Z á p i s ze zasedání Zastupitelstva obce Horní Branná konaného dne 19. října 2015 na OÚ Horní Branná.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Z á p i s ze zasedání Zastupitelstva obce Horní Branná konaného dne 19. října 2015 na OÚ Horní Branná."

Transkript

1 Z á p i s ze zasedání Zastupitelstva obce Horní Branná konaného dne 19. října 2015 na OÚ Horní Branná. Přítomni: dle prezenční listiny přítomno všech 11 členů (Ing. Jiří Harcuba příchod 17:06) Návrhová komise: Mgr. Martina Nyklová, Andrea Horáková Ověřovatelé zápisu: Antonín Bien, Jiří Dejmek Zapisovatel: Mgr. Tibor Hájek Složení návrhové komise, ověřovatelů zápisu a zapisovatele schváleno bez připomínek Úvodem byli členové seznámeni s navrženým programem a vyzváni k jeho doplnění. Program: 1. Finanční záležitosti. 2. Majetkové záležitosti. 3. Různé. 4. Diskuse. Program byl schválen bez připomínek. I. Finanční záležitosti - rozpočtové opatření č. 9/2015: navýšení rozpočtu obce ve výdajích a příjmech o Kč (viz příloha) - v souvislosti s tímto rozpočtovým opatřením objasněno zdržení prací na nátěru fasády zámecké budovy odbor památkové péče MěÚ Jilemnice vyžadoval chemické rozbory starých nátěrů. V důsledku čekání na výsledky došlo ke zdržení prací. - ředitel školy zrekapituluje zastupitelům hlavní práce probíhající ve škole v tomto roce (druh práce firma cena) - rozpočtové opatření č. 10/2015: navýšení rozpočtu obce o Kč (neinvestiční dotace od MK na kamenické práce prováděné na budově zámku, viz příloha) - rozpočtové opatření č. 11/2015: navýšení rozpočtu obce o Kč (dotace MPSV na mzdy v domě s pečovatelskou službou, viz příloha) - ZO schvaluje rozpočtová opatření č. 9, 10, 11/ dar škole: v rámci projektu dotovaného EU získala škola darem od firmy PONTECH tři Wi Fi v ceně Kč. - ZO schvaluje uzavření darovací smlouvy mezi firmou PONTECH, s. r. o. a Základní školou a Mateřskou školou Josefa Šíra Horní Branná na dar ve výši Kč.

2 II. Majetkové záležitosti - Smlouva o dílo k provedení stavby parkoviště a chodníků před budoucí prodejnou potravin: Proběhlo výběrové řízení, ve kterém zvítězila firma MB Quality. Smlouva připravena k podpisu. Čekáme na vydání stavebního povolení. To prozatím nevydáno z důvodu nesouladu zastavěnosti jedné z ploch před budoucí prodejnou s územním plánem (zastavěnost překročila povolených 10 %). Po jednáních se stavebním odborem MěÚ Jilemnice bude pro tuto stavbu projekt upraven, aby splnil nutné parametry umožňující stavbu. V závěru tohoto týdne by měla být jednání ukončena. - Přidělení bytu ve Valteřicích č. p. 149: prohlídku bytu absolvovali čtyři zájemci. O přidělení bytu požádal Martin Vokřínek (Vrchlabí) a Nikola Rudavská (Horní Branná 1). Hlasování proběhlo neveřejně, písemnou formou. 11 hlasů pro Martina Vokřínka, žádný hlas pro Nikolu Rudavskou. - ZO schvaluje přidělení bytu ve Valteřicích č. p. 149 panu Martinu Vokřínkovi od Hlasování: pro 11 proti 0 zdržel(a) se 0. - Další uvolněné byty (Horní Branná č. p. 1, Horní Branná č. p. 301 a Horní Branná hasičárna) budou přidělovány po té, co v nich proběhnou stavební úpravy. III. Různé - v důsledku výpadku elektrické energie v pobočce České spořitelny v Jilemnici nemohla být odevzdána hotovost z pokladny obecního úřadu. Došlo k porušení směrnice OÚ schválené usnesením č.7/2005 (stanovení limitu pokladny). Na tuto okolnost zřejmě upozorní případná kontrola. Peníze byly odevzdány následující den. - kotlíkové dotace : ZO informováno o možnostech čerpání dotací na výměnu kotlů na pevná paliva s ručním přikládáním. Předpokládané datum vyhlášení dotace prosinec 2015 až leden Další informace obdrží zájemci přímo na - Výzva k podávání žádostí o dotaci z rozpočtu obce na rok 2016: místní spolky a organizace mohou od opět žádat o dotaci z rozpočtu obce na rok Podmínky: do bude uzavřena dotace na rok Vlastní žádost bude podána nejpozději do Do bude k žádosti přiložena i zpráva o hospodaření za rok 2015 (pokud ne, je žádost neplatná). Formulář žádosti bude zveřejněn na webových stránkách obce. - Změna názvu základní školy: v souvislosti s novelou Občanského zákoníku musí být v názvu organizace i její forma, v našem případě příspěvková organizace. Ke zřizovací listině bude přiřazen Dodatek č. 4, ve kterém se název školy od mění ze Základní škola a Mateřská škola Josefa Šíra, Horní Branná, okres Semily na Základní škola a Mateřská škola Josefa Šíra, Horní Branná, příspěvková organizace. - ZO schvaluje Dodatek č. 4 ke Zřizovací listině Základní školy a Mateřské školy Josefa Šíra, Horní Branná, okres Semily (změna názvu). - Pluhování: byly obnoveny smlouvy s firmou ZEPO Horní Branná a s panem Milošem Zuzánkem.

3 - Revokace usnesení: kontrola z Krajského úřadu Liberec objevila chybu v usnesení č. 2/2015, kdy schválený výsledek hospodaření ZŠ Horní Branná ve výši , 64 Kč nebyl zastupitelstvem obce převeden do rezervního fondu školy. Nápravou chyby je revokace tohoto usnesení: - ZO ruší následující část svého usnesení č. 2/2015 ZO schvaluje výsledek hospodaření příspěvkové organizace ZŠ Horní Branná ve výši , 64 Kč. a nahrazuje jej následovně: 2015 ZO schvaluje výsledek hospodaření příspěvkové organizace ZŠ Horní Branná ve výši , 64 Kč a jeho převedení do rezervního fondu školy. - Hlasování: pro 9 proti 1 zdržel(a) se 1 - Územní plán: textová část současného územního plánu neumožňuje např. výstavbu dílen podnikání, omezuje obec při výstavbě parkoviště před budoucí prodejnou potravin. Stav objeven až po schválení územního plánu. Starostou obce proto navrženo začít práce na změně územního plánu obce. Po diskusi, ve které zazněly podněty, jak podobným chybám předejít, dotazy na další postup (časový plán), rozhodlo ZO následovně: - ZO schvaluje podle 6, odst. (5), písm. a) Stavebního zákona pořízení Změny č. 1 Územního plánu Horní Branná. - ZO schvaluje podle 6, odst. (6), písm. b) Stavebního zákona podání žádosti o zajištění pořízení Změny č. 1 Územního plánu Horní Branná Úřadem územního plánování Jilemnice, kterým je Odbor územního plánování a stavebního řádu Městského úřadu Jilemnice. - ZO schvaluje ve smyslu ustanovení 6 odst. (5), písm. f) ve vazbě na 47 odst. (1) a (4), 49 odst. (1) a 53 odst. (1) Stavebního zákona určuje pana Luboše Zimmermanna jako spolupracující osobu s pořizovatelem územního plánu. IV. Diskuse - p. Antonín Bien: o kdy budou opraveny výmoly na vozovce v blízkosti Svazarmu? Obec podávala žádost o opravu vozovky. Krajská správa silnic má prozatím stop stav na opravy komunikací. V současné době se objevilo možné řešení, opravit výmoly tzv. zimní balenou realizováno by mohlo být do 14 dnů. o Na popud pečovatelek z Domu s pečovatelskou službou vznesen dotaz, jak využívají obyvatelé DPS příspěvek na péči (od státu), zda někdo kontroluje, jak je tento příspěvek využíván. Přidělování a kontrola příspěvku je v kompetenci sociálního odboru. Starosta obce ověří případné možnosti s příslušným odborem. Prověřena bude také možnost, zda lze nájemní smlouvou podmínit čerpání příspěvku přímo v DPS. - Upozornění na špatně parkující automobily řeší se průběžně s policií. - p. Roman Charouz: Je v projektu valteřické křižovatky počítáno s měřením rychlosti? - Zatím není: V budoucnu jej nelze vyloučit s vědomím toho, že

4 v současném stavu by případné zisky z výběru pokut patřily příslušnému správnímu úřadu - p. Ilja Nepolský: Z jakých důvodů docházelo v poslední době k problémům s pitnou vodou (tlak)? V posledním měsíci musela být, z důvodů malých přítoků vody v Sovinci, připojována voda z Dolní Branné, která měla kolísavý tlak. Probíhalo hledání místa úniku vody z vodovodního řádu. Stav zásob vody se v současné době zlepšil. Firmě KRVaK zadán projekt k hledání a přípravě nového rezervního zdroje pitné vody. - p. Jaroslav Petřík: o kdo financuje opravy břehů potoka? Obec. Jde o opravu havarijních opatření, aby nedošlo k sesunutí vozovky. o Návrh posílit informovanost občanů větším využitím TKR. - p. Miroslav Hrubý: kdo zaštiťoval opravu komunikací mezi pomníkem padlých a sokolovnou, u Zuzánků? Starosta a místostarosta obce. V následné diskusi vysvětleno mimo jiné, že z důvodů úspor nebyla prozatím vyasfaltována cesta k Thérovým. Jednání započato: v 17:00 Jednání ukončeno: v 19:20 Zapsal: Ověřili: Mgr. Tibor Hájek Luboš Zimmermann starosta

5 Zastupitelstvo obce: Usnesení č. 7/2015 Zastupitelstva obce Horní Branná ze dne 19. října I. schvaluje 1. rozpočtová opatření č. 9, 10, 11/ uzavření darovací smlouvy mezi firmou PONTECH, s. r. o. a Základní školou a Mateřskou školou Josefa Šíra Horní Branná na dar ve výši Kč. 3. přidělení bytu ve Valteřicích č. p. 149 panu Martinu Vokřínkovi od Dodatek č. 4 ke Zřizovací listině Základní školy a Mateřské školy Josefa Šíra, Horní Branná, okres Semily (změna názvu). 5. podle 6, odst. (5), písm. a) Stavebního zákona pořízení Změny č. 1 Územního plánu Horní Branná. 6. podle 6, odst. (6), písm. b) Stavebního zákona podání žádosti o zajištění pořízení Změny č. 1 Územního plánu Horní Branná Úřadem územního plánování Jilemnice, kterým je Odbor územního plánování a stavebního řádu Městského úřadu Jilemnice. 7. ve smyslu ustanovení 6 odst. (5), písm. f) ve vazbě na 47 odst. (1) a (4), 49 odst. (1) a 53 odst. (1) Stavebního zákona určuje pana Luboše Zimmermanna jako spolupracující osobu s pořizovatelem územního plánu. II. ruší - 1. následující část svého usnesení č. 2/2015 ZO schvaluje výsledek hospodaření příspěvkové organizace ZŠ Horní Branná ve výši , 64 Kč. a nahrazuje jej následovně: 2015 ZO schvaluje výsledek hospodaření příspěvkové organizace ZŠ Horní Branná ve výši , 64 Kč a jeho převedení do rezervního fondu školy. Mgr. Tibor Hájek místostarosta Luboš Zimmermann starosta Vyvěšeno: 2015 Sejmuto: