YOGA TABLET 10 HD+ Bezpečnost, Záruka a Stručná úvodní příručka V1.0

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "YOGA TABLET 10 HD+ Bezpečnost, Záruka a Stručná úvodní příručka V1.0"

Transkript

1 YOGA TABLET 0 HD+ Bezpečnost, Záruka a Stručná úvodní příručka V.0 Než začnete tablet YOGA TABLET 0 HD+ používat, pečlivě si přečtěte tuto příručku. Veškeré informace v této příručce označené hvězdičkou (*) se vztahují pouze na model WLAN + 3G (Lenovo B8080-H(V)).

2 Technické specifikace YOGA TABLET 0 HD+ Model: Lenovo B8080-F; *Model: Lenovo B8080-H; Model a verze Verze: WLAN *Verze: WLAN + 3G (pouze data) *Model: Lenovo B8080-HV; *Verze: WLAN + 3G (hlas) Systém ① Hmotnost Android.3 Přibližně 66 g *Přibližně 68 g CPU Qualcomm APQ808,6 GHz *Qualcomm MSM88,6 GHz Kamera 8 MP AF (zadní) +,6 MP HD (přední) Baterie mah Displej Rozměry: 0, palce Rozlišení: Bezdrátová komunikace Bluetooth.0 WLAN 80. b/g/n *WCDMA, GSM ① Skutečný produkt se může lišit. GPS

3 Rychlý úvod 6 mm 3 3,5 mm 80 mm 3 8,8 mm mm Přední kamera Micro USB 3 Vypínač Reproduktory 5 Mikrofon 6 Tlačítko hlasitosti 7 Konektor pro sluchátka 8 Držák 9 Zadní kamera 0 *Slot na kartu Micro SIM Slot na kartu microsd Model s WLAN (Lenovo B8080-F) nemá slot na kartu Micro SIM.

4 Příprava tabletu YOGA TABLET 0 HD+ Mobilní služby jsou dostupné u modelu WLAN + 3G (Lenovo B8080-H(V)) po vložení karty Micro SIM poskytnuté vaším operátorem. Karty Micro SIM a microsd vložte podle obrázku. Krok. Odklopte držák. Krok. Otevřete kryt slotu karty. Vložte kartu Micro SIM a kartu microsd a pak vraťte zpět kryt slotu karty. Krok 3. Zatlačte držák zpět. V tabletu YOGA TABLET 0 HD+ je možné použít pouze kartu Micro SIM.!!! NEVKLÁDEJTE ani NEVYJÍMEJTE kartu Micro SIM, jestliže je tablet YOGA TABLET 0 HD+ zapnutý. Mohlo by dojít k trvalému poškození karty Micro SIM nebo tabletu YOGA TABLET 0 HD+.

5 První použití tabletu YOGA TABLET 0 HD+ Než začnete tablet YOGA TABLET 0 HD+ používat, může být nutné nabít baterii. Nabijte baterii podle obrázku. Pomocí dodaného kabelu a napájecího adaptéru USB připojte tablet YOGA TABLET 0 HD+ k elektrické zásuvce. Vybitá baterie Zcela nabito Nabíjení Zapnutí/vypnutí Zapnutí: Stiskněte a přidržte vypínač, dokud se nezobrazí logo Lenovo. Vypnutí: Stiskněte a na několik sekund přidržte vypínač, pak klepněte na možnost Vypnout. Pořizování snímků obrazovky Stiskněte a podržte současně vypínač a tlačítko snížení hlasitosti.

6 Další informace Další informace o funkcích tabletu YOGA TABLET 0 HD+ naleznete v aplikaci User Guide tabletu YOGA TABLET 0 HD+. Dokument Regulatorní prohlášení naleznete na webové stránce Získání podpory Pro podporu ke službám sítě a fakturaci se obraťte na svého poskytovatele bezdrátové sítě. Pokyny k použití tabletu YOGA TABLET 0 HD+ naleznete na webové stránce Shoda se směrnicemi Evropské unie Směrnice o rádiových a telekomunikačních koncových zařízeních Tento produkt je ve shodě se základními požadavky a dalšími relevantními ustanoveními směrnice o rádiových a telekomunikačních koncových zařízeních, 999/5/ES. Právní informace Lenovo a logo Lenovo jsou ochranné známky společnosti Lenovo ve Spojených státech a/nebo v dalších zemích. Další názvy společností, produktů nebo služeb mohou být ochranné známky nebo servisní známky jiných stran. Vyrobeno pod licencí společnosti Dolby Laboratories. Dolby a symbol dvojitého D jsou ochranné známky společnosti Dolby Laboratories. UPOZORNĚNÍ NA PRÁVNÍ OMEZENÍ: Pokud jsou data nebo software dodávány v souladu se smlouvou General Services Administration (GSA), pak používání, reprodukce nebo zpřístupňování jsou předmětem omezení uvedených ve smlouvě č. GS-35F První vydání (březen 0) Copyright Lenovo 0. 5SC9A67RC Vytištěno v Číně

7 Před použitím tabletu si přečtěte tento dokument Následující části obsahují důležité bezpečnostní informace a upozornění na předpisy vztahující se k tabletům Lenovo a návod, jak získat přístup k elektronickým verzím dokumentace pro váš tablet. Čtěte jako první Předpisy Modely zařízení vybavené bezdrátovou technologií odpovídají normám pro rádiová zařízení a bezpečnostním normám každé země a oblasti, kde byly schváleny pro bezdrátové použití. Pokud váš produkt navíc obsahuje telekomunikační modem, splňuje požadavky na připojení do telefonní sítě ve vaší zemi. Před použitím bezdrátových zařízení obsažených ve vašem zařízení si přečtěte dokument Regulatorní prohlášení pro svoji zemi či oblast. Dokument Regulatorní prohlášení ve formátu PDF viz část Stahování publikací níže. Stahování publikací Elektronické verze dokumentace jsou dostupné na webové stránce Chcete-li si stáhnout dokumenty pro své zařízení, přejděte na webovou stránku a postupujte podle pokynů na obrazovce. Spuštění Uživatelské příručky Uživatelská příručka obsahuje podrobné informace o vašem zařízení. Uživatelskou příručku otevřete jedním z těchto způsobů: Přejděte na webovou stránku a postupujte podle pokynů na obrazovce. Spusťte zařízení a přejděte do aplikace Uživatelská příručka. Informace o servisu a podpoře Následující informace popisují technickou podporu, která je pro váš produkt dostupná během záruční doby nebo po dobu životnosti produktu. Úplné vysvětlení všech záručních podmínek Lenovo najdete v dokumentu Omezená záruka Lenovo. Podrobnosti o získání plné záruky naleznete v části Informace o omezené záruce Lenovo dále v tomto dokumentu. Technická podpora online Technická podpora online je dostupná po dobu životnosti produktu na webové stránce Technická podpora po telefonu Pomoc a informace můžete získat telefonicky ve středisku zákaznické podpory. Při volání na technickou podporu společnosti Lenovo mějte připraveny následující údaje: model a sériové číslo, přesné znění případné chybové zprávy a popis problému. Je možné, že pracovník technické podpory s vámi bude během hovoru procházet na vašem zařízení kroky vedoucí k určení problému.

8 Celosvětový telefonní seznam podpory Lenovo Pozor: Uvedená telefonní čísla mohou být změněna bez předchozího upozornění. Aktuální telefonní seznam servisních středisek je vždy k dispozici na webové stránce Není-li telefonní číslo pro vaši zemi nebo oblast uvedeno, obraťte se na prodejce společnosti Lenovo nebo obchodního zástupce společnosti Lenovo. Důležité bezpečnostní informace a informace o správném zacházení Upozornění na plastovém sáčku NEBEZPEČÍ: Plastové sáčky mohou být nebezpečné. Plastové sáčky ukládejte mimo dosah dětí i batolat, abyste zabránili nebezpečí udušení. Upozornění na vestavěnou dobíjecí baterii NEBEZPEČÍ: Nepokoušejte se vyměnit vnitřní dobíjecí lithium-iontovou (Li-ion) baterii. Ohledně výměny se obraťte na podporu Lenovo. Upozornění na kabely z PVC VAROVÁNÍ: Při kontaktu s kabelem, který je součástí tohoto produktu, nebo s kabely určenými pro připojení příslušenství prodávaného s tímto produktem, jste vystaveni působení olova látky, která je podle předpisů státu Kalifornie klasifikována jako látka způsobující rakovinu, poškození plodu a poruchy plodnosti. Po manipulaci si umyjte ruce. Předcházejte poškození sluchu Vaše zařízení je vybaveno konektorem pro sluchátka. Sluchátka (označovaná rovněž jako náhlavní souprava) vždy zapojujte do konektoru pro sluchátka. POZOR: Nadměrný akustický tlak ze sluchátek může způsobit ztrátu sluchu. Nastavení ekvalizéru na maximum zvyšuje výstupní napětí sluchátek, a tím i úroveň akustického tlaku. Chcete-li tedy ochránit svůj sluch, nastavte ekvalizér na přiměřenou úroveň. Nadměrné užívání sluchátek po dlouhou dobu a při velké hlasitosti může být nebezpečné v případě, že výstup na sluchátka nesplňuje specifikace normy ČSN EN Výstupní konektor sluchátek vašeho zařízení je v souladu s normou ČSN EN 5033-, bod 7. Tato specifikace omezuje maximální výstupní širokopásmové napětí skutečné efektivní hodnoty u tohoto zařízení na 50 mv. Chcete-li zabránit riziku zhoršení nebo ztráty sluchu, pořiďte si sluchátka, která splňují normu ČSN EN (bod 7) pro širokopásmové napětí 75 mv. Používání sluchátek, která nesplňují normu ČSN EN 5033-, může být nebezpečné, neboť taková sluchátka mohou produkovat nadměrnou úroveň akustického tlaku.

9 Jestliže jste spolu se svým zařízením obdrželi i sluchátka, můžete si být jisti, že kombinace sluchátek a zařízení splňuje specifikace normy ČSN EN Rozhodnete-li se používat jiná sluchátka, zajistěte, aby taková sluchátka splňovala specifikace normy ČSN EN (bod 6.5 Hodnoty omezení). Používání sluchátek, jež nesplňují normu ČSN EN 5033-, může být nebezpečné, neboť taková sluchátka mohou produkovat nadměrnou úroveň akustického tlaku. Varování týkající se nebezpečného akustického tlaku U zařízení testovaných v souladu s normou ČSN EN : 006+A:009:+A:00+A:0 je povinné provést akustické zkoušky pro normu ČSN EN5033. Toto zařízení bylo testováno, aby splňovalo požadovanou úroveň akustického tlaku stanovenou v platné normě ČSN EN nebo ČSN EN Při dlouhodobém používání sluchátek při vyšší hlasitosti hrozí trvalá ztráta sluchu. Varování: Abyste předešli možné ztrátě sluchu, nepoužívejte sluchátka dlouhodobě při vysoké hlasitosti. Informace o záruce Informace o omezené záruce Lenovo Tento výrobek podléhá podmínkám Omezené záruky Lenovo, verze L /0. Přečtěte si prosím Omezenou záruku Lenovo (LLW) na webové stránce Na této stránce si můžete text LLW přečíst v mnoha různých jazycích. Jestliže nemůžete text LLW z webu zobrazit, obraťte se na místní zastoupení společnosti Lenovo nebo na prodejce, kde bezplatně získáte tištěnou verzi textu LLW. Lenovo B8080 Model a verze Model Lenovo B8080-F Verze WLAN Lenovo B8080-H Lenovo B8080-HV WLAN+3G (pouze data) WLAN+3G (hlas)

10 Záruční doba a typ záručního servisu Typ záručního servisu Země nebo region nákupu Záruční doba Korea, Tchaj-wan, 3, Čína (Hongkong), Čína (Macao), Indie, Bahrajn, Kuvajt, Omán, Katar, Egypt, Jihoafrická republika, Saúdská Arábie, Spojené arabské emiráty, Alžír, Nigérie, Keňa, Srí Lanka Kanada, Japonsko, 5 Bosna a Hercegovina, Chorvatsko, Kypr, Řecko, Makedonie, Rumunsko, Slovinsko, Srbsko, Polsko, Slovensko, Maďarsko, Bulharsko Rakousko, Francie, Německo, Island, Izrael, Irsko, Itálie, Lotyšsko, Litva, Švýcarsko, Velká Británie, 3 Austrálie, Nový Zéland, 3 Rusko, Ukrajina, Kazachstán, Bělorusko, Turkmenistán, Ázerbájdžán, Gruzie Argentina, Kolumbie, Peru, Venezuela, Bolívie, Uruguay, Chile, Paraguay, Ekvádor, omezená záruka*, omezená záruka*, omezená záruka*, 5 Dánsko, Estonsko, Finsko, Norsko, Španělsko, Švédsko, Belgie, Lucembursko, Nizozemsko díly a práce roky, 3 Turecko, Česká republika díly a práce roky Indonésie, Malajsie, Thajsko, Filipíny, Vietnam, Singapur Spojené státy americké, Mexiko Brazílie * Nevztahuje se na některé komponenty. 90denní omezená záruka na napájecí adaptéry, klávesnice, plasty a závěsy. Typy záručního servisu. Servis typu Customer Replaceable Unit (CRU). Servis typu On-site

11 3. Servis typu Courier nebo Depot. Servis typu Customer Carry-In 5. Servis typu Mail-in 6. Servis typu Customer Two-way Mail-in 7. Servis typu Product Exchange Úplné vysvětlení všech záručních podmínek najdete v dokumentu pojednávajícím o plné záruce. Podrobné informace o získání plné záruky naleznete v části Informace o omezené záruce Lenovo. Informace týkající se životního prostředí, recyklace a likvidace Obecné prohlášení o recyklaci Společnost Lenovo vybízí vlastníky zařízení informačních technologií (IT) k odpovědné recyklaci již nepotřebných zařízení. Společnost Lenovo nabízí množství programů a služeb, jejichž cílem je pomoci vlastníkům v recyklaci jejich IT produktů. Informace o recyklaci produktů Lenovo naleznete na webové stránce Důležité informace týkající se likvidace odpadu z elektrických a elektronických zařízení (OEEZ) Informace pro jednotlivé země jsou dostupné na webové stránce Informace o recyklaci odpadů pro Japonsko Informace o recyklaci a likvidaci odpadů pro Japonsko jsou dostupné na této webové stránce: Další prohlášení o recyklaci Další informace o recyklaci součástí zařízení a baterií naleznete v Uživatelské příručce. Podrobnosti viz Spuštění uživatelské příručky. Recyklační značka baterií Informace o recyklaci baterií pro Tchaj-wan 廢電池請回收 Informace o recyklaci baterií pro Spojené státy a Kanadu

12 Informace o recyklaci baterií pro Evropskou unii Značka energetické účinnosti Směrnice RoHS (směrnice o omezení nebezpečných látek) Turecko The Lenovo product meets the requirements of the Republic of Turkey Directive on the Restriction of the Use of Certain Hazardous Substances in Electrical and Electronic Equipment (EEE). Ukrajina Indie RoHS compliant as per E-Waste (Management & Handling) Rules, 0. Evropská unie Lenovo products sold in the European Union, on or after 3 January 03 meet the requirements of Directive 0/65/EU on the restriction of the use of certain hazardous substances in electrical and electronic equipment ( RoHS recast or RoHS ). For more information about Lenovo progress on RoHS, go to: Upozornění pro uživatele v Mexiku La operación de este equipo está sujeta a las siguientes dos condiciones: () es posible que este equipo o dispositivo no cause interferencia perjudicial y () este equipo o dispositivo debe aceptar cualquier interferencia, incluyendo la que pueda causar su operación no deseada. Eurasijská známka prohlášení o shodě

13 Rychlý úvod Technické specifikace Příprava tabletu YOGA TABLET 0 HD+ První použití tabletu YOGA TABLET 0 HD+ Další informace Model: Lenovo B8080-F; *Model: Lenovo B8080-H; Model a verze YOGA TABLET 0 HD+ *Verze: WLAN + 3G 3 Získání podpory 3,5 mm 80 mm Pro podporu ke službám sítě a fakturaci se obraťte na svého poskytovatele bezdrátové sítě. Pokyny k použití tabletu YOGA TABLET 0 HD+ naleznete na webové stránce *Verze: WLAN + 3G Krok. Odklopte držák. Hmotnost Přibližně 66 g Shoda se směrnicemi Evropské unie Krok. Otevřete kryt slotu karty. 8,8 mm Android.3 Vložte kartu Micro SIM mm a kartu microsd a pak ① Než začnete tablet YOGA TABLET 0 HD+ používat, může být nutné nabít baterii. Nabijte baterii podle obrázku. 3 (hlas) Systém Bezpečnost, Záruka a Stručná úvodní příručka V.0 Verze: WLAN (pouze data) *Model: Lenovo B8080-HV; Mobilní služby jsou dostupné u modelu WLAN + 3G (Lenovo B8080-H(V)) po vložení karty Micro SIM poskytnuté vaším operátorem. Karty Micro SIM a microsd vložte podle obrázku. 6 mm YOGA TABLET 0 HD+ vraťte zpět kryt slotu karty. *Přibližně 68 g Pomocí dodaného kabelu a napájecího adaptéru USB připojte tablet YOGA TABLET 0 HD+ k elektrické zásuvce. 0 CPU 5 Qualcomm APQ808,6 GHz *Qualcomm MSM88,6 GHz 9 6 Baterie mah Přední kamera Micro USB 3 Vypínač Displej Rozměry: 0, palce Rozlišení: Reproduktory 5 Mikrofon 6 Tlačítko hlasitosti 7 Konektor pro sluchátka 8 Držák 9 Zadní kamera 0 *Slot na kartu Micro SIM Bluetooth.0 WLAN 80. b/g/n *WCDMA, GSM GPS Zapnutí/vypnutí Zapnutí: Stiskněte a přidržte vypínač, dokud se nezobrazí logo Lenovo. Vypnutí: Stiskněte a na několik sekund přidržte vypínač, pak klepněte na možnost Vypnout. Krok 3. Zatlačte držák zpět. Pořizování snímků obrazovky Směrnice o rádiových a telekomunikačních koncových zařízeních Tento produkt je ve shodě se základními požadavky a dalšími relevantními ustanoveními směrnice o rádiových a telekomunikačních koncových zařízeních, 999/5/ES. Právní informace Lenovo a logo Lenovo jsou ochranné známky společnosti Lenovo ve Spojených státech a/nebo v dalších zemích. Další názvy společností, produktů nebo služeb mohou být ochranné známky nebo servisní známky jiných stran. Vyrobeno pod licencí společnosti Dolby Laboratories. Dolby a symbol dvojitého D jsou ochranné známky společnosti Dolby Laboratories. UPOZORNĚNÍ NA PRÁVNÍ OMEZENÍ: Pokud jsou data nebo software dodávány v souladu se smlouvou General Services Administration (GSA), pak používání, reprodukce nebo zpřístupňování jsou předmětem omezení uvedených ve smlouvě č. GS-35F První vydání (březen 0) Copyright Lenovo 0. Stiskněte a podržte současně vypínač a tlačítko snížení hlasitosti. Slot na kartu microsd Než začnete tablet YOGA TABLET 0 HD+ používat, pečlivě si přečtěte tuto příručku. Veškeré informace v této příručce označené hvězdičkou (*) se vztahují pouze na model WLAN + 3G (Lenovo B8080-H(V)). Nabíjení MP AF (zadní) +,6 MP HD (přední) Zcela nabito Bezdrátová komunikace Vybitá baterie Kamera Další informace o funkcích tabletu YOGA TABLET 0 HD+ naleznete v aplikaci User Guide tabletu YOGA TABLET 0 HD+. Dokument Regulatorní prohlášení naleznete na webové stránce 5SC9A67RC V tabletu YOGA TABLET 0 HD+ je možné použít pouze kartu Micro SIM. ① Skutečný produkt se může lišit. Model s WLAN (Lenovo B8080-F) nemá slot na kartu Micro SIM.!!! NEVKLÁDEJTE ani NEVYJÍMEJTE kartu Micro SIM, jestliže je tablet YOGA TABLET 0 HD+ zapnutý. Mohlo by dojít k trvalému poškození karty Micro SIM nebo tabletu YOGA TABLET 0 HD+. Vytištěno v Číně

14 Před použitím tabletu si přečtěte tento dokument Následující části obsahují důležité bezpečnostní informace a upozornění na předpisy vztahující se k tabletům Lenovo a návod, jak získat přístup k elektronickým verzím dokumentace pro váš tablet. Čtěte jako první Předpisy Modely zařízení vybavené bezdrátovou technologií odpovídají normám pro rádiová zařízení a bezpečnostním normám každé země a oblasti, kde byly schváleny pro bezdrátové použití. Pokud váš produkt navíc obsahuje telekomunikační modem, splňuje požadavky na připojení do telefonní sítě ve vaší zemi. Před použitím bezdrátových zařízení obsažených ve vašem zařízení si přečtěte dokument Regulatorní prohlášení pro svoji zemi či oblast. Dokument Regulatorní prohlášení ve formátu PDF viz část Stahování publikací níže. Stahování publikací Celosvětový telefonní seznam podpory Lenovo Pozor: Uvedená telefonní čísla mohou být změněna bez předchozího upozornění. Aktuální telefonní seznam servisních středisek je vždy k dispozici na webové stránce Není-li telefonní číslo pro vaši zemi nebo oblast uvedeno, obraťte se na prodejce společnosti Lenovo nebo obchodního zástupce společnosti Lenovo. Důležité bezpečnostní informace a informace o správném zacházení Upozornění na plastovém sáčku NEBEZPEČÍ: Plastové sáčky mohou být nebezpečné. Plastové sáčky ukládejte mimo dosah dětí i batolat, abyste zabránili nebezpečí udušení. NEBEZPEČÍ: Nepokoušejte se vyměnit vnitřní dobíjecí lithium-iontovou (Li-ion) baterii. Ohledně výměny se obraťte na podporu Lenovo. Spuštění Uživatelské příručky Upozornění na kabely z PVC Uživatelská příručka obsahuje podrobné informace o vašem zařízení. Uživatelskou příručku otevřete jedním z těchto způsobů: VAROVÁNÍ: Při kontaktu s kabelem, který je součástí tohoto produktu, nebo s kabely určenými pro připojení příslušenství prodávaného s tímto produktem, jste vystaveni působení olova látky, která je podle předpisů státu Kalifornie klasifikována jako látka způsobující rakovinu, poškození plodu a poruchy plodnosti. Po manipulaci si umyjte ruce. Informace o servisu a podpoře Následující informace popisují technickou podporu, která je pro váš produkt dostupná během záruční doby nebo po dobu životnosti produktu. Úplné vysvětlení všech záručních podmínek Lenovo najdete v dokumentu Omezená záruka Lenovo. Podrobnosti o získání plné záruky naleznete v části Informace o omezené záruce Lenovo dále v tomto dokumentu. Technická podpora online Technická podpora online je dostupná po dobu životnosti produktu na webové stránce Technická podpora po telefonu Pomoc a informace můžete získat telefonicky ve středisku zákaznické podpory. Při volání na technickou podporu společnosti Lenovo mějte připraveny následující údaje: model a sériové číslo, přesné znění případné chybové zprávy a popis problému. Je možné, že pracovník technické podpory s vámi bude během hovoru procházet na vašem zařízení kroky vedoucí k určení problému. Varování týkající se nebezpečného akustického tlaku U zařízení testovaných v souladu s normou ČSN EN : 006+A:009:+A:00+A:0 je povinné provést akustické zkoušky pro normu ČSN EN5033. Toto zařízení bylo testováno, aby splňovalo požadovanou úroveň akustického tlaku stanovenou v platné normě ČSN EN nebo ČSN EN Při dlouhodobém používání sluchátek při vyšší hlasitosti hrozí trvalá ztráta sluchu. Upozornění na vestavěnou dobíjecí baterii Elektronické verze dokumentace jsou dostupné na webové stránce Chcete-li si stáhnout dokumenty pro své zařízení, přejděte na webovou stránku a postupujte podle pokynů na obrazovce. Přejděte na webovou stránku a postupujte podle pokynů na obrazovce. Spusťte zařízení a přejděte do aplikace Uživatelská příručka. Jestliže jste spolu se svým zařízením obdrželi i sluchátka, můžete si být jisti, že kombinace sluchátek a zařízení splňuje specifikace normy ČSN EN Rozhodnete-li se používat jiná sluchátka, zajistěte, aby taková sluchátka splňovala specifikace normy ČSN EN (bod 6.5 Hodnoty omezení). Používání sluchátek, jež nesplňují normu ČSN EN 5033-, může být nebezpečné, neboť taková sluchátka mohou produkovat nadměrnou úroveň akustického tlaku. Předcházejte poškození sluchu Vaše zařízení je vybaveno konektorem pro sluchátka. Sluchátka (označovaná rovněž jako náhlavní souprava) vždy zapojujte do konektoru pro sluchátka. POZOR: Nadměrný akustický tlak ze sluchátek může způsobit ztrátu sluchu. Nastavení ekvalizéru na maximum zvyšuje výstupní napětí sluchátek, a tím i úroveň akustického tlaku. Chcete-li tedy ochránit svůj sluch, nastavte ekvalizér na přiměřenou úroveň. Nadměrné užívání sluchátek po dlouhou dobu a při velké hlasitosti může být nebezpečné v případě, že výstup na sluchátka nesplňuje specifikace normy ČSN EN Výstupní konektor sluchátek vašeho zařízení je v souladu s normou ČSN EN 5033-, bod 7. Tato specifikace omezuje maximální výstupní širokopásmové napětí skutečné efektivní hodnoty u tohoto zařízení na 50 mv. Chcete-li zabránit riziku zhoršení nebo ztráty sluchu, pořiďte si sluchátka, která splňují normu ČSN EN (bod 7) pro širokopásmové napětí 75 mv. Používání sluchátek, která nesplňují normu ČSN EN 5033-, může být nebezpečné, neboť taková sluchátka mohou produkovat nadměrnou úroveň akustického tlaku. Varování: Abyste předešli možné ztrátě sluchu, nepoužívejte sluchátka dlouhodobě při vysoké hlasitosti. Informace o záruce Informace o omezené záruce Lenovo Tento výrobek podléhá podmínkám Omezené záruky Lenovo, verze L /0. Přečtěte si prosím Omezenou záruku Lenovo (LLW) na webové stránce Na této stránce si můžete text LLW přečíst v mnoha různých jazycích. Jestliže nemůžete text LLW z webu zobrazit, obraťte se na místní zastoupení společnosti Lenovo nebo na prodejce, kde bezplatně získáte tištěnou verzi textu LLW. Lenovo B8080 Model a verze Model Lenovo B8080-F Verze WLAN Lenovo B8080-H Lenovo B8080-HV WLAN+3G (pouze data) WLAN+3G (hlas) Záruční doba a typ záručního servisu Typ záručního servisu 3. Servis typu Courier nebo Depot. Servis typu Customer Carry-In 5. Servis typu Mail-in 6. Servis typu Customer Two-way Mail-in 7. Servis typu Product Exchange Úplné vysvětlení všech záručních podmínek najdete v dokumentu pojednávajícím o plné záruce. Podrobné informace o získání plné záruky naleznete v části Informace o omezené záruce Lenovo. Země nebo region nákupu Záruční doba Korea, Tchaj-wan, 3, Čína (Hongkong), Čína (Macao), Indie, Bahrajn, Kuvajt, Omán, Katar, Egypt, Jihoafrická republika, Saúdská Arábie, Spojené arabské emiráty, Alžír, Nigérie, Keňa, Srí Lanka Obecné prohlášení o recyklaci Kanada, Japonsko, 5 Společnost Lenovo vybízí vlastníky zařízení informačních technologií (IT) k odpovědné recyklaci již nepotřebných zařízení. Společnost Lenovo nabízí množství programů a služeb, jejichž cílem je pomoci vlastníkům v recyklaci jejich IT produktů. Informace o recyklaci produktů Lenovo naleznete na webové stránce Bosna a Hercegovina, Chorvatsko, Kypr, Řecko, Makedonie, Rumunsko, Slovinsko, Srbsko, Polsko, Slovensko, Maďarsko, Bulharsko Rakousko, Francie, Německo, Island, Izrael, Irsko, Itálie, Lotyšsko, Litva, Švýcarsko, Velká Británie, 3 Austrálie, Nový Zéland, 3 Rusko, Ukrajina, Kazachstán, Bělorusko, Turkmenistán, Ázerbájdžán, Gruzie Argentina, Kolumbie, Peru, Venezuela, Bolívie, Uruguay, Chile, Paraguay, Ekvádor, omezená záruka*, omezená záruka*, omezená záruka*, 5 Další informace o recyklaci součástí zařízení a baterií naleznete v Uživatelské příručce. Podrobnosti viz Spuštění uživatelské příručky. Recyklační značka baterií Informace o recyklaci baterií pro Tchaj-wan Dánsko, Estonsko, Finsko, Norsko, Španělsko, Švédsko, Belgie, Lucembursko, Nizozemsko díly a práce roky, 3 Turecko, Česká republika díly a práce roky Indonésie, Malajsie, Thajsko, Filipíny, Vietnam, Singapur Spojené státy americké, Mexiko Brazílie. Servis typu Customer Replaceable Unit (CRU). Servis typu On-site Značka energetické účinnosti Informace týkající se životního prostředí, recyklace a likvidace * Nevztahuje se na některé komponenty. 90denní omezená záruka na napájecí adaptéry, klávesnice, plasty a závěsy. Typy záručního servisu Informace o recyklaci baterií pro Evropskou unii Důležité informace týkající se likvidace odpadu z elektrických a elektronických zařízení (OEEZ) Směrnice RoHS (směrnice o omezení nebezpečných látek) Turecko The Lenovo product meets the requirements of the Republic of Turkey Directive on the Restriction of the Use of Certain Hazardous Substances in Electrical and Electronic Equipment (EEE). Ukrajina Informace pro jednotlivé země jsou dostupné na webové stránce Informace o recyklaci odpadů pro Japonsko Indie Informace o recyklaci a likvidaci odpadů pro Japonsko jsou dostupné na této webové stránce: RoHS compliant as per E-Waste (Management & Handling) Rules, 0. Další prohlášení o recyklaci Lenovo products sold in the European Union, on or after 3 January 03 meet the requirements of Directive 0/65/EU on the restriction of the use of certain hazardous substances in electrical and electronic equipment ( RoHS recast or RoHS ). For more information about Lenovo progress on RoHS, go to: Evropská unie Upozornění pro uživatele v Mexiku 廢電池請回收 Informace o recyklaci baterií pro Spojené státy a Kanadu La operación de este equipo está sujeta a las siguientes dos condiciones: () es posible que este equipo o dispositivo no cause interferencia perjudicial y () este equipo o dispositivo debe aceptar cualquier interferencia, incluyendo la que pueda causar su operación no deseada. Eurasijská známka prohlášení o shodě

YOGA TABLET 8 / YOGA TABLET 10

YOGA TABLET 8 / YOGA TABLET 10 YOGA TABLET 8 / YOGA TABLET 10 Stručná úvodní příručka v1.0 Než začnete používat zařízení YOGA TABLET, pečlivě si přečtěte tuto příručku. Veškeré informace v této příručce označené * se vztahují pouze

Více

Základní sazby zahraničního stravného pro rok 20092010

Základní sazby zahraničního stravného pro rok 20092010 Základní sazby zahraničního stravného pro rok 20092010 Země Měnový kód Měna Základní sazby stravného Afghánistán EUR euro 35 Albánie EUR euro 35 Alžírsko EUR euro 35 Andorra EUR euro 40 Angola USD americký

Více

CENÍK SLUŽEB BALÍČKY INTERNET. CentroNet, a.s. Sokolovská 100/94 186 00 Praha 8 Tel:+420 246 008 787. 89 TV programů + internet 50M/50M

CENÍK SLUŽEB BALÍČKY INTERNET. CentroNet, a.s. Sokolovská 100/94 186 00 Praha 8 Tel:+420 246 008 787. 89 TV programů + internet 50M/50M CENÍK SLUŽEB BALÍČKY ZAČÍNÁM 33 TV programů + internet 15M/15M MOJE VOLBA 33 TV programů + 1x tematický balíček + internet 40M/40M CHCI VÍCE 54 TV programů + internet 30M/30M VÍM, CO CHCI 65 TV programů

Více

Ceník a sazebník pro klienty TeleUspory s.r.o.

Ceník a sazebník pro klienty TeleUspory s.r.o. Ceník a sazebník pro klienty TeleUspory s.r.o. Platnost od 1.7.2014 TeleUspory s.r.o. Římská 103/12, 120 00 Praha 2 www.uspory.cz Zapsaná v oddíle C, vložce 178856 obchodního rejstříku vedená u Městského

Více

MAXIMÁLNÍ CENY A URČENÉ PODMÍNKY ZA MEZINÁRODNÍ TELEKOMUNIKAČNÍ SLUŽBY POSKYTOVANÉ ČESKÝM TELECOMEM, a.s., V RÁMCI UNIVERZÁLNÍ SLUŽBY

MAXIMÁLNÍ CENY A URČENÉ PODMÍNKY ZA MEZINÁRODNÍ TELEKOMUNIKAČNÍ SLUŽBY POSKYTOVANÉ ČESKÝM TELECOMEM, a.s., V RÁMCI UNIVERZÁLNÍ SLUŽBY Příloha č. 2 k cenovému rozhodnutí č. 01/2005 MAXIMÁLNÍ CENY A URČENÉ PODMÍNKY ZA MEZINÁRODNÍ TELEKOMUNIKAČNÍ SLUŽBY POSKYTOVANÉ ČESKÝM TELECOMEM, a.s., V RÁMCI UNIVERZÁLNÍ SLUŽBY MEZINÁRODNÍ TELEFONNÍ

Více

Ceny jsou uvedeny v Kč za minutu. Účtuje se první minuta celá, dále je spojení účtováno po vteřinách. Ceník tarifů T 30 T 30 HIT T 80 T 80 HIT

Ceny jsou uvedeny v Kč za minutu. Účtuje se první minuta celá, dále je spojení účtováno po vteřinách. Ceník tarifů T 30 T 30 HIT T 80 T 80 HIT Hlasové služby Profi na míru 4 Profi na míru 4 Měsíční paušál 498.98 Volné minuty neomezeně Volné SMS neomezeně Volné mezinárodní SMS 20 Datový limit 2 GB Volání do všech sítí v ČR 0.00 SMS 0.00 Mezinárodní

Více

Přídavná klávesnice Bluetooth Keyboard Cover

Přídavná klávesnice Bluetooth Keyboard Cover Přídavná klávesnice Bluetooth Keyboard Cover Pouze pro referenční účely, viz konkrétní produkt. Více informací Více informací o funkcích tabletu a užitečné příručky naleznete na webových stránkách http://support.lenovo.com/.

Více

Seznam smluvních států a rozhodných dnů zveřejňovaný podle 13b odst. 2, 13g odst. 5 a seznam pro účely plnění informační povinnosti podle

Seznam smluvních států a rozhodných dnů zveřejňovaný podle 13b odst. 2, 13g odst. 5 a seznam pro účely plnění informační povinnosti podle Seznam smluvních států a rozhodných dnů zveřejňovaný podle 13b odst. 2, 13g odst. 5 a seznam pro účely plnění informační povinnosti podle 13s odst. 1 zákona č. 164/2013 Sb., o mezinárodní spolupráci při

Více

Traces - Export živých zvířat do třetích zemí z ČR

Traces - Export živých zvířat do třetích zemí z ČR Tisk ze dne 19. 4. 2018 Traces - Export živých zvířat do třetích zemí z ČR Činnost: Všechny země určení koně skot prasata ovce kozy 1 D kuřata jiná živá drůbež násadová vejce sperma býků Angola 9 9 600

Více

Ceník tarifů T 30 T 30 HIT T 80 T 80 HIT. Měsíční paušál 49.00 49.00 149.00 149.00. Cena volné jednotky 0,33 0,33 0,33 0,33

Ceník tarifů T 30 T 30 HIT T 80 T 80 HIT. Měsíční paušál 49.00 49.00 149.00 149.00. Cena volné jednotky 0,33 0,33 0,33 0,33 Hlasové služby Tarify T30 / T80 / T160 / T300 včetně HIT T 30 T 30 HIT T 80 T 80 HIT Měsíční paušál 49.00 49.00 149.00 149.00 Cena volné jednotky 0,33 0,33 0,33 0,33 Volné minuty 50 50 150 150 Extra volné

Více

Aktuální přepočítací relace dle nařízení vlády č. 62/1994 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Aktuální stav k 1.4.2014

Aktuální přepočítací relace dle nařízení vlády č. 62/1994 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Aktuální stav k 1.4.2014 Aktuální přepočítací relace dle nařízení vlády č. 62/1994 Sb., ve znění pozdějších předpisů Aktuální stav k 1.4.2014 Země výkonu práce Přepočítací relace Stanovená měna Náhradní měna Přepočítací relace

Více

Vysvětlivky: D - smlouva České republiky o zamezení dvojímu zdanění v oboru daní z příjmu, resp. z příjmu a z majetku

Vysvětlivky: D - smlouva České republiky o zamezení dvojímu zdanění v oboru daní z příjmu, resp. z příjmu a z majetku Předběžný seznam smluvních států a rozhodných dnů zveřejňovaný podle 13b odst. 2 a 13g odst. 5 vládního návrhu zákona, kterým se mění některé zákony v oblasti mezinárodní spolupráce při správě daní a zrušuje

Více

Maturitní okruhy pro 1.KŠPA Kladno, s.r.o. Zeměpis cestovního ruchu. Cestovní ruch

Maturitní okruhy pro 1.KŠPA Kladno, s.r.o. Zeměpis cestovního ruchu. Cestovní ruch Maturitní okruhy pro 1.KŠPA Kladno, s.r.o. Předmět Typ zkoušky Obor Forma Období Zeměpis cestovního ruchu Profilová ústní Cestovní ruch Denní MZ2019 1. Předpoklady rozvoje cestovního ruchu lokalizační

Více

Zahraniční obchod České republiky v letech 2001 až 2003 (v tis.kč, podle celních území)

Zahraniční obchod České republiky v letech 2001 až 2003 (v tis.kč, podle celních území) Země 2001 Dovoz 2001 Saldo 2001 2002 Dovoz 2002 Saldo 2002 2003 Dovoz 2003 Saldo 2003 Afghánistán 5 961 4 791 1 170 26 302 1 144 25 158 341% 40 678 3 777 36 901 55% 0,0030% 0,0016% Albánie 418 188 25 910

Více

Finanční zpravodaj MINISTERSTVO FINANCÍ ISSN

Finanční zpravodaj MINISTERSTVO FINANCÍ ISSN Finanční zpravodaj MINISTERSTVO FINANCÍ ISSN 2464-5540 Ročník: L V Praze dne 22. prosince 2016 částka 10 23. Seznam smluvních států a rozhodných dnů zveřejňovaný podle 13b odst. 2, 13g odst. 5 a seznam

Více

Pouzdro s Bluetooth klávesnicí tablet S6000

Pouzdro s Bluetooth klávesnicí tablet S6000 Pouzdro s Bluetooth klávesnicí tablet S6000 Úvod Pouzdro s Bluetooth klávesnicí je vybaveno drážkou pro uchycení tabletu S6000, se kterým se bezdrátově spojí pomocí rozhraní Bluetooth 3.0 a usnadní tak

Více

A Měnový kód. Základní sazby stravného Afghánistán EUR euro 35,- Albánie EUR euro 35,- Alžírsko EUR euro 35,- Andorra EUR euro 40,- Měna

A Měnový kód. Základní sazby stravného Afghánistán EUR euro 35,- Albánie EUR euro 35,- Alžírsko EUR euro 35,- Andorra EUR euro 40,- Měna Příloha k Vyhlášce č. 379/2011 Sb. - o stanovení výše základních sazeb zahraničního pro rok 2012. v cizí měně pro rok 2012 A Afghánistán EUR euro 35,- Albánie EUR euro 35,- Alžírsko EUR euro 35,- Andorra

Více

Grantová smlouva (více příjemců) PŘÍLOHA IV - PLATNÉ SAZBY PRO PŘÍSPĚVKY NA JEDNOTKOVÉ NÁKLADY

Grantová smlouva (více příjemců) PŘÍLOHA IV - PLATNÉ SAZBY PRO PŘÍSPĚVKY NA JEDNOTKOVÉ NÁKLADY PŘÍLOHA IV - PLATNÉ SAZBY PRO PŘÍSPĚVKY NA JEDNOTKOVÉ NÁKLADY KLÍČOVÁ AKCE 2 1. Projektové řízení a organizace Příspěvek na aktivity koordinující organizace: 500 EUR na měsíc. Příspěvek na aktivity ostatních

Více

STATISTIKY CESTOVNÍHO RUCHU JIŽNÍ ČECHY 2007

STATISTIKY CESTOVNÍHO RUCHU JIŽNÍ ČECHY 2007 2007 Jihočeská centrála cestovního ruchu Jírovcova 1, P.O.Box 80 CZ 370 21 České Budějovice Telefon: +420 386 358 727 9 Fax: +420 386 358 728 E mail: info@jccr.cz WWW: www.jccr.cz Zpracoval: Jakub KADLEČEK

Více

IdeaTab A3000. Příručka se stručným návodem

IdeaTab A3000. Příručka se stručným návodem IdeaTab A3000 Příručka se stručným návodem Vítejte Kamera Front vpředu Ovládání hlasitosti Předtím než začnete používat své zařízení IdeaTab, důkladně si přečtětě tuto příručku. Příručka Vám pomůže naučit

Více

PŘÍLOHA Z K MEZINÁRODNÍMU SPORTOVNÍMU ŘÁDU

PŘÍLOHA Z K MEZINÁRODNÍMU SPORTOVNÍMU ŘÁDU PŘÍLOHA Z K MEZINÁRODNÍMU SPORTOVNÍMU ŘÁDU OBECNÉ PŘEDPISY FIA PLATNÉ PRO ZÓNY 1 Platnost od 12. října 2018 Všechny podniky Zóny musí odpovídat Mezinárodnímu sportovnímu řádu (dále jen Řád ) a příslušným

Více

ProfiPAD. mobilní EET terminál s tiskárnou. Manuál

ProfiPAD. mobilní EET terminál s tiskárnou. Manuál ProfiPAD mobilní EET terminál s tiskárnou Manuál Ovládací prvky Zapínací tlačítko Krátký stisk: probuzení nebo zámek obrazovky Dlouhý stisk: stiskněte tlačítko po dobu 2-3 sekundy a zařízení se zapne;

Více

TARIFŮ SLUŽEB ZAŘÍZENÍ MATERIÁLU

TARIFŮ SLUŽEB ZAŘÍZENÍ MATERIÁLU CENÍK TARIFŮ SLUŽEB ZAŘÍZENÍ MATERIÁLU 1 Obsah Ceník tarifů... 3 Bezdrátové připojení... 3 Optické připojení... 3 Ceník TV... 4 KUKI TV... 4 Balíčky internet + KUKI TV... 4 SledovaniTV.cz... 4 Ceník telefonů

Více

Terminál s tiskárnou Citaq V1. Manuál

Terminál s tiskárnou Citaq V1. Manuál Terminál s tiskárnou Citaq V1 Manuál Ovládací prvky Zapínací tlačítko Krátký stisk: probuzení nebo zámek obrazovky Dlouhý stisk: stiskněte tlačítko po dobu 2-3 sekundy a zařízení se zapne; při zapnutém

Více

Globální prevalence nadváhy a obezity u dospělých podle oblastí

Globální prevalence nadváhy a obezity u dospělých podle oblastí Globál prevalence nadváhy a obezity u dospělých podle oblastí Evropská oblast Albánie 2008-9 Národ 10302 15-49 44.8 8.5 29.6 9.7 DHS Arménie 2005 Národ 6016 15-49 26.9 15.5 DHS Rakousko 2005/6 Národ 1054

Více

Lenovo S850. Important Product Information Guide v1.0. English/Čeština

Lenovo S850. Important Product Information Guide v1.0. English/Čeština Lenovo S850 Important Product Information Guide v1.0 English/Čeština Obsah Čtěte jako první Předpisy... 1 Důležité bezpečnostní informace a informace o správném zacházení... 2 Informace týkající se životního

Více

Příloha č. 1. Kódovací kniha Jednotka měření: pořad

Příloha č. 1. Kódovací kniha Jednotka měření: pořad Příloha č. 1 Kódovací kniha Jednotka měření: pořad 1 Země původu kód 2 Kontinent kód 1 Alžírsko 1 Afrika 2 Angola 1 Afrika 3 Benin 1 Afrika 4 Botswana 1 Afrika 5 Burundi 1 Afrika 6 Burkina Faso 1 Afrika

Více

1) K požadovaným údajům o počtu podaných žádostí o udělení státního občanství České republiky za posledních deset let uvádíme následující.

1) K požadovaným údajům o počtu podaných žádostí o udělení státního občanství České republiky za posledních deset let uvádíme následující. odbor všeobecné správy oddělení státního občanství a matrik náměstí Hrdinů 1634/3 Praha 4 140 21 Č. j. MV-18495-2/VS-2017 Praha 21.2.2017 Počet listů: 5 Přílohy: 0 Vážená paní Xxx Vážená paní, oddělení

Více

Seznam dvoustranných leteckých dohod

Seznam dvoustranných leteckých dohod Seznam dvoustranných leteckých dohod Seznam uvádí přehled všech dvoustranných dohod o leteckých službách/letecké dopravě sjednaných Českou republikou (včetně ČSR, ČSSR, ČSFR). Celkem jsou sjednány dohody

Více

Ceník za využití služeb

Ceník za využití služeb Ceník za využití služeb Veřejných telefonních automatů a veřejných telefonních stanic Platný od 1. 2. 2019 Volání z veřejného telefonního automatu...2 Volání z veřejné telefonní stanice...9 Tento ceník

Více

Ceník za využití služeb

Ceník za využití služeb Ceník za využití služeb Veřejných telefonních automatů a veřejných telefonních stanic Platný od 15. 11. 2018 Volání z veřejného telefonního automatu...2 Volání z veřejné telefonní stanice...9 Tento ceník

Více

Bratislava [Zimný štadión Ondreja Nepelu] & Košice [Steel Aréna] (Slovensko)

Bratislava [Zimný štadión Ondreja Nepelu] & Košice [Steel Aréna] (Slovensko) 2019 83. MS Mistrovství světa Bratislava [Zimný štadión Ondreja Nepelu] & Košice [Steel Aréna] (Slovensko) 10. května Finsko - Kanada 3:1 (1:1,0:0,2:0) Košice (16.15) Rusko - Norsko 5:2 (2:0,2:0,1:2) Bratislava

Více

Služba UPS World Ease. Zkracování dodavatelského řetězce za účelem optimalizace mezinárodní distribuce

Služba UPS World Ease. Zkracování dodavatelského řetězce za účelem optimalizace mezinárodní distribuce Služba UPS Zkracování dodavatelského řetězce za účelem optimalizace mezinárodní distribuce Agenda Co je služba? Výhody služby Příklad úspor v rámci služby Kvalifikátory pro službu Země podporující službu

Více

...od STODOLY ke SVĚTOVÉ JEDNIČCE...

...od STODOLY ke SVĚTOVÉ JEDNIČCE... ...od STODOLY ke SVĚTOVÉ JEDNIČCE... 20 let ve vývoji společnosti STOMIX PŘED ZALOŽENÍM Ing. Milan Ševčík - STOMIX 6.5.1993 založení společnosti NA TRH UVEDEN VLASTNÍ ZATEPLOVACÍ SYSTÉM Výrobna i sklad

Více

Mobilní hlasové služby

Mobilní hlasové služby Hlasové služby od 1.4.2016 Mobilní hlasové služby PROSPERITA (TOMA) Všechny ceny vez DPH Tarify Tarify Profi na míru Tarify Profi na míru jsou speciální tarify pro klíčové zákazníky, které lze kombinovat

Více

VŠECHNY NÍŽE UVEDENÉ CENY JSOU BEZ 21 % DPH.

VŠECHNY NÍŽE UVEDENÉ CENY JSOU BEZ 21 % DPH. VŠECHNY NÍŽE UVEDENÉ CENY JSOU BEZ 21 % DPH. Mobilní hlasové služby (národní volání) Ceník tarifů Profi na míru 1 Profi na míru 3 + 400 MB Profi na míru 5 + 1,5 GB Měsíční paušál 1.00 179.00 219.00 Volné

Více

Moskva [VTB Ledovyj dvorec] & Sankt-Petěrburg [Sportovnyj komplex Jubilejnyj ] (Rusko)

Moskva [VTB Ledovyj dvorec] & Sankt-Petěrburg [Sportovnyj komplex Jubilejnyj ] (Rusko) 2016 80. MS Mistrovství světa Moskva [VTB Ledovyj dvorec] & Sankt-Petěrburg [Sportovnyj komplex Jubilejnyj ] (Rusko) 6. května Švédsko - Lotyšsko 2:1 PP (1:0,0:0,0:1,1:0) Moskva (16.15) USA - Kanada 1:5

Více

1. Klávesy a funkce. KynectTAB 32013G

1. Klávesy a funkce. KynectTAB 32013G Rychlý průvodce 1. Klávesy a funkce 1. Přední fotoaparát 2. Klávesa Volume + 3. Klávesa Volume - 4. Zadní fotoaparát 5. Zdířka pro sluchátka 6. Slot pro SIM kartu 7. Klávesa pro zapnutí a zámek 8. Pack

Více

PALUBNÍ CAMERA, HD. příručka. Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě.

PALUBNÍ CAMERA, HD. příručka. Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě. PALUBNÍ CAMERA, HD příručka 87231 Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě. Pozor 1. Vložte paměťovou kartu do auta DVR a formátujte. Prosím vložte

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola Zpracoval (tým 1) žáky 2. stupně ZŠ

Více

ThinkPad Wireless WAN Card. Stručná úvodní příručka

ThinkPad Wireless WAN Card. Stručná úvodní příručka ThinkPad Wireless WAN Card Stručná úvodní příručka Kapitola 1. Popis produktu Pokud váš počítač ThinkPad podporuje kartu bezdrátové sítě WAN (Wide Area Network), můžete tuto kartu bezdrátové sítě WAN

Více

Zkrácený návod k použití 7 Tablet Android 4.0

Zkrácený návod k použití 7 Tablet Android 4.0 Zkrácený návod k použití 7 Tablet Android 4.0 MODECOM CZ Model: MODECOM FreeTAB 2096 1. Tlačítka a funkce přístroje 1. Fotoaparát Fotoaparát s rozlišením 2 megapixely 2. Tlačítko zpět Stiskem tlačítka

Více

Bezpečnostní informace

Bezpečnostní informace Čeština Obrázky a obsah v této příručce se mohou od konkrétního produktu lišit. Chcete-li získat další informace, můžete otevřít celou uživatelskou příručku. Navštivte web www.samsung.com a vyhledejte

Více

Hlavní změny. Švédsko vystřídalo Dánsko na přední pozici v žebříčku nejvyspělejší digitální ekonomiky za rok Bu

Hlavní změny. Švédsko vystřídalo Dánsko na přední pozici v žebříčku nejvyspělejší digitální ekonomiky za rok Bu Švédsko vystřídalo Dánsko na přední pozici v žebříčku nejvyspělejší digitální ekonomiky za rok 2010 - Bu Tisková zpráva: Každoroční průzkum technologické vyspělosti, který provádí Economist Intelligence

Více

II. Veřejně dostupné služby v mobilních sítích elektronických komunikací

II. Veřejně dostupné služby v mobilních sítích elektronických komunikací II. Veřejně dostupné služby v mobilních sítích elektronických komunikací Plán určen pro stanice podnikové/ bytové/ Nabito 350 Měrná jednotka Cena včetně DPH [Kč] 1 Připojení k síti (zřízení, aktivace)

Více

Stručná referenční příručka Pro Focus 2202 Color

Stručná referenční příručka Pro Focus 2202 Color Stručná referenční příručka Pro Focus 2202 Color 2 Zapínání a vypínání přístroje Zdířka mech. snímače Vypínač standby Zdířka el. snímače Použijte zelený vypínač standby. Zapnutí přístroje: Stiskněte JEDNOU.

Více

FM16 P/NO:MBM PŘENOSNÝ HUDEBNÍ PŘEHRÁVAČ NÁVOD K OBSLUZE

FM16 P/NO:MBM PŘENOSNÝ HUDEBNÍ PŘEHRÁVAČ NÁVOD K OBSLUZE PŘENOSNÝ HUDEBNÍ PŘEHRÁVAČ NÁVOD K OBSLUZE PŘED POUŽÍVÁNÍM PŘÍSTROJE SI PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TENTO NÁVOD K POUŽITÍ A USCHOVEJTE JEJ PRO PŘÍPAD POTŘEBY. CZ FM16 P/NO:MBM37748516 Obsah Bezpečnostní pokyny...3

Více

STÁTNÍ ÚŘAD PRO JADERNOU BEZPEČNOST R O Z H O D N U T Í

STÁTNÍ ÚŘAD PRO JADERNOU BEZPEČNOST R O Z H O D N U T Í STÁTNÍ ÚŘAD PRO JADERNOU BEZPEČNOST Senovážné náměstí 9, 110 00 Praha 1 V Praze dne: 17. 12. 2014 Č. j.: SÚJB/OKNJZ/28297/2014 Číslo spisu: 23359/2014 Vyřizuje útvar: Odbor pro kontrolu nešíření ZHN R

Více

G1362. Rychlý průvodce 2QM02-00011-200S

G1362. Rychlý průvodce 2QM02-00011-200S G1362 Rychlý průvodce 2QM02-00011-200S Váš telefon Tato část představuje hardwarovou výbavu zařízení. 1 2 3 4 5 6 7 8 Č. Položky Funkce 1 Konektor sluchátek Použijte soupravu hands-free pro volání nebo

Více

Souhrnný přehled změn Poštovních a obchodních podmínek České pošty, s.p., s účinností od

Souhrnný přehled změn Poštovních a obchodních podmínek České pošty, s.p., s účinností od ZMĚNY POŠTOVNÍCH PODMÍNEK ČESKÉ POŠTY, S.P., - ZÁKLADNÍ POŠTOVNÍ SLUŽBY S ÚČINNOSTÍ 1. 1. 2019 S účinností od 1. ledna 2019 dochází v poštovních podmínkách k následujícím změnám. 1. V článku 112 (Celní

Více

ceník služeb platný od 12. 8. 2015 K elektřině výhodné volání

ceník služeb platný od 12. 8. 2015 K elektřině výhodné volání ceník služeb platný od 12. 8. 2015 K elektřině výhodné volání Základní ceny tarifů Datové balíčky k tarifům Tarif Garant Komfort Aktiv Volné jednotky (do všech sítí v ČR) 50 minut / SMS 200 minut / SMS

Více

2011 Všechna práva vyhrazena. Stručné pokyny k zařízení Acer ICONIA TAB Model: A500/A501 Původní vydání: 4/2011. Acer ICONIA TAB.

2011 Všechna práva vyhrazena. Stručné pokyny k zařízení Acer ICONIA TAB Model: A500/A501 Původní vydání: 4/2011. Acer ICONIA TAB. 2011 Všechna práva vyhrazena Stručné pokyny k zařízení Acer ICONIA TAB Model: A500/A501 Původní vydání: 4/2011 Acer ICONIA TAB Číslo modelu: Sériové číslo: Datum zakoupení: Místo zakoupení: Informace o

Více

G1342. Rychlý průvodce 2QM02-00006-200S

G1342. Rychlý průvodce 2QM02-00006-200S G1342 Rychlý průvodce 2QM02-00006-200S Váš telefon Tato část představuje hardwarovou výbavu zařízení. 5 6 3 1 12 4 2 10 7 8 9 11 Č. Položky Funkce 1 Konektor sluchátek Použijte soupravu hands-free pro

Více

Ekonomika Hodnocení národního hospodářství. Ing. Kateřina Tomšíková

Ekonomika Hodnocení národního hospodářství. Ing. Kateřina Tomšíková Ekonomika Hodnocení národního hospodářství Ing. Kateřina Tomšíková 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2/4 2015 Vývoj HDP ve stálých cenách 8

Více

O zařízení Level Box Slim. Rozvržení zařízení

O zařízení Level Box Slim. Rozvržení zařízení Bluetooth je registrovaná ochranná známka společnosti Bluetooth SIG, Inc. s celosvětovou platností. Před použitím zařízení si přečtěte tohoto průvodce, abyste zajistili jeho bezpečné a správné používání.

Více

ZEMĚ MĚN.KÓD MĚNA SAZBA STRAVNÉHO

ZEMĚ MĚN.KÓD MĚNA SAZBA STRAVNÉHO A Afganistán EUR euro 35,- Albánie EUR euro 35,- Alžírsko EUR euro 40,- Andorra EUR euro 40,- Angola USD americký dolar 60,- Argentina USD americký dolar 40,- Arménie EUR euro 35,- Austrálie a Oceánie

Více

Příloha k vyhlášce č. 309/2015 Sb. Základní sazby zahraničního stravného pro rok 2016

Příloha k vyhlášce č. 309/2015 Sb. Základní sazby zahraničního stravného pro rok 2016 Příloha k vyhlášce č. 309/2015 Sb. Základní sazby zahraničního stravného pro rok 2016 Země Měnový kód Měna Základní sazby zahraničního stravného Afghánistán EUR euro 40 Albánie EUR euro 35 Alžírsko EUR

Více

VÝTAH ZE SITUAČNÍ ZPRÁVY EVROPSKÉHO STŘEDISKA PRO PREVENCI A KONTROLU NEMOCÍ

VÝTAH ZE SITUAČNÍ ZPRÁVY EVROPSKÉHO STŘEDISKA PRO PREVENCI A KONTROLU NEMOCÍ VÝTAH ZE SITUAČNÍ ZPRÁVY EVROPSKÉHO STŘEDISKA PRO PREVENCI A KONTROLU NEMOCÍ Nejdůležitější vývoj v posledních 24 hodinách Celkem si chřipka pandemic H1N1 2009 vyžádala ve světě 1688 obětí, onemocnělo

Více

Začínáme. Pro Focus UltraView. Tato příručka je k dispozici v různých jazycích na webových stránkách BK Medical.

Začínáme. Pro Focus UltraView. Tato příručka je k dispozici v různých jazycích na webových stránkách BK Medical. Začínáme Pro Focus UltraView Tato příručka je k dispozici v různých jazycích na webových stránkách BK Medical. Navštivte: www.bkmed.com/customer service/user manuals Před použitím skeneru si prosím přečtěte

Více

Cizinci s povoleným pobytem na území České republiky k (zjištěno podle aktuálního místa pobytu osoby v IS CIS úlohy TDU) Druh pobytu

Cizinci s povoleným pobytem na území České republiky k (zjištěno podle aktuálního místa pobytu osoby v IS CIS úlohy TDU) Druh pobytu Cizinci s povoleným pobytem na území České republiky k 31. 3. 2009 (zjištěno podle aktuálního místa pobytu osoby v IS CIS úlohy TDU) Druh pobytu Státní příslušnost Trvalý Dlouhodobý Celkem Afghánistán

Více

ZEMĚ MĚN.KÓD MĚNA SAZBA STRAVNÉHO

ZEMĚ MĚN.KÓD MĚNA SAZBA STRAVNÉHO A Afganistán USD americký dolar 40,- Albánie EUR euro 35,- Alžírsko USD americký dolar 45,- Andorra EUR euro 40,- Angola USD americký dolar 60,- Argentina USD americký dolar 45,- Arménie USD americký dolar

Více

Zakoupili jste si auto, které je vybaveno navigačním systémem MEDIA NAV. Blahopřejeme! Nezapomeňte aktualizovat Váš systém pravidelně.

Zakoupili jste si auto, které je vybaveno navigačním systémem MEDIA NAV. Blahopřejeme! Nezapomeňte aktualizovat Váš systém pravidelně. MEDIA NAV PRŮVODCE VÍTEJTE DO SVĚTA MEDIA NAV! Zakoupili jste si auto, které je vybaveno navigačním systémem MEDIA NAV. Blahopřejeme! TIPY + Nezapomeňte si prosím nainstalovat aplikaci Renault MEDIA NAV

Více

Cizinci s povoleným pobytem na území České republiky k (zjištěno podle aktuálního místa pobytu osoby v IS CIS úlohy TDU)

Cizinci s povoleným pobytem na území České republiky k (zjištěno podle aktuálního místa pobytu osoby v IS CIS úlohy TDU) Cizinci s povoleným pobytem na území České republiky k 31. 5. 2009 (zjištěno podle aktuálního místa pobytu osoby v IS CIS úlohy TDU) Druh pobytu Státní příslušnost Trvalý Dlouhodobý Celkem Afghánistán

Více

Ceník služeb RWE Mobil

Ceník služeb RWE Mobil Ceník služeb RWE Mobil TARIF RWE NABITO Tarif RWE NABITO Cena s DPH Tarifikace 30 denní poplatek 1,00 Kč 30 dní Volání v rámci značky RWE Mobil 1,30 Kč 60+30 sec. účtuje se první celá minuta a pak jen

Více

Cena (v Kč) bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH

Cena (v Kč) bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH STANDARDNÍ BALÍK - PRIORITNÍ 50 51 52 53 54 55 bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH 1 kg 265,00 388,00 449,00 530,00 431,00 511,00 2 kg 280,00 418,00 490,00

Více

HP V5560u. Digitální videokamera. Stručná uživatelská příručka

HP V5560u. Digitální videokamera. Stručná uživatelská příručka HP V5560u Digitální videokamera Stručná uživatelská příručka Další informace o obsluze této videokamery a řešení případných problémů získáte v uživatelské příručce, která je umístěna na přiloženém disku

Více

Cizinci s povoleným pobytem na území České republiky k (zjištěno podle aktuálního místa pobytu osoby v IS CIS úlohy TDU) Druh pobytu

Cizinci s povoleným pobytem na území České republiky k (zjištěno podle aktuálního místa pobytu osoby v IS CIS úlohy TDU) Druh pobytu Cizinci s povoleným pobytem na území České republiky k 30. 11. 2009 (zjištěno podle aktuálního místa pobytu osoby v IS CIS úlohy TDU) Druh pobytu Státní příslušnost Trvalý Dlouhodobý Celkem Afghánistán

Více

c e n í k h l a s o v é h o ř e š e n í O2 Supreme účtování volání prostřednictvím sekundové tarifikace od počátku volání (uvedené ceny jsou bez DPH)

c e n í k h l a s o v é h o ř e š e n í O2 Supreme účtování volání prostřednictvím sekundové tarifikace od počátku volání (uvedené ceny jsou bez DPH) Ceník vnitrostátního volání Místní a dálkové volání Volání do mobilních sítí operátorů v ČR Memobox Internet** Druh volání Volání do neveřejných telefonních sítí Cíl volání Cena /min Minimální délka volání

Více

Ceník Připojení k internetu

Ceník Připojení k internetu pro rodinné domy Ceník Připojení k internetu Zřízení přípojky bez závazku 2600 4500 Kč Download Upload Agregace Cena / měsíc Airmax N 10M/4M 10 Mbps 4 Mbps 1:10 300 Kč Airmax N 20M/8M 20 Mbps 8 Mbps 1:10

Více

AKTUÁLNÍ VÝVOJ NA FINANČNÍCH TRZÍCH

AKTUÁLNÍ VÝVOJ NA FINANČNÍCH TRZÍCH AKTUÁLNÍ VÝVOJ NA FINANČNÍCH TRZÍCH Globální ekonomika Doc. RNDr. Petr Budinský, CSc. Praha, 2016 Aktuální vývoj na finančních trzích Globální ekonomika Dluhopisy a měny Akcie a komodity Globální ekonomika

Více

Helsinki [Hartwall-areena] (Finsko) & Stockholm [Ericsson Globe Arena] (Švédsko)

Helsinki [Hartwall-areena] (Finsko) & Stockholm [Ericsson Globe Arena] (Švédsko) 2012 76. MS Mistrovství světa Helsinki [Hartwall-areena] (Finsko) & Stockholm [Ericsson Globe Arena] (Švédsko) 4. května USA - Francie 7:2 (1:1,3:1,3:0) Helsinki (11.15 SELČ) Německo - Itálie 3:0 (1:0,1:0,1:0)

Více

Navigační systém & Digitální Mapy. NAVITEL s.r.o., U Habrovky 247/11, 140 00 Praha 4 - Krč, Česká republika

Navigační systém & Digitální Mapy. NAVITEL s.r.o., U Habrovky 247/11, 140 00 Praha 4 - Krč, Česká republika Navigační systém & Digitální Mapy O společnosti Založena 2006 Koncových uživatelů 20 000 000+ Zaměstnanců 400+ Vývoj navigačního systému Plná uživatelská podpora Globální centra Navigační software Digitální

Více

Navigační systém & Digitální Mapy. NAVITEL s.r.o., U Habrovky 247/11, 140 00 Praha 4 - Krč, Česká republika

Navigační systém & Digitální Mapy. NAVITEL s.r.o., U Habrovky 247/11, 140 00 Praha 4 - Krč, Česká republika Navigační systém & Digitální Mapy O společnosti Založena 2006 Koncových uživatelů 13 000 000+ Zaměstnanců 400+ Vývoj navigačního systému Plná uživatelská podpora Globální centra Navigační software Digitální

Více

CETEL - TELEFONOVÁNÍ

CETEL - TELEFONOVÁNÍ 1. str. Ceny IP hovorů v rámci ČR Silný provoz Slabý provoz (Kč/min) (Kč/min) Ceny IP hovorů do zahraničí (Kč/min) Síť CETEL 0 Kč 0 Kč Pevné telefonní sítě, fax 0,84 Kč 0,48 Kč Mobilní sítě 4,68 Kč 4,68

Více

Příloha č. 1: Vstupní soubor dat pro země EU 1. část

Příloha č. 1: Vstupní soubor dat pro země EU 1. část Příloha č. 1: Vstupní soubor dat pro země EU 1. část Reálný HDP na obyvatele v Eurech Belgie 27500 27700 27800 28600 29000 29500 30200 30200 29200 29600 29800 29009 Bulharsko 2300 2500 2600 2800 3000 3200

Více

Tabulka 1: Základní pfiehled v vozû podle jednotliv ch zemí a osmi skupin vojenského materiálu

Tabulka 1: Základní pfiehled v vozû podle jednotliv ch zemí a osmi skupin vojenského materiálu Taulka : Základní pfiehled v vozû podle jednotliv h zemí a osmi skupin vojenského materiálu Skupina vojenského materiálu Celkem Země / Region A B C D E F G H podle zemí / regionů 8 Severní Afrika a 2 6

Více

Graf č. 2: Vývoj postoje k trestu smrti v ČR (v %) Příloha č. 2 Trest smrti v jednotlivých státech a číslech

Graf č. 2: Vývoj postoje k trestu smrti v ČR (v %) Příloha č. 2 Trest smrti v jednotlivých státech a číslech PŘÍLOHY Příloha č. 1 Názory na trest smrti v České republice Graf č. 1: Názory na trest smrti v roce 2012 Graf č. 2: Vývoj postoje k trestu smrti v ČR (v %) Příloha č. 2 Trest smrti v jednotlivých státech

Více

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual ProTab 2XXL

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual ProTab 2XXL Obsah 1. Úvod... 2 2. Příslušenství... 2 3. Technická specifikace... 3 4. Spouštění a vypínání... 4 5. Pracovní plocha... 5 6. Tlačítka... 5 7. APP zásuvky... 6 8. Nastavení systému... 6 9. Instalace,

Více

Otevřete balení. Přehled telefonu CZ-1. Konektor sluchátek. Konektor Micro USB. Přední fotoaparát. Reproduktor. Zadní fotoaparát Tlačítko napájení

Otevřete balení. Přehled telefonu CZ-1. Konektor sluchátek. Konektor Micro USB. Přední fotoaparát. Reproduktor. Zadní fotoaparát Tlačítko napájení Otevřete balení Prestigio MultiPhone Baterie Cestovní nabíječka Sluchátka USB kabel Stručný návod k obsluze Přehled telefonu Přední fotoaparát Reproduktor Konektor sluchátek Zadní fotoaparát Tlačítko napájení

Více

Ceník národního volání služby ha-loo pro volání z mobilních telefonních čísel, platný od 1.3.2016

Ceník národního volání služby ha-loo pro volání z mobilních telefonních čísel, platný od 1.3.2016 Ceník služeb ha-loo mobil Ceník národního volání služby ha-loo pro volání z mobilních telefonních čísel, platný od 1.3.2016 Národní volání a krátké textové zprávy - Ceny jsou platné pro volání a zprávy

Více

Cizinci s povoleným pobytem na území České republiky k (zjištěno podle aktuálního místa pobytu osoby v IS CIS úlohy TDU) Druh pobytu

Cizinci s povoleným pobytem na území České republiky k (zjištěno podle aktuálního místa pobytu osoby v IS CIS úlohy TDU) Druh pobytu Cizinci s povoleným pobytem na území České republiky k 31. 1. 2010 (zjištěno podle aktuálního místa pobytu osoby v IS CIS úlohy TDU) Druh pobytu Státní příslušnost Trvalý Dlouhodobý Celkem Afghánistán

Více

Bratislava [Orange Aréna] & Košice [Steel Aréna] (Slovensko)

Bratislava [Orange Aréna] & Košice [Steel Aréna] (Slovensko) 2011 75. MS Mistrovství světa Bratislava [Orange Aréna] & Košice [Steel Aréna] (Slovensko) 29. dubna Německo - Rusko 2:0 (0:0,1:0,1:0) Bratislava (16.15) Švýcarsko - Francie 1:0 PP (0:0,0:0,0:0,1:0) Košice

Více

CENÍK TARIFŮ, ZAŘÍZENÍ A MATERIÁLU

CENÍK TARIFŮ, ZAŘÍZENÍ A MATERIÁLU CENÍK TARIFŮ, ZAŘÍZENÍ A MATERIÁLU Obsah CENÍK TARIFŮ... 1 Bezdrátové připojení... 1 Optické připojení... 1 CENÍK TARIFŮ, tyto tarify již nejsou v nabídce... 2 Bezdrátové připojení... 2 Optické připojení...

Více

Príloha k opatreniu zo 14. decembra 201 č /2011. Časť A

Príloha k opatreniu zo 14. decembra 201 č /2011. Časť A Príloha k opatreniu zo 14. decembra 201 č. 283.767/2011 Časť A Objektivizované platové koeficienty pre základnú stupnicu platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme (príloha č. 1 k

Více

Digitální sluchátka CL7200

Digitální sluchátka CL7200 1 Návod na použití Digitální sluchátka CL7200 2 Obsah balení 3 Instalace 4 5 Nabíjení baterií 6 Párování 7 Nastavení hlasitosti 8 Jak sluchátka CL7200 používat 9 Nyní máte vaše sluchátka CL7200 nastavené

Více

Tiskárna HP Sprocket 200

Tiskárna HP Sprocket 200 Datový list Tiskárna HP Sprocket 00 Tiskněte ze smartphonu fotky ve formátu 5 x 7,6 cm ( x 3") bez čekání. Každá párty bude věčná. Sdílejte přítomné okamžiky díky fotkám ve formátu 5 x 7,6 cm ( x 3") ze

Více

Otevřete balení. Přehled telefonu CZ-1. Konektor Micro USB. Konektor sluchátek. Přední fotoaparát. Reproduktor. Zadní fotoaparát Tlačítko hlasitosti

Otevřete balení. Přehled telefonu CZ-1. Konektor Micro USB. Konektor sluchátek. Přední fotoaparát. Reproduktor. Zadní fotoaparát Tlačítko hlasitosti Otevřete balení Prestigio MultiPhone Baterie Cestovní nabíječka Sluchátka USB kabel Stručný návod k obsluze Přehled telefonu Reproduktor Přední fotoaparát Konektor Micro USB Zadní fotoaparát Tlačítko hlasitosti

Více

CityTab Supreme 10. Tablet Colorovo. * funkce dostupná v závislosti na modelu. CT Supreme 10 Win Manual.indd 2 21.03.2014 17:15

CityTab Supreme 10. Tablet Colorovo. * funkce dostupná v závislosti na modelu. CT Supreme 10 Win Manual.indd 2 21.03.2014 17:15 Tablet Colorovo CityTab Supreme 10 * funkce dostupná v závislosti na modelu. 2 CT Supreme 10 Win Manual.indd 2 21.03.2014 17:15 Návod k obsluze přístroje Děkujeme, že jste si koupili tablet Colorovo CityTab

Více

Cizinci s povoleným pobytem na území České republiky k (zjištěno podle aktuálního místa pobytu osoby v IS CIS úlohy TDU) Druh pobytu

Cizinci s povoleným pobytem na území České republiky k (zjištěno podle aktuálního místa pobytu osoby v IS CIS úlohy TDU) Druh pobytu Cizinci s povoleným pobytem na území České republiky k 31. 12. 2010 (zjištěno podle aktuálního místa pobytu osoby v IS CIS úlohy TDU) Druh pobytu Státní příslušnost Trvalý Dlouhodobý Celkem Afghánistán

Více

Mediánový věk populace [demo_pjanind] 41,1 40,8 41,0 40,6 40,4 40,3 40,2 40,0

Mediánový věk populace [demo_pjanind] 41,1 40,8 41,0 40,6 40,4 40,3 40,2 40,0 Demografie SOUHRN Nejstaršími státy Evropy, kde mediánový věk jejich obyvatel je 42 a více let, jsou Rakousko, Řecko, Finsko, Itálie a Německo. Nejmladšími státy z tohoto pohledu jsou Irsko, Island a Makedonie,

Více

Cizinci s povoleným pobytem na území České republiky k (zjištěno podle aktuálního místa pobytu osoby v IS CIS úlohy TDU) Druh pobytu

Cizinci s povoleným pobytem na území České republiky k (zjištěno podle aktuálního místa pobytu osoby v IS CIS úlohy TDU) Druh pobytu Cizinci s povoleným pobytem na území České republiky k 31. 8. 2010 (zjištěno podle aktuálního místa pobytu osoby v IS CIS úlohy TDU) Druh pobytu Státní příslušnost Trvalý Dlouhodobý Celkem Afghánistán

Více

Servisní smlouvy. Pro udržení provozní bezpečnosti, spolehlivosti a hospodárnosti zařízení

Servisní smlouvy. Pro udržení provozní bezpečnosti, spolehlivosti a hospodárnosti zařízení Servisní smlouvy Pro udržení provozní bezpečnosti, spolehlivosti a hospodárnosti zařízení S e r v i s n í s m l o u v y Servisní smlouvy V dnešní době silně konkurenčního tržního prostředí je spolehlivý

Více

MEZINÁRODNÍ ENERGETICKÁ ROČENKA 2013 energetika uhelné hornictví kapalná paliva plynárenství elektroenergetika statistika

MEZINÁRODNÍ ENERGETICKÁ ROČENKA 2013 energetika uhelné hornictví kapalná paliva plynárenství elektroenergetika statistika MEZINÁRODNÍ ENERGETICKÁ ROČENKA MEZINÁRODNÍ ENERGETICKÁ ROČENKA 2013 energetika uhelné hornictví kapalná paliva plynárenství elektroenergetika statistika Nedílnou součástí publikace je i její zpracování

Více

Cizinci s povoleným pobytem na území České republiky k (zjištěno podle aktuálního místa pobytu osoby v IS CIS úlohy TDU) Druh pobytu

Cizinci s povoleným pobytem na území České republiky k (zjištěno podle aktuálního místa pobytu osoby v IS CIS úlohy TDU) Druh pobytu Cizinci s povoleným pobytem na území České republiky k 31. 5. 2010 (zjištěno podle aktuálního místa pobytu osoby v IS CIS úlohy TDU) Druh pobytu Státní příslušnost Trvalý Dlouhodobý Celkem Afghánistán

Více

Mezinárodní volání Rozdělení zemí do jednotlivých zón

Mezinárodní volání Rozdělení zemí do jednotlivých zón volání Rozdělení zemí do jednotlivých zón +88299 Aeromobile 10. 6 +93 Afghánistán 8. 4 +355 Albánie 4. 3 +213 Alžírsko 5. 4 +376 Andorra 4. 3 +244 *55 244 Angola 8. IV 4 +1264 *55 1264 Anguilla 8. V 5

Více

Osvobození od požadavku superlegalizace listin pro použití v ČR

Osvobození od požadavku superlegalizace listin pro použití v ČR Příloha č. 1 k č.j. 303887/2014-KO Osvobození od požadavku superlegalizace listin pro použití v ČR Níže uvedené seznamy států jsou průběžně aktualizovány na webových stránkách Ministerstva spravedlnosti:

Více

Príloha k opatreniu z 15. decembra 2009 č /2009

Príloha k opatreniu z 15. decembra 2009 č /2009 Príloha k opatreniu z 15. decembra 2009 č. 283.302/2009 Časť A Objektivizované platové koeficienty pre základnú stupnicu platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme (príloha č. 1 k

Více

CENÍK SLUŽEB PLATNÝ OD 30. 4. 2016

CENÍK SLUŽEB PLATNÝ OD 30. 4. 2016 CENÍK SLUŽEB PLATNÝ OD 30. 4. 2016 K elektřině výhodné volání Základní ceny tarifů Datové balíčky k tarifům Tarif Garant Komfort Aktiv Volné jednotky (do všech sítí v ČR) 50 minut / SMS 200 minut / SMS

Více

STARLIGHT UŽIVATELSKÝ MANUÁL

STARLIGHT UŽIVATELSKÝ MANUÁL STARLIGHT UŽIVATELSKÝ MANUÁL Česky WWW.NGS.EU SPECIFIKACE STARLIGHT PŘENOSNÝ BLUETOOTH REPRODUKTOR Bluetooth verze: 2.1 + EDR Bluetooth dosah: 8-10 metrů Výkon reproduktoru: 20W Výdrž baterie: až 3 hodiny

Více