Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "www.ostravskamuzejninoc.cz"

Transkript

1

2 A 11B a 22b Ostravské Muzeum Galerie výtvarného umění v Ostravě Radnice města ostravy Centrum kultury a vzdělávání Klub atlantik minikino kavárna Hasičské muzeum města Ostravy Antikvariát a klub Fiducia Industrial gallery Slezskoostravská galerie Galerie Magna Výtvarné centrum Chagall Muzeum a Galerie Mlejn Národní divadlo moravskoslezské DivadLo loutek ostrava Divadlo petra bezruče Cooltour Miniuni Svět miniatur Výstava Šangri-la Knihovna města Ostravy Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě Janáčkova filharmonie Ostrava Fakulta umění Ostravské univerzity v Ostravě Tyflocentrum Ostrava Janáčkova konzervatoř a Gymnázium v Ostravě Střední umělecká škola Ostrava Středisko pro rozvoj umění Viridian Dopravní podnik Ostrava Hvězdárna a planetárium Johanna Palisy Dolní oblast Vítkovice Landek park Alliance française Ostrava Nová Akropolis

3 V sobotu 25. května 2013 se od 17 hodin do půlnoci v rámci celé Ostravy společně představí 33 státních, neziskových a soukromých organizací, které se zapojují do kulturního života města i Moravskoslezského kraje. Také letos se můžete těšit na nové účastníky. Moravskoslezská vědecká knihovna otevře své skryté podzemní prostory. Miniuni Svět miniatur na Černé louce a výstava Šangri-la vás pro změnu přenesou do jiných zemí. TyfloCentrum Ostrava představí tajemné světy nevidomých. Občerstvit a pobavit se také můžete v Minikino Kavárně a v Klubu Atlantik. Jako novinku jsme letos připravili online rezervační systémy, abychom se vyhnuli čekání ve frontách. V brožurce hledejte symbol : : REZERVACE, který znamená, že si můžete místo na vybranou aktivitu zarezervovat dopředu. Všechny potřebné informace naleznete na webových stránkách a Facebooku asi týden před akcí. Nenechte si ujít výjimečný kulturní program zdarma, který pro vás organizace připravily, a vydejte se s námi na netradiční putování za dobrodružstvím a zábavou. Také letos budete mít k dispozici zvláštní autobusové linky, které vás mezi zúčastněnými institucemi přepraví zdarma. V letošním roce se Ostravská muzejní noc uskuteční popáté. Vzhledem k tomuto výročí jsme se rozhodli připravit slavnostní zahájení: před budovou Nové radnice na Prokešově náměstí Programem budou provázet Robert Galia a Lukáš Červenka z Prvního Ostravského Hogo und Fogo Kabaretu. Za přítomnosti představitelů města festival slavnostně zahájíme společným pouštěním balónků.

4 1 Ostravské Muzeum, příspěvková organizace Prohlídky stálých expozic Uměleckohistorické sbírky, historie Ostravy, archeologie, paleontologie a geologie, mineralogie, příroda a krajina Ostrava Vyhlídky z věže staré radnice Z bezpečnostních důvodů je počet návštěvníků na jednu prohlídku věže omezen na 10 osob. Poslední vyhlídka ve 23 hodin Křemen a jeho rodina v léčitelství Přednáška s ukázkami minerálů geoložky Evy Mertové Tiskneme na bavlnu Workshop pro děti i dospělé s potisky triček a tašek pod vedením Markéty Jarešové Poznáváme dřeviny na Černé louce a historii místa Komentovaná procházka botaničky Zdenky Rozbrojové. Sraz v hodin před Ostravským muzeem František Kowolowski LAPIS Instalace Františka Kowolowského v Galerii Lauby tematizuje problematiku času, institucionálního rámce a vztahu reaktivace historických a archeologických příběhů na poli současného umění. Autorův objekt polemicky pracuje s pamětí místa a také kritickým zhodnocením pravdivostních obsahů muzeálních sbírek s pomíjivostí přítomnosti. Výstava potrvá do Macao koloniální perla Dálného Východu Přednáška s projekcí uměleckého historika Davida Majera Cimbál a poezie v hudbě Koncertní vystoupení Daniela Skály (cimbál) a Norské trojky. Ostravské muzeum, Masarykovo náměstí 1, Ostrava muzeum@ostrmuz.cz, tel.:

5 2 Galerie výtvarného umění v Ostravě, příspěvková organizace Volné prohlídky výstav: Ovčáček!!! Architektura znějící hudbou Výtvarné dílny Hrátky s květy Tvořivé dílny pro kreativní duše všech věkových skupin. Můžete si vyzkoušet čtyři různé techniky výroby šperků či dekorací. Vyrobíte si náušnice z papírových proužků (quilling), náramek Květy na drátku (korálkování), kouli plnou květů (papírová dekorace) a sladké květy (zdobení perníčků) Malování na tvář Vlastní stínohra s fotkou na památku Představení cirkusu LeVitare Cirkusový workshop HUSO Dvoučlenná hudební smršť Veselé písně o zvířátkách, dopravních nehodách a o tom, jak se nakonec všichni dobře poměli Tom Hubáček (akordeón, řev), Kuba Soldán (klarinet, řev) , a Workshop akrobatické a párové jógy : : REZERVACE Eva Kubenková, Petr Fridrich. Nezapomeňte pohodlné oblečení, které vás nebude škrtit v tříslech a trička do kalhot s malým výstřihem a podložku na zem Překvapení na závěr Poslední možný vstup do instituce je ve hodin. Občerstvení na zahradě Domu umění zajištěno. Galerie výtvarného umění v Ostravě, Jurečkova 9, Ostrava info@gvuo.cz, tel.: ,

6 3 Radnice města ostravy Město Ostrava se k Ostravské Muzejní noci připojí tradičními prohlídkami prostor Radnice města Ostravy v netradiční čas a zábavným doprovodným programem na Prokešově náměstí, kde bude celoměstský program v slavnostně zahájen ve stylu kabaretu moderátory Lukášem Červenkou a Robertem Galiou. Letošní ročník zpestří mobilní planetárium instalované v sále Radniční restaurace a jako každý rok bude návštěvníkům zdarma přístupná i vyhlídková věž. Kapacita prohlídek radnice a věže je omezena Program pro děti se Středisky volného času Ostrava na Prokešově náměstí. Tvůrčí podvečer pro děti: malování na obličej, kreslení, soutěže, deskové hry, keramika, výroba masek a ozdob, chůze na chůdách a další zábavné činnosti s pedagogy středisek volného času Budova Radnice města Ostravy Skupinové prohlídky reprezentativních prostor budovy radnice včetně pracovny primátora s průvodcem, poslední prohlídka ve 23 hodin Mobilní planetárium : : REZERVACE Každých 30 minut pozvou astronomové z Hvězdárny a planetária J. Palisy návštěvníky na živě komentovaný let vesmírem a okolím vybraných planet Sluneční soustavy, poslední skupina ve 23 hodin Vyhlídková věž Nové radnice Večerní a noční vyhlídky z ochozu věže ve výšce 73 m do širokého okolí, k dispozici jsou dva kvalitní pevné dalekohledy, poslední vyhlídka ve 23 hodin První ostravský kabaret na Prokešově náměstí Konferenciéři Hogo a Fogo v podání Roberta Galii a Lukáše Červenky pozvou návštěvníky ke slavnostnímu zahájení celoměstské muzejní noci už v hodin. V průběhu večera pak provedou obecenstvo sérií kabaretních melodií, písniček, skečů a gagů. Na kabaretním pódiu vystoupí swingový kvintet, operetní zpěváci, kabaretní tanečnice z 30. let, francouzská šansoniérka, retro harmonikář, kouzelník a další zajímaví hosté. To vše pod širým nebem v příjemné jarní náladě umocněné výbornou kávou z mobilní kabaretní kavárny na náměstí. Ukončení programu ve 23 hodin. Magistrát města Ostravy, Prokešovo náměstí 8, Ostrava tel.: ,

7 4 Centrum kultury a vzdělávání Moravská Ostrava, příspěvková organizace Volný vstup do expozic Výstavní síň Sokolská 26 Tomáš Lahoda Výstavní prostory Sokolská 26 Animace na Sokolské Malovaný pohádkový karneval (Klub Parník) Velká zábavná pohádková show s klaunem Hopsalínem a ilustrátorem dětských knih Adolfem Dudkem. ( Galerijní animace (Výstavní síň) Zpříjemněte si večer a přijďte si vychutnat poutavý program naší zkušené lektorky Pop Academy (Klub Parník) Jazz, Soul a R&B představí zpěváci jazzového oddělení. ( One Voice Show Patrik Kee (Klub Parník) Ostravský zpěvák a improvizátor Patrik Kee Kedzierski, jeho hlas a Loopstation v jedinečné show. ( Sokolská 26 se představuje (Výstavní síň) Přijměte pozvání na diskuzi o našich aktivitách výstavy, galerijní animace, arteterapie Bellydance show (Klub Parník) Ostravská orientální tanečnice, lektorka a choreografka Lenka Dzidová za doprovodu orientálních bubnů Michaely a Daniela Plecháčkových. ( CKV MO, Sokolská třída 26, Ostrava, sokolska26@ckv-ostrava.cz, tel.:

8 5 klub Atlantik Výtvarná dílna Hany Rychecké pro děti i dospělé Kruhy, prostor, barvy a fůra času (sál a plácek před Atlantikem) Filmový maraton QQ studia Ostrava Animovaná tvorba QQ studia a studentů Ostravské univerzity, nový strhující dokument o ostravské Nové radnici a další lahůdky z tvorby úspěšného filmového studia (sál) Hrůzostrašná literární noc E. T. A. Hoffmann, E. A. Poe, N. V. Gogol a další na hororově laděném večírku (kavárna) Půlnoční seance CKV Klub Atlantik, Československých legií 7, Ostrava atlantik@ckv-ostrava.cz, tel.:

9 6 MINIKINO KAVÁRNA Minikino kavárna je nejmenší ostravské kino s galerií, velmi oblíbenou a do noci otevřenou kavárnou a letní terasou v příjemném zákoutí centra Ostravy na Kostelní ulici Koncert kapely Joy K vínu, kávě k whisky, k poslechu i k tanci. Víno, ženy, Joy. Komorní a příjemný Kavárensko barový koncert. Minikino Kavárna, Kostelní 3, , Moravská Ostrava minikino@atlas.cz, tel.:

10 7 Hasičské muzeum města Ostravy Historie a současnost hasičů v Ostravě a okolí výstava historické hasičské techniky projekce doprovodných filmových materiálů statická ukázka současné techniky HZS MSK soutěže pro děti v pumpování historickými hasičskými stříkačkami, stříkání na terče džberovou stříkačkou, hasičské kuželky ukázka činnosti pracoviště příjmu tísňových volání obsluhovaného profesionálním dispečerem 17.00, 18.00, 19.00, 20.00, 21.00, Ukázky hašení historickou technikou v dobových uniformách Ukázky jízdy s historickým hasičským automobilem Hudební doprovod dívčího flétnového tria Fakulty umění Ostravské univerzity Všechny ukázky a soutěže budou komentovány, pro dětské soutěže máme připraveny drobné upomínkové ceny. Hasičské muzeum města Ostravy, Zákrejsova 3/53, Ostrava muzeum@hzsmsk.cz, tel.:

11 8 Antikvariát a klub Fiducia Martin Strakoš: Architektonická procházka Od Nové radnice k Domu kultury města Ostravy Sraz pro účastníky architektonické procházky se uskuteční na Prokešově náměstí v centru Ostravy po zahájení Ostravské muzejní noci v sobotu 25. května 2013 v hodin. Procházku autor zaměří na téma ostravských veřejných budov věnovaných kultuře. Trasa povede kolem bývalého secesního Domu katolických tovaryšů od architekta Františka Fialy ( ), žáka Otto Wagnera. Dále si prohlédneme historizující průčelí Divadla Jiřího Myrona, pozůstatek někdejšího Národního domu podle projektu smíchovského architekta Josefa Srba (1864?). Zaměříme se i na poslední přestavbu zmíněného divadla z let podle návrhu Iva Klimeše s interiéry Radima Ulmanna. Poté se vydáme k Divadlu Antonína Dvořáka, v němž se odráží složitý vývoj architektury celého 20. století. Krátce se zmíníme o nedalekém Divadle loutek, kde jsme byli hosty během architektonické procházky v rámci Ostravské muzejní noci v loňském roce. Projdeme kolem Domu umění, který si uchoval do značné míry podobu, jakou mu dali ve 20. letech 20. století mladí architekti František Fiala ( ) a Vladimír Wallenfels ( ). Zmíníme se též o budově Polského domu od Stanisława Bandrowského a zbořeného Německého domu od Felixe Neumanna ( ). Po překonání frýdlantské dráhy zamíříme s těmi, kteří projeví vytrvalost, k Domu kultury města Ostravy z let podle návrhu Jaroslava Fragnera ( ). Po prohlídce exteriéru i interiéru budovy bude následovat malé překvapení Muzejní ateliér pro děti a jejich rodiče Speciální ateliér povede výtvarnice Marcela Lysáčková. Výstava Jolana Havelková a Michal Škoda / Mimo plán Výstava je součástí festivalu Archikultura. Výstava Conrad Armstrong: NOT PICTURED Výstava amerického umělce Conrada Armstronga v Galerii Dole. Antikvariát a klub Fiducia, Nádražní 30 (vchod z Mlýnské ulice), Ostrava akce@antikfiducia.com, tel.:

12 9 Industrial gallery Industrial Gallery sídlí v centru Ostravy na Zahradní ulici 10. Galerie prezentuje autory nové generace, absolventy vysokých škol s cílem rozvíjet jejich koncepty na začátku umělecké kariéry. Vedle děl nastupujících umělců se galerie zaměřuje na tvorbu již etablovaných umělců. Nabízí tedy průřez špičkového mezinárodního umění od nejmladší generace přes střední až po nejstarší aktivně tvořící umělce. Prezentuje celou škálu médií vizuální kultury, volného a užitého umění s rozmanitým přístupem. Jakub Hošek v Industrial Gallery Během Ostravské muzejní noci vás zveme na probíhající výstavu I An Curtis Wish List Jakuba Hoška do Industrial Gallery a na setkání s autorem, který vystoupí i jako Dj! Gothic Disneyland Dj s Koncert a live projekce. Do pozdní noci návštěvníky rádo pohostí Industrial Cafe, ve kterém mohou milovníci umění ochutnat slané i sladké dobroty a vypít si nejen šálek výborné kávy. Industrial Gallery, Zahradní 10, Moravská Ostrava info@industrialgallery.cz, tel.:

13 10 Slezskoostravská galerie Slezskoostravská galerie je kulturním zařízením městského obvodu Slezská Ostrava. Vznikla v roce Svoji činnost zahájila sérií výstav s architektonickou tématikou (např. Extra muros ). Od roku 2009 byla koncepce galerie rozšířena o výstavy fotografické (např. Životní balady a romance Pavla Popelky ) zaměřené na scénografii (např. Labyrint srdce i světa Milivoje Husáka) nebo slavné osobnosti (např. Krásná Barbora, odvážná Božena o životě a díle Boženy Němcové). Ukázalo se, že to byl krok správným směrem. Návštěvnost vzrostla, do galerie začaly chodit organizované školní výpravy a návštěvníci se začali pravidelně vracet. Od roku 2010 hrálo hlavní roli ve výstavním plánu výtvarné umění (např. Obrázky z českých dějin a pověstí Renaty Fučíkové nebo společná výstava Ivana Titora a Igora Kirzbergera). Od roku 2011 dávala dramaturgie galerie přednost umělcům, kteří jsou svým životem, prací nebo pedagogickou činností svázaní s Ostravou (např. Karel Lepík nebo Eva Damborská). V roce 2012 proběhlo sedm velkých výstav, které svým rozsahem zaplnily všechny prostory galerie (např. Ostrava art ). Mimo ně galerie uspořádala několik výstav doplňkových nebo příležitostných instalací. Všechny měly doprovodné programy, jako jsou komentované prohlídky s autorem, projekce, koncerty, autorská čtení, tvůrčí dílny nebo besedy. V galerii se příležitostně konají také konference (např. Celostátní setkání heraldiků ), společenské akce ( Víno a umění ) nebo semináře, které umožňuje její bezbariérová úprava ( Tělesný hadicap a legislativa ) Volná prohlídka architektonické výstavy Slavné vily Den Slezské na Slezskoostravském hradě Indiánská stezka pro děti, kulinářská soutěž Slezský bigos, ABBA revival a revival Kroky Michala Davida a Martin Chodúr. Slezskoostravská galerie, Slezskoostravská radnice, Těšínská 35, Slezská Ostrava, vvahalikova@slezska.cz, tel.:

14 11 Galerie Magna Výstava skleněných objektů Jozefa Jankoviče a Pala Macha Objekt / Subjekt Výstava, při které se v koncepci a tvorbě spojili dva umělci z různých oblastí, sochař Jozef Jankovič (1937) a sklář malíř Palo Macho (1965), přináší několik experimentů najednou. V tomto případě nejde jen o trans generační dialog, ale i o dialog dvou poměrně odlišných a rozdílných světů a způsobů myšlení. Co je mělo navzájem spojit, bylo sklo. Jako materiál velmi specifické vizuality, ale i jako technologie s určitými dopředu danými možnostmi zpracování Tvůrčí dílny Návštěvníci galerie si mohou vyzkoušet různé výtvarné techniky. Galerie Magna, Bieblova 3, Ostrava magna@ .cz, tel.: , Výtvarné centrum Chagall Autorská výstava: Helena Salichové Komentované prohlídky prodejních galerií. Výtvarné centrum Chagall, Repinova 16, Ostrava chagall@chagall.cz, tel.:

15 12 Muzeum a Galerie Mlejn Komentované prohlídky každou celou hodinu (muzeum) Začínáme v 17 hodin, poslední prohlídka ve 23 hodin. Promítání dobových filmů. Ukázky mletí obilí na kamenech, mlýncích, šrotovnících Volná prohlídka výstavy Tereza z Davle fotografie (galerie) Křest knihy říkadel pro děti autorky Mariany Ha Muzeum a Galerie Mlejn, Nádražní 3136/138 A, Moravská Ostrava galeriemlejn@gmail.com, tel.:

16 13 Národní divadlo moravskoslezské Spacák? Karimatka? Kartáček? Špunty do uší? Půlnoční svačina? Polštářek? Zážitkový program v baletním sále, malírně, zkušebnách a velkém jevišti nejkrásnějšího ostravského divadla Divadla Antonína Dvořáka. První oficiální ostravské přenocování v zákulisí divadla pro 30 dětí od 7 do 9 let (bez rodičů)! S tímhle do divadla?! Přihláška s instrukcemi a jedním povinným úkolem pro děti bude od pátku 3. května od 12 hodin ke stažení na webových stránkách divadla www. ndm.cz. Tuto vyplněnou přihlášku můžete od pondělí 6. května vhodit do speciální truhličky, která bude až do naplnění kapacity umístěná v předprodeji NDM (vedle Divadla Jiřího Myrona). Bez předchozí registrace a potvrzení ze strany divadla se nebude možno programu účastnit z kapacitních a provozních důvodů. Děkujeme za pochopení. Národní divadlo moravskoslezské, Čs. legií 148/14, Moravská Ostrava dita.eibenova@ndm.cz, tel.:

17 14 DivadLo loutek ostrava Divadlo loutek Ostrava je jedinou profesionální scénou zaměřenou na tvorbu pro děti a mládež v Moravskoslezském kraji. Během sezóny odehraje DLO více než 600 představení a nastuduje 5 nových inscenací. DLO uvádí i večerní představení pro dospělé publikum. Vedle stávající budovy vyrostla v roce 2011 nová přístavba s alternativní scénou, amfiteátrem, galerií loutek s cukrárnou a orlojem. Obě budovy se pyšní titulem Dům roku. Doporučujeme, abyste si místo v prohlídkové skupině osobně rezervovali, a to přímo v den konání akce, v čase od hodin v pokladně DLO. Každá inscenovaná prohlídka je určena pouze 20 návštěvníkům , 18.00, 19.00, 20.00, Karkulka hledá babičku Inscenovaná prohlídka hlavní budovy divadla. Každou hodinu dobrodružná výprava do labyrintu divadla. Podaří se Karkulce zahnat vlka a najít babičku, aby jí popřála k narozeninám? Pro rodiče a děti do 10 let , 18.30, 19.30, 20.30, Dobrý duch divadla hledá Thálii Inscenovaná prohlídka nové přístavby alternativní scény DLO. Každou hodinu ožívá nová přístavba soubojem dobrého a zlého ducha divadla. Thálie zmizela a zbloudilé postavy hledají cestu zpět do svých (inscenací) her. Vše se v dobré obrátí cestou z podzemí až do věže. Pro děti a dospělé od 10 let. Divadlo loutek Ostrava, Pivovarská 3164/15, Ostrava info@dlo-ostrava.cz, tel.:

18 15 Divadlo petra bezruče Divadlo Petra Bezruče patří mezi nejuznávanější divadla v České republice. Pozornost diváků i odborníků přitahuje originální dramaturgií a špičkovým hereckým souborem. Bezruči mají stálou scénu v Ostravě, ale hostují po celé České republice Pohádka pro malé i velké Maxipes Fík : : REZERVACE Rudolf Čechura, Jiří Šalamoun / Maxipes Fík velepsina s malou Ájou / za lesem je domeček / kam ten zajíc běží? / a v domečku holčička / Ája / rodiče jí dali malinké roztomilé štěňátko, kterému začala říkat Fík / ale štěňátko rostlo / rostlo / a rostlo / až se z něj vyklubal obří Maxipes / povídání o hrdinském rekovi Fíkovi, který zmoudřel / sbíral vavříny na závodišti a seděl za volantem auta / za lesem je domeček / co to ten zajíc zase vyvádí? / a v domečku holčička a Maxipes Po představení se budou děti moci vyfotit s Fíkem nebo ve Fíkově autíčku na jevišti v kulisách inscenace. Divadlo Petra Bezruče, 28. října 120, Ostrava, skype: Divadlo Petra Bezruče info@bezruci.cz, tel.: ,

19 16 Cooltour Multižánrové centrum Cooltour je první experimentální prostor pro současné umění v Ostravě, které si klade za cíl podporovat začínající umělce a mladé tvůrčí osobnosti, uskutečňovat nebo pomáhat jiným při realizaci společensky prospěšných projektů, rozvíjet nové talenty a obohacovat lokální kulturní prostředí Výstava studentů Fakulty umění Ostravské univerzity v Ostravě Divadelní představení Slovosledi uvádí Všichni Teigeho muži Autorská inscenace vytvořená metodou storytellingu. Herci přestávají hrát a stávají se autory a vypravěči příběhů, vrací se a znovuobjevují tradici vyprávění. 20. léta 20. století. Mondénní a neodolatelná asonance se snoubí s metaforou, tím galantním světákem. Když zazvoní třicet budíčků, probouzí se umění života poetismus a všichni jeho muži. Jací vlastně byli? Na tváři lehký žal, hluboký v srdci smích. Možná tvořili denně a nebo jen na cestách. Psali si básně tužkou na hospodské účtenky nebo jen perem v poklidu své pracovny. Ženy je nejspíš obdivovaly a dost možná i velmi milovaly. Jak vlastně žili, když poetismus mizel a oni byli ještě tak mladí? Karel Teige, Jaroslav Seifert, Konstantin Biebl, Vítězslav Nezval, Vladimír Holan a Toyen. Storytelling: Barbora Voráčová Vyprávějí: Dominika Šindelková, Eva Burešová, Matěj Záhořík, Jiří Šmirk a Milan Cimerák. Inscenaci zaštiťuje sdružení Storytelling. vstupné 60, Cooltour, Výstaviště Černá louka, pavilon C1 (vchod z ulice U Výstaviště), Ostrava cooltour@cooltourova.cz, tel.:

20 17 Miniuni Svět miniatur Nejznámější světové i tuzemské stavby přímo v centru Ostravy! Volná prohlídka všech modelů v areálu Miniuni Svět miniatur je především venkovní areál v centru města Ostrava, kde můžete zhlédnout 34 modelů významných světových i tuzemských staveb, jako je například Eiffelova věž, Staroměstská radnice, londýnský Big Ben, sedm starověkých divů světa, šikmá věž v Pise a jiné. Areál křižují železniční tratě s vláčky. Najdete zde i letiště a vodní plochu s parníkem. Modely jsou postaveny v měřítku 1:25. Každoročně se v areálu koná spousta naučných a zábavných programů hlavně pro děti i jejich rodiče, např. Jahodový den pro děti, Hrajeme deskové hry, školní výlety nebo podzimní tvůrčí dílna apod. Miniuni se nachází za Divadlem Antonína Dvořáka, vedle Výstaviště Černá louka. miniuni.ovas@cerna-louka.cz, tel.:

21 pořádá Unikátní výstava 18 OSTRAVA Černá louka Pavilon C HLEDÁNÍ ZTRACENÉHO RÁJE Výstava ASIE AFRIKA Šangri-la AMERIKA AUSTRÁLIE ANTARKTIDA Hledání ztraceného ráje inz_92x103_sangri-la_27.3.indd :51 Expozice ŠANGRI-LA na ostravském výstavišti Černá louka představuje země pod magickým Himálajem v jejich fantastické barevnosti. Provádí unikátními kulturami i odlišnými vegetačními zónami. Věnuje se nejvyšším horám světa i zajímavému životu pod nimi. ŠANGRI-LA je největší autorská výstava svého druhu ve Střední Evropě. Představuje magickou cestu za bájným údolím věčného štěstí ŠANGRI-LA, skrytým údajně v nitru Himálaje. Podává komplexní přehled o čtyřech zemích: NEPÁL TIBET BHÚTÁN INDIE Tajemný sněžný Yetti Na výstavě bude k vidění obrovský fenomén Himaláje tajemný sněžný Yetti. Vyfotit se s ním mohou nejen děti. Od Hra na tibetské mísy Od Zuzana Ondomišiová: Tibet Výstava Šangri-la, výstaviště Černá louka, pavilon C, 1. patro, Ostrava lenka@livingstone.cz, tel.:

22 19 Knihovna města Ostravy, příspěvková organizace Knihovna aneb cesta tam a zase zpět Letos v knihovně zažijete dobrodružství ze světa fantazie, na vlastní kůži si můžete vyzkoušet těžký život hobita na lupičské výpravě. A nejen to, ke slovu se dostanou i libé tóny, delikátní chutě, vizuální okouzlení a na své si přijde i váš mozek. Pokud nás chcete potěšit, dostavte se v kostýmu ze Středozemě! Hledání dračího pokladu (jednotlivá oddělení ústředí KMO) V knihovně se nachází legendární trpasličí mapa k dračímu pokladu. Kdo nalezne mapu a odvahu, může se směle vydat na tajuplnou stezku k dračímu doupěti. Budete čelit hrůzám Středozemě, dojde i na hádanky ve tmě a hobity. A nakonec se vám snad podaří připravit draka o část jeho pokladu Nejen pro hobití uši (společenský sál KMO) Hudební a taneční smršť v podání našich i zahraničních interpretů: Teresa Polk Negro spirituals, vietnamské písně, tradiční mongolská hudba, Red Hot Chillies Ostrava a další. Můžete se však těšit i na tradiční čínský čajový obřad. Ve spolupráci s Centrem na podporu integrace cizinců Moravskoslezského kraje Přes celý svět tam a zase zpět (pasáž ústředí KMO) Pasáž se změní na cestu napříč kulturami. Poznejte různé národy, jejich kulturu, zvyky, ochutnejte jejich kuchyni! Ve spolupráci s Centrem na podporu integrace cizinců Moravskoslezského kraje , J. R. R. Tolkien stvořitel Středozemě (studovna ústředí KMO) Hlavně o životě, ale i dílu J. R. R. Tolkiena, literárního otce Středozemě. Přednáší Bohdan Volejníček alias BoboKing, doplněno o ukázky z knih a filmů Tradičně i netradičně (všechna oddělení ústředí KMO) Samozřejmě nabízíme všechny tradiční služby knihovny nejen v netradičním čase, ale i odění. Možná přijde i kouzelník Gandalf a pomůže vám nahlédnout do vlastního osudu. Knihovna města Ostravy, 28. října 2, Ostrava kmo@kmo.cz, tel.:

23 20 Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě, příspěvková organizace Sfárejte za vědomostmi : : REZERVACE Netradiční prohlídka skrytých prostor v podzemí knihovny. Vstup jen na vlastní nebezpečí! Začátky prohlídek budou každých 30 minut, poslední ve 23 hodin Knihovní nej Ve studovně budou k vidění ty nejzajímavější knihy z fondu knihovny např. nejstarší, největší či nejdražší exempláře. Zároveň bude možno si prohlédnout i různé knižní kuriozity. Kromě toho se návštěvníci dozví zajímavosti o tom, z čeho všeho se skládá kniha a jak může také vypadat. K dispozici budou k vyzkoušení i čtečky elektronických knih. Po celou dobu akce bude možno se v knihovně registrovat, vyzvedávat si rezervované publikace i vracet knihy. Na počkání také vyhledáme a půjčíme knihy ze skladu na Prokešově náměstí (pod pravým křídlem radnice). Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě, Prokešovo nám. 9, Ostrava msvk@svkos.cz, tel.:

24 21 Janáčkova filharmonie Ostrava, příspěvková organizace Animační program (nádvoří JFO a zkušebna orchestru, místnost 217) Zábavná produkce určená (nejenom) pro rodiny s dětmi, imaginární cesta kolem světa speciálně upraveným kamionem, hudební abeceda, veselé muzicírování, spousta her a kvízů, tombola, tvůrčí dílna pro malé i velké Hudební představení (koncertní sál, místnost 221) Hudební představení dětské folklórní kapely Hudební kinokavárna I (koncertní sál, místnost 221) Filmová projekce s překvapením Hudební kinokavárna II (koncertní sál, místnost 221) Filmová projekce s překvapením Hudební stezka Individuální procházka historií i současností filharmonie. Expozice mapující činnost filharmonie aneb kapesní průvodce světem orchestru. Janáčkova filharmonie Ostrava, 28. října 124, Ostrava office@jfo.cz, tel.: ,

25 22 Fakulta umění Ostravské univerzity v Ostravě Hasičské muzeum města Ostravy Flétnové trio Radnice města Ostravy Dechové kvinteto První ostravský kabaret na Prokešově náměstí Pěvecké vystoupení. Fakulta umění Ostravské univerzity v Ostravě, Podlahova 3, Ostrava info.fu@osu.cz, tel.: , Tyflocentrum Ostrava Chcete prožít něco nevšedního? V TyfloCentru Ostrava si můžete vyzkoušet, jaké to je žít beze zraku. Čeká vás stezka každodenních činností, které musíte zvládnout potmě: nalít a odnést si sklenici vody, vybrat si podle barvy oblečení, nachystat a navážit si suroviny na koláč, zkusit si napsat své jméno v Braillově písmu, projít se s bílou holí. Na jejím konci bude pro vás připravena odměna střelba ze zvukové pistole Nevšední stezka po všedních činnostech TyfloCentrum Ostrava, o. p. s., Sadová 1577/5, Ostrava posta@tyflocentrum-ova.cz, tel.:

26 23 Janáčkova konzervatoř a Gymnázium v Ostravě Janáčkova konzervatoř a Gymnázium v Ostravě oslaví letos již 60 let od svého založení. Jedná se o vzdělávací zařízení, které se svou aktivní činností stalo vyhledávaným kulturním a uměleckým centrem města Ostravy. Je pořadatelem celé řady uměleckých projektů a aktivit, které obohacují kulturní nabídku Ostravy a celého Moravskoslezského kraje. Svou činností pomáhá plnit sny mnoha talentovaným dětem Začínáme Drumshow (prostor před školou) Ve víru tance taneční oddělení (Janáčkův sál) Komorní foyer (foyer) Kytarový orchestr Od Telemanna až k argentinskému tangu. Akordeonové varieté Dějiny hudby v kostce (Janáčkův sál) Netradiční průřez dějinami hudby Komorní foyer (foyer) Soubor zobcových fléten. Harfa královský to nástroj Ukázka práce studentů hudebně dramatického oddělení (Janáčkův sál) Janáčkova konzervatoř a Gymnázium v Ostravě, Českobratrská 958/40, Ostrava, info@jko.cz, tel.: , ,

27 24 Střední umělecká škola Ostrava, příspěvková organizace Střední umělecká škola Ostrava je střední odbornou školou s výtvarným zaměřením. Škola vznikla v roce 1990 jako první výtvarně zaměřená střední škola na Ostravsku. Jejím zřizovatelem je Moravskoslezský kraj. V rámci kmenového oboru 82 Umění a užité umění nabízí škola možnost denního studia v jednom z pěti oborů vzdělání: užitá fotografie média; užitá malba; grafický design; výtvarné zpracování keramiky a porcelánu; tvarování průmyslových výrobků průmyslový design Art Park SUŠ Ostrava (zahrada a přilehlé prostory Střední umělecké školy, Ostrava, Poděbradova 33) Dokažte, že umělcem může být na chvíli každý! Žáci a učitelé školy připravili pro návštěvníky pestrou škálu interaktivních uměleckých aktivit: práci na hrnčířském kruhu tisk maloformátové grafiky malování na obličej živé obrazy a obživlé sochy hudební produkci dua Heinz-Pastor beats n guitares retro-pokojík určený k odpočinku a relaxaci A nakonec FANTASKNÍ KRAJINA pro každého! Střední umělecká škola Ostrava, Poděbradova 959/33, Matiční 18, Ostrava studijni@sus-ostrava.cz, tel.:

Na této lince jsou cestující přepravováni zdarma.

Na této lince jsou cestující přepravováni zdarma. linka A 0 0 0 Krajský úřad 1-77 17:45 18:05 18:25 22:05 22:25 22:45 23:05 23:25 23:45 0:05 0:15 0:25 K K 9 Svinov mosty h.z. 1-3-4-77 K K K K K K K K K 0:14 0:24 0:34 K 12 K Poruba vozovna 4-77 17:57 18:17

Více

Kultura a vzdělávání: (kulturní domy a zařízení, kluby, ZUŠ, divadla, kina, knihovny a muzea)

Kultura a vzdělávání: (kulturní domy a zařízení, kluby, ZUŠ, divadla, kina, knihovny a muzea) Kultura a vzdělávání: (kulturní domy a zařízení, kluby, ZUŠ, divadla, kina, knihovny a muzea) Dětský pěvecký sbor Melodie (občanské sdružení) T 596 612 102 E sekretariat@zsgepiky.cz W www.zsgepiky.cz Základní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ STORYTELLING

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ STORYTELLING VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ STORYTELLING 2013 Bylo nám ctí spolupracovat s: Občanské sdružení Storytelling: Adresa: K Červenému dvoru 771/14, Praha 10 Telefon: +420 728 538 137 E-mail: info@story-telling.cz

Více

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 Středy 2. a 16. listopadu 9.30 11.30 hudební sál MKD TERAPIE BARVAMI Otevřený relaxační kurz s A. Rohde Kabele. Vstupné 50 Kč Středa 2. listopadu v 19.30 hodin hudební sál MKD

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA Ostrava,

TISKOVÁ ZPRÁVA Ostrava, Tisková zpráva Press Release Release TISKOVÁ ZPRÁVA Ostrava, 4. 5. 2010 OSTRAVSKÁ MUZEJNÍ NOC noc plná světel a zábavy I v letošním roce se v sobotu 15. května 2010 společně představí 20 ostravských kulturních

Více

MULTIŽÁNROVÝ KULTURNÍ FESTIVAL FESTIVAL, který kulturně a společensky spojí celou Vysočinu. Je to multižánrové setkání měst a obyvatel Kraje Vysočina. S přesahem do celé České republiky. 2 FESTIVAL, který

Více

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 Neděle 2. října v 10.00 19.00 MKD, města DEN ARCHITEKTURY MĚLNÍK 10.00 12.00 tvůrčí program pro děti 13.30 procházka po městě s městským architektem (sraz u věže chrámu sv. Petra

Více

Turistické aktivity. Miniuni (pozemek za Divadlem A. Dvořáka) areál Výstaviště Černá louka 702 00 Ostrava tel.: +420 596 119 900 www.svetminiatur.

Turistické aktivity. Miniuni (pozemek za Divadlem A. Dvořáka) areál Výstaviště Černá louka 702 00 Ostrava tel.: +420 596 119 900 www.svetminiatur. Turistické aktivity Miniuni (pozemek za Divadlem A. Dvořáka) areál Výstaviště Černá louka 702 00 Ostrava tel.: +420 596 119 900 www.svetminiatur.cz Otevírací doba : leden, únor ZAVŘENO - březen květen

Více

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník.

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník. PROGRAM MEKUC KVĚTEN 2015 Pondělí 4. května v 17.00 MKD KVĚTEN 1945 NA MĚLNÍKU Přednáška vojenského historika pplk. PhDr. Eduarda Stehlíka doplněná výstavou dobových fotografií a plakátů ze Státního archivu

Více

MKD LACO DECZI A CELULA NEW YORK

MKD LACO DECZI A CELULA NEW YORK PROGRAM MEKUC ČERVEN 2015 Pondělí 1. června až čtvrtek 4. června Městská knihovna Mělník TÝDEN ČTENÍ DĚTEM Program pro děti i rodiče konaný v rámci celorepublikové akce. Středa 3. června v 19.30 hodin

Více

Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152

Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152 Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152 Sídlo: Mlýnská 152, 666 01 Tišnov IČO: 49457543 Telefon: 549 410 082 E-mail: sekretariat@kulturatisnov.cz Internetové stránky: http://www.mekstisnov.cz/

Více

sensační tourné rokem

sensační tourné rokem sensační tourné rokem Rok 2018 proběhl v knihovně ve znamení oslav 100 let od vzniku Československa. Toto výročí jsme si připomínali společně s našimi čtenáři (např. při historických přednáškách či zábavnou

Více

Kalendář akcí na rok 2019

Kalendář akcí na rok 2019 Duben Velký pátek hledání pokladů, velikonoční tvoření Kdy: Pá 19.4 2019 12:00-16:00 hod So 20.4.2019 10:00-16:00 hod. Přijďte si k nám najít poklad na Velký pátek (jen v pátek!!). Nebo si vytvořit velikonoční

Více

Vysokomýtské Městské slavnosti 2018 se uskuteční Život města Vysoké Mýto Pondělí, 20 Srpen :46

Vysokomýtské Městské slavnosti 2018 se uskuteční Život města Vysoké Mýto Pondělí, 20 Srpen :46 Druhý zářijový víkend patří ve Vysokém Mýtě tradičním Městským slavnostem. Letos se konají od pátku 7. září do neděle 9. září a nabídnou spoustu kulturních zážitků, zábavu i jarmark. Městské slavnosti

Více

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla prezentuje město v oblasti kultury, historie a cestovního ruchu, plní funkci veřejných služeb občanům města, okolních obcí

Více

Kalendář akcí. září 2019

Kalendář akcí. září 2019 Kalendář akcí září 2019 Dřevo v rukách umělců datum začátku akce: 3. 5. 2019 datum ukončení akce: 1. 9. 2019 popis akce: výstava otevřena út ne, 9 12 a 12.30 17, prohlídky začínají každou půlhodinu, poslední

Více

ARCHITEKTONICKÁ OVĚŘOVACÍ STUDIE BUDOUCÍHO VYUŽITÍ OBJEKTU LIEBIEGOVA PALÁCE U Tiskárny 81, Liberec 09/2014

ARCHITEKTONICKÁ OVĚŘOVACÍ STUDIE BUDOUCÍHO VYUŽITÍ OBJEKTU LIEBIEGOVA PALÁCE U Tiskárny 81, Liberec 09/2014 ARCHITEKTONICKÁ OVĚŘOVACÍ STUDIE BUDOUCÍHO VYUŽITÍ OBJEKTU LIEBIEGOVA PALÁCE U Tiskárny 81, Liberec 09/2014 RUPRECHTICE BEDŘICHOV SITUACE ŠIRŠÍCH VZTAHŮ S výstaviště LIDOVÉ SADY BEDŘICHOV Severočeské muzeum

Více

OTEVŘETE SI PLZEŇ NABÍDKA PRO PARTNERY V CESTOVNÍM RUCHU 2016/2017

OTEVŘETE SI PLZEŇ NABÍDKA PRO PARTNERY V CESTOVNÍM RUCHU 2016/2017 OTEVŘETE SI PLZEŇ NABÍDKA PRO PARTNERY V CESTOVNÍM RUCHU 2016/2017 PRESTIŽNÍ PRŮVODCE LONELY PLANET ŘADÍ PLZEŇ MEZI TOP 10 EVROPSKÝCH DESTINACÍ PRO ROK 2014 Zuzana Koubíková, ředitelka organizace Plzeň

Více

Léto na zámku zámek Lomnice nad Popelkou

Léto na zámku zámek Lomnice nad Popelkou Léto na zámku 2016 Lomnický zámek pohádkový a hravý ani v létě nezahálí! 5. ročník cyklu letních kulturních akcí Pořadatel: Kulturní a informační středisko, příspěvková organizace Navazující 5. ročník

Více

POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce

POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce Určení Název Anotace Vzdělávací oblasti Klíčové kompetence 1. stupeň ZŠ 6. 9. třída + střední školy Kašpárek zve do knihovny Poprvé v knihovně Poznávací exkurze

Více

NEWSLETTER - ÚNOR 2014

NEWSLETTER - ÚNOR 2014 NEWSLETTER - ÚNOR 2014 Drazí přátelé, jak už jistě víte, v Latinském kulturním centru se děje mnoho zajímavých akcí, rozhodli jsme se tedy vytvořit pro Vás tento informační newsletter, kde můžete najít

Více

{jathumbnail off} Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 11. do 13. srpna - Broumovsko. Napsal uživatel René Herzán Čtvrtek, 10 Srpen :11

{jathumbnail off} Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 11. do 13. srpna - Broumovsko. Napsal uživatel René Herzán Čtvrtek, 10 Srpen :11 Polická a Svatovavřinecká pouť, pokladový koncert, charitativní akce v Martínkovicích, program pro děti v Broumově i v Polici nad Metují, běžecké závody, volejbalový turnaj, koncerty. To jsou tipy na akce,

Více

NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2015

NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2015 NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2015 PO 2. KOLE VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Sídlo nadace: Vítkovická 3108/11, 702 00 Ostrava Telefon: +420 595 620 045 E-mail: info@nadace-landek.cz +420 604 168 008 Internet: www.nadace-landek.cz

Více

Prezentace pro OKD a.s.

Prezentace pro OKD a.s. HORNICKÝ LANDEK Prezentace pro OKD a.s. OBSAH PREZENTACE 1. VÝCHODISKA 2. KONTEXT PROJEKTU 3. NAVRHOVANÉ ŘEŠENÍ 4. ÚSKALÍ A RIZIKA 5. PŘÍLEŽITOSTI 1 VÝCHODISKA I. Analýza současného stavu + KLADY Unikátnost

Více

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Připravované akce ROK 2014 Prosinec 2014 Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Mikulášská zastavení a dobrá hudba navíc Perníčkové odpoledne na Vážce Dámský klub - rumové

Více

ZPRAVODAJ Č. 11/2014. Vážení přátelé slánského muzea,

ZPRAVODAJ Č. 11/2014. Vážení přátelé slánského muzea, ZPRAVODAJ Č. 11/2014 Vážení přátelé slánského muzea, letní radovánky jsou již dávno minulostí, podzim nastoupil v plné síle. To je ideální čas zavítat do muzea! V měsíci listopadu je pro Vás připraven

Více

MIKULOV. město s vůní jihu. TOP akce 2010 duben září. Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. PRAHA BRNO WIEN EVROPSKÁ UNIE

MIKULOV. město s vůní jihu. TOP akce 2010 duben září. Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. PRAHA BRNO WIEN EVROPSKÁ UNIE MIKULOV město s vůní jihu TOP akce 2010 duben září D PRAHA Pl BRNO D Sk A WIEN EVROPSKÁ UNIE Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. Zahájení sezony Regionálního muzea v Mikulově 1. dubna 2010

Více

Veřejný program 2009

Veřejný program 2009 Veřejný program 2009 Centrum Bavaria Bohemia Freyung 1 92539 Schönsee Tel.: +49(0)9674-92 48 77 Fax: +49(0)9674 91 30 67 email: info@cebb.de Internet: www.bbkult.net Leden 2009 11.01.09 Cyklus Objevy :

Více

PONEC. Nabídka akcí v divadle Ponec TANEC PRAHA. Divadlo Ponec provozuje o. s. Tanec Praha

PONEC. Nabídka akcí v divadle Ponec TANEC PRAHA. Divadlo Ponec provozuje o. s. Tanec Praha Nabídka akcí v divadle Ponec Divadlo Ponec provozuje o. s. Tanec Praha Hledáte originální místo pro firemní večírek, vánoční párty nebo setkání s klienty? Uspořádejte netradiční akci v divadle Ponec, kterou

Více

ZPRAVODAJ Č. 6/2015. Vážení přátelé slánského muzea,

ZPRAVODAJ Č. 6/2015. Vážení přátelé slánského muzea, ZPRAVODAJ Č. 6/2015 Vážení přátelé slánského muzea, v květnu jsme zahájili hned čtyři výstavy, z nichž tři jsou stále k vidění. Máme za sebou muzejní noc, oslavy osvobození Československa, vyhlášení prestižní

Více

8 VLAJKOVÝCH LODÍ FLAGSHIPŮ FLAGSHIP 1 SEZÓNA NOVÉHO CIRKUSU OD LEDNA DO LISTOPADU SE V PLZNI VYSTŘÍDAJÍ NEJLEPŠÍ EVROPSKÉ NOVÉ CIRKUSY FLAGSHIP 2 GOTTFRIED LINDAUER A MENŠINY Unikátní výstava 40ti portrétů

Více

Hummer Camp 2011. II. rocník ˇ prímestského ˇ ˇ tábora. Projekt vznikl za podpory hl. města Prahy a městské části Praha 20

Hummer Camp 2011. II. rocník ˇ prímestského ˇ ˇ tábora. Projekt vznikl za podpory hl. města Prahy a městské části Praha 20 Hummer Camp 2011 II. rocník ˇ prímestského ˇ ˇ tábora Projekt vznikl za podpory hl. města Prahy a městské části Praha 20 O Tvrzi Tvrz HUMMER je stálý přírodní zábavní park ve středověkém stylu pro celou

Více

Otevření turistické sezony 2012

Otevření turistické sezony 2012 Otevření turistické sezony 2012 České Švýcarsko 21. 22. 4. 2012 Vydejte se za zážitky v Českém Švýcarsku Jetřichovické skály otevření naučné stezky Janovský trhák - cyklistická časovka do vrchu Tramvají

Více

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Mělnické kulturní PROGRAM 12/2015 Úterý 1. 12. 17.00 20.00 hodin hudební sál MKD VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Kurz výroby vánočních dekorací s lektorkami SOU Liběchov. Rezervace na tel. 606 613 406 nebo na

Více

Nabídka pronájmu prostor Divadla na Šantovce

Nabídka pronájmu prostor Divadla na Šantovce Nabídka pronájmu prostor Divadla na Šantovce Hledáte prostor pro reprezentativní akci, večírek či konferenci? Divadlo na Šantovce Vám nabízí širokou a pestrou škálu možností v originálním prostoru, který

Více

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá Datum Čas Název akce Místo konání sobota 1.12. 15.00-18.00 Doneste si zvoneček, rozsvítíme stromeček aneb VELKÝ POHÁDKOVÝ MEJDAN Vánoční dílny neděle 2.12. 09.00-18.00 Advent na náměstí - Reprodukovaná

Více

Výstaviště Černá louka Slezskoostravský hrad Pohádkový sklep strašidel MINIUNI svět miniatur

Výstaviště Černá louka Slezskoostravský hrad Pohádkový sklep strašidel MINIUNI svět miniatur Výstaviště Černá louka Slezskoostravský hrad Pohádkový sklep strašidel MINIUNI svět miniatur B C. D A N T Y L E Č E K, O B C H O D N Í N Á M Ě S T E K Představení společnosti Ostravské výstavy, a.s. Právní

Více

AKTUÁLNĚ ČERVEN V KNIHOVNĚ. Dobrovolnické centrum Adra Jak naplnit a darovat volný čas. Den dětí v parku zámku Kinských

AKTUÁLNĚ ČERVEN V KNIHOVNĚ. Dobrovolnické centrum Adra Jak naplnit a darovat volný čas. Den dětí v parku zámku Kinských AKTUÁLNĚ ČERVEN V KNIHOVNĚ Dobrovolnické centrum Adra Jak naplnit a darovat volný čas Výstava fotografií ve vestibulu knihovny potrvá do konce června. Fotografie dokumentují činnost dobrovolníků Dobrovolnického

Více

Interaktivní programy. ZÁKLADNÍ ŠKOLY a nižší stupeň víceletých gymnázií. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. září prosinec 2013

Interaktivní programy. ZÁKLADNÍ ŠKOLY a nižší stupeň víceletých gymnázií. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. září prosinec 2013 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro a nižší stupeň víceletých gymnázií září prosinec 2013 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové

Více

Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla

Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla pondělí 30. listopadu 2009 v 11 hodin v hlavním foyeru Národního divadla ředitel Národního divadla: Ondřej Černý vedoucí odboru vnějších

Více

PREZENTACE REGIONÁLNÍHO ODDĚLENÍ. Knihovny města Ostravy

PREZENTACE REGIONÁLNÍHO ODDĚLENÍ. Knihovny města Ostravy PREZENTACE REGIONÁLNÍHO ODDĚLENÍ Knihovny města Ostravy PŘEDSTAVENÍ A VYMEZENÍ REGIONÁLNÍHO ODDĚLENÍ Obsáhlý fond dokumentů o regionu a od regionálních autorů. Pořádá vzdělávací a kulturní akce, digitalizuje

Více

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM SRPEN 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI LIBUŠE

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM SRPEN 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI LIBUŠE KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM SRPEN 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI Úterý 1.8.2017 14:00 18:00 *VYJÍŽĎKA NA KONÍCH - FARMA KARLOVICE SRAZ NA RECEPCI 19:00

Více

Dotace 2015. Statutární město Ostrava

Dotace 2015. Statutární město Ostrava Seznam žádostí podaných do výběrového řízení na poskytnutí dotací v oblasti kultury z rozpočtu SMO pro rok 2015, které nesplnily stanovené formální náležitosti dle Programu podpory a rozvoje veřejných

Více

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Mgr. Drahomíra Juřicová 599 522 303 Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Lekce informačního vzdělávání pro 1. stupeň LETEM SVĚTEM S VEČERNÍČKEM Určeno pro: 1. třídy ZŠ Děti se seznámí s nejznámějšími

Více

společenská setkání semináře, přednášky firemní prezentace svatby oslavy, hostiny filmové produkce teambuilding

společenská setkání semináře, přednášky firemní prezentace svatby oslavy, hostiny filmové produkce teambuilding společenská setkání semináře, přednášky firemní prezentace svatby oslavy, hostiny filmové produkce teambuilding Nabízíme Vám k pronájmu atraktivní prostory v Pisárkách v areálu vily Stiassni (během socialistické

Více

Akce v Uherském Hradišti, týden Kunovské léto

Akce v Uherském Hradišti, týden Kunovské léto Akce v Uherském Hradišti, týden 24. 15. - 19.6.2016 Kunovské léto Dětský folklorní festival vznikl v roce 1994 z iniciativy bývalých členů folklorního souboru Kunovjan se snahou o vytvoření nové tradice

Více

150 let Turnovsko kralupské dráhy 5. a 6. září 2015

150 let Turnovsko kralupské dráhy 5. a 6. září 2015 150 let Turnovsko kralupské dráhy 5. a 6. září 2015 Průvodce oslavami V letošním roce uplyne již 150 let od zahájení provozu na významné železniční spojnici Turnova a Kralupy nad Vltavou, turnovsko kralupské

Více

Co CAMP nabízí? - umělcům a architektům: podílet se v rámci kurátorského dohledu na programu expozic a instalací

Co CAMP nabízí? - umělcům a architektům: podílet se v rámci kurátorského dohledu na programu expozic a instalací Co je CAMP? CAMP [kemp] je zkratka názvu Centra architektury a městského plánování, jehož hlavním posláním je zlepšit současnou podobu veřejné debaty o rozvoji Prahy. CAMP má sloužit nejen architektům,

Více

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU Mekuc 11/2015 Úterý 3. listopadu v 15.30 hodin hudební sál MKD PŘÍVORANKA Středa 4. listopadu v 17.00 hodin hudební sál MKD JAZZ WORLD PHOTO 2015 Zahájení výstavy fotografií a Jazzového listopadu v MEKUC.

Více

PROGRAM MUZEJNÍ NOCI VE SVITAVÁCH V SOBOTU 2. ČERVNA 2012

PROGRAM MUZEJNÍ NOCI VE SVITAVÁCH V SOBOTU 2. ČERVNA 2012 PROGRAM MUZEJNÍ NOCI VE SVITAVÁCH V SOBOTU 2. ČERVNA 2012 PO CELÉ ODPOLEDNE A VEČER VSTUP ZDARMA!!! OD 12:15 FAKULTATIVNĚ SPOLEČNÝ OBĚD ESPERANTSKÝCH NÁVŠTĚVNÍKŮ V RESTAURACI ASTRA - v návaznosti na příjezd

Více

PROGRAM. pátek, 15. prosince čtvrtek, 31. května středa, 20. prosince pondělí, 8. ledna 2018

PROGRAM. pátek, 15. prosince čtvrtek, 31. května středa, 20. prosince pondělí, 8. ledna 2018 PROGRAM Překladatelská soutěž Susanny Roth 2018 České centrum Moskva vyhlašuje 5. ročník Mezinárodní překladatelské soutěže Susanny Roth, určené pro mladé překladatele z českého jazyka. Jejím cílem je

Více

O AKCI SPORTOVNÍ ČÁST DOPROVODNÝ PROGRAM

O AKCI SPORTOVNÍ ČÁST DOPROVODNÝ PROGRAM Brněnské výstaviště 7. 8. listopadu 2015 O AKCI Sport Life Run je kulturně sportovní akce, která je určená pro celé rodiny. Tato dvoudenní událost se uskuteční 7. 8. listopadu 2015 a její centrum bude

Více

Program na leden 2014

Program na leden 2014 Program na leden 2014 Čt 2.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Čt 16.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Čt 30.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Pá 17.1. Pedikúra ( od 13.00 hod.) Čt 23.1. Kadeřnice ( od 10.00 hod.) Program

Více

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ČERVENEC 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI LIBUŠE

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ČERVENEC 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI LIBUŠE KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ČERVENEC 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI LIBUŠE Sobota 1.7.2017 15:00 17:00 LÁZEŇSKÝ JARMARK, HUDEBNÍ HALA, VIZ PLAKÁT Neděle

Více

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 15. do 17. prosince - Broumovsko

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 15. do 17. prosince - Broumovsko Adventní trh v broumovském klášteře, Galavečer boxu, koncert skupiny Lucie revival, přednáška, charitativní běh, taneční programy, prohlídky kláštera, turnaj v šipkách a v mariáši. To jsou tipy na některé

Více

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ŘÍJEN 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V KIOSKU V LÁZEŇSKÝCH DOMECH

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ŘÍJEN 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V KIOSKU V LÁZEŇSKÝCH DOMECH KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ŘÍJEN 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V KIOSKU V LÁZEŇSKÝCH DOMECH Neděle 1.10.2017 8:30 17:00 *VÝLET DO OLOMOUCE. NÁVŠTĚVA KATEDRÁLY SV. VÁCLAVA, ARCIDIÉCÉZNÍHO

Více

HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2013

HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2013 HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2013 PÁLENÍ ČARODĚJNIC 30.4. 2013 úterý Sokolský vrch 17:00 22:00 Skákací hrad pro děti (vstupné zdarma) 17:00 Soutěže pro děti 17:30 Divadelní představení pro děti

Více

Týden 31. 5. - 6. 6. 2014

Týden 31. 5. - 6. 6. 2014 správný cíl Vaší cesty Týden 31. 5. - 6. 6. 2014 Milovníci grilování mohou vyrazit do nově zrekonstruovaných Šimkových sadů v Hradci Králové. Tento týden sem byly znovu instalovány tři venkovní grily.

Více

Veřejný program 2012

Veřejný program 2012 Veřejný program 2012 Centrum Bavaria Bohemia Freyung 1 92539 Schönsee Tel.: +49 (0) 9674-92 48 77 Fax: +49 (0) 9674 91 30 67 email: info@cebb.de Internet: www.bbkult.net Leden 2012 4. 1. 2012 I 19.00 h

Více

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PRO RODIČE A DĚTI V AZYLOVÉM DOMĚ, NA LIŠČINĚ 2, OSTRAVA HRUŠOV 15. 1. 2014 SOUTĚŽNÍ ODPOLEDNE VE SPOLEČENSKÝCH HRÁCH Děti s rodiči a se zaměstnanci Azylového domu strávili příjemné

Více

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro MATEŘSKÉ ŠKOLY 2016 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391 +420 604

Více

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 30. června do 2. července - Broumovsko

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 30. června do 2. července - Broumovsko Broumovská pouť, první koncert hudebního festivalu Za poklady Broumovska, divadlo na Kačeří, zábavná show v Adršpachu, fotbalový turnaj, Formanský den či noční kino. To jsou tipy na některé akce, které

Více

Dokumentace přírodního bohatství. Formy prezentace přírodního bohatství Ostravska. a zprostředkování ve vzdělávacích programech

Dokumentace přírodního bohatství. Formy prezentace přírodního bohatství Ostravska. a zprostředkování ve vzdělávacích programech Dokumentace přírodního bohatství Formy prezentace přírodního bohatství Ostravska a zprostředkování ve vzdělávacích programech Dokumentace přírodního bohatství širšího Ostravska základ pro ekologickou výchovu

Více

Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, p.o. NABÍDKA PROGRAMŮ PRO ŠKOLY 2018 / 2019

Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, p.o. NABÍDKA PROGRAMŮ PRO ŠKOLY 2018 / 2019 Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, p.o. NABÍDKA PROGRAMŮ PRO ŠKOLY 2018 / 2019 Doprovodné programy ke stálým expozicím 1 Historická expozice Rokycansko v minulosti

Více

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Leden sobota 17. 1. 2015 = 1. Velkolosinský ples (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel MK Rajo s. r. o.) Únor neděle 1. 2. 2015 = Setkání s rysem Od 13

Více

Dejte minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2015!

Dejte minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2015! Dejte minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2015! V termínu od 22. do 23. října 2015 se na výstavišti v pražských Holešovicích uskuteční 4. ročník mezioborového veletrhu obnovy, financování, využití

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ČERVEN 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Diaklub Slavičín

Více

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ZÁŘÍ 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI LIBUŠE

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ZÁŘÍ 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI LIBUŠE KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ZÁŘÍ 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI LIBUŠE Pátek 1.9.2017 13:00 14:00 KNIHOVNA - LD BEZRUČ 14:00 18:00 UKONČENÍ LÉTA VIZ PLAKÁT/HUDBNÍ

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městské divadlo Zlín Datum vytvoření 10.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Stručná historie Městského divadla ve Zlíně Způsob využití Výklad nové látky,

Více

Eva Kordová Kultura a vzdělávání

Eva Kordová Kultura a vzdělávání Projekt je realizován za finanční podpory města Turnova a ve spolupráci se ZSST Turnov. Probíhá v rámci aktivit Zdravé město Turnov a Místní agenda 21. PŘEHLED AKCÍ ROKU 2016 LEDEN SETKÁNÍ S PŘÍBĚHEM A

Více

Březnové programy ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm

Březnové programy ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm tisková zpráva ze dne 8. března 2016 Březnové programy ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm VALAŠSKÝ ROK 2016 20. 3. 2016, od 10.00 - KVĚTNÁ NEDĚLE v kostele sv. Anny v Dřevěném městečku

Více

BAREVNÁ DEVÍTKA je sedmý ročník přehlídky kultur zemí celého světa, který pořádá Městské částí Praha 9. cílová skupina. počet návštěvníků.

BAREVNÁ DEVÍTKA je sedmý ročník přehlídky kultur zemí celého světa, který pořádá Městské částí Praha 9. cílová skupina. počet návštěvníků. BAREVNÁ DEVÍTKA je sedmý ročník přehlídky kultur zemí celého světa, který pořádá Městské částí Praha 9 Pestrý festival mnoha vůní a strhujících vystoupení. Zábavné odpoledne pro rodiny s dětmi, večerní

Více

Číslo pokoje. Jméno. Příjezd. Odjezd

Číslo pokoje. Jméno. Příjezd. Odjezd Číslo pokoje Jméno Příjezd Odjezd Vážení hosté, dovolte mi, abych Vás co nejsrdečněji uvítal ve Spa Resortu Sanssouci. Naším přáním je, abyste si nejkouzelnější dobu roku strávenou u nás užili co nejlépe.

Více

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání.

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. {jathumbnail off} Začneme první adventní nedělí od 10 hodin trhem na polickém

Více

Program Kurzu krajanů 2014

Program Kurzu krajanů 2014 l. týden 25. 7. Program Kurzu krajanů 2014 odjezd z Prahy příjezd účastníků kurzu do Dobrušky ubytování oficiální zahájení kurzu, - seznámení se s účastníky kurzu - společná večeře 26. 7. 27. 7. rozřazovací

Více

TyfloCentrum Brno, o. p. s. kalendář akcí a služeb: duben - květen 2009

TyfloCentrum Brno, o. p. s. kalendář akcí a služeb: duben - květen 2009 14. týden St 1.4. Čt 2.4. TyfloCentrum Brno, o. p. s. kalendář akcí a služeb: duben - květen 2009 9:00 13:00 Kurz vaření pro přihlášené 7:45 17:00 VESELÝ APRÍLOVÝ VÝLET pro přihlášené 13:00 18:00 Psychologická

Více

Dnes a v pátek můžete navštívit výstavu vánočních dekorací klientů Domova Dolní zámek v Teplicích nad Metují.

Dnes a v pátek můžete navštívit výstavu vánočních dekorací klientů Domova Dolní zámek v Teplicích nad Metují. Rozsvěcení vánočních stromů, Adventní koncerty, Den otevřených dveří na gymnáziu, Gastroden, divadla, předvánoční programy pro děti, fotbalový a florbalový turnaj, Zimní táboření na Hvězdě. To jsou tipy

Více

Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014

Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014 TISKOVÁ ZPRÁVA 28. dubna 2014 Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014 Fenomén muzejních nocí patří ve velkých evropských metropolích již řadu let ke stálým

Více

NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2014

NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2014 NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2014 PO 2. KOLE VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Sídlo nadace: Vítkovická 3108/11, 702 00 Ostrava Telefon: +420 596 620 045 E-mail: nadace.landek@okd.cz +420 604 168 008 Internet: www.nadace-landek.cz

Více

Regionální muzeum v Českém Krumlově

Regionální muzeum v Českém Krumlově 04/2016 Regionální muzeum v Českém Krumlově Měsíční muzejní zpravodaj NEWSLETTER Prosinec 2016 RYCHLÝ PŘEHLED Adolf Born aneb Jak vzniká poštovní známka Hvězdy stříbrného plátna WORKSHOPY: Vánoční polaz

Více

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Leden sobota 17. 1. 2015 = 1. Velkolosinský ples (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel MK Rajo s. r. o.) Únor neděle 1. 2. 2015 = Setkání s rysem Od 13

Více

Zámek Bruntál nebo dle domluvy. dle zájmu a domluvy

Zámek Bruntál nebo dle domluvy. dle zájmu a domluvy Harmonogram kulturních akcí pořádaných příspěvkovými organizacemi Moravskoslezského kraje k 70. výročí osvobození Československa, města Ostravy a Ostravsko-opavské operace Kdy? Akce Kde? Co? Osvobození

Více

Ostrava co jsme udělali, co chystáme pro návštěvníky?

Ostrava co jsme udělali, co chystáme pro návštěvníky? Statutární město Ostrava odbor ekonomického rozvoje Ostrava co jsme udělali, co chystáme pro návštěvníky? Odbor ekonomického rozvoje Ing. Helena Ochmanská 10. 12. 2009 www.ostrava.cz Programové balíčky

Více

DIVADLO NA ŠANTOVCE. Benefity Divadla na Šantovce:

DIVADLO NA ŠANTOVCE. Benefity Divadla na Šantovce: NABÍDKA PRO FIRMY DIVADLO NA ŠANTOVCE Divadlo na Šantovce vám nabízí jedinečný multifunkční prostor, který je ideální k pořádání firemních akcí, prezentací, školení, koncertů a dalších tematických eventů

Více

Karviná. Divadelní komedie Becočki. Prázdninové skotačení v knihovně ( července) Dětské prázdninové skotačení (4.

Karviná. Divadelní komedie Becočki. Prázdninové skotačení v knihovně ( července) Dětské prázdninové skotačení (4. Karviná Program kina Centrum červenec 2010 Program najdete zde: http://programy.sms.cz/kina/karvina/centrum Divadlo a zábavné pořady Divadelní komedie Becočki Výuka a ukázka lidových velikonočních technik.

Více

SPORTOVNÍ A KULTURNÍ PROGRAM

SPORTOVNÍ A KULTURNÍ PROGRAM pondělí 30. 7. 2018 úterý 31. 7. 2018 18:30 KURZ PALIČKOVÁNÍ / lázeňská dílnička Slezský dům (vstup 50 Kč) středa 1. 8. 2018 15:00 17:00 PROCHÁZKA: ZELENÝ LÁZEŇSKÝ OKRUH HUBERTKA / sraz na recepci Libuše

Více

{jathumbnail off} Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 1. do 3. června - Broumovsko. Napsal uživatel René Herzán Čtvrtek, 31 Květen :22

{jathumbnail off} Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 1. do 3. června - Broumovsko. Napsal uživatel René Herzán Čtvrtek, 31 Květen :22 Řada akcí pro děti u příležitosti Dne dětí, vernisáže výstav, Dřevíčská lávka, terénní exkurze, meditační seminář, přednáška, fotbal. To jsou tipy na některé akce, které se o víkendu od 1. do 3. června

Více

SPORTOVNÍ A KULTURNÍ PROGRAM

SPORTOVNÍ A KULTURNÍ PROGRAM pondělí 2. 7. 2018 úterý 3. 7. 2018 15:30 17:00 ZDOBENÍ KVĚTINÁČŮ UBROUSKOVOU TECHNIKOU * / lázeňská dílnička Slezský dům (vstup 50 Kč) středa 4. 7. 2018 15:00 17:00 PROCHÁZKA: MODRÝ LÁZEŇSKÝ OKRUH ROLANDŮV

Více

1. veletrh hraček na Vysočině 26. a 27. listopadu 2016 I DKO Jihlava

1. veletrh hraček na Vysočině 26. a 27. listopadu 2016 I DKO Jihlava 1. veletrh hraček na Vysočině 26. a 27. listopadu 2016 I DKO Jihlava Sleva 10% pro držitele VSTUPENKY v prodeji na webu www.vanocedetem.cz Dovolte nám, abychom se Vám představili. Jsme průvodci 1. veletrhu

Více

PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE

PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE 1. Rehabilitační cvičení parkinsoniků Tělocvična Každý čtvrtek 15.30-16.30 hod. (v termínech 15.1.-11.6. 2015 a 24.9.-10.12.2015) Tělocvična Sokolu

Více

Národní muzeum fotografie a dílna tapisérií centrum původních řemesel a unikátních technologií. Představení projektu města Jindřichův Hradec

Národní muzeum fotografie a dílna tapisérií centrum původních řemesel a unikátních technologií. Představení projektu města Jindřichův Hradec Národní muzeum fotografie a dílna tapisérií centrum původních řemesel a unikátních technologií Představení projektu města Jindřichův Hradec Základní údaje o příjemci Město Jindřichův Hradec IČ: 00246875

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz KLUBY ZDRAVÍ

Více

Kulturní instituce. Divadla, kina, kulturní střediska, kulturní instituty, spolky, kluby. IS1 SŠJS Tábor 2014/2015

Kulturní instituce. Divadla, kina, kulturní střediska, kulturní instituty, spolky, kluby. IS1 SŠJS Tábor 2014/2015 Kulturní instituce Divadla, kina, kulturní střediska, kulturní instituty, spolky, kluby IS1 SŠJS Tábor 2014/2015 Divadla O Divadlo je výkonné čili múzické umění, při němž herci (případně zpěváci a tanečníci)

Více

Svět prožitků. House of MEISSEN

Svět prožitků. House of MEISSEN Svět prožitků House of MEISSEN Manufaktura od roku 1710 Ukázkové dílny Nedaleko od Drážďan, přímo vedle míšeňské manufaktury, stojí Svět prožitků House of MEISSEN, který zve k objevení světoznámého míšeňského

Více

PROSTOR PRO VÁŠ EVENT

PROSTOR PRO VÁŠ EVENT PROSTOR PRO VÁŠ EVENT CO JE DEPO2015 Bývalé depo dopravních podniků a nyní místo pro rozvoj tzv. kreativních průmyslů (grafika, design, móda, 3D tisk, řemeslo, film ) Inovativní prostor, který propojuje

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2017

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2017 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Gymnázium

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast BRNO - divadla Datum vytvoření 27. 6. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehled brněnských divadelních scén Způsob využití Rozšíření základního učiva v

Více

Příloha 1 Fotogalerie kulturních a vzdělávacích akcí v roce Lednové povídání o bylinách,

Příloha 1 Fotogalerie kulturních a vzdělávacích akcí v roce Lednové povídání o bylinách, Příloha 1 Fotogalerie kulturních a vzdělávacích akcí v roce 2018 Lednové povídání o bylinách, 15. 1. 2018 Malování a zpívání s Jindrou Čapkem, 19. 1. 2018 Křest knihy Modrý Pánbůh, 22. 1. 2018 Černá hodinka

Více

Závěrečná zpráva akce Slavie Ožije! Pořádalo občanské sdružení Budějovice Kulturní 27. a 28. 9. 2011

Závěrečná zpráva akce Slavie Ožije! Pořádalo občanské sdružení Budějovice Kulturní 27. a 28. 9. 2011 Závěrečná zpráva akce Slavie Ožije! Pořádalo občanské sdružení Budějovice Kulturní 27. a 28. 9. 2011 Slavie ožije! / 27. a 28. 9. 2011 / České Budějovice Jednoapůldenní kulturně zábavné setkání pro celou

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: 6. 12. 2017 bod programu: 17 věc: Rozdělení finančních prostředků v oblasti kultury v roce 2018 instituce každoročně podporované důvod předložení: Zákon

Více