Hudební dění v Polné a okolí 243

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Hudební dění v Polné a okolí 243"

Transkript

1 Hudební dění v Polné a okolí 243 XIV. Dětský sborový zpěv Historie dětského sborového zpěvu se začíná v Polné psát v roce U jeho začátků stál Bohuslav Fišer, který v té době shromáždil dětský sbor čítající 69 děvčat a 35 chlapců. Pro tento 104 členný sbor bylo v roce 1936 pořízeno jednotné ošacení. V této době působil dětský sbor pod hlavičkou Čestmíra. Logicky z toho vyplývá, že většina veřejných vystoupení tohoto dětského sboru se konala ve spolupráci s Čestmírem (ať již s ženským sborem, či smíšeným sborem). Postupně se počet členů rozrostl až na neuvěřitelných 116! Zkoušky probíhaly vždy v sobotu odpoledne v tělocvičně dívčí školy. Z dochovaných záznamů lze dokladovat níže uvedená vystoupení dětského pěveckého sboru: 6. ledna 1937 v sále U Slovana Vánoční koncert. Pod vedením Bohuslava Fišera přednesl sbor národní písně a písně v úpravě Jindřicha Jindřicha, Adolfa Cmírala, Bohumila Čeňka, Jaroslava Křičky, Jaroslava Kupky a jiných. Na tomto koncertě Dětský pěvecký sbor rovněž přednesl ukázku polenských koled. V roce 1937 byl ustanoven zástupcem Bohuslava Fišera Václav Škarka (odborný učitel). V roce 1941 kdy se Bohuslav Fišer přestěhoval do Prahy byla činnost dětského pěveckého sboru prakticky ukončena. Dětský sborový zpěv se po čase přesunul na půdu Základní devítileté školy v Polné. Vedoucím pěveckého sboru se v polovině padesátých let stala Božena Nápravníková a následně se sbormistrem stala velice aktivní členka Čestmíra Marie Müllerová (roz. Nevímová). Po ní vedla pěvecký dětský sbor Libuše Magnyová. Dětský pěvecký sbor pod vedením Libuše Magnyové (1971)

2 Hudební dění v Polné a okolí 244 Po návratu Bohuslava Fišera do Polné v sedmdesátých letech dvacátého století se Dětský pěvecký sbor opět prezentoval pod hlavičkou Čestmíra (při Domě pionýrů a mládeže, následně Základní devítileté školy). Bohuslav Fišer řídí dětský pěvecký sbor v bývalém Domě pionýrů a mládeže Po boku Bohuslava Fišera začal působit Jaromír Procházka. Ten se přistěhoval do Polné v roce 1970 z Uherského Brodu. Měl za sebou působení v souboru Olšava, kde byl primášem. Po letech provedl korektury lidových písní shromážděných Bohumilem Fišerem pro Klub za historickou Polnou. 21. června 1970 pod vedením Bohuslava Fišera Dětský pěvecký sbor zazpíval na oslavách výročí osvobození. Dětský pěvecký sbor vystoupil pod vedením obou svých sbormistrů Bohuslava Fišera a Jaromíra Procházky na V. festivalu pěveckých sborů Vysočiny 23. a 30. října 1970 v Lidovém domě. V roce 1971 Dětský pěvecký sbor Základní školy vítězí v Okresní soutěži školních pěveckých sborů pod vedením sbormistra Jaromíra Procházky (zúčastnil se i v letech 1970 a 1972).

3 Hudební dění v Polné a okolí 245 Dětský pěvecký sbor (1970) V roce 1971 pod názvem Pěvecké sdružení polenské mládeže při Domu dětí a mládeže Valentina Induse vystoupil sbor na Jarním koncertu sborové hudby 15. dubna v sále kina. V roce 1971 se konalo tradiční Setkání pěveckých sborů Vysočiny v polenském kině a na závěr festivalu 5. listopadu vystoupil Dětský sbor Základní devítileté školy pod vedením Jaromíra Procházky. V roce 1971 vystoupil Dětský pěvecký sbor pod vedením Bohuslava Fišera na Hradě v Praze. Dětský pěvecký sbor ZDŠ tentokrát pod vedením opět Jaromíra Procházky se zúčastnil 4. června Jubilejních pěveckých slavností Jihomoravského kraje ve Žďáru nad Sázavou. V roce 1972 sbor zpívá na Srazu polenských rodáků v Praze (sál Hybernia). Ve stejném roce předvedl celovečerní program v Kulturním domě v Přibyslavi. 7. června 1973 se konal Večer písní v sále polenského kina u příležitosti 100. výročí založení dobrovolného požárního sboru, ke 175. výročí ochotnického divadla v Polné a 135. výročí sborového zpěvu v Polné. Mezi účinkujícími tělesy byl i Pěvecký sbor ZDŠ pod vedením Jaromíra Procházky. V roce 1973 se Dětský pěvecký sbor Základní devítileté školy v Polné pod vedením Jaromíra Procházky zúčastnil VIII. Přehlídky pěveckých sborů Vysočiny (sál kina Polná).

4 Hudební dění v Polné a okolí 246 Dětský pěvecký sbor pod vedením Jaromíra Procházky Na IX. ročníku přehlídky pěveckých sborů Vysočiny, který se konal 29. listopadu a 7. prosince 1974 vedla Dětský pěvecký sbor při Základní devítileté škole v Polné Marie Müllerová. 26. listopadu 1976 na Setkání pěvců Vysočiny vystoupil Dětský pěvecký sbor při ZDŠ pod názvem Poleňáček za vedení Marie Müllerové a za klavírního doprovodu Lenky Uchytilové. Ve stejném složení absolvoval sbor vystoupení na Setkání pěvců Vysočiny v Polné dne 25. listopadu a 2. prosince Na XIII. ročníku Setkání pěvců Vysočiny doprovázely za vedení Marie Müllerové na klavír Lenka Uchytilová a Jana Štádlerová. Školní akademie pěvecký sbor pod vedením Marie Műllerové

5 Hudební dění v Polné a okolí 247 V devadesátých letech dvacátého století se vedení Dětského pěveckého sboru Základní školy ujala Mgr. Jana Šustrová (Nováková). Pod jejím vedením dětský pěvecký sbor pravidelně vystupoval a vystupuje na jarním, letním a vánočním koncertě. Tradicí se stal také koncert u příležitosti Dne matek. Bez vystoupení dětského pěveckého sboru se neobejdou ani výroční členské schůze Klubu za historickou Polnou. Až do roku 2004 se většina vystoupení Pěveckého sboru ZŠ uskutečňovala na chodbě budovy v Poděbradově ulici (od roku 2004 je místem konání Městské kino) Dětským pěveckým sborem ZŠ prošli i budoucí muzikanti polenských hudebních seskupení: zleva nahoře: Radek Žilka, Jan Prchal ml.

6 Hudební dění v Polné a okolí června 2003 uspořádal Dětský pěvecký sbor Základní školy letní koncert v ZŠ Poděbradova Kopie programu letního koncertu V roce 2004 měl Dětský pěvecký sbor Základní školy 21 členů z toho 3 chlapce. V květnu 2004 se sbor zúčastnil Festivalu pohybu a hudby, pořádaném Klubem Pampeliška v Jiřicích u Humpolce. 16. června 2004 uspořádal sbor letní koncert v sále městského kina.

7 Hudební dění v Polné a okolí 249 Program Letního koncertu

8 Hudební dění v Polné a okolí pořizovali žáci ZŠ v Polné v Městském kině nahrávky pro pěveckou soutěž v Brně (na snímku Monika Hošková)

9 Hudební dění v Polné a okolí 251 Pěvecký sbor ZŠ Polná při Letním koncertě v Městském kině ( ) Pěvecký sbor ZŠ v Polné pod vedením Mgr Jany Šustrové (nahoře první zleva) při III. Adventním koncertě

10 Hudební dění v Polné a okolí prosince 2004 zazpíval Dětský pěvecký sbor Základní školy pod vedením Mgr. Jany Šustrové na Vzpomínkovém večeru věnovaném Johnu Lennonovi skladbu Imagine. Pěvecký sbor ZŠ Vzpomínkový večer na Johna Lennona prosince 2004 vystoupil Dětský pěvecký sbor Základní školy pod vedením Mgr. Jany Šustrové na Adventním koncertě v sále Městského kina v Polné.

11 Hudební dění v Polné a okolí 253 Souběžně s Dětským pěveckým sborem, který vede Mgr. Jana Šustrová, působí na začátku 21. století i Pěvecký sbor Základní školy žáků prvního stupně, který vede Mgr. Marie Štohanzlová (členka Čestmíra). 10.května 2005 uspořádal Dětský pěvecký sbor prvního stupně pod vedením Mgr. Marie Štohanzlové za klavírního doprovodu Mgr. Jany Šustrové v sále Městského kina Koncert pro maminky. 14. června 2005 se konal tradiční Letní koncert Dětského pěveckého sboru druhého stupně pod vedením Mgr. Jany Šustrové (sál Městského kina) V rámci třetího ročníku Polenského hudebního podzimu vystoupil Dětský pěvecký sbor Základní školy pod vedením Mgr. Jany Novákové v komponovaném pořadu To všechno vodnes čas ( , sál městského kina) Vedle vokálního doprovodu sólistů přednesl samostatně skladbu z muzikálu Starci na chmelu s názvem Milenci v texaskách. Dětský pěvecký sbor Základní školy vystoupení na III. Polenském hudebním podzimu ( ) Pěvecký sbor sestavený z žáků prvního stupně vystoupil na Adventním koncertě 4. prosince 2005 (sbor řídila Mgr. Marie Štohanzlová, klavírní doprovod Mgr. Jana Nováková). Společně se sborem vystoupil Dramatický kroužek Základní školy a zazněly a byly předvedeny tyto skladby a scénky: Vánoční čas Adventní hra O světle Postavil jsem sněhuláka Viktor Kalabis Rampouch Grónská písnička Jaromír Nohavica Medvěd Ježíšek má 2000 let

12 Hudební dění v Polné a okolí 254 Vítejme Vánoce Směs vánočních koled Já malý přicházím Já bych rád k Betlému Rozmilé děťátko Stromy - Jaroslav Uhlíř/Zdeněk Svěrák Jabloňový list - Jaroslav Uhlíř/Zdeněk Svěrák Tajná místa - Jaroslav Uhlíř/Zdeněk Svěrák Světové Vánoce - Jaroslav Uhlíř/Zdeněk Svěrák Zítra stromek zazáří Dramatický kroužek Základní školy vedla Mgr. Marie Bínová Sóla zpívali: Nikol Jahodová, Dominik Mühlfeit, Kamil Kotrba V písni Světové Vánoce účinkoval jako host Jan Vítek Adventní koncert (Mgr. Marie Štohanzlová děkuje na závěr koncertu divákům)

13 Hudební dění v Polné a okolí 255 Členové dramatického kroužku na Adventním koncertě O týden později se na třetím Adventním koncertě ( ) představili členové Dětského pěveckého sboru druhého stupně Základní školy pod vedením Mgr. Jany Novákové (ta také zajistila klavírní doprovod). Zazněly skladby: 1. The First Noel (americký tradicionál) 2. Advent (Petr Ulrych) 3. Kouzelná noc (velšská lidová) 4. Vánoční směs Bílá víla (Petr Ulrych) 6. Vzácnej den (Dennis Stratton Ivan Hlas) 7. Jen jedenkrát v roce (tradicionál.) 8. Vůně Vánoc (Petr Janda Jiří Štaidl) 9. Vánoční (Pavel. Vaculík Gabriela) 10. Ať láska (Lionel Richie Pavel Vrba) 11. Za malou chvíli (Marek Eben) 12. Září hvězda září (Janek Ledecký) 13. Hvězdička (Tony Linhart) 14. Nejdelší noc (Jnanek Ledecký) 15. Vánoční 2003 (Jana Šustrová) 16. Martin na bílém koni (Jana Šustrová) 17. Dopis Ježíškovi (Janek Ledecký) 18. Adventní 2005 (Julian Lennon Jana. Nováková)

14 Hudební dění v Polné a okolí 256 Pěvecký sbor Základní školy na Adventním koncertě V týdnu předcházejícímu Adventnímu koncertu zazpíval sbor posílený o některé své bývalé členy i na Vzpomínkovém večeru věnovaném Johnu Lennonovi (8.prosince 2005) v sále Městského kina (pořádal Beat Fan Club). Sbor přednesl dvě skladby: Imagine a Happy Xmas.

6 PLUMLOVSKÝ ZPRAVODAJ Galerie starostů a předsedů MNV v Plumlově v letech 1864-2011 Petr Mucha Jan Michálek Engelbert Duřpek Hynek Michálek poštmistr rolník mistr řeznický poštmistr mistr krejčovský 1864-1870

Více

Inventář. Národní souručenství - krajský sekretariát Pardubice 1939-1942. Státní oblastní archiv v Zámrsku. archivní pomůcka č. 8999 NAD č.

Inventář. Národní souručenství - krajský sekretariát Pardubice 1939-1942. Státní oblastní archiv v Zámrsku. archivní pomůcka č. 8999 NAD č. Česká republika Státní oblastní archiv v Zámrsku Státní oblastní archiv v Zámrsku Inventář archivní pomůcka č. 8999 NAD č. 67 Národní souručenství - krajský sekretariát Pardubice 1939- Zpracovali: Mgr.

Více

Základní škola a mateřská škola Šindlovy Dvory VÝROČNÍ ZPRÁVA. ZŠ a MŠ ŠINDLOVY DVORY 2010/2011

Základní škola a mateřská škola Šindlovy Dvory VÝROČNÍ ZPRÁVA. ZŠ a MŠ ŠINDLOVY DVORY 2010/2011 Základní škola a mateřská škola Šindlovy Dvory VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ a MŠ ŠINDLOVY DVORY 2010/2011 Výroční zpráva školy byla zpracována na základě 10, 11 a 12 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním,

Více

ČÍSLO 67 25. září 2013

ČÍSLO 67 25. září 2013 Vydává Obecní úřad Potěhy pro občany obce ČÍSLO 67 25. září 2013 Obsah: 1. Informace z obce 2. Kulturní akce, jubilanti v IV. čtvrtletí 2013 3. ZŠ a MŠ Potěhy 4. TJ Sokol Potěhy 5. SDH Potěhy 6. Historie

Více

Výroční zpráva o činnosti sdružení za rok 2012

Výroční zpráva o činnosti sdružení za rok 2012 Výroční zpráva o činnosti sdružení za rok 2012 Obsah: I. Vznik sdružení II. Základní ustanovení III. Poslání a cíle sdružení IV. Členská základna V. Uspořádané akce v průběhu roku 2012 VI. Propagace sdružení

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2013/14

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2013/14 Základní škola a Mateřská škola Tehov Svatojánská náves 78, 251 01 Tehov Tel: 323 640 573 e-mail: zstehov@seznam.cz www.zstehov.cz Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2013/14 Zpracovala: Mgr.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011-2012. Zpracoval: Ladislav Gazdag, ředitel školy

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011-2012. Zpracoval: Ladislav Gazdag, ředitel školy VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011-2012 Zpracoval: Ladislav Gazdag, ředitel školy Němčice nad Hanou dne: 12. září 2012 Výroční zpráva Základní umělecké školy Němčice nad Hanou za školní rok 2011-2012 1. Charakteristika

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTSKÉHO RYBÁŘSKÉHO KROUŽKU ZA ROK 2015

ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTSKÉHO RYBÁŘSKÉHO KROUŽKU ZA ROK 2015 1 ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTSKÉHO RYBÁŘSKÉHO KROUŽKU ZA ROK 2015 Zprávu o činnosti dětského rybářského kroužku za rok 2014 kterou jsem vám přečetl na loňské výroční schůzi, jsem ukončil vánoční schůzkou. Rok

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ. občanského sdružení CARMINA BOHEMICA

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ. občanského sdružení CARMINA BOHEMICA VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ občanského sdružení CARMINA BOHEMICA za rok 2010 V Praze dne 12.6.2011 1 / 11 Obsah Základní informace... 3 1 Informace o sboru... 4 2 Statutární záležitosti...

Více

Výroční zpráva Astronomického klubu Pelhřimov, o. s. za rok 2015

Výroční zpráva Astronomického klubu Pelhřimov, o. s. za rok 2015 Výroční zpráva Astronomického klubu Pelhřimov, o. s. za rok 2015 Astronomický klub Pelhřimov, o. s. (občanské sdružení, dále jen AKP ) je samostatnou právnickou osobou podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování

Více

ROK 2003. Post obecní kronikářky zastávám od roku 2003, kdy jsem převzala kroniku od paní Jany

ROK 2003. Post obecní kronikářky zastávám od roku 2003, kdy jsem převzala kroniku od paní Jany ROK 2003 Kronika obce Jmenuji se Michaela Vašutová, rozená Valová. Prostřední Bečva je místem mého bydliště od narození. Absolvovala jsem Střední pedagogickou školu v Přerově a Pedagogickou fakultu Ostravské

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Česká školní inspekce. Jihomoravský inspektorát. Gymnázium, Brno, Vídeňská 47. Vídeňská 47, 639 00 Brno

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Česká školní inspekce. Jihomoravský inspektorát. Gymnázium, Brno, Vídeňská 47. Vídeňská 47, 639 00 Brno Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Gymnázium, Brno, Vídeňská 47 Vídeňská 47, 639 00 Brno Identifikátor školy: 600 013 448 Termín konání inspekce: 25. říjen 2006 Čj.: ČŠI 1311/06-12

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA školní rok 2014/2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA školní rok 2014/2015 Základní škola a Mateřská škola České Libchavy, okres Ústí nad Orlicí České Libchavy 147, 561 14 IČO: 750 151 45 telefon: 465 582116, e-mail: zsclib@seznam.cz www.skolaceskelibchavy.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA školní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA škol. rok 2009/10

VÝROČNÍ ZPRÁVA škol. rok 2009/10 Soukromá základní umělecká škola Trnka o.p.s., Rodinná 39, 312 00 Plzeň IČO.26347687, IZO.150035365, identifikátor zařízení: 650035356, bankovní spojení: 279204310247/0100, DIČ. CZ-26347687 VÝROČNÍ ZPRÁVA

Více

Minimální preventivní program - hodnocení

Minimální preventivní program - hodnocení Minimální preventivní program - hodnocení Základní škola Lešná, okres Vsetín školní rok 2014 / 2015 Školní metodik prevence: Mgr. Martina Hoferková I. ZŠ Lešná je škola, která chce využít nižší počet dětí,

Více

Zpráva z jednání Školské rady ZŠ a MŠ Tisá, příspěvková organizace

Zpráva z jednání Školské rady ZŠ a MŠ Tisá, příspěvková organizace Datum konání: 6. 10. 2010 Program: 1. Projednání a schválení Výroční zprávy o činnosti školy 2009/2010 2. Projekt MŠMT Peníze školám 3. Nařízení vlády o odvodu 30% z částky na pomůcky školy zpět do státního

Více

SPMP ČR pobočný spolek Dvůr Králové n. L.

SPMP ČR pobočný spolek Dvůr Králové n. L. SPMP ČR pobočný spolek Dvůr Králové n. L. Výroční zpráva 2015 SPMP SPMP je zkratka Společnosti pro podporu lidí s mentálním postižením. Celostátní organizace SPMP je zapsaný spolek, který sdružuje lidi

Více

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2010/2011

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2010/2011 Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2010/2011 Zpracovala: gr.lenka Blahová, ředitelka školy. podpis V Laškově 15.8.2011 A. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Údaje o zařízení Název školy: Základní škola

Více

ZŠ Vyškov, Na Vyhlídce 12, příspěvková organizace

ZŠ Vyškov, Na Vyhlídce 12, příspěvková organizace Název školy: Číslo projektu: ZŠ Vyškov, Na Vyhlídce 12, příspěvková organizace CZ.1.07/1.4.00/21.3425 Název materiálu: VY_12_INOVACE_02_Vl_18_Bedřich Smetana Tematický okruh: I/2 Čtenářská a informační

Více

Společnost přátel gymnázia Český Brod. Výroční zpráva za školní rok 2012-2013

Společnost přátel gymnázia Český Brod. Výroční zpráva za školní rok 2012-2013 Společnost přátel gymnázia Český Brod Výroční zpráva za školní rok 2012-2013 - 2 - Úvod Předkládáme Vám souhrn základních informací o Společnosti přátel gymnázia v Českém Brodě, o její činnosti, složení

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj květen 2015 MĚSTYS LITULTOVICE Noviny městyse vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Vážení občané, vítáme Vás u květnového vydání Novin městyse. Náš zpravodaj Vám přináší informace o dění v městysi,

Více

DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU - DPS SILŮVKY SE UMÍSTIL NA 2.MÍSTĚ V SOUTĚŽI STAVBA ROKU JMK 2014

DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU - DPS SILŮVKY SE UMÍSTIL NA 2.MÍSTĚ V SOUTĚŽI STAVBA ROKU JMK 2014 DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU - DPS SILŮVKY SE UMÍSTIL NA 2.MÍSTĚ V SOUTĚŽI STAVBA ROKU JMK 2014 Ve čtvrtek 23.dubna 2015 obdržel starosta obce Zdeněk Prax a projektantka stavby DPSky Ing. arch. Klára Trnková

Více

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIE-1186/11-E

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIE-1186/11-E Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Název právnické osoby vykonávající činnost školy a školského zařízení: Sídlo: Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky

Více

Výroční zpráva. za rok 2009

Výroční zpráva. za rok 2009 Výroční zpráva za rok 2009 leden 2010 Obsah: Členská základna 3 Činnost výboru 3 Uskutečněné akce 4 Zájezd do knihoven Příbramska 4 Zájezd na happening do Vsetína 4 Klubka dětských knihoven 5 Další činnosti

Více

pro městys Stádlec a obce Staré Sedlo, Křída, Slavňovice a Hájky Prosinec 2013 12/2013 4. ročník

pro městys Stádlec a obce Staré Sedlo, Křída, Slavňovice a Hájky Prosinec 2013 12/2013 4. ročník S T Á D L E C K Ý Z P R A V O D A J pro městys Stádlec a obce Staré Sedlo, Křída, Slavňovice a Hájky Prosinec 2013 12/2013 4. ročník Milí spoluobčané! Letošní vánoční svátky jsou už minulostí, přesto věřím,

Více

VÝRO NÍ ZPRÁVA O INNOSTI ZA KOLNÍ ROK 2004/2005

VÝRO NÍ ZPRÁVA O INNOSTI ZA KOLNÍ ROK 2004/2005 VÝRO NÍ ZPRÁVA O INNOSTI ZÁKLADNÍ KOLY ELATOVICE ZA KOLNÍ ROK 2004/2005 1. Základní údaje o kole Základní kola elatovice, elatovice 95 je sou ástí výchovn vzd lávací soustavy, je za azena do kolského rejst

Více

OKÉNKO DO ŠKOLNÍ DRUŽINY

OKÉNKO DO ŠKOLNÍ DRUŽINY OKÉNKO DO ŠKOLNÍ DRUŽINY Ve školní družině se v prosinci také nezahálelo. Na děti čekalo tradiční ježdění na lopatách na stráni za zahrádkářskou kolonií. Podmínkou bylo vhodné oblečení a dobrá nálada,

Více

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Výroční zpráva 2004-2005 1 Charakteristika školy Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 095 345/99-2004 Oblastní pracoviště č. 9 INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Vítězná - Kocléřov,

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 095 345/99-2004 Oblastní pracoviště č. 9 INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Vítězná - Kocléřov, Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 095 345/99-2004 Oblastní pracoviště č. 9 Signatura: bi5cs104 Okresní pracoviště Trutnov INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Základní škola Vítězná - Kocléřov, Identifikátor

Více

------------------------------------------------------------- 4. volební období. výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu

------------------------------------------------------------- 4. volební období. výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2003 ------------------------------------------------------------- 4. volební období výbor pro vědu, vzdělání, kulturu,

Více

SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. Stanovy spolku Návrh. Čl. I Název a sídlo. Čl. II Účel spolku. Čl. III Hlavní činnost spolku

SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. Stanovy spolku Návrh. Čl. I Název a sídlo. Čl. II Účel spolku. Čl. III Hlavní činnost spolku SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. Stanovy spolku Návrh Čl. I Název a sídlo 1. SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. (dále jen spolek ) má své sídlo na adrese Praha 10 - Vršovice, Vladivostocká ulice 1460/10,

Více

Z á p i s z členské schůze Sdružení vodohospodářů Kutná Hora, která se konala 5.března 2013 v restauraci na Krétě od 14:30 hod.

Z á p i s z členské schůze Sdružení vodohospodářů Kutná Hora, která se konala 5.března 2013 v restauraci na Krétě od 14:30 hod. Z á p i s z členské schůze Sdružení vodohospodářů Kutná Hora, která se konala 5.března 2013 v restauraci na Krétě od 14:30 hod. Přítomni : 16 členů dle prezenční listiny Omluveni: 15 členů Nepřítomni :

Více

Základní škola Netín, okres Žďár nad Sázavou Netín 14, Radostín nad Oslavou, 594 44 VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti školy za školní rok 2013/2014

Základní škola Netín, okres Žďár nad Sázavou Netín 14, Radostín nad Oslavou, 594 44 VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti školy za školní rok 2013/2014 Základní škola Netín, okres Žďár nad Sázavou Netín 14, Radostín nad Oslavou, 594 44 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy za školní rok 2013/2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 Základní charakteristika

Více

Základní umělecká škola Břeclav, Křížkovského 4

Základní umělecká škola Břeclav, Křížkovského 4 Základní umělecká škola Břeclav, Křížkovského 4 IZO: 118401067 IČO: 70436304 Tel: 519371545 e-mail: zus.breclav@bv.orgman.cz www.zusbreclav.info V Ý R O Č N Í Z P R Á V A O Č I N N O S T I Š K O L Y za

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Středisko volného času Mozaika Polička, Nám.B.Martinů 85, 572 01 Polička tel.: 461 725 352, mobil: 736 752 624, e-mail: svecova@mozaika-policka.cz ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Zpracovala: Zdeňka Švecová ředitelka

Více

V ý r o č n í z p r á v a

V ý r o č n í z p r á v a Základní umělecká škola Vítězslava Nováka, Skuteč, okres Chrudim V ý r o č n í z p r á v a o činnosti a hospodaření školy za školní rok 2012/2013 O b s a h 1. Základní údaje o škole 3 2. Přehled vyučovaných

Více

Z á k l a d n í š k o l a, z á k l a d n í u mě l e c k á š k o l a a m a t eřská škola Ledenice. Plán rozvoje školy 2014-2016

Z á k l a d n í š k o l a, z á k l a d n í u mě l e c k á š k o l a a m a t eřská škola Ledenice. Plán rozvoje školy 2014-2016 Z á k l a d n í š k o l a, z á k l a d n í u mě l e c k á š k o l a a m a t eřská škola Ledenice Plán rozvoje školy 2014-2016 Ledenice 1. 1. 2014 1. Popis školy Základní škola, základní umělecká škola

Více

Zápis z jednání valné hromady OS přátel GVP konané dne 17.9.2014 od 17:00 v učebně 211

Zápis z jednání valné hromady OS přátel GVP konané dne 17.9.2014 od 17:00 v učebně 211 Zápis z jednání valné hromady OS přátel GVP konané dne 17.9.2014 od 17:00 v učebně 211 Přítomni: zástupci tříd 1.A, 1.B, 1.E, 1.F, 2.A, 2.B, 2.C, 2.E, 3.A, 3.B, 3.F, 4.E, 4.F, 5.B, jmenovitě viz. prezenční

Více

K jednotlivým bodům shora uvedeného programu:

K jednotlivým bodům shora uvedeného programu: Z á p i s z valné hromady Západočeského badmintonového svazu, z.s. konané 6. června 2016 ----------------------------------------------------------------------------------------------- Přítomni: zástupci

Více

Předmět úpravy. Druhy ocenění. c) Cenu Ministerstva kultury za přínos v oblasti divadla, hudby, výtvarného umění a architektury,

Předmět úpravy. Druhy ocenění. c) Cenu Ministerstva kultury za přínos v oblasti divadla, hudby, výtvarného umění a architektury, Platné znění nařízení vlády č. 5/2003 Sb., o oceněních v oblasti kultury, udělovaných Ministerstvem kultury, ve znění nařízení vlády č. 98/2006 Sb. a nařízení vlády č. 126/2009 Sb. Vláda nařizuje k provedení

Více

Školní řád (návrh) Základní škola Růžďka, okres Vsetín. Projednán na pedagogické radě dne 25.8.2015 Schváleno školskou radou dne 25.2.

Školní řád (návrh) Základní škola Růžďka, okres Vsetín. Projednán na pedagogické radě dne 25.8.2015 Schváleno školskou radou dne 25.2. Základní škola Růžďka, okres Vsetín Školní řád (návrh) Projednán na pedagogické radě dne 25.8.2015 Schváleno školskou radou dne 25.2.2015 Škola: Základní škola Růžďka, okres Vsetín Školní řád Č.j.: 01/2015

Více

Historie knihovny. 1814 z popudu faráře Františka Raymana otevřena farní knihovna.

Historie knihovny. 1814 z popudu faráře Františka Raymana otevřena farní knihovna. Historie knihovny Knihovny v Častolovicích byly celkem 3. První knihovna vznikla na zámku, za působení Leopolda Sternberga (1770 1856) obsahuje díla věděcká, beletrická, tisková i rukopisná. Můžeme zde

Více

Leden. 10. 1. navštívili vybraní žáci PrŠ rekvalifikační středisko pro později osleplé Dědina.

Leden. 10. 1. navštívili vybraní žáci PrŠ rekvalifikační středisko pro později osleplé Dědina. Leden 10. 1. navštívili vybraní žáci PrŠ rekvalifikační středisko pro později osleplé Dědina. 13. 1. se v učebně V. A konala výstava s názvem Mladý filatelista, kterého zúčastnili žáci různého věku a z

Více

Dům dětí a mládeže Jirkov, Školní 1725, 431 11 Jirkov příspěvková organizace IČO: 613 45 644 Tel. 474 654 313 ředitelka 777 659 886 ekonomka 728 369

Dům dětí a mládeže Jirkov, Školní 1725, 431 11 Jirkov příspěvková organizace IČO: 613 45 644 Tel. 474 654 313 ředitelka 777 659 886 ekonomka 728 369 Dům dětí a mládeže Jirkov, Školní 1725, 431 11 Jirkov příspěvková organizace IČO: 613 45 644 Tel. 474 654 313 ředitelka 777 659 886 ekonomka 728 369 271 e-mail: reditelka@ddmparaplicko.cz www.ddmparaplicko.cz

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ. KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ. KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod 2015/2016 kontakt dětské oddělení Monika Dolejší, Lenka Živná, Dagmar Švejdová 569 400 484 detske@kkvysociny.cz

Více

Projednání výroční zprávy o činnosti školy

Projednání výroční zprávy o činnosti školy Projednání výroční zprávy o činnosti školy Zpráva o činnosti školy za školní rok 2/24 byla předložena Školské radě na jejím zasedání dne. a ta dne..výroční zprávu schválila.... předseda Školské rady VÝROČNÍ

Více

Pro Bohemia Ostrava 2016

Pro Bohemia Ostrava 2016 Pro Bohemia Ostrava 2016 14. ročník mezinárodní interpretační soutěže v oborech hra na dechové nástroje (dřevěné, žesťové a zobcová flétna), hra na klavír a zpěv. Podmínky soutěže a soutěžní řád: Soutěž

Více

Obec Hnanice Hnanice, Znojemská 113, 669 2 Znojmo, tel., fax: 515232133, mobil 724236970 ouhnanice@volny.cz, www.obechnanice.cz, www.daniz.

Obec Hnanice Hnanice, Znojemská 113, 669 2 Znojmo, tel., fax: 515232133, mobil 724236970 ouhnanice@volny.cz, www.obechnanice.cz, www.daniz. Obec Hnanice Hnanice, Znojemská 113, 669 2 Znojmo, tel., fax: 515232133, mobil 724236970 ouhnanice@volny.cz, www.obechnanice.cz, www.daniz.cz Zápis z jednání zastupitelstva obce Hnanice č. 134/2011, konaného

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY (školní rok 2005/2006)

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY (školní rok 2005/2006) Základní škola a mateřská škola Příbram na Moravě, okres Brno-venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY (školní rok 2005/2006) Příbram na Moravě č.p. 102, 664 84 Zastávka

Více

Nalezené klíče O víkendu byly na sídlišti v Mariánském Údolí nalezeny dva svazky klíčů. Majitel si může klíče vyzvednout na obecním úřadě.

Nalezené klíče O víkendu byly na sídlišti v Mariánském Údolí nalezeny dva svazky klíčů. Majitel si může klíče vyzvednout na obecním úřadě. Nalezené klíče O víkendu byly na sídlišti v Mariánském Údolí nalezeny dva svazky klíčů. Majitel si může klíče vyzvednout na obecním úřadě. Navinování chmele Agrospol Velká Bystřice oznamuje všem zájemcům,

Více

Milí čtenáři, za pár okamžiků si prohlédnete školní časopis ZŠ Trávníky. Časopis má zcela novou formu a naším cílem je vaše spokojenost při čtení

Milí čtenáři, za pár okamžiků si prohlédnete školní časopis ZŠ Trávníky. Časopis má zcela novou formu a naším cílem je vaše spokojenost při čtení Milí čtenáři, za pár okamžiků si prohlédnete školní časopis ZŠ Trávníky. Časopis má zcela novou formu a naším cílem je vaše spokojenost při čtení článků, nad kterými jsme si pěkně lámali hlavu. Doufáme

Více

Město Švihov Zastupitelstvo města Švihov

Město Švihov Zastupitelstvo města Švihov Město Švihov Zastupitelstvo města Švihov Z á p i s ze zasedání Zastupitelstva města Švihov č. Z/47/13, konaného dne 24.07.2013 od 16.00 hod. v kanceláři starosty - Švihov, nám. Dr.E.Beneše 38. Zasedání

Více

Hasičský sbor vznikl přičiněním žilinských občanů: učitele Antonína Urbana, starosty obce Jana Zemana, Antonína Zemana a Františka Novotného, a to

Hasičský sbor vznikl přičiněním žilinských občanů: učitele Antonína Urbana, starosty obce Jana Zemana, Antonína Zemana a Františka Novotného, a to Hasičský sbor vznikl přičiněním žilinských občanů: učitele Antonína Urbana, starosty obce Jana Zemana, Antonína Zemana a Františka Novotného, a to určitě za pomoci lhoteckých občanů Františka Macha a Antonína

Více

Zápis. z Valné hromady Českomoravského svazu zemědělských podnikatelů, která se konala dne 22. 1. 2015 ve Vestci

Zápis. z Valné hromady Českomoravského svazu zemědělských podnikatelů, která se konala dne 22. 1. 2015 ve Vestci Zápis z Valné hromady Českomoravského svazu zemědělských podnikatelů, která se konala dne 22. 1. 2015 ve Vestci Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: Ing. Martin Šebestyán, ředitel SZIF Ing. Pavel Sekáč,

Více

Základní škola Hošťálkovy

Základní škola Hošťálkovy Základní škola Hošťálkovy Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok 2006 / 2007 1 Obsah Část I. Základní charakteristika školy str. 3-4 Část II. Výsledky výchovy a vzdělávání str. 4 Část III. Údaje o

Více

Střední průmyslová škola Brno, Purkyňova, příspěvková organizace Provozní řád školy

Střední průmyslová škola Brno, Purkyňova, příspěvková organizace Provozní řád školy Střední průmyslová škola Brno, Purkyňova, příspěvková organizace Provozní řád školy Číslo dokumentu: SPŠEIT 34 _ 2015 _ 1.01 Platnost od: 1. 9. 2015 Nahrazuje: SPŠEIT 34 _ 2012 _ 1.01 Počet listů: 12 Obsah

Více

PRAVIDLA ISS KAPITOLA I- OBECNÁ PRAVIDLA

PRAVIDLA ISS KAPITOLA I- OBECNÁ PRAVIDLA KAPITOLA I- OBECNÁ PRAVIDLA PRAVIDLA ISS 10. dostávat dobré známky ve všech předmětech ve škole, stejně tak z chování. Trenér má právo požádat hráče, aby mu poskytl aktuální hodnocení ze školy. V případě,

Více

XV. Všesokolský slet 2012 - vyvrcholení oslav 150. výročí založení Sokola

XV. Všesokolský slet 2012 - vyvrcholení oslav 150. výročí založení Sokola XV. Všesokolský slet 2012 - vyvrcholení oslav 150. výročí založení Sokola 30. června 2012 se sokolové slétli do Prahy na XV. Všesokolský slet. 1. července se od 10 hodin konal sletový průvod Prahou z Václavského

Více

Upozornění!!! Od nového roku mění se pořad mší sv. Zpravodaj Křesťanské Modřany. Drazí farníci, Vánoce 2003 6/2003. Úvodní slovo

Upozornění!!! Od nového roku mění se pořad mší sv. Zpravodaj Křesťanské Modřany. Drazí farníci, Vánoce 2003 6/2003. Úvodní slovo Upozornění!!! Od nového roku mění se pořad mší sv. Farnost u kostela Nanebevzetí Panny Marie Praha 4 - Modřany Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle Úterý Čtvrtek Sobota Neděle 9,30 hod. mše

Více

Zápis ze zasedání Výboru Spolku

Zápis ze zasedání Výboru Spolku Zápis ze zasedání Výboru Spolku j. č.5/2007, 2.8.2007 Přítomni: Mgr. Radim Petratur doc. PhDr. Karla Ondrášková, CSc. Mgr. Vladimír Tůma Mgr. Marie Jílková RNDr. Eva Janouškovcová Mgr. Tomáš Mozga JUDr.

Více

mezinárodní pohárovou soutěž mladých hasičů

mezinárodní pohárovou soutěž mladých hasičů Sbor dobrovolných hasičů Havířov Město vás zve na mezinárodní pohárovou soutěž mladých hasičů Pořadatel: SDH Havířov Město za finanční podpory Mezinárodního Visegradského fondu, Termín konání: sobota 14.

Více

Základní informace o škole

Základní informace o škole ZŠ Otokara Březiny, Jihlava 20.6.2011 Základní informace o škole Počet žáků 517 Počet tříd 22 Počet učitelů 31 Počet vychovatelek 8 Zaměření školy Rozšířená výuka jazyků Od 1. ročníku Aj Od 6. ročníku

Více

PRÁZDNINOVÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ INDIÁNSKÉ LÉTO

PRÁZDNINOVÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ INDIÁNSKÉ LÉTO PRÁZDNINOVÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ INDIÁNSKÉ LÉTO DĚTSKÝ DEN Na konci měsíce května uspořádali dobrovolní hasiči pro děti dětský den. Přípravy začaly už v brzkých ranních hodinách, aby vše bylo připraveno

Více

1. Kanalizace. 2. Vodné

1. Kanalizace. 2. Vodné Vážení a milí občané, pomalu začíná léto a tak tu máme pro vás opět zpravodaj aktuálních informací o dění v obci, které přineslo uplynulé jarní období. 1. Kanalizace Ač se to zatím na první pohled nezdá,

Více

Zápis ze schůze Výboru SRPŠ

Zápis ze schůze Výboru SRPŠ Zápis ze schůze Výboru SRPŠ při ZŠ a MŠ v Horní Moštěnici SRPŠ Horní Moštěnice je občanské sdružení s oficiálním názvem "Sdružení rodičů a dalších fyzických a právnických osob při Základní škole v Horní

Více

UHERSKÉ HRADIŠTĚ 2015. PRVNÍ POMOC BEZ HRANIC o realizaci projektu

UHERSKÉ HRADIŠTĚ 2015. PRVNÍ POMOC BEZ HRANIC o realizaci projektu UHERSKÉ HRADIŠTĚ 2015 PRVNÍ POMOC BEZ HRANIC o realizaci projektu Střední škola průmyslová, hotelová a zdravotnická Uherské Hradiště Kollárova 617, 686 01 Uherské Hradiště Tel.: 572 433 911 Fax: 572 433

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření v roce 2012

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření v roce 2012 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření v roce 2012 Městské kulturní středisko Horní Slavkov, příspěvková organizace Dlouhá 717, 357 31 Horní Slavkov Zpracovala Mgr. Soňa Kvasničková, ředitelka MKS Únor

Více

Centrum sociálních služeb Prostějov, p. o. Lidická 86, 796 01 Prostějov. Poskytované služby: domov pro seniory a domov se zvláštním režimem

Centrum sociálních služeb Prostějov, p. o. Lidická 86, 796 01 Prostějov. Poskytované služby: domov pro seniory a domov se zvláštním režimem Centrum sociálních služeb Prostějov, p. o. Lidická 86, 796 01 Prostějov Poskytované služby: domov pro seniory a domov se zvláštním režimem ČTYŘLÍSTEK PRO ŠTĚSTÍ -------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Závěrečná zpráva (věcný popis činnosti v roce 2012)

Závěrečná zpráva (věcný popis činnosti v roce 2012) Závěrečná zpráva (věcný popis činnosti v roce 2012) Ve dnech 12. 15. 1. 2012 se MAS Střední Povltaví prezentovala na společném stánku se Svazkem obcí Milevska na brněnském veletrhu cestovního ruchu Regiontour

Více

let kopané mezi vltavou a sázavou

let kopané mezi vltavou a sázavou 40 let kopané mezi vltavou a sázavou Předkládaná publikace se pokusila zdokumentovat historii TJ Krňany od doby jejího založení v roce 1974 včetně zmínky o poválečném období let 1947 1950. Při sestavování

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Soukromé speciální školy pro žáky s více vadami, s. r. o.

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Soukromé speciální školy pro žáky s více vadami, s. r. o. Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Soukromé speciální školy pro žáky s více vadami, s. r. o. Sokolovská 1/133, 739 32 Vratimov Identifikátor školy: 600 026 213 Termín konání

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 065 74/99-1130 Oblastní pracoviště č. 6 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 065 74/99-1130 Oblastní pracoviště č. 6 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 065 74/99-1130 Oblastní pracoviště č. 6 Signatura: af2ls102 Okresní pracoviště Litoměřice INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola/zařízení: Dům dětí a mládeže ELKO, Lovosice,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013. Shrnutí činnosti za rok 2013. Konkrétní spolupráce se ZŠ Nový svět v Opavě

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013. Shrnutí činnosti za rok 2013. Konkrétní spolupráce se ZŠ Nový svět v Opavě VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 Shrnutí činnosti za rok 2013 V roce 2013 občanské sdružení Montessori Opava pokračuje v naplňování základního účelu, pro který bylo založeno, a to vytvoření platformy pro činnost

Více

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIB-731/14-B. Vyškovská 376, 685 01 Bučovice ddm.bucovice@tiscali.

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIB-731/14-B. Vyškovská 376, 685 01 Bučovice ddm.bucovice@tiscali. INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIB-731/14-B Název právnické osoby vykonávající činnost školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby IČO 70284083 Identifikátor 600126111 Právní forma Zastoupená Zřizovatel Dům

Více

Kalendář všech akcí 2016. Divadlo Járy Cimrmana leden 2016 Janské Lázně Pořadatel: OB Lánovy, Naděžda Bezstarosti, tel.

Kalendář všech akcí 2016. Divadlo Járy Cimrmana leden 2016 Janské Lázně Pořadatel: OB Lánovy, Naděžda Bezstarosti, tel. Kalendář všech akcí 2016 Divadlo Járy Cimrmana leden 2016 Janské Lázně Ples mysliveckého sdružení Dolní Lánov 22. 1. 2016 KD Dolní Lánov Tradiční ples myslivců s bohatou tombolou Pořadatel: MS Malá Sněžka

Více

Základní škola a mateřská škola Cejle, Výroční zpráva o činnosti Základní školy a mateřské školy Cejle za školní rok 2010/2011

Základní škola a mateřská škola Cejle, Výroční zpráva o činnosti Základní školy a mateřské školy Cejle za školní rok 2010/2011 Základní škola a mateřská škola Cejle, příspěvková organizace Cejle 116, 58851 Batelov, v_zs.cejle@volny.cz, IČO 75022117 Výroční zpráva o činnosti Základní školy a mateřské školy Cejle za školní rok 2010/2011

Více

1. Pozvánka Sejdeme se ve st edu 5. ledna 2011 op t v P írodov dním klubu, Je kova 8 na i kov.

1. Pozvánka Sejdeme se ve st edu 5. ledna 2011 op t v P írodov dním klubu, Je kova 8 na i kov. 2010. 12 1/10 1. Pozvánka Sejdeme se ve st edu 5. ledna 2011 op t v P írodov dním klubu, Je kova 8 na i kov. 2. Pozvánka Výstup na íííp bude v sobotu 22. ledna 2011. Je to plánováno jako denní výlet s

Více

Základní informace o projektu MANDALA 2015

Základní informace o projektu MANDALA 2015 Obsah: Základní informace o projektu MANDALA 2015 A. První část projektu Mandala: Olomoucká Arakiáda - Soutěž "Mladý posluchovský záchranář- 2.ročník" 12. 6. 2015 Pro koho je projekt určen Počet zapojených

Více

Plán činnosti Pedagogicko-organizační opatření. Školní rok 2011 2012

Plán činnosti Pedagogicko-organizační opatření. Školní rok 2011 2012 Základní škola Český Krumlov, Za Nádražím 222 Za Nádražím 222, 381 01 Český Krumlov IČO 00583685, IZO 000583685, DIČ CZ0083685 č. účtu: 503202-544 / 0600 tel., fax: 380 711 296, e-mail: zsnadrazi@zsnadrazi.cz

Více

ENERGY CENTRE Č. BUDĚJOVICE

ENERGY CENTRE Č. BUDĚJOVICE ENERGY CENTRE Č. BUDĚJOVICE Zpráva o činnostech duben až červen 2015 OBSAH: 1. Aktuální projekty (chronologicky): Číslo strany: 1.1 Felix & Maira Chytré hlavičky Zemi rozumí, 1.4. 30.6 2015...2 1.2 ECCB

Více

STANOVY. Dělnická tělovýchovná jednota Hradec Králové

STANOVY. Dělnická tělovýchovná jednota Hradec Králové STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Dělnická tělovýchovná jednota Hradec Králové Článek I Název a sídlo 1. Název Dělnická tělovýchovná jednota Hradec Králové (dále jen DTJ) 2. Sídlo DTJ je Hradec Králové, Labské

Více

Zápis ze zasedání. Rady expertů ASIS a odborné sekce ČAK. Lipová - lázně 15. 6. 2012

Zápis ze zasedání. Rady expertů ASIS a odborné sekce ČAK. Lipová - lázně 15. 6. 2012 Zápis ze zasedání Rady expertů ASIS a odborné sekce ČAK Lipová - lázně 15. 6. 2012 Přítomni: za RE ASIS: JUDr. Michal Ţiţlavský, JUDr. Daniel Ševčík, Ph.D., Mgr. Adam Sigmund, JUDr. Kateřina Martínková,

Více

,, Školka plná pohody

,, Školka plná pohody ,, Školka plná pohody 1. Identifikační údaje o mateřské škole Název: Základní škola a Mateřská škola Horní Moštěnice Adresa: ZŠ a MŠ Horní Moštěnice, Pod Vinohrady 30, 751 17 Zřizovatel školy: OÚ Horní

Více

Plán práce školy na školní rok 2015/2016 1. Měsíční plány Září 10.9. v 16,00 hod. 18.9. v 9,00 30.9. Říjen 7.10. v 8,15

Plán práce školy na školní rok 2015/2016 1. Měsíční plány Září 10.9. v 16,00 hod. 18.9. v 9,00 30.9. Říjen 7.10. v 8,15 Plán práce školy na školní rok 2015/2016 1. Měsíční plány Září 10.9. v 16,00 hod. schůzka s rodiči ( seznámení s plány, organizací školního roku, informace ke změnám plateb) 18.9. v 9,00 Den NATO v Mošnově

Více

zpracovatel zprávy: Ing. Hana Olejníková manažer SPL, Ing. Renata Baslerová zastupující ředitelka organizace, manažer SPL

zpracovatel zprávy: Ing. Hana Olejníková manažer SPL, Ing. Renata Baslerová zastupující ředitelka organizace, manažer SPL Monitorovací zpráva o činnosti MAS Zpráva za období: 3. Etapa (1.9. 2014 31. 12. 2014) Název MAS: MAS Horní Pomoraví o.p.s. zpracovatel zprávy: Ing. Hana Olejníková manažer SPL, Ing. Renata Baslerová zastupující

Více

Hradec Králové, katedrála Ducha Svatého

Hradec Králové, katedrála Ducha Svatého HRADEC KRÁLOVÉ Hradec Králové, katedrála Ducha Svatého Karla Tomana, 500 03 HK 18:30 19:30 Mše svatá 19:30 19:40 Přivítání návštěvníků Noci kostelů, vyzvánění katedrálních zvonů 19:40 20:00 Duchovní a

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTI PATŘÍ DOMŮ, O.S., V ROCE 2008

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTI PATŘÍ DOMŮ, O.S., V ROCE 2008 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTI PATŘÍ DOMŮ, O.S., V ROCE 2008 1. Základní údaje o sdružení Název: Děti patří domů, o.s. Sídlo: Višňovka 185, 252 03 Řitka Identifikační číslo: 22682660 Zapsáno u MV ČR pod

Více

10 let Specializovaného oddělení pro mentálně retardované odsouzené ve věznici s ostrahou Věznice Heřmanice

10 let Specializovaného oddělení pro mentálně retardované odsouzené ve věznici s ostrahou Věznice Heřmanice 10 let Specializovaného oddělení pro mentálně retardované odsouzené ve věznici s ostrahou Věznice Heřmanice Ostrava 15. 8. 2011 Bc. Miroslav Jadrný Práce s mentálně retardovanými, tělesně oslabenými či

Více

ZÁPIS ze 1/1998 zasedání Rady MČ Brno - Židenice, konaného dne 7. 12. 1998 ve 13.00 hod. v místnosti starosty MČ, Šámalova 60, Brno

ZÁPIS ze 1/1998 zasedání Rady MČ Brno - Židenice, konaného dne 7. 12. 1998 ve 13.00 hod. v místnosti starosty MČ, Šámalova 60, Brno ZÁPIS ze 1/1998 zasedání Rady MČ Brno - Židenice, konaného dne 7. 12. 1998 ve 13.00 hod. v místnosti starosty MČ, Šámalova 60, Brno Přítomni : Ing. Stanislav Juránek, Jiří Koubek, Ing.arch. Milan Pospíchal,

Více

Spolek rodičů pro podporu waldorfské pedagogiky v Pardubicích o.s. Výroční zpráva o činnosti a hospodaření v roce 2013

Spolek rodičů pro podporu waldorfské pedagogiky v Pardubicích o.s. Výroční zpráva o činnosti a hospodaření v roce 2013 Spolek rodičů pro podporu waldorfské pedagogiky v Pardubicích o.s. Výroční zpráva o činnosti a hospodaření v roce 2013 V Pardubicích 21. 1. 2014 za představenstvo Dita Kes Poustecká, Denisa Lechnýřová

Více

Co se nám podařilo udělat díky věcné podpoře společnosti FINIDR, a. s. v první polovině roku 2012

Co se nám podařilo udělat díky věcné podpoře společnosti FINIDR, a. s. v první polovině roku 2012 Co se nám podařilo udělat díky věcné podpoře společnosti FINIDR, a. s. v první polovině roku 2012 HLAVNÍ PARTNER PRO VĚCNÉ DARY Stránka 1 z 12 Identita Celé Česko čte dětem POSLÁNÍ Posláním obecně prospěšné

Více

Krása v srdci o.s. Částkova 20 326 00 Plzeň VÝROČNÍ ZPRÁVA

Krása v srdci o.s. Částkova 20 326 00 Plzeň VÝROČNÍ ZPRÁVA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 1 OBSAH: 1. VZNIK 2. POSLÁNÍ 3. VIZE 4. POHLED DO HISTORIE str. 3. 5. ČINNOST V ROCE 2012..str. 5. 6. EKONOMICKÉ ÚDAJE, ZÁVĚR str. 7. 2 1. VZNIK Krása v srdci o.s. o.s. Krása v srdci

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2011

Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 O znaku, vlajce, barvách a razítku obce a zásadách jejich užívání Obec Nedakonice Vyhlá ena dne 1.6.2011 Obsah: Znak, vlajka, barvy a razítko obce:...3 U ívání znaku obce:...3

Více

Výzva dotačního programu

Výzva dotačního programu Město Jindřichův Hradec Výzva dotačního programu zveřejňuje výzvu dotačního programu na podporu sportu v roce 2015 Zdůvodnění dotačního programu Dotační program je zaměřen na podporu: činnosti stávajících

Více

Česká republika Česká školní inspekce. Jihočeský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Česká republika Česká školní inspekce. Jihočeský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Česká republika Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Třeboň, Sokolská 296, okres Jindřichův Hradec Sokolská 296, 379 01 Třeboň Identifikátor

Více

Jsme organizační složkou nestátní neziskové organizace Pionýr, zaměřenou na mimoškolní, volnočasové aktivity dětí a mládeže.

Jsme organizační složkou nestátní neziskové organizace Pionýr, zaměřenou na mimoškolní, volnočasové aktivity dětí a mládeže. O nás Jsme organizační složkou nestátní neziskové organizace Pionýr, zaměřenou na mimoškolní, volnočasové aktivity dětí a mládeže. Naše činnost se dělí na: Pravidelné schůzky v klubovně Akce na jeden den

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2005 4. volební období. Z Á P I S volebního výboru ze 17. schůze, dne 15. února 2005

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2005 4. volební období. Z Á P I S volebního výboru ze 17. schůze, dne 15. února 2005 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2005 4. volební období Z Á P I S volebního výboru ze 17. schůze, dne 15. února 2005 Přítomni: posl. Anna Čurdová, Michal Doktor, Miroslav Grebeníček, Petr

Více

VYHLÁŠKA ČÁST PRVNÍ STÁTNÍ ZKOUŠKY Z GRAFICKÝCH DISCIPLÍN. Předmět úpravy

VYHLÁŠKA ČÁST PRVNÍ STÁTNÍ ZKOUŠKY Z GRAFICKÝCH DISCIPLÍN. Předmět úpravy 58 VYHLÁŠKA ze dne 10. února 2016 o státních zkouškách z grafických disciplín a o změně vyhlášky č. 3/2015 Sb., o některých dokladech o vzdělání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle

Více

Léčebné lázně Jáchymov a.s., IČ 45 35 92 29, T.G. Masaryka 415, 362 51 Jáchymov Zápis z jednání řádné valné hromady a.s. konané dne 28. 5.

Léčebné lázně Jáchymov a.s., IČ 45 35 92 29, T.G. Masaryka 415, 362 51 Jáchymov Zápis z jednání řádné valné hromady a.s. konané dne 28. 5. Z Á P I S z jednání valné hromady obchodní společnosti Léčebné lázně Jáchymov a.s. konané v lázeňském sanatoriu akademika Běhounka v Jáchymově dne 28. května 2008 Program jednání Platný program jednání

Více

Nadační fond Pedagogické školy. v Litomyšli 2015

Nadační fond Pedagogické školy. v Litomyšli 2015 VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA PEDAGOGICKÁ A STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA, LITOMYŠL, Komenského nám. 22, 570 12 Litomyšl Přidružená škola UNESCO tel.: 461 614 550, fax: 461 615 705, IČO 62032381, DIČ CZ62032381 e-mail:

Více