Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download ""

Transkript

1 DENON 100leté výročí Letos v říjnu je tomu již 100 let od doby, kdy se začala psát historie firmy stojící za značkou DENON. Americký obchodník pan Frederick Whitney Horn tehdy v Japonské Jokohamě založil firmu "Japan US Recorders Manufacturing" společnost zabývající výrobou nahrávacích přístrojů. Přístroje se později proslavily pod značkami NIPPON COLUMBIA a DENON. Značka DENON se stala nejen symbolem kvalitního zvuku, ale také technického pokroku v oblasti audia. Například již koncem šedesátých let minulého století se firma začala zabývat digitálními technologiemi pro záznam a v roce 1972 uvedla první funkční zařízení pro digitální záznam a přehrávání. Další prvenství na sebe nenechala dlouho čekat, vzpomeňme třeba první profesionální CD přehrávač DN-3000FE z roku 1981, systém Alpha Processor pro lepší reprodukci digitálních záznamů z roku 1993, světově první systém domácího kina zahrnující Dolby AC- 3 a THX 5.1 (rok 1995), či první AV komponent obsahující THX-EX, jímž byl AV zesilovač AVC-A10SE (rok 1999). Ani v současném století Denon nepolevuje ve svém úsilí a představuje přístroje s těmi nejpokročilejšími technologiemi CD/SACD přehrávače s 32 bitovými převodníky, AV receivery se síťovými funkcemi a nejnovějšími verzemi kalibračního systému, Blu-Ray přehrávače se špičkovými obvody pro maximální rozlišení atd... Výrobce značky DENON je prvním mezi výrobci spotřební elektroniky, který se již celých 100 zabývá produkováním audio přístrojů. Všichni ostatní, včetně těch komerčně známějších jsou mladší, nebo se v době svého vzniku zabývali jiným oborem. K příležitosti tohoto výročí byla vytvořena kolekce exkluzivních modelů, které budou vyrobeny pouze v limitované sérii. U každého z přístrojů bude přibalen také specielní certifikát a brožura.

2 DP-A100 Tento High End gramofon používá pro pohon svého talíře technologii direct-drive, kterou značka Denon využívala již před 40ti lety. Ve spojení s precizním raménkem tento přístroj přesně vystihuje pečlivost s jakou značka Denon po celou dobu přistupuje ke svým produktům. DL-A100 Gramofonová přenoska Denon DL-103 je legendou, kterou asi budou všichni milovníci analogu znát. Vyrábí se od roku 1963 dodnes a původně vznikla pro studia NHK. DL-A100 je limitovanou edicí této legendy v retro designu původního prototypu.

3 PMA-A100 Tento impozantní stereofonní integrovaný zesilovač s výkonem 2x 160W (4 ohm) vychází z nedávno uvedeného modelu PMA-2010AE. Prošel však zvukovým tuningem při kterém byly použity na základě pečlivého poslechu vybírané součástky. Přední panel je jako u dalších výročních modelů proveden v metalické, leštené černé barvě s logem 100th anniversary. Koncový stupeň zesilovače je v provedení Ultra High Current (UHC)-MOS Single-Push-Pull, o napájení se stará zdroj se dvěma proti sobě otočenými transformátory (technologie LC). DCD-A100 SACD / CD přehrávač DCD-A100 je sice dvoukanálový, dokáže však přehrávat i vícekanálové SACD záznamy u kterých pak provádí downmix. Je zde použit revoluční 32bitový Alpha processing a 32bitový D/A převodník. Přístroj vychází z nového přehrávače DCD-2010AE, byla však vylepšena napájecí část a některé další prvky ovlivňující zvukovou kvalitu.

4 AVR-A100 Tento 9.2 A/V receiver s výkonem 170W (6 ohm) má koncový stupeň řešený jako devět samostatných bloků. Jeho výbava představuje výběr toho nejlepšího a nejmodernějšího. Mimo dekodérů pro nové HD audio formáty zde nalezneme také nejnovější verzi automatického kalibračního systému od Audyssey, pokročilé síťové funkce, terminály HDMI 1.4a, USB vstup umožňující přímé připojení pro ipod/iphone a firemní specialitu terminál DenonLink 4. generace. DBP-A100 Opravdu univerzální přehrávač mimo Blu-Ray disků přehrává tento přístroj také SACD, DVD-Audio a samozřejmě klasické DVD-Video a CD. Díky sofistikovanému procesingu a vybavení těmi nejpokročilejšími obvody dokáže i z klasických DVD Video disků přehrávat obraz a zvuk v prvotřídní kvalitě. Ve spojení s kompatibilním AV receiverem lze využít terminál DenonLink 4. generace nejen pro přenos audiosignálu, ale také pro synchronizaci časování HD audio signálů přenášených po HDMI.

5 AH-A100 Specielním doplněním kolekce výročních modelů jsou sluchátka AH-A100. V leštěných mahagonových mušlích se ukrývají precizní měniče s neodymiovými magnety a 50mm membránami. Nekompromisním basům napomáhá technologie Acoustic Optimiser.