Požární řád. obce. Doudleby nad Orlicí

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Požární řád. obce. Doudleby nad Orlicí"

Transkript

1 Obecně závazná vyhláška č. 1/2004 kterou se vydává Požární řád obce Doudleby nad Orlicí Zastupitelstvo Obce Doudleby nad Orlicí se na svém zasedání dne usneslo vydat na základě ustanovení 29 zákona č. 133/1985 Sb. o požární ochraně ve znění pozdějších předpisů a v souladu s ustanovením 10, písm. a) a 84, odst. 2, písm. i) zákona č. 128/2000 Sb. o obcích, tuto obecně závaznou vyhlášku. Čl. 1. Úvodní ustanovení Požární řád Obce Doudleby nad Orlicí upravuje organizaci a zásady zabezpečení požární ochrany v obci dle 15 odst. 1 nařízení vlády č. 172/2001 Sb., k provedení zákona o požární ochraně, ve znění nařízení vlády č. 498/2002 Sb. Současně se jím stanovují podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob a některé podmínky požární bezpečnosti v době zvýšeného nebezpečí vzniku požáru. Čl. 2 Vymezení činností osob pověřených zabezpečováním požární ochrany v obci 1. Ochrana životů, zdraví a majetku občanů před požáry, živelními pohromami a jinými mimořádnými událostmi v katastru obce je zajištěna Hasičským záchranným sborem kraje, územním odborem Rychnov nad Kněžnou ve spolupráci s jednotkou sboru dobrovolných hasičů obce (dále jen JSDH) podle čl. 9 a přílohy č. 1 této vyhlášky. 2. Obec Doudleby nad Orlicí prostřednictvím svých orgánů: a) zřizuje jednotku sboru dobrovolných hasičů obce s místní působností, která provádí hašení požáru a záchranné práce při živelních pohromách a jiných mimořádných událostech a plní další úkoly podle zvláštního právního předpisu, b) zabezpečuje odbornou přípravu členů JSDH, c) zabezpečuje materiální a finanční potřeby požární ochrany a JSDH, d) udržuje akceschopnost JSDH, e) zajišťuje účast velitelů a strojníků JSDH na jejich odborné přípravě, f) zřizuje ohlašovny požáru a další místa, kde lze vznik požáru ohlásit, g) zpracovává stanovenou dokumentaci požární ochrany, h) organizuje preventivně výchovnou činnost, i) zpracovává nejméně 1x za rok zprávu o stavu požární ochrany obce Doudleby nad Orlicí, kterou projedná zastupitelstvo obce. 3. Požární ochranu v obci zabezpečuje i hasičský záchranný sbor kraje.

2 4. Velitel JSDH: a) se ve spolupráci se zřizovatelem JSDH podílí na udržování trvalé akceschopnosti JSDH, b) odpovídá zřizovali za připravenost JSDH k plnění stanovených úkolů a za její veškerou činnost, c) ve spolupráci se zřizovatelem JSDH plní úkoly v provádění odborné přípravy členů JSDH podle plánu odborné přípravy členů JSDH zpracovaného zřizovatelem, případně vyplývající z obecně závazného právního předpisu, d) dohlíží na provádění údržby, kontrol a zkoušení požární techniky a jiných věcných prostředků požární ochrany, e) plní funkci velitele zásahu podle zásad stanovených zákonem o požární ochraně, f) ve spolupráci se zřizovatelem JSDH zajišťuje vedení evidence požární techniky a jiných věcných prostředků požární ochrany a zajišťuje jejich hospodárné používání, g) zajišťuje vedení přehledu o činnosti jednotky na základě dokumentace o činnosti JSDH a odborné přípravě členů JSDH, h) plní další povinnosti vyplývající z dohody o členství v JSDH, uzavřené mezi ním a zřizovatelem, i) velitel JSDH může svou funkci vykonávat jen s požadovanou odbornou způsobilostí (osvědčením od hasičského záchranného sboru). 5. Člen JSDH: a) jedná podle rozkazů a pokynů velitele JSDH, příp. velitele družstva, b) řídí se poplachovým a svolávacím plánem JSDH, c) při vyhlášení požárního poplachu v obci se musí neprodleně dostavit do požární zbrojnice, d) účastní se odborné přípravy v rozsahu stanoveném plánem odborné přípravy, e) užívá pří zásahu, výcviku a údržbě osobní výstroj, výzbroj a ochranné pracovní prostředky, f) podílí se na údržbě požární techniky a věcných prostředků požární ochrany, g) plní další povinnosti vyplývající z dohody o členství v JSDH, uzavřené mezi ním a zřizovatelem. Čl. 3 Podmínky požární bezpečnosti při činnostech, v objektech nebo v době zvýšeného nebezpečí vzniku požáru Podle 1 odst. 2 zákona č. 133/85 Sb. ve znění pozdějších předpisů je každý povinen počínat si tak, aby nezavdal příčinu požáru. Čl. 4 Povinnosti fyzických osob Povinnosti fyzických osob v oblasti PO jsou dány obecně závaznými právními předpisy zákona o požární ochraně a vyhlášky č. 246/2001 Sb. o stanovení podmínek požární bezpečnosti a výkonu státního požárního dozoru. Čl. 5 Povinnosti právnických osob a podnikajících fyzických osob Právnické osoby a podnikající fyzické osoby mají stanoveny povinnosti v požární ochraně v zákoně o požární ochraně, přičemž tyto povinnosti jsou dále upřesněny ve vyhlášce ministerstva vnitra č. 246/2001 Sb. o stanovení podmínek požární bezpečnosti.

3 Čl. 6 Podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob 1. Za akce, kterých se zúčastní větší počet osob se považují akce: a) v objektech, kterých se zúčastní více než 200 osob (plesy a podobné společenské události), b) na otevřených prostranstvích (ulice apod.), kterých se zúčastní více než 500 osob. 2. Akce, kterých se zúčastní větší počet osoby, lze uskutečňovat pouze v objektech a na místech splňujících požadavky na bezpečnou evakuaci osob a na příjezd požárních vozidel. 3. Pořadatel akce, které se zúčastní větší počet osob, je povinen: a) určit osobu odpovědnou za stav požární ochrany při této akci, b) zřídit dle rozsahu a nebezpečí akce preventivní požární hlídku k přímému hašení vzniklého požáru a k zajištění evakuace ohrožených osob a zjistit je, počet členů požární hlídky musí být úměrný počtu účastníků takové akce a složitosti místa konání (vždy musí jít nejméně o jednu tříčlennou preventivní požární hlídku rozšířenou o minimálně jednoho dalšího člena na každých 200 osob nad stanovený mezní počet osob, uvedený v odst. 1), c) určit podle rozsahu a nebezpečí akce druh a počet hasících přístrojů (vždy musí jít nejméně o tři hasící přístroje) a náhradní možnosti hašení (požární hydranty, otevřené nádrže) a zajistit je, d) určit evakuační cesty a východy z objektu (prostranství) a zajistit jejich trvalou průchodnost a možnost rychlého otevření při požáru, e) určit způsob vyhlášení požárního poplachu při akci, f) stanovit a zajistit nouzové zdroje osvětlení, g) stanovit způsob ohlášení požáru a přivolání pomoci a jeho zajištění, určit začátek a konec akce. 4. Písemně stanovená opatření dle odst. 3 pořadatel předá majiteli objektu (prostranství) k ověření a schválení, pokud sám není majitelem objektu. Písemně stanovená opatření podle odst. 3 si pořadatel v jednom vyhotovení nechá pro případnou kontrolu. Pokud stanovené a schválené podmínky nebudou při akci respektovány, pak pořadatel, majitel objektu či kontrolní orgán akci zruší, případně vyloučí z používání požárně nebezpečné technologie. 5. Majitelé objektů nebo prostorů, kde jsou nebo mohou být provozovány činnosti se zvýšeným nebezpečím požáru, jsou povinni přijímat požárně bezpečností opatření i ve vztahu k dalším nájemcům a pořadatelům akcí, kterých se zúčastní větší počet osob (ohňostroje, kulturní a společenské akce, hudební festivaly, burzy apod.) Čl. 7 Podmínky požární bezpečnosti v době zvýšeného nebezpečí vzniku požáru 1. Za dobu zvýšeného nebezpečí vzniku požáru se považuje: a) období bez déletrvajících dešťových srážek a s mimořádně teplým a suchým počasím, b) období sklizně a skladování pícnin, obilovin a slámy, c) pálení klestu na lesních pozemcích. 2. V době zvýšeného nebezpečí vzniku požáru jsou právnické a podnikající fyzické osoby povinny zřídit, pokud již nejsou zřízeny, preventivní požární hlídky v prostorách nebo při činnostech s nejméně třemi zaměstnanci.

4 3. Další podmínky požární bezpečnosti v době zvýšeného nebezpečí vzniku požáru budou stanoveny v souladu s 10 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů s ohledem na nastalou situaci. Čl. 8 Způsob nepřetržitého zabezpečení požární ochrany 1. Požární ochranu v obci Doudleby nad Orlicí zajišťuje nepřetržitě Hasičský záchranný sbor kraje, územní odbor Rychnov nad Kněžnou, číslo telefonu 150, ve spolupráci s Jednotkou dobrovolných hasičů obce. 2. V obdobích zvýšeného nebezpečí požáru jsou svolávány další jednotky dle požárního poplachového plánu okresu o povolání rozhoduje operační důstojník hasičského záchranného sboru kraje. Čl. 9 Jednotka sboru dobrovolných hasičů obce, kategorie, počet stav a vybavení 1. Obec zřizuje 1 jednotku sboru dobrovolných hasičů obce, uvedené v příloze č. 2. Kategorie, počet, stav a vybavení požární technikou a věcnými prostředky požární ochrany jednotky sboru dobrovolných hasičů obce jsou uvedeny v přílohách č. 2 a 3. Přílohy jsou nedílnou součástí požárního řádu obce. 2. Členové jednotky se při vyhlášení požárního poplachu co nejrychleji dostaví do požární zbrojnice. Čl. 10 Přehled o vodních zdrojích pro hašení požárů a podmínky jejich trvalé použitelnosti Obec - Zajišťuje potřebné zdroje požární vody a vyžaduje od majitele hydrantové sítě její údržbu tak, aby byla vždy použitelná. - Určuje jako zdroje požární vody: Vyhnánov požární nádrž + veřejný vodovod Doudleby n. Orl. odběrné místo na řece Orlici za hřištěm ZŠ + veřejný vodovod - Předává jednotce PO plán obce s vyznačením umístění hydrantů a dalších vodních zdrojů. Čl. 11 Seznam ohlašoven požáru, jejich označení a způsob vyhlášení požárního poplachu v obci 1. Ohlašovna požárů je v operačním středisku Hasičského záchranného sboru kraje, územní odbor v Rychnově nad Kněžnou, číslo telefonu Jako další místa pro hlášení požáru nebo jiné mimořádné události slouží veřejné telefonní automaty v obci bezplatné telefonní číslo 150, příp. budova obecního úřadu č. telefonu Jaroslav Odehnal, Dukelská Ota Kopsa, Vyhnánov Ohlašovna požáru musí být vybavena dokumentací, podle které plní tyto úkoly: - přebírá zprávu o požáru, mimořádné události nebo živelné pohromě, zjišťuje, kde k události došlo, o jakou událost jde, jaký má událost rozsah, co je ohroženo, kdo a odkud událost hlásí, - vyhlašuje poplach místní jednotce SDH a dále postupuje podle poplachového plánu,

5 - oznamuje nahlášenou událost na operační středisko HZS kraje územní odbor Rychnov nad Kněžnou Vyhlášení požárního poplachu se provádí následujícím způsobem: a) sirénou signálem POŽÁRNÍ POPLACH, b) zprávou na telefonní stanice členů JSDH. Čl. 12 Výpis z poplachového plánu okresu Jednotky PO jsou povolávány v počtu potřebném pro zdolávání požáru podle poplachového plánu. Tyto síly a prostředky určuje k výjezdu okresní operační středisko, byl-li mu požár ohlášen. Pokud není výjezd organizován tímto operačním střediskem, určuje síly a prostředky k výjezdu velitel jednotky. Výpis z poplachového plánu okresu pro místní ohlašovnu požáru: I. stupeň CPS Rychnov nad Kněžnou SDH Kostelec nad Orlicí SDH Doudleby nad Orlicí Čl. 13 Zrušuje se Obecně závazná vyhláška č. 1/2003 ze dne , kterou se stanovil Požární řád Obce Doudleby nad Orlicí. Čl. 14 Účinnost Tato vyhláška nabývá účinnosti dne Tomáš Zemánek místostarosta Jiří Kaplan starosta Vyvěšeno na úřední desce dne: Sejmuto z úřední desky dne:

6 Příloha č. 1 Povinnosti fyzických osob Zákon č. 133/1985 Sb. o požární ochraně ve znění pozdějších předpisů 17 Základní povinnosti fyzických osob 1. Fyzické osoby jsou povinny a) počínat si tak, aby nedocházelo ke vzniku požáru, zejména při používání tepelných, elektrických, plynových a jiných spotřebičů, při skladování a používání hořlavých nebo požárně nebezpečných látek a při manipulaci s otevřeným ohněm, b) zajišťovat pravidelné čištění a kontrolu komínů, kouřovodů a spotřebičů paliv v objektech ve svém vlastnictví v rozsahu a ve lhůtách stanovených právním předpisem a odstraňovat zjištěné závady, c) plnit příkazy a dodržovat zákazy týkající se požární ochrany na označených místech, d) obstarat a udržovat v použitelném stavu hasící zařízení a jiné věcné prostředky požární ochrany v rozsahu stanoveném předpisy o požární ochraně, e) vytvářet v objektech ve svém vlastnictví nebo užívání podmínky pro rychlé zdolání požáru a pro záchranné práce, f) umožnit orgánu státního požárního dozoru provedení potřebných úkonů při zjišťování příčiny požáru. 2. Ten, kdo je povinen vykonávat dohled nad osobami, které nemohou posoudit následky svého jednání, je povinen dbát, aby tyto osoby svým jednáním nezpůsobily požár. 3. Fyzická osoba nesmí a) vědomě bezdůvodně přivolat jednotku požární ochrany nebo zneužít linku tísňového volání, b) provádět práce, které mohou vést ke vzniku požáru, pokud nemá odbornou způsobilost požadovanou pro výkon takových prací zvláštními předpisy, c) poškozovat nebo zneužívat hasící přístroje nebo jiné věcné prostředky požární ochrany, d) omezit nebo znemožnit použití nástupních ploch pro požární techniku, e) provádět vypalování porostů. 18 Osobní pomoc Každý je povinen v souvislosti se zdoláním požáru a) provést nutná opatření pro záchranu ohrožených osob, b) uhasit požár, jestliže je to možné, nebo provést nutná opatření k zamezení jeho šíření, c) ohlásit neodkladně na určeném místě zjištěný požár nebo zabezpečit jeho ohlášení, d) poskytnout osobní pomoc jednotce požární ochrany na výzvu velitele zásahu, velitele jednotky požární ochrany nebo obce.

7 19 Věcná pomoc Každý je povinen na výzvu velitele zásahu, velitele jednotky požární ochrany nebo obce poskytnout dopravní prostředky, zdroje vody, spojová zařízení a jiné věci potřebné ke zdolávání požáru. Vyhláška MV č. 246/2001 Sb Podrobnosti o povinnostech fyzických osob při předcházení požárům a při jejich zdolávání 1. Povinnost fyzických osob podle 17 odst. 1 písm. a) zákona počínat si tak, aby nedocházelo ke vzniku požáru, zahrnuje dodržování předpisů o požární ochraně, návodů a pokynů upravujících požadavky požární ochrany dodávaných výrobci nebo obchodními organizacemi k materiálům, látkám nebo výrobkům a dále a) při používání tepelných elektrických, plynových nebo jiných spotřebičů pečovat o to, aby v blízkosti těchto spotřebičů se nenacházely snadno hořlavé látky včetně paliva, dbát na to, aby roztopená kamna, zapnuté elektrické nebo plynové spotřebiče, pokud to návod k obsluze vyžaduje, nebyly ponechávány bez dozoru, ukládat popel na bezpečné místo, dodržovat bezpečné vzdálenosti určené návodem na instalaci a užívání spotřebičů od stavebních konstrukcí, podlahové krytiny a zařizovacích předmětů z hořlavých hmot. Pokud tento návod není dodán spolu se spotřebičem, lze za bezpečnou vzdálenost považovat u spotřebičů na pevná paliva vzdálenost 800 mm ve směru hlavního sálání a 200 mm v ostatních směrech, u spotřebičů na kapalné a plynné palivo a elektřinu vzdálenost 500 mm ve směru hlavního sálání a 100 mm v ostatních směrech, b) Při skladování a používání hořlavých nebo požárně nebezpečných látek používat ke skladování hořlavých kapalin jen přenosné obaly k tomu určené, odstraňovat bezpečným způsobem hořlavé kapaliny, které uniknou z obalů při manipulaci s nimi, při používání spotřebiče na propan-butan umisťovat provozní kovové tlakové nádoby na lehko přístupném, dostatečně větratelném místě, kde se nenachází zdroj otevřeného ohně, zásobní kovové tlakové nádoby chránit před povětrnostními a jinými vlivy a neukládat je v prostorách pod úrovní okolního terénu, ve světlících na půdách, v garážích, kotelnách, šachtách bytových jader, v místnostech tvořících bytová příslušenství, v místnostech určených ke spaní a v jiných společných prostorách, dbát zvýšené opatrnosti při skladování látek majících sklon k samovznícení, odděleně skladovat tuhé palivo od jiných druhů paliv a dbát zvýšené opatrnosti při skladování, používání hořlavých nebo jiných látek, které mohou způsobit požár nebo jej dále rozšiřovat apod. 2. Povinnost fyzických osob podle zákona zahrnuje udržovat topeniště, komíny a kouřovody v řádném stavu, nepoužívat komíny a spotřebiče paliv, u nichž byla zjištěna závada bránící jejich bezpečnému užívání až do jejího odstranění, obstarávat a instalovat ruční hasící přístroje a jiná hasící zařízení podle předpisů o požární ochraně, udržovat pořádek na půdách, ve sklepích a na jiných místech, ve kterých může dojít ke vzniku požáru a ke ztížení zásahu jednotky požární ochrany, neskladovat různý

8 materiál a předměty tak, aby znemožnily přístup k rozvodným zařízením elektrické energie, plynu a vody nebo ztížily záchranné práce, udržovat volné chodby, schodiště a další únikové cesty a východy, poskytovat součinnost kontrolním skupinám při preventivních požárních kontrolách apod. 3. Povinnost fyzických osob zahrnuje pečovat o řádný dozor nad dětmi, dbát o to, aby jim byl zamezen volný přístup k zápalkám a k hořlavým látkám a obdobně dohlížet na osoby, které nemohou posoudit následky svého jednání. 4. Povinnost fyzických osob zahrnuje dodržování ustanovení zvláštních předpisů vyžadujících splnění určitých podmínek při činnostech, které mohou způsobit vznik požáru. Jinými věcnými prostředky požární ochrany se rozumí především požární hydranty, prostředky elektrické požární signalizace, hasící zařízení a další prostředky a zařízení sloužící ke zjištění vzniklých požárů, jejich ohlášení a k provedení hasebního zásahu.

9 Jednotka sboru dobrovolných hasičů Obce Doudleby nad Orlicí Příloha č. 2 Kategorie V/2 JSDH tvoří 1 požární družstvo Celkový stav je 13 členů JSDH - 1 velitel JSDH 1 zástupce velitele JSDH 1 velitel družstva 5 strojníků 5 hasičů velitel JSDH zástupce velitele velitel družstva strojník hasič Kopsa Ota Brož Antonín Vacek Jiří Pavliš Roman Šebesta Miroslav Michálek Roman Daníček Jiří Odehnal Jaroslav Janeček Milan Zakouřil Lukáš Plíštil Luboš Zeman Stanislav Klouček Jan

10 Příloha č. 3 Vybavení JSDH obce požární technikou - vozidlo DA 8 A-30 - vozidlo CAS 24 Š 706 RTHP - čerpadlo HONDA WT 30X 1200 l/min - motorová stříkačka PS 8 - motorová stříkačka PPS 12 - záchranný člun s příslušenstvím 445 H

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE LHOTA U VSETÍNA

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE LHOTA U VSETÍNA Obec Lhota u Vsetína Obecně závazná vyhláška č. 2/2009 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD obce Lhota u Vsetína Zastupitelstvo obce Lhota u Vsetína schválilo dne 21.12.2009 na základě 84 odst. 2 písm. h) zákona

Více

Požární řád Města Heřmanův Městec

Požární řád Města Heřmanův Městec Obecně závazná vyhláška města Heřmanův Městec č.1/2006 Zastupitelstvo města Heřmanův Městec se na svém zasedání dne 27.3.2006 usnesením č. 2/2006 bod č.11) usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o)

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE JESTŘABÍ LHOTA

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE JESTŘABÍ LHOTA POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE JESTŘABÍ LHOTA Vyhláška Obce Jestřabí Lhota č. 1/2007 Zastupitelstvo obce Jestřabí Lhota se na svém zasedání konaném dne 27.09.2007 vydat podle 84 odst. 1 písm. i) zákona č. 128/2000 Sb.

Více

Obecně závazná vyhláška č. 4/1997

Obecně závazná vyhláška č. 4/1997 Obec Dobrá Obecně závazná vyhláška č. 4/1997 Požární řádobce Dobrá Obec Dobrá vydává ve smyslu ustanovení 16, odst. 1 zákona č. 367/1990 Sb. o obcích, v platném znění, a v souladu s ustanovením 29 zákona

Více

ZASTUPITELSTVO MĚSTA

ZASTUPITELSTVO MĚSTA STAROSTA MĚSTA TRUTNOVA vyhlašuje ÚPLNÉ ZNĚNÍ OBECNĚ ZÁVAZNÉ VYHLÁŠKY MĚSTA TRUTNOVA č. 3/2002 požární řád města Trutnova ve znění obecně závazné vyhlášky města Trutnova č. 2/2005, kterou se mění obecně

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE ŠVÁBENICE č. 1/2005 POŽÁRNÍ ŘÁD

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE ŠVÁBENICE č. 1/2005 POŽÁRNÍ ŘÁD OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE ŠVÁBENICE č. 1/2005 POŽÁRNÍ ŘÁD Zastupitelstvo obce Švábenice na svém zasedání konaném dne 13.5.2005 vydává podle ustanovení 10 písm.d) a 84 odst.2 písm. i) zákona č.128/2000

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE NÍŽKOVICE č. 1/2005 POŽÁRNÍ ŘÁD

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE NÍŽKOVICE č. 1/2005 POŽÁRNÍ ŘÁD OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE NÍŽKOVICE č. 1/2005 POŽÁRNÍ ŘÁD Zastupitelstvo obce Nížkovice na svém zasedání konaném dne 28.4.2005 vydává podle ustanovení 10 písm.d) a 84 odst.2 písm. i) zákona č.128/2000

Více

Obecně závazná vyhláška č. 03/2010

Obecně závazná vyhláška č. 03/2010 Obecně závazná vyhláška č. 03/2010 Zastupitelstvo obce Nýdek se na svém zasedáním dne 20.12.2010 usneslo vydat na základě 29 odst. 1písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

ZASTUPITELSTVO MĚSTA

ZASTUPITELSTVO MĚSTA M Ě S T O T R U T N O V ZASTUPITELSTVO MĚSTA OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2002 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA TRUTNOVA Zastupitelstvo města Trutnova vydalo dne 30. 9. 2002 v souladu s ustanovením 10 písm. a), 35 odst.

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2008 POŽÁRNÍ ŘÁD STATUTÁRNÍHO MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE schválena dne 29. května 2008 účinnost od 1. července 2008 Zastupitelstvo statutárního

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD obce STRADOUŇ

POŽÁRNÍ ŘÁD obce STRADOUŇ Obec STRADOUŇ vydává podle 29 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů Obsah : POŽÁRNÍ ŘÁD obce STRADOUŇ 1. Účel 2. Organizace požární ochrany 3. Úkoly osob pověřených zabezpečováním

Více

Obecně závazná vyhláška obce Vřeskovice č. 8 / 2000

Obecně závazná vyhláška obce Vřeskovice č. 8 / 2000 1 Obecně závazná vyhláška obce Vřeskovice č. 8 / 2000 Požární řád Obec Vřeskovice vydává ve smyslu 14 odst. 1/písm. i) a 16 zákona ČNR č. 367/1990 Sb. v plném znění, po schválení obecním zastupitelstvem

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 3 / 2012

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 3 / 2012 Obec Bolehošť OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 3 / 2012 požární řád obce Zastupitelstvo obce Bolehošť se na svém zasedání dne 20. prosince 2012 rozhodlo usnesením č. 4/11/2012 vydat podle ustanovení 10 písm.

Více

OBEC KAMENEC U POLIČKY. Obecně závazná vyhláška č. 2/2003. Požární řád Obce Kamenec u Poličky

OBEC KAMENEC U POLIČKY. Obecně závazná vyhláška č. 2/2003. Požární řád Obce Kamenec u Poličky OBEC KAMENEC U POLIČKY Obecně závazná vyhláška č. 2/2003 Požární řád Obce Kamenec u Poličky Zastupitelstvo obce Kamenec u Poličky v souladu s ustanovením 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích

Více

Požární řád obce. Obec Vavřinec Obecně závazná vyhláška č. 1/2014

Požární řád obce. Obec Vavřinec Obecně závazná vyhláška č. 1/2014 Obec Vavřinec Obecně závazná vyhláška č. 1/2014 Požární řád obce Zastupitelstvo obce Vavřinec se na svém zasedání dne 16.04.2014 usneslo vydat v souladu s ustanoveními 10 písm. d) a 84 odst. 2 písm. h)

Více

Obecně závazná vyhláška obce Korkyně č. 3/2008

Obecně závazná vyhláška obce Korkyně č. 3/2008 Obecně závazná vyhláška obce Korkyně č. 3/2008 Zastupitelstvo obce Korkyně se na svém zasedání dne 4.3.2008 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písmo o) bod 1 zákona Č. 133/1985 Sb., o požární ochraně,

Více

Obecně závazná vyhláška obce Vejvanovice č. 1/ Požární řád Obce Vejvanovice

Obecně závazná vyhláška obce Vejvanovice č. 1/ Požární řád Obce Vejvanovice Obecně závazná vyhláška obce Vejvanovice č. 1/ 2012 Požární řád Obce Vejvanovice Zastupitelstvo obce Vejvanovice v souladu s ustanovením 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení),

Více

podstatu přestupku, předá podklady obecnímu úřadu ke správnímu řízení, - předkládá obecní radě návrhy na opatření ke zlepšení požární prevence.

podstatu přestupku, předá podklady obecnímu úřadu ke správnímu řízení, - předkládá obecní radě návrhy na opatření ke zlepšení požární prevence. Město Nový Bydžov Vyhláška č. 1/1997 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA NOVY BYDŽOV. Městské zastupitelstvo v Novém Bydžově se usneslo dne 26. 2. 1997 vydat podle 36, odst. 1., písm. f), zák. ČNR č. 367/1990

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2014. Požární řád obce Vavřinec

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2014. Požární řád obce Vavřinec OBEC VAVŘINEC OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2014 Požární řád obce Vavřinec Zastupitelstvo obce Vavřinec se dne 31. ledna 2014 usneslo vydat v souladu s ustanoveními 10 písm. d) a 84 odst. 2 písm. h) zákona

Více

Obecně závazná vyhláška města Vsetína. Číslo 4/2003. Požární řád města Vsetína

Obecně závazná vyhláška města Vsetína. Číslo 4/2003. Požární řád města Vsetína Obecně závazná vyhláška města Vsetína Číslo 4/2003 Požární řád města Vsetína Zastupitelstvo města Vsetín schválilo dne 25. 3. 2003 na základě 29 odst. 1 písmeno o) zákona číslo 133/1985 Sb., o požární

Více

OBEC SOBĚTUCHY. Požární řád Obce Sobětuchy

OBEC SOBĚTUCHY. Požární řád Obce Sobětuchy OBEC SOBĚTUCHY Požární řád Obce Sobětuchy Zastupitelstvo obce Sobětuchy na svém zasedání schválilo dne 20.1.2015 usnesením č. 1/2015 požární řád obce. HLAVA I Předmět a působnost požárního řádu Čl.1 1.

Více

MĚSTO SKUTEČ. Obecně závazná vyhláška č.2/ 2005. Požární řád Města Skutče

MĚSTO SKUTEČ. Obecně závazná vyhláška č.2/ 2005. Požární řád Města Skutče MĚSTO SKUTEČ Obecně závazná vyhláška č.2/ 2005 Požární řád Města Skutče Zastupitelstvo města Skuteč v souladu s ustanovením 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), a 29 odst.

Více

Obecně závazná vyhláška obce Lázně Toušeň č. 3/2002

Obecně závazná vyhláška obce Lázně Toušeň č. 3/2002 Obecně závazná vyhláška obce Lázně Toušeň č. 3/2002 Zastupitelstvo obce Lázně Toušeň na základě 29, odst.1, písm.a) zákona č. 133/1985 Sb. o požární ochraně ve znění pozdějších předpisů (úplné znění zákon

Více

MĚSTO KAŠPERSKÉ HORY. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2019 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA

MĚSTO KAŠPERSKÉ HORY. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2019 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA MĚSTO KAŠPERSKÉ HORY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. /209 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA Zastupitelstvo města Kašperské Hory se na svém zasedání dne 25. dubna 209 usneslo vydat, usnesením č. 6, na základě

Více

Město Jemnice Vyhláška č. 2/2004. Požární řád města

Město Jemnice Vyhláška č. 2/2004. Požární řád města Město Jemnice Vyhláška č. 2/2004 Zastupitelstvo města Jemnice se na svém zasedání dne 16.12.2004 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

OBEC Leština u Světlé. Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává Požární řád obce Leština u Světlé POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

OBEC Leština u Světlé. Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává Požární řád obce Leština u Světlé POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE OBEC Leština u Světlé Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává Požární řád obce Leština u Světlé Zastupitelstvo obce Leština u Světlé se na svém zasedání konaném dne 14.5.2015 usneslo vydat

Více

MĚSTO KOSTELEC NAD ORLICÍ Obecně závazná vyhláška číslo 9/2003. Požární řád města

MĚSTO KOSTELEC NAD ORLICÍ Obecně závazná vyhláška číslo 9/2003. Požární řád města MĚSTO KOSTELEC NAD ORLICÍ Obecně závazná vyhláška číslo 9/2003 Požární řád města Zastupitelstvo Města Kostelce nad Orlicí se na svém zasedání dne 15. 12. 2003 usneslo vydat na základě 29 odst.1 písm. o)

Více

OBEC KLOKOČNÁ. Obecně závazná vyhláška obce Klokočná č. 1/2017. Požární řád obce Klokočná. Čl. 1 Úvodní ustanovení

OBEC KLOKOČNÁ. Obecně závazná vyhláška obce Klokočná č. 1/2017. Požární řád obce Klokočná. Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC KLOKOČNÁ Obecně závazná vyhláška Obce Klokočná č. 1/2017 Zastupitelstvo obce Klokočná se na svém zasedání dne 20. 09. 2017 usneslo vydat v souladu s 10 a 84 odst.2., písm. h) zákona č. 128/2000/Sb.,

Více

VYHLÁŠKA č.7/2004 Požární řád města Opočna

VYHLÁŠKA č.7/2004 Požární řád města Opočna VYHLÁŠKA č.7/2004 Požární řád města Opočna Zastupitelstvo města Opočna se na svém zasedání dne 4.2.2004 usneslo vydat na základě ustanovení 29 odst.1, písm.o) zákona č. 133/1985 Sb.,o požární ochraně ve

Více

Město PETŘVALD. Požární řád města Petřvaldu 2/2003

Město PETŘVALD. Požární řád města Petřvaldu 2/2003 Město PETŘVALD 2/2003 Požární řád města Petřvaldu datum schválení : 25.6.2003 číslo usnesení : ZM 5/5 i) Datum vyvěšení na úřední desce : 26.6.2003 Datum sejmutí z úřední desky : 14.7.2003 Nabytí platnosti

Více

MĚSTYS Opatov Zastupitelstvo obce Opatova Obecně závazná vyhláška č. 4/2015 kterou se vydává požární řád obce

MĚSTYS Opatov Zastupitelstvo obce Opatova Obecně závazná vyhláška č. 4/2015 kterou se vydává požární řád obce MĚSTYS Opatov Zastupitelstvo obce Opatova Obecně závazná vyhláška č. 4/2015 kterou se vydává řád obce Zastupitelstvo obce Opatov se na svém zasedání konaném dne 29. 9. 2015 usneslo vydat na základě 29

Více

OBEC Libějovice. Čl. 1 Úvodní ustanovení

OBEC Libějovice. Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC Libějovice Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 POŽÁRNÍ ŘÁD Obce Libějovice Zastupitelstvo obce Libějovice se na svém zasedání dne 9. 8. 2013, usnesením č. 8/2013/7 usneslo vydat na základě 29 odst.

Více

OBCE RAŠOV č. 4 /2007, kterou se vydává Požární řád obce

OBCE RAŠOV č. 4 /2007, kterou se vydává Požární řád obce OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE RAŠOV č. 4 /2007, kterou se vydává Požární řád obce Zastupitelstvo obce Rašov se na svém zasedání č....9 dne 06.04.2007... usneslo vydat na základě 19 odst. 1 písm. o) bod

Více

OBEC BĚLEČ. Obecně závazná vyhláška č. 3/2009, kterou se vydává Požární řád obce

OBEC BĚLEČ. Obecně závazná vyhláška č. 3/2009, kterou se vydává Požární řád obce OBEC BĚLEČ Obecně závazná vyhláška č. 3/2009, kterou se vydává Požární řád obce Zastupitelstvo obce Běleč se na svém zasedání dne 24.11.2009 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) bod 1 zákona č.

Více

Zastupitelstvo obce Hudlice se na svém zasedání konaném dne 20.11.2008 usneslo vydat podle POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Úvodní ustanovení.

Zastupitelstvo obce Hudlice se na svém zasedání konaném dne 20.11.2008 usneslo vydat podle POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Úvodní ustanovení. Požární řád obce Vydáno dne 20.11.2008 Vyhláška Obce Hudlice č. 1/2008 Zastupitelstvo obce Hudlice se na svém zasedání konaném dne 20.11.2008 usneslo vydat podle 84 odst. 1 písm. i) zákona č. 128/2000

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2010 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Obecně závazná vyhláška č. 2/2010 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obec Smrk Obecně závazná vyhláška č. 2/2010 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Zastupitelstvo obce Smrk se na svém zasedání dne 30.03.2010 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně,

Více

2 ORGANIZACE POŽÁRNÍ OCHRANY

2 ORGANIZACE POŽÁRNÍ OCHRANY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2001 kterou se vydává P O Ž Á R N Í obce Ž I H O B C E Ř Á D Zastupitelstvo obce Žihobce se podle 10 písm. a) a 84 odst.2, písm.i) zákona číslo 128/2000 Sb. o obcích (obecní

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE MALÁ VÍSKA

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE MALÁ VÍSKA Obec Malá Víska OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Obec Malá Víska Č. 5/2011 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE MALÁ VÍSKA Zastupitelstvo obce Malá Víska se na svém zasedání dne 11.7.2011 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm.

Více

OBEC LUŽNICE Obecně závazná vyhláška č. 5/2012

OBEC LUŽNICE Obecně závazná vyhláška č. 5/2012 OBEC LUŽNICE Obecně závazná vyhláška č. 5/2012 Obec Lužnice na základě usnesení zastupitelstva č.10/0509/2012 ze dne 5. 9. 2012 podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně,

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2010 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2010 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obec Předín Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2010 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Zastupitelstvo obce Předín se na svém zasedání dne 12.5.2010 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární

Více

Obec Vyšehořovice. Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2008 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Obec Vyšehořovice. Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2008 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obec Vyšehořovice Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2008 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Zastupitelstvo obce Vyšehořovice se na svém zasedání dne 27.2.2008 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985

Více

Vyhláška č. 2/2013 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Čl. 1 Účel předpisu

Vyhláška č. 2/2013 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Čl. 1 Účel předpisu Vyhláška č. 2/2013 Obec Církvice na základě usnesení č. 29/2013 zastupitelstva ze dne 18.4.2013 podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1, zákona č. 133/1985 Sb., požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů, 1

Více

Obecně závazná vyhláška obce Drahelčice č. 1/10

Obecně závazná vyhláška obce Drahelčice č. 1/10 Obecně závazná vyhláška obce Drahelčice č. 1/10 Obec Drahelčice na základě usnesení zastupitelstva obce ze dne 6.9.2010 podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění

Více

O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a. č. 2/2006

O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a. č. 2/2006 O B E C V R CH O V A N Y --------------------------------------------------------------- O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a č. 2/2006 kterou se vydává požární řád, stanoví podmínky k zabezpečení

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2002 POŢÁRNÍ ŘÁD OBCE NÁMĚŠŤ NA HANÉ

Obecně závazná vyhláška č. 1/2002 POŢÁRNÍ ŘÁD OBCE NÁMĚŠŤ NA HANÉ Obecně závazná vyhláška č. 1/2002 POŢÁRNÍ ŘÁD OBCE NÁMĚŠŤ NA HANÉ Zastupitelstvo obce Náměšť na Hané se usneslo 26.9.2002 vydat podle 29 odst. l písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o poţární ochraně, ve znění

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2014 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Obecně závazná vyhláška č. 2/2014 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obec Blatnice Obecně závazná vyhláška č. 2/2014 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Zastupitelstvo obce Blatnice se na svém zasedání dne 8.5.2014 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární

Více

P O Ž Á R N Í Ř Á D O B C E

P O Ž Á R N Í Ř Á D O B C E Obecně závazná vyhláška obce Louňová č. 3/2007 Zastupitelstvo obce Louňová se na svém zasedání dne 3. 3. 2007 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb. o požární ochraně, ve znění

Více

B Ě L K O V I C E L A Š Ť A N Y. Vyhláška č. 4/2002. Požární řád obce Bělkovice-Lašťany

B Ě L K O V I C E L A Š Ť A N Y. Vyhláška č. 4/2002. Požární řád obce Bělkovice-Lašťany O B E C B Ě L K O V I C E L A Š Ť A N Y Vyhláška č. 4/2002 Zastupitelstvo obce Bělkovice - Lašťany se usneslo dne 3.12.2002 vydat podle 29 písm. o) odst. 1 a odst. 2 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně,

Více

OBEC KOSOŘICE, okres Mladá Boleslav

OBEC KOSOŘICE, okres Mladá Boleslav OBEC KOSOŘICE, okres Mladá Boleslav Obecně závazná vyhláška obce KOSOŘICE č. 01/2006 Požární řád obce Zastupitelstvo obce Kosořice schválilo a vydává dne 29.03.2006 v souladu s ustanovením 84, odst. 2

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD obce Březina

POŽÁRNÍ ŘÁD obce Březina Obecní úřad Březina vydává požární řád jako obecně závaznou vyhlášku podle 16 zákona ČNR č.367/1990 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, úplné znění zákon č.410/1992 Sb. Obecní

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD Města Broumov

POŽÁRNÍ ŘÁD Města Broumov Obecně závazná vyhláška č. 2/2007 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD Města Broumov Zastupitelstvo města Broumov se na svém zasedání dne 12. 12. 2007 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985

Více

Obec Herink. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017 kterou se vydává požární řád obce

Obec Herink. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017 kterou se vydává požární řád obce Obec Herink Obec Herink Do Višňovky 28 251 01, Herink IČ: 00640140 Obecně závazná vyhláška č. 1/2017 kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Herink se na svém zasedání konaném dne 9. 3 2017

Více

OBEC Petráveč Zastupitelstvo obce Petráveč Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává požární řád obce

OBEC Petráveč Zastupitelstvo obce Petráveč Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává požární řád obce OBEC Petráveč Zastupitelstvo obce Petráveč Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Petráveč se na svém zasedání konaném dne 25.2.2015 č.j.5/2015 usneslo

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 2/2012

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 2/2012 Obec Úžice, Nádražní 200, 277 45 Úžice OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2012 kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Úžice, Nádražní 200, 277 45 Úžice schvaluje a vydává dne 9. 2. 2012 v souladu

Více

Obecně závazná vyhláška obce Javornice č.1 /2013, kterou se vydává. Požární řád obce

Obecně závazná vyhláška obce Javornice č.1 /2013, kterou se vydává. Požární řád obce Obecně závazná vyhláška obce Javornice č.1 /2013, kterou se vydává Požární řád obce Zastupitelstvo obce Javornice se na svém zasedání dne 26.3.2013 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) bod 1 zákona

Více

závazná vyhláška obce Kozojedy

závazná vyhláška obce Kozojedy Požární řád obce závazná vyhláška obce Kozojedy Obecně závazná vyhláška č. 1/2005 Zastupitelstvo obce Kozojedy se na svém zasedání dne 17.2.2005 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985

Více

Obecně závazná vyhláška OBCE HLAVEČNÍK č.1/2015

Obecně závazná vyhláška OBCE HLAVEČNÍK č.1/2015 OBEC HLAVEČNÍK Obecně závazná vyhláška OBCE HLAVEČNÍK č.1/2015 Požární řád obce Hlavečník Schváleno na zasedání zastupitelstva obce Hlavečník dne : Účinnost od : OBEC HLAVEČNÍK Zastupitelstvo obce Hlavečník

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE RADOŠOVICE. č. 3 / 2013

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE RADOŠOVICE. č. 3 / 2013 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE RADOŠOVICE č. 3 / 2013 Zastupitelstvo obce Radošovice se na svém jednání č. 5/2013 dne 28.11.2013, usneslo vydat na základě ustanovení 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č.

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2012. Malá Bystřice

Obecně závazná vyhláška č. 2/2012. Malá Bystřice Obec Malá Bystřice Obecně závazná vyhláška č. 2/2012 Požární řád Obce Malá Bystřice Vydán dne 1.1.2012 Požární řád obce. Obsah: OBSAH:... 1 ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ... 3 ÚČEL... 3 ORGANIZACE POŽÁRNÍ OCHRANY...

Více

Obec Písečná. Obecně závazná vyhláška č. 1/2005 o požární ochraně obce

Obec Písečná. Obecně závazná vyhláška č. 1/2005 o požární ochraně obce Obec Písečná Obecně závazná vyhláška č. 1/2005 o požární ochraně obce Zastupitelstvo obce Písečná se na svém zasedání dne 24.3.2005 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č.133/1985 Sb., ve

Více

VYHLÁŠKA. č.2 /2005 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Čl. 1. Úvodní ustanovení

VYHLÁŠKA. č.2 /2005 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Čl. 1. Úvodní ustanovení VYHLÁŠKA č.2 /2005 Obec Březno na základě usnesení zastupitelstva ze dne 24.6.2005 podle 29 odst. 1 písm o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů, 1 odst. 3 písm.

Více

Město Velký Šenov Obecně závazná vyhláška města Velký Šenov Číslo 2/2009 Požární řád města Velký Šenov

Město Velký Šenov Obecně závazná vyhláška města Velký Šenov Číslo 2/2009 Požární řád města Velký Šenov Město Velký Šenov Obecně závazná vyhláška města Velký Šenov Číslo 2/2009 Požární řád města Velký Šenov Zastupitelstvo města Velký Šenov se na svém zasedání dne 25.11.2009, usnesením č. 1420/09 usneslo

Více

Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení Obecně závazná vyhláška č. 1/2006 Obec Labuty na základě usnesení zastupitelstva ze dne 17. 5. 2006 podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů,

Více

Obec Vyšehořovice. Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2008 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Čl. 3

Obec Vyšehořovice. Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2008 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Čl. 3 Obec Vyšehořovice Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2008 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Zastupitelstvo obce Vyšehořovice se na svém zasedání dne 27.2.2008 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985

Více

Povinnosti fyzických osob rní ochraně. Ing. Martin Řehák

Povinnosti fyzických osob rní ochraně. Ing. Martin Řehák Povinnosti fyzických osob dle zákona z o požárn rní ochraně Ing. Martin Řehák Fyzická osoba je povinna a) počínat si tak, aby nedocházelo ke vzniku požáru, zejména při používání tepelných, elektrických,

Více

Obec Nedrahovice vydává podle 29 zákona ČNR č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění zákona č. 425/1990 Sb. ve znění pozdějších předpisů.

Obec Nedrahovice vydává podle 29 zákona ČNR č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění zákona č. 425/1990 Sb. ve znění pozdějších předpisů. ČNR č. 367/1990 Sb., o obcích ( obecní zřízení), zákona ČNR č. 410/1992 Sb. ve znění pozdějších předpisů, úplné znění Obec Nedrahovice vydává podle 29 zákona ČNR č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve

Více

OBEC RADVANICE. Čl.1 Vymezení činnosti osob pověřených zabezpečováním požární ochrany v obci

OBEC RADVANICE. Čl.1 Vymezení činnosti osob pověřených zabezpečováním požární ochrany v obci OBEC RADVANICE Obecně závazná vyhláška č. 6/2011, požární řád obce Radvanice Zastupitelstvo obce Radvanice se na svém zasedání dne 24.2.2011 usnesením č. 1/6/2011 usneslo vydat na základě 10 písm. d) a

Více

Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení Požární řád obce Lužnice Vyhláška č.1/2011 Obec Lužnice na základě usnesení zastupitelstva ze dne29. 8. 2011 podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD obce Obrnice

POŽÁRNÍ ŘÁD obce Obrnice OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2004 Zastupitelstvo obce Obrnice se na svém zasedání dne 15.12.2004 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o), zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

OBECTASOV POZARNI RAD OBCE

OBECTASOV POZARNI RAD OBCE OBECTASOV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 3/2012 v r, v r POZARN RAD OBCE Zastupitelstvo obce Tasov se na svém zasedání dne 27. 11. 2012 usnesením č. 437/26 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písmo o) zákona

Více

OBEC HUTISKO-SOLANEC. Obecně závazná vyhláška obce Hutisko-Solanec č. 01/2008, kterou se vydává Požární řád obce. Požární řád obce

OBEC HUTISKO-SOLANEC. Obecně závazná vyhláška obce Hutisko-Solanec č. 01/2008, kterou se vydává Požární řád obce. Požární řád obce OBEC HUTISKO-SOLANEC Obecně závazná vyhláška obce Hutisko-Solanec č. 01/2008, kterou se vydává Požární řád obce Zastupitelstvo obce Hutisko-Solanec se na svém zasedání dne 9. prosince 2008 usnesením č.

Více

A) (dle 5 zákona o PO)

A) (dle 5 zákona o PO) Příloha požárního řádu č. 1 Povinnosti právnických osob a podnikajících osob A) (dle 5 zákona o PO) (1) Právnické osoby a podnikající fyzické osoby jsou povinny a) obstarávat a zabezpečovat v potřebném

Více

MĚSTO PLANÁ NAD LUŽNICÍ

MĚSTO PLANÁ NAD LUŽNICÍ MĚSTO PLANÁ NAD LUŽNICÍ Obecně závazná vyhláška č. 1/2004 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA Zastupitelstvo Města Planá nad Lužnicí vydává podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně ve znění

Více

Město Rabí Zastupitelstvo města Rabí Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává požární řád města POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA

Město Rabí Zastupitelstvo města Rabí Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává požární řád města POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA Město Rabí Zastupitelstvo města Rabí Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává požární řád města Zastupitelstvo Města Rabí se na svém zasedání dne 18.11. 2015 usnesením č. 8/2015, usneslo vydat

Více

Obec Roseč Obecně závazná vyhláška č. 1 /2009 P O Ž Á R N Í Ř Á D. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Obec Roseč Obecně závazná vyhláška č. 1 /2009 P O Ž Á R N Í Ř Á D. Čl. 1 Úvodní ustanovení Vyvěšeno: 30.11.2009 Sejmuto: Obec Roseč Obecně závazná vyhláška č. 1 /2009 Obec Roseč, na základě usnesení zastupitelstva obce ze dne 18.11.2009, podle 29, odst. 1, písm.p), bod 1 zákona č. 133/1985 Sb.,

Více

P O Ž Á R N Í Ř Á D. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Požární řád upravuje organizaci a zásady zabezpečení požární ochrany v obci Bělá u Jevíčka.

P O Ž Á R N Í Ř Á D. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Požární řád upravuje organizaci a zásady zabezpečení požární ochrany v obci Bělá u Jevíčka. P O Ž Á R N Í Ř Á D obce Bělá u Jevíčka V souladu s ustanovením 29 odst. 1 písm. o) bod 1 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o požární ochraně ), a

Více

MĚSTO NOVÉ MĚSTO POD SMRKEM

MĚSTO NOVÉ MĚSTO POD SMRKEM MĚSTO NOVÉ MĚSTO POD SMRKEM OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2009 kterou se vydává požární řád, stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob a stanoví další

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 1/2015

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 1/2015 MĚSTO ČERVENÝ KOSTELEC OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 1/2015 Požární řád města Červeného Kostelce Zastupitelstvo města Červeného Kostelce se na svém zasedání dne 23.4.2015 usnesením č. Z- 2015/2/24 usneslo

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2013 Požární řád obce Rybitví

Obecně závazná vyhláška č. 2/2013 Požární řád obce Rybitví Obecně závazná vyhláška č. 2/2013 Požární řád obce Rybitví Zastupitelstvo obce Rybitví se na svém zasedání dne 10. 6. 2013 usneslo vydat podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární

Více

Město Rajhrad. Obecně závazná vyhláška č. 4/2005. kterou se vydává. Požární řád Města RajhradU

Město Rajhrad. Obecně závazná vyhláška č. 4/2005. kterou se vydává. Požární řád Města RajhradU Město Rajhrad Obecně závazná vyhláška č. 4/2005 kterou se vydává Požární řád Města RajhradU Zastupitelstvo města Rajhradu na svém zasedání dne 26.10.2005, se usneslo vydat na základě 10 písm. d) a 84 odst.

Více

Město Hranice Obecně závazná vyhláška č. 1/2009

Město Hranice Obecně závazná vyhláška č. 1/2009 Město Obecně závazná vyhláška č. 1/2009 Zastupitelstvo města se na svém zasedání dne 7. 5. 2009 usneslo vydat na základě ust. 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění

Více

OBEC HLADOV. Obecně závazná vyhláška č.4/2011 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Čl. 1 Úvodní ustanovení

OBEC HLADOV. Obecně závazná vyhláška č.4/2011 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC HLADOV Obecně závazná vyhláška č.4/2011 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Zastupitelstvo obce Hladov se na svém zasedání dne 1.7.2011 usnesením č.4 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb.,

Více

M ě s t o R o k y c a n y

M ě s t o R o k y c a n y M ě s t o R o k y c a n y Strana 1 (celkem 6) Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 Požární řád města Rokycany Zastupitelstvo města Rokycany se na svém zasedání dne 20. dubna 2015 usnesením č. 3933 usneslo

Více

Obecně závazná vyhláška města Rumburk č. 3/2007 Požární řád města Rumburk

Obecně závazná vyhláška města Rumburk č. 3/2007 Požární řád města Rumburk Obecně závazná vyhláška města Rumburk č. 3/2007 Požární řád města Rumburk Zastupitelstvo města Rumburk se na svém 6. zasedání dne 13. září 2007 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985

Více

Obec Dubno. Obecně závazná vyhláška obce Dubno č. 1/2011, kterou se vydává Požární řád obce Dubno

Obec Dubno. Obecně závazná vyhláška obce Dubno č. 1/2011, kterou se vydává Požární řád obce Dubno Obec Dubno Obecně závazná vyhláška obce Dubno č. 1/2011, kterou se vydává Požární řád obce Dubno Zastupitelstvo obce Dubno schvaluje a vydává dne 21.2.2011 v souladu s ust. 10 písm. d), 35 a 84 odst. 2)

Více

OBEC KLÍNEC Obecně závazná vyhláška obce č. 1/2018,

OBEC KLÍNEC Obecně závazná vyhláška obce č. 1/2018, OBEC KLÍNEC Obecně závazná vyhláška obce č. 1/2018, kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Klínec se na svém zasedání dne 16. 4. 2018 usnesením č. 2/18/10 usneslo vydat na základě 29 odst.

Více

Obec Radimovice u Želče. Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2004, kterou se vydává P O Ž Á R N Í Ř Á D O B C E

Obec Radimovice u Želče. Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2004, kterou se vydává P O Ž Á R N Í Ř Á D O B C E Obec Radimovice u Želče Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2004, kterou se vydává P O Ž Á R N Í Ř Á D O B C E Zastupitelstvo obce Radimovice u Želče vydává podle ustanovení 29, odst. 1, písm. o ) zákona č.

Více

Obecně závazná vyhláška Obce Křtiny č. 7/2005 Požární řád Obce Křtiny

Obecně závazná vyhláška Obce Křtiny č. 7/2005 Požární řád Obce Křtiny Obecně závazná vyhláška Obce Křtiny č. 7/2005 Požární řád Obce Křtiny Zastupitelstvo Obce Křtiny se na svém zasedání dne 12. 12. 2005 usneslo vydat na základě zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně,

Více

OBEC VRANOVICE - KELČICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2014 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

OBEC VRANOVICE - KELČICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2014 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE OBEC VRANOVICE - KELČICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2014 Zastupitelstvo obce Vranovice - Kelčice se na svém zasedání dne 17. 3. 2014 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) bod 1 a 2 zákona č. 133/1985

Více

OBEC LUŠTĚNICE. Článek 1 Základní ustanovení

OBEC LUŠTĚNICE. Článek 1 Základní ustanovení OBEC LUŠTĚNICE Obecně závazná vyhláška č. 11/2013, kterou se vydává Požární řád obce Zastupitelstvo obce Luštěnice se na svém zasedání dne 29.8.2013 usnesením č.95 usneslo vydat v souladu s ustanoveními

Více

Článek 1 Účel požárního řádu obce. Článek 2 Vymezení činnosti osob pověřených zabezpečováním PO v obci

Článek 1 Účel požárního řádu obce. Článek 2 Vymezení činnosti osob pověřených zabezpečováním PO v obci OBEC DIVEC, IČO 45978123. Obecně závazná vyhláška č. 1/2012 - Požární řád obce Divec. Obecní zastupitelstvo obce Divec na základě 29, odst. 1, písm. o) zákona č. 133/85 Sb, (ve znění pozdějších předpisů

Více

MĚSTO VELKÉ HAMRY. Obecně závazná vyhláška č. PP/01/2014,

MĚSTO VELKÉ HAMRY. Obecně závazná vyhláška č. PP/01/2014, MĚSTO VELKÉ HAMRY Obecně závazná vyhláška č. PP/01/2014, kterou se vydává Požární řád města Velké Hamry, stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se účastní větší počet osob Zastupitelstvo

Více

OBEC VINARY. Zastupitelstvo obce Vinary. Obecně závazná vyhláška obce Vinary č. 2/2015, kterou se vydává Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení

OBEC VINARY. Zastupitelstvo obce Vinary. Obecně závazná vyhláška obce Vinary č. 2/2015, kterou se vydává Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC VINARY Zastupitelstvo obce Vinary Obecně závazná vyhláška obce Vinary č. 2/2015, kterou se vydává Požární řád obce Zastupitelstvo obce Vinary se na svém zasedání dne 6. 3. 2015 usnesením č. 03/01/2015

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 2/2004

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 2/2004 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2004 Zastupitelstvo obce Dlouhá Brtnice vydává dne 24. 5. 2004, na základě ust. 29 odst. 1 písm o) bod 1 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 2/2004

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 2/2004 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2004 Zastupitelstvo obce Měšice se na svém zasedání dne 7.1.2004 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

P O Ž Á R N Í Ř Á D obcí Bratkovice a Dominikální Paseky

P O Ž Á R N Í Ř Á D obcí Bratkovice a Dominikální Paseky Obecní úřad Bratkovice obecně závazná vyhláška obce č.1/2008 Zastupitelstvo obce Bratkovice se sídlem v Dominikálních Pasekách schválilo dne 19.3.2008 svým usnesením č. 1/2008 v souladu s 29, odst. 1,

Více

OBEC PÍSEČNÁ Zastupitelstvo obce Písečná Obecně závazná vyhláška č. 3/2016 kterou se vydává požární řád obce

OBEC PÍSEČNÁ Zastupitelstvo obce Písečná Obecně závazná vyhláška č. 3/2016 kterou se vydává požární řád obce OBEC PÍSEČNÁ Zastupitelstvo obce Písečná Obecně závazná vyhláška č. 3/2016 kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Písečná se na svém zasedání konaném dne 14. 11. 2016 usnesením č. 18/1.6

Více

OBEC OKROUHLO. Obecně závazná vyhláška Obce Okrouhlo

OBEC OKROUHLO. Obecně závazná vyhláška Obce Okrouhlo OBEC OKROUHLO Obecně závazná vyhláška Obce Okrouhlo č. 3/2016 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Zastupitelstvo obce Okrouhlo se na svém zasedání konaném dne 23.11.2016 usnesením č. IV. usneslo vydat na

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2018 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE BEZDĚKOV

Obecně závazná vyhláška č. 1/2018 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE BEZDĚKOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2018 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE BEZDĚKOV Zastupitelstvo obce Bezděkov se na svém zasedání dne 23.8.2018, usnesením č. 50/4, usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) Zákona č. 133/1985

Více

~.~POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE VELKÉ KUNĚTICE

~.~POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE VELKÉ KUNĚTICE ně závazná vyhláška č. 1/2003, kterou se vydává ~.~POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE VELKÉ KUNĚTICE Obec Velké Kunětice na základě usnesení zastupitelstva ze dne 6.11.2003, podle ustanovení 29 odst. 1 písmo o) zákona č.

Více