90 let organizovaného šachu v Kyjově. Stručná historie kyjovského šachu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "90 let organizovaného šachu v Kyjově. Stručná historie kyjovského šachu"

Transkript

1 90 let organizovaného šachu v Kyjově V sobotu 26. října zakončili kyjovští šachisté 121. setkáním nekonečné série Budchess turnajů oslavy 90 let založení svého klubu. Přikládáme rekapitulaci těchto oslav. Na úvod mi dovolte pár vět z historie klubu. Stručná historie kyjovského šachu Před 90 lety, dne 8. srpna 1923, byl v hospodě U Vrtalů, dnešní restauraci Nový svět, ustanoven Šachový klub Kyjov. Prvním jednatelem klubu a jeho vůdčí osobou se stal Josef Svozílek. Ve dvacátých letech se ŠK Kyjov utěšeně rozrůstal, a již po pěti letech od založení měl kolem 80 aktivních členů. V roce 1926 zorganizoval největší akci ve své historii, IV. sjezd brněnské župy ústřední jednoty československých šachistů. V první polovině let třicátých zažil šachový klub období své největší slávy, která bylo korunováno velký šachovým zápasem Slovácko Brno v hotelu Slavia v roce V témže roce odehrál v Kyjově úspěšnou simultánku i nejslavnější československý šachista tohoto období Salo Flohr. O rok později se stává kyjovský šachista Lubomír Gillar vicemistrem brněnské župy na turnaji ve Zlíně. Období okupace těžce zasáhlo kyjovský šach. Úspěšní přeborníci klubu A. Kaufer, K. Stein, E. Redlich a předseda klubu Otto Hayek, všichni židovského původu, byli nuceni klub opustit a posléze skončili v koncentračních táborech, z nichž se ani jeden nevrátil. Přesto klubový život existoval dále. Protože byla omezena možnost klubových zápasů, založili kyjovští šachisté novou tradici a každoročně soupeřili o Pohár spořitelny města Kyjova. Ihned po osvobození se členové klubu vrhli na propagační činnost, a objížděli vesnice na Kyjovsku, kde šířili královskou hru. Násilné sjednocení tělovýchovy však vedlo v roce 1951 k rozpuštění Šachového klubu Kyjov. Od roku 1951 vystupují šachisté pod hlavičkou ZK ROH Sklárny Morávia Kyjov a od roku 1953 pak jsou včleněni jako šachový odbor do oddílu Jiskra Kyjov. Jednatelem se na dalších 40 let stává ing. Josef

2 Horák. Krátce, kolem roku 1954, vzniká šachový odbor i při oddílu Baník Kyjov. Zde začiná svoji sportovní kariéru Josef Augustin, mistr Československa na rok 1965, nejslavnější odchovanec šachů v Kyjově. Jeho úspěchy jsou příkladem pro kyjovskou mládež, a tak na přelomu 50. a 60. let zažívá kyjovský šach své další slavné období. Nejúspěšnějším šachistou 60. let se stává Ivan Šindler, který na vysoké úrovni kombinuje šach praktický, korespondenční i šachovou skladbu. Ta se v Kyjově značně rozmáhá a město je označeno jako významné centrum šachové skladby v rámci republiky. V sedmdesátých letech vzniká v Kyjově zajímavá buňka nevidomých a zrakově postižených šachistů. Tvoří ji ing. Josef Horák, Josef Šereda a Zdeněk Horák. Ve své kategorii získali mnoho úspěchů, včetně titulů vicemistrů republiky. Společně se stávají mistry Československa v soutěži družstev. Na konci sedmdesátých roků získávají šachisté po letech improvizací důstojné zázemí v Domě kultury. To se projevuje zvýšeným zájmem mládeže, které se podařilo vybojovat dorostenecké tituly alespoň na okresní úrovni. Od druhé poloviny 80. let začal pozvolný úpadek šachové hry v Kyjově, který vyvrcholil v roce 2002 zánikem šachového odboru při TJ Jiskra Kyjov. V roce 2003 obnovuje ing. Ivan Pařízek šachovou činnost. Vzniká nový oddíl Š. K Sokol Kyjov, který se programově hlásí k počátkům šachu v Kyjově. Daří se podchytit mládež a vytvořit organizační tým, který pořádá v letech 2008 a 2010 Mistrovství ČR družstev mladších žáků, po více než 60 letech akci celorepublikového významu. Od roku 2010 organizují kyjovští šachisté i pravidelný svatováclavský turnaj a další akce, k nimž letos přibyl i první ročník turnaje pro děti Kyjovský koník. Významné osobnosti kyjovského šachu Josef Svozílek ( ) zakladatel oddílu a 11x přeborník ŠK Kyjov. Činovník brněnské župy Ústřední jednoty československých šachistů, hlavní pořadatel sjezdu brněnské župy v roce 1926 v Kyjově. Spoluzakladatel Slováckého okrsku, neúnavný propagátor šachové hry. 28 let vedl kyjovský oddíl. Vladimír Hanák ( ) nejlepší kyjovský šachista 20. let. V roce 1924 se stal vicemistrem olomoucké župy, hlavní opora kyjovského klubu v prvních ročnících Trčalova memoriálu. V roce 1926 odchází do Olomouce, kde se v roce 1930 stává přeborníkem olomoucké župy. Pětinásobný mistr města Olomouce, činovník a organizátor šachu. Lubomír Gillar ( ) pětinásobný přeborník ŠK Kyjov v letech Vícemistr brněnské župy z roku 1934, středoslovenské župy (1935), olomoucké župy (1937), účastník XII. sjezdu ÚJČŠ v roce Po odchodu z Kyjova působil v Olomouci (v letech 1937 a 1940 mistr Olomouce) a Brně (přeborník Brna z roku 1957). V šedesátých letech dosáhl dalších úspěchů, v roce 1961 se probojoval do polofinále mistrovství ČSSR a získal 3. místo na přeboru Československé republiky družstev. Dlouholetý činovník, trenér mládeže. Na jeho počest se dnes v Brně hraje Gillarův memoriál, oblíbený mládežnický turnaj.

3 Ivan Šindler ( ) vynikající praktický, korespondenční hráč. Úspěšný skladatel kompozičního šachu. V letech získal bronzovou medaili na Mistrovství Československa družstev v korespondenčním šachu, finalista Mistrovství ČSSR jednotlivců taktéž v koršachu. 2. místo získal v soutěži o Stříbrnou věž Zemědělských novin v roce 1967, v přeboru Československa v skladebním šachu obsadil 2x čtvrté místo. V letech vedl šachovou hlídku v týdeníku Slovácko. Josef Horák ( ) 3x se stal přeborník kyjovského klubu, který po Josefu Svozílkovi vedl téměř 50 let. Známý šachový funkcionář a rozhodčí. Významná osobnost na poli nevidomých a zrakově postižených šachistů. Mistr Československa družstev v této disciplíně (spolu s Dr. Floriánem, Josefem Šeredou a Zdeňkem Horákem), vicemistr Československa v šachu ZP. Účastník šachové olympiády ZP šachistů. Josef Augustin (1942) Nejúspěšnější odchovanec kyjovského šachu, mistr Československa v praktickém šachu na rok 1965, mistr světa v akademickém šachu družstev 1963, účastník šachové olympiády 1968, dnes člen Lokomotivy Brno. Oskar Strýček (1947) dvojnásobný vicemistr Československa v kompozičním šachu (1968,1971), kandidát mistra. V šedesátých letech úspěšný dorostenecký hráč Jiskry Kyjov. Publikoval 90 skladeb v 15 zemích světa. Dnes žije ve Frýdku Místku.

4 Pavel Matějíček (1948) vícenásobný finalista mistrovství Československa v korespondenčním šachu, vicemistr Moravy 1992 v koršachu, reprezentant Československa v koršachu, naposled Ingstav Brno, v Brně i v současné době bydlí. Josef Šereda (1949) mistr Československa družstev v šachu nevidomých a zrakově postižených, vicemistr Československa jednotlivců v ZP, účastník několika šachových olympiád ZP. Do Kyjova přišel z Boršic oklikou přes Vřesovice, dnes člen ŠK Ježov. Zdeněk Horák (1942) mistr Československa družstev v šachu nevidomých a zrakově postižených, účastník šachové olympiády ZP, dlouholetý činovník a organizátor na poli ZP, hlavní pořadatel memoriálu dr. Floriána, dnes TJ Morávia Násedlovice, kde i bydlí. Ivan Pařízek (1945) dlouholetý aktivní člen šachového oddílu v Kyjově, vedoucí šachového klubu, zakladatel Š. K Sokol Kyjov, spoluorganizátor dvou MČR družstev mladších žáků družstev v Kyjově. Kyjovský koník 8. května 2013 Ve středu 8. května se v malém sále Domu kultury uskutečnil první ročník turnaje pro děti a mládež, který jsme nazvali Kyjovský koník. Turnaj byl první částí oslav 90 let šachu v Kyjově a zároveň by měl být začátkem nové tradice, protože jej chceme v tomto termínu pořádat každoročně. Při přípravách jsme počítali s účastí 15 až 20 dětí, velmi nás tedy překvapilo, když se nakonec prezentovalo 34 dětí z blízkého i vzdálenějšího okolí Kyjova.

5

6 Setkání šachistů na radnici 13. září 2013 Samotné oslavy proběhly v pátek a v sobotu září V pátek podvečer se sešli šachisté a jejich příznivci v krásných prostorách kyjovské radnici, aby spolu se zástupci města si připomněli 90 výročí založení šachového klubu v Kyjově. Pozvání přijali zvláště bývalí hráči, kteří již nemají tolik příležitostí se setkávat. Přišli zástupci nejstarší generace, kteří hráli za Kyjov v letech padesátých, jako ing. Otakar Cibulec či Bohumil Šikula. Z hráčů hájících Kyjov v letech šedesátých se dostavil z Frýdku- Místku Oskar Strýček. Silná byla účast zástupců Jiskry Kyjov z let osmdesátých, když se dostavilo téměř kompletní družstvo na čele s kapitánem ing. Tomkem a dále Zdeněk Konečný, Richard Juřík či František Holomek. Mnozí, kteří se již ať z důvodů pracovních či zdravotních omluvili, zaslali alespoň pozdrav, jako např. Josef Augustin. Omluvil se i kyjovský starosta a toho času ministr v demisi Mgr. František Lukl. Zastoupila ho radní Mgr. Jana Truschingerová, která projevila čilý zájem o šachové dění v našem městě. Z dalších hostů se dostavil předseda OV ČSTV v Hodoníně (dnes ČUS) ing. Běťák a za krajský šachový svaz přijel ing. David Cypris, který o tomto setkání napsal pěknou reportáž na webu Jihomoravského šachového svazu. Zajímavou reportáž z akce zpracovala i místní kabelová televize. Součástí oslav bylo i ocenění zasloužilých šachistů. Kromě účastnického diplomu obdrželi i knihu 90 let organizavaného šachu. Právě křest této knihy byl dalším programem zdařilého podvečera. Její autor Antonín Káčerek doplnil knihu na místě prezentací publikace i přednáškou s promítáním historických fotografíí z minulosti oddílu. O spokojenou a uvolněnou atmosféru se postaralo i chutné a bohaté občerstvení.

7 Ukázka z knihy 90 let organizovaného šachu v Kyjově ( )

8 Turnaj družstev v rapid šachu 14. září 2013 Na další den si kyjovští šachisté pozvali přátele z okolních oddílů, bývalé šachisty klubu i amatérské hráče z Budchessu na přátelský turnaj čtyřčlenných družstev v rapid šachu. Turnaj se odehrál v restauraci Nový svět, dřívějším hostinci U Vrtalů. Celkové výsledky: Turnaj družstev body skóre 1. ŠK Hodonín 2,0 3,0 2,0 2,5 4,0 3,0 3,0 3,0 14,0 22,5 2. Š.K Sokol Kyjov 2,0 2,5 0,5 2,5 2,5 3,0 3,5 3,0 13,0 19,5 3. KK - ŠK Osvětimany 1,0 1,5 2,5 3,0 4,0 2,5 3,5 3,5 12,0 21,5 4. ŠK Skalica 2,0 3,5 1,5 3,0 3,0 2,0 3,0 4,0 12,0 22,0 5. Kvasaco Vacenovice 1,5 1,5 1,0 1,0 2,0 2,0 2,5 4,0 6,0 15,5 6. Jiskra Kyjov 0,0 1,5 0,0 1,0 2,0 2,5 2,0 3,0 6,0 12,0 7. Ždánice 1,0 1,0 1,5 2,0 2,0 1,5 2,0 4,0 5,0 15,0 8. Budchess Kyjov A 1,0 0,5 0,5 1,0 1,5 2,0 2,0 2,5 4,0 11,0 9. Budchess Kyjov B 1,0 1,0 0,5 0,0 0,0 1,0 0,0 1,5 0,0 5,0 Turnaj byl nadmíru vyrovnaný, když hned čtyři týmy si dělali naději na celkové vítězství. V závěrečném kole svedl los proti sobě doposud vedoucí týmy Hodonína a Skalice. Případné vítězství v zápase posouvalo šachisty ze Záhoří na vítěznou pozici. Zápas však skončil remízou a tím si Hodonín pojistil vítězství.

9 Hrálo se na 15 minut systémem každý s každým. Individuální výsledky (není-li uvedeno jinak, pak z 8 zápasů) Hodonín: Pešák Roman 6 ½, Trávníček Petr 8, Vlčko Tomáš 5 ½, Misorin Vladimír 2 ½ Sokol Kyjov: Racek Michal 5, Matula Roman 4 ½, Šmíd Vladimír 4 ½, Čechal Jan 5 ½ Osvětimany: Vrtal Jaroslav 6 ½, Churý Petr 4 ½, Doležal Petr 5, Mrva Štěpán 5 ½ Skalica: Kovárik Oto 4 ½, Kubiš Ivan 6 ½, Hrubša Marián 5 ½, Danihel Jozef 5 ½ Vacenovice: Kladňák Martin 6, Neduchal Jiří 3, Blaha Jiří 3 ½, Bělík Petr 3 Jiskra Kyjov: Konečný Zdeněk 2 ½ ze 7, Tomek Jiří 1 z 6, Hejda Jaroslav 5 ze 7, Juřík Richard 2 ½ ze 6, Holomek František 1 z 6 Ždánice Zubalík Miroslav 4, Ledvina Libor 3 ½, Kořínek Jan 3 ½, Kořínek Vladimír 4 Budchess A: Kašpárek František ½ ze 4, Jurutka Vladimír 2, Pařízek Ivan 3, Káčerek Antonín 2 ½, Piťo Jiří 3 ze 4 Budchess B: Polášek Libor ½ ze 7, Bukvald Pavel ½, Bartoň Zdeněk 0 ze 6, Klimek Evžen 3, Sojka Martin 1 ze 3 Jiskra Kyjov Richard Juřík, Zdeněk Konečný, Jiří Tomek, Jaroslav Hejda Na jednotlivých šachovnicích nejvíce bodů získali: I. šachovnice Pešák (Hodonín) a Vrtal (Osvětimany) 6 ½ bodu, II. šachovnice Trávníček (Hodonín) 8 bodů z 8 zápasů!, III. šachovnice Vlčko (Hodonín) a Hrubša (Skalica) 5 ½, IV. šachovnice Čechal (Sokol Kyjov), Mrva (Osvětimany) a Danihel (Skalica) 5 ½ bodu.

10 V. svatováclavský přebor okresu Kyjov v rapid šachu září 2013 V rámci oslav vzniku oddílu se nesl o i další malé výročí V. ročník historického přeboru okresu Kyjov, který kyjovští organizují již tradičně na sv. Václava. Letos poprvé turnaj opustil Kyjov a uskutečnil se v dalším místě bývalého okresu Kyjov, kdysi šachové baště, ve Vracově. Přes tuto změnu prostředí do Vracova zavítalo solidních 54 hráčů, z toho plná třináctka nevynechala ani jeden ročník. Pět účastnivších se hráčů se pyšní ELO 2000 a více a tito se také seřadili na prvních pěti místech. V hojném počtu se dostavila i mládež a taktéž řada neregistrovaných hráčů. Mezi seniory byl nejlepší pan Vrtal z Osvětiman, který též obhájil prvenství mezi hráči Kyjovska, kategorii juniorů do 15 let opanoval ve skvělé formě hrající Daniel Marko z Bučovic. Mezi ryzími amatéry byl nejlepší Evžen Klimek z Kyjova, přeborníkem oddílu Sokol Kyjov v rapid šachu se stal Vladimír Šmíd. Svůj první turnaj odehrála nejmladší účastnice, pětiletá Věra Marie Krejčí. Její maminka Věra Medunová skončila na místě druhém. Turnaj vyhrál další z rodiny Eduard Meduna.

11

12 Eduard Meduna, Věra Medunová a Věra Marie Krejčí Část pořadatelského týmu: zleva Zdenál Bartoň, Tonda Káčerek a Evžen Klimek

13 Letní turnaj 30. května října 2013 Na počest prvního doloženého šachového turnaje v Kyjově, který byl zahájen 24. května 1923 o 7. hodině večer v zahradě hostince U Vrtalů, uspořádalo sdružení Šachy Kyjov letní turnaj. V roce 1923 pořádalo turnaj místní sdružení Volné myšlenky a výtěžek z turnaje putoval ve prospěch dětského domova. Šachisté totiž střádali po dvaceti halířích za každou odehranou partii. Turnaje se před 90 lety zúčastnilo 33 hráčů a zvítězili Jan Domanský z Kyjova a Benjamin Pokorný z Dolní Moštěnice, jinak bratr známého brněnského šachisty Ámose Pokorného. Letošní turnaj se odehrál na zahrádce kyjovské Budvarky. Tempo hry jsme stanovili na hodinu pro každého hráče na partii. I když nebyl povinný zápis partie, většina hráčů své partie zapisovala. Celkové pořadí ukazuje následující tabulka: poř. Letní turnaj - Kyjov body 1. Matula Roman Sokol Kyjov ,0 2. Sláma Michal Budchess Kyjov , ,5 3. Šmíd Vladimír Sokol Kyjov ,5 0, ,0 4. Doležal Petr ŠK Ježov , ,5 1 0,5 5,5 5. Okénka Bronislav Budchess Kyjov , ,5 6. Neduchal Jiří Kvaseco Vacenovice ,5 0 0,5 1 4,0 7. Klimek Evžen Budchess Kyjov x , ,5 4,0 8. Pařízek Ivan Sokol Kyjov ,5 1 0, ,0 9. Káčerek Antonín Sokol Kyjov , ,5 10. Jurutka Vladimír Sokol Kyjov , , ,0 Turnaj se nakonec protáhl až do podzimních měsíců, ale podařilo se jej odehrát bez jediné kontumace. Účastníci letního turnaje. Zcela napravo vítěz Roman Matula.

14 10 let výročí Budchessu října 2013 Přesně před deseti lety, se v restauraci Budvarka na Svatoborské ulici v Kyjově odehrál první amatérský turnaj série Budchess. Z nenápadného turnaje se stala tradice a tak série turnajů trvá měsíc co měsíc bez jediného přerušení již deset let. Zakládajícího turnaje se zúčastnili Michal Sláma, Libor Hlaváček, Evžen Klimek, Vladimír Jurutka, Tonda Káčerek, Vítek Mišurec a zvítězil Pavel Punkva Bukvald. Duší celého podniku a hlavním organizátorem se stal Evžen Klimek. Po deseti letech se kyjovští i přespolní šachisté opět sešli, aby načali druhou desítku let této série turnaj tak pojali o něco slavnostněji, k tradičním putovním cenám přidali pivo zdarma (poskytl provozovatel restaurace Budvarka Milan Vařacha), k tomu se podávala vynikající krkovička. Zavítal mezi nás i milý host, předseda Šachového svazu Viktor Novotný. Společně s ním jsme drželi palce G-Teamu Nového Boru v posledním kole na jeho vítězné cestě v Evropském klubovém poháru. Gratulujeme alespoň tímto způsobem k vynikajícímu úspěchu novoborského šachu! Zleva Viktor Novotný, Evžen Klimek a Milan Vařacha Ale nyní alespoň stručně k turnaji. Tentokráte hrálo 22 šachistů, zúčastnilo se 21. Tento zdánlivý rozpor musíme vysvětlit. Jeden ze zakladatelů série Libor Vont Hlaváček utrpěl úraz a je upoután k domovu na Velehradě. Naše IT středisko okamžitě zapracovalo a vymyslelo způsob, jak tuto situaci řešit. Pomocí dvou počítačů, šachového programu, webkamery a sluchátka jsme se s ním spojili online a Libor celý turnaj v pohodě odehrál.

15 První on-line partie v historii turnaje zprostředkoval Pavel Punkva Bukvald (u stolu) s Liborem Vontem Hlaváčkem (na monitoru a na obrázku) Turnaj se rozhodoval ve třetím a čtvrtém kole. Petr Trávníček napřed porazil Viktora Novotného a pak remizoval s Romanem Matulou a tím si vytvořil dobrou výchozí pozici k celkovému vítězství. A protože Viktor Novotný v předposlední kole porazil Romana Matulu, bylo dáno následující pořadí: V. Misorin, V. Novotný, L. Ledvina, P. Trávníček, R. Matula, J. Kořínek

16 I. Petr Trávníček (Hodonín) 6 bodů, II. Viktor Novotný (Nový Bor) 5 ½, III. Roman Matula (Kyjov) 5. Následovali hráči, kteří získali 4 body: Josef Šebesta (Vacenovice), Libor Ledvina (Kyjov), Jiří Neduchal (Vacenovice), Vladimír Misorin (Hodonín), Vladimír Kořínek (Ježov), Ivan Pařízek (Kyjov), Vladimír Jurutka (Kyjov). A ještě dodatek na závěr: první on-line partii v našem turnaji sehrál Libor Hlaváček s Michalem Slámou a skončila remízou. Účastníci turnaje ze dne 26. října 2013 Pár slov na závěr října 2013 Devadesáté výročí organizovaného šachu v Kyjově se pomalu stává minulostí. Občanskému sdružení Šachy Kyjov se podařilo zorganizovat několik úspěšných akcí a pevně věříme, že i splnit přání dlouholetého předsedy oddílu ing. Josefa Horáka, který před dvaceti roky napsal při příležitosti 70 let založení klubu: Dnes šachový klub živoří. Hráči se dají spočítat na prstech, není kde hrát. Družstvo je často nekompletní a výsledky proto nevalné. Ani nebylo možné uspořádati turnaj na oslavu tak významného výročí. Snad se ještě v našem městě najdou další milovníci královské hry, kteří dají šachovému životu nový impuls. Dlouhá historie Šachového klubu by si to zasloužila. (Kyjovské noviny, prosinec 1993) Na závěr bych chtěl poděkovat alespoň některým členům a příznivcům naše hnutí, bez nich by oslavy neproběhly tak důstojným způsobem: Zdeněk Bartoň, Pavel Bukvald, Vladimír Jurutka, Evžen Klimek a Ivan Pařízek. Poděkování patří i Městu Kyjovu a zvláště starostovi Mgr. Františku Luklovi, bez jejich podpory bychom oslavy v takovém rozsahu nikdy nemohly zorganizovat. Antonín Káčerek, předseda o. s. Šachy Kyjov

Výsledkový servis BudChess série 5/2013 Stránka 1

Výsledkový servis BudChess série 5/2013 Stránka 1 Výsledkový servis BudChess sériie Příloha Tahu Zdar 5/23 22.května 23 5.turnaj Budvar Cup, 27.4.23 výsledky.kolo Petr Tr. - Kovárik - 2 Roman - Přibyl - 3 Kopkan - Janás - 4 Ivan - Filip - 5 Arnošt - Šebesta

Více

131. turnaj BudChess série

131. turnaj BudChess série Vážení přátelé tahu, po úspěšném vrcholu sezony nastávají dny šedivější. Je zajímavé, že zatímco na konci března už jsme hráli pod širým nebem, v říjnu se nám to ještě nikdy nepodařilo. Letošní rok nebyl

Více

Mistrovství České republiky družstev a jednotlivců ve stolním tenisu pro sluchově postižené 61. ročník 29. dubna 2017 v Praze Dne

Mistrovství České republiky družstev a jednotlivců ve stolním tenisu pro sluchově postižené 61. ročník 29. dubna 2017 v Praze Dne Mistrovství České republiky družstev a jednotlivců ve stolním tenisu pro sluchově postižené 61. ročník 9. dubna 017 v Praze Dne 9.. 017 se v sobotu konalo Mistrovství České republiky ve stolním tenisu

Více

Výsledky ve stolním tenise:

Výsledky ve stolním tenise: Mistrovství České republiky družstev mužů, žen a mládeže neslyšících Mistrovství České republiky jednotlivců mužů, žen a mládeže ve stolním tenise dne 26. dubna 2014 v Brně V sobotu 26. dubna 2014 se konal

Více

NA JARNÍ REPUBLIKOVÉ MISTROVSTVÍ V ROCE 2017 MÁME DESET POSTUPŮ

NA JARNÍ REPUBLIKOVÉ MISTROVSTVÍ V ROCE 2017 MÁME DESET POSTUPŮ NA JARNÍ REPUBLIKOVÉ MISTROVSTVÍ V ROCE 2017 MÁME DESET POSTUPŮ Deset postupových míst pro náš kraj a totální propad kraje Vysočina, který v republikovém mistrovství nebude mít vůbec žádné zastoupení tak

Více

Mistrovství České republiky družstev a jednotlivců ve stolním tenisu pro sluchově postižené 62. ročník 14. dubna 2018 v Českých Budějovicích

Mistrovství České republiky družstev a jednotlivců ve stolním tenisu pro sluchově postižené 62. ročník 14. dubna 2018 v Českých Budějovicích Mistrovství České republiky družstev a jednotlivců ve stolním tenisu pro sluchově postižené 6. ročník 1. dubna 018 v Českých Budějovicích Dne 1.. 018 se v sobotu konalo Mistrovství České republiky ve stolním

Více

Daniela Zábojníková a Patrik Bída

Daniela Zábojníková a Patrik Bída Staronový král a nová královna V loňském roce se ve spolupráci Šachového oddílu Kunovice a obou kunovických škol uskutečnil první ročník turnaje nazvaného O šachového krále a královnu Kunovických škol.

Více

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY VE VOLEJBALU ŽÁKYŇ

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY VE VOLEJBALU ŽÁKYŇ MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY VE VOLEJBALU ŽÁKYŇ PŘEROV 24. - 26. 05. 2019 Volejbal Přerov, z.s. pořádá ve spolupráci s Českým volejbalovým svazem a statutárním městem Přerov MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY

Více

VELKÝ ÚSPĚCH JIŽNÍ MORAVY NA REPUBLIKOVÉM PŘEBORU ŠKOL

VELKÝ ÚSPĚCH JIŽNÍ MORAVY NA REPUBLIKOVÉM PŘEBORU ŠKOL VELKÝ ÚSPĚCH JIŽNÍ MORAVY NA REPUBLIKOVÉM PŘEBORU ŠKOL Historického úspěchu dosáhli reprezentanti našich škol na republikovém přeboru škol, když ve dvou kategoriích jsme dosáhli na medaile: v kategorii

Více

Propozice 47. ročníku Žákovského turnaje a 22. ročníku memoriálu Oldřicha Halusky

Propozice 47. ročníku Žákovského turnaje a 22. ročníku memoriálu Oldřicha Halusky Propozice 47. ročníku Žákovského turnaje a 22. ročníku memoriálu Oldřicha Halusky Datum a čas: druhá srpnová sobota, tj. 9. 8. 2014 od 8:00 hodin prezentace od 7:30 hodin v místě konání zápasů jednotlivých

Více

Kategorie sportovní kolektiv Blansko roku 2014

Kategorie sportovní kolektiv Blansko roku 2014 Kategorie sportovní kolektiv Blansko roku 2014 VZPĚRAČI BOSKOVICE, TJ SOUz Boskovice Trenér: Čestmír Sekanina Složení kolektivu: Lukáš Liška (kapitán), Petr Mareček, Miroslav Parolek, Ondřej Hovjacký,

Více

115. turnaj BudChess série

115. turnaj BudChess série Vážení přátelé tahu, na dubnovém turnaji jsme přivítali 100.účastníka našich turnajů, kterým se o pověstný fous stal René Přibyl z Bystrce. Proč o fous? Trojici zástupců Olejářů přivedl do Bud-centra Toník.

Více

Závěrečný zpravodaj soutěže družstev v šachu. Regionální přebor Zlín ročník 2018/2019

Závěrečný zpravodaj soutěže družstev v šachu. Regionální přebor Zlín ročník 2018/2019 Závěrečný zpravodaj soutěže družstev v šachu Regionální přebor Zlín ročník 2018/2019 Odkazy: Chess results Šachový svaz Zlínského kraje Šachový svaz České republiky Konečné pořadí Poř. Družstvo Part. +

Více

Úvodní zpráva. Jihomoravský krajský přebor II. třídy, skupina C 2008/2009. I. Složení JmKPIIC. II. Adresář: Vedoucí soutěže:

Úvodní zpráva. Jihomoravský krajský přebor II. třídy, skupina C 2008/2009. I. Složení JmKPIIC. II. Adresář: Vedoucí soutěže: Jihomoravský krajský přebor II. třídy, skupina C 2008/2009 I. Složení JmKPIIC Losování soutěže proběhlo dne 20.9.2008 od 13:00 v Boby centru v Brně za účasti zodpovědných zástupců všech družstev, která

Více

36. ročník Turnajů šachových nadějí

36. ročník Turnajů šachových nadějí Gens una sumus 36. ročník Turnajů šachových nadějí pořádaných Beskydskou šachovou školou z. s. Termín konání: 2. 6. 4. 2015 Místo konání: Národní dům ve Frýdku-Místku Turnaje šachových nadějí Šachy - hra

Více

VÍTĚZI KRAJSKÉHO PŘEBORU ŽÁKŮ HLADKÝ, BROŽ, PETŘÍČEK A KŘÍŽ

VÍTĚZI KRAJSKÉHO PŘEBORU ŽÁKŮ HLADKÝ, BROŽ, PETŘÍČEK A KŘÍŽ VÍTĚZI KRAJSKÉHO PŘEBORU ŽÁKŮ HLADKÝ, BROŽ, PETŘÍČEK A KŘÍŽ V pátek 10. února 2017 odstartoval tradiční dvoudenní přebor Jihomoravské kraje a města Brna. Turnaj se konal v prostorách Orelské jednoty Brno

Více

Prosinec. Leden. 29. 11. 11.kolo Otevřeného klubového přeboru SVČ Klíč

Prosinec. Leden. 29. 11. 11.kolo Otevřeného klubového přeboru SVČ Klíč Září 2. - 4. 9. MČR mládeže v rapid šachu 2011 Vyškov 5. 9. Zahájení tréninků VS BŠŠ 2011/12 SVČ Klíč, Frýdlant n.o. 6. 9. Zahájení tréninků VS BŠŠ 2011/12 SVČ Klíč 10. - 21. 9. Mistrovství Evropy mládeže

Více

Filip VÍT sportovní naděje Mladé Boleslavi v karate

Filip VÍT sportovní naděje Mladé Boleslavi v karate Filip VÍT sportovní naděje Mladé Boleslavi v karate Mladá Boleslav prosinec 2010 2 Filip Vít (*1996) se stal členem oddílu karate TJ Auto Škoda Mladá Boleslav koncem roku 2006. Od následujícího roku začal

Více

SLETOVÁ SOUTĚŽ 2018 v SG

SLETOVÁ SOUTĚŽ 2018 v SG Tělocvičná jednota SOKOL P R A H A V R Š O V I C E 101 00 Praha 10, Vršovické náměstí 2/111 oddíl sportovní gymnastiky z pověření České obce sokolské a České gymnastické federace SLETOVÁ SOUTĚŽ 2018 v

Více

Finálový turnaj o přeborníka mladších žáků OFS Vsetín sezóny 2014/2015

Finálový turnaj o přeborníka mladších žáků OFS Vsetín sezóny 2014/2015 Finálový turnaj o přeborníka mladších žáků OFS Vsetín sezóny 2014/2015 Termín: sobota 20.6.2015 Místo konání: Účastníci: fotbalové hřiště TJ Sokol Podlesí TJ Sokol Podlesí FC Lhota u Vsetína TJ Sokol Hošťálková

Více

Internetové stránky:

Internetové stránky: Vás srdečně zvou na uspořádaný k uctění památky mezinárodní mistryně paní Růženy Suché Dobiášové u příležitosti 110. výročí jejího narození Záštitu nad turnajem převzala Městská část Praha 5 Datum konání:

Více

Závěrečná zpráva z Mistrovství Čech do 10 let.

Závěrečná zpráva z Mistrovství Čech do 10 let. Závěrečná zpráva z Mistrovství Čech do 10 let. V Mostě hotelu Cascade bylo v neděli 18. listopadu slavnostně zakončeno Mistrovství Čech a doprovodný turnaj Cascade Open. Mistry Čech pro rok 2018 se stali:

Více

V RAJHRADĚ PROBĚHL MEMORIÁL JANA KREJČÍHO

V RAJHRADĚ PROBĚHL MEMORIÁL JANA KREJČÍHO V RAJHRADĚ PROBĚHL MEMORIÁL JANA KREJČÍHO V sobotu 6. dubna zamířilo přes půl druhé stovky šachistů do rajhradské základní školy, aby zde ve třech samostatných turnajích odehráli sedmikolový turnaj v rapidšachu.

Více

Prosinec. Leden. 29. 11. 11.kolo Otevřeného klubového přeboru SVČ Klíč

Prosinec. Leden. 29. 11. 11.kolo Otevřeného klubového přeboru SVČ Klíč Září 2. - 4. 9. MČR mládeže v rapid šachu 2011 Vyškov 5. 9. Zahájení tréninků VS BŠŠ 2011/12 SVČ Klíč, Frýdlant n.o. 6. 9. Zahájení tréninků VS BŠŠ 2011/12 SVČ Klíč 10. - 21. 9. Mistrovství Evropy mládeže

Více

SERIÁL KP MLÁDEŽE V RAPIDŠACHU TRADIČNĚ ZAHÁJIL TURNAJEM V BRANKOVICÍCH

SERIÁL KP MLÁDEŽE V RAPIDŠACHU TRADIČNĚ ZAHÁJIL TURNAJEM V BRANKOVICÍCH SERIÁL KP MLÁDEŽE V RAPIDŠACHU TRADIČNĚ ZAHÁJIL TURNAJEM V BRANKOVICÍCH Brankovice, nenápadná obec s necelou tisícovkou obyvatel na hlavní trase z Brna do Uherského Hradiště, je významným centrem jihomoravského

Více

Okresní kolo středních škol v šachu

Okresní kolo středních škol v šachu Okresní kolo středních škol v šachu Kdy? 7. prosinec2015 Kde? SPŠS Vsetín O co šlo? V pondělí dne 7. prosince 2015 se na naší škole uskutečnilo okresní kolo středních škol v šachu. Zprávu o průběhu podal

Více

Výroční zpráva 2014. Štěpánkovická fotbalová liga. - spolek amatérských hráčů

Výroční zpráva 2014. Štěpánkovická fotbalová liga. - spolek amatérských hráčů Výroční zpráva 2014 Štěpánkovická fotbalová liga - spolek amatérských hráčů Úvodní slovo Vážení přátelé, předkládáme Vám výroční zprávu o činnosti amatérských hráčů za uplynulý rok 2014. Štěpánkovické

Více

Čeští hráči na olympiádě v Tromso 2014

Čeští hráči na olympiádě v Tromso 2014 Čeští hráči na olympiádě v Tromso 2014 Uvádíme krátké medailonky hráčů, kteří nás budou reprezentovat na letošní šachové olympiádě v Tromsö. Jako nehrající kapitán povede tým velezkušený Vlastimil Jansa

Více

Krátká historie ŠO Kunovice

Krátká historie ŠO Kunovice Krátká historie ŠO Kunovice Kunovice a šachy V Kunovicích se šachy zajisté hrály odnepaměti, oficiální vznik šachového klubu je však dán datem 27 února 1944, kdy na zasedání župního výboru Uherskohradišťské

Více

OPEN ORLOVÁ 2014 XI. ročník mezinárodního šachového festivalu Orlová

OPEN ORLOVÁ 2014 XI. ročník mezinárodního šachového festivalu Orlová OPEN ORLOVÁ 2014 XI. ročník mezinárodního šachového festivalu Orlová 24. 5. - 1. 6. 2014 Ředitel festivalu: Program: Dům kultury Orlová, Osvobození 797 (vedle MěÚ Orlová) Jiří Novák tel: +420 608 830 041

Více

PRAŽSKÝ ŠACHOVÝ FESTIVAL 2008 turnaje konané pod záštitou Pražského šachového svazu

PRAŽSKÝ ŠACHOVÝ FESTIVAL 2008 turnaje konané pod záštitou Pražského šachového svazu turnaje konané pod záštitou Pražského šachového svazu ve spolupráci s Karlínským Spektrem, DDM hl. města Prahy časopisem Československý šach, a šachovými kluby ŠK Holdia DP Praha, Sokol Vyšehrad a ŠK Liběhrad

Více

O vánočního kapra pořádaného pod záštitou MČ Praha 5 Propozice:

O vánočního kapra pořádaného pod záštitou MČ Praha 5 Propozice: Vás srdečně zve na XXII. ročník mezinárodního turnaje mládeže O vánočního kapra pořádaného pod záštitou MČ Praha 5 (stanice metra Anděl, tram č. 7, 9, 10, 12, 14, 20 do zastávky Anděl, odsud cca 100 m

Více

FOTBALOVÝ TURNAJ ROBSTAV CUP PÍSEK

FOTBALOVÝ TURNAJ ROBSTAV CUP PÍSEK FOTBALOVÝ TURNAJ ROBSTAV CUP PÍSEK Memoriál Martina Breibische 7. ročník 7.5.2017 MARTIN BREIBISCH 1969-2011 O turnaji Vážení sportovní přátelé, dovolte, abychom Vás přivítali již na 7. ročníku turnaje

Více

OPEN ORLOVÁ 2015 XII. ročník mezinárodního šachového festivalu Orlová 23. 5. - 31. 5. 2015

OPEN ORLOVÁ 2015 XII. ročník mezinárodního šachového festivalu Orlová 23. 5. - 31. 5. 2015 OPEN ORLOVÁ 2015 XII. ročník mezinárodního šachového festivalu Orlová 23. 5. - 31. 5. 2015 Místo konání: Pořadatel: Ředitel festivalu: Hlavní rozhodčí: Program: Dům kultury Orlová, Osvobození 797 (vedle

Více

MS SENIORŮ 2016 SKONČILO

MS SENIORŮ 2016 SKONČILO MS SENIORŮ 2016 SKONČILO S počtem 470 hráčů toto mistrovství překonalo rekord z loňského MS v italských lázní Acqui Terme, kde bylo 312 účastníků. Hrálo se v kategoriích muži a ženy nad 50 a 65 let. Nejmladšímu

Více

Zakladatelé Sokola dr. Miroslav Tyrš a Jindřich Fügner

Zakladatelé Sokola dr. Miroslav Tyrš a Jindřich Fügner Zakladatelé Sokola dr. Miroslav Tyrš a Jindřich Fügner Žádost o povolení založit TJ Sokol 1912 Žádost vyřízena kladně povoluje je 24.11. 1912 je na Valné hromadě založena Těl. jednota Sokol Metylovice

Více

Závěrečná zpráva z Krajského přeboru mládeže ŠSLK v šachu 2018

Závěrečná zpráva z Krajského přeboru mládeže ŠSLK v šachu 2018 Závěrečná zpráva z Krajského přeboru mládeže ŠSLK v šachu 2018 Termín: 12. - 13. 5. 2018 Pořadatel: ŠK ZIKUDA Turnov, z.s. Místo konání: Obchodní akademie, Hotelová škola a SOŠ, Zborovská 519, Turnov Ředitel

Více

SKC Zruč nad Sázavou. Oddíl stolního tenisu

SKC Zruč nad Sázavou. Oddíl stolního tenisu SKC Zruč nad Sázavou Oddíl stolního tenisu Stolní tenis ve Zruči n. S. dlouholetá tradice stolního tenisu v současné době nejúspěšnější oddíl v regionu 2008 vznik SKC Zruč n. S., 2009 spojení s tradičním

Více

Hráno 17. ledna. Seriál turnajů OFS zahájili starší žáci. Tradiční fotbalové turnaje žactva pořádané OFS Olomouc v hale gymnázia Hejčín

Hráno 17. ledna. Seriál turnajů OFS zahájili starší žáci. Tradiční fotbalové turnaje žactva pořádané OFS Olomouc v hale gymnázia Hejčín Hráno 17. ledna Seriál turnajů OFS zahájili starší žáci, odstartovala kategorie starších žáků. Do prvního turnaje nastoupili chlapci Litovle, Horky, Černovíra a Nových Sadů a Nemilan. Novosadští dokonce

Více

Pozvánka na 17. ročník. Mezinárodní rychnovský šachový festival seniorů 15. 23. srpna 2015

Pozvánka na 17. ročník. Mezinárodní rychnovský šachový festival seniorů 15. 23. srpna 2015 Pozvánka na 17. ročník Mezinárodní rychnovský šachový festival seniorů 15. 23. srpna 2015 1) Mistrovství ČR seniorů nad 50 let 2) Mistrovství ČR seniorů nad 60 let 3) Mistrovství ČR seniorů nad 70 let

Více

Zpráva o činnosti Okresního šachového svazu Brno venkov za rok 2018

Zpráva o činnosti Okresního šachového svazu Brno venkov za rok 2018 Zpráva o činnosti Okresního šachového svazu Brno venkov za rok 2018 Členská základna V rámci okresu Brno-venkov k 31. 12. 2018 fungovaly oddíly TJ Slovan Ivančice (15 aktivních členů; z toho mládež 0),

Více

Výroční zpráva ČSS, z.s. - sportovně střelecký klub Liberec. za rok 2016

Výroční zpráva ČSS, z.s. - sportovně střelecký klub Liberec. za rok 2016 ČSS, z.s. - sportovně střelecký klub Liberec za rok 2016 je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2016 a končící dnem 31. prosince 2016 na základě vyhodnocení činnosti SSK Liberec a její jednotlivá

Více

ROZPIS OKRESNÍHO MISTROVSTVÍ JEDNOTLIVCŮ 2018 ŽÁCI A ŽÁKYNĚ na 1x 60 HS

ROZPIS OKRESNÍHO MISTROVSTVÍ JEDNOTLIVCŮ 2018 ŽÁCI A ŽÁKYNĚ na 1x 60 HS ŽÁCI A ŽÁKYNĚ na 1x 60 HS 1) Pořadatel: Z pověření VV OKS J. Hradec a za finanční podpory MŠMT upořádá oddíl kuželek TJ Sokol Slavonice 2) Termín: 16. 12. 2017 (sobota) 3) Vedoucí funkcionáři: Ředitel

Více

MMaS od 18:00 od 08:00 od 10:30 od 11:00 od 16:00 od 08:00 od 14:00 od 18:30 od 08:00 od 14:00 od 18:30 od 08:00 od 14:00 od 18:00 od 08:00

MMaS od 18:00 od 08:00 od 10:30 od 11:00 od 16:00 od 08:00 od 14:00 od 18:30 od 08:00 od 14:00 od 18:30 od 08:00 od 14:00 od 18:00 od 08:00 SK Slavia Orlová ve spolupráci s Moravskoslezským krajským šachovým svazem pořádá Mistrovství Moravy a Slezska kat. H+D10, H+D12, H+D14, H+D16 2012 pro kraje: Jihomoravský, Moravskoslezský, Olomoucký,

Více

V tomto roce získal titul přeborníka ČSR starší žák Vraspír a družstvo Vsetína.

V tomto roce získal titul přeborníka ČSR starší žák Vraspír a družstvo Vsetína. 1953 V tomto roce vznikla při TJ Zbrojovka Vsetín sportovní škola gymnastického dorostu. Jiří Junek byl členem reprezentace dorostu a vítěz závodů v tehdejší Německé demokratické republice. Mezi další

Více

26. MISTROVSTVÍ ČECH MLÁDEŽE DO 16 LET, HARRACHOV FIDE OPEN 2015 a NÁRODNÍ OPEN 2015

26. MISTROVSTVÍ ČECH MLÁDEŽE DO 16 LET, HARRACHOV FIDE OPEN 2015 a NÁRODNÍ OPEN 2015 26. MISTROVSTVÍ ČECH MLÁDEŽE DO 16 LET, HARRACHOV FIDE OPEN 2015 a NÁRODNÍ OPEN 2015 V Harrachově bylo v sobotu 31. října slavnostně zakončeno Mistrovství Čech mládeže, Harrachov FIDE OPEN a Národní OPEN.

Více

Rozpis soutěží

Rozpis soutěží Rozpis soutěží ČSVP 2016 2017 Článek 1 Všeobecné ustanovení 1) Soutěže jsou organizovány Českým svazem vodního póla (dále jen ČSVP ) a řízené Soutěžní komisí (dále jen SK ) 2) Soutěže se hrají podle platného

Více

Turnaj O pohár primátora Statutárního města Brna

Turnaj O pohár primátora Statutárního města Brna Turnaj O pohár primátora Statutárního města Brna X. ročník středa 17.9.2014 TCM FC Zbrojovka Brno v Brněnských Ivanovicích Milí sportovci a příznivci fotbalu zvlášť, vítám vás v moravské metropoli, kam

Více

Mistrovství ČR v beachvolejbalu neslyšících mužů a žen v Brně

Mistrovství ČR v beachvolejbalu neslyšících mužů a žen v Brně Mistrovství ČR v beachvolejbalu neslyšících mužů a žen 7. 6. 008 v Brně Hodnocení: V sobotu 7. června 008 se konalo MČR neslyšících v beachvolejbalu. Hrálo se na kurtech v Brně v areálu zvané "Káčata".

Více

Zápis č. 6. Schůze STK - STOLNÍHO TENISU se konal dne 1. září 2007 v SKN Plzeň, ul. Vyšehradská 2

Zápis č. 6. Schůze STK - STOLNÍHO TENISU se konal dne 1. září 2007 v SKN Plzeň, ul. Vyšehradská 2 V Praze 20.září 2007 Zápis č. 6 Schůze STK - STOLNÍHO TENISU se konal dne 1. září 2007 v SKN Plzeň, ul. Vyšehradská 2 Přítomní členové výboru STK - ST.T. : Omluveni : Hosté :,,,, Šindler Černý, Šlechta,

Více

O pohár starosty města Modřice

O pohár starosty města Modřice Pozvánka na XIV. ročník mezinárodního turnaje mladších žáků (roč. 2002) O pohár starosty města Modřice srpna 2014 na hřišti v Modřicích www.turnaj-modrice.cz POZVÁNKA Organizační výbor zve všechny hráče,

Více

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY v ledním hokeji neslyšících

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY v ledním hokeji neslyšících SPORTOVNÍ KLUB NESLYŠÍCÍCH HRADEC KRÁLOVÉ z.s. Předseda: Jaroslav Milich Milady Horákové 504, Hradec Králové, 50006 email: skn.hradec@gmail.com SMS:777905771 MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY v ledním hokeji

Více

- Z ročníku nejsou zjištěny konkrétní podklady o činnosti oddílu, kromě probíhající výstavby šaten.

- Z ročníku nejsou zjištěny konkrétní podklady o činnosti oddílu, kromě probíhající výstavby šaten. Stručný přehled dějin Národní házené : - Založení oddílu Národní házené proběhlo na ustavující schůzi dne 19.srpna 1961 s názvem T.J. SOKOL LITOHLAVY. Zásluhu na této události má několik obětavých a agilních

Více

Čarování pétanquového mistra světa s koulemi v Praze.

Čarování pétanquového mistra světa s koulemi v Praze. Čarování pétanquového mistra světa s koulemi v Praze. Ahoj Pepo, tak znělo familiární oslovení mistra české republiky Petra Fuksy našemu předsedovi Pepovi. Samozřejmě, že se jednalo o pétanque, ale s třešničkou

Více

Na konci MČR jsme podávali poháry, medaile a diplomy. Vše dopadlo dobře, bez závažného problému. Byli spokojeni a odešli po svém.

Na konci MČR jsme podávali poháry, medaile a diplomy. Vše dopadlo dobře, bez závažného problému. Byli spokojeni a odešli po svém. SPORTOVNÍ KLUB NESLYŠÍCÍCH HRADEC KRÁLOVÉ z.s. Předseda: Jaroslav Milich Milady Horákové 504, Hradec Králové, 50006 email: skn.hradec@gmail.com SMS:777905771 IČO:49334581 číslo účtu: 244936796/0300 Hodnocení

Více

Hodnocení činnosti Centra talentované mládeže ŠSZK v roce 2016 a plán akcí na rok 2017

Hodnocení činnosti Centra talentované mládeže ŠSZK v roce 2016 a plán akcí na rok 2017 Hodnocení činnosti Centra talentované mládeže ŠSZK v roce 2016 a plán akcí na rok 2017 K I. Úvod Rok 2016 byl už sedmým, kdy jsem vedl Centrum talentované mládeže. Všechny naplánované akce proběhly úspěšně

Více

Závěrečná zpráva ročník 2018/2019

Závěrečná zpráva ročník 2018/2019 1. Konečné pořadí Jihomoravský krajský přebor II. Třídy, skupina C Závěrečná zpráva ročník 2018/2019 Křížová tabulka podle pořadí Poř. Družstvo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Body Skóre 1 Jezdci Jundrov "C" * 2½

Více

Rozpis soutěží

Rozpis soutěží Rozpis soutěží ČSVP 2016 2017 Všeobecné ustanovení 1) Soutěže jsou organizovány Českým svazem vodního póla (dále jen ČSVP ) a řízené Soutěžní komisí (dále jen SK ) prostřednictvím Sportovně technické komise

Více

Jihomoravský krajský přebor II. třídy, skupina C 2011/2012

Jihomoravský krajský přebor II. třídy, skupina C 2011/2012 Jihomoravský krajský přebor II. třídy, skupina C 2011/2012 5.1 ŠK Slavoj Velké Pavlovice - - - VOLNO 5.4 ŠK Lokomotiva Brno G - - - VOLNO 5.2 TJ Tatran Poštorná A 2½ - 5½ Š.K. 1923 Sokol Kyjov R: D.Ciprys

Více

Turnaj O pohár primátora Statutárního města Brna

Turnaj O pohár primátora Statutárního města Brna Turnaj O pohár primátora Statutárního města Brna XI. ročník středa 30.9.2014 TCM FC Zbrojovka Brno v Brněnských Ivanovicích Milí sportovci a příznivci fotbalu zvlášť, vítám vás v moravské metropoli, kam

Více

Ústí nad Labem-Klíše, dne 12.8. 2012. Vážení fotbaloví přátelé,

Ústí nad Labem-Klíše, dne 12.8. 2012. Vážení fotbaloví přátelé, Ústí nad Labem-Klíše, dne 12.8. 2012 Vážení fotbaloví přátelé, dovolte mi vás jménem fotbalového klubu FK Ústí nad Labem a.s. pozvat na další setkání série turnajů Partners Cup, kde hlavní cenou bude opět

Více

Legendární Bohumil Váňa

Legendární Bohumil Váňa Devětadvaceti zlatými medailemi z mistrovství světa a Bohumilem Váňou, druhým nejúspěšnějším hráčem celé historie světového stolního tenisu, se může mimo jiné pochlubit československý, respektive český

Více

U 14 O POHÁR PRIMÁTORA MĚSTA HRADCE KRÁLOVÉ 2017 XI. ROČNÍK

U 14 O POHÁR PRIMÁTORA MĚSTA HRADCE KRÁLOVÉ 2017 XI. ROČNÍK U O POHÁR PRIMÁTORA MĚSTA HRADCE KRÁLOVÉ 07 XI. ROČNÍK 9. 0. 7. 07 ÚVODNÍ SLOVO U Právě jste se stali součástí XI. ročníku mezinárodního turnaje O pohár primátora města Hradce Králové. Někteří z Vás jsou

Více

Výroční zpráva Brněnského svazu malé kopané, z. s. za rok 2016

Výroční zpráva Brněnského svazu malé kopané, z. s. za rok 2016 Brněnského svazu malé kopané, z. s. Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2016 a končící dnem 31. prosince 2016 na základě vyhodnocení činnosti Brněnského svazu malé kopané a

Více

Turnaj mladšího dorostu U /2018

Turnaj mladšího dorostu U /2018 ************************************** MEMORIÁL VLASTISLAVA MAREČKA ČESKÝ POHÁR MLADŠÍHO DOROSTU **************************** Turnaj mladšího dorostu U 16 2017/2018 X.. ROČNÍK Tři fáze turnaje: - základní,

Více

Smolík Roman 66, Valoušek Matouš 71, Krejz Jan 36, Klusáček Jakub 41, Janíček Martin 70, Pytlík Michal 13

Smolík Roman 66, Valoušek Matouš 71, Krejz Jan 36, Klusáček Jakub 41, Janíček Martin 70, Pytlík Michal 13 Stupava 29-31.5.2009 Ve dnech 29-31.5.2009 odehráli miniţáci největší turnaj v sezóně 2008-2009 s názvem PLAYMINIHANBALL. Konal se na Slovensku ve Stupavě a byl to uţ druhý ročník tohoto turnaje. V minulém

Více

Regionální soutěž Vsetín Závěrečná zpráva

Regionální soutěž Vsetín Závěrečná zpráva Regionální soutěž Vsetín 2013-2014 Závěrečná zpráva 3.3.2014 Konečná tabulka 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 + = - Body Skore Výhry 1 ŠKZ Vsetín D * 2 2 4½ 3 3 3 3½ 4 4 7 0 2 21 29 26 2 Hošťálková C 3 * 3 1 3 2½

Více

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad)

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) -Počátkem září proběhlo REPUBLIKOVÉ FINÁLE OVOV (odznaku všestrannosti olympijských vítězů) v Praze, kde se probojovala Markéta Camfrlová, která se

Více

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY VE STOLNÍM TENISE HRADEC KRÁLOVÉ HODNOCENÍ

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY VE STOLNÍM TENISE HRADEC KRÁLOVÉ HODNOCENÍ SPORTOVNÍ KLUB NESLYŠÍCÍCH HRADEC KRÁLOVÉ, z. s. Předseda: Jaroslav Milich Milady Horákové 504, Hradec Králové, 50006 email: skn.hradec@gmail.com SMS:777905771 MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY VE STOLNÍM TENISE

Více

CHODOVSKÝ ŠACHOVÝ FESTIVAL KASS 2016

CHODOVSKÝ ŠACHOVÝ FESTIVAL KASS 2016 CHODOVSKÝ ŠACHOVÝ FESTIVAL KASS 2016!!! HOST FESTIVALU!!! GM Martin Petr, moderátor TV pořadu V šachu, reprezentant ČR, hráč TOP 10 ČR WIM Kristýna Havlíková, reprezentantka ČR Turnaj A - Finále KP mládeže

Více

Pozvánka na 15. ročník. Mezinárodní rychnovský šachový festival seniorů 17. 25. srpna 2013

Pozvánka na 15. ročník. Mezinárodní rychnovský šachový festival seniorů 17. 25. srpna 2013 Pozvánka na 15. ročník Mezinárodní rychnovský šachový festival seniorů 17. 25. srpna 2013 1) O šachového krále seniorů nad 50 let 2) Mistrovství ČR seniorů nad 60 let 3) O šachového krále seniorů nad 70

Více

Šachový oddíl GARDE Lipovec přeshraniční spolupráce v rámci mikroprojektu EU Jsme jedna rodina - GENS UNA SUMUS- Spojují nás šachy FOND MIKROPROJEKTŮ

Šachový oddíl GARDE Lipovec přeshraniční spolupráce v rámci mikroprojektu EU Jsme jedna rodina - GENS UNA SUMUS- Spojují nás šachy FOND MIKROPROJEKTŮ Šachový oddíl GARDE Lipovec přeshraniční spolupráce v rámci mikroprojektu EU Jsme jedna rodina - GENS UNA SUMUS- Spojují nás šachy FOND MIKROPROJEKTŮ Gens Una Sumus Vážení přátelé šachu, na těchto stránkách

Více

Praţský pohár neslyšících ve stolním tenise v Praze dne 8. listopadu 2008

Praţský pohár neslyšících ve stolním tenise v Praze dne 8. listopadu 2008 Praţský pohár neslyšících ve stolním tenise v Praze dne 8. listopadu 2008 Dne 8. listopadu 2008 se pořádal v hale Elizza v Praze Opatov turnaj ve stolním tenise pro neslyšící - Praţský pohár. Ačkoliv jsme

Více

KAS VYSOČINA BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE

KAS VYSOČINA BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE KAS VYSOČINA BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE V roce 2005 se atletický svaz rozhodl podpořit běhy mimo dráhu a vybídl kraje zapojit se do běžeckého poháru, kde potom nejlepší z krajů startovali

Více

34. ročník REGIONÁLNÍHO POHÁRU žáků pro sezónu 2016/2017, Regionálním přeborem žákovských družstev

34. ročník REGIONÁLNÍHO POHÁRU žáků pro sezónu 2016/2017, Regionálním přeborem žákovských družstev Výkonný výbor Regionálního svazu stolního tenisu Kutná Hora vypisuje 34. ročník REGIONÁLNÍHO POHÁRU žáků pro sezónu 2016/2017, který je zároveň Regionálním přeborem žákovských družstev A. Všeobecná ustanovení:

Více

MIMOŘÁDNÝ ZPRAVODAJ

MIMOŘÁDNÝ ZPRAVODAJ MIMOŘÁDNÝ ZPRAVODAJ 1.7.2013 8.ročník - KLATOVSKÉHO LIGOVÉHO POHÁRU 2013 JEŽOVY 29.6.2013 Minulý víkend měl na programu v pořadí již 8.ročník Klatovského ligového poháru, který byl opět sehrán jako kvalifikační

Více

MISTROVSTVÍ SVĚTA DRUŽSTEV SENIORŮ V ŠACHU 50+ a 65+

MISTROVSTVÍ SVĚTA DRUŽSTEV SENIORŮ V ŠACHU 50+ a 65+ Světová šachová federace (FIDE) Šachový svaz České republiky agentura AVE-KONTAKT Pardubice MISTROVSTVÍ SVĚTA DRUŽSTEV SENIORŮ V ŠACHU 50+ a 65+ Praha, Česká republika 5.3. - 15. 3. 2020 1. Pozvánka PROPOZICE

Více

Petra Čumplová a současné reprezentantky rozdávaly dárky nejmenším slávistkám

Petra Čumplová a současné reprezentantky rozdávaly dárky nejmenším slávistkám Tradice se nemění. Navíc je čas vánoc, takže stejně jako vždy, tak i letos pozvalo vedení DHC Slavia Praha všechny své hráčky, ty nejmladší i v doprovodu rodičů, na vánoční setkání, letos přímo na palubovku

Více

Zpráva o činnosti Šachového oddílu Hraničář Horní Stropnice rok 2009

Zpráva o činnosti Šachového oddílu Hraničář Horní Stropnice rok 2009 Velikonoční šachový turnaj Nové Hrady 20. 3. 2008 Grand Prix 2007/2008 Horní Stropnice 5. 4. 2008 Novohradská rošáda Nové Hrady 17. 5. 2008 1 Zpráva o činnosti Šachového oddílu Hraničář Horní Stropnice

Více

INFORMACE OVS F-M K OKRESNÍM SOUTĚŽÍM 2016/2017

INFORMACE OVS F-M K OKRESNÍM SOUTĚŽÍM 2016/2017 INFORMACE OVS F-M K OKRESNÍM SOUTĚŽÍM 2016/2017 Vážení předsedové volejbalových oddílů, odpovědní pracovníci družstev a ostatní zájemci o působení v okresních soutěžích Frýdku Místku, věnujte prosím pozornost

Více

Zpravodaj STÚ, DÚ, ÚR a ÚM Severočeské OSK č.1 ze dne

Zpravodaj STÚ, DÚ, ÚR a ÚM Severočeské OSK č.1 ze dne Zpravodaj STÚ, DÚ, ÚR a ÚM Severočeské OSK č.1 ze dne 18.9.2014 Obsah 1. Schválené výsledky soutěží... 2 2. Aktuální tabulky mládeže po 1.turnajích... 3 3. Informace o udělených trestech... 5 4. Pokuty

Více

Pozvánka na 16. ročník. Mezinárodní rychnovský šachový festival seniorů 16. 24. srpna 2014

Pozvánka na 16. ročník. Mezinárodní rychnovský šachový festival seniorů 16. 24. srpna 2014 Pozvánka na 16. ročník Mezinárodní rychnovský šachový festival seniorů 16. 24. srpna 2014 1) O šachového krále seniorů nad 50 let 2) Mistrovství ČR seniorů nad 60 let 3) O šachového krále seniorů nad 70

Více

Kolikrát jste viděl záznamy zápasů Minsku? Jaké a kde?

Kolikrát jste viděl záznamy zápasů Minsku? Jaké a kde? Slavia Praha vstupuje po roce do dalšího ročníku pohárového dobrodružství. Naštěstí nemusejí svěřenkyně trenérů Richarda Řezáče a Františka Štiky někam cestovat. Díky diplomatickému úspěchu vedení klubu

Více

Okresní fotbalový svaz Most Zd.Fibicha čp. 282, Most (mobil , IČ )

Okresní fotbalový svaz Most Zd.Fibicha čp. 282, Most (mobil ,   IČ ) Pořadatel Okresní fotbalový svaz Most Zd.Fibicha čp. 282, 434 01 Most (mobil 739 680 998, e-mail: ofsmost@centrum.cz, IČ 65660773) 7. ročník Memoriálu Josefa Košece Komise rozhodčích Most Termín 22. června

Více

Terénní soutěže motocyklů E N D U R

Terénní soutěže motocyklů E N D U R Terénní soutěže motocyklů E N D U R O Vážení přátelé, 2 do rukou se Vám dostává bulletin, jehož smyslem a cílem je představit Vám oddíl soutěžního motocyklového sportu ENDURO VTJ Benešov ARMY TEAM. Tento

Více

www.sachy-slavia-lbc.cz

www.sachy-slavia-lbc.cz 3. Číslo buletinu vydávaného šachovým klubem TJ Slavia Liberec pro všechny příznivce šachu Obsah buletinu: Podporují nás: Report z vánoční turnajů 27.12 ŠK Libštát pořádal turnaj v bleskové hře 27.12 Vánoční

Více

Seznam oceněných je dlouhý, nejvíce je oceněných atletů. Překvapivě se však nedostalo na některé opravdu úspěšné sportovce

Seznam oceněných je dlouhý, nejvíce je oceněných atletů. Překvapivě se však nedostalo na některé opravdu úspěšné sportovce Město Třebíč ocení nejlepší sportovce roku 2010. Vedením města bude vyznamenáno 29 osob a 6 družstev. V loňském roce dosáhli výborných výsledku a vzorně reprezentovali město. Všichni se umístili na medailových

Více

Výroční zpráva 2013. Štěpánkovická fotbalová liga. - spolek amatérských hráčů

Výroční zpráva 2013. Štěpánkovická fotbalová liga. - spolek amatérských hráčů Výroční zpráva 2013 Štěpánkovická fotbalová liga - spolek amatérských hráčů Úvodní slovo Vážení přátelé, předkládáme Vám výroční zprávu o činnosti amatérských hráčů za uplynulý rok 2013. Štěpánkovické

Více

Mistrovství ČR družstev mládeže 2013 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS

Mistrovství ČR družstev mládeže 2013 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS Mistrovství ČR družstev mládeže 2013 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS A. Všeobecná ustanovení ROZPIS FINÁLOVÉ ČÁSTI SOUTĚŽE 1. Řídící orgán Sportovně technický úsek sekretariátu ČTS Leoš Fiala, Ing.

Více

MEMORIÁL FRANTIŠKA HRDLIČKY O POHÁR MĚSTA TEPLICE 2017

MEMORIÁL FRANTIŠKA HRDLIČKY O POHÁR MĚSTA TEPLICE 2017 MEMORIÁL FRANTIŠKA HRDLIČKY O POHÁR MĚSTA TEPLICE 2017 Účastníci ročníku 2017: FK Teplice U19, Česká republika Bohemians Praha 1905 U19, Česká republika SG Dynamo Dresden U19, Německo FK AS Trenčín U19,

Více

SK MALEŠOV, PSČ mob: , ,

SK MALEŠOV, PSČ mob: , , mob 728 046 280,723 879 596, e-mail skmalesov@seznam.cz MEMORIAL FRANTIŠKA LHOTÁKA Mezinárodní fotbalový turnaj mladších žáků 18.ročník Záštitu turnaje převzal. Vojtěch Novotný Odchovanec SK Malešov v

Více

MONFISH JUNIOR. Výroční zpráva o činnosti v roce

MONFISH JUNIOR. Výroční zpráva o činnosti v roce MONFISH JUNIOR Výroční zpráva o činnosti v roce 2013 Cílem programu Monfish Junior je budovat v Praze silný klub mladých muškařů a tyto učit muškařským dovednostem. Přivést děti od televizí a počítačů

Více

Tahu Zdar, strana 1. Vážení přátelé tahu,

Tahu Zdar, strana 1. Vážení přátelé tahu, Vážení přátelé tahu, náš lednový turnaj tradičně koliduje s jinou věhlasnou akcí - každoročním koštem slijovice a jiných pálenek v Bukovanech. Zdá se, že nám přituhuje, teploty pomalu, ale jistě klesají,

Více

Z Á P I S č. 01/2016 z jednání, které se konalo dne od 15:00 hodin v zasedací místnosti č. 1 v budově radnice, Velké náměstí 114/3 v Písku

Z Á P I S č. 01/2016 z jednání, které se konalo dne od 15:00 hodin v zasedací místnosti č. 1 v budově radnice, Velké náměstí 114/3 v Písku Sportovní komise V Písku dne 07.03.2016 Z Á P I S č. 01/2016 z jednání, které se konalo dne 03.03.2016 od 15:00 hodin v zasedací místnosti č. 1 v budově radnice, Velké náměstí 114/3 v Písku Přítomni Václav

Více

FBC Dragons, z.s. Sídliště U Vodojemu 1262/ Kyjov IČO:

FBC Dragons, z.s. Sídliště U Vodojemu 1262/ Kyjov IČO: FBC Dragons, z.s. Sídliště U Vodojemu 1262/20 697 01 Kyjov IČO: 031 23 901 Výroční zpráva za rok 2017 Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017

Více

Zpráva o činnosti výkonného výboru Pražského šachového svazu

Zpráva o činnosti výkonného výboru Pražského šachového svazu Zpráva o činnosti výkonného výboru Pražského šachového svazu Zpracováno dne: 25.11.2018, Předseda PŠS Výkonný výbor (dále jen VV) pracoval v roce 2018 ve složení: předseda Jan Hruška, místopředseda Jan

Více

ÚSTECKÝ KRAJSKÝ FOTBALOVÝ SVAZ Ústí nad Labem, Vaníčkova 11, PO BOX 69 telefon: * fax:

ÚSTECKÝ KRAJSKÝ FOTBALOVÝ SVAZ Ústí nad Labem, Vaníčkova 11, PO BOX 69 telefon: * fax: ÚSTECKÝ KRAJSKÝ FOTBALOVÝ SVAZ 400 01 Ústí nad Labem, Vaníčkova 11, PO BOX 69 telefon:475 210 244 * fax:475 210 706 *e-mail:@seznam.cz Zápis z jednání Komise mládeže ÚKFS úterý 13.8.2013, 18:00 hodin Presscentrum

Více

MISTROVSTVÍ ČR VE SQUASHI 2013 MUŽI ŽENY - MASTERS Ostrava / 7.-9. března 2013

MISTROVSTVÍ ČR VE SQUASHI 2013 MUŽI ŽENY - MASTERS Ostrava / 7.-9. března 2013 MISTROVSTVÍ ČR VE SQUASHI 2013 MUŽI ŽENY - MASTERS Ostrava / 7.-9. března 2013 ČESKÁ ASOCIACE SQUASHE info@cz-squash.net www.cz-squash.net 1 MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY VE SQUASHI 2013 Jménem České Asociace

Více

N O V O S E D E L S K Ý S P I S E K

N O V O S E D E L S K Ý S P I S E K N O V O S E D E L S K Ý S P I S E K Vážení přátelé, letní vydání Novosedelského spisku poskytuje informace z jednání zastupitelstva obce Novosedly nad Nežárkou v dubnu, květnu a červnu 2008. Ve druhé části

Více

Česká kuželkářská asociace Krajský svaz kuželek Vysočina

Česká kuželkářská asociace Krajský svaz kuželek Vysočina Česká kuželkářská asociace Krajský svaz kuželek Vysočina Kategorie: Muži Místo konání: Třebíč Datum: 2. února 2014 Všeobecná ustanovení 1) Pořadatel Z pověření KSK Vysočina uspořádá TJ Třebíč 2) Termín

Více