EMKARATE RL 32H EMKARATE RL 32H. Page 1 of 6. Bezpečnostní list EMKARATE RL 32H. Připraveno podle Přílohy II Regulace ES 1907/2006.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "EMKARATE RL 32H EMKARATE RL 32H. Page 1 of 6. Bezpečnostní list EMKARATE RL 32H. Připraveno podle Přílohy II Regulace ES 1907/2006."

Transkript

1 Page 1 of 6 Bezpečnostní list EMKARATE RL 32H Připraveno podle Přílohy II Regulace ES 1907/ Identifikace látky/produktu Obchodní název výrobku Společnost ový kontakt EMKARATE RL 32H CPI Engineering Services 2300 James Savage Rd. Midland, MI Phone: Fax: EUSDS@lubrizol.com Číslo CAS U směsí se neuplatňuje. Synonyma Žádná. Datum přípravy/revize 07 prosinec 2007 Generický chemický název Směs. Typ výrobku Víceúčelový. Nouzové telefonní číslo +44 (0) Bezpečnostní list č Identifikace rizik Symbol(y) Klasifikace produktu 3 Složení/informace o složkách Nebezpečné složky Podle příslušných zákonů nemá tato látka žádná známá rizika. 4 Opatření pro první pomos Požití Oči Kůže Inhalace Další informace NEVYVOLÁVEJTE ZVRACENÍ. Okamžitě přivolejte lékařskou pomoc. Vyplachujte vodou minimálně 30 minut. Zajistěte ošetření lékařem, pokud se vyvine nebo přetrvává podráždění očí. Umyjte mýdlem a vodou. Pokud se vyvine podráždění, zajistěte lékařskou péči. Před opakovaným použitím kontaminovaný oděv vyperte. Pokud jsou pozorovány nežádoucí účinky, pak osobu zasaženou expozicí přemístěte na čerstvý vzduch. Poznámka pro lékaře: Symptomatická léčba. 5 Opatření pro hasební zásah Bod vzplanutí Hasiva > 232 C, 450 F COC (Minimum (minimální).) CO2, suché chemické hasivo nebo pěna. K chlazení a ochraně exponované látky je možno použít vodu.

2 Postupy pro hašení Neobvyklá rizika požáru a výbuchu Doporučte nošení samostatného dýchacího přístroje. Voda může způsobit rozstřik. 6 Opatření v případě náhodného úniku Postupy při znečištění látkou Musí být nošena osobní ochranná výbava, pro doporučení osobní ochranné výbavy viz článek Osobní ochrana. Pokud dojde ke znečištění ve stísněném prostoru nebo jiných špatně větraných oblastech, pak prostor vyvětrejte. Zamezte průniku do odpadu a odvodňovacího odpadu. Volnou tekutinu seberte k recyklaci a/nebo likvidaci. Zbytkovou tekutinu lze absorbovat na inertní látku. 7 Manipulace a skladování Teplota čerpání Maximální manipulační teplota Manipulační postupy Maximální skladovací teplota Skladovací postupy Zátěžová teplota Nádoby uchovávejte uzavřené, pokud je nepoužíváte. Po manipulaci se řádně umyjte. Prázdný obal obsahuje zbytek produktu, který může vykazovat rizika produktu. Nevyžaduje žádná speciální bezpečnostní opatření při skladování. 8 Kontroly expozice/ochrana osob Expoziční limity EU Česká republika Jiné expoziční limity Strojní ovládací prvky Ochrana rukou Ochrana očí Respirační ochrana Doporučený oděv Contains synthetic basestock. Under conditions which may generate mists, observe the OSHA PEL of 5 mg per cubic meter, ACGIH STEL of 10 mg per cubic meter for mineral oil mists. Používejte při dostatečném větrání. Neopren. Ochranné brýle. Pokud je překračován doporučený expoziční limit, používejte respirátor s vložkou proti organickým výparům a prachu/mlze. Doporučuje se košile s dlouhým rukávem. Před opětovným použitím kontaminovaný oděv vyperte. 9 Fyzikální a chemické vlastnosti Bod vzplanutí Horní mez zápalnosti Dolní mez zápalnosti Bod vzplanutí (samovznícení) > 232 C, 450 F COC (Minimum (minimální).) Page 2 of 6

3 Page 3 of 6 Údaje o výbušnosti Tenze par ph Specifická tíže Hustota látky Rozpustnost ve vodě Procento pevné látky Procento těkavosti Těkavá organická směs Hustota par Rychlost vypařování Zápach Vzhled Viskozita Práh pro zápach Bod varu Teplota bodu tuhnutí Bod tuhnutí Látka nemá výbušné vlastnosti (15.6 C) Nerozpustná. Neznámá. Charakteristický Čirá kapalina. Neznámá. Neznámá. Výše uvedené údaje jsou typickými hodnotami a netvoří specifikaci. 10 Stabilita a reaktivita Stabilita Teplota rozkladu Inkompatibilita Polymerizace Tepelný rozklad Látka je normálně stabilní při mírně zvýšených teplotách a tlaku. Silné kyseliny. Silné zásady. Oxidační činidla. Nevyskytne se. Kouř, oxid uhelnatý, oxid uhličitý, aldehydy a jiné produkty nedokonalého spalování. 11 Toxikologické informace -- AKUTNÍ EXPOZICE -- Dráždění očí Nepředpokládá se, že by způsobovala dráždění očí. Založeno na údajích o podobných látkách. Dráždění kůže Nepředpokládá se, že je primárně dráždivou látkou pro kůži. Založeno na údajích o podobných látkách. Dlouhodobý nebo opakovaný styk může vyvolat dermatitidu. Drážděnýc dýchacího ústrojí Pokud látka vytváří mlhu či jsou vytvářeny výpary způsobené teplem, může expozice vyvolat podráždění sliznic a horní části dýchacího ústrojí, které je podobné tomu, jaké je pozorováno u minerálního oleje. Založeno na údajích o podobných látkách. Podle správné průmyslové hygienické praxe, kde jsou dodržovány všechny expoziční limity, by nemělo být dráždění dýchacího ústrojí problémem. Kožní toxicita LD50 u králíků je > mg/kg. Založeno na údajích o složkách nebo podobných látkách. Inhalační toxicita Nejsou k dispozici žádné údaje, které by svědčily pro to, že by produkt či jeho složky mohly představovat toxické inhalační riziko. Orální toxicita LD50 u krys je > mg/kg. Založeno na údajích o podobných látkách. Kožní senzibilizace Nejsou k dispozici žádné údaje, které by svědčily pro to, že by produkt nebo jeho složky mohly být kožním senzibilizátorem. Inhalační senzibilizace Nejsou k dispozici žádné údaje, které by svědčily pro to, že by produkt či jeho složky mohly být senzibilizátory dýchacího ústrojí.

4 Page 4 of 6 Chronická toxicita Karcinogenita Mutagenita Toxicita pro reprodukci Teratogenita Další -- CHRONICKÁ EXPOZICE -- Nejsou k dispozici žádné údaje, které by svědčily o tom, že produkt či složky přítomné v množství větším než 1% představují riziko chronického poškození zdraví. Nejsou k dispozici žádné údaje, které by svědčily pro to, že by některá složka přítomná v množství větším než 0,1% představovala karcinogenní riziko. Nejsou k dispozici žádné údaje, které by svědčily pro to, že produkt a či nějaká složka, jež je přítomna v množství vyšším než 0,1%, je mutagenní či toxická. Nejsou k dispozici žádné údaje, které by svědčily pro to, že by výrobek či složky zde přítomné v množství větším než 0,1% mohly způsobovat toxicitu pro reprodukci. Nejsou k dispozici žádné údaje, které by svědčily pro to, že by produkt nebo některá jeho složka obsažená ve vyšším množství než 0,1% mohla způsobovat vrozené vady. Nejsou známa žádná další rizika pro zdraví. 12 Ekologické informace Toxicita pro sladkovodní ryby Toxicita pro sladkovodní bezobratlé živočichy Inhibice růstu řas Toxicita pro mořské ryby Toxicita pro mořské bezobratlé živočichy Toxicita pro bakterie Toxicita - různé -- TOXICITA PRO ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ OSUD V ŽIVOTNÍM PROSTŘEDÍ -- Biodegradace Tento produkt bude na základě údajů o podobných produktech podle testu typu OECD 301 vykazovat rychlý biologický rozpad. Splňuje připravená kritéria biologického rozpadu. Bioakumulace Méně než 1,0% součástí se potenciálně biokoncentrují na základě koeficientů oktanol / voda. Půdní mobilita WGK WGK = 1 podle Směrnice o vodním riziku (Water Hazardous Directive), VwVwS, ze dne 17. května Otázky likvidace Nakládání s odpadem Pokud je tato látka likvidována nemusí se považovat za rizikový odpad dle EU. 14 Informace pro dopravu ICAO/IATA II IMDG IMDG EMS Fire Únik IMDG EMS IMDG MFAG MARPOL Annex II Kompatibilita USCG ADR/RID Není regulována. Není regulována. Není regulována.

5 Identifikační číslo rizika pro transport ADR/RID Před přepravou materiálů při zvýšených teplotách prověřte požadavky plynoucí z klasifikace materiálů 15 Informace o právních předpisech Symbol(y) Označení nebezpečnosti Označení (štítky) bezpečnostních opatření Ostatní informace z etikety Neaplikovatelné. Žádná. -- Celosvětové chemické zásoby -- USA EHS Japonsko Austrálie New Zealand Kanada Švýcarsko Korea Filipíny Čína Všechny složky této látky jsou na seznamu amerického Zákona o kontrole toxických látek nebo z něj byly vyňaty. Všechny složky vyhovují Radě Evropy (EC) - sedmé revizi Směrnice 92/32/EEC. Všechny složky vyhovují japonskému Zákonu o kontrole chemických látek. Všechny složky vyhovují ohlašovacím požadavkům pro chemické látky v Austrálii. May require notification before sale under New Zealand regulations. Všechny složky vyhovují kanadskému Zákonu o ochraně životního prostředí a jsou zahrnuty v Seznamu tuzemských látek (Domestic Substances List). Všechny složky vyhovují švýcarskému Nařízení o látkách nebezpečných pro životní prostředí. Všechny složky vyhovují v Koreji. Všechny složky vyhovují filipínskému Zákonu pro kontrolu toxických látek a nebezpečného a jaderného odpadu z roku 1990 (R.A. 6969). Tento produkt m?že v Číně podléhat oznámení. -- Registrace výrobku -- Finské registrační číslo Švédské registrační číslo Norské registrační číslo Dánské registrační číslo Švýcarské registrační číslo Italské registrační číslo Korejské registrační číslo Ministerstvo zemědělství Registrace nepotravinových složek Tento produkt nebyl zaregistrován USDA na podporu H2 schválení. Tento produkt nebyl zaregistrován u NSF na podporu schválení H1 a H2. -- Jiné / Mezinárodní -- Číslo záhlaví sazebníku USA Číslo dle Seznamu B Schválení FDA Page 5 of 6

6 16 Další informace HMIS kódy Zdraví Požár Reaktivita Relevantní věty R Indikátory pro revizi Článek Změněno 12 TOXICITA PRO ŘASY 7 prosinec TOXICITA PRO BAKTERIE 7 prosinec AKUMULACE 7 prosinec TOXICITA PRO SLADKOVODNÍ RYBY 7 prosinec TOXICITA PRO BEZOBRATLÉ VODNÍ ŽIVOČICHY 7 prosinec 2007 Informace uvedené v tomto dokumentu byly sestaveny ze zdrojů, které jsou považovány za spolehlivé a zcela odpovídají maximálním nabytým vědomostem Lubrizol Corporation; Lubrizol Corporation však nedává záruku jakéhokoli druhu, vyjádřenou nebo předpokládanou, OBCHODOVATELNOSTI ČI VHODNOSTI ZBOŽÍ PRO ZVLÁŠTNÍ ÚČELY, týkající se přesnosti takových údajů či výsledků, které lze získat při užití tohoto zboží. Lubrizol Corporation nepřebírá žádnou odpovědnost za poškození příjemce či třetí osoby nebo jakoukoli škodu na majetku a veškerá tato rizika přebírá příjemce. Page 6 of 6

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání : 16.01.2002 Datum revize : 01.06.2004 1. Identifikace látky, přípravku a dodavatele 1.1. 1.2. Číslo CAS : 1.3. Číslo ES ( EINECS ) : 1.4. Krém na obuv pastovité konzistence, vyrobený z vosků,

Více

NA ŘASY SYSTÉM 500 Datum vydání: 25.1.2012 Datum revize: - Verze A

NA ŘASY SYSTÉM 500 Datum vydání: 25.1.2012 Datum revize: - Verze A 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO SMĚSI A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky nebo přípravku: --- 1.2 Příslušná použití látky nebo směsi a nedoporučená

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 a č.1272/2008

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 a č.1272/2008 BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 a č.1272/2008 Datum vydání: Strana: 16.11.2013 1 /6 1. Identifikace látky nebo směsi a společnosti/firmy 1.1 Identifikátory výrobku Název výrobku : Kyselina

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 5

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 5 Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Agip TECSINT

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST ISOPROPYLALKOHOL. Isopropylalkohol. 2-Propanol, Propan-2-ol,Isopropanol,Isopropyl alcohol Molární hmotnost: 60,10 Molekulový vzorec:

BEZPEČNOSTNÍ LIST ISOPROPYLALKOHOL. Isopropylalkohol. 2-Propanol, Propan-2-ol,Isopropanol,Isopropyl alcohol Molární hmotnost: 60,10 Molekulový vzorec: BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), ve znění nařízení 453/2010/EC ISOPROPYLALKOHOL Datum vydání: 3.11.2010 Datum revize: 19.8.2014 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 15.11.1999 5-ti Datum revize:12.3.2001. Název výrobku: NM-19 vysokoteplotní tuk

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 15.11.1999 5-ti Datum revize:12.3.2001. Název výrobku: NM-19 vysokoteplotní tuk BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 15.11.1999 5-ti Datum revize:12.3.2001 Strana: 1 z Název výrobku: NM-19 vysokoteplotní tuk 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název

Více

Bezpečnostní list - MFC Curol Si 40

Bezpečnostní list - MFC Curol Si 40 Strana 1/8 Bezpečnostní list - 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA: 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další název látky: 1.2 Použití látky

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle zákona 356/2003 Sb a vyhlášky 231/2004 Sb Datum vydání: 5.11.1999 Strana: 1 z 6-ti Datum revize: 3.1.2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle zákona 356/2003 Sb a vyhlášky 231/2004 Sb Datum vydání: 5.11.1999 Strana: 1 z 6-ti Datum revize: 3.1.2006 BEZPEČNOSTNÍ LIST podle zákona 356/2003 Sb a vyhlášky 231/2004 Sb Datum vydání: 5.11.1999 Strana: 1 z 6-ti Datum revize: 3.1.2006 Název výrobku: Přísada do hydraulických olejů - receptura 31900 HTC 1.

Více

Komplexonát tetrasodný hydrát

Komplexonát tetrasodný hydrát BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), ve znění nařízení 453/2010/EC Datum vydání: 18.11.2010 Datum revize: 1.6.2015 KOMPLEXONÁT TETRASODNÝ HYDRÁT ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. BALCHEM, s.r.o. Toxikologické informační středisko, Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2; telefon 224 919 293; 224 915 402; 224 914 575

BEZPEČNOSTNÍ LIST. BALCHEM, s.r.o. Toxikologické informační středisko, Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2; telefon 224 919 293; 224 915 402; 224 914 575 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Chemický název látky/obchodní název přípravku: KOTYFIX Číslo CAS: Neuvádí se Číslo ES (EINECS): Neuvádí

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 5

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 5 Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: AGIP SINT TURBODIESEL

Více

Wirpo s.r.o. Křižíkova 68, 618 00 Brno

Wirpo s.r.o. Křižíkova 68, 618 00 Brno Datum vydání: 25. 11.2011 Strana: 1 z 6 Datum revize: 22.09. 2013 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.2 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: PROTECT 700 Další názvy

Více

BEZBARVÝ LAK AUTO SÉRIE

BEZBARVÝ LAK AUTO SÉRIE Datum vydání: 03. 01. 2007 Strana: 1 / 9 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU * 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: BEZBARVÝ LAK AUTO SÉRIE Další názvy látky: -

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST FEHLING II ROZTOK. Fehling II roztok. nepřiřazeno -(směs) -(směs) Fehlingův roztok II -(směs) -(směs)

BEZPEČNOSTNÍ LIST FEHLING II ROZTOK. Fehling II roztok. nepřiřazeno -(směs) -(směs) Fehlingův roztok II -(směs) -(směs) BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006/EC (REACH), ve znění nařízení č.453/2010/ec FEHLING II ROZTOK Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 27.3.2014 ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 Datum vydání: 31.10.2008 Strana 1/11 Datum poslední revize:

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 Datum vydání: 31.10.2008 Strana 1/11 Datum poslední revize: Datum vydání: 31.10.2008 Strana 1/11 1. Identifikace přípravku a výrobce : 1.1. Obchodní název přípravku: TECCHI 1.2. Doporučený účel použití: tekutý odstraňovač skvrn s aktivním kyslíkem na bílé prádlo

Více

Interní číslo výrobku: 50469763 Datum vydání: 1.6.2007 Datum revize: 20.6.2012 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

Interní číslo výrobku: 50469763 Datum vydání: 1.6.2007 Datum revize: 20.6.2012 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Stránka: 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1. Identifikátor výrobku Název výrobku: SADURIT Z 1 RAL 7001 Identifikátor výrobku: středněmolekulární epoxidová pryskyřice ve směsi

Více

ŽELEZO PRÁŠKOVÉ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU. Železo práškové 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST

ŽELEZO PRÁŠKOVÉ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU. Železo práškové 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) ŽELEZO PRÁŠKOVÉ Datum vydání: 18.12.2010 Datum revize: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název:

Více

ACETYLACETON 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

ACETYLACETON 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) ACETYLACETON Datum vydání: 12.11.2010 Datum revize: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název: Acetylaceton

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. AUTOVIDOL -20 C

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. AUTOVIDOL -20 C strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/ obchodní název přípravku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: AUTOVIDOL -20 C 1 Identifikace

Více

Velvěty 33, 417 62 Rtyně nad Bílinou, Česká republika +420 417 557 480 (7-15 hodin), +420 417 557 111(nepřetržitě)

Velvěty 33, 417 62 Rtyně nad Bílinou, Česká republika +420 417 557 480 (7-15 hodin), +420 417 557 111(nepřetržitě) Název výrobku: BIOLIT Turbo Ha-syčák na vosy Strana: 1/5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: název: BIOLIT Turbo Ha-syčák na vosy registrační číslo: není aplikováno

Více

ENGINE OIL LSP 5W-30

ENGINE OIL LSP 5W-30 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Další názvy látky: Motorový olej Kód výrobku: Stupeň viskozity: SAE 5W-30 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení EP a Rady ES č. 1907/2006 v aktuálním znění Datum vydání: 15.11.2007 Strana: 1/4 Datum revize: 12.8.

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení EP a Rady ES č. 1907/2006 v aktuálním znění Datum vydání: 15.11.2007 Strana: 1/4 Datum revize: 12.8. BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení EP a Rady ES č. 1907/2006 v aktuálním znění Datum vydání: 15.11.2007 Strana: 1/4 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1. Identifikace přípravku:

Více

NUBA, s.r.o. Jos. Chludila 472, 696 03 Dubňany BEZPEČNOSTNÍ LIST. 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku. 1.1. Identifikátor výrobku

NUBA, s.r.o. Jos. Chludila 472, 696 03 Dubňany BEZPEČNOSTNÍ LIST. 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku. 1.1. Identifikátor výrobku KALAFUNA Grand 50g Strana 1 z 9 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název výrobku: Chemický název výrobku: Další název: Kalafuna Grand 50g Rosin (Kalafuna

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: N,N-Dimethylmid

Více

dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ve znění NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 453/2010

dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ve znění NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 453/2010 Datum vydání: 26. 11. 2013 Počet stran: 5 Datum revize: BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ve znění NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 453/2010 Název výrobku: ETERNAL MAT

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI. 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název:

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI. 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo přípravku: Aglutinační sérum pro identifikaci

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Stránka 1 z 8 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku: ACITMEL eko-aq 1.2 Použití přípravku: spárování kyselinovzdorných desek, kamenů a dílců pro pokrytí podlah,

Více

Verze: 2.1 Datum revize: 13.01.2012

Verze: 2.1 Datum revize: 13.01.2012 1. Identifikace látky/ směsi a společnosti/ podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo směsi : hnojiva 1.3

Více

Bezpečnostní list. 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora

Bezpečnostní list. 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Strana: 1/5 Datum revize: 11.9.2006 Datum vydání: 1.12.2004 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Identifikace látky nebo přípravku: Chemický název

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST MOTOR OIL LE 5W-40 SAE 5W-40 4226

BEZPEČNOSTNÍ LIST MOTOR OIL LE 5W-40 SAE 5W-40 4226 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Další názvy látky: Motorový olej Kód výrobku: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Motorový

Více

Protechnic PD 505.01

Protechnic PD 505.01 Datum vydání: 24. 4. 2009 strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Protechnic PD 505.01 Jiné názvy látky: Motoroil 505.01 1.2 Použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 02. 06. 2009 strana 1 z 6 Datum revize: PROTECHNIC ATF DII

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 02. 06. 2009 strana 1 z 6 Datum revize: PROTECHNIC ATF DII Datum vydání: 02. 06. 2009 strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: PROTECHNIC ATF DII Jiné názvy látky: 1.2 Použití látky nebo přípravku:

Více

Přípravek je určen výhradně pro profesionální použití

Přípravek je určen výhradně pro profesionální použití BEZPEČNOSTNÍ LIST Odpovídá nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), příloha II (453/2010) Evropa Tuklar super metallic Verze 1 ODDÍL 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 a č.1272/2008 ETHANOL. Datum vydání: 19.4.2011. Strana: 1 / 6. Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 a č.1272/2008 ETHANOL. Datum vydání: 19.4.2011. Strana: 1 / 6. Název výrobku: BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 a č.1272/2008 Datum vydání: Strana: 19.4.2011 1 / 6 1. Identifikace látky nebo směsi a společnosti/podniku: 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku:

Více

PINGO MARDER STOP - SPRAY

PINGO MARDER STOP - SPRAY Datum vydání: 16. 04. 2008 strana 1. ze 7 1. Identifikace směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: PINGO MARDER STOP - SPRAY Registrační číslo látky: Produkt je směs. 1.2 Příslušná určená

Více

LUXON SODA KALCINOVANÁ

LUXON SODA KALCINOVANÁ podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Strana: 1 z 6 1. Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Číslo CAS: 497-19-8 Číslo ES (EINECS): 207-838-8

Více

Alkaprén Plus. Alkaprén 25 Plus, Alkaprén 50 Plus, Alkaprén 90 Plus, Alkaprén 140 Plus

Alkaprén Plus. Alkaprén 25 Plus, Alkaprén 50 Plus, Alkaprén 90 Plus, Alkaprén 140 Plus Datum vydání: 1. 6. 2007 Strana: 1 z 9 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikace přípravku Obchodní název: Chemický název: - Další názvy přípravku: - Další názvy přípravku: - Číslo CAS:

Více

Seidengasse 9 1070 Wien Austria Telefonní: +43152325010 Fax: +431523250160 office@schuelke.at www.schuelke.com

Seidengasse 9 1070 Wien Austria Telefonní: +43152325010 Fax: +431523250160 office@schuelke.at www.schuelke.com 1. Identifikace látky/ směsi a společnosti/ podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo směsi 1.3 Podrobné

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo přípravku: Fytohemaglutinin se používá ke stimulaci

Více

Ethanol absolutní denaturovaný 4% acetonu Indexové číslo: 603-002-00-5 Číslo CAS: 64-17-5 Číslo ES (EINECS): 200-578-6 Další názvy látky:

Ethanol absolutní denaturovaný 4% acetonu Indexové číslo: 603-002-00-5 Číslo CAS: 64-17-5 Číslo ES (EINECS): 200-578-6 Další názvy látky: podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 EC (REACH), ve znění nařízení 453/2010/EC Datum vydání: 16.6.2011 Datum revize: 1.6.2015 ETHANOL absolutní denaturovaný 4% acetonu ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) Strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Obchodní název: 1.2 Použití látky nebo přípravku: barva určená k tamponovému tisku 1.3 Identifikace výrobce: PRINTING INTERNATIONAL,

Více

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 29.7.2005 Verze Datum revize: 14.5.2012 Strana 1/11

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 29.7.2005 Verze Datum revize: 14.5.2012 Strana 1/11 Datum revize: 14.5.2012 Strana 1/11 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU: 1.1 Identifikátor výrobku: Další názvy: -- Chemický název: -- 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 4 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

Datum vydání : 01.08.1999 listů : 6 list : 1/6 Datum revize : 01.07.2008. KALAFUNA Alfa 16g

Datum vydání : 01.08.1999 listů : 6 list : 1/6 Datum revize : 01.07.2008. KALAFUNA Alfa 16g BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 Datum vydání : 01.08.1999 listů : 6 list : 1/6 Datum revize : 01.07.2008 Název výrobku : KALAFUNA Alfa 16g 1. Identifikace látky

Více

HLINÍK PRÁŠKOVÝ. Hliník práškový

HLINÍK PRÁŠKOVÝ. Hliník práškový BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 EC (REACH), ve znění nařízení 453/2010/EC HLINÍK PRÁŠKOVÝ Datum vydání: 18.11.2010 Datum revize: 1.6.2015 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo přípravku: Selektivní suplement ke kultivačním

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST SMĚSI dle nařízení (ES) č. 1907/2006, ve znění nařízení (ES) č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST SMĚSI dle nařízení (ES) č. 1907/2006, ve znění nařízení (ES) č. 453/2010 1/6 BEZPEČNOSTNÍ LIST SMĚSI dle nařízení (ES) č. 1907/2006, ve znění nařízení (ES) č. 453/2010 Datum vyhotovení: 28. 8. 2009 Datum revize: 7.3. 2013 1. Identifikace směsi, výrobce a distributora 1.1. Identifikátor

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010.

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/010. června 015 1. června 015 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor

Více

Chlorid železnatý tetrahydrát

Chlorid železnatý tetrahydrát BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), ve znění nařízení 453/2010/EC Datum vydání: 8.2.2011 Datum revize: 1.6.2015 CHLORID ŽELEZNATÝ TETRAHYDRÁT ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI

Více

PYROKATECHIN 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU. Pyrokatechin 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST

PYROKATECHIN 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU. Pyrokatechin 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) PYROKATECHIN Datum vydání: 18.11.2010 Datum revize: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název: Indexové

Více

B E Z P E Č N O S T N Í podle Nařízení Evropské komise (EU) č. 453/2010, příloha I Datum sestavení : 18. 01. 2012 Datum revize: 27. 11.

B E Z P E Č N O S T N Í podle Nařízení Evropské komise (EU) č. 453/2010, příloha I Datum sestavení : 18. 01. 2012 Datum revize: 27. 11. Strana 1 ( 7 ) ODDÍL 1. Identifikace látky/ směsi a společnosti/ podniku 1.1. Identifikátor výrobku: CARLSON letní směs do ostřikovačů 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhl. č. 231/2004 Sb. Datum revize: 20.8. 2004

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhl. č. 231/2004 Sb. Datum revize: 20.8. 2004 Strana 1 z 6 1. Identifikace látky a dovozce 1.1 Identifikace látky: Obchodní název: Chemický název: Perkadox CH-50X; Interox BP-50-FT Dibenzoylperoxid 1.2 Použití látky/ přípravku: Dibenzoylperoxid se

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006) Datum vydání: Datum revize 9.11.2012 Strana / celkem 1/9

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006) Datum vydání: Datum revize 9.11.2012 Strana / celkem 1/9 Datum vydání: Datum revize 9.11.2012 Strana / celkem 1/9 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Identifikátor výrobku: Universální odmašťovací a čisticí prostředek

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006, resp. 453/2010 v platném znění

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006, resp. 453/2010 v platném znění ODDÍL 1: Identifikace látky/ směsi a společnosti / podniku 1.1 identifikátor výrobku Obchodní název látky nebo přípravku: Chemický název látky a identifikační číslo: není Registrační číslo: není Číslo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006) Datum vydání / verze č.: 30. 6. 2015 / 0 Strana: 1 / 7 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Identifikátor výrobku: Další názvy: Registrační číslo REACH: Nejsou

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006. přípravek pro dekontaminaci ploch zasažených ropnými haváriemi

BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006. přípravek pro dekontaminaci ploch zasažených ropnými haváriemi 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: BAKTOROL 3000 Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Charakteristika přípravku: neuvedeno neuvedeno

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: 1.6.2004 Strana: 1 / 5

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: 1.6.2004 Strana: 1 / 5 Datum vydání: 1.6.2004 Strana: 1 / 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: AUTOL FLIESSFETT

Více

HYDROXID SODNÝ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU. Hydroxid sodný 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST

HYDROXID SODNÝ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU. Hydroxid sodný 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) HYDROXID SODNÝ Datum vydání: 27.10.2010 Datum revize: 1.8.2011 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 23.9.2004 13.6.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Normanal

Více

Verze 1.0 Datum revize 09.10.2014 Datum vytištění 10.10.2014

Verze 1.0 Datum revize 09.10.2014 Datum vytištění 10.10.2014 1. Identifikace látky/ směsi a společnosti/ podniku 1.1 Identifikátor výrobku Název výrobku : Výrobek č. : 022102 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo

Více

HLINÍK PRÁŠKOVÝ. Hliník práškový

HLINÍK PRÁŠKOVÝ. Hliník práškový BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) HLINÍK PRÁŠKOVÝ Datum vydání: 18.11.2010 Datum revize: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název:

Více

BLUEPOOL ph MÍNUS. Použijte ochranné pracovní pomůcky. Izolujte zasažené místo a zabraňte přístupu nepovolaných osob. -

BLUEPOOL ph MÍNUS. Použijte ochranné pracovní pomůcky. Izolujte zasažené místo a zabraňte přístupu nepovolaných osob. - Datum vypracování 4.8.2008 Datum revize 1. IDENTIFIKACE LÁTKY (PŘÍPRAVKU) A SPOLEČNOSTI (PODNIKU) Chemický název/ Synonyma: Obchodní název: hydrogensíran sodný / kyselý síran sodný BluePool ph Mínus Použití:

Více

No Change Service! Robert-Koch-Str. 2 22851 Norderstedt Germany Telefonní: +4940521000 Fax: +494052100318 mail@schuelke.com www.schuelke.

No Change Service! Robert-Koch-Str. 2 22851 Norderstedt Germany Telefonní: +4940521000 Fax: +494052100318 mail@schuelke.com www.schuelke. BEZPEČNOSTNÍ LIST Verze 01.09 Datum revize 29.10.2012 Datum vytištění 01.08.2014 1. Identifikace látky/ směsi a společnosti/ podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH) Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Obchodní název přípravku: Chemický název: - (přípravek) 1.2 Použití látky nebo přípravku přípravek

Více

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Bona Retarder

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Bona Retarder strana 1(5) 1. Identifikace přípravku a společnosti 1.1 Obchodní název přípravku: Bona Retardér 1.2 Použití přípravku Přípravek na vodní bázi pro prodloužení doby schnutí parketových laků na vodní bázi.

Více

Bezpečnostní list podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010

Bezpečnostní list podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010 Datum vydání: 14.6.2010 Datum revize: 8.4.2014 Strana: 1/7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název: WProtect Látka / směs: Směs Identifikační číslo /kód:

Více

OLIVOVÝ OLEJ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE

OLIVOVÝ OLEJ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Datum revize: 18.9.2006 Strana 1/6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky nebo přípravku: INCI / CTFA

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. TORO krém. TORO krém

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. TORO krém. TORO krém strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/ obchodní název přípravku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: 1.2 Identifikace výrobce/dovozce:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) RELAVIT ACTIVE

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) RELAVIT ACTIVE BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Název výrobku Číslo výrobku 500001270894, RAC/10, RAC/20 1.2.

Více

BENASOL 30 C mrazuvzdorná kapalina do ostřikovačů 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

BENASOL 30 C mrazuvzdorná kapalina do ostřikovačů 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 4. 3. 2009 Strana: 1 / 6 Název výrobku: BENASOL 30 C mrazuvzdorná kapalina do ostřikovačů 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku Název: Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Alkylfenoly. Alkyldithiofosforečnan zinečnatý

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Alkylfenoly. Alkyldithiofosforečnan zinečnatý Datum vydání: 26.04.2005 Strana: 1 / 11 Název výrobku: AGIP 7008 (SAE 5W-30) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo

Více

100% přírodní cedrová silice Datum vydání: 18.2.2010 Datum revize: 13.5.2013 Verze B

100% přírodní cedrová silice Datum vydání: 18.2.2010 Datum revize: 13.5.2013 Verze B ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO SMĚSI A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky nebo přípravku: INCI název: Cedrus Deodara Wood Oil Registrační

Více

MĚĎ prášková 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST

MĚĎ prášková 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) MĚĎ prášková Datum vydání: 16.5.2011 Datum revize: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název: Indexové

Více

Star Koupelny a příslušenství

Star Koupelny a příslušenství Strana 1 z 9stran Datum vydání: 5.4.2005 Datum revize: 6.10.2008 1.Identifikace látky / přípravku a společnosti / podniku: 1.1. Identifikace látky nebo přípravku: Název: Další název látky: 1.2. Použití

Více

TEXACO BEZPEČNOSTNÍ LIST

TEXACO BEZPEČNOSTNÍ LIST TEXACO BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘED POUŽITÍM, MANIPULACÍ, LIKVIDACÍ PROSTUDUJTE TENTO BEZPEČNOSTNÍ LIST URSA SUPER LA 15W-40 Datum vydání 7. ledna 2004 Datum revize 29. června 2005 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES č. 453/2010 1 / 7 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Název: Identifikační číslo: Neuvedeno směs Registrační číslo: Neuvedeno směs 1.2 Příslušná určená použití látky nebo

Více

ÚDAJE O BEZPEČNOSTI PŘI PRÁCI S MATERIÁLEM ARDEX PREMIUM AF 620

ÚDAJE O BEZPEČNOSTI PŘI PRÁCI S MATERIÁLEM ARDEX PREMIUM AF 620 ÚDAJE O BEZPEČNOSTI PŘI PRÁCI S MATERIÁLEM ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název Číslo výrobku 4877 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Obchodní název: 1.2 Použití látky nebo přípravku: ředidlo barev pro tamponový tisk 1.3 Identifikace výrobce: PRINTING INTERNATIONAL,

Více

TEXACO BEZPEČNOSTNÍ LIST

TEXACO BEZPEČNOSTNÍ LIST TEXACO BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘED POUŽITÍM, MANIPULACÍ, LIKVIDACÍ PROSTUDUJTE TENTO BEZPEČNOSTNÍ LIST TEXAMATIC 7045E Datum vydání 17. června 2002 Datum revize 5. května 2005 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení 1907/2006/ES) Datum vydání: 2. října 2009 Strana: 1 ze 7 Datum revize:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení 1907/2006/ES) Datum vydání: 2. října 2009 Strana: 1 ze 7 Datum revize: Datum vydání: 2. října 2009 Strana: 1 ze 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky /přípravku Název: SEKOL Další názvy látky: Ambika mobilní WC splachovací nádrž,

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle nařízení Evropského parlamentu a Rady 1907/2006/ES ve znění nařízení Komise 453/2010/ES. DEKANG (0 mg)

BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle nařízení Evropského parlamentu a Rady 1907/2006/ES ve znění nařízení Komise 453/2010/ES. DEKANG (0 mg) ODDÍL 1 BEZPEČNOSTNÍ LIST IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Náplň do elektronických

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006) Strana 1 / 7 Datum revize: 1.9.2008 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další název látky: 1.2 Použití látky / přípravku

Více

67/548/EHS, 1999/45/ES

67/548/EHS, 1999/45/ES strana 1(5) 1. Identifikace přípravku a společnosti 1.1 Obchodní název přípravku: 1.2 Použití přípravku: Tekutý voskový samolešticí přípravek na bázi vodné disperze určený k ošetřování laminátových podlah,

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006) Strana 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Kyselina mravenčí 85% Další název látky: 1.2 Použití látky / přípravku

Více

Bezpečnostní list. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku. 2. Identifikace nebezpečnosti. 3. Složení / informace o složkách

Bezpečnostní list. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku. 2. Identifikace nebezpečnosti. 3. Složení / informace o složkách Strana: 1/5 Datum revize: 8.1.2010 Datum vydání: 1.8.2008 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Identifikace látky nebo přípravku: Chemický název látky: odpadá Obchodní název

Více

Název výrobku: VUKOPUR P

Název výrobku: VUKOPUR P Strana: 1/7 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku: 1.2. Použití přípravku: Polyuretanové montážní a těsnící hmoty. 1.3 Identifikace distributora: Obchodní jméno: Sídlo: areál

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 16.1.2011 Datum revize: HYDROGENSÍRAN SODNÝ MONOHYDRÁT

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 16.1.2011 Datum revize: HYDROGENSÍRAN SODNÝ MONOHYDRÁT BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 16.1.2011 Datum revize: HYDROGENSÍRAN SODNÝ MONOHYDRÁT 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku

Více

Tento produkt je klasifikován jako ŽÍRAVÝ podle zákona č. 356/2003 Sb. ve znění pozdějších předpisů. Výstražný symbol nebezpečnosti: C ŽÍRAVÝ

Tento produkt je klasifikován jako ŽÍRAVÝ podle zákona č. 356/2003 Sb. ve znění pozdějších předpisů. Výstražný symbol nebezpečnosti: C ŽÍRAVÝ Datum vydání: 2.7.2004 Strana: 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Grotan OD Chemický

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 19.1.2005 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Hřebíky a šrouby v tubě Číslo CAS: nemá přípravek Číslo

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 5.10.2010 Datum revize: 10.11.2011 AMONIAK, vodný roztok 25-29% 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Acute Tox. 2; H300 min. 98 092-002-00-3 6159-44-0 208-767-5 STOT RE 2; H373

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Acute Tox. 2; H300 min. 98 092-002-00-3 6159-44-0 208-767-5 STOT RE 2; H373 BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006/EC (REACH), ve znění nařízení 453/2010/EC Datum vydání: 17.10.2012 Datum revize: OCTAN URANYLU DIHYDRÁT ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES č. 453/2010 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Název: Elektrolyt ECT 1000, kat. č. 206 Identifikační číslo: Neuvedeno směs Registrační číslo: Neuvedeno směs 1.2 Příslušná

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: Datum revize: 10.1.2015. str. 1 ze 6 CARBONBOR 200

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: Datum revize: 10.1.2015. str. 1 ze 6 CARBONBOR 200 str. 1 ze 6 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Registrační číslo: 4176 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Jako kapalné listové

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 27/1999 Sb.)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 27/1999 Sb.) Datum vydání: 20.12.2000 Strana 1 z 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Pěna na pneumatiky, RES 500 Číslo CAS: nemá přípravek Číslo

Více

1.1. Identifikátor výrobku: Carlson Extra M6AD SAE 30. Název výrobku: Carlson Extra M6AD SAE 30

1.1. Identifikátor výrobku: Carlson Extra M6AD SAE 30. Název výrobku: Carlson Extra M6AD SAE 30 Strana 1 ( 9 ) ODDÍL 1. Identifikace látky/ směsi a společnosti/ podniku 1.1. Identifikátor výrobku: Carlson Extra M6AD SAE 30 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Doporučené

Více

Chlorid železitý hexahydrát

Chlorid železitý hexahydrát BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 27.10.2010 Datum revize: CHLORID ŽELEZITÝ HEXAHYDRÁT 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST B 2305. Název výrobku: PLASTSERVIS, a.s. Zlín VUKOLEP RS 3/62

BEZPEČNOSTNÍ LIST B 2305. Název výrobku: PLASTSERVIS, a.s. Zlín VUKOLEP RS 3/62 Strana: 1/8 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku: Vukolep RS 3/62 1.2. Použití přípravku: Kontaktní jednosložkové rozpouštědlové lepidlo určené pro lepení pryže, usní, dřeva,

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) ve znění Nařízení Komise (EU) 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) ve znění Nařízení Komise (EU) 453/2010 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Odstraňovač starých nátěrů. Výrobek nepoužívejte

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010 (ES) č. 907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 45/200 25. srpna 204 ODDÍL : Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku.. Identifikátor výrobku Látka / směs.2....4. Směs Číslo 427704 Další názvy

Více