Obecně závazná vyhláška č. 2/2010 o místních poplatcích

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Obecně závazná vyhláška č. 2/2010 o místních poplatcích"

Transkript

1 M Ě S T Y S K O M Á R O V Obecně závazná vyhláška č. 2/2010 o místních poplatcích Zastupitelstvo městyse Komárov se na svém zasedání dne usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů, a v souladu s 10 písm. d) a 84 odst. 2 písm. h) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, tuto obecně závaznou vyhlášku: Oddíl I. Úvodní ustanovení Čl. 1 Městys Komárov touto obecně závaznou vyhláškou zavádí tyto místní poplatky: a) místní poplatek ze psů b) místní poplatek za užívání veřejného prostranství c) místní poplatek ze vstupného d) místní poplatek z ubytovací kapacity e) místní poplatek za provozovaný výherní hrací přístroj f) místní poplatek za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů. Čl. 2 1) Správu místních poplatků vykonává Úřad městyse Komárov (dále jen správce ). 2) Řízení ve věcech poplatků je upraveno v zákoně č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků, ve znění pozdějších předpisů. Oddíl II. Poplatek ze psů Čl. 3 Poplatník, předmět poplatku Poplatníkem je fyzická nebo právnická osoba, která je držitelem psa staršího 6 měsíců a má trvalý pobyt nebo sídlo v územním obvodu městyse Komárov.

2 Čl. 4 Ohlašovací povinnost 1) Poplatník je povinen správci poplatku ohlásit písemně nebo ústně do protokolu vznik a zánik poplatkové povinnosti, a to do 15 dnů ode dne, kdy nastala rozhodná skutečnost pro vznik nebo zánik poplatkové povinnosti. 2) Při plnění ohlašovací povinnosti je poplatník, jde-li o fyzickou osobu, povinen sdělit správci poplatku příjmení, jméno, rodné číslo, adresu trvalého pobytu, adresu bydliště, pokud je od adresy trvalého pobytu odlišná, nebo, jde-li o právnickou osobu, název, sídlo a IČ. Fyzická nebo právnická osoba, která je podnikatelským subjektem, uvede rovněž čísla účtů u peněžních ústavů, na nichž jsou soustředěny peněžní prostředky z její podnikatelské činnosti. Poplatník je povinen správci oznámit rovněž jméno, stáří a rasu psa. 3) Poplatník je povinen oznámit správci poplatku každou skutečnost, která má vliv na výši jeho poplatkové povinnosti nebo vznik a zánik osvobození, a to do 30 dnů ode dne, kdy tato skutečnost nastala. 4) Povinnost oznámit držení psa má i osoba, která je od placení poplatku podle zákona o místních poplatcích nebo této vyhlášky osvobozena. Důvod osvobození musí poplatník správci poplatku prokázat. Čl. 5 Sazba poplatku Sazba poplatku činí ročně: 1) za psa chovaného v rodinném domě v Komárově: a) za prvního psa 100,- Kč b) za druhého a každého dalšího psa téhož držitele 1 500,- Kč 2) za psa chovaného v rodinném domě v Komárově, jehož držitelem je poživatel invalidního, starobního, vdovského nebo vdoveckého důchodu, který je jeho jediným zdrojem příjmu, anebo poživatel sirotčího důchodu: a) za prvního psa 100,- Kč b) za druhého a každého dalšího psa téhož držitele 300,- Kč 3) za psa chovaného v domě se třemi a více byty: a) za prvního psa 500,- Kč b) za druhého a každého dalšího psa téhož držitele 1 500,- Kč 4) za psa, jehož držitelem je poživatel invalidního, starobního, vdovského nebo vdoveckého důchodu, který je jeho jediným zdrojem příjmu, anebo poživatel sirotčího důchodu, a který žije v domě se třemi a více byty: a) za prvního psa 200,- Kč b) za druhého a každého dalšího psa téhož držitele 300,- Kč

3 Čl. 6 Osvobození od poplatku 1) Od poplatku ze psů je osvobozen držitel psa, kterým je osoba nevidomá, bezmocná a osoba s těžkým zdravotním postižením, které byl přiznán III. stupeň mimořádných výhod podle zvláštního právního předpisu, osoba provádějící výcvik psů určených k doprovodu těchto osob, osoba provozující útulek zřízený obcí pro ztracené nebo opuštěné psy nebo osoba, které stanoví povinnost držení a používání psa zvláštní právní předpis. 2) Od poplatku ze psů je osvobozen městys Komárov, příspěvkové a rozpočtové organizace, jejichž zřizovatelem je městys Komárov. 3) Důvod pro osvobození od platby poplatku ze psů je povinna osoba uvedená v čl. 6 odst. 1 této vyhlášky prokázat správci poplatku nejpozději do 15. února toho kterého kalendářního roku následujícího po roce, v němž vznikl důvod k osvobození od platby poplatku. Čl. 7 Splatnost poplatku 1) Poplatek je splatný jednorázově bez vyměření do daného kalendářního roku. Vznikne-li poplatková povinnost během roku po 31.3., je poplatek splatný do 30 dnů od vzniku poplatkové povinnosti. 2) Činí-li poplatek více než 1 000,- Kč ročně, může poplatník poplatek uhradit ve dvou stejných splátkách, a to vždy do a běžného kalendářního roku. 3) Poplatek je možno uhradit v hotovosti do pokladny Úřadu městyse Komárov, složenkou nebo bezhotovostním převodem na účet městyse. 4) Vznikne-li poplatková povinnost během kalendářního roku, platí se poplatek ze psa od prvního dne kalendářního měsíce následujícího po kalendářním měsíci, v němž poplatková povinnost vznikla. Výše poplatku je stanovena 1/12 poplatku stanoveného v čl. 5 této vyhlášky za každý měsíc zbývající do konce kalendářního roku, v němž poplatková povinnost vznikla. 5) Při zániku poplatkové povinnosti v průběhu kalendářního roku nebo vzniku důvodu pro osvobození od poplatku ze psa, zaniká povinnost platit poplatek ze psa uplynutím měsíce, ve kterém poplatník tuto skutečnost oznámil správci poplatku. Zjištěný přeplatek správce poplatku vrátí do 30 dnů od zániku poplatkové povinnosti. Čl. 8 Povinnost držitele psa Držitel psa je povinen psa vybavit známkou pro psa vydanou správcem poplatku a zajistit, aby byl pes při pobytu mimo soukromé prostory držitele vždy touto známkou označen. Známka je nepřenosná na jiného psa, i kdyby šlo o psa téhož držitele. Ztrátu nebo odcizení této známky je poplatník povinen správci poplatku nahlásit nejpozději do 15 dnů ode dne, kdy tato skutečnost nastala.

4 Oddíl III. Poplatek za zvláštní užívání veřejného prostranství Čl. 9 Předmět poplatku, poplatník Předmět poplatku a osoba poplatníka jsou určeny v 4 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů. 1,2 Čl. 10 Veřejné prostranství Pro účely této vyhlášky se za veřejná prostranství považují pozemkové parcely uvedené v příloze č. 1 k této vyhlášce. Čl. 11 Ohlašovací povinnost 1) Poplatník je povinen správci poplatku předem ohlásit předpokládanou dobu, místo a výměru užívání veřejného prostranství. Není-li to možné, je povinen tyto údaje ohlásit nejpozději v den následující po začátku užívání veřejného prostranství. Po ukončení užívání veřejného prostranství je povinen ohlásit skutečný stav těchto údajů. 2) Při plnění ohlašovací povinnosti je poplatník, jde-li o fyzickou osobu, povinen sdělit správci poplatku příjmení, jméno, rodné číslo, adresu trvalého pobytu, adresu bydliště, pokud je od adresy trvalého pobytu odlišná, nebo, jde-li o právnickou osobu, název, sídlo a IČ.. Fyzická nebo právnická osoba, která je podnikatelským subjektem, uvede rovněž čísla účtů u peněžních ústavů, na nichž jsou soustředěny peněžní prostředky z její podnikatelské činnosti. Čl. 12 Sazba poplatku 1) Sazba poplatku za zvláštní užívání veřejného prostranství činí 10,- Kč za každý i započatý 1 m² užívaného veřejného prostranství a každý i započatý den v těchto případech: a) za provádění výkopových prací b) za užívaní veřejného prostranství pro kulturní akce c) za užívaní veřejného prostranství pro sportovní akce d) za užívaní veřejného prostranství pro reklamní akce e) za užívaní veřejného prostranství pro potřeby tvorby filmových a televizních děl 1 Poplatek za užívání veřejného prostranství se vybírá za zvláštní užívání veřejného prostranství, kterým se rozumí provádění výkopových prací, umístění dočasných staveb a zařízení sloužících pro poskytování prodeje a služeb, pro umístění stavebních nebo reklamních zařízení, zařízení cirkusů, lunaparků a jiných obdobných atrakcí, umístění skládek, vyhrazení trvalého parkovacího místa a užívání tohoto prostranství pro kulturní, sportovní a reklamní akce nebo potřeby tvorby filmových a televizních děl. 2 Poplatek za užívání veřejného prostranství platí fyzické i právnické osoby, které užívají veřejné prostranství způsobem uvedeným v odstavci 1.

5 f) za užívání veřejného prostranství k umístění zař. služeb a stavebního zařízení g) za užívání veřejného prostranství pro provoz lunaparků a jiných obdobných atrakcí h) za užívání veřejného prostranství pro skládky všeho druhu. 2) Za použití veřejného prostranství k umístění stánku, pultu, kiosku k prodejním účelům, včetně manipulačního prostoru, skládek zboží, vystaveného zboží na náměstí O. z Losu v Komárově ve výši 45,- Kč za každý započatý m² a den. 3) Na základě pravomocného stavebního povolení, ohlášení nebo oznámení stavebníka městysu o provádění stavby může být za použití veřejného prostranství k umístění stavebního zařízení nebo umístění stavebního materiálu stanoven paušální roční poplatek s omezením plochy do 50 m² ve výši 200,- Kč. 4) Poplatek za vyhrazení trvalého parkovacího místa je stanoven roční paušální částkou pro: a) osobní automobil 500,- Kč b) nákladní automobil 2 000,- Kč c) přívěs k nákladnímu automobilu 2 000,- Kč d) autobus 4 000,- Kč e) dodávku 1 000,- Kč 5) V případě souběhu více zvláštních užívání jednoho veřejného prostranství jedním poplatníkem ve stejném období se platí poplatek stanovený nejvyšší sazbou. 6) Městys může stanovit v případech uvedených v čl. 12 odst. 1 této vyhlášky paušální týdenní poplatek ve výši 500,- Kč. Čl. 13 Splatnost poplatku 1) Za užívání veřejného prostranství po dobu 1 dne v tento den. 2) Za užívání veřejného prostranství po dobu 2 a více dnů nejpozději do 7 dnů ode dne, kdy toto užívání skončilo. 3) Poplatek stanovený roční paušální částkou je splatný nejpozději do konce února daného kalendářního roku. 4) Poplatek je možno uhradit v hotovosti do pokladny Úřadu městyse Komárov, složenkou nebo bezhotovostním převodem na účet městyse. Čl. 14 Osvobození od poplatku Poplatek za užívání veřejného prostranství se neplatí v těchto případech: a) u akcí pořádaných na veřejném prostranství bez vstupného b) u akcí, jejichž výtěžek je určen na charitativní a veřejně prospěšné účely c) za vyhrazení trvalého parkovacího místa na veřejném prostranství pro invalidní osobu.

6 Oddíl IV. Poplatek ze vstupného Čl. 15 Předmět poplatku, poplatník Předmět poplatku a osoba poplatníka jsou určeny v 6 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů. 3 Čl. 16 Ohlašovací povinnost 1) Poplatník je povinen nejpozději 5 dní před konáním akce ohlásit správci poplatku její pořádání a předložit vstupenky označené cenou, datem, hodinou konání akce a jménem fyzické nebo právnické osoby, která akci pořádá. 2) Při plnění ohlašovací povinnosti je poplatník povinen sdělit správci poplatku příjmení, jméno a adresu trvalého pobytu, jde-li o fyzickou osobu, nebo název, sídlo a IČ, jde-li o právnickou osobu. Fyzická nebo právnická osoba, která je podnikatelským subjektem, uvede též čísla účtů u peněžních ústavů, na nichž jsou soustředěny peněžní prostředky z její podnikatelské činnosti. 3) Do 10 dnů po skončení akce je poplatník povinen ohlásit správci poplatku celkovou výši vybraného vstupného sníženou o daň z přidané hodnoty, jestliže byla v ceně vstupného obsažena. Zároveň poplatník předloží správci poplatku neprodané vstupenky. Čl. 17 Sazba poplatku Sazba poplatku činí z vybraného vstupného na: a) kulturní akce 10 % b) sportovní akce 10 % c) prodejní akce 10 % d) reklamní akce 10 %. Čl. 18 Osvobození od poplatku Od poplatku ze vstupného jsou osvobozeny: a) akce, jejichž celý výtěžek je určen na charitativní a veřejně prospěšné účely b) sportovní akce pořádané TJ Sokol Komárov a FK Komárov 3 Poplatek ze vstupného se vybírá ze vstupného na kulturní, sportovní, prodejní nebo reklamní akce, sníženého o daň z přidané hodnoty, je-li v ceně vstupného obsažena. Vstupným se pro účely tohoto zákona rozumí peněžitá částka, kterou účastník akce zaplatí za to, že se jí může zúčastnit. Poplatek ze vstupného platí fyzické a právnické osoby, které akci pořádají.

7 c) kulturní akce pořádané nestátními neziskovými organizacemi se sídlem v městysu Komárov d) filmová představení konaná ve zdejším kině e) taneční kurzy pořádané zdejší TJ Sokol v sokolovně. Čl. 19 Splatnost poplatku 1) Poplatek je splatný do 15 dnů ode dne skončení akce. 2) Poplatek je možno uhradit v hotovosti do pokladny Úřadu městyse Komárov, složenkou nebo bezhotovostním převodem na účet městyse. Oddíl V. Poplatek z ubytovací kapacity Čl. 20 Předmět poplatku, poplatník Poplatek z ubytovací kapacity se vybírá z ubytovací kapacity v zařízeních určených k přechodnému ubytování za úplatu. Poplatek platí ubytovatel, kterým je fyzická nebo právnická osoba, která přechodné ubytování poskytla. Čl. 21 Ohlašovací povinnost 1) Poplatník je povinen správci poplatku ohlásit písemně nebo ústně do protokolu zahájení činnosti spočívající v poskytování přechodného ubytování ve lhůtě do 15 dnů od zahájení této činnosti. Stejným způsobem a ve stejné lhůtě je povinen ohlásit ukončení této činnosti. 2) Při plnění ohlašovací povinnosti je poplatník, jde-li o fyzickou osobu, povinen sdělit správci poplatku příjmení, jméno, rodné číslo, adresu trvalého pobytu, adresu bydliště, pokud je od adresy trvalého pobytu odlišná, nebo, jde-li o právnickou osobu, název, sídlo a IČ. Fyzická nebo právnická osoba, která je podnikatelským subjektem, uvede rovněž čísla účtů u peněžních ústavů, na nichž jsou soustředěny peněžní prostředky z její podnikatelské činnosti. 3) Ubytovatel je rovněž povinen ohlásit správci poplatku do 15 dnů jakékoliv změny v ohlášených skutečnostech. Čl. 22 Sazba poplatku 1) Sazba poplatku činí za každé využité lůžko a den 5,- Kč.

8 2) Městys je oprávněn uzavřít s poplatníkem dohodu o paušálním poplatku z ubytovací kapacity, a to ve výši 240,- Kč za každé lůžko a rok. Čl. 23 Splatnost poplatku 1) Poplatek je splatný pololetně, nejpozději do 10 dnů po uplynutí každého pololetí běžného roku. 2) Poplatek je možno uhradit v hotovosti do pokladny Úřadu městyse Komárov, složenkou nebo bezhotovostním převodem na účet městyse. Čl. 24 Osvobození od poplatku Od úhrady poplatku z ubytovací kapacity jsou osvobozena tato zařízení: a) sloužící pro přechodné ubytování studentů a žáků b) patřící ke zdravotnickým nebo lázeňským zařízením, pokud nejsou užívána jako hotelová zařízení c) sloužící sociálním a charitativním účelům. Oddíl VI. Poplatek za provozovaný výherní hrací přístroj Čl. 25 Předmět poplatku, poplatník Předmět poplatku a osoba poplatníka jsou určeny v 10a zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů. 4 Čl. 26 Ohlašovací povinnost 1) Poplatník je povinen ohlásit písemně nebo ústně do protokolu uvedení výherního hracího přístroje do provozu, a to ve lhůtě do tří dnů od uvedení do provozu. Stejným způsobem a ve stejné lhůtě je povinen ohlásit ukončení této činnosti. 2) Při plnění ohlašovací povinnosti je poplatník povinen sdělit správci poplatku název právnické osoby, sídlo, IČ, čísla účtů u peněžních ústavů, na nichž jsou soustředěny peněžní prostředky z její podnikatelské činnosti, identifikační znaky výherního hracího přístroje, jeho umístění a stavy elektromechanických a elektronických počítadel při zahájení a ukončení činnosti. 3) Pop1atník je rovněž povinen ohlásit správci poplatku do tří dnů jakékoliv změny v ohlášených skutečnostech. 4 Poplatku za provozovaný výherní hrací přístroj podléhá každý povolený hrací přístroj. Poplatek za výherní hrací přístroj platí jeho provozovatel.

9 Čl. 27 Sazba poplatku 1) Sazba poplatku za každý provozovaný výherní hrací přístroj činí 5 000,- Kč na 3 měsíce. 2) V případě, že výherní hrací přístroj je provozován po dobu kratší než 3 měsíce, platí se poplatek v poměrné výši. 1) Poplatek je splatný: Čl. 28 Splatnost poplatku a) při povolení provozování výherního hracího přístroje na dobu 3 měsíců do 5. dne měsíce následujícího po uvedení výherního hracího přístroje do provozu b) při povolení provozování výherního hracího přístroje na dobu 6 měsíců ve dvou stejně vysokých splátkách, a to do 1. dne 3. měsíce a do 1. dne 6. měsíce od uvedení výherního hracího přístroje do provozu c) při povolení provozování výherního hracího přístroje na dobu 12 měsíců ve dvou stejně vysokých splátkách, a to do 1. dne 3. měsíce a do 1. dne 9. měsíce od uvedení výherního hracího přístroje do provozu. 2) Poplatek je možno uhradit v hotovosti do pokladny Úřadu městyse Komárov, složenkou nebo bezhotovostním převodem na účet městyse. Oddíl VII. Poplatek za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Poplatek platí: Čl. 29 Poplatník a) fyzická osoba, která má v obci trvalý pobyt; za domácnost může být poplatek odváděn společným zástupcem, za rodinný nebo bytový dům vlastníkem nebo správcem; tyto osoby jsou povinny obci oznámit jména a data narození osob, za které poplatek odvádějí b) fyzická osoba, která má ve vlastnictví stavbu určenou nebo sloužící k individuální rekreaci, ve které není hlášena k trvalému pobytu žádná fyzická osoba; má-li k této stavbě vlastnické právo více osob, jsou povinny platit poplatek společně a nerozdílně, a to ve výši odpovídající poplatku za jednu fyzickou osobu. Čl. 30 Ohlašovací povinnost 1) Poplatník je povinen správci poplatku ohlásit písemně nebo ústně do protokolu vznik poplatkové povinnosti do 5 dnů ode dne, kdy mu povinnost platit tento poplatek vznikla.

10 2) V rámci ohlašovací povinnosti poplatník uvede své příjmení, jméno, rodné číslo, adresu trvalého pobytu, adresu bydliště, pokud je od adresy trvalého pobytu odlišná. Poplatník, který je vlastníkem stavby na území obce, která slouží nebo je určena k individuální rekreaci, v níž není k trvalému pobytu hlášena žádná fyzická osoba, uvede rovněž číslo popisné nebo evidenční této stavby; pokud stavba není takto označena, uvede parcelní číslo pozemku, na němž je stavba umístěna. 3) Poplatník podle čl. 29 písm. a) této vyhlášky je povinen ohlásit správci poplatku zánik jeho poplatkové povinnosti v důsledku změny trvalého pobytu, a to nejpozději do 5 dnů ode dne, kdy tato změna nastala. 4) Poplatník podle čl. 29 písm. b) této vyhlášky je povinen ohlásit správci poplatku zánik jeho poplatkové povinnosti v důsledku změny vlastnictví ke stavbě určené nebo sloužící k individuální rekreaci a to do 5 dnů ode dne, kdy tato změna nastala. Čl. 31 Sazba poplatku 1) Sazba poplatku pro poplatníka dle čl. 29 činí 500,- Kč a je tvořena: a) z částky 250,- Kč za osobu a kalendářní rok a b) z částky 250,- Kč za kalendářní rok, stanovené na základě skutečných nákladů městyse v předchozím roce na sběr a svoz netříděného komunálního odpadu za osobu a kalendářní rok. 2) Rozúčtování nákladů předchozího roku za sběr a svoz netříděného komunálního odpadu za osobu je obsaženo v příloze této obecně závazné vyhlášky. Čl. 32 Splatnost poplatku 1) Poplatek je splatný jednorázově do daného kalendářního roku. Vznikne-li poplatková povinnost během roku po 30.4., je poplatek splatný do 30 dnů od vzniku poplatkové povinnosti. 2) Poplatek je možno uhradit: a) v hotovosti do pokladny Úřadu městyse Komárov b) složenkou na účet městyse c) převodem na účet městyse. Čl. 33 Navýšení poplatku Nezaplacení poplatku včas nebo ve správné výši podléhá zvýšení poplatku podle 11 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů. 5

11 Čl. 34 Osvobození a úlevy od platby poplatku 1) Od povinnosti platit poplatek jsou osvobozeny osoby nevidomé, bezmocné nebo držitelé průkazek ZTP-P. Oddíl VIII. Závěrečná a společná ustanovení Čl. 35 1) Nebudou-li poplatky zaplaceny (odvedeny) včas nebo ve správné výši, vyměří městys Komárov poplatek platebním výměrem. Včas nezaplacené (neodvedené) poplatky nebo jejich nezaplacenou (neodvedenou) část může městys Komárov zvýšit až na trojnásobek. Vyměřené poplatky se zaokrouhlují na celé koruny nahoru. 2) Pokud poplatník nesplní ve stanovené lhůtě svoji ohlašovací povinnost vyplývající z této vyhlášky nebo uloženou rozhodnutím podle zákona č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků, ve znění pozdějších předpisů, může mu správce poplatku opakovaně uložit pokutu za nesplnění této povinnosti ve smyslu ustanovení 37 a 37a citovaného zákona. 3) Pokud poplatník nebo plátce nesplní svoji poplatkovou povinnost stanovenou touto obecně závaznou vyhláškou, lze dlužné částky vyměřit nebo doměřit do 3 let od konce kalendářního roku, ve kterém poplatková povinnost vznikla. 4) Byl-li před uplynutím této lhůty učiněn úkon směřující k vyměření nebo doměření poplatku, běží tříletá lhůta znovu od konce roku, v němž byl poplatník nebo plátce o tomto úkonu písemně uvědoměn. Vyměřit nebo doměřit poplatek však lze nejpozději do 10 let od konce kalendářního roku, ve kterém poplatková povinnost vznikla. Oddíl IX. Zrušovací a přechodná ustanovení Čl. 36 1) Zrušuje se obecně závazná vyhláška o místních poplatcích č. 5/1996, včetně všech dodatků a změn, konkrétně se jedná o vyhl. č. 1/1997 a vyhl. č. 3/2006. Dále se zrušuje obecně závazná vyhláška o místním poplatku za provozovaný výherní hrací přístroj č. 3/1997 včetně všech dodatků a změn obsažených ve vyhlášce č. 4/1998 a obecně závazná vyhláška o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů č. 3/2001 ve znění změn obsažených ve vyhláškách č. 1/2002 a č. 1/ Nebudou-li poplatky zaplaceny (odvedeny) včas nebo ve správné výši, vyměří obec poplatek platebním výměrem. Včas nezaplacené poplatky nebo jejich nezaplacenou (neodvedenou) část může obec zvýšit až na trojnásobek. Vyměřené poplatky se zaokrouhlují na celé koruny nahoru.

12 2) Na právní vztahy vzniklé přede dnem nabytí účinnosti této obecně závazné vyhlášky se vztahují ustanovení dosavadních obecně závazných vyhlášek. 3) Článek 4 odst. 2, článek 11 odst. 2, článek 16 odst. 2 a článek 21 odst. 2 této vyhlášky pozbývají účinnosti dnem Oddíl X. Účinnost Čl. 37 Tato obecně závazná vyhláška nabývá účinnosti dnem Mgr. Veverka, v. r. místostarosta městyse Antonín Merhaut, v.r. starosta městyse Vyvěšeno: Sejmuto: Příloha č. 2 k OZV č. 2/2010 Rozúčtování nákladů na sběr a svoz netříděného komunálního odpadu na osobu a rok - - skutečné náklady městyse za rok 2009 na sběr a svoz netříděného komunálního odpadu: ,- Kč - počet fyzických osob, které mají v městysu trvalý pobyt: počet staveb v městysu určených nebo sloužících k individuální rekreaci: výpočet skutečných nákladů městyse za rok 2009 na sběr a svoz netříděného komunálního odpadu na poplatníka a kalendářní rok: ,- Kč : = 250,- Kč Příloha č. 1 k OZV č. 2/2010 Pozemkové parcely považované pro účely této vyhlášky za veřejná prostranství: Katastrální území Kleštěnice - pč. 19, 38, 47/1, 47/7, 47/8, 47/10, 47/11, 47/12, 47/16, 47/23, 47/24, 59/2, 60, 65/9, 65/10, 65/23, 65/24, 65/27, 65/32, 65/36, 65/53, 66/2, 66/7, 67/5, 67/8, 68/3, 68/10, 70/7, 72/4, 72/10, 73, 74, 75/2, 75/4, 75/5, 78/7, 80/4, 82/1, 84/4, 84/7, 85/1, 85/2, 86/2, 86/5, 87/5, 89/5, 89/9, 90, 91, 93/1, 93/2, 93/4, 93/10, 94/2, 94/4, 95/1, 96/1, 96/4, 96/10, 96/12, 96/14, 96/16, 106, 107/13, 107/17, 107/21, 132/3, 135/7, 146/3, 146/4, 166/1, 258, 263, 275/2

13 Katastrální území Komárov - pč. 2/1, 70/6, 70/7, 71/1, 71/2, 71/3, 71/4, 71/5, 71/6, 81/4, 106/1, 106/3, 106/4, 106/5, 106/6, 106/7, 106/9, 107/1, 108/1, 108/3, 109/3, 109/4, 109/5, 110/1, 110/2, 110/3, 117/1, 117/2, 117/4, 117/5, 119/2, 119/3, 120, 161, 162/1, 162/2, 162/3, 162/6, 162/7, 162/8, 162/9, 189/1, 196/1, 196/6, 196/7, 196/8, 196/9, 196/10, 196/11, 196/12, 196/13, 196/14, 196/15, 196/16, 201/1, 201/2, 201/3, 201/4, 203/1, 203/2, 214/1, 214/2, 214/3, 214/4, 214/5, 214/6, 228/1, 228/3, 228/4, 228/5, 228/6, 228/7, 230/1, 230/2, 246, 268, 287/1, 287/2, 287/3, 287/4, 288, 295/1, 297/1, 361/1, 361/2, 361/4, 362, 363, 403/3, 406/2, 420, 423/1, 424/3, 425/1, 425/2, 426/1, 427/1, 427/4, 428/2, 428/3, 451/2, 451/3, 451/4, 451/5, 451/6, 451/7, 451/8, 451/9, 451/11, 451/12, 451/13, 451/14, 451/15, 473/1, 473/2, 474/1, 474/2, 474/3, 474/4, 474/5, 479/2, 482/5, 483/1, 490/1, 490/5, 490/6, 490/7, 490/8, 490/9, 490/11, 490/17, 517/1, 517/3, 524/1, 524/2, 549/1, 549/3, 549/4, 555/3, 598/1, 598/3, 598/4, 598/5, 598/6, 598/7, 598/8, 598/9, 598/11, 598/12, 602/1, 602/2, 602/3, 602/4, 628/2, 638/1, 638/4, 639/1, 639/2, 639/3, 639/4, 639/5, 639/6, 639/7, 639/8, 639/9, 639/10, 639/11, 639/13, 639/14, 639/16, 639/18, 642/3, 642/4, 651/2, 661/1, 661/4, 661/9, 661/10, 661/12, 661/13, 661/14, 661/15, 661/16, 681/1, 681/2, 681/3, 686/2, 686/3, 687/1, 687/2, 688/2, 688/3, 688/4, 694, 695, 696, 698, 699/1, 699/2, 699/3, 699/5, 699/6, 701/1, 701/4, 702, 703, 704/2, 733/1, 733/4, 733/6, 750/2, 750/3, 753/2, 753/3, 763, 770, 786/1, 786/2, 786/13, 786/14, 786/16, 786/17, 786/18, 786/21, 791, 802, 803, 812/4, 813/2, 814/1, 814/3, 831, 832, 841/3, 841/4, 842/11, 873/4, 873/5, 875, 876/1, 888/1, 888/2, 897/1, 897/2, 897/3, 897/6, 908, 914/1, 914/5, 914/6, 914/7, 914/8, 914/9, 914/10, 914/11, 914/12, 914/13, 914/14, 940/1, 1014, 1017, 1020, 1024, 1025, 1062, 1063, 1080, 1086, 1099, 1114, 1126/1, 1127/2, 1134/3, 1134/5, 1143, 1144, 1156, 1170/1, 1170/2, 1170/3, 1183/2, 1198, 1200/1, 1200/2, 1209, 1236, 1241/3, 1241/6, 1272/1, 1272/6, 1324/2, 1325/1, 1325/5, 1332, 1371/2, 1375/1, 1379, 1386/1, 1386/5, 1403/1, 1403/2, 1403/3, 1429, 1430/1, 1430/2, 1431/1, 1431/2, 1431/6, 1431/7, 1442/2, 1443/1, 1444, 1445/2, 1445/3, 1446/30, 1446/60, 1446/72, 1446/99, 1446/101, 1446/102, 1446/108, 1447/1, 1447/4, 1447/5, 1447/6, 1447/7, 1451/62, 1453/7, 1454/3, 1455/2, 1457/3, 1457/4, 1457/17, 1458/14, 1458/33, 1458/36, 1462/4, 1463/2, 1471/3, 1476/7, 1477/5, 1478/1, 1478/5, 1478/11, 1478/13, 1479/17, 1479/23, 1479/25, 1479/33, 1480/10, 1480/15, 1480/18, 1480/19, 1480/21, 1481/1, 1481/2, 1483/6, 1484/2, 1484/4, 1490/1, 1491/1, 1491/3, 1503/3, 1504, 1505/1, 1506/1, 1506/2, 1507/3, 1507/5, 1510/4, 1510/12, 1511/1, 1513/3, 1514/1, 1515/5, 1516/5, 1516/8, 1516/9, 1517/4, 1517/9, 1517/12, 1517/18, 1517/19, 1518, 1519/2, 1519/3, 1519/5, 1520/1, 1520/2, 1520/3, 1521/2, 1522/1, 1522/5, 1524/3, 1524/11, 1527/2, 1527/6, 1527/7, 1527/9, 1529/1, 1529/4, 1529/6, 1529/7, 1529/8, 1529/9, 1530/1, 1530/8, 1530/9, 1530/10, 1530/11, 1530/12, 1530/13, 1530/14, 1530/15, 1531/1, 1531/2, 1531/3, 1531/4, 1531/5, 1531/6, 1532/1, 1532/4, 1532/5, 1532/6, 1533, 1534/10, 1534/15, 1534/22, 1534/24, 1534/27, 1534/33, 1536/2, 1543/4, 1545/1, 1548/7, 1548/8, 1551/7, 1552/1, 1552/4, 1566/8, 1566/9, 1566/11, 1567/9, 1575/7, 1576/3, 1576/8, 1576/11, 1579/7, 1585/3, 1597/21, 1597/29, 1597/33, 1597/42, 1597/46, 1597/50, 1597/51, 1597/53, 1597/54, 1597/55, 1597/56, 1597/57, 1597/58, 1597/60, 1597/61, 1597/62, 1597/63, 1597/64, 1597/65, 1604/16, 1604/21, 1605/18, 1607/12, 1607/13, 1607/17, 1607/22, 1608/1, 1608/4, 1609/1, 1609/2, 1610, 1611/1, 1611/2, 1611/3, 1612/5, 1612/12, 1612/13, 1612/18, 1612/21, 1612/26, 1612/27, 1612/30, 1612/36, 1614, 1619/1, 1620/1, 1621/17, 1621/20, 1621/22, 1621/23, 1621/25, 1621/28, 1621/29, 1622, 1623/4, 1623/6, 1623/8, 1624/10, 1624/11, 1624/12, 1624/13, 1624/14, 1624/15, 1624/16, 1624/17, 1624/18, 1624/19, 1624/20, 1625/12, 1625/13, 1625/15, 1625/16, 1625/17, 1625/18, 1625/19, 1625/23, 1626/13, 1626/16, 1627/10, 1628/2, 1628/3, 1629, 1630/1, 1630/3, 1630/5, 1637/1, 1637/3, 1637/4, 1637/6, 1637/8, 1637/9, 1637/10

Oddíl I. Úvodní ustanovení. Oddíl II. Poplatek ze psů. Čl. 2 Poplatník, předmět poplatku. Čl. 3 Ohlašovací povinnost

Oddíl I. Úvodní ustanovení. Oddíl II. Poplatek ze psů. Čl. 2 Poplatník, předmět poplatku. Čl. 3 Ohlašovací povinnost MĚSTYS ZÁPY Obecně závazná vyhláška č.1/2009, místních poplatcích Zastupitelstvo městyse Zápy se na svém zasedání dne 17.2.2009 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

OBEC MEZNO. Obecně závazná vyhláška obce Mezno. č. 1/2009, o místních poplatcích. Oddíl I. Úvodní ustanovení. Čl. 1

OBEC MEZNO. Obecně závazná vyhláška obce Mezno. č. 1/2009, o místních poplatcích. Oddíl I. Úvodní ustanovení. Čl. 1 OBEC MEZNO Obecně závazná vyhláška obce Mezno č. 1/2009, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Mezno se na svém zasedání dne 17. prosince 2009 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2004

Obecně závazná vyhláška č. 2/2004 Obecně závazná vyhláška č. 2/2004 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Jedlí se na svém zasedání dne 21. 1. 2004 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

Obecně závazná vyhláška o poplatcích Obecně závazná vyhláška Obce Staré Těchanovice č. 4 /2010 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška o poplatcích Obecně závazná vyhláška Obce Staré Těchanovice č. 4 /2010 o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška o poplatcích Obecně závazná vyhláška Obce Staré Těchanovice č. 4 /2010 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Staré Těchanovice se usneslo na svém zasedání konaném dne 30. 6.

Více

OBEC DOLNÍ KRALOVICE

OBEC DOLNÍ KRALOVICE OBEC DOLNÍ KRALOVICE Obecně závazná vyhláška obce Dolní Kralovice č. 3/2008, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Dolní Kralovice se na svém zasedání dne 22.9.2009 usneslo vydat na základě 14 odst.

Více

OBEC OSOVÁ BÍTÝŠKA Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC OSOVÁ BÍTÝŠKA Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC OSOVÁ BÍTÝŠKA Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Osová Bítýška se na svém zasedání dne 22.12.2010 usnesením č. 2/2010 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBEC ÚJEZDEC Č. 2/2004 o místních poplatcích

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBEC ÚJEZDEC Č. 2/2004 o místních poplatcích OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBEC ÚJEZDEC Č. 2/2004 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Újezdec se na svém zasedání dne 30.ledna 2004 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb. o místních

Více

MĚSTO HOSTOMICE. Obecně závazná vyhláška Města Hostomice č. 3/2010

MĚSTO HOSTOMICE. Obecně závazná vyhláška Města Hostomice č. 3/2010 MĚSTO HOSTOMICE Obecně závazná vyhláška Města Hostomice č. 3/2010 o místních poplatcích Zastupitelstvo města Hostomice se na svém zasedání dne 17. března 2010 usnesením č. 3/2010 usneslo vydat na základě

Více

Obec Praskačka. Obecně závazná vyhláška č. 05/2007 o místních poplatcích

Obec Praskačka. Obecně závazná vyhláška č. 05/2007 o místních poplatcích Obec Praskačka Obecně závazná vyhláška č. 05/2007 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Praskačka se na svém zasedání dne 17.července 2007 usneslo vydat podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

OBEC LHOTY U POTŠTEJNA

OBEC LHOTY U POTŠTEJNA OBEC LHOTY U POTŠTEJNA Obecně závazná vyhláška č. 2 / 2007 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Lhoty u Potštejna se usneslo dne 31. 8. 2007 podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních

Více

OBEC KRÁLOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 3/2007

OBEC KRÁLOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 3/2007 OBEC KRÁLOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 3/2007 o místních poplatcích ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Zastupitelstvo

Více

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á OBEC NASAVRKY O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 2/2005 o místních poplatcích Zastupitelstvo Obce Nasavrky schválilo dne 30.11. 2005 podle ustanovení 10 písm. d) a 84 odst. 2 písm. i) zákona

Více

OBEC Okřínek Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC Okřínek Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC Okřínek Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Okřínek se na svém zasedání dne 5. ledna 2011 usnesením č. 1-1/2011 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č.

Více

Obec Březina. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 4/2009 o místních poplatcích

Obec Březina. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 4/2009 o místních poplatcích Obec Březina OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 4/2009 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Březina se na svém zasedání dne 30.6. 2009 usnesením č. 125 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

MĚSTYS VRCHOTOVY JANOVICE

MĚSTYS VRCHOTOVY JANOVICE MĚSTYS VRCHOTOVY JANOVICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 o místních poplatcích Zastupitelstvo městyse Vrchotovy Janovice se na svém zasedání dne 7.12.2010 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A O B C E D O L A N Y č. 5/2004 o místních poplatcích

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A O B C E D O L A N Y č. 5/2004 o místních poplatcích Vyhláška č. 5/2004 o místních poplatcích Dokumenty > Obecně závazné vyhlášky vytvořeno: 13.5.2004 změněno: 13.5.2004 O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A O B C E D O L A N Y č. 5/2004 o místních poplatcích

Více

Obecně závazná vyhláška Obce Jíkev č. 1/2010 ze dne 15. ledna 2010 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška Obce Jíkev č. 1/2010 ze dne 15. ledna 2010 o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška Obce Jíkev č. 1/2010 ze dne 15. ledna 2010 o místních poplatcích Zastupitelstvo Obce Jíkev vydalo dne 15. ledna 2010 podle ustanovení 14 zákona č.565/1990 Sb. o místních poplatcích,

Více

Obec Horní Bojanovice

Obec Horní Bojanovice Obec Horní Bojanovice Obecně závazná vyhláška č.07/2005o místním poplatcích Zastupitelstvo obce Horní Bojanovice se na svém zasedání dne 15.12.2005 usnesením usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

Obecně závazná vyhláška obce Morašice č. 2/2012 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška obce Morašice č. 2/2012 o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška obce Morašice č. 2/2012 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Morašice se na svém zasedání dne 21. února 2012 usneslo vydat na základě 14 odst. 2. zákona č. 565/1990 Sb., o

Více

Obecně závazná vyhláška obce Úhořilka č. 3/2008,

Obecně závazná vyhláška obce Úhořilka č. 3/2008, OBEC ÚHOŘILKA Úhořilka 22, 582 53 pošta Štoky Obecně závazná vyhláška obce Úhořilka č. 3/2008, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Úhořilka se na svém zasedání dne 19.2 2008 usnesením č. 2/2008 usneslo

Více

Obecně závazná vyhláška o (místních poplatcích) č. 1/2011

Obecně závazná vyhláška o (místních poplatcích) č. 1/2011 Obec Kaliště Obecně závazná vyhláška o (místních poplatcích) č. 1/2011 Obecní zastupitelstvo obce Kaliště vydává dne 3. 1. 2011 podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

Obecně závazná vyhláška obce Stařechovice č. 2/2003 o místních poplatcích. ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení. Čl.1. ČÁST DRUHÁ Poplatek ze psů

Obecně závazná vyhláška obce Stařechovice č. 2/2003 o místních poplatcích. ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení. Čl.1. ČÁST DRUHÁ Poplatek ze psů Obecně závazná vyhláška obce Stařechovice č. 2/2003 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Stařechovice schválilo dne 2. 12. 2003 podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

Obecně závazná vyhláška Obce Starkoč č. 4/2003 O místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška Obce Starkoč č. 4/2003 O místních poplatcích Obecně závazná vyhláška Obce Starkoč č. 4/2003 O místních poplatcích Zastupitelstvo obce Starkoč se usneslo dne.. dle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2008 o místních poplatcích

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2008 o místních poplatcích OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2008 o místních poplatcích Zastupitelstvo Městyse Liteň vydalo dne 14. 2. 2008 podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších

Více

Obecně závazná vyhláška obce Boleradice č. 4/2005, o místních poplatcích na území obce Boleradice

Obecně závazná vyhláška obce Boleradice č. 4/2005, o místních poplatcích na území obce Boleradice Obecně závazná vyhláška obce Boleradice č. 4/2005, o místních poplatcích na území obce Boleradice Zastupitelstvo obce Boleradice se na svém zasedání dne 19. května 2005 usneslo vydat na základě 14 odst.

Více

Obecně závazná vyhláška obce Pěnčín č. 1/2003 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška obce Pěnčín č. 1/2003 o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška obce Pěnčín č. 1/2003 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Pěnčín vydalo dne 16.12.2003 podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění

Více

Obec Vidochov. Obecně závazná vyhláška č. 1/2007 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH

Obec Vidochov. Obecně závazná vyhláška č. 1/2007 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH Obec Vidochov Obecně závazná vyhláška č. 1/2007 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH Zastupitelstvo obce Vidochov vydalo dne 24. 9. 2007 v souladu s ustanovením ust. 10 písm.d) a ust. 84 odst. 2 písm. h) zákona č. 128/2000

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BÁNOV č. 3/2003 ze dne O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH. Oddíl I ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Oddíl II POPLATEK ZE PSŮ

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BÁNOV č. 3/2003 ze dne O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH. Oddíl I ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Oddíl II POPLATEK ZE PSŮ O B E C BÁNOV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BÁNOV č. 3/2003 ze dne 22.12.2003 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH Zastupitelstvo obce Bánov se na svém zasedání dne 22. 12. 2003 usneslo vydat na základě ustanovení 14

Více

M ě s t o K O Š Ť A N Y

M ě s t o K O Š Ť A N Y M ě s t o K O Š Ť A N Y OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2004 ze dne 19.12.2003 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH Zastupitelstvo města se usneslo vydat podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

Obecně závazná vyhláška obce Markvartovice č. 1/2004 ze dne o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška obce Markvartovice č. 1/2004 ze dne o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška obce Markvartovice č. 1/2004 ze dne 15.3.2004 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Markvartovice vydalo dne 15. 3. 2004 podle ustanovení 10 pís. d) a v souladu s 84, odst.

Více

OBEC Hřebečníky Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích. ČÁST I. ZÁKLADNí USTANOVENí

OBEC Hřebečníky Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích. ČÁST I. ZÁKLADNí USTANOVENí OBEC Hřebečníky Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Hřebečníky se na svém zasedání dne 14.12.2010 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona Č. 565/1990 Sb., o

Více

OBEC PŘESTAVLKY Obecně závazná vyhláška č. 1/2011, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC PŘESTAVLKY Obecně závazná vyhláška č. 1/2011, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC PŘESTAVLKY Obecně závazná vyhláška č. 1/2011, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Přestavlky se na svém zasedání dne 13.1.2011 usnesením č. 1/2011 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 7/2003. o místních poplatcích. ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení. ČÁST DRUHÁ HLAVA I Poplatek ze psů

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 7/2003. o místních poplatcích. ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení. ČÁST DRUHÁ HLAVA I Poplatek ze psů O b e c C h o t ě b u z OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 7/2003 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Chotěbuz vydalo dne 16.12. 2003 podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

O b e c T v r z i c e. Obecně závazná vyhláška. Číslo: 1/2010. o místních poplatcích

O b e c T v r z i c e. Obecně závazná vyhláška. Číslo: 1/2010. o místních poplatcích O b e c T v r z i c e Obecně závazná vyhláška Číslo: 1/2010 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Tvrzice se na svém zasedání dne 28. 12. 2010 usneslo vydat na základě 14 ods. 2 zákona č. 565/1990

Více

Obecně závazná vyhláška města Velký Šenov

Obecně závazná vyhláška města Velký Šenov Obecně závazná vyhláška města Velký Šenov č. 1 / 2003 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH Zastupitelstvo města Velký Šenov se na svém zasedání dne 15.12.2003 usneslo vydat na základě 14 odst. 2) zákona č. 565/1990 Sb.,

Více

OBEC Hospozín Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích ČÁST I.

OBEC Hospozín Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích ČÁST I. OBEC Hospozín Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce.hospozín se na svém zasedání dne 29.11.2010.. "... usnesením č.9... usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

V Y H L Á Š K A č. 2/2007 o místních poplatcích

V Y H L Á Š K A č. 2/2007 o místních poplatcích V Y H L Á Š K A č. 2/2007 o místních poplatcích obce Ratenice Zastupitelstvo obce Ratenice se usneslo na svém zasedání dne 7.11.2007 Usnesením č.13 dle ustanovení 14 odst.2 zák.č. 565/1990 Sb., o místních

Více

Město Město Albrechtice. Obecně závazná vyhláška č. 2/2011. o místních poplatcích

Město Město Albrechtice. Obecně závazná vyhláška č. 2/2011. o místních poplatcích Město Město Albrechtice Obecně závazná vyhláška č. 2/2011 o místních poplatcích Zastupitelstvo města Město Albrechtice se na svém 10. zasedání konaném dne 23.11.2011, usnesením 11/10/266, usneslo vydat

Více

Obecně závazná vyhláška obce Hluchov č. 1/2003 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška obce Hluchov č. 1/2003 o místních poplatcích Obec : Hluchov Obecně závazná vyhláška obce Hluchov č. 1/2003 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Hluchov vydalo dne 15.prosince 2003 podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních

Více

Oddíl I. Oddíl II. Poplatek ze psů

Oddíl I. Oddíl II. Poplatek ze psů Obecně závazná vyhláška města Abertamy o místním poplatku ze psů, místním poplatku za lázeňský nebo rekreační pobyt, místním poplatku za užívání veřejného prostranství, místním poplatku za provozovaný

Více

OBEC Oucmanice. Obecně závazná vyhláška obce Oucmanice č. 1 / 2011, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ ČÁST II.

OBEC Oucmanice. Obecně závazná vyhláška obce Oucmanice č. 1 / 2011, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ ČÁST II. OBEC Oucmanice Obecně závazná vyhláška obce Oucmanice č. 1 / 2011, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce v Oucmanicích se na svém zasedání dne 25. 3. 2011 usnesením č. 1/2011 usneslo vydat na základě

Více

Zastupitelstvo obce Dolní Branná schválilo dne 03.03.2004 na základě ustanovení 10

Zastupitelstvo obce Dolní Branná schválilo dne 03.03.2004 na základě ustanovení 10 O b e c D o l n í B r a n n á O b e c n ě z á v a z n á vyhláš k a obce Dolní Branná č. 3/ 2004 o m ís t n í c h poplatc í c h Zastupitelstvo obce Dolní Branná schválilo dne 03.03.2004 na základě ustanovení

Více

OBEC HEŘMANOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích

OBEC HEŘMANOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích OBEC HEŘMANOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Heřmanov se na svém zasedání dne 6. 12. 2010 usnesením č. usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

OBEC BABICE Obecně závazná vyhláška č. 4/2015, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC BABICE Obecně závazná vyhláška č. 4/2015, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC BABICE Obecně závazná vyhláška č. 4/2015, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Babice se na svém zasedání dne 14.12.2015 usnesením č. 5/17/2015 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BEŘOVICE č. 01/2010 o místních poplatcích

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BEŘOVICE č. 01/2010 o místních poplatcích OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BEŘOVICE č. 01/2010 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Beřovice se usneslo na svém zasedání dne 15.12.2010 usnesením č. 2 vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

Obecně závazná vyhláška obce Třebotov, okr. Praha západ

Obecně závazná vyhláška obce Třebotov, okr. Praha západ Obecně závazná vyhláška obce Třebotov, okr. Praha západ č. 3/2008 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Třebotov schválilo a vydává dne 17.12.2008 v souladu s ust. 10 písm. d), 35 a 84 odst. 2) písm.

Více

Obecně závazná vyhláška Číslo 2/2004

Obecně závazná vyhláška Číslo 2/2004 Město Bělá nad Radbuzou Zastupitelstvo Města Obecně závazná vyhláška Číslo 2/2004 Zastupitelstvo Města Bělá nad Radbuzou se na svém zasedání dne 29.11.2004 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č.

Více

ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE

ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE ČÍHAŇ č. 1 / 2003 ze dne 9.12.2003 o místních poplatcích Obecní zastupitelstvo obce Číhaň vydalo dne 9.12.2003 podle ustanovení 10 písm. d) a 84 odst. 2 písm. i) zákona č.128/2000

Více

Obecně závazná vyhláška obce Přerov nad Labem č. 2/2007 ze dne 19.9.2007 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška obce Přerov nad Labem č. 2/2007 ze dne 19.9.2007 o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška obce Přerov nad Labem č. 2/2007 ze dne 19.9.2007 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Přerov nad Labem vydalo dne 19.9.2007 podle ustanovení 14 zákona č.565/1990 Sb. o místních

Více

OBEC SEČ Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC SEČ Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC SEČ Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Seč se na svém zasedání dne 19. 12. 2013 usnesením č. 20/2013 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

OBEC Jahodov Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 o místních poplatcích. ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC Jahodov Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 o místních poplatcích. ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC Jahodov Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 o místních poplatcích. Zastupitelstvo obce Jahodov se na svém zasedání dne 14.12.2010. usnesením č.1 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

Obecně závazná vyhláška obce Hladké Životice č. 1/2004 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška obce Hladké Životice č. 1/2004 o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška obce Hladké Životice č. 1/2004 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Hladké Životice se na svém zasedání dne 18. 11. 2004 usneslo vydat podle ustanovení 14 odst.2 zákona 565/1990

Více

OBEC KAMENNÝ PŘÍVOZ. Obecně závazná vyhláška č. 2/2015 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC KAMENNÝ PŘÍVOZ. Obecně závazná vyhláška č. 2/2015 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC KAMENNÝ PŘÍVOZ Obecně závazná vyhláška č. 2/2015 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Kamenný Přívoz se na svém zasedání dne 16.12.2015 usnesením č. 05/2015 z 16.12.2015 bod A/7 usneslo vydat

Více

OBEC ZADNÍ TŘEBAŇ 1 Obecně závazná vyhláška Obce Zadní Třebaň

OBEC ZADNÍ TŘEBAŇ 1 Obecně závazná vyhláška Obce Zadní Třebaň OBEC ZADNÍ TŘEBAŇ 1 Obecně závazná vyhláška Obce Zadní Třebaň č. 2/2011 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Zadní Třebaň se na svém zasedání dne února 2011 usnesením č. _/2011/VZ usneslo vydat na

Více

Obec Běleč 273 63 pošta Bratronice

Obec Běleč 273 63 pošta Bratronice Obecně závazná vyhláška č. 3/2007 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Běleč se na svém zasedání dne 11.12.2007 usnesením č.11/2007 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zák. č. 565/1990 Sb., o místních

Více

Poplatku podléhají psi starší tří měsíců.

Poplatku podléhají psi starší tří měsíců. OBEC Nové Dvory 592 12 Nové Dvory okres Žďár nad Sázavou http://novedvory-zr.unas.cz e-mail: nove.dvory-zr zr@seznam.cz Obecně závazná vyhláška Obce Nové Dvory č. 1/2004 ze dne 1.1.2004 Zastupitelstvo

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE VELKÁ LOSENICE O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH. č.5/2005

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE VELKÁ LOSENICE O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH. č.5/2005 Zastupitelstvo obce Velká Losenice vydává dne 25.10.2005 podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů, a v souladu s ustanoveními 10 písm. d)

Více

Obecně závazná vyhláška obce Nýrov č.1/2009 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška obce Nýrov č.1/2009 o místních poplatcích OBEC NÝROV Obecně závazná vyhláška obce Nýrov č.1/2009 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Nýrov se na svém zasedání dne 27.11.2009 usnesením Č. 5/09/1 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

OBEC PĚČNOV. Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích

OBEC PĚČNOV. Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích OBEC PĚČNOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Pěčnov na svém zasedání dne 19. listopadu 2010 usnesením č. 22 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ OBECNĚ ZÁVAZNÉ VYHLÁŠKY MĚSTA HOLÝŠOV. č. 2/2010. o místních poplatcích

ÚPLNÉ ZNĚNÍ OBECNĚ ZÁVAZNÉ VYHLÁŠKY MĚSTA HOLÝŠOV. č. 2/2010. o místních poplatcích ÚPLNÉ ZNĚNÍ OBECNĚ ZÁVAZNÉ VYHLÁŠKY MĚSTA HOLÝŠOV č. 2/2010 ze dne 13. prosince 2010 o místních poplatcích ve znění Obecně závazné vyhlášky č. 1/2011 ze dne 30. května 2011 Zastupitelstvo města Holýšov

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2012 o místních poplatcích. Zavedení místních poplatků. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Obecně závazná vyhláška č. 1/2012 o místních poplatcích. Zavedení místních poplatků. Čl. 1 Úvodní ustanovení Město Slušovice Obecně závazná vyhláška č. 1/2012 o místních poplatcích Zastupitelstvo města Slušovice se na svém zasedání dne 12. 12. 2012 usnesením č. 148/2012 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

OBEC BABICE. Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2011 o místních poplatcích

OBEC BABICE. Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2011 o místních poplatcích OBEC BABICE Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2011 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Babice se na svém zasedání dne21.3.2011 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních

Více

Obecně závazná vyhláška obce Rejštejn č. 3/2003 ze dne 12.11.2003 o místních poplatcích. ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení

Obecně závazná vyhláška obce Rejštejn č. 3/2003 ze dne 12.11.2003 o místních poplatcích. ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení Obecně závazná vyhláška obce Rejštejn č. 3/2003 ze dne 12.11.2003 o místních poplatcích Obecní zastupitelstvo obce Rejštejn vydalo dne 12.11.2003 podle ustanovení 14 zákona č. 565/1990 Sb., o místních

Více

Obec Vranov. Obecně závazná vyhláška č. 2/2006, o místních poplatcích

Obec Vranov. Obecně závazná vyhláška č. 2/2006, o místních poplatcích Obec Vranov Obecně závazná vyhláška č. 2/2006, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Vranov se na svém zasedání dne 22.11.2006 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních

Více

Obecně závazná vyhláška č. 3/2007 Obce Tichá o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška č. 3/2007 Obce Tichá o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška č. 3/2007 Obce Tichá o místních poplatcích Zastupitelstvo Obce Tichá se na svém zasedání dne 10. prosince 2007 usneslo vydat podle ustanovení 14 zákona č. 565/1990 Sb., o místních

Více

Obecně závazná vyhláška obce Vestec o místních poplatcích. Číslo 2/2004

Obecně závazná vyhláška obce Vestec o místních poplatcích. Číslo 2/2004 Obecně závazná vyhláška obce Vestec o místních poplatcích Číslo 2/2004 Zastupitelstvo obce Vestec se usneslo podle ustanovení 84 odst. 2 písm i zákona č.128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění

Více

OBEC HRUBÁ VRBKA Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC HRUBÁ VRBKA Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC HRUBÁ VRBKA Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Hrubá Vrbka se na svém zasedání dne 26.01.2012 usnesením č. usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

Obec Pluhův Žďár. Obecně závazná vyhláška č. 1/2005 o místních poplatcích

Obec Pluhův Žďár. Obecně závazná vyhláška č. 1/2005 o místních poplatcích 1 Obec Pluhův Žďár Obecně závazná vyhláška č. 1/2005 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Pluhův Žďár se na svém zasedání dne 28. 4. 2005 usnesením č. 31/05 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

Obec Vlčková Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o místních poplatcích

Obec Vlčková Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o místních poplatcích Obec Vlčková Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Vlčková se na svém zasedání dne 6.12.2011 usnesením č. 1211/11/3i usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č.

Více

OBEC MIKULOV. ze dne 20.12. 2004. o místních poplatcích

OBEC MIKULOV. ze dne 20.12. 2004. o místních poplatcích OBEC MIKULOV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2 / 2004 ze dne 20.12. 2004 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Mikulov vydalo dne 20.12. 2004 podle ustanovení 14 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

MĚSTYS HAVLíČKOVA Obecně závazná vyhláška č. 1 I 2010 o místních poplatcích. ČÁST I. ZÁKLADNí USTANOVENí

MĚSTYS HAVLíČKOVA Obecně závazná vyhláška č. 1 I 2010 o místních poplatcích. ČÁST I. ZÁKLADNí USTANOVENí MĚSTYS HAVLíČKOVA BOROVÁ Obecně závazná vyhláška č. 1 I 2010 o místních poplatcích Zastupitelstvo městyse se na svém zasedání dne 25. 11. 2010 usnesením č.15/11/2010 usneslo vydat na základě 14 odst. 2

Více

Obecně závazná vyhláška obce Měňany č. 1/2014 ze dne o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška obce Měňany č. 1/2014 ze dne o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška obce Měňany č. 1/2014 ze dne 2.12.2013 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Měňany vydalo dne 2.12.2013 podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č.565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

Obecně závazná vyhláška obce Nedvědice č. 3 / 2003 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška obce Nedvědice č. 3 / 2003 o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška obce Nedvědice č. 3 / 2003 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Nedvědice se na svém zasedání dne 3. 12. 2003 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o

Více

ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Město Kladruby Obecně závazná vyhláška č. 01/2010, o místních poplatcích Zastupitelstvo města Kladruby se na svém zasedání dne 15.12.2010 usnesením č. 2/2010/I/24 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

Obecně závažná vyhláška Města Nový Knín č.2/2004 místních poplatcích

Obecně závažná vyhláška Města Nový Knín č.2/2004 místních poplatcích Obecně závažná vyhláška Města Nový Knín č.2/2004 místních poplatcích Zastupitelstvo Města Nový Knín vydává dne 29.4.2004 usnesení č 1/2004 podle ustanovení 14 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

OBEC ČÍŽOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC ČÍŽOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC ČÍŽOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Čížov se na svém zasedání dne 25. dubna 2013 usnesením č. 107/2013 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č.

Více

OBEC Hlincová Hora Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC Hlincová Hora Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC Hlincová Hora Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Hlincová Hora se na svém zasedání dne 14.12.2010 usnesením č. 18 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

OBEC BOŘANOVICE. Obecně závazná vyhláška obce Bořanovice č. 4/2013. o místních poplatcích

OBEC BOŘANOVICE. Obecně závazná vyhláška obce Bořanovice č. 4/2013. o místních poplatcích OBEC BOŘANOVICE Obecně závazná vyhláška obce Bořanovice č. 4/2013 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Bořanovice se na svém zasedání dne 26.6.2013 usnesením č. Z3/8/13 usneslo vydat na základě 14

Více

o místních poplatcích

o místních poplatcích Město Město Albrechtice vydává obecně závaznou vyhlášku č. 1/2008 o místních poplatcích Zastupitelstvo města Město Albrechtice se na svém 20. zasedání konaném dne 27.11.2008 usnesením č. 08/20/583 usneslo

Více

OBEC BRUMOVICE Obecně závazná vyhláška č. 2 / 2012 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC BRUMOVICE Obecně závazná vyhláška č. 2 / 2012 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC BRUMOVICE Obecně závazná vyhláška č. 2 / 2012 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Brumovice se na svém zasedání dne 11.12.2012 usnesením č.ii/1f usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č.

Více

OBEC ROZSTÁNÍ Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství. Čl. 1 Úvodní ustanovení

OBEC ROZSTÁNÍ Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství. Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC ROZSTÁNÍ Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Rozstání se na svém zasedání dne 15.12.2010 usnesením č. 8/2010 usneslo vydat na

Více

Obecně závazná vyhláška č. 3/2010, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Obecně závazná vyhláška č. 3/2010, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Obecně závazná vyhláška č. 3/2010, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Dolní Tošanovice se na svém 2. zasedání dne 20.12.2010 usnesením č. 2/2010 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

OBEC VELKÉ BŘEZNO. ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení. Čl. 1

OBEC VELKÉ BŘEZNO. ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení. Čl. 1 OBEC VELKÉ BŘEZNO Obecně závazná vyhláška č. 5/2003 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Velké Březno schválilo dne 15. 12. 2003 vydat podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních

Více

Obecně závazná vyhláška obce Ovčáry

Obecně závazná vyhláška obce Ovčáry OBEC OVČÁRY, okres Mělník Obecně závazná vyhláška obce Ovčáry č. 1/2010 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Ovčáry schválilo a vydává dne 16.6.2010 v souladu s ust. 10 písm. d), 35 a 84 odst. 2)

Více

Vyhláška obce Pamětnice

Vyhláška obce Pamětnice Vyhláška obce Pamětnice o místních poplatcích Obecní zastupitelstvo v Pamětnicích se podle 36 odst.-1 písm. f ) zákona ČNR č. 367/1990 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, usneslo vydat podle 15

Více

Obecně závazná vyhláška obce OSTROV č. 2/2010 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška obce OSTROV č. 2/2010 o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška obce OSTROV č. 2/2010 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce OSTROV se usneslo dne 21. prosince 2010 vydat podle 14 odst. 2 zák. č. 565/1990 Sb.,o místních poplatcích, ve znění

Více

OBEC Široká Niva Obecně závazná vyhláška č. 2/2014, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ ČÁST II. POPLATEK ZE PSŮ

OBEC Široká Niva Obecně závazná vyhláška č. 2/2014, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ ČÁST II. POPLATEK ZE PSŮ OBEC Široká Niva Obecně závazná vyhláška č. 2/2014, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Široká Niva se na svém 2. zasedání dne 12.12.2014 usnesením číslo 18/02/14 písmeno a) usneslo vydat na základě

Více

Obecně závazná vyhláška obce Velká Losenice č. 3/2003. o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška obce Velká Losenice č. 3/2003. o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Velká Losenice vydává dne 9.12.2003 podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů, a v souladu s ustanoveními 10 písm. d) a

Více

Obecně závazná vyhláška obce Žleby č. 3/2010 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška obce Žleby č. 3/2010 o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška obce Žleby č. 3/2010 o místních poplatcích Obec Žleby na základě usnesení zastupitelstva obce č. 95i/2010 z 15. 12. 2010 dle ustanovení 14 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

OBEC Frahelž Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC Frahelž Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC Frahelž Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Frahelž se na svém zasedání dne 26.12.2010 usnesením č.1/26 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

OBEC Rovečné Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC Rovečné Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC Rovečné Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Rovečné se na svém zasedání dne 5.8.2015 usnesením č. 8/2015 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

OBEC BRANIŠOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2012 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC BRANIŠOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2012 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC BRANIŠOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2012 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Branišov se na svém zasedání dne.. usnesením č. usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních

Více

Obecně závazná vyhláška č. 3/2003 obce Milotice nad Opavou o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška č. 3/2003 obce Milotice nad Opavou o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška č. 3/2003 obce Milotice nad Opavou o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Milotice nad Opavou vydává na svém zasedání dne 15.12.2003 v souladu s ustanovením 14, odst. 2 zákona

Více

o místních poplatcích

o místních poplatcích MĚSTO CHÝNOV Obecně závazná vyhláška č. 3/2010 o místních poplatcích Zastupitelstvo Města Chýnov vydává podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů,

Více

Obecně závazná vyhláška obce Pačejov č. 1/2012 O místních poplatcích. Část I. Základní ustanovení. Část II. Poplatek ze psů

Obecně závazná vyhláška obce Pačejov č. 1/2012 O místních poplatcích. Část I. Základní ustanovení. Část II. Poplatek ze psů Obecně závazná vyhláška obce Pačejov č. 1/2012 O místních poplatcích Zastupitelstvo obce Pačejov se na svém zasedání dne 15. 12. 2011 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních

Více

Obecně závazná vyhláška obce Jamné nad Orlicí

Obecně závazná vyhláška obce Jamné nad Orlicí Obecně závazná vyhláška obce Jamné nad Orlicí číslo 2/2004 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Jamné nad Orlicí vydalo dne 28.6.2004 podle ustanovení 14 zákona č. 565/1990 Sb. o místních poplatcích,

Více

OBEC CESKA KUBICE. Obecně závazná vyhláška obce Ceská Kubice

OBEC CESKA KUBICE. Obecně závazná vyhláška obce Ceská Kubice ", OBEC CESKA KUBICE ZASTUPITELSTVO OBCE " Obecně závazná vyhláška obce Ceská Kubice č. 1/2004 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Česká Kubice vydalo dne 30.8.2004 podle ustanovení 14 odst. 2 zákona

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE ROVEČNÉ číslo 1/2003 ze dne 3.12.2003 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH. ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE ROVEČNÉ číslo 1/2003 ze dne 3.12.2003 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH. ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE ROVEČNÉ číslo 1/2003 ze dne 3.12.2003 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH Zastupitelstvo Obce Rovečné vydalo dne 3.12.2003 podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních

Více

OBEC VYSOČANY Obecně závazná vyhláška č.1/2011 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC VYSOČANY Obecně závazná vyhláška č.1/2011 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC VYSOČANY Obecně závazná vyhláška č.1/2011 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Vysočany se na svém zasedání dne 8. 3. 2011 usnesením č.4/1/2011 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

Dobrá Voda Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích ČÁST I. ČI. 1 Úvodní ustanovení. ČI. 2 Poplatník a předmět poplatku

Dobrá Voda Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích ČÁST I. ČI. 1 Úvodní ustanovení. ČI. 2 Poplatník a předmět poplatku Obec Dobrá Voda Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Dobrá Voda se na svém zasedání dne 10. 12. 2010 usnesením č. 12/2010 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více