BEZPEČNOSTNÍ LIST. Wynn s ANTIFREEZE LONGLIFE. Datum vydání: strana 1 z 6 Datum revize: W 905

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "BEZPEČNOSTNÍ LIST. Wynn s ANTIFREEZE LONGLIFE. Datum vydání: 01. 07. 1999 strana 1 z 6 Datum revize: 10. 02. 2006 W 905"

Transkript

1 Datum vydání: strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: WYNN S Jiné názvy látky: 1.2 Použití látky nebo přípravku: nemrznoucí přísada do chladicí soustavy 1.3 Identifikace výrobce nebo dovozce: Jméno nebo obchodní jméno: WYNN S BELGIUM N.V. Místo podnikání nebo sídlo: Industriepark West 46 B 9100 Sint-Niklaas Telefon: Fax: Identifikace osoby uvádějící v ČR na trh: Jméno nebo obchodní jméno: Eurospol-Trading, spol. s r.o. Místo podnikání nebo sídlo: Revolucni Dvur Kralove n.l. Identifikacní císlo: Telefon: Fax: Nouzové telefonní číslo: Klinika nemocí z povolání Na bojišti Praha 2 Tel.: , , Fax.: Informace o složení přípravku: Směs monoethylenglykolu, vody a inhibitorů. Výrobek obsahuje tyto nebezpečné látky: Chemický název: 1,2-ethandiol Obsah v (%): > 90 Číslo CAS: Číslo ES(EINECS): Výstražný symbol nebezpečnosti: Xn-zdraví škodlivý R-věty: 22 Poznámka: Plné znění R vět je uvedeno v bodu 16 bezpečnostního listu 3. Údaje o nebezpečnosti látky nebo přípravku 3.1 Klasifikace látky nebo přípravku: Xn zdraví škodlivý R-věty: 22 Zdraví škodlivý při požití. 3.2 Nejzávažnější nepříznivé účinky: Hořlavý. Může způsobit poruchy CNS a stav bezvědomí. Může způsobit dráždivě. Dráždí oči, dýchací orgány a kůži. Způsobuje nevolnost, závratě, bolest hlavy. Zdraví škodlivý při požití. Dlouhodobý nebo opakovaný kontakt může způsobit vysušení kůže (dermatitis). 3.3 Další rizika: nejsou známa.

2 Datum vydání: strana 2 z 6 4 Pokyny pro první pomoc: 4.1 Okamžitá lékařská pomoc: není nutná, lékaře přivolat podle stavu postiženého a stupně zasažení organismu po poskytnutí předlékařské první pomoci. 4.2 Pokyny pro první pomoc Při nadýchání: Při styku s kůží: Při zasažení očí: Při požití: postiženého uklidnit a vynést mimo nebezpečnou oblast, ve které se nachází. Zajistit dostatečné větrání. Zajistit další lékařské ošetření. svléci znečištěný oděv. Důkladně omýt vodou a mýdlem. Pokud dráždění přetrvává, přivolat lékaře. Znečištěný oděv před opětovným použitím vyprat. minimálně 10 min vyplachovat. Pokud se dostaví dráždění, okamžitě vyhledat lékařskou pomoc. vypláchnout ústa. Pokud je postižený při vědomí, okamžitě mu podat 1-2 sklenice vody. Pokud je postižený při vědomí, vyvolat u něj zvracení. Okamžitě přivolat lékařskou pomoc. Další údaje: 4.3 Použití speciálních prostředků: 5. Opatření pro hasební zásah 5.1 Vhodná hasiva: CO 2, práškový, pěnový (AFFF/ATC) hasicí přístroj nebo rozprašování vody. 5.2 Nevhodná hasiva: proud vody. 5.3 Zvláštní nebezpečí: při nedokonalém hoření se může tvořit CO, CO Zvláštní ochranné prostředky pro hasiče: celotělová ochrana + ochrana dýchacího ústrojí. 5.5 Další údaje: Pokyny k hašení: k ochraně osob a chlazení nádob v nebezpečném pásmu použít rozprašování vody. 6. Opatření v případě náhodného úniku 6.1 Preventivní opatření pro ochranu osob: 6.2 Preventivní opatření pro ochranu životního prostředí: je třeba používat ochranné pomůcky, doporučené viz oddíl 8. Ochranné rukavice, ochranný pracovní oděv a brýle. zabránit průniku do spodních vod a kanalizace. 6.3 Metody čištění a zneškodnění: uniklý produkt zasypat vhodným sorpčním prostředkem a znečištěný sorbent mechanicky sebrat do shromažďovacího prostředku. V případě úniku většího množství produktu do půdy zabránit dalšímu unikání a kontaminovanou zeminu odtěžit, nakládat s ní jako s nebezpečným odpadem. V případě úniku většího množství produktu do povrchových vod nebo do kanalizace neprodleně použít sorpční stěnu, přivolat hasiče, informovat správce kanalizace. Vždy postupovat v souladu se schválenou havarijní dokumentací. 6.4 Další údaje:

3 Datum vydání: strana 3 z 6 7. Pokyny pro zacházení s látkou nebo přípravkem a skladování látky nebo přípravku: 7.1 Zacházení: Preventivní opatření pro bezpečné zacházení Preventivní opatření pro ochranu životního prostředí při manipulaci s produktem dodržovat hygienické a bezpečnostní předpisy. Zajistit dostatečné větrání. Při práci nejíst, nepít, nekouřit. Pokud se s produktem nemanipuluje, uchovávat nádobu těsně uzavřenou. zabránit vniknutí do životního prostředí, do spodních nebo povrchových vod. Zabránit vniknutí do kanalizace. Při vniknutí do kanalizace a povrchových vod informovat ihned hasiče a správce kanalizace Specifické požadavky nejsou dány. 7.2 Skladování: Podmínky pro skladování uchovávat pouze v originálních obalech. Při změně obalu je nutné označit nový obal všemi pokyny z originální etikety. Obaly nesmí být opětovně použity bez předchozího úplného vyčištění. Vhodný obalový materiál: nerezová ocel, stavební ocel, plasty Speciální požadavky nejsou dány. 7.3 Specifické použití: 8. Omezování expozice látkou nebo přípravkem a ochrana osob: 8.1 Expoziční limity: CAS Název látky PEL NPK-P ppm Poznámka Ethan- 1,2- diol ,394 D Poznámka: D - při expozici se významně uplatňuje pronikání kůží 8.2 Omezování expozice: při manipulaci se doporučuje použít lokální odsávání vzduchu, aby bylo možno kontrolovat procesní emise u zdroje Omezování expozice pracovníků při manipulaci s produktem dodržovat hygienická a bezpečnostní opatření Ochrana dýchacích orgánů dýchací přístroj Ochrana rukou ochranné rukavice (nitril, neopren, PVC) Ochrana očí ochranné brýle Ochrana kůže vhodný pracovní oděv (nitril, neopren, PVC) Omezování expozice životního prostředí: zabránit průniku do vodstva, půdy a kanalizace. 9. Informace o fyzikálních a chemických vlastnostech látky nebo přípravku Podrobnější údaje jsou uvedeny v technickém listu 9.1 Všeobecné informace Skupenství (při 20 C): Barva: Zápach (vůně): kapalina modrá bez zápachu 9.2 Důležité informace z hlediska ochrany zdraví, bezpečnosti a životního prostředí Hodnota ph (při 20 C): 7,8 Teplota (rozmezí teplot) varu ( C): 198 Teplota (rozmezí teplot) tání ( C): <-20 Bod vzplanutí ( C): >110

4 Datum vydání: strana 4 z 6 Hořlavost: IV. třída (ČSN ) Samozápalnost: 400 C Meze výbušnosti: horní mez (% obj): - dolní mez (% obj): - Oxidační vlastnosti: - Tenze par (při 20 C) ~ 7 Pa Hustota (při 15 C) 1127 kg/m 3 Rozpustnost (při C): - ve vodě: úplně rozpustný - v tucích: - (včetně specifikace rozpouštědla-oleje): Rozdělovací koeficient n-oktanol/voda: - Viskozita: - Hustota par: - Refraktometrický index při 20 C: Další údaje: 10. Informace o stabilitě a reaktivitě látky nebo přípravku 10.1 Podmínky, kterým je třeba zamezit: produkt je za normálních podmínek použití stabilní Materiály, které nelze použít: zabránit kontaktu se silnými zásaditými látkami, kyselinami nebo oxidačními látkami Nebezpečné rozkladné produkty: CO, CO Informace o toxikologických vlastnostech látky nebo přípravku Založeno na testu se srovnatelným produktem 11.1 Účinky nebezpečné pro zdraví (cesty expozice): Vdechnutí: Požití: Styk s kůží: Styk s očima: nejsou prokázány žádné účinky jedu po vdechnutí. minimální toxicita. slabě dráždivý, způsobuje zčervenání, vysoušení pokožky. slabě dráždivý, způsobuje zčervenání Dlouhodobé, okamžité, chronické účinky: Akutní toxicita: LD 50, orálně, potkan (mg.kg -1 ): LD 50 dermálně, králík (mg.kg -1 ): LC 50 inhalačně, potkan, pro aerosoly nebo částice (mg.kg -1 ) LC 50, inhalačně, potkan, pro plyny a páry (mg.kg -1 ): Subchronická chronická toxicita: Senzibilizace: Narkotické účinky: Karcinogenita: Mutagenita: Toxicita pro reprodukci: Další údaje: 12. Ekologické informace o látce nebo přípravku 12.1 Ekotoxicita: Akutní toxicita pro vodní organismy: LC 50, ryby(mg.kg -1 ): EC 50, 48 hod., dafnie (mg.kg -1 ): EC 50, 72 hod., řasy (mg.kg -1 ):

5 Datum vydání: strana 5 z Mobilita: tato látka je ve vodě rozpustná a předpokládá se, že zpočátku ve vodě zůstane a že bude v čističce odpadních vod odstraněna Persistence a rozložitelnost: použité tensidy jsou z více než 90% biologicky odbouratelné dle průkazných zkoušek OECD Bioakumulační potenciál: není nebezpečný pro vodní organismy. Nepředpokládají se žádné dlouhodobé nepříznivé podmínky pro vodní organismy Další nepříznivé účinky: 13. Pokyny pro odstraňování látky nebo přípravku 13.1 Pokyny pro nakládání: ukládat pouze do označených shromažďovacích prostředků, nakládat v souladu s pokyny v identifikačním listu nebezpečného odpadu, osobní ochranné pomůcky dle bodu 8.2, nesmí být součástí komunálního odpadu, odpad předat pouze osobě oprávněné k jeho převzetí Metody pro odstraňování Odpady jinak blíže neurčené (odpadní autokosmetika) N Obaly obsahující zbytky nebezpečných látek nebo těmito látkami znečištěné N Absorpční činidla, filtrační materiály (včetně olejových filtrů jinak blíže neurčených). Čisticí tkaniny a ochranné oděvy znečištěné nebezpečnými látkami N 13.3 Právní předpisy o odpadech: Zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech. Vyhláška MŽP č. 381/2001 Sb., kterou se stanoví katalog odpadů. Vyhláška MŽP č. 383/2001 Sb. o podrobnostech nakládání s odpady 14. Informace pro přepravu látky nebo přípravku Nepodléhá předpisům 15. Informace o právních předpisech vztahujících se k látce nebo přípravku 15.1 Informace k uvedení na obalu: Obsahuje nebezpečné látky: 1,2-ethandiol CAS Symbol nebezpečnosti: Xn zdraví škodlivý R-věty: 22 Zdraví škodlivý při požití. S-věty: 2 Uchovávejte mimo dosah dětí. 46 Při požití okamžitě vyhledejte lékařskou pomoc a ukažte tento obal nebo označení. Další údaje: 15.2 Specifická ustanovení právních předpisů:

6 Datum vydání: strana 6 z Ostatní právní normy: Zdravotnické předpisy: - zákon č. 20/1996 Sb., o péči o zdraví lidu, v platném znění - zákon č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví - vyhláška Mzd č. 46/1996 Sb., o vytváření a ochraně zdravých životních podmínek v platném znění - nařízení vlády č. 178/2001 Sb., kterým se stanoví podmínky ochrany zdraví zaměstnanců při práci Předpisy pro ochranu životního prostředí: - zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech, a provádějící předpisy - zákon č. 254/2001 Sb., vodní zákon, a prováděcí předpisy - zákon č 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší Požární předpisy: - zákon č. 133/1985 Sb., o požární ochraně - vyhláška č. 246/2001 Sb., o stanovení podmínek požární bezpečnosti a výkonu státního požárního dozoru (vyhláška o požární prevenci) 16. Další informace vztahující se k látce nebo přípravku: 16.1 Přehled R-vět uvedených v odstavci 2: 22 Zdravý škodlivý při požití Přehled změn: revize je prováděna na základě zákona č. 356/2003 Sb Další údaje: Údaje o obsažených látkách odpovídají klasifikaci z vyhlášky č.232/2004 Sb., pokud zde nejsou klasifikovány, je použita klasifikace daná výrobcem Doplnění k bodům 2-3: tento bezpečnostní list doplňuje technický list, ale nenahrazuje jej. Údaje v tomto bezpečnostním listu odpovídají našemu současnému stavu poznání a vyhovují jak zákonům národním, tak i zákonům Evropské unie. Udávané podmínky zpracování jsou odvozeny od našich znalostí pracovišť a jejich možné kontroly. Výrobek se bez písemného souhlasu výrobce nesmí používat pro jiné účely, než je uvedeno v technické dokumentaci. Uživatel zodpovídá za dodržování všech potřebných zákonných nařízení. Údaje uvedené v tomto bezpečnostním listu popisují požadavky na dodržování bezpečnosti práce při manipulaci a zpracování našeho výrobku, ale nepředstavují žádné zabezpečení kvalitativních vlastností výrobku.

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 01. 04. 2001 strana 1 z 6 Datum revize-2: 30. 06. 2007

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 01. 04. 2001 strana 1 z 6 Datum revize-2: 30. 06. 2007 Datum vydání: 01. 04. 2001 strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: WYNN S COOLING SYSTÉM FLUSH Jiné názvy látky: 1.2 Použití látky

Více

WYNN S SUPER CONCENTRATED SCREEN WASH

WYNN S SUPER CONCENTRATED SCREEN WASH Datum vydání: 01. 04. 2000 strana 1 z 7 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: WYNN S SUPER CONCENTRATED SCREEN WASH Jiné názvy látky: 1.2 Použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 31. 08. 2009 strana 1. ze 7 Datum revize/1: 13. 05. 2011 WYNN S CLEAN FX. skútrů.

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 31. 08. 2009 strana 1. ze 7 Datum revize/1: 13. 05. 2011 WYNN S CLEAN FX. skútrů. Datum vydání: 31. 08. 2009 strana 1. ze 7 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: WYNN S CLEAN FX Jiné názvy látky: 1.2 Použití látky nebo přípravku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 23. 3. 2010 strana 1 z 6 Datum revize: Q8 ROLOIL DYSTAK. info@conqordoil.it

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 23. 3. 2010 strana 1 z 6 Datum revize: Q8 ROLOIL DYSTAK. info@conqordoil.it Datum vydání: 23. 3. 2010 strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Q8 ROLOIL DYSTAK Jiné názvy látky: 1.2 Použití látky nebo přípravku:

Více

PINGO BREMSENREINIGER - SPRAY

PINGO BREMSENREINIGER - SPRAY Datum vydání: 01. 04. 2000 strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: PINGO BREMSENREINIGER - SPRAY Jiné názvy látky: 1.2 Použití látky

Více

Protechnic PD 505.01

Protechnic PD 505.01 Datum vydání: 24. 4. 2009 strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Protechnic PD 505.01 Jiné názvy látky: Motoroil 505.01 1.2 Použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 02. 06. 2009 strana 1 z 6 Datum revize: PROTECHNIC ATF DII

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 02. 06. 2009 strana 1 z 6 Datum revize: PROTECHNIC ATF DII Datum vydání: 02. 06. 2009 strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: PROTECHNIC ATF DII Jiné názvy látky: 1.2 Použití látky nebo přípravku:

Více

WYNN S ICE PROOF FOR DIESEL

WYNN S ICE PROOF FOR DIESEL Datum vydání: 01. 04. 2000 strana 1 z 7 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: WYNN S ICE PROOF FOR DIESEL Jiné názvy látky: 1.2 Použití látky

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006) Strana 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Kyselina mravenčí 85% Další název látky: 1.2 Použití látky / přípravku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Wonder Color

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Wonder Color Datum vydání: 1.12.2000 Wonder Color Strana 1 ze 5 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Obchodní název přípravku: Typ přípravku: 1.2 Identifikace výrobce: Jméno nebo obchodní

Více

Bezpečnostní list - MFC Curol Si 40

Bezpečnostní list - MFC Curol Si 40 Strana 1/8 Bezpečnostní list - 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA: 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další název látky: 1.2 Použití látky

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006) Strana 1 / 7 Datum revize: 1.9.2008 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další název látky: 1.2 Použití látky / přípravku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES 1907/2006 Strana 1 (celkem 5) BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES 1907/2006 Datum vydání: Září 2010 Datum revize : Revize: Název výrobku: 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace

Více

EPSO microtop Datum vydání: 22.7.2009

EPSO microtop Datum vydání: 22.7.2009 Strana 1 z 6 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo směsi: Obchodní název: Chemický název: 1.2 Použití látky nebo směsi: Hnojivo. EPSO microtop směs solí 1.3 Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST ( dle zákona č.356/2003sb., a Nařízení ES č.1907/2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST ( dle zákona č.356/2003sb., a Nařízení ES č.1907/2006) Datum vydání: 2005-08-28 datum revize:2008-06-21 Strana 1 ze 7 1. Chemický název látky,obchodní název přípravku Název: DOSANIN P 1.2 Použití látky, přípravku Určené nebo doporučené použití látky,přípravku:

Více

MERAK NEROL. ošetření nerezu a lesklých povrchů v potravinářském průmyslu

MERAK NEROL. ošetření nerezu a lesklých povrchů v potravinářském průmyslu Strana: 1/8 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další název látky/přípravku: Použití přípravku: 1.2 Identifikace

Více

Alkaprén Plus. Alkaprén 25 Plus, Alkaprén 50 Plus, Alkaprén 90 Plus, Alkaprén 140 Plus

Alkaprén Plus. Alkaprén 25 Plus, Alkaprén 50 Plus, Alkaprén 90 Plus, Alkaprén 140 Plus Datum vydání: 1. 6. 2007 Strana: 1 z 9 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikace přípravku Obchodní název: Chemický název: - Další názvy přípravku: - Další názvy přípravku: - Číslo CAS:

Více

BENASOL 30 C mrazuvzdorná kapalina do ostřikovačů 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

BENASOL 30 C mrazuvzdorná kapalina do ostřikovačů 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 4. 3. 2009 Strana: 1 / 6 Název výrobku: BENASOL 30 C mrazuvzdorná kapalina do ostřikovačů 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku Název: Další

Více

VITAMÍN E ACETÁT 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE

VITAMÍN E ACETÁT 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Datum revize: Strana 1/6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky nebo přípravku: INCI název: Tocopheryl

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 30.6.2004 Datum revize: 19.4.2006 Obchodní název výrobku: DeWeCe hygienické tablety do pisoárů 1. IDENTIFIKACE LÁTKY

Více

Název složky Obsah (%) Číslo CAS Číslo ES Klasifikace R-věty Chlorid sodný Do 99% 99-100 7647-14-5 Neklasifikován Neuvedeny

Název složky Obsah (%) Číslo CAS Číslo ES Klasifikace R-věty Chlorid sodný Do 99% 99-100 7647-14-5 Neklasifikován Neuvedeny BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle zákona č.356/2003 Sb. v platném znění a Nařízení ES č.1907/2006 (REACH) Datum vydání: 14.5.2010 Datum revize: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU 1.1 Chemický název látky/ obchodní

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle zákona č. 356/2003Sb. a Vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 28.5.2004 Strana: 1 ze 6 Datum revize: Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle zákona č. 356/2003Sb. a Vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 28.5.2004 Strana: 1 ze 6 Datum revize: Název výrobku: Datum vydání: 28.5.2004 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: č. výrobku 533.02 les; 533.03

Více

OXID BARNATÝ. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

OXID BARNATÝ. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) OXID BARNATÝ Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 7.9.2008 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace látky nebo přípravku Název: Oxid

Více

DIMETHYLSULFOXID. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

DIMETHYLSULFOXID. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) DIMETHYLSULFOXID Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 15.10.2009 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace látky nebo přípravku Název:

Více

podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Název výrobku: SHERON -20 C Datum vydání: 8.7.2004 Datum revize: 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce: Chemický název látky/obchodní název přípravku: Číslo CAS: Sheron screenwosh

Více

NA ŘASY SYSTÉM 500 Datum vydání: 25.1.2012 Datum revize: - Verze A

NA ŘASY SYSTÉM 500 Datum vydání: 25.1.2012 Datum revize: - Verze A 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO SMĚSI A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky nebo přípravku: --- 1.2 Příslušná použití látky nebo směsi a nedoporučená

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Datum vydání: 20.12.2004 Strana: 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: č. výrobku 737.00 1.2 Pouţití

Více

HYDROXID LITHNÝ MONOHYDRÁT

HYDROXID LITHNÝ MONOHYDRÁT BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 7.9.2008 HYDROXID LITHNÝ MONOHYDRÁT 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES 1907/2006 SUNRISE ostřikovač letní

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES 1907/2006 SUNRISE ostřikovač letní Strana : 1 ze 7 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU : 1.1. Identifikátor výrobku: 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití : Parfemovaná kapalina do

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení 1907/2006/ES) Datum vydání: 2. října 2009 Strana: 1 ze 7 Datum revize:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení 1907/2006/ES) Datum vydání: 2. října 2009 Strana: 1 ze 7 Datum revize: Datum vydání: 2. října 2009 Strana: 1 ze 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky /přípravku Název: SEKOL Další názvy látky: Ambika mobilní WC splachovací nádrž,

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T Strana 1 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: CLEAN MAXIMO Tržní druhy: Obchodní název Parfém: Barva: WC

Více

OLIVOVÝ OLEJ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE

OLIVOVÝ OLEJ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Datum revize: 18.9.2006 Strana 1/6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky nebo přípravku: INCI / CTFA

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 27.5.2008 Datum revize: Strana: 1 z 6 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 27.5.2008 Datum revize: Strana: 1 z 6 Název výrobku: Datum vydání: 27.5.2008 Datum revize: Strana: 1 z 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název: Chloramin TS Další názvy látky: přípravek

Více

2. Informace o složení přípravku Výrobek obsahuje tyto nebezpečné látky:

2. Informace o složení přípravku Výrobek obsahuje tyto nebezpečné látky: Strana 1 (celkem 5) Strana 1 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Larrin na rez a vodní kámen (s rozprašovačem) Číslo výrobku: 01246 Číslo

Více

List číslo:1 / Listů:7 BEZPEČNOSTNÍ LIST. č. 02/09

List číslo:1 / Listů:7 BEZPEČNOSTNÍ LIST. č. 02/09 List číslo:1 / Listů:7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: EPOXYBAN - složka B Číslo CAS: - Číslo ES: - Další názvy látky: - 1.2

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 5

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 5 Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: AGIP SINT TURBODIESEL

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 3. 8. 2009 Strana: ze 7. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU. Identifikace přípravku Název: Další názvy: Registrační číslo:.2 Použití přípravku Určené nebo doporučené použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nař. ES 1907/2006 ve znění nař. ES 453/2010 BEZPEČNOSTNÍ LIST

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nař. ES 1907/2006 ve znění nař. ES 453/2010 BEZPEČNOSTNÍ LIST strana 1 z 6 BEZPEČNOSTNÍ LIST ODDÍL 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: M-SUNAGREEN Kapalné hnojivo. Identifikační číslo: neuvedeno -směs Registrační číslo: neuvedeno

Více

CIT prací prášek. Strana: 1/6

CIT prací prášek. Strana: 1/6 Strana: 1/6 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další název látky/přípravku: 1.2 Použití přípravku: univerzální

Více

Bezpečnostní list. 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora

Bezpečnostní list. 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Strana: 1/5 Datum revize: 11.9.2006 Datum vydání: 1.12.2004 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Identifikace látky nebo přípravku: Chemický název

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. BALCHEM, s.r.o. Toxikologické informační středisko, Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2; telefon 224 919 293; 224 915 402; 224 914 575

BEZPEČNOSTNÍ LIST. BALCHEM, s.r.o. Toxikologické informační středisko, Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2; telefon 224 919 293; 224 915 402; 224 914 575 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Chemický název látky/obchodní název přípravku: KOTYFIX Číslo CAS: Neuvádí se Číslo ES (EINECS): Neuvádí

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES 1907/2006 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Nemrznoucí náplň do ostřikovače Chemický název: 1.2 Použití látky nebo přípravku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 22.12.2004 Datum revize: 16.10.2008 Strana: 1 z 6 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 22.12.2004 Datum revize: 16.10.2008 Strana: 1 z 6 Název výrobku: Datum vydání: 22.12.2004 Datum revize: 16.10.2008 Strana: 1 z 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název: Chloramin T Další názvy látky:

Více

SAVO PEREX svěží vůně / SAVO PEREX květinová vůně

SAVO PEREX svěží vůně / SAVO PEREX květinová vůně Datum vydání: 31.5.2004 Datum revize: 3.12.2009 Strana: 1 z 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: Savo Perex 1.2

Více

Název přípravku: ŘEDIDLO S 6300

Název přípravku: ŘEDIDLO S 6300 podle nařízení č. 1907/2006/ES strana: 1/5 Datum vydání: 13. 6. 2008 Datum revize: 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikace přípravku: Ředidlo S 6300 1.2 Použití přípravku: K ředění epoxidových

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 20.7.2006 Strana: 1 ze 5 Datum revize č.: Název výrobku: Aroma do vody / 1426 /

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 20.7.2006 Strana: 1 ze 5 Datum revize č.: Název výrobku: Aroma do vody / 1426 / Datum vydání: 20.7.2006 Strana: 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA, NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Aroma do vody

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A VÝROBCE/DOVOZCE 1.1 Obchodní název přípravku: CAS: - (přípravek) Číslo ES (EINECS): - Další názvy látky: - 1.2 Použití přípravku: přípravek k ochraně dřeva

Více

TĚSNĚNÍ ZÁVITŮ TRUBEK

TĚSNĚNÍ ZÁVITŮ TRUBEK BEZPEČNOSTNÍ LIST dle vyhlášky č. 231/2004 Sb. List 1/5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1.1 Obchodní název přípravku: TĚSNĚNÍ ZÁVITŮ TRUBEK Originální název přípravku: Rohrdichtung

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST ISOPROPYLALKOHOL. Isopropylalkohol. 2-Propanol, Propan-2-ol,Isopropanol,Isopropyl alcohol Molární hmotnost: 60,10 Molekulový vzorec:

BEZPEČNOSTNÍ LIST ISOPROPYLALKOHOL. Isopropylalkohol. 2-Propanol, Propan-2-ol,Isopropanol,Isopropyl alcohol Molární hmotnost: 60,10 Molekulový vzorec: BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), ve znění nařízení 453/2010/EC ISOPROPYLALKOHOL Datum vydání: 3.11.2010 Datum revize: 19.8.2014 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI

Více

B E Z P E Č N O S T N Í podle Nařízení Evropské komise (EU) č. 453/2010, příloha I Datum sestavení : 18. 01. 2012 Datum revize: 27. 11.

B E Z P E Č N O S T N Í podle Nařízení Evropské komise (EU) č. 453/2010, příloha I Datum sestavení : 18. 01. 2012 Datum revize: 27. 11. Strana 1 ( 7 ) ODDÍL 1. Identifikace látky/ směsi a společnosti/ podniku 1.1. Identifikátor výrobku: CARLSON letní směs do ostřikovačů 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 9.3.2003 Strana: 1 ze 5 Datum revize č.2: 16.7.2007

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 9.3.2003 Strana: 1 ze 5 Datum revize č.2: 16.7.2007 Datum vydání: 9.3.2003 Strana: 1 ze 5 1.. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA, NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Číslo CAS: nemá

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Název výrobku: ARO ČISTICÍ PÍSEK

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Název výrobku: ARO ČISTICÍ PÍSEK 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: ARO ČISTICÍ PÍSEK 1.2 Použití látky nebo přípravku: Abrazivní čisticí přípravek 1.3. Identifikace

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T Strana 1 (celkem 5) Strana 1 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Larrin čistič koupelny Číslo výrobku: 01157, 01158, 01086 Číslo CAS: směs

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: PARAMO OL-J 3 Chemický název: přípravek 1.2 Použití látky nebo přípravku: Ložiskový

Více

AQUAMAR ph+ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

AQUAMAR ph+ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 17. 12. 2008 Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky Název: AQUAMAR ph + Další názvy: Nejsou uvedeny 1.2 Použití látky Popis funkce:

Více

MEM Protiplísňová ochrana 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

MEM Protiplísňová ochrana 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 5. 11. 2009 Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace směsi Název: Další názvy: Registrační číslo: 1.2 Použití směsi Popis funkce: Určené nebo doporučené

Více

Bezpečnostní list Rhenocryl DSL 88 dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb.

Bezpečnostní list Rhenocryl DSL 88 dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 6.7.2005, Strana 1 z 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE / DOVOZCE 1.1. Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: 1.2. Použití látky / přípravku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST B 2305. Název výrobku: PLASTSERVIS, a.s. Zlín VUKOLEP RS 3/62

BEZPEČNOSTNÍ LIST B 2305. Název výrobku: PLASTSERVIS, a.s. Zlín VUKOLEP RS 3/62 Strana: 1/8 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku: Vukolep RS 3/62 1.2. Použití přípravku: Kontaktní jednosložkové rozpouštědlové lepidlo určené pro lepení pryže, usní, dřeva,

Více

dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ve znění NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 453/2010

dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ve znění NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 453/2010 Datum vydání: 26. 11. 2013 Počet stran: 5 Datum revize: BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ve znění NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 453/2010 Název výrobku: ETERNAL MAT

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 01.11.2005 01.06.2008 1 / 4 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Nitromethan

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhl. č. 231/2004 Sb. Datum revize: 20.8. 2004

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhl. č. 231/2004 Sb. Datum revize: 20.8. 2004 Strana 1 z 6 1. Identifikace látky a dovozce 1.1 Identifikace látky: Obchodní název: Chemický název: Perkadox CH-50X; Interox BP-50-FT Dibenzoylperoxid 1.2 Použití látky/ přípravku: Dibenzoylperoxid se

Více

Název výrobku: VUKOTEX 3 N

Název výrobku: VUKOTEX 3 N Strana: 1/7 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku: 1.2. Použití přípravku: Disperzní lepidlo pro spojování usní, textilních materiálů a lepenek v galanterním průmyslu. Pro průmyslové

Více

Bezpečnostní list. 2. Informace o složení přípravku. 3. Údaje o nebezpečnosti látky nebo přípravku. 4. Pokyny pro první pomoc

Bezpečnostní list. 2. Informace o složení přípravku. 3. Údaje o nebezpečnosti látky nebo přípravku. 4. Pokyny pro první pomoc Strana: 1/5 Datum revize: Datum vydání: 1. 12. 2004 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Číslo CAS : odpadá Číslo ES (EINECS):

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 1 S t r á n k a

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 1 S t r á n k a 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: BITOL M. Číslo CAS: u přípravků se nepoužívá Číslo ES: u přípravků se nepoužívá Registrační číslo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 9.11.1999 Strana: 1 z 5 Datum revize :

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 9.11.1999 Strana: 1 z 5 Datum revize : BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 9.11.1999 Strana: 1 z 5 Datum revize : GLADOL - ROZMRAZOVAČ Název výrobku : 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Obchodní název přípravku : GLADOL

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) BEZPEČNOSTNÍ LIST dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 30. 6. 2010 Strana: 1/7 Datum revize: Název výrobku: SYNTEKO RETARDER 1670 Číslo výrobku: 1670 1. Identifikace látky nebo přípravku a

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 12.06.2008 1 / 4 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

EPSO Top Datum vydání: 23.7.2009

EPSO Top Datum vydání: 23.7.2009 Strana 1 z 6 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo směsi: Obchodní název: Chemický název: EPSO Top, Hořká sůl čistá, Hořká sůl technická síran hořečnatý, heptahydrát

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 7.9.2008 FORMALDEHYD 36-38% vodný roztok

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 7.9.2008 FORMALDEHYD 36-38% vodný roztok podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 7.9.2008 FORMALDEHYD 36-38% vodný roztok 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace látky nebo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 10.9.2004 22.6.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: 1 M

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

CHLORID SODNÝ PRŮMYSLOVÝ

CHLORID SODNÝ PRŮMYSLOVÝ BEZPEČNOSTNÍ LIST dle zák. č. 434/2005 Sb. a vyhl. 460/2005 Sb. a dle směrnice Evropské komise 2004/73/ES datum vydání: 15.03.2006 datum revize: 15.03.2006 CHLORID SODNÝ PRŮMYSLOVÝ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: PARAMO SK 220 Chemický název: přípravek 1.2 Použití látky nebo přípravku: Syntetická

Více

STA-PUT Spray Adhesive S.P.H Aerosol 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

STA-PUT Spray Adhesive S.P.H Aerosol 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 14. 7. 2008 Strana: 1 / 6 Název výrobku: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku Název: Další názvy: Registrační číslo: 1.2 Použití přípravku

Více

Grunt 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

Grunt 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 1. 2. 2010 Strana: 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace směsi Název: Další názvy: Registrační číslo: 1.2 Použití směsi Popis funkce: Určené nebo doporučené

Více

Tento produkt je klasifikován jako ŽÍRAVÝ podle zákona č. 356/2003 Sb. ve znění pozdějších předpisů. Výstražný symbol nebezpečnosti: C ŽÍRAVÝ

Tento produkt je klasifikován jako ŽÍRAVÝ podle zákona č. 356/2003 Sb. ve znění pozdějších předpisů. Výstražný symbol nebezpečnosti: C ŽÍRAVÝ Datum vydání: 2.7.2004 Strana: 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Grotan OD Chemický

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T podle nařízení ES č. 1907/2006

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T podle nařízení ES č. 1907/2006 1. Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku: Identifikace látky nebo směsi: Doporučený účel použití: Identifikace společnosti nebo podniku: Identifikace zhotovitele/ výrobce: FLEGPRIMER přípravný

Více

R320 Real profi - čistič s bělícím účinkem

R320 Real profi - čistič s bělícím účinkem Strana 1 1. ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Číslo výrobku: Číslo CAS: směs neuvádí se Číslo ES (EINECS): směs neuvádí se 1.2 Příslušná určená použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH) Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Obchodní název přípravku: Chemický název: - (přípravek) 1.2 Použití látky nebo přípravku přípravek

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 23.02. 2009 Strana 1 (celkem 8) ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Název: PEM čisticí prášek s dezinfekční přísadou Identifikační číslo: nemá

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 3. 8. 2009 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku Název: Další názvy: Registrační číslo: 1.2 Použití přípravku Určené nebo doporučené

Více

Chlorid draselný Datum vydání: 19.7.2009

Chlorid draselný Datum vydání: 19.7.2009 Strana 1 z 6 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo směsi: Obchodní název: Chemický název: Muriate of Potash 'fine', 'dustfree' SOLUMOP, SOLUMOP 61 Muriate of Potash

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 21.5.2004 Datum revize: 11.5.2010 Strana: 1 z 5 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 21.5.2004 Datum revize: 11.5.2010 Strana: 1 z 5 Název výrobku: Datum vydání: 21.5.2004 Datum revize: 11.5.2010 Strana: 1 z 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název: Další názvy látky: SAVO 1.2 Použití

Více

Bezpečnostní list. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku. 2. Identifikace nebezpečnosti. 3. Složení / informace o složkách

Bezpečnostní list. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku. 2. Identifikace nebezpečnosti. 3. Složení / informace o složkách Strana: 1/5 Datum revize: 8.1.2010 Datum vydání: 1.8.2008 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Identifikace látky nebo přípravku: Chemický název látky: odpadá Obchodní název

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST DISIŘIČITAN SODNÝ. Disiřičitan sodný. Pyrosiřičitan sodný, Sodium disulfite Molární hmotnost: 190,10 Molekulový vzorec: Na 2 S 2 O 5

BEZPEČNOSTNÍ LIST DISIŘIČITAN SODNÝ. Disiřičitan sodný. Pyrosiřičitan sodný, Sodium disulfite Molární hmotnost: 190,10 Molekulový vzorec: Na 2 S 2 O 5 BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) DISIŘIČITAN SODNÝ Datum vydání: 4.2.2011 Datum revize: 18.6.2012 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006. Datum vydání: 23.02. 2009 Strana 1 (celkem 7) Datum revize:

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006. Datum vydání: 23.02. 2009 Strana 1 (celkem 7) Datum revize: Datum vydání: 23.02. 2009 Strana 1 (celkem 7) 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A VÝROBCE 1.1 Identifikace přípravku: MONTERÁČEK 1.2 Použití přípravku: Prací prostředek na mastnou špínu. 1.3 Identifikace výrobce

Více

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006, přílohy II Stránka 1 z 9

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006, přílohy II Stránka 1 z 9 Datum vydání : 15.9.2010 BEZPEČNOSTNÍ LIST 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIK 1.1. Identifikace látky nebo přípravku Název: Tepelně izolační malty: OM 208, TM 501, TO 502, TO

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. TORO krém. TORO krém

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. TORO krém. TORO krém strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/ obchodní název přípravku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: 1.2 Identifikace výrobce/dovozce:

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T podle nařízení ES č. 1907/2006

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T podle nařízení ES č. 1907/2006 1. Identifikace látky / přípravku a společnosti / podniku: Identifikace látky nebo přípravku: Dopuručený účel použití: Identifikace společnosti nebo podniku: Identifikace zhotovitele/ výrobce: FLEGSOLVENT

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 27.9.2004 1.6.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Normanal

Více

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 07.05.1999 Datum revize: 27.08.2008 Revize č.: 3

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 07.05.1999 Datum revize: 27.08.2008 Revize č.: 3 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Neuvádí se - přípravek. Číslo ES (EINECS): Neuvádí se - přípravek. Další názvy látky: Neuvádí se.

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Strana: 1 / 6 Datum revize: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku Název: Další názvy: Registrační číslo: 1.2 Použití přípravku Popis funkce přípravku: Určené

Více

Star Koupelny a příslušenství

Star Koupelny a příslušenství Strana 1 z 9stran Datum vydání: 5.4.2005 Datum revize: 6.10.2008 1.Identifikace látky / přípravku a společnosti / podniku: 1.1. Identifikace látky nebo přípravku: Název: Další název látky: 1.2. Použití

Více

ENGINE OIL LSP 5W-30

ENGINE OIL LSP 5W-30 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Další názvy látky: Motorový olej Kód výrobku: Stupeň viskozity: SAE 5W-30 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 27.9.2004 1.6.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Normanal

Více

podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Název výrobku: SHERON 80 C Datum vydání: 24.5.2004 Datum revize: BEZPEČNOSTNÍ LIST 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce: Chemický název látky/obchodní název přípravku: Sheron 80

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 23.9.2004 13.6.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Normanal

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Obchodní název: 1.2 Použití látky nebo přípravku: ředidlo barev pro tamponový tisk 1.3 Identifikace výrobce: PRINTING INTERNATIONAL,

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 22.3.2007 Strana: 1 z 8 Datum revize: 14.5.2007 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 22.3.2007 Strana: 1 z 8 Datum revize: 14.5.2007 Název výrobku: Datum vydání: 22.3.2007 Strana: 1 z 8 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Obchodní název: a

Více