PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2003 IV. volební období. Návrh

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2003 IV. volební období. Návrh"

Transkript

1 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2003 IV. volební období 534 Návrh poslanců Jaromíra Schlinga, Petra Rafaje, Ladislava Šustra, Ludvíka Hovorky, Mariana Bielesze, Jaroslava Gongola a Svatomíra Recmana na vydání zákona o převodu některého majetku, se kterým je příslušný hospodařit Česká správa letišť, státní podnik, z vlastnictví České republiky do vlastnictví některých krajů

2 - 2 - Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: 1 Účel zákona (1) Tento zákon upravuje postup a podmínky při přechodu vybraného majetku, který je ve vlastnictví České republiky (dále jen stát ) a s nímž je příslušný hospodařit Česká správa letišť, státní podnik (dále jen státní podnik ). 1) (2) Majetek podle odstavce 1 je specifikovaný v části A přílohy k zákonu. 2 Přechod majetku (1) Dnem nabytí účinnosti rozhodnutí Ministerstva dopravy (dále jen ministerstvo ) a) přecházejí do vlastnictví příslušných krajů části podniku 2) (dále jen podnik ), uvedené v části B přílohy k zákonu, ke kterým měl státní podnik právo hospodařit, b) na jednotlivé kraje současně s přechodem podniku přecházejí veškerá práva a závazky, včetně práv a povinností z pracovněprávních vztahů 3), náležející k podniku. 2) (2) Rozhodnutí podle odstavce 1 musí být písemné a musí obsahovat zejména obchodní firmu a sídlo státního podniku, vymezení přecházejícího podniku, včetně věcí, práv a závazků náležejících k podniku. Podnik bude určen celkovou hodnotou všech jeho složek zjištěnou na základě mimořádné inventarizace; rozsah věcí, práv, závazků a jiných penězi ocenitelných majetkových hodnot přecházejících do vlastnictví kraje se určí podle vnitropodnikové účetní evidence vedené státním podnikem podle zvláštního právního předpisu 4) odděleně pro podnik podle stavu platného ke dni vydání rozhodnutí podle odstavce 1. Nemovité věci musí být dále označeny údaji nezbytnými pro zápis do katastru nemovitostí. 5) Rozhodnutí musí obsahovat datum vydání, datum účinnosti a razítko ministerstva. Rozhodnutí podepisuje ministr dopravy. 1) 2) 3) 4) 5) 2 zákona č. 77/1997 Sb., o státním podniku, ve znění pozdějších předpisů. 5 obchodního zákoníku, ve znění pozdějších předpisů. 249 odst. 2 zákoníku práce, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů. 5 zákona č. 344/1992 Sb., o katastru nemovitostí České republiky (katastrální zákon), ve znění pozdějších předpisů.

3 - 3 - (3) Rozhodnutí je současně rozhodnutím o odejmutí majetku, s nímž má státní podnik právo hospodařit podle zvláštního právního předpisu. 6) Na vydání tohoto rozhodnutí se nevztahuje správní řád. (4) Rozhodnutí musí být vydáno do 6 měsíců ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona. (5) Nabývajícím krajem je kraj, na jehož území se nachází podnik k datu vydání rozhodnutí. Nabývající kraje jsou uvedeny v části B přílohy k zákonu. (6) Rozhodnutí zašle kraj do 3 měsíců ode dne nabytí účinnosti tohoto rozhodnutí s ohlášením přechodu vlastnického práva z České republiky na kraj k provedení záznamu do katastru nemovitostí. 7) 3 Pokud na věci náležející k podniku, které přecházejí v rámci podniku do vlastnictví krajů podle tohoto zákona, uplatnila nebo uplatní nárok osoba oprávněná podle zvláštních právních předpisů, 8) stane se kraj dnem nabytí účinnosti rozhodnutí vydaného podle 2 osobou povinnou podle těchto zvláštních právních předpisů. 4 (1) Součástí podniku přecházejícího podle 2 odstavce 1 je letiště podle zvláštního právního předpisu 9) (dále jen letiště ). Letiště musí zůstat po dobu deseti let ode dne nabytí letiště ve vlastnictví kraje a musí být po uvedenou lhůtu užíváno pouze k účelu, ke kterému bylo v souladu se zvláštním právním předpisem 10) užíváno ke dni přechodu vlastnictví podle 2, ledaže by ministerstvo v odůvodněném případě udělilo na základě žádosti kraje souhlas s jiným způsobem jeho naložení. (2) Po uplynutí lhůty dle odstavce 1 si musí kraj v případě převodu vlastnictví k letišti zachovat spoluvlastnický podíl v rozsahu nejméně 51 % na majetku tvořícím letiště. (3) Nesplní-li kraj povinnost uvedenou v odstavci 1 nebo 2, je právní úkon, kterým uskutečnil převod vlastnictví k letišti neplatný, pokud se neplatnosti dovolá ministerstvo. Ministerstvo může uplatnit toto právo do jednoho roku ode dne provedení takového právního úkonu. 5 Účinnost Tento zákon nabývá účinnosti dnem jeho vyhlášení. 6) 7) 8) 9) 10) 16 odst. 8 zákona č. 77/1997 Sb., ve znění pozdějších předpisů. 7 zákona č. 265/1992 Sb., o zápisech vlastnických a jiných věcných práv k nemovitostem, ve znění pozdějších předpisů. Například zákon č. 87/1991 Sb., o mimosoudních rehabilitacích, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 229/1991 Sb., o úpravě vlastnických vztahů k půdě a jinému zemědělskému majetku, ve znění pozdějších předpisů 2 zákona č. 49/1997 Sb., o civilním letectví a o změně a doplnění zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů. 26 zákona č. 49/1997 Sb., ve znění pozdějších předpisů.

4 - 4 - Příloha k zákonu č. /2003 Sb. Příloha obsahuje specifikaci státního podniku Česká správa letišť, s.p., ze kterého přecházejí části podniku z vlastnictví státu do vlastnictví krajů, účinností rozhodnutí Ministerstva dopravy, a uvedení těchto přecházejících částí podniku: Část A Státní podnik: obchodní firma, sídlo, identifikační číslo, zápis v obchodním rejstříku Česká správa letišť, s.p. (dále jen ČSL, s.p.) IČ: Sídlo: Praha 6, letiště Ruzyně, PSČ Zápis v obchodním rejstříku: Městský soud v Praze, odd. A, vl Část B Kraj přecházející část podniku Kraj Karlovarský: Letiště Karlovy Vary Olšová Vrata Karlovy Vary 1 Kraj Jihomoravský: Letiště Brno Tuřany Brno Kraj Moravskoslezský: Letiště Ostrava Mošnov Mošnov.

5 - 5 - Důvodová zpráva I. Obecná část I.1. Úvod do problematiky Oddělení mezinárodních veřejných letišť Brno Tuřany, Karlovy Vary Olšová Vrata a Ostrava Mošnov od státního podniku Česká správa letišť, s.p., je na Ministerstvu dopravy a Ministerstvu financí diskutováno dlouhodobě, v souvislosti se záměrem transformace státního podniku Česká správa letišť. Na základě vyhodnocení jednotlivých aspektů transformace a specifických požadavků vztahujících se k regionálním letištím a k letišti Praha Ruzyně, byl přijat závěr provést transformaci ve dvou samostatných fázích, přičemž první fáze bude zahrnovat plné oddělení regionálních letišť od státního podniku Česká správa letišť, což významně zjednoduší realizaci druhé samostatné fáze, kterou bude časově i právně náročnější transformace státního podniku Česká správa letišť ve vztahu k mezinárodnímu veřejnému letišti Praha Ruzyně. Požadavek oddělení regionálních letišť, a to jejich převodem do vlastnictví krajů, byl vznesen i ze strany příslušných územně samosprávných celků (krajem Moravskoslezským, Jihomoravským a Karlovarským) s cílem řešit dopravní politiku regionu, posílit význam těchto regionálních letišť pro rozvoj dopravní infrastruktury regionu a při leteckém spojení toho kterého regionu se zahraničními dopravními uzly. V průběhu roku 2003 schválila zastupitelstva uvedených krajů záměr bezúplatného převodu majetku regionálních letišť z vlastnictví státu do vlastnictví příslušných krajů. Při řešení této problematiky poukazují příslušné kraje zejména na požadavek převodu uvedených letišť z vlastnictví státu do vlastnictví příslušných krajů, jako podmínky pro čerpání příspěvků ze strukturálních fondů EU. Účelem tohoto zákona je vytvoření podmínek pro rozvoj regionálních letišť, posílení jejich významu v dopravní infrastruktuře regionu a vytvoření podmínek pro čerpání prostředků pro rozvoj těchto letišť ze strukturálních fondů EU. Na splnění závazků vyplývajících ze Schengenské dohody, bude třeba vynaložit značné finanční prostředky do příslušných úprav letišť (zejména úpravy odbavovacích hal). Rovněž na takové úpravy lze při změně vlastnictví uvedených letišť z vlastnictví státu do vlastnictví krajů čerpat prostředky ze strukturálních fondů EU. Termín k podání žádostí o poskytnutí příspěvku ze strukturálních fondů má časové omezení, žádost lze podat pouze v časově omezeném úseku, podle stanovisek odborníků se doporučuje podání žádostí ze strany krajů do konce června 2004, přičemž podání musí předcházet zpracování odpovídajícího projektu krajem. Předmětem navrhované úpravy je přechod majetku regionálních letišť, s nímž má právo hospodařit státní podnik Česká správa letišť, stanovení podmínek přechodu majetku z vlastnictví státu do vlastnictví krajů a ochrana veřejného zájmu ve vztahu k zachování letecké dopravní infrastruktury státu. Při převodu regionálních letišť do vlastnictví příslušných krajů bude zejména:

6 - 6 - zajištěn větší vliv regionu na utváření dopravní politiky voblasti letecké dopravy; za současného stavu jsou letiště řízena centrálně ČSL, s.p., přičemž přirozenou prioritou a požadavkem je rozvoj letiště Praha Ruzyně; kraje dosud nemají možnost podílet se aktivně na rozvoji letecké dopravní infrastruktury na jejich území dosaženo specifického přístupu k provozním potřebám a obchodní politice regionálních letišť, které vykazují zcela odlišné požadavky od letiště Praha Ruzyně, následná koncentrace řízení pouze ve vztahu k letišti Praha Ruzyně a k jednotlivým regionálním letištím samostatnými subjekty přispěje k zefektivnění a zkvalitnění řízení dotčených letišť sjednocen subjekt odpovědný za ekonomický rozvoj regionu a rozvoj dopravní infrastruktury regionu se subjektem odpovídajícím za regionální letiště, jako významné součásti dopravní infrastruktury, což povede k cílenému řízení provozování a rozvoje letiště v souladu s místními specifickými požadavky příslušného regionu. I. 2.Postavení státního podniku Česká správa letišť Česká správa letišť je státním podnikem založeným Ministerstvem dopravy a podléhá právnímu režimu zákona č. 77/1997 Sb., o státním podniku, v platném znění. V souladu se zakladatelskou listinou má právo hospodařit k majetku tvořícímu mezinárodní veřejná letiště Praha Ruzyně, Brno Tuřany, Karlovy Vary Olšová Vrata a Ostrava Mošnov, vykonává činnost správce a provozovatele těchto letišť a zajišťuje další činnosti související s provozem uvedených letišť v rozsahu stanoveném zakladatelskou listinou. Stávající regionální letiště odpovídají vnitřní organizační struktuře ČSL, s.p. a představují samostatné vnitřní organizační složky ČSL, s.p. (ve smyslu samostatných vnitřních organizačních složek podle příslušných ustanovení obchodního zákoníku). Tyto samostatné vnitřní organizační složky mají současně charakter části podniku ve smyslu ustanovení 5 zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku, v platném znění, jakožto souboru hmotných, osobních a nehmotných složek podnikání. I. 3. Převod regionálních letišť do vlastnictví krajů Podle navrhované úpravy přecházejí do vlastnictví uvedených krajů příslušná regionální letiště jakožto ucelené funkční soubory majetku, včetně náležejících práv, závazků a jiných majetkových hodnot, tedy jako podniky ve smyslu ustanovení 5 obchodního zákoníku, což zabezpečí plnou kontinuitu provozování letišť po jejich převodu na kraj a vytvoří odpovídající právní rámec pro následný smluvní vztah mezi krajem a příslušným provozovatelem letiště (v navrhované právní úpravě je tedy třeba odlišit pojem státního podniku podle zákona č. 77/1997 Sb., o státním podniku, ve znění pozdějších předpisů a pojem podniku ve smyslu ustanovení 5 obchodního zákoníku). Části podniku budou přecházet jako soubory majetku bez identifikačního čísla. Česká správa letišť, s.p. bude pak dále existovat ze zúženým rozsahem práva hospodařit a bude zabezpečovat správu a provoz mezinárodního letiště Praha Ruzyně a to včetně souvisejících činností Vyjmutí regionálních letišť z ČSL, s.p. bude provedeno v souladu se zákonem o státním podniku odejmutím tohoto majetku jeho zakladatelem podle ustanovení 16 odst. 8 zákona č. 77/1997 Sb., o státním podniku, v platném znění (podle kterého může zakladatel podniku odejmout majetek, s nímž má státní podnik právo hospodařit, v případech a za podmínek stanovených zákonem). Navrhovaná úprava je požadovaným vymezením případu a

7 - 7 - podmínky odejmutí majetku ve smyslu požadavku uvedeného v 16 odst. 8 zákona č. 77/1997 Sb. Majetek regionálních letišť zahrnuje též tzv. určený majetek podle zákona o státním podniku. Podle ustanovení 17 zákona o státním podniku je požadován naléhavý hospodářský zájem státu jako předpoklad pro oprávnění zakladatele měnit vymezení určeného majetku v průběhu podnikatelské činnosti podniku. Naléhavý hospodářský zájem státu je v daném případě prokazatelně podložen (viz shora účel přijetí tohoto zákona vyjmutí regionálních letišť z ČSL, s.p. významně usnadní vlastní transformační proces ČSL, s.p., převod regionálních letišť do vlastnictví krajů vytvoří podmínky pro čerpání prostředků pro rozvoj letišť ze Strukturálních fondů EU, budou vytvořeny kvalitativně lepší podmínky pro rozvoj regionálních letišť a tedy i pro rozvoj regionu, atd.). Navrhovaná úprava umožňuje přijetí jednotného a systémového řešení pro všechna předmětná regionální mezinárodní letiště spravovaná dosud ČSL, s.p. I. 4. Provozování regionálních letišť Provozování regionálních letišť zabezpečí kraje sami nebo prostřednictvím třetích subjektů oprávněných k provozování letiště, s využitím stávajícího kvalifikovaného personálu. Provozování letiště Brno Tuřany je na základě smluvního vztahu s ČSL, s.p. zabezpečeno v rámci pilotního projektu transformace ČSL, s.p. od soukromým subjektem, oprávněným kprovozování letiště. Po převodu letiště Brno Tuřany na Jihomoravský kraj bude smluvní vztah dále realizován mezi krajem a tímto provozovatelem letiště. Kontrola státu nad zabezpečením řádného provozu regionálních letišť v souladu s právními předpisy a mezinárodními závazky bude po převodu regionálních letišť do vlastnictví krajů zabezpečena dle stávající právní úpravy prostřednictvím dohledu Úřadu pro civilní letectví ČR, který na základě splnění zákonných kvalifikačních požadavků uděluje oprávnění k provozování letiště, stanovuje podmínky jeho provozování a dohlíží na jejich plnění. Úřad pro civilní letectví rovněž vykonává funkci speciálního stavebního úřadu pro letecké stavby a uděluje souhlas ke zřizování zařízení a provádění činností v ochranném pásmu letišť a leteckých staveb, a mimo ochranné pásmo uděluje souhlas k umístění staveb a zařízení přesahujících stanovenou výšku nebo které mohou mít rušivý účinek na stanovená letecká zařízení. I. 5. Zabezpečení veřejného zájmu na zajištění provozu regionálních letišť Regionální letiště představují strategicky významnou část dopravní infrastruktury státu, zajištění jejich provozu i po převodu do vlastnictví krajů je veřejným zájmem. Z uvedeného důvodu navrhovaná úprava stanovuje omezení dispozice s majetkem tvořícím letiště ve smyslu zvláštního právního předpisu (kterým je zákon č. 49/1997 Sb., o civilním letectví a o změně a doplnění zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů), a to ve vztahu ke zcizení majetku tvořícího letiště z vlastnictví příslušného kraje a k zachování jeho účelu využití po vymezený časový úsek. Navrhované omezení na dobu 10 let je navrženo především podle dřívější rozhodovací praxe Ústavního soudu. Na mysli tím předkladatelé mají nález Ústavního soudu publikovaný ve Sbírce zákonů pod č. 211/2003 Sb.), podle kterého lze k omezení základních práv a svobod dojít v případě jejich kolize s jinou ústavně chráněnou hodnotou, jež nemá povahu základního práva či svobody, a to i v případě naléhavého veřejného zájmu. Omezení

8 - 8 - nesmí přitom podle citovaného nálezu Ústavního soudu vykazovat prvky libovůle, ale musí být stanovené konkrétně a musí být posuzováno ve spojitosti s kritériem vhodnosti, potřebnosti a proporcionality a po časově vymezený úsek. Časové hledisko má pak vykazovat podle nálezu Ústavního soudu prvek dočasnosti, má být determinováno relativně krátkým přechodným časovým úsekem, v němž má kraj nabýt potřebných poznatků umožňujících mu zodpovědně s nabytým majetkem naložit, a má být posuzováno vzhledem ke konkrétním okolnostem. Problematika regionálních letišť je natolik specifická a vzhledem k rozsahu majetku natolik složitá, což je dáno zdlouhavým a komplikovaným územní a stavební řízením, výběrem a přípravou vhodné lokality, které v okolí velkých měst v České republice nejsou podle všeho v rozsahu potřebném pro zřízení nového letiště mnohde již ani k dispozici. Navrhovaná lhůta deseti let pro omezení dispozice vlastnického práva a účelu užívání se předkladatelům jeví pro daný případ odůvodněná a plně adekvátní. Dílčí omezení požadující vždy minimální spoluvlastnický podíl kraje v rozsahu nejméně 51 % je odůvodněno strategickým významem regionálních letišť v dopravní infrastruktuře státu a je koncipováno obdobně jako požadavek kladený zákonem o civilním letectví na letecké dopravce pro obchodní leteckou dopravu ( 57 odst. 2 písm. b) zákona. č. 49/1997 Sb.). I. 6. Ekonomické aspekty převodu regionálních letišť Účetní hodnota nemovitého majetku ČSL, s.p. (budovy a pozemky) činila k 31. prosinci 2002 (podle Výroční zprávy ČSL, s.p. za rok 2002) částku mil. Kč. Podíl majetku všech třech regionálních letišť představuje 8,1 % z této částky (1.795 mil. Kč). Oddělení regionálních letišť od ČSL, s.p. tedy negativně neovlivní hospodaření ani majetkoprávní postavení letiště Praha Ruzyně. I. 7. Vztah návrhu k veřejným rozpočtům, k ústavnímu pořádku České republiky a ke komunitárnímu právu Evropské unie Navrhovaný zákon nevyvolává dodatečné nároky na státní rozpočet ani na jiné veřejné rozpočty Navrhovaná úprava je v souladu s Ústavou České republiky a Listinou základních práv a svobod. Navrhovaná úprava není v rozporu s ratifikovanými a vyhlášenými mezinárodními smlouvami o lidských právech a svobodách. Předložený návrh dále není v rozporu s komunitárním právem Evropské unie. I. 8. Návrh na zkrácené projednání Předkladatelé navrhují, aby v souladu s 90 odst. 2 zákona č. 90/1995 Sb., o jednacím řádu Poslanecké sněmovny, ve znění pozdějších předpisů, byl s návrhem zákona vysloven souhlas již v prvním čtení. Důvodem pro tento návrh je naléhavost přijetí této právní úpravy především z důvodu čerpání příspěvků ze strukturálních fondů EU na úpravy letišť vyplývajících ze Schengenské dohody, o které je zapotřebí požádat v prvním pololetí II. Zvláštní část K 1:

9 - 9 - Ustanovení vymezuje předmět navrhované právní úpravy a označuje subjekt, který má dosud právo hospodařit s majetkem České republiky, jenž je předmětem přechodu podle navrhované úpravy. Předkladatelé takto vymezeným účelem zákona navazují na dříve přijaté zákony, které obdobnou problematiku (převod majetku z vlastnictví státu do vlastnictví krajů nebo do vlastnictví nestátních právnických osob) upravovaly a podle nichž byly srovnatelné převody majetku v praxi reálně provedeny. Prvním z nich je zákon č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů, ve znění pozdějších předpisů, který nabyl účinnosti dnem 1. ledna Z titulu tohoto zákona přešly vždy dnem nabytí účinnosti rozhodnutí příslušného ústředního správního úřadu do vlastnictví krajů desítky státních příspěvkových organizací a organizačních složek státu (rozpočtových organizací). Druhým vzorem pro zpracování návrhu tohoto zákona se stal zákon č. 77/2002 Sb., o akciové společnosti České dráhy, státní organizaci Správa železniční dopravní cesty a o změně zákona č. 266/1994 Sb., o dráhách, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 77/1997 Sb., o státním podniku, ve znění pozdějších předpisů. Podle tohoto zákona byl v nedávné době rozdělena jedna z největších státních právnických osob (státní organizace zřízená zvláštním zákonem se subsidiární platností zákona o státním podniku) na nástupnickou státní organizaci Správa železniční dopravní cesty a na akciovou společnost České dráhy. Podle tohoto zákona se uskutečnilo v průběhu roku 2003 odstátnění rozsáhlého majetku nacházejícího se prakticky na celém území České republiky a jeho převedení do vlastnictví akciové společnosti V případě tohoto zákona byla ústavnost zvoleného postupu zcizování majetku státu posuzována i Ústavním soudem (viz nález publikovaný ve Sbírce zákonů pod č. 83/2002 Sb.). Ústavní soud sice některá ustanovení citovaného zákona zrušil, nicméně klíčová ustanovení v zákonu nálezem zrušena nebyla, Ústavní soud tedy zákon jako celek nezpochybnil a umožnil tím naplnit účel zákona v plném rozsahu. Majetek byl tedy rozdělen a ze zákona vzniklé nové právnické osoby vsoučasné době jím disponují a používají jej k naplňování svých cílů. V případě zcizování majetku státu, se kterým je nyní příslušný hospodařit České správa letišť, státní podnik, je situace věcně výrazně jednodušší, majetek není rozmístěn po celém území státu, respektive po celé navzájem propojené železniční síti, nýbrž je soustředěn do třech míst (Brno, Karlovy Vary, Ostrava). K 2 odst. 1 Ustanovení 2 je tím zásadním ustanovením návrhu zákona, kterým je stanoven způsob převodu majetku, který je dosud ve vlastnictví České republiky a s nímž je příslušný hospodařit státní podnik Česká správa letišť, do vlastnictví příslušných krajů. Přecházejícím majetkem jsou regionální letiště uvedená v části B k zákonu. Přecházející majetek má charakter částí podniku podle 5 obchodního zákoníku (tedy souboru hmotných, osobních a nehmotných složek podnikání); pro označení souboru přecházejícího majetku tedy navrhovaná úprava používá odpovídající zákonný pojem podniku ve smyslu zvláštního právního předpisu, t.j. podle ustanovení 5 zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku. Na příslušné kraje v souladu s vymezením podniku současně přecházejí veškerá práva a závazky, včetně práv a povinností z pracovněprávních vztahů, které náležejí k přecházejícímu podniku. Rozhodující právní skutečností pro převedení majetku je nabytí účinnosti rozhodnutí příslušného správního úřadu Ministerstva dopravy (úprava je tedy věcně srovnatelná s postupem uplatněným v zákona č. 157/2000 Sb.). K 2 odst. 2: Specifikují se náležitosti rozhodnutí Ministerstva dopravy, a to z požadavkem na identifikaci státního podniku, a rovněž tak identifikaci přecházejícího podniku a všech jeho

10 složek. Ve vztahu k nemovitým věcem náležejícím k podniku se požaduje jejich označení tak, aby nevznikaly následné komplikaci při provedení záznamu do katastru nemovitostí. K 2 odst. 3: V souladu s požadavkem obsaženým v zákonu č. 77/1997 Sb., o státním podniku, ve znění pozdějších předpisů, se upravuje způsob odnětí majetku, s nímž má státní podnik právo hospodařit ke dni vydání rozhodnutí Ministerstva dopravy podle tohoto zákona. Vydání rozhodnutí není podřízeno režimu správního řádu navrženo je tedy obdobné právní řešení jako v zákonech č. 157/2000 Sb. a č. 77/2002 Sb. K 2 odst. 4: Vzhledem k omezenému časovému úseku, v němž mohou kraje uplatnit žádosti o příspěvek ze strukturálních fondů EU, se stanovuje lhůta šesti měsíců pro vydání rozhodnutí Ministerstva dopravy, jehož účinností přechází dotčený majetek do vlastnictví krajů. K 2 odst. 5: Nabývajícím krajem je v souladu s ostatními předpisy upravujícími přechod některých věcí, práv a závazků z vlastnictví státu do vlastnictví krajů, vždy ten kraj, na jehož území se nachází přecházející část podniku. K 2 odst. 6: Vlastnické právo k nemovitému majetku, který je součástí přecházejícího podniku, vzniká ve prospěch kraje ze zákona, v katastru nemovitostí tedy bude v souladu se zvláštním právním předpisem proveden zápis záznamem na základě rozhodnutí Ministerstva dopravy. K 3: V zájmu zajištění ochrany práv a uplatněných nároků oprávněných osob se navrhuje převzetí postavení povinné osoby krajem za stát v případech, kdy se jedná o zvláštní předpisy platné ke dni účinnosti tohoto zákona, pokud lhůty těmito zvláštními předpisy založené ke dni účinnosti tohoto zákona ještě nezanikly. Ustanovení tak garantuje, že přechodem vlastnictví podniku do vlastnictví krajů nebudou oprávněné osoby ve svých nárocích dotčeny či omezeny. Pokud by byly přijaty jiné další zvláštní předpisy ke zmírňování některých majetkových křivd, měl by být okruh povinných osob vymezen těmito zvláštními předpisy. Jde opět o modifikaci právní úpravy použité již dříve v právních předpisech upravujících zcizování státního majetku. K 4:

11 Z důvodu veřejného zájmu se stanovuje omezení vlastnického práva ke strategické části majetku tvořící letiště podle zvláštního právního předpisu (zákon č. 49/1997 Sb., o civilním letectví a o změně a doplnění zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů), ve vztahu ke zcizování takového majetku a zachování jeho dosavadního účelu užívání. Vynutitelnost splnění navrhovaného omezení je vůči kraji zabezpečena možností státu dovolávat se neplatnosti právního úkonu učiněného v rozporu se stanovenými podmínkami. Podrobnější komentář je uveden v obecné části důvodové zprávy. K 5: Vzhledem k naléhavosti právní úpravy v navrhovaném zákonu, se stanovuje nabytí účinnosti zákona dnem jeho vyhlášení ve Sbírce zákonů. Podrobnější zdůvodnění je obsaženo v obecné části důvodové zprávy. K příloze k zákonu: V části A navrhované přílohy se specifikuje státní podnik, ze kterého přechází dotčený majetek (části podniku ve smyslu obchodního zákoníku) do vlastnictví krajů, a v části B navrhované přílohy se uvádějí části podniku (podle 5 obchodního zákoníku), které přecházejí do vlastnictví krajů. Jaromír Schling v.r. Petr Rafaj v.r. Ladislav Šustr v.r. Ludvík Hovorka v.r. Marian Bielesz v.r. Jaroslav Gongol v.r. Svatomír Recman v.r.

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VIII. volební období 309/0

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VIII. volební období 309/0 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VIII. volební období 309/0 Návrh Zastupitelstva Karlovarského kraje na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2011 VI. volební období. Návrh. poslanců Radima Vysloužila a Václava Cempírka.

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2011 VI. volební období. Návrh. poslanců Radima Vysloužila a Václava Cempírka. PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2011 VI. volební období 485 Návrh poslanců Radima Vysloužila a Václava Cempírka na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích,

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 372 USNESENÍ hospodářského výboru z 64. schůze konané dne 15.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 372 USNESENÍ hospodářského výboru z 64. schůze konané dne 15. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2001 3. volební období 372 USNESENÍ hospodářského výboru z 64. schůze konané dne 15. listopadu 2001 k vládnímu návrhu zákona o akciové společnosti České dráhy,

Více

Poslanecký návrh. ze dne o změně některých zákonů upravujících počet členů zvláštních kontrolních orgánů Poslanecké sněmovny

Poslanecký návrh. ze dne o změně některých zákonů upravujících počet členů zvláštních kontrolních orgánů Poslanecké sněmovny Poslanecký návrh Z Á K O N ze dne 2018 o změně některých zákonů upravujících počet členů zvláštních kontrolních orgánů Poslanecké sněmovny Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ

Více

Novinky v legislativě

Novinky v legislativě Novinky v legislativě Praha 15. června 2017 Eva Barešová Český úřad zeměměřický a katastrální Obsah Právní předpisy upravující katastr nemovitostí novely v roce 2016 a 2017 Nález Ústavního soudu sp. zn.

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2013 VI. volební období

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2013 VI. volební období Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2013 VI. volební období Návrh poslance Ladislava Šincla na vydání zákona o výplatě dodatečné náhrady za pohledávky vedené u Union banky, a. s., v konkursu

Více

VYHLÁŠKA ze dne 9. dubna 2008 o rozsahu a obsahu projektové dokumentace dopravních staveb

VYHLÁŠKA ze dne 9. dubna 2008 o rozsahu a obsahu projektové dokumentace dopravních staveb Strana 1852 Sbírka zákonů č. 146 / 2008 Částka 46 146 VYHLÁŠKA ze dne 9. dubna 2008 o rozsahu a obsahu projektové dokumentace dopravních staveb Ministerstvo dopravy stanoví podle 194 písm. c) zákona č.

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. USNESENÍ č. 257

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. USNESENÍ č. 257 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2001 3. volební období USNESENÍ č. 257 výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí ze 48. schůze dne 12. září 2001 Návrh poslanců Zuzky

Více

N á v r h OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA, kterou se vydává Statut hlavního města Prahy v oblasti majetku

N á v r h OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA, kterou se vydává Statut hlavního města Prahy v oblasti majetku Příloha č. 1 k usnesení Rady HMP č. 410 ze dne 11. 3. 2014 N á v r h OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA, kterou se vydává Statut hlavního města Prahy v oblasti majetku Zastupitelstvo hlavního města Prahy se usneslo

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VIII. volební období 458/0

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VIII. volební období 458/0 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VIII. volební období 458/0 Návrh poslanců Věry Kovářové a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších

Více

10. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 546 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 13.

10. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 546 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 13. 222 10. funkční období 222 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů (rozpočtová pravidla), ve znění pozdějších předpisů, a

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2015 7. volební období

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2015 7. volební období PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 01 7. volební období P o s l a n e c k ý n á v r h ZÁKON ze dne. 01, kterým se mění zákon č. 1/009 Sb., kterým se zmírňují majetkové křivdy občanům České republiky

Více

ZÁKON. ze dne ,

ZÁKON. ze dne , ZÁKON ze dne.. 2015, kterým se mění zákon č. 161/1999 Sb., kterým se vyhlašuje Národní park České Švýcarsko, a mění se zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů Parlament

Více

305/2000 Sb. ZÁKON. ze dne 4. srpna 2000 o povodích

305/2000 Sb. ZÁKON. ze dne 4. srpna 2000 o povodích 305/2000 Sb. ZÁKON ze dne 4. srpna 2000 o povodích Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: 1 (1) Ke dni nabytí účinnosti tohoto zákona zaniká bez likvidace a) Povodí Labe, akciová společnost,

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VI. volební období 605/0

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VI. volební období 605/0 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VI. volební období 605/0 Návrh poslanců Lenky Kohoutové, Jana Čechlovského, Dagmar Navrátilové, Rudolfa Chlada a Jaroslavy Wenigerové na vydání zákona o změně

Více

N á v r h. ZÁKON ze dne o změně zákonů v souvislosti s přijetím zákona o finančním zajištění

N á v r h. ZÁKON ze dne o změně zákonů v souvislosti s přijetím zákona o finančním zajištění N á v r h ZÁKON ze dne... 2010 o změně zákonů v souvislosti s přijetím zákona o finančním zajištění Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ Změna zákona o mezinárodním právu soukromém

Více

Návrh ZÁKON. ze dne. o nabývání vlastnictví k zemědělským pozemkům a o změně zákona č.256/2013 Sb., o katastru nemovitostí

Návrh ZÁKON. ze dne. o nabývání vlastnictví k zemědělským pozemkům a o změně zákona č.256/2013 Sb., o katastru nemovitostí Návrh ZÁKON ze dne. o nabývání vlastnictví k zemědělským pozemkům a o změně zákona č.256/2013 Sb., o katastru nemovitostí 1 Předmět úpravy Tento zákon upravuje: Parlament se usnesl na tomto zákoně České

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2003 IV. volební období. Návrh. poslance Pavla Kováčika. na vydání

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2003 IV. volební období. Návrh. poslance Pavla Kováčika. na vydání PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2003 IV. volební období 232 Návrh poslance Pavla Kováčika na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 139/2002 Sb., o pozemkových úpravách a pozemkových úřadech

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2006 V. volební období. Návrh zastupitelstva hlavního města Prahy. na vydání

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2006 V. volební období. Návrh zastupitelstva hlavního města Prahy. na vydání PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2006 V. volební období 55 Návrh zastupitelstva hlavního města Prahy na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 248/2000 Sb., o podpoře regionálního rozvoje,

Více

Zásady upravující postup při majetkoprávních úkonech s nemovitým majetkem ve vlastnictví Královéhradeckého kraje. Přehled

Zásady upravující postup při majetkoprávních úkonech s nemovitým majetkem ve vlastnictví Královéhradeckého kraje. Přehled Zásady upravující postup při majetkoprávních úkonech s nemovitým majetkem ve vlastnictví Královéhradeckého kraje Přehled Část I. Obecná ustanovení Předmět úpravy Související právní předpisy Evidence majetku

Více

Parlament České republiky. Senát. 9. funkční období. N á v r h senátního návrhu zákona,

Parlament České republiky. Senát. 9. funkční období. N á v r h senátního návrhu zákona, 60 9. funkční období 60 Návrh senátního návrhu zákona senátora Jana Hajdy a dalších senátorů, kterým se mění zákon č. 503/2012 Sb., o Státním pozemkovém úřadu a o změně některých souvisejících zákonů 2013

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 902/0

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 902/0 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 902/0 Návrh poslance Martina Plíška na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád, ve znění pozdějších předpisů

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZÁKONA. č. 364/2000 Sb., o zrušení Fondu dětí a mládeže a o změnách některých zákonů

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZÁKONA. č. 364/2000 Sb., o zrušení Fondu dětí a mládeže a o změnách některých zákonů ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZÁKONA č. 364/2000 Sb., o zrušení Fondu dětí a mládeže a o změnách některých zákonů jak vyplývá ze změn provedených zákony č. 79/2002 Sb., č. 428/2003 Sb. a č. 376/2004 Sb. Parlament se usnesl

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2007 V. volební období. Návrh. poslance Michala Doktora. na vydání

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2007 V. volební období. Návrh. poslance Michala Doktora. na vydání PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2007 V. volební období Návrh poslance Michala Doktora na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 254/2004 Sb., o omezení plateb v hotovosti a o změně zákona

Více

ZÁKON. ze dne , kterým se mění zákon č. 191/2012 Sb., o evropské občanské iniciativě. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

ZÁKON. ze dne , kterým se mění zákon č. 191/2012 Sb., o evropské občanské iniciativě. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: V l á d n í n á v r h ZÁKON ze dne... 2013, kterým se mění zákon č. 191/2012 Sb., o evropské občanské iniciativě Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I Zákon č. 191/2012 Sb., o evropské

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2005 IV. volební období. Senátní návrh. na vydání

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2005 IV. volební období. Senátní návrh. na vydání PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2005 IV. volební období 1030 Senátní návrh na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních

Více

HARMONOGRAM KROKŮ SPOJENÝCH SE ZRUŠENÍM PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE

HARMONOGRAM KROKŮ SPOJENÝCH SE ZRUŠENÍM PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE HARMONOGRAM KROKŮ SPOJENÝCH SE ZRUŠENÍM PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE Aktualizace 12. listopadu 2014 Tel.: 476 704 463 Vrchlického 114/61 IČ: 1206 0496 435 11 Lom Zapsán do seznamu daňových poradců pod evidenčním

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2002 4. volební období Návrh poslanců Michaely Šojdrové, Evy Novákové a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 29/1984 Sb., o soustavě základních

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2007 V. volební období

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2007 V. volební období PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2007 V. volební období 216 Návrh poslanců Ladislava Šustra, Bohuslava Sobotky, Petra Bratského, Pavla Kováčika, Věry Jakubkové a dalších na vydání zákona,

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období USNESENÍ z 16. schůze dne 23. června 1999

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období USNESENÍ z 16. schůze dne 23. června 1999 Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období 1999 129 USNESENÍ z 16. schůze dne 23. června 1999 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 357/1992 Sb., o dani

Více

Výpis z katastru nemovitostí, snímek katastrální mapy k. ú. Mariánské Hory, žádost likvidátora a souhlas Ministerstva financí s prodejem

Výpis z katastru nemovitostí, snímek katastrální mapy k. ú. Mariánské Hory, žádost likvidátora a souhlas Ministerstva financí s prodejem Příloha č.: 2 k materiálu č.: 11/10 Počet stran přílohy: 6 Výpis z katastru nemovitostí, snímek katastrální mapy k. ú. Mariánské Hory, žádost likvidátora a souhlas Ministerstva financí s prodejem snímek

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 9. března 2015 č. 171 Statut Vládní dislokační komise a regionálních dislokačních komisí Čl. I. Úvodní ustanovení 1. Vládní dislokační komise a regionální

Více

ČÁST PRVNÍ. Změna zákona o rozpočtových pravidlech. Čl. I

ČÁST PRVNÍ. Změna zákona o rozpočtových pravidlech. Čl. I Strana 2323 128 ZÁKON ze dne 6. dubna 2016, kterým se mění zákon č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů (rozpočtová pravidla), ve znění pozdějších předpisů,

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 1442 Sbírka zákonů č. 134 / 2013 134 ZÁKON ze dne 7. května 2013 o některých opatřeních ke zvýšení transparentnosti akciových společností a o změně dalších zákonů Parlament se usnesl na tomto zákoně

Více

I n f o r m a c e. o vývoji a stavu řešení původního institutu práva trvalého užívání, resp. práva výpůjčky a návrh novely zákona

I n f o r m a c e. o vývoji a stavu řešení původního institutu práva trvalého užívání, resp. práva výpůjčky a návrh novely zákona I n f o r m a c e o vývoji a stavu řešení původního institutu práva trvalého užívání, resp. práva výpůjčky a návrh novely zákona 1. Právní rámec problematiky Právo trvalého užívání nemovitého majetku státu

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y. 7. volební období

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y. 7. volební období P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2015 7. volební období Pozměňovací návrh poslance.. k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 111/1998 Sb., o vysokých

Více

Návrh ZÁKON. ze dne..2017,

Návrh ZÁKON. ze dne..2017, Návrh ZÁKON ze dne..2017, kterým se mění zákon č. 115/2000 Sb., o poskytování náhrad škod způsobených vybranými zvláště chráněnými živočichy, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně

Více

9. funkční období. Návrh zákona o některých opatřeních ke zvýšení transparentnosti akciových společností a o změně dalších zákonů

9. funkční období. Návrh zákona o některých opatřeních ke zvýšení transparentnosti akciových společností a o změně dalších zákonů 52 9. funkční období 52 Návrh zákona o některých opatřeních ke zvýšení transparentnosti akciových společností a o změně dalších zákonů (Navazuje na sněmovní tisk č. 715 z 6. volebního období PS PČR) Lhůta

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 367/0

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 367/0 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 367/0 Návrh Zastupitelstva Středočeského kraje na vydání zákona, kterým se mění a doplňuje zákon č. 289/1995 Sb., o lesích a o změně a

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2007 V. volební období

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2007 V. volební období PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2007 V. volební období Návrh poslanců. na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 72/1994 Sb., kterým se upravují některé spoluvlastnické vztahy k budovám a

Více

České dráhy, a.s. ČD M 11. Předpis. o nakládání s nemovitým majetkem ČD, a.s. Úroveň přístupu C

České dráhy, a.s. ČD M 11. Předpis. o nakládání s nemovitým majetkem ČD, a.s. Úroveň přístupu C České dráhy, a.s. ČD M 11 Předpis o nakládání s nemovitým majetkem ČD, a.s. Úroveň přístupu C České dráhy, a.s. ČD M11 Předpis o nakládání s nemovitým majetkem ČD, a.s. Schváleno rozhodnutím generálního

Více

ZÁKON. ze dne ,

ZÁKON. ze dne , N á v r h ZÁKON ze dne.. 2015, kterým se mění zákon č. 154/2000 Sb., o šlechtění, plemenitbě a evidenci hospodářských zvířat a o změně některých souvisejících zákonů (plemenářský zákon), ve znění pozdějších

Více

kterým se mění zákon č. 159/2006 Sb., o střetu zájmů, ve znění pozdějších předpisů

kterým se mění zákon č. 159/2006 Sb., o střetu zájmů, ve znění pozdějších předpisů PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2010 VI. volební období 144 Návrh poslanců Stanislava Křečka, Miroslava Váni a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 159/2006 Sb., o střetu zájmů,

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VI. volební období 524/1

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VI. volební období 524/1 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VI. volební období 524/1 Usnesení hospodářského výboru č. 150 ze dne 29. února 2012 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 72/2000 Sb., o investičních

Více

N á v r h. 11e. Finanční zajištění

N á v r h. 11e. Finanční zajištění N á v r h ZÁKON ze dne... 2010 o změně zákonů v souvislosti s přijetím zákona o finančním zajištění Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ Změna zákona o mezinárodním právu soukromém

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VI. volební období 633/0

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VI. volební období 633/0 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VI. volební období 633/0 Návrh poslanců Marie Nedvědové, Stanislava Grospiče a Marty Semelové na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 82/1998 Sb., o odpovědnosti

Více

Důvodová zpráva. I. Obecná část. 1.1 Zhodnocení platného právního stavu

Důvodová zpráva. I. Obecná část. 1.1 Zhodnocení platného právního stavu Důvodová zpráva I. Obecná část 1.1 Zhodnocení platného právního stavu Zákon č. 67/2013 Sb., kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů a nebytových prostorů

Více

Čj. S 13943/2018-SŽDC-GŘ-O26

Čj. S 13943/2018-SŽDC-GŘ-O26 Úroveň přístupu A Čj. S 13943/2018-SŽDC-GŘ-O26 Statut státní organizace Správa železniční dopravní cesty Účinnost od 1. ledna 2017 (návrh) Nahrazení předchozích řídicích aktů Tímto Statutem se nahrazuje

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 944/0

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 944/0 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 944/0 Senátní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 131/2015 Sb., kterým se mění zákon č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a o výkonu

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VIII. volební období 22/0

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VIII. volební období 22/0 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VIII. volební období 22/0 Návrh poslanců Víta Kaňkovského a Patrika Nachera na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění

Více

Novela zákona o místních poplatcích

Novela zákona o místních poplatcích Ministerstva vnitra Novela zákona o místních poplatcích Ing. Miroslav Veselý 1 Novela zákona o místních poplatcích Zákon č. 266/2015 Sb., kterým se mění zákon č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VI. volební období 868/0

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VI. volební období 868/0 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VI. volební období 868/0 Návrh poslance Michala Doktora na vydání zákona, kterým se mění zákon České národní rady č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění

Více

POZEMKOVÉ PRÁVO prameny právní úpravy

POZEMKOVÉ PRÁVO prameny právní úpravy Katedra práva životního prostředí a pozemkového práva Akademický rok 2005/2006 POZEMKOVÉ PRÁVO prameny právní úpravy OBECNÁ ČÁST Účelová kategorizace půdy zákon ČNR č. 344/1992 Sb., o katastru nemovitostí

Více

Parlament České republiky. Senát. 10. funkční období. N á v r h senátního návrhu zákona,

Parlament České republiky. Senát. 10. funkční období. N á v r h senátního návrhu zákona, 323 10. funkční období 323 Návrh senátního návrhu zákona senátorky Jitky Seitlové a dalších senátorů, kterým se mění zákon č. 131/2015 Sb., kterým se mění zákon č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání

Více

Poslanecký návrh ZÁKON ze dne 2017, kterým se mění zákon č. 166/1993 Sb., o Nejvyšším kontrolním úřadu, ve znění pozdějších předpisů

Poslanecký návrh ZÁKON ze dne 2017, kterým se mění zákon č. 166/1993 Sb., o Nejvyšším kontrolním úřadu, ve znění pozdějších předpisů Poslanecký návrh ZÁKON ze dne 2017, kterým se mění zákon č. 166/1993 Sb., o Nejvyšším kontrolním úřadu, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I Zákon č.

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna. V. volební období 2009

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna. V. volební období 2009 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna V. volební období 2009 730 Návrh poslanců Ivany Levé, Zuzky Bebarové-Rujbrové, Milana Bičíka, Soni Markové, Miloslavy Vostré, Josefa Šenfelda a dalších na

Více

ZPRÁVA o výsledku přezkoumání hospodaření za rok 2013

ZPRÁVA o výsledku přezkoumání hospodaření za rok 2013 Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor kontrolní a právní - oddělení přezkumu obcí Žerotínovo nám. 3/5 601 82 Brno SpZn.: S - JMK 66465/2013 OKP Č. j.: JMK 66465/2013 ZPRÁVA o výsledku přezkoumání hospodaření

Více

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Petrovice, IČ za rok 2014

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Petrovice, IČ za rok 2014 Elektronický podpis - 30.4.2015 KUMSX01HGAU7 Certifikát autora podpisu : KRAJSKÝ ÚŘAD Jméno : Ing. Alexandra Klajmonová Vydal : PostSignum Qualified C... Platnost do : 30.7.2015 MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor

Více

každé osoby uvedené v tomto seznamu,.

každé osoby uvedené v tomto seznamu,. Strana 4562 Sbírka zákonů č. 344 / 2014 Částka 137 344 VYHLÁŠKA ze dne 19. prosince 2014, kterou se mění vyhláška č. 247/2013 Sb., o žádostech podle zákona o investičních společnostech a investičních fondech

Více

Parlament České republiky. Senát. 7. funkční období. N á v r h. senátního návrhu zákona

Parlament České republiky. Senát. 7. funkční období. N á v r h. senátního návrhu zákona Parlament České republiky Senát 7. funkční období 2010 N á v r h senátního návrhu zákona senátorů Jana Hajdy, Jiřího Bise, Petra Pakosty, Igora Petrova a Karla Korytáře, kterým se mění zákon č. 229/1991

Více

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Rusín, IČ za rok 2017

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Rusín, IČ za rok 2017 KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor podpory korporátního řízení a kontroly 28. října 117, 702 18 Ostrava KUMSX01W7J48 Čj.: MSK 12745/2018 Sp. zn.: KON/6746/2017/Sam 113.1 V10 Vyřizuje: Ing. Martin

Více

Náv rh Zastupitelstv a Morav skoslezského kraje

Náv rh Zastupitelstv a Morav skoslezského kraje Náv rh Zastupitelstv a Morav skoslezského kraje ZÁKON ze dne. 2018, kterým se mění zákon č. 104/2000 Sb., o Státním fondu dopravní infrastruktury, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto

Více

V l á d n í n á v r h ZÁKON. ze dne. 2018,

V l á d n í n á v r h ZÁKON. ze dne. 2018, V l á d n í n á v r h ZÁKON ze dne. 2018, kterým se mění zákon č. 311/2013 Sb., o převodu vlastnického práva k jednotkám a skupinovým rodinným domům některých bytových družstev a o změně některých zákonů

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2006 IV. volební období. Návrh zastupitelstva hlavního města Prahy. na vydání

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2006 IV. volební období. Návrh zastupitelstva hlavního města Prahy. na vydání PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2006 IV. volební období 1259 Návrh zastupitelstva hlavního města Prahy na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči, ve znění

Více

Zákony pro lidi - Monitor změn (zdroj: Důvodová zpráva

Zákony pro lidi - Monitor změn (zdroj:   Důvodová zpráva Důvodová zpráva IV I. Obecná část Hodnocení dopadů regulace (RIA) V souladu s Plánem legislativních prací vlády na rok 2017 schváleným usnesením vlády ze dne 14. prosince 2016 č. 1121 k návrhu nebyla zpracovávána

Více

Smlouva o chráněném území / o památném stromu

Smlouva o chráněném území / o památném stromu Smlouva o chráněném území / o památném stromu uzavřená podle ustanovení 39 zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších právních předpisů (dále jen "zákon") a ustanovení 159

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2003 IV. volební období. Vládní návrh. zákon ze dne ,

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2003 IV. volební období. Vládní návrh. zákon ze dne , PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2003 IV. volební období 638 Vládní návrh zákon ze dne...2003, kterým se mění zákon č. 247/1995 Sb., o volbách do Parlamentu České republiky a o změně a doplnění

Více

N á v r h ZÁKON. ze dne. 2018, kterým se mění zákon č. 234/2014 Sb., o státní službě, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

N á v r h ZÁKON. ze dne. 2018, kterým se mění zákon č. 234/2014 Sb., o státní službě, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony N á v r h III. ZÁKON ze dne. 2018, kterým se mění zákon č. 234/2014 Sb., o státní službě, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2007 V. volební období. Vládní návrh. na vydání

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2007 V. volební období. Vládní návrh. na vydání PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2007 V. volební období 345 Vládní návrh na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 20/1966 Sb., o péči o zdraví lidu, ve znění pozdějších předpisů - 2 - ZÁKON

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 2007 V. volební období

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 2007 V. volební období Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 2007 V. volební období 242 Návrh poslanců Michala Haška, Jiřího Paroubka, Zdeňka Škromacha, Lubomíra Zaorálka a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon

Více

Městys Koloveč Tyršova 10, 345 43 Koloveč Tel. 379494222, Fax 379494311, E-mail: info@mestyskolovec.cz

Městys Koloveč Tyršova 10, 345 43 Koloveč Tel. 379494222, Fax 379494311, E-mail: info@mestyskolovec.cz Městys Koloveč Tyršova 10, 345 43 Koloveč Tel. 379494222, Fax 379494311, E-mail: info@mestyskolovec.cz V Kolovči dne 27.10.2009 Čj. 787/09/Vnitř. Zřizovací listina Podle ust. 84 odst. 2 písm. d) zákona

Více

10. funkční období. Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 77/1997 Sb., o státním podniku, ve znění pozdějších předpisů

10. funkční období. Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 77/1997 Sb., o státním podniku, ve znění pozdějších předpisů 287 10. funkční období 287 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 77/1997 Sb., o státním podniku, ve znění pozdějších předpisů (Navazuje na sněmovní tisk č. 600 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Částka 41 Sbírka zákonů č. 106 / 2016 Strana 1955 106 ZÁKON ze dne 16. března 2016, kterým se mění zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 129/2000 Sb.,

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2009 V. volební období. Návrh. na vydání. zákona

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2009 V. volební období. Návrh. na vydání. zákona PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2009 V. volební období 790 Návrh poslanců Lubomíra Zaorálka, Petra Rafaje, Bohuslava Sobotky a dalších na vydání zákona o přechodu Městské nemocnice Ostrava

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 951/0

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 951/0 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 951/0 Návrh Zastupitelstva Středočeského kraje na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Senát funkční období

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Senát funkční období PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Senát 2010 7. funkční období Návrh senátora Marcela Chládka na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném

Více

Novela zákona č. 183/2006 Sb.

Novela zákona č. 183/2006 Sb. Novela zákona č. 183/2006 Sb. Během týdne 22.6.-26.6.2015 bude zahájeno mezirezortní připomínkové řízení V souvislosti s touto novelou je možno uplatnit náměty na změnu vyhlášek č. 500/2006 Sb a č. 501/2006

Více

Statut Monitorovacího výboru Operačního programu Životní prostředí

Statut Monitorovacího výboru Operačního programu Životní prostředí Příloha k č.j.: 84/M/15, 2386/ENV/15 Statut Monitorovacího výboru Operačního programu Životní prostředí Článek 1 Úvodní ustanovení Monitorovací výbor Operačního programu Životní prostředí (dále jen Monitorovací

Více

10. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 610 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 1.

10. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 610 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 1. 266 10. funkční období 266 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 166/1993 Sb., o Nejvyšším kontrolním úřadu, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony (Navazuje na sněmovní tisk č. 610 ze

Více

V l á d n í n á v r h ZÁKON. ze dne , kterým se mění zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů

V l á d n í n á v r h ZÁKON. ze dne , kterým se mění zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů V l á d n í n á v r h ZÁKON ze dne.. 2012, kterým se mění zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I Zákon č.

Více

N á v r h Z ÁKON. ze dne..2008, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o vlastnictví bytů ČÁST PRVNÍ

N á v r h Z ÁKON. ze dne..2008, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o vlastnictví bytů ČÁST PRVNÍ N á v r h Z ÁKON ze dne..2008, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o vlastnictví bytů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ Změna zákona o dani dědické,

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2009 V. volební období. Vládní návrh. na vydání

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2009 V. volební období. Vládní návrh. na vydání PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2009 V. volební období 768 Vládní návrh na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů - 2 - III.

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2004 IV. volební období. Vládní návrh

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2004 IV. volební období. Vládní návrh PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2004 IV. volební období 610 Vládní návrh na vydání zákona, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu s ratifikací Smlouva mezi Českou

Více

USNESENÍ ústavně právního výboru z 96. schůze dne 10. ledna 2002

USNESENÍ ústavně právního výboru z 96. schůze dne 10. ledna 2002 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2002 3. volební období 228 USNESENÍ ústavně právního výboru z 96. schůze dne 10. ledna 2002 Vládní návrh zákona o ochraně spotřebitele při uzavírání smlouvy

Více

Česká národní banka stanoví podle 142 zákona č. 284/2009 Sb., o platebním styku, ve znění zákona č. 139/2011 Sb. a zákona č. 420/2011 Sb.

Česká národní banka stanoví podle 142 zákona č. 284/2009 Sb., o platebním styku, ve znění zákona č. 139/2011 Sb. a zákona č. 420/2011 Sb. Strana 2618 233 VYHLÁŠKA ze dne 15. října 2014, kterou se mění vyhláška č. 141/2011 Sb., o výkonu činnosti platebních institucí, institucí elektronických peněz, poskytovatelů platebních služeb malého rozsahu

Více

N á v r h ZÁKON. ze dne

N á v r h ZÁKON. ze dne N á v r h ZÁKON ze dne.... 2018 o přístupnosti internetových stránek a mobilních aplikací a o změně zákona č. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy a o změně některých dalších zákonů, ve

Více

1. V 4 odst. 2 písm. a) a f) a v 5 odst. 3 písm. b) a c) se za slovo jméno vkládají slova, popřípadě jména a příjmení.

1. V 4 odst. 2 písm. a) a f) a v 5 odst. 3 písm. b) a c) se za slovo jméno vkládají slova, popřípadě jména a příjmení. ZÁKON ze dne 2010, kterým se mění zákon č. 248/1995 Sb., o obecně prospěšných společnostech a o změně a doplnění některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ. Čl. I. Změna zákona o veřejném zdravotním pojištění

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ. Čl. I. Změna zákona o veřejném zdravotním pojištění ZÁKON ze dne 2014, kterým se mění zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Parlament

Více

Příloha usnesení vlády ze dne 17. února 2016 č. 147

Příloha usnesení vlády ze dne 17. února 2016 č. 147 Příloha usnesení vlády ze dne 17. února 2016 č. 147 Vyjádření vlády České republiky k návrhu Obvodního soudu pro Prahu 1 na zrušení ustanovení 3 odstavce 1 písmeno b), 3 odstavce 3, 5 odstavce 1 a 7 odstavce

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VI. volební období 957/0

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VI. volební období 957/0 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VI. volební období 957/0 Návrh poslance Davida Ratha na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 94/1963 Sb., o rodině, ve znění pozdějších předpisů, a další

Více

V l á d n í n á v r h ZÁKON. ze dne. 2015, kterým se mění zákon č. 234/2014 Sb., o státní službě, ve znění pozdějších předpisů

V l á d n í n á v r h ZÁKON. ze dne. 2015, kterým se mění zákon č. 234/2014 Sb., o státní službě, ve znění pozdějších předpisů V l á d n í n á v r h ZÁKON ze dne. 2015, kterým se mění zákon č. 234/2014 Sb., o státní službě, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I Zákon č. 234/2014

Více

KRAJSKY URAD MORA VSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor kontroly a interního auditu 28. října 117, 702 18 Ostrava

KRAJSKY URAD MORA VSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor kontroly a interního auditu 28. října 117, 702 18 Ostrava , v KRAJSKY URAD MORA VSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor kontroly a interního auditu 28. října 117, 702 18 Ostrava 1111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111 " ", o o o I c Čj.: Sp. zn.:

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ PODPORA MALÉHO A STŘEDNÍHO PODNIKÁNÍ. Předmět úpravy

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ PODPORA MALÉHO A STŘEDNÍHO PODNIKÁNÍ. Předmět úpravy 47/2002 Sb. ZÁKON ze dne 11. ledna 2002 o podpoře malého a středního podnikání a o změně zákona č. 2/1969 Sb., o zřízení ministerstev a jiných ústředních orgánů státní správy České republiky, ve znění

Více

P o s l a n e c k ý n á v r h ZÁKON. ze dne 2018,

P o s l a n e c k ý n á v r h ZÁKON. ze dne 2018, P o s l a n e c k ý n á v r h ZÁKON ze dne 2018, kterým se mění zákon č. 137/2016 Sb., kterým se mění zákon č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách),

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 28/0

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 28/0 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 28/0 Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 191/2012 Sb., o evropské občanské iniciativě Zástupce předkladatele: ministr vnitra Doručeno

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z HODNOCENÍ DOPADŮ REGULACE

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z HODNOCENÍ DOPADŮ REGULACE ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z HODNOCENÍ DOPADŮ REGULACE Shrnutí závěrečné zprávy RIA 1. Základní identifikační údaje Název návrhu zákona: Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 289/1995 Sb., o lesích a o změně a doplnění

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Ročník 2019 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 44 Rozeslána dne 9. dubna 2019 Cena Kč 49, O B S A H : 97. Zákon, kterým se mění zákon č. 285/2002 Sb., o darování, odběrech a transplantacích tkání a orgánů

Více

ČÁST PRVNÍ Změna obecního zřízení. Čl. I

ČÁST PRVNÍ Změna obecního zřízení. Čl. I ZÁKON ze dne 2016, kterým se mění zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, zákon

Více

Obsah. O autorech... V Předmluva... VII Seznam použitých zkratek... XVII

Obsah. O autorech... V Předmluva... VII Seznam použitých zkratek... XVII O autorech... V Předmluva... VII Seznam použitých zkratek... XVII Kapitola 1. Historický exkurz...1 1. Obecný úvod...1 2. Období privatizace a restitucí v letech 1990 až 2018...1 a) Úvod...1 b) Stav v

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 747/6

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 747/6 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 747/6 Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 49/1997 Sb., o civilním letectví a o změně a doplnění

Více