The Strong Student. Úvodní informace. Disciplíny a pravidla jejích absolvování

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "The Strong Student. Úvodní informace. Disciplíny a pravidla jejích absolvování"

Transkript

1 The Strong Student Úvodní informace Sportovní událost pod záštitou Mezinárodního studentského klubu Mendelovy univerzity za podpory Google plus poslouží zejména pro prohloubení vztahů poboček Erasmus Student Network a vytvoření silnějšího vztahů k silovým sportům u studentů. Sportovní soutěž je zaměřená na studenty partnerských sekci ESN a taky zahraniční Erasmus studenty. Společně se utkají ve čtyřech disciplínách: Bench press Shyby na hrazdě Sed-leh Dřepy Dle dosažených výsledků budou vybrané vítězové, které budou následně odměněné dle stanovených pravidel. Větší část účastníků bude zapojená do soutěže za pomoci internetových služeb Google plus prostřednictvím vysílání HangOut. Disciplíny a pravidla jejích absolvování Průběh a hodnocení disciplíny proběhne pod vedením rozhodčího. Konečný verdikt o pořadí soutěžících provede se po zhodnocení poroty. Bench press tlak velké činky vleže na lavici Silová disciplína založena na maximálním počtu zvednutí velké činky o hmotností 50 kg v časovém intervalu 2 minuty. Disciplína bude hodnocená zejména dle technické správného provedení, tedy soupažného tlaku činky na rovné lavici, kdy v dolní pozici musí dojít k dotyku osy činky s hrudníkem a v horní pozici k propnutí loktů doprovozené zastavením činky, po kterém musí ihned následovat provádění dalšího opakování. V průběhu provádění je zakázáno zvedat pánev, lopatky či hlavu od lavičky. Obě chodidla musí rovněž dotýkat se alespoň z části dotýkat země. Dále je nesmí se zakrývat lokty, rovněž je zakázáno používat elastický dres určený speciálně pro benchpress. Uchopení činky nesmí překročit šíři 85cm. Její změna během konání disciplíny počítá se okamžitým ukončením. Šíře se počítá od ukazováčku při nadhmatu a při úchopu podhmatem rozměr se stanoví mezi malíčky.

2 Činka bude odebrána soutěžícímu na pokyn soutěžícího nebo při porušení pravidel disciplíny. Do celkového počtu zvednutí činky započítávají se pouze tlaky úplné a správně provedené dle výše stanovených pravidel. Shyby Disciplínu zdvih na hrazdě lze provádět podhmatem nebo nadhmatem na připravené hrazdě. Úchop závodníka nesmí překročit šíři 75cm měřeno podhmatem od malíčků, u nadhmatu od ukazováčků. Během cvičení je zakázáno úchop měnit. Narušení úchopu ukončuje disciplínu okamžitě. Cvik započne se za zavěsí do propnutých paží. Plynule přecházení z visu o napnutých paži do visu se skrčenými pažemi odpovídá jednomu shybu. V dolní pozici nutno vždy provést propnutí loktu, v jiném případě shyb se počítá za neplatný. V horní pozici cviku je třeba provést dotyk čela s plochou míčku, upevněného do konstrukce hrazdy. Po celou dobu konání cviku, účastník musí mít natažené nohy směrem dolů. Je zakázán švih pánvi či kop nohami. Rozhodnutí o švihu provádí rozhodčí. Rovněž je zakázáno dotýkat se nohama jakékoliv plochy během provádění cviku. Rozhýbání účastníka, musí být zastaveno prostřednictvím pomocníků, avšak bez přerušení vykonávání cviká či jakékoliv další pomoci závodníku. Leh-sed Pro absolvování disciplíny je nutné mít vhodné oblečení, nezakrývající kolena účastníka. Cvičení probíhá v leže na podložce od spodní částí pánve celou horní polovinou těla. Pokrčené nohy v kolenou musí být umístěné na podlahu před podložku, tak aby bylo zabezpečeno doteků pat chodidel a spodní, vzdálenější částí olympijského kruhu. Chodidla mohou vzepřít se o kotouč. Odpoutání chodidel od země se považuje za ukončení disciplíny. Ruce jsou a umístěné za hlavu za použití provazu, spojeného konci do kroužku. Jedná se o švihadlový provaz o průměrů 8mm s obvodem 32cm. Oddálení kroužku od při vykonání disciplíny považuje se dané opakování za neplatné. Při pozici lehu, je třeba se dotknout oběma pažemi povrchu podložky. Dotek považuje se za platný pokud dotknutí došlo částí rukou od kloubů prstů do loktů. Dotek musí být zřetelný v jiném případě považuje se za neplatný. V horní pozici je nezbytné dotknout se lokty kolenou. V opačném případě opakování považuje se za neplatné. Je zakázáno zvedat pánev z položky, přemístění nohou nad úroveň kotouče. Za platná opakování považují se jen splňující výše popsané podmínky.

3 Dřep Pro absolvování disciplíny dřep účastník uchopí velkou činku za zády a provede technické správné dřepy. Závaží činky musí odpovídat 60kg. Správný dřep odpovídá vertikálnímu pohybu s činkou za zády s postavením nohou na šíří ramenou. Při konání dřepu je zakázáno odpoutáni pat od plochy cvičiště. V dolní pozici účastník musí setrvat v co nejnižší pozici do shybu nohou v kolenou. Horní dosahuje narovnáním nohou při držení činky. Porušení úchopu činky považuje se za ukončení disciplíny. Jakékoliv smyky tělem za pomoci dovršení dřepu považuje se za neplatné. Systém bodování Hodnocení výsledků jednotlivých výkonů provádí rozhodčí. Kde bodování bude odvozeno od počtu opakování v jednotlivých disciplínách a časové prodlevě vykonaného cviku. Účastník s nejvyšším počtem opakování a nejnižším časovým intervalem získá 100% bodů. Další výkony budou odvíjet se procentuálním způsobem od nejvyššího výkonu. Na základě daného propočtu budou stanovené vítěze Podmínky účasti Účastníci Pro účast v sportovní události je třeba provést online registraci prostřednictvím webových prezentaci The Stron Student. Každý účastník nesmí překročit věkové rozmezí ročníků Navíc je potřeba být Erasmus Studentem, nebo reprezentativním zástupcem pobočky ESN. Reprezentant pobočky ESN. o Reprezentant pobočky ESN může být kdokoliv, splňující podmínky členství ESN pobočky včetně podmínek události The Strong Student. o Rozhodnutí o reprezentantovi je věcí zapojené pobočky ESN. Sportovní události The Strong Student se mohou zúčastnit všichni studenti spadající do věkové kategorie uvedené v podmínkách účasti. Musí však být registrování prostřednictvím registračního formuláře na webových stránkách soutěže. Všichni zájemci se po registraci utkají na finálovém zápase ve sportovní hale TJ Tesla. Možnost utkat se prostřednictvím služeb Google plus HangOut bude umožněno zástupcům sekcí ESN, v případě volných míst i ostatním zájemcům.

4 Sekce ESN Pro účast ve sportovní show každá sekce zavazuje se splnění následujících podmínek: Zajištění vhodných prostorů pro své účastníky včetně potřebné sportovní techniky o Lavička pro zvedání velké čínky o Závaží 50kg a 60kg o Hrazda o Olympijský kotouč (kotouč 20kg) Zprostředkování techniky a internetového připojení nezbytné pro realizaci hangoutu prostřednictvím služeb G+ o Laptop s dostatečným výkonem pro využití služeb G+ o Kvalitní připojení internetu o Vhodné kamery pro online vysílání Pro realizování události doporučuje se využit sportovních prostorů univerzity včetně internetového připojení. Harmonogram události Událost započne v odpoledních hodinách. O přesném čase budou pobočky a účastníky včas informování. Disciplíny proběhnou v následujícím pořadí: 1. Benchpress 2. Shyby 3. Sed-leh 4. Dřep Mezi druhou a třetí disciplínou proběhne kulturní vystoupení vybrané brněnské skupiny v odhadovaném čase 30min. Ocenění vítězů Mezi účastníky budou vyhlášené následující vítězná místa: The Strong Studen The Strong Erasmus Student The Strong ESN Section Mimo výše popsané tituly účastníky splňující následující podmínky budou odměněny speciálními certifikáty. Vítězná sekce bude zvolená na základě součtu bodů reprezentantů.

5 Další ustanovení Organizační tým stanovuje veškeré výhrady na změnu pravidel. Informování o změně pravidel účastníci však musí být nejpozději do třech dnů od změny. Účastníky soutěže souhlasí se zpracováním osobních informací a jejích zveřejnění na webových prezentacích události. Organizační tým nenese zodpovědnost za zranění způsobená účastníkům během realizace soutěže Konkrétní soupis odměn vítězům bude sestaven v následujících dnech.