Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download ""

Transkript

1 R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 3 / ová adresa: Internetová adresa: obec@rozsec.cz Slovo úvodem Vážení spoluobčané, také letní období roku 2010 přineslo překvapivé klimatické proměny. Navzdory tomu pokračovaly v Rozseči nad Kunštátem různé aktivity, o kterých přináší zprávy třetí číslo Zpravodaje. V rubrice Obecní úřad Rozseč nad Kunštátem informuje kromě zápisů z jednání zastupitelstva je též uveden přehled kandidátů, kteří se budou ucházet o Vaši podporu v nadcházejících komunálních volbách.v Rozseči nad Kunštátem byly sestaveny dvě kandidátní listiny. Oddílu Kulturní a sportovní činnost v Rozseči dominuje zpráva o již 6. ročníku Rozsečské traktoriády (včetně podrobných výsledkových listin). V Kapitolách z regionální historie dokončíme popis událostí v Rozseči za rok Cesty víry budou věnovány evangelijnímu příběhu o Maří Magdaleně. V rubrice Lidové zvyky a obyčeje se dále zaměříme na tradice pěstování brambor včetně oslav ukončení sklizně. Zpravodaj bude zakončen tradiční Společenskou kronikou a Slovem starosty obce. Za redakční radu Věra a Josef Prosovi. Obecní úřad Rozseč nad Kunštátem informuje Zasedání obecního zastupitelstva Termín: 28. červen 2010 Zastupitelstvo schválilo rozpočtové opatření a prodej pozemku. Dále vyhodnotilo nabídky stavby inženýrských sítí rodinné zástavby v lokalitě Písečná a nabídky na stavební práce (výměna oken v mateřské škole). Termín: 29. červenec 2010 Zastupitelstvo schválilo rozpočtové opatření a prodej pozemků. Zastupitelé byli seznámeni s náklady na provoz a opravu vodovodního řádu. Termín: 30. srpen 2010 Zastupitelstvo projednalo žádost o směnu pozemků, schválilo další rozpočtové opatření a prodej pozemků. Dále schválilo příspěvek na dětský tábor (2500,- Kč) a přijetí dotace z rozpočtu JMK na pořízení zásahového požárního automobilu ( ,- Kč). Návrh na poskytnutí příspěvku pro Nemocnici Boskovice byl odložen na další jednání zastupitelstva.

2 Komunální volby Volby do obecních a městských zastupitelstev České republiky se budou konat ve dnech Kandidátní listiny pro obec Rozseč nad Kunštátem Číslo 1 (KDU-ČSL) Číslo 2 (Sdružení nezávislých kandidátů) 1. Petrželka Ladislav 1. Šikula Miroslav 2. Mareček Stanislav 2. Sadílek Pavel 3. Kalas Václav 3. Marková Jaroslava 4. Gracias Michal 4. Musil Jiří 5. Dlapa Jiří 5. Petrželková Eva 6. Ostrý František Bc. 6. Marečková Jitka 7. Prudký Jiří Ing. 7. Kalas Jiří 8. Marková Marcela 8. Zoubek Martin 9. Bělehrádková Bohuslava 9. Vlasák Miloš Kulturní a sportovní činnost v Rozseči nad Kunštátem Rozsečská traktoriáda V sobotu 3. července se uskutečnil v pořadí již 6. ročník populární Rozsečské traktoriády. Traktoriádě tradičně přálo počasí a organizátoři mohli v Rozseči přivítat přes 1000 návštěvníků. Celkem se přehlídky zúčastnilo 63 strojů, z toho 5 dětských šlapacích traktůrků. Nejmladším účastníkem závodu byl Vojta Pražan. Jako nejhezčí stroj - traktor byl vyhlášen Zetor 25A, majitel Jiří Říha. Přinášíme výtah z výsledkové listiny. Traktor silák Závodní stroj 1. místo: Pražan Václav, 2. místo: Sokol Ondřej, 3. místo: Petrželka Roman Domácí výroba 1. místo: Vlasák Josef, 2. místo: Holas Vojtěch, 3. místo: Machát Zdeněk Tovární výroba 1. místo: Jančev Vladimír, 2. místo: Budiš Pavel, 3. místo: Petrželka Roman Veteráni 1. místo: Petrželka Roman (Zetor SUPER 50), 2. místo: Petrželka Roman (Zetor 40), 3. místo: Vitoul Josef Fréza 1. místo: Vach Martin

3 - 2 - Rychlostní závod Závodní stroj 1. místo: Kalas Petr, 2. místo: Pražan Václav, 3. místo: Petrželka Roman Domácí výroba 1. místo: Vlasák Josef, 2. místo: Machát Zdeněk, 3. místo: Janča Luboš Tovární výroba 1. místo: Budiš Pavel, 2. místo: Šutera Pavel, 3. místo: Pařízek Jiří Veteráni 1. místo: Vitoul Josef, 2. místo: Petrželka Roman (Zetor 40), 3. místo: Petrželka Roman (Zetor SUPER 50) Fréza 1. místo: Vach Martin Sprint Závodní stroj 1. místo: Kalas Petr, 2. místo: Toman Josef, 3. místo: Habusta Michal Domácí výroba 1. místo: Machát Zdeněk, 2. místo: Tichý Vlastislav, 3. místo: Zřídkaveselý Jaroslav Veteráni: 1. místo: Jozífek (Zetor 40), 2. místo: Petrželka Roman (Zetor 40), 3. místo: Říha Jiří (Zetor 25A) Fréza Motokára 1. místo: Vach Martin 1. místo: Pražan Vojta Couvání 1. místo: Prudký Marcel 3. místo: Burša Jiří 2. místo: Janča Jiří 4. místo: Budiš Petr Zábava a sport na výletišti V pátek 13. srpna se na výletišti konalo zábavné posezení pro všechny generace (pro nejmladší spojené se sportovními aktivitami). Večer byl připraven hudební doprovod. V pátek 20. srpna patřilo výletiště především dětem, pro které rodiče uspořádali Dětský den. Děti měly k dispozici skákací hrad, trampolínu a elektrická vozítka. Všechny tyto atrakce byly bohatě využívány, některé dokonce i mládeží. Hudbu měl na starosti DJ Libor. Obě kulturní a sportovní akce se konaly za celkem dobrého počasí. K zdařilému průběhu velmi přispělo také bohaté občerstvení včetně chutných uzenin z nové udírny.

4 Kapitoly z regionální historie Rok 1927 v Rozseči nad Kunštátem (dokončení) Stavba hasičského skladiště s obecním domem započala 11. října. Část členů hasičského sboru si přála mít postaveno hasičské skladiště uprostřed vesnice na obecní zahrádce mezi čísly domků Na návrh pana starosty postaveno skladiště s obecním domem na místě, kde stojí. Nový domek na Herliše postavil pan František Fadrný, rodák z Hlubokého. 23. října péčí místní osvětové komise měl ve třídě školy přednášku pan Sklenář (ředitel zemské hospodářské školy v Olešnici). Téma přednášky: Chov hovězího dobytka v hospodářství a jeho užitkovost. 7. listopadu se začalo s prací hledání pramenů vody pro obecní vodovod. Byla zachycena zřídla: číslo 1 (u Krbu) a číslo 2 (na horní straně malého obecníka). Práce prováděla firma Kunz z Hranic. Spolek Omladina předvedl 1. května Akademii a 20. listopadu divadlo Pod tíhou kletby (dramatický obraz podle V. Pitnerové zpracoval T. Morkovský). Školní děti připravily 26. června Dětskou besídku a 13. března zahrály divadlo Zlatá nit od spisovatelky Plumlovské. Cesty víry Maří Magdalena (22. červenec) Napravená hříšnice a krásná žena Marie Magdalena je nejslavnější kajícnicí v dějinách a pro mnohé věřící symbolem obrácení ke křesťanství. Obyčejným lidem byla svým osudem blízká. Poražená marnivost Jméno Marie Magdaleny je odvozeno od jejího rodiště, městečka Magdaly na břehu Genezaretského jezera v Judeji, dnešním Izraeli. V mládí vedla Marie Magdalena hříšný život, potrpěla si na drahé šperky a byla marnivá. Snad byla i nemocná a Ježíš ji zázrakem uzdravil. Od okamžiku, kdy ho potkala, se stala jeho věrnou následovnicí. Stála pod křížem, když umíral, byla první, kdo ho po zmrtvýchvstání znovu spatřil a šířila zprávu o jeho vzkříšení. Potom uprchla spolu s dalšími pronásledovanými křesťany do Francie, kde hlásala novou víru. Později se začalo hned několik míst pyšnit tím, že pečují o ostatky této světice. Krásná kajícnice Marie Magdalena se stala vděčným námětem pro mnohé umělce. Patřili k nim i slavní malíři Giotto či Lucas Granach. Byla zobrazována s krásnými dlouhými vlasy, sahajícími někdy až na zem. Právě jimi podle legendy stírala slzy lítosti z Ježíšových nohou, když mu je podle tehdejšího zvyku natírala vonnou mastí z alabastrové nádoby.

5 - 4 - Patronka řemesel Odtud se také odvíjejí obory, jichž se jako světice stala patronkou. Jsou to holiči a vlásenkáři (výrobci paruk) i producenti parfémů a pudrů. A protože se Kristus Marii Magdaleně poprvé zjevil v podobě zahradníka, ochraňuje i tuto profesi. Lidé se k ní modlili jako k ochránkyni proti očním chorobám a proti obtížnému hmyzu. Někde ji uznávali jako patronku žáků a studentů, vinařů či ševců. Uplakaná rusalka V české lidové víře vystupuje pod domáckým jménem Maří. Na její svátek se měly stříhat vlasy, aby vyrostly delší a kvalitnější. Tvrdilo se, že by se toho dne nikdo neměl koupat, aby ho dlouhé vlasy Maří Magdaleny nestáhly pod hladinu. Tak vlastně představovala bytost podobnou vodní víle, rusalce. Také slzy hrály v jejím kultu důležitou roli. Například růže sv. Magdaleny vznikly prý tak, že se květy zabarvily jejími slzami. Jedna ze starých lidových pranostik tvrdí: V den Maří Magdaleny rádo poprchává, neboť svého Pána oplakává. Lidové zvyky a obyčeje Brambory Když přivezli v 16. století Španělé z Ameriky do Evropy brambory, považovali je všichni za okrasnou květinu. Na šlechtických sídlech byly ozdobou zimních zahrad. Podle zprávy dostal kvetoucí bramboru císař Rudolf II. jako vzácný dar od španělského krále. Pěstování Kolem poloviny 18. století se brambory začaly pěstovat ojediněle i v českých zemích, hlavně ale jako krmivo pro dobytek. Brambory se nazývaly zemská jablka neboli zemčata, zemáky. Odtud pochází i lidový název erteple (německy Erde - země, Apfel - jablko). Později se jim začalo říkat brambory, snad podle toho, že se do Čech dostaly z německých Branibor. Teprve kruté hladomory za císaře Josefa II. přinutily obyvatele venkova, aby začali brambory jíst. Záhy se pěstování brambor rozšířilo po celé zemi. Oslavy ukončení sklizně Oslavy ukončení sklizně brambor neměly dlouhou tradici, pořádaly se pouze na velkostatcích, kde se brambory pěstovaly na rozlehlých plochách a sloužily k prodeji. Ojedinělé zmínky o slavnostech známe z Českomoravské vrchoviny, kde po vyorávce brambor dostala čeleď lepší oběd, kořalku a někdy i pár korun. Odpoledne pak šli všichni společně do hospody. Jabkancová pouť V současné době se stále ještě v některých oblastech brambory nazývají svým původním jménem - zemská jablka. A tak se například v České Třebové pořádá v polovině listopadu pravidelná jabkancová pouť. Jejím hlavním lákadlem je zvláštní pečivo z bramborového těsta.

6 Společenská kronika Z našich řad odešli: Josef Musil (č. 80) Marie Prudilová (č. 15) Josef Prudil (č. 15) Blahopřejeme jubilantům: Miloslava Synková (č. 40) František Gracias (č. 113) Daniela Koktová (č.28) František Bělehrádek (č. 9) Josef Janča (č. 96) arozené děti: Adéla Neubauerová Joachim Prudký Blahopřejem novomanželům: Jan Kroupa, Rozseč nad Kunštátem Jitka Bubeníková, Hodonín Slovo starosty Vážení spoluobčané, jak jistě všichni víte, čekají nás řádné volby do zastupitelstev obcí, které se budou konat ve dnech 15. a 16. října. Pro nás všechny to znamená, že na přelomu října a listopadu skončí svoji činnost současné zastupitelstvo a bude nahrazeno zastupitelstvem novým, které si zvolíme. Chtěl bych vám krátce sdělit akce většího rozsahu, které se za uplynulé volební období uskutečnily. Rok 2006: III. etapa vodovodního řádu ,-- Kč, oprava kulturního domu ,-- Kč, komunikace v nové ulici ,- Kč. Dotace: zaměstnanci ,- Kč, JSHD ,--Kč, vodovodní řád ,-- Kč, kulturní dům ,-- Kč. Rok 2007: IV. etapa vodovodního řádu ,-- Kč, veřejné osvětlení v nové ulici ,-- Kč, zakoupení traktoru ,-- Kč. Dotace: zaměstnanci ,--Kč, opravy místních komunikací ,- Kč, JSDH ,-- Kč. Rok 2008: V. etapa vodovodního řádu ,-- Kč, oprava komunikací ,-- Kč.

7 - 6 - Dotace: zaměstnanci ,-- Kč, oprava komunikací ,-- Kč, JSDH ,-- Kč, vodovodní řád ,-- Kč. Rok 2009: oprava vodovodu ,-- Kč, oprava komunikací ,--, oprava kulturního domu ,--Kč, přístřešek pro traktor ,--. Dotace: JSDH ,-- Kč, kulturní dům ,-- Kč, CZECH POINT ,-- Kč, zaměstnanci ,-- Kč, komunikace ,-- Kč. Rok 2010: mateřská škola 327,000,-- Kč, požární nádrž ,--Kč, předpokládaná investice na vybudování kanalizace a vodovodu v lokalitě Písečná ,-- Kč. Dotace: mateřská škola ,-- Kč, JSDH na pořízení novějšího požárního vozu ,-- Kč, požární nádrž ,--Kč, kanalizace v Písečné ,-- Kč, předpokládaná dotace na změstnance asi , Kč. V tomto soupisu jsou pochopitelně uvedeny pouze nejdůležitější investiční akce v naší obci. Naše obec se může pochlubit tím, že jako jedna z mála měst a obcí v naší republice je schopna budovat pouze z peněz obecního rozpočtu a získaných dotací, takže nepotřebujeme žádné úvěry a tudíž nemáme vůči nikomu žádné závazky. Výstavba vodovodu a kanalizace v Písečné byla původně plánována do dvou etap. Po dohodě s dodavatelem této stavby se podařilo najít řešení, aby celá akce byla ukončena již v tomto roce. V roce 2011 je plánována plynofikace a rozvod elektřiny v této lokalitě. Zároveň je rozjednána následná dotace na vodovodní řád v této části obce. Dále se připravuje další etapa rekonstrukce vodovodu v části obce Famílie, díky které se celý vodovodní řád stane celkově zrekonstruván a i dle vyjádření splečnost VAS, bude patřit k nejkvalitnějším v okrese Blansko, což bylo naším dlohodobým cílem. Na závěr bych chtěl vyjádřit uspokojení nad tím, jak se v posledních letech rozšířila výstavba rodinných domků v naší obci, což svědčí o tom, že se mladým lidem zde líbí a že jsme pro ně schopni vybudovat dostatečné zázemí. Pro mladé lidi je především důležité, aby v obci byla fungující školka, u které je v plánu dokončení zateplení a zároveň plně funkční škola, u které je v plánu celková rekonstrukce, na kterou máme rozpracovanou dotaci. Vážení spoluobčané, jak jsem již v úvodu uvedl, ve dnech 15. a 16. října se konají řádné volby do zastupitelstev obcí. Domnívám se, že je třeba, aby se těchto voleb zúčastnil každý z nás a svým hlasem rozhodl, kdo bude příští čtyři roky rozhodovat, jakým směrem se bude naše obec ubírat. Miroslav Šikula starosta obce Vydavatel: Obecní úřad Rozseč nad Kunštátem, uzávěrka příspěvků 25. září 2010 Redakční rada: PhDr. Josef Pros (předseda), Mgr. Věra Prosová (místopředseda), Josef Háb ml., Miroslav Šikula, Jaroslava Marková, Jana Chloupková

8 - 7 -

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 4 / 2015

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 4 / 2015 R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 4 / 2015 Slovo úvodem Vážení spoluobčané, přinášíme Vám závěrečné číslo Rozsečského zpravodaje v roce 2015 se všemi důležitými rubrikami. V Kapitolách z regionální historie

Více

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 1 / 2015

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 1 / 2015 R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 1 / 2015 Slovo úvodem Vážení spoluobčané, přinášíme Vám první číslo Rozsečského zpravodaje v novém roce 2015. Zpravodaj obsahuje všechny ustálené rubriky, ve zprávách

Více

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 4 / 2008 E-mailová adresa: Internetová adresa: obec@rozsec.cz www.rozsec.cz Slovo úvodem Vážení spoluobčané, během několika dní se dovrší kalendářní rok 2008 a s ním

Více

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 3 / 2014

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 3 / 2014 R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 3 / 2014 Slovo úvodem Vážení spoluobčané, přinášíme Vám třetí číslo Rozsečského zpravodaje v roce 2014. Obsahuje již zavedené rubriky. Větší prostor je tentokrát věnován

Více

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 1 / 2010

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 1 / 2010 R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 1 / 2010 E-mailová adresa: obec@rozsec.cz Internetová adresa: www. rozsec.cz Slovo úvodem Vážení spoluobčané, další číslo Rozsečského zpravodaje je první v novém kalendářním

Více

Číslo 13 Ročník XVI 4. října 2010. Poslední veřejné zasedání současného obecního zastupitelstva

Číslo 13 Ročník XVI 4. října 2010. Poslední veřejné zasedání současného obecního zastupitelstva Lhotecký Občasník Číslo 13 Ročník XVI 4. října 2010 Poslední veřejné zasedání současného obecního zastupitelstva se konalo 22. září v zasedací místnosti obecního úřadu. Dá se říci, že bylo plno. Projednávaly

Více

P O Z V Á N K A 2/2018

P O Z V Á N K A 2/2018 . 2/2018 P O Z V Á N K A Na veřejné zasedání zastupitelstva obce Morašice, které se uskuteční dne 22.června 2018 v hospodě VE DVOŘE od 18.00 hod. s následujícím programem: 1. Účetní závěrka obce za rok

Více

Brambory - historie a současnost. Ing. Miroslava Teichmanová

Brambory - historie a současnost. Ing. Miroslava Teichmanová Brambory - historie a současnost Ing. Miroslava Teichmanová Tento materiál vznikl v projektu Inovace ve vzdělávání na naší škole v rámci projektu EU peníze středním školám OP 1.5. Vzdělání pro konkurenceschopnost..

Více

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 3 / 2012

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 3 / 2012 R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 3 / 2012 Slovo úvodem Vážení spoluobčané, přinášíme Vám třetí číslo Rozsečského zpravodaje, které nyní mapuje letní měsíce roku 2012 v Rozseči nad Kunštátem. Tomuto

Více

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 4 / 2014

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 4 / 2014 R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 4 / 2014 Slovo úvodem Vážení spoluobčané, přinášíme Vám závěrečné číslo Rozsečského zpravodaje za rok 2014. Kromě již zavedených rubrik obsahuje Zpravodaj výsledky voleb

Více

Ověřený zápis ze zasedání zastupitelstva obce Rosovice

Ověřený zápis ze zasedání zastupitelstva obce Rosovice Ověřený zápis ze zasedání zastupitelstva obce Rosovice Datum: 21. ledna 2019 Začátek: 17.30 hodin Místo: Zasedací místnost OÚ Rosovice Počet listů: 5 Zapisovatelka: Ověřovatelé: Jana Farová Vladimír Chadima,

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 3. srpna 2015

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 3. srpna 2015 21. ročník září 2015 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 3. srpna 2015 Usnesením č. 38/2015 zastupitelé vzali na vědomí informaci o stavu smlouvy o smlouvě budoucí o realizaci projektu pro zpracování

Více

Kandidátní listina - kontroly

Kandidátní listina - kontroly Registrační úřad: 582158 Zastupitelstvo: 582158 Obvod: 1 Kandidátní strana: 0 1 Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová 1 Ing. Pavel Adamec 54 učitel 2 Ing. Josef Kánský 43 projektant

Více

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 2 / 2009 E-mailová adresa: Internetová adresa: obec@rozsec.cz www.rozsec.cz Slovo úvodem Vážení spoluobčané, přinášíme Vám druhé číslo Rozsečského zpravodaje roku 2009.

Více

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 1 / 2016

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 1 / 2016 R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 1 / 2016 Slovo úvodem Vážení spoluobčané, přinášíme Vám první číslo Rozsečského zpravodaje v novém kalendářním roce 2016. Již od počátku roku mapujeme kulturní a sportovní

Více

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 3 / 2011

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 3 / 2011 R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 3 / 2011 E-mailová adresa: obecrozsec.cz Internetová adresa: www.rozsec.cz Slovo úvodem Vážení spoluobčané, přinášíme Vám třetí číslo Rozsečského zpravodaje v roce 2011.

Více

Město Řevnice. Závěrečný účet města za rok 2015

Město Řevnice. Závěrečný účet města za rok 2015 Město Řevnice Závěrečný účet města za rok 2015 sestavený ke dni 3. 6. 2016 Údaje o organizaci Název: Město Řevnice Adresa: nám. Krále Jiřího z Poděbrad 74 252 30 Řevnice IČ: 00241636 Právní forma: OBEC

Více

ZÁPIS Z VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE CHYŠKY

ZÁPIS Z VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE CHYŠKY ZÁPIS Z VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE CHYŠKY ZE DNE 18. 5. 2016 v zasedací místnosti OÚ Chyšky Přítomni: Čapek Stanislav, Hadrbolec Marek, Hejna Vladimír, Hejnová Stanislava, Lívanec Jiří, Ing.

Více

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 2 / 2013

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 2 / 2013 R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 2 / 2013 Slovo úvodem Vážení spoluobčané, přinášíme Vám druhé číslo Rozsečského zpravodaje v roce 2013 se všemi zavedenými rubrikami. V oddíle Cesty víry - Lidové zvyky

Více

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 4 / 2013

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 4 / 2013 R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 4 / 2013 Slovo úvodem Vážení spoluobčané, přinášíme Vám závěrečné číslo Rozsečského zpravodaje v roce 2013. V rámci tohoto čísla Vás seznámíme s výsledky parlamentních

Více

Obec Havlovice. Místní program obnovy vesnice

Obec Havlovice. Místní program obnovy vesnice 1 Obec Havlovice Místní program obnovy vesnice Osvětové, kulturní a společenské akce Internetová stránka obce Havlovice Na internetové stránce, která je na adrese: www.havlovice.cz je možno získat základní

Více

Volby do zastupitelstev obcí výsledky hlasování

Volby do zastupitelstev obcí výsledky hlasování Volby do zastupitelstev obcí 20.10. - 21.10.2006 - výsledky hlasování Zastupitelstvo města, Kraj: Jihomoravský kraj, Okres: Brno-venkov Obec: Oslavany Počet volených členů zastupitelstva Počet volebních

Více

Slovo úvodem Obecní ú ad Rozse nad Kunštátem informuje Zasedání obecního zastupitelstva Termín 29. 3. Termín 10. 5. Termín 15. 6.

Slovo úvodem Obecní ú ad Rozse nad Kunštátem informuje Zasedání obecního zastupitelstva Termín 29. 3. Termín 10. 5. Termín 15. 6. Slovo úvodem Vážení spoluobčané, přinášíme Vám druhé číslo Rozsečského zpravodaje roku 2007. Toto číslo obsahuje následující rubriky: Obecní úřad v Rozseči informuje, Připomínky občanů, Ekologické okénko,

Více

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové Zpravodaj listopad - prosinec 2015 obce Krajková Advent v Krajkové Období před Štědrým dnem je v naší obci tradičně doprovázeno akcemi pořádanými kulturní komisí. Zdobení perníčků perníčkování proběhlo

Více

PŘÍSLOVÍ 1) Řekni mi, co čteš, a já Ti povím, kdo jsi. ( anglické přísloví ) 2) Cizí chyby máme na očích, svoje však za zády. ( arabské přísloví )

PŘÍSLOVÍ 1) Řekni mi, co čteš, a já Ti povím, kdo jsi. ( anglické přísloví ) 2) Cizí chyby máme na očích, svoje však za zády. ( arabské přísloví ) OBSAH : 1. Úvod 5. Sport 2. Informační pelmel 6. Slovo mají čtenáři 3. Zprávy z obecního úřadu 7. Závěr 4. Kultura ÚVODEM Nejkrásnější měsíce v roce skončily, léto je pryč. Děti už zase vytáhly své aktovky

Více

ZOO Praha a botanická zahrada

ZOO Praha a botanická zahrada 5.10. 2014 ZOO Praha a botanická zahrada 5.12.2014 Proběhlo slavnostní otevření rozhledny na Pekelném kopci Rozsvícení stromku 2014 Mikuláš 5.12.2014 Zpívání pod stromem, rozdávání Betlémského světla 20.12.2014

Více

V Ř E S K O V Á K květen 2009

V Ř E S K O V Á K květen 2009 V Ř E S K O V Á K květen 2009 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, v úvodním slovu vás chci pochválit za dovoz dřevního odpadu ke spálení. Tentokrát se tam nacházel skutečně jen spalitelný odpad. Věřím, že

Více

Obec Oudoleň Zastupitelstvo obce Oudoleň Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Oudoleň, konaného dne 4. 7. 2013

Obec Oudoleň Zastupitelstvo obce Oudoleň Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Oudoleň, konaného dne 4. 7. 2013 Obec Oudoleň Zastupitelstvo obce Oudoleň Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Oudoleň, konaného dne 4. 7. 2013 Zasedání Zastupitelstva obce Oudoleň (dále též jako zastupitelstvo ) bylo zahájeno v 18:02

Více

U S N E S E N Í. 21. zasedání Zastupitelstva obce Dvorce konaného ve čtvrtek 12. prosince 2013 od 18 hodin v TURISTCENTRU ve Dvorcích

U S N E S E N Í. 21. zasedání Zastupitelstva obce Dvorce konaného ve čtvrtek 12. prosince 2013 od 18 hodin v TURISTCENTRU ve Dvorcích U S N E S E N Í 21. zasedání Zastupitelstva obce Dvorce konaného ve čtvrtek 12. prosince 2013 od 18 hodin v TURISTCENTRU ve Dvorcích Jedná se o upravenou verzi z důvodu dodržení přiměřenosti zveřejňovaných

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 2. srpna 2012

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 2. srpna 2012 18. ročník srpen 2012 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 2. srpna 2012 Usnesením č. 35/2012 zastupitelé schválili rozpočtové opatření č. 3/2012. Tímto rozpočtovým opatřením byl plánovaný rozpočet

Více

Pár slov úvodem. Úřední hodiny OÚ 15.00 18.00 St 8.00 9.00 16.00 18.00 bankovní spojení ČSOB č.účtu : 108207476/0300

Pár slov úvodem. Úřední hodiny OÚ 15.00 18.00 St 8.00 9.00 16.00 18.00 bankovní spojení ČSOB č.účtu : 108207476/0300 vydání 1 OÚ Trpísty Trpísty 18, 349 01 Stříbro Telefon : 374696134, fax:374696134 e-mail : trpisty@wo.cz IČO : 00573710 Obecní web:www.trpisty.cz ročník IX Úřední hodiny OÚ Po 15.00 18.00 St 8.00 9.00

Více

Z kulturních a společenských akcí na Vrablovci

Z kulturních a společenských akcí na Vrablovci Z kulturních a společenských akcí na Vrablovci Příloha č. 3 kroniky obce Ludgeřovice za rok 2011 Z 3. zasedání Zastupitelstva obce Ludgeřovice Konalo se 16. března 2011 v restauraci Na Vrablovci. Přítomno

Více

rybárský spolek V soboru 3.června jsme u příležitosti dětského dne uspořádali dětské rybářské závody, kterých se zúčastnilo pouze osm dětí a to i z okolních vesnic. Závodům docela přálo počasí, pouze foukal

Více

07 / 2015 ZPRÁVY ZE ZASTUPITELSTVA

07 / 2015 ZPRÁVY ZE ZASTUPITELSTVA Blzecký občasník 07 / 2015 ZPRÁVY ZE ZASTUPITELSTVA V neděli 20.9.2015 na svém zasedání zastupitelstvo obce schválilo poukázání částky 14 688,- Kč Dobrovolnému svazku obcí Blanicko Otavského regionu za

Více

Blzecký občasník 06 / 2015

Blzecký občasník 06 / 2015 Blzecký občasník 06 / 2015 ZPRÁVY ZE ZASTUPITELSTVA V pátek 22.5.2015 na svém zasedání zastupitelstvo obce, schválilo uzavření smlouvy o poskytnutí úvěru 4 miliony Kč s Českou spořitelnou, úvěr budeme

Více

U nás je taky hezky. Soutěž Vesnice roku. Dnes v čísle

U nás je taky hezky. Soutěž Vesnice roku. Dnes v čísle U nás je taky hezky Soutěž Vesnice roku Že je v Radimovicích hezky, to víme, proto tu také bydlíme. Ale od června je už také hezká chodba v budově obecního úřadu a místní knihovna. Stěny chodby zdobí nové

Více

INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU JABLŮNKA

INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU JABLŮNKA INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU JABLŮNKA Zastupitelstvo obce 2014-2018 Před čtyřmi lety byli zvoleni do vedení obce za politické strany a hnutí tito zastupitelé: Bartoň Jiří (2016-2018), Jablůnka žije Brinček

Více

Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2014

Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2014 Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2014 3. 1. 2015 Vážení bratři hasiči, sestry hasičky, vážení hosté. Dovolte, abych Vás seznámil se zprávou o činnosti SDH Veselice za rok 2014. K dnešnímu dni má náš

Více

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu Zastupitelstvo města Česká Lípa se na svém zasedání dne 15.února 2017 usnesením

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 5. října 2017

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 5. října 2017 23. ročník říjen 2017 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 5. října 2017 Usnesením č. 42/2017 zastupitelé rozhodli prodat části pozemků p. č. 769/19 o výměře cca 33 m 2 a p. č. 771/1 o výměře cca

Více

prosinec 2010 občasník obce Vepřová ročník 8

prosinec 2010 občasník obce Vepřová ročník 8 prosinec 2010 občasník obce Vepřová ročník 8 První adventní neděli jsme slavnostně rozsvítili vánoční strom, zde měly pásmo vánočních koled, básniček a písniček děti z naší základní a mateřské školy a

Více

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 4 / 2012

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 4 / 2012 R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 4 / 2012 Slovo úvodem Vážení spoluobčané, přinášíme Vám závěrečné číslo Rozsečského zpravodaje v roce 2012. Zaznamenáváme v něm výsledky voleb do krajského zastupitelstva

Více

KARLOVARSKÝ KRAJ. Komise Rady Karlovarského kraje. pro kulturu a památkovou péči. U s n e s e n í

KARLOVARSKÝ KRAJ. Komise Rady Karlovarského kraje. pro kulturu a památkovou péči. U s n e s e n í KARLOVARSKÝ KRAJ Komise Rady Karlovarského kraje pro kulturu a památkovou péči U s n e s e n í z 14. zasedání konaného dne 21.2.2018 od 13:30 hodin v Galerii výtvarného umění v Chebu, příspěvkové organizaci

Více

Městský úřad Vimperk Steinbrenerova 6, Vimperk

Městský úřad Vimperk Steinbrenerova 6, Vimperk Č. j.: 18/2014-ZO-CEV Ve Vimperku dne 22.08.2014 o volbách, kandidátní listinu volební strany Sdružení nezávislých kandidátů (sdružení nezávislých kandidátů) pro volby do zastupitelstva obce Vacov, konané

Více

Zápis z 25. zasedání Zastupitelstva městyse Višňového zahájeného dne 26. října hod.

Zápis z 25. zasedání Zastupitelstva městyse Višňového zahájeného dne 26. října hod. Zápis z 25. zasedání Zastupitelstva městyse Višňového zahájeného dne 26. října 2016 18.00 hod. Přítomni: Vladimír Korek, Pavel Havelka, Josef David, Jan Šnábl (příchod v 18.20.hod.), Marie Mašová, Miroslav

Více

V Ř E S K O V Á K duben 2004

V Ř E S K O V Á K duben 2004 V Ř E S K O V Á K duben 2004 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, v minulém čísle Vřeskováka byl vložen anketní lístek se žádostí o vaši pomoc při stanovení priorit v rozvoji obce. Rovněž jsme vás žádali o

Více

OBECNÍ ZPRAVODAJ. Doubravčice, 3. 3. 2008 JARNÍ ÚKLID. obec Doubravčice zve všechny dobrovolníky ke společnému jarnímu úklidu odpadků

OBECNÍ ZPRAVODAJ. Doubravčice, 3. 3. 2008 JARNÍ ÚKLID. obec Doubravčice zve všechny dobrovolníky ke společnému jarnímu úklidu odpadků OBECNÍ ZPRAVODAJ Doubravčice, 3. 3. 2008 číslo 8 JARNÍ ÚKLID obec Doubravčice zve všechny dobrovolníky ke společnému jarnímu úklidu odpadků v sobotu 29. března 2008 ve 14 hod. V sobotu 29. března 2008

Více

RADA OBCE BORŠICE 687 09 Boršice, telefon: 572 501 121, e-mail: ou@borsice.cz. Zápis ze 17. zasedání rady obce ze dne 27. 10. 2015

RADA OBCE BORŠICE 687 09 Boršice, telefon: 572 501 121, e-mail: ou@borsice.cz. Zápis ze 17. zasedání rady obce ze dne 27. 10. 2015 Zápis ze 17. zasedání rady obce ze dne 27. 10. 2015 Přítomni: Mgr. Petra Dostálová, Petr Dula, Ing. Roman Jílek, Helena Veselá, Ing. Stanislav Volčík Omluveni: - Jednání řídil: starosta Kontrola zápisu

Více

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 2 / 2014. Slovo úvodem. Obecní úřad Rozseč nad Kunštátem informuje. Zasedání obecního zastupitelstva

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 2 / 2014. Slovo úvodem. Obecní úřad Rozseč nad Kunštátem informuje. Zasedání obecního zastupitelstva R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 2 / 2014 Slovo úvodem Vážení spoluobčané, přinášíme Vám v pořadí druhé číslo Rozsečského zpravodaje v kalendářním roce 2014, které obsahuje všechny důležité rubriky.

Více

Lukavický speciál. Vážení a milí spoluobčané,

Lukavický speciál. Vážení a milí spoluobčané, Lukavický speciál Vážení a milí spoluobčané, Srpen 2018 dostává se Vám do rukou zhodnocení funkčního období zastupitelstva obce za léta 2014 2018. Do něj jsme vstupovali s představou celé řady změn zejména

Více

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * *

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * KUL TURNI, KRONIKA Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * * * 2008 Centrum sociálních služeb Kojetín organizuje pro své obyvatele na domech s pecovatelskou službou a návštevníky Klubu duchodcu

Více

Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2013

Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2013 Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2013 4. 1. 2014 Vážení bratři hasiči, vážení hosté. Dovolte, abych Vás seznámil se zprávou o činnosti SDH Veselice za rok 2013. K dnešnímu dni má náš sbor 45 členů.

Více

Červen 2014 Vydává obecní úřad v Bítově www.obecbitov.cz Bítovjak

Červen 2014 Vydává obecní úřad v Bítově www.obecbitov.cz Bítovjak Červen 2014 Vydává obecní úřad v Bítově www.obecbitov.cz Bítovjak Budoucí zásahová jednotka. 1 Slovo starosty obce Vážení občané, těmito několika řádky Vám chci sdělit, co se podstatného událo v naší obci

Více

Zápis z 10. jednání Rady města Vysoké nad Jizerou, konaného dne 19. května 2015 od 20:00 hodin v kanceláři starosty

Zápis z 10. jednání Rady města Vysoké nad Jizerou, konaného dne 19. května 2015 od 20:00 hodin v kanceláři starosty Zápis z 10. jednání Rady města Vysoké nad Jizerou, konaného dne 19. května 2015 od 20:00 hodin v kanceláři starosty přítomni: ověřovatel zápisu: zapisovatel: Ing. Roman Čivrný, Ing. Jaroslav Nechanický,

Více

Zápis č. 29 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne

Zápis č. 29 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne Zápis č. 29 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne 28.6.2018 Přítomni: Uhrová Ivana, Netolička Zdeněk, Ing. Macek Jan, Koukal Ladislav, Ing. Mastný Martin, Koukal Antonín, Vejmělková

Více

Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce

Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce Tisková zpráva, 10. dubna 2017 V tomto týdnu budeme prožívat Velikonoce, největší svátky křesťanů v ČR. Během Zeleného čtvrtka, Velkého pátku, Bílé soboty a neděle

Více

Historie. první písemná zmínka o Žižicích je z roku 1318 v r. 1848 administrativně sloučeny obce Žižice, Vítov, Luníkov, Osluchov a Drnov

Historie. první písemná zmínka o Žižicích je z roku 1318 v r. 1848 administrativně sloučeny obce Žižice, Vítov, Luníkov, Osluchov a Drnov Obec Žižice Historie první písemná zmínka o Žižicích je z roku 1318 v r. 1848 administrativně sloučeny obce Žižice, Vítov, Luníkov, Osluchov a Drnov Historie Zemědělství na Žižicko historicky patří Původní

Více

Zpravodaj obce Kaliště

Zpravodaj obce Kaliště Ročník 2., vydání 1. Březen 2015 Zpravodaj obce Kaliště Obsah: 1. Slovo úvodem 2. Ohlédnutí za zimou 3. Masopust 2015 a hasičský ples 4. Informace obecního úřadu 5. Tříkrálová sbírka 2015 6. GoSMS buďte

Více

Zápis z jednání Zastupitelstva obce Zbraslavice konaného dne

Zápis z jednání Zastupitelstva obce Zbraslavice konaného dne Zápis z jednání Zastupitelstva obce Zbraslavice konaného dne 28. 8. 2017 č. 10/17 Přítomni: Havlovic Ondřej, Ing. Volencová Hana, Zdeňková Petra, Jandus Miloš, Šafler Petr, Mezerová Monika, Knap Pavel,

Více

ZÁPIS O VÝSLEDKU VOLEB DO ZASTUPITELSTVA OBCE 1) Ve volbách do zastupitelstva obce (městysu, města, městské části, městského obvodu)

ZÁPIS O VÝSLEDKU VOLEB DO ZASTUPITELSTVA OBCE 1) Ve volbách do zastupitelstva obce (městysu, města, městské části, městského obvodu) Ve volbách do zastupitelstva obce (městysu, města, městské části, městského obvodu)... Chýnov okres... Tábor konaných ve dnech (dne)... 15.10. - 16.10.2010 byly podle výsledků převzatých od okrskových

Více

1. kolo komise č. 2.kolo

1. kolo komise č. 2.kolo Kategorie: ostatní ID lahev č. Pěstitel Druh ovoce Rok pálení 1.kolo 1. kolo komise č. 2.kolo 2.kolo komise č. finále umístění finále komise č. Celkové umístění ID 33 1 Šilerová Miloslava višně 2011 postupuje

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Březiny, konaného dne 20. června 2016 od 18:00 hodin v Restauraci Devon

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Březiny, konaného dne 20. června 2016 od 18:00 hodin v Restauraci Devon Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Březiny, konaného dne 20. června 2016 od 18:00 hodin v Restauraci Devon Přítomní zastupitelé (dle prezenční listiny): Michal Bittner, Martina Burjanová, Martin Habáň,

Více

Zastupitelé pro období 2010-2014

Zastupitelé pro období 2010-2014 Dolno - Brusnický zpravodaj Zvičina 671 m. n. m. obecní měsíčník listopad 2010 První schůze nového zastupitelstva obce Ve zpravodaji naleznete: Nové zastupitelstvo obce Představení starosty a jednotlivých

Více

Zápis č. 6/18 ze zasedání zastupitelstva obce Hostouň konaného dne

Zápis č. 6/18 ze zasedání zastupitelstva obce Hostouň konaného dne Zápis č. 6/18 ze zasedání zastupitelstva obce Hostouň konaného dne 25.06.2018 Místo konání: zasedací místnost Obecního úřadu v Hostouni Čas zahájení: 19,00 hod. Čas ukončení: 20,30 hod. Přítomni členové

Více

Ženy KK Slovan Rosice - 2.února 2014 Poř. Příjmení Jméno Oddíl Plné Dor. Ch. Celkem Vaverková 607 Gabrhelová 606 Ševčíková 571 Budišová 570

Ženy KK Slovan Rosice - 2.února 2014 Poř. Příjmení Jméno Oddíl Plné Dor. Ch. Celkem Vaverková 607 Gabrhelová 606 Ševčíková 571 Budišová 570 Červeně jsou označeni Mistři Jihomoravského kraje a modře další postupující do semifinále Mistrovství ČR a zeleně další postupující na Mistrovství ČR. Muži KK Blansko - 2.února 2014 Poř. Příjmení Jméno

Více

HOSTIVICKÝ HISTORICKÝ KALENDÁŘ

HOSTIVICKÝ HISTORICKÝ KALENDÁŘ HOSTIVICKÝ HISTORICKÝ KALENDÁŘ 2010 ROK VE SPOLEČNOSTI Připravil Jiří Kučera ROK VE SPOLEČNOSTI Úvodem Obec nedělá obcí jen shluk domů, ale také (a možná především) společenstvo lidí, kteří v ní žijí a

Více

Ž E N K L A V S K É INFORMACE PRO OBČANY

Ž E N K L A V S K É INFORMACE PRO OBČANY OBECNÍ ÚŘAD ŽENKLAVA VYDÁVÁ Ž E N K L A V S K É INFORMACE PRO OBČANY srpen září 2016 INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU 1. Oznamujeme občanům, že od 1. 9. 2016 bude opět otevřena obecní restaurace u KD s otevírací

Více

V příštích týdnech se můžete těšit na následující akce:

V příštích týdnech se můžete těšit na následující akce: Blzecký občasník 08 / 2015 ZPRÁVY ZE ZASTUPITELSTVA V pátek 6.11.2015 na svém zasedání zastupitelstvo obce schválilo vyhlášku o nakládání s odpady, vyhlášku o poplatku za likvidaci odpadu a o poplatku

Více

Zpráva o aktivitách za rok 2018

Zpráva o aktivitách za rok 2018 Děti a stromy, z. s. sídlo: Mahlerova 23 58601 Jihlava IČ: 22893482 web: www.hajenkazborna.cz e-mail:klub.hajenka@seznam.cz Zpráva o aktivitách za rok 2018 Úvodní slovo Spolek Děti a stromy vzniklo v roce

Více

Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok:

Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok: Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok: Leden V lednu proběhla každoroční Tříkrálová sbírka, při

Více

Souhrn usnesení ze zasedání Zastupitelstva obce Třeštice č. 10/2015. konaném dne v budově OÚ od hodin

Souhrn usnesení ze zasedání Zastupitelstva obce Třeštice č. 10/2015. konaném dne v budově OÚ od hodin Souhrn usnesení ze zasedání Zastupitelstva obce Třeštice č. 10/2015 konaném dne 20.10.2015 v budově OÚ od 19.00 hodin Starosta, jako předsedající, zahájil zasedání zastupitelstva obce ve 20.00 hodin a

Více

Zápis z jednání Komise pro zemědělství a životní prostředí Rady Kraje Vysočina č. 4/2013 konaného dne

Zápis z jednání Komise pro zemědělství a životní prostředí Rady Kraje Vysočina č. 4/2013 konaného dne Zápis z jednání č. 4/2013 konaného dne 10. 9. 2013 Přítomni: 1. Jiří Uchytil (místopředseda) 8. Vladimír Mareček 2. František Kučera 9. Jiří Pykal 3. Jiří Svoboda 10. Jaroslav Poborský 4. Josef Matějek

Více

Úvod: NOVOROČNÍ VYCHÁZKA

Úvod: NOVOROČNÍ VYCHÁZKA Úvod: Vzhledem k velkému množství události, které proběhly na přelomu roku a naší snaze o maximální informovanost Vás občanů, jsme se rozhodli na počátku roku vydat mimořádné číslo informačního listu,

Více

Veřejné zasedání zastupitelstva obce Čížkov 25.9.2015 Chynín

Veřejné zasedání zastupitelstva obce Čížkov 25.9.2015 Chynín Veřejné zasedání zastupitelstva obce Čížkov 25.9.2015 Chynín PROGRAM Veřejné zasedání zastupitelstva obce Čížkov 25.9.2015 Chynín 01. Zahájení 02. Volba návrhové komise a ověřovatelů zápisu 03. Kontrola

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 3. 2. 2014

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 3. 2. 2014 ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 3. 2. 2014 Zasedání zahájeno: v 18:00 hodin Místo konání: kancelář obecního úřadu Počet zastupitelů: 9 Přítomni: 6 - Chadimová Pavla, Holánek Josef, Bajerová

Více

Návrh závěrečného účtu za rok 2009

Návrh závěrečného účtu za rok 2009 Návrh závěrečného účtu za rok 2009 Údaje o plnění příjmů a výdajů za rok 2009 ( údaje jsou v Kč) schválený rozpočet upravený rozpočet % výsledek od začátku roku Třída 1 daňové příjmy 3 863 600,- 4 036

Více

VYCHÁZÍ 30. ČERVNA Předání čestného odznaku ASOCIACE Vojáci společně z. s. generálnímu řediteli VoZP

VYCHÁZÍ 30. ČERVNA Předání čestného odznaku ASOCIACE Vojáci společně z. s. generálnímu řediteli VoZP VOJÁCI SPOLEČNĚ Mediální platforma ASOCIACE Vojáci společně z.s. VYCHÁZÍ 30. ČERVNA 2016 Předání čestného odznaku ASOCIACE Vojáci společně z. s. generálnímu řediteli VoZP Čestný odznak ASOCIACE Vojáci

Více

OKENSKÝ ZPRAVODAJ SRPEN 2016

OKENSKÝ ZPRAVODAJ SRPEN 2016 OKENSKÝ ZPRAVODAJ SRPEN 2016 Usnesení ze zasedání zastupitelstva obce Okna, které se konalo 10.8.2016. (Přítomno 4 zastupitelů, 3 zastupitelé omluveni) Usn. č. 68/2016 Zastupitelstvo obce souhlasí s předloženým

Více

Meziokresní přebor ČB-ČK

Meziokresní přebor ČB-ČK Meziokresní přebor ČB-ČK Zpravodaj č.20 TJ Spartak Trhové Sviny C - TJ Sokol Nové Hrady D 3:5 2246-2297 (4:8) 20.02. TJ Sokol Nové Hrady B - TJ Dynamo České Budějovice B 4:4 2352-2339 (6:6) 22.02. TJ Sokol

Více

Zastupitelstvo obce schvaluje ověřovatele zápisu: V. Chlanová, F. Kába

Zastupitelstvo obce schvaluje ověřovatele zápisu: V. Chlanová, F. Kába Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Pačejov, konaného dne 1. listopadu 2018, od 18:00 hodin v Kulturním domě v Pačejově-nádraží, v suterénu 1. Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva

Více

Výsledky zápasů 10. kola Fortuna ligy:

Výsledky zápasů 10. kola Fortuna ligy: Výsledky zápasů 10. kola Fortuna ligy: 1. Vyškov Boskovice 2:0 1 2. Rosice Blansko 2:0 1 3. Ráječko Kuřim 1:0 1 4. Bohunice Rájec 3:2 1 5. Bořitov Lipovec 3:0 1 6. Olešnice Černá Hora 2:0 1 7. Rudice Jedovnice

Více

Zápis číslo 6 ze zasedání Zastupitelstva obce Libotov ze dne 24. července 2013

Zápis číslo 6 ze zasedání Zastupitelstva obce Libotov ze dne 24. července 2013 Obec Libotov 2013 Libotov 80, 544 01 Dvůr Králové nad Labem 01, E-Mail: obec.libotov@tiscali.cz www.libotov.cz 499694152 zsxa6xn Zápis číslo 6 ze zasedání Zastupitelstva obce Libotov ze dne 24. července

Více

V Ř E S K O V Á K březen 2010

V Ř E S K O V Á K březen 2010 V Ř E S K O V Á K březen 2010 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, tak jako každý rok vám připomínám s blížícím se jarem pálení dřevního odpadu ze zahrad. Prosím,abyste opět nepálili ořezané větve ze stromů

Více

Usnesení Zastupitelstva města Třemošnice ze dne

Usnesení Zastupitelstva města Třemošnice ze dne Usnesení Zastupitelstva města Třemošnice ze dne 20. 2. 2019 Zastupitelstvo města Třemošnice A, schvaluje 1/2019 investiční výhled na roky 2019-2022, který je přílohou č. 3 Rozpočtového výhledu města 2/2019

Více

Zápis ze zasedání OZ 27.12.2013

Zápis ze zasedání OZ 27.12.2013 Zápis ze zasedání OZ 27.12.2013 Zasedání Zastupitelstva obce Hejná, bylo zahájeno v 19.00 starostou obce Vlastimilem Šatrou. Starosta přivítal přítomné a konstatoval, že zasedání bylo řádně svoláno. Informace

Více

Město Červený Kostelec PROGRAM. 19. řádné jednání Rady města, konané dne 12.9.2012. kancelář starosty

Město Červený Kostelec PROGRAM. 19. řádné jednání Rady města, konané dne 12.9.2012. kancelář starosty Zastupitelstvo a rada - ADW PROGRAM 19. řádné jednání Rady města, konané dne 12.9.2012 kancelář starosty 1. (1) Červený Kostelec - Olešnice, propojení vodovodu Jiří Prouza 2. (2) Červený Kostelec - Olešnice,

Více

USNESENÍ Z 16. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE NOVÉ HAMRY, konaného dne , od 17:00 hodin.

USNESENÍ Z 16. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE NOVÉ HAMRY, konaného dne , od 17:00 hodin. USNESENÍ Z 16. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE NOVÉ HAMRY, konaného dne 14. 6. 2017, od 17:00 hodin. Upravená verze ke zveřejnění (zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů).

Více

P Ř Í J M Y 1 000 000,00 Kč 1 000 000,00 Kč

P Ř Í J M Y 1 000 000,00 Kč 1 000 000,00 Kč 1031 lesní hospodářství Upravený rozpočet Obce Dolany na rok 2015 dle rozpočtových opatření č. 1/2015 P Ř Í J M Y 1 000 000,00 Kč 1 000 000,00 Kč 2119 úhrada z dobývacího prostoru 40 000,00 Kč 40 000,00

Více

U S N E S E N Í z 4. řádného zasedání Zastupitelstva města Třebechovice pod Orebem, které se konalo dne 1. dubna 2019

U S N E S E N Í z 4. řádného zasedání Zastupitelstva města Třebechovice pod Orebem, které se konalo dne 1. dubna 2019 U S N E S E N Í z 4. řádného zasedání Zastupitelstva města Třebechovice pod Orebem, které se konalo dne 1. dubna 2019 4/076-2019 4/077-2019 4/078-2019 4/079-2019 4/080-2019 4/081-2019 4/082-2019 4/083-2019

Více

Zasedání zastupitelstva obce Žďár

Zasedání zastupitelstva obce Žďár Zasedání zastupitelstva obce Žďár Číslo: 4 Datum: 25. května 2015 Místo a čas jednání: na obecním úřadě ve Žďáru v 18,00 hodin. Přítomní zastupitelé obce: Mikulášek Patrik, Bc. Jan Novotný, Ladislav Novotný

Více

V roce 2018 pořádala, nebo se podílela Rada dětí a mládeže na těchto akcích a soutěžích.

V roce 2018 pořádala, nebo se podílela Rada dětí a mládeže na těchto akcích a soutěžích. Hodnocení činnosti Rady dětí a mládeže v roce 2018 Činnost RDM vychází z Koncepce podpory mládeže do roku 2020, jejichž cílem je přispět ke zvyšování kvality života mladých lidí, zejména prostřednictvím

Více

Z á p i s z 2. zasedání Zastupitelstva obce Běleč, konaného dne 2. prosince 2010, od 19:00 hodin.

Z á p i s z 2. zasedání Zastupitelstva obce Běleč, konaného dne 2. prosince 2010, od 19:00 hodin. Z á p i s z 2. zasedání Zastupitelstva obce Běleč, konaného dne 2. prosince 2010, od 19:00 hodin. Přítomni: Stanislav Šmejkal, Josef Hájek, Josef Mareš, Pavel Krejčí, Jaroslav Čech, Rudolf Šedivý Omluven:

Více

3/2010 www.obecdolnimoravice.cz ROZHODNUTÍ Prezidenta republiky ze dne 18. Června 2010 o vyhlášení voleb do Senátu Parlamentu České republiky a do zastupitelstev obcí dny konání voleb jsou stanoveny na

Více

Město Pec pod Sněžkou ZASTUPITELSTVO MĚSTA USNESENÍ

Město Pec pod Sněžkou ZASTUPITELSTVO MĚSTA USNESENÍ Město Pec pod Sněžkou ZASTUPITELSTVO MĚSTA USNESENÍ z ustavujícího veřejného zasedání zastupitelstva města konaného dne 15.11.2010 v 17.00 hodin v kavárně hotelu Horizont, čp. 141 v Peci pod Sněžkou Přítomni:

Více

Zasedání zastupitelstva obce Vysoká u Příbramě č. 11 dne 16. 9. 2014

Zasedání zastupitelstva obce Vysoká u Příbramě č. 11 dne 16. 9. 2014 Zasedání zastupitelstva obce Vysoká u Příbramě č. 11 dne 16. 9. 2014 Program: 1. Zahájení a kontrola přijatých usnesení, 2. Dílčí informace o hospodaření obce k 31. 8. 2014, 3. Majetkoprávní vyrovnání

Více

Zápis. z 1. zasedání zastupitelstva obce v roce 2012 konaného dne 9. 3. 2012 v zasedací místnosti Obecního úřadu Lazinov

Zápis. z 1. zasedání zastupitelstva obce v roce 2012 konaného dne 9. 3. 2012 v zasedací místnosti Obecního úřadu Lazinov Zápis z 1. zasedání zastupitelstva obce v roce 2012 konaného dne 9. 3. 2012 v zasedací místnosti Obecního úřadu Lazinov Program jednání: 1. Zahájení 2. Informace z činnosti obecního úřadu a zastupitelstva

Více

Městský úřad Vimperk Steinbrenerova 6, Vimperk

Městský úřad Vimperk Steinbrenerova 6, Vimperk Č. j.: 16/2014-ZO-CEV Ve Vimperku dne 22.08.2014 o volbách, kandidátní listinu volební strany Strana svobodných občanů (politická strana) pro volby do zastupitelstva obce Čkyně, konané ve dnech 10. a 11.

Více

Meziokresní přebor ČB-ČK

Meziokresní přebor ČB-ČK Meziokresní přebor ČB-ČK Zpravodaj č.9 TJ Dynamo České Budějovice B - TJ Spartak Trhové Sviny C 7:1 2326-2151 (9:3) 16.11. Kuželky Borovany A - TJ Sokol Nové Hrady D 8:0 2510-2248 (11:1) 14.11. TJ Spartak

Více

ZÁPIS Z AKCE Veřejné fórum k celkovému rozvoji obce Věžnice

ZÁPIS Z AKCE Veřejné fórum k celkovému rozvoji obce Věžnice ZÁPIS Z AKCE Veřejné fórum k celkovému rozvoji obce Věžnice 5. dubna 2013 Základní údaje: Obec Věžnice 582 52 Věžnice 9 IČO: 00268461 Tel. 569 451 268 www.obecveznice.cz Veřejné fórum k celkovému rozvoji

Více

Zhodnocení volebního období

Zhodnocení volebního období Zhodnocení volebního období 2010-2014 Jak zhodnotit práci rady obce a zastupitelstva za uplynulé téměř 4 roky? Pokusím se v tomto svém příspěvku shrnout akce, které se podařilo za toto volební období realizovat,

Více