Výtvarná soutěž Návrh na velikonoční pohled Velikonoce 2006, školní kolo.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výtvarná soutěž Návrh na velikonoční pohled Velikonoce 2006, školní kolo."

Transkript

1 Výtvarná soutěž Návrh na velikonoční pohled Velikonoce 2006, školní kolo. Umístění/ročník 1. ročník 2. ročník 3. ročník 4. ročník 5. ročník 1. místo Jitka Zuzana Srpová František Nový Tomáš Daniela Marková Gebhart Drábová 2. místo Martina Levová 3. místo Andrea Lauberová Martin Daniel Čech Luboš Fidler Denisa Strnisko Kůtková Martin Škrlant Petr Beránek Ondra Jelínek Erika Čiková V. Spurná Provozuji ho v zimě. Když zamrzne rybník. Mám ráda bruslení. Potřebuji k tomu brusle, rukavice a čepici, kombinézu a šálu. Provozuji ho v Tytrech na zamrzlém rybníku. Ráda chodím bruslit se sestrou a s kamarády. Chtěla bych se naučit překládat a jezdit pozadu. J. Štaif Nejraději mám hokej. Potřebuji brusle, teplé oblečení, puk, hokejku, helmu. Hokej hraji na zamrzlém rybníku s kamarády. Chtěl bych se naučit lépe zvládat nájezdy. Tuto zimu chodím s kamarády ve Hvozdě na zamrzlý rybník. Největší zábavou jsou na potoce dvě věci. Ta první je, že lezeme pod můstek a když někdo jde kolem, tak se schováme pod můstek. Ta druhá je, že si vezmeme boby a jedeme po zamrzlém potoce až do zůžení, kudy teče až do polí a panošáckého rybníka.

2 D. Čech V únoru naše škola začla dojíždět na kurz plavání do plaveckého bazénu v Rakovníku.Na první lekci nás paní plavčice rozdělila do pěti skupin, podle toho, jak kdo umí plavat. Každá skupina se zdokonaluje v plavání podle svých možností. J. Štaif Nejprve musíme zařídit akvárium a potom jeho výbavu, aby se rybičky cítily jako doma. Akvárium musíme udržovat v dobrém stavu. Nesmí být naprasklé, musí být pořád čistá voda a výbavy akvária musí být v pořádku. Akvárium má čtyři druhy výbavy. Světlo, filtr, rostliny a nějaké druhy kamenů. Někteří rodiče si myslí, že chov rybiček je těžký a proto je nechtějí koupit. Nakonec je dětem koupí, protože se dobře učí ve škole. Také rodičům slíbí, že se o rybičky budou dobře starat. K. Helebrantová Dne jsem byla s maminkou a bratrem na filmovém představení - Jak se krotí krokodýli. Tento film napsala Marie Poledňáková, která se již proslavila rodinou komedií S tebou mě baví svět. Ve filmu Jak se krotí krokodýli hraje i Jiří Mádl, který hrál ve filmu Snowborďáci. Ve filmu Jak se krotí krokodýli, se mi nejvíce líbil Luboš, který hrál otce jedné malé holčičky, s kterou jel na školu v přírodě jako zdravotní bratr. Na školu v přírodě jeli na hory do horské chaty i s paní učitelkou a paní vychovatelkou. Protože neměli zdravotní sestru, nabídl se Luboš, že by mohl být zdravotní bratr, protože pracuje u horské záchranné služby. Na škole v přírodě se zranila paní vychovatelka a Luboš se tak staral o děti i ve volném čase. Děti s ním zažily spoustu zábavy a dobrodružství při pořádání různých výletů. Film se mi moc líbil a každému ho doporučuji shlédnout.

3 K. Helebrantová O jarních prázdninách jsem byla s bratrem a rodiči na horách. Byli jsme v Kašperských horách na Šumavě. Bylo tam asi 150 centimetrů sněhu. První den na sjezdovce jsme s bratrem byli v lyžařské škole, kde jsme měli svého učitele, který se jmenoval Tomáš. Byl moc hodný a pomohl nám zdokonalit se v lyžování. Potom už jsme chodili na sjezdovku ve Skiareálu lyžovat každý den. Když se nám nechtělo lyžovat, šli jsme si zajezdit na snowtubingu to je jízda na nafouknutých polštářích ve sněhové dráze, která je podobná dráze pro bobování. Na horách bylo moc hezky a už se těším na příští rok, protože bychom tam chtěli jet znovu. Harry se opět po prázdninách vrací do Bradavic. Po několika dnech zjistí, že se bude konat turnaj tří kouzelnických škol.turnaje se ale mohou zúčastnit pouze žáci starší sedmnácti let. Svoje jména napsané na papírcích vhazují do ohnivého poháru. Poté jsou vylosováni tři žáci, zástupci jednotlivých škol, kteří se turnaje zúčastní, ale někdo hodí do poháru i Harryho jméno, a tak se musí zúčastnit také. V turnaji jsou tři úkoly: za prvé - sebrat drakovi vejce, ve kterém je klíč k druhému úkolu. Za druhé - potopit se do jezera a osvobodit spolužáky. Musí si ale dávat pozor, protože tam číhají jezerní lidé. A za třetí - projít obrovským bludištěm a najít ohnivý pohár. Jenomže pohár někdo začaroval na přenášedlo, a tak se Harry v momentě, kdy se poháru dotknul, ocitl u Lorda Voldemorta, který zabil kamaráda Sedrika. Harry by Voldemortovi neunikl, kdyby mu nepomohli jeho rodiče-duchové. Nakonec se vyřeší i to, kdo hodil Harryho jméno do poháru, a kdo pohár začaroval. Byl to stoupenec Lorda Voldemorta, který zajal učitele obrany proti černé magii, pomocí mnoholičného lektvaru na sebe vzal jeho podobu a pomáhal Harrymu turnaj vyhrát, aby se potom díky poháru dostal k lordovi a ten ho zabil. Harry prozatím nad Lordem Voldemortem opět vyhrál, ale ne na dlouho. Jistě ho s ním čeká další střetnutí. Letos jsou tak vysoké mrazy že zamrzla skoro celá řeka Berounka.Ve Zbečně mám babičku a tak jsme se o jarní prázdniny chodili každý den podívat jak to tam vypadá.řeka vyplavila kry na břeh a tak jsme po nich běhali,skákali a lezli.děda naměřil že jsou tlusté 30cm a ty největší měli rozlohu až 3m v průměru.postavili jsme si na nich bungr a užívali jsme si mnoho zábavy.

4 Milé hranolky a sýre, já bez Vás nemohu žít. Jím Vás každý den v létě. Miluji propečené hranolky, rovné i zatočené.sýry si dám klidně dva. Jím Vás s kečupem a do něho zamíchanou tatarskou omáčku. Jste velice chutné papáníčko a neuškodí mi, ani když si k vám dám papriku, rajče nebo okurku se zelím. Dám si vás pokaždé, když přijdu do restaurace. To si Vás nechám dát s oblohou. MŇAM!!!! Hodně vás zdravím a už se na vás hodně těším Denisa Kůtková. Milá citrónová zmrzlino, jsi moc dobrá a ta tvoje chuť citronu, to je nejlepší. Když si na tebe pomyslím, slintám jako bernardýn. Jsi moc výtečná, výborná, prostě úžasná. Ty jsi moje milá zmrzlinka. Citronová zmrzlinka je prostě výtečná. Erika Čiková Milá pizzo, jsi tak křupavá, chutná a výtečná. Ta tvoje paprika, rajčata, sýr a šunka. Mohla bych tě jíst pořád. Zdraví Tě Marina Vostrá

5 Ahoj chutný obalovaný sýre s hranolkami,strašně moc se mi sbíhají sliny, mám na Tebe strašnou chuť. Ty obalovaný sýre, Ty mi chutnáš ze všech jídel nejvíce, seš tak dobrý, že si Tě asi dám v pátek k obědu. A Vy, hranolky, Vy mi také moc a moc chutnáte, ale trochu méně. V pátek si vvás dám také k obědu, ale nebudete mít něco proti, když sním i obalovaný sýr? Moc se na Vás těším, tak ahoj hranolky a obalovaný sýre v pátek. David Hejkal Milá a chutná šunko! Píšu ti dopis, protože jsi upřímně chutná a jsi k nakousnutí. Obdivuju, jak si báječně oslizlá a kulatá. Nejradši tě mám na chlebu s máslem. Položím tě lehce, aby ses neroztrhla. Ale nejlepší to je, když si na obloženém chlebíčku. Prostě tě mám tak ráda, že bych si tě vzala za ženu! Máš úžasnou barvičku krásně růžovou! No prostě tě mám ráda, i když máš víc druhů! Zdraví tě Tvoje kamarádka - Daniela Drábová Katka Helebrantová staví sněhuláka Nejprve udělám velikou kouli tlustou o rozměru třiceti centimetrů a postavím ji na sníh, Poté postavím menší kouli a postavím ji na větší. Mezitím mi kamarád může nasbírat kamínky a větvičky, starý hrnec a mrkev. Poté uválcuji nejmenší kouli a postavím ji na ty dvě. Připravím si sněhové oválky a připevním je na prostřední kouli. Kamarád mi podá kamínky a připevním je jako oči, pusu a knoflíky. Poté připevním mrkev jako nos a hrnec jako klobouk. A jako poslední úkol bude dát koště na ruku. Sněhulák od Denisy Kůtkové Nejprve si připravím plácek, uhlíky, mrkev, hrnec, jehličí a hlavně sníh, případně i koště nebo klacek. Uválíme si tři koule: velkou, střední a malou na hlavu. Postavíme je na sebe, uděláme válečky pro ruce. Na hlavu dáme hrnec a pod něj nastrkáme jehličí pro vlasy. Uděláme oči, ústa, knoflíky a potom nos. Do ruky mu dáme klacek nebo koště. Hotovo! A teď stavím sněhuláka já! Daniela Drábová Nejprve si najdu krásné bílé místo plné sněhu. Začnu tím, že si udělám malou kouli a začnu ji obalovat ve sněhu až dostanu spodní velkou kouli. Tu si dám zatím na stranu. Potom si udělám střední kouli. Tu si taky obalím ve sněhu, ale bude trochu menší. A teď nakonec tu nejmenší. To bude hlava. Všechno na sebe postavím. Na střední kouli udělám ruce. Na hlavu dám hrnec a uděláme oči, noc a ústa. Náš Pavlík č. 6 únor 2006 / VII. Ročník Vydává ZŠ Pavlíkov, okres Rakovník s dětskou redakční radou pod vedením p. řed. P. Šilera ; Tel.: , .: zspavlikov@iol.cz,

6