1. Mateřská škola Karlovy Vary, Komenského 7, příspěvková organizace, , Karlovy Vary. Odloučené pracoviště: MŠ Krymská 12

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "1. Mateřská škola Karlovy Vary, Komenského 7, příspěvková organizace, 360 07, Karlovy Vary. Odloučené pracoviště: MŠ Krymská 12"

Transkript

1 1. Mateřská škola Karlovy Vary, Komenského 7, příspěvková organizace, , Karlovy Vary Odloučené pracoviště: MŠ Krymská 12 Vypracovala: Bc. Kateřina Kalinová, Vedoucí učitelka odloučeného pracoviště PROVOZNÍ ŘÁD Karlovy Vary 2015 Zřizovatel: Statutární město Karlovy Vary, Moskevská 2035/21 Karlovy Vary Ředitelka školy : Mgr.Bc. Zdeňka Tichá Provozní řád je zpracován na základě Zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů.

2 I. Údaje o zařízení 1.Název pracoviště 1.Mateřská škola Karlovy Vary, Komenského 7, příspěvková organizace Karlovy Vary, Komenského 7 IČ: Tč Název zařízení odloučené pracoviště : Mateřská škola Karlovy Vary, Krymská 12 Tč Adresa zařízení Krymská 12, Karlovy Vary II. Režimové požadavky Nástup dětí MŠ má provoz od 6.00 do hod. Děti se scházejí do 7,00 hod. ve 2. třídě, pak přecházejí na druhý pavilón a od 7.15 hod. jsou na svých třídách. Ranní příchod dětí je do 8.00 hod.,pak se škola zamyká z bezpečnostních důvodů. Od do hod se rozcházejí opět ve 2. třídě. Ranní přenášení věcí pomáhá zajišťovat paní uklízečka. Časové rozložení výuky, sestava rozvrhu a režim dne je stanoven v rámci možností zařízení pro výchovu a vzdělávání s ohledem na věkové zvláštnosti dětí, jejich biorytmus a náročnost jednotlivých činností. Při výuce je dbáno na prevenci jednostranné statické zátěže vybraných svalových skupin výchovou dětí ke správnému sezení a držení těla. Děti sedí u stolečku jen minimálně při jídle, kreslení, malování,pracovním tvoření. Spontánní hra a didakticky cílené činnosti Probíhají v průběhu celého dne formou individuální, skupinové, či kolektivní práce učitelek s dětmi, vycházejí z potřeb a zájmů dětí. Pohybové aktivity Děti mají pro pohybové aktivity dostatečně velké prostory, třídy jsou členité, prostory pro děti dostupné a bezpečné. Třídy se snadno vyklidí i dětmi samotnými pro zvětšení prostoru pro pohyb. Vybavení je dostatečné a každoročně se doplňuje./ lavičky, trampolíny, švédské bedny, míče, koše, tyče, kruhy, obruče, překážkové dráhy, žíněnky, barevný padák, / Pohybové aktivity jsou spontánní i řízené, dítě je vykonává v neohrožujícím prostředí, aby cítilo radost z pohybu denně dopoledne i odpoledne. Podporujeme správné držení těla. Pohybové aktivity jsou všestranné, respektujeme biorytmy dítěte a křivku jeho výkonu. S dětmi navštěvujeme tělocvičnu v ZŠ Dukelských hrdinů.

3 Vybavení Ve všech třídách je nábytek otevřený, snadno dostupný dětem, vybavení tříd odpovídá počtu dětí, židle a stoly odpovídají výšce dětí. Nábytek je lehce omyvatelný a je řádně udržován. V zařízení může být nejvíce umístěno 108 dětí. Osvětlení tříd a ostatních prostor je denní / okny/, sdružené /okny a osvětlovacími tělesy/ a umělé /zářivkami/. Pro ochranu před oslněním jsou na oknech instalovány žaluzie. Vytápění celého objektu je zajišťováno centrálně z Teplárny a.s. Karlovy Vary přes výměník. Kontrolu zařízení ve výměníku a provoz zajišťují zaměstnanci Teplárny a.s. Karlovy Vary. Kontrola teploty a vzduchu v prostorách je prováděna teploměry umístěnými ve výšce 1,2-1,5 m nad podlahou na vnitřní straně místnosti. V denních místnostech a v hygienických zařízeních je zajišťována teplota vzduchu od 20 do 22 C. Pro správnou regulaci teploty vzduchu byl v srpnu 2005 nainstalován regulátor topného okruhu a regulační ventily na jednotlivé radiátory. V letním období jsou podle potřeby staženy žaluzie a je zajištěno přirozené větrání okny. Je zažádáno o větráky na třídy v letních měsících v horních třídách horko. Zásobování pitnou vodou objekt je napojen na vodovodní řad města Karlovy Vary. Pobyt venku Pozemek využívaný k pohybové aktivitě: Nezastavěná plocha pozemku u předškolního zařízení určená pro pobyt dětí Pozemek je oplocen, vysázené rostliny, dřeviny a travnaté plochy jsou řádně udržovány. Prořezávku dřevin a křovin provádí podle potřeby Správa lázeňských parků Karlovy Vary. Údržba travnaté plochy je prováděna též Správou lázeňských parků K. Vary. Na jaře 2014 byla provedena revitalizace celé zahrady. Projekt má název Se zahradou do přírody. Děti se věnují pěstitelským pracím na zahradě, sklízení úrody a péčí o naši zahradu. Hygienické požadavky a hygienické limity venkovních hracích ploch jsou prováděny dle vyhlášky MZ č. 464/2000 Sb. V areálu zahrady jsou čtyři pískoviště, která jsou chráněna proti znečištění hustou síťovinou. Písek je propařován v letních měsících v závislosti na počasí a vyměňuje se dle míry znečištění. Zajišťuje Magistrát města. V letním období jsou v provozu průtokové sprchy k osvěžení dětí. Brouzdaliště má nový povrch SmartSoft, který je sespádován do odtoku kanalizace. Děti mají na sobě plavky. Povrch se čistí rýžovým koštětem a splachuje proudem vody z hadice. Přívod vody do sprch je napojen na pitnou vodu s míchací baterií, takže se dá podle potřeby regulovat teplota vody ve sprchách. Denní doba pobytu venku je zpravidla 2 hodiny dopoledne, odpoledne se řídí délkou pobytu dětí v zařízení. V zimním i letním období je doba pobytu venku upravena s ohledem na venkovní teploty. Pobyt venku je zkrácen nebo zcela vynechán pouze při mimořádně nepříznivých klimatických podmínkách a při vzniku nebo možnosti vzniku smogové situace. V letních měsících se provoz přizpůsobuje tak, aby bylo možné provádět činnost dětí ve venkovním prostředí, v co největším rozsahu dopoledne i odpoledne. Celkem 4-5 hodin denně.

4 Děti se seznamují s různými druhy sportovních činností a sportovním náčiním./ hrají fotbal, hokej, florbal, košíkovou, házejí do dálky míčky, skáčí do výšky i do dálky, hrají pink-ponk, běhají, jezdí na koloběžkách, houpají se na pružinových houpačkách / Pohybovým aktivitám napomáhá vybavení zahrady průlezkami umělými i přírodními. Odpočinek a spánek Děti odpočívají od hod hod. odpolední odpočinek je přizpůsoben individuální potřebě dětí, nespavé děti se zabývají klidnou činností tak, aby nerušily ostatní. Pokud ráno přijde dítě nevyspalé, je mu umožněn odpočinek v klidné části třídy. Molitanové matrace i lůžkoviny si děti rozkládají v prostoru třídy samy.dvě třídy rozkládají lehátka, dvě třídy molitanové matrace, paní uklízečka ve třídě pomáhá. Lůžkoviny mají na vyhrazeném místě označeném svojí značkou v boxech tomu určených. Pyžama i lůžkoviny se ukládají po dostatečném provětrání. Okno je v blízkosti uložení lůžkovin. Přístup k vybavení, hračkám i potřebnému materiálu je snadný, v zorném poli dítěte, jejich uspořádání je přehledné a účelné. Hotové výsledky činností si děti na čas vystavují. Stravování Příprava stravy je vlastní. Systém podávání svačin je samoobslužný. Jedenkrát týdně si děti pomazánku na chléb namažou samy. V předškolním zařízení je časový odstup mezi jednotlivými jídly nejvíce 3 hodiny. svačina oběd svačina Pitný režim V průběhu celého dne mají děti k dispozici teplé a studené nápoje připravované v kuchyni MŠ, které jsou dle potřeby průběžně během dne doplňovány./čaj, voda, minerálka neslazená, džus/ Na 7.hodinu ranní je v každé třídě čerstvá voda v konvici, výměna vody proběhne po obědě na odpolední provoz zajišťuje druhá kuchařka. V případě podávání nápojů ve třídách používají děti své hrnečky, které mají připravené na stolku pro pitný režim.hrneček si otáčejí až když se do něho nalévá nápoj. Učitelka nalévá množství, které děti vypijí naráz a dolévá dle potřeby dětí. O pravidelné mytí a doplňování čistého nádobí dbá kuchařka v průběhu dne. Pro podávání nápojů na školní zahradě (v letním období) slouží nové nerez pítko. Otužování Děti jsou oblečené přiměřeně teplotám v místnostech a dle jejich individuálních potřeb. Přihlíží se hlavně k současnému zdravotnímu stavu dítěte. Při otužování se dodržuje zásada postupnosti, pravidelnosti a respektují se pocity dítěte. Děti jsou otužovány vzduchem,opakovaně se větrá - vhodné oblečení.

5 V letních měsících při vhodném počasí se děti otužují vodou sprchováním v brouzdališti. Každý den je v brouzdališti nová voda. Zdravotně oslabené děti se neotužují. Je dán nový požadavek na mlhovitě. Při pobytu na slunci mají děti ochranné brýle, pokrývku hlavy,jsou natřeny krémem na opalování, pobyt venku se situuje spíše do chládku a respektují se doporučené doby pobytu meteorologickou službou. Máme nově dvě pískoviště chráněná pergolou proti přímému slunci. Využívají se též slunečníky. Ve třídách se udržuje optimální teplota, vlhkost vzduchu a čistota. Prostorové podmínky a vnitřní uspořádání předškolního zařízení umožňuje volné hry dětí,odpočinek, osobní hygienu s otužováním a tělesná cvičení. Mimořádné události Děti, které vykazují známky infekčního onemocnění, jsou okamžitě odděleny od ostatních dětí, je zajištěn dohled pověřeným pracovníkem a jsou ihned informováni zákonní zástupci. III. Způsob nakládání s prádlem Výměna prádla V předškolním zařízení se provádí výměna lůžkovin jednou za 21 dní, v případě nutnosti ihned. Výměna ručníků a pyžam se provádí jednou za týden; v případě potřeby ihned. Papírové ručníky jsou k dispozici v umývárnách pro děti z jiné třídy. Způsob praní prádla - vlastní + ložní prádlo se posílá do prádelny Způsob manipulace s prádlem Použité prádlo je uskladněno v umělohmotných koších, které jsou označené, které se po roztřídění prádla vydezinfikují. Zaměstnanci, kteří pracují s prádlem používají OOPP, jako jsou gumové rukavice. Vlastní praní použitého prádla je prováděno v automatických pračkách za použití běžných pracích prášků. Vyprané prádlo se hned odnáší do sušárny, aby nedocházelo ke křížení provozu čistého a špinavého prádla.ložní prádlo se nechává prát v prádelně.odváženo v pytlích a vraceno v nových čistých igelitech. Paní uklízečka ložní prádlo vždy přepočítává. Při veškeré manipulaci s prádlem je čisté prádlo dopravováno a udržováno zásadně odděleně od prádla použitého. Obaly jsou omyvatelné a dezinfikovatelné. Čisté prádlo se skladuje v uzavřených skladech čistého prádla v čistých, a pravidelně dezinfikovaných policích. Při přepravě se čisté prádlo chrání před druhotným znečištěním. Provozní řád zpracovala: Bc. Kateřina Kalinová, vedoucí učitelka odloučeného pracoviště

6 Datum Jméno a příjmení Podpis Schválila ředitelka Za dodržování provozního řádu a jeho kontrolu zodpovídá: Provozní řád schválen orgánem ochrany veřejného zdraví: Jmenný seznam zaměstnanců, kteří byly prokazatelně seznámeni s tímto provozním řádem: Datum Jméno a příjmení Podpis zaměstnance..

7

1. Údaje o zařízení : 2. Popis zařízení : 3. Režimové požadavky:

1. Údaje o zařízení : 2. Popis zařízení : 3. Režimové požadavky: V provozním řádu je stanoven režim dne v mateřské škole, zohledňující věkové a fyzické zvláštnosti dětí, podmínky jejich pohybové aktivity a otužování, režim stravování včetně pitného režimu, způsob vhodného

Více

Provozní řád mateřské školy

Provozní řád mateřské školy I. Provozní doba MŠ: Provozní řád mateřské školy 6.30 17.00 Režimové požadavky: I. Orientační režim dne Orientační režim dne dětí vychází z rámcového vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání, charakteristiky

Více

Základní škola a Mateřská škola Žimrovice Meleček 91, 747 42 Žimrovice

Základní škola a Mateřská škola Žimrovice Meleček 91, 747 42 Žimrovice Směrnice č.2 PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Škola: Základní škola a Mateřská škola Žimrovice Vypracoval: Mgr. David Šrom, ředitel školy Vydáno dne: 26.12.2011 Účinnost od: 1.1.2012 Počet stran : 6 Pedagogická

Více

Pracovní návrh. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ze dne.2013. o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí

Pracovní návrh. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ze dne.2013. o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí Pracovní návrh VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí ze dne.2013 o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 26

Více

Základní údaje: Název školy: ZŠ a MŠ Stráž pod Ralskem, Pionýrů 141 Ředitelka: Mgr. Bedřiška Rychtaříková Telefon/fax: 487 851 504

Základní údaje: Název školy: ZŠ a MŠ Stráž pod Ralskem, Pionýrů 141 Ředitelka: Mgr. Bedřiška Rychtaříková Telefon/fax: 487 851 504 Základní škola a mateřská škola, Stráž pod Ralskem, příspěvková organizace se sídlem Pionýrů 141, 471 27 Stráž pod Ralskem Školní řád a provozní řád mateřské školy Č.j.: ZSSTRAZ 321/2014 Účinnost od: 1.

Více

Vítáme všechny děti ve školce a přejeme radostný a bezproblémový školní rok 2014/2015

Vítáme všechny děti ve školce a přejeme radostný a bezproblémový školní rok 2014/2015 Vítáme všechny děti ve školce a přejeme radostný a bezproblémový školní rok 2014/2015 V letošním roce se budete setkávat s těmito zaměstnanci : učitelky : logopedie : kuchyně : úklid : stravování : Monika

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLY

PROVOZNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLY ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ŠLAPANOV, příspěvková organizace PROVOZNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLY Vnitřní předpis č.: Č.j.: Spisový znak: A 10 Obsah : I. Úvodní ustanovení II. Údaje o zařízení 1) Adresa, typ,

Více

Základní škola a Mateřská škola, Podhorní Újezd a Vojice, okres Jičín ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ

Základní škola a Mateřská škola, Podhorní Újezd a Vojice, okres Jičín ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Základní škola a Mateřská škola, Podhorní Újezd a Vojice, okres Jičín ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

Provozní řád školní zahrady. 2. V sobotu a v neděli je vstup do prostor MŠ zakázán

Provozní řád školní zahrady. 2. V sobotu a v neděli je vstup do prostor MŠ zakázán Mateřská škola Libina, okres Šumperk, příspěvková organizace, IČO: 70991120 odloučené pracoviště: Mateřská škola Libina 94, telefon: 58333320 Provozní řád školní zahrady 1. Zahrada slouží dětem navštěvujícím

Více

Baby centrum M O T Ý L E K, s.r.o.

Baby centrum M O T Ý L E K, s.r.o. P R O T O K O L H A C C P stanovení kritických bodů Baby centrum M O T Ý L E K, s.r.o. Obchodní firma: Sídlo firmy: Přemyšlenská 90, Praha 8 Kobylisy, 182 00 IČ: 24693383 Účinnost: od 8. 11. 2010 POŢADAVKY

Více

106/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zdravotnictví ze dne 2. března 2001 o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti

106/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zdravotnictví ze dne 2. března 2001 o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti 106/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zdravotnictví ze dne 2. března 2001 o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle 108 odst. 1 zákona č. 258/2000 Sb.,

Více

Provozní řád venkovní hrací plochy mateřské školy

Provozní řád venkovní hrací plochy mateřské školy Provozní řád venkovní hrací plochy mateřské školy Mateřská škola Svojetice Louňovická 358 251 62 Mukařov tel. 731666902 E-mail: skolka@svojetice.cz www. skolka-svojetice.cz zřizovatel : Obecní úřad Svojetice

Více

VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ

VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ PROVOZNÍ ŘÁD VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ Provozovatel : Obec Hřebeč Vymezení plochy víceúčelového sportovního areálu: pozemková parcela č. 1106/1,1106/7 Každý návštěvník je povinen seznámit

Více

Provozní řád domova mládeže. Organizační opatření

Provozní řád domova mládeže. Organizační opatření STRANA: 1 z 7 Organizační opatření 1. Dokument je závazný pro zaměstnance a žáky všech druhů a forem studia. 2. Kontrolou plnění tohoto dokumentu pověřuji vedoucí domova mládeže. 3. Revize č. 1 dokumentu

Více

Š K O L N Í Ř Á D. Mateřská škola Havlovice

Š K O L N Í Ř Á D. Mateřská škola Havlovice .. Mateřská škola Havlovice Š K O L N Í Ř Á D Adresa: Základní škola a Mateřská škola, Havlovice nad Úpou, okres Trutnov, Havlovice 38, 542 32 Úpice IČO : 710 03 878 Telefon: 499 882 284 Zřizovatel: Obec

Více

Čl. I. Vyhláška č. 106/2001 Sb., o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti, ve znění vyhlášky č. 148/2004 Sb.

Čl. I. Vyhláška č. 106/2001 Sb., o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti, ve znění vyhlášky č. 148/2004 Sb. 320 VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2010, kterou se mění vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 106/2001 Sb., o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti, ve znění vyhlášky č. 148/2004 Sb. Ministerstvo

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY VÍCEMĚŘICE

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY VÍCEMĚŘICE ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY VÍCEMĚŘICE Školní řád upravuje podrobnosti k výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v mateřské škole a podrobnosti o pravidlech vzájemných vztahů s pedagogickými pracovníky.

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ZAŘÍZENÍ PÉČUJÍCÍ O DĚTI BENJAMINEK

PROVOZNÍ ŘÁD ZAŘÍZENÍ PÉČUJÍCÍ O DĚTI BENJAMINEK PROVOZNÍ ŘÁD ZAŘÍZENÍ PÉČUJÍCÍ O DĚTI BENJAMINEK 1. Údaje o zařízení Adresa : Zařízení pečující o děti BENJAMINEK (dále Benjaminek) Vejvanovského 1610, 14900 Praha 11 Provozovatel: FUTURUM o. s. Hausmannova

Více

Provozní řád školy. Eva Jindřichová, zástupkyně ředitelky školy pro ekonomiku a provoz. Mgr. Renáta Zajíčková, ředitelka školy

Provozní řád školy. Eva Jindřichová, zástupkyně ředitelky školy pro ekonomiku a provoz. Mgr. Renáta Zajíčková, ředitelka školy Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. Adresa: Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, IČ: 281 97 682 tel./fax: +420 251 550 846, e-mail: info@gmvv.cz Provozní řád školy Vypracoval: Schválil: Eva

Více

Návrh zásad provozního řádu základních škol

Návrh zásad provozního řádu základních škol Návrh zásad provozního řádu základních škol ( 7 odst. 2 zákona č.258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů) Zařízení pro výchovu a vzdělávání jsou povinna vypracovat

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Provozní řád domova mládeže. domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou

PROVOZNÍ ŘÁD. Provozní řád domova mládeže. domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou strana: 1/6 PROVOZNÍ ŘÁD domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou dle zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících

Více

Školní řád Mateřské školy v Podivíně, Sadová 864

Školní řád Mateřské školy v Podivíně, Sadová 864 Školní řád Mateřské školy v Podivíně, Sadová 864 Č.j.:MŠ 103 /2015 Účinnost od: 1.9.2015, projednáno na poradě dne 27.8.2015 Spisový znak:1.2 Skartační znak: V5 Změny: 1. Přijímací řízení Zápis dětí do

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 077 20/99-001301 Oblastní pracoviště č. 7 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 077 20/99-001301 Oblastní pracoviště č. 7 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 077 20/99-001301 Oblastní pracoviště č. 7 Signatura: bg7as106 Okresní pracoviště Tábor INSPEKČNÍ ZPRÁVA Předškolní zařízení: Mateřská škola, Veselí nad Lužnicí,

Více

Základní údaje o připravovaném projektovém záměru rozvoje výukových kapacit základních a mateřských škol

Základní údaje o připravovaném projektovém záměru rozvoje výukových kapacit základních a mateřských škol Základní údaje o připravovaném projektovém záměru rozvoje výukových kapacit základních a mateřských škol Příloha 1. Název projektu: Vestavba objektu mateřské školy 2. Zřizovatel školy, školského zařízení:

Více

Čj.:015 36/99-1505 Oblastní pracoviště č.1 Praha 1 Jeruzalémská 12 Signatura: ba5as107 Obvodní pracoviště Praha 6 Arabská 683 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Čj.:015 36/99-1505 Oblastní pracoviště č.1 Praha 1 Jeruzalémská 12 Signatura: ba5as107 Obvodní pracoviště Praha 6 Arabská 683 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.:015 36/99-1505 Oblastní pracoviště č.1 Praha 1 Jeruzalémská 12 Signatura: ba5as107 Obvodní pracoviště Praha 6 Arabská 683 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Mateřská škola

Více

Střední průmyslová škola Brno, Purkyňova, příspěvková organizace Provozní řád školy

Střední průmyslová škola Brno, Purkyňova, příspěvková organizace Provozní řád školy Střední průmyslová škola Brno, Purkyňova, příspěvková organizace Provozní řád školy Číslo dokumentu: SPŠEIT 34 _ 2015 _ 1.01 Platnost od: 1. 9. 2015 Nahrazuje: SPŠEIT 34 _ 2012 _ 1.01 Počet listů: 12 Obsah

Více

Provozní řád Dětské skupiny Bukovinka

Provozní řád Dětské skupiny Bukovinka Provozní řád Dětské skupiny Bukovinka Zpracovala: Vlasta Teuchnerová, pedagogická pracovnice Garant: Pavel Malík, starosta obce Účinnost: od 1. 7. 2016 Obsah 1 Údaje o zařízení...2 2 Úvodní ustanovení...2

Více

Š K O L N Í Ř Á D FMŠ U Borovice

Š K O L N Í Ř Á D FMŠ U Borovice Š K O L N Í Ř Á D FMŠ U Borovice Firemní mateřská škola Krajské zdravotní, a.s., Ústí nad Labem, 401 13 IČO: 25488627 Zřizovatel mateřské školy: Krajská zdravotní, a.s., Sociální péče 3316/12A Ředitelka

Více

Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, okres Mladá Boleslav ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY DELFÍNEK

Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, okres Mladá Boleslav ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY DELFÍNEK Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, okres Mladá Boleslav Komenského 96, 29443 Čachovice IČO:75030268 tel. 326 307 668, e-mail: zscachovice@seznam.cz ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY DELFÍNEK Úvodní

Více

Platnost od: 1.7.2014

Platnost od: 1.7.2014 Popis realizace poskytování sociální služby k registraci sociální služby v souladu s 79 zákona 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů Platnost od: 1.7.2014 Název poskytovatele

Více

Příloha č.1 vysvětlení domácího řádu. Domácí řád Domova pro osoby se zdravotním postižením Smečno

Příloha č.1 vysvětlení domácího řádu. Domácí řád Domova pro osoby se zdravotním postižením Smečno Příloha č.1 vysvětlení domácího řádu Domácí řád Domova pro osoby se zdravotním postižením Smečno 1. Úvodní ustanovení Domácí řád obsahuje zásady pro zajištění klidného a spokojeného života a pořádku v

Více

Armáda spásy, Dům pro matky s dětmi v Havířově DOMOVNÍ ŘÁD

Armáda spásy, Dům pro matky s dětmi v Havířově DOMOVNÍ ŘÁD Armáda spásy, Dům pro matky s dětmi v Havířově DOMOVNÍ ŘÁD 1. OBSAH A PRŮBĚH POSKYTOVANÉ SLUŽBY a) Tento domovní řád je určen pro Armádu spásy, Dům pro matky s dětmi, Dvořákova 21/235, Havířov. Řád je

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Hradištko, příspěvková organizace se sídlem Hradištko 86 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ŘÁD Č.j.: 2015/2016 Vypracoval: Schválil: Mgr. Marcela Šteffková, ředitel školy Mgr. Marcela Šteffková,

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIS-2460/10-S. Želivského 805, 280 02 Kolín IV

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIS-2460/10-S. Želivského 805, 280 02 Kolín IV Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIS-2460/10-S Název kontrolované osoby: Mateřská škola Klubíčko s. r. o Sídlo: Želivského 805, 280 02 Kolín IV IČ: 26 131 021 Identifikátor:

Více

PŘÍLOHY SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY

PŘÍLOHY SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 6.6.2016 COM(2016) 371 final ANNEXES 1 to 4 PŘÍLOHY SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY o systému inspekcí pro zajištění bezpečného provozu lodí typu ro-ro a vysokorychlostních

Více

Schválil: Mgr. Jana Skácelová 31.8.2015 Spisový znak:

Schválil: Mgr. Jana Skácelová 31.8.2015 Spisový znak: Základní škola a Mateřská škola Bošovice, okres Vyškov,příspěvková organizace Školní 106, Bošovice 683 55, tel. /FAX/ 544240407,e-mail: zs.bosovice@volny.cz Školní řád mateřské školy Č.j. Účinnost od:

Více

,, Školka plná pohody

,, Školka plná pohody ,, Školka plná pohody 1. Identifikační údaje o mateřské škole Název: Základní škola a Mateřská škola Horní Moštěnice Adresa: ZŠ a MŠ Horní Moštěnice, Pod Vinohrady 30, 751 17 Zřizovatel školy: OÚ Horní

Více

Školní řád Provozovatelem školy Provoz školy je od 6.15 do 16.00 hodin Děti se do MŠ přijímají zejména od 6.15 do 8.

Školní řád Provozovatelem školy Provoz školy je od 6.15 do 16.00 hodin Děti se do MŠ přijímají zejména od 6.15 do 8. Školní řád 1. Provozovatelem školy je Základní škola a mateřská škola, Kněžmost, okres Mladá Boleslav (příspěvková org.), zřizovatelem je Obec Kněžmost. Mateřská škola má tři třídy. 2. Provoz školy je

Více

P R O V O Z N Í Ř Á D M Š V R B I Č K Y

P R O V O Z N Í Ř Á D M Š V R B I Č K Y 1. Mateřská škola U vrbiček, s.r.o. (dále jen Vrbičky nebo též MŠ ) provozovna: Lesní 654/15, 148 00 Praha 4 - Kunratice sídlo: Na Větrově 445/36, 142 00 Praha 4, IČO: 28999657, DIČ: CZ28999657 kontaktní

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉ SKUPINY TYKADÝLKO

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉ SKUPINY TYKADÝLKO 1 PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉ SKUPINY TYKADÝLKO 1. Údaje o zařízení Adresa Provozovatel Telefon Emailová adresa Web IČO: 72087013 Odpovědná osoba Ředitelka SVČ Typ Dětská skupina Školní výdejna Provozní doba Dětská

Více

Provozní řád víceúčelové a školní tělocvičny v Jilemnici

Provozní řád víceúčelové a školní tělocvičny v Jilemnici Provozní řád víceúčelové a školní tělocvičny v Jilemnici Část I. Základní ustanovení Článek 1 Název, adresa: Sportovní centrum víceúčelová a školní tělocvična Metyšova 102 514 01 Jilemnice e-mail: hala@sport-jilemnice.cz

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVANÉ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVANÉ SLUŽBY POPIS REALIZACE POSKYTOVANÉ SLUŽBY Název zřizovatele: Název zařízení: Ruprechtický farní spolek Denní stacionář U Antonína Místo poskytovaní služby: Markova 1186, Liberec 14, 460 14 Forma služby: Kapacita

Více

Základní škola a Mateřská škola Blansko, Salmova 17 IČO: 49464213. Vnitřní směrnice B1

Základní škola a Mateřská škola Blansko, Salmova 17 IČO: 49464213. Vnitřní směrnice B1 Základní škola a Mateřská škola Blansko, Salmova 17 IČO: 49464213 Vnitřní směrnice B1 ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLY Obsah: B1 ŠKOLNÍ ŘÁD I. Úvod II. Provoz a vnitřní režim školy III. Prevence sociálně patologických

Více

Charita Zlín. Burešov 4886, 760 01 Zlín IČO: 44117434. telefon: 577 224 050 www.zlin.charita.cz, e-mail: info@zlin.charita.cz

Charita Zlín. Burešov 4886, 760 01 Zlín IČO: 44117434. telefon: 577 224 050 www.zlin.charita.cz, e-mail: info@zlin.charita.cz Příloha č.16b Charita Zlín Burešov 4886, 760 01 Zlín IČO: 44117434 telefon: 577 224 050 www.zlin.charita.cz, e-mail: info@zlin.charita.cz Posláním Charity Zlín je praktická a konkrétní pomoc lidem v tělesné,

Více

DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: raná péče NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SLUŽBY: Jiloro raná péče Měsíční 3, Šternberk

DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: raná péče NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SLUŽBY: Jiloro raná péče Měsíční 3, Šternberk NÁZEV ŽADATELE: Charita Šternberk DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: raná péče NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SLUŽBY: Jiloro raná péče Měsíční 3, Šternberk FORMULÁŘ A Popis realizace poskytování sociální služby

Více

Provozní řád ELMÍK Dětské centrum

Provozní řád ELMÍK Dětské centrum Provozní řád ELMÍK Dětské centrum ELMET, spol. s r. o. Vypracoval: ing. Lenka Koterová Schválil: Lumír Kysela Platnost od: Revize: Kopie: Podpis: Podpis: 05-01-2015 B 2 z 12 Obsah: ODDÍL I.- Úvodní ustanovení

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIA-2413/12-A

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIA-2413/12-A Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIA-2413/12-A Název právnické osoby Mateřská škola, Praha 2, Slovenská 27 vykonávající činnost školy: Sídlo: Slovenská 27/1726, 120 00 Praha

Více

Řád MŠ Ledenice. Vydán 1. 9. 2014 jako součást Školního řádu.

Řád MŠ Ledenice. Vydán 1. 9. 2014 jako součást Školního řádu. Řád MŠ Ledenice Vydán 1. 9. 2014 jako součást Školního řádu. Mateřská škola je od 1. 1. 1996 jednou ze součástí Základní školy, základní umělecké školy a mateřské školy Ledenice. Řídí se zákonem č 561/2005

Více

V ý r o č n í z p r á v a za školní rok 2014-2015

V ý r o č n í z p r á v a za školní rok 2014-2015 Základní škola a Mateřská škola Č í ž o v á, okres Písek 1. Základní údaje o škole 1.1 škola V ý r o č n í z p r á v a za školní rok 2014-2015 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Čížová, okres

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA soutěžní návrh konceptu zástavby pozemku a arch. návrh budovy MŠ v Černošicích, ul. Husově ÚPRAVA NÁVRHU» leden 2015

MATEŘSKÁ ŠKOLA soutěžní návrh konceptu zástavby pozemku a arch. návrh budovy MŠ v Černošicích, ul. Husově ÚPRAVA NÁVRHU» leden 2015 zadavatel datum soutěžní návrh konceptu zástavby pozemku a onický návrh budovy mateřské školy v Černošicích, ul. Husově Město Černošice Riegrova 1209 252 28 Černošice Identifikace 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Více

Školní družina Lanškroun, Dobrovského 630, okr. Ústí nad Orlicí Školní vzdělávací program ZÁKLADNÍ ŠKOLA

Školní družina Lanškroun, Dobrovského 630, okr. Ústí nad Orlicí Školní vzdělávací program ZÁKLADNÍ ŠKOLA ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro školní družinu ZÁKLADNÍ ŠKOLA ŠKOLNÍ DRUŽINA KDO CO DĚLÁ S CHUTÍ, MILE, PRÁCE JEST MU KRATOCHVÍLE ZÁKLADNÍ ŠKOLA LANŠKROUN, DOBROVSKÉHO 6 30, OKR. ÚSTÍ NAD ORLICÍ 1 Identifikační

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola PÍŠŤALKA, Praha 13, Chlupova 1798. Chlupova /1798 155 00 Praha 5 - Stodůlky. Identifikátor: 600 038 076

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola PÍŠŤALKA, Praha 13, Chlupova 1798. Chlupova /1798 155 00 Praha 5 - Stodůlky. Identifikátor: 600 038 076 Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Mateřská škola PÍŠŤALKA, Praha 13, Chlupova 1798 Chlupova /1798 155 00 Praha 5 - Stodůlky Identifikátor: 600 038 076 Termín konání inspekce: 25.

Více

Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace II. Provoz a vnitřní režim školy 1. Provoz školy a) Provoz školy probíhá ve všedních dnech, od 7:00 do 15:30 hodin. b) Školní budova se otevírá v 7:00 hodin. c) Dohled nad žáky je zajištěn po celou dobu

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: MZS/0316/2015 Vypracovala: Schválil: Masarykova základní škola Plzeň, Jiráskovo náměstí 10, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Dokument nabývá platnosti ode dne: 1. 1. 2016 Spisový/skartační

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Noclehárna, číslo služby 48 4862422

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Noclehárna, číslo služby 48 4862422 POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Druh služby Identifikátor Forma služby Název zařízení a místo poskytování Armáda spásy v České republice z.s. Noclehárna, číslo služby 48

Více

18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY se sídlem Sokolská 211, 768 32 ZBOROVICE 18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 878/2012 Vypracovala: Mgr. Marcela Hanáková, ředitelka školy Pedagogická rada projednala dne: 30. 8. 2012 Směrnice nabývá platnosti

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny 1. Obecná ustanovení: Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném

Více

8 Ob. Metodický list číslo. Ubytování evakuovaných osob Nouzové ubytování. Vydáno dne: 2. prosince 2011 Stran: 5. I.

8 Ob. Metodický list číslo. Ubytování evakuovaných osob Nouzové ubytování. Vydáno dne: 2. prosince 2011 Stran: 5. I. Ministerstvo vnitra generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Bojový řád jednotek požární ochrany taktické postupy zásahu Název: Ubytování evakuovaných osob Nouzové ubytování I.

Více

Zelená Lípa Hostivice, poskytovatel sociálních služeb Pelzova 1701, 253 01 Hostivice. VNITŘNÍ ŘÁD. Čl. 1

Zelená Lípa Hostivice, poskytovatel sociálních služeb Pelzova 1701, 253 01 Hostivice. VNITŘNÍ ŘÁD. Čl. 1 Zelená Lípa Hostivice, poskytovatel sociálních služeb Pelzova 1701, 253 01 Hostivice. VNITŘNÍ ŘÁD Čl. 1 Vnitřní řád je závazný pro uživatele služby, jejich rodinné příslušníky, návštěvníky a zaměstnance.

Více

MĚSTO ROŽNOV POD RADHOŠTĚM

MĚSTO ROŽNOV POD RADHOŠTĚM MĚSTO ROŽNOV POD RADHOŠTĚM Masarykovo náměstí 128, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm PROVOZNÍ ŘÁD ÚTULKU PRO PSY MĚSTA ROŽNOVA POD RADHOŠTĚM I. Základní ustanovení 1. Tento provozní řád (dále jen řád ) slouží

Více

2. Charakteristika školy

2. Charakteristika školy 2. Charakteristika školy 2.1 Charakteristika Plně organizovaná základní škola Součásti školy: základní škola, školní družina, mateřská škola, školní kuchyně Spádová oblast školy: - Blümlova, Břetislavova,

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIA- 157/12 - A

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIA- 157/12 - A Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIA- 157/12 - A Název právnické osoby Mateřská škola Pohádka v Praze 12 vykonávající činnost školy: Sídlo: Imrychova 937/15, 143 00 Praha

Více

CÍRKEVNÍ DOMOV MLÁDEŽE SVATÉ RODINY A ŠKOLNÍ JÍDELNA s.r.o. Grohova 107/10 60200 Brno ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DOMOVA MLÁDEŽE

CÍRKEVNÍ DOMOV MLÁDEŽE SVATÉ RODINY A ŠKOLNÍ JÍDELNA s.r.o. Grohova 107/10 60200 Brno ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DOMOVA MLÁDEŽE CÍRKEVNÍ DOMOV MLÁDEŽE SVATÉ RODINY A ŠKOLNÍ JÍDELNA s.r.o. Grohova 107/10 60200 Brno ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DOMOVA MLÁDEŽE 1. Identifikační údaje. 1.1.Název ŠVP: Školní vzdělávací program pro mimoškolní

Více

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY. Mateřská škola Čtyřlístek, Praha 2, Římská 27. PhDr. Dana Moravcová, Ph.D.

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY. Mateřská škola Čtyřlístek, Praha 2, Římská 27. PhDr. Dana Moravcová, Ph.D. KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY Mateřská škola Čtyřlístek, Praha 2, Římská 27 Vypracovala PhDr. Dana Moravcová, Ph.D. Charakteristika školy Mateřská škola je tvořena dvěma součástmi Mateřskou školou v Římské ul.

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Oblastní pracoviště č. 7 České Budějovice INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Oblastní pracoviště č. 7 České Budějovice INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 074 72/99-1250 Signatura: bg4as107 Oblastní pracoviště č. 7 České Budějovice Okresní pracoviště Písek INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: 2. mateřská škola, Protivín, B.

Více

Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kpt. Nálepky 7. Mgr. Jitka Šaierová, ředitelka školy

Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kpt. Nálepky 7. Mgr. Jitka Šaierová, ředitelka školy Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kpt. Nálepky 7 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 238/2012 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 3.9.2012 Směrnice nabývá platnosti

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-2524/13-S. Mateřská škola Libiš

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-2524/13-S. Mateřská škola Libiš INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-2524/13-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy Sídlo E-mail právnické osoby Mateřská škola Libiš Školní 192, 277 11 Neratovice mslibis@mslibis.cz IČO 70999473 Identifikátor

Více

Základní škola T.G.Masaryka Krmelín, příspěvková organizace. Školní řád pro školní rok 2015/2016

Základní škola T.G.Masaryka Krmelín, příspěvková organizace. Školní řád pro školní rok 2015/2016 Základní škola T.G.Masaryka Krmelín, příspěvková organizace Školní řád pro školní rok 2015/2016 Zpracoval Mgr. Dušan Ignačík 6/2015 Obecná ustanovení Školní řád je vydán na základě ustanovení 30, odst.1)

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝLETY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝLETY ZÁKLADNÍ ŠKOLA BŘECLAV, SLOVÁCKÁ 40 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝLETY (platný od 12.4.2016) Projednáno na provozní poradě v dubnu 2016 Mgr. Iva Jobánková ředitelka školy 1 Obecná ustanovení Na základě ustanovení

Více

ŘÁDY ODBORNÝCH UČEBEN

ŘÁDY ODBORNÝCH UČEBEN Základní škola praktická Bochov, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Okružní 367, 364 71 Bochov Č.j.: Vypracoval: ŘÁDY ODBORNÝCH UČEBEN Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1.9.2005 2 /2005 (součást

Více

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIZ-780/11-Z. Příspěvková organizace. Zdeňkou Michutovou, ředitelkou školy

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIZ-780/11-Z. Příspěvková organizace. Zdeňkou Michutovou, ředitelkou školy Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIZ-780/11-Z Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Mateřská škola Vsetín, Na Kopečku 13, příspěvková organizace Na Kopečku

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIA-500/10-A

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIA-500/10-A Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIA-500/10-A Název školy: Mateřská škola, Praha 4, Táborská 19 Adresa: Táborská 19/122, 140 00 Praha 4 Identifikátor: 600 036 278 IČ: 47

Více

STANDARD KVALITY SPOD č. 2

STANDARD KVALITY SPOD č. 2 MĚSTO JABLUNKOV, Městský úřad Jablunkov orgán sociálně-právní ochrany STANDARD KVALITY SPOD č. 2 2. Prostředí a podmínky 2a Výkon sociálně-právní ochrany je zajištěn v prostorách vhodných pro komunikaci

Více

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Jihočeský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Srubec, okr.

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Jihočeský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Srubec, okr. ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Mateřská škola Srubec, okr. České Budějovice Adresa: Srubec čp. 30, 370 06 České Budějovice Identifikátor

Více

Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb příspěvková organizace Pastýřská 4, Cheb 350 02. Domácí řád. Úvodní ustanovení

Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb příspěvková organizace Pastýřská 4, Cheb 350 02. Domácí řád. Úvodní ustanovení Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb příspěvková organizace Pastýřská 4, Cheb 350 02 Zařízení poskytující sociální služby Domov pro osoby se zdravotním postižením, týdenní a denní stacionář Mája

Více

Předmět úpravy. Umístění

Předmět úpravy. Umístění 106/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zdravotnictví ze dne 2. března 2001 o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti ve znění vyhlášek č. 148/2004 Sb., č. 320/2010 Sb. a č. 422/2013 Sb. Ministerstvo

Více

průřez.téma + ročník obsah předmětu školní výstupy poznámky MP vazby EVV - ekosystémy EVV odpady a hospodaření s odpady EVV - náš životní styl

průřez.téma + ročník obsah předmětu školní výstupy poznámky MP vazby EVV - ekosystémy EVV odpady a hospodaření s odpady EVV - náš životní styl MÍSTO, KDE ŽIJEME + MP vazby Domov EVV - ekosystémy EVV odpady a hospodaření s odpady EVV - náš životní styl - orientuje se v místě domova - orientuje se ve svém pokoji, ví, kde má své hračky, školní kout,

Více

Provozní řád Komunitní školy Jeden strom a oplocené zahrady

Provozní řád Komunitní školy Jeden strom a oplocené zahrady Provozní řád Komunitní školy Jeden strom a oplocené zahrady I.Údaje o zařízení: Název: Komunitní škola Jeden strom Adresa: Střední 367, Černošice, 252 28 Telefon: 777 258 450 IČO: 265 65 129 Odpovědný

Více

Základní škola, Skuteč, Smetanova 304, okres Chrudim zs.smetanovask@tiscali.cz, www.zs-smetanova.cz, IČO 75016028 Smetanova 304, 539 73 Skuteč

Základní škola, Skuteč, Smetanova 304, okres Chrudim zs.smetanovask@tiscali.cz, www.zs-smetanova.cz, IČO 75016028 Smetanova 304, 539 73 Skuteč Základní škola, Skuteč, Smetanova 304, okres Chrudim zs.smetanovask@tiscali.cz, www.zs-smetanova.cz, IČO 75016028 Smetanova 304, 539 73 Skuteč Vnitřní organizační předpis č. 3 ze dne 31. 8. 2012, č.j.

Více

Domovní řád města Děčín

Domovní řád města Děčín Domovní řád města Děčín Část I. Úvodní ustanovení 1. Domovní řád (dále jen DŘ) blíže upravuje, specifikuje a rozpracovává organizační a technické podmínky, výkon nájemních práv, způsob užívání domu, bytů,

Více

Obec Polepy. Obecně závazná vyhláška číslo 2/2014. o nakládání s komunálním odpadem na správním území obce Polepy

Obec Polepy. Obecně závazná vyhláška číslo 2/2014. o nakládání s komunálním odpadem na správním území obce Polepy Obec Polepy Obecně závazná vyhláška číslo 2/2014 o nakládání s komunálním odpadem na správním území obce Polepy Zastupitelé obce Polepy se na svém zasedání dne 7. dubna 2014 usnesli vydat na základě 17

Více

Čl. I. Předmět úpravy... 2. Článek II. Individuální plánování služby... 2. Článek III. Ubytování... 2. Článek IV. Odpovědnost za škodu...

Čl. I. Předmět úpravy... 2. Článek II. Individuální plánování služby... 2. Článek III. Ubytování... 2. Článek IV. Odpovědnost za škodu... OBSAH DOMÁCÍHO ŘÁDU Čl. I. Předmět úpravy... 2 Článek II. Individuální plánování služby... 2 Článek III. Ubytování... 2 Článek IV. Odpovědnost za škodu... 3 Článek V. Úschova cenných věcí, vkladních knížek

Více

Vnitřní pravidla stanovená poskytovatelem pro poskytování služby denní stacionáře

Vnitřní pravidla stanovená poskytovatelem pro poskytování služby denní stacionáře Sociální služby města Nový Bor, příspěvková organizace B.Egermanna 950, 473 01 Nový Bor Vnitřní pravidla stanovená poskytovatelem pro poskytování služby denní stacionáře Služba: Denní stacionáře Aktualizace:

Více

Pravidla poskytování pečovatelské služby (PS) (pro zájemce a uživatele PS)

Pravidla poskytování pečovatelské služby (PS) (pro zájemce a uživatele PS) Město Šenov Radniční náměstí 300, 739 34 Šenov pečovatelská služba I. Kontakty: Pravidla poskytování pečovatelské služby (PS) (pro zájemce a uživatele PS) MěÚ Šenov, správní odbor, Radniční náměstí 300,

Více

Kontakty a provoz ŠD Vychovatelky Úplata za ŠD a vnitřní řád ŠVP, akce a zájmové útvary ŠD. Informace o provozu školní druţiny ve školním roce 2009/10

Kontakty a provoz ŠD Vychovatelky Úplata za ŠD a vnitřní řád ŠVP, akce a zájmové útvary ŠD. Informace o provozu školní druţiny ve školním roce 2009/10 Vítáme Vás do školní druţiny při ZŠ Pohůrecká Informace o ŠD: Kontakty a provoz ŠD Vychovatelky Úplata za ŠD a vnitřní řád ŠVP, akce a zájmové útvary ŠD Informace o provozu školní druţiny ve školním roce

Více

Pravidla o poskytování a rozúčtování plnění nezbytných při užívání bytových a nebytových jednotek v domech s byty.

Pravidla o poskytování a rozúčtování plnění nezbytných při užívání bytových a nebytových jednotek v domech s byty. Pravidla o poskytování a rozúčtování plnění nezbytných při užívání bytových a nebytových jednotek v domech s byty. Preambule Rada města Slavičín se usnesla podle 102 odst.3 zákona č. 128/2000Sb., vydat

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Běrunice, okres Nymurk. 298 08 Běrunice 152. Identifikátor školy: 600 050 254

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Běrunice, okres Nymurk. 298 08 Běrunice 152. Identifikátor školy: 600 050 254 Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Mateřská škola Běrunice, okres Nymurk 298 08 Běrunice 152 Identifikátor školy: 600 050 254 Termín konání inspekce: 27. a 28. duben 2004 Čj.:

Více

strávníci od 7 do 11let přesnídávka 9.- Kč oběd 22.-Kč svačina 6.- Kč celkem 37,- Kč Za ZŠ a MŠ Syrovice Mgr. Alena Rohrerová, ředitelka školy

strávníci od 7 do 11let přesnídávka 9.- Kč oběd 22.-Kč svačina 6.- Kč celkem 37,- Kč Za ZŠ a MŠ Syrovice Mgr. Alena Rohrerová, ředitelka školy Řád školní jídelny Provozovatelem školní jídelny je Základní škola a mateřská škola Syrovice, příspěvková organizace. 1. Školní jídelna Syrovice připravuje obědy ve dnech školního vyučování ZŠ a MŠ a to

Více

Škola jako centrum celoživotního učení další vzdělávání maloobchodních prodejců CZ.1.07/3.2.05/02.0024

Škola jako centrum celoživotního učení další vzdělávání maloobchodních prodejců CZ.1.07/3.2.05/02.0024 Škola jako centrum celoživotního učení další vzdělávání maloobchodních prodejců CZ.1.07/3.2.05/02.0024 Slide 1 MODUL 1 Hygienické požadavky na prodejny Číslo 1 HYGIENA POTRAVIN dle nařízení ES č. 852/2004

Více

Základní škola a Mateřská škola Starý Kolín, příspěvková organizace Kolínská 90, Starý Kolín; 281 23, tel. 311 249 023 e - mail: parez@zsstarykolin.

Základní škola a Mateřská škola Starý Kolín, příspěvková organizace Kolínská 90, Starý Kolín; 281 23, tel. 311 249 023 e - mail: parez@zsstarykolin. Základní škola a Mateřská škola Starý Kolín, příspěvková organizace Kolínská 90, Starý Kolín; 281 23, tel. 311 249 023 e - mail: parez@zsstarykolin.cz Vyhlášení zápisu Kritéria přijímání dětí do MŠ Starý

Více

Cyrilometodějské gymnázium a střední odborná škola pedagogická Brno Směrnice k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví žáků školy

Cyrilometodějské gymnázium a střední odborná škola pedagogická Brno Směrnice k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví žáků školy Cyrilometodějské gymnázium a střední odborná škola pedagogická Brno Směrnice k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví žáků školy Úvodní ustanovení Pro bezpečnost a ochranu zdraví při výchově a vzdělávání

Více

I. Cíl a poslání sanatoria

I. Cíl a poslání sanatoria OBSAH I. Cíl a poslání sanatoria 3 II. Přijetí do zařízení.. 3 III. Základní ubytovací a stravovací služby 4 1. Ubytování. 4 2. Úklid a údržba.. 5 3. Praní, ošacení a žehlení.. 6 4. Stravování. 7 IV. Základní

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Havířov Město Žákovská 1/1006 okres Karviná ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ŘÁD Vypracoval: Mgr. Helena Klimšová, ŘŠ Pedagogická rada projednala dne 30. 8. 2013 Účinnost ode dne: 1. 9. 2013

Více

Vyhláška č. 107/2005 Sb. o školním stravování

Vyhláška č. 107/2005 Sb. o školním stravování Vyhláška č. 107/2005 Sb. o školním stravování Částka: 34/2005 Sb. Datum účinnosti: 8. března 2005 Změny a doplňky předpisu: vyhláškou 463/2011 Sb. s účinností dnem 1. ledna 2012 Ministerstvo školství,

Více

Domov Pod Lipami Smečno, poskytovatel sociálních služeb. Pravidla. pro poskytování sociální služby Denní stacionář pro seniory

Domov Pod Lipami Smečno, poskytovatel sociálních služeb. Pravidla. pro poskytování sociální služby Denní stacionář pro seniory Domov Pod Lipami Smečno, poskytovatel sociálních služeb Pravidla pro poskytování sociální služby Denní stacionář pro seniory 1 I. Základní ustanovení Domov Pod Lipami Smečno služba Denního stacionáře pro

Více

Popis realizace poskytované sociální služby

Popis realizace poskytované sociální služby Popis realizace poskytované sociální služby Poslání Posláním našeho domova je celoročně poskytovat nepřetrţitou pomoc, podporu a péči jednotlivcům, muţům, ţenám a manţelským párům se stařeckou demencí,

Více

Rektor, kvestor, tajemníci fakult, ředitelé součástí, vedoucí pracovníci rektorátních pracovišť ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Rektor, kvestor, tajemníci fakult, ředitelé součástí, vedoucí pracovníci rektorátních pracovišť ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Kód: SR/9/2007 Druh: SMĚRNICE REKTORA Název: Osobní ochranné pracovní prostředky Organizační Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně závaznost: Datum vydání: 1. října 2007 Účinnost od: 1. října 2007 Vydává: prof.

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj.: ČŠIS-128/11-S. Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj.: ČŠIS-128/11-S. Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ Červený Újezd 30, 273 51 Unhošť IČ:

Více

106/2001 Sb. VYHLÁŠKA. Ministerstva zdravotnictví. ze dne 2. března 2001. o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti.

106/2001 Sb. VYHLÁŠKA. Ministerstva zdravotnictví. ze dne 2. března 2001. o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti. Změna: 148/2004 Sb. Změna: 320/2010 Sb. Změna: 422/2013 Sb. 106/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zdravotnictví ze dne 2. března 2001 o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti Ministerstvo zdravotnictví

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Waldorfská základní škola Dobromysl o.p.s. IČ: 01811193, IZO: 691005648 Vnitřní řád školní družiny Platný od 1. 9. 2014 Razítko Ředitelka: 1 Obsah 1 Všeobecná ustanovení... 3 2 Práva a povinnosti žáků

Více