvalské tvrzi 860/1, 193 00 Praha - Horní Počernice IČO: 638 34 910 ev.č. 11927 Výroční zpráva za školní rok 2011/2012 Kdo jsme? Junák svaz skautů

Více

Co najdete v tomto čísle: O oddíle - Registrace strana 2. O středisku strana 3. Z uplynulých akcí strana 4. Plány akcí na 2. pololetí strana 5-6

Co najdete v tomto čísle: O oddíle - Registrace strana 2. O středisku strana 3. Z uplynulých akcí strana 4. Plány akcí na 2. pololetí strana 5-6 Co najdete v tomto čísle: O oddíle - Registrace strana 2 O středisku strana 3 Z uplynulých akcí strana 4 Plány akcí na 2. pololetí strana 5-6 Pozvánka na akci strana 7 Úvodní slovo Vážení rodiče, posíláme

Více

43. ODDÍL SKAUTŮ MODRÝ ŠÍP KONTAKT

43. ODDÍL SKAUTŮ MODRÝ ŠÍP KONTAKT 43.oddíl skautů Modrý šíp INFORMACE O 43. ODDÍL SKAUTŮ 43. oddíl skautů Modrý šíp je určen pro chlapce ve věku 9 až 17 let. MODRÝ ŠÍP Oddíl je součásd skautského střediska Modrý šíp, které sídlí v Ostravě

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2013 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 Dům dětí a mládeže Nová Role, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Adresa:

Více

Oddílový zpravodaj 1. oddílu skautů Dúnadan (září prosinec 2013)

Oddílový zpravodaj 1. oddílu skautů Dúnadan (září prosinec 2013) Oddílový zpravodaj 1. oddílu skautů Dúnadan (září prosinec 2013) Zdravíme všechny Dúnadany a jejich rodiče! Máme za sebou letní prázdniny a s nimi i letní tábor, který se letos konal na našem tábořišti

Více

PŘÍBĚH Děkujeme za podporu. PS: Do nového roku více štěstí, zdraví a lásky, bez závisti a žhářů.

PŘÍBĚH Děkujeme za podporu. PS: Do nového roku více štěstí, zdraví a lásky, bez závisti a žhářů. PŘÍBĚH 2018 Přátelé, kamarádi, hasiči. Tento příběh, který jsme společně prožili v letošním roce 2018 je v něčem výjimečný a budeme si ho ještě všichni dlouho pamatovat. Prožili jsme spoustu dobrodružství

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2011 2012 Dům dětí a mládeže Nová Role, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Adresa:

Více

Nadcházející události

Nadcházející události Červenec - Srpen 2016 Školní zpravodaj Úvodní slovo Vážení rodiče, učitelé a přátele Waldorfu, poslední víkend před zahájením školního roku se konal adaptační pobyt rodin budoucích prvňáčků. Jeho vyvrcholením

Více

Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti SDH Bozkov.

Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti SDH Bozkov. Výroční zpráva 2017 Výroční zpráva SH ČMS - Sbor dobrovolných hasičů Bozkov za rok 2017 Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě

Více

SKAUTING. foto: Štěpán Hašek. Charakter

SKAUTING. foto: Štěpán Hašek. Charakter SKAUTING foto: Štěpán Hašek Příroda Dobrodružství Kamarádi Charakter SKAUTING Vyrůstat ve skautském oddíle znamená chopit se šance žít naplno být aktivní a najít vlastní místo ve světě, být v prostředí

Více

INFORMACE PRO NOVÁČKY A JEJICH RODIČE

INFORMACE PRO NOVÁČKY A JEJICH RODIČE INFORMACE PRO NOVÁČKY A JEJICH RODIČE 1) Poslání a cíle Junáka Junák svaz skautů a skautek ČR je největší dětská organizace v České republice, která sdružuje přes 35 tis. dětí a 15 tis. dospělých, kteří

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA JUNÁKA, KRAJE VYSOČINA

VÝROČNÍ ZPRÁVA JUNÁKA, KRAJE VYSOČINA VÝROČNÍ ZPRÁVA JUNÁKA, KRAJE VYSOČINA 2007 Posláním Junáka je podporovat rozvoj osobností dětí a mladých lidí, jejich duchovních, mravních, intelektuálních, sociálních a tělesných schopností, aby byli

Více

Výroční zpráva na rok 2012 Kmen Ťapáč

Výroční zpráva na rok 2012 Kmen Ťapáč Výroční zpráva na rok 2012 Kmen Ťapáč Organizační struktura kmene Oficiální údaje: název : Liga Lesní Moudrosti kmen Ťapáč sídlo : Zázvorkova 1999 Praha 13, Lužiny 155 00 statutární zástupce : Jan Merhaut

Více

Rádcovský kurz! www.horskaboure.net

Rádcovský kurz! www.horskaboure.net Oblast Horská bouře Suvorovova 478, 741 01, Nový Jičín Tel.: +420 603 52 10 73, E-mail: milanl@centrum.cz http:///, http://skoleni.horskaboure.net/ Rádcovský kurz! Milá kamarádko, milí kamaráde, Zahájení

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA STŘEDISKO MAFEKING JEŠTĚ JSTE O NÁS NESLYŠELI? PŘEDSTAVUJEME SE VÁM!

VÝROČNÍ ZPRÁVA STŘEDISKO MAFEKING JEŠTĚ JSTE O NÁS NESLYŠELI? PŘEDSTAVUJEME SE VÁM! VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 10. STŘEDISKO MAFEKING Pojďte se s námi na chvíli ohlédnout za rokem 2015. Byl to čas plný skautování, nezapomenutelných zážitků a významných událostí. Můžeme si hrdě přiznat, že to

Více

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2008

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2008 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 ÝROČNÍ ZPRÁA O ČINNOSTI ROCE 2008 Mikulčice 2008 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 625.05 696 19, Mikulčice 126

Více

Výroční zpráva

Výroční zpráva Výroční zpráva 2015 1 Statek, z. s. Spolek Statek, z. s., vznikl 4. 2. 2008. Sídlí v Podještědí, v obci Lesnovek, asi 30 km od Liberce. Aktivity však pořádá po celé republice. Hlavními předměty činnosti

Více

Zápis z jednání ORJ Frýdek-Místek

Zápis z jednání ORJ Frýdek-Místek Junák svaz skautů a skautek ČR, Okres Frýdek-Místek Zápis z jednání ORJ Frýdek-Místek Datum: čtvrtek 29. března 2012 Místo: Okresní klubovna, Kostíkovo náměstí 638, Frýdek-Místek Začátek: 17:30 Přítomni:

Více

Pionýr, z. s pionýrská skupina Galaxie 147. PS Galaxie - letní tábor

Pionýr, z. s pionýrská skupina Galaxie 147. PS Galaxie - letní tábor 147. PS Galaxie - letní tábor Prázdninová činnost 458 000 Kč 25 000 Kč Letní tábor je završením naší celoroční činnosti. Letního tábora se kromě členů naší PS zúčastňují i další neorganizované děti, kterým

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 STATEK. o b č a n s k é s d r u ž e n í. Statek, o. s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 STATEK. o b č a n s k é s d r u ž e n í. Statek, o. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 STATEK o b č a n s k é s d r u ž e n í Statek, o. s. Hlavice - Lesnovek 1 463 48 Všelibice www.statek.org Email: Statek@Statek.org IČ: 22685227 Číslo účtu: 1127012003/0800 Registrace

Více

Vážení přátelé, dovolte nám, abychom Vás v této výroční zprávě, kterou právě otevíráte, v krátkosti seznámili s činností našeho sdružení a výsledky ho

Vážení přátelé, dovolte nám, abychom Vás v této výroční zprávě, kterou právě otevíráte, v krátkosti seznámili s činností našeho sdružení a výsledky ho VÝROČ Í ZPRÁVA 2010 Občanské sdružení SMÍŠEK Vážení přátelé, dovolte nám, abychom Vás v této výroční zprávě, kterou právě otevíráte, v krátkosti seznámili s činností našeho sdružení a výsledky hospodaření

Více

Odbor Vlčat a Světlušek - aktuální dění ve světě Vlčat, Světlušek, Žabiček a Benjamínků. Spolupráce s Vodními skauty

Odbor Vlčat a Světlušek - aktuální dění ve světě Vlčat, Světlušek, Žabiček a Benjamínků. Spolupráce s Vodními skauty Odbor Vlčat a Světlušek - aktuální dění ve světě Vlčat, Světlušek, Žabiček a Benjamínků Spolupráce s Vodními skauty Co je to Odbor Vlčat a Světlušek? Odbory obecně Činnost odboru VaS Moje role v odboru

Více

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 strana 3 I. ÚVOD Pionýr, z. s. - 87. pionýrská skupina Javor je pobočným spolkem zapsaného spolku Pionýr s právní subjektivitou. Jejím sídlem je Bělocerkevská 3, Praha 10, kde je kancelář,

Více

Ťapáč 2013. Výroční zpráva za rok 2013 Kmen Ťapáč

Ťapáč 2013. Výroční zpráva za rok 2013 Kmen Ťapáč Výroční zpráva za rok 2013 Kmen Ťapáč Část kmene- Hory 2013 1 Organizační struktura kmene Oficiální údaje: Název : Liga Lesní Moudrosti kmen Ťapáč Sídlo : Zázvorkova 1999 Praha 13, Lužiny 155 00 Statutární

Více

Výroční zpráva kmene Walden rok 2015

Výroční zpráva kmene Walden rok 2015 Výroční zpráva kmene Walden rok 2015 Walden je jedním z prvních kmenů obnovené Ligy lesní moudrosti (LLM). Podle terminologie je jejím pobočným spolkem. vznikl v roce 1990 v Dejvicích, kde nyní sídlí na

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 Zpráva o činnosti Účetní závěrka Plán činnosti Občanské sdružení Hanousek a spol. Obsah: Základní údaje... 3 Rada sdružení... 3 Zpráva o činnosti Založení sdružení... 4 Činnost sdružení...

Více

Panteří drápek 2. číslo - říjen 2013

Panteří drápek 2. číslo - říjen 2013 Co najdete v tomto čísle: Aktuality strana 2 Registrace strana 3 Z uplynulých akcí strana 4 Pozvánky na akce strana 5 Strana 1 Úvodní slovo Vážení rodiče, posíláme tentokrát trochu kratší vydání časopisu

Více

Liga lesní moudrosti kmen Wallowa Brno. Výroční zpráva 2011

Liga lesní moudrosti kmen Wallowa Brno. Výroční zpráva 2011 Liga lesní moudrosti kmen Wallowa Brno Výroční zpráva 2011 1 Představení kmene Kmen Wallowa je organizační jednotkou Ligy lesní moudrosti The Woodcraft League (LLM) od roku 1990, kdy byla LLM po komunistickém

Více

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2010

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2010 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 ÝROČNÍ ZPRÁA O ČINNOSTI ROCE 2010 Mikulčice 2010 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 625.05 696 19, Mikulčice 126

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA KMENE LLM STOPAŘI ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA KMENE LLM STOPAŘI ZA ROK 2017 VÝROČNÍ ZPRÁVA KMENE LLM STOPAŘI ZA ROK 2017 Údaje o kmeni Kmen byl založen dne: 8.2. 2011 Číslo kmene: 615 IČ: 22902074 DIČ: CZ22902074 Lokalita: Jihomoravský kraj, Brno-venkov Struktura kmene Náčelník:

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI občanského sdružení Campamento 99 ZA ROK 2009

ZPRÁVA O ČINNOSTI občanského sdružení Campamento 99 ZA ROK 2009 ZPRÁVA O ČINNOSTI občanského sdružení Campamento 99 ZA ROK 2009 1 Základní údaje Název organizace:...campamento '99, o. s. Organizační forma...občanské sdružení Datum založení... 4. května 1999 Registrace

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín Obsah: 1. Základní údaje 2. Charakteristika činnost 3. Činnost v průběhu roku 4. Výhled na

Více

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 strana 3 I. ÚVOD II. ČLENSTVO Pionýr, z. s. - 87. pionýrská skupina Javor je pobočným spolkem zapsaného spolku Pionýr s právní subjektivitou. Jejím sídlem je Bělocerkevská 3, Praha

Více

Duben Rytířská robinsonáda v Hostinném Na naši pravidelnou jarní výpravu jsme se tentokrát vydali do Hostinného. Během této výpravy jsme navštívili i naše letní tábořište nedaleko Svaté Kateřiny a samozřejmě

Více

mtrojka.cz 16 U Spořitelny 69, Praha 12 - Modřany, 143 00

mtrojka.cz 16 U Spořitelny 69, Praha 12 - Modřany, 143 00 Výroční zpráva skupiny Modřanská trojka číslo účtu: 63 47 53 02 27 / 0100 (pro případ, že nás chcete podpořit) Sídlo a údaje o skupině: U Spořitelny 69 Praha 12 Modřany 143 00 IČO: 708 64 101 Číslo účtu:

Více

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018 strana 3 I. ÚVOD Pionýr, z. s. - 87. pionýrská skupina Javor je pobočným spolkem zapsaného spolku Pionýr s právní subjektivitou. Jejím sídlem je Bělocerkevská 3, Praha 10, kde je kancelář,

Více

Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA

Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 O NÁS Naše cíle a poslání poskytovat rodinám podporu a informace o dvojčatech a vícerčatech, např. o jejich vývoji a

Více

Výroční zpráva Dubíčko, z.s. za rok 2015

Výroční zpráva Dubíčko, z.s. za rok 2015 Výroční zpráva Dubíčko, z.s. za rok 2015 Dubíčko,z.s. nezisková organizace Dlouhá 105/5, 417 02 Dubí 2 IČO: 26984563 DIČ: CZ 26984563 email: dubicko@centrum.cz www.osdubicko.cz 1 Obsah 1. ÚVOD... 3 2.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Statek, o. s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA Statek, o. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 Statek, o. s. Hlavice - Lesnovek 1 463 48 Všelibice www.statek.org Email: Statek@Statek.org IČ: 22685227 Číslo účtu: 670100-2205634508/6210 Registrace MVČR, pod j. č. VS/1-1/70 310/08-R

Více

Junák - svaz skautů a skautek České republiky středisko Františka Pecháčka Bludov

Junák - svaz skautů a skautek České republiky středisko Františka Pecháčka Bludov Junák - svaz skautů a skautek České republiky středisko Františka Pecháčka Bludov Bludov 2013 Autor textů: Stanislav Balík - Ježek, za přispění Jana Juránka Hanese, Jiřího Znoje Cvrčka a Jaroslava Petříka

Více

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq Skautské středisko Kompas Nejdek wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Více

Výroční zpráva 2010. 52/02 Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Choceň

Výroční zpráva 2010. 52/02 Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Choceň Výroční zpráva 2010 52/02 Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Choceň Kdo jsme? Jsme nezisková organizace. Našimi členy jsou dobrovolníci a naše práce souvisí s činností oddílu mladých ochránců

Více

Přehled akcí rybářského kroužku MO Libice nad Cidlinou za rok 2018

Přehled akcí rybářského kroužku MO Libice nad Cidlinou za rok 2018 Přehled akcí rybářského kroužku MO Libice nad Cidlinou za rok 2018 Duben - SBÍRÁNÍ ODPADKŮ NA REVÍRU 411170 JEZERO ANEB JARNÍ ÚKLID OBCE Na tuto akci se sešel RK téměř v plném počtu a někteří z nich si

Více

Čekatelský lesní kurz SEALs. Metodika. Skautská výchovná metoda. Anna Vlasáková Píšťalka

Čekatelský lesní kurz SEALs. Metodika. Skautská výchovná metoda. Anna Vlasáková Píšťalka Čekatelský lesní kurz SEALs Metodika Skautská výchovná metoda Anna Vlasáková Píšťalka Obsah Skautská výchovná metoda... 3 Slib a zákon... 3 Učení se zkušeností... 4 Družina... 4 Symbolický rámec... 5 Příroda...

Více

Výroční zpráva o činnosti kmene LLM Strážci pokladů, Doupě za rok 2017

Výroční zpráva o činnosti kmene LLM Strážci pokladů, Doupě za rok 2017 Výroční zpráva o činnosti kmene LLM Strážci pokladů, Doupě za rok 2017 Doupě 13. 1. 2018 Zpracovala: Kateřina Rozinková, Káťa Základní informace: Kmen LLM je dětským kmenem, který byl založen v březnu

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Junák český skaut, přístav Racek Žďár nad Sázavou, z. s. JEŠTĚ JSTE O NÁS NESLYŠELI? PŘEDSTAVUJEME SE VÁM!

VÝROČNÍ ZPRÁVA Junák český skaut, přístav Racek Žďár nad Sázavou, z. s. JEŠTĚ JSTE O NÁS NESLYŠELI? PŘEDSTAVUJEME SE VÁM! VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 Junák český skaut, přístav Racek Žďár nad Sázavou, z. s. JEŠTĚ JSTE O NÁS NESLYŠELI? PŘEDSTAVUJEME SE VÁM! Ohlédněme se společně za rokem 2015. Rokem, který byl plný nezapomenutelných

Více

Výroční zpráva Sport klub RB, z. s. za rok Zpracováno: 19. března 2018, Beranová Romana Schváleno: 20. dubna 2018, členskou schůzí

Výroční zpráva Sport klub RB, z. s. za rok Zpracováno: 19. března 2018, Beranová Romana Schváleno: 20. dubna 2018, členskou schůzí Výroční zpráva Sport klub RB, z. s. za rok 2017 Zpracováno: 19. března 2018, Beranová Romana Schváleno: 20. dubna 2018, členskou schůzí Základní údaje o spolku Předseda: Romana Beranová Místopředseda:

Více

Výroční zpráva Rodinné centrum Klubíčko, z.s.

Výroční zpráva Rodinné centrum Klubíčko, z.s. 12. 1. 2017 Výroční zpráva 2016 Rodinné centrum Klubíčko, z.s. Úvod Výroční zpráva za rok 2016 informuje sponzory, klienty, dobrovolníky a další zúčastněné o činnosti Rodinného centra Klubíčko. Cílem Klubíčka

Více

Květen 2017 ORONGONG

Květen 2017 ORONGONG Květen 2017 ORONGONG Jak to vidí Fíla Perspektiva {ž} podst. jm. (z lat. perspicere, prohlédati) je nahlížení na určitý problém či jev a postoj vůči němu v závislosti na individuálním vztahu. Jedná se

Více

výroční zpráva 10. středisko Mafeking

výroční zpráva 10. středisko Mafeking výroční zpráva 10. středisko Mafeking úvod V roce 2017 se naše členská základna rozšířila o 36 členů na 196. V středisku Mafeking sdružujeme celkem tři oddíly: 30. dívčí brněnský oddíl, 94. chlapecký oddíl

Více

Převzetí Domova sv. Moniky

Převzetí Domova sv. Moniky KRONIKA 2008 Převzetí Domova sv. Moniky 1. 1. 2008 jsme převzali od Centra zdravotních a sociálních služeb města Liberce Domov pro matky s dětmi v tísni, který dostal jméno Domov sv. Moniky. Maškarní karneval

Více

HA 4 VÝROČNÍ ZPRÁVA SKAUTSKÉHO STŘEDISKA PLATAN PRAHA 4 VÝROČNÍ ZPRÁVA SKAUTSKÉHO STŘEDISKA PLATAN PRAHA 4 VÝROČN

HA 4 VÝROČNÍ ZPRÁVA SKAUTSKÉHO STŘEDISKA PLATAN PRAHA 4 VÝROČNÍ ZPRÁVA SKAUTSKÉHO STŘEDISKA PLATAN PRAHA 4 VÝROČN 2007 Í ZPRÁVA SKAUTSKÉHO STŘEDISKA PLATAN PRAHA 4 VÝROČNÍ ZPRÁVA SKAUTSKÉHO STŘEDISKA PLATAN PRAHA 4 VÝROČNÍ ZPRÁVA SKA HA 4 VÝROČNÍ ZPRÁVA SKAUTSKÉHO STŘEDISKA PLATAN PRAHA 4 VÝROČNÍ ZPRÁVA SKAUTSKÉHO

Více

Jak si splníš Nováčkovskou zkoušku? Já a skauting

Jak si splníš Nováčkovskou zkoušku? Já a skauting Nováčkovská zkouška Jak si splníš Nováčkovskou zkoušku? Nováčkovská zkouška, po jejímž složení budeš právoplatně patřit do naší velké skautské rodiny, má čtyři části. V každé narazíš na body a úkoly, v

Více

ŠKOLICÍ STŘEDISKO NÁCHOD

ŠKOLICÍ STŘEDISKO NÁCHOD ŠKOLICÍ STŘEDISKO NÁCHOD zpráva o činnosti v roce 2013 Duha Školicí středisko Náchod je organizace, která pořádá vzdělávací programy především pro instruktory, vedoucí, lektory, ale i mládež a dospělé

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉ SDRUŽENÍ. STATEK, o. s. pořádá: Statek, o. s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉ SDRUŽENÍ. STATEK, o. s. pořádá: Statek, o. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉ SDRUŽENÍ pořádá: STATEK, o. s. Statek, o. s. Hlavice - Lesnovek 1 463 48 Všelibice www.statek.org Email: Statek@Statek.org IČ: 22685227 Číslo účtu: 1127012003/0800 Registrace MVČR,

Více

ORION. Ještě jsme. Junák - svaz skautů a skautek, přístav ORION Karlovy Vary

ORION. Ještě jsme. Junák - svaz skautů a skautek, přístav ORION Karlovy Vary Junák - svaz skautů a skautek, přístav ORION Karlovy Vary ORION O d d í l, s t ř e d i s k o, p ř í s t a v, t r e m p s k á o s a d a Oddíl, středisko, přístav, trempská osada - parta lidí, kamarádů a

Více

Výroční zpráva kmene 2016

Výroční zpráva kmene 2016 Výroční zpráva kmene 2016 Obsah Úvod..2 Oficiální údaje...2 Organizační struktura kmene.3 Členové..3 Činnost...4 Celoroční téma......4 Výpravy......5 Schůzky..6 Tábor..7 Zpráva o hospodaření kmene.....8

Více

Dokonalá čísla jsou stejně tak vzácná jako dokonalí lidé. René Descartes

Dokonalá čísla jsou stejně tak vzácná jako dokonalí lidé. René Descartes 11 1 Dokonalá čísla jsou stejně tak vzácná jako dokonalí lidé. René Descartes 2 Sídlo a údaje o skupině: U Spořitelny 69/18 Praha 12 Modřany 143 00 Tel.: 777 785 423 IČO: 708 64 101 Číslo účtu: 634 753

Více

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Učíme se, kreslíme: Celoroční projekt MRAVENCI Pozorujeme: Celoroční projekt MRAVENCI Stavíme, stříháme,

Více

Čekatelské kurzy. Čekatelský lesní kurz Rozrazil Krátce:

Čekatelské kurzy. Čekatelský lesní kurz Rozrazil Krátce: Čekatelské kurzy Čekatelský lesní kurz Rozrazil Rozrazil je tradiční čekatelský kurz, který v Brně funguje od roku 1997. Náplní kurzu není jen obsah čekatelské zkoušky. Myslíme si, že čekatelé by měli

Více

Výroční zpráva o činnosti kmene LLM. Jestřábi. za rok 2011

Výroční zpráva o činnosti kmene LLM. Jestřábi. za rok 2011 Výroční zpráva o činnosti kmene LLM Jestřábi za rok 2011 Tuchlovice 26. 3. 2012 Kmen Jestřábi je dětským oddílem, který působí již 23. rokem v Tuchlovicích a ve Stochově. Patříme do dětské organizace Liga

Více

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice , Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2006

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice , Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2006 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2006 Mikulčice 2006 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 625.05 696 19, Mikulčice

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Statek, o. s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA Statek, o. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Statek, o. s. Hlavice - Lesnovek 1 463 48 Všelibice www.statek.org Email: Statek@Statek.org IČ: 22685227 Číslo účtu: 670100-2205634508/6210 Registrace MVČR, pod j. č. VS/1-1/70 310/08-R

Více

Zpráva o činnosti v Domově pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa v roce 2010

Zpráva o činnosti v Domově pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa v roce 2010 Domovy pro osoby se zdravotním postižením Ústí nad Labem, p. o., středisko Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa, Svojsíkova 2733/52, PSČ 400 11 Ústí nad Labem, tel.: 472 772 141, uspterasa@volny.cz,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Statek, o. s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA Statek, o. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Statek, o. s. Hlavice - Lesnovek 1 463 48 Všelibice www.statek.org Email: Statek@Statek.org IČ: 22685227 Číslo účtu: 670100-2205634508/6210 Registrace MVČR, pod j. č. VS/1-1/70 310/08-R

Více

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ SUCHÝ založeno Výroční zpráva SDH Suchý za rok 2016

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ SUCHÝ založeno Výroční zpráva SDH Suchý za rok 2016 SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ SUCHÝ založeno 1927 Výroční zpráva SDH Suchý za rok 2016 Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2016 a končící dnem 31. prosince 2016 na základě vyhodnocení

Více

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK HODNOTÍCÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2015 2016 Dům dětí a mládeže Nová Role, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Adresa : Chodovská 236,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2016 7 Dům dětí a mládeže Nová Role, příspěvková organizace Adresa: Chodovská 236, 362

Více

Brandýský Matýsek z.s.

Brandýský Matýsek z.s. 1 Brandýský Matýsek Brandýský Matýsek z.s. je rodinné centrum s tradicí od roku 1995, které podporuje rodiny s dětmi od -9 měsíců do 9 let z Brandýsa nad Labem Staré Boleslavi a blízkého okolí. - Poskytujeme

Více

PLÁN PRÁCE ZÁKLADNÍ PRINCIPY

PLÁN PRÁCE ZÁKLADNÍ PRINCIPY PLÁN PRÁCE ZÁKLADNÍ PRINCIPY Štěpán Boháč RS POZNEJ SVŮJ ODDÍL Než může vůdce začít plánovat program svého oddílu, musí jej dobře poznat, aby program odpovídal potřebám jeho svěřenců. Vůdce oddílu však

Více

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 strana 3 I. ÚVOD II. ČLENSTVO Pionýr, z. s. - 87. pionýrská skupina Javor je pobočným spolkem zapsaného spolku Pionýr s právní subjektivitou. Jejím sídlem je Bělocerkevská 3, Praha

Více

Hlava I. Základní ustanovení o výchově činovníků

Hlava I. Základní ustanovení o výchově činovníků Řád pro vzdělávání činovnic a činovníků Junáka Výchova a vzdělávání činovnic a činovníků Junáka patří ke stěžejním úkolům nás všech. Je to nejenom otázka rozhodující pro budoucí vývoj hnutí, pro které

Více

výroční zpráva Junák svaz skautů a skautek ČR středisko Krakonoš Vrchlabí JUNÁK VRCHLABÍ VÝROČNÍ ZPRÁVA

výroční zpráva Junák svaz skautů a skautek ČR středisko Krakonoš Vrchlabí JUNÁK VRCHLABÍ VÝROČNÍ ZPRÁVA výroční zpráva 2005 Junák svaz skautů a skautek ČR středisko Krakonoš Vrchlabí 1 obsah kdo jsme 3 mladí lidé ve skautingu 4 skautská činnost 5 dospělí ve skautingu 6 STŘEDISKO KRAKONOŠ VRCHLABÍ 7 organizace

Více

Představení kmene. Webové stránky kmene: http://arapaho.lovciveverek.cz/ Fotogalerie: http://arapaho.rajce.idnes.cz/

Představení kmene. Webové stránky kmene: http://arapaho.lovciveverek.cz/ Fotogalerie: http://arapaho.rajce.idnes.cz/ KLM Arapaho Výroční zpráva 2014 Představení kmene Struktura kmene: Náčelník: Zuzana Kluková Ohnivec: Jana Hajduchová Náčelník ROP: Jan Hajduch Pokladník: Irena Malinová Písmák: Zuzana Kluková Webové stránky

Více

Analýza registrace

Analýza registrace Analýza Registrace 2003-2011 1 Analýza registrace 2003-2011 Miloš Říha Šípek milos.riha@junak.cz Hana Žáčková Rybča Hana Märzová Bivojka Jan Mesl Mýval Ladislav Pelcl Bilbo Barbora Vostradovská - Bája

Více

ZPRAVODAJ ZŠ KUNOVICE, U PÁLENICE

ZPRAVODAJ ZŠ KUNOVICE, U PÁLENICE ZPRAVODAJ ZŠ KUNOVICE, U PÁLENICE LEDEN 2019 CO JSME ZVLÁDLI BĚHEM LEDNA POTKÁVALI JSME SE S RODIČI Na kavárničkách Na rodičáku k přihláškám na střední školy Na plese KAVÁRNIČKA S DOVEDNOSTMI KAVÁRNIČKA

Více

TVRZ ORENOV JUNIOR 2014 Propozice k soutěži

TVRZ ORENOV JUNIOR 2014 Propozice k soutěži TVRZ ORENOV JUNIOR 2014 Propozice k soutěži Organizační část Hru pořadá středisko Bratra Robina Letohrad Místo konání: Základní škola Letohrad, U Dvora 745 Termín: sobota 8. listopadu 2014 Vedoucí soutěže:

Více

PŘIJĎTE SI VYROBIT A VÁNOČNĚ SE NALADIT.

PŘIJĎTE SI VYROBIT A VÁNOČNĚ SE NALADIT. PŘIJĎTE SI VYROBIT A VÁNOČNĚ SE NALADIT. Srdečně Vás zveme na vánoční setkání do školy. Kdy? 21. 12. 2015 Kde? v ZŠ Lochovice V kolik? 15.00-17.30 hod. Program: 15.00 - slavnostní zahájení výstavy u starého

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Statek, o. s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA Statek, o. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 Statek, o. s. Hlavice - Lesnovek 1 463 48 Všelibice www.statek.org Email: Statek@Statek.org IČ: 22685227 Číslo účtu: 670100-2205634508/6210 Registrace MVČR, pod j. č. VS/1-1/70 310/08-R

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Statek, o. s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA Statek, o. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Statek, o. s. Hlavice - Lesnovek 1 463 48 Všelibice www.statek.org Email: Statek@Statek.org IČ: 22685227 Číslo účtu: 670100-2205634508/6210 Registrace MVČR, pod j. č. VS/1-1/70 310/08-R

Více

ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 Letošní rok je ve znamení lesa, tak se totiž jmenuje naše nové celoroční téma. Protože kousek lesa máme i na naší krásné školní zahradě, mohli jsme toto téma prožívat naplno hned od

Více

MĚSTO SETtoU2! ^ ZADOST O DOTACI NA PODPORU SPORTU V ROCE 2018 NUVSP00OW59E. l MĚSTSKÝ ÚŘAD «* #* Požadovaná výše dotace: ,-

MĚSTO SETtoU2! ^ ZADOST O DOTACI NA PODPORU SPORTU V ROCE 2018 NUVSP00OW59E. l MĚSTSKÝ ÚŘAD «* #* Požadovaná výše dotace: ,- NUVSP00OW59E v l MĚSTSKÝ ÚŘAD «* #* MĚSTO SETtoU2! ^ DM,o: 3 0. 11. 201/ e.j.:myvs listy/strany: přílohy:...' ZADOST O DOTACI NA PODPORU SPORTU V ROCE 2018 zpracov. O úkl. znak Název žadatele: SH CMS -

Více

75 let skautingu v Moravské Třebové

75 let skautingu v Moravské Třebové Jiří Šmeral 75 let skautingu v Moravské Třebové Olomouc 2010 Počátky moravskotřebovského skautingu ve třicátých letech Historie moravskotřebovského skautingu dospěla v letošním roce do sedmdesátého pátého

Více

Středisko Rudy Knotka Šumperk

Středisko Rudy Knotka Šumperk Junák svaz skautů a skautek ČR Středisko Rudy Knotka Šumperk Výroční zpráva za rok 2012 Šumperk 2013 Junák Svaz skautů a skautek ČR, Junák v Šumperku Junák svaz skautů a skautek ČR je dobrovolné, nezávislé

Více

Junák - český skaut, okres Brno-venkov, z. s.

Junák - český skaut, okres Brno-venkov, z. s. Junák - český skaut, okres Brno-venkov, z. s. Výroční zpráva 2015 Organizační struktura okresu Vedení okresu Předseda ORJ Radek Konečný Místopředseda Jiří Hodek Výchovní zpravodajové Matěj Rádsetoulal

Více