Začínáme od konce. Krásné řemeslo

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Začínáme od konce. Krásné řemeslo"

Transkript

1

2 Začínáme od konce Možná to zní paradoxně, ale pořádná práce začíná výsledkem. Představou toho, co má teprve vzniknout. Upéct dort, postavit dům nebo vytisknout knihu postup je stejný. Potřebujete materiál, vybavení a někoho, kdo dokáže všechny ingredience správným způsobem zpracovat do žádaného výsledku. Krásné řemeslo Tiskařina je staré řemeslo. Ačkoliv se od časů pána Guttenberga změnilo mnohé, jedna věc ne. Bez lásky k řemeslu dobré dílo nevznikne. Máme svou práci rádi a věříme, že na výsledku je to znát.

3 Naše výr obně technologické zázemí snese sr ovnání s kter oukoliv jinou špičkovou t i sk á r nou kdekol iv na světě a totéž p latí o v y b av en í p r o p ap ír en sk o u v ý r o b u. S n a ž í me se ale neustr nout: technologický park moder nizujeme a r ozšiřujeme, a b yc hom poskytova l i stá l e l epší a u celen ější slu žb y. N e ustrnout K va l i tní z á z em í je ovšem jen pr vní po d mín k o u d o b r ého v ý sled k u. Dr u ho u jso u l i d é. Na ši z a m ěstna nc i m usí nejen p er f ek tn ě o v lád at sv é ř emeslo, ale tak é d o b ř e kom unikova t se z á ka z níky, neb o ť k o mu n ik ace k n aší p r áci n eo d d ěliteln ě p a t ř í. Od obc h odníc h ka nc el á ří ve Zlín ě, Pr aze a Víd n i až p o v ý r o b u - v šu d e n a j d ete pr ofesioná l y, kteří Vá m rá d i p o r ad í, b u d o u s Vámi k o n zu lto v at Vaše p ř ed sta vy a na jdou optim á l ní řešení. Komuni k ac e M á me rá di sl ož ité a neobvykl é z a k ázk y. Nu tí n ás v y d at ze seb e to n ejlep ší p r o sp okojenost z á ka z níků.

4 Máme představu Dobrá tiskovina vzniká dávno před tím, než se první arch papíru vydá mezi válce tiskového stroje. Představu, která stála na začátku, je třeba připravit k realizaci. Vybrat materiál, definovat barvy, rozhodnout o způsobu tisku, připravit montáž Týmová práce Příprava papírenské výroby je jednoduchá, zakázku lze definovat několika čísly. Zato tisk je týmová práce. A platí v ní, že deset minut konzultace v etapě příprav ušetří deset hodin při výrobě. Komunikace a spolupráce odborníků uvnitř týmu je předpokladem správného průběhu zakázky. Díky precizní přípravě můžeme ručit za kvalitu díla a termín jeho dodání.

5 Zadání zakázky vzniká v průběhu dialogu mezi zákazníkem a obchodníkem. Poté, co jsou dohodnuty parametry, pokračuje proces předtiskové přípravy. Špičkový hardware a software našeho DPT studia ovládá profesionální grafický tým. Díky tomu umí détépko víc, než jen zpracovat dodané podklady. Budete-li si přát, můžeme Vaše tiskoviny řešit od grafického návrhu po předání DTP studio Poslední etapou přípravy je závěrečná korektura. Teprve po ní je tiskovina připravena postoupit do další fáze realizace. Komplexní služby Příprava tisku je disciplína, ve které hraje velkou roli představivost a zkušenost. Ačkoli je princip stále stejný, každá zakázka je jiná a vyžaduje originální a kreativní přístup. Kreativní přístup

6 Magie tisku Tisk má v sobě cosi magického. Spojuje estetický nebo umělecký rozměr s informačním. Každá tiskovina je médiem, nositelem sdělení. Někdy zásadního, jindy docela obyčejného. Všem pomáháme na svět se stejnou péčí. Zaslouží si to. Technologické zázemí Abychom mohli poskytovat opravdu komplexní služby, vybudovali jsme ucelený technologický park a neustále pracujeme na jeho zdokonalování a rozšiřování. Nespokojujeme se s průměrem, naše vybavení pochází od předních světových výrobců. Věříme, že jen tak můžeme obstát v konkurenci a především chceme dosahovat nejlepší možné kvality. Srdcem tiskárny je tiskový stroj. My spoléháme na dva pětibarvové stroje HEIDELBERG SPEEDMASTER 74-5 proslavené kvalitou, výkonem a spolehlivostí. Jeden z nich je navíc vybaven jednotkou pro aplikaci disperzního laku a umožňuje oboustraný tisk 2/2 resp. 2/3 rychlostí až archů za hodinu.

7 Produkční tiskárna DEVELOP INEO je alternativou pro toho, kdo potřebuje profesionální kvalitu tisku v nákladech desítek či stovek kusů. Další výhodou toho zařízení je rychlost: zakázku lze realizovat v řádu hodin. Špičkovou techniku musí obsluhovat podobně kvalifikovaní lidé. Neplatí, že ze stejných podkladů vytisknou dvě tiskárny stejný výsledek. Zejména u složitých zakázek hraje velkou roli cit a zkušenost tiskařských mistrů. Své zaměstnance proto vybíráme velmi pečlivě a snažíme se jim poskytnout co nejlepší zázemí, neboť jejich připravenost se odráží na kvalitě výsledku. Profesionalita je naším hlavním kriteriem a to platí pro všechny - obchodníky, tiskaře, zaměstnance papírenské výroby či dokončování zakázek. Vysoká kvalifikace Taje řemesla Ani nejlepší stroje a materiály, ani prvotřídní organizace práce by nebyly nic platné, kdyby uvnitř firmy nepanovala správná atmosféra. Esprit du corps, říkají Francouzi. Věříme, že tato přidaná hodnota je naší práci znát. Esprit du corps Do rodiny Heidelbergů patří i výsekový stroj VARIMATRIX 105 CS s možností výlupu. Mimo impozantního formátu (až 750 x mm) patří k jeho přednostem výkon dosahující archů za hodinu.

8 Naplnění představ Z materiálního hlediska je výsledkem naší práce dobře zpracovaná tiskovina nebo papírenský produkt. Pokud ovšem nevnímáme svět jen jako věci, můžeme říci, že správným výsledkem je naplnění původní představy zákazníka o tom, jak má jeho tiskovina vypadat. Svět papíru a barev Pod označením tiskovina si lze představit stovky příkladů. Knihy, časopisy, katalogy, etikety, složky, krabičky. Vázané či brožované, barevné i černobílé, skládané, vysekávané, zlacené, lakované Papír je fascinující materiál a možnosti jeho zpracování jsou ohromné. Sledujeme moderní trendy v polygrafické oblasti a díky tomu nacházíme nová a nová řešení.

9 Naše práce nekončí zhotovením tiskovin nebo navinutím rolí papíru do faxů či pokladen. Hotové výrobky jsou podle přání zákazníků baleny, zatavovány do fólie, označovány a připravovány k expedici. Ta může končit u vrat tiskárny, nebo ji zajišťujeme vlastní autodopravou. Hoto vé dílo Nejdůležitější osobou v naší firmě je zákazník: vše, co děláme, směřuje k tomu, aby měl chuť a důvod obrátit se na nás příště znovu. Spokojený zákazník Jsme tiskárna vašich představ.

10 HISTORIE , založení reklamní agentury HART předchůdce společnosti HARTPRESS, spol. s r. o. založení HARTPRESS spol. s r. o. spojením reklamní agentury HART a firmy AV Centrum zahájení výstavby 1. výrobní haly zahájení výstavby 2. výrobní haly zásah povodně, která postihla většinu Moravy obnovení plného provozu během 90 dnů včetně nových tiskových strojů obnova tiskových strojů, přechod na značku Heidelberg přechod na digitální montáž a zpracování dat technologií CTP pořízení digitálního produkčního tiskového stroje Develop pořízení výsekového automatu Varimatrix 105 CS pořízení tiskového stroje Heidelberg Speedmaster SM 74-5-P+L Technologické zařízení neustále obměňujeme a doplňujeme v souladu s vývojovými trendy na trhu a těšíme se, až Vás budeme moci informovat o dalších novinkách...

11 TECHNOLOGIE Screen PlateRite 40300E - CTP zařízení na principu vnějšího bubnu s termální technologií - maximální rozlišení 2400 dpi, maximální formát B2 předtisková příprava Glunz&Jensen Raptor 68 Thermal - vyvolávací automat termálních tiskových desek - maximální šíře desky 680 mm HP DesignJet 1050C - archové náhledové zařízení s maximálním rozlišením 600 dpi - šířka role 91 cm, délka neomezená Heidelberg Nexscan F skener A3+, rozsah zvětšení % - skenování a redigitalizace výtažků, obrazové a průhledové předlohy - rozlišení 5080 dpi, bitová hloubka 16 bitůna kanál lineárně Heidelberg Speedmaster 74-5-P+L - pětibarvový tiskový stroj s lakovacím agregátem - dispersní lakování - možnost oboustraného tisku 2/2 resp. 2/3 - formát papíru od 300 x 280 mm do 520 x 740 mm - maximální výkon archů/hodina - maximální tloušťka potiskovaného materiálu 0,6 mm ofsetový tisk Heidelberg Speedmaster pětibarvový tiskový stroj - formát papíru od 300 x 280 mm do 520 x 740 mm - maximální výkon archů/hodina - maximální tloušťka potiskovaného materiálu 0,6 mm Develop Ineo maximální formát 330 x 487 mm - široká škála potiskovaných materiálů - maximální gramáž 300g/m2 digitální tisk Theisen&Bonitz Sprint 303 QSM - snášecí stroj s možnost vazby V1 se čtyřmi skobičkami nebo se čtyřmi očky - počet stanic 10 a 15 - formát snášení od 65 x 100 mm do 350 x 500 mm dokončující zpracování Horizon BQ 440 se sušičkou a trojřezem HT 70 - lepená vazba V2 - tloušťka vazby 1-40 mm - velikost od 110 x 145 mm do 320 x 320 mm Varimatrix 105 CS - výsekový stroj s možností výlupu - formát papíru od 370 x 400 mm do 750 x 1050 mm - maximální gramáž od g/m2

12 dokončující zpracování - maximální výkon 7500 archů / hod. Stahl TI 52 Proline - falcování do formátu B2 - možnost falcování 2 křížových lomů (počet kapes 4+4+nůž) Castor Foliant laminovací stroj - formát papíru do 520 x 740 mm - maximální výkon 35 m/min PAPÍRENSKÁ VÝROBA Další dokončující stroje - řezačky Polar 92 - šíře řezu 920 mm Adast MS šíře řezu mm Adast MS 80 - šíře řezu 800 mm - výsek, horká ražba, perforace Grafopress do formátu B4 Heidelberg do formátu B4 Victoria do formátu B2 - protlačovací stroj na etikety - balička - vrtačka dvouvřetenová CITOBORNA 280 B - personifikovací tiskárna do formátu C4 Papírenská výroba je pojem, pod kterým si můžeme představit stovky p ř í k l a d ů, p r o t o ž e p a p í r b y l a b u d e n e n a h r a d i t e l n ý m n o s i t e l e m i n f o r m a c í. M y v y r á b í m e k o t o u č k y d o t i s k á r e n, v a h a p o k l a d n í c h s y s t é m ů s t e r m á l n í technologií tisku. SOMA - 2 kruhové řezačky - maximální šířka role 110 mm - minimální šířka role 100 mm - maximální průměr role mm - průměr dutinky - 70 nebo 76 mm Technické údaje k výrobkům: - maximální šířka role mm - minimální šířka role 28 mm - maximální průměr role 300 mm - průměr dutinky - standard je 12, 17, 25 a 50 mm

13 HART PRESS, spol. s r.o. tř. T. Bati 1574, Otrokovice hartpress@hartpress.cz adresa telefon fax mobil

14