České dráhy, a.s. Nábřeží L. Svobody Praha 1

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "České dráhy, a.s. Nábřeží L. Svobody 1222 110 15 Praha 1"

Transkript

1 České dráhy, a.s. Nábřeží L. Svobody Praha 1 Zapsány v obchodním rejstříku u Městského soudu v Praze, oddíl B., vložka 8039 IČ: , DIČ: CZ (dále jen vyhlašovatel) vyhlašují výběrové řízení na smluvního partnera pro nebytové prostory gastroprovozovny ve výpravní budově železniční stanice Chomutov (nejedná se o obchodní veřejnou soutěž podle zákona č. 513/1991 Sb. ve znění pozdějších předpisů, ani o veřejnou zakázku podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách ve znění pozdějších předpisů). Identifikační údaje vyhlašovatele: České dráhy, a.s. Nábřeží Ludvíka Svobody 1222/ Praha 1 - Nové Město IČ: DIČ: CZ Zastoupená: Ing. Milan Čermák ředitel Odboru správy nemovitostí GŘ ČD Výběrem pověřen (adresa pro doručování): ČD Restaurant, a s. Prvního pluku 81/2a Praha 3 Kontaktní osoby vyhlašovatele: Ing. Petr Němec Ing. arch. Aleš Bednář T: T: M: M: F: F: E: nemec@cdrest.cz E: bednar@cdrest.cz

2 Kontaktní osoba Regionální správy majetku (RSM ČD a.s.) pro doplňující informace a zpřístupnění nebytových prostor, které jsou předmětem tohoto výběrového řízení: Ing. Jan Kudera M: E: kudera@rsm.cd.cz 1. Předmět výběrového řízení 1.1. Předmětem výběrového řízení jsou nebytové prostory pro provozování hostinské činnosti, nacházející se ve výpravní budově žst. Chomutov, ul. Nádražní, č.p. 594, v obci PSČ Chomutov, na pozemku st.p.č v k.ú. Chomutov I. (ČSÚ ), zapsaná na LV (České dráhy, a.s.), Katastrální úřad pro Ústecký kraj, Katastrální pracoviště Chomutov; (inventární číslo výpravní budovy žst. Chomutov dle SAP: 372; IC: ) Vymezení nebytových prostor, jejichž nájem je předmětem tohoto výběrového řízení, je vyznačeno ve výkresové dokumentaci, která je přílohou těchto zadávacích podmínek výběrového řízení. Nebytové prostory pro podnikatelskou činnost jsou k dispozici o celkové výměře cca 428,52 m² v přízemí objektu takto: 1NP - bar se zázemím o výměře cca... 63,18 m 2 1NP - hlavní odbytové a výrobní plochy restaurace o výměře cca ,06 m 2 1NP - provozní místnosti a zázemí personálu o výměře cca... 60,28 m 2 1NP - předzahrádka - možnost jejího zřízení o výměře dle potřeby nájemce. Nájemce bude oprávněn pro hosty restaurace využívat veřejné WC a společné místnosti výpravní budovy, konkrétně místnosti označené jako 0P01, 0P31 a 0P02 až 0P08. Umístění veřejných WC a spoluužívaných místností je rovněž vymezené v půdorysu, který je přílohou těchto zadávacích podmínek. Pro užívání těchto společných nebytových prostor se budou uplatňovat přiměřeně všechna práva a povinnosti zakotvené v nájemní smlouvě. Pronájem všech nabízených nebytových prostor vcelku, ani pronájem plochy pro předzahrádku nejsou podmínkou - v podnikatelském záměru, nebo jeho textové příloze, zájemce uvede, jakou část nebytových prostor chce pro svoji podnikatelskou činnost využívat. Po dohodě smluvních stran je možno velikost odbytové plochy gastroprovozovny upravit dle potřeb výherce VŘ. Konečné dispoziční řešení může výherce výběrového řízení stavebně přizpůsobit vlastním provozním potřebám a po odsouhlasení pronajímatelem využít možnosti zápočtu investic do zhodnocení nemovitosti proti nájemnému.

3 2. Základní podmínky a informace pro předkládání nabídek 2.1. Účast v soutěži Účastníkem výběrového řízení se může stát subjekt mající ze zákona právo užívat předmětné prostory a předkládající nabídku v rozsahu odpovídajícímu podmínkám výběrového řízení Způsob podávání nabídek Nabídka bude doručena poštou nebo osobně na adresu: ČD Restaurant, a.s., Prvního pluku 81/2a, Praha 3 a to v pracovních dnech, počínaje dnem , vždy od 9:00 do 16:00 hod. Poslední termín doručení nabídek je do 16:00 hodin. Nabídky doručené po stanovené lhůtě nebudou do výběrového řízení zařazeny Při osobním předání nabídek připraví účastník výběrového řízení dva originály předávacího protokolu, na kterém musí být uvedeny tyto údaje: předmět předání, identifikační údaje účastníka výběrového řízení včetně telefonu, ové i korespondenční adresy předávajícího; datum a čas předání nabídky doplní přebírající osoba (na recepci v sídle ČD Restaurant, a.s.) při jejím převzetí Nabídka musí být vyhotovena písemně v jazyce českém, včetně doplňků a příloh. V nabídce nesmí být nic škrtáno, opravováno, ani prováděn jakýkoliv zásah, který by mohl zpochybňovat její znění Nabídka se předkládá písemně ve dvou samostatně zalepených obálkách, které mají identický obsah a označení jedné obálky jako ORIGINÁL a druhé obálky jako KOPIE. Každá z obou obálek musí proto být opatřena označením: VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ! NEOTEVÍRAT! GASTRO ŽST. CHOMUTOV ORIGINÁL ( KOPIE )... (název subjektu předkládajícího nabídku, nebo jméno a příjmení)... (sídlo účastníka VŘ, nebo adresa místa podnikání) Všechny listy nabídky musí být očíslovány jednou vzestupnou řadou, včetně případných příloh a to tak, že listy jsou číslovány od str. 1 až po stranu x, která je současně popsána označením POSLEDNÍ STRANA NABÍDKY. Poslední strana nabídky musí obsahovat také: - datum vypracování nabídky - podpis osoby oprávněné jednat jménem, či za účastníka výběrového řízení, nebo u fyzických osob podpis předkladatele nabídky. Svým podpisem účastník výběrového řízení vyslovuje souhlas se zněním předložené nabídky.

4 2.3. Obálky musí obsahovat stejný obsah v tomto pořadí: Krycí list nabídky, označený jako STRANA 1 musí obsahovat tato data: A) identifikační údaje (název lokality VŘ, název subjektu předkládajícího nabídku, nebo jméno a příjmení, sídlo účastníka VŘ, nebo adresa místa podnikání, IČ a DIČ účastníka VŘ); B) údaj, zda-li je uchazeč plátce, nebo neplátce DPH; C) celková nabídková cena v CZK/rok musí být uvedena v číselné i slovní formě (jedna konečná částka v CZK/rok bez DPH). Pozn.: neplátcům DPH nebude DPH v tomto případě účtována; D) nabízená výše vložených finančních prostředků nájemce do technologií a vybavení interiéru v prvních pěti letech pronájmu (jedna konečná částka uvedená v CZK bez DPH); E) navrhovaná doba trvání pronájmu (možné varianty jsou uvedeny v přiloženém formuláři Podnikatelský záměr ) Písemné čestné prohlášení, že: - na majetek účastníka výběrového řízení není prohlášen konkurz, nebo návrh na prohlášení konkursu nebyl zamítnut pro nedostatek majetku navrhovatele, nebo vůči němu není povoleno vyrovnání, nebo zavedena nucená správa podle zvláštních právních předpisů; - účastník výběrového řízení nemá v evidenci daní zachyceny daňové nedoplatky, a to jak v České republice, tak v zemi sídla, místa podnikání, či bydliště navrhovatele; - účastník výběrového řízení nemá případné finanční závazky vůči Českým drahám, a.s., průběžně hradí, eventuelně zajišťuje jejich úhradu jinou formou po vzájemné dohodě; - účastník výběrového řízení nemá splatný nedoplatek na pojistném a na penále na veřejné zdravotní pojištění a to jak v České republice, tak v zemi sídla, místa podnikání, či bydliště navrhovatele; - účastník výběrového řízení nemá nedoplatek na pojistném a na penále na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti, a to jak v České republice, tak v zemi sídla, místa podnikání či bydliště navrhovatele; - účastník výběrového řízení ani žádný z členů jeho statutárního orgánu nebyl pravomocně odsouzen pro trestný čin, jehož skutková podstata souvisí s předmětem podnikání uchazeče, nebo pro trestný čin hospodářský, nebo proti majetku; - účastník výběrového řízení zná veškeré podmínky tohoto výběrového řízení; - účastník bezvýhradně souhlasí se všemi požadavky vyhlašovatele tohoto výběrového řízení; Přílohy - dokladová část nabídky: 1) výpis z obchodního rejstříku, nebo jeho kopie, ne starší 90 dnů u osob zapsaných do obchodního rejstříku 2) výpis ze živnostenského rejstříku, nebo jeho kopie, nebo kopie živnostenského listu potvrzující, že uchazeč je oprávněn provozovat *hostinskou činnost*

5 3) osvědčení o registraci DIČ u ekonomických subjektů, v kopii 4) Podnikatelský záměr - pečlivě a úplně vyplněný přiložený formulář, kterým účastník představí koncepci gastroprovozu (uvažovaný sortiment, dodavatelé, počet personálu, vybavení interiéru, gastrotechnologické vybavení, otevírací doba, uvažovaná výše investice nájemce do gastroprovozovny a uvažovaná doba nájmu, reference z gastrominulosti, atd.) 5) Výpočet nájemného - vyplněný přiložený formulář s částkami uvedenými bez DPH v CZK/rok Čestné prohlášení i oba formuláře Podnikatelský záměr a Výpočet nájemného musí být opatřeny datem zpracování s podpisem účastníka výběrového řízení, nebo osoby oprávněné jednat jménem, či za účastníka výběrového řízení. 3. Otevření nabídek a kriteria hodnocení 3.1. Komisionální otevření nabídek bude provedeno po ukončení soutěžní lhůty pro odevzdání nabídek. Otevírání obálek bude neveřejné, bez účasti účastníků výběrového řízení Z výběrového řízení budou vyloučeni ti účastníci, kteří nesplní podmínky výběrového řízení Kriteria hodnocení předložených nabídek: Výhodnost nabídky pro vyhlašovatele cena navržená za pronájem prostor a předpokládaná výše vložených finančních prostředků nájemce do technologií a vybavení interiéru gastroprovozovny Popis koncepce gastroprovozu - úplně vyplněný formulář Podnikatelský záměr ve všech kolonkách lze ještě doplnit i samostatnou přílohou Reference z gastrominulosti - úplně vyplněný formulář Podnikatelský záměr ve všech kolonkách lze ještě doplnit i samostatnou přílohou Splnění formálních parametrů nabídky podle podmínek výběrového řízení. 4. Závěrečná ustanovení 4.1. Navrhovatelé jsou vázáni svými nabídkami 3 měsíce od skončení soutěžní lhůty Obsah nabídek je důvěrný a vyhlašovatel bez vědomí a písemného souhlasu účastníka výběrového řízení nemůže jejich obsah zpřístupnit třetí osobě Účastník výběrového řízení písemně sdělí vyhlašovateli, zda-li je jeho nabídka, či některá její část, obchodním tajemstvím Vyhlašovatel si vyhrazuje právo výběru nejvhodnější nabídky bez povinnosti podávat účastníkům výběrového řízení vysvětlení svého rozhodnutí.

6 4.5. Vyhlašovatel si vyhrazuje právo výběrové řízení zrušit a zároveň si vyhrazuje právo odmítnout všechny předložené návrhy. V Praze dne Ing. Stanislav Bytnar ředitel Odboru správy nemovitostí GŘ ČD Přílohy: Výkresová dokumentace Formulář Podnikatelský záměr Formulář Výpočet nájemného