Výsledek mimořádného úsilí. RÝPADLO-NAKLADAČE 3CX a 4CX

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výsledek mimořádného úsilí. RÝPADLO-NAKLADAČE 3CX a 4CX"

Transkript

1 Výsledek mimořádného úsilí RÝPADLO-NAKLADAČE 3CX a 4CX

2 Náš nejvýkonnější rýpadlo-nakladač všech dob

3 Společnost JCB je světová jednička ve výrobě rýpadlo-nakladačů. Má za sebou 57 let zkušeností a více než vyrobených strojů to je více než kdokoli jiný. My ale nikdy neusínáme na vavřínech. Stále hovoříme se zákazníky o jejich zkušenostech a ze získaných poznatků vycházíme při vyvíjení inovativních řešení, která nás udržují na špici. Přejete si větší účinnost pro snížení nákladů a negativního vlivu na životní prostředí. Přejete si zvyšování produktivity, abyste více vydělávali. Přejete si ještě více komfortu, abyste se při práci cítili svěží a v bezpečí. Přejete si ohromující design a vzhled, který zvýší zůstatkovou hodnotu strojů. Chceme Vám vyhovět a s radostí Vám představíme nové rýpadlo-nakladače JCB 3CX a 4CX.

4 Výkonnější než kdykoli předtím Naše nové rýpadlo-nakladače nyní udělají mnohem více za mnohem méně! Na trhu, kde se stále zvyšuje konkurence a při stále stoupajících cenách paliva, je zlepšení účinnosti stavebních strojů klíčový faktor k dosažení úspěchu. Proto se zvyšování účinnosti stalo základní filozofií konstrukčního týmu JCB. Naše stroje byly znovu prověřovány ze všech hledisek, aby byla maximálně využita každá kapka paliva. Právě toto zaměření nás vedlo k inovacím, které činí naše 3CX a 4CX úspornější než kdykoliv předtím. Jedna z nejvýraznějších inovací pro rok 2010 je EcoDig (EkoRýpadlo); hydraulický systém se třemi čerpadly, který dovoluje těžit při nižších otáčkách a tak zlepšit úsporu paliva až o 15 %, při současném poklesu emisí oxidu uhličitého. Tento systém bude standardní výbavou na všech rýpadlo-nakladačích s manuálním a s joystickovým EasyControl ovládáním. Stroje s označením Advanced EasyControl jsou vybaveny čerpadly s proměnným průtokem a již dříve měly vynikající účinnost při bagrování. Naše technologie EcoRoad (EkoJízda) také snižuje spotřebu paliva. Unikátní patentovaný systém TorqueLock (zámek hydroměniče) je schopen zvýšit hospodárnost jízdy až o 25 %, průměrnou přepravní rychlost až o 10 % a rozšířit plochu pracovního nasazení až o 20 %. Režim 2WD a automatické odpojení hydrauliky při zařazení nejvyšší rychlosti zaručují další zlepšení. A konečně naše nové brzdy, které mají dokonalý plynulý záběr, zlepšují účinnost ještě víc! Jako poslední EcoLoad (EkoNakládání) využívá HSC regulačního systému, který v kombinaci vysokého krouticího momentu a nízkých otáček našeho DieselMax motoru poskytuje větší trakční sílu, rychlejší pracovní cykly, vynikající tažnou sílu a výbornou jízdu obtížným terénem. Výsledkem těchto inovací je, že běžná jízda, běžné nakládání, těžení a pracovní cykly na našich nových rýpadlo-nakladačích, poskytují až 16% úsporu paliva, plus nižší emise a nižší úroveň hluku. Prodloužené intervaly mezi tankováním Vám umožní delší denní pracovní nasazení a zvyšují produktivitu práce.

5 R-N ÚČINNOST

6 Pozoruhodné inovace Stanovujeme nové, technologicky pokročilé standardy pro rýpadlo-nakladače. Tím, že jsme se s veškerou energií pustili do zdokonalení rýpadlo-nakladače, JCB opět stanovuje nové standardy pro rýpadlo-nakladače po celém světě především co se týká zvýšení produktivity, univerzálnosti a komfortu obsluhy. Roky usilovného vývoje a vysokých investic i v průběhu ekonomické krize přinesly množství inovací jako jsou: Brzdy s posilovačem: Vynikající brzdy JCB jsou nyní ještě lepší! Brzdy s posilovačem zajišťují proporcionální účinek během celého chodu pedálu, zvýšený cit při brzdění a zmenšenou námahu. Komfort je dosažen díky nové ergonomické poloze brzd. To, že brzdy nezůstávají viset, zlepšuje spotřebu a udržuje max. rychlost po delší dobu. Protože brzdy nemají samostatný kapalinový systém, není nutné provádět jakoukoliv kontrolu. Tím se zkracuje doba denní údržby a klesají náklady na údržbu. Kombinovaný Kladivo/dvousměrný hydraulický rozvod: tento nový volitelný hydraulický rozvod zajišťuje dodávku jak nízkého, tak vysokého průtoku, zaručuje kompatibilitu příslušenství a zvyšuje univerzálnost stroje. Cívka na hadice: JCB již dříve nabízela nezávislý hydraulický zdroj pro provoz ručního nářadí. Nové příslušenství, cívka s 9 m hadicí, zvětšuje pracovní rádius a zmenšuje možné poškození hadice během používání. Současně vytváří ochranu hadice při skladování a odpadá potřeba vlastnit samostatný hydraulický zdroj. Ruční nářadí a rýpadlo mohou být provozovány současně.

7 R-N INOVACE

8 NOVÉ schopnosti zvyšují ziskovost Na všech rýpadlo-nakladačích s manuálním a s joystickovým ovládáním EasyControl, v režimu ECODIG, tři hydraulická čerpadla umožňují pracovat při nižších otáčkách motoru. Tím je dosaženo větší úspory paliva a snížení emise oxidu uhličitého až o 15 %. Nový hydraulický systém také zvyšuje průtok a zvyšuje rychlost vysunutí teleskopické násady a tím i produktivitu práce. Provoz při nižších otáčkách motoru snižuje jeho opotřebení a snižuje hlučnost stroje a zvyšuje komfort obsluhy. Zařízení EcoLoad (Návrat do pracovní polohy); automaticky vrací přední lopatu do pracovní polohy. Odpojení převodovky směřuje hydraulický výkon do válců ramen a zrychluje zdvih. HSC systém poskytuje větší trakční sílu pro nakládání. Čtyř válcový paralelní zdvih spolu s SRS systémem zaručují vynikající držení materiálu v lopatě. Vysoký krouticí moment při nízkých otáčkách dává vynikající tažnou sílu a umožňuje snadnou jízdu i velmi obtížným terénem. Diferenciál s omezeným prokluzem (LSD) poskytuje dostatečnou trakci i ve velmi těžkých terénech. S využitím režimu Eco Road je náš exkluzivní patentovaný systém TorqueLock (zámek hydroměniče) schopen zvýšit hospodárnost jízdy až o 25 %, průměrnou přepravní rychlost až o 10 % a rozšířit plochu pracovního nasazení až o 20 %. Automobilovým průmyslem inspirovaný design brzdových pedálů, jejich umístění spolu se zlepšenou ergonomií zvyšují komfort obsluhy. Využívání existujícího hydraulického okruhu přináší tu výhodu, že není třeba samostatná nádobka na brzdovou kapalinu a tím jsme dosáhli snížené náklady na obsluhu a snížili počet denních kontrol. Brzdy s posilovačem zajišťují proporcionální účinek během celého chodu pedálu, jsou citlivější a snižují námahu. Režim 2WD a automatické odpojení hydrauliky při zařazení nejvyšší rychlosti zaručují další zlepšení jízdy.

9 R-N RŮZNÉ Pozoruhodný nový styl odráží skrytou sílu a odolnost Zlepšené odváděcí kanálky na střeše zabraňují shromažďování vody. Pevnější a odolnější kryt motoru s plynovými vzpěrami usnadňuje přístup k motoru a chladicímu systému. Zvláštní tvar střechy, kapoty, protizávaží a mřížky motoru vyjadřují agresivitu a sílu. NOVÉ univerzální možnosti zvyšují produktivitu Kombinovaný Kladivo/dvousměrný hydraulický rozvod zajišťuje dodávku jak nízkého, tak vysokého průtoku pro veškerý sortiment příslušenství. Samonavíjecí cívka s 9m hadicí zvětšuje pracovní rádius a zmenšuje možné poškození hadice během práce a vytváří ochranu hadice při skladování. Dalším příslušenstvím, které má výlučně JCB, je rýhovač pro hloubení rýh do hloubky 1,5 m s kluznou deskou. Rýhovač má integrovaný spirálový šnek pro odvádění materiálu do boku. Umožňuje také zpětný chod v případě zablokování. NOVÝ design kabiny poskytuje větší komfort a viditelnost Černý interiér dolní sekce kabiny vytváří pocit elegance a luxusu. Nově použitý materiál na sedadla zvyšuje komfort a životnost. Nový tvar volantu se strategicky umístěnými prolisy a otočnou ergonomickou rukojetí dává pocit lepšího uchopení. Nové spínače se symboly vyřezanými laserem jsou výraznější a zřetelnější. Nezávisle nastavitelná světla vpředu a vzadu prodlužují viditelnost dopředu a do boku. Automaticky vyhřívané přední sklo (na objednávku) je příjemný a užitečný doplněk. JCB je prvním výrobcem, který toto sklo nabízí. Pozoruhodné inovace a vlastnosti rýpadlo-nakladačů Zařízení Powerslide činí boční přesuv rýpadla snadný, přesný a rychlý a vylučuje poškození pracovního místa. Teleskopická násada, stejná délka ramene a násady umožňují kopání jak dál, tak velmi blízko od stroje a proto není nutné během hloubení rýh měnit tak často pozici stroje. SRS systém (systém hladké jízdy) tlumí nárazy během jízdy na nerovném terénu a přispívá k lepšímu zadržování materiálu v lopatě nakladače a zvyšuje komfort obsluhy. Rychloupínač nakládací části zrychluje výměnu příslušenství a zvyšuje tím i produktivitu. Rychloupínač s integrovanými vidlemi zvyšuje kapacitu zdvihu na 2000 kg a zlepšuje viditelnost.

10 Komfortnía velice snadné ovládání stroje Do obsluhy se vyplatí investovat! Prostředí pro obsluhu rýpadlo-nakladače je navrženo tak, aby ani dlouhý pracovní den nebyl únavný. Podívejte se na naše luxusní vyhřívané sedadlo a zjistíte, jak je celá kabina komfortní, ergonomická a stylová. Také nízká hladina hluku a úroveň vibrací je díky uložení na gumových tlumičích velmi příjemná. Předehřívání kabiny může být automaticky nastaveno bez nastartování motoru a tak si můžete ještě trochu přispat! Vyhřívané volitelné sklo urychluje odmrazování a k tomu všemu ještě můžete mít výhradně na strojích JCB varnou konvici. To Vám umožní si i během dne dopřát lahodný šálek kávy nebo čaje. Se strojem může pracovat každá obsluha, ať se jedná o nováčka nebo mistra. Kdokoli z nich si se strojem okamžitě poradí. Je to možné díky výběru ze tří možností ovládání stroje (pákové ovládání, joystickové ovládání EasyControl anebo Advanced EasyControl) a dále díky třem předlohám ovládání (ISO+, SAE+ a JCB X je pouze pro pákové ovládání), opravdu každá obsluha si tedy může vybrat to, co jí nejvíce vyhovuje. Výhradně stroje JCB nabízejí joystickové ovládání upevněné na sedadlech a s rýpadlem tak můžete pracovat i když sedíte bokem. Je zachovaná vynikající viditelnost i Vaše pohodlí. Kromě toho naše kabina nabízí 360º výhled přes příjemně tónovaná skla, která zvyšují bezpečnost. Speciálně zadní jednodílné prohnuté sklo Vám umožní vynikající viditelnost do výkopu během bagrování.

11 R-N ZKUŠENOST OBSLUHY

12 Zastoupení pro ČR: TERRAMET, spol. s r.o., Obchodní 131, Čestlice, Tel.: , Fax: JCB si vyhrazuje právo provádět změny specifikací bez předchozího upozornění. Ilustrace mohou znázorňovat i volitelné vybavení a příslušenství. Logo JCB je zapsanou obchodní známkou společnosti J C Bamford Excavators Ltd.