Strana 1/6 Bezpečnostní list podle Nařízení 1907/2006/ES, článek 31 Datum vydání: Revize:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Strana 1/6 Bezpečnostní list podle Nařízení 1907/2006/ES, článek 31 Datum vydání: 7.1.2009 Revize: 7.1.2009"

Transkript

1 Strana 1/6 *1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje o produktu Použití látky nebo přípravku: lepidlo Výrobce nebo dodavatel: Bison International Dr.A.F.Philipsstraat 9 NL-4462 EW Goes PO Box 160 NL-4460 AD Goes tel fax msds@bison.boltongroup.nl Další informace získáte od: Bison oddělení výzkumu a vývoje Nouzové telefonní číslo: Identifikace rizik Označení nebezpečí: Xi F Dráždivý Vysoce hořlavý Informace o rizicích pro člověka a životní prostředí: Produkt podléhá označování na základě výpočtové metody Všeobecné evropské směrnice pro klasifikaci přípravků v posledním platném znění. Dlouhý nebo opakovaný kontakt s pokožkou může způsobit dermatitidu v důsledku odmašťovacího účinku rozpouštědla. Má narkotizační účinky. R 11 Vysoce hořlavý. R 36/37 Dráždí oči a dýchací orgány. R 66 Opakovaná expozice může způsobit vysušení nebo popraskání kůže. R 67 Výpary mohou způsobit ospalost a malátnost. Klasifikační systém: Klasifikace je v souladu s nejnovějším vydáním EU-katalogu, je doplněna údaji z literatury a údaji výrobce. *3. Složení nebo informace o složkách Chemická charakteristika Popis: lepidlo Nebezpečné komponenty: CAS: tetrahydrofuran % EINECS: Xi, F; R /37 CAS: metyletylketon % EINECS: Xi, F; R Dodatečné informace: Znění uvedených vět o nebezpečnosti látky je uvedeno v bodu 16. (pokračování na straně 2)

2 Strana 2/6 (pokračování ze strany 1) 4. Pokyny pro první pomoc Při nadýchání: Dopravit postiženého na čerstvý vzduch, pomoci (je-li potřeba) s dýcháním, zabezpečit teplo. V případě, že příznaky přetrvávají, vyhledat lékařské ošetření. V případě bezvědomí udržovat postiženého ve stabilizační poloze pro přepravu. Při zasažení pokožky: Produkt obecně nedráždí pokožku. Při zasažení očí: Několik minut vyplachovat pod tekoucí vodou při otevřeném očním víčku. V případě, že příznaky přetrvávají, vyhledat lékařské ošetření. Při požití: Nevyvolávat zvracení; ihned vyhledat lékařské ošetření. 5. Opatření pro zdolávání požáru Vhodná hasiva: Vodní mlha Pěna odolná proti alkoholu Hasicí prášek Oxid uhličitý Hasiva, která nesmějí být použita z bezpečnostních důvodů: Voda plným proudem Ochranné prostředky: Používat prostředky na ochranu dýchacího ústrojí. Dodatečné informace: Ochlazovat sprchovým proudem vody nádoby vystavené ohni. Odděleně zachytit vodu kontaminovanou při hašení, nenechat ji odtéci do kanalizace. 6. Opatření v případě náhodného úniku Bezpečnostní opatření na ochranu osob: Nosit ochranné vybavení. Nechráněné osoby držet z dosahu. Bezpečnostní opatření na ochranu životního prostředí: Zabránit průsaku do kanalizací, pracovních šachet a sklepů. Nepřipustit únik do jímek, povrchových či spodních vod. Čisticí metody a metody zachytávání: Absorbovat do prostředku poutajícího kapaliny (písek, diatomit, pojidla kyselin, univerzální pojidla, piliny). Nakládat s kontaminovaným materiálem jako s odpadem podle bodu 13. Zajistit dobré větrání. 7. Zacházení a skladování Zacházení: Informace pro bezpečné zacházení: Zajistit dobré větrání nebo odsávání na pracovišti. Zajistit dobré větrání v interiéru, zejména na úrovni podlahy. (Výpary jsou těžší než vzduch.) Informace o požární a explozivní ochraně: Chránit před zdroji zapálení nekuřte. Chránit před elektrostatickým výbojem. Skladování: Požadavky na skladovací prostory a obaly: Skladovat na chladném místě. Informace o skladování v běžných skladech: Není nutné. Další informace o podmínkách skladování: Obal držet neprodyšně uzavřen. Skladovat na chladném, suchém místě v dobře uzavřených obalech. (pokračování na straně 3)

3 Strana 3/6 (pokračování ze strany 2) *8. Omezování expozice / osobní ochranné prostředky Dodatečné informace o návrhu technických zařízení: žádné další údaje, viz bod 7. Složky s mezními hodnotami, které vyžadují monitorování na pracovišti: tetrahydrofuran WEL krátkodobá hodnota: 300 mg/m 3, 100 ppm dlouhodobá hodnota: 150 mg/m 3, 50 ppm Sk metyletylketon WEL krátkodobá hodnota: 899 mg/m 3, 300 ppm dlouhodobá hodnota: 600 mg/m 3, 200 ppm Sk Dodatečné informace: Jako podklad ke zhotovení sloužily platné katalogy. Osobní ochranné prostředky: Všeobecná ochranná a hygienická opatření: Je nutné dodržet obvyklé bezpečnostní předpisy pro zacházení s chemikáliemi. Zdržovat od potravin, nápojů a krmiv. Zašpiněné, nasáknuté šaty ihned vysvléci. Před přestávkami a po práci umýt ruce. Zamezit styku s pokožkou a zrakem. Ochrana dýchacích orgánů: V případě krátkodobé expozice nebo nízkého znečištění používat dýchací filtr. V případě intenzivní nebo delší expozice používat samostatný ochranný dýchací prostředek. Doporučeno používat vhodnou ochranu dýchacích orgánů. Ochrana rukou: Ochranné rukavice Rukavice odolné proti rozpouštědlům Materiál rukavic musí být nepropustný a odolný proti produktu / látce / přípravku. Vzhledem k chybějících testům nelze pro produkt / přípravek / chemickou směs podat žádné doporučení na materiál rukavic. Výběr materiálu rukavic provést podle času průniku, propustnosti a degradace. Materiál rukavic Správný výběr rukavic nezávisí jen na materiálu, ale také na dalších kriteriích kvality, která se liší podle výrobce. Protože je produkt směsí více látek, nelze odolnost materiálu rukavic předem vypočítat a je nutno udělat před použitím zkoušku. Doba průniku materiálem rukavic Výrobce rukavic musí zjistit přesné časy průniku materiálem ochranných rukavic, které je nutno dodržovat. Při trvalém kontaktu do 15 minut jsou vhodné rukavice z následujícího materiálu: Rukavice z PVC nebo PE Ochrana zraku: Uzavřené ochranné brýle Ochrana těla: Ochranný oblek odolný proti rozpouštědlům *9. Fyzikální a chemické vlastnosti Všeobecné údaje Skupenství: kapalné Barva: podle specifikace produktu Zápach: charakteristický (pokračování na straně 4)

4 Strana 4/6 (pokračování ze strany 3) Změna stavu Teplota (rozmezí teplot) tání: není stanovena Teplota (rozmezí teplot) varu: 55 C Bod vzplanutí: <0 C Bod zápalnosti: 230 C Samozápalnost: Produkt není samozápalný. Nebezpečí exploze: U produktu nehrozí nebezpečí exploze. Je však možné hromadění výbušné směsi vzduchu s výpary. Meze výbušnosti: Spodní: 1,5 % obj. Horní: 12,0 % obj. Tlak výparů při teplotě 20 C: 200 hpa Hustota při teplotě 20 C: 1 g/cm 3 Rozpustnost ve / mísitelnost s vodou: Vůbec nemísitelná nebo obtížně mísitelná. Viskozita: Dynamická při teplotě 20 C: 5000 mpas Obsah netěkavých složek: 20,7 % 10. Stálost a reaktivita Termický rozklad / podmínky, kterých je nutno se vyvarovat: Nedochází k rozkladu při doporučeném způsobu použití. Nebezpečné reakce: Nejsou známy žádné nebezpečné reakce. Nebezpečné produkty rozkladu: Nebezpečí vytváření toxických produktů pyrolýzy. 11. Toxikologické informace Akutní toxicita: Primární dráždivé účinky: na pokožku: Žádné dráždivé účinky. na zrak: Dráždivé účinky. Senzibilizace: Nejsou známy žádné senzibilizační účinky. Dodatečné toxikologické informace: Produkt vykazuje, na základě výpočtů Všeobecné evropské směrnice pro klasifikaci přípravků v posledním platném znění následující nebezpečí: Dráždivý 12. Ekologické informace Obecné poznámky: Třída ohrožení vody 1 (německé předpisy) (samozařazení): Nepatrně ohrožuje vodu. Nepřipustit průnik neředěného produktu nebo jeho velkého množství do spodních vod, vodních toků nebo kanalizace. (pokračování na straně 5)

5 Strana 5/6 (pokračování ze strany 4) 13. Pokyny k likvidaci Produkt: Doporučení: Nesmí se odstraňovat společně s odpady z domácnosti. Nepřipustit únik do kanalizace. Kontaminované obaly: Doporučení: Likvidace podle příslušných předpisů. Obaly neschopné očistění se musí likvidovat stejným způsobem jako produkt samotný. 14. Informace pro přepravu Pozemní přeprava ADR/RID (přeshraniční): Třída ADR/RID: 3 (F1) Hořlavé kapaliny. Kemlerovo číslo: 33 Číslo UN: 1133 Skupina obalů: III Bezpečnostní etiketa: 3 Označení nákladu: 1133 ADHESIVES, speciální opatření 640H Omezené množství (LQ): LQ7 Přepravní kategorie: 3 Kód omezení pro tunely: D/E Námořní přeprava IMDG: Třída IMDG: 3 Číslo UN: 1133 Etiketa: 3 Skupina obalů: III Číslo EMS: F-E,S-D Látka znečišťující moře: Ne Řádné označení nákladu: ADHESIVES Letecká přeprava ICAO-TI a IATA-DGR: Třída ICAO/IATA: 3 Číslo UN/ID: 1133 Etiketa: 3 Skupina obalů: III Řádné označení nákladu: ADHESIVES *15. Informace o předpisech Označení podle právních směrnic EU: Produkt je zařazen a označen podle směrnic EU / nařízení o nebezpečných látkách. Poznávací písmeno a označení nebezpečnosti produktu: Xi F Dráždivý Vysoce hořlavý R-věty: 11 Vysoce hořlavý 36/37 Dráždí oči a dýchací orgány 66 Opakovaná expozice může způsobit vysušení nebo popraskání kůže (pokračování na straně 6)

6 Strana 6/6 67 Výpary mohou způsobit ospalost a malátnost (pokračování ze strany 5) S-věty: 9 Uchovávejte obal na dobře větraném místě. 16 Uchovávejte mimo dosah zdrojů zapálení - zákaz kouření. 24/25 Zamezte styku s kůží a očima 26 Při zasažení očí okamžitě důkladně vypláchněte vodou a vyhledejte lékařskou pomoc. 46 Při požití okamžitě vyhledejte lékařskou pomoc a ukažte tento obal nebo označení. 51 Používejte pouze v dobře větraných prostorách. Národní předpisy: Technické pokyny (vzduch): Třída Podíl v % NK Třída ohrožení vody: Třída ohrožení vody 1 (samozařazení): Nepatrně ohrožuje vodu. 16. Další informace Údaje se opírají o dnešní stav našich vědomostí, nepředstavují však záruku jakýchkoli konkrétních vlastností produktu a nezakládají na žádné smluvní právní vztahy. Relevantní R-věty: 11 Vysoce hořlavý. 19 Může vytvářet výbušné peroxidy. 36 Dráždí oči. 36/37 Dráždí oči a dýchací orgány. 66 Opakovaná expozice může způsobit vysušení nebo popraskání kůže. 67 Výpary mohou způsobit ospalost a malátnost. Odbor vydávající bezpečnostní list: laboratoř výzkumu a vývoje Kontaktní osoba: M.L. de Jager *Údaje byly oproti předešlé verzi změněny.

Lepidlo pro tlakové PVC-U (červený obal) Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, článek 31 Strana 1/6 Datum tisku 11. 3. 2008 Revize: 11. 3.

Lepidlo pro tlakové PVC-U (červený obal) Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, článek 31 Strana 1/6 Datum tisku 11. 3. 2008 Revize: 11. 3. Lepidlo pro tlakové PVC-U (červený obal) Bezpečnostní list Strana 1/6 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku*. Údaje k produktu.. Použití látky / přípravku Lepidlo. Identifikace

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Lepidlo Identifikace výrobce/dovozce: UHU GmbH & Co.KG Herrmannstraße 7 D-77815 Bühl

Více

strana 1/5 Bezpečnostní list (dle Zákona c.371/2008 Sb. a Vyhlášky c. 231/2004) podle 1907/2006 EHS Datum vydání: 09.12.2008 Revize: 01.12.

strana 1/5 Bezpečnostní list (dle Zákona c.371/2008 Sb. a Vyhlášky c. 231/2004) podle 1907/2006 EHS Datum vydání: 09.12.2008 Revize: 01.12. strana 1/5 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 803871 Číslo CAS: 64771-72-8 Registrační číslo 265-233-4 Číslo ES (EINECS): 265-233-4 Použití

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/6 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Lepidlo Identifikace výrobce/ dovozce: Weiss Chemie + Technik GmbH & Co.KG Hansastr.2

Více

Bezpečnostní datový list

Bezpečnostní datový list strana 1/6 1 Označení látky, přípravy a firmy Údaje k produktu Použití látky / přípravku Výroba zubních náhrad Identifikace výrobce/dovozce: Heraeus Kulzer GmbH Grüner Weg 11, D-63450 Hanau Tel.: 0800

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/7 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Čisticí přípravek Identifikace výrobce/ dovozce: VBH Holding AG Siemensstraße 38 D-70825

Více

strana 1/7 Bezpečnostní list (dle Zákona c.356/2003 Sb. a Vyhlášky c. 231/2004) podle 91/155 EHS Datum vydání: 02.09.2008 Revize: 02.09.

strana 1/7 Bezpečnostní list (dle Zákona c.356/2003 Sb. a Vyhlášky c. 231/2004) podle 91/155 EHS Datum vydání: 02.09.2008 Revize: 02.09. strana 1/7 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: SD0100/0199, SD1000/1001, SD1021/1026, SD1046/-50/-52, SD1061/-70/-88, SD1305/1999, SD2021/-30/-

Více

strana 1/6 Bezpečnostní list (dle Zákona c.371/2008 Sb. a Vyhlášky c. 231/2004) podle 1907/2006 EHS Datum vydání: 09.12.2008 Revize: 09.12.

strana 1/6 Bezpečnostní list (dle Zákona c.371/2008 Sb. a Vyhlášky c. 231/2004) podle 1907/2006 EHS Datum vydání: 09.12.2008 Revize: 09.12. strana 1/6 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 483473a, 483497a, 602034a, 602058a Použití látky / přípravku Stěrková hmota Identifikace výrobce/prvni

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/7 * ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku Základní nátěr

Více

strana 1/6 Bezpečnostní list (dle Zákona c.371/2008 Sb. a Vyhlášky c. 231/2004) podle 1907/2006 EHS Datum vydání: 09.12.2008 Revize: 07.10.

strana 1/6 Bezpečnostní list (dle Zákona c.371/2008 Sb. a Vyhlášky c. 231/2004) podle 1907/2006 EHS Datum vydání: 09.12.2008 Revize: 07.10. strana 1/6 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 652233 Použití látky / přípravku Lak Identifikace výrobce/prvni příjemce: MOTIP DUPLI GmbH Kurt

Více

2 Informace o složení látky nebo přípravku

2 Informace o složení látky nebo přípravku strana 1/6 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Údaje k produktu Číslo výrobku: 803857 Použití látky / přípravku Ochranná impregnace Identifikace výrobce/prvni Distributor: MOTIP

Více

Bezpečnostní datový list

Bezpečnostní datový list strana 1/5 * 1 Označení látky, přípravy a firmy Údaje k produktu Použití látky / přípravku Dentální tmelicí materiál Identifikace výrobce/dovozce: Heraeus Kulzer GmbH Grüner Weg 11, D-63450 Hanau Tel.:

Více

strana 1/6 Bezpečnostní list (dle Zákona c.371/2008 Sb. a Vyhlášky c. 231/2004) podle 1907/2006 EHS Datum vydání: 09.12.2008 Revize: 07.10.

strana 1/6 Bezpečnostní list (dle Zákona c.371/2008 Sb. a Vyhlášky c. 231/2004) podle 1907/2006 EHS Datum vydání: 09.12.2008 Revize: 07.10. strana 1/6 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 627798, 607837, 652790, 627804, 654398, 627811, 654404, 656965, 664045, 607844, 652806, 697005,

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/6 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku 1-Složkové pur lepidlo pro parkety Identifikace výrobce/dovozce: Výrobce: UZIN UTZ AG

Více

Bezpečnostní list podle 91/155/EHS & 93/112/EHS

Bezpečnostní list podle 91/155/EHS & 93/112/EHS strana 1/5 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Pomocný přípravek pro dentální techniku Identifikace výrobce/dovozce: GC EUROPE N.V.

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/6 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku: Dezinfekční prostředek Identifikace výrobce / dovozce: Dr. Becher GmbH Tel.: 05137/9901-0

Více

Bezpečnostní datový list

Bezpečnostní datový list strana 1/6 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Pomocný přípravek pro výrobu zubních náhrad Identifikace výrobce/dovozce: Heraeus Kulzer

Více

strana 1/6 Bezpečnostní list (dle Zákona c.371/2008 Sb. a Vyhlášky c. 231/2004) podle 1907/2006 EHS Datum vydání: 09.12.2008 Revize: 09.12.

strana 1/6 Bezpečnostní list (dle Zákona c.371/2008 Sb. a Vyhlášky c. 231/2004) podle 1907/2006 EHS Datum vydání: 09.12.2008 Revize: 09.12. strana 1/6 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 652479, 660245, 651908, 651922, 656651, 671869, 656644, 775239, 651915 Použití látky / přípravku

Více

?@G?@C?@D Xi Dráždivý

?@G?@C?@D Xi Dráždivý strana 1/7 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 151 Použití látky / přípravku Kluzný přípravek pro vtahování kabelů a drátů. Identifikace výrobce/dovozce:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST - MASTERsil Zimní směs do ostřikovačů -40

BEZPEČNOSTNÍ LIST - MASTERsil Zimní směs do ostřikovačů -40 Datum vydání: listopad 2009 Datum revize: březen 2010 Strana: 1/5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: MASTERsil Zimní směs do ostřikovačů

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/7 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo CAS: 64-17-5 Registrační číslo 200-578-6 Číslo ES (EINECS): 200-578-6 1.2 Příslušná určená použití látky nebo

Více

strana 1/7 Bezpečnostní list (dle Zákona c.371/2008 Sb. a Vyhlášky c. 231/2004) podle 1907/2006 EHS Datum vydání: 19.08.2009 Revize: 19.08.

strana 1/7 Bezpečnostní list (dle Zákona c.371/2008 Sb. a Vyhlášky c. 231/2004) podle 1907/2006 EHS Datum vydání: 19.08.2009 Revize: 19.08. strana 1/7 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: SD0100/0199, SD1000/1001, SD1021/1026, SD1046/-50/-52, SD1061/-70/-88, SD1305/1999, SD2021/-30/-

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/6 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku: Rozličné Identifikace výrobce / dovozce: Dr. Becher GmbH Tel.: +49/(0)5137/9901-0 Vor

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31. Datum vydání: 12.08.2008 Revize: 12.08.2008

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31. Datum vydání: 12.08.2008 Revize: 12.08.2008 strana 1/5 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo CAS: 7681-38-1 Registrační číslo 231-665-7 Použití látky / přípravku Water treatment Identifikace výrobce/dovozce:

Více

Nüssle GmbH&Co. KG Isoliermittel für Härtetechnik Tel: 0049 7452 93205-0 Iselshauserstr. 55 Fax: 0049 7452 93205-20 D-72202 Nagold

Nüssle GmbH&Co. KG Isoliermittel für Härtetechnik Tel: 0049 7452 93205-0 Iselshauserstr. 55 Fax: 0049 7452 93205-20 D-72202 Nagold 1. Látka/přípravek a firemní označení Údaje o produktu: Ochranný nátěr proti oxidaci a oduhličení Obchodní označení: Nüssle GmbH&Co. KG Isoliermittel für Härtetechnik Tel: 0049 7452 93205-0 Iselshauserstr.

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31. Datum vydání: 02.02.2012 Revize: 02.02.2012

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31. Datum vydání: 02.02.2012 Revize: 02.02.2012 strana 1/6 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikátor výrobku Číslo výrobku: 532.215/534.501/534.714/036.129 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/6 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo výrobku: 7192/6 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 230, 230X Číslo ES (EINECS): 268-338-3 Použití látky / přípravku Reagens nebo komponenta pro laboratorní

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/7 * ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo výrobku: 6007/4 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky /

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 356-4075 Číslo CAS: 7782-82-3 Registrační číslo 231-966-3 Použití látky / přípravku Aditivum Identifikace

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku: Čisticí přípravek Identifikace výrobce / dovozce: Dr. Becher GmbH Tel.: +49/(0)5137/9901-0

Více

Datum vydání: 26.06.2013 Datum tisku: 01.08.2013

Datum vydání: 26.06.2013 Datum tisku: 01.08.2013 Capatect Saniersystem 033 podhoz Str. 1/7 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace/název přípravku: Capatect Saniersystem 033 podhoz Originální název přípravku: Capatect

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/6 * ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku Lepidlo 1.3

Více

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Strana: 1/7 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Obchodní název přípravku: DÜFA Nitro-Universalverdünnung Katalogové číslo: - 1.2 Použití přípravku: ředidlo do nátěrových

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle nařízení ES 1907/2006 (REACH), čl. 31

BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle nařízení ES 1907/2006 (REACH), čl. 31 Datum vydání: 30.3.2010 Strana 1 z 10 stran Datum revize: 1.Identifikace látky / přípravku a společnosti / podniku: 1.1. Identifikace látky nebo přípravku: Název: Další název látky: 1.2. Použití látky

Více

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Strana: 1/5 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Obchodní název přípravku: Düfa EP-Bodensiegel složka A epoxidové pojivo RAL 7030 grau, RAL 7032 kieselgrau Katalogové číslo:

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo výrobku: 10848/1 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku

Více

Bezpečnostní list Podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ve znění Nařízení Komise (EU) č. 453/2010

Bezpečnostní list Podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ve znění Nařízení Komise (EU) č. 453/2010 ODDÍL 1 IDENTIFIKACE SMĚSI A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikátor výrobku: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Doporučená použití: Základní nátěrová reaktivní barva 1.2.1 Trh:

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/6 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku Malta na sanační omítky

Více

Datum vydání: 02.07.2013 Datum tisku: 01.08.2013

Datum vydání: 02.07.2013 Datum tisku: 01.08.2013 Capatect Uni Str. 1/7 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace/název přípravku: Capatect Uni Originální název přípravku: Capatect MK Uniputz Popis směsi: Směs cementu,

Více

Alkaprén Plus. Alkaprén 25 Plus, Alkaprén 50 Plus, Alkaprén 90 Plus, Alkaprén 140 Plus

Alkaprén Plus. Alkaprén 25 Plus, Alkaprén 50 Plus, Alkaprén 90 Plus, Alkaprén 140 Plus Datum vydání: 1. 6. 2007 Strana: 1 z 9 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikace přípravku Obchodní název: Chemický název: - Další názvy přípravku: - Další názvy přípravku: - Číslo CAS:

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/7 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku Ochranná impregnace

Více

Datum vydání: 01. 11. 2010 Datum revize: 01. 11. 2010 Strana: 1/6. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku

Datum vydání: 01. 11. 2010 Datum revize: 01. 11. 2010 Strana: 1/6. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Datum vydání: 01. 11. 2010 Datum revize: 01. 11. 2010 Strana: 1/6 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Obchodní název přípravku: Číslo výrobku: 2705-09 1.2 Použití přípravku:

Více

Datum vydání: 16.04.2008 Revize: 16.04.2008

Datum vydání: 16.04.2008 Revize: 16.04.2008 strana 1/6 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Lepidlo Identifikace výrobce/dovozce: STAUF Klebstoffwerk GmbH Oberhausener Strasse

Více

Bezpečnostní list Henkel ČR podle vyhlášky č. 231/2004Sb., ve znění pozdějších předpisů

Bezpečnostní list Henkel ČR podle vyhlášky č. 231/2004Sb., ve znění pozdějších předpisů Bezpečnostní list Henkel ČR podle vyhlášky č. 231/2004Sb., ve znění pozdějších předpisů Datum vyhotovení v ČR: 04.08.2006 Datum revize v ČR: 29.12.2006 Datum posledního přepracování v zahraničí: 24.10.2006

Více

Bezpečnostní list dle nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) článek 31

Bezpečnostní list dle nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) článek 31 Datum vydání 18.03.2012 Obchodní označení látky/směsi: Strana: 1/6 1. Oddíl 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku: 1.1. Identifikátor výrobku: - R 34470 1.2. Příslušná určená použití Měděné

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/7 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikátor výrobku Číslo artiklu: 83972 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku Mazací

Více

1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI

1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI Datum vydání: 27. 8. 2003 Strana: 1 z 10 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikace přípravku Obchodní název: Alkaprén 25 Chemický název: - Další názvy přípravku: - Další názvy přípravku:

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/EC článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/EC článek 31 strana 1/6 1 IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU Identifikace látky nebo přípravku: Použití látky nebo přípravku: Prostředek na mytí nádobí Identifikace společnosti nebo podniku: S A E L

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 2/6 (pokračování strany 1) ODDÍL 3: Složení/informace o složkách 3.1 Chemická charakteristika: Látky Identifikační číslo(čísla) R-věta: Oznacování obsahu: 65-66 S-věta: Oznacování obsahu: 20-23-24-24/25-36/37-62

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/9 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikátor výrobku PC-No: 9 428 Číslo výrobku: R3900-9804 Číslo položky Revell: 39804 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená

Více

Bezpečnostní datový list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní datový list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/6 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Povlakový materiál Identifikace výrobce/dovozce: Alfred Kärcher GmbH & Co. KG Alfred-Kärcher-Str.

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/6 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 415 Použití látky / přípravku Povrchová ochrana Identifikace výrobce/dovozce: H.B. BODY S.A B'

Více

Bezpečnostní list podle 91/155/EHS

Bezpečnostní list podle 91/155/EHS Strana: 1/6 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje o výrobku Číslo výrobku: Použití látky / přípravku Mazivo Výrobce / dodavatel: Carat Systementwicklung- u. Marketing GmbH

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikátor výrobku Číslo výrobku: SAK8725 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku : For

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/6 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo výrobku: 15372 - alle F/1 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/8 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku Tvrdidlo 1.3

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. BALCHEM, s.r.o. Toxikologické informační středisko, Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2; telefon 224 919 293; 224 915 402; 224 914 575

BEZPEČNOSTNÍ LIST. BALCHEM, s.r.o. Toxikologické informační středisko, Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2; telefon 224 919 293; 224 915 402; 224 914 575 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Chemický název látky/obchodní název přípravku: KOTYFIX Číslo CAS: Neuvádí se Číslo ES (EINECS): Neuvádí

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení ES č. 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list podle Nařízení ES č. 1907/2006 (REACH) strana 1/5 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikátor výrobku Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku Těsnicí prostředek Podrobné

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006 & 1272/2008

Bezpečnostní list podle 1907/2006 & 1272/2008 strana 1/5 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Pomocný prípravek pro dentální techniku Identifikace výrobce/dovozce: GC EUROPE N.V.

Více

Datum vydání: 28. 1. 2010 Strana: 2 / 7 Datum revize: Název výrobku: CEMENT CAMP+PLAST

Datum vydání: 28. 1. 2010 Strana: 2 / 7 Datum revize: Název výrobku: CEMENT CAMP+PLAST Datum vydání: 28. 1. 2010 Strana: 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace směsi Název: Další názvy: TIP TOP CAMPLAST CEMENT Číslo výrobku: 552 2208 ; 552 2209 ; 552

Více

Bezpečnostní list. v souladu s předpisem 1907/2006/EC, článek 31

Bezpečnostní list. v souladu s předpisem 1907/2006/EC, článek 31 Strana 1/7 SEKCE 1: Identifikace látky/směsi a společnosti / podniku Identifikace produktu Číslo výrobku: 814 1.2 Příslušné určení použití látky nebo směsi a nedopourčené Použití látky/přípravku Údržba

Více

Bezpečnostní list podle ES č. 1907/2006, článku 31, přílohy II, v platném znění

Bezpečnostní list podle ES č. 1907/2006, článku 31, přílohy II, v platném znění strana 1/7 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Údaje k výrobku Originální název: ÖL-VERLUST-STOP 300ML Číslo výrobku: 1005 Použití látky/směsi: Přísada do motorového oleje automobilů. Identifikace

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo výrobku: 14786/1 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku Polyuretanová

Více

Bezpečnostní list Podle direktivy 91/155/EHS

Bezpečnostní list Podle direktivy 91/155/EHS 01. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku Dürr System-Hygiene Použití doporučené výrobcem : Výrobce/Dodavatel : MD 550 je speciální aplikační preparát s antimikrobiotickými účinky určený k

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) Strana 1/5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: MIKASEPT A 1.2 Použití látky nebo přípravku: Alkoholový dezinfekční přípravek. 1.3 Identifikace

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/7 * ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Další relevantní informace nejsou k dispozici.

Více

LEAR, a.s. Bezpečnostně datový list Číslo BDL: B3309 Výrobek: UNILEP LA Vydání č. 4 z: 29.1. 2009 Datum revize: 29.1.

LEAR, a.s. Bezpečnostně datový list Číslo BDL: B3309 Výrobek: UNILEP LA Vydání č. 4 z: 29.1. 2009 Datum revize: 29.1. str.1 ze 5 BEZPEČNOSTNĚ-DATOVÝ LIST zpracovaný dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1.1. OBCHODNÍ NÁZEV: UNILEP

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/6 * ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku Disperzní barva

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) Strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Obchodní název: 1.2 Použití látky nebo přípravku: barva určená k tamponovému tisku 1.3 Identifikace výrobce: PRINTING INTERNATIONAL,

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: xxx11637 Použití látky / přípravku Čisticí přípravek According to trade name/product specification

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: N,N-Dimethylmid

Více

ISOLIERFARBE izolační barva

ISOLIERFARBE izolační barva BEZPEČNOSTNÍ LIST podle přílohy II Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 (REACH) ISOLIERFARBE izolační barva Datum vydání: 18.01.2000 Datum revize č.6: 22.12.2011 1. IDENTIFIKACE LÁTKY

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T podle nařízení ES č. 1907/2006

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T podle nařízení ES č. 1907/2006 1. Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku: Identifikace látky nebo směsi: Doporučený účel použití: Identifikace společnosti nebo podniku: Identifikace zhotovitele/ výrobce: FLEGPRIMER přípravný

Více

strana 1/7 Bezpečnostní list podle zákona c. 371/2008 Sb., zpracován podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.

strana 1/7 Bezpečnostní list podle zákona c. 371/2008 Sb., zpracován podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. strana 1/7 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 000437 Použití látky / přípravku Preparát Identifikace výrobce/prvni příjemce: Jméno nebo obchodní

Více

Bezpečnostní list - MFC Curol Si 40

Bezpečnostní list - MFC Curol Si 40 Strana 1/8 Bezpečnostní list - 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA: 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další název látky: 1.2 Použití látky

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/7 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikátor výrobku Číslo výrobku: 50030 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku Stěrková

Více

Bezpečnostní list - dle Nařízení č. 1907/2006/ES Polyuretanové lepidlo na čelní sklo č. 37731

Bezpečnostní list - dle Nařízení č. 1907/2006/ES Polyuretanové lepidlo na čelní sklo č. 37731 Verze 3; revidováno: 13.6.2012 Strana 1 (celkem 9) 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1. Identifikace přípravku: Název: Polyurethane Adhesive Sealant for windscreen, Polyuretanové lepidlo na čelní sklo.

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T podle nařízení ES č. 1907/2006

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T podle nařízení ES č. 1907/2006 1. Identifikace látky / přípravku a společnosti / podniku: Identifikace látky nebo přípravku: Dopuručený účel použití: Identifikace společnosti nebo podniku: Identifikace zhotovitele/ výrobce: FLEGSOLVENT

Více

str.1 ze 6 Murexin spol. s.r.o. Bezpečnostně datový list Vydání č. 1 z: 24.7. 2008 Datum revize: 24.7. 2008 Revize: 0

str.1 ze 6 Murexin spol. s.r.o. Bezpečnostně datový list Vydání č. 1 z: 24.7. 2008 Datum revize: 24.7. 2008 Revize: 0 str.1 ze 6 BEZPEČNOSTNĚ-DATOVÝ LIST zpracovaný dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1.1. OBCHODNÍ NÁZEV: Lepidlo

Více

RETIGO RINSING AGENT

RETIGO RINSING AGENT Strana 1 z 9 stran Datum vydání: 13.10.2003 Datum revize: 4.10.2008 1.Identifikace látky / přípravku a společnosti / podniku: 1.1. Identifikace látky nebo přípravku: Název: Další název látky: RETIGO rinsing

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 22.3.2007 Strana: 1 z 8 Datum revize: 14.5.2007 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 22.3.2007 Strana: 1 z 8 Datum revize: 14.5.2007 Název výrobku: Datum vydání: 22.3.2007 Strana: 1 z 8 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Obchodní název: a

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením č. 1907/2006/ES, Článkem 31

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením č. 1907/2006/ES, Článkem 31 1. Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: Bevedol S21 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití: Složka injekční

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/8 1 Identifikace látky / přípravku a společnosti / podniku Údaje k produktu Originální název: Capalac Classic HG Weißlack MOE Použití látky / směsi: Vysoce lesklý lak. Identifikace společnosti

Více

Kapalina do ostřikovačů skel Winter VP 2656 G

Kapalina do ostřikovačů skel Winter VP 2656 G Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 22.11. 2006 Datum revize: 06.03. 2003 Název výrobku: Kapalina do ostřikovačů skel Winter VP 2656 G K05086455EA 1. Identifikace

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/EC článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/EC článek 31 strana 1/5 1 IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU Identifikace látky nebo přípravku: Použití látky nebo přípravku: čistící prostředek Identifikace společnosti nebo podniku: S A E L A s.r.o.

Více

Bezpečnostní list podle ES č. 1907/2006, článku 31, přílohy II, v platném znění

Bezpečnostní list podle ES č. 1907/2006, článku 31, přílohy II, v platném znění Strana: 1/8 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Údaje k výrobku Originální název: Scheibenfrostschutz -60 C 1l Číslo výrobku: 6923 Použití látky/směsi: Čisticí nemrznoucí kapalina do ostřikovačů

Více

MERAK NEROL. ošetření nerezu a lesklých povrchů v potravinářském průmyslu

MERAK NEROL. ošetření nerezu a lesklých povrchů v potravinářském průmyslu Strana: 1/8 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další název látky/přípravku: Použití přípravku: 1.2 Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) BEZPEČNOSTNÍ LIST dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 13. 9. 2010 Strana: 1/8 Datum revize: Název výrobku: SCHÖNOX K 775 Číslo výrobku: 1.55 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce,

Více

Bezpečnostní list dle nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) článek 31

Bezpečnostní list dle nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) článek 31 Datum vydání 10.05.2013 Obchodní označení látky/směsi: Strana: 1/6 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku: 1.1. Identifikátor výrobku: 1 35417 (6kg); 1 35418 (25kg); 1 35474 (1L) 1.2. Příslušná

Více

Bezpečnostní list dle ES č. 1907/2006

Bezpečnostní list dle ES č. 1907/2006 Bezpečnostní list dle ES č. 1907/2006 Strana 1 z 5 Chemoprén na podlahy Datum revize v zahraničí: 12.11.2007 Datum revize v ČR: 20.05.2008 Datum vyhotovení v ČR: 01.12.1999 Obchodní jméno: Chemoprén na

Více

Bezpečnostní list dle nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) článek 31

Bezpečnostní list dle nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) článek 31 Datum vydání 02.06.2012 Obchodní označení látky/směsi: Strana: 1/6 1. Oddíl 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku: 1.1. Identifikátor výrobku: - R 78460 1.2. Příslušná určená použití Suché

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle 1907/2006 ES článku 31 a zákona č. 440/2008 Sb. Datum vydání : 07. 02. 2007 Datum revize : 10. 02. 2009

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle 1907/2006 ES článku 31 a zákona č. 440/2008 Sb. Datum vydání : 07. 02. 2007 Datum revize : 10. 02. 2009 1. Identifikace látek nebo přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Epoxidová pryskyřice Allround GV 1, složka A Epoxy Allroundharz GV 1 Komp. A Další názvy

Více

Bezpečnostní list Henkel ČR podle vyhlášky č. 231/2004Sb., ve znění pozdějších předpisů

Bezpečnostní list Henkel ČR podle vyhlášky č. 231/2004Sb., ve znění pozdějších předpisů Datum vyhotovení v ČR: 01.11.1999 Bezpečnostní list Henkel ČR podle vyhlášky č. 231/2004Sb., ve znění pozdějších předpisů Datum revize v ČR: 04.04.2001, 21.11.2002, 26.05.2005 Datum posledního přepracování

Více

Bezpečnostní list Podle direktivy 1907/2006/ES

Bezpečnostní list Podle direktivy 1907/2006/ES 01. Identifikace látky / přípravku a společnosti / podniku Použití doporučené výrobcem : Výrobce/Dodavatel : Dürr System-Hygiene HD 410 je přípravek s obsahem alkoholu určený ke vtírání do pokožky pro

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název výrobku: Spárovací lepidlo FERMACELL

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název výrobku: Spárovací lepidlo FERMACELL Datum vydání: 01.09.2003 Datum revize: 30.05.2012 Strana: 1/9 1. Identifikace látky, přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace přípravku: Spárovací lepidlo Číslo

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/7 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: xxx51499 Použití látky / přípravkučisticí přípravek Identifikace výrobce/dovozce: Hama GmbH & Co.

Více

Bezpečnostní list podle Vyhlášky 231/2004 Sb. v aktualizovaném znění strana 1 z 7

Bezpečnostní list podle Vyhlášky 231/2004 Sb. v aktualizovaném znění strana 1 z 7 Bezpečnostní list podle Vyhlášky 231/2004 Sb. v aktualizovaném znění strana 1 z 7 1. Identifikace přípravku a výrobce: 1.1 Obchodní název přípravku: Čistič PU-pěny Doporučené použití: Čistění aplikační

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Další relevantní informace nejsou k dispozici.

Více