Inspirace pro rodiny s detmi

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Inspirace pro rodiny s detmi"

Transkript

1 Inspirace pro rodiny s detmi

2 CESKÁ INSPIRACE Německo Polsko Vezmi tužku a k červeným puntíkům na slepé mapě přiřaď názvy měst. Spoj čárou červené a zelené puntíky, které k sobě patří. Pro lepší orientaci, bílý puntík je hlavní město Praha. Rakousko Slovensko Hradec Králové Kutná Hora Litomyšl Telč

3 8 z nejkrásnejších ceských mest Pod poetickým názvem ČESKÁ INSPIRACE představujeme osm historických měst Hradec Králové,,, Kutnou Horu, Litomyšl, Poličku, Telč a. Tato města si vytkla za cíl ukázat návštěvníkům nesmírné architektonické a umělecké dědictví a bohatý kulturní život. Nechte se inspirovat a přijměte pozvání k návštěvě. Věříme, že si u nás budete připadat jako v pohádce. Mezi zdmi renesančních domů či romantických zámků se můžete stát rytíři či princeznami, v okolních lesích můžete zahlédnout víly či vodníky, můžete snít při koncertech, výstavách či divadelních představeních. U nás můžete jednoduše cokoli... Nechte se inspirovat kouzlem našich měst! Na těchto dvou obrázcích najdi 8 rozdílů!

4 Poznávej! Víte, která ryba má psí zuby? Co to znamená, když baštýř strojí rybník? A odkdy jsou v Třeboni lázně? Odpovědi a mnoho dalšího se dozvíte v Domu přírody ska, který najdete v areálu zámku.

5 Telč Přijeďte na srpnové Historické slavnosti a poznejte historii rodu pánů z Hradce. Poznáte šermíře, kejklíře, žongléry, hudebníky, tanečnice i vojenský tábor. Projděte se po hradebním ochozu a poslechněte si pověst o tom, jak poličští občané přelstili dobyvatele, a město zůstalo uchráněno. Poznávej! Cestování jako za dob našich praprababiček si můžete vyzkoušet v historických vláčcích jindřichohradecké úzkokolejky. Litomyšl První setkání s vážnou hudbou mohou zažít malí návštěvníci na speciálních pořadech Mezinárodního operního festivalu Smetanova Litomyšl. Kutná Hora Jaké je to být havířem se zcela jistě dozvíte při návštěvě středověkého dolu. Dílna alchymisty Zikmunda Wanna v hradní kapli sv. Erharda a Uršuly čeká na vaši návštěvu. Protáhnout se však musíte úzkým točitým schodištěm. Hradec Králové Vesmír jako na dlani mají před sebou návštěvníci nového digitálního planetária, které stojí v těsné blízkosti hvězdárny.

6 Tvor! V rámci festivalu ské dvorky se můžete i vy stát malířem, grafikem, keramikem či výrobcem šperků.

7 Kutná Hora Tvořivé dílny GASK dětem jsou určeny malým umělcům od 6 do 13 let. Hravou formou vás seznámí s uměleckými díly i výtvarnými technikami. Zúčastněte se tvořivé dílny a vyrobte si něco na památku přímo ve školní třídě, do které chodil i Bohuslav Martinů. Tvor! Expozice ve Staré radnici je každý rok věnovaná nové dětské výstavě. Můžete si zde vymalovat pohádkové postavičky, zahrát si pohádkové pexeso nebo shlédnout animovaný film o historii města Jindřichův Hradec. Jabkobraní, rybářské nebo svatováclavské slavnosti, festival zdraví a další akce města nabízejí i koutky, kde lze tvořit. Kromě jiného můžete malovat, vyrábět, zkouknout a vyzkoušet dnes již netradiční řemesla. Telč Přijďte s dětmi tvořit. Ať už na Folkloru v máji či na Prázdninách v Telči, na Historických i Svatováclavských slavnostech si můžete vyzkoušet různé dílničky, které jsou připraveny pro děti i dospělé. Litomyšl V regionálním muzeu mohou děti tvořit, ale také využít dětskou hernu. Nejen děti si velmi oblíbili převlékárna v kabinetu etnografie a program Račte vstoupit do domácností slavných Litomyšlanů. Hradec Králové Do muzea s dětmi? Jistě! Součástí Muzea východních Čech je i Dětský ateliér s podtitulem Herna dílna badatelna.

8 Hraj si! Ve Staré radnici v expozici s názvem Železnice hrou je zábavnou formou odvyprávěna historie a současnost úzkokolejky. Připraveny jsou zde samozřejmě i modely vlaků.

9 Litomyšl Dětský program Litomyšlení spojuje mnoho budov na zámeckém návrší. Své putování začněte v Bludišti historií zámku, nebudete litovat. Užijte si bělostnou pláž, koupání, atrakce i dětské hřiště na přehradě Jesenice, nedaleko u. Kutná Hora V Muzeu kostek LEGO v Šultysově ulici si můžete postavit cokoli. K vidění je zde i sedlecká Kostnice a chrám sv. Barbory. Hradec Králové V Labyrintu Divadla Drak se můžete stát výtvarníkem, kostymérem, režisérem a dokonce i hercem! V Centru Bohuslava Martinů v expozicích o historii města Poličky si můžete postavit město z kostek, obléci část zbroje či vzít do ruky meč. Svoji přesnou mušku si můžete vyzkoušet při střelbě do terče. Telč Na dětském hřišti v prostorách jedné z budov Panského dvora na vás čekají nejrůznější dřevěné atrakce, prolézačky, děti se zde mohou vydovádět na kolotoči i na skluzavce. V Domě přírody ska najdou děti nového kamaráda. Je jím Milda Dubulík skřítek, který se narodil pod slavným Krčínovým dubem a je připraven si s dětmi hrát i jim s čímkoli poradit. Hraj si!

10 Bav se! Na pohádkovém hradě Svojanov, který leží uprostřed hlubokých lesů, se budete bavit a možná i trošku bát to v případě, že potkáte hradní strašidla či navštívíte středověkou mučírnu.

11 Litomyšl Celoprázdninový maratón pohádek nejen pro děti a koncertů nejen pro dospělé se již mnoho let koná každý pátek o prázdninách na Toulovcově náměstí. Kutná Hora V překrásném okolí chrámu sv. Barbory a v zahradách Jezuitské koleje se můžete poslední květnovou sobotu potkat s pohádkovými bytostmi na akci Pohádková Barbora. Máte rádi pohádky? Nebo jste spíš cirkusáci? Zcela určitě se pobavíte v Krajince, kde vám budou po celé léto vyprávět pohádky a uspořádají pro vás i další skvělé programy. Šermířské souboje, historická řemesla, pohádky, renesanční hudba a tanec nic z toho nechybí na každoročních Historických slavnostech Jakuba Krčína, které jsou pořádány vždy v polovině července. Pro nejmenší je určena tradiční akce Město dětem. Koná se vždy poslední srpnový týden a děti se zde rozhodně nenudí. Bav se! Hradec Králové Jako ostrovy v oceánu ční atrakce v zábavním parku Tongo. Přijeďte v případě, že se chcete potkat s chobotnicí a žralokem, vylézt na útes, spřátelit se s rybkou Nemo či se stát účastníkem pirátské bitvy. Telč Projížďky na poníkovi či oslíkovi, případně v kočáře jsou možné v Hospodářském dvoře Bohuslavice (asi 10 km od Telče). Děti zde uvidí všechna hospodářská zvířátka a na své si přijdou i milovníci sportovního rybolovu.

12 Cákej! Hradec Králové Z přístaviště na Smetanově nábřeží vás v létě odvezou parníky do těch nejromantičtějších míst na Labi. Svoji loďku si však můžete řídit i sami, nevěříte? Přijeďte se přesvědčit.

13 Litomyšl Kromě bazénu a plovárny využívají nejmenší návštěvníci také osvěžení v bazénku v Klášterních zahradách. Ke koupačce vám tu tiše zní i překrásná hudba, často od Smetany. Kutná Hora Letní plovárna s mnoha atrakcemi a masážními lavicemi nebo přírodní koupaliště. Oboje je možné, stačí si jen vybrat. Cákej! Část parkového areálu pod chebským hradem je jako stvořená pro vodní hrátky. Najdete zde systém korýtek, vodní šroub, mlýnské kolo, brouzdaliště a další zařízení, jejichž pohonem je voda. Cákat se můžete v zimě v plaveckém bazénu a v létě na přírodním koupališti. Po celý rok si můžete zarybařit v poličských přehradách. ské rybníky i říční pláže poskytují v době letní sezóny parádní osvěžení. Mimo letní parna můžete zajít do Wellnesscentra Aqua Viva Lázní Aurora s bazénem s mírně slanou vodou, divokou řekou, tobogánem či whirlpooly. Unikátní aqua show najdete v pasáži medicínského centra sv. Floriána jen v Jindřichově Hradci. Padající voda, světelné efekty, videoprojekce a působivé tóny hudby vytvářejí nádhernou podívanou. Telč Projížďka na lodičkách po Štěpnickém rybníku patří k nezapomenutelným zážitkům. V parných dnech přijde vhod i osvěžení přímo pod starobylou pumpou na náměstí.

14 Hýbej se! Kutná Hora V areálu Klimeška se nachází nejdelší bobová dráha v ČR a druhá nejdelší v Evropě. K dispozici jsou i dvoumístné boby, tak s sebou můžete vzít i rodiče.

15 Hradec Králové Cyklisté, bruslaři i pěší mohou využít deseti kilometrový okruh hradeckými městskými lesy. Cestou potkáte vodníky, trpaslíky, strašidla a další pohádkové bytosti. Litomyšl Městský stadion Černá hora je ideálním místem pro rozhýbání vašich ratolestí. Kromě jiného zde najdete letní a zimní stadion, tenisovou, squashovou a bowlingovou halu, venkovní kurty na tenis, hřiště na volejbal či fotbalgolfové hřiště. Doporučujeme využít velké množství značených turistických tras a cyklotras. Za zvážení stojí např. cyklovýlet Za ohnivou sviní na hrad Svojanov. Telč Za návštěvu stojí unikátní interiérové centrum v Panském dvoře. Kromě lezecké stěny zde zájemci najdou tzv. drytooling využívá zimní lezecké techniky lezení po ledopádech v letních podmínkách. Šlápněte do pedálů! sko je doslova protkáno sítí cyklotras. Na své si přijdou rekreační jezdci i polykači kilometrů. Pro rodiny s dětmi jsou ideální rovinaté stezky vedoucí po hrázích rybníků lemovaných staletými duby. Lanové centrum v Krajince nabízí adrenalin pro děti různého věku. Pro nejmenší jsou zde lanové překážky, pro větší děti Big swing, obří houpačka či zařízení Power fan, které vám umožní zažít volný pád. Discgolfové hřiště se nachází v Mertových sadech a je ideálním způsobem trávení volného času. Disky si můžete zapůjčit v infocentru. Hýbej se!

16 Rozhlízej se! Telč Nezapomenutelný pohled na celé město je z věže sv. Jakuba. Nachází se u zámku, je vysoká téměř 60 m, nahoru vede 40 kamenných a 105 dřevěných schodů. Věž byla v minulosti obydlena hlásným.

17 Litomyšl Překrásná vyhlídka nejen na památku UNESCO je z tzv. Andělské vyhlídky, která se nachází na věži chrámu Nalezení sv. Kříže. Rozhlízej se! Pohled do okolí i do skrytých částí města skýtá Radniční věž na Masarykově náměstí. Radniční proto, že byla v roce 1638 přistavěna k původní budově radnice. Od té doby tvoří vedle kostelní věže druhou dominantu města. Hradec Králové Překrásný pohled na Hradec Králové, ale i na vrcholky Krkonoš či Orlických hor se i vám naskytne z ochozu nejvyšší dominanty města, Bílé věže. Vystoupejte do věže kostela sv. Jakuba a rozhlédněte se. Z věže uvidíte i celé hradební opevnění a navštívíte zde i rodnou světničku Bohuslava Martinů vybavenou dobovým nábytkem. Vyšlápněte 108 schodů a uvidíte historickou část u z nadhledu. Vyhlídka z Černé věže stojí za to, k dispozici je tu dokonce i pozorovací dalekohled. Kutná Hora Jeden z nejkrásnějších pohledů na stříbrné město je od kutnohorských menhirů. Ty byly postaveny během let kutnohorskými nadšenci a s pomocí odborníků, kteří se věnují obnovování energetických bodů v krajině. I z hladomorny může být krásný výhled, nevěříte? Přesvědčit se můžete na Státním hradu a zámku v Jindřichově Hradci. Jde o nejstarší část komplexu.

18 Hledej! Litomyšl Litomyšl je známá nejen jako historické město, ale také jako hlavní město moderní architektury. Dívej se kolem sebe a zkus nalézt rozdíl mezi historickými slohy a stavbami soudobé architektury. Ale pozor nenech se zmást, prvky moderní architektury se čas od času objevují i v památkových objektech či přímo v areálu památky UNESCO.

19 Hradec Králové Milujete nové technologie, chytré telefony a geolokační hry? Výborně, přijeďte na Hradecko hrát MUNZEE jen si nezapomeňte stáhnout tu správnou aplikaci. Kapr Jakub z rybníku Svět je průvodcem hrou Geofun a zavede celé rodiny na několik míst v okolí Třeboně. Jen rybníků je na sku více jak pět set, tak určitě bude co hledat a objevovat. Mobilní aplikaci GEOFUN najdete na stejnojmenném webu. Na nároží Proboštského kostela Nanebevzetí Panny Marie naleznete 15. poledník východní délky. Legenda praví, že při jeho překročení se vám splní všechna tajná přání. To stojí za to vyzkoušet, co říkáte? Jděte po stopách hudebního skladatele Bohuslava Martinů. Navštivte ojedinělé místo, kde se Bohuslav Martinů narodil (věž kostela!), ale i místo, kam chodil do školy. Najděte v městském parku jeho velkou sochu a také jeho hrob na místním hřbitově sv. Michaela. Telč Pod většinou domů na náměstí jsou středověká sklepení. Najděte ty, které jsou veřejnosti přístupné, a nahlédněte do nitra telčského podzemí. Hledej! Pojďte se projít městem a hledejte ské niky. Dílka v nikách vás neohromí rozměry, ale zaujmou originálním pojetím najdete např. zpívajícího řezníka či Davida a Goliáše? Kutná Hora Kutná Hora a její okolí je doslova rájem kačerů, na 100 keší najdeš přímo ve městě. Pátrat můžeš ale také v ulicích města po odpovědích tzv. questingů, spoustu legrace užiješ i s Geofunem.

20 Česká inspirace Tabulka vzdáleností Hradec Králové Kutná Hora Litomyšl Telč Informační centra HRADEC KRÁLOVÉ Velké náměstí 165 tel.: CHEB Jateční 2 tel.: infocentrum@cheb.cz JINDŘICHŮV HRADEC Panská 136/I tel.: info@jh.cz KUTNÁ HORA Palackého náměstí 377 tel.: infocentrum@kutnahora.cz LITOMYŠL Smetanovo náměstí 72 tel.: ic@litomysl.cz POLIČKA Palackého náměstí 160 tel.: info@ic.policka.org TELČ nám. Zachariáše z Hradce 10 tel.: info@telc.eu TŘEBOŇ Masarykovo nám. 103 tel.: tel.: info@itrebon.cz Hradec Králové Kutná Hora Litomyšl Telč km 3:16 2:27 1:03 0:52 1:16 2:12 2:42 hod km 3:16 3:28 3:05 4:00 4:10 3:47 3:30 hod km 2:27 3:28 1:50 2:29 2:06 0:40 29 hod km 1:03 3:05 1:50 1:27 1:40 1:39 2:15 hod km 0:52 4:00 2:29 1:27 0:26 2:14 2:53 hod km 1:16 4:10 2:06 1:40 0:26 1:52 2:30 hod km 2:12 3:47 0:40 1:39 2:14 1:52 1:04 hod km 2:42 3:30 0:29 2:15 2:53 2:30 1:04 hod. Vydala Česká inspirace v roce 2016 design: Václav Knettig malby: Josef Švarc tisk: H.R.G. Litomyšl

Radomil Kašpar. starosta města Litomyšl

Radomil Kašpar. starosta města Litomyšl Radomil Kašpar starosta města Litomyšl Evropa Česká republika Litomyšl Litomyšl O Litomyšli mluví poprvé Kosmova kronika česká, k roku 981 Městská práva Městská práva obdržela Litomyšl v roce 1259 od krále

Více

Tipy na výlety Mittersill, Fusch

Tipy na výlety Mittersill, Fusch Tipy na výlety Mittersill, Fusch Přírodní koupaliště v Hollersbachu www.hollersbach.at otevírací doba: dle počasí vstupné: 3,70 atrakce: přírodní koupaliště, dětské hřiště s pirátskou lodí, plážový volejbal,

Více

Karta Osttirol Card. 7 x lanovky (Hochpustertal, St. Jakob, Kals - Matrei, Mölltal, Lienz, Obertilliach)

Karta Osttirol Card. 7 x lanovky (Hochpustertal, St. Jakob, Kals - Matrei, Mölltal, Lienz, Obertilliach) Karta Osttirol Card S kartou "Osttirol Card" můžete jednou zdarma navštívit 22 různých přírodních a kulturních zajímavostí, lanovek, koupališť atd. v regionu Osttirol - Východní Tyrolsko. Cena: 47,-- EUR

Více

Tipy na výlety Zell am See, Kaprun a okolí

Tipy na výlety Zell am See, Kaprun a okolí Tipy na výlety Zell am See, Kaprun a okolí Přírodní koupaliště v Hollersbachu www.hollersbach.at otevírací doba: dle počasí vstupné: 3,70 atrakce: přírodní koupaliště, dětské hřiště s pirátskou lodí, plážový

Více

správný cíl Vaší cesty

správný cíl Vaší cesty správný cíl Vaší cesty KULTURNÍ AKCE HRADECKO ČERVEN 2014 31. května - 1. června, sobota - neděle 9:00 ZA PRVNÍMI ZEMĚDĚLCI DO MLADŠÍ DOBY KAMENNÉ Archeopark pravěku Všestary Pokud si chcete pravěk zažít

Více

Karta Osttirol Card. 7 x lanovky (Obertilliach, Hochpustertal, St. Jakob, Kals - Matrei, Mölltal, Lienz)

Karta Osttirol Card. 7 x lanovky (Obertilliach, Hochpustertal, St. Jakob, Kals - Matrei, Mölltal, Lienz) Karta Osttirol Card S kartou "Osttirol Card" můžete jednou zdarma navštívit 22 různých přírodních a kulturních zajímavostí, lanovek, koupališť atd. v regionu Osttirol - Východní Tyrolsko. Cena: 46,-- EUR

Více

Karta Osttirol Card. lanovky (Obertilliach, Hochpustertal, St. Jakob, Kals - Matrei, Mölltal, Lienz)

Karta Osttirol Card. lanovky (Obertilliach, Hochpustertal, St. Jakob, Kals - Matrei, Mölltal, Lienz) Karta Osttirol Card S kartou "Osttirol Card" můžete jednou zdarma navštívit 22 různých přírodních a kulturních zajímavostí, lanovek, koupališť atd. v regionu Osttirol - Východní Tyrolsko. Cena: 45,-- EUR

Více

Mittersill,Fusch-Salcbursko

Mittersill,Fusch-Salcbursko Přírodní koupaliště v Hollersbachu Krytý bazén centrum Optimum Kaprun otevírací doba: dle počasí vstupné: 3,70 atrakce: přírodní koupaliště, dětské hřiště s pirátskou lodí, plážový volejbal, skateboard

Více

Zell am See,Kaprun-Salcbursko

Zell am See,Kaprun-Salcbursko Přírodní koupaliště v Hollersbachu Krytý bazén centrum Optimum Kaprun otevírací doba: dle počasí vstupné: 3,70 vstupné se Salcburskou kartou: zdarma atrakce: přírodní koupaliště, dětské hřiště s pirátskou

Více

Tipy na výlety SALZBURGER SPORTWELT St. Johann, Altenmarkt Zauchensee, Filzmoos, Flachau, Wagrein, Kleinarl, Radstadt

Tipy na výlety SALZBURGER SPORTWELT St. Johann, Altenmarkt Zauchensee, Filzmoos, Flachau, Wagrein, Kleinarl, Radstadt Tipy na výlety SALZBURGER SPORTWELT St. Johann, Altenmarkt Zauchensee, Filzmoos, Flachau, Wagrein, Kleinarl, Radstadt V HOTELECH OBDRŽÍTE ZDARMA GÄSTEKARTE SALZBURGER SPORTWELT CARD - s kartou obdržíte

Více

Kutná Hora pro děti Informační centrum Města Kutná Hora

Kutná Hora pro děti Informační centrum Města Kutná Hora Kutná Hora pro děti Informační centrum Města Kutná Hora Sankturinovský dům Palackého náměstí 377 284 01 Kutná Hora tel./fax: (+420) 327 512 378 mob.: (+420) 731 801 004 e-mail: infocentrum@kutnahora.cz

Více

Česká inspirace Czech Inspiration

Česká inspirace Czech Inspiration Česká inspirace Czech Inspiration Města plná života Towns Full of Life Česká inspirace Czech Inspiration Hradec Králové Cheb Jindřichův Hradec Kutná Hora Města plná života Pod poetickým názvem Česká inspirace

Více

Tipy na výlety Mittersill, Fusch

Tipy na výlety Mittersill, Fusch Tipy na výlety Mittersill, Fusch Přírodní koupaliště v Hollersbachu www.hollersbach.at otevírací doba: dle počasí vstupné: 4,-- dospělí, 2,50 děti atrakce: přírodní koupaliště, dětské hřiště s pirátskou

Více

Klášterní okruh Trasa: Délka: Časová náročnost:

Klášterní okruh Trasa: Délka: Časová náročnost: Klášterní okruh Trasa: Jihlava Brtnice Telč Nová Říše Délka: 48 km Časová náročnost: 2 dny Jihlava je od Prahy vzdálena 130 km, a pokud využijete dálnici D1, tak za hodinu a půl budete v krajském městě

Více

Tipy na výlety Lammertal, Golling, Gosau atd.

Tipy na výlety Lammertal, Golling, Gosau atd. Tipy na výlety Lammertal, Golling, Gosau atd. Koupaliště Abtenau http://freibad-abtenau.jimdo.com/öffnungszeiten-preise/preise-1/ otevírací doba: denně 9 19 h, od poloviny července do poloviny srpna až

Více

Tipy na výlety Leogang

Tipy na výlety Leogang Tipy na výlety Leogang - vstupy zdarma nebo se slevou s kartami Salzburgerland Card (platí v celé spolkové zemi Salcbursko od 1. 5. do 26. 10. 2012) - nebo s kartou Löwen Alpin Card (platí v regionu Leogang

Více

Tipy na výlety Wagrain

Tipy na výlety Wagrain Tipy na výlety Wagrain Vodní svět Amadé www.wagrain-info.at otevírací doba: denně 9:30 20:00 vstupné: 10,00, 5 děti vstupné jednorázový vstup zdarma atrakce: 900 m² vodní plochy tobogány, skluzavky, vnitřní

Více

Týden 31. 5. - 6. 6. 2014

Týden 31. 5. - 6. 6. 2014 správný cíl Vaší cesty Týden 31. 5. - 6. 6. 2014 Milovníci grilování mohou vyrazit do nově zrekonstruovaných Šimkových sadů v Hradci Králové. Tento týden sem byly znovu instalovány tři venkovní grily.

Více

Vstupné po slevě expozice 1+2: dospělí: 40, / děti, studenti, senioři: 20, / děti do 6 let: 0,

Vstupné po slevě expozice 1+2: dospělí: 40, / děti, studenti, senioři: 20, / děti do 6 let: 0, Zvýhodněné vstupné pro návštěvníky XXVII. Královského stříbření Kutné Hory Jsme velmi rádi, pokud jste se rozhodli navštívit tradiční historickou akci Královské stříbření Kutné Hory, která se letos koná

Více

Tipy na výlety Lammertal, Golling, Gosau atd.

Tipy na výlety Lammertal, Golling, Gosau atd. Koupaliště Abtenau www.freibad.abtenau.at Tipy na výlety Lammertal, Golling, Gosau atd. otevírací doba: denně 9 19 h, od poloviny července do poloviny srpna až do 20.00 vstupné: 5,30 EUR vstupné se Salcburskou

Více

Tipy na výlety Solná komora

Tipy na výlety Solná komora Tipy na výlety Solná komora Karta Salzkammergut Erlebnis Card: k zakoupení ve všech infocentrech v regionu SALZKAMMERGUT a ve vybraných hotelech a penzionech. Cena dospělí: 4,90 EUR, děti zdarma S kartou

Více

Solná komora-h.rakousko

Solná komora-h.rakousko Jezero Wolfgangsee Plavba lodí po jezeře denní jízdenka: 17,60 se Salzkammergut Erlebnis-Card: 16,40 www.wolgangseeschifffahrt.at Schafbergbahn jízda úzkokolejkou na horu Schafbergbahn jízda tam i zpět:

Více

ČESKY. Osvěžení ve vodě NEJLEPŠÍ RYBNÍKY A KOUPALIŠTĚ

ČESKY. Osvěžení ve vodě NEJLEPŠÍ RYBNÍKY A KOUPALIŠTĚ ČESKY 17 Osvěžení ve vodě NEJLEPŠÍ RYBNÍKY A KOUPALIŠTĚ 1 Panenské koupání V letních měsících se můžeme osvěžit v rozmanitém množství Komáří rybníky přírodních 2 se nachází a umělých na žluté koupališť.

Více

Otevření turistické sezony 2012

Otevření turistické sezony 2012 Otevření turistické sezony 2012 České Švýcarsko 21. 22. 4. 2012 Vydejte se za zážitky v Českém Švýcarsku Jetřichovické skály otevření naučné stezky Janovský trhák - cyklistická časovka do vrchu Tramvají

Více

UNESCO ČESKÉ DIVY SVĚTA

UNESCO ČESKÉ DIVY SVĚTA Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám. 1594/16, 664 51 Šlapanice www.zsslapanice.cz MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/21.2389 UNESCO

Více

Tipy na výlety Leogang

Tipy na výlety Leogang Tipy na výlety Leogang - vstupy zdarma nebo se slevou s kartami Salzburgerland Card (platí v celé spolkové zemi Salcbursko od 1. 5. do 26. 10. 2014) - nebo s kartou Löwen Alpin Card (platí v regionu Leogang

Více

Zámek Litomyšl. Cena: 250 Kč

Zámek Litomyšl. Cena: 250 Kč Zámek Litomyšl Víte, že tento krásný zámek postavil Vratislav II. z Pernštejna jako svatební dar pro svou manželku, kterou si přivezl až z dalekého Španělska? Pojeďte si s námi prohlédnout jeden z nejkrásnějších

Více

Jezero Traunsee. Letní sáňkařská dráha - Strobl. Plavba lodí po jezeře. Jízda kabinkovou lanovkou na Grünberg (1004 m. n. m.)

Jezero Traunsee. Letní sáňkařská dráha - Strobl. Plavba lodí po jezeře. Jízda kabinkovou lanovkou na Grünberg (1004 m. n. m.) Tipy na výlety Solná komora Karta Salzkammergut Erlebnis Card: k zakoupení ve všech infocentrech v regionu SALZKAMMERGUT a ve vybraných hotelech a penzionech. Cena dospělí: 4,90 EUR, děti zdarma S kartou

Více

FRITSCHOVA STEZKA 18 km 4 h střední naučné

FRITSCHOVA STEZKA 18 km 4 h střední naučné FRITSCHOVA STEZKA NAUČNÁ STEZKA BRLOŽSKO MÍSTA, KAM CHODIL ZEYER ODPOČÍVAT LINECKÁ STEZKA OD KELTŮ PO STŘEDOVĚK SILNIČNÍM VLÁČKEM NA SELSKÉ BAROKO DO HOLAŠOVIC SILNIČNÍM VLÁČKEM NA ZBUDOVSKÁ BLATA PO STOPÁCH

Více

Vítáme Vás v rekreačním areálu Stříbrný rybník

Vítáme Vás v rekreačním areálu Stříbrný rybník Stříbrný rybník Vítáme Vás v rekreačním areálu Stříbrný rybník Na pomezí Přírodního parku řeky Orlice a Novohradeckých lesů U největšího z rybníků v okolí Hradce Králové Adrenalin park Vodní centrum Celoroční

Více

České Budějovice Dvořiště Lomnice Rožmberk Třeboň Č.B.

České Budějovice Dvořiště Lomnice Rožmberk Třeboň Č.B. Cyklovýlet č. 6 České Budějovice Dvořiště Lomnice Rožmberk Třeboň Č.B. Trasa : Č.B. pravý břeh Vltavy Hrdějovice Borek Dvořiště Lomnice Rožmberk Stará Hlína Třeboň rybník Svět Zvíkov Kaliště Dobrá Voda

Více

PRímEstské tábory se školkou

PRímEstské tábory se školkou PRímEstské tábory se školkou Stejně jako v letech 2007, 2008, 2009, 2010 připravujeme pro Vaše děti Příměstské tábory Sluníčka se školkou 2011. PŘÍMĚSTSKÉ TÁBORY SLUNÍČKA SE ŠKOLKOU VE ŽLUTÝCH LÁZNÍCH

Více

Týden 22. 8. - 28. 8. 2015

Týden 22. 8. - 28. 8. 2015 správný cíl Vaší cesty Týden 22. 8. - 28. 8. 2015 Nejenom lavičky Václava Havla nacházejí svá místa po světě Hradec Králové se může pyšnit navíc i čerstvě otevřenou Galerií Václava Havla. Každý, kdo si

Více

InfoTip ICM Jilemnice

InfoTip ICM Jilemnice InfoTip ICM Jilemnice V ICM Jilemnice k prodeji: Jilemnické omalovánky jsou zaměřeny na typické objekty a tradice ve městě. Upoutají krásnými ilustracemi a doprovodným textem, který je psaný českým a anglickým

Více

Autor: Ossis - http://gimik.borec.cz. Itinerář OBSAH: PŘÍLOHY: 1)Orientační plán Kutné Hory 2)Seznam památek 3)Ceník Pražského hradu - 1 -

Autor: Ossis - http://gimik.borec.cz. Itinerář OBSAH: PŘÍLOHY: 1)Orientační plán Kutné Hory 2)Seznam památek 3)Ceník Pražského hradu - 1 - Itinerář OBSAH: Obsah: Úvod: 1.den: 2.den: 3.den: 4.den: 5.den: 6.den: 7.den: Shrnutí: Prameny čerpání: 1.strana 2.strana 3.strana 4.strana 5.strana 6.strana 7.strana 8.strana 9.strana 9.strana 10.strana

Více

D A Č I C E R U H O S K OST K O U

D A Č I C E R U H O S K OST K O U D A Č I C E R U H O S K OST K O U 7. 6. 5. 4. 3. 2. 1. AHOJ KAMARÁDI, jmenuji se Kostička Cukrová a ráda bych vám ukázala své Dačice. Tady jsem se totiž v roce 1843 narodila, a představ si, že jsem byla

Více

Projekt Poznej svůj kraj Jméno Dítěte

Projekt Poznej svůj kraj Jméno Dítěte Základní škola speciální Jaroměř, Palackého 142 Projekt Poznej svůj kraj Jméno Dítěte Realizováno za finanční podpory Královéhradeckého kraje Základní škola speciální Jaroměř, Palackého 142 Projekt Poznej

Více

w w w.h usto p e ce - cit y. cz sport senioři

w w w.h usto p e ce - cit y. cz sport senioři w w w.h usto p e ce - cit y. cz rodina sport senioři víno PRO SENIORY Seniorský věk už dnes nemusí být obdobím stráveným v ústraní aktivního společenského života. Stále více institucí myslí na lidi seniorského

Více

Tipy na výlety okolí Salcburku

Tipy na výlety okolí Salcburku Tipy na výlety okolí Salcburku Doporučujeme k zakoupení Salcburskou kartu: Salcburská karta (SalzburgerLand Card) je all inclusive kartou, se kterou můžete navštívit více než 190 zajímavostí v rakouské

Více

20. a 21. května státní zámek Frýdlant: Zpřístupnění hradní věže. PŘELOŽENO NA 20. A 21.6.www.zamek frydlant.cz

20. a 21. května státní zámek Frýdlant: Zpřístupnění hradní věže. PŘELOŽENO NA 20. A 21.6.www.zamek frydlant.cz Pozvání na hrady a zámky v květnu zámek Náchod snižuje na státní zámek vstupné, správa hradu a zámku Frýdlant se omlouvá za změnu již zveřejněných termínů speciálních prohlídek knihovny a věže Sychrov,

Více

Tipy na výlety v Lungau s letní kartou LungauCard nebo Salcburskou kartou

Tipy na výlety v Lungau s letní kartou LungauCard nebo Salcburskou kartou Tipy na výlety v Lungau s letní kartou LungauCard nebo Salcburskou kartou S kartou "LungauCard" můžete navštívit různé přírodní a kulturní zajímavosti, lanovky, koupaliště atd. v regionu Lungau na jihu

Více

DUM č. 17 v sadě. 21. Ze-3 Kraje ČR

DUM č. 17 v sadě. 21. Ze-3 Kraje ČR projekt GML Brno Docens DUM č. 17 v sadě 21. Ze-3 Kraje ČR Autor: Drahomír Hlaváč Datum: 05.03.2014 Ročník: 3. ročníky Anotace DUMu: Kraje České republiky, památky UNESCO v krajích ČR Materiály jsou určeny

Více

European Heritage Days (Dny evropského dědictví) V sobotu 12. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky:

European Heritage Days (Dny evropského dědictví) V sobotu 12. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky: European Heritage Days (Dny evropského dědictví) 2015 V sobotu 12. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky: Městská šatlava dům čp. 11 Budovu dalo město přistavět k zámku směrem

Více

Název školy Název materiálu Autor Tematický okruh Ročník. Datum tvorby Srpen 13 Anotace. Zdroje

Název školy Název materiálu Autor Tematický okruh Ročník. Datum tvorby Srpen 13 Anotace. Zdroje Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0499 Název školy Název materiálu Autor Tematický okruh Ročník Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. VY_32_INOVACE_375_VES_15 Mgr. Jana Nachmilnerová Veřejná

Více

Město mnoha tváří

Město mnoha tváří Město mnoha tváří Architektonická krása a renesanční atmosféra se zde snoubí s moderním uměním a kulturou sgrafitové fasády, dominanta zámecké věže, výstavy současných umělců, pěvecká vystoupení hvězd

Více

Karta Ötztal Card. půjčovny kol: 3-denní karta: 1 x zdarma, 7-denní karta: 2 x zdarma, 10-ti denní karta: 3 x zdarma

Karta Ötztal Card. půjčovny kol: 3-denní karta: 1 x zdarma, 7-denní karta: 2 x zdarma, 10-ti denní karta: 3 x zdarma Karta Ötztal Card Při zakoupení karty Ötztal Card můžete navštívit 40 turistických zajímavostí a využít různé služby pro turisty, aniž byste museli platit další poplatky či vstupné, jako např.: lanovky,

Více

ČESKOMORAVSKÉ POMEZÍ. Na kole

ČESKOMORAVSKÉ POMEZÍ. Na kole ČESKOMORAVSKÉ POMEZÍ Na kole 2 Zámek Litomyšl UNESCO Obsah Východní Čechy... 4 Českomoravské pomezí... 6 Za tajemstvím hradu Svojanova... 8 Na rozhledny Toulovcových maštalí...10 Údolím řeky Svitavy...12

Více

Účast na veletrzích a dalších akcích v září

Účast na veletrzích a dalších akcích v září Účast na veletrzích a dalších akcích v září CIAF, 2. -3. 9. Hradec Králové CIAF je největší leteckou přehlídkou a soutěží špičkových vojenských bojových letounů v České republice. Královéhradecké letiště

Více

Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek Datum: Autor: Marcela Ivanenková Číslo šablony: I/2 Název materiálu:

Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek Datum: Autor: Marcela Ivanenková Číslo šablony: I/2 Název materiálu: Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek Datum: 5.12.2012 Autor: Marcela Ivanenková Číslo šablony: I/2 Název materiálu: VY_12_INOVACE_16_Vl 4.roč. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2213

Více

Plán rozvoje sportu na období od 2017 do 2024 město Černošín

Plán rozvoje sportu na období od 2017 do 2024 město Černošín Plán rozvoje sportu na období od 2017 do 2024 město Černošín Plán rozvoje sportu v obci byl schválen radou města dne 9. 1. 2017, usnesením č. 51/II/2. Tento plán rozvoje sportu v obci na období od 2017

Více

Turistický průvodce I. zajímavosti z českých hradů a zámků 2

Turistický průvodce I. zajímavosti z českých hradů a zámků 2 Turistický průvodce I. zajímavosti z českých hradů a zámků Jiří Glet květen 2016 jako 29.publikace vydavatelství Vydavatel: Pavel Kohout (www.kknihy.cz) ISBN: epub: ISBN 978-80-88061-73-1 mobi: ISBN 978-80-88061-74-8

Více

Rekonstrukce Bílé věže v Hradci Králové

Rekonstrukce Bílé věže v Hradci Králové Rekonstrukce Bílé věže v Hradci Králové Statutární město Hradec Králové 10/2013-12/2014 Kralovehradecký kraj Společnost BAK stavební společnost, a.s. jako vedoucí sdružení se společností RenoArt s.r.o.

Více

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Leden sobota 17. 1. 2015 = 1. Velkolosinský ples (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel MK Rajo s. r. o.) Únor neděle 1. 2. 2015 = Setkání s rysem Od 13

Více

Hummer Camp 2011. II. rocník ˇ prímestského ˇ ˇ tábora. Projekt vznikl za podpory hl. města Prahy a městské části Praha 20

Hummer Camp 2011. II. rocník ˇ prímestského ˇ ˇ tábora. Projekt vznikl za podpory hl. města Prahy a městské části Praha 20 Hummer Camp 2011 II. rocník ˇ prímestského ˇ ˇ tábora Projekt vznikl za podpory hl. města Prahy a městské části Praha 20 O Tvrzi Tvrz HUMMER je stálý přírodní zábavní park ve středověkém stylu pro celou

Více

VÍTAJÍ VÁS BOSKOVICE MĚSTO SEDMIZUBÉHO HŘEBENE

VÍTAJÍ VÁS BOSKOVICE MĚSTO SEDMIZUBÉHO HŘEBENE VÍTAJÍ VÁS BOSKOVICE MĚSTO SEDMIZUBÉHO HŘEBENE Kde nás najdete BOSKOVICKO a MORAVSKÝ KRAS Boskovice leží na střední Moravě asi 40 km severně od Brna na hranici mezi Boskovickou brázdou a Drahanskou vrchovinou

Více

European Heritage Days (Dny evropského dědictví) V sobotu 10. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky:

European Heritage Days (Dny evropského dědictví) V sobotu 10. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky: European Heritage Days (Dny evropského dědictví) 2016 V sobotu 10. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky: Městská šatlava dům čp. 11 Budovu dalo město přistavět k zámku směrem

Více

Týden 29. 8. - 4. 9. 2015

Týden 29. 8. - 4. 9. 2015 správný cíl Vaší cesty Týden 29. 8. - 4. 9. 2015 Zveme Vás Dny evropského dědictví Dny evropského dědictví (European Heritage Days) každoročně v měsíci září otevírají nejširší veřejnosti brány nejzajímavějších

Více

Dodatečné informace č. 1 zadavatele k veřejné zakázce malého rozsahu Zhotovení fotografií a videosekvencí Chomutova a okolí

Dodatečné informace č. 1 zadavatele k veřejné zakázce malého rozsahu Zhotovení fotografií a videosekvencí Chomutova a okolí Dodatečné informace č. 1 zadavatele k veřejné zakázce malého rozsahu Zhotovení fotografií a videosekvencí Chomutova a okolí Zadavatel upřesňuje zadávací dokumentaci výše uvedené veřejné zakázky na služby,

Více

ŠPINDLERŮV MLÝN město zážitků.

ŠPINDLERŮV MLÝN město zážitků. ŠPINDLERŮV MLÝN město zážitků ŠPINDLERŮV MLÝN město zážitků PŘEHLED AKCÍ ŠPINDLEROVSKÁ ZIMA 2017 / 2018 Přehled nejdůležitějších akcí v zimní sezóně 2017 / 2018 Innogy Špindl Ski Openning Předsilvestrovská

Více

Tipy na výlety v Lungau s letní kartou LungauCard nebo Salcburskou kartou

Tipy na výlety v Lungau s letní kartou LungauCard nebo Salcburskou kartou Tipy na výlety v Lungau s letní kartou LungauCard nebo Salcburskou kartou S kartou "LungauCard" můžete navštívit různé přírodní a kulturní zajímavosti, lanovky, koupaliště atd. v regionu Lungau na jihu

Více

Praha je hlavní a současně největší město České republiky. Leží na řece Vltavě. Je sídlem velké části státních institucí a množství dalších

Praha je hlavní a současně největší město České republiky. Leží na řece Vltavě. Je sídlem velké části státních institucí a množství dalších PRAHA Praha je hlavní a současně největší město České republiky. Leží na řece Vltavě. Je sídlem velké části státních institucí a množství dalších organizací a firem. Sídlí zde prezident republiky, vláda,

Více

STŘEDOČESKÝ KRAJ. Zveme vás do největšího regionu České republiky, nacházejícího se v bezprostřední blízkosti české metropole Prahy.

STŘEDOČESKÝ KRAJ. Zveme vás do největšího regionu České republiky, nacházejícího se v bezprostřední blízkosti české metropole Prahy. STŘEDNÍ ČECHY STŘEDNÍ ČECHY ČESKÁ REPUBLIKA STŘEDOČESKÝ KRAJ Zveme vás do největšího regionu České republiky, nacházejícího se v bezprostřední blízkosti české metropole Prahy. Navštivte působivá místa

Více

Více možností. Přihlásit

Více možností. Přihlásit 1 z 7 10.7.2013 12:47 Více možností Přihlásit Kam pojedete? Praha Střední Čechy Jižní Čechy Šumava Plzeňsko a Český les Západočeské lázně Severozápadní Čechy Českolipsko a Jizerské hory Český ráj Krkonoše

Více

VSTUPENKU ZDARMA AQUA CZECH 2012/2013 JIHOČESKÝ KRAJ. Ke každé zakoupené vstupence od nás dostanete druhou

VSTUPENKU ZDARMA AQUA CZECH 2012/2013 JIHOČESKÝ KRAJ. Ke každé zakoupené vstupence od nás dostanete druhou AQUA CZECH 2012/2013 JIHOČESKÝ KRAJ Ke každé zakoupené vstupence od nás dostanete druhou VSTUPENKU ZDARMA ve stejné, nebo nižší ceně na vstup do areálu hotelového aquaparku. NABÍZÍME NÁVŠTĚVNÍKŮM CELOROČNÍ

Více

KALENDÁŘ AKCÍ NOVÁ BYSTŘICE. Nová Bystřice Landštejn Jindřichohradecké místní dráhy

KALENDÁŘ AKCÍ NOVÁ BYSTŘICE. Nová Bystřice   Landštejn   Jindřichohradecké místní dráhy KALENDÁŘ AKCÍ 2019 NOVÁ BYSTŘICE Nová Bystřice www.novabystrice.cz Landštejn www.hrad-landstejn.eu Jindřichohradecké místní dráhy www.jhmd.cz Zámek Nová Bystřice www.zameknovabystrice.cz Bližší a aktuální

Více

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_131 Datum: 22.3.

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_131 Datum: 22.3. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV.

Více

Panství Bechyně. Významnou součástí nabídky Panství Bechyně je ubytování v několika lokacích.

Panství Bechyně. Významnou součástí nabídky Panství Bechyně je ubytování v několika lokacích. Panství Bechyně Panství Bechyně Společnost Panství Bechyně s.r.o. Vám nabízí široké spektrum služeb, a to nejen pronájem konferenčních a školicích prostor, ale také zajištění programu, koordinace akcí,

Více

Analýza volnočasových aktivit obyvatel obcí přilehlých k městu Štětí

Analýza volnočasových aktivit obyvatel obcí přilehlých k městu Štětí Analýza volnočasových aktivit obyvatel obcí přilehlých k městu Štětí Výsledky kvantitativního průzkumu 2009 1 Obsah 1. Úvod... 2 1.1. Sociodemografické složení vzorku obyvatel přilehlých obcí.... 2 2.

Více

VÍTEJTE V ČESKÉM KRUMLOVĚ. Historické centrum

VÍTEJTE V ČESKÉM KRUMLOVĚ. Historické centrum VÍTEJTE V ČESKÉM KRUMLOVĚ WORLD SVETOVÉ HERITAGE PATRIMOINE MONDIAL DEDICTVÍ Historické centrum Město mnoha tváří Architektonická krása a renesanční atmosféra se zde snoubí s moderním uměním a kulturou

Více

Zařízení služeb pro Ministerstvo vnitra

Zařízení služeb pro Ministerstvo vnitra LETNÍ TÁBOR PRO DĚTI EUSTACH 2011 Rekreační středisko ZSMV EUSTACH Těmice, okres Pelhřimov, kraj Vysočina Termín tábora: 16. 07. 30. 07. 2011 Cena: 4 300 Kč Kapacita: 100 120 dětí Ubytování: dřevěné chatky,

Více

KRÁLICKÝ SNĚŽNÍK. Na kole

KRÁLICKÝ SNĚŽNÍK. Na kole KRÁLICKÝ SNĚŽNÍK Na kole Obsah Východní Čechy... 4 Králický Sněžník...6 Z kláštera na Hoře Matky Boží na Severomoravskou chatu... 8 Králické aleje...10 Vyhlídkový okruh Králickým Sněžníkem...12 Po hřebeni

Více

tím opravdovým účinným nástrojem k řešení řady zdejších problémů.

tím opravdovým účinným nástrojem k řešení řady zdejších problémů. Návštěva města MOST V rámci vzájemné společné spolupráce Základní organizace Třeboň Strany zelených a hnutí Občané městu, město občanům, kdy po komunálních volbách v roce 2014 byl v Třeboni také založen

Více

TURISTICKÝ PRŮVODCE PRO HOSTY PENZIONU

TURISTICKÝ PRŮVODCE PRO HOSTY PENZIONU V TURISTICKÝ PRŮVODCE PRO HOSTY PENZIONU OBSAH SPORTOVNÍ VYŽITÍ V LÉTĚ Koupaliště. 3 Areál autocamping Rozkoš Česká Skalice.... 4 Bobová dráha Mladé Buky... 5 Lanový park Janské lázně..... 6 Jízdárna Proruby

Více

Rybářské slavnosti 2006

Rybářské slavnosti 2006 Rybářské slavnosti 2006 Druhý ročník Rybářských slavností Třeboň se uskutečnil ve dnech 25.-27.8.2006. Pořadatelem těchto slavností byla MAS Třeboňsko o.p.s., partnerem Rybářství Třeboň a.s. a spoluorganizátorem

Více

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Leden sobota 17. 1. 2015 = 1. Velkolosinský ples (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel MK Rajo s. r. o.) Únor neděle 1. 2. 2015 = Setkání s rysem Od 13

Více

Soutěž. eská Kamenice B Jindřichův. radec B Kadaň F Klášterec ad Ohří G Kroměříž D Kutná ora G Litomyšl C Nový Jičín olná C Prachatice G Spálené

Soutěž. eská Kamenice B Jindřichův. radec B Kadaň F Klášterec ad Ohří G Kroměříž D Kutná ora G Litomyšl C Nový Jičín olná C Prachatice G Spálené eská Kamenice B Jindřichův www.historickeputovani.cz radec B Kadaň F Klášterec ad Ohří G Kroměříž D Kutná Třeboň Nový Jičín Kutná Hora ora G Litomyšl C Nový Jičín olná C Prachatice G Spálené Jindřichův

Více

Kulturní dědictví Hmotné kulturní dědictví UNESCO v ČR

Kulturní dědictví Hmotné kulturní dědictví UNESCO v ČR 06. 02. 2012, Brno Připravil: PhDr. Jitka Brešová, CSc. Tento projekt byl podpořen finančními prostředky z EU Kulturní dědictví Hmotné kulturní dědictví UNESCO v ČR Tato prezentace vznikla jako výstup

Více

Lyžařský kurz se sportovním pobytem v srdci Valašska v Rožnově pod Radhoštěm

Lyžařský kurz se sportovním pobytem v srdci Valašska v Rožnově pod Radhoštěm , Lyžařský kurz se sportovním pobytem v srdci Valašska v Rožnově pod Radhoštěm Nabídka pro základní a střední školy Uskutečnění lyžařského kurzu nabízí Komplex pro sport a rekreaci TJ Rožnov p.r. Svou

Více

Klub seniorů Důchodci Technolen při KIS Lomnice nad Popelkou

Klub seniorů Důchodci Technolen při KIS Lomnice nad Popelkou Klub seniorů Důchodci Technolen při KIS Lomnice nad Popelkou Výlety na rok 2017 Zájezdy nabízené Klubem seniorů Důchodci Technolen při KIS Lomnice n. Pop. jsou i pro širokou veřejnost. Vstupenky je možné

Více

Program pro skupiny: Cena: Kč 1.150, -/os.ubytování v hotelu (Kč 990,-/os. ubytování nad vinnými sklepy)

Program pro skupiny: Cena: Kč 1.150, -/os.ubytování v hotelu (Kč 990,-/os. ubytování nad vinnými sklepy) Krajinou Lichtenštejnů Přijeďte se přesvědčit o jedinečnosti Lednicko-valtického areálu. Tento unikátní park o rozloze okolo 280 km2 tvořil mocný rod Lichtenštejnů po dobu tří staletí a od roku 1996 je

Více

VSTUPTE DO SVĚTA KRÁSNÉHO BYDLENÍ

VSTUPTE DO SVĚTA KRÁSNÉHO BYDLENÍ VSTUPTE DO SVĚTA KRÁSNÉHO BYDLENÍ Projekt Berounská brána je oázou klidu. Místem, kde jste obklopeni nádhernou přírodou a zároveň jste stále v centru města s veškerou občanskou vybaveností. Jste na dosah

Více

AQUAPARK MORAVSKÁ TŘEBOVÁ 4 SEZÓNY V NOVÉM HÁVU

AQUAPARK MORAVSKÁ TŘEBOVÁ 4 SEZÓNY V NOVÉM HÁVU AQUAPARK MORAVSKÁ TŘEBOVÁ 4 SEZÓNY V NOVÉM HÁVU Ing. Milan Šmíd, Bazény a wellness s.r.o., projektový ateliér Město Moravská Třebová se nachází na 49 45 severní šířky a 16 40 východní délky, sice v Pardubickém

Více

Karta Hochkönig Card

Karta Hochkönig Card Karta Hochkönig Card S kartou "Hochkönig Card" můžete zdarma navštívit různé přírodní a kulturní zajímavosti, lanovky, koupaliště atd. v regionu Hochkönig s městečky Maria Alm, Dienten a Mühlbach. Kartu

Více

svými 140 místnostmi, bohatě vybavenými, nabízí několik variant prohlídek. 2015 Přijměte pozvání na půjčka hluboká nad vltavou

svými 140 místnostmi, bohatě vybavenými, nabízí několik variant prohlídek. 2015 Přijměte pozvání na půjčka hluboká nad vltavou půjčka hluboká nad vltavou zámek otevírací doba. Podívejte se jaká je Otevírací doba PENN lokalitě. sociální dávky 2012 Nebankovní půjčky bez příjmu Levné nebankovní půjčky rychle. více Pomoc pro zoo v

Více

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_128 Datum: 7.3.

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_128 Datum: 7.3. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV.

Více

Výlety po Hradecku HK->ORLICE->SVINARY->BLEŠNO->KRŇOVICE->TŘEBECHOVICE. cenová relace 95-300 Kč. cenová relace 35-150 Kč

Výlety po Hradecku HK->ORLICE->SVINARY->BLEŠNO->KRŇOVICE->TŘEBECHOVICE. cenová relace 95-300 Kč. cenová relace 35-150 Kč Výlety po Hradecku Varianta A HK->ORLICE->SVINARY->BLEŠNO->KRŇOVICE->TŘEBECHOVICE - náročnost: nenáročná - stravování: Třebechovice pod Orebem Restaurace Černý kůň Restaurace u Kocoura (Masarykovo nám.

Více

Seznam prospektů v Bílých Poličanech (aktualizován k 8.4.2011)

Seznam prospektů v Bílých Poličanech (aktualizován k 8.4.2011) Seznam prospektů v Bílých Poličanech (aktualizován k 8.4.2011) Brožury Adršpašsko-Teplické skály Anenské slatinné lázně, Lázně Bělohrad Brány Orlických hor Cesta kamene turistický produkt Cestujeme po

Více

Řešení 1H, 2D, 3B, 4C, 5F, 6E, 7J, 8G, 9I, 10A

Řešení 1H, 2D, 3B, 4C, 5F, 6E, 7J, 8G, 9I, 10A Materiál pro domácí VY_07_Vla5E_26 přípravu žáků: Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovativní metody v prvouce, vlastivědě a zeměpisu Registrační číslo

Více

T i p y n a c y k l i s t i c k é v ý l e t y I. Z ČESKÉHO KRUMLOVA DO HOLAŠOVIC II. Z ČESKÉHO KRUMLOVA NA DÍVČÍ KÁMEN

T i p y n a c y k l i s t i c k é v ý l e t y I. Z ČESKÉHO KRUMLOVA DO HOLAŠOVIC II. Z ČESKÉHO KRUMLOVA NA DÍVČÍ KÁMEN Č e s k ý K r u m l o v s l á v a, n a z d a r v ý l e t u! a n e b A H O J N A K O L E K O N C E P T C Y K L I S T I C K Ý C H V Ý L E T Ů v o k o l í Č e s k é h o K r u m l o v a r o k 2 0 1 1 T i p

Více

Barokní. perly Třeboňska na kole.

Barokní. perly Třeboňska na kole. Barokní perly Třeboňska na kole www.itrebon.cz Baroko v krajině Třeboňska Třeboňská rybniční krajina, protkaná sítí vodních kanálů, s rašeliništi a borovými lesy, je většinou vnímána jako dílo renesančních

Více

Magická síla přírody a lidského umu

Magická síla přírody a lidského umu Luhačovice Město Luhačovice, cestovní agentura Luha Info Městské informační středisko Masarykova 950, 763 26 Luhačovice tel./fax: 577 133 980, tel.: 577 132 341 e-mail: luhainfo@mesto.luhacovice.cz Magická

Více

Karta Sommercard Schladming Dachstein

Karta Sommercard Schladming Dachstein Karta Sommercard Schladming Dachstein S kartou "Sommercard" můžete navštívit 100 různých přírodních a kulturních zajímavostí, lanovek, koupališť atd. v regionu Schladming - Dachstein. Kartu obdržíte u

Více

ZÁBAVNĚ-NAUČNÝ PARK MIRAKULUM 10 HEKTARŮ ZÁBAVY PRO CELOU RODINU www.mirakulum.cz

ZÁBAVNĚ-NAUČNÝ PARK MIRAKULUM 10 HEKTARŮ ZÁBAVY PRO CELOU RODINU www.mirakulum.cz ZÁBAVNĚ-NAUČNÝ PARK MIRAKULUM 10 HEKTARŮ ZÁBAVY PRO CELOU RODINU www.mirakulum.cz V zemi Mirakulum v Milovicích necháváme děti objevovat dosud nepoznané, špinit se, dovádět, dotýkat se rostlin, zvířat

Více

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_137 Datum: 11.4.

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_137 Datum: 11.4. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV.

Více

Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku!

Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku! Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku! www.sport-jedlova.cz fb: Adrenalin park Jedlová tel.: 722 233 322, e-mail: simona@sport-jedlova.cz, bara@sport-jedlova.cz

Více

Karta Sommercard Schladming Dachstein

Karta Sommercard Schladming Dachstein Karta Sommercard Schladming Dachstein S kartou "Sommercard" můžete navštívit 100 různých přírodních a kulturních zajímavostí, lanovek, koupališť atd. v regionu Schladming - Dachstein. Kartu obdržíte u

Více

Bazén a sauna přímo za domem? Pohodlně ne kole cyklotrasy

Bazén a sauna přímo za domem? Pohodlně ne kole cyklotrasy Bazén a sauna přímo za domem? Plavecký bazén Sportovního centra Univerzity Karlovy v Praze Hostivaři je určen především pro potřeby studentů. K dispozici je plavecký bazén 25m se 6ti drahami a sauna. Pro

Více

Turistický průvodce I. zajímavosti z českých hradů a zámků 2

Turistický průvodce I. zajímavosti z českých hradů a zámků 2 U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 2 2 7 5 2 7 Turistický průvodce I. zajímavosti z českých hradů a zámků Jiří Glet květen

Více

PRÁZDNINY V MUZEU 1. 7. 31. 8. 2012

PRÁZDNINY V MUZEU 1. 7. 31. 8. 2012 PRÁZDNINY V MUZEU 1. 7. 31. 8. 2012 pro organizované skupiny, příměstské tábory, DD, kolektivy dětí a mládeže atd. www.muzeumhk.cz Stezky muzejní budovou 1) Stezky po muzeu Účastníci tohoto putování muzejní

Více

PLÁN AKCÍ 2018/2019 ZÁŘÍ děti, mládež, dospělí děti do 16 let. Zlonice u rybníka. žáci ZŠ a SŠ, přístup. žáci ZŠ (spec.) okr.

PLÁN AKCÍ 2018/2019 ZÁŘÍ děti, mládež, dospělí děti do 16 let. Zlonice u rybníka. žáci ZŠ a SŠ, přístup. žáci ZŠ (spec.) okr. PLÁN AKCÍ 2018/2019 KDY CO KDE PRO KOHO 5.9. DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ DDM Ostrov Slaný 12.9. LOUČENÍ S LÉTEM - DUATLON Zlonice u rybníka 15.9. SLÁNSKÝ KAPR rybník Tesla ZÁŘÍ 2018 děti, mládež, dospělí děti

Více