Obchodní podmínky společnosti SENTRON cz

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Obchodní podmínky společnosti SENTRON cz"

Transkript

1 VÝŇATEK Z OBCHODNÍCH PODMÍNEK Obchodní podmínky společnosti SENTRON cz Vydání číslo: 7 Platné od: A - dodací podmínky 1) Úvodní preambule Veškeré naše dodávky jsou prováděny vždy na základě posledního platného vydání těchto Obchodních podmínek, které je zveřejněno na webových stránkách a v tištěné formě v sídle firmy. Platné jsou vždy ty Obchodní podmínky, které mají vyšší číslo vydání. Podání objednávky zákazníkem a její následné přijmutí ze strany společnosti SENTRON cz a následujícím jejím splněním (tj. přijetím dodávky a akceptací faktury zákazníkem) znamená, že zákazník v celém rozsahu souhlasí s těmito Obchodními podmínkami společnosti SENTRON cz. Zákazník aktem přijmutí dodávky bere na vědomí, se všemi právními důsledky, že jakoukoliv formou z jeho strany zmiňované nebo požadované podmínky, změny, výhrady, slevy, změny cen, prodloužení splatnosti a jiné, pokud nebyly společností SENTRON cz smluvně odsouhlaseny před uskutečněním dodávky, nemají žádnou platnost a dodávka se řídí výlučně těmito Obchodními podmínkami společnosti SENTRON cz. Veškeré výrobky, zboží a služby jsou dodávány v souladu s příslušnými předpisy, normami a směrnicemi, platnými pro Českou republiku i Evropskou unii. Minimální hodnota objednávky (čistá hodnota zboží, materiálu nebo služby na faktuře), je 300,- Kč. Pro všechny objednávky nižší než tato minimální hodnota, si vyhrazujeme právo na uplatnění příplatku ve výši 100,- Kč na kompenzaci režijních nákladů. 2) Ceny prodejní ceny mají následující skladbu (vyjma případů, kdy je dohodnuta smluvní cena, jedná se o rámcovou dohodu, speciální zakázku, OEM produkt, apod.): pro území České republiky: ceníková cena EXW v Kč (CZK) Minus množstevní sleva (je- li výší objednávky dosažena) plus platné sazby DPH. mimo území České republiky v EU: Pro zahraniční dodávky v EU není uplatněna DPH a ceny balného a dopravného se řídí dle smlouvy s obchodním partnerem.

2 ceníková cena EXW v Eur ( ) Minus množstevní sleva (je-li výší objednávky dosažena) plus případné náklady na pokrytí bankovních převodů DPH si hradí zákazník v zemi určení mimo území České republiky mimo EU: Pro zahraniční dodávky mimo EU není uplatněna DPH a ceny balného a dopravného se řídí dle smlouvy s obchodním partnerem ceníková cena EXW cena v dolarech nebo Eur (USD, ) Minus množstevní sleva (je-li výší objednávky dosažena) plus náklady případného celního odbavení plus případné náklady na pokrytí bankovních převodů DPH si hradí zákazník v zemi určení Je-li se zákazníkem uzavřena smlouva o dodávce, pak v ní po oboustranné dohodě mohou být uplatněny i jiné cenové a dodávkové klauzule dle normy INCOTERMS a jiná skladba ceny Splatnost 14 dnů, není-li smluvně upraveno jinak. Pro velkoodběratele poskytujeme výrazné slevy, jejichž výši vážným zájemcům na dotaz sdělíme. Všechny vydané ceníky pozbývají účinku s vydáním ceníku s vyšším edičním číslem. Poslední platný ceník s s nejvyšším edičním číslem je vždy zveřejněn na webových stránkách firmy. Ceny však mohou podléhat ve výjimečných případech změnám i bez předchozího upozornění. Je-li zákazník na pochybách o ceně, pak je nutno ji konzultovat přímo s pracovníky společnosti. Všechny vydané katalogy pozbývají účinku s vydáním katalogu s vyšším edičním číslem. Katalogy s nižším edičním číslem slouží pak jen k prvotní informaci, objednávat je však nutno dle katalogu s nejvyšším edičním číslem, který je vždy zveřejněn na webových stránkách firmy, nebo konzultovat přímo s pracovníky společnosti. 3) Dodací lhůty Pro běžný sortiment zboží jsou dodávky ze skladu do 1 týdne. U méně frekventovaných typů přístrojů cca 3 týdny, výjimečně déle. Pro výrobky (viz: SENTRON katalog 3) - je vhodné nenechávat objednávku až na poslední chvíli, ale uplatnit ji v potřebném předstihu. 4) Způsob dodání: Dodávky je možné uskutečnit poštovním balíkem, obchodním balíkem DR nebo NP, EMS, na dobírku, spedicí, přímým odběrem. Do vzdálenějších oblastí pak letecky.

3 5) Záruční doba se řídí českým Obchodním zákoníkem. 6) Reklamace Pokud jde o veškeré zboží, výrobky a materiál vrácené k reklamaci - podmínkou u zboží je vrácení v původním balení, v průběhu do dvou roků od dodání, nepoškozené a s uvedením čísla naší faktury, kterou byla reklamovaná položka dodána. Bez čísla dodací faktury nebude reklamace brána na zřetel. Zboží a výrobky s prošlou záruční dobou, tj po datu prodeje více než 2 roky, budou sice do reklamačního řízení přijaty ale budou až po dohodě opraveny v rámci pozáručního placeného servisu. Zjištění stavu reklamovaného výrobku provádí laboratoř zahraničního výrobce za cenu výsledných nákladů na práci při přezkoušení + manipulační poplatky, nejméně však 40 za každý reklamovaný kus. Tato cena bude reklamujícímu přeúčtována v případě, že na reklamované vady se nevztahuje záruka. že reklamace nebude laboratoří uznána z důvodu prošlé záruční doby (Laboratoř ze skrytých znaků přesně určí rok a měsíc kdy výrobek byl vyroben). že bylo s výrobkem neodborně zacházeno (poškození přepětím, přetlakem, vadnou montáží, vadným zapojením, mechanicky atd). Cena laboratorního otestování reklamovaného výrobku + cena transportu tam i zpět, může velmi prodražit celé reklamační řízení. Proto doporučujeme zákazníkům, aby odesílající pracovník před odesláním k reklamačnímu řízení důkladně prošetřil zejména: dobu, kdy a s jakým dokladem byl výrobek zakoupen funkčnost výrobku a případně jakým způsobem zacházení nebo montáže mohla závada vzniknout. Reklamace musí být doručena s reklamačním protokolem nebo průvodním dopisem uvádějícím popis závad, na adresu firmy: Sentron cz, s.r.o. Jízdárenská 590, Vyškov. 7) Bezpečnostní předpisy Se všemi produkty, u nichž nebezpečí nebo rizika mohou pocházet z použití elektrické energie, je třeba dodržet za všech okolností příslušné předpisy a normy platné v místě použití, včetně nařízení a schválení odborným zodpovědným pracovníkem uživatele. Zejména se pak jedná o následující základní pravidla, normy a předpisy: VDE 0100, VDE , VDE 0700, VDE 0711, VDE 0860, a všechny další, platné pro daný účel použití v zemi, kde bude výrobek používán. Dále musí být dbáno na dodržování a soulad stavebních a bezpečnostních předpisů všech druhů (VDE, TÜV, profesních sdružení, apod.), což je povinností uživatele / kupujícího ve spojení s

4 výrobkem. Provoz, servis a údržba zařízení podléhá právním předpisům o bezpečnosti v příslušné zemi a specifickým pravidlům a předpisům, jež je třeba konzultovat s tamními odborníky a musí být v souladu s používáním výrobku v každém případě. Pokud tomu tak není, není možné výrobek používat. Všechna zařízení, díly a komponenty v dodávce mohou být použity pouze v rámci uživatelem zamýšleného účelu, který není v rozporu s informací v předchozích 3 odstavcích tohoto bodu č.7. Pozměňování či úpravy dodané nebo jinak obdržené dokumentace produktů, a to bez ohledu, zda zcela, částečně nebo jako výňatky a bez ohledu na použitou metodu, je bez výslovného předchozího souhlasu společnosti SENTRON cz, zakázáno. V případě, že se tak stane, pak společnost Sentron cz nenese odpovědnost za bezpečnostní rizika, která by tímto mohla vzniknout. 8) Shoda s předpisy a normami Dané zboží je v souladu s normami DIN, EN ČSN. V souladu s 13 zákona 22/97 sdělujeme, že na zboží a výrobky, na které se vztahuje dle tohoto zákona povinnost, je vydáno PROHLÁŠENÍ O SHODĚ. Na vyžádání Vám je poskytneme. Dle výrobců vstupních materiálů zboží vyhovuje směrnici ROHS. Toto je informace našich dodavatelů kde ale nepřebíráme záruku za správnost. 9) Likvidace odpadů Obalový materiál: společnost Sentron cz je zapojena do systému EKO KOM pro likvidací obalů pod klientským číslem EK-F Elektroodpad: společnost Sentron cz je zapojena do systému RETELA o zajištění kolektivního plnění likvidace elektroopadů pod číslem smlouvy 2005/10/10/ ) Informace o technických údajích Technické údaje uvedené v katalozích, návodech k montáží, použití a obsluze byly stanoveny na základě laboratorních podmínek a za dodržení obecně schválených zkušebních předpisů, zejména normy DIN. Technická charakteristika výrobků je tedy platná jen v tomto rozsahu. Přístroje jsou testovány s ohledem na kvalifikaci a vhodnost určených použití pro zákazníka. Při speciálním nebo neobvyklém použití, vymykajícím se stanoveným parametrům přístroje, neneseme záruku ani právní odpovědnost za produkt. Vyhrazujeme si právo upravit nebo změnit naše produkty a uplatnit na nich pro dosažení jejich zlepšení nejnovější technické poznatky a poznatky a upozornění zákazníků z praxe. Technické specifikace se tak mohou odchýlit od těch, které jsou obsaženy ve firemních katalozích, až do doby aktualizace těchto katalogů.

5 11) Místo právní moci Místem právní moci pro veškeré právní kroky vyplývající nebo v souvislosti s touto dokumentací je vždy Krajský soud v Brně, Česká republika.