Nádražní Velké Opatovice. P-D Refractories CZ a.s.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Nádražní Velké Opatovice. P-D Refractories CZ a.s."

Transkript

1 Datum vydání: Str.: 1/5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO P ÍPRAVKU A SPOLE NOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo p ípravku: Šamotové dlaždice a obkladové výrobky íslo CAS: není (p ípravek) íslo ES ( EINECS): - Indexové íslo: - Další názvy látky: Použití látky nebo p ípravku: Stavebnictví dekora ní obkladové výrobky. 1.3 Identifikace spole nosti nebo podniku: Výrobce: P-D Refractories, Tel.: , Fax: adresa el. pošty odb. zp sobilé osoby odp. za bezp. list: kovar@mslz.cz 1.4 Telefonní íslo pro naléhavé situace: Toxikologické informa ní st edisko , Na Bojišti 1, PRAHA 2 2. IDENTIFIKACE RIZIK 2.1 Klasifikace látky nebo p ípravku: Výrobek není klasifikován jako nebezpe ný podle zákona 356/2003 Sb. v platném zn ní, resp. sm rnice 1999/45/ES 2.2 Rizika pro lov ka: Nejsou specifikována. 2.3 Rizika pro životní prost edí: Nemá závažné ú inky na životní prost edí. 2.4 Možné nesprávné použití látky nebo p ípravku: Neuvádí se. 2.5 Jiná rizika: Nejsou specifikována. 3. SLOŽENÍ NEBO INFORMACE O SLOŽKÁCH 3.1. Popis a charakteristika: Šamotové výrobky na bázi hlinitok emi itan z p írodního páleného žárovzdorného jílu s keramickou vazbou vytvo enou slinováním p i teplot vyšší než 800 C. Jedná se o šamot s obsahem oxidu hlinitého nevláknitého 10 až 40 % (CAS: , ES: ), 0-20% oxidu k emi itého k emene (CAS: , ES: ) a 0 10% kristobalitu (CAS: , ES: ) Látky, které p edstavují nebezpe í pro zdraví nebo životní prost edí: Výrobek neobsahuje látky klasifikované jako nebezpe né ve smyslu zákona. 356/2003 Sb., v platném zn ní, ani látky uvedené v platném Seznamu závazn klasifikovaných nebezpe ných chemických látek ve smyslu vyhl. 232/2004 Sb., v platném zn ní Látky, pro n ž existují expozi ní limity pro pracovní prost edí: V pevné fázi neobsahuje, jinak viz údaje v kap Látky persistentní, bioakumulativní a toxické, vysoce persistentní a vysoce bioakumulativní: Výrobek neobsahuje látky typu PBT a vpvb. 4. POKYNY PRO PRVNÍ POMOC 4.1 Všeobecné pokyny: Prach vzniklý p i ezání, broušení, lámání apod. je tvo en p evážn sm sí hlinitok emi itan. Vystavení p sobení prachových podíl m že zp sobit podrážd ní o í a horních cest dýchacích. Prachové podíly mohou obsahovat malé množství krystalického oxidu k emi itého. Okamžitá léka ská pomoc není nutná. 4.2 P i nadýchání: íznaky: Drážd ní dýchacích cest. První pomoc: P i nadýchání prachu je nutno p ejít na erstvý vzduch. Ústní dutinu vypláchnout vodou, vysmrkat se, aby se odstranil vdechnutý prach. 4.3 P i styku s k ží: íznaky: žádné První pomoc: Není nutná, dodržovat zásady b žné osobní hygieny. 4.4 P i zasažení o í: íznaky: P i zasažení o í vyvolává podrážd ní. První pomoc: Vymývat proudem vlažné vody. Po vypláchnutí je možno použít. vhodnou o ní vodu. Omýt i okolí o í vodou. V p ípad poran ní oka vyhledat léka skou pomoc. 4.5 P i požití: íznaky: P i požití prachu se m že projevit do asné podrážd ní zažívacího systému.

2 Datum vydání: Str.: 2/5 V p ípad nevolnosti je doporu eno navštívit léka e. První pomoc: Nikdy nevyvolávat zvracení u osoby v bezv domí! Osob v bezv domí nepodávat žádné nápoje! Ústa vypláchnout pe liv vodou, vypít n kolik sklenic vody. 4.6 Další údaje: Nejsou. 5. OPAT ENÍ PRO HASEBNÍ ZÁSAH 5.1 Vhodná hasiva: Neho í. Použitý obalový materiál m že být ho lavý, použijte vhodné hasivo v závislosti na okolním požáru. 5.2 Nevhodná hasiva: Nejsou. 5.3 Zvláštní nebezpe í: 5.4 Zvláštní ochranné prost edky pro hasi e: Použít v závislosti na okolním požáru. 5.5 Další údaje: Neho lavý materiál. 6. OPAT ENÍ V P ÍPAD NÁHODNÉHO ÚNIKU 6.1 Opat ení pro ochranu osob: Zabránit dalšímu ší ení prachu vzduchem. V p ípad prašného prost edí používat osobní ochranné pracovní prost edky (viz kap. 8). Jiná zvláštní opat ení nejsou nutná. 6.2 Opat ení pro ochranu životního prost edí: Nemá akutní negativní ú inky na životní prost edí. Zabránit dalšímu ší ení prachu vzduchem. Znehodnocený výrobek umístit do ur ených sb rných nádob na odpad. 6.3 isticí metody: Rozsypaný výrobek smést, umístit do ur ených nádob na odpad. P i išt ní zabránit nadm rnému vývoji prachu. Jiná zvláštní opat ení nejsou nutná. 6.4 Další údaje: Viz kap. 8 a ZACHÁZENÍ A SKLADOVÁNÍ 7.1 Zacházení: P i manipulaci zabránit nadm rnému (nežádoucímu) vývinu prachu. Používat osobní ochranné pracovní prost edky tam, kde je to t eba. Jiná zvláštní opat ení nejsou nutná. 7.2 Skladování: Podmínky pro bezpe né skladování: Skladovat v suchu. Zabránit vývinu prašnosti Limity pro skladování: Nejsou stanoveny Specifická použití: Krom údaj uvedených v kapitole 1.2 nejsou žádné další požadavky a pokyny. 8. OMEZOVÁNÍ EXPOZICE/OSOBNÍ OCHRANNÉ PROST EDKY 8.1 Limitní hodnoty expozice: ídí se dle na. vl.. 178/2001 Sb., kterým se stanoví podmínky ochrany zdraví zam stnanc p i práci, p íloha. 3: P ípustné expozi ní limity pro prach: Pro daný p ípravek nejsou stanoveny hygienické limity. Vzhledem k charakteru p ípravku lze použít následující hodnoty: Pro prachy s p evážn fibrogenním ú inkem: látka PEL r (mg.m -3 ) PEL c (mg.m -3 ) (respirabilní frakce) (celková frakce) emen, kristobalit 0,1 -- látka PEL (mg.m -3 ) PEL c (mg.m -3 ) F r 5% F r 5% ostatní k emi itany 2,0 10 : F r 10 (F r = respirabilní frakce) Pro prachy s možným fibrogenním ú inkem: látka PEL c (mg.m -3 ) (celková frakce) Amorfní SiO 2 4,0 Pro prachy s p evážn nespecifickým ú inkem látka PEL (mg.m -3 ) Hliník a jeho oxidy (s výj. gama Al 2 O 3 ) Omezování expozice: Omezování expozice pracovník : Ventilace Kde je možné udržovat obsah prachu v ovzduší pod kontrolou pomocí technických metod (místní odsávání, v trání apod.)

3 Datum vydání: Str.: 3/5 Osobní ochranné prost edky: Ochrana dýchacích cest: P i p ekro ení NPK použít respirátor s filtrem proti fibrogenním prach m. Ochrana rukou: Ochranné pracovní rukavice (nap. kožené). Ochrana o í: V míst nadm rného vytvá ení prachu použít ochranné brýle s bo nicemi. Ochrana k že: Pracovní od v a obuv. Další údaje: Zabránit kontaktu s o ima, nevdechovat. Bezd vodn se nezdržovat v místech s vyšší koncentrací prachu P ed jídlem, pitím, návšt vou toalet a po skon ení práce dodržovat b žnou osobní hygienu Omezování expozice životního prost edí: Zabránit rozprášení výrobku ezání, broušení, lámání apod. 9. FYZIKÁLNÍ A CHEMICKÉ VLASTNOSTI Informace se vztahují k p ípravku. 9.1 Obecné informace: Skupenství p i 20 C: pevné šamotové tvarové výrobky Barva: r zná Zápach (v ): není 9.2 D ležité informace z hlediska ochrany zdraví, bezpe nosti a životního prost edí: Hodnota ph: 6-8 Bod varu ( C): nestanovuje se Bod vzplanutí ( C): neho í Ho lavost ( C) neho í Výbušné vlastnosti: nemá Oxida ní vlastnosti: nemá Tlak par: nestanovuje se Relativní hustota p i 20 C 1,90-2,35 g/cm 3 (objemová hmotnost) Rozpustnost: nerozpustný Rozpustnost ve vod p i 20 C nerozpustný Rozd lovací koeficient n-oktanol/voda: Viskozita: Hustota par: Rychlost odpa ování: 9.3. Další údaje: Teplota tání ( C): neudává se 10. STÁLOST A REAKTIVITA Za normálních podmínek stabilní Podmínky, kterých je t eba se vyvarovat: Nejsou Materiály, kterých je t eba se vyvarovat: Nejsou Nebezpe né produkty rozkladu: Nejsou. 11. TOXIKOLOGICKÉ INFORMACE Cesty vstupu do organismu: P i b žných cestách vstupu do organismu nemá akutní ani chronické ú inky Akutní toxicita: - LD 50, oráln, potkan (mg.kg -1 ): nest. - LD 50, dermáln, potkan nebo králík (mg.kg -1 ): nest. - LC 50, inhala, potkan, pro aerosoly nebo ástice (mg.kg -1 ): nest. - LC 50, inhala, potkan, pro plyny a páry (mg.kg -1 ): nest Subchronická chronická toxicita: Neudává se Další ú inky: Senzibilizace: Karcinogenita: Mutagenita: Toxicita pro reprodukci: Zkušenosti u lov ka: Neudány. Provedení zkoušek na zví atech: Údaje nejsou k dispozici.

4 Datum vydání: Str.: 4/5 Další údaje: Výrobek m že obsahovat krystalický k emen. Inhalace prachu z výrobku je považováno za zdroj minimálního rizika vzniku plicní fibrózy (silikózy). Ovšem, na chronické obstruktivní potíže na plicích jsou podez ení až po velmi dlouhých dobách expozice (roky) koncentracím p ekra ujícím ípustné limity. Karcinogenita kristobalitu nebyla pro lov ka jednozna prokázána. 12. EKOLOGICKÉ INFORMACE 12.1 Ekotoxicita: P vodem p írodní materiál, není p edpoklad toxických ú ink na vodní organismy Mobilita: Údaj není k dispozici Persistence a rozložitelnost: Výrobek je inertní a nerozkládá se Bioakumula ní potenciál: Údaj není k dispozici Výsledky posouzení PBT: Není vyžadováno Jiné nep íznivé ú inky: Výrobek je inertní a jeho možné negativní ú inky spo ívají v mechanických ú incích prášení. 13. POKYNY K LIKVIDACI 13.1 Odstra ování látky nebo p ípravku: Za azení odpadu dle vyhl. 381/2001 Sb. (Katalog odpad ): Odpadní keramické zboží, cihly, tašky a staviva (po tepelném zpracování), kat. O. Zneškodn ní prázdného obalu: Podle charakteru konstruk ního materiálu obalu je odpad za azen do sk Obaly (v etn odd len sbíraného komunálního obalového odpadu)., kat. O. Prázdný obal bez zbytk obsahu je možno zneškod ovat postupy závisejícími na konstruk ním materiálu obalu (zp tný sb r, recyklace, skládkování, spalování) Vhodné metody odstra ování látky nebo p ípravku: Skládkování na skládkách p íslušné skupiny Právní p edpisy o odpadech: Zákon 185/2001 Sb., o odpadech Vyhl.. 381/2001 Sb. (Katalog odpad ) Vyhl. 383/2001 Sb. o podrobnosti nakládání s odpady 14. INFORMACE PRO P EPRAVU Pozemní p eprava: ADR/RID: Vnitrozemská vodní p eprava: Námo ní p eprava: Letecká doprava: Nep epravuje se. 15. INFORMACE O P EDPISECH Posouzení chemické bezpe nosti pro látky obsažené v p ípravku nebylo provád no Informace týkající se ochrany zdraví, bezpe nosti a životního prost edí, které musí být uvedeny na obalu látky nebo p ípravku: Výrobek nepodléhá povinnému ozna ování Specifická stanovení na úrovni Evropských spole enství Bezpe nostní list odpovídá požadavk m p edpis Evropské unie: Na ízení Evropského parlamentu a Rady (ES). 1907/2006 (REACH) 15.3 Specifická ustanovení týkající se ochrany osob nebo životního prost edí: Nejsou specifikována. 16. DALŠÍ INFORMACE Tento bezpe nostní list vydává P-D Refractories Velké Opatovice na p ání zákazníka. Zákon. 356/2003 Sb. o chemických látkách a chemických p ípravcích a o zm n kterých zákon se na žárovzdorné výrobky nevztahuje par.1, odst.2. Pokyny pro školení: V rámci školení BOZP seznamovat se zásadami práce s p ípravkem a s p edepsanými osobními ochrannými prost edky. Doporu ená omezení použití: Používat pouze pro ú ely ur ené výrobcem. Další informace: Výše uvedené údaje popisují výhradn bezpe nostní požadavky produkt a opírají se o sou asný stav našich znalostí. Nepopisují vlastnosti výrobk ve smyslu jakostních parametr a zákonných edpis pro pln ní záruk. Zdroje nejd ležit jších údaj : Údaje obsažené v tomto listu byly zpracovány dle podklad výrobce a dále na podklad platných právních p edpis R.

5 Datum vydání: Str.: 5/5 Údaje o zm nách a revizích:. revize Datum Provedené zm ny Úprava struktury a formální úpravy celého bezpe nostního listu podle p ílohy. II k Na ízení Evropského parlamentu a Rady (ES). 1907/2006 (REACH)

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU Datum vydání: 1.1.2006 Str.: 1/5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Kamnářská omítka Číslo CAS: není (přípravek) Číslo ES ( EINECS):

Více

4. POKYNY PRO PRVNÍ POMOC

4. POKYNY PRO PRVNÍ POMOC BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 1.1.2006 Str.: 1/5 Datum revize: 6.11.2007 Revize : 11.10.2010 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A

Více

Konc. Chemický název složky. R věty % hmot. Křemičitan sodný 1344-09-8 215-687-4 Xi R 37/38-41 max. 11

Konc. Chemický název složky. R věty % hmot. Křemičitan sodný 1344-09-8 215-687-4 Xi R 37/38-41 max. 11 Datum vydání: 1.11.2008 Str.: 1/5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Izolační těsnící hmota Číslo CAS: není (přípravek) Číslo ES ( EINECS):

Více

BEZPE NOSTNÍ LIST. LumiSafe Hi-Glow 450 Tixotropní fotoluminiscen ní bezpe nostní nát r Tixotropní fotoluminiscen ní bezpe nostní nát r s dosvitem

BEZPE NOSTNÍ LIST. LumiSafe Hi-Glow 450 Tixotropní fotoluminiscen ní bezpe nostní nát r Tixotropní fotoluminiscen ní bezpe nostní nát r s dosvitem BEZPE NOSTNÍ LIST Datum vydání: 28.9.2010 Strana: 11 stránek Datum revize: 4.2.2010 Název výrobku: LumiSafe Hi-Glow 450 Tixotropní fotoluminiscen ní bezpe nostní nát r Tixotropní fotoluminiscen ní bezpe

Více

Nádražní 218 679 63 Velké Opatovice. P-D Refractories CZ a.s.

Nádražní 218 679 63 Velké Opatovice. P-D Refractories CZ a.s. Datum vydání: 1.1.2006 Str.: 1/6 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: Obchodní název: Šamotové kameny vysocehlinité (obsah Al 2 O 3 45 98 %+ Cr 2 O 3 )

Více

BEZPE NOSTNÍ LIST P ÍPRAVKU dle na ízení (ES). 1907/2006

BEZPE NOSTNÍ LIST P ÍPRAVKU dle na ízení (ES). 1907/2006 1/5 BEZPE NOSTNÍ LIST P ÍPRAVKU dle na ízení (ES). 1907/2006 Datum vyhotovení: 31. 10. 2008 Datum revize: 19. 2. 2009 1. Identifikace p ípravku, výrobce, prvního distributora 1.1. Identifikace p ípravku:

Více

ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: Obchodní název: MAGNETIT

ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: Obchodní název: MAGNETIT Datum vydání: 1.1.2006 Str.: 1/6 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: Obchodní název: MAGNETIT Číslo CAS: není (směs) Číslo ES ( EINECS): není (směs) Indexové

Více

3. ÚDAJE O NEBEZPEČNOSTI LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU:

3. ÚDAJE O NEBEZPEČNOSTI LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU: Strana 1/8 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA: 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další název látky: 1.2 Použití látky nebo přípravku: 1.3

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení 1907/2006/ES

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení 1907/2006/ES 1 / 7 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikace přípravku Obchodní název: Chemický název: - Další názvy přípravku: - Číslo CAS: - Číslo ES (EINECS): - 1.2 Použití přípravku Speciální stavební

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T podle Na ízení ES. 1907/2006

B E Z P E N O S T N Í L I S T podle Na ízení ES. 1907/2006 1/7 Bod. 1 Identifikace výrobku nebo p ípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo p ípravku: AKVATRON 6 Další název látky / p ípravku p ípadn kódy p ípravku : nejsou 1.2. Použití látky/p

Více

BIOVAN MAX 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO P ÍPRAVKU A SPOLE NOSTI NEBO PODNIKU

BIOVAN MAX 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO P ÍPRAVKU A SPOLE NOSTI NEBO PODNIKU Datum vydání: 3.2.2009 Strana: 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO P ÍPRAVKU A SPOLE NOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo p ípravku Název: íslo CAS: íslo ES (EINECS): Další název látky: 1.2 Použití

Více

ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: Obchodní název: Šamotové ostřivo

ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: Obchodní název: Šamotové ostřivo Datum vydání: 1.1.2009 Str.: 1/6 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: Obchodní název: Šamotové ostřivo Číslo CAS: není (směs) Číslo ES ( EINECS): není

Více

Cementotřískové desky CETRIS 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

Cementotřískové desky CETRIS 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 12. 3. 2009 Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku Název: Další názvy: Registrační číslo: 1.2 Použití přípravku Popis funkce: Určené

Více

Nádražní 218 679 63 Velké Opatovice. P-D Refractories CZ a.s.

Nádražní 218 679 63 Velké Opatovice. P-D Refractories CZ a.s. Datum vydání: 1.1.2006 Str.: 1/6 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: Obchodní název: Žárobetony hutné samotekoucí nízkocementové a bezcementové Číslo

Více

ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: Obchodní název: Malta žárovzdorná

ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: Obchodní název: Malta žárovzdorná Datum vydání: 1.1.2006 Str.: 1/6 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: Obchodní název: Malta žárovzdorná Číslo CAS: není (směs) Číslo ES ( EINECS): není

Více

Bezpe nostní list podle (ES). 1907/2006

Bezpe nostní list podle (ES). 1907/2006 Bezpe nostní list podle (ES). 1907/2006 Pritt Stick Strana 1 z 6. SDB : 43182 Datum revize: 29.01.2013 Datum výtisku: 07.02.2013 ODDÍL 1: Identifikace látky/sm si a spole nosti/podniku 1.1 Identifikátor

Více

CAS ES Indexové číslo Registrační číslo neuvedeno

CAS ES Indexové číslo Registrační číslo neuvedeno Datum vydání: 1.1.2006 Str.: 1/6 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: Obchodní název: Žárovzdorný tmel Číslo CAS: není (směs) Číslo ES ( EINECS): není

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010 BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010 Datum vydání: 1.11.2015 Verze: 1 Datum revize: Str.: 1/6 Název výrobku: ŠAMOTOVÁ

Více

Datum vydání: 28. 11. 2007 Strana: 1 / 6 Datum revize: 10. 8. 2012 Nahrazuje revizi ze dne: 23. 8. 2010

Datum vydání: 28. 11. 2007 Strana: 1 / 6 Datum revize: 10. 8. 2012 Nahrazuje revizi ze dne: 23. 8. 2010 Datum vydání: 28. 11. 2007 Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO SMĚSI A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: Další názvy směsi: BIOLIT samolepka na okno proti mouchám

Více

BEZPE NOSTNÍ LIST (podle na ízení Evropského parlamentu a Rady ES.1907/2006) Datum vydání: 1.6.2004 Strana: 1 / 5

BEZPE NOSTNÍ LIST (podle na ízení Evropského parlamentu a Rady ES.1907/2006) Datum vydání: 1.6.2004 Strana: 1 / 5 Datum vydání: 1.6.2004 Strana: 1 / 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO P ÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo p ípravku: Obchodní název: AGIP 4T SUPER

Více

Mletý vápenec sušený. Další názvy: Není aplikováno jedná se o přírodní surovinu.

Mletý vápenec sušený. Další názvy: Není aplikováno jedná se o přírodní surovinu. BEZPEČNOSTNÍ LIST 1/7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky/přípravku: Název: Další názvy: Registrační číslo: Není aplikováno jedná se o přírodní surovinu. 1.2

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: MOGUL G 2 Chemický název: přípravek 1.2 Použití látky nebo přípravku: Plastické mazivo.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST zpracovaný dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 (REACH) Datum vydání: 4.11.2008 Název výrobku: REFRAFIX T-40

BEZPEČNOSTNÍ LIST zpracovaný dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 (REACH) Datum vydání: 4.11.2008 Název výrobku: REFRAFIX T-40 Stránka 1 z 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku: REFRAFIX T-40 1.2 Použití přípravku: pojivo žárovzdorných hmot 1.3 Identifikace společnosti nebo podniku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006. Datum vydání: 16.02. 2009 Strana 1 (celkem 6) Datum revize:

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006. Datum vydání: 16.02. 2009 Strana 1 (celkem 6) Datum revize: Datum vydání: 16.02. 2009 Strana 1 (celkem 6) 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A VÝROBCE 1.1 Identifikace přípravku: BRELA leštěnka na podlahy BRELA leštěnka na kámen, mramor, obklady 1.2 Použití přípravku: Samolešticí

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Obchodní název: 1.2 Použití látky nebo přípravku: Vysoce účinná pasta k čištění, leštění a moření chromniklových nerez ocelí.

Více

ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: Obchodní název: Žárobetony hutné nízkocementové s Cr2O3

ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: Obchodní název: Žárobetony hutné nízkocementové s Cr2O3 Datum vydání: 1.1.2006 Str.: 1/6 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: Obchodní název: Žárobetony hutné nízkocementové s Cr2O3 Číslo CAS: není (směs) Číslo

Více

Chlorid sodný 1. IDENTIFIKACE LÁTKY A SPOLEČNOSTI 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 1.10.2012 Strana 1 /5 Název výrobku:

Chlorid sodný 1. IDENTIFIKACE LÁTKY A SPOLEČNOSTI 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 1.10.2012 Strana 1 /5 Název výrobku: Datum vydání: 1.10.2012 Strana 1 /5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Chemický název látky/obchodní název přípravku: Registrační číslo: nepodléhá registraci Číslo

Více

KOLODIUM ÖAB 2009. BEZPE NOSTNÍ LIST podle Na ízení (ES). 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / P ÍPRAVKU A SPOLE NOSTI / PODNIKU

KOLODIUM ÖAB 2009. BEZPE NOSTNÍ LIST podle Na ízení (ES). 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / P ÍPRAVKU A SPOLE NOSTI / PODNIKU podle Na ízení (ES). 1907/2006 (REACH) KOLODIUM ÖAB 2009 Datum vydání: 14.3.2012 Datum revize: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / P ÍPRAVKU A SPOLE NOSTI / PODNIKU Identifikace látky nebo p ípravku Název: Kolodium

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006. Datum vydání: 20.02.2009 Strana 1 (celkem 7) Datum revize:

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006. Datum vydání: 20.02.2009 Strana 1 (celkem 7) Datum revize: Datum vydání: 20.02.2009 Strana 1 (celkem 7) 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A VÝROBCE 1.1 Identifikace přípravku: BRELA bělicí prostředek 1.2 Použití přípravku: Tekutý přípravek k bělení a odstraňování skvrn

Více

Nádražní Velké Opatovice. P-D Refractories CZ a.s.

Nádražní Velké Opatovice. P-D Refractories CZ a.s. Datum vydání: 1.1.2006 Str.: 1/7 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: Obchodní název: Žárobetony hutné nízkocementové a ultranízkocementové Číslo CAS:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Číslo výrobku: 3490004 ( podle přílohy 2 nařízení 1907/2006/ES)

BEZPEČNOSTNÍ LIST Číslo výrobku: 3490004 ( podle přílohy 2 nařízení 1907/2006/ES) Datum vydání: 26.5.2008 Datum revize Strana / celkem 1/7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 1.2 Identifikace látky nebo přípravku Obchodní označení: MVT gastro Název výrobku

Více

Bezpe nostní list podle Na ízení (ES). 1907/2006

Bezpe nostní list podle Na ízení (ES). 1907/2006 Bezpe nostní list podle Na ízení (ES). 1907/2006 TECHNOMELT GA 3635 (p vodní název: Technomelt Q 3635) Strana 1 z 6. BL. : 44744 Datum revize: 30.05.2015 Datum výtisku: 05.06.2015 Nahrazuje verzi ze dne:

Více

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání : 6.1.2002 Datum revize : 1.6.2004 1. Identifikace látky, přípravku a dodavatele 1.1. SIGAL leštidlo 1.2. Číslo CAS : 1.3. Číslo ES ( EINECS ) : 1.4. Leštidlo na vojenskou obuv je pastovité

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI 3. SLOŽENÍ / INFORMACE O SLOŽKÁCH

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI 3. SLOŽENÍ / INFORMACE O SLOŽKÁCH 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo Kvalitativní přímý imunofluorescenční test pro stanovení

Více

1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku : CC High Temperature Cement, Part A, Powder Filler

1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku : CC High Temperature Cement, Part A, Powder Filler Datum vydání : 14.11.2007 Strana : 1/6 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku : CC High Temperature Cement, Part A, Powder Filler

Více

dráždivý Další povinně uváděné údaje

dráždivý Další povinně uváděné údaje Datum vydání: 11.9.2003 Str.: 1/7 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: Obchodní název: Žárovzdorný tmel Číslo CAS: není (směs) Číslo ES ( EINECS): není

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle vyhlášky 231/2004 Sb.

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle vyhlášky 231/2004 Sb. B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle vyhlášky 231/2004 Sb. Datum vydání: 1. 11. 2007 Datum revize: Název výrobku: KERAMALT SMS 31 Štuková omítka vnitřní 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo

Více

ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), ve znění nařízení 453/2010/EC Datum vydání: 5.11.2010 Datum revize: 3.2.2014 MODŘ METHYLENOVÁ hydrát ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI

Více

Bezpe nostní list podle Na ízení (ES). 1907/2006

Bezpe nostní list podle Na ízení (ES). 1907/2006 Bezpe nostní list podle Na ízení (ES). 1907/2006 TECHNOMELT PW 280/2 (p vodní název: Dorus US 280/2) Strana 1 z 1. SDB : 100921 Datum revize: 26.11.2013 Datum výtisku: 09.01.2014 ODDÍL 1: Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo směsi: Obchodní název: MOGUL HM 32 Chemický název: směs 1.2 Použití látky nebo směsi: Hydraulický olej. 1.3 Identifikace

Více

1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A VÝROBCE

1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A VÝROBCE Datum revize: Strana 1 / 6 OBSAH OBSAH... 1 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A VÝROBCE... 1 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI... 1 3. SLOŽENÍ/ INFORMACE O SLOŽKÁCH... 2 4. POKYNY PRO PRVNÍ POMOC... 2 5. OPATŘENÍ

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST HYDRAULIC OIL HM 46 ISO VG 46 4354

BEZPEČNOSTNÍ LIST HYDRAULIC OIL HM 46 ISO VG 46 4354 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další názvy látky: Hydraulický olej 1.2 Použití látky nebo přípravku: Průmyslový hydraulický olej. 1.3 Identifikace

Více

Bezpe nostní list podle Na ízení (ES). 1907/2006

Bezpe nostní list podle Na ízení (ES). 1907/2006 Bezpe nostní list podle Na ízení (ES). 1907/2006 TECHNOMELT KS 611 (p vodní název: DORUS Q 611 natur) Strana 1 z 6. BL. : 100591 Datum revize: 27.10.2014 Datum výtisku: 19.11.2014 ODDÍL 1: Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 16.1.2007 Datum revize: 1.2.2010 Strana: 1 z 5 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 16.1.2007 Datum revize: 1.2.2010 Strana: 1 z 5 Název výrobku: Datum vydání: 16.1.2007 Datum revize: 1.2.2010 Strana: 1 z 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO SMĚSI A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo směsi Název: Další názvy látky: 1.2 Použití látky /

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (Podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (Podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) Datum vydání: 21.09.2001 Strana: 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo směsi: Obchodní název: Další názvy látky: JUNIOR PLUS otěruvzdorná interiérová barva

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 21.12.2004 Datum revize: 10.12.2009 Strana: 1 z 5 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 21.12.2004 Datum revize: 10.12.2009 Strana: 1 z 5 Název výrobku: Datum vydání: 21.12.2004 Datum revize: 10.12.2009 Strana: 1 z 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název: Další názvy látky: SAVO PROFI

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky MPO č. 231/2004 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky MPO č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 5.1.2006 Datum revize v ČR: 12.4.2006 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: BOTZ Flüssigglasur 9341 Lehmbraun zemitá

Více

BEZPE NOSTNÍ LIST podle Na ízení evropského parlamentu a rady (ES). 1907/2006. DIAVA politura na nábytek

BEZPE NOSTNÍ LIST podle Na ízení evropského parlamentu a rady (ES). 1907/2006. DIAVA politura na nábytek strana 1 z 7 1. Identifikace látky nebo p ípravku a spole nosti nebo podniku 1.1 Identifikace p ípravku: íslo CAS: íslo ES (EINECS): Další názvy látky: Neuvádí se - p ípravek. Neuvádí se - p ípravek. Neuvádí

Více

Bezpe nostní list podle (ES). 1907/2006

Bezpe nostní list podle (ES). 1907/2006 Bezpe nostní list podle (ES). 1907/2006 Metylan Crack Filler (CZ/SK) Strana 1 z 6. SDB : 484452 Datum revize: 14.06.2013 Datum výtisku: 11.07.2013 ODDÍL 1: Identifikace látky/sm si a spole nosti/podniku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006. Datum vydání: 23.2. 2009 Strana 1 (celkem 7) Datum revize:

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006. Datum vydání: 23.2. 2009 Strana 1 (celkem 7) Datum revize: Datum vydání: 23.2. 2009 Strana 1 (celkem 7) 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A VÝROBCE 1.1 Identifikace přípravku: WC deodorant do pisoárů 1.2 Použití přípravku: Deodorační a čisticí prostředek pro WC a pisoáry.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znění a vyhlášky 231/2004 Sb.)

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znění a vyhlášky 231/2004 Sb.) BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znění a vyhlášky 231/2004 Sb.) Datum vydání: 6. 6. 2004 Strana: 1/5 Datum revize: Název výrobku: SCHÖNOX SuperPlan Číslo výrobku: 3.21 1. Identifikace

Více

BEZPE NOSTNÍ LIST Kyselina citronová - monohydrát

BEZPE NOSTNÍ LIST Kyselina citronová - monohydrát Datum vytvoření: 10. 7. 2007 Datum revize: listopad 2008,10.9.2010 BEZPEČNOSTNÍ LIST zpracovaný dle čl. 31 a příl. II Nařízení (ES) č.1907/2006 REACH IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006

Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 Strana 1 (celkem 5) 1. ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: POLYSORB 148 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Určené použití:

Více

SOKRATES balzám na okna

SOKRATES balzám na okna STRANA: 1/5 Oddíl 1. Identifikace směsi a společnosti 1.1 Identifikátor výrobku Další názvy: SOKRATES - vodouředitelný regenerační nátěr 1.2 Příslušná určená použití směsi a nedoporučená použití Výrobek

Více

BEZPE NOSTNÍ LIST. (podle na ízení Evropského parlamentu a Rady ES.1907/200/) Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 6

BEZPE NOSTNÍ LIST. (podle na ízení Evropského parlamentu a Rady ES.1907/200/) Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 6 (podle na ízení Evropského parlamentu a Rady ES.1907/200/) Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO P ÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace

Více

Bezpe nostní list podle (ES). 1907/2006

Bezpe nostní list podle (ES). 1907/2006 Bezpe nostní list podle (ES). 1907/2006 Pritt GamaFix Strana 1 z 6. SDB : 388108 Datum revize: 20.02.2013 Datum výtisku: 07.03.2013 ODDÍL 1: Identifikace látky/sm si a spole nosti/podniku 1.1 Identifikátor

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T strana 1/5 Datum vyhotovení: 6.12.2012 Datum revize: 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU, SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace přípravku NPK 10-10-10 13S Registrační číslo látky Nepřiděluje se Účel použití přípravku

Více

Bezpečnostní list podle přílohy II Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006

Bezpečnostní list podle přílohy II Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 Strana 1 (celkem 5) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace látky nebo přípravku: COLORFLOC W-LA 5 Použití látky nebo přípravku: Koagulant určený ke srážení vodouředitelných

Více

Bezpečnostní list Rhenoplast KP 1 dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb.

Bezpečnostní list Rhenoplast KP 1 dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 6.7.2005, Strana 1 z 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE / DOVOZCE 1.1. Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: 1.2. Použití látky / přípravku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a č. 1272/2008 ve smyslu novel) 11.11.

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a č. 1272/2008 ve smyslu novel) 11.11. BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a č. 1272/2008 ve smyslu novel) 11.11.2005 Datum vydání: Datum tisku: Celkem stran: 7 Datum revize: 5.11.2012 Ostatní

Více

VČELÍ VOSK BÍLÝ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE

VČELÍ VOSK BÍLÝ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Datum revize: Strana 1/6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky nebo přípravku: INCI-název: Cera alba

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 4.12.2006 Strana: 1 ze 5 Datum revize: AKTIVIT SUPER SPRAY

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 4.12.2006 Strana: 1 ze 5 Datum revize: AKTIVIT SUPER SPRAY Datum vydání: 4.12.2006 Strana: 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku Název: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další název látky: 1.2 Použití

Více

Bezpe nostní list podle Na ízení (ES). 1907/2006

Bezpe nostní list podle Na ízení (ES). 1907/2006 Bezpe nostní list podle Na ízení (ES). 1907/2006 TEROSON MS 9220 BK Strana 1 z 6. BL. : 522589 Datum revize: 15.06.2015 Datum výtisku: 31.07.2015 Nahrazuje verzi ze dne: 20.10.2014 1.1 Identifikátor výrobku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES 1907/2006 Strana 1 (celkem 6) BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES 1907/2006 Datum vydání: Březen 2006 Datum revize : Říjen 2007 Revize: 04 Název výrobku: CHRYSO Dem DSY BIO 2 odformovací přípravek 1. Identifikace

Více

Bezpe nostní list podle (ES). 1907/2006

Bezpe nostní list podle (ES). 1907/2006 Bezpe nostní list podle (ES). 1907/2006 Pattex Wood Super 3 Strana 1 z 5. SDB : 167498 Datum revize: 09.10.2012 Datum výtisku: 15.11.2012 ODDÍL 1: Identifikace látky/sm si a spole nosti/podniku 1.1 Identifikátor

Více

CLEANFOX ČISTIČ MOTORŮ

CLEANFOX ČISTIČ MOTORŮ Název výrobku: CLEANFOX ČISTIČ MOTORŮ Strana: 1/5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: název: CLEANFOX ČISTIČ MOTORŮ registrační číslo: není aplikováno na směs 1.2

Více

BEZPE NOSTNÍ LIST dle na ízení Evropského parlamentu a Rady (ES). 1907/2006 (REACH) TUŠ

BEZPE NOSTNÍ LIST dle na ízení Evropského parlamentu a Rady (ES). 1907/2006 (REACH) TUŠ Datum vytvo ení: 18. 11. 2008 1. Identifikace látky/p ípravku a spole nosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo p ípravku Název: íselné ozna ení: 8 0095 0112 1.2. Použití látky nebo ípravku ípravek na

Více

Bezpe nostní list podle Na ízení (ES). 1907/2006

Bezpe nostní list podle Na ízení (ES). 1907/2006 Bezpe nostní list podle Na ízení (ES). 1907/2006 LOCTITE SI 595 Strana 1 z 8. BL. : 162662 Datum revize: 21.05.2015 Datum výtisku: 04.01.2016 Nahrazuje verzi ze dne: 21.10.2013 1.1 Identifikátor výrobku

Více

BEZPE NOSTNÍ LIST dle na ízení ES. 1907/2006, vyhlášky. 231/2004 Sb.

BEZPE NOSTNÍ LIST dle na ízení ES. 1907/2006, vyhlášky. 231/2004 Sb. BEZPE NOSTNÍ LIST dle na ízení ES. 1907/2006, vyhlášky. 231/2004 Sb. 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO P ÍPRAVKU A SPOLE NOSTI NEBO PODNIKU 1.1. Identifikace látky nebo p ípravku: Obchodní název: RESURS (RESURS

Více

*** Přípravek má charakter nebezpečného přípravku ve smyslu zákona č. 356 / 2003 Sb. ***

*** Přípravek má charakter nebezpečného přípravku ve smyslu zákona č. 356 / 2003 Sb. *** Datum revize: 27.9.2010 Strana 1/5 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: HODOPUR - Barva základní protikorozní 2K PUR 1.2 Použití látky

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

OLEJ Z LÍSKOVÝCH OŘÍŠKŮ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE

OLEJ Z LÍSKOVÝCH OŘÍŠKŮ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Datum revize: Strana 1/6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky nebo přípravku: INCI název: Corylus

Více

G 05 sádrovápenná přilnavostní omítka 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

G 05 sádrovápenná přilnavostní omítka 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 15. 10. 2008 Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku Název: Další názvy: Registrační číslo: 1.2 Použití přípravku Popis funkce přípravku:

Více

Bezpe nostní list podle Na ízení (ES). 1907/2006

Bezpe nostní list podle Na ízení (ES). 1907/2006 Bezpe nostní list podle Na ízení (ES). 1907/2006 Loctite 55 Strana 1 z 1. BL. : 168432 Datum revize: 23.12.2013 Datum výtisku: 10.01.2014 1.1 Identifikátor výrobku Loctite 55 ODDÍL 1: Identifikace látky/sm

Více

Bezpe nostní list podle Na ízení (ES). 1907/2006

Bezpe nostní list podle Na ízení (ES). 1907/2006 Bezpe nostní list podle Na ízení (ES). 1907/2006 Ceresit CS 23 Glass Strana 1 z 1. SDB : 41118 Datum revize: 25.07.2013 Datum výtisku: 30.07.2013 ODDÍL 1: Identifikace látky/sm si a spole nosti/podniku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: MOGUL TRANS 90H Chemický název: přípravek 1.2 Použití látky nebo přípravku: Automobilový

Více

Bezpe nostní list podle Na ízení (ES). 1907/2006

Bezpe nostní list podle Na ízení (ES). 1907/2006 Bezpe nostní list podle Na ízení (ES). 1907/2006 Terotech SP All Colours Strana 1 z 7. SDB : 278365 Datum revize: 30.10.2013 Datum výtisku: 05.11.2013 1.1 Identifikátor výrobku Terotech SP All Colours

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST zpracovaný dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST zpracovaný dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 (REACH) Stránka 1 z 8 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku: CHEMOBET HR (0-3) 1.2 Použití přípravku: opravy vyzdívek vysokopecních žlabů. Možno použít na žhavé vyzdívky

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 14.6.2010 10.1.2016 str. 1 ze 7 CARBONBOR Zn. Datum vydání: Datum revize:

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 14.6.2010 10.1.2016 str. 1 ze 7 CARBONBOR Zn. Datum vydání: Datum revize: 10.1.2016 str. 1 ze 7 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Registrační číslo: 3464 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Jako kapalné

Více

SLUNEČNICOVÝ OLEJ RAFINOVANÝ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE

SLUNEČNICOVÝ OLEJ RAFINOVANÝ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Datum revize: 18.9.2006 Strana 1/6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky nebo přípravku: INCI-název:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo Hotová kultivační média ve zkumavkách. 1.3 Identifikace společnosti

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Obchodní název: 1.2 Použití látky nebo přípravku: Přípravek pro zajištění závitových spojů 1.3 Identifikace výrobce: TECHNO-SERVICE

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ( REACH )

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ( REACH ) BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ( REACH ) Název výrobku: INTERFLYTOX PLUS Strana: 1/7 Datum vydání: 3. 2. 2011 Verze: 1.2 Datum revize: 3. 1. 2012 1. IDENTIFIKACE

Více

Extrémně hořlavý R 12 Extrémně hořlavý.

Extrémně hořlavý R 12 Extrémně hořlavý. Název výrobku: DIFFUSIL H FORTE B 85 Strana: 1/5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: název: DIFFUSIL H FORTE B 85 registrační číslo: není aplikováno na směs 1.2

Více

Datum vydání: 17.02.2012 Datum revize: Revize č.: -

Datum vydání: 17.02.2012 Datum revize: Revize č.: - podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Strana: 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Eko-derma Číslo CAS: Neuvádí se -

Více

ADW AGRO, a.s. MOČOVINU. Bezpečnostní list podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 pro

ADW AGRO, a.s. MOČOVINU. Bezpečnostní list podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 pro Datum vydání: 21.4.2009 Strana 1 (celkem 6) 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku: Identifikace látky/směsi: Močovina Diamid kyseliny uhličité Karbamid Urea 1.2 Použití: Hnojivo, k přípravě

Více

BROS MICROBEC WC BIO GEL

BROS MICROBEC WC BIO GEL podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Strana: 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikátor výrobku: BROS Microbec WC Bio Gel Číslo CAS:

Více

Vodivostní standard CDSA-45, ( vodivost 45 μs/cm)

Vodivostní standard CDSA-45, ( vodivost 45 μs/cm) B E Z P E Č N O S T N Í L I S T Datum vydání: 10/07 Strana: Datum revize: Název výrobku: Vodivostní standard CDSA-45, ( vodivost 45 μs/cm) 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1

Více

Bezpečnostní list v souladu s Nařízením ES č. 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list v souladu s Nařízením ES č. 1907/2006 (REACH) Číslo verze: 2 Strana: 1/5 Obchodní název: 1. ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: 10,0 l číslo položky 42,0411,8042 1.2 Příslušná určená použití látky

Více

Bezpečnostní list Podle nařízení (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 2.3.2009 Strana 1 ze 5

Bezpečnostní list Podle nařízení (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 2.3.2009 Strana 1 ze 5 Podle nařízení (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 2.3.2009 Strana 1 ze 5 šampon na čištění koberců- aktivní pěna 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Identifikace látky nebo přípravku

Více

VÝROBA PRODEJ BAREV A LAKŮ

VÝROBA PRODEJ BAREV A LAKŮ Datum revize: Strana 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: OKNOL POLOLESKLÝ Číslo CAS: (nemá přípravek) Číslo ES (EINECS): (nemá

Více

Bezpe nostní list podle Na ízení (ES). 1907/2006

Bezpe nostní list podle Na ízení (ES). 1907/2006 Bezpe nostní list podle Na ízení (ES). 1907/2006 LOCTITE 55 Strana 1 z 7. BL. : 168432 Datum revize: 28.05.2015 Datum výtisku: 11.06.2015 Nahrazuje verzi ze dne: 24.07.2014 1.1 Identifikátor výrobku LOCTITE

Více

Křížová 1018/6 15000 Praha 5 Česká republika Tel. +420251563385 Fax.+420251563385 DIČ : CZ26198941 www.pramark.cz

Křížová 1018/6 15000 Praha 5 Česká republika Tel. +420251563385 Fax.+420251563385 DIČ : CZ26198941 www.pramark.cz 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název výrobku: MARKAL B 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Průmyslové značení.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 27.6.2000 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Stavební lepidlo QUARTZ FLEX Číslo CAS: nemá přípravek

Více

MEM Protiplísňová přísada 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

MEM Protiplísňová přísada 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 5. 11. 2009 Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace směsi Název: Další názvy: Registrační číslo: 1.2 Použití směsi Popis funkce: Určené nebo doporučené

Více

zpracovaný dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 (REACH) KAMMAL 30

zpracovaný dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 (REACH) KAMMAL 30 zpracovaný dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku: 1.2 Použití přípravku: kamnářská malta

Více

Datum vydání: 6. 2.2012 Strana: 1 / 6 Datum revize: 10. 8. 2012 Verze: 1.1

Datum vydání: 6. 2.2012 Strana: 1 / 6 Datum revize: 10. 8. 2012 Verze: 1.1 Datum vydání: 6. 2.2012 Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO SMĚSI A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: Další názvy směsi: Biolit Plus insekticidní granulát pro hubení

Více

Bezpe nostní list podle Na ízení (ES). 1907/2006

Bezpe nostní list podle Na ízení (ES). 1907/2006 Bezpe nostní list podle Na ízení (ES). 1907/2006 Metylan Direct Strana 1 z 6. SDB : 340209 Datum revize: 22.08.2013 Datum výtisku: 17.10.2013 ODDÍL 1: Identifikace látky/sm si a spole nosti/podniku 1.1

Více

Tg II Confirmatory Test

Tg II Confirmatory Test ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název produktu. : Mat.-No./ Genisys-No. : 06513107190 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená

Více

KOFEIN ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU. Kofein ODDÍL 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST

KOFEIN ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU. Kofein ODDÍL 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), ve znění nařízení 453/2010/EC KOFEIN Datum vydání: 1.2.2012 Datum revize: 1.6.2015 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

Více