(Sdělení) SDĚLENÍ ORGÁNŮ, INSTITUCÍ A JINÝCH SUBJEKTŮ EVROPSKÉ UNIE EVROPSKÝ PARLAMENT

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "(Sdělení) SDĚLENÍ ORGÁNŮ, INSTITUCÍ A JINÝCH SUBJEKTŮ EVROPSKÉ UNIE EVROPSKÝ PARLAMENT"

Transkript

1 Úřední věstník Evropské unie C 229/1 II (Sdělení) SDĚLENÍ ORGÁNŮ, INSTITUCÍ A JINÝCH SUBJEKTŮ EVROPSKÉ UNIE EVROPSKÝ PARLAMENT Jednací řád Konference parlamentních výborů pro evropské záležitosti parlamentů Evropské unie (2011/C 229/01) PREAMBULE Účelem tohoto jednacího řádu je zjednodušit a zlepšit činnost Konference parlamentních výborů pro evropské záležitosti parlamentů Evropské unie ( 1 ) (dále jen konference COSAC ), ustavené ve dnech listopadu 1989 v Paříži. Tímto jednacím řádem se mohou řídit schůze jiných parlamentních výborů svolaných parlamentem členského státu, který vykonává předsednictví Rady (dále jen parlament předsedajícího členského státu ). Členové konference COSAC mají v úmyslu pracovat v souladu se zásadami spolupráce mezi parlamenty Evropské unie, které přijala Konference předsedů parlamentů Evropské unie ve dnech června 2008 v Lisabonu, a v souladu se svými parlamentními postupy ( 2 ). Tento jednací řád přijatý na XLV. schůzi konference COSAC, která se uskutečnila ve dnech května 2011 v Budapešti, nahrazuje jednací řád přijatý na XXXVIII. schůzi konference COSAC konané ve dnech října 2007 v Estorilu. 1. ÚKOLY A PŮSOBNOST KONFERENCE COSAC 1.1 Konference COSAC umožňuje pravidelnou výměnu názorů, aniž by byla dotčena působnost parlamentních orgánů Evropské unie. 1.2 V souladu s Lisabonskou smlouvou může konference COSAC dávat Evropskému parlamentu, Radě a Komisi veškeré podněty, které považuje za účelné, a má podporovat výměnu informací a osvědčených postupů mezi vnitrostátními parlamenty a Evropským parlamentem, což platí i pro jejich specializované výbory. Může rovněž pořádat meziparlamentní přednášky na zvláštní témata, zejména jednat o otázkách společné zahraniční a bezpečnostní politiky, včetně společné bezpečnostní a obranné politiky. 1.3 Podněty konference COSAC nezavazují vnitrostátní parlamenty ani nepředjímají jejich postoje. ( 1 ) Výrazem parlamenty Evropské unie se rozumí vnitrostátní parlamenty členských států Evropské unie (dále jen vnitrostátní parlamenty ) a Evropský parlament. ( 2 ) Podle Protokolu o úloze vnitrostátních parlamentů v Evropské unii je způsob kontroly vlád vnitrostátními parlamenty, pokud jde o činnosti Evropské unie, záležitostí ústavního uspořádání a praxe každého členského státu.

2 C 229/2 Úřední věstník Evropské unie ORGANIZACE SCHŮZÍ 2.1 Plenární schůze Během každého předsednictví se koná jedna plenární schůze konference COSAC, přičemž jsou zohledněny různé postupy parlamentů členských států, volební období a dny pracovního volna v členských státech. Datum konání příští schůze je stanoveno a oznámeno nejpozději v den konání předcházející schůze. 2.2 Mimořádné schůze Mimořádné schůze konference COSAC se konají, uzná-li to za nutné absolutní většina předsedů výborů pro evropské záležitosti vnitrostátních parlamentů a zástupců Evropského parlamentu. 2.3 Schůze předsedů Před každou plenární schůzí konference COSAC se koná přípravná schůze předsedů výborů pro evropské záležitosti a zástupce či zástupců Evropského parlamentu ve shodě s Trojkou předsednictví konference COSAC. Každou delegaci tvoří dva poslanci příslušného parlamentu. 2.4 Mimořádné schůze předsedů Mimořádné schůze předsedů výborů pro evropské záležitosti a zástupců Evropského parlamentu se konají, navrhne-li to parlament předsedajícího členského státu po konzultaci s Trojkou předsednictví nebo uzná-li to za nutné absolutní většina předsedů výborů pro evropské záležitosti vnitrostátních parlamentů a zástupců Evropského parlamentu. 2.5 Trojka předsednictví konference COSAC Trojka předsednictví konference COSAC sestává z delegací parlamentu předsedajícího členského státu, parlamentu předcházejícího předsedajícího členského státu, parlamentu následujícího předsedajícího členského státu a Evropského parlamentu. Každou delegaci tvoří dva poslanci příslušného parlamentu. 2.6 Pracovní skupiny Konference COSAC může rozhodnout o vytvoření pracovní skupiny za účelem prostudování určité záležitosti související s činností Evropské unie. Taková pracovní skupina je vytvořena také v případě, že to uzná za nutné absolutní většina předsedů výborů pro evropské záležitosti vnitrostátních parlamentů a zástupců Evropského parlamentu. Pracovní skupině předsedá předseda výboru pro evropské záležitosti parlamentu předsedajícího členského státu. Sekretariát pracovní skupiny je zajišťován sekretariátem parlamentu předsedajícího členského státu a je mu nápomocen sekretariát konference COSAC. 2.7 Dokumentace schůzí Pořady jednání všech výše uvedených schůzí jsou předány všem vnitrostátním parlamentům a Evropskému parlamentu nejpozději dva týdny před datem konání schůze a zápisy z těchto schůzí jsou předány všem vnitrostátním parlamentům a Evropskému parlamentu nejpozději dva týdny po datu konání schůze. 2.8 Místo schůzí Schůze se konají v předsedajícím členském státě. Mimořádné schůze, schůze předsedů, schůze Trojky předsednictví konference COSAC a schůze pracovních skupin se mohou konat na jiném místě. 2.9 Svolávání schůzí Plenární schůze konference COSAC, schůze předsedů výborů pro evropské záležitosti, mimořádné schůze a schůze pracovních skupin svolává parlament předsedajícího členského státu.

3 Úřední věstník Evropské unie C 229/ Příprava schůzí Delegace mohou zaslat dopisy či dokumenty týkající se jednotlivých bodů pořadu jednání sekretariátu parlamentu předsedajícího členského státu, přičemž dokumenty, které má konference projednat, může vypracovat rovněž parlament předsedajícího členského státu Plánování schůzí Konference COSAC sestaví dlouhodobý klouzavý kalendář svých schůzí. 3. SLOŽENÍ 3.1 Plenární a mimořádné schůze Každý vnitrostátní parlament je zastoupen nejvýše šesti poslanci, kteří jsou členy výboru pro evropské záležitosti příslušného parlamentu. Evropský parlament je zastoupen šesti poslanci. Každý parlament rozhoduje o složení své delegace. 3.2 Pozorovatelé z parlamentů kandidátských zemí K účasti na plenárních a mimořádných schůzích konference COSAC jsou přizváni tři poslanci parlamentu každé kandidátské země. K účasti na schůzích předsedů výborů pro evropské záležitosti jsou přizváni dva poslanci parlamentu každé kandidátské země. 3.3 Ostatní pozorovatelé, odborníci a zvláštní hosté Předsednictví zve pozorovatele z generálního sekretariátu Rady a Komise a může rovněž pozvat pozorovatele z velvyslanectví členských států Evropské unie a, po konzultaci s Trojkou, i z jiných vnitrostátních parlamentů a může také zvát odborníky a zvláštní hosty. 3.4 Přístup veřejnosti na schůze Schůze konference COSAC jsou veřejné, není-li stanoveno jinak. 4. NÁZEV SCHŮZÍ 4.1 Název plenárních a mimořádných schůzí zní Konference parlamentních výborů pro evropské záležitosti parlamentů Evropské unie COSAC, předchází mu pořadové číslo schůze vyjádřené římskou číslicí a za ním následuje datum a místo konání schůze. 5. POŘAD JEDNÁNÍ 5.1 Každý rok před poslední plenární schůzí delegace indikují témata, která navrhují k projednání v roce následujícím. Tento bod se projednává na konci dané schůze. Na počátku každého předsednictví navrhne Trojka předsednictví při řádném zohlednění ustanovení článku 10 Protokolu Lisabonské smlouvy o úloze vnitrostátních parlamentů v Evropské unii jedno nebo více témat odvozených z pracovního programu Rady, Evropského parlamentu a Komise nebo z návrhů členů konference COSAC předložených na výše uvedené schůzi. 5.2 Hlavní body každého návrhu pořadu jednání vycházejí z úlohy konference COSAC jako orgánu pro výměnu informací a osvědčených postupů mezi parlamenty Evropské unie, především pokud jde o praktický rozměr kontrolních pravomocí parlamentů. 5.3 Návrh pořadu jednání sestavuje předseda výboru pro evropské záležitosti parlamentu předsedajícího členského státu po konzultaci s předsedy výborů pro evropské záležitosti a zástupcem či zástupci Evropského parlamentu. Delegace mohou parlamentu předsedajícího členského státu navrhnout doplnění nebo stažení některého bodu pořadu jednání.

4 C 229/4 Úřední věstník Evropské unie O konečném znění pořadu jednání se rozhoduje na příslušné schůzi. 6. JAZYKY 6.1 Každá delegace je zodpovědná za přeložení všech dokumentů, které předkládá, do anglického a/nebo francouzského jazyka. 6.2 Parlamenty účastnící se schůze obdrží dokumenty v anglickém a/nebo francouzském jazyce. Každý parlament je zodpovědný za přeložení dokumentů do svých úředních jazyků. 6.3 Na plenárních schůzích je zajištěno simultánní tlumočení do úředních jazyků EU. 6.4 Podněty konference COSAC se vypracovávají v jednom vyhotovení v anglickém a francouzském jazyce, přičemž obě tato vyhotovení mají stejnou platnost. 7. PODNĚTY KONFERENCE COSAC 7.1 Konference COSAC může dávat podněty Evropskému parlamentu, Radě a Komisi v souladu s Protokolem Lisabonské smlouvy o úloze vnitrostátních parlamentů v Evropské unii. 7.2 Přijetí podnětu konferencí COSAC může navrhnout každá delegace. Návrh podnětu je vypracován, navrhne-li to parlament přesedajícího členského státu po konzultaci s Trojkou předsednictví nebo považuje-li to za nutné absolutní většina předsedů výborů pro evropské záležitosti vnitrostátních parlamentů a zástupců Evropského parlamentu nebo rozhodne-li o tom konference COSAC na své schůzi. 7.3 Návrh podnětu je předán delegacím v dostatečném předstihu před konáním příslušné schůze konference COSAC, aby měly dostatek času na jeho kontrolu a vypracování připomínek. 7.4 Konečný návrh podnětu je vypracován na přípravné schůzi předsedů během příslušné schůze konference COSAC. Zahrnuje poznámky a připomínky všech delegací, včetně případných prohlášení o hlasování. 7.5 Obecně usiluje konference COSAC o to, aby byly podněty přijímány ve všeobecné shodě. Není-li to možné, je podnět přijat kvalifikovanou většinou nejméně tří čtvrtin odevzdaných hlasů. Většina tří čtvrtin odevzdaných hlasů musí současně představovat nejméně polovinu všech hlasů. 7.6 Každá delegace má dva hlasy. 7.7 Po přijetí je podnět zveřejněn v Úředním věstníku Evropské unie v úředních jazycích EU. 7.8 Po přijetí zašle parlament předsedajícího členského státu podnět předsedům Evropského parlamentu, Rady a Komise a vyzve je, aby se k němu vyjádřili. 8. ÚLOHA PARLAMENTU PŘEDSEDAJÍCÍHO ČLENSKÉHO STÁTU 8.1 Konferenci COSAC předsedá po dobu trvání předsednictví výbor pro evropské záležitosti parlamentu předsedajícího členského státu.

5 Úřední věstník Evropské unie C 229/5 8.2 Dokumenty na schůzi připravuje sekretariát parlamentu předsedajícího členského státu. Nápomocen mu je sekretariát konference COSAC. 8.3 Schůzím předsedá předseda výboru pro evropské záležitosti parlamentu předsedajícího členského státu. 8.4 Předseda výboru pro evropské záležitosti parlamentu předsedajícího členského státu navrhuje časový plán schůze a délku jednotlivých příspěvků, která obvykle činí čtyři minuty, pokud není na schůzi stanoveno jinak. 8.5 Sekretariát parlamentu předsedajícího členského státu vypracuje stručný zápis ze schůze na základě návrhu předloženého sekretariátem konference COSAC. 8.6 Předseda výboru pro evropské záležitosti parlamentu předsedajícího členského státu přednese závěry diskuse, které připraví Trojka předsednictví. 8.7 Sekretariát pro činnost konference COSAC zajišťuje po dobu trvání předsednictví parlament předsedajícího členského státu. Nápomocen mu je sekretariát konference COSAC. 9. SEKRETARIÁT KONFERENCE COSAC 9.1 Sekretariát konference COSAC tvoří úředníci z parlamentů Trojky předsednictví a stálý člen, který je sekretariátu v jeho činnosti nápomocen. 9.2 Úředníky z parlamentů Trojky předsednictví jmenují jednotlivé příslušné parlamenty na období osmnácti měsíců bez možnosti opětovného jmenování. 9.3 Stálého člena jmenují předsedové konference COSAC na návrh Trojky předsednictví. Jedná se o úředníka vnitrostátního parlamentu, který je jmenován na období dvou let s možností jednoho opětovného jmenování. 9.4 Sekretariát konference COSAC je nápomocen parlamentu předsedajícího členského státu při plnění všech jeho povinností. Členové sekretariátu konference COSAC vykonávají své povinnosti v rámci politické odpovědnosti předsednictví konference COSAC a Trojky předsednictví nebo v souladu s rozhodnutími přijatými na schůzích konference COSAC. Stálý člen koordinuje činnost sekretariátu konference COSAC pod vedením parlamentu předsedajícího členského státu. 9.5 O náklady na služební pobyt stálého člena sekretariátu v Bruselu a o další nezbytné technické náklady sekretariátu se společně dělí parlamenty, které jsou ochotny přispět. Výše této částky a platební podmínky pro spolufinancované výdaje jsou definovány v dohodě zúčastněných parlamentů. 10. ZÁVĚRY A KOMUNIKÉ KONFERENCE COSAC 10.1 Rozhodne-li se konference COSAC přijmout závěry nebo vydat komuniké, vypracuje jejich návrh Trojka předsednictví Návrh závěrů je předán delegacím v dostatečném předstihu před konáním příslušné schůze konference COSAC, aby měly dostatek času na jejich kontrolu a vypracování připomínek Závěry a komuniké zasílá sekretariát parlamentu předsedajícího členského státu vnitrostátním parlamentům, Evropskému parlamentu, Radě a Komisi.

6 C 229/6 Úřední věstník Evropské unie ZMĚNA JEDNACÍHO ŘÁDU 11.1 Návrhy změn jednacího řádu mohou předkládat delegace konference COSAC. Tyto návrhy jsou předloženy písemně všem parlamentům Evropské unie, a to nejpozději jeden měsíc před konáním schůze konference COSAC Návrhy změn jednacího řádu by měly být zařazeny na pořad jednání první schůze konference COSAC, která následuje po předložení návrhu K přijetí návrhu je nutný jednomyslný souhlas delegací přítomných na schůzi. Zdrží-li se delegace hlasování, není to překážkou přijetí návrhu Schůze je usnášeníschopná, jsou-li přítomny nejméně dvě třetiny delegací Každá delegace má jeden hlas. 12. VSTUP V PLATNOST 12.1 Tento jednací řád je vypracován v jednom vyhotovení v anglickém a francouzském jazyce, přičemž obě tato vyhotovení mají stejnou platnost, a zveřejňuje se v úředních jazycích Evropské unie. Vstupuje v platnost dnem zveřejnění v Úředním věstníku Evropské unie.

PŘÍLOHY. Návrhu ROZHODNUTÍ RADY

PŘÍLOHY. Návrhu ROZHODNUTÍ RADY EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 12.10.2016 COM(2016) 620 final ANNEX 1 PŘÍLOHY Návrhu ROZHODNUTÍ RADY o postoji, který má Evropská unie zaujmout v rámci Smíšeného výboru Evropské unie a Švýcarska pro GNSS,

Více

5126/15 in/js/mvi 1 DGB 3A LIMITE CS

5126/15 in/js/mvi 1 DGB 3A LIMITE CS Rada Evropské unie Brusel 12. ledna 2015 (22.01) (OR. en) 5126/15 LIMITE SOC 7 EMPL 5 ECOFIN 16 SAN 3 POZNÁMKA Odesílatel: Předsednictví Příjemce: Pracovní skupina pro sociální otázky Dne: 23. ledna 2015

Více

PŘÍLOHA. návrhu rozhodnutí Rady

PŘÍLOHA. návrhu rozhodnutí Rady EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 11.12.2014 COM(2014) 727 final ANNEX 1 PŘÍLOHA [ ] návrhu rozhodnutí Rady o postoji, který má Unie zaujmout v Podvýboru pro sanitární a fytosanitární otázky, Podvýboru pro

Více

SPRÁVNÍ KOMISE PRO KOORDINACI SYSTÉMŮ SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ. ROZHODNUTÍ č. H2. ze dne 12. června 2009

SPRÁVNÍ KOMISE PRO KOORDINACI SYSTÉMŮ SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ. ROZHODNUTÍ č. H2. ze dne 12. června 2009 SPRÁVNÍ KOMISE PRO KOORDINACI SYSTÉMŮ SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ ROZHODNUTÍ č. H2 ze dne 12. června 2009 o metodách fungování a složení technické komise pro zpracování dat správní komise pro koordinaci systémů

Více

DGC 2A. Brusel 20. ledna 2015 (OR. en) PARTNERSTVÍ MEZI EVROPSKOU UNIÍ A MOLDAVSKEM UE-MD 1103/15

DGC 2A. Brusel 20. ledna 2015 (OR. en) PARTNERSTVÍ MEZI EVROPSKOU UNIÍ A MOLDAVSKEM UE-MD 1103/15 PARTNERSTVÍ MEZI EVROPSKOU UNIÍ A MOLDAVSKEM Rada pro spolupráci Brusel 20. ledna 2015 (OR. en) UE-MD 1103/15 PRÁVNÍ PŘEDPISY A JINÉ AKTY Předmět : ROZHODNUTÍ č. 1/2015 PODVÝBORU EU-MOLDAVSKO PRO CLA,

Více

Jednací a volební řád zemědělského družstva se sídlem v Kojčicích. Čl. 1. Úvodní ustanovení

Jednací a volební řád zemědělského družstva se sídlem v Kojčicích. Čl. 1. Úvodní ustanovení Jednací a volební řád zemědělského družstva se sídlem v Kojčicích Čl. 1 Úvodní ustanovení Jednací a volební řád je jedním ze základních družstevních předpisů, který v souladu se stanovami družstva podrobněji

Více

JEDNACÍ ŘÁD Monitorovacího výboru Operačního programu Doprava (dále jen OPD ) ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ

JEDNACÍ ŘÁD Monitorovacího výboru Operačního programu Doprava (dále jen OPD ) ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ JEDNACÍ ŘÁD Monitorovacího výboru Operačního programu Doprava (dále jen OPD ) 2014-2020 Článek 1 Úvodní ustanovení ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ 1. Jednací řád Monitorovacího výboru OPD (dále Jednací řád) se

Více

JEDNACÍ ŘÁD místní akční skupiny (MAS) Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s.

JEDNACÍ ŘÁD místní akční skupiny (MAS) Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s. JEDNACÍ ŘÁD místní akční skupiny (MAS) Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s. Preambule Jednací řád MAS upravuje přípravu a svolání jednání Valné hromady spolku, Rady spolku a Kontrolního a monitorovacího

Více

Rady hospodářské a sociální dohody ČR (RHSD ČR) Článek 1. Účel Jednacího řádu RHSD. Článek 2. Jednání Plenární schůze RHSD ČR

Rady hospodářské a sociální dohody ČR (RHSD ČR) Článek 1. Účel Jednacího řádu RHSD. Článek 2. Jednání Plenární schůze RHSD ČR J E D N A C Í Ř Á D Rady hospodářské a sociální dohody ČR (RHSD ČR) Článek 1 Účel Jednacího řádu RHSD V návaznosti na platný Statut Rady hospodářské a sociální dohody ČR (dále jen RHSD ČR) upravuje Jednací

Více

ROZHODNUTÍ. s ohledem na Smlouvu o fungování Evropské unie, a zejména na čl. 53 odst. 1, články 62 a 114 ve spojení s čl. 218 odst.

ROZHODNUTÍ. s ohledem na Smlouvu o fungování Evropské unie, a zejména na čl. 53 odst. 1, články 62 a 114 ve spojení s čl. 218 odst. L 118/6 ROZHODNUTÍ ROZHODNUTÍ RADY (EU) 2017/783 ze dne 25. dubna 2017 o postoji, který má být zaujat jménem Evropské unie ve Smíšeném výboru EHP ke změně přílohy IV (Energetika) Dohody o EHP (třetí energetický

Více

J E D N A C Í Ř Á D Rady hospodářské a sociální dohody Jihomoravského kraje

J E D N A C Í Ř Á D Rady hospodářské a sociální dohody Jihomoravského kraje Příloha č. 2/OK-090306 J E D N A C Í Ř Á D Rady hospodářské a sociální dohody Jihomoravského kraje Článek 1 Účel Jednací řád, v návaznosti na Statut Rady hospodářské a sociální dohody Jihomoravského kraje

Více

JEDNACÍ ŘÁDY JEDNACÍ ŘÁD RADY DOHLEDU EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY

JEDNACÍ ŘÁDY JEDNACÍ ŘÁD RADY DOHLEDU EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY L 82/56 2.6.204 JEDNACÍ ŘÁDY JEDNACÍ ŘÁD RADY DOHLEDU EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY RADA DOHLEDU EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY, s ohledem na nařízení Rady (EU) č. 024/203 ze dne 5. října 203, kterým se Evropské

Více

Jednací řád Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Jihovýchod

Jednací řád Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Jihovýchod Jednací řád Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Jihovýchod ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Jednací řád Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu

Více

Statut RHSD Jihočeského kraje

Statut RHSD Jihočeského kraje Statut RHSD Jčk Statut RHSD Jihočeského kraje PREAMBULE Rada hospodářské a sociální dohody Jihočeského kraje (dále jen RHSD JčK) je společným dobrovolným dohadovacím a iniciativním orgánem odborů, zaměstnavatelů

Více

S T A T U T Rady vlády po energetickou a surovinovou strategii České republiky

S T A T U T Rady vlády po energetickou a surovinovou strategii České republiky VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 9. března 2011 č. 172 S T A T U T Rady vlády po energetickou a surovinovou strategii České republiky Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Rada vlády pro

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE. Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE. Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty N Á V R H JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty (1) Akademický senát Národohospodářské fakulty Vysoké školy

Více

10329/17 eh/in/rk 1 DRI

10329/17 eh/in/rk 1 DRI Rada Evropské unie Brusel 20. června 2017 (OR. en) Interinstitucionální spis: 2016/0186 (COD) 10329/17 INFORMATIVNÍ POZNÁMKA Odesílatel: Příjemce: Předmět: Generální sekretariát Rady Výbor stálých zástupců

Více

PRÁVNÍ PŘEDPISY A JINÉ AKTY ROZHODNUTÍ RADY o přijetí jednacího řádu Výboru pro investiční nástroj zřízeného pod záštitou Evropské investiční banky

PRÁVNÍ PŘEDPISY A JINÉ AKTY ROZHODNUTÍ RADY o přijetí jednacího řádu Výboru pro investiční nástroj zřízeného pod záštitou Evropské investiční banky RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 23. září 2008 (OR. en) 11425/08 ACP 115 FIN 263 PTOM 22 PRÁVNÍ PŘEDPISY A JINÉ AKTY Předmět: ROZHODNUTÍ RADY o přijetí jednacího řádu Výboru pro investiční nástroj zřízeného pod

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. č.j. MSMT-45997/2013-1 V Praze dne 12.12. 2013

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. č.j. MSMT-45997/2013-1 V Praze dne 12.12. 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Směrnice náměstka ministra pro vzdělávání ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, kterou se schvaluje statut a jednací řád Akreditační komise pro vyšší

Více

Stanovy klubu Sincoolka

Stanovy klubu Sincoolka Stanovy klubu Sincoolka Čl. 1. Úvodní ustanovení (a) Plný název klubu je Sincoolka, oficiální zkratka je SIN. (b) Klub Sincoolka (dále jen SIN ) je kolejním klubem Studentské unie ČVUT (dále jen SU ).

Více

Jednací řád Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro MČ Praha 5

Jednací řád Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro MČ Praha 5 Jednací řád Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro MČ Praha 5 ČÁST 1 Úvod Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro

Více

JEDNACÍ A ORGANIZAČNÍ ŘÁD PŘEDSEDNICTVA A KOMISÍ ČESKÉHO SVAZU KOLEČKOVÉHO BRUSLENÍ, Z.S.

JEDNACÍ A ORGANIZAČNÍ ŘÁD PŘEDSEDNICTVA A KOMISÍ ČESKÉHO SVAZU KOLEČKOVÉHO BRUSLENÍ, Z.S. JEDNACÍ A ORGANIZAČNÍ ŘÁD PŘEDSEDNICTVA A KOMISÍ ČESKÉHO SVAZU KOLEČKOVÉHO BRUSLENÍ, Z.S. 1 Úvod 1. Dle stanov Českého svazu kolečkového bruslení, z.s. (dále jen ČSKB) jsou definovány tyto orgány: a) členská

Více

Jednací řád Sněmu a Schůze delegátů

Jednací řád Sněmu a Schůze delegátů Jednací řád Sněmu a Schůze delegátů 1 Svolávání Sněmu 1. Sněm svolává Předseda nebo Místopředseda oznámením zveřejněným na internetových stránkách Unie a rozeslaném Delegátům a Komisařům na e-maily zřízené

Více

2. Evropský parlament a Evropský hospodářský a sociální výbor vydaly svá stanoviska dne 24. dubna 2009 a dne 14. května 2009.

2. Evropský parlament a Evropský hospodářský a sociální výbor vydaly svá stanoviska dne 24. dubna 2009 a dne 14. května 2009. RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 28. května 2009 (02.06) (OR. en) Interinstitucionální spis: 2008/0228 (CNS) 10430/09 FISC 77 POZNÁMKA K BODU I/A Odesílatel: Generální sekretariát Příjemce: COREPER/Rada Předmět:

Více

Statut Řídící rady projektů podpořených z Evropského sociálního fondu ČR a Operačního programu Zaměstnanost. Článek 1. Úvodní ustanovení.

Statut Řídící rady projektů podpořených z Evropského sociálního fondu ČR a Operačního programu Zaměstnanost. Článek 1. Úvodní ustanovení. Ústav zdravotnických informací a statistiky České republiky Palackého nám. 4 P.O. Box 60 128 01 Praha 2 Příloha 1 k příkazu ředitele ÚZIS ČR č. 14/2018 ze dne 31. července 2018 Statut Řídící rady projektů

Více

Delegace naleznou v příloze dokument COM(2018) 249 final - ANNEXES 1 to 2.

Delegace naleznou v příloze dokument COM(2018) 249 final - ANNEXES 1 to 2. Rada Evropské unie Brusel 3. května 2018 (OR. cs) Interinstitucionální spis: 2018/0117 (NLE) 8534/18 ADD 1 PRŮVODNÍ POZNÁMKA Odesílatel: Datum přijetí: 2. května 2018 Příjemce: AELE 25 EEE 22 N 22 ISL

Více

Stanovy odborové organizace pracovníků v ÚTIA

Stanovy odborové organizace pracovníků v ÚTIA Stanovy odborové organizace pracovníků v ÚTIA I. Základní ustanovení Článek 1 1. Odborová organizace pracovníků v ÚTIA sdružuje pracovníky ústavu a doktorandy (dále jen pracovníky) s cílem hájit ekonomické,

Více

Jednací řád Rad inspektorů Schválen Nejvyšší radu na zasedání, které se konalo prosince 2009

Jednací řád Rad inspektorů Schválen Nejvyšší radu na zasedání, které se konalo prosince 2009 Schola Europaea Úřad generálního tajemníka Pedagogické oddělení Ref.2009-D-225-cs-5 Originál: FR Znění: CS Jednací řád Rad inspektorů Schválen Nejvyšší radu na zasedání, které se konalo 2. 4. prosince

Více

Statut Rady pro výzkum, vývoj a inovace

Statut Rady pro výzkum, vývoj a inovace Statut Rady pro výzkum, vývoj a inovace Platné znění Statutu Rady pro výzkum, vývoj a inovace, schváleného usnesením vlády České republiky ze dne 30. listopadu 2009 č. 1457, ve znění usnesení vlády ze

Více

Rada pro zdraví a životní prostředí Statut (Text po změně dle usnesení vlády č. 660 ze dne 21. srpna 2013)

Rada pro zdraví a životní prostředí Statut (Text po změně dle usnesení vlády č. 660 ze dne 21. srpna 2013) Článek l Úvodní ustanovení Rada pro zdraví a životní prostředí Statut (Text po změně dle usnesení vlády č. 660 ze dne 21. srpna 2013) (1) Rada pro zdraví a životní prostředí (dále jen "Rada") je stálým

Více

JEDNACÍ ŘÁD RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7

JEDNACÍ ŘÁD RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 JEDNACÍ ŘÁD RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 Schválený usnesením Rady MČ Praha 7 č. 0910/17-R z jednání č. 71 ze dne 10.10.2017 1 JEDNACÍ ŘÁD RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Rady

Více

Statut Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

Statut Rady vlády pro nestátní neziskové organizace VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 11. ledna 2010 č. 40 Statut Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Rada vlády pro nestátní neziskové organizace

Více

Návrh NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY

Návrh NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 27.6.2013 COM(2013) 452 final 2013/0220 (COD) Návrh NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY o přizpůsobení několika právních aktů v oblasti práva, které stanoví použití regulativního

Více

Bezpečnostní rada obce s rozšířenou působností Klatovy JEDNACÍ ŘÁD BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ KLATOVY

Bezpečnostní rada obce s rozšířenou působností Klatovy JEDNACÍ ŘÁD BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ KLATOVY Bezpečnostní rada obce s rozšířenou působností Klatovy JEDNACÍ ŘÁD BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ KLATOVY Klatovy 2011 1 Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Bezpečnostní rada obce s rozšířenou

Více

Jednací řád. Vydání 2013 I. Úvodní ustanovení Čl. 1. Čl. 2

Jednací řád. Vydání 2013 I. Úvodní ustanovení Čl. 1. Čl. 2 Jednací řád Vydání 2013 I. Úvodní ustanovení Čl. 1 Tento jednací řád družstva upravuje v souladu s čl. 59 odst. 4) platných Stanov (dále jen Stanovy) postup orgánů družstva při jejich jednáních a rozhodování.

Více

Příloha č. 2 k usnesení vlády ze dne 2. března 2005 č. 245 S T A T U T ŘÍDICÍHO A KOORDINAČNÍHO VÝBORU. Článek 1 Úvodní ustanovení

Příloha č. 2 k usnesení vlády ze dne 2. března 2005 č. 245 S T A T U T ŘÍDICÍHO A KOORDINAČNÍHO VÝBORU. Článek 1 Úvodní ustanovení S T A T U T ŘÍDICÍHO A KOORDINAČNÍHO VÝBORU Příloha č. 2 k usnesení vlády ze dne 2. března 2005 č. 245 pro potřeby koordinace pomoci poskytované v programovacím období 2007-2013 Evropskými společenstvími

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ Záhlaví Schválení AS FSI: 27. 4. 2017 Schválení AS VUT: 30. 5. 2017 Platnost: Účinnost: Odpovědnost: Závaznost:

Více

Jednací řád výběrového orgánu místního partnerství MAS 21 Výběrové komise

Jednací řád výběrového orgánu místního partnerství MAS 21 Výběrové komise Příloha č. 8 Jednací řád výběrového orgánu místního partnerství MAS 21 Výběrové komise I. Úvodní ustanovení 1) Nejvyšší orgán místního partnerství MAS 21 (dále jen Plénum) vydává tento jednací řád. 2)

Více

Úplné znění Statutu Rady vlády pro nestátní neziskové organizace. Statut Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

Úplné znění Statutu Rady vlády pro nestátní neziskové organizace. Statut Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Úplné znění Statutu Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Schváleno usnesením vlády ze dne 29. srpna 2012 č. 630, ve znění usnesení vlády ze dne 5. května 2014 č. 332. Statut Rady vlády pro nestátní

Více

BEZPEČNOSTNÍ RADA OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ NEPOMUK

BEZPEČNOSTNÍ RADA OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ NEPOMUK BEZPEČNOSTNÍ RADA OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ NEPOMUK Náměstí Augustina Němejce 63, 335 01 Nepomuk Č. j.: BR/6/14 Nepomuk 06.11.2014 Výtisk jediný Počet stran: 6 Příloha: 1/1 Schvaluji:... Ing. Jiří Švec

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Výboru pro kybernetickou bezpečnost

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Výboru pro kybernetickou bezpečnost VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 10. května 2017 č. 360 ve znění usnesení vlády ze dne 18. dubna 2018 č. 247 Statut Výboru pro kybernetickou bezpečnost Článek 1 Úvodní ustanovení (1)

Více

JEDNACÍ ŘÁD DOZORČÍ RADY DESTINAČNÍ AGENTURY DOLNÍ POOOHŘÍ, o.p.s.

JEDNACÍ ŘÁD DOZORČÍ RADY DESTINAČNÍ AGENTURY DOLNÍ POOOHŘÍ, o.p.s. Destinační agentura Dolní Poohří, o.p.s. náměstí Prokopa Velkého 1951, 438 01 Žatec Provozovna: Sladovna, Masarykova 356, 438 01 Žatec JEDNACÍ ŘÁD DOZORČÍ RADY DESTINAČNÍ AGENTURY DOLNÍ POOOHŘÍ, o.p.s.

Více

J E D N A C Í Ř Á D Občanského sdružení Znojemské vinařství, o.s.

J E D N A C Í Ř Á D Občanského sdružení Znojemské vinařství, o.s. J E D N A C Í Ř Á D Občanského sdružení Znojemské vinařství, o.s. Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Občanské sdružení Místní akční skupina Znojemské vinařství, o.s. (dále též MAS) je neziskovým subjektem založeným

Více

Jednací řád strana 1 z 5 Schválený VII. zasedáním PRP 13. března Jednací řád

Jednací řád strana 1 z 5 Schválený VII. zasedáním PRP 13. března Jednací řád Jednací řád strana 1 z 5 Jednací řád 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Jednací řád stanovuje pravomoci jednotlivých orgánů Pionýra, z. s. - Pražské organizace Pionýra (dále jen POP) a pravidla pro přípravu a průběh

Více

Jednací řád Evropské rady Jednací řád Rady

Jednací řád Evropské rady Jednací řád Rady ISSN 1830-4966 CS GENERÁLNÍ SEKRETARIÁT RADY Jednací řád Evropské rady Jednací řád Rady REFERENČNÍ DOKUMENTY PROSINEC 2009 Jednací řád Evropské rady Jednací řád Rady PROSINEC 2009 Upozornění Tato publikace

Více

Statut Národní koordinační skupiny pro zavedení eura v České republice

Statut Národní koordinační skupiny pro zavedení eura v České republice Statut Národní koordinační skupiny pro zavedení eura v České republice Článek I Úvodní ustanovení Národní koordinační skupina pro zavedení eura v České republice (dále jen NKS) je zřizována na základě

Více

Jednací řád komisí Rady MČ Brno - Líšeň

Jednací řád komisí Rady MČ Brno - Líšeň Jednací řád komisí Rady MČ Brno - Líšeň Čl. 1 Úvodní ustanovení Na základě zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o obcích), Rada MČ Brno - Líšeň

Více

Statut Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci

Statut Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci Statut Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Rada vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci (dále jen Rada ) je stálým poradním orgánem vlády ČR v oblasti

Více

JEDNACÍ ŘÁD Psychiatrické společnosti ČLS JEP

JEDNACÍ ŘÁD Psychiatrické společnosti ČLS JEP JEDNACÍ ŘÁD Psychiatrické společnosti ČLS JEP 1 Východiska a působnost (1) Jednací řád Psychiatrické společnosti ČLS JEP (dále jen PS ) vychází z příslušných ustanovení Stanov PS (dále jen Stanov ). (2)

Více

NAŘÍZENÍ EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU) č. 673/2014 ze dne 2. června 2014 o zřízení mediační komise a o jejím jednacím řádu (ECB/2014/26)

NAŘÍZENÍ EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU) č. 673/2014 ze dne 2. června 2014 o zřízení mediační komise a o jejím jednacím řádu (ECB/2014/26) L 179/72 NAŘÍZENÍ EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU) č. 673/2014 ze dne 2. června 2014 o zřízení mediační komise a o jejím jednacím řádu (ECB/2014/26) RADA GUVERNÉRŮ EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY, s ohledem na nařízení

Více

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY VK KARLOVY VARY člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY Číslo: 01/2015 Schváleno: 09.10.2015, členskou schůzí klubu Účinnost od: 10.10.2015 Článek 1 Název, charakteristika

Více

Jednací řád Stavebního bytového družstva Ústí nad Orlicí

Jednací řád Stavebního bytového družstva Ústí nad Orlicí Jednací řád Stavebního bytového družstva Ústí nad Orlicí Část první Ustanovení o orgánech družstva Čl. l (1) Základní ustanovení o orgánech družstva, zejména jejich složení, úkoly a pravomoci upravují

Více

Jednací řád Rady obce Rudoltice

Jednací řád Rady obce Rudoltice Jednací řád Rady obce Rudoltice Rada obce Rudoltice vydává v souladu s ust. 101 odst. 4 zák. č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, tento jednací řád: Čl. 1 Úvodní ustanovení

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 10. října 2001 č. 1033 o zřízení Rady vlády pro rovné příležitosti žen a mužů V l á d a I. z ř i z u j e Radu vlády pro rovné příležitosti žen

Více

Stanovy zapsaného spolku Amelie, z.s.

Stanovy zapsaného spolku Amelie, z.s. Stanovy zapsaného spolku Amelie, z.s. Čl. 1. Základní ustanovení Spolek Amelie, z.s. vznikl pod názvem Amelie, o.s. v roce 2006 a byl zapsán v rejstříku občanských sdružení Ministerstva vnitra České republiky

Více

USNESENÍ. Pacientské rady ministra zdravotnictví. ze dne 12. září 2018 č. 13

USNESENÍ. Pacientské rady ministra zdravotnictví. ze dne 12. září 2018 č. 13 USNESENÍ Pacientské rady ministra zdravotnictví ze dne 12. září 2018 č. 13 ve věci přijetí Jednacího řádu pracovních skupin Pacientské rady ministra zdravotnictví Pacientská rada ministra zdravotnictví

Více

Statut Řídicího výboru RIS3

Statut Řídicího výboru RIS3 Vydáno jako příloha Opatření č. 11/2018 ministryně průmyslu a obchodu Statut Řídicího výboru RIS3 Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Národní výzkumná a inovační strategie pro inteligentní specializaci České

Více

PLATNÉ ZNĚNÍ STATUTU RADY VLÁDY PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE

PLATNÉ ZNĚNÍ STATUTU RADY VLÁDY PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE PLATNÉ ZNĚNÍ STATUTU RADY VLÁDY PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE Schváleno usnesení vlády ze dne 29. srpna 2012 č. 630, ve znění usnesení vlády ze dne 5. května 2014 č. 332, ve znění usnesení vlády ze

Více

STANOVY ČÁST 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1 Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku

STANOVY ČÁST 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1 Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku 1 HARANT - Hry a rozmanité aktivity nadšených táborníků, z. s., stanovy STANOVY ČÁST 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Název a sídlo Název: HARANT - Hry a rozmanité aktivity nadšených táborníků, z. s. Sídlo: U

Více

Stanovy Unie studentu Vysoke s koly ekonomicke v Praze, z.s.

Stanovy Unie studentu Vysoke s koly ekonomicke v Praze, z.s. Stanovy Unie studentu Vysoke s koly ekonomicke v Praze, z.s. Článek 1 Název a sídlo 1. Název: Unie studentů Vysoké školy ekonomické v Praze, z.s. (dále jen Unie ) 2. Sídlo: náměstí Winstona Churchilla

Více

Jednací řád Kontrolního výboru Zastupitelstva města Chropyně

Jednací řád Kontrolního výboru Zastupitelstva města Chropyně Kontrolní výbor Zastupitelstva města Chropyně Jednací řád Kontrolního výboru Zastupitelstva města Chropyně Zpracovatel: Odbor vnitřních věcí MěÚ Chropyně, tajemnice Kontrolního výboru ZM Chropyně Schváleno:

Více

Jednací řád rozkladové komise České národní banky po změně č. 1

Jednací řád rozkladové komise České národní banky po změně č. 1 Jednací řád rozkladové komise České národní banky po změně č. 1 Článek 1 Předmět úpravy 1) Tento jednací řád upravuje v souladu s 134 odst. 5 a 152 odst. 3 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád (dále jen

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SNĚMU AKADEMIE VĚD ČESKÉ REPUBLIKY

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SNĚMU AKADEMIE VĚD ČESKÉ REPUBLIKY JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SNĚMU AKADEMIE VĚD ČESKÉ REPUBLIKY JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SNĚMU AKADEMIE VĚD ČESKÉ REPUBLIKY Akademický sněm Akademie věd České republiky (dále jen Sněm ) přijal na svém XXIX.

Více

Návrh ROZHODNUTÍ RADY. o uzavření Dohody mezi Evropskou unií a Královstvím Tonga o zrušení vízové povinnosti pro krátkodobé pobyty

Návrh ROZHODNUTÍ RADY. o uzavření Dohody mezi Evropskou unií a Královstvím Tonga o zrušení vízové povinnosti pro krátkodobé pobyty EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 14.9.2015 COM(2015) 433 final 2015/0196 (NLE) Návrh ROZHODNUTÍ RADY o uzavření Dohody mezi Evropskou unií a Královstvím Tonga o zrušení vízové povinnosti pro krátkodobé pobyty

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 15. prosince 2014 č. 1062 STATUT Rady vlády pro stavebnictví České republiky Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Rada vlády pro stavebnictví České republiky

Více

Statut Rady pro výzkum a vývoj

Statut Rady pro výzkum a vývoj Statut Rady pro výzkum a vývoj P ř í l o h a k usnesení vlády ze dne 19. ledna 2005 č. 82, ve znění usnesení vlády: ze dne 19. října 2005 č. 1354, ze dne 15. listopadu 2006 č. 1321, ze dne 19. března 2007

Více

JEDNACÍ ŘÁD SPRÁVNÍ RADY DESTINAČNÍ AGENTURY DOLNÍ POOOHŘÍ, o.p.s.

JEDNACÍ ŘÁD SPRÁVNÍ RADY DESTINAČNÍ AGENTURY DOLNÍ POOOHŘÍ, o.p.s. Destinační agentura Dolní Poohří, o.p.s. náměstí Prokopa Velkého 1951, 438 01 Žatec Provozovna: Sladovna, Masarykova 356, 438 01 Žatec JEDNACÍ ŘÁD SPRÁVNÍ RADY DESTINAČNÍ AGENTURY DOLNÍ POOOHŘÍ, o.p.s.

Více

Podpora pro rozvoj venkova z Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova ***I

Podpora pro rozvoj venkova z Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova ***I P7_TA-PROV(2012)0279 Podpora pro rozvoj venkova z Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova ***I Legislativní usnesení Evropského parlamentu ze dne 4. července 2012 o návrhu nařízení Evropského

Více

NAŘÍZENÍ KOMISE V PŘENESENÉ PRAVOMOCI (EU) č. /.. ze dne 17.7.2014

NAŘÍZENÍ KOMISE V PŘENESENÉ PRAVOMOCI (EU) č. /.. ze dne 17.7.2014 EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 17.7.2014 C(2014) 4580 final NAŘÍZENÍ KOMISE V PŘENESENÉ PRAVOMOCI (EU) č. /.. ze dne 17.7.2014 o podmínkách pro klasifikaci bez dalšího zkoušení některých nepotahovaných

Více

Návrh ROZHODNUTÍ RADY. o uzavření Dohody mezi Evropskou unií a Svatou Lucií o zrušení vízové povinnosti pro krátkodobé pobyty

Návrh ROZHODNUTÍ RADY. o uzavření Dohody mezi Evropskou unií a Svatou Lucií o zrušení vízové povinnosti pro krátkodobé pobyty EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 5.3.2015 COM(2015) 110 final 2015/0060 (NLE) Návrh ROZHODNUTÍ RADY o uzavření Dohody mezi Evropskou unií a Svatou Lucií o zrušení vízové povinnosti pro krátkodobé pobyty CS

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Rady vlády pro konkurenceschopnost a hospodářský růst. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Působnost Rady

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Rady vlády pro konkurenceschopnost a hospodářský růst. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Působnost Rady VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 19. ledna 2015 č. 48 Statut Rady vlády pro konkurenceschopnost a hospodářský růst Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Rada vlády pro konkurenceschopnost

Více

Jednací řád. 23. schůze rady MČ dne 15. 12. 2010. Rady městské části Praha 10 ----------------------------------- 1 Úvodní ustanovení

Jednací řád. 23. schůze rady MČ dne 15. 12. 2010. Rady městské části Praha 10 ----------------------------------- 1 Úvodní ustanovení 23. schůze rady MČ dne 15. 12. 2010 Jednací řád Rady městské části Praha 10 ----------------------------------- 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Rady městské části Praha 10 (dále jen rada) upravuje způsob

Více

JEDNACÍ ŘÁD LOKÁLNÍHO PARTNERSTVÍ LIBEREC

JEDNACÍ ŘÁD LOKÁLNÍHO PARTNERSTVÍ LIBEREC JEDNACÍ ŘÁD LOKÁLNÍHO PARTNERSTVÍ LIBEREC I. Úvodní ustanovení 1. Tento Jednací řád upravuje jednání Lokálního partnerství Liberec. 2. Lokální partnerství Liberec je dobrovolným sdružením subjektů, aktivně

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UNIE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ ČR, o, s.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UNIE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ ČR, o, s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UNIE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ ČR, o, s. Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Název sdružení je Unie malých a středních podniků ČR, o. s. (dále jen sdružení. Anglický ekvivalent názvu

Více

Statut a jednací řád odborného poradního orgánu podprogramu INTER ACTION programu INTER EXCELLENCE,

Statut a jednací řád odborného poradního orgánu podprogramu INTER ACTION programu INTER EXCELLENCE, Statut a jednací řád odborného poradního orgánu podprogramu INTER ACTION programu INTER EXCELLENCE, Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy podle 21 odst. 4 zákona č. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu,

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ Kněžmost

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ Kněžmost Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ Kněžmost Část I. Základní ustanovení Článek 1 Spolek rodičů a přátel Základní školy a mateřské školy, Kněžmost, okres Mladá Boleslav, IČ 71008446, se sídlem Na Františku

Více

Statut Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Střední Morava

Statut Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Střední Morava Statut Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Střední Morava ČÁST 1 OBECNÁ USTANOVENÍ Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Regionální rada regionu soudržnosti Střední Morava jako Řídící orgán

Více

Výbor pro Evropskou unii. Jednací řád

Výbor pro Evropskou unii. Jednací řád Výbor pro Evropskou unii Jednací řád Článek 1 Organizace jednání 1) Výbor pro Evropskou unii (dále jen V-EU ) se schází podle potřeby, zpravidla jednou týdně na okraj jednání vlády. 2) Jednání V-EU řídí

Více

Organizační a jednací řád Řídící skupiny a Pracovních skupin komunitního plánování sociálních služeb a služeb navazujících v Třebíči

Organizační a jednací řád Řídící skupiny a Pracovních skupin komunitního plánování sociálních služeb a služeb navazujících v Třebíči Příloha č. 2 k Zápisu č. 2 z jednání Řídící skupiny ze dne 01.12.2017 Organizační a jednací řád Řídící skupiny a Pracovních skupin komunitního plánování sociálních služeb a služeb navazujících v Třebíči

Více

PŘÍLOHY SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ. Návrh interinstitucionální dohody o lepší právní úpravě

PŘÍLOHY SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ. Návrh interinstitucionální dohody o lepší právní úpravě EVROPSKÁ KOMISE Ve Štrasburku dne 19.5.2015 COM(2015) 216 final ANNEXES 1 to 2 PŘÍLOHY SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ Návrh interinstitucionální dohody o lepší právní úpravě CS CS Příloha

Více

ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ ČÁST II ČINNOST A ORGANIZACE

ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ ČÁST II ČINNOST A ORGANIZACE Sídlo: Masarykova 3488/1, 400 01 Ústí nad Labem tel.: 475 240 600, fax: 475 240 610 www.nuts2severozapad.cz, www.europa.eu Pracoviště: Závodní 353/88, 360 21 Karlovy Vary tel.: 353 502 624, fax: 353 502

Více

Organizační řád a jednací řád Řídící skupiny a Pracovních skupin komunitního plánování sociálních služeb v Třebíči

Organizační řád a jednací řád Řídící skupiny a Pracovních skupin komunitního plánování sociálních služeb v Třebíči Organizační řád a jednací řád Řídící skupiny a Pracovních skupin komunitního plánování sociálních služeb v Třebíči Organizační řád I. Základní ustanovení 1. Organizační strukturu komunitního plánování

Více

Statut Rady vlády pro rovné příležitosti žen a mužů

Statut Rady vlády pro rovné příležitosti žen a mužů Statut Rady vlády pro rovné příležitosti žen a mužů III. schválený usnesením vlády ze dne 10. října 2001 č. 1033 a změněný usnesením vlády ze dne 12. prosince 2007 č. 1386 a usnesením vlády ze dne 3. listopadu

Více

JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SNĚMU AKADEMIE VĚD ČESKÉ REPUBLIKY

JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SNĚMU AKADEMIE VĚD ČESKÉ REPUBLIKY JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SNĚMU AKADEMIE VĚD ČESKÉ REPUBLIKY Akademický sněm Akademie věd České republiky (dále jen Sněm ) přijal na svém XXXVII. zasedání dne 14. prosince 2010 v souladu se Stanovami

Více

Stanovy Spolku přátel GMH

Stanovy Spolku přátel GMH Stanovy Spolku přátel GMH Část I. Základní ustanovení Článek 1 Spolek přátel GMH je dobrovolným spolkem rodičů, zákonných zástupců žáků/studentů a občanů, kteří se zajímají o výchovu a vzdělávání dětí

Více

Jednací řád Rady Českého radioklubu a Výkonného výboru Českého radioklubu

Jednací řád Rady Českého radioklubu a Výkonného výboru Českého radioklubu Jednací řád Rady Českého radioklubu a Výkonného výboru Českého radioklubu I. - Úvodní ustanovení Jednací řád Rady ČRK (dále jen rada ) upravuje přípravu, obsah jednání, způsob usnášení a náležitosti rozhodování

Více

Unie soudních znalců, o. s.

Unie soudních znalců, o. s. OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Unie soudních znalců, o. s. Čl. 1 Název a sídlo Název: Unie soudních znalců, o. s. (dále jen Unie ) Sídlo: Šumenská 7 143 00 Praha 4 Čl. 2 Statut UNIE 1. Unie je dobrovolná a nezávislá,

Více

JEDNACÍ ŘÁD Monitorovacího výboru Operačního programu / Programu rozvoje venkova (dále OP / PRV ) ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ

JEDNACÍ ŘÁD Monitorovacího výboru Operačního programu / Programu rozvoje venkova (dále OP / PRV ) ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ JEDNACÍ ŘÁD Monitorovacího výboru Operačního programu / Programu rozvoje venkova (dále OP / PRV ) 2014 2020 Článek 1 Úvodní ustanovení ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ 1. Jednací řád Monitorovacího výboru OP /

Více

ORGANIZAČNÍ A JEDNACÍ ŘÁD Českého národního komitétu historiků

ORGANIZAČNÍ A JEDNACÍ ŘÁD Českého národního komitétu historiků ORGANIZAČNÍ A JEDNACÍ ŘÁD Českého národního komitétu historiků ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Organizační a jednací řád Českého národního komitétu historiků (dále jen komitét) vymezuje poslání a úkoly komitétu,

Více

Rada Evropské unie Brusel 14. října 2015 (OR. en) Jordi AYET PUIGARNAU, ředitel, za generální tajemnici Evropské komise

Rada Evropské unie Brusel 14. října 2015 (OR. en) Jordi AYET PUIGARNAU, ředitel, za generální tajemnici Evropské komise Rada Evropské unie Brusel 14. října 2015 (OR. en) Interinstitucionální spis: 13041/15 AVIATION 121 USA 30 RELEX 821 NÁVRH Odesílatel: Datum přijetí: 13. října 2015 Příjemce: Jordi AYET PUIGARNAU, ředitel,

Více

Jednací a volební řád členské schůze konané dne 12. prosince 2017

Jednací a volební řád členské schůze konané dne 12. prosince 2017 Jednací a volební řád členské schůze konané dne 12. prosince 2017 Jednací řád Čl. 1 Zahájení a řízení členské schůze 1) Členskou schůzi zahajuje pověřený člen představenstva, který a) jako předsedající

Více

Interní normativní akt volených orgánů kraje směrnice JEDNACÍ ŘÁD BEZPEČNOSTNÍ RADY. Jednací řád Bezpečnostní rady Jihomoravského kraje

Interní normativní akt volených orgánů kraje směrnice JEDNACÍ ŘÁD BEZPEČNOSTNÍ RADY. Jednací řád Bezpečnostní rady Jihomoravského kraje Jihomoravský kraj Krajský úřad Jihomoravského kraje Žerotínovo nám. 3/5 Brno Interní normativní akt volených orgánů kraje směrnice JEDNACÍ ŘÁD BEZPEČNOSTNÍ RADY Evidenční číslo 4/INA-VOK Číslo vydání:

Více

Volební a jednací řád. Stavebního bytového družstva "Mír" Teplice

Volební a jednací řád. Stavebního bytového družstva Mír Teplice Volební a jednací řád Stavebního bytového družstva "Mír" Teplice Čl. 1 Základní ustanovení... 3 Čl. 2 Působnost orgánů a členství v nich... 3 Čl. 3 Řízení orgánů... 3 Čl. 4 Rozhodování orgánů... 3 Čl.

Více

Schválil: Sněm ČaSOD, z.s. dne: Strana 1 (celkem 6)

Schválil: Sněm ČaSOD, z.s. dne: Strana 1 (celkem 6) ČESKÁ a SLOVENSKÁ OBEC DĚLOSTŘELECKÁ,, z..s.. Novottného Lávka 5,, 116 68 Prraha 1--Sttarré Městto JEDNACÍ ŘÁD ČaSOD, z.s. Schválil: Sněm ČaSOD, z.s. dne: 2016 Strana 1 (celkem 6) J E D N A C Í Ř Á D Č

Více

Jednací řád členské schůze spolku OS Pro Kunratice (dále jen OSPK) Článek 1 Základní ustanovení

Jednací řád členské schůze spolku OS Pro Kunratice (dále jen OSPK) Článek 1 Základní ustanovení Jednací řád členské schůze spolku OS Pro Kunratice (dále jen OSPK) Členská schůze se koná ve smyslu Nového občanského zákoníku a platných Stanov sdružení čl. VIII. Valná hromada. Koná se za období od 3.

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 7. srpna 2002 č P

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 7. srpna 2002 č P VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 7. srpna 2002 č. 769 + P o Statutu Rady pro výzkum a vývoj a o jmenování členů Rady pro výzkum a vývoj V l á d a I. s c h v a l u j e Statut

Více

VYHLÁŠENÍ VOLEB DO ŠKOLSKÉ RADY

VYHLÁŠENÍ VOLEB DO ŠKOLSKÉ RADY VYHLÁŠENÍ VOLEB DO ŠKOLSKÉ RADY Vážení rodiče, Školská rada je orgán školy umožňující zákonným zástupcům nezletilých žáků, zletilým žákům a studentům, pedagogickým pracovníkům školy, zřizovateli a dalším

Více

STANOVY SPOLKU. Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku

STANOVY SPOLKU. Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku STANOVY SPOLKU Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku 1. Spolek je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

Více

AKT RADY. ze dne 23. července 1996

AKT RADY. ze dne 23. července 1996 AKT RADY ze dne 23. července 1996 vypracovávající protokol o výkladu úmluvy o zřízení Evropského policejního úřadu, prostřednictvím předběžných opatření, Soudním dvorem Evropských společenství, na základě

Více

JEDNACÍ ŘÁD Bezpečnostní rady Jihočeského kraje

JEDNACÍ ŘÁD Bezpečnostní rady Jihočeského kraje Příloha č. 2 k Rozhodnutí hejtmanky Jihočeského kraje č. 1/2017 JEDNACÍ ŘÁD Bezpečnostní rady Jihočeského kraje Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Jednací řád Bezpečnostní rady Jihočeského kraje (dále jen jednací

Více