Písničky kapely BEZEfŠEHO. Lída Nesnídalová Radka Geigerová Vlastimil Marušák Honza Sedláček Zbyněk Lála Zdenál Mňuk Michal Miklánek

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Písničky kapely BEZEfŠEHO. Lída Nesnídalová Radka Geigerová Vlastimil Marušák Honza Sedláček Zbyněk Lála Zdenál Mňuk Michal Miklánek"

Transkript

1 Písničky kapely BEZEfŠEHO Lída Nesnídalová Radka Geigerová Vlastimil Marušák Honza Sedláček Zbyněk Lála Zdenál Mňuk Michal Miklánek

2 2 Aktuální program koncertů a spoustu dalších informací můžete nalézt na internetových stránkách kapely:

3 3 BĚDA, BĚDA, MILÝ BOŽE Zbyněk Lála / Bulharský lidový Běda, běda milý Bože, nemohu já na trh jíti. Pro ty kupce, pro ty hlupce! [: Černé olivy mi dají, černé oči popadají :] Běda, běda milý Bože! Nemohu já k vodě jíti, pro rybáře, pro ty hlupce! [: Bělici mi podávají, bílé ručky popadají :] Běda, běda milý Bože! Nemohu já k peci jíti, pro pekaře, pro ty hlupce! [:Bílé housky podávají, bílou tvář mi popadají :]

4 4 DÉŠŤ Spirituál / Michal Miklánek Proč má ta hvězda jasnou tvář Proč hvězda má Proč má hvězda největší zář, když padá a zvoní hrana. Proč má Proč má bolet ta chvíle nových nadějí. Teď touhám mým Touhám teď mění kalnou vodu na jasný víno bílý. Má všechno má svůj čas A svoje místo Svou má hranici každá chvíle nikým nepozvaná Svou má svou má hranici však i ten čas jenž zvaný máj. Pod sluncem má Vše má pod sluncem svoji hodinu a jasný místo bílý. Dlaň se svírá snad schází i víra, kamsi zmizel ten kdo tu ještě včera hrál, písničku těžko, těžko dostaneš z výra jó, v srdcích těch, co si ji hlídaj bude hrát dál. Dál ji bude zpívat dál... Až se zjeví nad hlavou zase černej mrak, věštíc: budu házet nejmíň kamení pak srovnej záda klidně houkni: kámo čas je teď, vyklidit pole na mý jasný znamení. Má všechno má svůj čas... Jak to bývá přece jen se mraky vodou naplní, pak spustí se k nám z milosti déšť, potom zas cesty bez prachu, bez bláta, povedou tě na místa odkud kráčíš a kam jdeš. Má teď hvězda jasnou zář...

5 5 DO RYTMU KROKŮ text - Zbyněk Lála Hodiny tikaj do rytmu kroků, kolik jsem roků hleděl jak den se otočí, ze dveří vběhne bosou nohou zpátky do polí. Nikdo tu ve tmě jak dnes tak včera, která je která nerozezná kdyby ses trh. A tak se blázni vodou zpíjí pak vzplanou jako líh. Ref.: Příboj mi v uších vyzvání, jak mě vlny dohání moře v žilách zas a znovu protéká Stopy křižující nebe po zádech mě zebe mám strach, ale už mě nelekaj. Hladil jsem oheň líbal jsem řeku sám věky věků marně hledal po hvězdách ta noc je černá jako inkoust celá vypsaná.

6 6 JORDÁN předehra: Zvou domů zvou, zvou zdálky zvou, Jak loď když maják vábí, zvony zní duší mou z podkroví věží zvou. Jen jeden když kamením bloudí, bílou tmou Ať slyší, jak v žilách krev proudí, Když zvony zní duší mou. Zvou domů zvou, zvou stále zvou, teď zbývá přejít Jordán, zvony zní duší mou... stať: Ten jenom ten, kdo s chybou vlastní umí jít ven však těžko vejde kdo si vede svou jen svou v zem slíbenou. [:Někdo hledá brod málo věří,:] že kdo přejde vodou zítra v slávě vejde v zem slíbenou. Ten zdá se že víc, kdo druhým naslouchá, zná rub a líc, však těžko vejde, kdo si vede svou jen svou v zem slíbenou. [: Kdo hledá most čas tu ztrácí :] jen kdo přejde vodou zítra v slávě vejde v zem slíbenou.

7 7 KOMÁR David Lachout / Michal Miklánek Podklad: Bz ach ach bz ach Komár letí pozor děti vždyť je bodlavý bodne vás do hlavy do hlavy do hlavy. Ref.: (Komáre) žer mě..., komáre žer mě celou noc ty vole žer mě..., komáre žer mě třeba na kost. Dole u řeky smetí leží komáři bodají a hroši běží běží běží. Budík u hlavy pět hodin pípá a komár Bzzz ach ach bzzz pořád lítá, já ho dostanu, z postele až vstanu, z uší sundám hromadu dek áách z komára zbude ách bzz jen mastnej flek flek flek.

8 8 KOULÍ spirituál / Zbyněk Lála - Michal Miklánek Ref.: Dál se koulí, dál se koulí, dál se koulí tenhle svět jak bičem hnán dál se koulí, dál se koulí jak by sám byl bičem hnán. Ó někde se válka blíží ó jinde zas je žízeň a hlad ó velká voda plány zkříží jestli bude líp já dál se musím ptát. Noci se dny se mijí a žár střídá mráz, dál se koulí tenhle svět jak bičem hnán, ale láska uvnitř sílí a staví si hráz, ať svět klidně otáčí dál.

9 9 LEŽ A KLAM Sprituál / Michal Miklánek Pár lidí znám těm lež a klam, nejsou vzdálený a rádi se k nim sehnou, aby je zvedli a poslali dál. Jak pomlouvaj, sami nepoznaj, co je pravdou a co lží a tak nám záda umývaj. Místo špíny, kterou (hrstí) házejí, za zády místo blínů, které s chutí sázejí, než se trápit, kdo co komu za co je líp se projít álejí Ó kope si hrob, kdo žije cizí starostí buď odře strop anebo pukne závistí přes hlínu v očích těžko poznat je co není a co je tvé. Znám lidí pár, těm každej svár, je jako plamen, do kterýho vlívat olej je pro ně každodenní zábavou. Jenže netušej, ten plamen zlej, jejich srdce suché spálí dřív než zpět se ohlédnou. Den má dosti na svém trápení, (každej den) jak soudíte budete i souzeni a tak než třísku v očí druhých nejdřív ve svém spalte trám. Ó kope si hrob, kdo žije cizí starostí buď odře strop anebo pukne závistí do konce dojde jenom ten kdo najde cestu se svou ctí.

10 10 MALÁ PÍSEŇ hudba i text Michal Miklánek Kolik je písní a co jich znám, kolik jich letělo přes oceán kolik jich ptáci zazpívaj, ráno, než den, malou písní uvítaj. Zas pryč je starost hloupá, z tváře, co na nás kouká, stačí jen típnout brouka v hlavě, pak bude Ou ká. Srdce buší v rytmu jak zvon, to někde zahrál saxofon, krev se v žilách vaří, když se ozve tenhle tón, tmavomodrej půltón, to je on. Poslední halíř v kapse máš copak s ním asi uděláš za záda hodíš ho pro štěstí, anebo další k němu vyhledáš, dva jsou víc a tři jsou akord a s tím už oheň rozfoukáš.

11 11 MŮRA Jsou dívky krásnější než letní sen, dech jejich pálí, jak ve vlasech fén, Na ústech mají med století, prý s tebou rovník obletí. Pod ledem krásy někdy je sráz pusto a prázdno, jak v muzeu váz. V té druhé lesklé může být méně nežli v té první hliněné. Ref.: Život je můra v lampě skrytá když rozsvítí - sem tam lítá, proud času zhasíná i rozsvěcí, je zkrátka mírně nad věcí. Lidé jsou blázni znamenití vodou chtěj být v lázni či zubní nití, a být tak středům svých tužeb blíž, někdy je s láskou trochu kříž.

12 12 PASTÝŘI Standin in the Safety Zone spirituál / Michal Miklánek Jak se zdá máme se dát na cestu dlouhou snad za duhou. Ve starých svitcích dávno je psáno, zjeví se znamení nad Judou, pak věz, že z čistého přišel nový král, tiše a skromně slávu nežádá, my však půjdeme a dary své, ať každý s úctou sem pokládá. Nad obzorem noční tmou, hvězda plá mudrci za ní jdou. Vítr jim písek a prach do vlasů vnáší nohy jak v mládí už nemohou, ale nad obzorem noční tmou, hvězda plá a tak za ní jdou, každý z nich má, co dát chce jemu óóó, aby jak pán byl tu přivítán. V chlévě za hostincem v jeslích dítě spí a nad ním tiše máti Máří bdí. Oslíci zahřívají dechem noční chlad, aby moh synek klidně spát. Když tu se dveře tiše otevřou, cesta ta snad byla únavná, avšak pastýři vcházejí a dary své, teď každý s úctou sem pokládá. Nad obzorem noční tmou, hvězda plá mudrci za ní jdou. Vítr jim písek a prach do vlasů vnáší nohy jak v mládí už nemohou, ale nad obzorem noční tmou, hvězda plá a tak za ní jdou, každý z nich má, co dát chce jemu óóó, aby jak pán byl tu přivítán.

13 13 PERIVOLI hudba, Martina Geigerová text Michal Miklánek capo II V Dmi uličkách Perivoli nás B5 /G ovívá, s G7(6) nědý smích rozzářených Dmi tváří. V zahradě ze stodoly se ozývá že skvělý den nad námi září. J F en slaná rosa z tváře p G9 adá a F skládá se E do jehličí z pinií. Z Dmi astavte písek, co čas přesí B5 /G vá, a G7(6) ť zbude vlnám na pos Dmi pas. S A7 vítá den vítá nás, z Dmi ítřek už ztrácí hráz, p Gmi ůlnoc má blízký hlas, d A# en s A konč G il z A as. Dmi, B5 /G, G 7(6), Dmi Ikara křídla vem než vzejde den, a slunce spálí vosk, co drží tvůj sen, Je krásný, ale prázdný víc než rmen, až skončí potkáš tvrdou zem. Jen chýše v olivových hájích, snad znají, své tajemství už nepoví. Teď každý pole své jen osívá, co sklidí to se dneska nedoví.

14 14 PLÁŽOVKA D. Modugno - F. Migliaci Adapt - Gipsy Kings č. text Michal Miklánek kapo II S A9 lunce se k obzoru zhouplo, že půjde už Hmi, Hmimaj7, Hmi 7 spát, v Hmi7 yjde zas k ránu, kdy lidem se sny budou A9 zdát, V A9 těch snech se vznesou, jak nad mořem hejna Hmi7 ptáků, o Hmi7 pustěj zahrady i louky vlčích E máků. Ref.: Tmou Hmi dále E7 Óó, zní A9 stále Óóo F # mi o, běh Hmi7 vln po E7 útesech A9 skal a Hmi7 vítr co E7 mořský vzduch A9 hnal. MEZIHRA: F # mi, C # mi, C # mi 7, F # mi, F, E 7 Na chvíli vzdali se světa, co svázal jim křídla, Nabízel jen boje o jejich honosná sídla, Nebeské dálky je zlákaly za svítání, městem tak krásným, že nemohli mít ani zdání. Naj na naj na... akordy jako na mezihru Ref.: S A9 lunce se k obzoru zhouplo, že půjde už Hmi, Hmimaj7, Hmi 7 spát, v Hmi7 yjde zas k ránu, kdy lidem se sny budou A9 zdát, V A9 těch snech se vznesou, jak nad mořem hejna Hmi7 ptáků, o Hmi7 pustěj zahrady i louky vlčích E máků. Ref.: + Hmimaj7

15 15 POJĎTE ZPÍVAT Z PLNÝCH PLIC Comeon Children Let Sing spirituál / Michal Miklánek Ref.: Jen dál ať je nás víc pojďte zpívat z plných plic jen dál vás chceme zvát sílu nám dá hudbu hrát Jdeme říkat lidem všem, že jednou přijde slávy den pán nás přivítá vstříc pojďte zpívat z plných plic. Ref.: Jen dál ať je nás víc pojďte zpívat z plných plic jen dál vás chceme zvát sílu nám dá hudbu hrát Jdeme říkat lidem všem, že jednou přijde slávy den Jen dál ať je nás víc jen dál vás chceme zvát. Máme před sebou hezčí den z Egypta cestu známe ven Jen dál ať je nás víc pojďte zpívat z plných plic. Dál jen dál svou měj hlavu nad hladinou sílu tu dá ti cíl, i když měsíc za mrak se skryl. Ref.: Vzdor všem trápením víc, zazpívej z plných plic, dnes máš, dnes máš něco víc to vím, už nejsi v žití sám, to znám, né sám, né sám pojď k nám. Ref.: Jen dál ať je nás víc... Zván buď zván, kdo znáš jak stádu říct nashledanou, ve víru všech dní kdo víš, jak na zádech nést svůj vlastní kříž Ref.: Vzdor všem trápením víc... Ref.: Jen dál ať je nás víc...

16 16 PŘIŠEL K NÁM spirituál / Michal Miklánek Ref.: Trumpety tu znějí z rána, přišel k nám, přišel k nám, v něm bude život náš, jeho přijde i království. Mudrci z východu se mu klaní, krásné dary mu dávají, dnes narodil se v Betlémě Boží Syn náš Pán. On sám tady byl, vždyť on sám na zemi žil, měl rád dětský smích, poznal zradu od přátel svých. po zrození oslavován, před Pilátem shazován, dnes narodil se v Betlémě Boží Syn náš Pán. Ref.: On sám poznal zla zášť, ten ďáblův černý plášť, když v poušti hladověl, tam ďábel šanci měl. Ale vždy zvítězí, kdo zná, co pravda před zlem znamená. Dnes narodil se v Betlémě Boží Syn náš Pán. Ref.: Ref.:

17 17 VELKÝ ROZVOD spirituál / Michal Miklánek Ó zrána, zní dunění, to jak se řítí moje lokálka Ó zrána zní dunění, co mě nese o kus dál. Ó vstávej vždyť ten den přichází, do pražců slunce paprsky sází Ó vstávej je tu den dívej, i když jsi bez not s námi zpívej. Dva vozy táhnou krajinou neznámou, vezou pár těch, co na okraj sáhnou, kolej v dáli v jednu zbíhá, těžko říct kolik času zbývá, u závor světla zvoní oblohou se mraky honí, je velká sláva, co vše smíří, tam kam vozy naše míří. Ó zrána, zní dunění, to jak se řítí moje lokálka Ó zrána zní dunění, co mě nese o kus dál. To co tu v cíli ale vidí ten zemský výběr lidí, jé glóry haleluja, zpívaj vždyť co je tu víc, jen někdo chce tu žít, jen někdo chce tu zůstat, moc rád se vrátí ten, kdo se tu hádá, jen ten nám ukáže záda. Óoooo zní dunění, zní tu dunění Ó zrána zní dunění co je nese zas o kus dál Místo toho, aby všichni tam zůstali jak dříve si to přáli, všichni o to stáli, Ó Ó Ó óóó vlak je nese zase dál.

18 18 SÁM A SÁM (Ťap, Ťap, Ťap) text a hudba Zbyněk Lála Sám a sám si šlapu raní rosou ani nevím, kam mě nohy nesou cítím tu dálku voní a láká ptáci zpívaj a já s nima hulákám. Slunce kvete a kreslí kolem stíny večná píseň udusané hlíny cítím z ní dálku, co mě tak láká kapka vody po kameni stéká. Za každé nové ráno vzdávám díky jenže v zádech cítím ostrou čepel dýky necítím dálku tápu a bloudím z posledních sil výkřik vyloudím. Ťap ťap ťap... Sám a sám si šlapu raní rosou ani nevím, kam mě nohy nesou cítím tu dálku voní a láká ptáci zpívaj a já s nima hulákám.

19 19 SÍŤ NOCI Michal Miklánek N G ad městem hvězdy matně svítí Cmaj 7 5 do noci, a Ami žlutý D6 měsíc tiše vychá G zí, c Emi hytá noc do svých Hmi sítí, m C9 ou i tvou tvář taky svým Ami7 světlem n D6 achází. Ref.: M Emi ít tak křídla jako Hmi7 pták anebo C9 plout oblohou j Ami ako ten D6 bílý bohém, k G olikrát chce to člověk Hmi7 vzdát a C9 všem těžším chvílím D dát sboh G em. Odešel by pak asi prázdný do noci, po zmoklé dlažbě potom kráčel sám, noc chytne ho tam do svých sítí, a stejně řekne už mám zavřený krám. Kdyby se pouhý pěšák bál života, a z bláta hlavu nechtěl pozvednout, zač by potom vůbec stál, jak by pak na sebe moh v zrcadle pohlédnout.

20 20 SKOŘÁPKA sprituál / Vlasta Marušák Ref.: Každej mi tu poradí, co si mám vzít na sebe, abych se vyškrábal až nahoru do nebe, všichni ví o cestě, kudy jít životem, rádi mi ukážou, vo co tu jde. Tuhle ke mě jednou přišla, má dobrá známá, prej že nemít sako slušnejm se nestává, kravatu nakřivo, džíny z druhý ruky a kromě toho stejně nemaj puky. Ref.:... sólo: Já vím, už vím, jsem bloud, co stím Já vím, už vím, já snad se polepším. Nechám si poradit, předělám fasádu, abych už za světem nebyl tak pozadu, všechno vám odkejvu, na povel vyskočím, jenom jak vysoko smím. Ref.:... sólo: Já vím, už vím, teď žiju ve vatě já vím, už vím, konečně jsem in. Nóóó Teď už jsem v pohodě a radit všem tu svedu, skákejte poslušně, né tolik vpředu, skořápka bude pak vypadat nádherně, nádherně, nádherně, nádherně, nádherně, vně... Ref.:... sólo: Já vím, už vím, teď žiju ve vatě já vím, už vím, konečně jsem in.

21 21 STANDING ON THE SOLID ROCK Through my disappointments strife and discontentment I cast my every care upon the lord No matter what obsession pain or deep depression I m standing on the solid rock Chorus: I m standing on the rock of ages, safe from every storm that rages, I m rich but not from Satan s wages, I m standing on the solid rock Even though he s gone now, I don t feel alone now, with comfort came the Spirit of the Lord, Now with his hands to guide me, from temptation hide me, I m standing on the solid rock. Chorus: Now I m pressing onward Each steps leads me homeward I m trusting in my Savior day by day And close is our relation, firm is it s foundation, So on this solid rock I ll stay. Chorus 3 Rock of ages cliff for me I m standing on the solid rock.

22 22 DŮM NA SKÁLE STAVĚNÝ spirituál / Michal Miklánek Hlídej, kam se pouštíš, cesta jde i pouští, jen slunce žár a žhavé lány písků, Stín oázy ochrání, skrápí rosou raní. Já dávno vím, kde má dům stát. Ref.: J D á vím odkud vítr fouká, v A ím, kdo tu svou s D íť kde souká znám, jakou sup píseň brouká, já dávno vím kde má A dům D stát. K D dyž bouře pískem zmítá, G dům na skále mě vítá a D pevně stojí na tom místě A dál, a D když hrana vyzvání, mě G provází poznání, že D na skále mám dům m A ůj D hrad. Ref.: Gdur V mém domě voda není, po celé práci denní, kam smočit mám svý ruce bolavý, ale stejně štěstí znám, když pevnej základ mám a studnu snad už někdo postaví. Ref.: Cdur Ref.: 3... stát já dávno vím, kde má dům stát, já na skále mám svůj dům rád.

23 Sbor: Vím to dávno vím, odkud vítr fouká, vím, kdo tu svoji síť, síť kdo tu svou souká, znám tu píseň znám, jakou sup si brouká, já dávno vím, kde má dům stát. 23

24 24 STOPY irská lidová / Michal Miklánek Jednou zdál se mi sen kráčel jsem krajinou, snad jinou cestou já šel bych sám v ten den Kroky mé vedou tam až pod úpatí hor přes můj vzdor půjdu dál k horám sám. A když síly mé se jako pára vytrácí nestačím v mracích ztrácí se mi cíl. Přestávám vnímat svět, jenom tiše prosbu lkám dál nemůžu jsem sám, jsem sám. Hory a skály v zádech mám přede mnou je údolí, tam neskolí mě už nic, s chutí dolů utíkám. Po chvíli pevná zem mění v bláto cestu mou bažinou náhle jdu pak močálem. Zase stín smrti mám tak jak křídla havraní nade mnou rozhání touhu žít. Přestávám vnímat svět, jenom tiše prosbu lkám dál nemůžu jsem sám, jsem sám. Cesta má je teď přímější tak mám čas a přemýšlím nad tím vším kudy jdu však otázka mi zůstává. Kdo zvedl ve chvílích, kdy mě háv smrti ovíjel, kde je ten kdo se mnou šel, kdo se mnou šel. Najednou vidim, že tu nejsem sám svého přítele poznávám, jsi to ty kdo se mnou šel přes hory zrádné. mezihra V zápětí na otázku mou odpovídá otázkou, vidíš ty stopy za sebou ano vidím je v řadách dvou.

25 25 Ale v horách a bažinách vidím jen jeden pár proč si zmizel ve chvílích zlých se tě ptám. V jeho očích nebyl hněv ani ten, co mi náležel tiše zněl ten hlas, co mi říkal. Tam, kde vidíš jen stop pár odpovídá já tajím dech, příteli můj tam nesl jsem tě na zádech.

26 26 VÍTR černošský spirituál arr. a text Michal Miklánek Ref.: V G ítr ten sílu má, vítr ten sílu má, v D zkřísí i ohně žár, vítr sílu má jako D v Emi íra Ami pravá C, v G ítr ten D sílu G má. Vánek suší pláč, vánek pohladí tváře, velkou však sílu má, v bouři souží mraky jako v rozvrzaný káře, vítr trn sílu má. Vítr víří prach, ale vidět nikde není, velkou však sílu má, lodě žene širým mořem zrána do setmění, velikou sílu má. Čím je, čím je býk pro corridu, velikou sílu má, tím je víra černému lidu, velikou sílu má. Ref.: Víra ta sílu má, víra ta sílu má, vzkřísí i v srdci žár, víra sílu má jako láska pravá, víra ta sílu má.

27 27 VOZÍČEK spirituál / Michal Miklánek Až sem je slyšet hluk tý houpavý káry, Až sem je slyšet hluk tý houpavý káry, nenechá, nenechá nás tu stát to ráno až bude celý nebe hrát. Šest je párů koní, co můj vůz táhnou, šest je párů koní, co můj vůz táhnou, nenechá, nenechá mě na zemi stát to ráno až bude celý nebe hrát. Já vím, že uvítá mě s bránou otevřenou, já vím, že uvítá mě s bránou otevřenou, nenechá, nenechá mě na zemi stát to ráno až bude celý nebe hrát. Dvanáct vede bran do toho města slávy, dvanáct vede bran do toho města já snad, vejdu tam, vejdu tam a budu rád, to ráno až bude celý nebe hrát.

28 28 VYSOKO NAD MRAKY hudba i text Zbyněk Lála Na starym gramofonu, praská černá deska, a stejný publikum, zas a znovu tleská, v nedospalym ránu, na konci týdne, i ta reprobendna, z kouta na mě zívne. Ref.: Vysoko nad mraky, výš než oko dohlédne, výš než ptáci doletí, tam se mlha zvedne, takhle odpoledne, půjdem si sednout o kus dál. Bez nároku na slávu a lístek jenom k stání, začíná den a já se marně bráním, možná, že sním a ty opravdu nejsi, tak dvě deci rudýho vína na mě dej si.

29 29 ZÁMEK Z PÍSKU Jen světlo stvoří stín voda roztočí mlýn, hvězdy jen se tmou jdou vím. Ale je zámek z písku či na dlani sníh, komu oči hoří jak vích. Ref.: Do lodě voda když začne téct, i ruce k nebi vzpínají chtěj žít, jen co si kůži svou zachrání z bílých vln, zase začne někde vzadu, malá jiskra o plameni snít. Než se rozední jsou mlhou zahalení pak slunce závoj spálí, a s ním vše co viděli za zbořenou zdí, kolik je to let, kolik dní? Ref.: Do lodě voda když začne téct, i ruce k nebi vzpínají chtěj žít, jen co si kůži svou zachrání z bílých vln, zase začne někde vzadu, malá jiskra o plameni snít. Ve větru plášť, mořská písečná pláž, nenajdou nikdy klid svůj, tak je z písku hrad, nebo na kamnech sníh, komu oči planou jak vích. Ref.: Do lodě voda když začne téct, i ruce k nebi vzpínají chtěj žít, jen co si kůži svou zachrání z bílých vln, zase začne někde vzadu, malá jiskra o plameni snít.

30 30 ŽÍZEŇ hudba a text Zbyněk Lála Ref.: Žízeň, žízeň já žízeň po ní mám, vzdálená až dech se tají, mysl obestírá. žízeň, žízeň já žízeň tady mám, odvahu už v horkým písku těžko posbírám. Letmý dotyk dnů, co se nevrací, voda je hluboká a přebrodit nelze. Kolony lidí, co táhnou za prací, plavou v ulicích svému času vstříc. Ref.: Žízeň, žízeň já žízeň po ní mám... Šťastní ve víně, šťastní a šílení cestou zdupanou mrtvými kroky. Zabráni v pochybách o pravém poledni i ten, kdo nedoufá, teď otrhá lístky kopretin.

31 Rejstřík BĚDA, BĚDA, MILÝ BOŽE, 3 DO RYTMU KROKŮ, 5 DÉŠŤ, 4 DŮM NA SKÁLE STAVĚNÝ, 22 JORDÁN, 6 KOMÁR, 7 KOULÍ, 8 LEŽ A KLAM, 9 MALÁ PÍSEŇ, 10 MŮRA, 11 PASTÝŘI, 12 PERIVOLI, 13 PLÁŽOVKA, 14 POJĎTE ZPÍVAT Z PLNÝCH PLIC, 15 PŘIŠEL K NÁM, 16 SKOŘÁPKA, 20 STANDING ON THE SOLID ROCK, 21 STOPY, 24 SÁM A SÁM (Ťap, Ťap, Ťap), 18 SÍŤ NOCI, 19 VELKÝ ROZVOD, 17 VOZÍČEK, 27 VYSOKO NAD MRAKY, 28 VÍTR, 26 ZÁMEK Z PÍSKU, 29 ŽÍZEŇ, 30 31

2. Čisté víno (Sem tam)

2. Čisté víno (Sem tam) 1. Čekání na zázrak (Sem tam) H # 1. Už padá půlnoc, zní jen můj těžký krok, oblohou snáší se k zemi mráz, vítr ztichl, zbyl jenom úplněk, () i čas zůstal na chvíli stát. 2. jinak nic, pouze průhledný

Více

Bodláky ve vlasech. Emi Ami D

Bodláky ve vlasech. Emi Ami D Bodláky ve vlasech Emi Ami D 1. Do vlasů bláznivej kluk mi bodláky dával, Emi C F D za tuhle kytku pak všechno chtěl mít, D Ami H7 svatební menuet mi na stýblo hrával, C D D7(-) že prej se musíme vzít.

Více

Alison Gross Am G C E7 Am G C Dm E7 1. Když zapadlo slunce a vkradla se noc a v šedivých mracích se ztrácel den, Am G C E7 Am G Am a když síly zla ve tmě převzaly moc, tu Alison Gross vyšla z hradu ven.

Více

BLÁZEN kapo 2. intro: G G maj C G am G D. G 1. V listí a sám G maj nad hlavou mám. hvězdy a plno dětských snů G mraky dál jdou.

BLÁZEN kapo 2. intro: G G maj C G am G D. G 1. V listí a sám G maj nad hlavou mám. hvězdy a plno dětských snů G mraky dál jdou. BLÁZN kapo 2 FOOL HRT MMORY Blake Mevis/ H. Raclavský intro: maj am 1. V listí a sám maj nad hlavou mám hvězdy a plno dětských snů mraky dál jdou maj kreslí tu svou dalekou cestu k obzorům. am Po bílých

Více

3. Kousky veršů (Poupata)

3. Kousky veršů (Poupata) 1. esta poslední kapky (Poupata) mi mi 1. Sklenici vína dolej nám, ó, Pane, mi mi dokud tam na dně něco zbejvá, Pane, nebudem vědět o těle, duše se vínem umeje, nebudem bdít a nebudem spát, ó, Pane. 2.

Více

Jindřiška Šindlerová Projdi se mnou

Jindřiška Šindlerová Projdi se mnou Jindřiška Šindlerová Projdi se mnou edice Knihovnicka.cz Tribun EU 2008 Jindřiška Šindlerová Projdi se mnou edice Knihovnicka.cz Tribun EU 2008 KATALOGIZACE V KNIZE - NÁRODNÍ KNIHOVNA ČR Šindlerová, Jindřiška

Více

NOCTURNO 2014. Do hlubin. Za okny měsíc neúspěšně trhá z očí noci třešně ne, nejsou to třešně, jsou to slzy a v nich se choulíme v jantaru zmrzlí

NOCTURNO 2014. Do hlubin. Za okny měsíc neúspěšně trhá z očí noci třešně ne, nejsou to třešně, jsou to slzy a v nich se choulíme v jantaru zmrzlí NOCTURNO 2014 Do hlubin Za okny měsíc neúspěšně trhá z očí noci třešně ne, nejsou to třešně, jsou to slzy a v nich se choulíme v jantaru zmrzlí Jsme to, nejsme to my zakletý v jantaru váhání Dívej se na

Více

Podpořte vydání knihy Básní a Energetických obrázků Duchovní léčitelky. S fotografiemi

Podpořte vydání knihy Básní a Energetických obrázků Duchovní léčitelky. S fotografiemi Podpořte vydání knihy Básní a Energetických obrázků Duchovní léčitelky S fotografiemi Část peněz ze zisku této knihy věnuje na podporu centra www.nightlife.mypage.cz Brána k uzdravení Těla, Duše i Světa.

Více

TEXTY VOJTĚCH MALACH 2003

TEXTY VOJTĚCH MALACH 2003 TEXTY VOJTĚCH MALACH 2003 TMA SE SNÁŠÍ NA MĚSTO TAK TĚ PROSÍM BUĎ SE MNOU UPÍR KROUŽÍ KOLEM NÁS SCHOVEJ HLAVU POD POLŠTÁŘ ZKOUŠÍM TO DÁL R. ZKOUŠÍM TO DÁL DOTKOUT SE OBLAKŮ ZKOUŠÍM TO DÁL DOTKNOUT SE HVĚZD

Více

Kamila Krátká z 8.A. KLEC a KLÍČ. Jestlipak víte, co se stane s člověkem, jenž utíká před světem? Stane se z něj to, co už nikdo nevidí,

Kamila Krátká z 8.A. KLEC a KLÍČ. Jestlipak víte, co se stane s člověkem, jenž utíká před světem? Stane se z něj to, co už nikdo nevidí, Kamila Krátká z 8.A píše poezii a v letošním roce získala za přednes básně Klec a klíč na regionální recitační soutěži Dětská scéna 2013 ocenění za autorský přínos. Ukázky z její tvorby zveřejňujeme v

Více

noční motýl prosím tě otevři

noční motýl prosím tě otevři když spíš když spíš má ticho zvláštní něhu svět ustane v svém koloběhu když spíš co tvůj sen skrývá nemám zdání zdá se ti asi o létání když spíš pokoj má barvu zralých pšenic slunce už sahá do okenic když

Více

102. JEŽÍŠI, DÁVNO UŽ TO VÍM (hudba: AC Bratislava; text: Karel Sedláček) C # mi. 101. VÍM, ŽE TI NA MNĚ ZÁLEŽÍ (hudba a text: Markéta Plchová)

102. JEŽÍŠI, DÁVNO UŽ TO VÍM (hudba: AC Bratislava; text: Karel Sedláček) C # mi. 101. VÍM, ŽE TI NA MNĚ ZÁLEŽÍ (hudba a text: Markéta Plchová) 101. VÍM, Ž TI N MNĚ ZÁLŽÍ (hudba a text: Markéta Plchová) mi Vím, že Ti záleží na srdci mém, nejsem Ti lhostejný/á. V čase těžkých chvil, ve dnech bouřlivých, Ty dál nade mnou bdíš. mi Ruku mi podáváš,

Více

Legenda o třech stromech

Legenda o třech stromech Legenda o třech stromech Legenda o třech stromech je v tomto setkání s malými metodickými úpravami zpracována v rámci jednoho setkání pro skupinu mládeže a dospělých včetně seniorů. Ve středu zájmu není

Více

Čekám svůj den. 1. Pěší pták (M. David / P. Vrba) 2. Můžeš lhát ( P. Krejča / P. Vrba) 3. Můra (P. Janda / P. Vrba)

Čekám svůj den. 1. Pěší pták (M. David / P. Vrba) 2. Můžeš lhát ( P. Krejča / P. Vrba) 3. Můra (P. Janda / P. Vrba) Čekám svůj den 1. Pěší pták (M. David / P. Vrba) 2. Můžeš lhát ( P. Krejča / P. Vrba) 3. Můra (P. Janda / P. Vrba) 4. Čekám svůj den (P. Krejča / P. Vrba) 5. Nic víc (P. Janda / P. Vrba) 6. Na háku (M.

Více

Bílý. kámen. 1. Bílý kámen (P. Lochman, J. rejent / V. Kočandrle, I. Bartošová) 2. Lípo stoletá (V. kočandrla / V. Kočandrle)

Bílý. kámen. 1. Bílý kámen (P. Lochman, J. rejent / V. Kočandrle, I. Bartošová) 2. Lípo stoletá (V. kočandrla / V. Kočandrle) kámen Bílý 1. Bílý kámen (P. Lochman, J. rejent / V. Kočandrle, I. Bartošová) 2. Lípo stoletá (V. kočandrla / V. Kočandrle) 3. Poklad ( J. Škorpík / V. Kočandrle, I. Bartošová) 4 Jeskyně (V. Kočandrle,

Více

OSTRUŽINY. Žebříček TOP 10 básní z PSANCI.cz SRPEN 2009

OSTRUŽINY. Žebříček TOP 10 básní z PSANCI.cz SRPEN 2009 OSTRUŽINY Žebříček TOP 10 básní z PSANCI.cz SRPEN 2009 1. BÁSNÍCI (od puero) 2. Sonáta pro srpnový večer (od Verena) 3. Ve vaně (od milancholik) 4. (M.) Vzkaz lásky (od ivkaja) 5. Ach, vodo (od nostalgik)

Více

Byla to láska. Kytička milostné poezie. Obsah: Když jsem byla hodně malá. Pomalu vrůstám do tebe. Kdybych to dovedl. Byla to láska.

Byla to láska. Kytička milostné poezie. Obsah: Když jsem byla hodně malá. Pomalu vrůstám do tebe. Kdybych to dovedl. Byla to láska. Byla to láska Kytička milostné poezie Obsah: Když jsem byla hodně malá Pomalu vrůstám do tebe Kdybych to dovedl Byla to láska Magdaléna Štěpán Křivánek GRANO SALIS NETWORK 2004 www.granosalis.cz Když jsem

Více

Tak mě tady máš. Znáš všechna ta místa Na mapách, kde chtěli jsme jít Co teď jsou úplně čistá jak První sníh a poslední smích

Tak mě tady máš. Znáš všechna ta místa Na mapách, kde chtěli jsme jít Co teď jsou úplně čistá jak První sníh a poslední smích Tak mě tady máš Znáš všechna ta místa Na mapách, kde chtěli jsme jít Co teď jsou úplně čistá jak První sníh a poslední smích Rozum a cit hlad nebo žízeň Na duši klid jen v hlavě mi zní I když chci spát

Více

Scénář pro videoklip Mariana Verze 0.9.2 (10.7.2004) Používám Marianu verze b, která měří 4:44 minuty.

Scénář pro videoklip Mariana Verze 0.9.2 (10.7.2004) Používám Marianu verze b, která měří 4:44 minuty. Scénář pro videoklip Mariana Verze 0.9.2 (10.7.2004) Používám Marianu verze b, která měří 4:44 minuty. Obsazení: Mariana krásná holka, tmavovlasá (španělský typ), dlouhé bílé šaty, červený šátek (třeba

Více

jednou to skončí V polárních pustinách slunce nejde spát jako já u nohou tvých jestli tě mám rád

jednou to skončí V polárních pustinách slunce nejde spát jako já u nohou tvých jestli tě mám rád V š i c h n i S v a t í V polárních pustinách slunce nejde spát jako já u nohou tvých jestli tě mám rád Ledy slábnou, voda stoupá sirény zpívají noci slané, když zvedá žár Jednou to skončí a z nás čáry

Více

MŮJ STRACH. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza

MŮJ STRACH. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza MŮJ STRACH Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza Byla jsem hrozně vyděšená, hlavně z toho, že lidé, které jsem zázrakem potkala, mě jednoduše opustí. Proč by někdo

Více

Můj strach. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje.

Můj strach. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. Můj strach Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza Byla jsem hrozně vyděšená, hlavně z toho, že lidé, které jsem zázrakem potkala, mě jednoduše opustí. Proč by někdo

Více

Prosím Dovol mi dotknout se myšlenkou Tvého ticha, vnořit se do barev Tvých a tóny prstů s Tebou tvořit duhové mosty (2. 6. 2013)

Prosím Dovol mi dotknout se myšlenkou Tvého ticha, vnořit se do barev Tvých a tóny prstů s Tebou tvořit duhové mosty (2. 6. 2013) Prosím Dovol mi dotknout se myšlenkou Tvého ticha, vnořit se do barev Tvých a tóny prstů s Tebou tvořit duhové mosty do S T Ř E D U (2. 6. 2013) Sami a spolu nahoru dolu ve zpěvu ptáků v zrcátku mraků

Více

Pasáček hvězd. kvôli spevu hrám často nie v originálnych akordoch alebo s kapom. Loučím se s tmou (orig. je v D dur) (hrám v G dur s kapom 4)

Pasáček hvězd. kvôli spevu hrám často nie v originálnych akordoch alebo s kapom. Loučím se s tmou (orig. je v D dur) (hrám v G dur s kapom 4) 1.Loučím se s tmou 7.Jablko 13.Louže 2.Kohout 8.Pokání 14.Horní, Dolní 3.Večernice 9.Co je to? 15.Nova 4. 10.Okno 16.Stálice 5.Kůra 11.Baileys 17.Tuněchody 6.Ticho 12.Barvy kvôli spevu hrám často nie v

Více

Copak je to vázaného?

Copak je to vázaného? Copak je to vázaného? Petr Motýl POHOUPEJ divoké husy led na jezerech sobi putující krajinou rozumu krvavé slunce zapadá za betonové vilky na konci vsi přelétavá křídla tmavá louka jabka malované talíře

Více

Karel Hynek Mácha Večer na Bezdězu

Karel Hynek Mácha Večer na Bezdězu Karel Hynek Mácha Večer na Bezdězu Znění tohoto textu vychází z díla Romány a povídky tak, jak bylo vydáno v nakladatelství Laichter v roce 1906 (MÁCHA, Karel Hynek. Romány a povídky. K vydání upravil

Více

Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ

Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ 1 Copyright Radomír Hanzelka, 2013 www.radomirhanzelka.cz Všechna práva vyhrazena Vytiskla a vydala: Nová Forma s.r.o. www.novaforma.cz Vydání první ISBN 2

Více

Je takový osud, že co je v něm bez chvění, není pevné. Je taková láska, že se ti nedostává světa, byť jenom pro krůček.

Je takový osud, že co je v něm bez chvění, není pevné. Je taková láska, že se ti nedostává světa, byť jenom pro krůček. JE Je takový osud, že co je v něm bez chvění, není pevné. Je taková láska, že se ti nedostává světa, byť jenom pro krůček. Je taková rozkoš, že se trestáš za umění, když umění je hříchem. Je takové mlčení,

Více

Jindřiška Šindlerová. Projdi se mnou

Jindřiška Šindlerová. Projdi se mnou Jindřiška Šindlerová Projdi se mnou Tribun EU 2013 Jindřiška Šindlerová Cover Jindřiška Šindlerová Illustrations Jindřiška Šindlerová Obsah Projdi se mnou... 8 Noční sonety... 10 Lásko prolhaná!... 11

Více

Heiden: Obsidian. Heiden: Obsidian. Nostalgia echo Katarze Trojice Na pohřbu Thujon Post lux tenebras Monomania Pohřben před sto lety.

Heiden: Obsidian. Heiden: Obsidian. Nostalgia echo Katarze Trojice Na pohřbu Thujon Post lux tenebras Monomania Pohřben před sto lety. Heiden: Obsidian Nostalgia echo Katarze Trojice Na pohřbu Thujon Post lux tenebras Monomania Pohřben před sto lety stránka 1 z 9 Nostalgia echo (Dante Alighieri, Božská komedie, překlad Vladimír Mikeš)

Více

Fotografie Jiřího Ortena: originály archiválií jsou uložené v Památníku národního písemnictví literární archiv.

Fotografie Jiřího Ortena: originály archiválií jsou uložené v Památníku národního písemnictví literární archiv. Znění tohoto textu vychází z díla Knihy veršů tak, jak bylo vydáno nakladatelstvím Český spisovatel v roce 1995 (ORTEN, Jiří. Knihy veršů. 1. vyd. Praha: Český spisovatel, 1995. 301 s. Spisy Jiřího Ortena,

Více

S e t k á n í š e s t é B o u ř e

S e t k á n í š e s t é B o u ř e S e t k á n í š e s t é B o u ř e Utíkáš po trávě, studí tě do bosých nohou, prší a z dálky duní bouřka. Dům není daleko, když zrychlíš utečeš hromům za svými zády. Nechceš se otočit, ale dunění se blíží

Více

Sedmikráska. (orig. je v Gdur)

Sedmikráska. (orig. je v Gdur) 1.Co týden dal 7.Tma 13.Písek 2.Vlasy 8.Peřina 14.Nitka 3.Večerka 9.Neděle 15. 4.Silu mi dej 10.Zeptej se mně 16.Lilie 5.Stloukám den 11.Puškin 17.Piškotka 6.Zpráva 12.Nábřeží Co týden dal (orig. je v

Více

Vydáno nákladem více než ekonomickým Vytisknuto mimo pracovní dobu Úvodní slovo MiČ Ilustrace PaJu Grafické a textové úpravy by Elouk - PaJu

Vydáno nákladem více než ekonomickým Vytisknuto mimo pracovní dobu Úvodní slovo MiČ Ilustrace PaJu Grafické a textové úpravy by Elouk - PaJu Jan Bezděk Pavla Jurigová a Michal Čagánek Vydáno nákladem více než ekonomickým Vytisknuto mimo pracovní dobu Úvodní slovo MiČ Ilustrace PaJu Grafické a textové úpravy by Elouk - PaJu 0 Jan Bezděk Pavla

Více

Foliáš z Fornostu. Toulky

Foliáš z Fornostu. Toulky Foliáš z Fornostu Toulky Poutník I Byl večer, už zavřela se vrátka a jakýs poutník zpíval písničku. Ta slova zdála se být sladká, ale mužíček smutněl trošičku. Kousek dál v prachu cesty kráčí on, malý

Více

Návštěva anděla VÁNOČNÍ PŘÍBĚH

Návštěva anděla VÁNOČNÍ PŘÍBĚH VÁNOČNÍ PŘÍBĚH Návštěva anděla Kdysi dávno žila v Nazaretu dívka. Byla jemná a skromná a jmenovala se Marie. Zasnoubila se s tesařem jménem Josef. Jednou, když si vyšla na procházku, přihodilo se jí něco

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

Závidím svému hrobu protože on se dočká naplnění

Závidím svému hrobu protože on se dočká naplnění Závidím svému hrobu protože on se dočká naplnění Závidím svému hrobu protože on se dočká naplnění B a r b o r a L í p o v á Závidím svému hrobu protože on se dočká naplnění 1999 2009 Barbora Lípová,

Více

Lotr šibeničník budižkničema. Postava otroka v římské komedii

Lotr šibeničník budižkničema. Postava otroka v římské komedii Lotr šibeničník budižkničema Postava otroka v římské komedii 2. pol. 3. stol. př. n. l. 21 dochovaných komedií masky hráli jen muži typizované postavy: mladík, otrok, otec, kuplíř, voják, dívka, stařec,

Více

ŽALM 23,4A JAN ASSZONYI. SCB BRNO - KOUNICOVA Jan Asszonyi 2015_051 04 Ž23 - Rokle stínu smrti.docx 4. 10. 2015

ŽALM 23,4A JAN ASSZONYI. SCB BRNO - KOUNICOVA Jan Asszonyi 2015_051 04 Ž23 - Rokle stínu smrti.docx 4. 10. 2015 2015 Hospodin vede na různá místa zelené pastvy, stezky spravedlnosti. Po příjemných cestách pomyslel David na cestu roklí stínu smrti. Tam se nebude bát. Ne pro svo odvahu, nýbrž pro přítomnost pastýře.

Více

štìpím se Naplno rozhoøí èerné terèe za sklem se vynoøí chvilkový výboj støelce

štìpím se Naplno rozhoøí èerné terèe za sklem se vynoøí chvilkový výboj støelce Støelec a most Støelec chvilkový výboj Nastal èas naplnit všechna pøece vzetí promìnit okovy v trpké víno bez pøíkras zahodit øece smetí výkøikem obnovy se pøímo prodrat štìrkem k podloží podkovy zakrýt

Více

Vím já. Vím já, kam se dám? Ven z mých zajetí? Pár dní se nehledám a ztrácím staletí

Vím já. Vím já, kam se dám? Ven z mých zajetí? Pár dní se nehledám a ztrácím staletí Vím já Vím já, kam se dám? Ven z mých zajetí? Pár dní se nehledám a ztrácím staletí Vím já, proč se ptám? Proč mám váhat víc? Čekám a nereptám z plných plic Vím jen, že ráno vstávám Hladím tě pod dekou,

Více

DAVID BÁTOR. Milostné lastury ZÁJEZDÍ/EDICE ZHOŘ

DAVID BÁTOR. Milostné lastury ZÁJEZDÍ/EDICE ZHOŘ DAVID BÁTOR Milostné lastury ZÁJEZDÍ/EDICE ZHOŘ David Bátor (*1974 v Opavě) Debutoval sbírkou Kukly slov (Tilia, 2004), která byla nominována na Cenu Jiřího Ortena. O rok později vydal pod názvem Světlonoš

Více

Básně o (v) Sutomiščici. Jaroslav Balvín

Básně o (v) Sutomiščici. Jaroslav Balvín Básně o (v) Sutomiščici Jaroslav Balvín 2008 SUTOMIŠČICA JE KŠTICA Kštica Borových hájů, fíkových stromů a olivovníků Stožárů plachetnic a lodí Sněhobílých starobylých domů A příjemných lidí. Tato kštica

Více

Volnomyslné přírodní deníky

Volnomyslné přírodní deníky Volnomyslné přírodní deníky Karolína Tauberová 3. místo Próza do 23 let 1. 7. Dokud si vítr hraje s mými vlasy, kapky deště dopadají na tvář a slunce rozjasňuje oči, září mi úsměv na rtech a já cítím,

Více

Vítám Tě na Červené Lhotě!

Vítám Tě na Červené Lhotě! Vítám Tě na Červené Lhotě! Jmenuju se Anton a jsem tu po staletí už komorníkem. Někteří z mých pánů se sice zpočátku podivovali mým způsobům, ale nakonec všichni pochopili, že na vodním zámku si lepšího

Více

Jaroslav Vrchlický (1853 1912)

Jaroslav Vrchlický (1853 1912) Jaroslav Vrchlický (1853 1912) vl. jm. Emil Frída nar. v Lounech stud. G, filosofie, historie, románských jazyků vychovatel v severní Itálii sňatek s Ludmilou Podlipskou profesor literatury na Karlově

Více

Bůh povznese Josefaotroka

Bůh povznese Josefaotroka Bible pro děti představuje Bůh povznese Josefaotroka Napsal: Edward Hughes Ilustrovali: M. Maillot; Lazarus Upravili: M. Maillot; Sarah S. Přeložila: Majka Alcantar Vydala: Bible for Children www.m1914.org

Více

TEXTY VOJTĚCH MALACH 2010

TEXTY VOJTĚCH MALACH 2010 TEXTY VOJTĚCH MALACH 2010 VOCODE?! STÁL JSI NA POKRAJI SRÁZU DOPADNOUT TAK NA TVRDÝ SKÁLY JEŠTĚ KROK A BUDEŠ V HÁDU TAK PROČ OBRACÍŠ SE ZÁDY VOCODE VOCODE NIC TI NENÍ VHOD VO CO DE VOCODE NIC TI NENÍ DOST

Více

ONDŘEJ HLOŽEK otluky

ONDŘEJ HLOŽEK otluky ONDŘEJ HLOŽEK otluky ZÁJEZDÍ/EDICE ZHOŘ ISBN: 978-80-87843-01-7 1 Ondřej Hložek (*1986, Opava) Autor poezie, pořadatel literárních akcí a animátor v kulturním dění. V roce 2011 vydalo nakladatelství Dalibora

Více

Chaloupka. Blbe, sotva jsem zabrala a ty tu děláš takovej randál.

Chaloupka. Blbe, sotva jsem zabrala a ty tu děláš takovej randál. Chaloupka Ten les je nějakej divnej. A že jsem už lesů prošel dost. Lesy jsou různý. Hustý, řídký, tmavý, smíšený, smrkový, borový, nebo třeba zabordelený. Tenhle ne. Tenhle je prostě divnej. Takovej tichej.

Více

Vánoční besídka CB Žižkov 2010

Vánoční besídka CB Žižkov 2010 Vánoční besídka CB Žižkov 2010 Píseň 1 Pán Ježíš přikázal budete světlem Autor: Tomáš Najbrt Pán Ježíš přikázal budete světlem, budete svítit do okolí. Pán Ježíš přikázal před celým světem, velkým i dětem,

Více

Básničky pro holky. Dupy, dupy, dupy, dupy, už jdou chlapci do chalupy. Už jdou chlapci s pomlázkami, schovejte se, maminečko, schovejte se s námi.

Básničky pro holky. Dupy, dupy, dupy, dupy, už jdou chlapci do chalupy. Už jdou chlapci s pomlázkami, schovejte se, maminečko, schovejte se s námi. Básničky pro holky Malujeme vajíčka, pro bratrance, pro strýčka. To nejhezčí tatínkovi, taky jedno dědečkovi. Ještě klukům ze školky, žádná nejsou pro holky. Však vajíčka z čokolády, máme i my holky rády

Více

SOUTĚŽNÍ ARCH 2. KOLA SOUTĚŽE STEZKA PÍSMÁKŮ 2011 Kategorie M = mladší od 10 do 12 let včetně, počet v týmu jsou 2 až 4 soutěžící

SOUTĚŽNÍ ARCH 2. KOLA SOUTĚŽE STEZKA PÍSMÁKŮ 2011 Kategorie M = mladší od 10 do 12 let včetně, počet v týmu jsou 2 až 4 soutěžící SOUTĚŽNÍ ARCH 2. KOLA SOUTĚŽE STEZKA PÍSÁKŮ 2011 Kategorie = mladší od 10 do 12 let včetně, počet v týmu jsou 2 až 4 soutěžící Soutěžní tým (z organizace, oddílu, příp. další informace) Jméno, příjmení

Více

Poezie NePoezie. nejen pro handicapované. Filip Budák

Poezie NePoezie. nejen pro handicapované. Filip Budák Poezie NePoezie nejen pro handicapované Filip Budák 2002-2003 A kdo přijme jediné takové dítě ve jménu mém, přijímá mne (Mt. 18;5) K nevíře, jak tak malé děti dokáží na papír vyjádřit prostřednictvím zdánlivě

Více

Deník mých kachních let. Září. 10. září

Deník mých kachních let. Září. 10. září Deník mých kachních let Září 10. září Kdybych začínala psát o deset dní dříve, bylo by zrovna 1. září. Den, na který jsem se těšila po několik let pravidelně, protože začínala škola. V novém a voňavém

Více

VÁNOČNÍ VÁNOČNÍ ZPĚVNÍČEK ZPĚVNÍČEK

VÁNOČNÍ VÁNOČNÍ ZPĚVNÍČEK ZPĚVNÍČEK VÁNOČNÍ ZPĚVNÍČEK VÁNOČNÍ ZPĚVNÍČEK Jak jsi krásné neviňátko Narodil se Kristus Pán Prosinec Půjdem spolu do Betléma D7 D7 1. Jak jsi krásné neviňátko vprostřed bídy nebožátko. D7 Před tebou padáme,dary

Více

OSTRUZINY.cz. Žebříček TOP 10 básní z PSANCI.cz LISTOPAD 2007

OSTRUZINY.cz. Žebříček TOP 10 básní z PSANCI.cz LISTOPAD 2007 OSTRUZINY.cz Žebříček TOP 10 básní z PSANCI.cz LISTOPAD 2007 1. Polibek na skle (od Severka) 2. Vosková (od moonell) 3. Zahazujem (od prostějanek) 4. Brána (od otazník) 5. Šerosvit... (od Ayla) 6. I don't

Více

Samuel van Tongel. Nevinnosti I

Samuel van Tongel. Nevinnosti I Samuel van Tongel Nevinnosti I Studený vítr ochlazoval jinak teplý večer při svitu zapadajícího slunce, jehož barva se měnila při každém mraku, který se na překrásném oranžovo-modrém nebi ocitl. Na stromech

Více

SPIRITIZMUS A BIBLE. Strašnice 24. dubna 2013

SPIRITIZMUS A BIBLE. Strašnice 24. dubna 2013 SPIRITIZMUS A BIBLE Strašnice 24. dubna 2013 TOUHA Znát budoucnost Být fit a zdráv Nahlédnout do tajemna Finanční prospěch SPIRITIZMUS SE JEVÍ JAKO CESTA CO JE TO SPIRITIZMUS? SPIRITIZMUS Založen na domněnce,

Více

Rituály lvl 2 (PHB1+PHB2+OG+FRPG. +AP+Dragon366 +PHB2+OG+FRPG+AP. +Dragon366+EPG +EPG) Odolnost proti elementům (PHB1) Strážné oko (PHB1) by: Kin

Rituály lvl 2 (PHB1+PHB2+OG+FRPG. +AP+Dragon366 +PHB2+OG+FRPG+AP. +Dragon366+EPG +EPG) Odolnost proti elementům (PHB1) Strážné oko (PHB1) by: Kin Rituály lvl 2 (PHB1+PHB2+OG+FRPG +PHB2+OG+FRPG+AP +AP+Dragon366 +Dragon366+EPG +EPG) by: Kin Odolnost proti elementům (PHB1) Ni arktická zima či pekelná vedra tě nezastaví. Všechny tyto neduhy z tebe opadnou

Více

D Ř E V Á K VÝPRAVY DO POHÁDKOVÉ ŘÍŠE. Časopis ZŠ Hronov Velký Dřevíč 2015/2016-2.vydání

D Ř E V Á K VÝPRAVY DO POHÁDKOVÉ ŘÍŠE. Časopis ZŠ Hronov Velký Dřevíč 2015/2016-2.vydání D Ř E V Á K VÝPRAVY DO POHÁDKOVÉ ŘÍŠE Časopis ZŠ Hronov Velký Dřevíč 2015/2016-2.vydání 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 HÁDEJ, HÁDEJ HADAČI Kdo má vpředu dvě oči, ale vzadu ještě

Více

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007 Úvod Zdravím vás všechny a vítám vás. Jsem moc rád, že jste dnes dorazili. Dnes začneme spolu mluvit o penězích. Vím, že je to velice kontroverzní téma. Ne jenom z pohledu lidí mimo církev. Nedávno zveřejnili

Více

Jiří Orten Ohnice V Y Š E H R A D

Jiří Orten Ohnice V Y Š E H R A D Vyšehrad Jiří Orten Ohnice Jiří Orten Ohnice V Y Š E H R A D Otcově památce Copyright Jiří Orten, 1941 Illustrations Pavel Sukdolák, 2012 ISBN 978-80-7429-286-6 Vně meč na sirobu přivodí, v domě pouhá

Více

Mgr. et Bc. Michael Novotný. Veršované pohádky

Mgr. et Bc. Michael Novotný. Veršované pohádky Mgr. et Bc. Michael Novotný Veršované pohádky Copyright Autor: Michael Novotný Ilustrace: Barbora Lišková Vydal: Martin Koláček - E-knihy jedou 2015 ISBN: 978-80-7512-337-4 (epub) 978-80-7512-338-1 (mobipocket)

Více

VÁNOČNÍ PŘÍBĚH A KOLEDY

VÁNOČNÍ PŘÍBĚH A KOLEDY Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám. 1594/16, 664 51 Šlapanice www.zsslapanice.cz MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/21.2389 VÁNOČNÍ

Více

E.F. Burian: IDIOTEON

E.F. Burian: IDIOTEON E.F. Burian: IDIOTEON Den Jedním z potìšení laskavého laskavého dne jsou jeho nohy Snad ještì Vidíš je zahlédneš pøibìhnout jeho nos a než se pøilepený otoèíš na zdi zmizí èíhající za rohem na tvùj jako

Více

Pastorale. Vánoční evagelium podle Lukáše 2,1-20. Pro dva lesni rohy, varhany, flétnu, recitaci a sborový zpěv

Pastorale. Vánoční evagelium podle Lukáše 2,1-20. Pro dva lesni rohy, varhany, flétnu, recitaci a sborový zpěv Pastorale Vánoční evagelium podle Lukáše 2,1-20 Pro dva lesni rohy, varhany, flétnu, recitaci a sborový zpěv Hudba: Bohdan Mikolášek Liturgie: Jana Mikolášková Nebojte se! Liturgická vánoční slavnost pořad:

Více

Čtyři světla pasýře Šimona

Čtyři světla pasýře Šimona Čtyři světla pasýře Šimona Vánoční hra s písněmi na téma: Cesta k jeslim Úvod Obsah Jedne tmavé noci se pastýřský chlapec Simon vydá hledat ztracenou ovečku.pro jeho soucit a dobrotu rozdá cestou potřebným

Více

Jsou okamžiky, kdy dlouze vyhráváš, pak štěstí se přikloní na moji stranu, možná jen, že mi ve hře šanci dáváš, kterou jinde tak snadno nedostanu...

Jsou okamžiky, kdy dlouze vyhráváš, pak štěstí se přikloní na moji stranu, možná jen, že mi ve hře šanci dáváš, kterou jinde tak snadno nedostanu... 1. Hrajeme spolu tu partii podivnou zase, bez figurek na šachovnici žlutohnědé, bez vnímání prostoru v prázdném čase, červenají při ní tváře pře tím tak bledé... Nehrajeme na remízu, ale na vyhrání, jen

Více

9. Tøi støelecké terèe

9. Tøi støelecké terèe 9. Tøi støelecké terèe Zoltov Tak už maluješ, holoubku? Kupecký Jako støelecké terèe se to snad hodí. Zoltov Oho, nahá žena vystupuje z vany! Jsi chlapík! Chlapík! Ptal ses, jestli je Petr na mužské. Není.

Více

Soutěžní básně. Soubor A. Vzdychne malíř Podzimek. - Mám se vrátit s prázdnou domů? Franta s Jendou, čerti malí, pod tím oknem fotbal hráli.

Soutěžní básně. Soubor A. Vzdychne malíř Podzimek. - Mám se vrátit s prázdnou domů? Franta s Jendou, čerti malí, pod tím oknem fotbal hráli. Soubor A Gorila Protože prý gorile Ta vám, lidi, měla ránu! Chechtal se jí celý prales, co je tohle za vynález. Když si vyšla na sluníčko, zebrám smíchem prasklo tričko, a když vlezla do houští, smáli

Více

Tušivá rozpomnění. Jezerní básníci. Přeložil Václav Renč. Vybral a sestavil Zdeněk Stříbrný K vydání připravil Zdeněk Beran

Tušivá rozpomnění. Jezerní básníci. Přeložil Václav Renč. Vybral a sestavil Zdeněk Stříbrný K vydání připravil Zdeněk Beran Tušivá rozpomnění Jezerní básníci Přeložil Václav Renč Vybral a sestavil Zdeněk Stříbrný K vydání připravil Zdeněk Beran Vydání knihy podpořilo Ministerstvo kultury České republiky. Translation Václav

Více

Z obsahu: Když se nebe dotýká země... 02. K Roku rodiny... 03. Ptali jste se... 04. Informační servis... 07

Z obsahu: Když se nebe dotýká země... 02. K Roku rodiny... 03. Ptali jste se... 04. Informační servis... 07 LEDEN 2014 ČASOPIS FARNOSTI PUSTÁ POLOM www.pustapolom.cz/farnost/ Z obsahu: Když se nebe dotýká země... 02 K Roku rodiny... 03 Ptali jste se... 04 Toulky farní minulostí....... 05 Informační servis...

Více

Blanka Kubešová Žoržína Ztracené dětství. Eroika

Blanka Kubešová Žoržína Ztracené dětství. Eroika 1 2 Blanka Kubešová Žoržína Ztracené dětství Eroika 3 Blanka Kubešová, 2008 Eroika, 2008 ISBN 978-80-86337-74-6 4 Blanka Kubešová Žoržína Ztracené dětství 5 6 7 mámě 8 krajino dětství, chtěl bych se k

Více

Nehoří, ale za chvíli asi bude! Kde jsou děti? Chtěly se mnou jít do lesa a nikde nikdo! Maminka:

Nehoří, ale za chvíli asi bude! Kde jsou děti? Chtěly se mnou jít do lesa a nikde nikdo! Maminka: Pro děti, které se rády usmívají Jeníček a Mařenka Krátká jednoaktovka děti hrají dětem Jeníček Ježibaba a Maminka Tatínek 1. (Vyjde na scénu, sekera v ruce, chodí kolem, netrpělivý) Mordyjé, hromy a blesky,

Více

Ale jak to, že nás má tolik stát život s Pánem který dává spasení zdarma, který za nás - jak víme - cele zaplatil svým životem?

Ale jak to, že nás má tolik stát život s Pánem který dává spasení zdarma, který za nás - jak víme - cele zaplatil svým životem? Mt 13, 44-46 Podobenství o Království. Zvláštní obrazy, které PJ používal aby lidi přivedl k podstatě věci. Tentokrát o pokladu a perle které člověka stojí všechno co má. Chceme-li porozumět Ježíšovu sdělení,

Více

Rozprava v Řádu Lyricus

Rozprava v Řádu Lyricus Rozprava v Řádu Lyricus Prožitek Navigátora Celistvosti Tyto rozpravy přeložil James, tvůrce materiálů o Tvůrcích Křídel. Jsou velmi významnou součástí učebních metod, které používají instruktoři Výukového

Více

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ PŘÍNOS K ROZVOJI OSOBNOSTI ŽÁKA PODLE RVP ZV: poskytuje žákům základní znalosti o různých etnických a kulturních skupinách v české a evropské společnosti; rozvíjí dovednost orientovat se v pluralitní společnosti

Více

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam FAJN TROCHU OČISTNÉ ANO Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam se chtěl zamyslet nad možnými důsledky. Ve světle její reakce považoval za nutné to probrat detailněji. Nekaz to kouzlo, požádala

Více

Petr Hugo Šlik. Zpěvníček (1998-2010)

Petr Hugo Šlik. Zpěvníček (1998-2010) Petr Hugo Šlik Zpěvníček (1998-2010) Na našem sídlišti (s mírným vykradením P. Fialy) Na našem sídlišti žijeme spolu jezdíme výtahem nahoru dolů jezdíme výtahem v noci i přes den chtěl bych víc životů

Více

Kázání, Levice, 25.10.2015. Milost Vám a pokoj od Boha Otce i Pána Ježíše Krista. Amen.

Kázání, Levice, 25.10.2015. Milost Vám a pokoj od Boha Otce i Pána Ježíše Krista. Amen. Kázání, Levice, 25.10.2015 Milost Vám a pokoj od Boha Otce i Pána Ježíše Krista. Amen. Jan 6:14 21 Když lidé viděli znamení, které Ježíš učinil, říkali: "Opravdu je to ten Prorok, který má přijít na svět!"

Více

OBSAH. - Čínská báseň - Týden prvňáčků - Můžete si přečíst - Tvorba dětí ZŠ Krestova - Jak vyrobit krabičku

OBSAH. - Čínská báseň - Týden prvňáčků - Můžete si přečíst - Tvorba dětí ZŠ Krestova - Jak vyrobit krabičku 1/2015 OBSAH - Čínská báseň - Týden prvňáčků - Můžete si přečíst - Tvorba dětí ZŠ Krestova - Jak vyrobit krabičku Čínská báseň beseda pro žáky 8. tříd Jako každý rok, tak i letos v knihovně proběhla beseda,

Více

Co by m l zvládnout každý:

Co by m l zvládnout každý: I takto by se dala popsat reakce lidí na zraněné na ulici.. Podle odborníků za to může obecný nezájem o druhé, neznalost první pomoci a také strach. Neposkytnutí první pomoci je v Čechách trestný čin.

Více

VÁNOČNÍ HRA PRO 13 PŘEDŠKOLÁČKŮ NEBO MLADŠÍCH ŠKOLÁČKŮ AUTOR: MGR. DANIELA ZDISLAVA KLIMEŠOVÁ, FARÁŘKA CĆSH

VÁNOČNÍ HRA PRO 13 PŘEDŠKOLÁČKŮ NEBO MLADŠÍCH ŠKOLÁČKŮ AUTOR: MGR. DANIELA ZDISLAVA KLIMEŠOVÁ, FARÁŘKA CĆSH VÁNOČNÍ HRA PRO 13 PŘEDŠKOLÁČKŮ NEBO MLADŠÍCH ŠKOLÁČKŮ AUTOR: MGR. DANIELA ZDISLAVA KLIMEŠOVÁ, FARÁŘKA CĆSH OBSAZENÍ: MARIE:.. JOSEF:.. ANDĚL:. NEBESKÉ ZÁSTUPY:...... BETLÉMSKÁ HVĚZDA:... MUDRCI OD VÝCHODU:

Více

Jan Skácel. Metličky V Y Š E H R A D

Jan Skácel. Metličky V Y Š E H R A D Vyšehrad Jan Skácel Metličky Jan Skácel Metličky V Y Š E H R A D Copyright Jan Skácel, 2011, c/o Aura Pont, s. r. o. Praha Illustrations Helena Konstantinová, 2011 ISBN 978-80-7429-162-3 Maličko pospíš,

Více

PRÁCE S TEXTEM - Císařovy nové šaty. OČEKÁVANÝ VÝSTUP Procvičování četby a porozumění textu na základě seřazení rozstříhaných odstavců textu

PRÁCE S TEXTEM - Císařovy nové šaty. OČEKÁVANÝ VÝSTUP Procvičování četby a porozumění textu na základě seřazení rozstříhaných odstavců textu PRÁCE S TEXTEM - Císařovy nové šaty AUTOR Mgr. Jana Pikalová OČEKÁVANÝ VÝSTUP Procvičování četby a porozumění textu na základě seřazení rozstříhaných odstavců textu FORMA VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU pracovní

Více

připadám si v tu chvíli a na tom místě zcela nepatřičně

připadám si v tu chvíli a na tom místě zcela nepatřičně Dýchání Petr Mezihorák na rozjezd tma lisuje obrazy zvýrazňuje hrany půlnoční štěkot psa virtuos v oboru ticha připadám si v tu chvíli a na tom místě zcela nepatřičně jako štěkot psa struktura odpoledne

Více

Klement Gottwald básně. Dělník z Dědic Marie Pujmanová (1893 1958)

Klement Gottwald básně. Dělník z Dědic Marie Pujmanová (1893 1958) Klement Gottwald básně Dělník z Dědic Marie Pujmanová (1893 1958) Vydal se mladý hoch do světa s pilkou a hoblíkem v ruce, Čech, Moravan a proletář. a pěšák revoluce. Prve než začal se slovy, rozmlouval

Více

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou.

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou. Jsem samotná matka Otevře dveře. Protože doma nemám se čtyřmi dětmi. Mistryně mi vždy dělala společnost, umožnila mi mnohokrát z něčeho se dostat. Speciálně chci poděkovat Mistryni. Není zač. Děkuji vám,

Více

14 16 KH-57-03-297 -CS-C

14 16 KH-57-03-297 -CS-C 14 16 KH-57-03-297-CS-C Vy krásné vlaštovky! Evropská komise Tuto publikaci zpracovalo Generální ředitelství pro životní prostředí. Vychází ve všech úředních jazycích Evropské unie. Publikace je také k

Více

na jeho límci. Mnohokrát jsem vynesla

na jeho límci. Mnohokrát jsem vynesla Jednoho dne na jeho límci. tento malý hmyz ven, měl učitel narozeniny. Ti lidé se zase předem domluvili: Co kdybychom vyhlásili soutěž o nejlepší oblečení jako dárek na učitelovy narozeniny? Musely ho

Více

Žába 92 / 93. zahrada.indd 92 12.1.2016 7:26:09

Žába 92 / 93. zahrada.indd 92 12.1.2016 7:26:09 Žába Nenávidím žáby. Všechna zvířata mám rád, vím, že co do vznešenosti jsou si všechny výtvory přírody rovné, jen k žábám prostě cítím nepřekonatelný odpor. Povím vám proč, a to i přesto, že mi stačí

Více

to byla jsem starší. Člověk stárne každým dnem, ale to hle bylo jiné, horší, definovatelné. Bylo mi osmnáct. A tolik Edwardovi nikdy nebude.

to byla jsem starší. Člověk stárne každým dnem, ale to hle bylo jiné, horší, definovatelné. Bylo mi osmnáct. A tolik Edwardovi nikdy nebude. 1. OSLAVA Byla jsem na devadesát devět procent přesvědčená, že je to jenom sen. Důvodů, proč jsem si byla tak jistá, bylo víc. Zaprvé jsem stála v zářivém kuželu slunečního světla v takovém tom oslepujícím

Více

NENADĚLÁŠ. Lenka Dobrovolná. Dětské hřiště s pískovištěm. Někde na hřišti ON a ONA. Na pískovišti DÍVKA.

NENADĚLÁŠ. Lenka Dobrovolná. Dětské hřiště s pískovištěm. Někde na hřišti ON a ONA. Na pískovišti DÍVKA. ONA DÍVKA LOVEC ON (TERAPEUT) OTEC MATKA NENADĚLÁŠ Lenka Dobrovolná Dětské hřiště s pískovištěm. Někde na hřišti ON a Na pískovišti Mami? Tati? Slyšíte? Mami? Tati? Někdo? Kdokoli? Zpívá. Utíkej, utíkej

Více

Chrámy boří déšť. ...snad nás krovky k zemi snesou a budem se dívat jak v nás ty kapky deště nejsou A budem zpívat

Chrámy boří déšť. ...snad nás krovky k zemi snesou a budem se dívat jak v nás ty kapky deště nejsou A budem zpívat Chrámy boří déšť Nabíráme směr k nirvánám a ve válkách ládujeme kvér Až s kudlou v zádech víme víc Chrámy boří déšť S noblesou a po kapkách Stačí jen říct A možná - jednou - někdy - příště - snad Každá

Více

Ježíš. On vysvobodí lidi od hříchů. Josef udělal, jak mu řekl anděl, a ještě téhož dne si vzal Pannu Marii za ženu.

Ježíš. On vysvobodí lidi od hříchů. Josef udělal, jak mu řekl anděl, a ještě téhož dne si vzal Pannu Marii za ženu. NAROZENÍ PÁNĚ Ježíšovo narození byla největší událost lidských dějin. Tehdy si však této události všimlo jen několik málo lidí. Pastýři přišli k jeskyni jenom proto, že je tam poslal anděl. Přišli také

Více

UČEDNÍK JEŽÍŠOVY LÁSKY

UČEDNÍK JEŽÍŠOVY LÁSKY UČEDNÍK JEŽÍŠOVY LÁSKY Ježíš umíral v opuštěnosti, ale odevzdal se do rukou Otce. Tento pokoj se stal příkladem i pro Dysmase, i on chce zcela důvěřovat Bohu, lotr po pravici chce ve své smrti napodobit

Více

Při čtení následujících stran se vám může udělat nevolno, můžete mít pocity studu za autora, či získat tendence si fyzicky ubližovat. Mám vás rád.

Při čtení následujících stran se vám může udělat nevolno, můžete mít pocity studu za autora, či získat tendence si fyzicky ubližovat. Mám vás rád. 5 800044 640164 Při čtení následujících stran se vám může udělat nevolno, můžete mít pocity studu za autora, či získat tendence si fyzicky ubližovat. Mám vás rád. 1 24.5.2008 Po těžkém životě častokrát

Více

BLázny pro tebe. Zpěvník

BLázny pro tebe. Zpěvník BLázny pro tebe Zpěvník OBSH Ty jsi ten cíl Mluv ke mně Učíš mě dýchat Nebe je tam Králem mého srdce Perla Tvoje vítězství znám Žít v tvých věcech Nikdo a nic ědicové Ty vidíš dál Nadechnout se smím 1

Více