íslo 1, roník 17, leden 2011

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "íslo 1, roník 17, leden 2011"

Transkript

1 Vydává Obec Maletín, Maletín. 21, Zábeh, IO: , vydáno dne ev. íslo MK R: E íslo 1, roník 17, leden 2011 Z usnesení zastupitelstva obce ze dne Zastupitelstvo schválilo: 1. Program zasedání ze dne Zápis a usnesení ze dne Rozpotové opatení. 10/ Výhradní smlouvu o zprostedkování s LIVYNE s. r. o. Zábeh, Skalika 1763/52, I: Nákup pozemk p.. 213/2, stav. pozemek. 83 a p v k. ú. Starý Maletín, cena byla schválena 50,- K/m 2, úhrada bude provedena jednorázov 6. Zámr prodeje pozemku p k. ú. Starý Maletín 7. Zámr prodeje pozemku p.. 197/8 k. ú. Javoí u Maletína 8. Pepis pozemku p k. ú. Starý Maletín zpt na eskou republiku s právem hospodait pro Lesy R s. p. formou souhlasného prohlášení 9. Projednání pronájmu vodní plochy 2187/2 k. ú. Starý Maletín bude na poadu jednání v dubnu 2011 (viz bod 8 zápisu) 10. Zprávu o provedené inventarizaci majetku obce k datu Podání žádosti z programu Obnova staveb drobné architektury místního významu v Olomouckém kraji kíž v sadu 12. Podání žádosti na MMR na dotaci dtské híšt 13. Projekt bude obsahovat herní prvky vetn montáže a vybudování dopadových ploch, cena díla je cca 800 tis. K vetn DPH 14. Odmnu ve výši 2.000,- za zpracování žádosti na dotace dtského hišt, v pípad piznání dotace další ást ve výši 1.000,- 15. Plán innosti kontrolního výboru na rok P. Nagyvathyovou na schvalování zápis v obecní kronice Zastupitelstvo vzalo na vdomí: 1. Rozpotové opatení. 9/ Žádost chata ve Starém Maletín nad pehradou 3. Dohodu o spolupráci s firmou EKOZIS Zábeh 4. Informaci o podaných žádostech obce na dotace 5. Schzku zastupitel k projednání návrhu rozpotu obce na rok Nabídku na koupi hasiského auta Zastupitelstvo uložilo: 1. Pedsedovi FV vypracovat plán innosti na rok 2011 do píštího zasedání 2. Dle bodu 1) zápisu ze dne

2 Pozvánka na píští zasedání zastupitelstva obce, které se bude konat 24. února 2011 v 18 hod. v zasedací místnosti OÚ.!!!!!!!!!!!!! UPOZORNNÍ!!!!!!!!!!!!! Poplatky za odpady Upozorujeme obany, že je možno platit poplatky za odpady za I. pololetí Výše poplatku pro 1 osobu iní 200,- K. Poplatek je splatný do 31. bezna Poplatky je možno zaplatit pímo v pokladn OÚ Maletín nebo bezhotovostní na úet obce vedený u KB Zábeh. útu: /0100. Zde je ovšem nutné uvést variabilní symbol pro identifikaci platby. Variabilní symbol bude na požádání sdlen v kancelái úetní obce. Poplatky za psy Poplatek je splatný jednorázov do Sazba poplatku iní: 1. za psa chovaného v rodinném domku 70,- K 2. za druhého a každého dalšího psa 100,- K 3. za psa chovaného v dom se 2 a více byty do 6 byt 100,- K 4. za druhého a každého dalšího psa 150,- K 5. za psa chovaného v dom se 7 a více byty 150,- K 6. za druhého a každého dalšího psa 200,- K 7. za psa, jehož vlastníkem je poživatel invalidního, starobního nebo vdovského dchodu 50,- K 8. za druhého a každého dalšího psa 100,- K Rovnž je možno platit do pokladny OÚ nebo bezhotovostn s uvedením píslušného variabilního symbolu. Oznámení Obecní úad Maletín oznamuje, že od je k pronájmu byt. 1 na adrese Maletín 226. Zájemci mohou podávat žádosti na Obecním úad.

3 Provoz knihovny a internetu Pondlí a steda: hodin Roní lenský poplatek iní - pro dti, studenty a dchodce 10 K - pro dosplé 20 K Práce na internetu : - dti za 0,5 hod. 5 K - dti za 1 hod. 10 K - dosplí za 1 hod. 30 K Tisk z internetu ernobílý: - 1 stránka 3 K Termín pedikúry Upozorujeme zájemce o služby p. Hamplové v oblasti pedikúry, že termín tchto služeb je 10. bezna 2011 tvrtek. Tíkrálová sbírka Tíkrálová sbírka 2011 Jako každoron, i letos uspoádala Charita Tíkrálovu sbírku s cílem pomoci lidem trpícím, lidem na pokraji spolenosti, osamoceným lidem ve stáí i opuštným dtem a to nejen v naší zemi, ale i v zahranií. Tíkrálová sbírka 2011 bezprostedn navázala na dny svátk vánoních. V Maletín navštívili malvínské domácnosti dv skupiny koledník. Pod vedením p. Urbánkové Žanety nás letos oslovily dti- Urbánek Adam, Svozilová Jolana a Havlíková Zuzanka a podailo se jim získat K. P. Urbánek Petr vedl skupinu dtí Bartoškovou Michaelu, Kotrlýho Denise a Havlíka Ondeje, s výtžkem K. Paní Urbánková zase dtem zajistila velmi vkusné stejnokroje a pes velmi nepíznivé poasí dti osloveným obanm zazpívaly a obdarovaly je drobnými dárky s logem Charity. Jejich upímnost, bezprostednost a zaujetí jist pisply k získání výtžku K. Je proto namíst touto cestou vyjádit tisíceré díky malým koledníkm a hlavn manželm Urbánkovým, kteí obtav a nezištn vnovali svj as této záslužné innosti. A v neposlední ad i obanm malvínským, kteí i pes souasnost ekonomickou situaci v R dokázali oželet finanní prostedky z rodinného rozpotu pro pomoc tm potebnjším.

4 Dne spolek rodi obce Maletína uspoádal pro místní dti a rodie zajímavé a veselé odpoledne Sjezd na emkoliv. V pedchozích dnech nám pkn nachumelilo a sníh byl dostaten hluboký. Náladu nám nezkazilo ani mrazivé a zamraené odpoledne okolo -10 C. Byly k vidní zajímavé sáko-stroje v podob lyžokoárku v ele svého idie a mechanika v jedné osob Patrika Lukeše a nafukovací sjezdová matrace - poetného týmu rodiny Kucha. Své umní nám pedvedl na svém snowboardu také jeho majitel a závodník Alexandr Mlch, start byl výborný za ten by se nemusel stydt ani Body Muller, horší to bylo s brzdním v cíli, které skonilo vždy karambolem v oblaku snhu. Závodní zápal neodradil ani tžce zranného závodníka Jirku z týmu rodiny Kraus, který staten odolával mrazivému dni a velkému potu soupe. Za jednotlivé rodinné týmy se zastnili tito závodnici a závodnice: Mareek a Jiík Kraus, Michal Mokor, Adam Urbánek, Pavlínka a Verunka Nmcovi, Ondra a Zuzka Havlíkovi, Natálka Zatloukalová, Alexandr Mlch, Matj Zigal, Marek Kucha, Petr a Dominik Šebestovi, Kristýna Jordanová, Patrik Lukeš, Radek Pagá, Jirka Nmec, Andrejka Holaová a Samuel z týmu rodiny Vojar. Jednotlivých soutží se zastnili také i nkteí rodie : Jií Kraus, Jan Zatloukal, Luek Nmec, Petr Urbánek, Petr Šebesta a také maminky Pavla Zigalová, Andrea Vychodilová, Žaneta Urbánková, Jitenka Šebestová a Jana Nmcová. Závodní odpoledne bylo vyplnno závody na bobech a saních, sprintu na lyžích Tam a zpt. Všichni malí závodníci byli ocenni velkým množstvím sladkých dobrot a omalovánek. Zvitzili všichni a nikdo neprohrál, odmnou pro nás byly ervené tváiky a úsmv všech závodník. Pkné sportovní odpoledne bylo zakoneno malým ohostrojem.! "!! # "$%! # &! ' $ Poadatelé dkují všem lenm hasiského sboru obce Maletín, Obecnímu úadu a zastupitelstvu obce Maletín za finanní píspvek na toto netradiní sportovní a veselé odpoledne. Dkujeme všem rodim a závodníkm za úast a zveme Vás na další akci Mámo, Táto postavme si snhuláka!, která probhne na hišti pouze za píznivého poasí a kvalitního snhu. Termín akce vas vyvsíme. Termíny svozu komunálního odpadu pondlí 31. ledna, 14., 28. února 2011

5 Maletínský zpravodaj vydává Obecní úad Maletín, redakní uzávrka je do konce pedchozího msíce. Píspvky do zpravodaje je možno pedat lenm redakní rady nebo na OÚ, za jejich obsah ruí pispvatel. Redakní rada: Ivana Pekárková, Mgr. Jan íha. Internetová adresa: