Monitor LCD Acer. Uživatelská p íru ka

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Monitor LCD Acer. Uživatelská p íru ka"

Transkript

1 Monitor LCD Acer Uživatelská p íru ka

2 Copyright Acer Incorporated. All Rights Reserved. Acer LCD Monitor User's Guide Original Issue: 06/2014 Changes may be made periodically to the information in this publication without obligation to notify any person of such revisions or changes. Such changes will be incorporated in new editions of this manual or supplementary documents and publications. This company makes no representations or warranties, either expressed or implied, with respect to the contents hereof and specifically disclaims the implied warranties of merchantability or fitness for a particular purpose. Record the model number, serial number, purchase date and place of purchase information in the space provided below. The serial number and model number are recorded on the label affixed to your computer. All correspondence concerning your unit should include the serial number, model number and purchase information. No part of this publication may be reproduced, stored in a retrieval system, or transmitted, in any form or by any means, electronically, mechanically, by photocopy, recording or otherwise, without the prior written permission of Acer Incorporated. Acer LCD Monitor User's Guide Model number: Serial number: Date of purchase: Place of purchase: Acer and the Acer logo are registered trademarks of Acer Incorporated. Other companies' product names or trademarks are used herein for identification purposes only and belong to their respective companies.

3 Speciální poznámky k monitor m LCD Následující p íznaky jsou u monitoru LCD normální a nep edstavují závadu. Vzhledem k podstat fluorescen ního sv tla m že obrazovka p i prvním použití blikat. Vypn te a zapn te vypína, aby blikání zmizelo. S ohledem na používanou pracovní plochu m že být jas obrazovky mírn nerovnom rný. Obrazovka LCD obsahuje 99,99 % nebo více efektivních bod. Na obrazovce se m že vyskytnout 0,01 % nebo mén vad, nap íklad trvale tmavý nebo sv tlý obrazový bod. Vzhledem k podstat této obrazovky LCD se m že po zm n dlouhodob zobrazeného obrazu na obrazovce až n kolik hodin setrva n zobrazovat dosvit. V takovém p ípad se bude obrazovka obnovovat pomalu zm nou obrazu nebo vypnutím vypína e na n kolik hodin. Informace pro bezpe nost a pohodlí Bezpe nostní pokyny Pe liv si p e t te tyto pokyny. Uschovejte tento dokument pro budoucí použití. Dodržujte veškerá varování a pokyny uvedené na tomto výrobku. iii išt ní monitoru P i išt ní monitoru vždy pe liv dodržujte následující zásady: P ed išt ním monitor vždy odpojte z elektrické zásuvky. M kkým had íkem ot ete obrazovku a p ední a bo ní strany sk ín. P ipojení/odpojení za ízení P i p ipojování a odpojování tohoto monitoru LCD od napájení dodržujte následující zásady: P ed p ipojením napájecího kabelu k elektrické zásuvce zkontrolujte, zda je monitor p ipevn n k podstavci. P ed p ipojením jakéhokoli kabelu nebo p ed odpojením napájecího kabelu zkontrolujte, zda je vypnutý monitor i po íta. Pokud má systém více zdroj napájení, odpojte systém od proudu odpojením všech napájecích kabel ode všech zdroj napájení.

4 iv P ístupnost Elektrická zásuvka, do které p ipojujete napájecí kabel, musí být snadno p ístupná a musí se nacházet co nejblíže obsluze za ízení. Je-li t eba odpojit za ízení od napájení, nezapome te odpojit napájecí kabel z elektrické zásuvky. Bezpe ný poslech V zájmu ochrany sluchu dodržujte následující pokyny. Postupn zvyšujte hlasitost až na úrove, na které slyšíte zvuk ist, p íjemn a bez zkreslení. Po nastavení úrovn hlasitosti již hlasitost nezvyšujte. Omezte délku poslechu hudby p i vysoké hlasitosti. Nep ehlušujte hlu né okolí zvýšením hlasitosti. Pokud neslyšíte osoby, které hovo í blízko vás, snižte hlasitost. Varování Toto za ízení nepoužívejte v blízkosti vody. Neumíst ujte za ízení na nestabilní vozíky, stojany nebo stoly. V p ípad pádu m že dojít k vážnému poškození. V trací št rbiny a otvory zajišt ují spolehlivý provoz za ízení a chrání jej p ed p eh átím. Tyto otvory nesmí být zakryty ani jinak omezeny. P i umíst ní za ízení na postel, pohovku, polštá nebo jiný m kký povrch nesmí být v trací otvory nikdy zablokované. Toto za ízení nesmí být v žádném p ípad umíst no poblíž radiátoru nebo jiného tepelného zdroje a ani nesmí být použito jako vestav ná aplikace, aniž by byla zajišt no dostate né v trání. Nikdy nezasunujte žádné p edm ty do otvor v plášti za ízení. M že se jednat o sou ásti pod vysokým nap tím nebo o uzem ovací vývody. P i kontaktu hrozí nebezpe í požáru nebo úrazu elektrickým proudem. Zabra te pot ísn ní nebo vniknutí tekutiny do za ízení. Aby se zabránilo poškození vnit ních sou ástí a úniku elektrolytu z baterie, neumíst ujte za ízení na vibrující povrch. Toto za ízení zásadn nepoužívejte p i sportování, cvi ení nebo v jiném vibra ním prost edí, které pravd podobn zp sobí neo ekávaný zkrat nebo poškození vnit ních za ízení. Používání elektrické energie Toto za ízení musí být napájeno typem napájení uvedeným na štítku s ozna ením. Pokud si nejste jistí, jaký typ napájení máte k dispozici, obrat te se na prodejce nebo na místního dodavatele elektrické energie. Nepokládejte nic na napájecí kabel. Umíst te za ízení tak, aby nikdo na napájecí kabel nestoupal. Používáte-li p i napájení za ízení prodlužovací kabel, nesmí jmenovitá proudová kapacita napájeného za ízení p ekra ovat jmenovitou proudovou kapacitu prodlužovacího kabelu. Celková jmenovitá kapacita všech za ízení p ipojených k jedné elektrické zásuvce nesmí p ekro it kapacitu pojistky.

5 Nep et žujte elektrický p ívod, prodlužovací kabel nebo zásuvku p ipojením p íliš mnoha spot ebi. Celková zát ž systému nesmí p esáhnout 80 % kapacity p íslušné v tve napájecího obvodu. V p ípad použití prodlužovacích kabel nesmí zát ž p esáhnout 80 % vstupního výkonu prodlužovacího kabelu. Napájecí kabel tohoto za ízení je vybaven 3žilovou uzemn nou zástr kou. Tuto zástr ku lze p ipojit pouze do uzemn né elektrické zásuvky. P ed zasunutím zástr ky napájecího kabelu zkontrolujte, zda je elektrická zásuvka ádn uzemn na. Nep ipojujte zástr ku do neuzemn né elektrické zásuvky. Podrobné informace vám poskytne odborný elektriká. v Varování! Uzem ovací kolík p edstavuje bezpe nostní prvek. Používání elektrické zásuvky, která není ádn uzemn ná, m že zp sobit úraz elektrickým proudem nebo zran ní. Poznámka: Uzem ovací kolík poskytuje rovn ž dobrou ochranu p ed ne ekaným šumem tvo eným okolními elektrickými za ízeními, který m že omezovat provoz tohoto za ízení. Toto za ízení používejte pouze s dodaným napájecím kabelem. Je-li t eba napájecí kabel vym nit, musí nový napájecí kabel spl ovat následující podmínky: odpojitelný kabel uvedený v UL/certifikovaný CSA, typ SPT-2, dimenzovaný minimáln pro 7 A 125 V, se schváleným VDE nebo podobný, maximální délka 4,5 m (15 stop). Servis za ízení Nepokoušejte se provád t sami opravy tohoto za ízení. P i otev ení nebo odejmutí kryt hrozí nebezpe í kontaktu se sou ástmi pod vysokým nap tím nebo jiná nebezpe í. Veškeré opravy m že provád t pouze kvalifikovaný servis. V následujících p ípadech odpojte za ízení ze zásuvky a požádejte kvalifikovaného servisního technika o odbornou opravu: napájecí kabel je poškozený nebo polámaný do za ízení vnikla tekutina za ízení bylo vystaveno dešti nebo vod došlo k pádu za ízení nebo k poškození sk ín výkon za ízení se znateln zm nil a je t eba provést opravu p i dodržení pokyn pro používání za ízení nefunguje normáln Poznámka: Používejte pouze ovládací prvky uvedené v uživatelské p íru ce. Nesprávné používání ostatních ovládacích prvk m že zp sobit poškození takového rozsahu, že bývá pro obnovení normálního fungování výrobku asto zapot ebí rozsáhlé opravy kvalifikovaným technikem.

6 vi Prost edí s nebezpe ím výbuchu Pokud se dostanete do prost edí s nebezpe ím výbuchu, vypn te za ízení a dodržujte veškerá zna ení a pokyny. Mezi prost edí s nebezpe ím výbuchu pat í místa, kde byste byli normáln vyzváni k vypnutí motoru. V prost edí s nebezpe ím výbuchu mohou jiskry zp sobit výbuch nebo požár s nebezpe ím zran ní nebo dokonce smrti. Vypn te za ízení v blízkosti erpacích stojan na servisních stanicích. Dodržujte omezení používání rádiových za ízení ve skladištích pohonných hmot a distribu ních místech; v chemických závodech; nebo v místech, kde se provád jí odst ely. Prost edí s nebezpe ím výbuchu bývají asto (ale nikoli vždy) ozna ena. Pat í sem podpalubí lodí, p ekladišt nebo skladišt chemických látek, vozidla používající zkapaln ná paliva nap íklad propan nebo butan) a místa, na kterých vzduch obsahuje chemické látky nebo ástice, jako nap íklad zrno, prach nebo kovový prach. Další bezpe nostní informace Toto za ízení a jeho dopl ky mohou obsahovat drobné díly. Uchovávejte je mimo dosah malých d tí. Prohlášení o pixelech LCD Jednotka LCD je vyrobena velmi p esnou výrobní technikou. Nicmén n které obrazové body mohou p íležitostn selhat nebo se mohou zobrazovat jako erné nebo ervené te ky. Tento jev nemá žádný vliv na obrázek v po íta i a neznamená závadu.

7 vii P i expedici tohoto výrobku bylo aktivováno ízení spot eby: Po 15 minutách ne innosti uživatele se aktivuje režim spánku monitoru. Po 30 minutách ne innosti uživatele se aktivuje režim spánku po íta e. Režim spánku po íta e lze ukon it stisknutím vypína e. Tipy a informace pro pohodlné používání Po dlouhodob jším používání si uživatelé po íta mohou st žovat na namáhání zraku a bolesti hlavy. Po dlouhých hodinách práce p ed po íta em jsou uživatelé rovn ž v nebezpe í fyzického zran ní. Nebezpe í fyzického zran ní zna n zvyšují dlouhé pracovní intervaly, špatné držení t la, nesprávné pracovní návyky, stres, nevhodné pracovní prost edí, osobní zdraví a další faktory. Nesprávné používání po íta e m že vést k syndromu karpálního tunelu, k zán tu šlachy a šlachové pochvy nebo k dalším muskuloskeletálním poruchám. Následující p íznaky se mohou projevit v rukou, záp stí, pažích, ramenou, krku nebo zádech: pocit znecitliv ní, pálení nebo chv ní píchání, bolestivost nebo citlivost bolest, otékání nebo pulzování tuhost nebo napjatost pocit chladu nebo slabosti Máte-li tyto p íznaky nebo jiné opakované nebo trvalé potíže a/nebo bolesti související s používáním po íta e, ihned se obrat te na léka e a informujte zdravotní a bezpe nostní odd lení vaší spole nosti. V následující ásti jsou uvedeny tipy pro pohodln jší používání po íta e. Vyhledání pohodlné zóny Vyhledejte vaši pohodlnou zónu úpravou zorného úhlu monitoru pomocí op rky chodidel nebo zvýšením vaší výšky p i sezení pro dosažení maximálního pohodlí. Dodržujte následující tipy: nez stávejte dlouhou dobu v jedné pevné poloze

8 viii neohýbejte se dop edu ani se nezaklán jte p íliš dozadu pravideln se postavte a projd te se, abyste uvolnili nap tí v nožních svalech Pé e o zrak Dlouhé hodiny sledování, nošení nesprávných brýlí nebo kontaktních o ek, odlesk, nadm rné osv tlení místnosti, nesprávn zaost ené obrazovky, velmi malá písmena a displeje s nízkým kontrastem mohou zat žovat váš zrak. V následujících ástech jsou uvedeny rady na omezení namáhání zraku. O i Nechte o i asto odpo ívat. Dávejte o ím pravidelné p estávky, kdy se nedíváte na monitor a zaost ujete na vzdálený bod. asto mrkejte, aby vaše o i nevysychaly. Obrazovka Udržujte obrazovku istou. Udržujte hlavu výše, než je horní okraj obrazovky tak, aby vaše o i sm ovaly dol, když se díváte do st edu obrazovky. Upravte jas a/nebo kontrast na pohodlnou úrove pro vylepšenou itelnost textu a jasnost grafiky. Omezte odrazy a odlesky: umíst te monitor tak, aby bo ní strana sm ovala k oknu nebo zdroji sv tla omezte osv tlení místnosti pomocí záclon, stínidel nebo rolet používejte pracovní sv tlo zm te pozorovací úhel monitoru používejte antireflexní filtr používejte obrazovkový štít, nap íklad kus lepenky umíst ný na horním p edním okraji obrazovky Nepoužívejte monitor v nevhodném pozorovacím úhlu. Nedívejte se dlouho na zdroje jasného sv tla, nap íklad otev ená okna. Vytvá ení správných pracovních návyk Vytvo te si následující pracovní návyky, díky kterým bude vaše používání po íta e uvoln n jší a produktivn jší: D lejte pravideln a asto krátké p estávky. Provád jte stre inkové cviky. Co nej ast ji dýchejte erstvý vzduch. Pravideln cvi te a udržujte zdraví.

9 Acer Incorporated 8F, 88, Sec. 1, Xintai 5th Rd., Xizhi New Taipei City 221, Taiwan Declaration of Conformity We, Acer Incorporated 8F, 88, Sec. 1, Xintai 5th Rd., Xizhi, New Taipei City 221, Taiwan Contact Person: Mr. RU Jan, And, Acer Italy s.r.l Via Lepetit, 40, Lainate (MI) Italy Tel: ,Fax: Declare under our own responsibility that the product: Product: LCD Monitor Trade Name: Acer Model Number: CB290C SKU Number: CB290C xxxxxx; ( x = 0~9, a ~ z, A ~ Z, or blank) To which this declaration refers conforms to the relevant standard or other standardizing documents: EN55022:2010 Class B;; EN55024:2010 EN :2006+A1:2009+A2:2009, Class D EN :2008 EN :2006/A11:2009/A1:2010+A12:2011 Regulation (EC) No. 1275/ 2008; EN 50564:2011; IEC 62301:2011 EN50581:2012 We hereby declare above product is in compliance with the essential requirements and other relevant provisions of EMC Directive 2004/108/EC, Low Voltage Directive 2006/95/EC, and RoHS Directive 2011/65/EU and Directive 2009/125/EC with regard to establishing a framework for the setting of ecodesign requirements for energy-related product. Year to begin affixing CE marking RU Jan / Sr. Manager Regulation, Acer Inc. Jun. 16, 2014 Date

10 Acer America Corporation 333 West San Carlos St., Suite 1500 San Jose, CA 95110, U. S. A. Tel : Fax : Federal Communications Commission Declaration of Conformity This device complies with Part 15 of the FCC Rules. Operation is subject to the following two conditions: (1) this device may not cause harmful interference, and (2) this device must accept any interference received, including interference that may cause undesired operation. The following local Manufacturer /Importer is responsible for this declaration: Product: Model Number: SKU Number: LCD Monitor CB290C CB290C xxxxxx ; ( x = 0~9, a ~ z, A ~ Z or Blank) Name of Responsible Party: Acer America Corporation Address of Responsible Party: 333 West San Carlos St. Suite 1500 San Jose, CA U. S. A. Contact Person: Acer Representative Phone No.: Fax No.:

11 1 Speciální poznámky k monitor m LCD Informace pro bezpe nost a pohodlí Bezpe nostní pokyny išt ní monitoru P ipojení/odpojení za ízení P ístupnost Bezpe ný poslech Varování Používání elektrické energie Servis za ízení Další bezpe nostní informace Prohlášení o pixelech LCD Tipy a informace pro pohodlné používání Federal Communications Commission Declaration of Conformity Rozbalení Montáž/demontáž podstavce Nastavení polohy obrazovky P ipojení napájecího kabelu Úsporný režim Protokol DDC (Display Data Channel) Connector pin assignment Tabulka standardních frekvencí Instalace Uživatelské ovládací prvky Úpravy nastavení Acer ecolor Management Uživatel Odstra ování závad Režim HDMI Režim DVI iii iii iii iii iii iv iv iv iv v vi vi vii x

12 1 Rozbalení P i rozbalování krabice zkontrolujte, zda jsou obsaženy následující položky, a uschovejte obalový materiál pro p ípad, kdyby bylo v budoucnosti t eba monitor p evážet. Monitor LCD Stru ná p íru ka kabel (Volitelná) eština Kabel HDMI (Volitelná) Kabel DVI (Volitelná) Napájecí kabel Zvukový kabel (Volitelná)

13 2 eština Přidání / odstranění podstavce Poznámka: Vyjměte monitor a podstavec z obalu. Opatrně umístěte monitor obrazovkou dolů na pevný povrch. Podložením látkou předejdete poškrábání obrazovky. Demontáž: Základnu demontujete opačným postupem. Nastavení polohy obrazovky Chcete-li optimalizovat zornou polohu, uchopte monitor ob ma rukama za okraje a upravte náklon podle obrázku níže. Monitor lze nastavit o 35 stup nahoru nebo o 5 stup dol. 35 5

14 3 P ipojení napájecího kabelu Nejd íve zkontrolujte, zda použitý napájecí kabel odpovídá správnému typu, který je vyžadován ve vaší oblasti. Tento monitor je vybaven univerzáním zdrojem napájení, který umož uje používat monitoru v oblasti se st ídavým nap tím 100/120 V nebo 220/240 V. Není vyžadováno žádné nastavení ze strany uživatele. P ipojte jeden konec napájecího kabelu do zásuvky vstupu napájení a p ipojte druhý konec do elektrické zásuvky. Monitory s napájením st ídavým nap tím 120 V: Použijte kabel s certifikací UL, s vodi i typu SVT a se zástr kou dimenzovanou na 10 A/125 V. Monitory s napájením st ídavým nap tím 220/240 V: Použijte kabel H05VV-F se zástr kou dimenzovanou na 10 A/250 V. Napájecí kabel musí spl ovat p íslušná bezpe nostní schválení pro zemi, ve které bude za ízení nainstalováno. eština Úsporný režim Tento monitor lze p epnout do úsporného režimu ovládacím signálem z ovlada e monitoru; úsporný režim je indikován oranžovou barvou indikátoru LED napájení. Režim Zapnuto Úsporný režim Indikátor LED Modrá Oranžová Úsporný režim bude zachován, dokud nebude rozpoznán ovládací signál nebo dokud nebude aktivována klávesnice nebo myš. Doba obnovení z úsporného režimu zp t do režimu zapnuto je p ibližn 3 sekundy. Protokol DDC (Display Data Channel) Pokud váš po íta podporuje protokol DDC, sta í pro usnadn ní instalace tento monitor p ipojit a ihned používat. DDC je komunika ní protokol, jehož prost ednictvím monitor autoamticky informuje hostitelský po íta o svých vlastnostech; nap íklad podporovaná rozlišení a odpovídající frekvence. Tento monitor podporuje standard DDC2B.

15 4 eština Connector pin assignment 19-pin Color Display Signal Cable* PIN No. Description PIN No. Description 1 TMDS Data2+ 2 TMDS Data2 Shield 3 TMDS Data2 4 TMDS Data1+ 5 TMDS Data1 Shield 6 TMDS Data1 7 TMDS Data0+ 8 TMDS Data0 Shield 9 TMDS Data0 10 TMDS Clock+ 11 TMDS Clock Shield 12 TMDS Clock 13 CEC 14 Reserved (N.C. on device) 15 SCL 16 SDA 17 DDC/CEC Ground 18 +5V Power 19 Hot Plug Detect * only for certain models

16 5 eština 24-pin color display signal cable* PIN No. Description PIN No. Description 1 TMDS data 2-13 NC 2 TMDS data V power 3 TMDS data 2/4 shield 15 GND (return for +5 V hsync.vsync) 4 NC 16 Hot-plug detection 5 NC 17 TMDS data 0-6 DDC clock 18 TMDS data 0+ 7 DDC data 19 TMDS data 0/5 shield 8 NC 20 NC 9 TMDS data 1-21 NC 10 TMDS data TMDS clock shield 11 TMDS data 1/3 shield 23 TMDS clock+ 12 NC 24 DDC TMDS clock- 20-pin color display signal cable* PIN No. Description PIN No. Description 1 Lane0(p) 11 GND 2 GND 12 Lane3(n) 3 Lane0(n) 13 Config1 4 Lane1(p) 14 Config GND Lane1(n) Lane2(p) AUX_CH (n) GND AUX_CH (p) GND Lane3(n) Lane3(p) Hot Plug Detect DP Power_Return DP Power * only for certain models

17 6 eština Tabulka standardních frekvencí Režim Rozlišení VGA 640x Hz VGA 640x Hz VESA 720x Hz SVGA 800x Hz SVGA 800x Hz XGA 1024x Hz XGA 1024x Hz VESA 1152x Hz VESA 1280x Hz WXGA 1360x Hz SXGA 1280x Hz SXGA 1280x Hz UXGA 1600x Hz, RB WSXGA+ 1680x Hz UXGA 1920x Hz WUXGA 1900x Hz, RB WFHD 2560x Hz, RB

18 2 Instalace P i instalaci monitoru k hostitelskému po íta i postupujte podle následujících pokyn : Kroky 1 P ipojení kabelu videa a b Zkontrolujte, zda jsou monitor a po íta vypnuté. HDMI kabel (pouze u modelu se vstupem HDMI) Ujist te se, že oba, monitor a po ita, jsou vypnuty. P ipoj kabel HDMI k po íta i. 7 eština c d P ipojte digitální kabel (pouze modely s duálním vstupem). (1) Zkontrolujte, zda jsou monitor a po íta vypnuté. (2) P ipojte jeden konec 24kolíkového kabelu DVI k zadní ásti monitoru a druhý konec k portu po íta e. P ipojte digitální kabel (pouze modely s D P). (1) Zkontrolujte, zda jsou monitor a po íta vypnuté. (2) P ipojte jeden konec 2 kolíkového kabelu D k zadní ásti monitoru a druhý konec k portu po íta e. 2 P ipojení napájecího kabelu P ipojte napájecí kabel k monitoru a potom k ádn p ipojené elektrické zásuvce. Volitelné: Propojte vstupní zásuvku zvuku (AUDIO IN) monitoru LCD a port linkového výstupu po íta e kabelem zvuku. Zapnutí monitoru a po íta e Nejd íve zapn te monitor a potom po íta. Toto po adí je velmi d ležité. Pokud monitor nefunguje správn, zjist te p í inu podle pokyn v ásti v nované odstra ování závad.

19 UŽIVATELSKÉ OVLÁDACÍ PRVKY Vypínaè / Signalizaèní LED dioda: K ZAPNUTÍ nebo VYPNUTÍ pøívodu elektøiny. Rozsvítí se pro signalizaci ZAPNUTÍ pøívodu elektøiny. Použití menu zkratek Stiskem funkčního tlačítka otevřete menu zkratek. Menu zkratek umožňuje rychlý výběr nejčastěji používaných nastavení. Tlaèítko empowering: Když je menu OSD vypnuté, stisknutím tohoto tlaèítka vyberte situaèní režim. AUTO Tlaèítko Automaticky: Stiskem tohoto tlačítka aktivujte funkci Automatické nastavení. Funkce Automatické nastavení slouží k nastavení Svislé polohy, Vodorovné polohy, hodin a ostření. MENU Funkce nabídky na obrazovce : Stiskem tohoto tlačítka aktivujte OSD menu. INPUT Tlačítko Key: Tla ítko Input (Vstup) slouží k p epínání t í r zných zdroj videa, které lze p ipojit k tomuto monitoru. (a) Vstup HDMI (b) Vstup DVI-D (c) Vstup DP P i p epínání mezi vstupy se na pravé horní stran obrazovky budou zobrazovat následující ozna ení aktuáln vybraného vstupního zdroje. Obraz se m že zobrazit až za 1 až 2 sekundy. HDMI nebo DVI-D nebo DP Je-li vybrán vstup DVI-D a nejsou p ipojeny oba kabely DVI-D, zobrazí se následující místní dialogové okno: No Cable Connect (Není p ipojen kabel) nebo No Signal (Žádný signál) CS-8

20 Nabídka správy barev Acer ecolor Management na obrazovce Návod k použití Acer ecolor Management Krok 1: Stisknutím tlačítka otevřete nabídku správy barev Acer ecolormanagement na obrazovce. Zobrazí se nabídka režimů. Krok 2: Stisknutím tlačítka nebo vyberte režim. Krok 3: Stisknutím potvr te režim a ukon ete správu barev Acer ecolor Management. Funkce a výhody Ikona Hlavního Menu Ikona Submenu N/A Položka Submenu Uživatelský Popis Nastavení lze provést podle potřeb libovolné situace N/A Režim ECO Upravuje nastavení pro snížení spot eby energie. N/A N/A N/A Standard Grafika Film Výchozí nastavení. Odpovída přirozenému zobrazení. Zvýrazuňje bravy a jemné detaily. Obrázky a fotografie se zobrazují v živých barvách s ostrými detaily Zobrazuje scény s jasnými detaily. Nabízí skvělý vizuální vjem, a to i v nepříznive osvětleném prostředí CS-9

21 Nastavení nabídky na obrazovce Poznámka: Následující obsah slouží pouze ke všeobecnému použití. Skutečné specifikace produktu se mohou lišit. Nabídku na obrazovce lze používat pro nastavení monitoru LCD. Stisknutím tlačítka MENU aktivujte nabídku na obrazovce. Nabídku na obrazovce lze použít k nastavení kvality obrazu, polohy nabídky na obrazovce a pro obecná nastavení. Upřesňující nastavení naleznete na následující straně: Nastavení kvality obrazu 1 Stisknutím tlačítka MENU aktivujte nabídku na obrazovce. 2 Pomocí tlačítek / vyberte ce položku Obraz. Přejděte na vlastnost obrazu, kterou chcete nastavit. 3 Pomocí tlačítek / nastavte posuvné indikátory. 4 Nabídka Obraz se používá k nastavení jasu, kontrastu, teploty barev, automatické konfigurace a dalších vlastností obrazu os sytosti: Nastavení sytosti ervené, zelené, modré, žluté, purpurov é a azurové 6 os odstínu: Nastavení odstínu ervené, zelené, modré, žlut é, purpurové a azurové. CS-10

22 Nastavení polohy nabídky na obrazovce 1 Stisknutím tlačítka MENU aktivujte nabídku na obrazovce. 2 Pomocí směrových tlačítek vyberte polohu nabídky na obrazovce. Přejděte na vlastnost obrazu, kterou chcete nastavit. CS-11

23 Úprava nastavení 1 Stisknutím tlačítka MENU aktivujte nabídku na obrazovce. 2 Pomocí tlačítek / vyberte položku Nastavení v nabídce na obrazovce. Přejděte na vlastnost obrazu, kterou chcete nastavit. 3 Nabídka Nastavení se používá k nastavení jazyka nabídky na obrazovce a dalších důležitých funkcí. CS-12

24 Informace o produktu Information 2560 x 0 0 H:65KHz V:60Hz DVI Input S/N:ETL B Stisknutím tlačítka MENU aktivujte nabídku na obrazovce. 2 Pomocí tlačítek / vyberte položku Informace v nabídce na obrazovce. Zobrazí se základní informace o monitoru LCD pro stávající vstup. CS-13

25 15 Odstra ování závad P ed odesláním monitoru LCD k servisu si projd te seznam odstra ování závad níže a zkontrolujte, zda nedokážete závadu diagnostikovat vlastními silami. eština Režim DVI/HDMI/DP Problém Stav indikátoru ešení LED Žádný obraz Modrá Pomocí nabídky OSD nastavte maximální jas a kontrast nebo resetujte tato nastavení na výchozí hodnoty. Nesvítí Zkontrolujte vypína. Oranžová Zkontrolujte, zda je napájecí kabel ádn p ipojen k monitoru. Zkontrolujte, zda je kabel signálu ádn p ipojen k zadní ásti monitoru. Zkontrolujte, zda je po íta zapnutý a zda se nachází v úsporném/ pohotovostním režimu.

Monitor LCD Acer. Uživatelská příručka

Monitor LCD Acer. Uživatelská příručka Monitor LCD Acer Uživatelská příručka Copyright 2013. Acer Incorporated. All Rights Reserved. Acer LCD Monitor User's Guide Original Issue: 0 /2013 Changes may be made periodically to the information in

Více

Monitor LCD Acer. Uživatelská příručka

Monitor LCD Acer. Uživatelská příručka Monitor LCD Acer Uživatelská příručka Copyright 2013. Acer Incorporated. All Rights Reserved. Acer LCD Monitor User's Guide Original Issue: 12/2013 Changes may be made periodically to the information in

Více

Monitor LCD Acer. Uživatelská příručka

Monitor LCD Acer. Uživatelská příručka Monitor LCD Acer Uživatelská příručka Copyright 2012. Acer Incorporated. All Rights Reserved. Acer LCD Monitor User's Guide Original Issue: 12/2012 Changes may be made periodically to the information in

Více

Monitor LCD Acer. Uživatelská příručka

Monitor LCD Acer. Uživatelská příručka Monitor LCD Acer Uživatelská příručka Copyright 2013. Acer Incorporated. All Rights Reserved. Acer LCD Monitor User's Guide Original Issue: 04/2013 Changes may be made periodically to the information in

Více

Monitor LCD Acer. Uživatelská příručka

Monitor LCD Acer. Uživatelská příručka Monitor LCD Acer Uživatelská příručka Copyright 2013. Acer Incorporated. All Rights Reserved. Acer LCD Monitor User's Guide Original Issue: 01/2013 Changes may be made periodically to the information in

Více

Monitor LCD Acer. Uživatelská příručka

Monitor LCD Acer. Uživatelská příručka Monitor LCD Acer Uživatelská příručka Copyright 2013. Acer Incorporated. All Rights Reserved. Acer LCD Monitor User's Guide Original Issue: 01/2013 Changes may be made periodically to the information in

Více

Monitor LCD Acer. Uživatelská příručka

Monitor LCD Acer. Uživatelská příručka Monitor LCD Acer Uživatelská příručka Copyright 2013. Acer Incorporated. All Rights Reserved. Acer LCD Monitor User's Guide Original Issue: 01/2013 Changes may be made periodically to the information in

Více

Monitor LCD Acer. Uživatelská příručka

Monitor LCD Acer. Uživatelská příručka Monitor LCD Acer Uživatelská příručka Copyright 2014. Acer Incorporated. All Rights Reserved. Acer LCD Monitor User's Guide Original Issue: 07/2014 Changes may be made periodically to the information in

Více

Monitor LCD Acer. Uživatelská příručka

Monitor LCD Acer. Uživatelská příručka Monitor LCD Acer Uživatelská příručka Copyright 2017. Acer Incorporated. All Rights Reserved. Acer LCD Monitor User's Guide Original Issue: 03/2017 Changes may be made periodically to the information in

Více

Uživatelská příručka. 17 LCD monitor Vibrant VL7A9PD

Uživatelská příručka. 17 LCD monitor Vibrant VL7A9PD Uživatelská příručka 17 LCD monitor Vibrant VL7A9PD Obsah Bezpečnostní opatření 3 Připojení a nastavení 4 Přední panel a OSD ovládání 6 Tabulka výchozího nastavení 7 Specifikace 8 Technická podpora 9 Detail

Více

ZVLÁŠTNÍ POZNÁMKY PRO LCD MONITORY Následující příznaky jsou normální u LCD monitoru a nesignalizují potíž.

ZVLÁŠTNÍ POZNÁMKY PRO LCD MONITORY Následující příznaky jsou normální u LCD monitoru a nesignalizují potíž. OBSAH Zvláštní poznámky pro LCD monitory... 1 Informace pro bezpečnost a pohodlí... 2 Rozbalení... 5 Přidání / odstranění podstavce... 6 Úprava pozice obrazovky... 6 Připojení síťového kabelu... 7 Bezpečnostní

Více

Monitor LCD Acer. Uživatelská příručka

Monitor LCD Acer. Uživatelská příručka Monitor LCD Acer Uživatelská příručka Copyright 2007. Acer Incorporated. All Rights Reserved. Acer LCD Monitor User's Guide Original Issue: 11/2007 Changes may be made periodically to the information in

Více

Acer LCD monitor. Uživatelská příručka

Acer LCD monitor. Uživatelská příručka Acer LCD monitor Uživatelská příručka Copyright 2013. Acer Incorporated. Všechna práva vyhrazena. Acer LCD monitor uživatelská příručka Původní vydání: 12/2013 Změny měly být provedeny pravidelně k informování

Více

Monitor Acer LCD. Uživatelská příručka

Monitor Acer LCD. Uživatelská příručka Monitor Acer LCD Uživatelská příručka Copyright 2015. Acer Incorporated. Všechna práva vyhrazena. Monitor Acer LCD Uživatelská příručka Původní vydání: 1/2015 Čas od času mohou být v této publikaci provedeny

Více

Monitor LCD Acer. Uživatelská příručka

Monitor LCD Acer. Uživatelská příručka Monitor LCD Acer Uživatelská příručka Copyright 2015. Acer Incorporated. All Rights Reserved. Acer LCD Monitor User's Guide Original Issue: 8/2015 Changes may be made periodically to the information in

Více

FE8171V. 3MP 360 Panoramic View Vandal-proof

FE8171V. 3MP 360 Panoramic View Vandal-proof FE8171V 3MP 360 Panoramic View Vandal-proof Upozornění před instalací Pokud bude ze síťové kamery vycházet kouř nebo neobvyklý zápach, okamžitě ji vypněte. Informace o provozní teplotě naleznete v uživatelské

Více

Monitor LCD Acer. Uživatelská příručka

Monitor LCD Acer. Uživatelská příručka Monitor LCD Acer Uživatelská příručka Copyright 2008. Acer Incorporated. All Rights Reserved. Acer LCD Monitor User's Guide Original Issue: 1/2008 Changes may be made periodically to the information in

Více

Monitor Acer LCD. Uživatelská příručka

Monitor Acer LCD. Uživatelská příručka Monitor Acer LCD Uživatelská příručka Copyright 2016. Acer Incorporated. Všechna práva vyhrazena. Monitor Acer LCD Uživatelská příručka Původní vydání: 06/2016 Čas od času mohou být v této publikaci provedeny

Více

Acer LCD monitor. Uživatelská příručka

Acer LCD monitor. Uživatelská příručka Acer LCD monitor Uživatelská příručka Copyright 2015. Acer Incorporated. Všechna práva vyhrazena. Acer LCD monitor uživatelská příručka Původní vydání: 5/2015 Změny měly být provedeny pravidelně k informování

Více

Uživatelská příručka. 15 LCD monitor TATUNG Vibrant L5EX

Uživatelská příručka. 15 LCD monitor TATUNG Vibrant L5EX Uživatelská příručka 15 LCD monitor TATUNG Vibrant L5EX Obsah Bezpečnostní opatření 3 Popis produktu 4 Obsah balení 4 Vlastnosti 5 Čištění 5 Popis 5 Přední pohled 5 Zadní pohled 6 Nastavení 7 Nastavení

Více

Obsah. Upozornění...2 ZVLÁŠTNÍ POZNÁMKY O LCD MONITORECH...3. Obsah balení...3. Návod k instalaci...4. Montáž monitoru...4. Odpojení monitoru...

Obsah. Upozornění...2 ZVLÁŠTNÍ POZNÁMKY O LCD MONITORECH...3. Obsah balení...3. Návod k instalaci...4. Montáž monitoru...4. Odpojení monitoru... Obsah Upozornění...2 ZVLÁŠTNÍ POZNÁMKY O LCD MONITORECH...3 Obsah balení...3 Návod k instalaci...4 Montáž monitoru...4 Odpojení monitoru...4 Nastavení úhlu pohledu...4 Připojení zařízení...5 Zapnutí přívodu

Více

Instalační příručka. Barevný monitor LCD

Instalační příručka. Barevný monitor LCD Instalační příručka Barevný monitor LCD Symboly týkající se bezpečnosti V této příručce se používají následující symboly. Označují důležité informace. Pečlivě si je přečtěte. VAROVÁNÍ Pokud se informacemi

Více

Acer LCD monitor. Uživatelská příručka

Acer LCD monitor. Uživatelská příručka Acer LCD monitor Uživatelská příručka Copyright 2016. Acer Incorporated. Všechna práva vyhrazena. Acer LCD monitor uživatelská příručka Původní vydání: 02/2016 Změny měly být provedeny pravidelně k informování

Více

T2210HD/T2210HDA 21,5" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka

T2210HD/T2210HDA 21,5 širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka T2210HD/T2210HDA 21,5" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka Obsah Obsah balení...3 Instalace... 4 Připojení monitoru k počítači... 4 Nastavení monitoru... 5 Funkce tlačítek a indikátoru... 5 Seznam

Více

Návod k obsluze. BluSpeaker. Bluetooth reproduktor s hlasitým odposlechem

Návod k obsluze. BluSpeaker. Bluetooth reproduktor s hlasitým odposlechem Návod k obsluze BluSpeaker Bluetooth reproduktor s hlasitým odposlechem 1 1 Předmluva Tato příručka vám pomůže vhodně a bezpečně používat váš BluSpeaker 11 Kdo by si měl tento návod přečíst Příručka je

Více

INSTRUKCE PRO POUŽITÍ A INSTALACI

INSTRUKCE PRO POUŽITÍ A INSTALACI INSTRUKCE PRO POUŽITÍ A INSTALACI LCD DÁLKOVÝ OVLADAČ PRO VENTILÁTOR Jmenovité napětí 220-240V, 50Hz PROSÍM PŘED POUŽITÍM PRODUKTU SI PEČLIVĚ PŘEČTĚTE VŠECHNY INSTRUKCE VAROVÁNÍ aby se snížilo riziko vzniku

Více

Česky. Manuál Prosím pečlivě si přečtěte tento manuál a mějte pro případné další doporučení

Česky. Manuál Prosím pečlivě si přečtěte tento manuál a mějte pro případné další doporučení Česky Manuál Prosím pečlivě si přečtěte tento manuál a mějte pro případné další doporučení Bezpečnostní informace Nebezpečí smrtelného zranění kabelem - děti se mohly zaplést v kabelech a uškrtit se. -

Více

Monitor Acer LCD. Uživatelská příručka

Monitor Acer LCD. Uživatelská příručka Monitor Acer LCD Uživatelská příručka Copyright 2015. Acer Incorporated. Všechna práva vyhrazena. Acer LCD monitor uživatelská příručka Původní vydání: 4/2015 Čas od času mohou být v této publikaci provedeny

Více

T2200HD/T2200HDA 21,5" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka

T2200HD/T2200HDA 21,5 širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka T2200HD/T2200HDA 21,5" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka Obsah Obsah balení...3 Instalace... 4 Připojení monitoru k počítači... 4 Připojení monitoru k sít ovému napájení... 4 Nastavení monitoru...

Více

Návod k obsluze StereoMan 2

Návod k obsluze StereoMan 2 Návod k obsluze StereoMan 2 2.4 GHz bezdrátová sluchátka 1 1. Obsah. 1 Obsah 2 2 Rozsah dodávky / popis zařízení 3 3. Prosím, přečtěte si jako první 4 3.1 Provozní prostředí 4 3.2 Prohlášení výrobce 4

Více

Monitor Acer LCD. Uživatelská příručka

Monitor Acer LCD. Uživatelská příručka Monitor Acer LCD Uživatelská příručka Copyright 2017. Acer Incorporated. Všechna práva vyhrazena. Acer LCD monitor uživatelská příručka Původní vydání: 02/2017 Čas od času mohou být v této publikaci provedeny

Více

Obsah. 1. Systém domácího videovrátného

Obsah. 1. Systém domácího videovrátného Obsah 1. Systém domácího videovrátného... 2. Obsah dodávky... 2 3. Technický popis výrobku... 2 4. Instalace... 4 5. Příklady možných zapojení systému videovrátného... 7 6. Obsluha... 7 7. Tabulka poruch

Více

Symboly týkající se bezpečnosti V této příručce se používají následující symboly. Označují důležité informace. Pečlivě si je přečtěte.

Symboly týkající se bezpečnosti V této příručce se používají následující symboly. Označují důležité informace. Pečlivě si je přečtěte. Instalační příručka Barevný monitor LCD Symboly týkající se bezpečnosti V této příručce se používají následující symboly. Označují důležité informace. Pečlivě si je přečtěte. VAROVÁNÍ Pokud se informacemi

Více

Quick Installation Guide

Quick Installation Guide Quick Installation Guide English 繁 中 簡 中 日 本 語 Français Español Deutsch Português Italiano Türkçe Polski Русский Česky Svenska SD8362E 20x Zoom 2MP Full HD Upozornění před instalací Když bude ze síťové

Více

Niky 1000/1500 Návod k obsluze a údržbě uživatelská příručka

Niky 1000/1500 Návod k obsluze a údržbě uživatelská příručka Niky 1000/1500 Návod k obsluze a údržbě uživatelská příručka Part. LE05207AB -11/13-01 GF Niky 1000/1500 CZ CZ 3 2 Niky 1000/1500 OBSAH 1 Úvod 4 2 Podmínky použití 4 3 Instalace 5 4 Ovládání a signalizace

Více

Quick Installation Guide

Quick Installation Guide FD8133/8134 Fixed Dome Network Camera Quick Installation Guide English 繁 中 簡 中 日 本 語 Français Español Deutsch Português Italiano Türkçe Polski Русский Česky Svenska 1MP MicroSD/SDHC Compact Design Upozornění

Více

Acer LCD monitor. Uživatelská příručka

Acer LCD monitor. Uživatelská příručka Acer LCD monitor Uživatelská příručka Copyright 2010. Acer Incorporated. Všechna práva vyhrazena. Acer LCD monitor uživatelská příručka Původní vydání: 1/2011 Změny měly být provedeny pravidelně k informování

Více

Manuel d'utilisation Benutzerhandbuch Manual del Usuario Manuale utente

Manuel d'utilisation Benutzerhandbuch Manual del Usuario Manuale utente Manuel d'utilisation Benutzerhandbuch Manual del Usuario Manuale utente bsah 2 2 3 4 4 5 7 7 7 9 9 11 11 12 12 13 13 14 14 15 16 16 16 1 4 5 1 2 3 3 2 Link Power 6 4 Sensor 7 8 5 6 9 7 8 1 9 10 10 Link

Více

ZVLÁŠTNÍ POZNÁMKY PRO LCD MONITORY Následující příznaky jsou normální u LCD monitoru a nesignalizují potíž.

ZVLÁŠTNÍ POZNÁMKY PRO LCD MONITORY Následující příznaky jsou normální u LCD monitoru a nesignalizují potíž. OBSAH Zvláštní poznámky pro LCD monitory... 1 Informace pro bezpečnost a pohodlí... 2 Rozbalení... 5 Montáž/demontáž záklandy... 6 Nastavení polohy obrazovk... 7 Připojení síťového kabelu... 9 Bezpečnostní

Více

ZVLÁŠTNÍ POZNÁMKY PRO LCD MONITORY... 1. Informace pro bezpečnost a pohodlí... 2 ROZBALENÍ... 5. Přidání / odstranění podstavce...

ZVLÁŠTNÍ POZNÁMKY PRO LCD MONITORY... 1. Informace pro bezpečnost a pohodlí... 2 ROZBALENÍ... 5. Přidání / odstranění podstavce... OBSAH ZVLÁŠTNÍ POZNÁMKY PRO LCD MONITORY... 1 Informace pro bezpečnost a pohodlí... 2 ROZBALENÍ... 5 Přidání / odstranění podstavce... 6 ÚPRAVA POZICE OBRAZOVKY... 6 Upevnění na zeď (Volitelné)... 7 PŘIPOJENÍ

Více

Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8665. Dynamic Volume Brush. CS Příručka pro uživatele

Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8665. Dynamic Volume Brush. CS Příručka pro uživatele Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8665 Dynamic Volume Brush CS Příručka pro uživatele A B C D E F G H I Čeština 1 Úvod Gratulujeme k nákupu a vítáme Vás mezi uživateli

Více

Vytáhněte LCD monitor opatrně z krabice a přesvědčte se, že je obsah dodávky kompletní

Vytáhněte LCD monitor opatrně z krabice a přesvědčte se, že je obsah dodávky kompletní LCD TFT M2002 OBSAH Bezpečnostní pokyny 1 Základní charakteristika 1 1. Vybalení 1 2. Montáž 2 3. Nastavení monitoru 2 4. Specifikace LCD monitoru 6 5. Řešení problémů 7 6. Dodatek 8 Bezpečnostní pokyny:

Více

ZVLÁŠTNÍ POZNÁMKY PRO LCD MONITORY Následující příznaky jsou normální u LCD monitoru a nesignalizují potíž.

ZVLÁŠTNÍ POZNÁMKY PRO LCD MONITORY Následující příznaky jsou normální u LCD monitoru a nesignalizují potíž. OBSAH Zvláštní poznámky pro LCD monitory... 1 Informace pro bezpečnost a pohodlí... 2 Rozbalení... 5 Přidání / odstranění podstavce... 6 Úprava pozice obrazovky... 6 Připojení síťového kabelu... 7 Bezpečnostní

Více

Odpájecí stanice pro SMD. Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D

Odpájecí stanice pro SMD. Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D Odpájecí stanice pro SMD Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D Upozornění Teplota trysek je 400 C a v případě nesprávného zacházení s přístrojem může dojít ke zranění, požáru

Více

RADY A DOPORU ENÍ CZ 9 96 INSTALACE POUŽITÍ ÚDRŽBA

RADY A DOPORU ENÍ CZ 9 96 INSTALACE POUŽITÍ ÚDRŽBA RADY A DOPORU ENÍ INSTALACE POUŽITÍ ÚDRŽBA 2 CZ 9 96 HLAVNÍ PARAMETRY Prostorový rozm r Díly Odk. Mn. Díly spot ebi e 1 2 2.1 2.2 8 9 1 Reduk ní p íruba ø 150-120 mm 14 Odk. Mn. Díly k instalaci 11 11a

Více

LCD monitor Acer. Uživatelská příručka

LCD monitor Acer. Uživatelská příručka LCD monitor Acer Uživatelská příručka Copyright 2012 Acer Incorporated. Všechna práva vyhrazena. Uživatelská příručka k LCD monitoru Acer Původní vydání: 09 /2012 Pravidelné úpravy a revize informací v

Více

Upozorn ní p ed instalací

Upozorn ní p ed instalací FD7141(V) Upozorn ní p ed instalací Když bude ze sí ové kamery vycházet kou nebo neobvyklý zápach, okamžit ji vypn te. Informace o provozní teplot naleznete v uživatelské p íru ce. V takovém p ípad kontaktujte

Více

ZVLÁŠTNÍ POZNÁMKY PRO LCD MONITORY Následující příznaky jsou normální u LCD monitoru a nesignalizují potíž.

ZVLÁŠTNÍ POZNÁMKY PRO LCD MONITORY Následující příznaky jsou normální u LCD monitoru a nesignalizují potíž. OBSAH Zvláštní poznámky pro LCD monitory... 1 Informace pro bezpečnost a pohodlí... 2 Rozbalení... 5 Montáž/demontáž záklandy... 6 Úprava pozice obrazovky... 7 Připojení síťového kabelu... 8 Bezpečnostní

Více

1 Úvod. 1.1 Požadavky na systém. eština 1

1 Úvod. 1.1 Požadavky na systém. eština 1 1 Úvod D kujeme vám za zakoupení této pokro ilé digitální videokamery. Tato uživatelská p íru ka vás nau í maximáln využívat možnosti této digitální videokamery. 1.1 Požadavky na systém P ed p ipojením

Více

T52WA 15" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka

T52WA 15 širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka T52WA 15" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka Obsah Obsah balení...3 Instalace... 4 Připojení monitoru k počítači... 4 Připojení monitoru k sít ovému napájení... 4 Nastavení monitoru... 5 Funkce

Více

Elektrický bezdrátový smeták. model SW02. Návod k použití

Elektrický bezdrátový smeták. model SW02. Návod k použití Elektrický bezdrátový smeták model SW02 - Návod k použití Obsah ÚVOD... 3 BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ... 3 OBSAH BALENÍ A POPIS JEDNOTLIVÝCH ČÁSTÍ... 4 SESTAVENÍ PŘÍSTROJE... 4 NABÍJENÍ BATERIÍ... 5 ČIŠTĚNÍ

Více

Stolní lampa JETT-677 - Návod k použití

Stolní lampa JETT-677 - Návod k použití Stolní lampa JETT-677 - Návod k použití Obsah ÚVOD... 3 DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 POPIS PŘÍSTROJE A JEDNOTLIVÝCH ČÁSTÍ... 4 NEŽ ZAČNETE PŘÍSTROJ POUŽÍVAT... 5 INSTALACE... 5 NASTAVENÍ ČASU A BUDÍKU...

Více

Bezdrátová sada s klávesnicí a myší. Stručný návod k použití WUR - 0108T

Bezdrátová sada s klávesnicí a myší. Stručný návod k použití WUR - 0108T Bezdrátová sada s klávesnicí a myší WUR - 0108T Obsah Začínáme....................................................... 1 Funkce......................................................... 1 Příprava klávesnice,

Více

Straightener. Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8361/00. CS Příručka pro uživatele

Straightener. Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8361/00. CS Příručka pro uživatele Register your product and get support at www.philips.com/welcome Straightener HP8361/00 CS Příručka pro uživatele a b c d e + -- --- f g h i j k l Čeština Gratulujeme k nákupu a vítáme Vás mezi uživateli

Více

Upozornění před instalací

Upozornění před instalací Upozornění před instalací Když bude ze síťové kamery vycházet kouř nebo neobvyklý zápach, okamžitě ji vypněte. Informace o provozní teplotě naleznete v uživatelské příručce. V takovém případě kontaktujte

Více

S56. Quick guide Pikaohje Hurtig-guide Snabbguide Hurtigguide Skrócony poradnik Ghid rapid

S56. Quick guide Pikaohje Hurtig-guide Snabbguide Hurtigguide Skrócony poradnik Ghid rapid S56 Quick guide Pikaohje Hurtig-guide Snabbguide Hurtigguide Skrócony poradnik Ghid rapid 1 2014 Všechna práva vyhrazena Acer Liquid Jade S Stru né pokyny Model: S56 Tato revize: 01/2015 English Informace

Více

Vytáhněte LCD monitor opatrně z krabice a přesvědčte se, že je obsah dodávky kompletní

Vytáhněte LCD monitor opatrně z krabice a přesvědčte se, že je obsah dodávky kompletní LCD MONITOR EC2204 OBSAH Bezpečnostní pokyny 1 1. Základní charakteristika 3 2. Vybalení 3 2. Montáž 3 3. Nastavení monitoru 4 4. Specifikace LCD monitoru 12 5. Řešení problémů 13 6. Dodatek 4 Bezpečnostní

Více

NÁVOD K HODINKÁM S KAMEROU 1. Úvod Dostává se Vám do rukou kamera s mikrofonem, záznamem obrazu a zvuku skrytá v náramkových hodinkách.

NÁVOD K HODINKÁM S KAMEROU 1. Úvod Dostává se Vám do rukou kamera s mikrofonem, záznamem obrazu a zvuku skrytá v náramkových hodinkách. NÁVOD K HODINKÁM S KAMEROU 1. Úvod Dostává se Vám do rukou kamera s mikrofonem, záznamem obrazu a zvuku skrytá v náramkových hodinkách. Připojení k PC je pomocí USB konektoru na rekordéru, z PC je rekordér

Více

SERVOPOHON PRO OVLÁDÁNÍ OTO NÝCH BRAN

SERVOPOHON PRO OVLÁDÁNÍ OTO NÝCH BRAN UŽIVATELSKÝ NÁVOD SERVOPOHON PRO OVLÁDÁNÍ OTO NÝCH BRAN ADA TERRIER OBSAH 1.1 Všeobecné bezpe nostní zásady 1 1.2 Instalace 2 A. Standardní instalace 2 B. Tabulka rozm 2 C. Instalace servomotoru 3 D. Elektrické

Více

LCD monitor Acer. Uživatelská příručka

LCD monitor Acer. Uživatelská příručka LCD monitor Acer Uživatelská příručka Copyright 2008 Acer Incorporated. Všechna práva vyhrazena. Uživatelská příručka k LCD monitoru Acer Původní vydání: 06/2008 Pravidelné úpravy a revize informací v

Více

Stru né pokyny. D kujeme vám, že jste si k uspokojení svých pot eb v oblasti p enosných po íta vybrali notebook Acer.

Stru né pokyny. D kujeme vám, že jste si k uspokojení svých pot eb v oblasti p enosných po íta vybrali notebook Acer. Stru né pokyny D kujeme vám, že jste si k uspokojení svých pot eb v oblasti p enosných po íta vybrali notebook Acer. Uživatelské p íru ky Abychom vám p i používání notebooku Acer pomohli, vytvo ili jsme

Více

Návod k montáži a obsluze RJ 10

Návod k montáži a obsluze RJ 10 Návod k montáži a obsluze RJ 10 VŠEOBECNÉ INFORMACE Je striktně zakázané kopírovat nebo rozmnožovat tento Návod k montáži a obsluze, bez písemného souhlasu výrobce. Překlad do dalších jazyků celku nebo

Více

Vaše uživatelský manuál ASUS VK222H http://cs.yourpdfguides.com/dref/2359503

Vaše uživatelský manuál ASUS VK222H http://cs.yourpdfguides.com/dref/2359503 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

Instalační příručka. Barevný monitor LCD

Instalační příručka. Barevný monitor LCD Instalační příručka Barevný monitor LCD SYMBOLY TÝKAJÍCÍ SE BEZPEČNOSTI V této příručce se používají následující symboly. Označují důležité informace. Pečlivě si je přečtěte. VAROVÁNÍ Pokud se informacemi

Více

AUTOALARM s imobilizérem, nárazovým čidlem a dálkovým ovládáním LEGENDFORD LF-14

AUTOALARM s imobilizérem, nárazovým čidlem a dálkovým ovládáním LEGENDFORD LF-14 AUTOALARM s imobilizérem, nárazovým čidlem a dálkovým ovládáním LEGENDFORD LF-14 NÁVOD PRO INSTALACI A ÚDRŽBU INSTRUKCE PRO INSTALACI A ÚDRŽBU AUTOALARMU LEGENDFORD F-14 Řídící jednotka alarmu by měla

Více

Zebra P4T a RP4T - stručný návod k použití

Zebra P4T a RP4T - stručný návod k použití Zebra P4T a RP4T - stručný návod k použití 1. Důležité informace o bezpečnosti provozu Tato tiskárna je konstruována tak, aby byla bezpečně provozována po mnoho let se spolehlivým výkonem. Jako u všech

Více

Barevný videotelefon CDV-70H

Barevný videotelefon CDV-70H Barevný videotelefon CDV-70H Návod k použití Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek firmy COMMAX. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením. Důležité poznámky k

Více

NÁHLAVNÍ SOUPRAVA. pro akumulátor

NÁHLAVNÍ SOUPRAVA. pro akumulátor NÁHLAVNÍ SOUPRAVA LEGENDA KE SCHÉMATU ZÁKLADNÍ JEDNOTKA NÁHLAVNÍ SOUPRAVA 1 Posuvný přepínač Tx (A-D) 18 Mikrofon 2 Posuvný přepínač Rx (1-4) 19 Reproduktor 3 Hlasitost hovoru NAHORU 20 Tlačítko Mluvit

Více

LCD monitor Acer. Uživatelská příručka

LCD monitor Acer. Uživatelská příručka LCD monitor Acer Uživatelská příručka Copyright 2015 Acer Incorporated. Všechna práva vyhrazena. Uživatelská příručka k LCD monitoru Acer Původní vydání: 01/2015 Pravidelné úpravy a revize informací v

Více

Register your product and get support at www.philips.com/welcome. Hairdryer HP8260. CS Příručka pro uživatele

Register your product and get support at www.philips.com/welcome. Hairdryer HP8260. CS Příručka pro uživatele Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP8260 CS Příručka pro uživatele Čeština 1 Úvod Gratulujeme k nákupu a vítáme Vás mezi uživateli výrobků společnosti Philips!

Více

MASTIFF 300/300M POHON PRO OTO NÉ BRÁNY UŽIVATELSKÝ NÁVOD

MASTIFF 300/300M POHON PRO OTO NÉ BRÁNY UŽIVATELSKÝ NÁVOD MASTIFF 00/00M POHON PRO OTO NÉ BRÁNY UŽIVATELSKÝ NÁVOD Recyklujte odpad OBSAH. VŠEOBECNÉ BEZPE NOSTNÍ ZÁSADY.2 INSTALACE A. STANDARDNÍ INSTALACE B. TABULKA ROZM C. INSTALACE SERVOMOTORU D. ELEKTRICKÉ

Více

Děti si s výrobkem nesmí hrát. Každá plánovaná údržba a čištění, které má být prováděno uživatelem, nesmí být prováděny dětmi bez dozoru.

Děti si s výrobkem nesmí hrát. Každá plánovaná údržba a čištění, které má být prováděno uživatelem, nesmí být prováděny dětmi bez dozoru. Výrobek nesmí být používán dětmi a osobami se sníženými fyzickými, smyslovými a mentálními schopnostmi nebo nedostatkem zkušeností a znalostí, pokud nejsou pod dozorem zkušené osoby nebo nebyli poučeni

Více

Funkce. Sou ásti. Nákres za ízení

Funkce. Sou ásti. Nákres za ízení NÁVOD K POUŽITÍ Funkce (1) Automatický asova : isti ka pracuje 20 minut, poté se na 40 minut vypne a celý proces se opakuje. (2) Zp sob zobrazení: modrý LCD displej (3) Osv žování vzduchu (volitelné):

Více

HBG 60 ODSAVAČ PAR. Návod k instalaci a obsluze

HBG 60 ODSAVAČ PAR. Návod k instalaci a obsluze HBG 60 ODSAVAČ PAR Návod k instalaci a obsluze 1 POPIS Odsavač par lze instalovat ve filtrační nebo odtahové verzi. Filtrační verze (obr. 1) odsavač odsává vzduch z kuchyně nasycený párami a zápachy, čistí

Více

Monitor Acer LCD. Uživatelská příručka

Monitor Acer LCD. Uživatelská příručka Monitor Acer LCD Uživatelská příručka Copyright 2016. Acer Incorporated. Všechna práva vyhrazena. Acer LCD monitor uživatelská příručka Původní vydání: 8/2016 Čas od času mohou být v této publikaci provedeny

Více

Obsah. Upozornění... 2. Zvláštní poznámky k LCD monitorům... 2. Obsah balení... 3. Návod k instalaci... 3. Úprava nastavení displeje...

Obsah. Upozornění... 2. Zvláštní poznámky k LCD monitorům... 2. Obsah balení... 3. Návod k instalaci... 3. Úprava nastavení displeje... Obsah Upozornění... 2 Zvláštní poznámky k LCD monitorům... 2 Obsah balení... 3 Návod k instalaci... 3 Montáž monitoru... 3 Odpojení monitoru... 3 Nastavení úhlu pohledu... 4 Připojení zařízení... 6 Zapnutí

Více

ZVLÁŠTNÍ POZNÁMKY PRO LCD MONITORY Následující příznaky jsou normální u LCD monitoru a nesignalizují potíž.

ZVLÁŠTNÍ POZNÁMKY PRO LCD MONITORY Následující příznaky jsou normální u LCD monitoru a nesignalizují potíž. OBSAH Zvláštní poznámky pro LCD monitory... 1 Informace pro bezpečnost a pohodlí... 2 Rozbalení... 5 Přidání / odstranění podstavce... 6 Úprava pozice obrazovky... 6 Připojení síťového kabelu... 7 Bezpečnostní

Více

AXIon NÁVOD K OBSLUZE

AXIon NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE Úvod Nabíječe řady AXIon jsou určeny pro jednodušší průmyslové staniční aplikace - nabíjení a udržování v nabitém stavu staničních baterií (olověných, v určitých případech i alkalických),

Více

Hi-Res Audio/DNC Headset MDR-NC750

Hi-Res Audio/DNC Headset MDR-NC750 Uživatelská příručka Hi-Res Audio/DNC Headset MDR-NC750 Obsah Začínáme...3 Úvod...3 Přehled... 3 Základy práce...4 Nošení náhlavní soupravy...4 Připojení náhlavní soupravy k vašemu zařízení... 4 Nastavení

Více

Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek firmy COMMAX. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením.

Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek firmy COMMAX. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením. Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek firmy COMMAX. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením. Důležité poznámky k bezpečnosti 1. Před vlastní instalací pozorně

Více

Kompresorové ledničky

Kompresorové ledničky EBERSPÄCHER PRAHA S.R.O. Pod Višňovkou 29 140 00 Praha 4 Tel.: 234 035 800 Fax: 234 035 820 www.eberspaecher.cz cz-info@eberspaecher.com Kompresorové ledničky NÁVOD NA POUŽITÍ Pozor Před použitím ledničky

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. video sada s 2 vodičovou instalací SV-1370 SII Colour

INSTALAČNÍ MANUÁL. video sada s 2 vodičovou instalací SV-1370 SII Colour INSTALAČNÍ MANUÁL video sada s 2 vodičovou instalací SV-1370 SII Colour 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Úvodní doporučení... 2 3. Vlastnosti systému... 2 4. Funkce systému... 2 5. Instalace vstupního panelu...

Více

Všechny informace v tomto manuálu se mohou změnit bez předchozího upozornění LCD Monitor 19.0 TFT Active Matrix LCD Panel Uživatelská příručka

Všechny informace v tomto manuálu se mohou změnit bez předchozího upozornění LCD Monitor 19.0 TFT Active Matrix LCD Panel Uživatelská příručka Všechny informace v tomto manuálu se mohou změnit bez předchozího upozornění LCD Monitor 19.0 TFT Active Matrix LCD Panel Uživatelská příručka Obsah Obsah 2 Bezpečnostní instrukce 3 Pohled na monitor 4

Více

Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8605. CS Příručka pro uživatele

Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8605. CS Příručka pro uživatele Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8605 CS Příručka pro uživatele HP8605 a b c d e f g h i j 10 sec. Čeština 1 Gratulujeme Gratulujeme k nákupu a vítáme vás mezi uživateli

Více

AXIgo NÁVOD K OBSLUZE

AXIgo NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE Úvod Nabíječe řady AXIgo jsou určeny pro průmyslové aplikace, přednostně pro nabíjení trakčních baterií (olověných s tekutým elektrolytem) elektrických vysokozdvižných vozíků a zařízení

Více

Uživatelský manuál. Digitální fotoráme ek. Varování:

Uživatelský manuál. Digitální fotoráme ek. Varování: Uživatelský manuál Varování: Prosím, vypn te p i vkládání a vyjímání pam ové karty, abyste p edešli poškození jednotky nebo karty. 1) Zamezte kontaktu s vodou. Bezpe nostní opat ení 2) Vypn te p ístroj

Více

Dotykový 8" LCD monitor s HDMI 869GL80NP/C/T

Dotykový 8 LCD monitor s HDMI 869GL80NP/C/T Dotykový 8" LCD monitor s HDMI 869GL80NP/C/T Bezpečnost 1. Používejte prosím pouze adaptér přiložený jako příslušenství. 2. Nevystavujte tento výrobek přímému slunečnímu světlu, teplu nebo vlhku. 3. Nepoužívejte

Více

Quick Installation Guide. English Français Español Deutsch Português Italiano Türkçe Polski Русский Česky Svenska

Quick Installation Guide. English Français Español Deutsch Português Italiano Türkçe Polski Русский Česky Svenska Quick Installation Guide English Français Español Deutsch Português Italiano Türkçe Polski Русский Česky Svenska Upozornění před instalací Když bude ze síťové kamery vycházet kouř nebo neobvyklý zápach,

Více

CT-V1. Camera Pan Table (otočný stojánek pod videokameru) Návod k použití

CT-V1. Camera Pan Table (otočný stojánek pod videokameru) Návod k použití CT-V1 Camera Pan Table (otočný stojánek pod videokameru) Návod k použití POZNÁMKY Toto zařízení bylo testováno a shledáno v souladu s limity pro digitální zařízení třídy B, podle části 15 pravidel FCC.

Více

9561CR 9561CVR 9562CR 9562CVR 9564CR 9564CVR 9565CR 9565CVR. GB Angle Grinder INSTRUCTION MANUAL. PL Szlifierka k towa INSTRUKCJA OBS UGI

9561CR 9561CVR 9562CR 9562CVR 9564CR 9564CVR 9565CR 9565CVR. GB Angle Grinder INSTRUCTION MANUAL. PL Szlifierka k towa INSTRUKCJA OBS UGI GB Angle Grinder INSTRUCTION MANUAL UA PL Szlifierka k towa INSTRUKCJA OBS UGI RO Polizor unghiular MANUAL DE INSTRUC IUNI DE Winkelschleifer BEDIENUNGSANLEITUNG HU SK CZ 956CR 956CVR 956CR 956CVR 9564CR

Více

Návod na rychlý start

Návod na rychlý start Zaregistrujte váš výrobek a získejte podporu na www.philips.com/welcome CD250 CD255 SE250 SE255 Návod na rychlý start 1 Připojení 2 Instalace 3 Používání Obsah balení Základna NEBO Sluchátko Kryt baterie

Více

Bezpečnostní opatření...2. Instalace...2 Připojení do sítě...2 Naklánění...3 Údržba...3 Přeprava...3. Začínáme...4

Bezpečnostní opatření...2. Instalace...2 Připojení do sítě...2 Naklánění...3 Údržba...3 Přeprava...3. Začínáme...4 Obsah Bezpečnostní opatření...2 Instalace...2 Připojení do sítě...2 Naklánění...3 Údržba...3 Přeprava...3 Začínáme...4 Obsah balení...4 Součásti a ovládání...5 Nastavení...8 Uživatelské nastavení monitoru...10

Více

Bezpečnostní pokyny. Nepoužívejte tablet v mimořádně studeném nebo horkém, prašném, vlhkém nebo suchém prostředí. Zabraňte pádu zařízení.

Bezpečnostní pokyny. Nepoužívejte tablet v mimořádně studeném nebo horkém, prašném, vlhkém nebo suchém prostředí. Zabraňte pádu zařízení. Bezpečnostní pokyny Nepoužívejte tablet v mimořádně studeném nebo horkém, prašném, vlhkém nebo suchém prostředí. Zabraňte pádu zařízení. Prosím, nabíjejte baterie, když: o symbol baterie ukazuje, že je

Více

LCD monitor Acer. Uživatelská příručka

LCD monitor Acer. Uživatelská příručka LCD monitor Acer Uživatelská příručka Copyright 2009 Acer Incorporated. Všechna práva vyhrazena. Uživatelská příručka k LCD monitoru Acer Původní vydání: 03 /2009 Pravidelné úpravy a revize informací v

Více

Uživatelský manuál. Klešťový multimetr AC/DC MS2101. Obsah

Uživatelský manuál. Klešťový multimetr AC/DC MS2101. Obsah 9. Automatické vypnutí Pro prodloužení životnosti baterie je poskytována funkce automatického vypínání. V případě nečinnosti (ovládání tlačítek), změny rozsahu po dobu 15 minut se multimetr automaticky

Více

Funkce. Sou ásti. Nákres za ízení Horní kryt. LCD Displej a dálkové ovládání

Funkce. Sou ásti. Nákres za ízení Horní kryt. LCD Displej a dálkové ovládání NÁVOD K POUŽITÍ Funkce (1) Ultrafialové sv tlo: isti ka obsahuje ultrafialové sv tlo, které pomáhá vytvá et zdravé prost edí v míst, kde je umíst na. (2) Automatický asova : isti ka pracuje 20 minut, poté

Více

Upozornění před instalací

Upozornění před instalací Upozornění před instalací Když bude ze síťové kamery vycházet kouř nebo neobvyklý zápach, okamžitě ji vypněte. Chraňte síťovou kameru před vodou. Když se síťová kamera namočí, okamžitě ji vypněte. V takovém

Více

Uživatelská příručka. Monitor AL506

Uživatelská příručka. Monitor AL506 Uživatelská příručka Monitor AL506 Obsah VÝROBEK................................................................................1 Přehled o výrobku...........................................................1

Více

Stolní automatický výrobník ledu

Stolní automatický výrobník ledu Stolní automatický výrobník ledu HZB-12/A HZB-12/SA Návod k použití Je důležité, abyste si tento návod před použitím pečlivě prostudovali a stroj používali dle tohoto návodu. Obsah TABLE OF CONTENTS Důležité

Více

Wrap 1200DX. Návod k použití

Wrap 1200DX. Návod k použití Wrap 1200DX Návod k použití Obsah WRAP 1200DX ÚVOD 4 Přehled 4 Systémové požadavky 4 Požadavky na kompatibilitu 5 Aktualizace a možnosti stahování 5 INSTALACE A NASTAVENÍ 6 Krok 1: Nabíjení zařízení 6

Více