Rosťa Sluníčko vystřídá na našich stránkách animované postavičky z českých i. Rosťa Sluníčko. Afriky. Isima Nainsonzi. Naši milí čtenáři,

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Rosťa Sluníčko vystřídá na našich stránkách animované postavičky z českých i. Rosťa Sluníčko. Afriky. Isima Nainsonzi. Naši milí čtenáři,"

Transkript

1 Naši milí čtenáři, uběhlo 5 měsíců a my máme tu čest setkat se s vámi opět na stránkách dalšího čísla Chrastparku. Za tu dobu se toho seběhlo hodně rozloučili jsme se s loňskými deváťáky, přežili jsme prázdniny, zase se usadili do školních lavic a přivítali nové žáky nejen do prvních tříd. Většina z nás vyrostla o pěkných pár centimetrů a přibylo nám i spousta zážitků. Pojďme si spolu některé ty chvilky připomenout a pojďme zase nakouknout za hranice naší školy a ještě dál Redakční rada Rosťa Sluníčko Rosťa Sluníčko vystřídá na našich stránkách animované postavičky z českých i světových pohádek). Rosťa sluníčko je obyčejný kluk, který občas spáchá nějakou tu rošťárnu. Není hloupý, ale ani žádné eso. Má rád sport, skejt, kámoše a (světe div se) školu. Ve škole má totiž kamarády, bez kterých by byl jeho život děsná nuda. Rosťa je tak trochu jako každý z vás.. Isima Nainsonzi Náš společný syn z Afriky Čtvrtým rokem se naše škola účastní projektu Adopce na dálku a sponzoruje tím vzdělání africkému chlapci z Ugandy Isimovi Naisonzimu. Škola musí vybrat na projekt Isima celkem 7000Kč. Náš 9.ročník bude vybírání peněz organizovat. studium a stravu. Z celé školy půjdou peníze na jeho Michaela Picková (9.A) Lucie Letáčková (9.A)

2 Zpátky do školy!!! O škole A jsme tu zas - ve e škole, kde jsou prima, ale i horší zážitky, kde vidíš svoje kamarády a učitele, které si neviděl/a dva měsíce. Právě kamarádi, to je to co mnohé z nás na škole baví. Minulý rok od nás odešli deváťáci a rozloučili se s námi na každoroční Akademii. Ta se vloni opět zdařila - nakonec jako vždy. Tento rok si deváťáci áci užívají ve svých nových školách a poznávají další kamarády. My tu mezi tím máme nové žáky z devítek, které za rok také odejdou z dohledu pánů a paní učitelek. Na druhý stupeň přešly bývalé 5.třídy.. Hned v záři si užily Zajocha na chatě Lovraně. Samozřejmě k nám do školy přišli noví prvňáčci, kteří si tu školu moc užívají. Tím chci říci, že nám školní rok začal a s ním i plno kroužků (např.časopis, vybíjená, florbal..), zážitků, povinností a legrace!! Marta Lebdušková,6.B Akademie ve fotgrafiích Foto: VlaMok

3 Projekt Zajoch Jezdíme do Janských Lázní na chatu Lovrana. Jedná se o tři dny plné her a aktivit ( lanový park), kdy děti z 6.tříd poznají své nové třídní učitelky a také nové spolužáky ze Zaječic. Zatím proběhlé akce byly úspěšně zdokumentované na webové nástěnce šestých tříd. Aneta Sejkorová a Barbora Bartošová (z archívu Chrastparku) Zajošský rozhovor Pověřený účastník akce sehnal hejno ZAJOCHŮ a zadal jim několik dotazů. Kdy a kde proběhl letošní ročník zážitkového výletu pro šesťáky? Tři dny na začátku září. V Jánských Lázních! Na chatě Lovrana. V Krkonoších. Proč se tato akce organizuje? Do šestky přicházejí noví žáci ze Zaječic, Bítovan a taky letos z Luže. Je to dobrý, že se skamarádíme. No a taky jsme tam poznali nové třídní učitelky, p.modráčkovou a p.petružálkovou. A letos s námi byl jako šéf přes zdraví p. učitel Volejník, jinak trenér florbalu, jinak taky Zdenda. Hráli jsme hry a byli jsme pořád spolu, lítali jsme v lesích, hráli soutěže. Chodili jste v Krkonoších víc do kopce nebo z kopce? Do kopce. Jasně že do kopce. Nahoru a dolu. Jak ti chutnalo jídlo na Lovraně? Mňam, mňam. Svíčková a knedlíčky, řízeček s kašičkou výborné! Ráno rohlíky byly výborné. Všechno mi chutnalo.

4 Nasavrky Dne jeli žáci sedmé třídy do Nasavrk na dějepisnou exkurzi, abychom poznali, jak žili naši předci (Kelti). Navštívili jsme keltské muzeum, kde nám o Keltech řekli všelijaké informace. Po prohlídce muzea nám pustili film, který se jmenoval Příběh kamene a byl o tom, jak několik Keltů jelo pro kamenné mlýnky a cestou zpět byli přepadeni. Jednoho zabili, ale zbytek zachránil jejich pán. Vrátili se do oppida a pohřbili zabitého a také darovali jeden mlýnek svému pánu za záchranu. Poté se příběh posouvá do 20.století, kde mlýnek na poli v Hradišti u Nasavrk nalézá sedlák. Mlýnek dále putuje do expozice nasavrckého zámku. Po prohlídce jsme šli keltskou stezkou. Když jsme jí prošli, tak na nás čekal pan Zeman s autobusem. Počasí bylo krásně podzimní, nálada perfektní. Klára Dvořáková 7.A Říjnový sběr papíru Sbírali jsme starý papír, naplnili jsme 2 obrovské kontejnery! Vydělali jsme si na nákup nových encyklopedií celkem ,- Kč. To je paráda! Víte, kolik jsme zachránili stromů a víte, jaký hřejivý pocit máme? Organizátoři sběru třída 8.A Dva dny žijeme projektově V listopadu budeme vyrábět vlastníma rukama adventní a vánoční dárečky, aby si je mohly naši rodiče ve škole při jarmarku koupit. Kromě toho nám manželé Kocúrkovi předvedou, jak žili mezi americkými indiány. Nejmagičtější akce roku brzy vypukne Red.

5 9.A i B rozumí r penězům V letošním školním roce se žáci 9. ročníků zapojili do projektu ROZUMÍME PENĚZŮM. Smyslem projektu je pomoci dětem rozumět situacím, které souvisejí s financemi a se kterými se každodenně setkáváme. Finanční vzdělávání má žákům napomoci k tomu, aby se uměli o finančních záležitostech rozhodovat, měli k tomu dostatek důvěryhodných informací, vyznali se v základní finanční terminologii, nabízených produktech a službách. V úterý jsme absolvovali první projektový den a názvem HOSPODAŘENÍ DOMÁCNOSTI. Nejdříve jsme si vybrali role, založili modelové domácnosti, seznámili se s jejich charakteristikou a finančním stavem, vymysleli pro své domácnosti jména a erby ( domovní znamení). Pak jsme si navzájem své domácnosti představili. Tato část nás velmi bavila a líbila se nám. Druhá část už byla více odborná. Učili jsme se pochopit základní strukturu rozpočtu domácnosti, rozlišovat typy rozpočtu a pak jsme se snažili založit rozpočty našich modelových domácností, počítali jsme čistou mzdu a zjišťovali, za co všechno domácnosti musí vynakládat peníze a kolik co stojí. 9.B REDAKCE ChrastParku v Chrudimském deníku Žáci redakce našeho školního časopisu ChrastPark navštívili redakci Chrudimského deníku. Zajímali se o tvorbu novin a seznámili se s jejich internetovou podobou. Provedla je šéfredaktorka p. Netolická a redaktorka P. Janoušková. Otevřela se nám možnost přispívat do Chrudimska a informovat o událostech z našeho města či školy. Red.

6 TŠ Rozhovor s lektorkou Michaelou Chvojkovou : Bohemia CHrast A jejími dvěma tanečnicemi: (odchytla jsem si naší lektorku Míšu Chvojkovou a dvě moje spolutanečnice Míšu Dostálovou a Terču Mošnerovou a udělala jsem s nimi tento rozhovor..) 1.Co tě přivedlo k tancování? Když mi bylo 11 let ráda jsem se koukala na taneční pořady v televizi a ráda jsem se jednotlivé pohyby učila. A tak se maminka rozhodla, že mě přihlásí do TŠ Bohemia Chrast. 2.Jak tě napadlo začít učit tanec? V 18 letech jsem závodně s tancem skončila a po vystudování VŠ mě oslovil p.černý. 3.Je to tvá hlavní práce? Vedle práce lektorky v TŠ je mou hlavní profesí učitelka na střední Hotelové škole Bohemia Chrudim. 4.Máš ráda své tanečníky? Samozřejmě a moc, i když jsou někdy více upovídané než by měli být.. (smích), ale vzájemně se považujeme za druhou rodinku..;) 5.Máte úspěchy? Začínali jsme úplně od začátku, ale postupná práce nám přináší výsledky. Zejména v clipovém tancování. V minulé taneční sezoně jsme získali titul Mistra ČR v kategorii děti solo, small group a team. 6. A váš největší úspěch? Náš největší úspěch se konal kdy jsme postoupili na mistrovství EU do Vídně kde jsme získali 7.finálové místo v small group a 14.místo v TEAM. Do semifinále se také probojovala Aneta Sejkorová - 17.místo. 7.A další velké úspěchy? -4.místo v kt. free style na mistrovství SR -3.místo v kt. free style duo Anna Vágnerová a Marta Lebdušková -1.místo Grabd Prix Mohelnice-Anna Vágnerová -1.místo Grand Prix SR-Marta Lebdušková -A další 8.Děkuji..za tvé odpovědi ;) a ahoj. Není za co a také děkuji..ahoj ;)

7 1.Baví tě to na trénincích? Ano a moc..je sranda a plno se toho naučíme do našeho vystoupení Michaela Jacskona, s kterým budeme vystupovat v tanečních na věnečku..;) 4.Co si myslíš o vašich výkonech? Pořád se zlepšujeme a zlepšujeme. 5.Scházíte se i mimo taneční parket? Ano my pořádáme neustále nějaké akce nebo jak říkáme PÁRTY!!! 6.Jaký máš pocit když si na nějaké soutěži nebo vystoupení? Obávám se, že to zkazím..ale pak vím, že to stejně nějak zatancuji, a když už stojím před těmi všemi lidmi a oni tleskají a povzbuzují nás.. je to bezvadný pocit ta atmosféra..to je to, co k tomu patří a to co 2.Máš ráda svojí lektorku? Jistě,Míša nás všechny naučila suprově tancovat a za to jí dlužíme velký DÍK!! ;) 3.Máte dobrý kolektiv? Určitě..holky mám moc ráda jsou nejlepší!! nás všechny na soutěžích baví..!!! ;) samozřejmě musí být i sranda..(smích), ale s holkama je pořád..!!! 7. tak děkuji a ahoj. Není zač..;)ahoj.. držíme při sobě..!! Marta Lebdušková 6.B Diamond Cats Dne nás navštívily holky z pěvecko taneční skupiny Diamon Cats. Holky byly perfektní! Jsou to čtyři dívky ve věku let. Jmenují se Kristýna Pecková, Týna Šlingrová, Nikol Šneiderová a Hana Hladíková. Jedná se o bývalé členky skupiny 5 Angels. Jejich první píseň se jmenovala One,two step. Další informace o tanečně hudebním seskupení naleznete na Klára Dvořáková 7.A

8 LODNÍ DENÍK Aneb škola v přírodě 2010 Štíří důl Odjížděli jsme v 8:30 od školy. Nálada byla bujará, všichni byli natěšení v očekávání věcí příštích. Dorazili jsme do cíle ve větrném a studeném počasí. To nám ale nevadilo a po obědě jsme se vydali poznávat blízké okolí ubytovny. Po svačině jsme každý nakreslili mloka štíra, podle kterého se tato oblast jmenuje. Výtvory jsme vystavili v jídelně Dopoledne jsme se prošli do Hluboké, pohráli jsme si na hřišti a těšili jsme se na oběd. Zdejší kuchyně je totiž naprosto unikátní a skvělá. Odpoledne jsme se věnovali sportovním soutěžím jako je házení talířů, běh dvojic se svázanými nohami, kopaná a další. Večer jsme skládali puzzle mloka. Docela se nám dařilo a všichni jsme to zvládli. Následovala soutěž TALENTMÁNIA, kde mnozí žáci předvedli své umění v tanci, zpěvu a dalších disciplínách. Postupovalo se do dalšího kola následující den Dnešní dopoledne nás čekala CESTA ŠTĚSTÍ kolem rybníku Řeka. Zvládli jsme to za dvě hodiny, i když cesta nebyla jednoduchá. Museli jsme počkat, až lesní dělníci se svou mechanizací naloží vytěžené dřevo, místy bylo bahna víc, než jsme čekali, ale všichni jsme to bez jakékoli újmy zvládli. Odpoledne připravili páťáci pro druháky BAREVNÉ HRY nakreslili jim různé disciplíny na asfaltovou cestu a věnovali se jim až do svačiny. Absolvovali jsme i skládání tajenky podle indicií skrytých v keřích. Oslavili jsme i narozeniny spolužáka Jirky a dokončili jsme soutěž TALENTMÁNIA. Rozdaly se diplomy a ceny a pak rychle do sprchy a spát Dopoledne jsme skládali mapu okolí KROK ZA KROKEM. Protože konečně vysvitlo sluníčko, zbytek dopoledne jsme věnovali hrám před chatou. Odpoledne jsme soutěžili v TRAKAŘÍCH a DRAKIÁDĚ. Večer jsme uspořádali rozlučkovou DISKOTÉKU Po snídani jsme naložili zavazadla, vyfotili se před hlavní budovou, dostali jsme pamětní medaile a hurá domů. Cestou jsme si ještě udělali malou zastávku v Polničce, kde jsme obdivovali plastiku koně a pozorovali jsme parkurový trénink. Před školou už netrpělivě přešlapovali někteří z rodičů, na které jsme se po týdnu také těšili. 5.třída

9 NÁSTRAHY V NAŠEM OKOLÍ Svět Je plný nebezpečí Může nás to zastihnout kdekoliv, kdykoliv a to i když to nejméně čekáme. Myslíte si, že ne? Proč by se někdo strefil zrovna do vás? Představ si situaci: Jdeš ze školy domů a zastaví u tebe cízí člověk v autě. Nabídne ti odvoz domů. Co odpovíš? Jsou dvě varianty: špatná: souhlasíš a nasedneš do auta, on tě, ale neodveze domů, ale na nějaké místo, kde by ti mohl i ublížit. správná: nesouhlasíš a vymluvíš se, že už to máš jenom kousek. Kdyby tě pořád obtěžoval či přemlouval, jdi k nejbližšímu domu a tam třeba zazvoň a přivolejte Policii. M. Hubinková+ K. Horčičková 9.B Kyberšikana K čemu nám jsou různé portály na internetu? K tomu, abychom se měli čím bavit? Každý z nás má nějaký profil někde na internetu, má tam datum narození, fotky a v těch nejhorších případech číslo mobilního telefonu! Stalo se vám, že jste si všimli nějakého videa, kde např.někoho mlátí, shazují apod.? Myslím, že ANO! Teď mě napadá třeba facebook. Napíšeme si tam např: Pápánkuju výborňoučkou sekanou! Mňamky! Pár vašich známých vám tam dá komentář typu: Mmm, dal bych si. Mňaminka. apod. Převedeme to do reality. Sedíš ve škole a naproti tobě si někdo sedne a ty zopakuješ tuhle větu. Co si o tobě ten dotyčný pomyslí? Že jsi trapný/trapná. Internet je jiný svět. Plný ideálů, krásných věcí a schovávání se za něco, co nejsme. To jsme se stále nedostali úplně k té typické KYBERŠIKANĚ. Co je vlastně kyberšikana? Šikana po internetu, různá videa, volání na mobilní telefon, výhružky přes internet a mobil apod. A jak to končí? Totálním zdeptáním toho dotyčného a v tom nejhorším případě sebevraždou. Každý z nás chce být na internetu něčím zajímavý. Starším věkem, nádhernými fotkami apod. Jak to končí? Někdy dobře a někdy kyberšikanou. Tak asi nejlepší řešení by bylo nedávat telefonní číslo ani adresu na internet. Jo, taky si říkáte, že oni jsou šikovní a klidně se vám tam dostanou? To je přesně špatnost internetu. Bez něj nemůžeme být, ale s ním můžeme mít problém. Klára Pflegerová 9.B

10 Facebook mor, kterého se jen tak nezbavíte Také jste propadli této moderní sociální síti? Možná si to zatím ani neuvědomujete. V USA je Facebook skoro jako občanský průkaz a nemít ho, je společenská sebevražda. Mnohdy se tam facebookový účet používá jako ID (např. pro studentský průkaz), takže je jeho vlastnictví doslova povinnost (poznámka redakce: V USA Facebook vznikl původně jako studentský server jeho účelem bylo předávání si informací o odpadajících hodinách, o písemných pracích a referátech. V českém prostředí je FB využívaný odlišně.). Doufám, že u nás se jeho obliba tak daleko nedostane. Obzvláště oblíbené u mladých lidí je informovat své FB přátele o jejich společenských akcích. Ne zřídka se obyčejné pivo s přáteli projeví hned v několika zprávách. V poledne se těšíte, večer jdete a další zprávy pak přijdou po návratu ohledně průběhu této akce. Já vím, je třeba přátelům ukázat, že jste super společenští lidé, ale někdy mi to přijde dost směšné. Nejhorší (paradoxně) je, že Facebook vám při kontrole aktualizací přátel zabere jenom pár minut nebo i méně. Tento nevinný čas vám pak dovoluje kontrolu provádět pokaždé, když se dostanete k počítači připojenému k internetu. Pokud pak jste u počítače delší dobu, snadno se přistihnete, že na Facebook nakukujete každou chvíli. Sečteno podtrženo, Facebook sebere nechutně velké množství času. Nechutně velké množství času? Pouhým čtením novinek přátel (a jejich psaním) opravdu vyhodíte hodně času, nicméně možná jsem použil silné slovo. Nechutně velkým množstvím se stane až tehdy, když začnete používat pitomé aplikace, budete vyplňovat stupidní kvízy a hrát hry, jejichž účel je jediný - zabít čas. To se jim samozřejmě díky prvkům z RPG her (především zlepšování své herní postavy) velmi dobře daří a člověka tato honba za ničím, jako např. ve hre Mafia Wars, začne rychle bavit. Přidejte možnost soupeřit s přáteli a člověk je lapen. Zdroj: Petr Neufinger

11 Astrid Lindgrenová Aby byly vaše hlavy chytré Spisovatelka Datum narození: / datum úmrtí: / Místo narození: Vimmerby, Švédsko Astrid Lidgrenová se narodila jako dcera farmáře. Dětství a mládí prožila ve Vimmerby na jihu Švédska v kraji Smaaland.. Pracovala zprvu v redakci regionálních novin. V devatenácti letech odešla do Stockholmu. Zde absolvovala školu pro sekretářky a dostala práci v advokátní kanceláři. Později se provdala a starala se o dvě děti. Vyprávěla jim vymyšlené pohádky, které si postupně zapisovala a tak se z ní stala spisovatelka. Díla: Britt-Mari se svěřuje, 1944 Pipi Dlouhá Punčocha, 1945 Pipi se nalodí, 1946 Děti z Bullerbynu, 1946 Mistrovský detektiv Blomquist, 1946 Pipi Dlouhá Punčocha v Tichomoří, 1948 Skřítek Nils Karlsson, 1949 Kalle Blomquist žije nebezpečně, 1951 A další Zdroje tohoto článku: wikipedia.cz, spisovatele.cz Martin Křičenský 8B. Rys Rys ostrovid je největší evropská kočkovitá šelma. Žije v Evropě a v Asii. Její příbuzné šelmy jsou: kočka domácí, puma, kočka divoká a jaguár. Zajímavá poznámka: Víte proč má rys na uších štětinky? Asi si myslíte, že jsou jenom tak na parádu? Ne, to se mýlíte, protože štětinky má proto, aby lépe slyšel. Hedvika Vighová, 7.A

12 Camp rock 1 Camp rock vypráví příběh Mitchie, talentované dívky, která chce na nejlepší rockový tábor. Letem filmovým světem Nejdříve jí rodiče řeknou, že nemůže, ale poté její matka získá práci kuchařky na táboře a vezme ji s sebou. Tam Mitchie potká Shanea - skrývající se hvězdu, která na tábor přijela proto, aby tu našla inspiraci... Mithie se snaží získat sympatie nejpopulárnější dívky tábora, Tess. Aby se připojila k její skupině, dělá, že je někdo jiný než ve skutečnosti. Ale lež má krátké nohy... Anežka Doležalová, 7.A DISNEY CHANNEL!!! Známý satelitový program pod názvem Disney Channel je v plném proudu. Plno známých seriálů a filmů se dostávají do televizních obrazovek aby pobavili malé děti a děti ve věku do 15let. Tento program vlastní plno známých a proslavených filmů a seriálu jako např. High school musical, Hannah Montana, Kouzelníci z waverly, Gepardí kočky, Camp rock a plno dalších.v této době nám do televizních obrazovek také přišla poslední a nejdojemnější řady Hannah Montana navěky kde odhalí své dlouho utajované tajemství..také se k nám dostává nová a zábavná řada Sladký život na moři dřív známé jako Sladký život Zacka a Codyho Tyto známé,zábavné seriály jsou k vidění právě na Disney Channel..tak pojďte a dívejte se!! Marta Lebdušková 6.B Harry Potter a relikvie smrti 17.listopadu přišlo do českých kin sedmé a poslední pokračování dobrodružství Harryho Pottera (Herry Potter a relikvie smrti) konkrétně 1.díl. Část začíná ve chvíli, když se Harry, Ron a Hermiona vydávají na nebezpečnou misi, jejímž cílem je najít a zničit tajemství Voldemortovy nesmrtelnosti - viteály. Spoléhat musí jen sami na sebe a to víc než kdy dříve, protože jim už profesoři nepomohou a budou také bez ochrany profesora Brumbála. Navíc jsou mezi nimi temné síly, které se je snaží rozdělit. Mezitím se svět kouzelníků stane nebezpečným místem pro všechny nepřátele Pána zla. Dlouho obávaná válka se zlem začala, Voldemortovi smrtijedi kontrolují ministerstvo kouzel i Bradavice a terorizují a zatýkají všechny, kdo by se jim chtěl postavit. To nejcennější, co Voldemort chce, ale stále hledají: Harryho Pottera. Vyvolený se stal loveným. Harryho jedinou nadějí je, že najde viteály dřív, než Voldemort najde jeho chcete vidět víc? Zajděte si do kina. Ale nečekejte pohádku! Poslední díl Herryho Pottra má blíž k hororu!!!

13 Dračí hrad Jak se Drak pokusil pomstít králi na pokračování Kdysi dávno žil jeden král, který dřív vyhnal jednoho Draka a nakázal mu, aby se nikdy nevracel. Ale o deset let později se Drak rozhodl:,,proč bych měl dál trpět a poslouchat jeho rozkaz, abych se nikdy nevracel?! Vyletěl ze své sluje přímo do království, a aby se pomstil, ukradl králi kouzelné žezlo a vrátil se zpět do svého dračího hradu. Král nechal poslat několik výprav, které měly za úkol získat žezlo zpět, ale žádná z nich neuspěla a království jen přicházelo o potřebné bojovníky (po ukradení žezla začalo království napadat mnoho temných rytířů). Když král zjistil, že nezíská žezlo vlastními silami, rozhodl se, že požádá o pomoc. Poslal tedy své posly do spřátelených království, jestli by mu mohli na pomoc poslat své bojovníky. Tak vznikla malá skupinka hrdinů, kteří se dali do služeb krále, aby pro něj získali kouzelné žezlo. Království Sim poslalo válečníka Argila: Argilos je silný a i bez brnění není tak snadné mu ublížit. Argilos je také velmi statečný, zkušený a houževnatý bojovník. Jako správný bojovník umí použít všechny zbraně. Království Fishn poslalo trpaslíka Fista: Fist je poměrně silný bojovník a jeho obrana je velmi účinná a zvlášť pokud má brnění. Fist velmi rád používá obouruční sekeru. Amazonské království vyslalo princeznu Neriu: Amazonka Neria patří k velmi obratným, zkušeným válečníkům. Přesto, že není moc silná a odolná je dobrá stopařka a lovkyně. Nejraději má luk a nikdy si nezvolí obouruční zbraň. Království Morzano vypravilo Arkánu: Arkána je velmi statečná, zkušená a houževnatá bojovnice. Jako správná bojovnice ovládá všechny zbraně. Je docela silná a odolná. Království Barbarů vyslalo Parbata: Parbat je i bez brnění a zbraní nejsilnější válečník. Barbarové jsou velký a drsný národ. Umí používat všechny zbraně. Kvůli jeho nízké inteligenci neumí Parbat používat dva kouzelné předměty: Kouzelný klíč, který odemyká všechny zamčené dveře a Plášť neviditelnosti. A poslední království Mjů poslalo Arspela: Arspel je divoký a zkušený válečník. Má rád luky. Stejně jako Neria je docela slabý a málo odolný. Když skupinka dorazila do hradu, poklekla před králem a všichni najednou prohlásili:,,já vám žezlo přinesu můj pane, abyste už nestrádal. Víme, že to žezlo má moc držet nepřátele zpět. A odešli. Vydali se do města, kde bylo vše, co mohli ke svému úkolu potřebovat. Byl tam pasíř s brněním, pekař s jídlem a loučemi, kouzelník s magickými předměty, zbrojíř se zbraněmi, hostince, koně, rozcestníky a věštírny. Nejdřív si museli nakoupit zboží a projít městem. A o několik mil dál našli vchod do DRAČÍHO HRADU. Pokračování příště Andrea Křiklavová, 5.A

14 Vánoce, vánoce přicházejí Vánoční cukroví Když si budete chtít taky vlastnoručně,, upéct cukroví nebo nebudete mít moc surovin, tak můžete vyzkoušet tento jednoduchý recept. Křupinky Tabulka čokolády a například: oříšky müsli celozrnné lupínky atd. V páře rozpustíme čokoládu a poté do ní přisypáváme zbytek surovin. Nasypeme tolik, aby se hmota neroztekla, když ji dáme na pečící papír. Dáme tedy na pečící papír menší kolečka hmoty a necháme ztuhnout asi přes noc. Až ztuhnou, dáme do misky, na talířek, do krabice, atd. Dobrou chuť! A. Doležalová 7.A Tati, celý den jsem nejedl maso, abych viděl zlaté prasátko, tak proč jsem ho neviděl? stěžuje si o Štědrém večeru Filípek. To víš, chlapče, dnešní doba. Jak je něco ze zlata, hned ti to ukradnou!

15 Můj táta je kutil, chlubí se kamarádům Jenda. Když nám o Vánocích nesvítily svíčky na stromečku, začal je opravovat. A nakonec to dopadlo tak, že když je zapojil do zásuvky, svíčky nic a začal nám svítit taťka! Jožka se modlí před Vánocemi a na konci modlitby zakřičí: "Ježíšku, dones mi kolo!" "Ježíšek není hluchý," domlouvá mu sestra. "Ale naše babička jo." Martin Křičenský a Osmisměrka Amerika, bonbon, erby, eso, kola, lak, lama, ledy, Leo, les, lesy, lék, los, maso, mák, Nela, nok, nůž, opona, orel, pasta, pes, pole, rok, rosa, sopka, sova O L B P B O O L N E D L L U R O S A E S E É O S N M O S O P K A A E P N Y V A M E R L A A Ř A S Á I B O R E L L O I T K O CH K B D Á K O L A N Ů Ž Z Y Y Í L A K

16 Redakce školních novin ZŠ Chrast s použitím zdrojů z internetu a knih 2010

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!!

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Milí rodiče, Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Během prvního týdne se děti především navzájem seznamovaly s novými kamarády.

Více

Renata, Alena, Kristýna, Hana, Daniel

Renata, Alena, Kristýna, Hana, Daniel Naši milí čtenáři, po roce opět přinášíme zprávičky o některých akcích, které proběhly v naší družině. Můžete si je spolu s námi připomenout ve výročním vydání Družinového Blesku. Hezké prázdniny, pěkné

Více

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I Z M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U Pro časopis ZÁMEČEK foto, text: František Miker, Lukáš Pěkný, Aleš Dvořák Mukačevo Ukrajina, dne 2. 7.

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

Mločíci obsadili školní kuchyňku aneb peču, pečeš, pečeme Ve vzduchu cukroví, bude ho dost, ať už jsi kdokoliv, jsi u mě host. Vždyť tu jsou Vánoce,

Mločíci obsadili školní kuchyňku aneb peču, pečeš, pečeme Ve vzduchu cukroví, bude ho dost, ať už jsi kdokoliv, jsi u mě host. Vždyť tu jsou Vánoce, Mločíci obsadili školní kuchyňku aneb peču, pečeš, pečeme Ve vzduchu cukroví, bude ho dost, ať už jsi kdokoliv, jsi u mě host. Vždyť tu jsou Vánoce, láska a mír, být spolu do noci jako táta a syn. Přesně

Více

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2013-1 - ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 Chtěli jsme Vás informovat,

Více

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Září 2009 REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Během prázdnin započala v areálu naší školy rozsáhlá rekonstrukce jídelny a školního dvora. Jak dlouho potrvá nevíme. Snad do poloviny listopadu. Bohužel

Více

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 ŠKOLTÝN Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 Obsah 1. Lyžařský výcvikový kurz 2. Tři králové, zápis do 1. třídy 3. Zimní škola v přírodě 4. Vánoční laťka, florbal starší dívky

Více

Vánoční projekt první a osmá třída

Vánoční projekt první a osmá třída Jiří Nenáhlo Zdeněk Kubík Lukáš Kubík Adam Borek David Vošický Zdobil L. Kubík Naše skupina: Vojtěch Paťha Ondřej Dvořák Štěpán Fiala Tomáš Slunečko Jan Vít Program: 1. hodina: Seznámili jsme se a povídali

Více

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř.

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř. Na úvod Speciál. Speciál? Speciál! Právě jste nahlédli do speciálního čísla našeho časopisu. Vítáme vás a jsme rádi za vaši přízeň. Redakci Twistu ovládli Mikuláši a andělé samozřejmě i čertíci. Ti se

Více

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13 Gymnázium Nymburk Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK Karolína Rejmanová 1PB 2O13 1 OBSAH 1. ÚVOD 2. JAK TO VŠECHNO ZAČALO 3. PRVNÍ ROK BYL TĚŽKÝ 4. DOSTAVILY SE VÝSLEDKY 5. ZALOŽENÍ NOVÉHO KLUBU

Více

ČTĚTE NÁS!! ...a další články... Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři

ČTĚTE NÁS!! ...a další články... Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři !! ČASOPIS NIŽŠÍHO STUPNĚ WICHTERLOVA GYMNÁZIA ČTĚTE NÁS!! Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři a my vám odhalíme další literární a výtvarné

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

Z Chorvatska vezeme medaile

Z Chorvatska vezeme medaile Z Chorvatska vezeme medaile Jsou za námi další, již XXIV.Mezinárodní salesiánské hry, které se konaly v chorvatském Zagrebu. Již tradičně několik let Česká republika vyslala své nejlepší stolní tenisty,

Více

prosinec 2012 ročník XI číslo 4

prosinec 2012 ročník XI číslo 4 prosinec 2012 ročník XI číslo 4 Trochu obav a pytel legrace a dobrot Letošní mikulášskou nadílku zajistili žáci z 6.A (čert klečící Erik Skalník, stojící zleva čert Terka Kampová, anděl Kristýna Hřídelová,

Více

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Seznámení s autorem: Na okraj bych se Vám ráda představila. Mé jméno je Barbora Koppová a bydlím nedaleko Prahy. Ke psaní jsem se dostala z povinnosti. Snažila

Více

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Rozloučení s kalendářním rokem 2014 Ani jsme se nenadáli (opět! ) a už se blíží nový kalendářní rok ( už zase!). Vážení

Více

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007 Úvod Zdravím vás všechny a vítám vás. Jsem moc rád, že jste dnes dorazili. Dnes začneme spolu mluvit o penězích. Vím, že je to velice kontroverzní téma. Ne jenom z pohledu lidí mimo církev. Nedávno zveřejnili

Více

Úvodní slovo : - ) Za tým Školáčku Aďa, Aďa a Klárka

Úvodní slovo : - ) Za tým Školáčku Aďa, Aďa a Klárka Úvodní slovo : - ) Ahoj milí noví a i staronoví čtenáři. Doufáme, že se vám bude líbit naše první číslo. Dozvíte se o akcích, které byly od začátku školního roku. Připravili jsme si k článkům i zajímavé

Více

PASOVÁNÍ NA ČTENÁŘE Žáci 1. ročníku ZŠ Rosice a jejich třídní učitelky Zpravodaj Rosicka Rosa

PASOVÁNÍ NA ČTENÁŘE Žáci 1. ročníku ZŠ Rosice a jejich třídní učitelky Zpravodaj Rosicka Rosa Měsíc duben přinesl celou řadu akcí. Hned na začátku měsíce dne 4. 4. vyrazili žáci devátých tříd na exkurzi do Jaderné elektrárny v Dukovanech. Tuto exkurzi každoročně organizuje komise fyziky. V informačním

Více

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě Deváťáci na Lysé hoře TeGe Maškarák na škole v přírodě 1.číslo Říjen 2012 16 Ahoj kluci a holky, letos spadá příprava časopisu TEGEMÁK žákovskému parlamentu na rozdíl od předchozích let, kdy byl vydáván

Více

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA V pátek 3. 12. 2010 chodili u nás na škole čerti. Čerti se první hodinu učili a druhou se začali chystat. Nejdřív šli do třetí a čtvrté třídy. Chlapci i děvčata řekli pěkné básničky, ale někteří se opravdu

Více

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

ŠKOLÁČEK LEDEN 3.ČÍSLO 2015/16 OBHÁJILI JSME TITUL EKOŠKOLA

ŠKOLÁČEK LEDEN 3.ČÍSLO 2015/16 OBHÁJILI JSME TITUL EKOŠKOLA ŠKOLÁČEK LEDEN 3.ČÍSLO 2015/16 OBHÁJILI JSME TITUL EKOŠKOLA Nejdůležitější body: Nechtěl bych tam žít V pubertě České obyčeje Nechceme války ani terorismus Anketa : Moje nejoblíbenější kniha 11. prosince

Více

Vážení a milí, rodiče a přátelé,

Vážení a milí, rodiče a přátelé, Vážení a milí, rodiče a přátelé, máme tu zase leden. Rádi bychom Vám ze srdce popřáli mnoho zdraví, štěstí a rodinné pohody do nového roku. Spolu s přáním Vám přinášíme nové číslo Kostkovaných novin. Příjemné

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

ZÁPIS DO PRVNÍCH TŘÍD V polovině měsíce se rozběhly po celé republice zápisy do prvních tříd. Podívat se k nám do školy v rámci Dní otevřených dveří p

ZÁPIS DO PRVNÍCH TŘÍD V polovině měsíce se rozběhly po celé republice zápisy do prvních tříd. Podívat se k nám do školy v rámci Dní otevřených dveří p LEDEN Leden je ve znamení konce pololetí, ale také nového začátku... Naše škola začala hledat svoje nové prvňáčky, a že se jí v tom daří! Nové pro nás byly informace o mořských želvách, kterým chceme pomáhat

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 Obsah: Slovo ředitele školy. Škola v přírodě, cyklistická soutěž, Výlet do Březnice, dopravní hřiště, recitační soutěž

Více

AŤ SE. 2. číslo 2011

AŤ SE. 2. číslo 2011 AŤ SE 2. číslo 2011 VÍ Úvodník Milí čtenáři a čtenářky časopisu Ať se ví! V tomto čísle na nás čeká spoustu nového. Dočtete se zde o turnaji ve florbale a přehazované. Dozvíte se, jak vypadalo vystoupení

Více

VŠEZNÁLKOVY NOVINY č. 1 Třídy 5.B MILÉ DĚTI, po krásných prázdninách jsou tady zase vaše noviny. Vítáme všechny prvňáčky a doufáme, že se vám naše noviny budou líbit. Můžete se těšit na básničku, křížovku,

Více

Projektové noviny. II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč. Den otevřených dveří

Projektové noviny. II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč. Den otevřených dveří Projektové noviny II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč Den otevřených dveří 30.11.2005 Základní škola Masarykova 412, Kolín 3 ÚVOD 30.listopadu 2005 se konal Den otevřených dveří. Mohli se přijít podívat

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

22. základní škola Plzeň

22. základní škola Plzeň 22. základní škola Plzeň Třída: 7. A Jméno: Lenka Hirmanová Datum:29. 11. 2008 1 Skoro každý měl ve školce stejný sen, co by chtěl dělat Jako malá jsem měla různé zájmy, i když některé se moc nezměnily.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2016 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro 2016 Jen co děti zakončily jarní prázdniny karnevalem, čekalo je

Více

Šumava 2018 Matěj Cocher

Šumava 2018 Matěj Cocher Šumava 2018 Matěj Cocher Cesta na Šumavu Na Šumavu jsme z Nedomic vyrazili po nedělním dopoledni, po cestě jsme se stavili u Mac Donalds a na pár benzínových stanicích. Cesta na mapách cca trvá 3 hod.,

Více

Život města Vysoké Mýto Úterý, 17 Leden :30

Život města Vysoké Mýto Úterý, 17 Leden :30 Očekávání vánočních svátků jsme otevřeli povídáním o přípravě na radostné události a přemýšlením o tom, jak se máme dobře a v jak pěkné zemi žijeme. Rozhodli jsme se pro první dobrý skutek a navštívili

Více

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Vychází s finanční podporou Sdružení rodičů a přátel žáků Základní školy Kostelec u Holešova Zahájení nového školního roku Akce ve škole Školní

Více

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Ráno jsme se opět probudili do neslunečného dne. Dnešní den jsme potřebovali, aby nám počasí přálo a tak jsme poustevníkovi na hrad vzkázali, ať pošle

Více

Projekt: Pohyb a výživa

Projekt: Pohyb a výživa Základní škola a Mateřská škola Ústí nad labem, Jitřní 277, p. o. Projekt: Pohyb a výživa Téma: Světový den výživy Školní rok: 2014-2015 Třída: 5. Datum. 16. 10. 2014 Světový den výživy v 5. třídě Každoročně

Více

Na Týřově FUN AEROBIC Rakovník

Na Týřově FUN AEROBIC Rakovník Na Týřově A. Herinková V neděli jsme byli s maminkou, tatínkem a Adélkou na Týřově. Je to zřícenina středověkého hradu. Stojí nad soutokem berounky s Úpočským potokem. Jsou odtud krásné výhledy do okolí.

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

Deník mých kachních let. Září. 10. září

Deník mých kachních let. Září. 10. září Deník mých kachních let Září 10. září Kdybych začínala psát o deset dní dříve, bylo by zrovna 1. září. Den, na který jsem se těšila po několik let pravidelně, protože začínala škola. V novém a voňavém

Více

Chci vás obeznámit s našimi hospodářskými novinkami. Blíží se zima a před námi vyvstala nutnost udělat přístřešek pro auto.

Chci vás obeznámit s našimi hospodářskými novinkami. Blíží se zima a před námi vyvstala nutnost udělat přístřešek pro auto. Drazí přátelé! Vážená ARCHO!! Jsem tomu velmi ráda, že my, resp. naše služba, máme tak skvělé přátele v Čechách! Jsme ohromně vděčni za vaše modlitby, za vaši pomoc pro nás! Naše děti jsou oblečeny, obuty,

Více

V tomto číslo se například dočtete: CO PROŽILI ŠESŤÁCI V BALDOVCI CO SI MYSLÍ PRVŇÁČCI JAK PROBĚHLO BRANNÉ CVIČENÍ CO JE TUNING

V tomto číslo se například dočtete: CO PROŽILI ŠESŤÁCI V BALDOVCI CO SI MYSLÍ PRVŇÁČCI JAK PROBĚHLO BRANNÉ CVIČENÍ CO JE TUNING Školní časopis ZŠ Vyškov, Nádražní 5 Září říjen 2006 Tradiční exkurze našich žáků a učitelů do Prahy. V tomto číslo se například dočtete: CO PROŽILI ŠESŤÁCI V BALDOVCI CO SI MYSLÍ PRVŇÁČCI JAK PROBĚHLO

Více

2. číslo čtvrtletníku

2. číslo čtvrtletníku 2. číslo čtvrtletníku školní rok 2015/ 2016 Opět nám škola utekla jako voda. I ty vánoční prázdniny byly tak nějak krátké. Také silvestrovský ohňostroj, na který se každoročně těšíme, už je za námi. Je

Více

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla CizinCi ve škole Naši školu navštívila po jarních prázdninách vzácná návštěva, která za námi cestovala několik tisíc kilometrů. V rámci projektu EDISON zajišťovaný společností AIESEC u nás učili 4 zahraniční

Více

Bible pro děti představuje. Narození Ježíše

Bible pro děti představuje. Narození Ježíše Bible pro děti představuje Narození Ježíše Napsal: Edward Hughes Ilustrovali: M. Maillot Upravili: E. Frischbutter; Sarah S. Přeložila: Jana Jersakova Vydala: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible

Více

Cool school. Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI. Aktuální dění a šéfredaktorka. o pí uč. Polášková. Studijní okénko. o Tereza Hrošová (9.

Cool school. Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI. Aktuální dění a šéfredaktorka. o pí uč. Polášková. Studijní okénko. o Tereza Hrošová (9. NAŠI REDAKTOŘI Aktuální dění a šéfredaktorka o pí uč. Polášková Cool school Listopad / 2 Bezva škola Studijní okénko Sport o Tereza Hrošová (9.A) o Martin Zikl (6.C) o Roman Prax (6.C) Rok se s rokem sešel

Více

PIKNIK 7 /PAGE/ Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát. Strana 4 Kutná Hora Strana 5. Drakiáda. Strana 6 a 7. Rozhovory. Strana 9 Soutěž.

PIKNIK 7 /PAGE/ Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát. Strana 4 Kutná Hora Strana 5. Drakiáda. Strana 6 a 7. Rozhovory. Strana 9 Soutěž. PIKNIK Září a říjen 2017 Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát Strana 4 Kutná Hora Strana 5 Drakiáda Strana 6 a 7 Rozhovory Strana 9 Soutěž 7 /PAGE/ Patronát zahájen Drakiáda Rozhovory Již tradičně jsme

Více

ZAPOMENUTÝ VĚŠTEC. Moje 13. narozeniny - píše Maruška. Breaking News. a neb příbě hy z loňského roku. 7. třída ZŠ Vápenná

ZAPOMENUTÝ VĚŠTEC. Moje 13. narozeniny - píše Maruška. Breaking News. a neb příbě hy z loňského roku. 7. třída ZŠ Vápenná ZAPOMENUTÝ VĚŠTEC a neb příbě hy z loňského roku original stories since 2014 7. třída ZŠ Vápenná January 2016 Vážení čtenáři, v jubilejním, mírně opožděném 20 vydání Věštce si můžete přečíst, jak slavila

Více

2. ČÁST CELOTÁBOROVÉ HRY: BODOVÉ HODNOCENÍ V PRVNÍ ČÁSTI CELOTÁBOROVÉ HRY ZASEDÁNÍ FÉNIXOVA ŘÁDU

2. ČÁST CELOTÁBOROVÉ HRY: BODOVÉ HODNOCENÍ V PRVNÍ ČÁSTI CELOTÁBOROVÉ HRY ZASEDÁNÍ FÉNIXOVA ŘÁDU CELOTÁBOROVÁ Pro letošní 1. ročník našeho tábora Parťáci jsme zvolili celotáborovou hru na motiv knihy J. K. Rowlingové Harry Potter. Děti budou rozděleny do oddílů a následně budou rozřazeny do čtyř kolejí

Více

Redakce: pour féliciter 2012

Redakce: pour féliciter 2012 Redakce: Jakub Meinlschmidt, 6. B Jana Kučerová, 6. B Natálie Slováková, 6. B Markéta Novotná, 6. B Šárka Blažejovská, 6. A Mirka Kunešová, 6. A Hana Gavlíková, 6. A Veronika Makovcová, 7. C Klára Jurenková,

Více

Kateřina Gutwirthová Ennerdale. 2. dopis 24. 10. 2009 Mnoho tváří JAR. Sanbonani z JAR,

Kateřina Gutwirthová Ennerdale. 2. dopis 24. 10. 2009 Mnoho tváří JAR. Sanbonani z JAR, Sanbonani z JAR, měsíc se s měsícem sešel a já už jsem skoro 2 měsíce v JAR. Zatímco k vám přišel podzim, k nám dorazilo jaro a s ním mnoho změn. S prvním jarním dnem k nám přišly 30 ti stupňové teploty,

Více

Děti byly za své soutěžní příspěvky odměněny tajnými výlety a dobrodružstvím

Děti byly za své soutěžní příspěvky odměněny tajnými výlety a dobrodružstvím Děti byly za své soutěžní příspěvky odměněny tajnými výlety a dobrodružstvím Středa a pátek byli v minulém týdnu u dopravního podniku ve znamení tajných výletů. Tajných a dobrodružných výletů pro školní

Více

Zprávičky ze školní družiny

Zprávičky ze školní družiny 7.A POCHOĎÁK Pavel Mikliš Byl to krásný slunečný den (byla celkem zima :D ) všichni jsme spali a najednou jsme si uvědomili! My jdeme dneska na pochoďák!!! Některým se nechtělo, tak zůstali doma. Ale my

Více

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PRO RODIČE A DĚTI V AZYLOVÉM DOMĚ, NA LIŠČINĚ 2, OSTRAVA HRUŠOV 15. 1. 2014 SOUTĚŽNÍ ODPOLEDNE VE SPOLEČENSKÝCH HRÁCH Děti s rodiči a se zaměstnanci Azylového domu strávili příjemné

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

VÝPRAVY A AKCE KMENE. Strá nká 1

VÝPRAVY A AKCE KMENE. Strá nká 1 Kmen Ťapáč Liga lesní moudrosti Zázvorkova 1999, Praha 13 - Lužiny www.tapac.webnode.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA KMENE ŤAPÁČ ROK 2014 Tento dokument obsahuje výroční zprávu kmene Ťapáč za uplynulý rok. Jsou zde

Více

Křížovka. Hádánky. cena 5 Kč

Křížovka. Hádánky. cena 5 Kč Křížovka 1 2 3 4 5 6 7 1. ročník, 4. číslo 1 zvíře, které umí stát ve vodě jedné noze 2 budova, ve které učíme 3 je to na nebi, svítí to a hřeje 4 zvíře, které dělá iá, iá 5 jak řekne psaní jinak 6 ledový

Více

První školní den. Od všech dostaly děti v 1. třídách i přípravné třídě k zahájení školního roku drobné dárečky.

První školní den. Od všech dostaly děti v 1. třídách i přípravné třídě k zahájení školního roku drobné dárečky. První školní den V pondělí 2. září 2013 nastal pro 58 prvňáčků slavnostní den. Před školou je kromě vedení školy a třídních učitelek přivítala Jana Trková, zástupkyně starosty MČ Prahy 15 a Jiří Pařízek,

Více

ČERVEN června výlet WESTERNOVÉ MĚSTEČKO STONETOWN

ČERVEN června výlet WESTERNOVÉ MĚSTEČKO STONETOWN ČERVEN 16. - 17. června výlet WESTERNOVÉ MĚSTEČKO STONETOWN Výlet ve westernovém městečku STONETOWN u Humpolce se celkem vydařil. Chatky nebyly nic moc, ale program byl nabitý a docela se nám líbil. Byl

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Beseda s policií.........1 Sportovní dopoledne..........2 INFO ze ZŠ a MŠ v nemocnici..3-4

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

Malá knížka o Amálce

Malá knížka o Amálce Malá knížka o Amálce Ahoj, jmenuji se Amalthea, ale říkají mi Amálka. Jsem bájná koza, první pěstounka, která se starala o malého Dia, když se o něj nemohla postarat jeho vlastní maminka. Proto podle mne

Více

KVĚTEN Vrchol sportovních her 4x4 za účasti našich žáků, výměnné pobyty s partnerskými školami z německého Mellendorfu a Wittenbergu nebo další z barevných dnů v 1.A... To je jen ochutnávka aktivit naší

Více

Co by chtěli změnit na Očku?

Co by chtěli změnit na Očku? Letos tvoří Očko 8. třída jsme velice kreativní a zábavní a doufáme, že se vám to bude líbit. A to jsme my: Kristýna Menšíková Hana Staniszová Lucie Válková Anna Šamajová Tereza Niemczyková Martina Berešová

Více

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl PECKA Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl Květen 2018, ročník 9, číslo 3 Na tvorbě časopisu se podíleli: žáci II. stupně a jejich učitelé. Redakčně upravil Pavel P. 1 Líbil se mi Karlův most.

Více

Kateřina Gutwirthová Ennerdale. 4. dopis Letní prázdniny jsou tady!!! Přeji pěkný vánoční mrazivý čas!

Kateřina Gutwirthová Ennerdale. 4. dopis Letní prázdniny jsou tady!!! Přeji pěkný vánoční mrazivý čas! Přeji pěkný vánoční mrazivý čas! U nás se poslední měsíc nesl v duchu končícího školního roku a blížících se Vánoc. Výletovali jsme, uklízeli, učili se na závěrečné zkoušky, psali závěrečné zkoušky, loučili

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace vydává školní časopis č.25/2018 Vážení rodiče a milé děti, čas letí jako voda a my se znovu setkáváme na konci 1. pololetí školního roku.

Více

Autorem materiálu je Mgr. Renáta Lukášová, Waldorfská škola Příbram, Hornická 327, Příbram, okres Příbram Inovace školy Příbram, EUpenizeskolam.

Autorem materiálu je Mgr. Renáta Lukášová, Waldorfská škola Příbram, Hornická 327, Příbram, okres Příbram Inovace školy Příbram, EUpenizeskolam. Šablona č. 7, sada č. 1 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Člověk a jeho svět Člověk a jeho svět Rodina Příbuzenské vztahy v rodině, orientace v čase, život ve městě x vesnici Ročník

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 Obsah: Slovo ředitele školy,projektový den, divadelní představení, Podzimní radovánky, výlet do Prahy, vyhodnocení

Více

č. 5/ Školní výlet Lev Z tvorby dětí v ŠD Heřmánek lékařský Hádanky Osmisměrka

č. 5/ Školní výlet Lev Z tvorby dětí v ŠD Heřmánek lékařský Hádanky Osmisměrka č. 5/2009-2010 Školní výlet Lev Z tvorby dětí v ŠD Heřmánek lékařský Hádanky Osmisměrka Školní výlet na hrad Kašperk 26. května jsme jeli na hrad Kašperk. Na parkovišti pod hradem jsme se rozdělili na

Více

Časopis MŠ. Červen 2015

Časopis MŠ. Červen 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Červen 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

Hurá do školy. Beseda s Policií ČR. Školní akademie. Jedeme na výlet. Bezpečně nejen do školy. Výtvarka trochu jinak. Dušíkoviny

Hurá do školy. Beseda s Policií ČR. Školní akademie. Jedeme na výlet. Bezpečně nejen do školy. Výtvarka trochu jinak. Dušíkoviny Bezpečně nejen do školy Hurá do školy Beseda s Policií ČR Jedeme na výlet Školní akademie Výtvarka trochu jinak Dušíkoviny Jaké byly? O tom nám napsali naši žáci. Tak se podívejte. Prázdniny v kempu u

Více

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Prosinec - měsíc, kdy se děti asi nejvíce těší na Ježíška, přinesl do naší mateřské školy nejen povídání o předvánočních a vánočních zvycích, poslouchání a zpívání

Více

Září Vítání prvňáčků

Září Vítání prvňáčků Září Vítání prvňáčků Letošní školní rok začal v pondělí 3.září. Již tradičně se všichni budoucí prvňáčci (letos jich je 48) shromáždili se svými rodiči na školním hřišti. Čekaly tam na ně paní učitelky

Více

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest?

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest? Rozhovor s... Zajímá nás i to, co se děje na prvním stupni. Proto jsme vyzpovídali paní učitelku Janásovou a paní učitelku Drštičkovou. Chtěli jsme hlavně vědět, jak se daří jim a jejich prvňáčkům. PANÍ

Více

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk červen 2012 Závěrem školního roku probírali žáci devátých ročníků v hodinách slohu publicistické útvary a dostali za úkol napsat konkrétní typ článku a ze všech pak sestavit jedno mimořádné číslo školního

Více

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY 1 ÚVODNÍK HALÓ, HALÓ, jsou tady noví deváťáci a s nimi i další ročník Deváťáckých novin. Prvním číslem vás provedou Bára, Péťa a Monča. Jak jste možná zaregistrovali, na školních stránkách se přes prázdniny

Více

Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb. Mám svůj plán. Jiří Sobek

Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb. Mám svůj plán. Jiří Sobek Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb Mám svůj plán Jiří Sobek Praha, 2012 Co je individuální plánování Každý člověk, který využívá sociální službu, má svůj individuální plán.

Více

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška Zůstatek ze šk.roku 2004/2005 0,- Příjmy: příspěvky žáků 4 440,- Sponzoři 2 800,- Zisky z akcí 1 388,- Obecní úřad + příspěvky na karneval 1 856,- 10 484,- výdaje: příspěvek na výlet (66 žáků) 1 650,-

Více

Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi

Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz František Ber Jak Ježíšek naděloval radost e-kniha Copyright Fragment, 2014 Všechna práva vyhrazena. Žádná část této

Více

Příměstské tábory v Polici nad Metují 2018: 5 týdnů, 5 táborů, 87 dětí, 6 lektorů - Broumovsko

Příměstské tábory v Polici nad Metují 2018: 5 týdnů, 5 táborů, 87 dětí, 6 lektorů - Broumovsko Město Police nad Metují získalo dotaci na pořádání příměstských táborů. Dotace byla poskytnuta z operačního programu Zaměstnanost a byla poskytnuta prostřednictvím MAS Stolové hory. Každoročně, po dobu

Více

Zpracovala Nová Milena - příběhy Čeháková Ludmila korektura Ing. Vlach

Zpracovala Nová Milena - příběhy Čeháková Ludmila korektura Ing. Vlach Celý měsíc se budeme seznamovat s pojmem láska. Musíme poznat co to slovo znamená. Před každým křesťanským kruhem si budeme vyprávět jeden mini příběh a vy samy děti určíte, zda je to láska a pohoda nebo

Více

Odpoledne s rodiči Tř. Medvídků

Odpoledne s rodiči Tř. Medvídků Odpoledne s rodiči Tř. Medvídků Ke Dni dětí jsme měli připravené indiánské odpoledne na naší nové zahradě, na které jsme se všichni velmi těšili. Děti s rodiči měli plnit různé úkoly a vyrábět si indiánskou

Více

Napsal a nakreslil : SZLIN (Kata Szép)

Napsal a nakreslil : SZLIN (Kata Szép) 16 16 Napsal a nakreslil : SZLIN (Kata Szép) Čečensko chtělo být nezávislé na Rusku. To se nepodařilo smírnou cestou, a tak v r.1994 začala první čečenská válka. 17 60 000 ruských vojáků vtáhlo do Čečenska.

Více

Mozaika. Cirkus Berousek

Mozaika. Cirkus Berousek 1 Úvodník Loňští deváťáci nás ujišťovali, že nám devítka uteče jako voda. Teď už vidíme, že měli pravdu. Než jsme se rozkoukali, už máme za sebou první čtvrtletí. A co je neméně důležité, uplynulo i dalších

Více

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017 Bylo to super! Skvělá lektorka, skvělé aktivity. Doporučuji. Velmi se mi líbily obě etické dílny. Přidala bych tam ještě nějaké hry. Paní Dana byla velmi sympatická a legrační. Nejvíce mě zaujaly Předsudky.

Více

Zpravodaj města Cvikova březen 2019 ODBOR KULTURY VYSOKÁ HRA FOTOGRAFIE Z AKCÍ MĚSTA Mistrně sehraný tým povodníků se snaží o velkolepý podvod, který jim už několikrát vyšel. Točí se tu velké peníze,velké

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 28

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 28 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 28 Obsah: Slovo ředitele školy, zahájení školního roku, dětské tvorba, vyhodnocení sběru. Září 2010 TOCHOVICE 76 262

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 Obsah: Slovo ředitele školy, škola v přírodě, dopravní hřiště, dětská tvorba, vyhodnocení sběru. Červen 2011 TOCHOVICE

Více

Tanfest V městském divadle v Jaroměři se odehrál 10. ročník. od různých flashů, základních a uměleckých škol. Zvukaře dělal pan.

Tanfest V městském divadle v Jaroměři se odehrál 10. ročník. od různých flashů, základních a uměleckých škol. Zvukaře dělal pan. Září 2015 Tento měsíc se odehrála spousta událostí. Naše nová redakce vám poskytne čtyři. A to: Tanfest, ukázku dravců od Seiferos, rozhovor s žáky z první třídy a ze soutěže Oživlé pařezy. Nebude chybět

Více

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není odpad. Děti zjistily hravou formou, co to je separace odpadu a kompostování.

Více

Tannenlohe PROJEKT SCHÜLERAUSTAUSCH (VÝMĚNA ŽÁKŮ)

Tannenlohe PROJEKT SCHÜLERAUSTAUSCH (VÝMĚNA ŽÁKŮ) Tannenlohe 24.4.-28.4.2017 PROJEKT SCHÜLERAUSTAUSCH (VÝMĚNA ŽÁKŮ) Společný příjezd 14 českých a 10 německých žáků do ubytovacího střediska Tannenlohe u Falkenbergu v Bavorsku. 1. den Po ubytování jsme

Více

ZPRAVODAJ PÍRKO ZŠ HUSINEC

ZPRAVODAJ PÍRKO ZŠ HUSINEC ZPRAVODAJ PÍRKO ZŠ HUSINEC Vítá vás 9. třída v zimním časopisu PÍRKO za měsíc listopad a prosinec Výlety a akce: Burza škol Prachatice 7.11.2017 Dne 7.11.2017 byla 9. třída základní školy Mistra Jana Husa

Více

Co je to vlastně Baltík?

Co je to vlastně Baltík? Ve dnech 20. - 22. 4. 2012 se v prostorách Holického Gymnázia uskutečnil 10. ročník celostátní soutěže Mlady programátor v programovacím jazyce Baltík. Co je to Baltík a jak soutěž probíhá? Co je to vlastně

Více

ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí.

ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí. ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí. Jenom proto, že je hezky, každý čeká, že budete venku a skotačitˮ nebo tak něco. A když venku netrávíte každou vteřinu, hned

Více

Smajlík. V tomto díle najdete: Zahájení školního roku... 2. Přespolní běh 2. Sběr papíru... 3. Evropský den jazyků 4. Draví ptáci..

Smajlík. V tomto díle najdete: Zahájení školního roku... 2. Přespolní běh 2. Sběr papíru... 3. Evropský den jazyků 4. Draví ptáci.. 36. vydání Smajlík září říjen 2015 Slovo šéfredaktora: Jsme zpět po dvouměsíčních prázdninách, v novém školním roce 2015/2016, s novými prvňáčky a novou redakcí našeho časopisu Smajlík. V prvních dvou

Více

Bible pro děti. představuje. Narození Ježíše

Bible pro děti. představuje. Narození Ježíše Bible pro děti představuje Narození Ježíše Napsal: Edward Hughes Ilustrovali: M. Maillot Upravili: E. Frischbutter; Sarah S. Přeložila: Jana Jersakova Vydala: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box

Více

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček Časopis dětí z DD Opava Dětský domováček Září 2015 0 Úvodník Stejně jako každý rok s pravidelnou nevyhnutelností přišel první měsíc školního roku září, tak se stejnou pravidelností vychází i váš dětský

Více