KULTURNÍ PŘEHLED DUBEN

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KULTURNÍ PŘEHLED DUBEN 2014. www.kulturakoprivnice.cz"

Transkript

1 KULTURNÍ PŘEHLED DUBEN

2 Úterý 1. dubna hodin Kinosál KDK KOPRSTAR FINÁLE Soutěžní přehlídka dětských a mladých zpěváků populární a lidové písně Finálové kolo již 20. ročníku oblíbené kopřivnické pěvecké soutěže Koprstar. Vybraných deset finalistů předvede svá pěvecká vystoupení. Vstupné: 50 Kč Středa 2. dubna hodin Velký sál KDK FÓRUM ZDRAVÉHO MĚSTA KOPŘIVNICE S Vámi o všem? OVŠEM! Již pošesté budou mít Kopřivničané možnost diskutovat s vedením radnice o budoucím rozvoji města a navrhovat tzv. 10 P. Kromě toho budou účastníci vybírat dvě aktivity, jimž budou přímo na akci přiděleny šeky v hodnotě a korun. Vstup volný. Sobota 5. dubna hodin Kinosál KDK PŘÍMÝ PŘENOS METROPOLITNÍ OPERA Giacomo Puccini Bohéma Pucciniho příběh fatálně tragické lásky dvou mladých lidí je nejhranější operou v historii MET. V roli křehké Mimi se představí Anita Hartig a jejího milence Rodolfa ztvární Vittorio Grigolo. To vše v klasické inscenaci Franca Zeffirelliho a pod hudebním vedením Stefana Ranzaniho. Vstupné: 300 Kč, při současné koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 250 Kč.

3 Neděle 6. dubna hodin Kinosál KDK NEDĚLNÍ POHÁDKA Divadlo Tramtarie Pohádka o Héraklovi Jó, děti, taková Antika, to bylo opravdu něco! Byl to dávný svět, kde byli hrdinové opravdu hrdinští, krasavice opravdu krásné a příšery opravdu příšerné ale kde s láskou a přátelstvím byly úplně stejné potíže jako dnes. A ačkoliv se podle názvu může zdát, že je pohádka určena spíše pro větší děti, nedejte se zmýlit. I Hérakles je pro děti od tří let a troufáme si zaručit, že se bude bavit celá rodina. Dobrodružná pohádka pro děti od tří let. Délka představení: 55 minut Vstupné: 50 Kč. Předprodej v IC Kopřivnice. Úterý 8. dubna 2014 Velký sál KDK SHROMÁŽDĚNÍ ČLENŮ SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Pořádá město Kopřivnice a Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje. AKCE NENÍ VEŘEJNÁ. Středa 9. dubna hodin Kinosál KDK SPORTOVEC ROKU 2013 Vyhlášení nejúspěšnějších sportovců a týmů města Kopřivnice. Předání ocenění zástupci města. Doprovodný program s ukázkami sportovních vystoupení. Vstup volný.

4 Neděle 13. dubna hodin Malý sál KDK KONCERT: MAKABARA vokální trio Pořádá Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR, pobočka Nový Jičín, ve spolupráci s Kulturním domem Kopřivnice Městskou knihovnou. Festival Dny umění nevidomých na Moravě se koná již 20. rokem v různých moravských městech. Akce je přehlídkou uměleckých schopností profesionálních i amatérských zrakově postižených umělců, kteří se snaží prezentovat svou tvorbu v oblasti hudby, sochařství, malby i fotografie. Vokální trio Makabara Název tria je složeninou prvních slabik křestních jmen jeho zpěvaček. Marie Vostatková (první soprán), Kateřina Uličná (druhý soprán), Barbora Janová (alt). Soubor byl založen v roce 2004, ještě na půdě Konzervatoře J. Deyla pro zrakově postižené v Praze. V repertoáru má hlavně písně hebrejské a židovské, ale i české a moravské lidové, spirituály, skladby soudobých českých autorů a také písně populární. Trio pravidelně vystupuje doma i v zahraničí. K úspěchům na poli interpretačních soutěží patří první místo v Young Soloist Awards (mezinárodní soutěž mladých hudebníků) ve Spojených státech v roce Na tento úspěch navázalo několik koncertů v USA (Washington, Baltimore, Houston). K úspěchům na domácí půdě patří 2. místo v mezinárodní soutěži pěveckých ansámblů ve Stonavě v roce 2010 a vítězství na mezinárodním hudebním festivalu Květnová fantazie v roce Vstupné dobrovolné.

5 Úterý 15. dubna hodin Velký sál KDK JARNÍ KONCERT PĚVECKÝCH SBORŮ A KAPEL KOPŘIVNICKÝCH ZÁKLADNÍCH ŠKOL + VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ KOPRSTAR 2014 Sbory a kapely složené z žáků místních základních škol představí svůj hudební repertoár. Vrcholem večera bude vyhlášení vítěze pěvecké soutěže Koprstar 2014! Vstupné: 30 Kč. Děti do 15 let 10 Kč, děti do 6 let zdarma. Čtvrtek 17. dubna hodin Velký sál KDK DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ 2013/2014 Jaroslav Žák, Hana Burešová Škola základ života Hraje Městské divadlo Brno. Adaptace kultovní komedie nahlížející s laskavým a zároveň ironickým humorem a nadsázkou na školu a typické školní situace zobrazující věčný boj študáků a kantorů, mezi nimiž poznáváme povědomé typy a charaktery prostředí nejen školního, ale vůbec českého. Hrají: Petr Štěpán, Milan Němec, Viktor Skála, Igor Ondříček, Vojtěch Blahuta, Alan Novotný, Hana Holišová a další. Vstupné: I. sektor 300 Kč, II. sektor 250 Kč. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice.

6 Středa 23. dubna hodin Kinosál KDK VIOLONCELLOVÝ RECITÁL K ROKU ČESKÉ HUDBY Naši slavní skladatelé 19. a 20. století. Program: JOSEF SUK ( ) Balada a Serenáda op. 3 pro violoncello a klavír LEOŠ JANÁČEK ( ) Pohádka pro violoncello a klavír BOHUSLAV MARTINŮ ( ) Variace na slovenskou lidovou píseň pro violoncello a klavír --- ANTONÍN DVOŘÁK ( ) Koncert h moll pro violoncello a orchestr op. 104 (autorova verze pro violoncello a klavír) Účinkují: Jan Škrdlík violoncello Šárka Besperátová - piano Vstupné: Dospělí 100 Kč. Děti do 15 let, studenti, ZTP/P 50 Kč. Děti do 6 let zdarma. Divadelní předplatitelé mají na tento koncert slevu 25 %. Předprodej vstupenek od 2. dubna 2014 v IC Kopřivnice.

7 Sobota 26. dubna hodin Velký sál KDK KOPŘIVA 2014 Divadlo Petra Bezruče Ostrava Strýček Váňa Pořádá Katolická beseda v Kopřivnici, o. s. Sobota 26. dubna hodin Kinosál KDK PŘÍMÝ PŘENOS METROPOLITNÍ OPERA Wolfgang A. Mozart Così fan tutte James Levine se po dlouhém očekávání vrací do orchestřiště MET a bude řídit Mozartovu operu o svádění, věrnosti a lásce. Obsazení je plné mladých pěveckých hvězd. V režii Lesleyho Koeniga se v rolích sester Fiordiligi a Dorabelly představí Susanna Phillips a Isabel Leonard, Matthew Polenzani a Rodion Pogossov ztvární jejich snoubence a Danielle de Niese podnikavou služebnou Despinu. Vstupné: 300 Kč, při současné koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 250 Kč Neděle 27. dubna hodin Velký sál KDK SVĚTLO ORIENTU Krajská postupová soutěž skupinových orientálních tanců. Pořádá Farridah studio orientálního tance a Dům dětí a mládeže Kopřivnice. Vstupné: 40 Kč, děti do 15 let zdarma.

8 Pondělí 28. dubna hodin Kinosál KDK PŘÍMÝ PŘENOS BALET Zimní pohádka Přímý přenos baletu z Londýna Royal Opera House The Royal Ballet V návaznosti na svůj rozkošný celovečerní balet Alenka v říši divů pokračuje Christopher Wheeldon v úspěšné spolupráci s výtvarníkem Bobem Crowleyem a skladatelem Joby Talbotem v baletu, vytvořeném na základě Shakespearovy pozdní komedie Zimní pohádka. Vstupné: 300 Kč v den konání baletu, 250 Kč v předprodeji. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice. Úterý 29. dubna hodin Velký sál KDK JARNÍ SENIORSKÉ ODPOLEDNE Zábavné odpoledne s muzikou a doprovodným programem. K tanci a poslechu hraje kapela Meteor. Vstupné: 60 Kč. Předprodej vstupenek od středy v IC Kopřivnice. Čtvrtek 1. května hodin Prostranství před KDK PRVOMÁJOVÉ BALÁBILÉ Pohodové sváteční odpoledne pro všechny. Živá muzika, občerstvení, doprovodný program pro děti i dospělé. Vstup volný. V případě nepříznivého počasí se akce nekoná!

9 NA KVĚTEN PŘIPRAVUJEME: Sobota 3. května neděle 4. května 2014 Všechny prostory KDK BESKYD MODEL KIT SHOW 2014 Mezinárodní výstava modelů spojená s modelářskými soutěžemi. Pořádá Občanské sdružení BESKYD MODEL KIT SHOW. Neděle 4. května hodin Kinosál KDK NEDĚLNÍ POHÁDKA Divadlo plyšového medvídka Bobři od bobří řeky Pátek 9. května hodin KDK MAY DAY 2. ročník alternativní hudební akce. Živé kapely + divadelní představení Divadlo Miloš Ubu aneb málem králem (Kinosál KDK) Plastic People of the Universe (Velký sál KDK) Prouza Už jsme doma rockotéka Vstupné: 150 Kč v předprodeji, 180 Kč na místě. Předprodej probíhá od 3. března v IC Kopřivnice.

10 Sobota 10. května hodin Kinosál KDK PŘÍMÝ PŘENOS METROPOLITNÍ OPERA Gioacchino Rossini Popelka Ve slavném Popelčině příběhu vedle sebe vystoupí dva vynikající rossiniovští pěvci náročnou titulní roli v MET poprvé ztvární mezzosopranistka Joyce DiDonato a jejím vyvoleným princem se stane jeden z nejlepších světových tenoristů Juan Diego Flórez. Za dirigentský pult se postaví šéfdirigent MET Fabio Luisi. Vstupné: 300 Kč, při současné koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 250 Kč Čtvrtek 29. května hodin Velký sál KDK KONCERT 4TET KONCERT VOKÁLNÍHO SESKUPENÍ 4TET III. VERZE PROGRAMU Již 11 let udivuje diváky svými neuvěřitelnými pěveckými, ale i hereckými výkony a nápady VOKÁLNÍ SESKUPENÍ 4TET (Jiří Korn, Jiří Škorpík, Dušan Kollár, David Uličník). Gentlemani v cylindrech opět připravili originální podívanou ve III. verzi programu, která měla premiéru na podzim Vstupné: přízemí 400 Kč, balkon 370 Kč. Předprodej probíhá od 17. března v IC Kopřivnice.

11 PROGRAM KINA PULS NA DUBEN Datum Kč Kč ÚT 1. Koprstar finále ST Poslední vrchol 80 Captain America: ČT 3. Návrat prvního 140/110 Fair Play 100 Avengera (dab) PÁ 4. Captain America: Návrat prvního 140/110 Fair Play 100 Avengera (dab) Datum Kč Kč Kč SO MET: G. Puccini - La bohéme (Bohéma) 300/250 NE 6. Divadlo Tramtárie Pohádka o Heráklovi 50 Captain America: Návrat prvního Avengera (dab) 140/110 Captain America: Návrat prvního Avengera (tit) 140/110 Datum Kč Kč PO Poslední vrchol 80 ÚT FK: Vesmírná Odysea Projekt /70 ST 9. Tento den kino NEHRAJE! Captain America: ČT 10. Vejška 90 Návrat prvního 130/105 Avengera (tit) PÁ 11. Vejška 90 Captain America: Návrat prvního Avengera (tit) 130/105 Datum Kč Kč Kč SO 12. NE 13. Zvonilka a piráti 3D Zvonilka a piráti 3D 155/ /135 Pojedeme k moři Pojedeme k moři Koleje osudu Koleje osudu

12 Datum Kč Kč PO 14. Pojedeme k moři 120 Koleje osudu 100 ÚT FK: Grandhotel Budapešť 100/80 ST 16. Tento den kino NEHRAJE! Datum Kč Kč Kč Captain ČT 17. Justin America: Yves Saint Bieber s Návrat Laurent Believe prvního Avengera 3D (tit) PÁ 18. SO 19. NE 20. Justin Bieber s Believe Velká oříšková loupež Velká oříšková loupež Yves Saint Laurent Vášeň mezi řádky Vášeň mezi řádky Captain America: Návrat prvního Avengera 3D (tit) 300: Vzestup říše 300: Vzestup říše 155/ /135 Datum Kč Kč PO 21. Velikonoce ÚT FK: Philomena 100/80 ST 23. Tento den kino NEHRAJE! ČT 24. Láska, soudruhu! 100 Transcendence 110 PÁ 25. Láska, soudruhu! 100 Transcendence 110 Datum Kč Kč Kč SO 26. Rio 2 125/100 NE 27. Rio 2 125/ MET: W. A. Mozart Cosi fan tutte (Takové jsou všechny) Láska, soudruhu! / Transcendence 110

13 Datum Kč Kč PO Balet: Zimní pohádka 300/250 ÚT PFO: Poválečná kinematografie + film OBČAN KANE 90/70 ST 30. Tento den kino NEHRAJE! Program kina naleznete na nebo také na a také v elektronickém kalendáři akcí na stránkách a turistickém portálu

14 PROGRAM MĚSTSKÉ KNIHOVNY NA DUBEN Čtvrtek 3. dubna úterý 29. dubna 2014 Čítárna knihovny KDK VÝSTAVA: BESKYDSKÉ STUDÁNKY Studánky lidem slouží už po věky každý jistě na svých toulkách krajinou nějaké potkal, osvěžil se u ní a třeba má i nějakou svou oblíbenou. Výstava z výprav po našich krásných horách vám možná neukáže ty nejhezčí z nich, ale každá z vybraných studánek má nějakou svou zvláštnost nebo příběh. Třeba vás inspirujeme k tomu, abyste sami začali po paměti svých studánek pátrat. Vstup volný. Čtvrtek 10. dubna 2014 Akademická posluchárna KDK VŠECHNY VŮNĚ AUSTRÁLIE Voňavou zemí rudých skal i svěží zeleně, rajských pláží a modré oblohy, stromů bez kůry, podivuhodných zvířat a jedinečných lidí vás provede paní Darina Klichová. Vstup volný.

15 12. ročník Akademie třetího věku Letní semestr 2013/2014 Úterý hodin Akademická posluchárna KDK Etiketa jako východisko z krize společnosti Virtuální univerzita třetího věku PhDr. Jan Šolc Garantem přednášek je Provozně ekonomická fakulta ČZU v Praze ve spolupráci s Centrem dalšího vzdělání TU v Liberci. 1. dubna Člověk je bytost hledající smysl života 15. dubna Etická výchova pro naše děti Úterý hodin Akademická posluchárna KDK Psychologie pro život PhDr. Stanislava Podžorná Pět setkání s knihou a se souvislostmi života, které evokuje, aneb pouze přečíst nestačí, protože jeden čin znamená víc než tisíc slov. 8. dubna Žiji vědomě a rád setkání s aktivním podílem účastníků Středa hodin Akademická posluchárna KDK Trénování paměti pro začátečníky i pokročilé Lucie Kazlepková Teorie paměti, základní mnemotechniky, cvičení krátkodobé paměti. 2. dubna 16. dubna 9. dubna 23. dubna Středa hodin Akademická posluchárna KDK Muzejnictví Mgr. Pavel Dvořák Povídání o muzejnictví, o přípravě výstav a péči o exponáty. Přednáškami provází vedoucí Lašského muzea v Kopřivnici. 2. dubna Sbírkotvorná činnost muzea, sběratelství 23. dubna Výstavnictví, muzejní prezentace ww.kulturakoprivnice.cz/knihovna

16 Služby informačního centra města Kopřivnice: nejen turistické informace o Kopřivnici a Lašské bráně Beskyd, prodej propagačních materiálů, předmětů a suvenýrů, pohlednic, map, turistických deníků, vizitek a známek, Kopřivnických novin, parkovacích hodin, přístup k PC s internetem (1 min./1 Kč) a bezplatné připojení pomocí wifi, černobílý i barevný tisk a kopírování až do formátu A3, skenování až do formátu A3, laminování ve formátu A6 a menší, A5, A4, A3, kroužková vazba ve formátu A4, prodej vstupenek na akce kulturního domu, Kina Puls a vybrané kulturní akce v Kopřivnici a okolí, prodej jízdenek Student Agency, RegioJet, Leo Express, předprodej vstupenek sítí TicketPortal, TicketStream, TicketArt, Národní divadlo moravskoslezské v Ostravě, Dům kultury města Ostravy, příjem plakátů pro Plakátovací službu Kopřivnice, příjem objednávek na razítka a jejich součásti značky Colop, příjem informací o akcích k zařazení do kalendáře akcí, stojany s týdeníkem 5+2 dny a měsíčníkem Trubač. Pokladna Kina Puls a kulturního domu Rezervace a prodej vstupenek na kulturní akce a do kina probíhá v informačním centru v přízemí kulturního domu. pondělí pátek: sobota, neděle, svátky: a Ve dny s večerním programem otevřeno až do začátku programu. Kontakt: , , pokladna@kulturakoprivnice.cz Chcete dostávat kulturní přehled elektronicky na svůj ? Napište nám na: info@kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED ŘÍJEN 2012. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED ŘÍJEN 2012. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED ŘÍJEN 2012 www.kulturakoprivnice.cz Čtvrtek 4. 10. od 18.45 hod. Přímý přenos představení Divadla Járy Cimrmana ČESKÉ NEBE Kino Puls Kopřivnice. Vstupné 200 Kč. (Předprodej od 24. září)

Více

KULTURNÍ PŘEHLED DUBEN 2013. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED DUBEN 2013. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED DUBEN 2013 www.kulturakoprivnice.cz Středa 3. 4. úterý 30. 4. Výstava NECHÁME TO TAK? Kulturní dům vestibul. Vstup volný. Výstava Necháme to tak? se ptá po důvodu, proč je tak velké množství

Více

KULTURNÍ PŘEHLED ZÁŘÍ 2012. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED ZÁŘÍ 2012. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED ZÁŘÍ 2012 www.kulturakoprivnice.cz Sobota 1. 9. od 16.00 hod. TANCEM KOLEM SVĚTA aneb tančí celá Kopřivnice před Kulturním domem Kopřivnice, vstup volný Dance session. Rozloučení s prázdninami

Více

Výstava fotografií TOTEMY Indiánské symboly kdy: 3.3.2014 08:00 18.4.2014 16:00 kde: společenská a kulturní místnost

Výstava fotografií TOTEMY Indiánské symboly kdy: 3.3.2014 08:00 18.4.2014 16:00 kde: společenská a kulturní místnost Výstava: Šperky kdy: 3.3.2014 08:00 30.4.2014 16:00 kde: čítárna knihovny adresa: Krále Jana 258, Chotěboř Šperky ze sbírky paní Jany Kovačkové. Výstava je přístupná v otevírací době knihovny. kategorie:

Více

XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka

XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka K U L T U R N Í C E N T R U M Česká Třebová N a b í d k a p o ř a d ů ŘÍJEN 2015 XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka Sobota 3.

Více

Dům kultury Uherský Brod

Dům kultury Uherský Brod Dům kultury Uherský Brod Program na : září 2015 čt 3.9. KALEIDOSKOP JANA REJŽKA Poslechový klubový pořad předního českého kritika a publicisty. Představí hudbu, kterou v běžném rozhlasovém vysílání neuslyšíte.

Více

Výstava: Pavel Křivský Výstava: Vánoce - knihy se sváteční tématikou Výstava kožených obrazů a kabelek

Výstava: Pavel Křivský Výstava: Vánoce - knihy se sváteční tématikou Výstava kožených obrazů a kabelek Výstava: Pavel Křivský datum začátku akce: 14.09.2012 datum ukončení akce: 12.11.2012 čas začátku akce: v otevírací době muzea místo konání: městské muzeum - zámek stručný popis akce: Pavel Křivský, rodák

Více

Newsletter Baletu Národního divadla

Newsletter Baletu Národního divadla f Newsletter Baletu Národního divadla 38 ZÁŘÍ 2014 Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.cz Vážení a milí přátelé Baletu, prvního října

Více

KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC

KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC 2013 www.kulturakoprivnice.cz Sobota 20. 7. od 15.00 hodin Brekekeyáda aneb odpoledne s vodníky Prostranství před kulturním domem. Bez vstupného. Zábavné odpoledne pro děti plné

Více

Týden otevřených dveří v Mateřském klubu při DDM-SVČ Junior Chotěboř datum začátku akce: 28.02.2011 datum ukončení akce: 04.03.2011 stručný popis akce: ukázka kroužků, vstup zdarma PO 9:15-9:30 hod. Hudební

Více

KALENDÁŘ AKCÍ ČERVEN 2015

KALENDÁŘ AKCÍ ČERVEN 2015 KALENDÁŘ AKCÍ ČERVEN 2015 MĚSTSKÉ DIVADLO Mikulášská 21 www.mikskrnov.cz 12. 6. 17:00 ZÁVĚREČNÁ TANEČNÍ SHOW tanečních souborů SVČ Méďa 18. 6. 19:00 MANON LESCAUT divadelní hra o nekonečné lásce maltézského

Více

KULTURNÍ PŘEHLED LISTOPAD 2012. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED LISTOPAD 2012. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED LISTOPAD 2012 www.kulturakoprivnice.cz Čtvrtek 1. 11. pátek 23. 11. Výstava k 20. výročí ADRA Kulturní dům vestibul. Bez vstupného. Putovní výstava mapující 20 let činnosti jedné z nejvýznamnějších

Více

pátek 5. 9. 19.00 velký sál účastníci kurzů vstup na průkazky, ostatní vstup 30 Kč

pátek 5. 9. 19.00 velký sál účastníci kurzů vstup na průkazky, ostatní vstup 30 Kč DŮM KULTURY Nádražní 846 Provozní doba pokladny: PO PÁ: 7:00-11:30 a 12:15-15:30 tel.: 383 809 200, info@dkmilevsko.cz pondělí 1. 9. 15.00 17.00 taneční sál NÁBOR DO TANEČNÍ SKUPINY EFK pondělí 1. 9. 18.45

Více

www.mekuc.cz MEKUC 1/16

www.mekuc.cz MEKUC 1/16 Mělnické kulturní MEKUC 1/16 Úterý 5. 1. 17.00 19.00 hodin hudební sál MKD MALOVÁNÍ MANDAL Symbolické duchovní zahájení roku 2016 pro dospělé i děti školního věku. Workshop s Bc. Janou Heidenreichovou.

Více

KULTURNÍ PŘEHLED KVĚTEN 2014. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED KVĚTEN 2014. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED KVĚTEN 2014 www.kulturakoprivnice.cz Čtvrtek 1. května 2014-14.00 až 18.30 hodin Prostranství před KDK PRVOMÁJOVÉ BALÁBILÉ Pohodové sváteční odpoledne pro celou rodinu Prvomájové odpoledne

Více

Tisková zpráva k 25. ročníku MHF Český Krumlov z 3. prosince 2015. Vážení přátelé,

Tisková zpráva k 25. ročníku MHF Český Krumlov z 3. prosince 2015. Vážení přátelé, Tisková zpráva k 25. ročníku MHF Český Krumlov z 3. prosince 2015 Vážení přátelé, s potěšením Vám oznamujeme, že jsme na našem webu www.festivalkrumlov.cz již zveřejnili stěžejní body programu příštího

Více

KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013

KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013 KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013 LEDEN 1. ledna PŘIVÍTÁNÍ NOVÉHO ROKU 2013 Náměstí Míru, začátek v 17.00 hodin. 15. ledna

Více

NEWSLETTER MĚSTA KRNOVA 21. 3. 2016

NEWSLETTER MĚSTA KRNOVA 21. 3. 2016 NEWSLETTER MĚSTA KRNOVA 21. 3. 2016 UDÁLOSTI A OZNÁMENÍ Druhá etapa průmyslové zóny Po zimní přestávce pokračují práce na výstavbě infrastruktury v druhé etapě průmyslové zóny. Zároveň probíhá také archeologický

Více

ČASOVÝ PRŮVODCE DOPROVODNÝMI AKCEMI BRNĚNSKÁ MUZEJNÍ NOC 2008

ČASOVÝ PRŮVODCE DOPROVODNÝMI AKCEMI BRNĚNSKÁ MUZEJNÍ NOC 2008 ČASOVÝ PRŮVODCE DOPROVODNÝMI AKCEMI BRNĚNSKÁ MUZEJNÍ NOC 2008 Moravská galerie v Brně 18.00 00.30 h (poslední vstup ve 24.00 h) Muzeum města Brna 18.00 00.30 h (kasematy, expozice a Východní křídlo končí

Více

Přehled akcí na Novoměstsku, Bystřicku a Žďársku v Z Á Ř Í 2 0 1 5

Přehled akcí na Novoměstsku, Bystřicku a Žďársku v Z Á Ř Í 2 0 1 5 Přehled akcí na Novoměstsku, Bystřicku a Žďársku v Z Á Ř Í 2 0 1 5 Datum Hodina Název akce Místo konání známka 1.9. 20:00 Kino: Schmitke Komedie. Vstupné na místě 50 Kč. 3.9. 16:00 Žít v krajině Sdružení

Více

Luboš Drtina: Kreslit do knih se doporučuje! Bolívie a Peru - pouští a pralesem 130 let Městského muzeu v Chotěboři a výstava fotografií AFUK

Luboš Drtina: Kreslit do knih se doporučuje! Bolívie a Peru - pouští a pralesem 130 let Městského muzeu v Chotěboři a výstava fotografií AFUK Luboš Drtina: Kreslit do knih se doporučuje! datum začátku akce: 31.07.2015 datum ukončení akce: 18.09.2015 čas začátku akce: 19.00 místo konání : Knihovna Ignáta Herrmanna - podkroví stručný popis akce:

Více

20. a 21. května státní zámek Frýdlant: Zpřístupnění hradní věže. PŘELOŽENO NA 20. A 21.6.www.zamek frydlant.cz

20. a 21. května státní zámek Frýdlant: Zpřístupnění hradní věže. PŘELOŽENO NA 20. A 21.6.www.zamek frydlant.cz Pozvání na hrady a zámky v květnu zámek Náchod snižuje na státní zámek vstupné, správa hradu a zámku Frýdlant se omlouvá za změnu již zveřejněných termínů speciálních prohlídek knihovny a věže Sychrov,

Více

BŘEZEN 2010. ČT 11 a PÁ 12I3, Besední dům I 19:30 Jeunesses musicales I 3. ab. koncert

BŘEZEN 2010. ČT 11 a PÁ 12I3, Besední dům I 19:30 Jeunesses musicales I 3. ab. koncert NABÍDKA KONCERTŮ březen až květen 2010 BŘEZEN 2010 ČT 11 a PÁ 12I3, Besední dům I 19:30 Jeunesses musicales I 3. ab. koncert Ginastera Impresiones de la Puna pro flétnu a smyčcové kvarteto Dvořák Smyčcový

Více

GWYN ASHTON (GB) PETRA BÖRNEROVÁ TRIO (HU, SK, CZ)

GWYN ASHTON (GB) PETRA BÖRNEROVÁ TRIO (HU, SK, CZ) DŮM KULTURY ŠUMPERK, s. r. o. Fialova 3, 787 01 Šumperk, tel: 583 214276, tel./fax: 583 214287 tel.č. předprodeje vstupenek: 583 214279 /od 14 do 18 h/ e-mail: dksumperk@dksumperk.cz, www.dksumperk.cz,

Více

KULTURNÍ PŘEHLED BŘEZEN 2014. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED BŘEZEN 2014. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED BŘEZEN 2014 www.kulturakoprivnice.cz Sobota 1. března 2014-17.45 hodin Kinosál KDK PŘÍMÝ PŘENOS METROPOLITNÍ OPERA Alexander P. Borodin Kníže Igor Borodinovo historické epické dílo, v

Více

PROGRAM. hudba výstava film sympozium. w w w.smetanovskedny.cz

PROGRAM. hudba výstava film sympozium. w w w.smetanovskedny.cz PROGRAM hudba výstava film sympozium w w w.smetanovskedny.cz HUDBA neděle 5. února 19:00 Měšťanská beseda Gala večer Slavné Scény z oper Bedřicha Smetany a zdeňka FiBicha účinkují: Michaela Kapustová (mezzosoprán);

Více

Kalendář KULTURNÍCH a SPORTOVNÍCH akcí

Kalendář KULTURNÍCH a SPORTOVNÍCH akcí Kalendář KULTURNÍCH a SPORTOVNÍCH akcí 2016 ÚNOR 1. 29. 2 Krása zvířat výstava Michaely Burdové, Romantická krajina ve fotografii výstava Jiřího Valíčka a Jany Černoškové, 16. 2. Zahájení jarních kurzů

Více

Společenské centrum Trutnovska pro kulturu a volný čas. informační měsíčník kulturních událostí. číslo10 2011. Říjen

Společenské centrum Trutnovska pro kulturu a volný čas. informační měsíčník kulturních událostí. číslo10 2011. Říjen Společenské centrum Trutnovska pro kulturu a volný čas informační měsíčník kulturních událostí číslo10 2011 Říjen Editorial Milí čtenáři newsletteru, naše Uffo získalo minulý týden spolu s dalšími čtyřmi

Více

datum název akce pořadatel místo konání poznámka leden 28.1. Abonentní koncert - Eva Urbanová MěKS 19:00 hod., Frenštát p.r. velký sál Domu kultury

datum název akce pořadatel místo konání poznámka leden 28.1. Abonentní koncert - Eva Urbanová MěKS 19:00 hod., Frenštát p.r. velký sál Domu kultury Akce 2016 datum název akce pořadatel místo konání poznámka leden 28.1. Abonentní koncert - Eva Urbanová MěKS 19:00 hod., Frenštát p.r. velký sál Domu kultury změna vyhrazena 29.1. POLOLETÍ V MUZEU Muzeum

Více

CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY

CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY uvádí pod záštitou Oldřicha Bubeníčka, hejtmana Ústeckého kraje, statutárního města Chomutova, za přispění Ústeckého kraje a ve spolupráci se společností KULTURA A SPORT CHOMUTOV s. r. o. CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ

Více

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- KULTURNÍ A SPOLEČENSKÁ NABÍDKA ŘÍJEN 2012 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- DNY SENIORŮ V JESENÍKU OD 2. DO 7.

Více

Agentura CRONY Vás zve na

Agentura CRONY Vás zve na Město Krupka Přehled kulturních a společenských akcí Kontakt: Městský úřad Krupka Tel.: 417 861 253; E-mail.: info@mukrupka.cz; www.krupka-mesto.cz... PLES STRAŠIDEL Název akce : Místo konání : restaurace

Více

LEDEN ÚNOR 23. 28. 24. 27. VALAŠSKÝ BÁL 19.00 h Společenský dům Tradiční bál, jehož pořadatelem je soubor Radhošť. www.radhost.cz

LEDEN ÚNOR 23. 28. 24. 27. VALAŠSKÝ BÁL 19.00 h Společenský dům Tradiční bál, jehož pořadatelem je soubor Radhošť. www.radhost.cz LEDEN 23. VALAŠSKÝ BÁL 19.00 h Společenský dům Tradiční bál, jehož pořadatelem je soubor Radhošť. www.radhost.cz 28. TOULKY ČESKOU MINULOSTÍ 17.30 h Městská knihovna Beseda s tvůrci legendárního pořadu

Více

Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum pondělí pátek: 10:00 18:00 sobota: 9:00 12:00 (Informační centrum + půjčovna 2.

Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum pondělí pátek: 10:00 18:00 sobota: 9:00 12:00 (Informační centrum + půjčovna 2. únor 2/2009 Masarykova veřejná knihovna Vsetín Dolní náměstí 1356, 755 01 Vsetín tel.: 571 412 143, mobil: 720 449 454 web: http://www.mvk.cz, e-mail: mvk@vs.inext.cz Informační centrum Dolní náměstí 1356,

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.12.2013

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.12.2013 Odbor školství a kultury V Písku dne: 04.12.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.12.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Informace o specifikaci kulturních činností objednaných dle Přílohy č. 1 Smlouvy

Více

KULTURNÍ AKCE - KVĚTEN 2016

KULTURNÍ AKCE - KVĚTEN 2016 KULTURNÍ AKCE - KVĚTEN 2016 KINO 1. neděle 17.00 Kniha džunglí 3D Dobrodružný film USA, P 3. úterý 19.00 Spotlight Životopisný film USA s čes. titulky, 12-N 4. středa 19.00 Jak se zbavit nevěsty ČR komedie,

Více

akce 2015 Program akcí města www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz

akce 2015 Program akcí města www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz akce 2015 Program akcí města ChomutovA www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz leden únor březen duben LEDEN 3.1. 17.00 TŘÍKRÁLOVÝ KONCERT HAPPY SMILE Rytířský sál radnice, happy-smile.wz.cz 4.1. 11.00

Více

KULTURA SPORT 2015. Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015.

KULTURA SPORT 2015. Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015. KULTURA SPORT 2015 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015. VYDALO MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO KLATOVY LEDEN - ÚNOR 1. ledna PŘIVÍTÁNÍ NOVÉHO ROKU 2015

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 30. 4. 2014 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších: Irena JIRÁSKOVÁ, Pavel VYSLYŠEL, Květa PŘIBYLOVÁ, Slavomíra FEJKLOVÁ, Zdeněk

Více

Akce v Sušici a okolí leden 2015

Akce v Sušici a okolí leden 2015 hrad Kašperk 3.1. 4.1. 8.1. 8.1. 9.1. 9.1. 10.1. Akce v Sušici a okolí leden 2015, kostel sv. Václava, od 9:00 hodin Vánoce 2014 ve farnosti Slavnost Matky Boží, Panny Marie mše sv. s rodinami Hrad Kašperk,

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně BŘEZEN 2014 Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Sbor dobrovolných

Více

KULTURNÍ PŘEHLED LEDEN 2013. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED LEDEN 2013. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED LEDEN 2013 www.kulturakoprivnice.cz Pátek 4. 1. od 19.00 hodin Novoroční koncert Městského dechového orchestru Kopřivnice Kulturní dům velký sál. Vstupné 50 Kč. Novoroční koncert místního

Více

Filharmonie HK hostovala v Obecním domě. 27.2.2016 na plese Spolku českých právníků VŠEHRD

Filharmonie HK hostovala v Obecním domě. 27.2.2016 na plese Spolku českých právníků VŠEHRD Vítejte ve Filharmonii Hradec Králové Žurnál č. 8 / 2016 Filharmonie HK hostovala v Obecním domě 27.2.2016 na plese Spolku českých právníků VŠEHRD Příští program 10.3.2016 čtvrtek 19:30 hod., Bílá řada

Více

Přehled akcí na Novoměstsku, Bystřicku a Žďársku v Ú N O R U 2 0 1 6

Přehled akcí na Novoměstsku, Bystřicku a Žďársku v Ú N O R U 2 0 1 6 Přehled akcí na Novoměstsku, Bystřicku a Žďársku v Ú N O R U 2 0 1 6 Datum Hodina Název akce Místo konání Poznámka Út 26.1. - Ne 3.4. Po 1.2. denně mimo PO 9:00 12:00, 12:30 Flamberg Černá hodinka trocha

Více

Mateřský klub Chotěboř. Beseda: Karel Havlíček Borovský. Taneční pro manželské a přátelské páry - začátečníci. Odpolední pohádkové čtení

Mateřský klub Chotěboř. Beseda: Karel Havlíček Borovský. Taneční pro manželské a přátelské páry - začátečníci. Odpolední pohádkové čtení Mateřský klub Chotěboř datum začátku akce: 01.11.2011 datum ukončení akce: 30.11.2011 Mateřský klub v učebně č. 4 ve druhém patře. Informace o cenách na jednotlivé kroužky na tel. č. 569 626 638, možnost

Více

1 29 SDRUŽENÍ ČLENŮ A PŘÁTEL FOLKLORNÍHO SOUBORU Spolek 68334320 JACKOVÉ 2 166 Občanské sdružení Bílá holubice Spolek 27045617

1 29 SDRUŽENÍ ČLENŮ A PŘÁTEL FOLKLORNÍHO SOUBORU Spolek 68334320 JACKOVÉ 2 166 Občanské sdružení Bílá holubice Spolek 27045617 Strana 1 Poskytnutí účelových neinvestičních dotací z rozpočtu Moravskoslezského kraje náhradním projektům v rámci "Pro Poř.číslo Poř.číslo dle žádosti Název žadatele Adresa žadatele (v příp. fyz. os.

Více

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU Mekuc 11/2015 Úterý 3. listopadu v 15.30 hodin hudební sál MKD PŘÍVORANKA Středa 4. listopadu v 17.00 hodin hudební sál MKD JAZZ WORLD PHOTO 2015 Zahájení výstavy fotografií a Jazzového listopadu v MEKUC.

Více

program činohra opera balet laterna magika Březen Prosinec 2016 Změna programu vyhrazena

program činohra opera balet laterna magika Březen Prosinec 2016 Změna programu vyhrazena činohra opera balet program Březen Prosinec 2016 Změna programu vyhrazena Předplatné ČFND, EX1, EX2, SV, OP, ČP, BP, ROD1 8, R, NDS1, NDS2, SE1 5, ON, OV, OH, OO, B1, B2, Č1 4, ČS1, ČS2, MNS1, MNS2, VŘ,

Více

PROGRAM BŘEZEN 2010 KULTURNÍ A SPOLEČENSKÁ NABÍDKA V JESENÍKU

PROGRAM BŘEZEN 2010 KULTURNÍ A SPOLEČENSKÁ NABÍDKA V JESENÍKU KULTURNÍ A SPOLEČENSKÁ NABÍDKA V JESENÍKU PROGRAM BŘEZEN 2010 Úterý 2. března ve 13 hodin...kaple SOUTĚŽ V KOMORNÍ HŘE SMYČCOVÝCH NÁSTROJŮ Okresní kolo soutěže MŠMT ČR. Pátek 5. března v 17 hodin...kaple

Více

ZÁŘÍ NA FRÝDLANTSKU. KDY KDE AKCE POŘÁDÁ 1.9. 30.9. MCDO Hejnice Lomová Dagmar Obrazy + fotografie MCDO Hejnice 1.9. 30.9.

ZÁŘÍ NA FRÝDLANTSKU. KDY KDE AKCE POŘÁDÁ 1.9. 30.9. MCDO Hejnice Lomová Dagmar Obrazy + fotografie MCDO Hejnice 1.9. 30.9. ZÁŘÍ NA FRÝDLANTSKU KDY KDE AKCE POŘÁDÁ 1.9. 30.9. MCDO Hejnice Lomová Dagmar Obrazy + fotografie MCDO Hejnice 1.9. 30.9. výstavní síň frýdlantské Miloš Smolný Blízkost výstava fotografií, vernisáž 1.9.

Více

ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2016

ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2016 ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2016 Mariánské Lázně 13. 15. května 2016 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

STAVÍME, BYDLÍME 2012 1. - 2. 9 2012 IX.

STAVÍME, BYDLÍME 2012 1. - 2. 9 2012 IX. DŮM KULTURY ŠUMPERK, s. r. o. Fialova 3, 787 01 Šumperk, tel: 583 214276, tel./fax: 583 214287 tel.č. předprodeje vstupenek: 583 214279 /od 14 do 18 h/ e-mail: dksumperk@dksumperk.cz, www.dksumperk.cz,

Více

Mgr. Aleš Březina: Mezi skladbami Bohuslava Martinů,

Mgr. Aleš Březina: Mezi skladbami Bohuslava Martinů, Univerzita Palackého v Olomouci Systémové aspekty v rozvoji lidských zdrojů a jejich flexibility jako podpora interdisciplinárního výzkumu vybraných oblastí hudební kultury PEDAGOGICKÁ FAKULTA UNIVERZITY

Více

www.kulturakoprivnice.cz

www.kulturakoprivnice.cz www.kulturakoprivnice.cz Sobota 2. dubna 2016 18.45 hodin Kinosál KDK PŘÍMÝ PŘENOS METROPOLITNÍ OPERA G. Puccini Madama Butterfly Úchvatná inscenace Anthonyho Minghelly diváky okouzluje již od své premiéry

Více

leden 2015 ChomutovA Program akcí města www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz

leden 2015 ChomutovA Program akcí města www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz leden 2015 Program akcí města ChomutovA www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz výstavy VÝSTAVY 1. 31.1. Po Ne 9.00 16.00 EVROPOU Z JIHU NA SEVER výstava fotografií Martina a Ondry Pelánkových. PZOO, tel.:

Více

1. září Klatovské náměstí Kino Šumava. 2. září Kino Šumava

1. září Klatovské náměstí Kino Šumava. 2. září Kino Šumava 1. září LETNÍ MUZICÍROVÁNÍ HORALKA,od 18.00 Filmový klub: SINGLE MAN 20.00 USA, titulky, od 12 let, 101 minut, Kč. 60,-Vizuálně vytříbené drama o osamělosti a boji s vnitřními démony s Colinem Firthem

Více

Informační centrum pro mládež Prachatice

Informační centrum pro mládež Prachatice Na tvorbě se podílejí praktikanti, dobrovolníci a další pracovníci našeho íčka. Pokaždé zde naleznete koutek tvoření nebo nápadů, něco o akcích v našem městě, pozvánky na kulturu a třeba nás pak navštívíte

Více

Kalendář akcí: ÚNOR 2014

Kalendář akcí: ÚNOR 2014 Kalendář akcí: ÚNOR 2014 Výstava: Grogovky kdy: 2.1.2014 08:00 28.2.2014 16:00 kde: městská knihovna V lednu a v únoru je pro Vás připravena nová výstava s názvem Grogovky. Těšit se můžete na lidové dekory

Více

ZÁŘÍ 2015 CHOMUTOVA. Program akcí města. www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz

ZÁŘÍ 2015 CHOMUTOVA. Program akcí města. www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz ZÁŘÍ 2015 Program akcí města CHOMUTOVA www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz výstavy VÝSTAVY 1. 9.- 30.9. PO PÁ 9.00 18.00, SO 9.00 12.00 MEZI SVĚTY OČIMA GENERACÍ SKKS výstavní síň knihovny, SKKS 474

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně BŘEZEN 2016 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městská knihovna

Více

P R O S I N E C 2007

P R O S I N E C 2007 P R O S I N E C 2007 Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online rezervace vstupenek

Více

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 18.30 a 21.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 18.30 a 21.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Č E R V E N E C 2014 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 18.30 a 21.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc.

Více

Stavební úpravy ( otevírání arkád ) v atriovém dvoře muzea - býv. piaristické koleje.

Stavební úpravy ( otevírání arkád ) v atriovém dvoře muzea - býv. piaristické koleje. ZPRAVODAJ Č. 6/2014 Vážení přátelé slánského muzea, věříme, že si vyberete z naší červnové programové nabídky. Zahájíme další uměleckou výstavu, představíme novou expozici v Národopisném muzeu ve Třebízi

Více

http://www.slavnosti.slansko.cz/ http://www.cz-museums.cz/web/festival_muzejnich_noci/titulni

http://www.slavnosti.slansko.cz/ http://www.cz-museums.cz/web/festival_muzejnich_noci/titulni Zpravodaj č. 5/ 2013 Vážení přátelé slánského muzea, máj bude pro návštěvníky muzea jedním z nejbohatších měsíců. Zahájíme hned tři výstavy, připojíme se k městským slavnostem a pozveme Vás také do Třebíze.

Více

www.mekuc.cz PROGRAM ÚNOR 2016 Středa 3. února v 19.30 hodin hudební sál MKD REVIVAL SWING BAND PRAHA

www.mekuc.cz PROGRAM ÚNOR 2016 Středa 3. února v 19.30 hodin hudební sál MKD REVIVAL SWING BAND PRAHA Mělnické kulturní PROGRAM ÚNOR 2016 Středa 3. února v 19.30 hodin hudební sál MKD REVIVAL SWING BAND PRAHA Skladby tradičního jazzu, evergreenové melodie D. Ellingtona, C. Basieho, L. Armstronga, G. Gershwina

Více

PROHLÍDKY VRCHLABSKÝCH PAMÁTEK S PRŮVODCEM

PROHLÍDKY VRCHLABSKÝCH PAMÁTEK S PRŮVODCEM PROHLÍDKY VRCHLABSKÝCH PAMÁTEK S PRŮVODCEM Navštivte nejzajímavější a běžně uzavřené památky města Vrchlabí. Vystupte na věž kostela sv. Vavřince, prohlédněte si interiér klášterního kostela, zámku a Morzinské

Více

PŘELET NAD KUKAČČÍM HNÍZDEM

PŘELET NAD KUKAČČÍM HNÍZDEM ČERVEN 2013 Městské divadlo v Mostě VELKÁ SCÉNA 4.června úterý volné 19.00 hodin TŘI V TOM Jaroslav Vostrý Jsme tři, jsme v tom! Co teď?! Hra, která pro svou ztřeštěnost a vtipnost stále patří k nejoblíbenějším

Více

KALENDÁŘ AKCÍ 2016 v JANSKÝCH LÁZNÍCH

KALENDÁŘ AKCÍ 2016 v JANSKÝCH LÁZNÍCH KALENDÁŘ AKCÍ 2016 v JANSKÝCH LÁZNÍCH Velikonoční dělánky 19. 3. 2016 Janské Lázně, Obchodní akademie Olgy Havlové Veselá a voňavá akce plná jarního a velikonočního tvoření je určena dětem všech věkových

Více

MATEŘSKÉ CENTRUM BÍTEŠÁČEK

MATEŘSKÉ CENTRUM BÍTEŠÁČEK ZVEME VÁS Každé úterý v měsíci od 9.00 do 11.00 hodin MATEŘSKÉ CENTRUM BÍTEŠÁČEK Každý čtvrtek od 9.00 do 10.00 hodin CVIČENÍ S KAŠPÁRKEM Každou středu od 9.00 do 10.00 hodin MASÁŽE PRO MIMINKA Každou

Více

Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014

Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014 TISKOVÁ ZPRÁVA 28. dubna 2014 Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014 Fenomén muzejních nocí patří ve velkých evropských metropolích již řadu let ke stálým

Více

Jiří Kolář Jiří Untermüller

Jiří Kolář Jiří Untermüller ŘÍJEN 2006 - BROUMOV Cestopisná přednáška v rámci Memoriálu Pepy Šály: pátek 13. října 2006 od 18,00 hod manželé Sztulovi: S MALÝM SYNKEM NA KOLE NA NORDKAPP Všichni jim říkají Sztulíci, obyčejná česká

Více

Ilona Csáková Mejdan band

Ilona Csáková Mejdan band - Zl M I 4. února 2012 ve 20.00 hodin ŽĎÁR AD SÁZAVOU Příspěvková organizace DŮM KULTURY Žďár nad Sázavou Ilona Csáková Mejdan band ~~~ F~RM~ ~Patr'-../"""'o~ M'l!ii!iJ!.lIfih!li! lfim *-If"'... _lib.

Více

ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 6/2012

ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 6/2012 ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 6/2012 Informační centrum pro mládež Prachatice Vítejte na stránkách časopisu ICM Prachatice, na kterém se podílejí praktikanti, dobrovolníci a další pracovníci našeho íčka. Naleznete

Více

Zpravodaj 4. velikonoční výstavka. Městyse Knínice u Boskovic 2008

Zpravodaj 4. velikonoční výstavka. Městyse Knínice u Boskovic 2008 Zpravodaj 4 Městyse Knínice u Boskovic 2008 velikonoční výstavka V neděli 23. března 2008 mohli naši spoluobčané shlédnout velikonoční výstavku, na které se podílelo 12 vystavovatelů. K vidění byly perníkové

Více

Kulturní přehled KINO

Kulturní přehled KINO ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE Na tvorbě se podílejí praktikanti, dobrovolníci a další pracovníci našeho íčka. Pokaždé zde naleznete koutek tvoření nebo nápadů, něco o akcích v našem městě, pozvánky na kulturu

Více

Metamorfózy politiky. Pražské pomníky 19. století. Tisková zpráva

Metamorfózy politiky. Pražské pomníky 19. století. Tisková zpráva Metamorfózy politiky. Pražské pomníky 19. století Tisková zpráva V rámci volné řady výstavních projektů v Clam-Gallasově paláci, věnovaných kulturní historii Prahy, se pořadatelé Archiv hl. m. Prahy a

Více

http://www.youtube.com/watch?v=skq5pkfw7t4

http://www.youtube.com/watch?v=skq5pkfw7t4 http://www.youtube.com/watch?v=skq5pkfw7t4 Vyšehradský hřbitov je jednou z dominantních součástí Národní kulturní památky Vyšehrad. Je zde mimořádné soustředění hrobů význačných osobností, jež se ve své

Více

Tomáš Dianiška v inscenaci 1000 věcí, co mě serou aneb tvoje bába je komedie LEDEN/ÚNOR. www.divadlopodpalmovkou.cz

Tomáš Dianiška v inscenaci 1000 věcí, co mě serou aneb tvoje bába je komedie LEDEN/ÚNOR. www.divadlopodpalmovkou.cz Tomáš Dianiška v inscenaci 1000 věcí, co mě serou aneb tvoje bába je komedie LEDEN/ÚNOR www.divadlopodpalmovkou.cz PETER QUILTER CELEBRITY Quilterova komedie Celebrity rozkrývá dráždivý svět lidí vystavených

Více

program činohra opera balet laterna magika Červen 2016 Březen 2017 Změna programu vyhrazena

program činohra opera balet laterna magika Červen 2016 Březen 2017 Změna programu vyhrazena činohra opera balet program Červen 2016 Březen 2017 Změna programu vyhrazena Předplatné ČFND, EX1, EX2, SV, OP, ČP, BP, ROD1 8, R, NDS1, NDS2, SE1 5, ON, OV, OH, OO, B1, B2, Č1 4, ČS1, ČS2, MNS1, MNS2,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 6. 2. 2013 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších: Irena JIRÁSKOVÁ, Alžběta ZAHRÁDKOVÁ, Petr ČERNÝ, Květa PŘIBYLOVÁ, Slavomíra FEJKLOVÁ,

Více

Plánované projekty Národního divadla k Roku české hudby 2014

Plánované projekty Národního divadla k Roku české hudby 2014 Plánované projekty Národního divadla k Roku české hudby 2014 BALET NÁRODNÍHO DIVADLA Nová inscenace k Roku české hudby ČESKÁ BALETNÍ SYMFONIE II Premiéra České baletní symfonie II bude uvedena u příležitosti

Více

Akce naváže na úspěšný loňský ročník zaměřený především na mladé kapely, které chtěly vykřičet světu své postoje.

Akce naváže na úspěšný loňský ročník zaměřený především na mladé kapely, které chtěly vykřičet světu své postoje. MAY DAY 2014 tisková zpráva V Kopřivnici dne 24. března 2014 V pátek 9. května 2014 od 19.00 hodin bude pro návštěvníky kulturního domu v Kopřivnici připraven již druhý ročník komponovaného večera MAY

Více

Hana Seidlová a Renata Drössler v inscenaci Edith a Marlene BŘEZEN 2014. www.divadlopodpalmovkou.cz

Hana Seidlová a Renata Drössler v inscenaci Edith a Marlene BŘEZEN 2014. www.divadlopodpalmovkou.cz Hana Seidlová a Renata Drössler v inscenaci Edith a Marle BŘEZEN 2014 www.divadlopodpalmovkou.cz zveme vás Můj romantický příběh 2. a 28. února, 13. března 2014, Představení 28. února proběh za přítomnosti

Více

Vy_32_INOVACE_05 Jaroslav Ježek Bugatti step _ 39

Vy_32_INOVACE_05 Jaroslav Ježek Bugatti step _ 39 Vy_32_INOVACE_05 Jaroslav Ježek Bugatti step _ 39 Autor: Jindřiška Čalová Škola : Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu : Zkvalitnění ITC ve slušovské škole Číslo

Více

Tisková zpráva ze dne 22. 8. 2014

Tisková zpráva ze dne 22. 8. 2014 Tisková zpráva ze dne 22. 8. 2014 Vynikající souhra Tria Martinů v Maškarním sále Poslední festivalový víkend 23. ročníku MHF Český Krumlov začal ve středu 13. srpna koncertem Tria Martinů v zámeckém Maškarním

Více

L I S T O P A D 2010

L I S T O P A D 2010 L I S T O P A D 2010 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Předprodej probíhá na všechna představení na celý

Více

Základní umělecká škola Otrokovice VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti základní umělecké školy

Základní umělecká škola Otrokovice VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti základní umělecké školy Základní umělecká škola Otrokovice VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti základní umělecké školy Školní rok 2010/2011 Základní údaje o škole Název školy: Sídlo: Místa poskytování vzdělávání. Základní umělecká škola

Více

Univerzita třetího věku

Univerzita třetího věku JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ Divadelní fakulta Univerzita třetího věku Kurzy celoživotního vzdělávání pro seniory Nabídka třídílného cyklu přednášek JAK VZNIKÁ DIVADLO Kurz č. 1: Jak vzniká

Více

VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ VOLBA PREZIDENTA ČR V OBCI BOROVÁ 1.KOLO 11.1. a 12.1. 2013 a 2. KOLO 25.1. a 26.1.2013

VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ VOLBA PREZIDENTA ČR V OBCI BOROVÁ 1.KOLO 11.1. a 12.1. 2013 a 2. KOLO 25.1. a 26.1.2013 * 6. ROČNÍK * ČÍSLO * VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ VOLBA PREZIDENTA ČR V OBCI BOROVÁ.KOLO.. a.. a. KOLO.. a 6.. Z jednání rady obce ve dnech.., 9.., 9.. a.. - RO vzala na vědomí rozbor pitné vody z obecního vodovodu

Více

Výše požadované dotace. Celkové náklady akce. v Kč v Kč v Kč. září - říjen 2007 31 500 22 500 15 000 září - říjen 2007 honoráře, autorská práva filmu

Výše požadované dotace. Celkové náklady akce. v Kč v Kč v Kč. září - říjen 2007 31 500 22 500 15 000 září - říjen 2007 honoráře, autorská práva filmu Žádosti o poskytnutí dotace z kulturního fondu - 3. kolo roku na akce zahájené v období od 1. října do 31. března (příjem žádostí do 31. srpna do 14:00 hodin) Č. Žadatel Název akce Termín akce 1 2 3 4

Více

Tvořivé dílny - Zvířátka ze safari Kulturní centrum

Tvořivé dílny - Zvířátka ze safari Kulturní centrum KALENDÁŘ AKCÍ 2016 datum den hodina Název akce Pořadatel Místo konání LEDEN 12.1. ÚT Tvořivé dílny - Zvířátka ze safari 14.1. ČT Imunitní systém a záření 14. 1. ČT Frýdlantské hovory s Tonym Gomesem Město

Více

www.kulturakoprivnice.cz

www.kulturakoprivnice.cz www.kulturakoprivnice.cz Čtvrtek 4. února 2016 19.00 hodin Velký sál KDK DIVADLO JÁRY CIMRMANA Afrika aneb Češi mezi lidožravci VYPRODÁNO! Sobota 13. února 2016 19.30 hodin prostory KDK RODIČOVSKÝ BÁL

Více

KVĚTEN 2013. MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO Mlýnská 152, tel.: 549 410 082, sekretariat@kulturatisnov.cz, www.mekstisnov.cz

KVĚTEN 2013. MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO Mlýnská 152, tel.: 549 410 082, sekretariat@kulturatisnov.cz, www.mekstisnov.cz KVĚTEN 2013 MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO Mlýnská 152, tel.: 549 410 082, sekretariat@kulturatisnov.cz, www.mekstisnov.cz Recorder4mation - Všechny barvy zobcové flétny "Od Byrda k Mautemu" 9. května v 18:30,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy za školní rok 2014 / 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy za školní rok 2014 / 2015 Základní umělecká škola Jana Nepomuka Filcíka, Chrast VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy za školní rok 2014 / 2015 1. Základní údaje o škole Název školy Základní umělecká škola Jana Nepomuka Filcíka, Chrast

Více

Kalendář akcí leden 2018

Kalendář akcí leden 2018 Kalendář akcí leden 2018 Pod hladinou šupina datum začátku akce: 1.12. 2017 datum ukončení akce: 7.1. 2018 čas začátku akce: 9:00 místo konání: Městské muzeum popis akce: Vánoční výstava kapříků vyrobených

Více

1 ZNIČENÉ ŽIDOVSKÉ PAMÁTKY SEVERNÍCH ČECH 1938 1989 4 VEČER S ANDERSENEM MERKUR 1974 A 2014 DRŽ MĚ PEVNĚ, LETEM SVĚTEM NA VOZÍKU A JEŠTĚ TROCHU SWINGU

1 ZNIČENÉ ŽIDOVSKÉ PAMÁTKY SEVERNÍCH ČECH 1938 1989 4 VEČER S ANDERSENEM MERKUR 1974 A 2014 DRŽ MĚ PEVNĚ, LETEM SVĚTEM NA VOZÍKU A JEŠTĚ TROCHU SWINGU ÚT 1 ZNIČENÉ ŽIDOVSKÉ PAMÁTKY SEVERNÍCH ČECH 1938 1989 Kostel sv. Anny, 17 hodin vernisáž výstavy (viz na zadní strana Kalendáře), přednáška historičky Blanky Rozkošné, www.jablonec.com MERKUR 1974 A 2014

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ÚNOR 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz DÍLNA INSPIRACE

Více

Nutnost tohoto tématu také podtrhuje vizuál sezóny úderná fotografie s agitačním ukazováčkem, jehož autorem je ostravský výtvarník Jiří Šigut.

Nutnost tohoto tématu také podtrhuje vizuál sezóny úderná fotografie s agitačním ukazováčkem, jehož autorem je ostravský výtvarník Jiří Šigut. TISKOVÁ ZPRÁVA DIVADLO JE V CENTRU!!! V Ostravě 10. 3. 2016 Národní divadlo moravskoslezské představilo seznam premiér příští divadelní sezóny těšit se diváci mohou na Havelku, Jařaba, Kyliána a 4x Lloyda

Více

Mladá vína 7. 11. 2009 v kavárně a Anglickém klubu penzionu Jaroňkova pekárna na Štramberském náměstí

Mladá vína 7. 11. 2009 v kavárně a Anglickém klubu penzionu Jaroňkova pekárna na Štramberském náměstí Více informací k akcím podává Infocentrum Relax v podhůří Beskyd Náměstí 40, Štramberk Tel./fax 556 801 935 infocentrum@relaxvpodhuri.cz nebo sl. Simona Grznárová, produkční (tel. 602 206 936) Relax v

Více